Kissé a frászt hozza rám a kiáltozás, meg az egész konkrét jelenet, ami a parton fogad. Pedig nem egyedi eset, nem mondhatom, hogy újdonságként érne. Ha nem épp Charlie-ban teng túl a tesztoszteron, akkor meg mások verekednek össze. Ezek a srácok szeretik így levezetni a feszkót. Ezzel meg a szörfözéssel, ugyebár. De azért Charlie így is gyakrabban ott van a közepében, mint a legtöbbjük. És most mégis jobban aggódom, mint szoktam, talán mert tudom, hogy Charlie is eléggé be volt állva, vagy mert érzem, hogy ha a megszokottnál is több a feszültség benne, az minimum részben az én hibám is. Bólintok Craig szavaira, aztán követem a fiúk pillantását Drew felé. Eddig eszembe sem jutott megnézni, ő hogy van. Nos, már egyértelmű, hogy ő húzta a rövidebbet. Egy monoklival és felrepedt szájjal lett gazdagabb. Annyi még van bennem, hogy küldjek felé egy sajnálkozó pillantást, hisz kétlem, hogy igazán kiérdemelte volna, amit kapott. De így sem tervezem magára hagyni Charliet. Ezek után már pláne nem. A legbiztonságosabb az lesz, ha hazaviszem.
- Oké, oké, akkor menjünk - sürgetem is meg a dolgot, mikor Craig is egyetért velem. Főleg mert a két srác ha fizikailag már végzett is egymással, a szájkaratét még mindig nem fejezték be, és nem akarom, hogy ez újra eldurvuljon. - Köszi - húzom magamon kicsit összébb a kapott törölközőt egy pillanatra, aztán gyorsan végig is dörzsölöm vele magamat. Végül magamra kapkodom a ruháimat is. Aztán míg összeszedjük a deszkákat és a hűtőtáskámat, és felpakoljuk a kocsim hátuljára, Fred támolyog oda hozzánk a piától enyhén keresztben álló szemekkel, majd mutatóujjával felváltva mutogat rám és Charliera.
- Ti... ti ketten... annyira hülyék vagytok. Nagyon hülyék. És teljesen vakok – takarja el a saját szemét a tenyerével, ha jól tippelek, demonstráció gyanánt. -Mikor veszitek már végre észre, hogy mennyire bele vagytok...? - lépés közben térdben megbicsaklik a lába, de Craig közben már ott terem mellette, hogy odébb támogassa.
- O-hohó! Oké, Fred, köszönjük a nagy és örök bölcsességedet! Gyere, nem ártana már kicsit józanodni... - Még küld felénk egy vigyort, és rám kacsint, mielőtt arrébb navigálná magukat. Hát, legalább egyikük észnél tud lenni, amíg a többinek elmegy az esze, nem igaz? Sóhajtva ingatom a fejemet utánuk, mielőtt Charliehez fordulnék.
- Hmm... - az orromat ráncolva merengek el pár pillanatra, hogy rá bízhatom-e a vezetést. Egyikünk sem teljesen józan, de az elmúlt percek kicsit mindkettőnket kijózanítottak, azt hiszem. És összességében ő jobban ismeri már ezeket az utakat, szerintem álmában is haza tudna találni. - Na jó, tessék - tartom fel az orra elé a slusszkulcsot, megszavazva neki a bizalmat.
A kocsiban rövid csend telepszik ránk. Már én sem tudom, hogy ezt a kései idő, a fáradtság számlájára kellene-e írnunk, vagy... hogy... egyszerűen csak kínos a helyzet, mindazok miatt, amik történtek. Sok hülyeséget megéltünk már együtt, nem gondolom, hogy ez az este közénk állhat bármilyen értelemben is. De közben mégis kicsit félek, hogy igen. Hogy valami megváltozhat emiatt. Charlie töri meg a csendet. Halványan elmosolyodom, amikor felpillantok rá. - Semmi gond. Igazából... én is sajnálom. Azt hiszem, nem kezeltem mindent... teljesen jól. - És sajnos még most sem tudom, hogy hogyan kellett volna. Hogy milyen irányba kellett volna máshogy csinálnom.
Megérkezünk a lakáshoz, és miután bezárom a kocsit, segítek én is bevinni a holminkat. Aztán egy kis időre elterülök Charlie ágyának közepén. Tényleg kimerült vagyok. Ám mikor végül felülök, hangos tűnődésbe kezdek. - Asszem, reggel munka előtt vissza kéne mennünk a partra összetakarítani. Mielőtt a víz bemosná a sok műanyagpoharat, sörösdobozt, meg a többi szemetet, amibe aztán belefulladnak a halak meg a teknősök - sóhajtok. A barátaink már mind olyan állapotban vannak, hogy kétlem, bárkinek is eszébe jutna óvni a környezetet is.
Felállok. - Nem gond, ha lezuhanyzom? Esetleg tudnál kölcsönadni egy pólót? - Persze itt vannak az én ruháim is, csak hát úgy mégiscsak kényelmesebb volna aludni.
- - -
Have you ever •• heard the wolf cry to the blue corn moon, or asked the grinning bobcat why he grinned? Can you sing with all the voices of the mountains? Can you paint with all the colors of the wind?
“At the beach, life is different. Time doesn’t move hour to hour but mood to moment. We live by the currents, plan by the tides and follow the sun.”
Attól függetlenül, hogy sokat csillapodik a hangulatom még koránt sem jelenti azt, hogy ne tudnék egyetlen apró szikrától azonnal elpattanni, bár sokat javít az esélyeken, hogy már Roxy is itt van. Előtte azért ritkábban ugrok a sok apró szarságra, mert ő az egyetlen olyan faktor, ami képes kordában tartani az agyamat. Még azért feszül egyet az állkapcsom, amikor Roxy a kis áldozatomat is felméri. Még szerencse, hogy most csendben marad a srác, mert szerintem, ha most megszólalna az néhány fogába kerülne. Ez az egyetlen dolog amit apámtól tanultam. Ütni. Másban nem is volt jó az öreg. Roxy és Craig is a távozásunk mellett voksolnak, így én sem ellenkezem. Egy gyors öltözés után már a kocsinál pakoljuk fel a deszkákat. Még a rögzítéssel vagyok elfoglalva, amikor Fred látnok üzemmódra kapcsolva jön utánunk. Minél tovább beszél annál jobban kikerekednek a szemeim, de pont amikor már úgy döntök, hogy hozzávágok valamit a saját lába kerül az útjába, így félbeszakítva a mondatát. Leugrok a platóról és már mennék, hogy összeszedjem a földről, de apánk helyett anyánk Craig már meg is jelenik, hogy intézkedjen. Intek neki hálám jeléül, hogy ezzel most nem kell foglalkoznom, de szerintem azért jött ilyen lelkesen, mert nem akarta, hogy visszamenjek és esetleg még egy kört adjak a srácnak. Átveszem Roxytól a kulcsot és nagyon koncentrálok, hogy még véletlenül se nyúljak mellé, ha már egyszer a bizalmába fogadott, hogy képes vagyok vezetni. Egy darabig csendben ülünk aztán az út felénél végül csak kibukik belőlem egy bocsánatkérés. Tudom, hogy ma sok voltam. Kicsit megrázom a fejem. -Én veszítettem el a kontrollt..-mondom miközben csak egy pillanatra nézek rá. Nem mintha mostmár teljesen tiszta és racionális lennék, hiszen se józan nem vagyok se megfontolt, arról nem is beszélve, hogy az utolsó utáni pillanatban utasított vissza, ami nem feltétlen csillapított tartósan. Leparkolok a ház előtt és felhordjuk a cuccokat. Ő elterül az ágyon én addig kicsit megmosom az arcomat és már most tudom, hogy ebből csak reggel lesz zuhanyzás. Végülis a parton már fürödtem.. Kijövök a fürdőből és pont akkor ül fel. -Akkor holnap reggel ott kezdünk.-bólogatok. Tudom, hogy ez mennyire fontos neki és én szívesen vagyok a partnere. Leveszem a pólómat és félredobom a kanapéra a többi tetejére. Valamikor tényleg le kell majd néznem a mosodába. -Persze.-mondom és a szekrényhez sétálok. Mázlija van. Van még néhány tiszta pólóm. Kiveszek egyet, meg egy alsónadrágot és odaadom neki. Így azért csak kényelmesebb lesz aludnia. Amíg ő elvonul én leveszem a többi ruhámat is és csak egy tiszta alsónadrágot veszek fel. Sokszor ennyit sem szoktam, de Roxyval csak nem aludhatok meztelenül. Bekapcsolom a TV-t az ágyból tökéletesen lehet látni, de a hangerőt szinte teljesen leveszem, csak kell egy kis fény, meg néhány képkocka, hogy lekösse a agyamat. Egy rövid vergődés után még kimegyek a konyhába és iszok egy pohár vizet. Lekapcsolom a lámpákat és pont visszaindulok az ágy felé amikor Roxy kilép a fürdőből. Van valami eszméletlenül dögös abban amikor a ruháimban van. Indokolatlanul nagynak tűnnek rajta és ilyenkor egy kicsit úgy érzem, mintha rá lenne írva, hogy hozzám tartozik. Bár most nagyon szívesen le is venném róla.. NEM. Baszki. Nem indulhatok el újra ezen a spirálon. Inkább kussolok és befekszem az ágyba félig betakarózva. Megemelem a takaró másik felét, hogy be tudjon bújni mellém. Nem most alszunk először együtt... csak most először van ennyire kiélesedve rá minden érzékem és ösztönöm.
