New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something

• a városhatár átlépése •
üdvözlünk •
new yorkban
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
• szavak sokasága •
csicseregj csak •
kedvedre

• Ismerõs idegenek •
éppen jelenlévõ •
lakosaink
Jelenleg 64 felhasználó van itt :: 19 regisztrált, 0 rejtett és 45 vendég :: 3 Bots
A legtöbb felhasználó (125 fő) Vas. Aug. 14, 2022 9:03 pm-kor volt itt.
• legújabb bejegyzések •
frissen íródott •
történetek
Nathan Boyle
Today at 10:28 am
Dane Larsen
Today at 7:58 am
Marco Right
Yesterday at 11:46 pm
• népszámlálás •
csoportjaink •
képviselõi
Csoport neve
Bûnüldözés
7
13
Diákok
33
24
Egészségügy
14
8
Hivatal
6
9
Média
15
20
Munkások
25
15
Oktatás
7
6
Törvényszegõk
8
19
Üzlet
14
21
Összesen
129
135

Julian & Flor - Edző termi találka
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyYesterday at 10:43 pm

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


Julian talán nem is foglalkozott volna többet az esettel, ha Flor nem lépett volna elő. De megtette és felhívta a figyelmet arra, hogy mégis mekkora baj történhetett. Tény, hogy nem egy nagyon veszedelmes probléma történt, de azért ez is elég komoly ahhoz, hogy Julian megrendüljön kicsit. Ettől tartott és be is jött a szava. Alaposan helyben hagyta szegény Morgant. De annyi nyugtatja, hogy talán mind a ketten tudták jól, történhetnek bajok.
Nagyot szippantott a cigiből, majd belekarolt Morganbe.
-A kórház itt van pár utcára. Beviszem. Ha gondolod, gyere velünk, vagy maradj és folytasd az edzést a TRX teremben.
-Nincs semmi baj, hagyj csak, megleszek.
-Ez azért nem így megy. Nézzen meg egy doki.
-Te vagy itt a Doki. Carter Doki...
Julian kitámogatta Morgant a CT4-hez. Az afro férfi kelletlenül ballagott vele, majd beült a Cadillacbe. Kissé kínosnak érezte, hogy ilyen helyzetbe került, ráadásul kissé kótyagos is volt.
Flor velük ment, így Julian megkérte, hogy üljön hátra Morgan mellé és tartsa rajta a szemeit.
Az ügynök végül belelépett a gázba, közben kidobta a csikket az ablakon.
-Majd az úttisztító kocsi összeszedni.-Mondta, mielőtt még Flor szóvá tehette volna, hogy szemetel. Persze lehet nem szólt volna érte, de Julian szerette volna elejét venni még akkor is.
Nem volt kedve egy csikkből vitát nyitni.

Megérkeztek a kórházhoz. Leparkolta a kocsit, majd Florhoz fordult. Kisegítette Morgant, majd a betegfelvételin elmondta mi történt. Őszinte volt.
-A neve Morgan Tyler. Itt vannak az iratai.
A recepciós nő elvette és kitöltötte a személyes adatokat.
-Mi a panasz?
-Agyrázkódás. És enyhe sebek. Edzettünk és... nos kicsit túlzásba vittük a sportot...-Próbált azért óvatosan fogalmazni. Nem szívesen mondta volna ki, hogy egy rossz pillanatban hülyére verte a haverját.
-Értem.-Mondta a nő. Minden bizonnyal a nő kiértette a nyers lényeget a szavakból. Megírta a lapot.-Kettes vizsgáló.
Bekísérte Morgant az orvoshoz, majd ott is elmondta mi történt, végül kijött a váróba. Nem volt rá szükség.
-A fene vigye el...-Morogta. Mérges volt magára, amiért így helyben hagyta barátját. Nem ez volt az első, hogy elvesztette az önkontrollt, és azt is sejtette, nem az utolsó.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyVas. Jan. 29, 2023 4:03 pm

Julian & Flor

Látom, hogy nagyon megleptem a hirtelen kérdésemmel, így hagyok neki időt, hogy át tudja gondolni. Az első válasza pedig nem is igazán meggyőző, de látom, még rágódik a dolgon. - Értem - mondom végül mosolyogva, amikor már magabiztosan állítja a dolgot. Még véletlen sem akarok változtatni a gondolkodásmódján, mindössze érdekelt. Nekem az általános, globális gondolkodásmód elengedhetetlen, mert minden összefüggést látnom kell a környezeti dolgokban. Számomra minden összefügg mindennel, és látnom kell, hogy egy-egy kis kimozdulás is, milyen károkat tud okozni. Én látom, hogy egy eldobott cigicsikk mit okoz a környezetben, hiszen az akár házötven éven keresztül ott marad, mert a szűrők műanyagot tartalmaznak, amik körülbelül ennyi idő alatt bomlanak le. Látom a biomasszás tüzelés rengeteg hátrányát, amit egyesek szeretnek a szőnyeg alá söpörni, főleg, ha abból pénzt remélnek. De ugyan így látom az elektromos közlekedési eszközök környezetszennyező hatását is, amit sosem emlegetnek, ha a hagyományos működésűekkel állítják szembe őket. Viszont tudom, hogy nem gondolkodhat mindenki így.
Figyelmesen hallgatom, hogy miért nem tartja jó ötletnek, hogy vele edzek. Viszont a leírása alapján, előttem a PTSD kezd kirajzolódni. Az a mentális betegség, amit először katonákon észleltek miután hazatértek a frontról. Nagyon veszélyes állapot, de igazán jó orvossal gyógyítható, és mi most Amerikában vagyunk, ahol az orvosoknak lehetőségük van a legkiválóbb és legmodernebb technikákat, eljárások alkalmazására, és soknak van annyi egoja, hogy meg akarja ezeket oldani, méghozzá jól. - Értem - mondom röviden, mert egyelőre nem látom késznek arra, hogy megosszam vele mire jöttem rá. Nem csak azért, mert még csak most találkozunk először, hanem azért sem, mert ezzel derékba is törhet a karrierje. Bár, ha magánorvoshoz megy, akkor talán nem, de sosem lehet tudni, hogy mennyire figyelik meg a saját egységénél a mozgását.
A bemutató nagyon látványos volt, de a vége indokolatlan erőszakba fordult. Tudtam, hogy ilyenről beszélt Julian korábban, és nem is ijedtem meg tőle. Tőle nem, de attól, hogy Morgan komolyabb sérülést szerzett, attól igen. A mellettem álló lány viszont teljesen leblokkolt, és nem is tudott megmozdulni. - Gyere! Ülj le! - ültetem le óvatosan a földre az eddig mellett álló lányt. - A végén még összeesel itt nekem - mondom határozott hangon. - Vegyél mély levegőt! Próbálj megnyugodni! Nem lesz semmi baj. Maradj itt! - hagytam magára, amikor már láttam, hogy biztonságban van, nem fogja esés miatt összetörni magát.
Ezt követően odamentem a két férfihoz. - Elnézést, Morgan! Megnézhetek valamit? - kérdeztem nyugodt hangon. Aggódtam a fejét ért ütés miatt.
- Persze, de mit? - kérdezte értetlenül.
- Csak ellenőrizni szeretnék valamit - mondom, és nagyon óvatosan megtapogatom hátul a fejét, ahol egy dudor kezd nőni. A kezemen viszont nem látok vért, amikor elhúzom onnan. Ezek szerint csak a szemöldökénél repedt fel a bőr. - Követné az ujjamat a szemével? - kérdezem, és jelzés szintjét megtámasztom a tarkóját, hogy ne akarja mozgatni. Automatikusan csukja le a szemét és rántja el a fejét ezzel egy időben. - Milyen nap van ma? - kérdezem a szemébe nézve.
- Ö… - de nem mondja egyből.
- Ettől tartottam - jegyzem meg halkan. - Ez agyrázkódásnak tűnik - mondom, hogy mire gyanakszok. - Julian! - szólítom meg a cigiző férfit. - Szerintem agyrázkódása van, és lehet, jó lenne, ha látná egy orvos - mondom normális, nyugodt hangon. Fejsérülésnél általában nem szoktak kockáztatni az orvosok, mert első körben sosem lehet tudni, hogy milyen súlyos a sérülés. Ez edzésen bármikor megtörténhet, nem kell ehhez egy olyan verekedés, mint az előző. Én is kaptam már kisebb agyrázkódást önvédelmi edzésen, mert a partneremmel mind a ketten hibáztunk egy aprót.


◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptySzomb. Jan. 28, 2023 5:36 pm

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


-Jó, hát persze nyilván nem lehet összehasonlítani a kettőt, de minden rendészeti, katonai vonal kicsit kapcsolódik a másikhoz.-Bólintott egyetértően.-De nem is akarlak cáfolni. Ahogy abban sem, hogy a hivatásos életben vannak olyan dolgok, amiket civilek is el tudnak sajátítani. Ez olyan, mint a vallásos élet. Lehet valaki nem hívő, úgy, hogy a vallásos élet bizonyos dolgait beépíti a "pogány" életbe. A Buddhizmus erre találta ki a Mahájána rendszert.
A következő kérdés meglepte és mélyen elgondolkodtatta.
-Hát... szerintem nem.-mondta kissé bizonytalanul. Ismét elgondolkodott a válaszon, majd már biztosabban felelt.-Nem. Nem akarok általánosságokban gondolkodni. Szerintem azt nem nekem találták ki.
Bár elég érdekesnek tűnt az is, hogy a természettudományok világában mélyenszántó beszélgetésbe kezdjenek, nem volt most abban a passzában, hogy érdemi vitába kezdjen. Talán majd máskor, de ez most nem az az alkalom.

Elindultak egy másik terem felé, közben az önvédelmi gyakorlatokat tárgyalták.
-Igen, de azért nem mindegy, hogy gyakorlunk, vagy élesben csináljuk. Nem attól félek, hogy megüsselek, mert ha kell, gyakorlás közben megteszem, de véletlen elpattan nálam valami és vérző fejjel, törött karokkal kell leszedni téged utána a bordásfalról az már kicsit neccesebb. Nem mondom, hogy megtörténne, de sose tudni mi lesz. Véletlen nem úgy reagálok, mert azt hiszem bevetésen vagyok, mi lesz? Volt már olyan ismerősöm, aki rémálomból ébredt és nem tudta mi van. Álom és valóság közt lebegve elvágta a felesége torkát, akiről azt hitte orosz katona. Sosem tudni az évtizedes reflexek mit váltanak ki.
Tehát végtére is Julian értette, hogy Flor mire akar kilyukadni, de nem érezte azt, hogy ő lenne a legalkalmasabb erre a feladatra. Félt, mi van ha edzés közben előjön belőle egy jól begyakorolt támadás, ami súlyos károkat tehet benne. Vagy annyira belemerül a harcba, hogy nem lesz képes realizálni, hogy csak egy edzésen vannak, Flor pedig egy tanuló.

Az edzőteremből átvitte Flort az önvédelmet oktatók gyakorló termébe, majd bemutatta az ott oktató férfinak és annak tanítványa is bemutatkozott. Ekkora már ők is megkezdték a bemutató harcukat. Több harcművészet keveredett benne, több stílust is elsajátítottak, főleg Julian. Kung-fu, karate, capuerira, boksz, kick-box, stb.
Mindketten kiválóan harcoltak, majd lassan be is következett az, amitől Julian óvá intette Flort. Egészen belemerült a csatába. Az edző társa már kicsit fáradt, ám Julian nem igazán. Gyors mozdulataival rövidesen leverte társát. Egy jobbost vitt be gyomorszájba, amitől a férfiban benn akadt a levegő, előre meghajlott. A ballal fejre célzott, Morgan szeme felett megrepedt a bőr Julian öklétől, szembogara felé kis vér leszivárgott, de nem volt vészes. Egy újabb jobbossal csapta halántékon, amitől egy pillanatra megszédült.
Julian lába lendült és hasi tájon eltalálta a férfit, aki kimeredt szemekkel repült a bordásfalnak. Nagy csattanással vágódott be a széles erős hát, koccant a tarkó és a férfi elterült a földön.
Julian néhány másodpercig nézte a testet, majd pislogott és megmasszírozta arcát, megdörzsölte magát.
Morgan köhögve, kissé fulladozva tolta fel magát.
-Hú...-Szuszogott. Kicsit kótyagos volt a feje.-Te aztán hiteles voltál... mintha elütöttek volna.
-Bocs... Tudod, élethűnek kell lenni, nem hihetik azt, hogy kezdők vagyunk.-Magyarázta ki magát kissé zavartan, majd a lányokra nézett, majd ismét a férfira. Leplezett idegességgel szugerálta, hogy nem-e okozott neki súlyos, vagy maradandó károkat. Úgy tűnt viszonylag ép bőrrel megúszta.
Odakocogott és felsegítette Morgant.
-Keress egy sebtapaszt...
-Elmúlik.-Törölte meg egy nedves ronggyal a repedést.
Fél szemmel Juliant szugerálta, mintha várna valamit, de nem kapta meg, amire várt.
Talán mintha neheztelt volna kicsit társára, amiért így helyben hagyta, de mégse tette szóvá. Régóta ismerte, sejtette mi üthetett belé.
Julian lassan újabb cigarettát húzott elő és gyújtott meg.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyPént. Jan. 20, 2023 1:03 pm