- Nem... nem csak te... - Felelem halkan, anélkül, hogy rá pillantanék. Nem csak ő veszítette el a kontrollt. És tudom, hogy szereti elvinni a balhét mindkettőnk helyett, mintha ez is a sok hobbija egyike lenne. De ez most nem olyan, mint mikor elkötjük apám egy hajóját, hogy tengeri állatokat mentsünk, ez... Ez kettőnkről szól, és én is éreztem azt, ami fellobbant közöttünk, és bár szégyellem magam amiatt, ahogy az egész helyzetet kezeltem, így nem is tudom egyenest a szemébe nézve elismerni ezt, de attól még így van. Én is akartam. Jobban, mint valaha. És elég csak visszaemlékezni azokra a pillanatokra ahhoz, hogy ismét kissé elakadjon a lélegzetem. Ösztönösen távolabb húzódom Charlietól, szinte rátapadok az ablakra, mintha valami nagyon érdekeset látnék odakint az egyébként kihalt Queens-i utcákon. De tényleg szükségem van egy kis távolságra, és az ablaküveg hűvösségére.
Megérkezünk a lakáshoz, én pedig igyekszem elterelni a gondolataimat biztonságosabb vizek felé. Eszembe jut, hogy valakinek majd el kéne takarítania holnap a partról a sok szemetet, amit ma szét hagytunk. Más úgysem fogja megtenni, valószínűleg, de ezt most ezegyszer nem is bánom. Örülök, hogy valami normálissal, mármint megszokottal foglalkozhatok, és hogy ebben Charlie is partner. Ahogy mindig. - Oké - bólintok neki mosolyogva. A parton kezdünk, aztán mehet a munka a dokkoknál, és minden újra tökre hétköznapi lesz közöttünk. Nem igaz?
Kimerült vagyok, és Charlie ágya most nagyon kényelmesnek tűnt, ráadásul nem rég mártóztam meg a tengerben, de közben mégis úgy érzem, muszáj kicsit felfrissülnöm. Szükségem van egy gyors zuhanyra. Átveszem a kapott ruhadarabokat egy gyors köszivel, aztán beiszkolok a fürdőjébe. Igazából nem időzöm sokáig, csak amíg szükséges. Mikor visszalépek a nappaliba – ami egyébként az összes egyéb helyiség is egyben – az a kép fogad, amint Charlie áll az ágya mellett a tévé adta félhomályban, egy szál alsónadrágban. Ami... talán nem olyasmi, amit még sosem láttam volna, de most mégis egészen máshogy hat rám, mint eddig. Az alhasamban apró csomó keletkezik, ahogy végigfut rajta a pillantásom, és ösztönösen hátra hőkölök egy fél lépést. De a következő pillanatban már igyekszem úgy tenni, mintha semmi sem történt volna. Közelebb megyek, befekszem mellé az ágyba, majd úgy maradok, mozdulatlanul, mint egy darab fa. Mert félek megmozdulni, kényelmesen elhelyezkedni, vagy akár csak rápillantani, sőt, még levegőt venni is, mert... Mert megint itt van... az a vonzás, mintha ellentétes pólusú mágnesek volnánk. Talán még erősebb is, mint a parton volt. Mert itt van, nem egész egy karnyújtásnyira, és nem érhetek hozzá, de ennek ellenére is szinte egész testemben érzem őt. Minden porcikámban és sejtemben érzem, ahogy mellettem húzódik, ahogy levegőt vesz, vagy épp kicsit elakad a lélegzete. Érzem a belőle áradó hőt. És tartok attól, ha akár csak megmoccanok, ha megpróbálnék kényelmesebb pózt felvenni, még véletlenül rávetném magam. Nem volt jó ötlet, hogy ma éjszakára nála maradjak. Szinte garantált, hogy így nem fogok tudni egyetlen percet sem aludni. Mi a fenét tett Craig abba a rohadt jointba?
- - -
Have you ever •• heard the wolf cry to the blue corn moon, or asked the grinning bobcat why he grinned? Can you sing with all the voices of the mountains? Can you paint with all the colors of the wind?
“At the beach, life is different. Time doesn’t move hour to hour but mood to moment. We live by the currents, plan by the tides and follow the sun.”
Nagyot nyelek a válaszára. Könnyebb lett volna, ha rám fogja megint. Akkor tudnám, hogy csak az én fejemben létezett az egész. Fred szavaiban volt valami.. az alkoholon kívül. Könnyű lenne. Azt mondani Roxynak, hogy szeretem. Minden más ijesztő, ami ezután következne. Ő az egyetlen normális dolog az életemben és ezt nem szeretném kockára tenni. Lehet csak a mai nap ilyen. Holnap majd megnyugszom amikor felkel a nap. Majd elmegyek kocsmázni egyet és kiélem magam valaki máson, akinek a nevét sem fogom megjegyezni, hogy megvédjem azt, ami köztünk van. Mégis minden egyes ilyen alkalmi kaland egyre kevésbé és egyre rövidebb ideig nyugtatja meg az agyamat és a testemet. Elvonul a fürdőszobába. Talán jobb lenne, ha egyből lefeküdnék és megpróbálnék elaludni, de másra sem tudok gondolni csak a zuhany hangjára és arra, hogy mennyire szép lehet ott bent most a teste. Lehet jobb ötlet lett volna ha legalább egy melegítőnadrágot felveszek, de már mindegy. Ott áll és egy pillanatra ugyanúgy lefagy, mint én. Nem mondok semmit mert nem bízok a szavakban amik most kijönnének a számon így inkább bemászok az ágyba és várom, hogy csatlakozzon. Amikor befekszik ráterítem a takarót. A TV-ből halk párbeszéd hallatszik és halvány fényekkel tölti meg a teret. Nem fogok tudni aludni. Kattog az agyam és rendesen érzem ahogyan vibrál a testem arról nem is beszélve, hogy mekkora baj kezd lenni az alsónadrágom szorításában. Felé fordulok az oldalamra és egy darabig csak nézem a hátát miközben ő is az oldalán fekszik. Közelebb csúszok hozzá miközben a kezem utat keres a takaró alatt és átkarolom a derekánál, hogy magamhoz húzzam. Ebben a pillanatban bukok el, amikor a feneke az ölembe illeszkedik és a háta a mellkasomhoz simul. A vékony textilen keresztül már érezheti, hogy mennyire kemény a helyzet nálam miközben az ajkam a nyakára tapad. Még nem kaptam tőle engedélyt semmire, de én már feladtam egy kicsit, hogy harcoljak. A kezem a derekáról lejjebb siklik és a póló alá nyúlva a hasával találkozik. -Nem bírom, Ro..-sóhajtom a fülébe miközben hozzá nyomom a csípőmet.
Próbálom magamat tőle távol tartani, nem hozzáérni, nem rá pillantani, a másik irányba fordulni, és aludni. Vagy legalább úgy tenni, mintha azt tenném, de jelenleg még azt sem tudom, azt hogyan is kell. Túlságosan ki vagyok élezve rá. Ez őrület. Annyira akarom őt, de még mindig marja a torkomat a félelem, hogy ezzel mindent kockára tennénk, hogy elveszíthetem. Csak már... ez az érzés is egyre halványodik, jelentőségét veszíti. Mindent elnyom az erős vágyódás, és ez a vibrálás, ami közöttünk van. És itt most nem olyan ez, mint a parton volt, ahol akadt épp elég figyelemelterelés körülöttünk. A tenger halk zúgása, a zene, a barátaink csevegései és hangos nevetései alig pár méterrel tőlünk... Itt most csak mi vagyunk. Egy ágyban, egyetlen takaró alatt, a megnyugtató félhomályban, és még a tévé halk morajlása is mintha csak rásegítene arra, hogy minden figyelmem Charlie felé terelődjön.
Érzem, ahogy a matrac megmozdul, bemélyed mögöttem, miközben közelebb kúszik a hátamhoz. Átkarol, közelebb von magához... és akkor megérzem. Akar engem, most is akar, épp úgy, mint én őt. A levegő bennakad, lehunyom a szemem, majd erősen összeszorítom az ajkaimat, hogy ezúttal ne adjak ki hangot. Még emlékszem, a parton ezt kérte tőlem, és próbálnám tiszteletben tartani. De bakker, kit akarunk még áltatni? Nem is megy már tovább, halk nyöszörgés szakad fel a torkomból, mikor közli, hogy nem bírja tovább. Én sem. Én sem bírom.
Felé fordulok lassan, óvatosan. Még én sem tudom, mit akarok tenni, csak abban vagyok biztos, nem kapkodhatok. A szemeibe nézek, tenyerem az arcára simul. Aztán pillantásom az ajkaira téved, és a lélegzetem egyre inkább elnehezül. Egyszer élünk. Néha muszáj kockáztatni. Van, hogy bizony megéri. Közelebb hajolok, és megcsókolom... lassan, finoman, először csak alig érintve. Kiélvezve minden tizedmásodpercét a pillanatnak. Aztán némi fészkelődéssel közelebb araszolok, hozzá simulok, és arcáról a kezem tovább csusszan, ujjaim a tincsei közé túrnak.