Julian & Flor

- Azért nem állítanám, hogy távol áll tőlem az az élet, ami Téged körbe vesz - mondom mosolyogva. - Tío ex-katona, és a mai napig a rendfenntartásban dolgozik. És tudom, hogy nem pont ugyan az, de vannak hasonlóságok - mondom mosolyogva. - Ezzel persze nem azt mondom, hogy olyan… még csak nem is hasonló a látás és gondolkodásmódunk, de… valahol van tapasztalatom, hogy hogyan látjátok Ti a világot. És vannak olyan részei ennek, amiket én is igyekszek a mindennapi életem szerves részévé tenni - ismerem el a dolgot. Persze közel sem olyan hatékonysággal, mint egy tengerészgyalogos, vagy „egyéb” katona, de nem is úgy, mint mások a civil életben. - Néha nem értezed annak a hiányát, hogy globálisabban, nagyobb általánosságban tudj gondolkodni? - érdeklődök hirtelen, mellékesen. Azt tudom, hogy én néha szeretnék tudni jobban odafigyelni a környezetemre, úgy mint ők, de gyakrabban kalandozok el, mint kellene… mint szeretném.
Látom rajta, hogy elgondolkodtattam a szavaimmal, de nem zavarom meg. Most viszont van lehetőségem megfigyelni, hogy rengeteget cigizik. Mióta találkoztunk ez már vagy a harmadik szál cigije, ami engem már inkább a láncdohányosokra emlékeztet. Végül beavat abba, hogy mire jutott a gondolataival. - Én sem hiszem, hogy létezik odafent egy felsőbb hatalom, ami azzal foglalkozik, hogy mi hogyan élünk, mit csinálunk vagy hasonló. Ez olyan… önző és én-központú, legalább is szerintem. Meg egyébként is, a fizika bizonyos részeivel lehet cáfolni, hogy megteremtették a világot - mosolyodok el. - De a genetikát, az öröklődést, és az agyi folyamatokat még csak most kezdik feltérképezni, megérteni, így én ezt az „erre született” dolgot ezzel magyarázom. A gyerekek, bár kezdetben minden érdekli őket, egy idő után rá lehet jönni, hogy milyen irányba fog mozdulni az érdeklődési köre, így az élete, ha nem lehetetlenítjük el azt az utat a számára - jegyzem meg csendesen. - Belőlem sosem lett volna szuper irodalmár, mert sosem értettem például a verselemzéseket, meg egyáltalán annak a lényegét. De például a matek, a fizika logikai része már jobban ment, a biológia pedig ragadt - mondom nevetve, ahogy visszaemlékszek az általános és középiskolai tanulmányaimra. - És pontosan ugyan így nincs meg bennem az a képesség, amivel mesterlövész lehetnék - kanyarodok vissza a kiindulási táméhoz.
Tényleg hihetetlennek és felfoghatatlannak éreztem azt, hogy teleshopos, és végül be is igazolódik, hogy valami tényleg sántított a dologban. Én értettem félre. Méghozzá nem is kicsit, amiért bocsánatot is kérek. Viszont örülök neki, hogy nem lett belőle komolyabb gond, sértődés. Mosolyát pedig félszegen viszonzom.
A megfelelő helyen signózom a nyomtatványt. Bár nem a teljes nevemet írom ki, leginkább biztonsági okokból, de, ha rákérdeznének a megfelelő személyek, természetesen elismerném, hogy az enyém a kézírás. Nem a tényt akarom tagadni, csak azt, hogy véletlen illetéktelenek rájöjjenek merre vagyok.
- Értékelem, hogy ennyire aggódsz értem, de úgy gondolom alaptalan. Én úgy tanultam hivatalosan önvédelmet, hogy férfi ellen, és a legtöbb esetben aktív FBI-okkal gyakoroltam, akiknek az élete múlt azon, hogy ők rendesen megtanulják, és nem csak azért, hogy kipipálják a feladatot, mint sok olyan, aki kizárólag az asztal mögött ül - fogalmazok kicsit ködösen, de nem mondhatom el, hogy aktív gyilkossági nyomozókkal, meg hasonló beosztásban lévőkkel edzettem. Az ilyen szerveknél néhány hivatásos állománytagnak ezeket a felmérőket csak azért kell megcsinálni, mert hivatásos, de sosem lesz szüksége a munkája során ezekre a tudásra, mert sosincs kint terepen. - Pár hónapja pedig egy átmenetileg szolgálaton kívüli katonával edzettem, és ő sem kímélt. És én úgy gondolom, hogy egy önvédelmi edzésnek akkor van értelme, ha az az életre készít fel, persze nem feltétlen úgy, hogy bele is halhatok a felkészülésbe - teszem hozzá szélesen elmosolyodva. - Ezt pedig leginkább úgy kell érteni, hogy szeretem, ha nem a betonpadlóhoz vágnak hozzá, hanem egy szőnyeghez, vagy, ha pisztolyos támadó elleni védekezést tanulok, akkor a gyakorló fegyver nem igazi, hanem élethű játék. De elvárom a partnertől, az oktatótól, hogy a felkészülés valóban felkészítsen a valódi, éles helyzetre - magyarázom, hogy én mit várok egy edzéstől. Persze, nem úgy akarok kikerülni az edzésről, hogy a mentő visz el, de nem is úgy, mintha hímestojás lennék. - De, ha így látod jónak, akkor nem ellenkezek, csak szerettem volna, ha tudod, hogy mi az én álláspontom - teszem még hozzá kedvesen. Viszont bízok abban, hogy tényleg hasznos lesz majd a gyakorlat, mert a megfelelő társat találja mellém.
Természetesen, ha ez után még mindig úgy gondolja, hogy most a TRX-nél van a helyem, akkor oda megyek, és elkezdem a gyakorlatokat, először egy kis bemelegítéssel. Nem hiányzik, egy sérülés. A tánc miatt viszont nekem van egy nagyon rossz szokásom, amit csak segédeszközzel tudok csak leküzdeni. Minden gyakorlatot, ahol a lábammal kell kifejteni az erőt, mint a guggolás, vagy kitörés, én lábujjhegyen végzem, ami szabálytalan. De ezen egy egyensúlyozó korong sok esetben átsegít. Most is az egylábas kitöréseknél, ahol a szabad lábam a kötélbe van beakasztva, egy egyensúlyozó korongon állok. Bár ehhez általában kell egy kicsi segítség, de csak addig, amíg beállok a megfelelő pozícióba, majd, amikor le akarok jönni onnan. Az elsőnél egy másik gyakorlatozó segített. A lejövetelnél viszont már megérkezett Julian. - Segítesz? - kérdezem, és felé nyújtom a kezem, hogy megtartson, amíg kiakasztom a lábamat a kötélből, közben pedig figyelek arra, hogy mit mond. Ezen a korongon nagyon nehéz stabilnak maradni, mert a legapróbb mozdulatnál is billen, bár nekem már a gyakorlat közben sosem ér le egyik széle sem a talajhoz, de fellépni, lelépni, egyéb nagyobb „amplitúdóval” rendelkező mozdulatot tenni, már képtelen vagyok.
Majd átérünk az önvédelmi edzőterembe, ahol egy afroamerikai férfi edz egy nőt. Én csak egy apró bólintással köszöntem a kettősnek, akiket megzavartunk. Mivel a tőlem csak kicsit idősebb nő lejött a ringből, így is maradtam egyelőre a helyemen. Pontosabban a fal mellé tettem a cuccaimat, és a cipőmet is levettem, amibe beletettem a zoknimat. Én vagy cipőben vagy mezítláb edzek, mert egyszer azért estem egy nagyon csúnyát, mert az ellenfelem rálépett a zoknimra, így nem tudtam rendesen lépni, és elveszítettem az egyensúlyomat. Utána együtt nézzük a férfiak bemutatóját, ami nagyon szenzációs volt, és láttam rajtuk, hogy nem egy konkrét harcművészetet sajátítottak el, hanem harctechnikát. Tío nekem is ezt tanította meg először, és sajnálom, hogy kevés olyan hely, személy van, ahol ezt tudnám fejleszteni. De talán most, lesz rá lehetőségem.


◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyKedd Jan. 17, 2023 11:22 pm

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


Julian leginkább magából indult ki. Ezért is volt az, hogy elég sok mindenre azért adott olyan választ, amilyet, mert mindig arra gondolt, hogy ő hogyan gondolkodik valamiről és a közvetlen közelében élők. Kollegák, barátok, stb. Ritkán tudott általánosságokban gondolkodni, nagy létszámra levetíteni dolgokat.
-Jó, ebben lehet neked van igazad. Biztos jobban értesz nálam a polgári emberekhez.-Mosolygott.-Az én közegem nyílván másabb, mint azok, akik téged vesznek körbe. Azért mi máshogy éltünk, máshogy láttuk és látjuk a világot. Mások az életbeli tapasztalatink, meg minden. De igen, végtére is abban feltétlen egyet kell értenem, a Média az egyik leghatékonyabb és legveszélyesebb Fegyver volt és még ma is elég veszélyes.

Az ügynök rágyújtott egy szál cigire és miközben megszívta, azon gondolkodott vajon mennyire lehet igaza a nőnek abban, hogy erre születni kell. Próbált arra visszagondolni főnökei és kollegái milyen emberek és miket mondtak annak idején.
"Hogy valaki életével és vérével védje a hazáját minden ember kötelessége, de csak kevesek képesek arra, hogy ezt meg is tegyék. Ők azok, arra születtek, hogy Nemzeti Hősök legyenek." idézte fel magában egykori ezredese szavait.
"Önt Isten is arra teremtette, hogy a Nemzet Szolgálatába lépjen!" Hallotta ismét fejben az NSA igazgató dícsérő szavait.
Kifújta a füstöt.
-Talán lehet benne valami... azt mondják mindenre születik valaki. Kinek mit, vagy kinek milyen életet szántak az égiek. Lehet van igazság benne, csak én nem hiszek a felsőbb hatalmakban. De tény, hogy vannak velünk született adottságok, "képességek" és hátrányok, melyek meghatározhatják az életünket.
Közben pedig beigazolódott az a gyanú is, hogy Flor félre értette a telefonközpontos dolgot. Tényleg azt hitte, hogy csak telefonfelkapkodós pasas. Ezen nevetnie kellett, majd legyintett.
-Rá se ránts.-Mosolygott elnézően.

Julian is leellenőrizte a fegyvert, majd mindent szakszerűen elpakolt és zárt. Lekönyvelte mely fegyverek voltak használva, mennyi és milyen töltény fogyott, majd aláírta a "gyakorlati oktató" alatt. Flor felé emelte.
-Írd alá légyszives. Ott, hogy "gyakorlatot végezte".
Miután aláírta, félre tette.
-Nem tudom van-e itt valaki, akivel tudnál önvédelmet gyakorolni. Én nem akarok beállni, félek, hogy a reflexeim miatt még véletlen is kárt teszek benned. Még véletlen is úgy reagálok, mintha élesben lennék és... Meg nővel amúgysem lenne etikus nekem kiállni. Időm még van. Nézzük meg a TRX termet. Amíg te ott elvagy, körbe nézek és megérdeklődöm va-e itt még valaki, aki be tud melléd ugrani.-Azzal tovább is mentek.
Miután Flort kitette a TRX teremben, elment egy edző kollegájához, akinek szintén volt egy női diákja. A fickó, Morgan régi ismerőse volt. Fekete bőrű, kemény kötésű, de jófej, laza fickó volt.
-Haliho Morgan. Ráértek?
-Mondd csak Doki.
-Van itt egy csaj, aki önvédelmizni akarna. Jöhetünk?
-2-2?
-Akár.
-Persze. Gyertek csak. Neked jó?
A fiatal nő bólintott. Olyan harminc körüli lehetett.

Julian visszament Florhoz.
-Na gyere, késöbb folytatod. Találtam neked egy partnert.
Átmentek a küzdőteres terembe, ahol bemutatkozhattak egymásnak.
-Mit gondolsz Doki, menjen egy menet?
-Mire gondolsz?
-Gyere. Tartsunk egy bemutatót a lányoknak. Már úgyis rég álltunk szemtől szembe.
Julian elnyomta a cigit a cipője talpán.
-Harcolni akarsz?
-Bemutatjuk, hogy csinálják a profik, hátha tudjuk inspirálni őket.
Julian nevetett, majd levette zakóját, nyakkendőjét és cipőjét, hogy úgy menjen fel a ringre.
-Ne légy megsértődve, ha fáj majd.-Mondta, miközben Morgan felé lépett tisztes távolságba, hogy aztán belekezdhessenek a rövid harcművészeti bemutatóba.~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyVas. Jan. 15, 2023 9:35 am

Julian & Flor

- Ez változó, és lehet, hogy a felgyorsult, médiafüggő világban már nincs akkora szerepe a családnak, de a médiának hatalmas. Van egy ismerősöm, aki gyerekpszichológusként dolgozik, és azt mondja, hogy rengeteg fiatalkorú a média miatt identitászavarral küzd. Ez is egy rossz befolyásolás. Mostanában talán annyira nem volt erőteljes a háborús média, de akkor is jelen van. Viszont azt sem tagadom, hogy sokaknál, mint ahogy Nálad is, valóban belső motiváció okozta ezt a döntést - mosolyodok el kedvesen. Tényleg vannak olyanok, akik nem külső hatás miatt hoznak döntést, hanem, mert tudják, hogy mit akarnak már egészen kicsit koruk óta. Én pedig örülök, hogy Julian is ilyen.
Az információszerzéses témakör is befejezettnek tekinthető, mert igaza van, nem kellene most ebbe mélyebben belemenni. Túl sokrétű, túl bonyolult, és most nem ezért vagyunk itt, így csak egy egyértő bólintással reagálok. Én a jelenlegi pályán lőgyakorlat miatt vagyok, az épületben pedig az életben maradási esélyeim növelését célzó gyakorlás miatt.
- A hadgyakorlat, főleg egy különleges egységnél valóban más. De oda, bár lehet, hogy bárki besétálhat az utcáról, hogy jelentkezik, de ezeknek, tudtommal, a kilencven százaléka már az első héten kihullik, a végéig pedig csak nagyon kevesen jutnak el. Oda képességek kellenek, mert minden csak egy bizonyos szintig tanulható. Sosem lesz belőlem mesterlövész, mert nincs meg hozzá a velem született képesség. Erre születni kell, hogy úgy mondjam - mosolyodok el. A mesterlövész ennek a szakmának, területnek a csúcsa, amit kizárólag akarattal nem lehet elérni, mert képesség kell hozzá. Nekem ilyen nincs, és nincs is rá szükségem. Nekem elég, ha annyira tudok lőni, hogy, ha fegyvert fognak rám, és nálam is van egy, akkor le tudjam a támadómat fegyverezni a nélkül, hogy bárki más megsérülne általam, hogy eltaláljam a célt néhány méteren belül. Sosem fogok olyan helyzetbe kerülni, hogy nekem kelljen egy támadót kilőni egy túsz mellől mondjuk egy háztetőről.
Figyelmesen hallgattam, hogy mit mond a polgári életéről. Úgy tűnik, hogy neki valamilyen szinten sikerült visszailleszkedni, ami elismerésre méltó. Majd megvilágosodok, hogy nagyon félre értettem ezt a „telecenterezést”. Ez a megvilágosodás pedig látszik is rajtam, mert egy mély levegő vétellel kötöm egybe a bólintást, miközben felnézek egy pillanatra. - Áh! Már értem. Elnézést! Félre értettem, mert erre a dologra nem is gondoltam. Pedig teljesen logikus, hogy oda is kell háttérember - mondom mosolyogva. - Remélem azért nem bántottam meg a félreértésemmel? - nézek rá bocsánat kérően.
Ha tisztáztunk mindent, akkor pedig visszatérek a lőgyakorlatomhoz. Miután kiürítettem az újabb tárat, ismét csak az után fordulok Julian felé, hogy meggyőződtem róla, hogy a fegyver teljesen üres. Megnézem a tárat, a csövet, a töltényfészket, hogy sehol nem marad lőszer, és fesztelenítés után visszaadok mindent. - Köszönöm! - mondom hálásan. - Ezért most fizetek, vagy majd a legvégén egyben? - kérdezem. Azt az érkezése előtt átbeszéltük, hogy mi mennyibe kerül, hogy hol kell fizetni, de azt nem, hogy edzésenként külön-külön, vagy majd a legvégén. - Illetve innen mit javasolsz, hová menjünk? Kardió, erősítés, vagy önvédelmi edzés? - kérdezem. - Már, ha még tudsz maradni - jut eszembe, amit a legelején mondott. Nekem most ez volt a legfontosabb. Az önvédelmi edzéshez még partnerre biztosan szükségem lesz, de a többi egyedül is végezhet, főleg, hogy nem fogok fekve nyomást végezni. Női dolog, de szeretnék még spagetti pántos felsőt, ruhát hordani, ami nem mutat, ha túl széles a vállam,◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyPént. Jan. 13, 2023 1:17 pm

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


-Igen, ezzel egyet értek.-Bólintott.-De szerintem ma már egyre kevesebb ilyen eset van. Azért ma már nincs akkora befolyása a családnak és egyéb embereknek a fiatalokra, mint régen. Nem olyan nagy a kényszer és szerintem azért van tudatosság bennük.
-Jól van, hát most általánosítottam. Ugye az információ szerzés alapja a kérdezés. A megfigyelés már tágabb és nem csak információk megszerzésére jó, de erről sokat lehetne beszélni és nem is akarok nagyon bele menni az ilyesmikbe. Végülis nem volt rossz a gondolat menet, csak... sokkal sokrétűbb a megfigyelés jelensége, mint a kérdezés.

A lőteres témát akkor elengedte. Ha Flornak így jó, akkor neki is jó. Nem fogja annyira törni magát. Flor fizet, ő diktál.
-Rendben. Természetesen megértem, bár én már annyira nem tudom bele élni magam a helyzetedbe. Én már túl vagyok a gyakorló szinten. Bőven. Szóval... sajnos túl sok „empátiám” ilyen téren nincs. Én is voltam kezdő, persze, de az már rég volt. Meg ez minden embernél más. Más, hogy ki-mitől fél, mennyire fél, kinek mennyi ideig tart elsajátítani valamit, stb. Ha te így érzed, akkor persze, majd akkor, ha szerinted eljön ennek az ideje. Te diktálsz, nem én. Viszont a másik, hogy persze, van egy élet ösztön az emberben, egy élni akarás, de azt gondolom, hogy a kiképzett emberek máshogy viselkednek a halál küszöbén, mint egy sima polgár. Ezt én is tudom, mert én is voltam életveszélyben, mint sok más társam. Mi kaptunk kiképzést, mi rengeteget jártunk terápiákra is, így mi nem vesztjük el az önuralmunk, nem süllyedünk vissza ösztönszintre. De egy olyan ember, aki nem kapott megfelelő képzést, terápiát, az természetesen igen, mert eluralkodik rajta a pánik, a halálfélelem és az ösztön. Szóval... ez kicsit nehéz téma és nagyon sokrétű. Majd egyszer beszélhetünk róla bővebben is, de azt gondolom, hogy kemény és nehezen emészthető téma.

Figyelmesen hallgatta a tanítás történetét, majd elmosolyodott a kérdésen.
-Hát tudod, amikor visszatértem a polgári életbe, akkor nem tudtam magammal mit kezdeni. Polgári végzettségem nem igen volt, így olyan állást sem vállalhattam. Nem tudtam volna mit kezdeni vele. Gyárba nem akartam menni, így úgy döntöttem, hogy tanárnak megyek, ám csak részmunka időben, mert nem voltam kifejezetten tanár alkat és nem is nagyon akartam annyit diákokkal lenni. De hát ez abból a pár órából nem lehet megélni. Szerettem volna egy viszonylag nyugodt állást, ahová sok szaktudás nem kellett, így oda mentem „fő állásba”. Viszont ne hogy azt hidd, hogy „telefonos senki” vagyok.-Nevetett.-IT-s vagyok. Volt némi informatikai és technikai hátterem, oktatásom, így ezt el tudtam vállalni. A center szervereivel és az informatikai részleggel foglalkozom.-Mosolygott.-Szóval nem a telefonok mögött ülök, hanem a cég hátterében vagyok és biztosítom a zavartalan informatikai és technikai hátteret.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyHétf. Jan. 09, 2023 7:02 pm

Julian & Flor

- Örülök - mondom mosolyogva. Bár általában én sem szeretek tévedni, most örülök, hogy mégis így történt. - Én úgy gondolom, hogy nincs annál rosszabb, mintha fiatalon olyan rossz döntést hozunk, amit egy életen keresztül bánunk, így örülök, hogy a Te esetedben nem erről van szó - teszem még hozzá átvéve én is a tegezést. Azt, amiből ezt a következtetést levontam, az pedig lehet csak egy pillanatnyi rossz hangulat rovására tudhatjuk be.
Pillanatokig fürkészem az arcát, mert látok rajta egy pillanatnyi érzelmet, ami arra enged következtetni, hogy ezt ő sem hiszi el teljesen. - Köszönöm! - mondom hálásan először, amiért nem nevet ki. - De, miért van az az érzésem, hogy ez utóbbit Te sem hiszed el teljesen? - kérdezem mosolyogva. - Egyikünk sem naiv, tudjuk, hogy nem csak így lehet információhoz, tudáshoz jutni - teszem hozzá kedvesen, átlátva a dolgokon. - Ha most félre is tesszük a valóban illegális dolgokat, meg azt, aminél a legálisság megkérdőjelezhető, mert később, ha úgy hozzák a körülmények, az adott kormány is letagadja, akkor is jó információszerzés a megfigyelés is. Már, ha csak abból indulunk ki, hogy az életünk első éveiben is így tanulunk a legtöbbet. Meg persze a tapasztalás - egészítem ki a gondolatmenetet, bár ez is félre tud vinni. Arról nem is beszélve, hogy az ösztönös mozdulatokon kívül, amikre csak ideiglenesen, rövidtávon tudunk külön figyelni, mindent lehet befolyásolni, és ezáltal hamis infókat adni. - Vagy rosszul tudom? - kérdezem. Az meg egy teljesen másik kérdés, és ezt nem is akarom most kivesézni, hogy sokan, sok helyen nem is szeretik, ha kérdeznek, vagy lenézik a kérdezőt, hogy „még ezt sem tudja?”, pedig sok minden, ami az egyiknek természetes, a másiknak nem biztos, hogy az. Sokszor tapasztaltam már a saját bőrömön is, még akkor is, ha leszámolom a mostohacsaládomnál töltött időt, mert ott sem volt szabad, ajánlott kérdezni, de új munkahelyen is tapasztaltam már elvárásként, hogy a helyi szakterületeknél már hétköznapi rövidítéseket nem ismervén ki van nézve az illető, aki nem tudja a rövidítést. Én személy szerint szánalmasnak, és az empátia teljes hiányának érzem ezt, hogy nem tudja beleérezni magát valaki az új helyébe.
- Köszönöm! De egyelőre ne kapkodjuk el. Kétszer volt már ilyenre lehetőségem, de az egyiknél visszaléptem, mert megijedtem, hogy én is egy gellert kapott golyótól fogok sérülést szerezni, mint az előttem lévő - vallom be. - Erre nekem is fel kell készülni mentálisan és lelkileg is - mosolygok kedvesen. - És igen tudom, hogy, aki fegyverrel játszik, az meg is sérülhet, de éles helyzetben ez az utolsó gondolat, mert először csak mindenki túl akar élni. Gyakorlásnál kicsit ennek árnyaltabb a képe - egészítem ki. Valahol ezért is csalóka egy-egy kiképzés, mert ott a résztvevő tudja, hogy egy kiképzésen vesz részt, bármennyire reális az adott helyzet. - Vagy rosszul gondolom? - bizonytalanodok el a végére.
- Nálam a tanítás csak részben pénzorientált. Ahova itt középiskolába jártam csak spanyolt tanítottak, mint idegen nyelvet, és bár nekem elvileg nem kellett volna bent lennem, nem tudtam mit kezdeni magammal, mert sosem első vagy utolsó óra volt, így maradtam. Főiskolán pedig kíváncsiságból mentem be spanyolórára, és egy tanárt leszámítva, aki szintén spanyol anyanyelvű volt, rosszul tanították a spanyolt. Így valahol inkább kötelességnek érzem jól tanítani legalább néhány embernek - vallom be a valódi indíttatásokat. - El tudod az a felfogást képzelni, hogy egy külföldi, aki csak néhány éve ismerkedett meg az angollal közli, hogy „rosszul tudod, rosszul használod”? - mondom még mindig döbbenten a sokat hallott mondatot. A spanyolt közel négyszázmillióan beszéljük anyanyelvi szinte; csak fel tűnt volna valakinek, ha rosszul használnánk! - Egyébként szabad megkérdeznem, hogy a fizikusi doktori és a hadászati kiképzés mellé, miért pont a telecenterezés? - érdeklődök kíváncsian. Néha-néha belefutok én is ilyen műsorba, de úgy fél perc múlva idegesíteni kezd, hogy százszor mondják el ugyan azt egymás után, ráadásul a legtöbb esetben olyan dolgokat reklámoz, ami fölösleges vagy nem is úgy működik, mint mutatják, és egyből kettőt adnak belőle akció gyanánt. Pszichológia valahol mind a háromhoz kell, de talán a legrosszabb felhasználása ennek a tudásnak a telecenter, ami a régi házalás modern kori megfelelője lehet. Legalább is számomra.


◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyPént. Jan. 06, 2023 6:05 pm

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


Nem érte váratlanul, hogy Flort meglepte fizikusi doktorija, hisz a legtöbb embert meglepte. Persze meg tudta érteni, elvégre nem mindennapi, hogy a nagyvárosi srácok, akik úri módon nevelkedtek és még egyetemen is doktoráltak, fiatalkorukat suttba dobva önként bevonuljanak a seregbe. De mint mindenre, erre is voltak kivételek. Julian volt az egyik, de még tudott volna sorolni párat, akikkel a seregben ismerkedett meg. De valóban nem bánta meg, hogy belépett.
Tán sokoldalúsága és tudományos végzettsége volt az, ami hozzá segítette NSA karrierjéhez és továbbképzéseihez, amikre kifejezetten büszke volt, és a szervezet is az volt rá.
Többször mesélte már el, mégis mindig hitetlenkedést kapott cserébe. Nehezen hitték el azt is, hogy katona és azt is, hogy ha katona, hogy lehet fizikus. Azt viszont így magába nézve nem gondolta volna, hogy a hadászati propaganda miatt lépett be, inkább belső indíttatása volt. Indíttatás arra, hogy nemzeti hős legyen, hogy a hazát szolgálja, hogy sokra vigye a nemzet szolgálatában.
Igaz, voltak percek, voltak napok, amikor nem érezte jól magát a Nemzet Szolgálatában, de összességében szerette, amit csinált, főleg az NSA-n belüli munkákat.
Egy szinten adrenalin függő is volt. Imádta a sok akciót, amiben része volt és minden alkalommal öröm és elégedettség járta át, amikor sikerült életeket megmenteni, robbantásokat meghiúsítania, terrorszervezeteket megbuktatnia és még lehetett volna sorolni. Úgy érezte Isten is ezért teremtette. Hogy "képességeivel" emberek millióit és városok tucatjait mentse meg a gonosztól. Ki tudja, ha ő nem lenne, azok, akiknek eddig keresztbe tett, lehet sikerrel jártak volna.
-Szerintem igen, messzire. Mindig volt bennem egy késztetést, hogy "nemzeti hős" legyek, amit megvalósítottam.
"Nem is akárhogy és nem is egyszer" – Tette hozzá gondolatban.


-Persze, nyilván nem nevetlek ki. Kérdezni kell, csak így tudunk információkhoz jutni.-Mondta, noha az ő munkájában ez nem volt igaz. Persze Edward Snowden óta mindenki tudja már, aki hallott a botrányról. Az NSA bármikor bárkit le tud hallgatni, sőt, az elektronikus eszközök kameráin át bárkit bármikor meg is tudnak figyelni.
-De, ha szeretnéd, majd megpróbálok egyszer intézni neked egy ilyen lő edzést is. Nem kerülne nekem sokba, csak egy-két telefon és már mehetünk is. Nem ma, de majd valamikor, ha szeretnéd. Vannak kapcsolataim.-Ajánlotta fel, noha nem sok esélyt látott rá, hogy Flor él vele. Olyan embernek látta, aki kétszer meggondolja kivel-hová mikor megy el. Lehet nem fog vele élni, mert nem ismerik egymást eléggé, nem ismeri a helyet sem, így inkább nemet mond. De ki tudja, lehet téved a megérzése. Természetesen nem fog megsértődni, ha nemet mond. Kérdés, Flor mennyire rigolyás, mennyire fél bizonyos helyzetektől. Ha ide eljött úgy, hogy nem ismerte a helyet és nem ismerte az itteni embereket, lehet máshová is elmegy általa.


Julian érezte, hogy Flor nem minden szavát hiszi el. Tán a nő sejti, hogy nem a teljes igazságot mondja el? Nem baj. Julian nem aggódott emiatt. Nem volt az a fajta, aki ilyesmin stresszeljen. Sőt, ha oda kerülne a sor, talán be is vallaná a teljes igazságot, de úgy tűnt Flor nem akarja őt kifaggatni, hogy ráhagyja a ferdítéseket és elhallgatásokat.
-Szóval több lábon állsz. Úgy is kell. Én is azt teszem.-Bólintott.-Katona, tanár, telecenteres.-Mosolygott.-De nem bánom, mert jól keresek, szóval... De gondolom te is megkéred a magánórák árát, nem? Legalábbis gondolom nem centekért adod a szabadidőd.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyCsüt. Jan. 05, 2023 8:37 pm

Julian & Flor

Amikor megemlíti a végzettségét, meglepetten vonom fel egy pillanatra a szemöldököm, mert annak tudatában, hogy SEAL-es nem mindennapi szerintem, hogy valaki a fizika doktora. Végig figyelmesen hallgatom, és bár lenének megjegyzéseim, nem vágok közbe, nehogy kizökkentsem. - Tényleg! - és még bólintok is egyet, amikor felhívja rá a figyelmemet, hogy az egység neve mozaikszó. - Nagyon messze lőnék, ha azt mondanám, Önt is a hadászati propaganda szippantotta be? - kérdezem bizonytalanul. Amit elmondott, az engem leginkább arra emlékeztet, mint a nagyobb háborúk előtt a toborzók „áldozatai mesélnek”. Mint Észak- és Dél-háborújánál, vagy a második világháborúban, hogy „Gyere, védd meg a hazádat!”, meg ehhez hasonló, általam csak „baromságnak” titulált, propagandaszöveg. Bár talán a leglátványosabb éppen a SEAL első bevetése idején fújt toborzószöveg, amivel Vietnámba csábították a férfiakat, pontosabban a tizenéves kölyköket. Fellelkesítették őket, majd elküldték őket meghalni, hogy lényegében kipróbálják a fegyvereket. Borzasztó, ami Szomáliában is zajlik, mert egyszerűen a szegénység miatt nincs közbiztonság, de az az én életemet nem veszélyezteti itt az Államokban. Nem fegyverrel kéne a békét hirdetni, hanem fejleszteni ott a gazdaságot, az iskolák színvonalát, hogy a fejlődés útjára léphessenek, de nem beleszólni például a vallási nézeteikbe, a kultúrájukba. „Ne halat adj, hálót!” elv alapján kéne a fejletlen társadalmakat segíteni, nem úgy, hogy leigázzuk őket, és a mi kultúránkat rájuk erőltetni.
- Ezt megértem, és át is érzem - mondom szomorúan. Ha én a „pokol” jelzővel illetem a mostohacsaládomnál töltött időt, akkor vajon egy háborús eseményt milyen szóval illetnék? De erre nem akarok választ kapni soha az életben, ezt már most tudom.
- Jogos! - értek egyet, mert valóban sok férfi áldozat is van, de azért én úgy vélem, hogy nem ők a fő célpontok, hanem a gyengébbek, korukból, nemükből, egyéb helyzetükből adódóan. Lehet, én vagyok „elkényeztetve”, hogy a legtöbb férfi ismerősöm olyan, aki valamilyen harcot tanul vagy tanult, és fegyvert hord, így alacsony kockázati tényezőjű csoportba esik. Például Julian sem olyan, akit csak véletlenül szemelne ki valaki, hogy elrabolja. Ha neki baja esik, inkább a munkája miatt fog megtörténni, de ők szintén profik.
Én már a hívás előtt le is tettem róla, de mielőtt megszólalhattam volna, már telefonált is. - Azért köszönöm, hogy utána érdeklődött - mondom mosolyogva. - Igazából meglepett volna, ha van - szélesedik ki még jobban a mosolyom -, de úgy éreztem, a kérdésért még csak nem röhögnek körbe - teszem még hozzá.
Amikor ismét visszakanyarodtunk a különleges katonai egységekhez, és elárulta, hogy a Delta-ra is panaszkodott volna, vele együtt nevetek. - Felháborító - szállok bele én is a játékba. - Kell az egyensúly mindenki életébe - értek egyet vele, de valamiért az az érzésem, hogy mégsem mond teljesen igazat. Legalább is az utolsó mondatánál. Ismerem, túl jól ismerem, a katonai élet árnyoldalait, és ennek fényében, nálam nagyon kilóg a lóláb, ha ilyet hallok háborúban részt vett katonától. Persze előfordul olyan, aki valóban élvezi a háborús életet, de azoknál nem hiszem, hogy minden rendben van fenn, a toronyban. Náluk, szerintem, ha egy szakember megvizsgálná őket, komoly elváltozások lennének a személyiségükben, és lehet, ezt még fizikálisan is ki tudnák mutatni az agyukban is. Julian pedig nagyon nem ilyennek tűnik. Ha nem hoztam volna fel benne rossz emlékeket az előbb, akkor is látnám rajta, hogy nem kiegyensúlyozott, hogy valami hiányzik az életéből. Persze azt nem tudom, hogy mi, de valami biztos. A normális katonák, tudtommal, sosem találják a nyugalmukat, mert a civil élethez túl felfokozott idegállapotban vannak a harctéri stressz miatt, a háborús övezetben pedig mindig az otthon nyugalmára vágynak.
Én más vagyok. Nekem ott van a remény, hogy történik valami, és soha többé nem kell félnem a mostohabátyámtól, az szabadlábon lévő „barátaitól”. És, ha benne leszek ebben az élethelyzetben, akkor nem fog hiányozni a mostani életem. Persze ismét be kell majd rendeznem az életemet, mert bődületes mennyiségű szabadidőt vesz el, hogy formában maradjak, ha baj lenne. Bár néha kételkedek benne, hogy az évek óta fennálló állandó feszült figyelem, amivel folyton a környezetemet pásztázom, az nem kezdte-e ki annyira az idegeimet, hogy soha többé nem lehetek normális. Bár talán ez a legkevesebb veszteség, ha soha többé nem kell oda, olyan helyzetbe visszakerülnöm, mint a mostani. Már nem hiszem, hogy túlélném azt az életet. És nem csak a testi, lelki dolgokat, hanem azt a mennyiségű drogot sem, amivel az irányításuk alatt tartottak. Sosem tartottam magam függőnek, de egyébként már teljesen tiszta is vagyok évek óta. Bár a szökésem után nem is jutottam droghoz, és az agyammal nem is akartam, de a szervezetem néha követelte volna. De Tío mellett kaptam segítséget is, így már sosem jut eszembe, csak ilyen esetben.
Igyekeztem a lövésekre figyelni, és pontosak is voltak, legalább is innen nézve, de azért elég szépen elkalandoztam gondolatban. És úgy tűnik, hogy nem csak én. Julain is nagyon a gondolataiba felejtkezhetett, mert észre sem vette, hogy kiürítettem a tárat, és megindultam felé. Persze tisztes távolságot tartottam tőle, mert az itteni első „felvigyázóm” mellett megtanultam, hogy aktív katonát, sose lepjek meg, bár ő akkor nem volt aktív PTSD miatt. Csak akkor mentem közelebb, ha felfigyelt rám. - Ha nem gond, még egy tárnyi lövedéket kérnék - mondtam csendesen.
- Köszönöm! - mondtam, amikor átvettem a lőszereket. Amíg szétszedtem a pisztolyt és újra töltöttem a közelünkben lévő asztalnál, ami a lövedékcsapda mellett volt, ismét beszélgetni kezdtünk. - Érthető - mosolyodok el - én is az voltam… vagyok. Fő állásban környezetmérnök vagyok, de kisegítek egy kávézóban, mint felszolgáló, és van néhány magán tanítványom is spanyolból - válaszolok a kérdésére rápillantva, de helyszíneket nem mondok, mert bár nem érzem magam veszélyben mellette, óvatos vagyok ezzel. Ha általa nem is vagyok veszélyben, ez egy ismeretlen terep, ahol még a falnak is füle lehet.


◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptySzer. Jan. 04, 2023 6:22 pm

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


-Figyelj, annak idején huszonhárom évesen doktoráltam a Harvardon. Fizikus vagyok egyébként.-Jegyezte meg suta mosollyal.-Am... akkor 2003-ban indult el az Iraki háború, én pedig még nem sok mindent tudtam a katonaságról, katonai életről, fegyveres erőkről, meg ilyesmi. Csak azt tudtam, hogy szeretnék én is a haza szolgálatába lépni, a fegyveres erőkbe belépni. Akkoriban, amikor végeztem a katonai alapkiképzésekkel és tovább léphettem a magasabb fokozatokban, szektorokba, akkor a SEAL-t választottam. De nem csak vízi bevetések voltak, hiszen minket úgy képeztek ki, hogy vízen, szárazföldön és levegőben is tudjanak minket bevetni. Tulajdonképpen ez egy mozaik szó, nem tudom tudta-e. SEa, Air, Land. SEAL.Épen ezért változatos volt, de abban igaza van, hogy a leggyakoribb a vízi volt. De utólag már nem akartam ugrálni.
Persze a valóság az volt, hogy a háború véget sem ért, ő már az NSA-nál volt, de erről Flornak nem kellett tudnia. Jobb, ha minél kevesebbet tud.
Legyintett.
-Fátylat rá. Nem rázott meg annyira, csak vannak olyan emlékek, amik... kicsit mélyen érintenek.