- - -
Nem bírom, nem bírom, nem bírom. Magamhoz húzom és az ajkam a bőrére talál. Ha nemet mond egyértelműen megállok. De a parton sem küldött el a francba és az alkoholszintem nem engedi, hogy ennél megfontoltabban gondolkozzak.. sőt, hogy egyáltalán gondolkozzak bármin azon kívül ami most éppen a fejemben jár. Mindig nehezen viseltem amikor volt valaki az életében rajtam kívül és ez önzőség. Csak arra vágytam, hogy én legyek az, aki bármikor hozzá érhet.. és most nem arra gondolok, hogy megfogni a kezét vagy átölelni. Azt megtehetem bármikor. Én akartam lenni a férfi az életében annak ellenére, hogy a töredékét sem tudom megadni annak, amit megérdemelne. Ő a világot érdemli. Én, ha szerencsés vagyok egyszer majd tudok venni egy kicsi házat a parton. Megint ott van.. az a hang, ami az eszemet veszi. Kezem egy pillanatra a csípőjébe kapaszkodik miközben hozzá nyomom magam. Finoman engedek az ölelésemen amikor megfordul. Zakatol a szívem és sűrűbb a lélegzetvételem is miközben a szemeimet figyeli. A tekintete az ajkaimra vált és tudom, hogy most bukunk el mindketten. Óvatosan viszonzom csókját. Még meggondolhatja magát. Nyelvem finoman hívja táncra az övét, mintha még mindig tapogatóznék, hogy most tényleg szabad-e tovább haladnom. Amikor a keze tovább siklik és a hajamba túr a kezem lesiklik a combjára és felhúzom a lábát az oldalamon. Rendesen fájdalmat érzek, hogy még mindig olyan távolinak érzem. Felkönyökölök és beforgatom magam alá apró testét. Elhagyom az ajkait miközben lábai közé helyezkedek és már a nyakát veszem célba. Egyik kezemmel mellette támaszkodok, hogy ne tegyek rá túl nagy súlyt. A másik kezem a pólója alatt kalandozik egészen addig, amíg a melléhez érek. Próbálok türelmes maradni, kiélvezni a lehetőséget, de ebben sosem voltam jó. Finoman markolok a mellére miközben kis foltot szívok a nyakára mintha meg akarnám jelölni, hogy hozzám tartozik. Utoljára ilyet 17 évesen csináltam most valahogy mégis jól esik.
Megmozdul az ágyon, közelebb furakodik, ajka a bőrömön, keze a csípőmön... és aztán egyik pillanatról a másikra teljesen elvesztünk. Vége, nincs tovább ellenállás. Nem megy. Megőrülök az érzéstől, ahogy hátulról nekem törleszkedik. A hormonok tombolnak bennünk, mintha újra tinédzserek lennénk. Túl sokáig hagytuk magunkat tagadásban élni. Másnál keresni a vigaszt, miközben egyedül egymást akartuk. Részemről egész biztosan így volt. Már hosszú ideje. De ma este végre nem a félelem győz, hisz képtelen lennék tovább uralkodni a vágyaimon. Már nincs semmi, ami kizökkenthetne, megzavarhatna, minden annyira tökéletesen meghitt. És lehet, hogy mások nem így definiálnák a tökéleteset vagy a meghittet, nem látnának semmi szépet ebben az apró Queens-i garzonlakásban, de számomra ez most minden, amit ettől az élettől akarok. Charliet, mindennel együtt, ami hozzá tartozik.
A csókunk nagyon óvatosan, puhatolózva indul, és ez talán így van jól, de aztán Charlie finoman elmélyíti, én pedig készségesen adom meg magam neki. Kicsit talán túl készségesen is, tekintve, hogy az elégedettségtől halkan az ajkai közé nyögök. Szeretném lassan csinálni, és igazán kiélvezni minden pillanatát, de közben az a temérdek mélyen elnyomott vágy, ami az évek során felgyülemlett bennem, most egyszerre akar kitörni. Maga alá forgat, és amint csókokkal becézgetve a nyakamat elhelyezkedik a lábaim között, újabb sóhajok szakadnak fel a torkomból. Sóhajok, melyek egyszerre elégedettek és egyben sürgetőek, követelőzőek. A csípőmet kicsit megemelem, mikor a pólóm alá csúsztatja a kezét, hogy ruhaanyag minél könnyebben feljebb csúszhasson rajtam, szabad utat biztosítva neki. Ezzel a mozdulattal azonban egyben hozzá is dörgölőzöm, ami ugyan nem volt szándékos, de épp eléggé tetszik ahhoz, hogy megismételjem. Tenyerem végig siklik a mellkasán, onnan pedig a hátára simítom, ám amikor megérzem az igencsak birtoklóra sikerült csókját a nyakamon, aminek holnapra minden bizonnyal nyoma marad majd, az én körmeim is a bőrébe vájnak a gerince mentén, mintha ösztönösen én is meg akarnám őt jelölni.
- - -
Lassan tudatosul bennem, hogy ez most tényleg megtörténik velünk. Nem utasít vissza, sőt hozzám simul, enged minden érintésemnek. Nem fog visszatáncolni, így én egyre jobban lendületet kapok. Hallom ahogyan változik a lélegzése minden érintésemtől. Én tényleg szeretnék türelmes lenni és gyengéd meg minden, de abban nincs nagyon rutinom és borul el az agyam és most nem úgy ahogyan a parton. Először csak azért emelkedik, hogy jobban hozzáférjek, másodjára viszont azért, mert a hozzám simuló csípője az enyémnek feszül. Lábai közé nyomon magam, hogy ne neki kelljen emelkednie ettől pedig már én is a bőrére sóhajtok. A kezem lejjebb csúszik és a fenekébe kapaszkodok, hogy magamhoz szorítsam egy könnyed mozdulattal mégis belefeszül minden izmom. A keze éppen ekkor szántja végig a hasizmaimat és tér át a hátamra. Amikor megérzem a bőrömön a körmeit egy elégedett vigyor jelenik meg egy pillanatra ajkaimon. Lássák csak, hogy vele voltam. Fellököm magam térdelő helyzetbe és türelmetlenül szedem le róla az alsónadrágom és mindent ami alul elválasztja tőlem. Lejjebb engedem magam és a nyelvem végigcirógatja a bőrét a térdétől egészen addig amíg a lába közé nem érek. A vállaimra igazítom a combjait és alulról átölelve a hasára siklik a kezem, hogy közel tartsam magamhoz miközben lassan kényeztetni kezdem a nyelvemmel. Hallani akarom ahogyan a nevem legördül az ajkairól. Finoman kezdek el dolgozni rajta. Azt akarom, hogy teljesen készen álljon rám amikor majd rólam is lekerül a ruha. Felpillantok az arcára, hogy láthassam mit művelek vele és minden rezdülését az emlékezetembe akarom vésni. Ez nem egy olyan este amit elveszhet majd a homályban.
A bizonytalan érintéseink, mozdulataink és csókjaink egyre határozottabbá válnak. Mintha fokozatosan kezdenénk felfogni, hogy ez nem álom, nem egy délibáb, ami a következő pillanatban elillanhat. És nem ugyanúgy fog végződni, mint a parton - bár az is csak miattam ért olyan hirtelen véget. De már átléptük azt a határt, átszakítottunk minden gátat, az érzéseink és vágyaink utat törtek maguknak, és már egyszerűen képtelenség volna visszazárni azokat a korábbi helyükre. Az is érthetetlen csoda, hogy eddig kordában tudtuk őket tartani.
Azt hiszem, most, ezekben a pillanatokban tudatosul bennem úgy igazán, szívbe markolóan, hogy szeretem. Nem csak barátilag. Ez sokkal mélyebb. Szerelmes vagyok belé, valószínűleg már nagyon régóta. És ettől csak még intenzívebbé válik minden érintés és csók, minden mozzanata annak, amit művelünk. Az most nem jut eszembe, nem is tudnék foglalkozni vele, hogy ez mennyire tovább bonyolíthat majd közöttünk mindent. “Ez a holnap problémája.”
Charlie felé emelem a csípőmet, ő pedig válaszképpen lejjebb ereszkedik, hozzám préseli magát, a felsőteste is hozzám simul, és ahogy a bőrömbe sóhajt, kellemes borzongás fut végig rajtam. Az izmai belefeszülnek, ahogy magához szorít, én pedig élvezettel simítok végig rajtuk, a bicepszén, a hátán, majd az oldalán lefelé. Aztán felül, és sebesen lefejti rólam a saját alsónadrágját, majd a lábaim közé helyezkedik. Nyelve cirógatásával fokozatosan indul felfelé a combomon, és a hátam ívben megfeszül, amint eléri a nőiességemet. Sosem hittem, hogy ez a pillanat megtörténhet. És most mégis itt vagyunk, ő pedig úgy játszik rajtam, mint egy hangszeren, amit kizárólag neki készítettek és hangoltak. Sóhajok és halk nyögések jelzik, milyen tökéletesen képes rám hangolódni, és ahogy egyre sűrűsödik, és gyűrűdzik a gyönyör a hasam alsó felén, finoman a hajába túrok, majd kicsit erősebben belé is markolok. A pillantásunk találkozik, és... - Charlie - próbálnám neki jelezni, mennyire közel járok, de elakad a hangom, a fejem pedig hátra hanyatlik.
- - -
Már nem tudok a következményekre gondolni, csak a testére az enyém alatt. A sóhajokra, a nyögésekre és arra ahogyan közelebb emeli a testét az enyémhez. Éhes mozdulatokkal veszem le róla az alsónadrágomat és csupaszon tárul elém. A képzeletemben mindig gyönyörű volt, de a valóságnak a közelébe sem ért a fantáziám. A lába között elhelyezkedve ezredrangúvá válik, hogy az én testem mennyire vágyik rá, az ő boldogságára koncentrálok miközben a nyelvem finoman dolgozik rajta. Fokozatosan válnak határozottabbá a mozdulataim. A hajamba markol és tudom, hogy már közel jár, de én sem gondoltam, hogy ennyire. Amikor összetalálkozik a tekintetünk és kimondva a nevemet már attól szinte elmegyek. Hogy lehet egy nő ennyire tökéletes? Lazítok az ölelésemen amikor megfeszül a háta és lassan húzódok el tőle a kezemmel megtörölve a számat majd leveszem magamról is az egyetlen ruhadarabot mielőtt feljebb helyezkedek. Türelmetlenül húzom le róla a pólót és hajítom félre. Megtámaszkodok a feje mellett és ajkaim a nyakára tapadnak miközben szabad kezemmel felhúzom az egyik lábát. Lassan hatolok belé szinte pihenőt sem hagyva neki előző ténykedésem után. Szűk, meleg ölelésbe szorítja a férfiasságom és azonnal mélyen a bőrére nyögök. Baszki. Nem fogom sokáig bírni. Olyan érzés, mintha egy szorító csomó engedne fel éppen a testemben miközben lassan, de határozottan mozogni kezdek benne. A kezem a combjáról a fenekére siklik és bátran markolok rá csak remélni tudom, hogy ne okozok neki fájdalmat. Nem annyira tudom pillanatnyilag belőni, hogy hol van a túl sok kategória. Nem sietek. Legalábbis igyekszem. Inkább a határozott mozdulatokra törekszem bár erősen kétlem, hogy ez nagyon késleltetné majd a dolgaimat.
Teljesen megőrjít ez a srác. Fokozatosan, lassan, de biztosan haladok afelé, hogy egészen belevesszek az érzésekbe, amiket nyújt nekem, hogy elveszítsem az eszemet. Ám közben mégsem elég, sosem elég, minden pillanattal többet szeretnék belőle. Az érintéseiből, az illatából, abból, amit az ajkaival és a nyelvével művel velem. Abból, ami még várhat rám. A neve sóhajként gördül le a számról, de ő hamar megérti, mit szeretnék mondani. Feljebb húzódik, és előbb megválik az alsónadrágjától, aztán lehámozza rólam is a pólóját. Szinte megkönnyebbülve szusszanok fel, amikor fölém helyezkedik, és a felforrósodott bőrünk végre összeérhet. A nyakát átkarolva közelebb vonom magamhoz, hozzá dörgölőzöm, mint egy macska, aztán segítek neki feljebb igazítani a combomat. A következő pillanatban pedig... Le sem tudom írni az érzést, mennyire tökéletes, ahogy végre kitölt. És ez csak jobb lesz, amikor mozogni kezd, majd felveszünk egy ritmust. Oldalra billentem a fejem, hogy több teret biztosítsak neki a nyakamnál, közben a tenyerem végig siklik a hátán le, majd felfelé, és megállapodik a nyaka hátulján. Úgy fordulok, hogy megcsókolhassam újra, ezúttal igazán szenvedélyesen. És ebben a pillanatban nyilall belém az ijesztő gondolat.
- Várj! Charlie... várj! Kérlek! - sóhajtom két mozdulat közben elhaló hangon, levegő után kapkodva. Nem hiszem el, hogy ezt kell tennem! Basszus! De próbálom tompítani a helyzetet azzal, hogy még egy kicsit közelebb préselődöm hozzá, és ujjaimmal finoman végig simítok a karján. - Én nem... - még mindig nehéz összefüggően beszélnem. - Én nem... szedek semmit. Bocsi... Ne haragudj... - lehelem az ajkai elé a szavakat, majd próbálom eltolni csak annyira, hogy a szemébe nézhessek, hogy láthassa, komolyan beszélek. Egyáltalán nem voltam felkészülve erre az eshetőségre. - Ugye neked van... Van nálad gumi? - És mostanra szinte görcsösen kapaszkodom a karjába, mert szinte rettegek a válaszától.
- - -
Ha közvetlenül azután, hogy beléhatolok meghalnék, akkor boldog emberként temethetnének el. Minden felgyülemlett stressz csitulni látszik miközben egyre határozottabban mozgok benne. Olyan simulékonyan követi a rezdüléseimet és enged a mozdulataimnak, mintha ő is annyira szenvedett volna, mint én. Talán így lett volna? Hevesen csókolom meg, de nem túl hosszan, mert egyre nehezebben veszek levegőt. Tudom, hogy nem bírom majd sokáig tartani magam annak ellenére, hogy az alkohol miatt ilyenkor nehezen szokott tudni ráállni a szervezetem a dologra. Vele úgy tűnik ez sem jelent problémát. Szavait hallva hirtelen állok meg. Ugye nem most kér meg arra, hogy szálljak le róla, mert meggondolta magát? Nagyot nyelek és nem tudom eldönteni, hogy mit csináljak, mert a teste mást mond, mint a szavai. Kissé tétován, lassan mozgok tovább benne, de aztán összerakom a képet és óvatosan kicsúszok belőle. Totál elfelejtettem az óvszert, ami tőlem teljesen szokatlan. Gondoltam, hogy nincs tablettán, hiszen még én is tudom, hogy mennyi mellékhatása van és mennyire mérgezi a szervezetüket. -Ezért ne kérj bocsánatot. Én vagyok a barom, hogy elfelejtettem, csak egy kicsit magával ragadott a helyzet.-elnyújtózok az éjjeliszekrényhez, hogy a fiókból kihalásszam a védelmet. Persze, hogy van gumim. Mindig vigyáztam, hogy legyen itthon néhány, ha esetleg nem egyedül érkeznék haza. Kiveszek egyet és miután kibontom fel is húzom magamra. Visszahelyezkedek a lábai közé. -Folytassuk?-kérdezem kicsit meginogva a magabiztosságomban. Nem tudom, hogy ő mennyire esett ki a ritmusból, de azért finoman végigcsókolom a nyakát, mintha még egyszer meg akarnám győzni.
Kicsit utálom magam amiatt, hogy meg kell állítani, mert tartok tőle, hogy ezt is elutasításnak fogja hinni, amiben ma egyszer volt már része tőlem. Pedig nem erről van szó, és a legkevésbé sem szeretném elvenni a kedvéét a folytatástól. Azt hiszem, már régen átléptük azt a határt, amelyről még visszafordulhatnánk. Már semmi értelme sem volna leállni, az csak frusztrált kielégületlenséghez vezetne, pedig már mindennél jobban vágyom arra, hogy ez az este beteljesülhessen vele. Nemigen érdekel ma már más. Kivéve talán azt az apróságot, hogy jó lenne ezt biztonságosan csinálni.
Kissé aggódva várom a reakcióját, illetve a válaszát, hogy akad-e nála óvszer, és elégedetten veszem tudomásul, hogy nem kell csalódnom. Azt meg igyekszem naiv tudatlansággal kezelni, hogy miért is ennyire felkészült, mert ebbe most nem akarok belegondolni. Ragyogó, bár kissé talán szégyenlős mosoly rajzolódik az arcomra, amikor ismét fölém helyezkedik. Ám a kérdése most olyan bizonytalannak hat, hogy úgy érzem, be kell neki bizonyítani, hogy ezt az egészet legalább ugyanannyira szeretném, mint ő. És gondolom, szavak nélkül, tettekkel tudom ezt leginkább megtenni. Fejemet felé fordítva egy puszit nyomok a szájára, aztán úgy mozdulok, és taszítom őt is, hogy érezze a szándékomat, és végül hanyatt feküdjön az ágyon mellettem. És amint ezt megteszi, egyik lábam átvetem a csípőjén. Fölé helyezkedem, majd lehajolok hozzá egy újabb, beszédesebb csókra. A hajamat közben muszáj félreigazítanom az útból, aztán ajkaim áttérnek az álla vonalára, a nyakára, a fülcimpájára. Fél kézzel pedig közénk nyúlok, ám csak röviden kényeztetem őt, hogy biztos legyek benne, továbbra is olyan lelkes, mint korábban... majd a szemeibe nézve lassan ráereszkedem. Aztán a mellkasára támaszkodva felegyenesedem.
- - -
Mindig fel vagyok készülve erre a lehetőségre annak ellenére, hogy egyébként nem minden nap hozok fel ide valakit... ettől függetlenül mindig van itthon megfelelő védelem. Mosolya elárulja, hogy még nem végeztünk egymással, de nem mond semmit csak közelebb hajol hozzám és egy rövid csókot kapok tőle. Nem mondom, hogy nem lepődök meg amikor átfordít a hátamról, de szinte azonnal fölém is kerekedik. A csípőjére siklik a kezem miközben ajkai birtokba veszik a bőrömet. Amikor a keze a férfiasságomra simul halkan felszisszenek. A lelkesedésemben még mindig nincs hiányosság, de nem is várat túl sokáig lassan ereszkedik rám én pedig halkan nyögök fel amikor teljes egészében elmerülök benne. A mellkasomra támaszkodik én pedig le sem tudom venni róla a szemeimet. -Olyan gyönyörű vagy..-alig bírom kipréselni magamból, mert amint mozogni kezd már elveszi az eszemet teljesen. A kezemmel a csípőjét fogva segítem a mozgását. Hát... ha eddig kételkedtem abban, hogy bírni fogom-e már egy határozott nem a válasz, hiszen ebben a pózban tényleg észvesztően néz ki. Tényleg igyekszem tartani magam. Félig felülök. Egyik kezemmel megtámaszkodok a hátam mögött, a másikkal magamhoz ölelve segítem a mozgását miközben a nyakához szorítom az arcomat. -Roxy, elme...-nem bírom befejezni, mert minden izmom megfeszül miközben elélvezek lassan mozgatom még magamon egy kicsit amíg az utolsó löketek is elcsitulnak majd magammal húzva dőlök hátra. -Azt a kurva élet...-még mindig nem nagyon kapok levegőt.