Mikor szóba kerültek a nőket érintő lehetséges borzalmak, úgy tűnt Flort mélyen érintette. Arcán is látszott és azon is, ahogy beszélt. Látott már hasonlót. Kétség sem fért hozzá, hogy a nőt valamikor sokkhatás érte, hogy valamiben része volt.
-Nem csak nők. Férfiak is. Idősek, fiatalok. Stb. Ez minden országban így működik, de Amerikára fokozottan igaz. Én úgy gondolom.
Juliannek feltűnt, hogy Flor milyen népeket sorolt fel. Főként olyanokat, amik saját származásához köthetők, így egyből arra gondolt, hogy a traumák, amik érték, ott történhettek vele.
Valami rémlett neki, hogy volt ott valami nagy botrány jó pár évvel ezelőtt. Csak hallomásból tudott róla, mert annak idején a kollégái egy része fecsegett valamit. Akkor persze nem sűrűn foglalkozott vele, hisz megvoltak a maga ügyei, bevetései, gondjai.


-Rendben.-Mondta, mikor a nő a kis fegyver mellett maradt.-Akkor majd idővel. Nem kell kapkodni. Amúgyse hiszem, hogy lehetne a fejlődést siettetni.-Vont vállat.
A következő kérdésen viszont alaposan el kellett gondolkodnia.
-Hűűé. Most megfogtál. Úgy tudom nincs. Legalábbis én még nem találkoztam vele. Azt inkább kiképző helyeken szokták használni, nincs rá igazán igény. A polgári emberek inkább ezeket szeretik, ezért nem ruház be rá sok hely.
Azért megérdeklődte egy gyors telefonnal, de kiderült, jók voltak az emlékei.
-Nincs. Jól emlékeztem.
Kénytelenek voltak a hagyományos módon folytatni.


-Egyébként szeretem a változatosságot.-Kanyarodott még vissza kicsit az előző témához.-A Delta Force-ra is panaszkodtam volna, hogy túl sok a légi bevetés.-Nevetett.-Most szólj hozzá, milyen elégedetlen vagyok, mi? Amúgy részmunkaidős fizika tanár vagyok. A Columbia egyetemen tanítok. Jól esik néha kicsit a jövő fizikusaival foglalkozni. Jól esik oktatni, azzal foglalkozni, amit egyébként tanultam. És így van egy egyensúly az életemben. Tanítok, foglalkozom a fizikával, de közben ott vagyok és a hazámat szolgálom. Nem is kívánhatnék többet...
Persze, hozzá kellett tennie, hogy egyébként egyedül volt. Azért jól esett volna neki, ha lenne vele valaki, de olyan sokat kell utaznia, nem tudna fenntartani egy tartós viszonyt. Főleg, hogy mekkora veszélynek volt kitéve. Gyakran szerzett súlyos sérüléseket, van, hogy hetekig távol van az otthonától. Lehetetlen volt. Főleg, hogy nem tehetett ki senkit annak, hogy folyton rettegjen érte. Azt sem kockáztathatta meg, hogy valaki miatta kerüljön veszélybe.
Rengeteg bajtársat vesztett már el, több NSA kollega halt már meg az oldalán. Dolgozni is egyedül szeret jobban, de ezt nem mindig tehette meg, hiszen vannak helyzetek, ahol kötelező egy, vagy több személyt magával vinnie egy bevetésre, ám fájdalmas volt a tudat, hogy néha nem mindenki tér vissza élve az oldalán.


Olykor gondolkodott el rajta, vajon mennyi lehet hátra neki? Vajon mikor hal meg? Mikor ölik meg, mikor hal meg egy robbanásban, mikor mérgezik meg? Folyamatosan állt neki a zászló, minden alkalommal az életét teszi kockára, amikor egy bevetésre megy. Eddig sikeresen túl élt, de meddig járhat még szerencsével? Mikor jön egy baleset? Mikor jön egy nála ravaszabb, erősebb ellenfél, ami végez majd vele? Mikor hal bele egy sérülésbe?
Persze nem voltak mindig ilyen sötét gondolatai, de rosszabb pillanatokban megesett, hogy a haláláról fantáziált. Most is elgondolkodott rajta, de azon is, hogy vajon Flornak mennyi sötét gondolata lehet.? Mennyire árnyékolhatják be az életét a múltja sötét eseményei? Fél még? Ha igen, mennyire? Milyen traumákat élhetett át és milyen hatással lehetnek az életére?
Nem is igen figyelt a következő lövésekre, csak az első két golyóra. Utána már csak akkor tért magához, amikor Flor jelezte neki, hogy a töltények elfogytak.
A szekrényhez lépett és adott neki annyi lőszert, amennyivel tele tudja pakolni a tárat, majd felírta magának, hogy mennyi golyót adott ki, hiszen később le kell könyvelni a fogyasztást.
-Szabad kérdeznem, mi a foglalkozásod? Ha nem akarsz, nem válaszolsz, csak van bennem egy kíváncsiság.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyKedd Jan. 03, 2023 10:15 pm

Julian & Flor

Csak finoman elmosolyodok a halottakon. Viszont az egy kicsit meglep, hogy mint haditengerész, nem szereti a vízi küldetéseket. Bár olyan sok haditengerész ismerősöm nincs, hogy ezt cáfoljam. - Valóban, a parancsmegtagadás súlyos következményekkel jár. Bár talán ma, a nyugati világban, a kivégzéstől már nem kell félni, de sok más módon is ártani lehet - kommentálom. - Ne vegye zokon, de… ha nem a kedvence a vízi hadművelet, akkor miért a SEAL és nem mondjuk a… Rangerek vagy a Dealta Force? - érdeklődök. -Persze a Delta Force a mai napig nagyon titkolózik, de, én úgy tudom, elég hasonló a kiképzésük a SEAL-éhez. Persze vannak különbségek, mint a használt fegyverek, talán másabbak a vizsgák, de ugyan úgy értenek mindenhez - érdeklődök. Ugyan úgy mesterlövészek, bombaszakértők, a közelharc mesterei, szükség esetén túsztárgyalók, és még sorolhatnám, viszont a SEAL jobban kötődik a vízi bevetésekhez. Ez a gyökerük.
A következő kérdésemre viszont hosszú szünet a válasz. Feltűnik, hogy idegesebb, vagy lehet inkább zaklatottabb, mint eddig és a cigi is gyorsabban fogy a szájában, a kezében. - Nem! Én sajnálom! - mondom szomorúan. - Nem akartam felzaklatni - kérek bocsánatot. Tudom, hogy minden katona szörnyű borzalmaakt él át, és igazából sosem térnek igazán haza, mert egy részük a bevetés alatt meghal, ott marad ezek hatására. A családjuk sosem látja őket igazán viszont a hazatérésüket követően. Bár ettől függetlenül vannak, akik szívesen mesélnek, de úgy tűnik, hogy Julian nem ilyen.
Igyekszek figyelmesen hallgatni, és egyet is értek vele, de mégis kizökkenek, amikor egy lehetséges támadásról és annak kimeneteléről beszél. A betörés egy dolog. A másik… túl közelről érint. Túl sokszor volt hasonlóban részem még a mostohabátyám és a haverjai mellett. Igazából sosem tettem túl magam rajta, és, ha nagyon szükséges volt beszélni róla, akkor is inkább időt próbáltam kérni, vagy valamit kitalálni, amivel megúszom. Ha fel vagyok rá készülve, akkor igyekszek úgy beszélni az ott átéltekről, mintha külső szemlélő lennék, érzelmileg távol maradni, burkoltan fogalmazni. Igazából ezt még Tíonak sem mondtam el, bár tudom, hogy tudja, csak kölcsönösen kerüljük ezt. Arról nem is beszélve, hogy pár hónapja itt is volt majdnem egy ilyen eset, csak ott kimentettek. Azt megúsztam, de akkor is felszakította a sebeket. Most is igyekszek távol tartani magam a feltörő érzelmeimtől, és figyelni, hogy mit mond az előttem álló férfi, de nem könnyű. Szorosan összeszorítom a fogam, szaggatottan fújom ki a levegőt, és csak nehezen tudok újra mélyet lélegezni. A könnyeknek pedig nem engedek. Bár érzem, hogy el tudnám sírni magam, nem teszem meg. Julian nem ismer, és nem is akarom, hogy ezeket tudja rólam. Elég, ha azt hiszi, egy különc lány vagyok, akinek van közeli rokona, aki sokat tudott tanítani a fegyverekről, a lövészetről, az önvédelemről, de semmi több. Majd próbálom összeszedni magam, és válaszolni. - Legfeljebb nem hasba, hanem ágyékon lövöm - elkaptam a tekintetem az övéről, és igyekszek egyfajta nemtörődömséget magamra erőltetni. Talán most ezt az érzelmet, személyiséget a legkönnyebb kicsikarni magamból. - De ehhez nem kell Amerikában élni. Egy nő a legtöbb országban bármikor lehet áldozat - mondom most már inkább szomorúan, ahogy ismét az arcára nézek. - San Juanban, Mexikóban, Kolumbiában vagy délebre is pont olyan könnyen eshet áldozatul bárki, mint itt, és fegyverhez is majdnem úgy lehet jutni, mint cukorhoz - fűzöm még hozzá, és észre sem veszem, hogy csak San Juan az egyetlen város, a többi ország, vagy irány. Bár kételkedek abban, hogy még mindig teljesen aktív SEAL csapattag, de meg sem fordul a fejemben, hogy a nevemmel és San Juannal akár el is árulhatom magam, annak, aki valaha részese volt a mostohacsaládom elleni eljárásban. Nem csak az ő „batári, segítő” körük volt hatalmas, hanem az ellenük nyomozók is. És nem csak az USA-ban, hanem délebbre, és az Atlanti-óceán túlpartján is. Az, hogy itt az FBI kapta az ügyet, és ők vezették az eljárást, csak rajtam múlt. Pontosabban azon, hogy Tío volt az, aki először emberként, áldozatként bánt velem, és nem bűntársként, mert így benne bíztam meg, csak Neki meséltem. Utána persze a csapatában is elkezdtem bízni. Még Darrennek sem meséltem, bár láttam rajta, hogy ő is hasonlóan gondolkozik, mint Tío, csak ő még nagyon újonc volt, ráadásul az eset a fővárosban volt, Darren és az apja meg New Yorki rendőrök voltak, csak az ő egységük is érintett volt. De a nyomozásban benne volt még a DEA, az ATF, United States Marshals Service, az NSA, és, ha jól emlékszem, a CIA-tól is láttam ott embereket. Lényegében majdnem az egész ABC ott volt, mert el akarták kapni őket. Persze az anyag titkosított, és nem is feltétlen tud az esetről mindenki a résztvevő szerveken belül sem, de eszembe juthatna kicsit jobban odafigyeli a szavaimra.
A mondandójával persze valahol egyet értettem, de elég kicsi esélyét láttam annak, hogy más fegyvert kelljen használom. Ha dulakodás lenne a fegyveres támadó és köztem, akkor pedig mindegy, hogy tudom-e használni vagy sem, az a lényeg, ha elsül, ne felém mutasson a cső. Ha pedig, „aki kapja, marja” megy a fegyverért, valamennyire minden fegyvert tudok annyira használni, hogy megsebesítsem. - Most maradnék ennél, de később megpróbálhatjuk - mondom egy gyenge mosollyal.
Én sejtettem, hogy mi kaparja a torkát, de szóltam. Most úgy tűnik, ez az, ami megnyugtatja, és nincs erőm sem megszólni érte. Biztos én is rágyújtanék, ha cigiznék.
- Egyébként itt van olyan lőtér, ahol olyan mozgó célpontok vannak, amik automatikusan bukkannak elő? - kérdezem kíváncsian. Tío kétszer vitt ilyen helyre, de egyszer visszaléptem, mert még sem mertem kipróbálni, mert pont előttem lőtte meg magát egy férfi egy gellert kapott golyóval. Másodjára igen, de az már nagyon-nagyon régen volt, és már nem is emlékszem rá. A legtöbb civil egyébként nem mehet ilyen helyre, mert az csak a hivatásosoknak van fenntartva az esetek túlnyomó többségében. Én legalább is még csak hivatalos bűnüldöző szerveknél láttam, bár valószínűleg egy-két puccos magánhelyen is van a gazdag unatkozó fegyverrajongóknak. Így valahol meg is lepne, ha itt is lenne ilyen, de próba szerencse.


◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásIraki emlékek
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyHétf. Jan. 02, 2023 9:19 pm

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


-Igen. Bár megmondom őszintén a vízi küldetések soha nem tartoztak a kedvenceim közé. Viszont levegőben szívesen szolgáltam. Mai napig szívesen vezetek helikoptert és repülőgépeket is. De valljuk be, minden katona kedvence a szárazföldi bevetés. De nem voltam és nem is vagyok finnyás. Egy katona nem teheti meg. Ha azt mondják búvár felszerelésben kell akciózni, azt kell. Ha tengeralattjáróban, akkor azzal megyek, ha siklóernyő, akkor siklóernyő. Úgyse tagadhatom meg a parancsot.-Vont vállat, közben gondolkodott mit is meséljen.
Az Iraki háború amúgy is néha mosolyt csalt az arcára, hisz már a kezdet is népvakítás volt. Mesélhetett a kormány mindenféle tündérmesét, minden az olajról és a fegyverekről szóltak. Fájdalmas volt számára, hogy mennyien bevették anno Bush dumáját a demokratikus állam megteremtéséről és Szaddám Huszein diktatúrájának leverésééről. Persze. Lehet volt ilyen mellékes szándék is, de minden az olajról szólt és arról, hogy az Al-Kaida ellen fel tudjanak lépni. Meg hát ugye a tömegpusztító fegyvereket meg kellett semmisíteni. Megsemmisíteni? Az emberek így tudták, pedig a kormány valójában meg akarta szerezni őket.

Visszagondolt az Iraki Háborúra. Arra, amikor 2003. Július 22.-én rajta ütöttek Szaddám fiain és tán majdnem négyszáz Iraki vezetőt kivégeztek. A vallatásra, amivel kicsikarták Huszein tartózkodási helyét, majd a Vörös Hajnal küldetésre, ahol December 13.-án elfogták a diktátort.
Julian magán is észrevette, hogy intenzívebben szívta a cigarettát. Elég sok borzalomban volt ott része és sok mindent ő is elkövetett. De ezt vállalta, ez volt a küldetése és bár tudta, hogy a kormányát, Busht és a többieket cseppet sem érdekelte az Irakiak sorsa, csak a haszonszerzés, Julian tudta, hogy ha leszámolnak a rendszerrel, Irak szebb és boldogabb jövő elé nézhet. Igaz, sok száz, sok ezer ember élete árán, de cserébe milliók kaphattak esélyt a jobb jövőre.
Igen, tagadhatatlan volt, Juliant megviselték az Iraki események.
Ráadásul sok ország aljas módon csak azok után küldött katonákat, hogy az USA megtette a kezdő lépéseket. Az aljas gyáva népek.
-Nem tudom...-Felelte és a cigarettára pillantott.-Meséljek? Nem akarok. Ne haragudjon. Nem vagyok olyan állapotban, de egyszer majd mesélek. Most foglalkozzunk a lövészettel.

Megfogta a fegyvereket és felmutatta őket.
-Na melyik legyen?-Kérdezte, majd a Glockot egyelőre visszazárta a szekrénybe és megtöltött egy tárat a Remingtonnak, majd átadta neki. Külön a tárat, külön a fegyvert.-Tessék.
Flor betárazott, majd jöttek is a lövések. Innentől Julian is arra figyelt, hogy „tanítványa” mit produkál. Feltűnt neki, hogy a nő arra fektet sok hangsúlyt, hogy a fegyvert minél kényelmesebben tudja fogni. Nem is a célzás, nem is a stabil tartás. Mindent ergonómiai szempontok szerint mérlegel. Nem volt rossz a lövés, nem is tartja rosszul a fegyvert, de Juliant zavarta, hogy a nő mennyire kényes a fegyverek terén. Zavarta, hogy nem képes bármilyen fegyverrel normálisan lőni. Tisztában volt vele, hogy Flornak soha az életben nem lesz szüksége arra, hogy bármilyen pisztollyal bármikor tudjon majd pontosan lőni, de akkor is.

-Nem rossz. Jól célzol, egész jól is lősz, stabilan tartod a fegyvert, de zavar, hogy az határoz meg nálad mindent, hogy mennyire kényelmes egy fegyver. Egy dolgot jegyezz meg. A pisztoly nem cipő. Nem csak a kényelem számít. Vannak helyzetek az életben, amikor nem válogathatsz. Persze. Van otthon egy kényelmes Glockod, betörnek, a betörő meg akar hágni, te pedig megvéded magad vele. Sima ügy. De, aki igazán profi akar lenni, annak mindenféle pisztollyal meg kell tanulnia fogni, célozni és pontosan lőni. Mi lesz, ha tönkre megy a Glock és nem fogsz tudni csak egy 45 ACP-s Colt Competition Titanium pisztolyt venni? És tegyük fel nem tudod kezelni. Meg kell tanulnod kilépni a komfortból. Meg kell próbálnod egyszer megtanulni nehezebb és nagyobb pisztolyokkal is lőni. Ez fontos. Lehet soha az életedben nem kell élesben használnod semmilyen pisztolyt, de sose tudod mit hozhat az élet. Ez Amerika, itt bárkiből lehet áldozat.-Felelte, közben elmélyült Flor szemeiben, arcában. Rossz érzés volt belegondolni, hogy egyszer jön majd egy őrült, aki ki akarja oltani az életét, vagy meg akarja erőszakolni. Remélte, sose történik meg, de sajnos élete során látott már sok halott fiatalt. Nőt, férfit, gyereket. Háborúk alatt, küldetések során. Volt, hogy ő maga eredt sorozatgyilkosok nyomába, neki kellett megmentenie fontos emberek gyermekeit őrült terroristák markából. Néha egyedül, néha társakkal. Mikor hogy hozta az élet.

Elnyomta a cigit és elfordulva köhögött egy sort.
-Bocsi. Valami kaparta a torkom. Ez csak egy jó tanács, majd erre is rá kéne feküdni. De nem az én dolgom ezt eldönteni, ha neked a kis pisztoly kell, akkor gyakorolunk azzal. Ez csak rajtad múlik.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyHétf. Jan. 02, 2023 8:13 pm

Julian & Flor

Nekem az edzés kiválasztásánál sok mindent figyelembe kell vennem. Nem csak azt, hogy kidolgozott izmaim legyenek esetleg azzal karöltve, hogy jó legyen az állóképességem, hanem, hogy a mozgékonyságomat se veszítsem el. A tánc, bár megköveteli a jó állóképességet, nem lehetnek merevek az izmaim mellette, vagy nem állhat úgy a karom, mintha kenyeret cipelnék a hónom alatt. Bár nem vagyok, és nem is akarok profi táncos lenni, nekem sokszor ez az egyetlen, amivel el tudom terelni a figyelmemet. Az önvédelem pedig egy másik kérdés, mert az is elengedhetetlen. Nem egyszerű ennyi igény mellett úgy összerakni az edzésprogramot, hogy a ”kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon”.
- Önhöz nem is igazán illene egy olyan fegyver, amit én szoktam meg - mondom mosolyogva. - De a Remington Hunter nem vadászfegyver leginkább? - kérdezem bizonytalanul. Ki tudja, hogy mióta leutoljára hallottam erről, hány típust készítettek már. Főleg itt, ahol az egyik legmagasabb a fegyverkereslet, még akkor is, ha nem az illegális esetekről beszélünk.
Sokat jártam lőtérre, és még többet olyanok körében, akik hivatalból tartanak és használnak fegyvert. Tío mesterlövész volt a hadseregben, és mivel ő tanított lőni, elég sokat tudok én is a fegyverekről, még, ha azóta a legtöbb tudás már valahol az agyam egy eldugott részében porosodik. Ezért viszont már ránézésre tudom, hogy ki az, aki rendszeresen fog fegyvert a kezében, és ki az, aki csak „hétvégi fegyverhasználó”. Látom a mozdulatain, hogy profi, hogy nem most kezdte. A lövése pedig Tíoéra emlékeztet.
- Ön Fóka? - csúszik ki meglepettségemben a rájuk használt szlengszó. - Akkor már értem a fegyverhasználatát - jegyzem meg mosolyogva. - Mesterlövész kiképzést is kapott, meg jártas a legtöbb fegyver használatában. Minden elismerésem - mondom komolyan. Bár a katonaságra én sosem úgy fogok tekinteni, mint, ahogy a legtöbben Amerikában, a tudásuk, az eltökéltségük, a bátorságuk, a fegyelmük lenyűgöz. De valami zavar a megjelenésében, így jobban megnézem, majd rájövök. A SEAL leginkább a Közel-Keleten tevékenykedett, legalább is eddig, ahol a beépüléshez szinte elengedhetetlen a hatalmas szakáll, Juliannak viszont nincs. Persze ezt nem fogom neki megjegyezni, mert az akcióik titkosak, és érzem rajta, hogy titkolózik, és nem fogja nekem elárulni, hogy miért nincs szakálla. De annak örülök, hogy hiába tudom, hogy titkol valamit, mégsem félek tőle. - Esetleg tudna mesélni egy történetet egy bevetésről? - kérdezem hirtelen. - Persze csak olyanról, ami már nem titkosított. Példásul olyanra gondolok, hogy „másfél kilóméterről kilőttem egy célpontot egy öt centiméteres lőrésen” - teszem kicsit sután idéző jelbe, hogy mire is gondolok pontosan, bár, ha jól tudom ez még a mai mesterlövészek számára lehetetlen. Helyszín, célpont nélkül, akár még gyakorlat is lehet fiktív bevetést imitálva.
- Nagyon szépen köszönöm! - mondom hálásan.
Meglepetésemre két pisztollyal tér vissza. Egy pillanatra ránézek a férfi arcára, mérlegelek, majd elveszem a Remingtont. Ha megkapom a tárat és a töltényeket is, amit itt is az előírásoknak megfelelően külön tárolnak a fegyverektől, akkor laza mozdulatokkal betárazok, és a helyére pattintom a töltött tárat. - Ilyet még nem is használtam - mondom kicsit megvizsgálva a még biztosított fegyvert úgy, hogy a mutató ujjam a szánon van, hogy még véletlen se süljön el. Visszaveszem a fülvédőt, és próbaként ismét csak egyet lövök, egyelőre két kézben tartva a fegyvert. Ez sokkal kényelmesebb, mint az előző. Így már bátrabban használom. Innentől viszont a sorozat lövések is pontosak, minden találat a belső körön belül van, még az is, amit a fejre irányzok. Persze arra a pontosságra nem vagyok képes, mint egy mesterlövész, mert ahhoz nem elég csak gyakorolni, ahhoz érzék is kell, de szerintem elég jó. - Nos? Észrevétel, megjegyzés? - kérdezem semlegesen Julian felé fordulva miután biztosítottam a fegyvert, és azt a föld felé irányítom. Kíváncsi vagyok a meglátásaira, és bízom benne, hogy a kritika építő lesz, és nem romboló. Bár tudom, hogy a pontosságnál a legfontosabb a tévhitekkel ellentétben, hogy hogyan húzzuk meg a ravaszt, nekem nagyon fontos, hogy kényelmes legyen tartanom a pisztolyt. Ez pedig roppant kényelmes, fényévekkel kényelmesebb, mint az előző.


◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyVas. Jan. 01, 2023 5:47 pm

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


Julian meglátása az volt, hogy Flornak nem feltétlen ilyen edzőtermekben lenne a helye, de nem akarta szóvá tenni. Nem az ő dolga volt, ha neki bevált, akkor csinálja azokat a gyakorlatokat, amiket jónak lát. Ki ő, hogy felül bírálja. Amúgysem volt igazi edző, ha neki más edzők javasoltak valamit, akkor csinálja.
-Nekem egy 10 mm-es Remington Hunterem van. 1911 R1-es. Eddig tökéletesen elégedett vagyok vele. Van és használtam is már a Colt cégtől egy Combat Elite Commandert is. 1400 dolcsi volt, de szerintem a Remmington sokkal jobb. A Glockot nagyon a kezdetekben használtam, még zöldfülüként, de mondom, nekem a Remington a kedvencem. Főleg az automata pisztolyokat szeretem.
Abba már nem akart bele menni, se megjegyezni, hogy nem csak pisztolyokat használ, hanem millió másfajta lő és nem lőfegyvert is. Az ő munkájában nem elég egy jó pisztoly. Értenie kell a gépfegyverekhez, bombákhoz, mérgekhez, mindenhez. Használt már mesterlövész puskát, az Iraki háborúban pedig lőfegyverek tucatjai fordultak már meg a kezében. Az évtizedek alatt már kiismerte a fegyverek minden csínyját-bínyját.