Miután gondoskodunk a biztonságról, már nincs semmi, ami visszafoghatna, visszatarthatna attól, hogy igazán élvezzem azt, amit csinálunk. Vagy attól, hogy ezt Charlienak is bebizonyítsam. Látok némi meglepettséget a tekintetében, amikor helyet cserélnék vele, és felülre kerülök, és ettől ismét muszáj elmosolyodnom. A legtöbbször csak játéknak, szórakozásnak vagy épp cukkolásnak tűnik, amikor bókol nekem, de ma este kétségtelenül valódi csodálatot látok a tekintetében, valahányszor valami olyat teszek, amit nem várt volna tőlem, mintha a legmerészebb álmait váltanám valóra, és ettől valóban gyönyörűnek és erősnek érzem magam. Azt hiszem, szeretném mindig ilyennek látni magamat a tekintetében.
Mikor félig feltámaszkodik, a vállaiba kapaszkodva mozgok tovább az ölében, amire ő is rásegít, egyik kezével a csípőmön. Hamar felveszünk egy ritmust, ami igazán gyorsan repít bennünket a kielégülés felé, de azt hiszem, ezen már egyáltalán nincs mit meglepődni. Egyértelmű, hogy a régóta elfojtott, és most felszínre engedett vágyainkkal nem várat magára sokáig a gyönyör sem. Szinte egyszerre érkezünk a csúcsra. - Istenem... Charlie... - Próbálnék mondani valami értelmeset, kifejezni, amit érzek, de csak ennyire futja tőlem. Magam is levegő után kapkodok még, mikor hanyatt dől velem, úszva ebben a kellemes mámorban. Aztán mély kimerültség kerít hatalmába. Úgy érzem, képtelen lennék akár csak a kisujjamat is megmozdítani. Valamivel később valahogy mégis sikerül lefejtenem magam róla, és befészkelnem magamat szorosan mellé, mielőtt teljesen elnyomna az álom.
Reggel valamikor... Nem tudnám megmondani, az ablakból beszűrődő fény ébreszt, esetleg az utca zajai, vagy a forró test magam mellett, amihez nem vagyok hozzászokva. Azt sem fogom fel azonnal, hogy hol vagyok, mi történt, csak azt tudom, hogy nagyon szomjas vagyok. Így hát lassan, óvatosan kibújok a takaró alól, és már az ágy mellett állok, felfedezve, hogy teljesen ruhátlan vagyok, amikor kezdenek visszatérni az emlékek. Ó! Charlie felé kapom a pillantásom. Te jó ég! De túl korán van még, hogy ezekkel a gondolatokkal foglalkozzam. Megkeresem a tegnap kölcsön kapott pólót, belebújok, aztán átsétálok a konyha részre, hogy töltsek magamnak vizet. És amíg azt elkortyolgatom, a telefonom zizegni kezd a kanapén hagyott ruháim alatt valahol. Basszus! Mennyi lehet az idő? Bár amikor kézbe veszem a készüléket, nem az óra az első, amire rápillantok, hanem a rakás nem fogadott hívás és üzenet, amit kaptam. Margaret, a házvezetőnőnk láthatóan nagyon ideges. Apám valószínűleg őt bízta meg, hogy tartson szemmel, és miután éjjel nem mentem haza... Nem mintha ez lett volna az első alkalom, csak általában szólok előre. Írok is egy gyors üzenetet, hogy még élek, Queensben töltöttem az éjszakát, és hogy hamarosan bent leszek az irodában a dokkoknál. Charlie nevét direkt nem említem meg. Az eset tuti eljut apámhoz, és a legjobb, ha őt nem keverem bele.
- - -
Még percekig fekszem levegőért kapkodva. A gyönyörbe feszülő arca lebeg a szemeim előtt. Finoman engedek az ölelésen amikor megmozdul, hogy kényelmesebben legyen. Felülök, de csak addig amíg a gumit egy zsepibe csomagolva félredobom. Majd reggel elintézem. Magamhoz ölelem miközben ő hozzám bújik és úgy alszok el, mintha valaki fejbe vágott volna egy baseball ütővel....
Akkor kezdek el ébredezni amikor valaki elkezd mozogni mellettem. Nem merem kinyitni a szemem, mert már most érzem, hogy a gyomrom kissé megviselt, a fejem pedig máris lüktet attól, hogy túl sok a fény a szobában. Végül hunyorogva csak ráveszem magam hogy szembesüljek az állapotokkal. Lassan élesedik a kép és látom, hogy Roxy éppen a meztelen testére húzza fel a pólómat. Képek villannak fel arról ahogyan a lába között vagyok, az arca, a nyögések, a sóhajok, ahogyan rajtam van és ahogyan én.. na baszd meg... Hirtelen ülök fel, amit meg is bánok, mert egy pillanatra olyan érzés mintha az agyam a homlokomnak ütődne belülről. A a térdemre könyökölve támasztom meg a fejemet. -'Reggelt..-nyöszörgök egyet.. majd nyelek egy nagyot.. mármint nyelnék ha nem lenne teljesen kiszáradva a szám. A fű, az alkohol.. a kezem is fáj egy kicsit.. Valószínűleg vérzett is egy kicsit, mert itt-ott felrepedtek a bügykeim. Felveszem az alsónadrágom és a konyhába csoszogok. Beveszek kapásból 2 fájdalom csillapítót egy pohár vízzel. Téblábolok egy kicsit, mert fogalmam sincs, hogy mit mondja. Bocsánatot kellene kérnem? Vagy csak úgy csinálunk, mintha meg sem történt volna? Vagy most kellene randira hívnom? Az este ellenére nem változott meg az a tény, hogy mennyire nem lennék elég én ahhoz, hogy jövőt biztosítsak neki. -Én...-a francnak szólalok meg, ha nem tudom mit akarok mondani? -Lezuhanyzok.-mondom végül és el is tűnök. Ha nem fájna ennyire a fejem valószínűleg hosszú perceken át csak verném a falba. Hideg zuhany. Az kell nekem. A kezemet csípi a víz és csak most ugrik be Drew képe miközben ütöm. Roxyra mozdult.. én meg nekiestem. Vagy hát nem is mozdult rá.. csak akart.. én meg közbeléptem. A derekam köré tekert törölközővel jövök ki a fürdőből majd a szekrényből kiszedek egy kék rövidujjút, a szürke rövid farmerom és egy tiszta alsót. Visszavonulok felöltözni és pár perc múlva már felöltözve jövök ki. Kinyitom az ablakot és a párkányra felülök félig felhúzva az egyik lábamat majd rágyújtok egy cigire. -Menjünk a partra?-kérdezem végül és csak félve pillantok rá.
- ’Reggelt! - köszönök neki kissé talán félszegen, de mosolyogva, miután gyorsan belebújtam a pólójába. Aztán a tekintetem szégyenlősről megértővé és együttérzővé válik, a nyöszörgését hallva. Töltök magamnak egy pohár vizet, majd azonnal neki is, ahogy közelebb jön, mert sejtem, hogy legalább ugyanannyira szüksége lehet rá. Aztán a csípőmet a pultnak vetve fordulok felé, egyik kezemben a pohárral, amiből kortyolgatok, másikban az útközben kézbe vett telefonommal, és azon tűnődöm, mit is kellene mondanom, amikor megelőz.
- Ó... oké - vonok vállat zavartan, mikor bejelenti, hogy elmegy zuhanyozni. Én sem tudom, mit vártam, mit fog mondani, de... azt hiszem, nem ezt. De oké, értem. Tehát úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna. Végül is az is egy megoldás. Mármint... nem voltak nagy elvárásaim vele szemben. Ismerem már, tudom, hogy nem igazán tervez hosszútávra, és nem köti le magát, szóval... Azt hiszem... Mármint nyilvánvalóan a legfontosabb számomra a barátsága.
A még mindig kiszáradt torkomat köszörülve nézek utána, aztán magamba öntöm a vizem maradékát. Végül úgy döntök, felöltözöm, amíg ő elvan a fürdőben. Épp egy ablakot nyitok ki egy kis friss levegőért - amennyire New York szívében annak lehet nevezni a levegőt -, amikor besétál egy szál törölközőben. A szám egy pillanatra tátva marad, aztán hirtelen kapom el róla a pillantásom, zavartan, és fordulok kifelé, mintha nem is pár órával ezelőtt lettünk volna anyaszült meztelenek egymás előtt. Uhh! Össze kell szednem a gondolataimat. Ennek nem kéne kínosnak lennie. Ha úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna, elvileg nem szabadna kínosnak lennie, nem igaz?
Mikor legközelebb előkerül, éppen egy felsőt veszek elő a ruhái közül, és belebújok. Csak mert időközben eszembe jut, hogy ilyenkor a parton kicsit még hűvös van. Aztán közelebb sétálok hozzá, és a kezem tartom az általa meggyújtott cigiszálért, hogy én is szívhassak belőle egy slukkot. - Persze, mehetünk. Öhm, ha mondjuk a motoroddal mennénk, szerintem egész gyorsan meg is járnánk. De persze mehetünk a kocsimmal is. Bár... megállhatnánk valahol kajálni, mert igazából éhen halok. És egy kávé is jól esne. - Tudom, hogy egyik sincs itthon nála, mert megnéztem. A hűtője konkrétan teljesen üres.
Már kitölti nekem a vizet mire odaérek. Még most is gondoskodik rólam azután, hogy mekkora barom voltam. Mondhatnám, hogy igazából ő is benne volt, de biztos vagyok benne, hogy magától nem kezdeményezte volna és a part után ő annyiban tudta volna hagyni a dolgot, ha nem mászok rá az ágyban. Szóval most masszívan ég a képemről a bőr és még csak nem is tudom, hogy mit kellene mondanom, így jön a szokásos balfaszkodás és inkább menekülök zuhanyozni, hátha az majd ad valami ötletet. Talán túl sokat vártam a víz gyógyító erejétől, hiszen ugyanolyan ramatyul vagyok.. főleg lelkileg. Ahogy kilépek a fürdőből ő el is fordul a másik irányba. Fasza. Már rám sem bír nézni.. Inkább beülök az ablakba és rágyújtok, hogy hátha az rendbeszed egy kicsit. Muszáj vagyok megszólalni, így előveszek egy témát tegnapról, hogy legalább lássam még szoba áll-e velem. Közelebb jön és átadom neki a cigit miközben végigfut rajta a tekintetem. Meg tudnám szokni, hogy itt ébred és az én pulcsimat viseli.. ha tudnám, hogy ezzel nem tartom vissza az életben. -Megyünk a motorral és megállunk reggelizni, jó?-kérdezem, hiszen nekem is kellene valami a gyomromba, de ha csak ő lenne éhes akkor is ez lenne a terv. Visszaveszem tőle e a cigit miután ő végzett és egy jó mélyet slukkolok miközben hátradöntöm a fejem a keretnek. -Ro.. figyelj az estéről.. én tök hülye voltam és nem akarom, hogy haragudj rám vagy bármi.. csak egy botlás volt és nem szeretném ha ez tönkre tenné a barátságunkat.. annál te sokkal fontosabb vagy nekem.-hazudok. Nem csak egy botlás vagy egy hiba volt. Mindennél jobban szeretném most magamhoz ölelni, megcsókolni és megmutatni neki, hogy mennyit jelent nekem. Ehelyett inkább megpróbálom szavakkal távol tartani, hogy még véletlenül se álljak az útjában az életben csak azért, mert belészerettem. Elnyomom a cigit a ház külső falán és a tűzlépcsőn pihenő befőttesüvegbe dobom majd leeresztem a lábam és Roxy felé fordulok. Felé nyújtom a kezeimet és ha közelebb lép magamhoz ölelem egy kicsit. -Na húzzunk kajálni..-engedem el néhány másodperc múlva. Ez nem ismétlődhet meg. Többször nem hibázhatok..
Olyan fura most a helyzet, nem is igazán tudom, mit kezdjek vele. Nyilvánvalóan beszélnünk kellene, de szerintem egyikünk sem tudja, mit mondjon, és... Igazából bele tudok törődni, hogy úgy teszünk, mintha semmi sem történt volna, ha ez az ára annak, hogy minden a régiben maradjon, és ne kelljen elveszítenem Charliet. De azért... elismerem, kicsit pánikolok is. És mint ilyenkor általában, letámadom Abyt az üzeneteimmel, amíg Charlie a fürdőben van. Nem is tudom... talán abban bízom, ha legalább neki megfogalmazhatom, ami a fejemben van, esetleg letisztul bennem a dolog, vagy könnyebb lesz tovább lépni, eljátszani, hogy ez az egész mit sem számít. Közben meg minden elküldött üzi után a fürdő ajtaját lesem, mert nem szeretném, ha Charlie éppen arra térne vissza, hogy nagy idegesen pötyögök, és még emiatt is magyarázkodnom kelljen neki.
Még akkor sem igazán tudom, mit mondjak, mondjak-e valamit, amikor végül előkerül, és az ablakban helyet foglalva rágyújt. Úgyhogy inkább én is kérek a cigiből, és teljesen másról kezdek beszélni. - Nagyszerű, jól hangzik – felelem, kicsit talán túl lelkesen is. Ami részben azért van, mert örülök, hogy beszélünk, még ha nem is arról, amiről kéne. Másrészt meg lehet, az elfojtott feszültség is így tör elő belőlem. Ám amikor végre szóba hozza az estét, hát... kicsit elnyílnak a szemeim, és megköszörülöm a torkomat.
- Öhh... botlás... igen... - Botlás? Az lett volna? Igyekszem elnyomni a csalódottságot a hangomban. - Nem, nem voltál hülye, Charlie, vagy hát... lehet mindketten azok voltunk. De természetesen nekem is a barátságunk a legfontosabb. Vagyis te... fontos vagy nekem, te dinka - húzok mosolyt a számra, és próbálok nem foglalkozni azzal a gombóccal, ami a torkomban épp most formálódik. Hiszen tudtam, hogy ez lesz. Végig pontosan tudtam. Charlie nem fogja elkötelezni magát. Mellettem sem. Miért is tenné, amikor minden nap más lányt hozhat haza, ha úgy tartja kedve? Gondolom, az éjjeli szekrénye fiókja is azt bizonyítaná, hogy erre van berendezkedve. De a barátsága az enyém. Közelebb lépek, mikor lecsusszan a párkányról, majd szorosan átölelem, és egy egész pillanattal tovább tartom így, mint az normális volna, illetve mint ő szeretné.
- Oké, menjünk! Simán meg tudnék enni most vagy három sajtos bagelt - lépek aztán hátra tőle. Előre megyek, hogy ő bezárhasson, addig én a kocsiból magamhoz veszem a hátizsákomat, amiben újrahasznosítható zsákok is vannak a szemét szedéshez. Majd dobok még egy üzit Abynek, hogy tudja, most nem érek rá, de majd később keresem.
Felülök a motoron Charlie mögé, és először csak óvatosan kapaszkodom belé... de aztán valahol időközben elengedem ezt a kimért távolságtartást, és fejemet a hátára hajtva átölelem őt. Közben pedig érzem, ahogy az eddigi feszültség fokozatosan távozik belőlem.
Sajnos nem ér utol az isteni ihlet, hogy mit is kellene mondanom neki, így marad az a taktika, hogy ha ő nem hozza különösebben szóba akkor én sem. Legalábbis átmenetileg. Igyekszünk biztonságos témákkal evickélni előre és a hangja alapján rendben vagyunk.. azt hiszem. Ettől azonban talán túl nagy önbizalmat nyerek és csak szóba hozom a dolgot legalább annyira, hogy bocsánatot kérjek tőle, hogy túlfeszítettem a húrt és a lelkesedésem miatt. Megteszem, amit meg kell tennem. A barátságunkba kapaszkodok, mert nekem nincs másom ezen az egész rohadt világon. Az ajkamat harapdálom belülről miközben várom az ítéletét. A jelek szerint nem sikerült mindent tönkre tennem teljesen. Egyetértünk abban, hogy ez nem fog közénk állni, de mostantól tényleg oda kell figyelnem, hogy nem ereszthetem ennyire szabadlábra magam a közelében. Az este után azonban igen komoly kételyeim vannak afelől, hogy bárkit meg tudnék fektetni, ha még mindig az ő arca lebeg a szemeim előtt. Igazából el sem szeretném engedni a kezeim közül és nem érzem, hogy menekülne a karjaim közül mégis muszáj vagyok elengedni őt egy idő után. -Menjünk..-bólogatok egyetértően. Magamhoz veszem a motor kulcsát és bezárom a lakást. A tárcámon és a telefonomon kívül más nincs is nálam, tudom hogy Ro intéz ilyenkor olyan zsákot, ami nem terheli a környezetet szóval nem is vesződök azzal, hogy keressek valamit otthon. Leveszem a láncot a motorról és felülök. Indítok és megvárom amíg elhelyezkedik mögöttem. Nem szeretem amikor ennyire lazán ül mögöttem, így a csuklójánál fogva jobban magamra húzom a kezét mielőtt elindulunk. A parton van egy jó reggeliző nem is messze attól ahol tegnap buliztunk, így nem szenvedek azon, hogy keressek valamit út közben, hanem egészen addig megyek. Érzem ahogyan út közben lassan belekényelmesedik a dologban és akkor nyugszom csak meg igazán amikor megérzem, hogy hozzámbújik. Nem megyek túl gyorsan , de nem is araszolok a reggeli forgalomban. Leparkolok a büfé előtt és megvárom amíg leszáll utána leállítom a motort és kitámasztom. Itt leszünk nem messze így a láncot most nem rakom fel a motorra. Bemegyünk és leülünk egy asztalhoz. Rántottát szeretnék egy kávét. Gyorsan. Szerencsére hamar jön a pincérnő felvenni a rendelésünket. A szokásosnál jóval csendesebbek vagyunk, amivel nem tudok mit kezdeni. -Mi a helyzet a suliban?-képzeletben azért szeretnék most egy rohadt nagy maflást lekeverni magamnak, hogy tényleg csak ez a téma jutott az eszembe, de talán jobb mintha csak csendben ülnék amíg várjuk a kaját.
Megegyezünk abban, hogy ez a tegnapi egyszeri tévedés volt, és elengedjük. El tudtam volna képzelni ennek sokkal szebb, de jóval csúnyább folytatását is, úgyhogy gondolom akkor már tényleg az a legjobb, ha a barátságunkra összpontosítunk. Bár szerintem még mindig kicsit fura a helyzet közöttünk, de talán, ha elég ideig megjátsszuk, hogy minden oké, minden a régi közöttünk, akkor végül majd el is hisszük. Legalábbis ebben bízom. Egyébként tényleg lehetséges, hogy ha már lesz valami laktató a hasunkban, és némi kávé, amitől felélénkülhetünk, majd automatikusan jobban érezzük magunkat. Én egész biztosan, mert a tegnapi sör és fű utóhatását azért még mindig szenvedem kicsit. Úgyhogy végül is elég lelkesen ülök fel Charlie mögé a motorra a lelki szemeim előtt lebegő reggelivel, annak ellenére is, hogy először kicsit óvatosabban érek hozzá, mint egyébként szoktam. De ahogy a csuklómat megfogva közelebb húz, megigazítja a kezemet, azért belemosolygok a hátába. És idővel sikerül valóban el is lazulnom mögötte.
Megérkezünk a büféhez, és miután besétálunk, olyan helyet választok magunknak, ahonnan a tengerre is rálátunk. Aztán már érkezik is a pincérnő, és míg Charlie leadja a rendelését, én is rájövök, hogy igazából valami édeset kívánok, nem bagelt. Az a lelket is simogatja, ami most rám férne. Úgyhogy áfonyás palacsintát kérek meg egy nagy bögre eszpresszót.
- És kérhetnénk a rántotta mellé extra adag bacont? - Ismerem Charliet, egy sima adag rántottával nem fog jól lakni, és aztán vagy ellopja a palacsintám felét - amin most nem leszek hajlandó osztozni, ha kell, össze is fogok verekedni vele érte - vagy egy óra múlva majd eljátssza nekem a hattyú halálát az éhségtől.
Miután a pincérnő tovább áll, egy ideig szótlanok maradunk, de ez azt hiszem, már nem annyira kínos, mint korábban a lakásán. Talán az óceán látványa miatt. Csak mert az mindig annyira megnyugtató. A fura kérdésére azonban kicsit az orromat ráncolom. Mármint... mikor érdekelte őt utoljára a suli? - Hmm... minden oké - vonok vállat levéve a pillantásomat a kilátásról, és Charlie szemeibe nézve. Aztán alig észrevehetően sóhajtok egyet. Igazából ez a kék szempár még a tenger hullámzásánál is megnyugtatóbb. Elmosolyodom. - Egy újabb tüntetést szervezünk a bálnák megmentéséért néhány évfolyamtársammal meg Abyvel. És szerintem ez nagyobb lesz, mint eddig bármelyik. Még nem döntöttük el, hogy hová vonuljunk fel, mindenkinek más véleménye van erről, de abban egyetértünk, hogy ha kell, simán vállaljuk az ülősztrájkot is, és akár napokra is hajlandóak volnánk sátrat verni valahol. - A témának hála persze teljesen belelkesülök és átszellemülök, ahogy beszélni kezdek. - Ma munka után át is megyek Abyhez megbeszélni a további részleteket. - Meg nem csak ezt, hanem a tegnap estét is, de ez az apróság most épp tényleg nem jut eszembe. - Szerintem csinálunk néhány szórólapot majd, meg esetleg egy videót instára, hogy népszerűsítsük a dolgot, tudod... - Még mindig magyarázok, belefeledkezve, miközben érkezik a kávénk, majd kicsivel később a reggelink is. Igazából csak akkor hallgatok el kicsit, amikor lecsapok a palacsintámra. Nem vicceltem, tényleg farkaséhes vagyok.
- Ó, és képzeld! A nagymamám jövő kedden érkezik a városba. Talán egy hetet lesz itt, és közben adni készül valami nagy és puccos jótékonysági estet is – jut eszembe néhány falat után, meg ezzel együtt a kötelességem, hogy keresnem kell magamnak kísérőt. Még nem mondok és nem kérdezek semmit, de a tekintetem már kérlelővé válik, ahogy felpillantok Charliera a reggelimről. Veszélyesre begyakorolt kölyökkutyaszemek.
Hülyén érzem magam. Ez nem újdonság, de a mérték az igen. Azt hiszem ezt még egy jó darabig fogom magammal cipelni és minden mozdulatában és szavában azt fogom keresni, hogy vajon haragszik-e rám annak ellenére, hogy azt mondta ezt közösen hoztuk össze. Mégis magaménak érzem a felelősséget. Mosolyogva megrázom a fejemet egy kicsit amikor kikéri nekem a plusz fehérjét, tudom mire játszik... akkor is belemászok a palacsintájába ha a kezembe állítja a villát közben. Egy darabig hallgatunk. Ő a partot kémleli, én pedig a lábamat rázva rugózok azon, hogy valamivel szóra bírjam. Úgy érzem minél többet beszéltetem annál jobban megnyugodhatok, hogy még mindig ő a legjobb barátom és nem sikerült elbasz... elszúrnom az egészet. Túl találó lett volna a kifejezés. Végtelenül pocsék témát találok, de talán jobb mint a semmi. Ezt csak addig érzem így amíg nem rendez le egy hümmentéssel és két szóval. Bassza meg... Egy sóhaj után azonban úgy érzem valósággal megsajnál és mesélni kezd valamiről, ami mostanában foglalkoztatja. Erről még nem is hallottam szóval vagy friss a dolog, vagy ez tényleg az iskolatársaira tartozik csak, bár eddig nem volt olyan balhé, amiből kihagyott volna, így azt mondanám, hogy csak kiforratlan még a dolog. -Szólj, ha tudok majd valamit segíteni..-ajánlom fel. Tudja, hogy mikre vagyok használható, úgyhogy majd ő eldönti, hogy szán-e nekem valamilyen szerepet ebben az egészben vagy ezt most megtartja magának. Amikor megérkezik a reggelit megkönnyebbülten merülök el a kalóriák tengerében. Másnapos gyomromnak kell, hogy valamit emészthessen és a kávé is nagyon jól esik. Kicsit megáll a falat a számban, amikor a nagymamáját említi és valami jótékonysági estet. Lassan kezdek el tovább rágni, ugyan konkrét kérdés nem hangzott el a szájából, de szemeiben már látom, hogy mi következik. Gyorsan nyelem le a falatot. -Majd esetleg kérdezd meg nem kell-e plusz munkaerő. Szívesen beállok pincérkedni kis plusz pénzért.-nem lehetek a kísérője. Hagynom kell, hogy abban a közegben mozogjon amiben a családja látni szeretné. Az apjának tudtommal nincs baja velem, de szerintem ez kizárólag addig tart amíg nem lépek át olyan határokat, mint például az előző este. Nem bírok szemkontaktust tartani vele most. Inkább az előttem lévő tányérra koncentrálok. Tisztában vagyok azzal, hogy nem ezt várta tőlem... de jobb ha már most beletörődök, hogy ez az élet minden más területén is így lenne. Ha nem tettük volna azt amit, akkor valószínűleg hezitálás nélkül ajánlanám fel neki, hogy vele megyek. Így azonban úgy érzem, hogy nem tehetem. Gyorsan pusztítom el a reggelimet és közben megfeledkeztem arról, hogy bele akartam pofátlankodni a palacsintájába. Kikérem a számlát és fizetek is amíg ő befejezi a reggelit. -Mehetünk?-kérdezem amikor úgy látom, hogy a bögre és a tányér is kiürül előtte.
Ahogy rám pillant, abból már tudom, hogy tudja, miért is vagyok ennyire előrelátó, de csak egy sunyi mosolyt villantok, és alig észrevehetően megrázom a fejemet. Nem. Nem kap a palacsintámból, ha fejre áll, akkor sem.
Akad néhány perc, amíg kínosabb a csend közöttünk, mint szeretném, de aztán megemlíti az egyetemet, amiről meg eszembe jut a tervezett tüntetés, és mintha átszakadna bennem egy gát, megnyitnák a szócsapot, egy ideig abba sem tudom hagyni a beszédet. A téma ilyen szempontból tényleg hálás, de közben meg jól is esik csak így csacsogni neki, gondtalanul, nem tépelődve azon, hogy mi volt, vagy mi lesz velünk.
- Ó, igen, egyértelműen szükségünk lesz rád is - bólogatok határozottan. És nem csak azért, mert fontos, hogy minél több embert össze tudjunk csődíteni, hanem mert Charlie tényleg hasznos segítség tud lenni, ha akar. És általában akar, hála az égnek. - Majd tájékoztatlak a további részletekről, amint... én is többet tudok – vonok vállat immár villával a kezemben, a felszolgált palacsintával szemezve. Néhány falatot sikerül csak csupán legyűrnöm belőle, mielőtt eszembe jutna egy másik téma, amit már meg akartam említeni neki. Reménykedek, hogy eljön velem a jövőheti estélyre, és neki hála sokkal szórakoztatóbb lesz majd az az este. Mármint szerintem szuper dolog, hogy a nagyim jótékonykodni akar, annak bármilyen formáját szívesen támogatom, bármikor, csak hát, mi tagadás... általában a hátam közepére sem kívánom az ilyen puccos eseményeket. Közel sem érzem olyan jól magam abban a közegben, távol a barátaimtól, távol Charlietól, mint itt. Szóval sokat jelentene, ha elkísérne. És azt feltételeztem, ezt már egyetlen pillantásomból ki tudja olvasni, de ehelyett teljesen más választ kapok a kérdésre, amit még fel sem tettem.
- Oh, öhm... oké, persze, megkérdezem - bólogatok alig leplezett csalódottsággal. De persze megértem, abszolút, hogy szüksége van egy kis plusz pénzre. Ezt aligha róhatom fel neki. És legalább ott lesz. El is mosolyodom. Csak aztán meg eszembe jut, hogy akkor mégis csak muszáj lesz kísérőt keresnem, mert a nagymamám egész biztosan kiverné a balhét, egyedül toppanok be, és hát így meg, félő, kissé kínos lesz az egész. Szóval egy kisebb fintort vágok a palacsintámra, aztán további beszéd helyett inkább azzal foglalkozom, hogy minél előbb elfogyasszam a reggelimet.
- Igen-igen, mehetünk - állok is fel, amikor végzünk. És ahogy megérkezünk a partra, már veszem is le a hátizsákomat, hogy kihalásszam belőle, amire szükségünk lehet. - Elég szép felfordulást hagytunk magunk után - csóválom közben a fejemet az elénk táruló látványtól. Szerencsére a dagály még nem mosta be ezt a sok szemetet.
Általában mindig kapok valami szerepet az ilyen projektjeiben, ha más nem akkor mindig kapóra jön egy kemény hang vagy két erős kar ha transzparenseket kell tartani... vagy éppen megvédeni őket. Nem mindig zökkenőmentesek az ilyen megmozdulások még akkor sem ha békésen indulnak, így jobb szeretek mellette lenni, ha esetleg menekülni kell mert oszlatják a tömeget. A jótékonysági esttel kapcsolatban azonban már nem vagyok kicsit sem ilyen biztos a dolgomban. Szeretném elkísérni, mert pontosan tudom, hogy mennyire nem szereti az ilyeneket, de tényleg itt van az ideje, hogy tegyek néhány lépést hátrafelé. Amíg ilyen szinten rám támaszkodik, addig esélye sincs arra, hogy egy olyan valakit találjon, aki ténylegesen mellette állhat.. talán kár volt tegnap a földbe döngölnöm azt a szegény srácot, bár a franc se tudja ki volt az és elég rendesen elpattintotta az agyamat.. vicc volt. Nem sajnálom. -Kösz.-bólogatok és igyekszem nem foglalkozni azzal ahogyan rám néz. Csalódott.. tudom én. Kicsit én is magamban, de így talán talál egy olyan kísérőt, aki jobban érdekli majd és akkor én kikerülök a képből, így ténylegesen meg tudom majd húzni a határt a barátságunk és minden más között, amit iránta érzek. Még akkor is, ha már most félig megkerül egy agyvérzés, hogy valaki más lesz az oldalán.. nem pedig én. A parton legalább lesz időm ezt feldolgozni. Időben el kell kezdenem felkészíteni a lelkemet. -Még jó, hogy kijöttünk..-bólogatok és neki is állok, hogy mindent kiszedjek a homokból ami nem oda való. Koncentrációnak álcázom, hogy mennyire pöcög az agyam, hogy vissza kellett utasítanom a fel nem tett kérdését. Jó döntést hoztam. Már csak nekem is el kellene hinnem. A part aránylag üres. Mármint az a rész, ahol mi vagyunk, így nem nehéz észrevennem, hogy valaki egyenesen a mi irányunkba tart. Először letudom annyival, hogy biztos a büfé felé igyekszik, de csalhatatlanul nem erről van szó. Amikor felnézek érzem, hogy azonnal lever a víz. Belegyűröm a zsákot a szemetesbe és gyors léptekkel közelítem meg Roxyt. -Ro!-szólok neki oda és amint felnéz már dobom is felé a motor kulcsát. -Indítsd be! Ha úgy alakul elhúzol! Megértetted?-nézek rá szigorúan. Már túl közel jár, hogy ne érjen utol ha mindketten elindulunk és ez lesz az aminek semmiképp sem akarom kitenni. -Charlie fiú!-üti meg a fülemet apám hangja már jóval közelebbről. Ha tippelnem kellene azt mondanám, hogy annyit ivott, hogy a parton aludt és most vette rá magát, hogy hazavonszolja a testét. Hátat fordítok Roxynak és megcélzom apámat, hogy ezzel is bebiztosítsam, hogy nem megy túl közel hozzá. -Mit akarsz?-cövekelek le és eszembe sincs egy lépéssel sem közelebb engedni hozzá. -Hát így köszönsz az öregednek? Így neveltelek?-megdörzsöli a borostás állát. -Pont így.-vetem neki oda. -Szevasz Roxy!-köpi át a vállam fölött átnézve. -Ne szólj hozzá.-lépek egyet oldalra, hogy elzárjam a szemkontaktustól. -Nocsak... még mindig a gazdag ribi ölebe vagy? Megdugtad legalább vagy még mindig csak a lábát kefélheted?-felnevet, de az öklöm már úton van, hogy minden humorérzéket kiverjek a szájából. Nem borul fel csak megtántorodik és vált a tekintete. A Holmes gének nem engedik túl könnyen az embert a földre, kivéve, ha egy másik Holmes adja. Félszemmel hátrapillantok, hogy vajon sikerült-e végre elindulnia vagy még mindig itt áll, de nem látom, mert közben már kapok is egy állast. Van ami nem változik és az az, hogy ha valaki, akkor ő igazán helyben tud hagyni. Mire felemelem a kezem már jön a következő, amit sikerül a bordáimra beakasztania és amilyen erővel kapom az a csoda, hogy nem törik egyből. Az apám azon kevesek egyike, aki nem fél amikor felemelem az öklöm, most azonban erre esélyem sincs, hiszen már a homokban vagyok háttal. Talán ez az univerzum bosszúja Drewért. Nem tudom hányat nyel még be a testem mire sikerül végre eltalálnom az orrát. A reccsenő hang arra enged következtetni, hogy én legalább eltörtem valamilyét és le is borul rólam. Gyorsan kelek fel és ha egyedül lennék valószínűleg most ütném addig amíg lélegzik, de Roxy miatt csak elhátrálok, hogy megkeressem a tekintetemmel. Csak remélni tudom, hogy a fogamat nem verte ki az öregem, hiszen a szám vérzik csak még azt nem érzem, hogy honnan.
Akárhogy is igyekszem, akárhogy is szeretnék úgy tenni, mintha minden normális volna, ez a reggel egyszerűen csak nem úgy alakul, ahogy szeretném. Mostanra pedig már, azt hiszem, kezdem feladni, és csak sodródni az árral. Talán tényleg felesleges azt várni, hogy varázsütésre minden a megszokott legyen, és... remélhetőleg csak idő kell. Mindkettőnknek. Úgyhogy most már tényleg úgy vagyok vele, elég, ha csak elvagyunk egymás társaságában, csináljunk a dolgunkat, aztán a többi majd kialakul. Igazából engem tényleg kicsit megnyugtat, hogy olyat teszünk, ami kábé hétköznapi... még akkor is, ha csak szemetet szedünk a parton. A környezetvédelem ebből áll, apró “tűzoltásokból”, amint két ember rászánja magát, hogy eltakarítson mások után, de a sok kicsi összeadódik, és még mindig jobb, mintha mi sem foglalkoznánk ezzel, és a kisebb megoldások helyett része volnánk a problémának.
Igen, igyekszem ilyen gondolatokkal kitölteni a fejemet, amíg megszedem a zsákomat műanyagpoharakkal, eldobott sörös dobozokkal, mert sokkal egyszerűbb azzal foglalkozni, ami most éppen előttem van, mint... bármi mással, ami amúgy érdekelne. Azzal meg például most nagyon nem akarok foglalkozni, hogy muszáj lesz keresnem valakit, aki elkísér a nagymamám estélyére, és ott díszeleghet majd az oldalamon, miközben Charlie kiszolgál bennünket. A fejemet csóválom a gondolatra, bár ez kívülről valószínűleg úgy néz ki, mintha a sok felelőtlen bulizó miatt elégedetlenkednék, és ez valójában jobb is így. Elvileg már az utolsó hátrahagyott romokat szedegetem fel, amikor meghallom Charlie ideges hangját. Már abból, ahogy a nevemet kiejti, érzem, hogy valami gond van. Reflexből elkapom a kulcsot, amit felém dob, de nem mozdulok. Földbe gyökeredzik a lábam, amikor felismerem, ki tart felénk.
- Az... ott apád? - Összeszorul a gyomrom. Már jó ideje nem láttam, de így is hamar felismerem. Nem is igazán azért, mert annyira jellegzetesen nézne ki, hanem... Nem is tudom. A férfinek még az aurája is veszélyt sugároz. Nagyot nyelek, és hátrálni kezdek. - C., gyere... gyere te is. - Kérlelem halkan, nem akarom, hogy baj legyen, pedig tudom, hogy már késő. Az apja valahányszor felbukkant a dokkoknál, mindig kiverte a balhét valami miatt. De ott legalább a többi munkás segíthet elzavarni, ha balhézik. Itt viszont... Rosszat sejtek. És még mindig nem tudok elindulni. Nélküle nem. Képtelen lennék csak úgy itt hagyni őt az öregével.
Nagyot nyelek, amint a fickó beér bennünket, és csak röviden biccentek felé az üdvözlésére, mielőtt Charlie kitakarná őt előlem. Az idősebb Holmes sértő szavai azonban még így sem kerülik el a fülemet. Azok hallatára először csak elkerekednek a szemeim a döbbenettől, hisz egyáltalán hogy mondhat ilyet? Aztán igazából kicsit kellemetlenül érzem magam, így a tegnap este történtek után. És végül ökölbe szorulnak a kezeim bosszúságomban, de addigra Charlie már neki is esik. - Ne! - kapom a szám elé a kezemet. Érezhető volt a levegőben, amint a férfi felbukkant, hogy ez lesz a vége, de annyira reméltem, hogy mégis elkerülhetjük ezt. Ám igazán csak akkor esek pánikba, amikor a következőt már Charlie kapja. Majd az azt követőt, és a rákövetkezőt is.
- Mr. Holmes, hagyja abba! Kérem! Ne bántsa őt! - lépek közelebb könyörögve, de az öreg mintha meg sem hallaná. A tekintetemmel azt keresem, honnan hívhatnék segítséget, de nincs senki a közelben, aki közéjük állhatna, szétszedhetné őket. És elismerem, még az is megfordul a fejemben, hogy én magam vetem rá magam az idősebb Holmes hátára, és ütöm, ahol érem, csak hogy békén hagyja a fiát. Talán kereshetnék egy darab fát, egy nagyobb követ, vagy hozhatnék egyet a tegnap este kiürült whiskys üvegekből. De valahol tudom, kevés lennék ahhoz, hogy leszedjem Charlieról. A férfi olyan, mint valami veterán katona. Nagy, erős, szívós, kiszámíthatatlan... Veszélyes.
Már a könnyeimmel küszködve reszketek, amikor Charlienak végre sikerül visszaütni, és letaszítania magáról az apját. Mielőtt az feltápászkodhatna a földről, odalépek, és elkapom Charlie csuklóját. - Menjünk... menjünk innen, kérlek... - húzom őt a motorja irányába.