Megérkeztek a helyszínre és egy lövésnél nem is kellett többet produkálnia. De talán még lőnie sem kellett, a nő már a fogásból tudta, hogy nem igazi oktató. Tagadni nem akarta, de teljesen le se akarta magát leplezni. Nem mintha Amerika nem tudná, hogy léteznek titkosügynökök. Sőt. Edward Snowden botránya után az egész világ tudomást szerzett az NSA titkos projektjeinek egy részéről is. Ha akarnák, akár meg is látogathatnák az emberek a Marylandi épületet a Savage Roadon. Persze be soha az életbe nem jutnának, sőt, örülhetnek, ha megengedik nekik, hogy kívülről öt percnél tovább szemezzenek az épülettel. Egyszerűen csak szerette volna megőrizni az ismeretlenségét. Egy ügynöknek sem tesz jót, ha az emberek megtudják, hogy Nemzetbiztonsági ügynök. És talán Flor sem örült volna neki, ha rájön, hogy egy kormányügynök áll mellette.
-Nem, valóban nem. A Navy Seal egyik katonája vagyok. 2003 óta dolgozom az Amerikai Haditengerészetnek. Akkor léptem be, amikor megindult az Iraki háború.-Felelte az igazságnak szinte megfelelően. Ennyit elmondhatott, de több titkot nem akart elárulni. Igaz, nem volt tipikus katona alkat, de ezt meg lehetett neki bocsátani. Nem minden katona lehet háromajtós gardrobe szekrény.
Elővette a Marlboro dobozt, megitta a RedBullt és minden bűntudat nélkül rágyújtott egy szálra a lőtér "közepén".

Megszívta a cigit és figyelte Flor tevékenykedését. Nem volt egy mesterlövész, de ha az lett volna, nem ide jött volna. Azt is megállapította, hogy tipikus nő volt. Kis fegyver. Bele se mert gondolni mihez kezdene egy Desert Eaglellel a kezében, vagy más nagyobb Magnumokkal.
-Megnézem.-Felelte és kifújta a füstöt.
A szekrényhez lépett, újra kikulcsolta és körbenézett. A másik fegyvert természetesen visszatette. Kivette a tárat és a megfelelő szabályoknak megfelelően helyezte el őket.
Talált is Glock 17-est, de ugyanakkor megpillantott egy Remington R51-est is. Az sokkal kisebb, de milliószor jobb pisztoly volt.
Felajánlotta neki, hogy lőjjön azzal, de ha ragaszkodott a Glockhoz, akkor azt adta oda neki.
Visszazárta a szekrényt és lehamuzott a padlóra.
-Tessék. Hajrá, lássuk mire mész kis pisztollyal.-Mosolygott.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyVas. Jan. 01, 2023 2:23 pm

Julian & Flor


- Ismerem, és bizonyos részeit én is használom, de az is, ha valaki sokáig csinálja, inkább férfias alkatot ad. A TRX kicsit változatosabb lehet feladatok szempontjából, és én úgy érzem, hogy a szálkásítást is könnyebb vele megoldani - mondom mosolyogva. A másik megjegyzésén csak elmosolyodok, mert nem akarom sem elijeszteni, sem bátorítani. Jó képű, vékonyabb testalkatú, amit én inkább részesítek előnyben, mint a kétajtós szekrényeket, de hozzám már kicsit idősnek tűnik.
- Ennek örülök - mosolygok ismét. Két tipikus amerikai és egy európai márka. - Ön melyiket szereti jobban, már, ha van ilyen? - kérdezem. Nekem megvan a magam kedvence, de mindegyiket ismerem, vagy legalább is, mint alaptípusokat, mert az összes gyártmányukat képtelenség fejben tartani. Vagy legalább is azon a szinten, amin én vagyok, mert mondjuk egy fegyverszakértő, vagy, akinek ez a foglalkozása, az más kategória. Én, lehet, hülyén hangzik, de női oldalról közelítettem meg, amikor még régen letettem a voksom a Glock 17-es mellett. Pontos, könnyű kezelni, és viszonylag kicsi. Annyi laikustól hallom, hogy a nagyobb fegyver a jobb. Aha! Ha nem kell használni, mert nagy fegyvernek nagy a visszarúgása, ami meg kell tudni tartani. Próbából egyszer lőttem egy nagyobb pisztollyal, csak az érzés miatt. Hát nem felejtem el, az biztos. A visszarúgása szinte kicsavarta a kezemből. Veszély persze nem volt, mert csak egy töltényt kaptam hozzá, de több nem is kell. Soha!
Lehet előbb meg kellett volna beszélnünk a sorrendet, mert most váltunk harmadjára irányt. Bár ez a mostani mindössze azért van, hogy ezt a részt biztosan használni tudjam, ha mennie kell. Ahogy elveszi a pisztolyt a kulccsal zárt szekrényből, egyből feltűnik, hogy nem úgy tartja, mint az oktatók szokták. A fegyvert menet közben töltötte csőre, és lazán lőtt vele.
- Jól sejtem, hogy Önnek nem a lőoktatás az egyik szakmája? - kérdezem mindet tudó mosollyal. Eddig még minden ilyen helyen megkövetelték az összes szabály betartását, és hiába mondtam, hogy tudok lőni, kezdtem a tanulást a legelejéről. Megmutatták, milyen részei vannak a fegyvernek, hogyan kell betárazni, hogyan kell fogni, a lövés elméletét is megmutatták, a pontos beállással együtt. Talán a legaranyosabb eset az volt, amikor gyorsabban töltöttem meg a tárat, mint az oktató.
Felvettem a fülvédőt, és csak az után tartottam irányba a fegyvert, hogy meggyőződtem róla, senki sincs a közelben. Nem szoktam hadonászni a lőfegyverekkel, de ezt kicsit nagynak is éreztem, meg egyébként is, Tío belém nevelte, hogy mindig figyeljek a körülöttem lévőkre. Mint a biciklisekre, ha vezetek, mert „sok az őrült”. Persze attól tartottam a legkevésbé, hogy a férfi elém sétál, de szeretem tudni mások hozzám viszonyított helyzetét ilyenkor.
Én két kézzel fogtam a fegyvert, csak, hogy érezzem az erejét, és biztosan ne legyen baj, és lőttem. Majd próbáltam egymás után kettőt lőni, de a második mellé ment. Persze a táblát eltalálta, de a célkörök közül a legkülső vonalát találtam el. Így biztosítottam a fegyvert, és semleges irányban tartva Julian felé fordultam. - Ez lehet nekem kicsit nagy - mondom kicsit szomorúan. - Esetleg nincs egy Glock 17-es? - kérdeztem reménykedve azt a fegyvertípust mondva, ami nekem is van a fővárosban. Persze az sem baj, ha más, de hasonló nagyságú és erejű fegyvert kapok, bár tudtommal, ez még mindig elég közkedvelt típus volt itt az Államokban is, még bizonyos rendvédelmi szerveken belül is.


◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptySzomb. Dec. 31, 2022 11:26 am

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.


-Tíz év az szép idő. Én is már egészen fiatal suhanc korom óta edzek, de én inkább kalisztenikát részítem előnyben. De sok féle edzést szoktam csinálni, mikor mit. Így lehet nem látszik, de ha ledobnám az ingem, lenne látványa.-Nevetett.
-Vannak itt saját fegyverei a teremnek, nem kell hozott fegyver. És egész jó darabok. Colt, Remington, Glock. Jó kis darabok.
Julian hallgatott Florra, bár ő kicsit másképp képzelte el a dolgot. Nem volt ellenére a TRX, ő is szerette, gyakran használta, de elsőnek szerette volna a hagyományosabb vonalon felmérni a nő képességeit. De nem akarta az időt sem lopni, mindkettőjüknek jót tett, ha haladtak. Amúgyis, ide azért jön valaki, mert tudja milyen igényei vannak. Nem akart semmit sem rátukmálni, látta, hogy Flornak határozott elképzelései voltak.
Miközben haladtak a TRX-es szoba felé, szóba került, hogy lehet más sorrendben kéne haladni. Elsőnek a lőtér. Belekortyolt a koffeinforrásba, majd bólintott. Bár kevés esélyt látott rá, hogy valóban hirtelen el kell mennie, de sose lehetett tudni nála.
Kivitte őt a kültéri lőtérre, majd rutinosan kezébe vett egy Remington pisztolyt, amit Flornak szándékozott adni. Nem éppen úgy tartotta, ahogy hivatalosan tanítják, hanem lazán és stílusosan, ahogy terepen is szokta. Ő már rég túl volt azon a szinten, hogy két kézzel-mereven tartsa és percekig a célpontot szemlélje. Kibiztosította, ráfogta a céltáblára, ami jelen esetben egy emberi test képe volt. A szíve közepébe lőtt egy próba lövést, de láthatóan meg sem erőltette magát. Olyan tápontosan, lazán lőtt, mintha erre született volna. A tökéletes találat után biztos volt benne, hogy a pisztoly hibátlanul működik.
A fegyvert átadta a lánynak, majd adott mellé fülvédőt is.
-A terep az öné kisasszony. Mutassa meg mit tud.-Mosolyodott el.
Mivel a lány már elmondta, hogy nem ez az első lőgyakorlata, nem különössebben foglalkozott vele, hogy elmondja mi-merre meddig. Úgy volt vele, úgyis tudja.
Az egyik oszlopnak dőlve RedBullját kortyolgatva tartotta szemmel a nő lövési képességeit.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptySzomb. Dec. 31, 2022 9:14 am

Julian & Flor

Mindig próbálok odafigyelni, hogy az edzőtermi és lőtéri látogatásaim helyszínei véletlenszerűnek tűnjenek. De, ha valaki hetente többször jár edzeni, még, ha váltogatja is a stílusokat, akkor is egy idő után kifogy a helyszínekből, még itt New Yorkban is. Bár tény, hogy csak Queensben és Manhattanban keresek ilyen helyeket. Brooklyn és Bronx nem az a hely, ahol szívesen forgolódok saját autó nélkül, mert Tíoék eléggé elijesztettek, de alapvetően nincs jó híre ezeknek a városrészeknek. Long Island pedig… mindössze túl messze van, hogy oda csak úgy átruccanjak egy-egy edzésre, vagy egy kis lövöldözésre.
Lőni viszont két hete voltam utoljára, és az edzések is kimaradtak a múlt héten, mert túl sokat dolgoztam, és a spanyol órák is megszaporodtak, hogy az egyik tanítványom a suliban elővizsgázik. Ez elvileg pont olyan, mint a rendes vizsga, csak itt a saját tanára javítja majd, de a feladatok, az időkeret ugyan az, mint normálisan. Szerintem tudja, de a legtöbben vizsga előtt érzik úgy, hogy semmit sem tudnak, hogy bizonytalan a tudásuk. Ezen pedig nekem kell átlendítenem, és megértetnem vele, hogy mindent tud. Az én tanítási módszerem egyszerű elven nyugszik, „fordíts”. Ma viszont nem tartottam neki órát, mert úgy éreztem, átestünk azon a ponton, hogy bármit be tud fogadni, és az alapok kezdtek összekavarodni a fejében, így egy nap pihenőt javasoltam. Ez viszont lehetőséget adott arra, hogy meglátogassak egy olyan edzőtermet, ahol elvileg lőtér is van, és civilek is mehetnek, mint azt megtudtam. Láttam már, és hallottam is róla, de eddig azt hittem ide csak olyan személyek járhatnak, akik hivatalból tartanak lőfegyvert, és kötelezően előírás náluk az edzés és az önvédelem ismerete. A legutóbbi lőgyakorlatomon viszont véletlen hallottam, hogy ez nem igaz, és a két, számomra ismeretlen férfi ódákat zengett a helyről.
Ma az EPA-nál dolgoztam, és kivettem a sportkedvezményt, mert a munkával úgy sem haladtam. Mármint nem magam miatt, hanem a vezetőség rendszerhiba miatt nem tudott aláírni, így én feladtam mára. Ha a rendszer reggel omlik össze, akkor más munkát kapok valószínűleg, de így, az összes külső munkát másnak osztották ki. A főnök pedig elengedett, mert ő sem látta értelmét, hogy azok a kollégák és kolléganők, akik hozzám hasonlóan gépen végeznék a munkájukat, csak üljenek és malmozzanak. Mielőtt elengedett minket, annyit még meg kellett csinálni, hogy összeírtuk mit terjesztettünk fel aláírásra, ha elveszne, vagy nem látszódna az anyag, akkor tudjuk mit kell keresni. Sajnos volt már arra példa, hogy az elektronikus anyag eltűnt az éterben, és, ha nem tudod, mit kell keresni, „vicces” újra elővenni.
Mivel az edzőterem és az EPA között a lakásom is útba esett, így könnyen hazaugrottam az edzőcuccomért. Fegyverem itt nincs, de remélem ez nem akadály, ahogy eddig még a legtöbb helyen nem volt az.
Ez a hely valóban nem olyan, mint a többi, ahol jártam. Már az előtér is nagyobb, mint amit megszoktam. A büfé is másabb volt, és bár itt is rengeteg az „egészség” jegyében készült ital és étel volt, azért volt hagyományosabb felhozatal is. Enni nem akartam, mert edzés előtt ez lehet, valakinek bejön, én nem ilyen vagyok. Viszont egy presszó nagyon jól jött volna.
Az viszont meglepett, hogy nem egy dolgozó, hanem a hely vezetője segített eligazodni a lehetőségek között. Amikor viszont nagyjából elmondtam, hogy mik is az elképzeléseim, és ma már edzeni is szeretnék, azt mondta, hogy megpróbál egy edzőt keresni, mert most éppen kevesen vannak, és akik bent vannak, foglaltak. Bár nagyon nem örültem volna, ha ma sem sikerül edzenem, de azt még meg is oldottam volna, de a lövészetet már tényleg hiányoltam, és azt nem végezhetem otthon.
Végül, amíg rendezi az edző-kérdést, addig meghívott a büfébe azzal, hogy a felét ők állják, amit meg is köszöntem, bár egy presszón kívül csak egy plusz üveg vízre volt szükségem. Várakozás közben pedig elkezdtem átnézni a tanítványom anyagát, amit ma küldött. Csak a szövegértős részt néztem végig, a fordításnak csak az első két bekezdéséig jutottam, amikor megérkezett az edzőm. - Jó napot! Örvendek! Flor Sánchez Moreno vagyok - fogadom el a felém nyújtott jobbot. - Nem, ne aggódjon, nem régen, meg volt mit csinálnom addig is - válaszolok mosolyogva a kérdésére. A férfi majd egy fejjel volt magasabb nálam, és nem tipikusan az edzőtermekben megszokott testalkattal rendelkezett. Persze ez semmit sem jelent, csak az ilyen helyekhez mindenki leginkább olyan férfiakat köt, akiknek hatalmas válla és karja van. Bár azt is tudom, hogy ezek legtöbb esetben csak a különböző tömegnövelők hatása. Bennem is volt erő, mégis a legtöbben egy gyenge, kistermetű nőt látnak bennem, és azt feltételezik, ha pofon vágnék valakit, akkor azt leginkább a simogatáshoz lehetne hasonlítani. Pedig ez nagyon nincs így, bár ok nélkül sosem jár el a kezem… pontosabban, sosem én ütök először. Az egyetlen, ami viszont tényleg meglepett, hogy dohányzik, de lelke rajta.
Amíg ellép kidobni a csikket, addig én felhörpintem a kávém utolsó kortyát, és rendezem a számált, valamint megköszönöm a tulajnak a segítségét és a kedvességét.
- Úgy tíz éve, bár voltak kihagyások, azért igyekszek rendszeresen járni - válaszolok az első kérdésére, ahogy csatlakozok Julianhez. A fősikola utolsó féléve volt az, amikor egyáltalán nem jártam edzésre, mert egyszerűen nem fért bele az időmbe, a vizsga előtti időszakban pedig minden időt, amit nem tanulással töltöttem elfecsérelt időnek éreztem. Még a diákmunkát is, de azt nem akartam ott hagyni. - Ha nem kell a lövészethez saját fegyver, akkor oda mindenképpen szeretnék eljutni, és hiányzik egy kis önvédelmi edzés is - válaszolok a kérdésére. Amikor viszont meglátom a teremet, ahova visz, gyorsan tájékoztatom, hogy milyen edzéseket is szoktam végezni, vagy mi a filozófiám, ha úgy jobban tetszik. - Viszont én sosem dolgozok ilyen nagy súlyokkal. Ha súlyzós edzés, akkor legfeljebb két kilós kézi és/vagy lábra csatolható súlyok. Ez pedig mindössze azért van, mert nem akarok eltúlzott izmokat, mert a tánccal az nem összeegyeztethető - mondom mosolyogva. - Jobban szeretem a természetesebb, önsúlyos edzéseket, mint például a TRX - mondom a kedvenc példámat, amit bár manapság sok nő is végez, eredetileg a haditengerészet fejlesztett ki, hogy a tengerészeik kis helyen is tudjanak edzeni.
Az elmenetelére tett megjegyzésété viszont nem igazán tudom hova tenni, mert valahol azt érzem rajta, hogy van igazság alapja a dolognak, de, hogy mire gondol pontosan, az homály. - Akkor nem is gátolnám, csak előtte mutassa meg, mit hogyan kell használni, mik a szabályok, és utána önjáró is tudok lenni - válaszolok neki kedvesen mosolyogva. - De akkor inkább kezdjünk a lőtéren, ha nem gond - jut hirtelen eszembe, és bízom benne, hogy nem lesz ezzel gond. Egyébként sem biztos, hogy egy túl kemény edzés után, mint amilyet szeretnék, képes lennék épkézláb módon lőni. Volt már arra példa, hogy edzés után annyira elfáradtak az izmaim, hogy remegett a karom, és az nagyban rontja a lövésem pontosságát.


◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

”Olyanok leszünk, mint a tenger és a csillagok...”
együtt leszünk az örökkévalóságig. Néha viharosan, de tudjuk, mindig kisüt a Nap.
mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
28
★ elõtörténet ★ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
★ hozzászólások száma ★ :
577
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Donde-vive-lali-esposito
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásJulian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka EmptyPént. Dec. 30, 2022 9:43 am

Julian & Flor
Bármikor adódhatnak váratlan helyzetek. Tanuljunk ezekből.
A szabadnapoknak mindenki örül, főleg, ha tudja, hogy azok szabadok is maradnak. Julian életében a szabadnapok mindig olyan tényezők voltak, hogy bár rá volt aggatva a szó, igazából nem jelentett semmit. Hátfőn még úgy tűnhetett jövőhétig nem lesz semmi munka, aztán egyszer csak szerdán megszólalt a telefon, hogy munka van és ki kéne repülni egy Berlini katonai táborba és megszerezni néhány fontos térképet. Ilyen egy szabad hét az NSA berkein belül.

Most is szabadságon volt, ez már a második nap volt a hétből, de még nem bízta el magát. Kezében egy üveg vodka volt, amit még Oroszországból, Szentpétervárról hozott magával. Kitöltött egy pohárba belőle, kényelmesen elhelyezkedett kedvenc bőrhuzatos fotelében, közben a gramofon lejátszóból gyönyörű klasszikus zene szólt. Ez azonban senkit ne tévesszen meg, ugyanis ez a zene csak egy Julian számtalan irányba ágazó zenei ízléséből. Lehet fél óra múlva a kocsiban már kőkemény rock, vagy metál zene fog szólni.
A remek orosz vodka kortyolgatását azonban egy telefon szakította félbe. Rápillantott a mobilra: "Roger Candle".
-Mit akar ez tőlem?-Kérdezte értetlenül, de felvette és illemtudóan beleszólt.-Hello Roger, mi a helyzet? Nem szoktál csak úgy felhívni, csak nem segítség kell?
-De, igen. Figyelj csak. Itt van velem egy hölgy, de nincs emberem, aki foglalkozna vele, te pedig szinte itt laksz a szomszédban. Be tudnál ugrani?
-Várjál már, mert ez elég homályos volt nekem egy kicsit. Úgy érted van egy csaj, de kevés az edződ?
-Persze. De nyugi, nem kimondottan kezdő, de átigazolna hozzánk, ha beválik. Nálad profibbat pedig nem ismerek, aki be is jönne.
-De miből gondolod, hogy én bemegyek? És honnan tudod, hogy nem dolgozom?
-Onnan, hogy tegnap is és ma is akárhányszor elautókáztam a környéken láttam a kocsid a lakásod parkolójában.
-Egy óra múlva órám van az egyetemen.
-Ne hülyíts már, reggel tartod őket, most meg már fél öt van.
-Jól van, tényleg csak hülyülök.-Nevetett bele a telefonba.-Persze, beugrom, kisegítelek. Elvégre haverok vagyunk.-Kiitta a pohár tartalmát, majd kinyomta a telefont.
Roger elégedetten kukkantott be a büfébe, ahová adott Flornak egy kis kedvezményt.
-Mr. Carter nemsokára itt lesz. Addig fogyasszon nyugodtan, tudja, a felét a cég állja.
Julian otthoni öltözete nem különbözött a többitől. Annyi, hogy a zakót a fogason tartotta. Nem volt mai darab, de nagyon jó állapotú, kissé gyűrődéses pamut zakó volt. Leakasztotta, felvette, majd a maradék vodkát visszatette a helyére, a poharat pedig a mosogatóba. Lekapcsolta a gramofont és magához vette a Cadillac kulcsait. Egy fekete CT4-es Cadillac Sedan.

Bevágódott a kormány mögé, betett a pohártartóba egy RedBull-t, rágyújtott egy szál Marlborora, benyomott egy Disturbed zenét és már indult is, igaz, csak pár percnyi autóút volt.
Megérkezett, majd lekapcsolt mindent, kiszállt, lezárta a kocsit és kezében a Redbullal, szájában egy félig elszívott cigivel ment be az épületbe. Szemeivel Rogert kereste, akit rövid úton meg is talált.
-Ugye tudod, hogy idebenn tilos dohányozni?
-Tudom, de régi barátok vagyunk és a szabadnapomon teszek neked szívességet.
-Igazad van. Na gyere.-Indult a büfé felé.-Vasalt zakód nincs?
-Valahol biztos van.
Odavezette az "edzőt" Florhoz.
-Meg is jött az úr.-Dicsekedett a férfi.
-Julian Carter.-Nyújtott kezet a nőnek.-Remélem nem várt sokat.-Mosolygott eléggé visszafogottan, már-már kissé fásultan.
Rövid úton felmérte magának a délies szépséget, de nem időzött rajta sokat a szeme, nehogy félreértés legyen belőle. Na nem mintha a lelkére vette volna, de nem akart szoknyavadásznak tűnni. Nem csajozni jött, hanem dolgozni.
A kukához lépett, a cigicsikket eloltotta a kukatetőn, majd kidobta. Felbontotta az energiaitalt, majd mikor a nő kész volt rá, hogy induljanak, elindult az edző termi rész felé.
-Gondolom elsőnek a gyúróterem érdekli.-Jegyezte meg a szlenget használva.-Ilyenkor nincsenek sokan, szeretik reggel letudni, aztán otthon regenerálódnak. Főleg, aki olyan Ásznak hiszi magát, hogy csinál egy jó kis ínszakadást.
Julian nem tűnt sem edző típusnak, sem annak, aki éveken át a teremben porosodott. Vékony, szálkás férfi volt, de ha levette volna a zakót és az inget azért láthatóan szépen kidolgozott izomzat jelent volna meg. A kínai harcművészek sem voltak Swarczeneggerek, mégis mind olyan erős izomzattal és harci tudással rendelkezett, hogy lenyomta a nagydarab nyugati gyúró termi bunkókat.
Belekortyolt a Bullba.
-Mióta jár edzeni? Lőni is akar ma, önvédelmet is akar, vagy csak erőnlét lesz? Nekem itt az egész napom, van energym, szóval felőlem végig mehetünk mindenen. Nekem csak könnyebb lesz, ha minden téren fel tudom mérni még ma. Gondolom maga se siet sehová, ha megvárta, hogy eljöjjek.

Beléptek az edzőterem erőnlét fejlesztésére szolgáló termébe, ahol valóban nem voltak sokan, csak két-három random férfi, akik elvoltak a maguk világában lábnapot tartva és mellizomra gyúrva. Talán oda se figyeltek, hogy ők megérkeztek.
Julian a súlyzók felé vette az irányt. Kíváncsi volt mennyit bírt a nő izma.
-Ne lepődjön meg, ha esetleg a telefonom csörögni kezd és pedig lelépek. Életek múlhatnak rajtam.-Mondta kissé vicceskedve, de azért volt benne igazság.

~ Megjegyzés ~ Szószám ~zenecím ~ ~

◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆

Julian & Flor - Edző termi találka 0650c91bf88fadad3d34cf385700a7dd37cdcb6a
mind álarcot viselünk
Julian Carter
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ kor ★ :
43
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
Magányos farkas
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka F9e63b978c016823ed28b5bd3765d9a7a9e5d1ea
★ idézet ★ :
"Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli."

Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_osbubbuprV1wn97huo1_500
★ foglalkozás ★ :
NSA ügynök. Fizikus.
★ play by ★ :
Keanu Reeves
★ hozzászólások száma ★ :
14
★ :
Julian & Flor - Edző termi találka Tumblr_prto3dfFzR1r49x55o5_540
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásRe: Julian & Flor - Edző termi találka
Julian & Flor - Edző termi találka Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem
 
Julian & Flor - Edző termi találka
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Julian Sullivan
» Mira & Julian
» Julian Doyle
» a friend in need -- julian & jem
» Julian Carter

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Queens-
Ugrás: