New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 94 felhasználó van itt :: 13 regisztrált, 0 rejtett és 81 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. 23 Nov. - 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Yindee N. Amarin
tollából
Ma 14:30-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Ma 13:12-kor
Grace O'Connell
tollából
Ma 12:52-kor
Conrad Henderson
tollából
Ma 12:32-kor
Asher Houlihan
tollából
Ma 12:06-kor
Marcos Carmona
tollából
Ma 11:06-kor
Giovanna Deluca
tollából
Ma 9:45-kor
Tate Sterling
tollából
Ma 9:15-kor
Diane N. Miles
tollából
Ma 6:01-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
49
37
Egészségügy
28
17
Hivatal
10
13
Média
50
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
17
41
Üzlet
24
27
Összesen
245
231

Survival instincts - Flor&Ryder
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
TémanyitásRe: Survival instincts - Flor&Ryder
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyKedd 24 Márc. - 12:13

Ryder ✫ Flor

Ugyan azokat a témákat beszéljük át újra és újra, és nem csak most Ryderrel, hanem minden alkalommal, amikor új személy védelmébe kerülök, és ez mindig frusztrálóan hat rám. Mert újabb és újabb embereknek kell bizalmat szavaznom, és mindig azok a témák kerülnek elő, amik elől menekülnék, de nem tehetem. Nem csak azért, mert meg kell osztanom az új személlyel, hanem egyébként sem működik az olyan kényelmes, és sokak által használt „strucc-politika”, hiszen azzal nem oldunk meg semmit, csak azt érjük le, hogy váratlanul ér minket a dolog, ami elől menekülünk. Ryder alapos, és minden témát átveszünk annyi oldalról, ahányról csak lehet, és tudom, hogy ez a helyes, mégsem érzem azt a megnyugvást, amit szerintem kéne. Bár lehet, csak túl nagyok az elvárásaim, pedig érzem, hogy Ryder szuperül végzi a dolgát, tehát nem az Ő hibája, hanem a helyzeté.
A különböző témákban előre haladva próbálok minél jobban olvasni Ryderről, és bevallom, hogy nem egyszerű, de van egy olyan érzésem, hogy vannak dolgok, amiket nem oszt meg velem. És hiába mondok bármit, főleg Lynnel és Bennel kapcsolatban, úgy is a saját meglátásai szerint fog eljárni, de aggódok, megtudnak valami, olyat rólam, amit nem akarok, hogy tudjanak. De ezt a rossz érzést valahogy el kell felejtenem, mert nem ez kell, hogy a legfontosabb legyen a számomra, hanem a biztonság; és minél távolabb vagyok tőlük, annál jobb nekik is. A legfontosabbnak viszont annak kell lenni, hogy összeszedjem minden erőmet, és Tío elé tudjak állni ezzel kapcsolatban, és nagyon örülök, hogy ezzel kapcsolatban nem ütköznek a nézeteink Ryderrel. - Nincs még konkrét terv, mert feltétlen meg kell beszélnem ezt Tíoval, hogy ne akkor érkezzek, amikor Neki nem jó. Viszonylag sokszor előfordul, hogy egy ügy miatt el kell hagynia a várost. De, amint van időpont, azonnal szólok - adok kimerítő válasz, hogy ez nem csak rajtam múlik. Tíoék nem irodai munkások, akik egész nap a gép előtt ülnek, hanem aktívan nyomoznak terepen, és a legtöbb ügyük sürgős. - Csak annyi a biztos, hogy egy péntek délután indulnék, munka után, és vasárnap este érkeznék - ezt biztosan tudom, mert egyelőre nem tervezek szabit kivenni, ha máshogy is megoldható.
Annyira nem számítottam most pánikrohamra, hogy az nem is igaz. Nem akartam sem magamat ennyire kiszolgáltatott helyzetbe hozni, sem Ryder kellemetlenbe. De túl sok olyan dolog van már mögöttem, ami kiválthatja még annak ellenére is, hogy próbálok minél felkészültebb lenni, és minél jobban uralni a helyzetet, és tudom, hogy most ez nem látszik rajtam, de én tudom, hogy ennél százszor rosszabb is volt már. Amikor elhomályosodik körülöttem minden, és a hangok is összefolynak, amikor a segítő fél ellen is harcolok, és sok idő mire bármi is eljut a tudatomhoz. Ryder, az ő szempontjukból jogosan, feltételezheti, hogy esetleg azért reagálok így, mert támadást terveztem ellenük, viszont akkor is furcsállom, mert én úgy gondolom, hogy ezt sokkal egyszerűbb lett volna akkor meglépnem, amikor ketten vagyunk, és nem az irodában. Rydertől kapok egy magyarázatot az ellenőrzésükre vonatkozóan, és tudom, hogy nem személyes, de szeretném, ha nem potenciális veszélyt látna bennem, így ezt nem is igazán tudom vagy akarom szó nélkül hagyni. - Megértem, hogy minden idejövő személyt potenciális veszélynek tekintenek, mert sosem lehet tudni, hogy ki milyen módszerrel kinek akar ártani. De szeretném, ha tudná, hogy én sosem bántok senkit, ha nem érzem magam veszélyben, így, ha nem támadnak meg, akkor én sem védekezek, támadok - válaszolok miközben próbálok még mindig mélyeket lélegezni.
Rydert követve indulok meg az épület felé, és amikor a biztonságiak kerülnek elénk, akaratlanul húzódok közelebb hozzá, ezzel próbálok kicsit a takarásába kerülni, és kicsit félve nézek a biztonságiakra. Egy kedves hölgy lép Ryderhez, és miután gazdát cserél egy csomó papír, megállunk az asztalánál. Miután megosztotta a főnökével a legfontosabb információkat hozzám fordul, de sem a kávé, sem egy erősebb ital nem vonz. - Nem, köszönöm - mosolygok rá félszegen, majd tovább folytatják a beszélgetést. Közben viszont, ahogy valóban kezd múlni az adrenalin hatás, úgy érzem egyre jobban, hogy nem ártana valami energiát bevinnem, ha nem akarok elszédülni. - Nem lenne esetleg még is valami cukros ital, mondjuk egy tea? - kérdezek rá kicsit bizonytalanul, bár normál esetben nem cukorral iszom a teát, és a kávét sem, hanem édesítővel, de így most biztos, hogy nem a kívánt hatást érném el. - Ahol most nincsenek sokan - válaszolok a második kérdésére is, bár nem konkrétan mondok helyszínt, valamint még úgy is lennének megbeszélendő kérdések, mint a hazautazásaim körüli protokollok.
- Sanchez Moreno, de ha lehet, maradjuk a Flornál - kérem kedvesen, és remélem vele ez könnyebben fog menni a tegeződés, mint Ryderrel. - Igen. És Önt hogy hívhatom? - kérdezek rá én is a nevére, és, ha ő jóvá hagyta a tegeződést, akkor úgy. Ahogy elnézem Ryder arcát, ahogy a kolléganőjére néz, azt látom, hogy nagyon közel áll hozzá és nagyon kedveli, amit meg is értek, hiszen nagyon kedvesnek tűnik, főleg így elsőre. De azért még nem szavazok neki sem teljes bizalmat.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
★ hozzászólások száma ★ :
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 Donde-vive-lali-esposito
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptySzomb. 28 Márc. - 16:20

flor&ryder
before it gets better the darkness gets bigger

Nem az ez első alkalom, hogy ugyanazt lejátsszam egy személlyel, mint Florral. Mindenkinek megvannak a maga kapcsolatai, amelyekről aligha vágyik lemondani vagy úgy érzi attól lesz teljes és normális az élete. Bizonyos keretek között megértem ezt. Rengeteg kapcsolatomat hagytam magam mögött a ő biztonságuk érdekében, változtattam meg feje tetejére állítva a jövőképemet, hogy minél kevesebb embert sodorjak veszélybe a munkámból kifolyólag. Már csak Remi miatt is, elvégre hiába voltak mögöttünk évek, amikor partnerekként dolgoztunk együtt és együttműködve védtünk meg egy ügyfelet, soha a büdös életbe nem fogja túltenni magát azon, hogy én is hozzájárultam a börtönbe juttatásához. Én pedig soha nem is fogom megbánni, hogy ezt akkor, abban a pillanatban megléptem. Remi egy álszent fickó. Nem fogja fel tetteinek súlyát és már a megismerkedésünktől fogva úgy érezte, hogy minden lépésének megvan a maga oka és még akkor sem zavartatta magát, ha azzal másoknak ártott, ő úgy vélte, ez volt a helyes lépés és hónapokkal vagy évekkel később más is rájön majd. Ezzel a felfogással viszont túl sok embernek ártott és egy idő után már nem az a fickó volt, akivel a Powelleknél kezdtünk el együtt dolgozni. Megrészegítette az a hatalom, amit úgy vélt, hogy a birtokában van és minél többet kapott, annál többet akart. Ez pedig csak egy löket volt afelé, hogy odajuttassa, ahol jelenleg is hűsöl. Egyszer már megégettem magamat a bizalmammal, márpedig azt gondolná az ember, hogy a maga fajtája nem egy áruló típus. Nekem is megvannak a magam elvei, amiknek semmi szín alatt nem mondanék ellent, mégis megrongálódik az a kép, amikor egy olyan ember szúrja hátba, akiről éppen sose gondolta volna. Ezért sem követem el ezt a hibát az ügyfeleimnél és engedem meg nekik, hogy eljussanak arra a pontra, ami rosszabb esetben még végzetes is lehet számukra. Lehet ők teljes bizalmukat ölik a másik személybe, én viszont csak úgy vagyok képes ugyanezt tenni, ha a saját utamon követtem nyomon azok életét. Addig nem marad más hátra nekem, mint a bizonytalanság és a kételyek, amelyek nagyon gyorsan válhatnak gyanúvá bennem. Flort viszont szeretném ezektől az elvektől megkímélni és ha lehet fű alatt elintézni ezeket. Egyébként is bonyulult az élete, én pedig azon vagyok, hogy megegyszerűsítsem neki és olyan esélyt biztosítsak ami alatt normálisan élheti az életét félelem nélkül. Ahhoz viszont szabályokat kell bevezetnünk és olyasféle alkukra jutnunk, amik első körben bizonyára nem túlságosan hangzanak kellemesnek, de a nagyobb képet nézve igenis szükséges lépéseknek bizonyulnak.
Nincs ellenemre az, hogy Tioval találkozzon, elvégre mint ahogyan azt már többször is hangoztatta és a szavaiból is az jött le, hogy őt tartja egyedüli családtagjának. Jómagam is sokszor beiktatok egy kitérőt a nővérem és a lánya felé, hogy velük legyek egy-két lopott órát, szóval abban egy percig sem kételkedem, hogy ne találnánk valami ésszerű megoldást ennek kivitelezésére. Nekem is megvannak a módszereim; folyamatos út-és időpont változtatás, a rendszeresség elkerülése és szükség szerint az út egy bizonyos részen autócsere, hogy a követés bármilyen formáját kivédjem. Lehet teszek azokra az emberekre, akik csak a külvilág számára adhatóak el a családomnak és csak azért vannak célkeresztben, mert ellenem pedáloztak, de az egyetlen emberrel kapcsolatban aki az elejétől kezdve a családomat testesítette meg nem fogok ilyen gondolatlanul eljárni. Ugyan ezt hangosan nem mondom ki, de jobban megértem Flor helyzetét, mint ahogyan azt gondolná. - Nekem ez korrekt tervnek tűnik és csak annyit tudok hozzáfűzni, hogyha meg lesz a pontos dátum, akkor elkezdjük megszervezni.
Van amivel kapcsolatban nem állok le vitát generálni és ez egy ilyen pont. Mint mondtam, próbálom számára meghagyni azt a lehetőséget, hogy ne csak létezzen a világában, hanem azon belül meg is élhesse az életét, amiben eddig szerencséje volt, hogy levegőhöz juthatott.
Az évek alatt kialakultak bizonyos protokollok, amikhez ragaszkodtunk. Egy percig sem gondolnám, hogy Flor veszélyt jelentene a cégünkre, az embereimre vagy rám nézve, ehhez pedig elegendőnek bizonyult az az időszakasz amit egymás közelében töltöttünk a Newark és a visszafelé vezető úton. Bizonyára másnak gyűjtögeti, tartja a haragját és a megfelelő időben ki is vetíti az adott személyre, ezek közé viszont mi aligha tudnánk tartozni. Ellenben jó szándékom jeleként azért felkészítem mire számítson, de a kapott reakció után leteszek a szokásos menetről és inkább szóban feleltetem őt. Véleményemet az elhangzottakról viszont már csak befelé haladásunk közben jegyzem meg számára. - Egyik ügyfelem mondta egyszer, hogy még a legártatlanabbak is kifordulhatnak magukból, ha sarokba szorítják őket. Én meg a munkámból kifolyólag úgy vagyok vele, miszerint jobb félni, mintsem megijedni, de értékelem a szavait. Nem jó alap lett volna a közös munkának, ha már az első adandó alkalommal megtorpedózza azt.
Magamban elmosolyodok ezen, de mint ahogyan azt már korábban említettem is neki, hogy a következő alkalommal ettől eltekintünk. Mindenkinek megvannak a maga lapjai, az már kérdéses milyen módon játssza ki azokat.
Beérkezésünk után Marie az első aki betalál és a szokásos információáradatát zúdítja rám, keverje érdeklődéssel és a maga lelkesen csicsergő mivoltával. Én már hozzászoktam ehhez, sőt az épületben mindenki és bizonyára kevesebbek lennénk, ha ez a nő nem lenne itt minden egyes nap, hogy fényt hozzon a munkánkba, ám jobb ha nem megyünk bele a részletekbe és próbálunk csak olyan válaszokat adni neki, amivel egyből le is zárhatjuk a témát. Természetesen akinek akad némi hasztalan pár órája, amit beszélgetéssel tölthet el, annak csak ajánlani tudom a pult mögött ácsorgó kisasszonyt, nekem ebből viszont nem sok akad.
Flornak is kijár Marie érdeklődéséből, amire ugyan csak később kap egy konkrétabb választ, ez pedig éppen elegendő neki arra, hogy folytassa. - Zöldet, feketét, gyümölcsöset? Inkább van egy jobb ötletem...meglepem. A múlt hét során beszereztem valami isteni finom ízvilágot és mivel egyik mamlasz sem értékeli ezt, ezért muszáj megosztanom valakivel. - pörög rá a témára, én pedig égnek emelem a tekintetemet erre és Florra vezetem tekintetemet a feltett kérdésemre kapott válasz után.
- Akkor lenézünk a lőtérre és eljuttatnád oda hozzánk a teát?
Marie heves bólogatásba kezd, közbe viszont nem feledkezik meg társaságomról sem. - Marie vagyok. Marie Woods és érzem, hogy mi nagyon jóban leszünk. - mosolyog kedvesen, majd újra felém fordul. - Személyesen viszem le főnök. Maga nem kér semmit?
- Én megleszek, Marie, de azért köszönöm. - válaszolok, miközben Flort a megfelelő irányba terelem. Woods kisasszony az egyik emberünknek, Wendellnek a húga és már csak ezért is tekintetjük családtagnak őt. Ha valakinek elnézem ezt a végeláthatatlan magyarázást az bizonyára ő lesz és az öt éves Clem. Másnál már bizonyára nem vagyok ennyire türelmes.
- A lőtéren csak később kezdődnek majd a gyakorlatok, szóval ott ilyenkor senki nem tartózkodik. Elnézést Marie viselkedéséért, de csak először csinálja ezt. Utána fokozatosan lemerülnek a tartalékai. - osztom meg gondolataimat társaságommal és most az egyik ajtón vezetem ki őt az épület azon részéhez, ahol a gyakorlatok folynak. - Egy héten négy alkalommal fog ezzel a hellyel találkozni és Mr. Collins lesz az oktatója, aki az alapoktól fogja majd kezdeni a közös gyakorlást. Ha pedig önként is szeretné folytatni, akkor az első emeleten egy kisebb erre kialakított szoba is lesz, ahol az órákon kívül is gyakorolhat még.

.

Heroes always get remembered
But you know legends never die
mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 990de338fe048c8631bf48f40b6278e4a892e4b4
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 Tumblr_inline_ptc06jYQ111scox85_400
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
There were two reasons I was scared to let people in; the damage they could do, and the damage they could find.
★ foglalkozás ★ :
security consultant (co-founder of GR Global)
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyKedd 31 Márc. - 13:35

Ryder ✫ Flor

Kicsit el akartam szakadni Tíotól, hogy ne függjek annyira tőle, hogy a saját lábamra álljak, de sosem akartam teljesen megszakítani vele kapcsolatot. Nem vagyok annyira messze, hogy ne tudjuk egymást meglátogatni, ha személyes kapcsolatra van szükségünk, mert a telefon azért nem mindig elég. És már érzem, hogy szükségem van arra, hogy találkozzak vele, és a csapatával, függetlenül attól, hogy egy igen kényes témát is meg kell majd osztanom vele. Elképesztően hálás vagyok, hogy Ryder nem zár el tőle a védelmem érdekében, és segíteni fog abban, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyek az utazás alkalmával is. - Köszönöm! Tényleg nagyon hálás vagyok! Ez sokat jelent nekem - hálálkodok őszintén. Úgy érzem, hogy tudnia kell, mi érzek ezzel kapcsolatban, mert nem akarom, hogy egy önző, buta libának tartson, aki csak a saját feje után képes menni, és gáncsolni akarom azokat, akik segíteni próbálnak.
- Az életösztön nagyon erős mindenkiben, vagy legalább is az emberek túlnyomó többségében, de az, hogy egy bizonyos személyben mennyire, az akkor derül ki, amikor valóban benne van az adott helyzetben, és szerintem ezt a legjobb viselkedéselemzők sem tudják kiszámítani - fűzöm hozzá az én meglátásaimat a dologhoz, amikor a garázsból haladunk az épület belseje felé. Az, hogy belőlem pánikrohamot vagy támadást vált ki az adott szituáció még én is csak megtippelni tudom, habár nagyon sok önvédelmi órán részt vettem, kezdve azt a „stílust”, amit a katonáknak tanítanak, ami elsősorban harctechnika, csak egy kicsit rám alakítva. Egy az egyben nem lehetett úgy megtanítani nekem ezeket, mint egy katonának, mert a méretbeli adottságaim sem teszik lehetővé és a legtöbb edzés ellenére sem fogok soha olyan erőben lenni, mint egy férfi, és engem egy nagyobb darab pasi szinte úgy tud arrébb rakni, felemelni, mint egy gyereket. Tío egyik kollégája csinálta régen, hogy úgy nehezítette a fekvőtámaszát, hogy rajta ültem, de nem igazán vette vissza a lendületét.
Az épületben egy számomra hiperaktívnak tűnő hölgy fogadja elsősorban a főnökét. Nekem ezzel nincs bajom, mert néha belőlem is kitör hasonló pörgés, amikor egy csomót locsogok is, főleg, ha valamitől felpörgök, akár a félelem, akár a túl sok feladat, akár egy nézeteltérés. Most viszont kicsit soknak és ijesztőnek tűnik a számomra, mert úgy érzem, nem tudok kellőképpen figyelni a környezetemre, amire még szükségem lenne a korábban történtek miatt. Biztos ki fogok vele jönni a későbbiekben, de most nyugalomra vágyom egy könnyen ellenőrizhető környezetben. Azzal viszont, hogy teát kértem, hogy kicsit lenyugtasson és feltöltsön energiával, amit a pánik vitt ki belőlem, egy lavinát indíthattam el benne, mert egy sor olyan infót is kapok, amire egyáltalán nem számítottam. - Rendben, köszönöm - próbálok mosolyogni, és a lehető legrövidebben válaszolni. Egyébként is az lenne a lényeg, hogy valami cukrosat igyak, a többi most másodlagosnak tűnik. Közben viszont elkapom Ryder szemforgatását, amiből azt szűröm le, hogy igaz, hogy kedveli a lányt, de néha neki is soknak bizonyul, de lehet, hogy tévedek.
Kicsit meglep, hogy a lőtérrel kezdünk, de nincs vele különösebb gondom, így csak egy bólintással veszem tudomásul Ryder szavait. Marie szavain csak mosolygok, hogy még mindig ennyire pörög. - Örvendek Marie - mosolygok rá, és ha megbeszélte a főnökével a többi dolgot is, engedek a terelésnek, és megindulunk a lőtér irányába. Amikor már hallótávolságon kívülre kerültük, Ryder megelőzve kérdésemet biztosít afelől, hogy Marie-nél ez csak a kezdeti lelkesedés. - Semmi baj, csak meglepett - mosolygok. - De Ön kedveli, ha jól láttam? - kérdezek rá kedvesen mosolyogva mindenféle hátsó szándék vagy bármilyen félremagyarázás nélkül.
Amikor belépek a lőtérre, egyfajta csodálat uralkodik el rajtam, amit nem tudok megmagyarázni, mert már voltam nem is egy ilyen helyen. - Ez nagyon szuper - ámulok el, mert valóban jól fel van szerelve, (legalább is nem katonai helyhez képest). Viszont a lőgyakorlataimra vonatkozó tájékoztatás ismét meglep, mert valahol még mindig furán érint, hogy úgy tekint rám, mint aki még sosem lőtt. - Mi kell majd a gyakorlásokhoz? Mármint szereznem kell-e fegyvertartásit, hozzam-e el az otthoni fegyveremet - D.C-re gondolva - vagy bármi egyéb, ami most nem jut az eszembe? - lelkesedek a dologért. - És mikor lőhetek először? - kérdezem kíváncsian, és valahol abban reménykedek, hogy talán az lesz a válasza, hogy „akár már most is”. Nem vagyok fegyvermániás vagy hasonló, de hetek óta nem lőttem, és most valahogy kedvet kaptam hozzá. Bár lehet csak egy kis feszültség levezetés hiányzik, amikor nem kell konkrétan verekednem, csak kilőni egy-két tárat.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyCsüt. 2 Ápr. - 22:59

flor&ryder

Mindig is igyekeztünk megtalálni a finom kontrasztot mások védelme és a magánéletében zajló dolgok között. Egy ilyen eset sok lemondással jár. Új szokásokkal, új társasági körrel bizonyos korlátokon belül, amit nem mindenki képes jól tűrni. Flor már sajnálatos módon jártas ebben, hiszen nem mi vagyunk az elsők, akik a védelmét szolgálták, de akármennyi cég vagy személy vette át ezt a feladatkört, annyi módszerrel tette azt nehezebbé számára. Mindannyian másképpen vélekedünk a körülményekről, más tényezőket veszünk figyelembe, de újra beleszokni egy újba azután a rendszer után, ami egyszer már működőképes volt az életünkben még nehezebb. Ezért is igyekszek olyan körülményeket teremteni számára, amiben lehetősége nyílik a hobbijait művelni vagy éppen látogatást tenni a számára egyetlen családtagjánál, ahogyan azt az imént is felvázolta neki. Köztudott, hogy az emberek akkor kergetik magukat őrületbe igazán, ha minden fontos kapcsolatot megszakítanak a külvilággal. Eltávolodnak a barátaiktól, családjuktól és belefásulnak a hétköznapokba. Mi nem azon vagyunk, hogy még rosszabbat kívánjunk létrehozni ügyfeleink számára, hanem élhetőt. És ennél jobb szót talán nem is tudnék rá hirtelen mondani, ami meghatározná a közös munkánk lényegét.
Úgy tűnik tisztázódni látszik az az akadály, amibe a bejutásunk előtt ütközünk meg, erről az elővigyázatosságról azonban kifejtem neki bővebben véleményemet, hogy megértse annak szükségét, amivel kapcsolatosan elutasítóan élt korábban. - Ebben maximálisan egyetértek. Bárki gyorsan kifordulhat önmagából, de még mindig jobb, ha mintha bármilyen fegyver nélkül teszi azt, mintsem vele. - az ajtón belépve előre engedem hölgytársaságomat, ám nem sokáig jutunk, hiszen Marie asztalánál sikerül megütköznünk. A kedvessége ismételten lebilincsel minket a folytatást illetően, de nem avatkozom közben. Már csak azért sem, mert Flor nem egyszer fog még találkozni asszisztensünkkel és nem árt, hogyha valamilyen közelebb álló kapcsolatot kialakít valakivel, aki egyben megbízható, más esetekben pedig biztos pontot jelent, ha bármilyen beszélgetésre vágyna az ittlévőkkel. Marcus nem az a fajta, aki feleslegesen jártatja a száját, de néha ő is hozzáfűz egy-két értelmes kommentárt a beszélgetéshez. Ő az a személy, akinek kiadják a feladatot, elraktározza magában, megérti és már csak az eredményekkel tér vissza. A tökéletes végkifejlettel, mert addig képtelen letenni bárkiről is, amíg nem végzi el a munkáját maximálisan. Ellenben ez a fajta hozzáállása mellett Marc jó ember és bár én csak ritkán ülök le velük beszélgetni vagy csatlakozom az olykor megesett kiruccanásukhoz, amikor megisznak egy-két pohárral a közelebbi bárban, ettől függetlenül csupa jókat hallok róla és a többiek is kedvelik. Nem kétlem, hogy idővel Flor is egy lesz ezek közül.
Miután elhagyjuk Marie asztalát, még elkapom a pillanatot ahogyan kihátrál mögüle és sietős léptekkel a közös konyha felé halad. Az italokkal kapcsolatban sosem fog mellé, ezért is gondolom, hogy a tea amit majd társaságomnak hoz a későbbiekben az ő tetszését is elnyeri majd, már ha nem keveri azt valamilyen alkohollal, amit elvétve ajánlgat nekem is. Elvileg valamelyik rokona reggeli itala és igazán ízletes tud lenni, de engem még nem nagyon vett meg vele és hiába próbálkozott már többször, csak egyre távolabb kerültem a megkóstolásának gondolatától. A lőtérhez elérni nem sok időbe telik, de jobbnak láttam ezzel kezdeni, hiszen korábbi kérdései között ez az egy hely specifikusan ott szerepelt. Ugyanakkor már csak azért is emellett tettem le voksomat, mert az edzőtermek ilyenkor dugig vannak és Dan is éppen az újoncokat készíti fel a másikban, ahol az önvédelmi oktatások zajlanának, ezért itt bizonyára egy árva lélek sem lesz. Nagyon ritkán Dan vett át egy kisebb csoportot a mi megszokott, több embert igénybe vevő oktatásunkkal mellett és ismertette meg velük a mozdulatsorokat. Ő is gyakorolt és a többiek sem maradtak el. Egyébként is, valahogy mindig megtalálta a közös hangot az újoncokkal, ahogyan Wendell is, aki a régiek között is az egyik újabb tagunknak tekinthető. Egy időben Rutherforddal létrehoztunk egy osztályzást, ami szerint csoportba szedtük embereinket, bizonyos éveket átkarolóan. Az első három év emberei voltak, akiknek nagyobb volt a hatáskörük és Wendell épp csak belekerült még ebbe. A másik három éveseknek volt még hova fejlődniük és olyan ügyeket is kaptak a kezükbe, amikkel képesek voltak megbirkózni. Az újoncok pedig várhattak a nagyobb feladatok bezsebelésére. Ezért is gondolom, hogy jobb nem Daniel edzésével kezdeni vagy egyből az edzőtermi élet körülményeibe belecsöppenni, hanem egyenesebb a békésebb környezet. Így ha még kérdése is akadna, nyugodtan felvezetheti azt anélkül, hogy bárki is kizökkenthetné őt belőle. Mindenesetre úgy tűnik elnyeri a tetszését, ám az odafelé vezető úton kapott kérdésére felfigyelek amit a Marie miatt történő bocsánatkérésem után tesz fel.
- Ki nem? - kérdezek vissza, de ennek okán tovább is folytatom. - Már a kezdetek óta az asszisztensünk és jelenlétével határozottan segít nekünk abban, hogy ne tűnjünk egy csapat ősembernek.
Elmosolyodok szavaim hatására, ezzel választ is adva Flor kérdésére. - Mellesleg vannak okos ötletei is, az olyanokat pedig meg kell becsülni. - teszem hozzá még gyorsan, mielőtt továbblendülhetnénk jelenlegi helyzetünk körülményeire.
- Behozhatja róla a dokumentumot, hogy helyben legyen, de nem szükséges. Ahogyan a fegyverét is csak abban az esetben, hogyha maga olyan alkat, aki jobb szereti a saját dolgait használni. Nem első eset lenne, sosem tiltottuk meg. - formálok meg egy választ a kérdésére, hogy átívelőbben legyen esélye megismerkedni rendszerünkkel, majd ennek okán választom a folytatást is. - Többen voltak olyanok, akik már tudták kezelni a fegyvereket, de a gyakorlás nekik sem volt ártó. Mr. Collins pedig nagyszerű oktató és könnyedebben telnek az órák is vele. Sokszor a kezdetekben magam is lejártam hozzá finomítani a módszereimen, a tartásomon, szóval csak ajánlani tudom őt.
Sosem zavart önmagam továbbképzése, ahogyan az sem, ha bevallottam magamnak azt, ha valamiben fejlődnöm kell még. A cégünk megalapításakor már jó pár év volt a hátam mögött fegyverhasználat terén, de Collins mégis tudott újat mutatni még nekem is. Ezért is örülnék, ha Flor is részt venne ezeken az órákon, de úgy tűnik ez nem fog majd problémát okozni neki, hiszen lelkesedésének jelei megmutatkoznak arcának vonásain, miközben felméri a helyet és próbál megbarátkozni annak gondolatával.
- Csak nyugodtan, ismerkedjen a hellyel. - engedem át neki a gyakorlás lehetőségét, időközben pedig Marie is befut a teával, amit én veszek át most tőle és köszönök is meg egyben. - Melyikkel szeretne először gyakorolni? - célzok itt a fegyverekre, majd a teát is átadom neki közben.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 990de338fe048c8631bf48f40b6278e4a892e4b4
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
There were two reasons I was scared to let people in; the damage they could do, and the damage they could find.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptySzomb. 4 Ápr. - 16:50

Ryder ✫ Flor

Néha úgy érzem, hogy több énem is van. Az egyik, aki be akarja tartani az összes szabályt, amit önmaga állít fel és azokat is, amiket a környezete, egy másik pedig csak szeretne szabadon élni, minden gond és felelősség nélkül, és van másik két személyiség is, ahol az egyiknek szüksége van a családjára, akikhez bármikor fordulhat, és a másik, aki teljesen a saját lábára akar állni, hogy senki se kerüljön miatta bajba, életveszélybe. Tiszta agybaj, amikor ezt végig gondolom, és lehet, hogy még én sem értem teljesen önmagamat. Egy biztos, hogy most úgy érzem, hogy egy kislány vagyok, aki hülyeséget csinált, és mindennél jobban vágyik, a következményekkel együtt is, Tíora, a családjára. Nem tudok rendet rakni a fejemben, és ez zavar; nagyon zavar. De talán majd Otthon ez sikerül, kicsit lenyugodni, és összeszedni magam.
Védelmezőm megjegyzésére egyelőre nem mondok semmit, majd később, ha már kicsit jobban összeismerkedtünk. Úgy gondolom, hogy nem lenne szerencsés, főleg most nem, ha már megúsztam a motozást, az orrára kötni, hogy én úgy gondolom, azt tanultam, hogy bármi lehet fegyver, csak a megfelelő lélekjelenlét és eltökéltség kell hozzá. Egyszer, amikor én is ott voltam suli után az FBI irodában, Tíoék felkérettek egy csomó bizonyítékot a raktárból, és hiába nem akartam egyáltalán beleütni az orromat a dologba, mégis a tudomásomra jutott, hogy a tárgyak nagy részét fegyverként használták. Pedig teljesen hétköznapi tárgyak voltak, mint egy toll, papírnehezék, vagy éppen egy kissé nehezebb dísztárgy. A börtönökben pedig akár egy könyv egyik apjából is tudnak fegyvert készíteni.
Úgy tűnik Marie itt egy amolyan „fény a sötétben” személyiség, akihez bármikor lehet fordulni szükség esetén. Ryder szavai pedig megerősítenek abban, hogy mindenki nagyon szereti, ráadásul ő az, aki ennek katonás rendben működő társaságnak kicsi színt ad. - Na! - háborodok fel játékosan az utolsó szavaira. - Szerintem egyáltalán nem illik erre a helyre és a benne lévőkre sem a „csapat ősember” jelző - mosolyodok el kedvesen. - Ahhoz túl jólöltözöttek és szervezettek vagytok - indoklom is mondandómat. Az, hogy ismét csak ketten vagyunk, jótékonyan hat rám; mármint a lőtér izgalmát leszámítva. Sosem tudtam eldönteni, hogy ez normális-e, de egy ex-mesterlövész mellett élni évekig, akinek a jelenlegi munkája is szorosan kapcsolódik a fegyverekhez, meg hogy az előző „felvigyázóm” is mesterlövész, lehet, ezen nem kellene meglepődnöm.
- Egy külső szem mindig többet lát… - illesztem hozzá a megjegyzésére, amit Marie-vel kapcsolatban mond. De jó tudni, hogy a pörgős személyiség mögött tartalom is van, nem csak egy hebrencs „kislány”.
- Köszönöm, de egyelőre csak DC-ben van engedélyem, így ide még meg kell kérnem, de valószínűleg Tío ebben fog tudni segíteni - gondolok itt most arra, hogy el tud igazítani egy olyan helyre, ahol nem kell órákat sorban állnom, vagy fölöslegesnek tűnő magyarázatokba kezdenem, hogy miért van szükségem fegyverre. Nagy valószínűség szerint egy itteni FBI-oshoz leszek majd irányítva. - Addig pedig a fegyveremet sem lenne szerencsés megutaztatnom, meg amúgy is, amíg Rae velem lakik, nem akarom odavinni - térek vissza egy korábbi beszélgetésünkre. Ráadásul az otthoni fegyvertartásnak is meg vannak a szabályai, mint a zárható hely, amihez nem fér hozzá mindenki, és nekem jelenleg még nincs ilyen helyem; ez kimaradt a korábbi átalakításnál. - Feltétlen szeretnék majd vele gyakorolni, ha mindkettőnknek megfelelő időpontot találunk - mosolyodok el a Mr. Collinsszal való tanulásra. Nem akarok nagyképűnek tűnni, hogy én már mindenhez értek, mert ez nem igaz. A korlátaimmal viszont tisztában vagyok, és ezeket valószínűleg sosem fogom tudni átlépni, de ez nem azt jelenti, hogy már mindenben elértem ezeket a határokat. De azt már most tudom, hogy a túl nagy erejű fegyverek nem nekem valóak, még a pisztolyok közül sem. Sokféle fegyvert kipróbáltam már, és voltak köztük nagyobb erejű pisztolyok is, de azoknak akkora volt a visszarúgásuk, hogy kicsit még én is megsérültem; ilyenre többet nincs szükségem. De az is biztos, hogy a revolverek sem nekem valóak, mert azokkal sosem tudtam megbarátkozni.
Amikor engedélyt kapok tüzetesebben is megnézem a fegyvereket, a céltáblákat és a védőfelszereléseket, megindulok szétnézni. Egyelőre nem nyúlok semmihez, mert gondolom, mint minden lőtérnél, itt is szigorú szabályok vannak, és azt sem tudhatom, hogy esetleg melyik pisztoly személyes tulajdon, aminél a tulajdonos harapós, ha idegen piszkál a fegyveréhez. Ezt pedig tiszteletben tartom. - Köszönöm, Marie! - szólok odafordulva a lányhoz, amikor észreveszem, hogy bejött a teámmal a kezében. És megindulok a páros felé, hogy átvegyem az italt, ami most már Ryder kezében van. - Köszönöm! - veszem át tőle a csészét, és óvatosan belekortyolok. Szerencsére nem túl forró, így az ízért is érzem. - Ez valóban nagyon finom - dicsérem meg a keveréket, és az elkészítőjét is. - Említette, hogy vannak, akik itt tartják a fegyvereiket, és lehet ezek is magántulajdonok, de láttam ott néhány Glock 17-est. Nekem is olyan van otthon, így ha lehet, akkor először azt próbálnám ki - kérem ki a véleményét és az engedélyét a dologgal kapcsolatban. Én nagyon megszerettem a sajátomat, és nem is szívesen cserélném le másikra. Ráadásul itt, Amerikában, a legtöbb fegyveres testületi is Glockot használ a rendőrségtől kezdve, az FBI-on át, egészen a katonai szervekig. Ettől függetlenül valószínűleg itt is sok fegyverrel meg fogok idő közben ismerkedni, de a régi kedvencek nálam előnyt élveznek. De persze, ha neki más elképzelései vannak, akkor szívesen meghallgatom, és ha megfelelő indokkal áll elő, még lehet, bele is megyek a dologba.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyPént. 10 Ápr. - 22:05

flor&ryder

A cégünk mindig is egy túlontúl összetett egységként működött együtt, aminek rendszerét csak azok érthették meg igazán, akik állandó részesei voltak annak. Az idő múlásával azonban azt kellett tapasztalnom, hogy a GR-el párhuzamosan jó magunk is kacifántosabb, aligha megfejthetőbb lelkekké váltunk, akikkel nehezebben lehetett csak megtalálni az összhangot. Ritka volt a mi egységünkben, hogy bárki is a család gondolatával kacérkodott volna vagy hosszabb távra szóló kapcsolatokat tervezett a háttérben. Nem fért bele az életünkbe és ezt valahol mindannyian tudtuk jól, amikor belevágtunk ebbe. Túl kockázatos belevonni ártatlanokat is, ellenben nem egyszer volt már rá példa, hogy megpróbálkoztak az ellenkezőjével és a szerencsésebbek sikerrel is jártak. Jómagam sosem gondolkoztam el ezen, a nővérem viszont helyettem is annál többször. Azonban ha személyemet górcső alá kellene vennem és mélyebb elemzéseket kellene végeznem, azt mondanám, nem vagyok ilyen helyzetben csapatjátékos, noha akadnak olyan kapcsolatok az életemben, melyek akaratlanul is valósággá alakultak át. Marie már évek óta a csapatunk szerves része és valahogy az eltelt idő alatt mindannyiunk szívébe belopta magát. Sosem vettem észre rajta, hogy zavarják azok a viselkedési minták melyeket képviselünk és az évek alatt nagyszerűen sikerült is kezelnie őket. Bizonyára ehhez a bátyja is részben hozzájárult, akit nem úgy ismertem meg, mint aki bárki dolgát is örömmel képes lenne megkönnyíteni. Flor kérdésére ezzel kapcsolatban viszont valóban nem számítottam, de némiképpen igyekszem úgy kifejezni magamat asszisztensünkkel kapcsolatban, hogy az ne váljon félreérthetővé számára. Kedveltem a lányt és itt meg is húztam egy bizonyos határt vele kapcsolatban. Ügyfelek, kollégák sose jöhettek képbe, ha arról volt szó, hogy elmélyítem bárkivel is a közös ismeretséget, ehhez pedig erős akarattal ragaszkodtam. Kisebb jelzővel is megtűzöm mondandómat, amivel kapcsolatban beszélgetőpartnerem úgy tűnik aligha értene egyet és bár ritkán teszem, most mégis elmosolyodok ennek hatására. - Gondolom az már rontana az ügyfeleknél, ha hiányos öltözetben várnánk őket egy-egy megbeszélésre. Szükséges egy kellő álca, hogy elrejtsük csodás értékeinket.
Voltak érdekes viselkedési mintáink, ezt sosem tagadta egyikünk sem és úgy gondoltam Marie mellett másképp nem is lehetne minket jellemezni, mint ahogyan azt korábban kifejtettem Flornak. Marie olyan, mint egy törékenynek ható virágszál, aki eleget látott és tapasztalt ahhoz, hogy a földre kényszerítsen mihelyst veszély fenyegeti őt. Ezt a gondolatot azonban jobbnak találom megtartani magamnak, mintsem megosszam bárkivel is. Marie bizonyára unásig húzná Wendell agyát arról, hogy a főnök miképpen is illette őt, aztán a srác meg az én idegeimmel tenné ugyanazt. Valamiből viszont jobb egyszerűen kimaradni.
Sok mindennel kapcsolatban még nem sikerült bővebb részletezést adnom Flornak, de úgy gondolom vizuálisan segítőkészebb, ha körbevezetem őt az épület azon részein, ahol majd a későbbiekben megjelenik majd, mintsem az, hogy leülünk egy tárgyalóba és próbálok magyarázatot adni azok felépítéséről. A lőtér számomra nem is volt kérdéses tudván a napi beosztás pontos mivoltát és az előbb látottakból - meg abból is, amit megtudhattam Tio jóvoltából a lányról, - úgy éreztem barátságosabb, ha apránként fedezi fel a helyszíneket és az itt lévő embereket is. Egyes embereknél nem tesz jót ha siettetik vagy olyanra kényszerítik rá, ami kizökkenti őket a hétköznapjuk biztonságából, másoknak viszont pont ez okozza az adrenalint. Ettől lesznek elszántabbak és tettre készebbek, Flor viszont egyáltalán nem az utóbbi kategóriát erősíti.
Korábban ugyan már kifejtette érdeklődését a lőgyakorlatokkal kapcsolatban és bizonyára van benne némi tapasztalata is, ezért is hajlok rá, hogy első ízben ha úgy érzi ki szeretné próbálni a termet, közelebbről megismerve annak felépítését, akkor a lehetősége most adott rá. Egy órán belül úgyis az újoncok csapata fogja majd uralmába keríteni az épület ezen részét, addig viszont úgy vélem mi már egy másik felfedezésével leszünk elfoglalva. Az engedélyére térünk ki és annak szükségességére az épületen belül, amellyel kapcsolatban az ő verzióját figyelemmel hallgatom végig.
- Számomra mint mondtam nem lényeges, pusztán ez a maga érdekét szolgálná és ahogyan dönt, ahhoz alkalmazkodunk ezen téren. Viszont ha mégis amellett döntene, hogy a fegyverét elhozza, szeretnénk azt beregisztrálni a rendszerbe, hogy ne legyenek belőle kavarodások a későbbiekben. - említek meg ismét egy nálunk megszokottá vált protokollt, ez viszont legyen annak a jövőnek a gondja, amiről még eléggé feltételesen beszélgetünk csupán.
- Akik magukkal hozzák, ők el is zárják a szekrényükbe, szóval ami elő van hagyva, az felhasználható bárkinek gyakorlásra. - oszlatom el benne a kételyeket válaszommal és jómagam lépek oda a gondosan elhelyezett darabokhoz, hogy egyet elemeljek közülük, amit Flor említett és végül átadom neki.
- Vannak különböző nehézségi szintű beállítások, ahol a távolságot vesszük alapul és azon felül a pontosságot is. Melyikkel szeretné kezdeni?
Nem első eset, hogy Collins arról magyarázott miképpen vágnak bele első alkalommal abba, hogy a legnehezebbel kezdik. Ő maga ezt sose értette igazán, noha ellene sem volt a dolognak, hiszen van akinek pont erre volt szüksége. Ugyanakkor ebből is el tudott indulni a továbbiakban, hogy bizonyos messzeségnél mire kell odafigyelnie. Ezért is kérdezek rá Flornál, mert ebben az esetben én magam úgy fogom neki felsorakoztatni a pályát. - Szeretett volna mindig is megtanulni a fegyverrel bánni vagy a helyzetének körülményei kényszerítették rá? - nagy a különbség a kettő között, ezért is kelti fel érdeklődésemet, hogy megismerkedjek a válasszal, feltéve ha Flor nem érzi tolakodónak a kérdést és válasszal is illet ezzel kapcsolatban. Az én esetem ezzel kapcsolatban kettősséget szül. Engem leginkább az évek alatt megtapasztalható munkáim vezényeltek arra, hogy egyes dolgokat megtanuljak, noha sosem éreztem kényszernek egyetlen pillanatát sem. Tudtam mit akarok kezdeni az életemmel, hogy milyen irányba szeretném terelni a sorsomat, ha egyszer a saját irányításom alá vettem azt, ezért nem is volt kérdéses, miszerint annyi területen fejlesztem magamat, amennyi az időmbe vagy a tudásomba belefér. Mindig is szerettem több lenni annál, ami vagyok és úgy véltem, az ember tudása egy kiapadhatatlan kútként is értelmezhető, aminek mindig szüksége van egy jó nagy adag töltésre, ez pedig nálam sosem okozott különösebb problémát.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyVas. 12 Ápr. - 12:48

Ryder ✫ Flor

Úgy gondolom, titokban mindenki azt hiszi magáról, hogy az ő élete egyedi, és csak próbálja a külvilág előtt normálisnak láttatni magát. Lehet, hogy így van, hiszen mindenki életében vannak olyan dolgok, amiket elrejt mások előtt. Viszont ez rám hatványozottan érvényes. Én rejtőzködök, és csak vágyom a normális életre. Vágyom arra, hogy olyan barátaim legyenek, akikkel megoszthatom az életem fájdalmas részeit, de ez sosem fog teljesen bekövetkezni. Rae-nek el kellett mondanom bizonyos dolgokat, mert az önzőségemtől vezérelve olyan helyre költöztem, ahol muszáj egy lakótárs, és ezzel őt sodortam veszélybe, így joga volt tudni, hogy mire számíthat mellettem. Ezzel a tudással talán nagyobb biztonságban van, mint nélküle. Viszont nem árultam el túl sokat a mostohacsaládom tetteiről, csak a legszükségesebbeket. De nem csak előtte titkolózok, hanem Tío előtt is, és nem csak a biológiai apám felbukkanásával kapcsolatban. Még neki sem meséltem el mindent, amit akkor éltem át, bár szerintem sejti, de mivel nem mondtam el, így bizonyítéka nem volt, ezért nem is lépett ezzel kapcsolatban. Nem lépett, mert nem akartam, hogy bármit tegyen, mert azzal önmagát és a munkáját sodorta volta veszélybe. Vágyom a normális kapcsolatokra, de valahol legbelül tudom, hogy sosem lesznek normális kapcsolataim, mert én sem vagyok normális. Még az is csoda számba megy, hogy voltak viszonylag hosszú párkapcsolataim, de hiába szerettük egymást, akkor sem voltam teljesen őszinte vele, ami egy idő után csendes méregként furakodott közénk. Sok mindenről nem beszélhettem neki, pedig rányomta a viselkedésemre a bélyegét, és nem engedtem, nem engedhettem, hogy segítsen, így ő csalódott lett, és gyakran azt hitte, hogy ő a hibás, vagy nem elég jó nekem. De a titkaim megtartásával, hogy ne féljen, rettegjen, vagy nézzen úgy rám, mint egy szánni való sérült emberre, (ami egyébként vagyok), az életem bizonyos részeiből ki kellett zárnom, és egy-egy fura viselkedési elemmel, mint például a kényszeres ajtózárások, a rengeteg önvédelmi gyakorlat, a lövöldözések, és az olykor fellépő pánikrohamok, nem tudott, nem tudtak, mit kezdeni. Mellettem voltak, szerettek, majd megunták és szétmentük, bár általában nem haraggal, de véglegesen.
A mély emberi kapcsolatokat, így minimalizálnom kellett, és gyakran olyanokkal veszem körbe magam, akinek tudok segíteni, így nem feltétlen kérdez, és amíg az ő gondjaival foglalkozok, nincs időm a sajátjaimon rágódni. Ez viszont működik, mint az emberekben való olvasás is. Kicsit Ryderben is olvasok, mint ahogy kiszúrtam, hogy kedveli Marie-t, bár nem a szó romantikus értelmében, de jobban, mint egy átlagos kollégát, amiben meg is erősít.
Elmosolyodom, amikor rátér arra, hogy „kényszerből” öltöznek fel, és valahol kicsit meg is lódul a fantáziám. - Nem biztos, hogy minden ügyfelüknek ellenére lenne, ha hiányos öltözetben feszítenének - szélesedik ki a mosolyom. Végül is melyik nőnek lenne ellenére, ha premier plánba látna kidolgozott testű férfiakat, akik közül néhányan az ő életét védenék a későbbiekben. Bár én jelenleg nem tartozok ezek közzé, ahhoz még túl zaklatott vagyok, és nem csak a garázsban átéltek miatt, hanem az új ismeretség miatt is, és hogy még valakit, valakiket a teljes bizalmamba kell avatnom.
- Az itten regisztrációnak nem lesz akadálya részemről, de nemtartom valószínűnek, hogy itt hagynám. Vagy legalább is hosszú távon nem látom célravezetőnek, hogy a pisztolyom itt legyen és meg mondjuk otthon - nézek rá sokat sejtetően. Én, ha tudok legálisan fegyvert hordani, az azért teszem, hogy meg tudjam védeni magam, és úgy elég nehéz, ha én és a pisztolyom a város két különböző részén vagyunk. De azt sem tartom kizártnak, hogy néha valóban itt hagynám egy időre, főleg, ha például reggel itt kezdek, de utána olyan helyre kell mennem, ahova tudom, hogy nem vihetem magammal.
- Köszönöm, ezt jó tudni - mondom, amikor elárulja, hogy a személyes tulajdonúakat el szokta az illető zárni a saját szekrényébe. Így valóban nem lehet kavarodás, sem kellemetlenség.
- Köszönöm - veszem át a fegyvert óvatosan, hogy ne legyen baleset. Nem szeretek nagyképűnek tűnni, és a tökéletes lövöldözéshez pedig még ideges vagyok egy kicsit, így az első, legalább néhány, lövésnél nem akarok túl nehéz célpontot választani. Bár tudom, hogy az éles helyzetek mindig feszültek, és akkor is kell tudnom tökéletesen lőni. Azon kívül van bennem egy kis bizonyítási vágy is, hogy védelmezőm lássa, azért lőttem már párszor életem során. - Ha már rám bízza a választást, akkor valahol nagyon-kezdő és a középhaladó között szeretnék kezdeni - magyarázom körbe, milyen szintű pályát szeretnék először kipróbálni. Nem akarom most azzal kezdeni, hogy elmagyarázza, hogyan kell, mondjuk betárazni, vagy helyesen csőre tölteni a pisztolyt, vagy egy olyan célra lőni, amit a gyerekek is eltalálnának, ha ez játék lenne. A többit viszont már rábízom, őt jobban ismeri az itteni szinteket. Most nincs kedvem a pisztolytáskával vacakolni, hogy azt az övemre húzzam, így egyelőre leteszem a fegyvert az asztalra, és átlépek a védőfelszerelésekhez, és felveszek egy szemüveget, a fülvédőt pedig egyelőre a nyakamba teszem.
Amikor újra felveszem a Glock 17-est, akkor veszem csak észre, hogy nincs benne a tár, hanem az (a szabályoknak megfelelően) külön van, így elvezek egyelőre abból is egyet. Már a szokásommá vált, hogy ellenőrzöm a „közös” tárat is egy pályán, mert sajnos hallottam már „rémtörténeteket” a közös fegyverekről és tárakról. Így a megtöltött tárból kiveszem a golyókat és megnézem, hogy a rugó nincs-e esetleg berozsdásodva, majd gyakorlott mozdulatokkal visszatöltöm a golyókat. Ezt viszont annyira automatikusan csinálom, hogy fel sem tűnik, sőt még, Ryderre utolsó kérdésére is teljesen oda tudok figyelni. - Régen sosem akartam fegyverrel bánni, mert mindig úgy voltam vele, hogy „aki fegyvert hord, azáltal fog meghalni”. - Az idézetet már nem tudom, honnan szedtem, de valahol még mindig helytállónak érzem, bár ezt nem kötöm senkinek már az orrára. - Amikor viszont Tíohoz kerültem, onnantól nem hiszem, hogy elkerülhettem volna a dolgot, még akkor sem, ha más a hátterem. Valahogy fura lett volna egy mesterlövész mellett úgy élni, hogy én nem értek a fegyverekhez - nézek a szemébe, amikor a helyére rakom a tárat. Bár lehet, ha más lett volna a múltam, sosem lesz a gyámom, hanem visszakerülök még pár hónapra a rendszerbe, amíg be nem töltöm a tizennyolcat. - Meg ez többek között egy egész jó közös program is volt - mosolyodom el. Szerettem Tíotól tanulni, még a mai napig szeretek, mint ahogy barkácsolni is szeretek vele. - És Ön, mikor és miért kezdett el fegyverekkel báni? - kérdezek vissza, miközben várom, hogy a megfelelően beállított céltáblához mehessek.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyHétf. 13 Ápr. - 21:09

flor&ryder

Ugyan még rengeteg mindenhez kell hozzászoknia Flornak az új védelmi programjával kapcsolatban, próbálom azért számára minél otthonosabbá, kevésbé feszélyezettebbé tenni az ittlétet. A GR-t egyfajta családként is értelmezhettük volna. Összetartó egységgel rendelkeztünk, akiket igyekeztünk nem idegenekként kezelni. Érdeklődtük a másik iránt, tisztában voltunk az otthonában történő körülményekkel, a családjaikkal - már akiknek megadatott a párkapcsolat bármilyen lehetősége. Első körben természetesen csak a protokoll miatt megyünk bele ebbe a témába. Azért, hogy jobban megismerjük az adott illetőt, a későbbiekben viszont ez már ösztönös érdeklődésbe megy át. Tudni szeretnénk, hogy nem siklunk el valami olyan fontos dolog felett, ami egyikünket vagy másikunkat gyötri, hiszen itt mindenki számíthat a másikra, még ha valahol az ittlétüknek nem is erről kellene szólnia. Mindezek ellenére valahol megnyugvást gyakorol rám ennek a gondolata. Nehezebb olyan csapatba dolgozni, ahol a két fél nem tud semmit sem egymásról és idegenekre bízzák az életüket. Ugyan a bizalmi kérdésen sokat kell még fejleszteni és az ilyesmi nem egyik napról a másikra alakul ki, de egyikük sem zárkózik el ennek lehetőségétől. Közös programokat szerveznek, együtt edzenek és valakiknél szorosabb egység alakul ki, mások megmaradnak a csapattárs szerep mellett, de ha a szükség úgy hozza, nem lesznek kevésbé elérhetőek a másik irányába. Ezért is igyekszem Flornak ezt az oldalát megmutatni, hogy a többi aggodalmat képező körülmény mellett ne kelljen még azzal is szembenéznie, hogy itt másképpen viselkednek vele. Tudnia kell, hogyha szüksége van segítségre, számíthat bármelyikükre is, ha pedig épp az ellenkezőjére vágyik, egyedüllétre, ők megadják azt. Ahogyan azzal is jó ha tisztában van, miszerint ez nem egy kényszerszerű állapot, hanem lehetőség és mihelyst ezt felismeri, rengeteg új dologgal, élménnyel és kapcsolattal gazdagodik majd, amik időtlen időkig az élete részét képezik majd.
A lőtér nyugalmas teret biztosít a nap ezen szakaszában és úgy tűnik ez számára sem okoz gondot. Marie kerül beszélgetésünk főszerepébe, noha ez a gondolat valahol útközben tévutakra terelődik és egy olyan lehetőséggel játsszunk el, amit akaratlanul is szórakozott mosollyal nyugtázok. - Nem vetne ránk jó fényt, ha ilyen aljas módszerekkel próbálnánk befolyásolni másokat. Még a végén azt hinnék más szolgáltatásokat is kínálunk a védelmünkön kívül. - dobom meg szemöldökömet erre a gondolatra, ellenben az a fajta szórakozott kilengés, ami hangulatomban megmutatkozott korábban, az iménti szavaimban is hasonlóan visszaköszön. Nem vagyunk a kihasználásnak a híve, természetesen egy-két ügyfelünk meglehetősen eljátszott eme gondolattal és örömmel osztotta meg azt embereink némelyikével, hátha hatást gyakorolhat rá ilyen téren, de még időben sikerült ezt elfojtanunk, mielőtt elfajulhatott volna. Sosem sül ki semmi jól a munkahelyi kapcsolatokból, ugyanakkor az ügyfelekkel sem érdemes leállni elmélyíteni az érzelmeket, főleg akkor nem, ha még továbbra is védenc-testőr kapcsolatban állnak. A filmekben bizonyára jól működik ez, a valóságban nagyon gyorsan rossz irányba terelődhet, ha az érzelmek befolyásoló tényezővé válnak. Láttam már erre példát, nem volt kellemes az utórengése.
Nem lep meg Flor esetében, hogy szeretné kipróbálni magát a fegyverek használatával kapcsolatban, a döntést azonban jobb szeretném rábízni, jóllehet a saját véleményem ugyanúgy megvan erről. Én tudom személy szerint melyikkel kezdeném, milyen pályán, ez viszont csak az én elképzelésem, őt kevésbé szeretném befolyásolni. Nem vagyunk egyformák, arra pedig, hogy a képzésének menetébe valaki beleszóljon, ott lesz Mr. Collins.
Sokat nem időzik a fegyver és a pálya kiválasztásával, amit elrendezek neki a gyakorlása érdekében mintegy melléktevékenységként, közben viszont továbbra sem hagy alább érdeklődésem vele, pontosabban a tudásával kapcsolatban. Jártak már ezen a helyen olyanok, akik sosem lőtték még azelőtt, de már tapasztalatokkal érkezők is megfordultak az oktató tanítványai között. Collins egyiküket sem kezelte másképpen, mindannyian egyenlő félként indultak az ő tanítása során, hiszen úgy vélte a gyakorlás sosem árt, ezzel pedig én se tudtam volna jobban egyetérteni.
- Érzek ebben némi logikát. - értem itt ezalatt az idézett szöveget, de továbbá nem kívánom őt kizökkenteni mondanivalójából, amelyben kitér a lényegre is. - Szóval mondhatjuk úgy, hogy a körülmények befolyása miatt tanult meg. - foglalom össze az általam leszűrteket, mielőtt tovább folytatnám gondolatmenetemet ezzel kapcsolatban. - Nem mondom, hogy minden szempontból helyeslem a fegyvert, sőt személy szerint jobban értékelem azt, ha valaki a saját erejével kerekedik felül a másikon, minthogy bármi mást használna mellé a saját tudásán és az öklén kívül. - vallom be, miközben zakómat az egyik szék karfájára illesztem, hiszen kényelmesebbnek érzem ezt a helyet most nélküle.
- A GR megalapítása előtt testőrként dolgoztam egy kisebb cégnél, ott pedig szükséges volt elsajátítanom a használatát. Mindazonáltal nem tartozik a kedvenceim közé és nagyon ritkán veszem hasznát a munkámon belül szerencsére. Van azokban az esetekben valami megmagyarázhatatlan tudja, amikor igyekszünk a másikra észérvekkel hatni, lebeszélni őt a terveiről, hiszen ha hiszi, ha nem, néhány esetben elég csak rálelni egy ember gyengéjére, ami miatt kétszer átgondolja a terveit. Megnehezíti a dolgot, van benne kihívás. A fegyverben nincs. - fűzöm hozzá saját véleményemet, egyben válaszomat is.
- Készen áll a pálya, ha kezdeni szeretne. - fejemmel az említett hely felé biccentek, közben viszont újabb kérdést teszek fel irányába és egy lépést közelebb is teszek felé, egyben pedig a pálya felé is. - Miket tanított még magának Tio? Vagy ő csak megadta a kezdőlökést, a többi viszont a maga akaratán múlott?
Én olyan ember voltam, aki a saját feje után ment. Ritkán tanultam meg bármit is, ha kényszerítettek rá, ám ha a munkámhoz kellett, akkor az sokkal inkább ösztönzött. Iskolai kereteken belül elég volt csak a tanárnak megadnia az értelmét az adott tananyagnak és jobban rábírhattak arra az odafigyelésre. De a legtöbb tudásért a saját ösztönzésem felelt, ez pedig a mai napig sem változott meg.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptySzer. 15 Ápr. - 9:35

Ryder ✫ Flor

Alapvetően tényleg nem vagyok egy vérengző őrült, akinek a mindene a fegyver, és bármikor bármilyen körülmények között össze-vissza lövöldözik. Éles helyzetben még sosem kellett senkire sem lőnöm, a golyók, amiket eddig kilőttem azok mindig élettelen tárgyakat találtak el. Szeretném azt mondani, hogy mindig a célt, de ez messze állna a valóságtól, mert volt olyan, hogy méterekkel lőttem a cél mellé. De nem ez volt a legmegrázóbb fegyverkezelésem életemben, hanem, amikor már egészen megbízhatóan tudtam kezelni a pisztolyokat, és Tiónál aludtam. Tudtam, ébren tudtam, hogy mellette vagyok a legnagyobb biztonságban, mégis minden zajra felébredtem, és egy ügy miatt éjszaka beállítottak Harry kollégái, és én már a bejárati ajtó nyílását is megneszeltem, de még koránt sem voltam magamnál. Egy rossz mozdulat, valami felborult, az én álomittas elmém pedig dulakodásnak értelmezte. Tío tudta, hogy már biztos észrevettem a vendégeket, és sietett megnyugtatni, hogy minden rendben, de azt hittem, hogy a mostohacsaládom az, és a párnám alatt lévő fegyvert Tíora fogtam, bár nem volt kibiztosítva, még is bűntudatom van miatta a mai napig. Sok idő volt mire sírás és mélységes szégyenérzet nélkül Rá tudtam nézni, de nehezen túljutottam rajta, és a lőtérre is vissza tudtam menni gyakorolni. Harry Larson katonai mesterlövész volt régen, aki harcolt a „Sivatagi Vihar” nevű bevetésen is, és így nem egyszer fogtak már rá fegyvert, és azt mondta, hogy tudta, hogy nem lőttem volna le, hogy nem szándékosan fogtam rá a fegyvert, és hasonló helyzetben mindenki ezt csinálná, és ezt is várja el mindenkitől, még az embereitől is, hisz ő is így tett volna. Mégis idő kellett mire megemésztettem a történteket, úgy-ahogy.
Azóta viszont annyira visszarázódtam, hogy most kifejezetten várom, hogy lőhessek, és a lőtér megnyugtat, bár ehhez hozzá járul, hogy most csak ketten vagyunk itt Ryderrel. A bizalom részemről még nem tökéletes, de sokat segít, hogy annyira megértő volt a garázsban történtek alkalmával. Nem vagyok egyszerű eset, még akkor sem, ha mindent megteszek azért, hogy megkönnyítsem (most) Ryder dolgát. De majd összerázódunk, vagy legalább is nagyon bízom benne.
Amit a hiányos öltözetű ügyfélfogadásról mondok, az részemről nem komoly. Nem érzem magam abban az állapotban, hogy igaziból flörtöljek, csak egy női észrevételt tettem, de úgy látom Ryder is értette. A szemöldökének játéka viszont arról árulkodik, hogy nem én vagyok az első, aki ezt szóba hozza. - És ezekhez a szabályokhoz mindenki könnyedén tud alkalmazkodni? - érdeklődök csendesen. - Nem szándékozom ezt átlépni, csak kíváncsi vagyok, hogy mi történik, ha… mi történne, ha… - nyugtatom meg, hogy nem a határok feszegetése a célom, hanem csak a kíváncsiság. A szívnek néha nagyon nehéz parancsolni, és egy védenc-testőr kapcsolat nagyon bonyolult, ahol sok a szabály, de nagyon ismerni kell egymást, rossz esetben vannak érzelmileg felfokozott helyzetek is, amik kiszámíthatatlanok, hogy a felek hogyan reagálják le. Nem hiszem, hogy véletlenek az ezekről szóló filmek. Én eddig kerültem azt, hogy a rám vigyázó személlyel kerüljek szerelmi viszonyba, de érzelmei vannak irántuk, hiszen az első ilyen személyeket már családtagnak tekintem, és éles helyzetben már nem vagyok biztos benne, hogy nem én próbálnám őket megvédeni, de ezt sosem árulom el.
Amikor rátérünk, hogy miért is kezdem el fegyverekkel bánni, megörülök, hogy valahol egyezik a véleményünk, és megért. - Lényegében igen - bólintok rá, amikor összefoglalja a dolgot. - Ezt örömmel hallom, hogy eddig még nem sokat kellett használnia - mosolygok rá kedvesen - És alapvetően én is egyet értenék ezzel, de sajnálatos módon, én olyanok által vagyok veszélyben, akiknél a józan ész és a szép szó nem segít, és ezt nem csak én tapasztaltam így - árulom el neki. Én úgy látom, hogy jobb, ha erre már most felkészül, hogy próbálkozhat meggyőzni őket első körben, mert mindenki ezt teszi, de ne legyen felkészületlen, és illúziói se legyenek, hogy igazi esélyt ad a dolognak. Habár ők Puerto Ricóból származnak, de a mentalitásuk nagyban hasonlít a mexikói vagy kolumbiai drogkarterekéhez. - Lebeszélni csak azt lehet, aki bizonytalan, de a mostohabátyám velem kapcsolatban nem az - tisztázom a dolgot még az elején. Utána járhat, de én így látom a tapasztalataim alapján, és a különböző rendfenntartók elmondásai lapján, akik érintettek voltak az ügyükben.
Amikor megosztja velem, hogy készen áll a lőpálya, felveszem a fülvédőt, és a kezembe veszem a pisztolyt, de mivel még feltesz néhány kérdést, így az üres kezemmel eltartom az egyik fültokot, hogy koncentrálás nélkül halljam a partneremet. - Lényegében szinte mindent tőle tanultam, csak az utóbbi időben tanított más, de az inkább csiszolás volt, meg néhány újabb modell kipróbálása - válaszolok átgondolva a dolgot. - De azt nem tudom, hogy mennyire volt befolyásoló tényező az akaratom. Élni akartam - csúszik végül ki a számon, ami miatt leginkább belekezdtem. Ez nálam nem hóbort volt, hanem egy olyan lehetséges esetre való felkészülés, ami bármikor bekövetkezhetett volna. Persze azon felül, hogy tényleg jól éreztem magam Tío mellett, és szeretem a közös programokat. Ha tudok lőni, akkor egy éles helyzetben könnyebb boldogulnom, ha egy időre magamra kell hagyniuk egy veszélyesebb helyzet kezelése érdekében, és Tióéknál általában mindig van tartalék fegyver. A válasz után viszont ráhelyezem a fülemre a tokot, és a lőirányba fordulok jelezve, hogy mire készülök. Beállok az alaphelyzetbe, a pisztolyt egyelőre szigorúan lefelé tartom magam előtt, és mielőtt még kibiztosítanám, hátra fordulok, hogy megnézzem Ryder is felvette-e a védőfelszerelést, és biztonságos helyen áll-e. Ha igen, akkor visszafordulok, veszek egy mély levegőt, felemelem a fegyvert, célzok, és végre lövök egyet. Egyelőre csak egyet, hogy ismét érezzem, mekkorát rúg vissza, majd ezt követően egy hármas sorozatot adok le a célpontra. Ezt követően biztosítom a fegyvert, és azt szigorúan lefelé tartva, az ujjam elvéve az elsőtő billentyűről, fél kézzel elvéve a fülvédőt, Ryder felé fordulok. - Ha lehet, szeretném megnézni az eredményt - kérem kedvesen. Innen nézve a tábla közepét találtam el, nem nagy távolságokra egymástól, de szeretném látni közelebbről. És, ha úgy van, ahogy láttam, akkor kicsit nehezíteni a pályán. Most viszont szeretném, ha Ryder határozná meg a nehézségét a látottak fényében.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyCsüt. 16 Ápr. - 19:04

flor&ryder

Flor védelmi rendszerének felépítése nem hat újdonságként számomra, de vannak bizonyos körülmények, változók, amikkel pluszban számolnom kell, ez pedig időigényes folyamatnak bizonyul. Sok tényezőt kell figyelembe vennünk egy ilyen esetben és nála még egy ügynök is közrejátszik, aki előtt egy olyan titkot őriz, amit bizonyára nem ártana majd minél előbb megtudnia. Egy védelmi rendszer felépítése sosem egyszerű. Mintha arra kérnénk az irányításunk alá került embereket, hogy dobjanak el mindent, amit addigi életükben műveltek és szoroskodjanak be egy olyan szűkre szabott skatulyába, ahol csak azt művelhetik és csak akkor, amikor egy számukra idegen azt gondosan megszabta. Flornál ez már némiképpen egyszerűbbnek hat, tekintetbe véve, hogy nem az elsők vagyunk, akik megfordultak az életében, de ettől nem válik a fontossága kevesebbé vagy azzal sem egyenlő, hogy ne igényelne még több odafigyelést. Egyszerűen némely pontba, részletbe ő már korábban beleszokott, viszont emiatt a kérdései a korábbi ügyfelekhez képest másabbak, sokkal körültekintőbbek, mintsem arról szóljanak, hogy beadagoljam számukra a védelmi rendszer felépítését, a kamerák elhelyezkedését, egyéb plusz információkat, amik eddig nem képezték részüket az életüknek. Mindezek ellenére Flor képes az alkalmazkodásra, ahogyan az ellentmondás sem áll tőle messze. Ragaszkodik a dolgaihoz, az elképzeléseihez, ahogyan én is és bár bizonyára a későbbiekben is lesznek még közöttünk emiatt olyan pontok, amelyek akadályként jelennek meg, de kétlem, hogy ne lennénk nyitottak kompromisszumokra bizonyos kereteken belül.
A cég épületében lévő körbevezetést fontos állomásnak tartottam. Ha Newark korábban nem ékelődött volna be eredeti terveim közé, valószínű az autós kirándulás helyett egy tárgyalóban vezettem volna fel mindezt számára, majd aztán tértünk volna rá a többi részre, de valahol örültem, hogy nem így alakult. Kétlem, hogy nyugodtan tudtuk volna lebonyolítani azt a beszélgetést, hiszen percenként zavart volna valaki valamivel, amit ugyan meg is tettek telefonon keresztül, de nem olyan mértékben, mint az eset ellenkező körülményei közepette.
A lőtéren nyugodtabbnak bizonyul a hangulat és a szokásos hangzavar helyett csak a csend fogad minket. Próbálok közreműködővé válni, nyitottabbá, ha bármilyen kérdés elkezdené őt foglalkoztatni. Ugyan Marcus fogja majd a későbbiekben a védelmét biztosítani, de én leszek az, aki felépíti, rábólint és elindítja a folyamatot, ezért nem akarnám őt megválaszolatlanul hagyni. Ahogyan azzal a témával kapcsolatban sem, aminek eredeti szándékai nem éppen ekörül forogtak, de mégis valahogy itt kötöttünk ki: a hiányos öltözetű férfiaknál, akik plusz szolgáltatásokra is rávehetőek. Természetesen ez így közel sem állja meg a helyét és mi sem vezettük be a prospektusunk legaljára ezt, mintegy olyasvalamiként, ami még több ember figyelmét felkelthetné, egészen más módon. Noha nem áll tőlem ennek a témának sem a bővebb kifejtése, az ezután kapott kérdése számomra úgy hat, mintha össze kellene gyűjtenie a bátorságát ahhoz, hogy feltegye vagy inkább a megfogalmazása miatt.
- Mármint ahhoz, hogy ne bonyolódjanak közelebbi viszonyba az ügyfelek és az embereink? - érdeklődésem remélhetőleg magába foglalja a helyes választ is, miszerint így értette ő a kérdését, ám ezt követően meg is válaszolom. - Szigorúan vesszük ezt természetesen és odafigyelünk, hogy ne közvetítsünk vegyes jelzéseket egy-egy ügyfél felé vagy bólintsunk rá olyan ajánlatokra, amik már nem megengedettek. Egy bizonyos távolságot szükséges tartanunk, hiszen tudjuk jól, hogy azon túl már mindkét fél számára veszélyesebbé válik az együttműködés.
Ha nem éppen erre értette a kérdését, abban az esetben a válaszomat másféle megfogalmazásban fogom a tudtára hozni, de ha mégis sikerült nem félreértenünk egymást, remélhetőleg ezzel érthetőbbé tettem neki az itt zajló dolgokat. - Lehetetlen befolyásolni egy ügyfél reakcióját, érzéseit, ezt mindannyian tudjuk, de fontos, hogyha már ilyesmi felmerül, akkor ne mi legyünk azok, akik bele is folynak ebbe. - tudnék itt példát említeni, viszont nem fogok. Az ügyfél és az emberem érdekében sem.
Sok társammal ellentétben én nem pártolom a fegyverhasználat művészetét, ezt pedig társaságomnak is bevallom, ha már szóba került ez közöttünk. Joggal feltételeznék mások az ellenkezőjét, noha sosem őriztem ennek a ténynek a kilétét titokként. - Vannak természetesen olyanok, akik megnehezítik, hogy kitartsunk elveink mellett és mindig is lesznek. - fűzöm hozzá véleményemet, amikor a környezetében felmerülő fenyegetésekről beszél. - Mindenesetre mi megteszünk mindent, hogy csak akkor kelljen használnia a fegyverét, ha éppen gyakorolni szeretne vele.
Hiszen ezért vállaltuk el a védelmét, hogy kimaradjon az őt érő fenyegetésekből. Azért, hogy ne kelljen szembenézniük vele és saját magának leszámolnia a múltjával, mert itt leszünk mi helyette, aki védelmi pajzsként funkcionálunk majd az elkövetkezendő időszakban. - Hallott róla mostanában? - kérdezek rá, de utána folytatom is nehogy félreértésekbe essünk. - Mármint a mostohabátyjáról.
Bizonyára Tio és ő is nyomon követi a vele történő változásokat, de azért jobb szeretném Flortól hallani mivel és mennyivel van tisztában. Rossz szokásunk, hogy annyi információt próbálunk felhalmozni ellenségeinkről, amennyit nem szégyellünk, köztük nekem is.
Bólintással veszem tudomásul a válaszát és bár teljesen megértem a lövés megtanulásával kapcsolatos szándékait, mégsem repesek az örömtől, amiért ilyen életet kell élnie, erről a véleményemet viszont megtartom magamnak. Már csak azért is, mert Flor a lövésre kezd el koncentrálni, én pedig arra, hogy tisztes távolságból felmérjem a tudását ezáltal. Karjaimat a mellkasom előtt összefűzve nézem végig kezdeti bizonytalanságát, amin könnyedén lendül át és a következő hármat már bátrabban adja le a tábla felé. Véleményemet viszont már csak akkor teszem hozzá, amikor a tekintetével engem keres ezzel is jelezve, hogy nem ártana zsűriznem alakítását. Mielőtt viszont ezt megtehetném, közelebb hívom magunkhoz a táblát, majd csak ezt követően szólalok meg.
- Szép és eléggé pontos. - a táblát vizslatom, mielőtt Flor felé fordulhatnék. - A tartásán egy kicsit még finomítani fognak az oktatóval a későbbiekben..elkérhetném? - a fegyverért nyújtom a kezemet és megvárom, hogy ő is hátrébb álljon a gyakorlópálya ezen részétől, ugyanakkor jó belátása legyen az itt történő folyamatra. Az ő helyét nem zavarom, hanem egy másik ponthoz állok és a fülvédő feltevése után adok le én is egy-két lövést a még sértetlen táblára, majd a fejemmel biccentek neki, hogy jöjjön közelebb és ezután mutatom meg neki mire is gondoltam előbb. - Egy milliméternyivel feljebb emelje a kezét, így.. - tartok neki rögtönzött bemutatót ezzel kapcsolatban, majd a fegyvert leteszem a kezemből és a fülvédőt is leemelem.
- Mit szólna, ha még egyet az előbbi szinten gyakorolna, aztán nehezítenénk?

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptySzomb. 18 Ápr. - 12:46

Ryder ✫ Flor

Örülök, hogy nem egy irodában kell beszélgetni, hanem kicsit mászkálunk az épületben. Így is figyelek a beszélgetésre, és el tudnék dolgokat titkolni, de nem áll szándékomban, hiszen a saját életemet nehezíteném meg, még annál is jobban, mint amilyen most. Tudom, hogy Ryder titkol bizonyos dolgokat, de, ha rám tartozik, akkor majd idővel vagy elárulja magától, vagy valahogy ráveszem, hogy elárulja; viszont, ha nem tartozik rám, nem érint személyesen, akkor nem is biztos, hogy tudni akarom. Minden esetre örülök, hogy itt nem zavarnak meg minket, mert az irodájában valószínűleg nagyobb lett volna a forgalom, hiszen mégis csak Ő a nagyfőnök. A lőtér pedig tényleg jó kezdésnek bizonyul a számomra. Itt talán jobban van lehetőségünk egy kötetlenebb beszélgetésre, hiszen nincs befolyásoló környezet, mint egy irodában. Ennek pedig máris megvan a maga látszata, hiszen egészen szépen elkanyarodtunk a védelmemtől, és már az elméleti síkon vesszük át, hogy mi van akkor, ha a védenc és a testőr, (de nem szeretek így gondolni erre) tiltott érzelmeket kezdenek el egymás iránt táplálni. Lehet kicsit pontatlanul fogalmaztam a kérdéséből következően, és most nem is igazán voltunk egy hullámhosszon, de ettől még figyelmesen meghallgatom a választ, hátha mégis rákanyarodik arra, ami engem érdekel. - És, ha a szigorú szabályok és a távolságtartás ellenére mégis táplálnának egymás iránt érzelmeket, akkor mi lenne a következménye? - kérdezek rá konkrétabban az engem foglalkoztató dologra. - Mert előfordulhat, hogy nem csak egyirányú a dolog - egészítem ki gondolatmenetemet. Ha csak az egyik fél táplál gyengéd érzelmeket a másik iránt, akkor ott nem sok esélyt látok, hogy egy ilyen kapcsolat megszülessen, de ha mindkettő, az már nagyon más. A szigorú szabályok pedig nem mindig elegek az érzelmek megfékezésére.
Nincs ellenemre, ha nem szeret fegyvert használni, csak szükség esetén tudja használni, és ne akarja nagyon makacsa módon elutasítani a használatát, hogy aztán előbb az ellenfél lőjön le közülünk valakit. Utolsó megjegyzésre csak kedvesen elmosolyodok. Bár én annak örülnék a legjobban, ha még azelőtt likvidálná valaki, hogy rám találna. Egyből értem a kérdést, mert felé terelődött a beszélgetés, és így a gondolataim is. - Csak annyit, hogy pár hete balhéba keveredett, így még egy darabig a börtönőrök vendégszeretetét élvezi, kicsit szigorúbb feltételek mellett - válaszolok kicsit ködösen a kérdésre. Nagy verekedésbe bonyolódott, és kérdéses volt, hogy mennyire volt a kirobbanáshoz köze, de talán még magánzárkát is kapott, de ennyire már nem avattak be. Én hosszabb távon nála nem pártolom a magánzárkát, mert abba mindenki beleőrül, és egy eleve elmebetegnél meg… most nem akarok ebbe belegondolni, főleg, hogy biztos hozzám köti ezt is. Meg egyébként sem nagyon avatnak be a részletekbe, mert így is hajlamos vagyok pánikolni, így csak a legszükségesebb infókat osztják meg velem. Ez pedig az volt, hiszen most talán van egy kis lélegzetvételnyi időm élvezni a „nyugalmat”.
Az első lövés nálam általában bizonytalan, ha nem a saját pisztolyomat használom, mert annyira azért nem ismerem a fegyvereket, hogy ugyanabból a fajtából az összes típust felismerjem. A Glock 17-esnek is több generációja van, ami mindben különbözik egy kicsit, még a visszarúgás erejében is. Az enyém az ittenihez képest nagyobbat rúg, de nem akkorát, mint Tíoé, mert azzal már jártam meg. Viszont az a csukló és kézfájdalom semmi sem volt ahhoz képest, amikor volt alkalmam kipróbálni néhány puskát. Az én hozzá nem értésem miatt, rosszul illesztettem a vállamhoz, és a visszarúgástól kiment a vállam, amit ott helyben vissza is raktak, de a sokat hallott és látott lőtérvezető is az mondta, hogy ennyire cifra káromkodást még nem hallott, pedig katona volt, és a felét sem értette, mert egy részét spanyolul osztottam meg a hallgatósággal. De még így is szerencsém volt, mert nem szakadt vagy tört semmi, csak néhány nap pihenőt kellett tartanom.
Amikor befejezem a lövöldözést, és Ryder mellém lép megosztja velem a véleményét, amit vegyes érzelmekkel fogadok, de ezt egyelőre nem kötöm az orrára. A fegyvert a lehető legnagyobb biztonsággal adom át neki, és figyelmesen nézem az ő lövéseit, majd az instrukcióit hallgatom.
- Rendben, benne vagyok - egyezek bele javaslatába, miszerint ismerkedjek még a fegyverrel egy kicsit. Ha pedig átadja a pisztolyt, és a táblám is visszamegy a helyére, akkor az első lövésnél játszom egy kicsit az elsütő billentyűvel. Néha megfelejtkezek a legfontosabb szabályról, hogy a legpontosabb lövés ennek a „kis alkatrésznek” a használatától függ leginkább. A mostani első lövésemnél pedig erre akarok ráérezni. Ha ez megvan, akkor a beállástól és levegővételtől függetlenül is elképesztően pontos lövéseket lehet leadni, és erre példát is láttam már élőben is és videón is. A következő lövések pedig most már egymást érik a célpont közepén. A tárban viszont még mindig maradt golyó, amit most sem szeretnék teljesen kiüríteni, így ismét Ryder felé fordulok érdeklődve. Persze a fegyver már biztonságosan van a kezemben lefelé tartva.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyVas. 19 Ápr. - 16:42

flor&ryder

Egy igazán érdekes témát kezdünk feszegetni Florral, jóllehet nem zárkózok el a válaszadástól. Inkább kezdetleges meglepettséget érzek ezzel kapcsolatban, hiszen még sosem kérdeztek erre rá ennyire nyíltan. Tapasztalataim szerint rengeteg minden érdekelte az embereket, én meg ugyanennyire nem voltam hajlandó választ adni. A kíváncsiság eléggé túltengő érzelemként funkcionál néhány ügyfélben is, nekem viszont megvoltak a saját határaim. Tudtam kikről nem beszélek, mikről nem osztok meg információkat. Diszkréten kezeltem a csapatom magánéletét, az enyémmel meg a helyzet úgy alakult, hogy szinte sose volt. Mégsem bántam, mert helyette olyan munkát adtam ki a kezeim közül, mely kitöltötte ezt az állítólagos űrt, amit igazából nem is éreztem igazán. Vivienne szerint ez nem normális. Mármint egy embernek van igénye párkapcsolatra, arra, hogy hazaérkezzen valakihez, mert egy idő után az az alak bekattan. Én másképpen láttam ezt, de nem is vártam el, hogy a nővérem az ő maga megtestesült nyugodt életével megértse az én elképzeléseimet, miszerint nem csak nem akarok, de nem is tennék senkit sem ki annyi kockázatnak, amennyi velem járhat. Mellesleg melyik épeszű tűrné el azt a találkozásra adott mennyiséget, amennyit én például a lakásomban töltök? Jobbnak éreztem megkímélni magamat és másokat is a felesleges vitáktól, amiknek csak egy végkimenetele létezhetett, azt pedig már úgy megtudtam volna fogalmazni, hogy bele sem kezdek egy párkapcsolat felépítésébe. Két lábon járó érzelmi zsákutcaként el se tudnám képzelni, hogy az ügyfeleimmel közelebbi viszonyt ápoljak, ám mint kívülállóként volt részem ilyet végignézni és egyáltalán nem volt kellemes.
- Természetesen nem kizárt ennek kialakulása. Mármint sok dolog felett valójában lehetőségünk nyílik az irányításra, de az emberi érzelmek nem tartoznak közéjük. - játszok el eme gondolattal, de mivel az előbb kicsit átsiklottam Flor kérdése felett, ezért véleményem kifejtése után választ is adok neki. - Abban az esetben egyik féllel muszáj megszakítanunk a kapcsolatot és többségében az ügyfélre esik a választás, hiszen nem találkoztam még olyan esettel, hogy egyik emberünk lemondott volna az állásáról emiatt. - gondolkozok el, de csak az az egy eset jut eszembe, ami a cég megalapítása utáni harmadik évben történt. Egy ingatlanügynök lányát kellett védelem alá vonni az apja távollétében és Tony Fishernek adtuk a feladatot. Átlagos ügy volt, de a lány apjának befolyásos mivolta a gyerekére is kihatással volt, márpedig a férfi rengeteg ellenséget halmozott fel az évek során, mi sem értettük igazából hogyan. A helyzet adott volt; a sok együtt töltött idő, a lényegében túlságosan nem eltérő korkülönbség vonzotta az elkerülhetetlent, a két fél meg túl közel került egymáshoz. Mi nekünk pedig meg kellett hoznunk a döntést Fisher helyett.
- Ez viszont csak a végső eset, viszont ha megtörténik, akkor sem mondunk le teljesen az ügyfélről, hanem ajánlunk neki egy másik céget, aki képviseli a védelmét, így végül is ami ezután történik kettejükkel, már nem a mi befolyásunk alá tartozik. De mint mondtam, ez tényleg csak az utolsó döntésünk, mert általában azzal kezdjük, hogy másik testőrt kap maga mellé az illető, ezzel minimálisra csökkentve annak esélyét, miszerint az emberünk túlságosan is befolyásolható legyen az érzelmei által. Márpedig úgy gondolom abban egyetérthetünk, hogy mihelyst az érzelmek is szerepet kapnak, ott már aligha a józan ész a perdöntő egy eset során. - foglalom össze elképzeléseimet. - Nekem, a partneremnek, nekünk ilyen helyzetben mindkét félre oda kell figyelnünk és nehezen tudja bárki maximális odafigyeléssel végezni a munkáját, hogyha személyesen érintik őt a körülmények.
Ahogyan az orvosok sem pártolják, ha a családtagok végzik el az életmentő műtéteket a szeretteiken, úgy mi sem vagyunk oda az ötletért, hogy kockáztassunk és veszélynek tegyük ki mindenki életét, aki ebben a helyzetben szerepet kapott. Remélhetőleg ezzel némiképp sikerült Flornak is világosabbá tennem a minket érintő körülményeket.
Nem véletlen az érdeklődésem a mostoha bátyjával kapcsolatban, a válasz azonban némiképp engem is higgadtabban érint. - Ezt azért tekinthetjük pozitív fejleménynek is, nemde? Mármint minél több időt kap odabent, annál jobb mindenkinek.
Remi esetében én különösen örülök, hogy a kijutásra csak akkor van esélye, ha megszökik. Noha Remi Diaz mindig is egy piócaként volt értelmezhető, akinek túltengtek túlélési hajlamai és irányításmániája is egyben. Hiába vették el tőle a telefonálási lehetőséget vagy vonták meg a látogatást irányába, mindig megtalálta valahogy a módját annak, hogy a kint lévő embereit bábuként mozgassa az általa kreált játéktáblán, ám korlátozott lehetőségekkel. Mindenesetre ha mégis rosszul sülnének el a dolgok és valahogy kijutna, én várni fogok rá, hogy visszakísérjem őt a cellájába vagy örökre lezárjam a kettőnk közötti nézeteltéréseket.
Szeretném, ha részben Flor kevésbé feszengene az ittlét miatt és ezért sem utasítom el kérését a lövés gyakorlatára. Elvégre sok időt fog eltölteni itt a későbbiekben is, így minél előbb beleszokik a környezet adta lehetőségekben, annál könnyedebben fogja megélni annak körülményeit. Az első próbálkozásai után jómagam látom el őt egy tanáccsal, ám ez csak számomra okoz egyszerűséget, mindenesetre megosztom vele, hátha pluszban tudok a segítségére lenni. Nem célom a lelkesedését ezzel letörni, hiszen elnézve a táblán hagyott lövés utáni nyomokat, elég ügyesen tud bánni a fegyverrel. A második próbálkozása már sikeresebben megy, én pedig közelebb hozom a táblát, hogy ő maga is felmérhesse ugyanezt.
- Máris jobb eredmények. - jegyzem meg elégedettségemet kifejezve, majd a következő szinthez állítom be neki a pályát, ám mielőtt belekezdhetne, Marie hangja hallatszik fel a hátunk mögül.
- Elnézést a zavarásért, de Marcus megérkezett. Szeretné, hogy leküldjem őt? - érdeklődik kezében szorongatva a szinte már hozzánőtt, elvétve matricákkal díszített tabletjét és addig nem mozdul, amíg válasszal nem méltatom őt.
- Nagyszerű. Örülnék neki, ha lefáradna az úriember.
Marie ennek hatására már csak bólint egyet és ki is siet a teremből, én pedig ismételten Flor felé fordulok. - Úgy néz ki sikerül megismerkednie Marcussal is a továbbiakban. Addig viszont, ha gondolja, a pálya készen áll. - lépek el, hogy a nehezebb szinten is gyakorolhasson, ha még mindig úgy érzi szeretné magát felmérni, ám én addig felkészülök emberem érkezésére. Ugyan a reggel folyamán már említettem neki, hogy kap egy ügyfelet, de muszáj őt több részlettel is tájékoztatnom a teljes kép megismerése érdekében.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyHétf. 20 Ápr. - 17:00

Ryder ✫ Flor

Nem látom Ryderen, hogy elzárkózna, vagy ne akarna válaszolni. Az egyetlen, amit látok rajta az talán a meglepettség, hiszen valószínűleg ennyire nyíltan nem szoktak ilyen dologra rákérdezni. Én próbálom az ilyeneket nem átlépni, és fegyelmezett lenni, de a lehetőség azért ott van, még akkor is, ha esetleg még magamnak sem vallanám be. Viszont jó tudni a következményeket. Ezen felül pedig akaratomon kívül egy jó tesztet is csináltam, hiszen, ha ebben hazudni szeretett volna, az biztos észre veszem, mert az emberek túlnyomó többsége az ilyen egyértelmű, egyenes kérdésekre nincs felkészülve, és a hazugság sem megy ilyenkor csípőből, de most tényleg nem ez volt a célom, csak kíváncsi voltam. Nem akarok konkrétumot sem, mert fölöslegesnek érzem, mert úgy sem ez alapján ítélném meg a feleket, és ez már a magánélethez tartozik, amihez nekem semmi közöm.
- Ez egy teljesen elfogadható és érthető lépés - biztosítom afelől, hogy nem lepett meg ez a megoldás. Jó tudni viszont, hogy nem csak úgy szélnek eresztik az ügyfelet, hanem ajánlanak mást, akár másik céget is, ha már bent nem tudják megoldani. - Köszönöm a választ! - mosolygok rá kedvesen és hálásan.
Marco Vega, a „szerető” mostohabátyám egy elmebeteg, bár papírja nincs róla, de úgy talán a sittre sem került volna be. Az pedig, hogy mennyire tesz jót neki a börtön, az számomra erősen kétséges, de szerintem csak ront rajta, de így legalább nagyjából ellenőrzés alatt van. Minden esetre jobb, ha nincs szabadon. - És minél szigorúbban felügyelik bent, annál jobb - egészítem ki a meglátását.
- Köszönöm! - mondom a dicséretre. Ráéreztem végre erre a generációra is, így már nem hiszem, hogy ettől rosszabb eredményt produkálnék.
Hozzá kell szoknom az itteni légkörhöz, az itteni helyzethez, az új emberekhez és az új szabályokhoz, és amíg ez meg nem történik, addig kicsit feszengek. Ráadásul van bennem egy adag megfelelési kényszer is, főleg új emberek előtt, és ilyenkor mindig kicsit görcsösebb vagyok. A fegyvertartásánál pedig ez hátrány, de most már azt hiszem, tényleg jó úton haladok. Miközben ideiglenes oktatóm beállítja a pályát, Marie nyit be, hogy közölje, Marcus megérkezett. - Rendben! - a lelkesedésem nem túl nagy a találkozót illetően, mert mégis csak egy új ember, és még Ryderrel sem ismerkedtem teljesen össze, és most meg kell bíznom abban, akiben ő bízik meg. Hát, nem lesz egyszerű feladatom, de meg kell barátkoznom a dologgal. - Köszönöm! - mondom kedvesen a pályára értve. Amikor Ryder is olyan helyre ér, ami már biztonságos, visszaveszem a fülvédőt, amit a beszélgetés idejére vettem le. Felveszem az alap testtartást és lövök néhányat, most már egyben, szünet nélkül. Majd egy gyors fejszámolás, és, ha minden igaz még maradt két golyó a tárban. De mielőtt ezeket is a célba eresztem, a fegyvert biztosítom, megnézem, hogy Ryder figyel-e, és ha nem, akkor a visszafordulás lendületéből, kapásból lövöm ki a maradék golyót, amik igaz, hogy nem fedik teljesen egymást, de a két lyuk egymásba ér a célponton belül, ha jól látom. Majd biztosítom a fegyvert, és kiveszem a tárat, ami valóban üres, és a csőben sem maradt töltény, mert az is ellenőrzöm. - Azt hi… - akarok hátra szólni, amikor az egyik töltényhüvelyre lépek, és egy pillanatra a meglepettségtől elhallgatok, és lenézek a lábam alá. Nincs gond, csak most nagyon nem számítottam erre az egyébként teljesen ésszerű dologra. Ha valami nem oda illőt érzek a talpam alatt, próbálok nem teljes súlyommal ránehezedni, hogy ne tegyek kárt abban, amiben nem kéne. Ez valószínűleg leginkább a táncból jött, hogy, ha rosszul is lépek, ne a partner lába bánja. - Szóval… - kezdek bele újra a mondandómba. - azt hiszem kivégeztem a táblát, de a töltényeim tuti, elfogytak - nézek Ryderre. Viszont, ha Marcus is csatlakozik hozzánk, akkor már nem is biztos, hogy akarok tovább gyakorolni, hanem inkább a további dolgokat kéne megbeszélnünk, legalább is szerintem. - Ha egyetért, akkor szerintem egyelőre elég volt ennyi a lövöldözésből - kérem a véleményét. A céltábla ellenőrzésre nem térek ki külön, mert gondolom ő is szeretné megnézni közelebbről, de a másik engem foglalkoztató kérdést még felteszem. - Egyébként hol találom a fegyvertisztításhoz szükséges eszközöket? - Nem akarom csak úgy használtan itt hagyni, hogy esetleg hetekig senki ne nyúljon hozzá, és végül a lőpor korrozív hatása tönkretegye.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyCsüt. 23 Ápr. - 18:04

flor&ryder

Bármennyire is meglepően hatott rám kezdetben a választott téma, nem érzek mégsem késztetést arra, hogy elhallgassam társaságom elől a választ. Ez is a mi csapatunknak a része, egy kockázat, amivel bármennyire nem akarunk, ugyanúgy számolnunk kell. Egy ilyen cég vezetése kapcsán sok tényezőt figyelembe kell vennünk és olyan körülményekre is megoldást találunk, amivel lehet, hogy az életben nem fogunk találkozni, de a jövő alakulását nem vagyunk képesek meghatározni. Ezért jó, ha van egy B tervünk, amivel hirtelenjében elő tudunk állni a különleges esetekre is.
- Tapasztalatból tette fel a kérdést vagy csak egyszerű érdeklődés volt? - nem kizárt, hogy az évek során volt része már abban, hogy többet érzett ő maga is a felvigyázója során, hiszen mindennek két oldala van, egészen eltérő nézőpontokkal felszerelkezve. Ugyanakkor a kérdésemre kapott válaszra nem azért vagyok kíváncsi, hogy utána bármilyen ítéletet is formáljak felette, mert mint ahogyan azt már korábban is tisztáztuk, ez bárkivel megeshet.
- Biztos vagyok benne, hogy ő is tesz majd róla, hogy így legyen. - fűzöm még hozzá saját meglátásomat, hiszen az ilyen emberekben benne van a késztetés, miszerint muszáj tenniük valamit. Valami őrültséget, amivel levezethetik a bennük felgyülemlett feszültséget, ugyanakkor még több időt dobnak rá az amúgy is évekre elnyúló ottlétükre. Ilyen lehet az, amikor az ember saját magának ássa meg a gödrét.
Ugyan még csak körbevezetésünknek első helyszínén tartunk - bár annyira sok nincsen belőle, - de úgy látom Flor otthonosabban mozog ebben a témában és ez a gyakorlásai során is meglátszik. A lövései pontosak és bár van egy-kettő, amin még lehetne finomítani, de ezt Collins majd úgyis jobban eltudja magyarázni, mint én. Ennek ellenére jómagam is lövök párat, hogy bemutassam mire is gondoltam pontosan, utána viszont abszolút átengedem neki a terepet, amíg én távolabb sétálok a gyakorlópályától Marcus megvárása érdekében, azonban eközben sem vesztem szem elől a lány lövéseit. Nem gondolnám, hogy ilyen szempontból problémák fognak majd akadni közöttünk, bár akivel majd fel kell vennie a közös lendületet, az Marcus lesz.
Nem sokkal később Marie figyelmeztetése után ismerős vonások bukkannak fel az ajtó mögött és az emlegetett fél is csatlakozik párosunkhoz. Szokásos üdvözlésünk után már csak akkor kísérem őt közelebb a lányhoz, amikor befejezte a lövések gyakorlását.
- Minden rendben ment odakint?
Részleteiben tisztában voltam azzal, hogy egy házaspárral találkozott, akiknek létezéséről körülbelül két hete tudtam meg én is információkat először. Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával avatott be csak, hogy a két fél a szomszédságában lakik és hogy személyesen keresték fel őt. Akkor azt tanácsoltam neki, hogy nyugodtan kísérje be őket a céghez és akkor komolyabban elbeszélgetünk erről, de Marcus szerint még bizonytalanok a védelem meglépésével kapcsolatban és rémeket se szeretnének a falra festeni, egyszerűen csak a környezet és munkahelyváltoztatás boríthatta ki őket. Úgy tűnik ez azóta bizonyára komolyabbá vált.
- Marie bevitte Chadnek a jelentésemet. Később nézzétek át, meglehetősen érdekes eset. - fűzi hozzá gyorsan válaszát, mielőtt közelebb léphetne Florhoz, hogy kezét nyújtson a lány felé. - Maga biztosan Flor. Marcus Tisdale vagyok és úgy vélem a főnök bizonyára már tájékoztatta, hogyha minket választ, egészen sok időt fogunk eltölteni egymással.
Marc elmosolyodik, én pedig helyeslően bólintok egyet, még mielőtt választ adhatnék Flor kérdésére. - Hagyja csak a fegyvert, máris szólok valakinek miatta. - nyugtatom meg efelől a lányt és ha már többet nem szeretne a gyakorlással foglalkozni, akkor megkérem őket, hogy fáradjunk át a következő helyszínre, közben viszont leintem a közelben lévő Rupertet - Collins egyik segédjét - hogy segítsen be nekünk a fegyverek tisztításával kapcsolatban.
- Marcus még mielőtt nálunk kezdett volna a brooklyn-i öngyilkosság megelőző központban dolgozott, de immáron 5 éve a csapatunk egyik elismert tagja. - vezetem fel a férfi bemutatkozásának folytatását, viszont ezek után átadom neki a terepet. Hiszen nekik kell megismerkedniük első körben, hogy szokják egymás társaságát, amit én csak néha fogok erősíteni kettejük között. Jobb szeretek időt hagyni az ilyen ismerkedésekre, hiszen ezek megkönnyítik legtöbb esetben a közös munkát. Egy viszonylag semleges környezet, ahol még nem élesben megy az egész megteremti a kellő hangulatot ahhoz, hogy a másikban nem a feszélyezett érzés maradjon hátra, hogy a felvigyázójával beszélget, hanem egy másik emberrel, aki készül a mindennapjai részesévé válni. Flornak tudom, hogy nehéz megnyílni ebből a szempontból, de Marcust olyan emberként ismertem meg, aki képes volt jól bánni a szavakkal és nem jelentett gondot neki türelmesnek lenni. Korábbi munkája megkívánta mindezt, azóta pedig nem láttam még, hogy akaratosabban lépett volna fel az ügyfelekkel szemben, hanem próbálta megtalálni a kompromisszum felé vezető aranyközéputat. Érdekes egy eleme ő a mi csapatunknak, hiszen nem nevezném a visszahúzódó személyiségnek, inkább olyannak, aki óvatosan fedezi fel a környezetét, ezt pedig egy-egy munka utáni összeülésünk után a csapattal könnyen észre lehetett venni rajta. Nem zárkózik el semmilyen témától, ahogyan attól sem, hogy magáról beszéljen bizonyos keretek között, szóval végignézve az embereim személyiségjegyeit még mindig úgy gondolom, hogy Tisdale jó választás lesz Flornak. Már csak azt remélem a lány sem vélekedik erről majd másképp, noha ehhez egy kissé huzamosabb idő kell, mi pedig azon leszünk, hogy mindkét fél számára megkönnyítsük ezt a feszélyezett időszakot.
- 5 éve és két hónapja. Fontos dátum. - jegyzi meg szokásához híven, büszkeséggel telve, mielőtt Florra vezethetné tekintetét. - Ugyanakkor sokat segítek be Collinsnak is az újoncok gyakorlásánál itt a lőtéren, amit úgy veszem észre kezdett megkedvelni, ha nem tévedek. - folytatja tovább, én viszont nem avatkozok bele a beszélgetésükbe, csak ha szükségét érzem véleményemet megosztani velük. - Nem tudom, fogalmazódott meg bármilyen kérdés velem kapcsolatban korábban, amit szeretett volna feltenni? Vagy szeretné, hogyha én mondanék el pár dolgot magamról, aztán megfordítanánk a sorrendet? - érdeklődik tovább Marc, miközben én felveszem az idegenvezetőjük szerepét, hogy most abba az irányba vezessem őket, ahol Flor az edzéseket gyakorolhatja majd.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptySzomb. 25 Ápr. - 11:10

Ryder ✫ Flor

Valamiért nagyon hamar kötődni tudok az emberekhez, ami sokszor nem jó, főleg, hogy az lenne a legjobb, ha minél távolabb lennék mindenkitől, hogy más ne kerüljön bajba miattam. Abban az esetben meg főleg, ha ennyire egymásra vagyunk utalva, mint a felvigyázó-védenc kapcsolat. Azt hiszem még sosem szerettem bele egyetlen védelmezőmbe sem, de azt már nem állítom, hogy az ilyenkor normális érzelmeknél maradtunk mindketten. Talán ezért is érdekel, hogy ilyenkor mi a helyzet, bár én most a szerelmi szálat feszegetem. Bár a téma feljövetelekor ez még eszembe sem nagyon jutott, csak most, hogy rákérdezett a szerelmi részre velem kapcsolatban. - Jó részt érdeklődés, és még egyik felvigyázómmal sem jöttem össze - szánom ezt nyugtatásnak -, de Tío sem a rokonom, ahogy a munkatársai egyike sem - árulom el enyhe mosollyal ezt a, szerintem, nem titkot. Ryder is biztos tudja, hiszen ezt annyira nem szoktuk titkolni, csak nem verjük nagydobra. Engem az ügy miatt kellett magához vennie, hogy ne kerüljek vissza a rendszerbe, mert ott bárki bármikor rám talált volna, és nem lettem volna biztonságban. Márpedig én úgymond koronatanú voltam a Vega-tárgyaláson. Leginkább tanúvédelmi programban lenne a helyem, ha én vagy Tío megbízna a rendszerekben. Az meg, hogy az ügy után is gyámom maradt, az már egy másik kérdés. Ráadásul abban az időben úgy kerültem a szerelmi kapcsolatokat, mint a tüzet, és az érintésekre még érzékenyebb voltam, ami alapján csak nagyon kevesektől fogadtam el, de azóta ők lettek a családom, én meg a csapatnak, mintha a kishúga lennék.
Nem tudom mennyire szánja megnyugtatásnak, hogy továbbra is tesz az ellen Marco, hogy hamar szabaduljon, de jól esik, amit mond. Viszont tudom, hogy betartja a szavát, és az ítélet után megesküdött, hogy még találkozunk, és én a börtön közelébe sem megyek, tehát neki kell kijönnie onnan.
Amikor abbahagytam a lövöldözést, és Ryder felé fordultam, a lőállásokat elválasztó falak miatt azt hittem, hogy még kettesben vagyunk, hiszen a beszélgetés hangjait teljesen elnyomta a fülvédő és a lövések hangja. Kicsit megilletődve fogadom el a felém nyújtott jobbot, és csendben hallgatom végig Marcus bemutatkozását. - Igen, én vagyok. Nagyon örvendek, és elnézést, ha megzavartam a beszélgetésüket, de nem hallottam, hogy itt van - szabadkozom zavartan. Nem szoktam bunkón mások szavába vágni, de tényleg nem volt tudomásom az ittlétéről. Marcus mondandójában viszont egy furcsaság megüti a fülemet: „ha minket választ”. Ezek szerint ő nem tudja a körülményeket, hogy általában nem én választok, hanem Tío, akiben feltétel nélkül bízok meg, de nem teszem szóvá. Én nem olyan vagyok, mint a legtöbb ügyfelük, hogy saját maguk keresik fel azt a céget, személyt, akinek a védelmét szeretnék élvezni. Nekem ilyen szintű ismeretségem nincs, így nem is próbálkoznék ezzel, mert valószínűleg katasztrófa lenne belőle.
Már nyitnám is a számat, hogy ellenkezzek Ryderrel, hogy én is meg tudom csinálni a fegyvertisztítást, amikor egy férfi már oda is lép hozzánk, aki nemrég lépett be, és el is kéri tőlem a fegyvert, én pedig a döbbenettől automatikusan adom át. Egyrészt nekem már túl sokan vagyunk itt, másrészt sosem szerettem, ha mások csinálnak meg helyettem olyan dolgokat, amiket én is megtudok. - Köszönöm! - mondom azért illedelmesen az idegen férfinak. Ryder pedig, mintha mi sem történt volna, folytatja Marcus bemutatását, amit a másik fél kicsit pontosít. - Gratulálok, öt és fél év nagyon szép idő ebben a szakmában - ismerem el szemtől szemben Marcusnak. - De remélem az előző munkahelyének nincs köze a választásához? - kérdezem meg nyíltan a főnököt most már felé fordulva, mert nagyon nem szeretném, ha máris potenciális öngyilkosjelöltnek tartana itt valaki. Tudok önveszélyes lenni, és az is vagyok, de ez kimerül abban, hogy a végletekig kimerítem magam, de szándékosan sosem ártanék magamnak. Ezt a fajta önpusztítást pedig itt senki sem tudja rólam, és nem is akarom, hogy tudjanak.
- Egyébként visszatérve a fegyvertisztításra - kanyarodok vissza az előző témához, ha az öngyilkosságit befejeztük. - Szívesen megtisztítom bármikor a fegyvert, amit használtam, nem okoz gondot, és nem szeretem, ha mások szolgálnak ki, és végeznek el olyan feladatot, amit nekem kell - tisztázom már most ezt is, hogy ne úgy tekintsenek rám, mint egy gazdag úrilányra, akinek még egy pohár vizet is a helyébe kell vinni. Hamarabb felnőttem, mint a legtöbben általában, és a mai napig frusztrál, ha megpróbálnak kiszolgálni.
- Igen, tíz éve elég szerves része az életemnek, hogy lőpályára járok gyakorolni, és megszerettem - válaszolok enyhe mosollyal az arcomon Marcus kérdésére. - És, Ön milyennek talált? - kérdezek rá kíváncsiságból. Ha már szokott tanítani is, akkor biztos, hogy van néhány meglátása, úgy, mint Rydernek, feltéve, ha látott rendesen.
Biztos, hogy volt jó néhány kérdés a fejemben, de most csak egy foglalkoztat leginkább legelső körben. - Szerintem meséljen magáról, amit szeretne - mondom kedvesen. - Viszont a főnöke nagyon elzárkózik tőle, de Ön mit szólna, ha tegeződnénk? - kérdezem félve mielőtt még bármit is mondhatna, mert, ha ő is úgy áll a dologhoz, mint Ryder, hát nem lesz egyszerű dolgom. De lehet, akkor a helyzetemet leginkább a céltábláéhoz hasonlíthatnám, ami általam lett meglövöldözve.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyCsüt. 30 Ápr. - 19:53

flor&ryder

Általában Chad reszortja volt az, hogy körbevezette az embereket és cégünk jó hírét emlegette közben különböző monológokkal megtűzdelve, hiszen ha buzdító beszédről volt szó, én rendszerint túlzásokba estem. Nem voltam jó mások lelkivilágának összerakásában és a nyugalmat is különös módszerekkel igyekeztem megteremteni. Nem vagyok az ölelgetős fajta, az, aki órákat ül másokkal egy szobában és végighallgatja őket, hanem inkább olyan, aki ha rájön ki zaklatta fel a számára fontos személyt azt felkeresi és értelmet ver a fejébe. Ez mindig Chad szerepe volt és tökéletes alakítást nyújtott benne. Most viszont igyekszem megtalálni azt a kontrasztot Florral kapcsolatban, ahol nem válok türelmetlenné, sértővé számára, hanem egy olyan helyet mutatok be neki, ahova mindenféle kellemetlen érzés nélkül jár majd vissza, még ha a körülmények elegendő okot is adnak arra, hogy ne érezze magát túlságosan is kicsapongó örömmel telve. Csak olyan témákba megyek bele, ahol ezt képes vagyok féken tartani és lényegében egy gyors túrát állítok össze neki az épület azon részeit megejtve, melyek fontosak lesznek a későbbiekben és ahol naponta többször is megfordulhat majd. Ugyan én csak minimálisan leszek része az életének, hiszen ezt a szerepet Marcus biztosítja majd neki, de ugyanúgy érdekem nekem is, hogy a védencünk a teljes körű biztonság minden velejárót élvezze. Elvégre csak akkor tudhatjuk biztosra, hogy a munkánkat jól végeztük el, ha az eredmények magukért beszéltek és bár a statisztikákra Chad ügyel, azért némi rálátásom nekem is akadt az évek során.
Florral a lövés gyakorlatát célozzuk be első megállónknak, amelynek részletei között úgy tűnik otthonosabban mozog és ez a lelkesedésén is ugyanúgy meglátszik. Én csak néha osztom meg vele véleményemet vagy éppen jó tanácsomat, de többnyire a háttérben húzódok meg és a megfigyelő szerepét öltöm magamra. Flornak olyan veszéllyel kell szembenéznie minden egyes nap, ahol úgy érezheti magát teljes biztonságban, ha minden oldalról bebiztosítja ezt a külső negatív hatásokkal szemben. A mostohabátyja ugyan a börtön szépségeit élvezi, ez viszont sok esetben édeskevés egy elszánt elmebeteggel a ring másik oldalán. Akik tenni akarnak valamit, azokat a rácsok sem állítják meg és erre Remi tökéletes példát mutat. A szélrózsa minden irányába szétszéledő embereinek kiléte olyannyira homályos még a bűnüldözőszervek számára is, hogy a férfi ezáltal sakkbábuként mozgathatja őket ahogyan csak kedve tartja. A személyleírások hiányosak, a tetteiket pedig nem lehet közvetetten senkihez sem kötni. Ügyesek a bizonyítékok eltüntetésében és bár csak ritkán mutatják meg úgynevezett tehetségüket, de akkor precíz módon végzik el a rájuk bizott munkát. Megértettem ebből a szempontból Flort. Az elővigyázatosságot még akkor is, ha jó pár ember felügyeli őt és minden lépését egyaránt, ez pedig különös párhuzamot mutatott kettőnk között. Én is bíztam a testőreimben, az embereimben. Tudtam, hogy mikre képesek, ellenben nem állt módomban egy percig sem leállni önmagam fejlesztését illetően, hiszen tudatában voltam kivel állok szemben és nem hagyatkozhattam minden egyes lépésem során az embereim védelmére. Maximálisan egyetértek azzal, hogyha önmagunk megmentéséről van szó, akkor személyünkre számíthatunk leginkább. Annak a páncélnak kell erősen körülölelnie, ami nap, mint nap az életünk része és ami akkor is funkcionál, ha éppen senki sincs a közelünkben.
Marcus megjelenése bizonytalan volt, hiszen korán reggel már jelezte, hogy ma ügyfelekkel fog leszervezni egy találkozót, de azt még hozzátette, hogy igyekszik majd időben befutni és ez úgy tűnik Marie jelzését illetően, hogy sikerül is neki. Elhallgatok a bemutatkozások során és csak akkor hallatom a hangomat, amikor úgy érzem annak épp akkor helye is van, a többit viszont rájuk hagyom.
- Nem zavart meg semmi halaszthatatlant. - fűzöm hozzá nyugtatásképp, és miközben magunk mögött hagyjuk a pályát, próbáljuk két oldalról is Flort különböző információkkal gazdagítani Marcus múltjáról és jelenéről egyaránt amellyel legyőzhetjük a bizonytalan ismeretlenséget.
- Köszönöm. Igazán minden percét megérte. - jegyzi meg Marcus, de a lány kérdésének hatására egy pillantást vetek kettejük társaságára.
- Nincs, emiatt nem kell tartania. - oszlatom el a kételyeit efelől, majd hosszabb magyarázattal is megtoldom válaszomat, mielőtt más témára térhetnénk át. - A választásom többek között azért esett Mr. Tisdale-re, mert az évek során azt tapasztaltam, hogy Marcus olyan természet, akivel könnyebb szót érteni és bizonyára abban egyetérthetünk, hogy plusz problémát kreálni a jelenlévők mellé nem kellene.
Ezzel természetesen nem azt éreztetem Florral, hogy a többi emberem egy vadállat, egyszerűen ha számon kellene tartanom az embereimet, Marcus az, akit eltudok képzelni a védelmére.
- Nem vagyok harapós és lehet velem értelmes keretek között egyezkedni is. - szól közbe az emlegetett fél, hogyha már jelen van, őt se hagyjuk ki a beszélgetésből, közben viszont egy lopott pillantást vet felém. - A célunk többnyire az, hogy ne tegyük még nehezebbé másnak az életét és én sem szeretném, ha nem muszáj, de persze attól még nálam is lesznek szabályok. - magyarázza el az ő meglátásait, mielőtt olyannak tűnhetne előttem, aki többet fordít az ismerkedésre, mintsem a munkájára. Én viszont egy percig sem gondolnám róla ezt.
- Lesz még rá annyi lehetősége a későbbiekben, hogy örülne majd, ha visszavonhatná ezt az ajánlatát. - véleményezem Flor megjegyzését, hiszen úgy tűnik zavart hagyott benne hátra amiatt nem kapott erre esélyt a korábbikban.
- Collins mellett? - szólal fel Marcus és széles mosoly jelenik meg az arcán. - Pazarul odavan a rendezettségért, a lőpálya meg az ő területe, amiért nagyon harap és eléggé allergiás.
Ezt én is határozottan át tudom érezni.
- Tíz év. Csúcs. - nyugtázza magában Marcus, miközben belépünk a terembe, ahol páran már nekiálltak egy-két harcművészet elsajátításának, de a hely nagysága miatt a mi hármasunk nem okoz majd fennakadást közöttük, bár úgy tűnik egy pillanatra mindenki abbahagyja azt, ami eddig lekötötte a figyelmét, amikor észrevesznek engem.
- Csak nyugodtan csináljátok tovább. - adom meg az engedélyt számukra, majd az egyik szabad részre vezetem a velem érkezőket. Marcus viszont eközben sem zárkózik el a további beszédtől.
- Nem volt szerencsém sokat látni, mert a végére érkeztem oda, de mint ahogyan említettem, Collinsnak néha besegítek, szóval később örömmel megválaszolom ezt a kérdést. - megáll egy ponton és egyik lábáról a másikra helyezve egyensúlyát figyelmét csakis Flor felé fordítja.
- Magamról, hű. - gondolkozik el, de ez nem zökkenti ki őt pár másodpercnél tovább. - Nehéz, de maradjunk annyiban, hogy kisebb szerencsével nem fogunk egymás idegeire menni. És ami a tegeződést illeti, részemről nincs akadálya, még ha a főnök nem is pártolja. - elneveti magát, én pedig egy helyet keresek magamnak és kigombolva zakómat helyet foglalok, néha őket, néha pedig a teremben lévők gyakorlását figyelve. - Viszont ha jól informáltak, akkor otthon vagyok a táncok világában, nem? Úgy 2 évvel ezelőtt pár elvétett hónapokig én is részt vettem társas táncon, szóval már igazán kíváncsi vagyok hova fejlődött azóta mindez. - fűzi még hozzá, én pedig ezt a pillanatot választom arra, hogy közbeszóljak.
- Flor, mit szólna ha Marcus segítségével bemutatná a tudását? - kezeimet összekulcsolom magam előtt, egyszer Marcusra, egyszer pedig Florra nézve közben. - Gyakorlás lenne mindkét fél számára, nem mellesleg az emberem dolgát is segítené, ha tisztában van mire számíthat magától.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptySzomb. 2 Május - 10:43

Ryder ✫ Flor

Idővel biztos meg fogom szokni a helyet, hiszen mindig megszokom az új helyeket, főleg, ha tudom, és idővel el is hiszem, hogy ott biztonságban vagyok. Itt abban leszek, mert Tíoban bízok, de még nem hiszem el teljesen, így az új emberek kicsit frusztrálóan hatnak rám. Eddig, amikor ennyire kiélezetnek éreztem a helyzetet, mindig úgy volt, hogy egy embert szoktam meg igazából, hozzá ragaszkodtam, és az újabb emberekben fokozatosan kellett megbíznom. Tío volt az első, a kollégáival pedig kezdetben csak pár percig voltam nélküle, majd szinte ugyan úgy bíztam bennük, hogy mellettük jó helyen vagyok. Itt New Yorkban is először csak egy embert kellett megszoknom, miután eszméltem az álomvilágomból. De most sok az új, akiben meg kell feltétel nélkül bíznom, és a kezükbe adnom az életemet, és nem tudom, hogy ez mennyire fog menni. Itt a lőtéren, amíg csak ketten voltunk Ryderrel, egészen megfelejtkeztem megint az ittlétem valódi okáról, de most, hogy egyre többen vagyunk, kezdek megint feszültebb lenni, de ezt nem akarom, hogy lássák rajtam. Mint ahogy azt sem akarom, hogy sokan tudomást szerezzenek a pánikrohamaimról, bár lehet, hogy azt már akkor elszúrtam, amikor még csak a garázsban voltunk. Ez egy betegség, amit az eszemmel tudok, de én mégis szégyellem, hogy ennyire gyenge vagyok, ezét is rejtegetem, de így sokszor nem tudok normális indokot adni, hogy bizonyos, egyébként tök ártalmatlannak dolgokat, miért nem akarok megtenni, ilyenkor persze sokan hülyének néznek, de az valahogy nem zavar annyira.
Egy ekkora helyen három vadidegennel összezárva kicsit soknak tűnik, de még kontrollálom magam, de próbálok mindenkire egyszerre odafigyelni, és látni ki mit csinál, hogy esélyük se legyen meglepni. És tudom, hogy itt biztonságban kellene éreznem magam, és eddig úgy is volt, de már nem olyan, mint néhány perce, és ezért is örülök, hogy elindulunk kifelé. Még biccentek annak a fickónak, aki elvette tőlem a Glockot, majd elhagyjuk a terepet.
Amikor megtudom, hogy Marcus az öngyilkosságokkal foglalkozott az előző munkahelyén, kicsit megrémülök, mert tényleg átfut az agyamon, hogy önveszélyesnek tartanak. Az életemben sok a „nem tudom, mi lenne, ha”, ami néha elbizonytalanít, hogy valóban akarom-e én azt az egészet, de még valójában nem akartam szándékosan kárt tenni magamban. Afelől, hogy ők nem ezt gondolják, viszont talán az győz meg leginkább, amit Ryder szemében látok, ami talán az egy pillanatnyi döbbenet. Persze a szavai is jól esnek, és sejtem, hogy ezzel nem a többi kollégája ellen beszél, de a szavak hazudhatnak, az arcon viszont az új kérdés, információra adott igazi reakció mindig ott van legalább egy pillanatig, amit én már megtanultam észrevenni, persze csak, ha figyelek. - Akkor megnyugodtam, és köszönöm! - mosolygok szívből mindkettőjükre, amikor a főnök válaszol a kérdésemre.
- Lehet túl jól lett informálva rólam - nézek Marcusra játékosan, hiszen Ryder már rájött, hogy szeretek alkudozni a védelmemet szolgáló szabályokban, ami tudom, hogy nem a legjobb, sőt…, de, ha még azelőtt bezárnak egy lakásba, hogy valóban veszély lenne, ahonnan sosem mehetek ki, akkor talán igazából nincs is életem, amit meg kellene védeni. - A szabályokkal általában nincs gondom, ha azok ésszerűek - nyugtatom meg Marcust, hogy nincs bajom az előírásokkal, de ahhoz ragaszkodok, hogy ne csak légből kapott célokat szolgáljanak, és lehetőség szerint, ne börtön legyen az otthonom. Az meg nálam már előre lépés, ha valamennyi beleszólásom nekem is van, és nem kész tények elé vagyok állítva.
- Élt már katonai mesterlövész mellett? - csúszik ki a számon kicsit ironikusan a kérdés. Egy katona mindig katona marad, akár szolgálatban van, akár nincs, és Tío is elképesztően ragaszkodik a mai napig a rendezettséghez, főleg, ha fegyverekről van szó. De szerintem ez egy ilyen veszélyes dologgal kapcsolatban mindenhol elvárható lenne, ha nem akarnak balesetet. - A fegyver mindig tiszta, és használat után elzárva tartandó, de mindig kéznél kell, hogy legyen szükség esetén, és semmiképpen sem hanyagul elhányva - idézem határozottan nem pontosan Tío elvárásait ezzel kapcsolatban, de a lényeg benne van. Amikor megkaptam a saját pisztolyomat, bármikor azonnali, pontos választ kellett tudnom adni, hogy hol van és milyen állapotban, függetlenül attól, hogy mit csináltam vagy, hogy mennyire voltam fáradt.
Ryderék az edzőterembe vezetnek, ami nem olyan kihalt, mint az előző, és ez nem tetszik annyira. Nem akarok pánikba esni ismét, de nekem túl sokan vagyunk, így próbálok az ismeretlenek előtt folyamatos takarásban lenni, ezért mindig úgy helyezkedek, hogy valamelyik kísérőm mögött legyek. Ryder engedélyt ad a folytatásra a többieknek, így talán már nem leszünk annyira a figyelem középpontjában, de akkor sem vagyok nyugodt, és talán a légzésem is gyorsabb, mint eddig.
Collins említése, aki még plusz egy ismeretlen a közvetlen közelemben, aki sokat fog tudni rólam…, szívesen elkezdeném már most az alkudozást, hogy inkább Marcus vagy Ryder mellett csiszolgatnék még a fegyverhasználatomon, de ez talán most még korai. Még bízok abban, hogy valóban megbarátkozok a hellyel, bár most nem ezt érzem. Nem is értem hova lett az a vagány énem, aki egyedül vágott neki New Yorknak még nem is olyan régen. Így leginkább csak egy kedves mosollyal reagálok Marcus ajánlatára.
- Ezt örömmel hallom. Így szerintem még könnyebb lesz az együttműködésünk - nézek kedves rá. Valóban zavar a magázódás, mert az engem mindig távolságtartásra int. - És én is bízom benne, hogy a minimálisra tudjuk csökkenteni a feszültséget. - Azt nem merem állítani, hogy sosem lesz feszültség, mert maga a kapcsolatunk jellege sem teszi ezt lehetővé, de talán valóban megmaradhatunk a minimálisnál.
Viszont egy meglepő új infót oszt meg velem legújabb védelmezőm: társas táncolt. Eddig beszéd közben sajnos nem tudtam kizárólag partnereimre figyelni, mert erős késztetést éreztem, hogy feszült figyelemmel kísérjem a többiek ügyködését a héttérben, de erre azért nem bántóan, csak érdeklődve odakaptam a fejemet. Viszont mielőtt még bármit hozzáfűzhettem volna Ryder vette át a szót. Az alap ötlet nem lenne rossz, de most már kifejezetten mehetnékem van, egy olyan helyre, ahol jóval kevesebben vagyunk, mondjuk úgy hárman. Arról meg nem is beszélve, hogy bármennyire is szívesen segítek be a táncórákon a tanárnak, utálok a figyelem középpontjában lenni, mert veszélyesnek találom. És ezt most is érvényesnek érzem. - Valóban jól informált, mert élek-halok a táncokért, bár én inkább a latin vonalhoz vonzódok elsősorban. De, ha valóban van hozzá kedved, valamikor felmérhetjük, hogy hova fejlődött a társas vonal - mosolygok Marcusra, de a feszültség már kezd kiérződni a hangomból, és már a helyemen sem tudok mozdulatlan lenni. - Sajnos nem hoztam magammal olyan zenét, ami a társas táncokhoz illene - értem szándékosan félre Ryder ötletét. Nagyon nem akaródzik kimenni a figyelem középpontjába verekedni. Most leginkább a „fuss messzire” motoszkál bennem, bár a látszatra fenntartása mellett miszerint minden rendben, így csak az elsétálás maradna, de az nagyon messzire. - Meg amúgy is sokan vagyunk itt, és nem szeretnék senkit megzavarni a gyakorlásában. De alapvetően jó ötlet, csak majd később, amikor nem lesznek itt ennyire sokan - térek át a valódi mondandójának megválaszolására. Viszont azt már észre se nagyon veszem, hogy megindulok a kijárat felé. - Mondjuk úgy… csak mi. Rendben? - kérem a két férfit kicsit furán arra, hogy menjünk innen máshova, ahol nincsenek ennyien. Főleg akkor, amikor még valaki bejön, egy kicsit nagyobb testalkatú, és miután leteszi a cuccait az egyik fal mellé, megindul felénk, valószínűleg, hogy valamelyik beszélgető partneremmel váltson néhány szót. Bár, ez engem egyáltalán nem nyugtat meg. El akarok innen menni, most.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyKedd 5 Május - 19:20

flor&ryder

Többnyire megfigyelővé szeretnék válni Flor és Marcus beszélgetésének folyamatában és csak akkor közbeszólni, hogyha ténylegesen mondandóm akad. Általában az embereim megtalálják a közös hangot a védencükkel és sosem találkoztam még összeférhetetlenséggel, ahol a munkájuk minőségét gyalázták volna vagy a viselkedésük oda nem illő mivoltát. Voltak közöttük közvetlenebb típusok, akik kaphatóak voltak a beszélgetésre, de csak addig a pontig amíg az nem ment a munkájuk rovására. Ő nekik ez volt a módszerük, az aduászuk, hogy próbáltak könnyedebb hangot megütni az adott személlyel, hogy egy barátságosabb légkört teremtsenek köré. Eleve sok feszültség lakozik egy olyan emberben, akinek az élete veszélyben forog, de olyanok, mint például Jim, Marcus vagy Wendell, ők képesek voltak arra, hogy eltereljék a figyelmét a másiknak a problémákról anélkül, hogy túlságosan is belebonyolódnának az életükbe. Nem váltak ettől kevésbé profibbá, pont ellenkezőleg. Olyat tudtak, amit mások, közöttük én is nem tudtunk volna meglépni. Én más személyiséggel rendelkeztem, amit sokan nehezen tudtak elfogadni, noha ritkák voltak azok az alkalmak, amikor személyesen én vállaltam be egy személy védelmét. Chad és jómagam is megléphettük volna ezt, de a feladatkörünk legfőbb alappillére az volt, hogy az embereinket kiképezzük és felkészítsük a rájuk váró megpróbáltatásokra. Több pontból álló programot állítottunk neki össze, amelynek folyamatában lehetőségük nyílt a lövészet és az önvédelmi technikák gyakorlására is. Kisebb megbízásokat kaptak, olykor próbára tettük őket ezzel, hogy lássuk mennyire készek a nagyvilágra és legtöbbször ilyen alkalmak során buktak ki azok, akik aligha akarták komolyan venni mindezt, csupán valami megmagyarázhatatlan elgondolás vezette őket ide. Ő tőlük általában érzékeny búcsút vettünk, hogy azokra koncentráljunk, akik ténylegesen ennek akarják szentelni a hétköznapjaikat.
Marcus már nem kezdő volt nálunk és rengeteg emberrel volt már dolga. Tudtam mire képes, ismertem a módszereit, azt hogy mennyire ügyel a részletekre és milyen precizitással figyel a védencére. Flornak most az állandóságra van szüksége és arra a környezetre, ahol nem feltétlenül kell elszakadnia azoktól a dolgoktól, amiket örömmel csinál. És bár jó pár háttérellenőrzés még várat magára, ettől függetlenül mi is próbálunk alkalmazkodni hozzá, úgy összekapcsolni a mi érdekünket az övével, hogy az ne váljon túlságosan lazává, hanem igenis Flor megvédése legyen a lényege.
Úgy látszik Marcussal sikerül beszélgetésbe elegyednie, ezt pedig egy jó kezdetnek könyvelem el közöttük, ami remélhetőleg a későbbiekben sem fog másféle irányt venni. A szabályok kerülnek előtérbe, Marcus pedig Flor kérdésére csak először egy enyhe fejcsóválással reagál.
- Élni nem éltem velük, de ismertem egy-kettőt. Kezdem sejteni már mire gondolsz. - gondolkozik el ő maga is emiatt. - Elég gyorsan alakultak náluk a lakótárs váltások legutóbbi információm szerint. - teszi még hozzá, miközben beérünk egy újabb helyszínre, ahol Flornak is több időt kell majd eltöltenie a közeljövőben. Itt pedig bármennyire is jól esne az embernek, ha nem lennének a közelében, valahogy sosem állt meg még az élet. Az ittlévők szerették különböző módon fejleszteni magukat ezt én sosem tartottam rossz dolognak.
Marcus és Flor egy olyan témába csöppennek bele, amiben én nem feltétlenül vagyok jártas. A nővérem és Alana jóvoltából akik viszont annál inkább élvezték a táncparkett meghódítását muszáj volt olykor beadnom a derekamat, de legutoljára Vivienne esküvőjén táncoltam vele, ami idestova 5-6 évvel ezelőtt volt. Nem szívesen osztom meg velük többnyire ünneprontó véleményemet, helyette én eközben a körülöttünk lévőket is felmérem. Volt még mit finomítaniuk, de napról napra egyre jobban ment nekik és tudtam, hogy mikor arra kerül sor, hogy egy másik ember védelméért felelnek, akkor készen fognak állni minden létező verzióra. Ennek hatására viszont egy rögtönzött ajánlattal élek a másik két partnerem felé.
- Nem lenne ellenemre képben lenni az újdonságokkal is. - kezd bele a tánccal kapcsolatos válaszába Marcus, majd tekintetét rám vezeti a kérésemre és két tenyerét egymásba csapja. - Arra viszont kíváncsi lennék, hogy alakulna. - hangjából lelkesség sugárzik, de Flor pedig pont az ellenkezőjét pártolja. Felvonom a szemöldökömet a kioldalazó mozdulataira és bár bennem van a késztetés, hogy mindenkit kiküldjek a teremből, nem kívánom megkockáztatni a korábbi pánikszerű rohamát, amit a garázsban élt át.
- Akkor ezt elnapoljuk úgy tűnik. - sóhajtásomat követően felállok eddigi ülőhelyemről és begombolva a zakómat lépek el a társaságomként elhíresült duó mellett, hogy a kijárathoz lépve tenyeremmel kilökjem annak ajtaját és egyetlen női tagunkat előre engedjem. - Eszerint irány a tárgyaló, hogy átvegyük a további részleteket. Ennyi túra ma úgy tűnik mindenkinek elegendő volt.
És később nekem is még egy ügyféllel kellene lebonyolítanom egy telefonhívást, amit ugyan megejthetnék most is, félreállva egy pár percre a többiektől, de igenis érzem, hogy a vonal túlsó végén lévő személy újabb táncot akar lejteni az idegeimen. Prescott már egy ideje az én felügyeletem alatt álló személy volt, de a legutolsó incidense óta átadtam őt egy másik emberemnek. Többször is figyelmeztettem őt jó tanácsként, miszerint a nyilvános kiakadásról letehetne, de ő elkeserítő próbálkozásokkal szerette felhívni magára a figyelmét. Mint egy nagyra nőtt gyerek, azokkal viszont sosem tudtam igazán bánni. A kis összezördülésük és a véleményem kifejtése viszont egyáltalán nem tetszett neki. Azóta viszont ha kell, ha nem, mindenért felkapja a vizet.
Én veszem át a csipet-csapat vezetését a tárgyaló irányába, ám elhallgatok, hátha valamelyikőjüknek még akadna rögtönzött kérdése egymáshoz. Én megértettem Flor ellenérzéseit a korábbiakkal kapcsolatban és bár örültem volna, ha lebonyolítjuk mindezt, lépésekben haladunk, nem maratonfutásban.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyCsüt. 7 Május - 18:35

Ryder ✫ Flor

Az elme veszélyes fegyver, akár mások ellen használják, akár önmagunk ellen kerül bevetésre, ráadásul én úgy vettem észre, hogy ez ellen a legtöbben védtelenek. A pszichológia pedig ezzel foglalkozik, és engem mindig is érdekelt, ezért is vettem fel a főiskolán, bár nem volt a fő tárgyam. Hiába tapasztaltam meg az ott tanultakat már korábban a saját bőrömön, és utána hiába tudatosultak a dolgok bennem, mégis nagyon gyakran sokkal nagyobb hatással van egy pszichikai dolog, mint azt szeretném. Marco pedig sokkal nagyobb hatással van és volt rám mindig, mint kéne, még akkor is, amikor olyanok társaságában vagyok, akik profi testőrök, és akik közül az egyikben Tío is megbízik annyira, hogy engem rá merjen bízni.
- De remélem azért nem értettél félre, mert én nagyon szeretem Tíot - mosolyodok el szívből. - Ezzel csak azt akartam mondani, hogy ez számomra nem lesz újdonság, és szerintem könnyedén fogok tudni alkalmazkodni hozzá, mert már tapasztaltam, lehet komolyabban is - egészítem ki gondolatmenetemet. A katona-élettel együtt jár a szabályok szigorú betartása, néha betartatása, ami egy idő utána annyira részévé válik az életüknek, hogy már akkor is e szerint élnek, ha már nem lenne rá szükség.
Az idegességem ellenére is észreveszem, hogy Ryder mennyire nincs otthon a tánc témakörben Marcusszal ellentétben, aki még kap is az alkalmon, hogy egyszer kicsit felzárkózzon a társastánc vonalon. Azt viszont már nem jut el a tudatomig, amit Ryder felvetésére mond, csak minél hamarabb ajtón kívül akarok lenni. A „nagydarab” idegen viszont szerencsére megáll, amikor a főnök is feláll a székéről, és az indulás jeleként felveszi a zakóját. - Köszönöm! - mondom halkan, amikor kinyitja előttem az ajtót, és én úgy surranok ki rajta, mintha nagyon rossz helyre tévedtem volna. Bár a valóságban nem így van, de én mégis így érzem.
Rengeteg edzőteremben megfordultam már itt New Yorkban, ahol szintén sokan voltak, de az mégis máshogy hatott rám. Ott ismeretlen voltam, csak a recepcióssal kellett szóba állnom, meg esetleg azzal, aki vagy az órát tartotta, vagy megmutatta az eszköz helyes használatát. A többi ott lévő meg tudomást sem vett rólam, illetve, gyakran vagy más nevet diktáltam be, vagy csak a keresztnevemet használtam, ami biztonságérzetet adott. Itt viszont úgy éreztem mindenki tudja, hogy ki vagyok, de azt biztosan, hogy miért vagyok itt, ráadásul, ha kimentem volna, egyből a figyelem középpontjába kerültem volna.
- Sajnálom, nem akartam több tervét keresztbe húzni senkinek - mondom szomorúan a tárgyalóba érve, részben Rydernek, hiszen neki már biztosra tudom, hogy ma nem egy előre megtervezett programja esett kútba, és részben Marcusnak, mert valószínű, hogy ő is csalódott valahol, és miattam át kellett szerveznie néhány dolgot a mai napon. Eddig valahogy nem akaródzott megszólalnom, és csak a folyosón lévőkre figyeltem, és még véletlenül sem néztem egyik kísérőmre sem. Valahogy nem akartam a szemükbe nézni, eddig. Zaklatott vagyok, valamiért jobban, mint kellene, és talán jobban, mint mostanában voltam. Pedig most nincs is rá okom, hiszen Marcot figyelik, és most éppen azokkal vagyok, akik vigyázni fognak rám. Remélem ez csak a korábbi enyhe pánikrohamnak az utóhatása, amit az új környezet és emberek fűszereznek meg, most igen rosszul, és nem valaminek az előszele. Nem vagyok boszorkány, vagy médium, és nem is hiszek az ilyenekben, de néha megérzek dolgokat, mint például középiskolában, amikor röpdolit íratott velünk a tanár infóból, és én előző nap, amikor a táskába pakolva megfogtam a füzetet és könyvet, rossz érzés töltött el, hogy ezen az órán lesz valami, és lett is. A témára már nem emlékszem és a jegyre sem, de az érzésre igen, és arra, hogy elvileg nem volt előjele a dolognak, csak megéreztem. Ráadásul ez nem az első és nem is az utolsó alkalom volt az eddigi életemben. Biztos, hogy van valami ésszerű magyarázata a dolognak, de én még nem találtam meg, így utólag meg főleg nem. Most pedig bízom benne, hogy nem erről van szó, mert akkor nagy bajok lesznek.
A tárgyalóban leülök egy székre, és várom a viselkedésemre irányuló kérdéseket, leginkább talán Marcus részéről, valamint azokat a kérdéseket, amik alapján jobban meg tud ismerni, hiszen valahol ennél a témánál szakadt félbe a beszélgetés. De arra is kíváncsi vagyok, milyen új szabályokhoz kell mostantól alkalmazkodnom, hiszen szerintem Ryder most fog ezekre rátérni, főleg, hogy az a személy is itt van, akire rá fog bízni.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptySzomb. 16 Május - 15:40

flor&ryder

Bármennyire is nem tudtam túl sokban azonosulni azokkal az emberekkel, akik mindig vágytak az emberi kapcsolatokra, attól még mások gondolkozása igenis felkeltette az érdeklődésemet. Olykor megérteni egy ember elméjének világát érdekes volt és sokkal többet tárt fel, mint amennyit valaki személyisége vagy az ő általa átadott információkból leszűrhettünk. A logikai felépítése, az, ahogyan reagál a dolgokra és amilyen elvekkel rendelkezik. Mindig is előnyös dolognak véltem, ha többet megtudhattam miképpen olvassam mások testbeszédét, hiszen az esetek többségében sokkal többet mondtak el az illetőről, mint amennyit szavakban nyilatkozni tudott volna. Olykor nem bűn odafigyelni másokra, még ha néhány ember esetében pazarlásnak is tűnik. Flor megismerése nem két perces feladat, ezt pedig Marcus is tudja jól. A lány óvatos, kimért viselkedése valahol keveredik az udvariassággal. Azzal a fajta közeledési mintával, ahol az illető megfigyel, tanul a környezetéből, de mindezt csak átgondolva teszi meg - a saját biztonságos keretein belül. Flort pedig ilyen nőként könyveltem el magamban. Aki inkább a tudásra szomjazik, a biztos tényekre, mint arra, hogy bármit is kiadjon magáról, ezt pedig olyan felfogásnak tartottam, ami nem állt távol az én elgondolásomtól. Ugyanakkor rengeteg korlát, erős védelmi vonalként meghúzott határ lakozik benne, amit csak azok tudnak még megközelíteni is, akik türelemmel vannak a nő iránt és nem sürgetik vagy hozzák olyan helyzetbe, ami feszélyezetté tenné, kizökkentené őt a hétköznapi elképzeléseiből.
Pár alapinformációt sikerül cserélniük a duónak, én pedig csak minimálisan állok elő saját véleményemmel. Nem leszek ott 0-24-ben Flor közelében, ezért Marcus lesz a felelős. Sokra nem megyünk azzal, hogy mi jó viszonyt ápolunk, ha pedig a testőrével képtelenek jól kijönni, hiszen kettőnk között ő az összekötő kapocs. Az a két lábon járó védelmi háló, ami Flort tartja távol minden ráleselkedő veszélytől, az pedig csak és kizárólag úgy működik, ha a két fél képes egymással normális kommunikációra. Általában az embereink jól veszik ezeket az akadályokat. Kitűnően alkalmazkodnak még a leginkább romlott személyiségű ügyfelekhez is, hiszen nem a mások felett történő ítélethozás a munkájuk, hanem az életük megvédése. Ugyanakkor nem tudnám azt állítani, hogy egy-két alkalommal ne csúszott volna be az a hiba, amikor is a védelmező és a védenc között konfliktus került felszínre, melynek kialakulását általában a veszekedést generáló ügyfél számlájára szoktuk irni. Tudniillik, nem olyan embereket képezünk ki, akik csakhogy erejüket fitogtassák, még a fába is belekötnének, ellenben akadnak olyan emberek, akik kedvelik, ha a másik agyára mehetnek. Lehetetlen kérésekkel hozakodnak elő, aztán annak minden lépésébe belekötnek csakhogy bármiféle ellenérvet kifejtsenek emberemből, pont azért, hogy utána jelenteni tudják. Az ilyenek már az első pár alkalom után megmutatják valódi énjüket és ha már a testőrünk az, aki jelenti, hogy a munkáját ellehetetlenítik, abban a esetben egy másik céget ajánlunk, ahol kedvükre cincálhatják a rájuk vigyázók idegrendszerét. Mi nekünk sem érdem, ha meg kell válni egy ügyféltől, de néhány esetben indokolt. Ha minden lépésébe belekötnek az emberünknek, ott abban a környezetben mindkét fél sérülhet, ezt pedig a biztonságuk megérzőse érdekében nem engedhetjük meg magunknak. Tudom, hogy Marcus képes lesz megtalálni a közös hangot a lánnyal, még ha ez időbe is telik majd és megannyi ellentétbe, aminek elkerülhető jeleit a megismerkedésünk óta ott tapasztalom a hölgyeményen.
- Nem éreztem a részedről panaszkodásnak ezt, de bizonyára nem lehet egyszerű menet a mindennapok vele. Bár ennek is megvan ugyanúgy az előnye, ahogyan a hátránya is. - gondolkozik el Marc, mielőtt én lehetnék az, aki felvetné az edzés gondolatát. Ez a terem általában zsúfoltig tele van, többen is jönnek-mennek, gyakorolnak és úgy váltják egymást, hogy senki se tartsa fel a másikat. Olyan alkalom sose lesz, hogy valaki csakis egyedül van ebben a teremben, hiszen elég gyakoriak az összevont edzések is, ahol a nem együttérkezők partnereket cserélnek és közösen gyakorolnak. Csapatmunka, nevezhetjük így is. Mégis úgy gondolnám minél előbb elfogadja ennek velejáróit Flor, annál egyszerűbb lesz neki és most, hogy Marcus is itt van, könnyebben legyűrhette volna a félelmeit, hiszen a férfi nem annyira ismeretlen már számára.
- Sose kérjen bocsánatot amiatt Flor, amit igazából érez, mert ha tényleg sajnálja, még akár vissza is fordulhatunk. Értelmezés kérdése. - vetek egy kósza pillantást a lányra, mielőtt az egyik tárgyalót célozhatnánk be, ahol a hátramaradt részleteket tisztázhatjuk majd. - Mellesleg nem húzta keresztbe, pusztán elnapoltuk a gyakorlást.
Értelmezheti mindezt ígéretnek is akár, hiszen vannak dolgok, amelyek környezetében muszáj lesz majd helytállnia.
A tárgyaló ajtaját Marcus nyitja ki, majd előre engedve a lányt lépünk be most már mindhárman, de az ülés helyett én most az állást választom. Ugyanakkor emberem hellyel kínálja Flort, hiszen ő maga is hasonlóképpen leül, de ennek eldöntése a lányra marad.
- Most csak egy-két helyet sikerült megmutatnom ittléte során, de a többivel is meg fog ismerkedni majd az elkövetkezendő időszakban és mindkét gyakorló helyiség fontos állomása lesz a hétköznapjainak. - kezdek bele, de közben nem vezetem el a lányról tekintetemet. - Viszont mi szeretjük a rendszert és úgy gondolom magától sem áll annyira távol, hogy legyen némi menetrendszerű, átlátható a mindennapjaiban. A holnapi nap folyamán kapni fog egy programfüzetre hajazó beosztást, ahogyan Marcus is, ezen pedig azon időpontok lesznek feltüntetve, amikor meg kell jelennie az épületben. Ezzel kapcsolatban természetesen azon leszünk, hogy olyan beosztást készítsünk, ami a munkáját vagy egyéb tevékenységeit ne akadályozza, de ahhoz, hogy ez a partnerség közöttünk simulékonyan működjön, ezeket jobb lenne nem kihagyni. Eszerint az időpontok szerint fogja kapni a belépőkártyáját is, szóval ha a továbbiakban a kezdeti átvizsgálást szeretné elkerülni, akkor a pontos megjelenés is ajánlott.
Nagyjából próbálom felvezetni neki mire számíthat a későbbiekben, még akkor is, ha első fordulatra ez egy szűken beosztott káosznak is tűnhet, ahol az embernek arra sincsen ideje, hogy levegőt vegyen. Ez pedig közel sincsen így és mihelyst a kezébe tartja majd Flor az előbb említett papírt, ő is látni fogja majd. Természetesen gyakorlatban is másképpen fog ez kihatással lenni rá. - Az edzései, a gyakorlatai részben kötöttek, részben pedig szabad kézűek lesznek majd. A kötöttsége abban rejlik, hogy pár alkalommal oktatót kap maga mellé, aki a saját programját követve fogja képezni a jelenlévőket, legyen szó kezdőkről vagy olyanokról, akiket már haladóknak hívhatunk, mindannyian ugyanabban vesznek részt. De ezen kívül lehetősége lesz külön gyakorlásra is az ittléte során, amit a saját kényelme szerint fog beosztani, kialakítani, ahogyan könnyebbnek érzi. Eddig minden világos? - kérdezek rá és elhallgatok, időt hagyva neki az információk befogadására és az előtt is, mielőtt áttérhetnék Marcus feladatára-részvételére az életében.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyVas. 17 Május - 7:47

Ryder ✫ Flor

Rydert már valamennyire megismertem, legalább is azt hiszem, és úgy gondolom, sok mindenben hasonlítunk. Ezt valahol nagyon jónak találom, de, ha abból a szempontból nézem, hogy alaposan megismerjem, akkor annyira nem jó. Engem leginkább Tío ismer, talán ő az egyetlen, akit ritkábban lepek meg a reakcióimmal, mint bárki mást, de azért néha még neki is tudok meglepetést szerezni, ami nem feltétlen pozitívum. Ezt persze nem szándékosan csinálom, de a beidegződések keverednek bennem a véremmel, ami időről időre a felszínre tör. És valahol talán az is ide tartozik, hogy különböző helyzetekben teljesen más személyiséget mutatok magamból, hiszen más vagyok; még otthon sem vagyok mindig olyan felszabadult, mint amikor táncolok. Viszont Marcus már nagyon más tészta, őt szinte egyáltalán nem ismerem még, és ő lesz velem a legtöbbet, de gőzöm sincs, mit fog szólni Hozzám. Nem akarom megnehezíteni a munkáját, de még életemben nem volt olyan, hogy egy rám vigyázóval ne lett volna összezörrenésem, ezt még Tíoval sem értem el soha. Tíonak is megvannak a maga nagyon szigorú szabályai, amiktől nem tűri az eltérést, és amikor két makacs személy találkozik, valaki akaratának hajolnia kell. Szerencsére eddig azt tapasztaltam, hogy ész érvekkel meg tudtam győzni, és találtunk egy köztes megoldást, ami mindkettőnek megfelelt. Ezt viszont megszoktam, és próbálom is mindenkinél használni, csak néha nem működik, de örülök, hogy itt talán fog. Majd meglátjuk. A szabályok viszont nincsenek ellenemre alapvetően, csak meg kell szoknom őket, mai néha idő.
- Mint mindennek - egészítem ki a gondolatát -, és örülök, hogy így gondolod - mosolygok Marcusra.
Most sikerült egy olyan szituációba belekerülnöm, ahol még magamat is megleptem. Egy edzőterem, amit ennyi ember használ a munkája miatt, ott nem valószínű, hogy lesz olyan, hogy „üres”. Most még is feszélyez ez a sok ismeretlen, így Ryder ötlete jobban kizökkent, mint kellene. Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy most kimenjek és verekedésbe kezdjek, főleg nem úgy, hogy valószínűleg még figyelnének is. Ehhez más érzelmi állapotra van szükségem. Talán most még az is jobb lett volna, ha szervezett edzés van, ahol nem mutatnak még be sem, csak beállok a „tömegbe” és követem az edző utasításait. Viszont ez még hangosan sem mondom ki, mert a végén még megteremtik ezt a lehetőséget, és ha tévedek, akkor csak még nagyobb figyelmet kapok.
- Ez a félmondat kísértetiesen emlékeztet Tío egyik szabályára - mondom ki hangosan a szavakat, - de most inkább csak menjünk előre - folytatom még mindig csendesen. Bár itt most talán nem is annyira a valóságnak megfelelően beszéltem, hanem átvitt értelemben, de ezt még magam sem tudom igazán. - Viszont az „elnapolás” is számíthat a tervek keresztülhúzásának, ami szintén csak értelmezés, felfogás kérdése - mutatok rá az én értelmezésemre. Szerintem ez is csak az adott személy szabályokhoz és tervekhez fűződő hozzáállásától függ, ami sok esetben eltér. De annyi biztos, hogy Ryder nem fogja hagyni, hogy még egyszer ilyen könnyen kisétáljak, bár nem is ez a hosszú távú célom, de most nem tudok oda visszamenni.
A tárgyalóban most tudatosan fogadom el a helyet, amit Marcus kínál, mert, ha állok, akkor most biztos elkezdenék fel-alá járkálni, ami sosem járult még hozzá, hogy megnyugodjak. Ha pedig eléri az idegességem azt a szintet, hogy nem bírok megülni, akkor úgy is fel fogok állni, és csapást szántok a padlóba.
- A rendszer jó, mert valahol biztonságérzett ad, de megvannak a maga hátrányai is. A fix időpontok általában eddig sem okoztak gondot, de ha valami közbejön, mondjuk egy túlóra, amit nem mindig lehet előre megmondani, vagy a kávézóban kell besegítenem, vagy bármi más, akkor ugye le tudom mondani, vagy elcsúsztatni? Bár igyekezni fogok, hogy ilyen ne legyen - teszem fel az engem foglalkoztató kérdések egyikét. Az élet néha kiszámíthatatlan dolgokat produkál, és szeretem a lehetőségeket az ilyen helyzetekre is nagyvonalakban tisztázni. - Valamint én eddig törekedtem arra, hogy az állandóan ismétlődő helyek minél kevesebbek legyenek az életemben, és ez le is korlátozódott a munkahelyemre és a táncteremre, ahova eddig Ric mindig elvitt és hazavitt - térek rá a másik engem foglalkoztató kérdés felvezetésére. Ric a tanár, ha ő nincs, óra sincs, és a lakásom az ő lakása és a táncterem közötti útvonalon van. Ha mindig ugyan azon az útvonalon járkálok menetrendszerűen, akkor Marco, vagy az embere, hamarabb elkaphat, amit eddig kerülni akartam, de egy „menetrend” kiszámíthatóvá tesz. - És Te sem lehetsz napi huszonnégy órában velem - nézek most Marcusra. Magát a kérdést viszont nem mondom ki hangosan, de szerintem érzik, hogy mire akarok kilyukadni: hogyan nem lesz kiszámítható az útvonalam, ha itt szinte, vagy ténylegesen napi rendszerességgel ugyan azokban az időpontokban kell megjelennem? Az emberek által kreált véletlen, pedig csak látszólagos, amit eddig is pontosan tudtam, amikor edzőterembe mentem, de ott több volt a lehetőség a helyszínekben. A motozást pedig mindennél jobban kerülni akarom, de mi van, ha tőlem független okból kések? Az edzések, gyakorlatok témakörnél viszont egyelőre egy kérdésem van. - Az edzőket ott a helyszínen fogom megismerni egyből élesben, és hány embert is érint ez pontosan? - kérdezek ár még az engem foglalkoztató dolgokra. A többi magától értetődőnek tűnik, hogy az alapoknál kezdek, hogy felmérjenek, majd beraknak arra a szinte, ahol vagyok. Ez táncnál is így van, legfeljebb egy darabig pakolgatjuk az embereket, ha nem egyből találjuk el a szintet, mert előfordul, hogy valaki két szint között van, vagy több mindent is táncol, és akkor meg még bonyolultabb lehet, ha ott is különböző ideje táncol egy-egy stílust.
- Maga a védelmem hogyan is fog működni odakint? - kérdezem meg a legfontosabbat, ha még nem tértek rá. Mert oké, óránként telefonálok, vagy, mint ezt korábban beszéltük Ryderrel, ha ez nem lehetséges, ha elindulok és megérkezek valahova telefonálok, hiszen táncórán vagy munka közben nem igazán tudok ennyire odafigyelni az időre. Mert itt biztonságban leszek, de kint?

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyVas. 24 Május - 2:30

flor&ryder

Az elképzeléseimhez való ragaszkodás és kitartás mindig is lényem egy olyan része volt, amit képtelen lettem volna levetkőzni magamról. Képes voltam ugyan alkalmazkodni másokhoz, akár végighallgatni a tanácsaikat, de nagyon ritkán fogadtam meg a külsősöktől beérkező elképzeléseket. Csak és kizárólag akkor történhetett meg mindez az én világomban, hogyha az, amit kaptam, ésszerűnek hatott. Minden más esetében egy percig sem gondoltam volna át a saját verziómat.
Egy ügyfél esetében tudatában voltam annak, hogy bizonyos keretek között a kompromisszumok megkötése elhanyagolhatatlan. Két partner simulékony együttműködéséhez adok-kapok feltételek szerint kell eljárni, ugyanakkor az sem mindegy, hogy ez milyen határokat feszegetünk. Nekünk a fő feladatunk az emberek védelme. Az, hogy olyan környezetet biztosítsunk a védenc számára, ahol nem kell állandó jelleggel a háta mögé tekintgetnie. Amelynek keretei között képes élni maximálisan az életét, kihozni belőle a legtöbbet, míg mi azért vagyunk ott, hogy bármilyen negatív hatást kivédjünk, mielőtt az igazából elérhetné ügyfelünket. Ebből kifolyólag nehezen vagyok csak hajlandó alkudozni egy-egy téma esetében és ez most sem fog történni másképp. Úgy gondolom adtunk némi játszóteret Flornak, lehetőségeket, hogy azt tegye, ami hozzájárul a hétköznapjaihoz, de innentől kezdve az irányítás a mi kezünkbe helyezi át az irányítást.
Az edzésének lehetőségéről ugyan ő könnyedén igyekszik letenni, én azonban pont az ellenkezőjét helyezem előtérbe. Betudom ezt a kezdeti idegességnek, az ismeretlen környezet közel sem jótékony hatásának, de pont ennyi indok bőven elegendő nekem ahhoz, hogy a következő alkalommal ez már gördülékenyebben menjen. Ugyan útközben megosztom vele burkolt véleményemet, az ő válaszára már nem fűzök hozzá semmit, már csak azért sem, mert elérkezvén a tárgyalóba úgy vélem fontosabb dolgaink is akadnak, mintsem leragadjunk az elmaradt edzés témájánál. Megvárom, amíg a többiek kényelmesen elhelyezkednek, közben viszont összeszedem gondolataimat. Bizonyára kérdései ezek után is lesznek, hiszen megeshet, hogy néhány számomra alapvető témát ugyan kihagyok, ő viszont fontosnak véli annak tisztázását, ezért a lehetősége meglesz, ha mindezeket a köröket le szeretné részletesebben is futni. A közös munkával kapcsolatos elvárásokat viszont már csak akkor osztom meg vele, amikor megkapom mindkettőjük teljes figyelmét. Marcusnak nem ez az első alkalma, hogy egy ügyféllel kell lennie, Flor viszont még nem dolgozott velünk korábban, még ha elődjeinkből fordult is meg nála egy-kettő. Azonban mindannyian más módszerekkel, más elképzelésekkel dolgozunk még ha a célunk egy és ugyanaz.
Kimondatlan gondolataim kiütköznek arcom vonásaira kérdései kapcsán, de már csak ezt követőleg adom tudtára az én véleményemet erről. - Próbáljuk meg ezeket a késéseket és csúszásokat minimalizálni és minél kevesebbszer kijátszani. - kezdek bele, majd összekulcsolom ujjaimat magam előtt, miután kihúzva féloldalasan egy széket helyet foglalok rajta én is. - A túlórákkal kapcsolatosan minél előbb értesítse Marcust, ellenben ha mindez elkerülhető, tegyen róla, hogy ne történjen meg sokszor. Ami pedig a kávézóban történő segítséget illeti, szeretném, ha az első két hónapban ezekkel a lehetőségekkel nem élne, ha ez megoldható. - osztom meg ezzel kapcsolatban gondolataimat, ám mielőtt teljes mértékben a kiakadás szélére sodornám őt ezzel, gyors indoklást teszek erről. - A munkája mellett, ami önmagában már egy olyan terület, ahova a kezünk nem ér el, ott vannak még a táncórák, az edzések, a spanyol órák és a kávézó is. Ez rengeteg olyan program, amiből muszáj lesz visszavenni vagy olyan időközönként beiktatni őket, ami nem hetente több alkalmat jelent. Korábbi felvetésével, miszerint a rendszernél hátrányok is vannak, egyet kell értenem és ezek a kitérők a maga életében is ugyanúgy azt jelentenek. Megbeszéltük korábban, hogy a munkájával kapcsolatban kidolgozunk egy közös verziót, ahogyan a táncórára is rábólintottam. Viszont olyan úgymond félretehető eseményeket, mint a spanyol órák megtartása jobb lenne egy kis időre hanyagolni, hogy megnézzük azokkal a programokkal kapcsolatban amik továbbra is jelen vannak az életében miképpen haladunk a közös munka során. Természetesen ez csak átmeneti megoldás lenne a részünkről, később ez még változhat, ez teljes mértékben az együttműködésünktől függ.
Nekem, nekünk muszáj a nagyobb képet néznünk, márpedig ezek a sűrű programok könnyű célponttá teszik őt bárki számára. Ahhoz, hogy egy élhetőbb környezetet tudjunk neki létrehozni, muszáj lesz több intézkedést bevetnünk, ami bizonyára nem fogja boldogítani őt, de hosszabb távon kifizetődő lesz.
- Ami pedig a mi rendszerünket illeti, bizonyos időközönként változtatunk. Valamikor más napokra tesszük át az edzéseket, más időpontot választunk és az ide, majd hazafelé vezető útvonala sem lesz kiszámítható, ezekről azonban elsőként értesítjük. Ennek összeállítását és az emiatt történő aggódást viszont csak bízza ránk. - szinte meglátszik rajta, ahogyan az apró fogaskerekek elindulnak a gondolataiban és kombinálnak miképpen működhet ez.
- Marcus nem lesz a nap minden szakában ott, az éjszakákat rendszerint otthon tölti majd, másnap viszont korán reggeltől ismételten magával lesz. - kezdek bele a kérdésére adott válaszomba. - Bármelyik helyszínre is hivatalos, ő fogja hozni és vinni, bármerre is szeretne menni, azt ő felé kell elsősorban jeleznie. Baráti találkozókat természetesen szervezhet a későbbiekben, ezt viszont olyan helyekre lehetőleg, ahol Marcus szemmel tarthatja akár feltűnésmentesen is. - foglalom össze a gondolataimat, mielőtt érdeklődésemet kifejezhetném irányába egy engem foglalkoztató témával kapcsolatban. - Tudna nekünk mesélni az otthonában működő biztonsági rendszerről? Kamerák elhelyezkedéséről esetleg? Csak hogy ezekkel is tisztában legyünk.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyHétf. 25 Május - 17:53

Ryder ✫ Flor

Minden bonyodalom ellenére nagyon szeretek edzeni, mert már hozzászokott a szervezetem, és, ha valamiért kimarad a soron következő edzés, vagy esetleg több egymás után, akkor konkrétan hiányzik. Valószínűleg ma is fogok otthon edzeni egy kicsit, de az itteni edzést most elképzelhetetlennek tartom. Ryderék nagy szerencsémre engednek is ezen tiltakozásomnak, de úgy érzem, hogy Ryder éppen ezért fogja még jobban szükségét érezni a közeljövőben ennek a pótlását.
Nem akarok közbevágni, de azt hiszem kicsit elbeszéltünk egymás mellett. Gyűlölök túlórázni, és úgy kerülöm, mint a tűzet, főleg, hogy az „megy a vakok javára”, de nem tudom azt mondani, hogy „nem”, ha a főnököm azt mondja, hogy „túlóra” vagy a határidő mondja. Azzal a megjegyzésével kapcsolatban, hogy szóljak mielőbb Marcusnak, azzal pedig egyáltalán nem is áll szándékomban ellenkezni, mert ez számomra természetes, hogy amint tudom, értesítem. A kávézós megjegyzésével pedig azt hiszem a szívem mélyén valahol egyet értek, mert valószínűleg a saját lelki békém érdeke, hogy kerüljem, mert habár nincs bajom sem Bennel, sem Lynnel, jobb, ha nem találkozok velük túl gyakran, mert az valahol még is csak azt erősíti bennem, hogy Ben a féltestvérem, akinek valahol fáj a létezésem. És ott biztos, hogy jobban tudatosulna bennem is az, hogy, habár itt él egy karnyújtásnyira az „apám”, aki nem akarja, és sosem akarta, hogy én létezzek.
Amikor azt mondja, hogy a rendszerességgel és egyéb kiszámíthatósággal kapcsolatos aggodalmaimat bízzam csak rájuk, akaratlanul kicsit elmosolyodom, és le is hajtom a fejem, hogy takarjam, mert milyen jó is lenne, ha ez nálam így működne. Ez nem miattuk van, hanem csak magam miatt, mert képtelen vagyok nem aggódni.
Teljesen végig hallgatom, egy hang nélkül, pedig a „Marcus mindenhova visz-hoz” témánál kiakadok, de tényleg nem akarom kizökkenteni a gondolatmenetéből, és nekem is jobb, ha egyben hallom az egészet, hogy egy globális kép álljon össze a fejemben. Csak akkor veszem át a szót, amikor a lakás biztonsági rendszereiről kérdez.
- A típusokról gőzöm sincs - bocsátom előre -, de tudtommal nagyon modernek - kezdek bele. Mivel ennyire nem értek hozzá, nekem maga a márka sem mond semmit, és bőven elég volt számomra, hogy olyan ember szerelte be, aki ezeket a rendszereket hivatásból ismeri, úgy, minden csínját-bínját, és én biztonságban éreztem magam mögöttük. - Kamera van az épület és a lakásom bejáratánál kívülről - egy kicsit ez utóbbi szót meg is nyomom, jelezve, hogy ott is marad, mert bent nem lesz kamera, még, ha az életem múlik is rajta. - Ehhez tartozik egy laptop, amin mi Rae-vel tudjuk figyelni az eseményeket, valamint egy külső hozzáférési kód, amit eddig Ryan figyelt, és most átadott Tíoéknak. - Én nem kaptam meg, mert az átmeneti időszakban, abban a pár napban, ami most volt, kellett valaki, aki hozzáfért szükség esetén rajtunk kívül is, így azt tőlük kell majd elkérni. - Van egy riasztó rendszer is, aminek a kódját csak én és Rae tudjuk, valamint a bejárati ajtó és az összes ablak golyóálló. Rács viszont sehol sincs, mert úgy gondolom, hogy ahol be lehet jutni, ott szükség esetén ki is lehet jutni. - Eddig profi módon szöktem meg mindenhonnan, bele értve a mostohacsaládomat, és a rendőrbírókat is, amikor még nem találták ki, hogy Harry Larson legyen a gyámom, de ezt nem fogom a tudtukra hozni. - Ja, és nyomkövető van a telefonomban, amihez csak Tíoék férnek hozzá. - Azt, hogy tőlük kapok-e külön telefont, vagy ennek a hozzáférését kérik el, azt rájuk bízom, nekem mindegy. Telefon nélkül úgy sem teszek egy lépést sem, még a postaládához sem.
- De visszatérve a korábbi dolgokra, gyűlölök túlórázni, és amennyire lehet, kerülöm is, de, ha a határidő vagy a főnök mondja, hogy kell, akkor nem mondhatok nemet, de azt természetesnek veszem, hogy amint megtudom, vagy sejtem, hogy túlóráznom kell, azonnal szólok - nyugtatom meg, hogy ez kérés nélkül is így lenne. Viszont jó tudni, hogy „mi lesz,ha…, mi lenne, ha…” esemény van. - A kávézóban az elmúlt hetekben nem voltam, és amennyire lehet, ezt tartom is. Van elég teendőm a tizenkét órás felszolgáláson kívül is. - Nyugtatom meg más oldalról, hogy a plusz pénzen kívül más nem nagyon vonz benne, így én annyira nem fogom keresni ennek a lehetőségét. - Viszont úgy beszéltük, hogy az edzéseket áttesszük ide, ami azt jelenti, hogy ennek nem kellene gondot okoznia a megérkezés és a távozás közötti időben - emlékeztetem, hogy korábban úgy volt, hogy nem járok külsős helyekre éppen a biztonságom miatt. - Ami pedig a spanyol órákat illeti, az időmbe is csak átmenetileg, azaz egy-két hét, fér bele egynél több diák, tehát leginkább egyről beszélünk. Azzal az eggyel viszont heti két-három alkalommal találkozok másfél- két órában, hogy eredményes legyen a tanulása, de ahogy csak lehet, változtatjuk a helyszínt. Viszont erre a pénzre szükségem van, de átmenetileg, esetleg megoldható, hogy néhány órát skypont oldjunk meg, de hosszú távon ez nem kivitelezhető - osztom meg velük álláspontomat. Kizárólag a főállásomból nem tudok megélni, így kell a plusz bevétel, és, ha a kávézó kiesik, ami amúgy sem egy biztos forrás mivel csak kisegítő vagyok, így az oktatásoktól már nem tudok olyan könnyen lemondani. Ezek viszont összegezve azt jelentik, hogy lemondtam a külső helyszíni edzésekről, és a kávézóról, tehát csak a tánc, ami általában heti maximum két alkalom, és az órák maradnak. Ezzel viszont szerintem már sokkal jobbak az esélyeim, mint eddig voltak, hiszen így maximum négy-öt alaklommal vagyok el otthonról a munkát leszámítva, ami sokkal jobb, mint az, amikor heti öt nap voltam edzésen, és e mellé jött a tánc és a spanyol órák, tehát lényegében napi huszonnégy órában kontrollálatlan voltam.
Marcus „napirendjén” viszont nem tudok elmenni, amit szóvá is kell tennem, egyébként nem is én lennék. - De akkor Neked - nézek itt most Marcusra - rajtam kívül nem is lesz más védenced? És mi van a saját életeddel? - kérdezek rá az engem foglalkoztató kérdésekre. Természetesen nem a részletek érdekelnek, hogy konkrétan kik azok a személyek, akiket miattam ad le, hanem, hogy a rendszer hogy működik. Valamint, hogy most akkor miattam mond le a saját életéről, mert akkor tuti, hogy bűntudatom lesz vele szemben, és valamit biztos megpróbálok kitalálni ez ellen.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyPént. 5 Jún. - 20:04

flor&ryder

Egészen biztos vagyok abban, hogy nehéz lehet elfogadni, ha valaki felül akarja írni az életedet teljes mértékben és egy olyan programfüzet szerint beosztani, ami olyanná változhat idővel, mintha az ember egy ketrecen belül élne és annak belterületén belül mozoghatna csak. Én sem pártolom Joshua jelenlétét a közelemben, de ha ellenezném a hivatásának azt a részét, ahol legfőbb feladata engem védenie, akkor a saját rendszeremet köpném szembe. Ugyanakkor egy olyan világban, ahol címeres ökrök néznek ki maguknak és feltett szándékuk, hogy a fejedet karóra tűzzék minél előbb úgy vélem az embernek biztonságosabb élnie az életét, ha plusz egy ember ott van a közelében, aki észreveszi azt, amit meglehet az én figyelmem elkerül. Sokat köszönhettem az évek során Joshuanak, hiszen kerültem én is szoros helyzetbe, amíg Remingtonnak a börtönbe elég szabad teret adtak arra, hogy a kedve szerint játszadozzon. Ha akkor, azokban a pillanatokban nem lett volna mellettem, mostanra bizonyára már nem készíthetném ki idegileg Flort azzal, hogy egy újabb rendszert kelljen bemagolnia a régebbi helyett, de amennyi cég vagy személy, annyiféleképpen értelmezzük más ember megvédését. Valaki szigorúbb határok közé szorítja be védencét, valaki enged a póráz szorításán. Mi valahol igyekszünk vele megtalálni azt a fajta arany középutat, ahol a védelme is biztosítva van és az életének fontos részeiről se kell lemondania. Ez pedig olykor azzal jár, hogy muszáj számot vetnie magába, melyek azok a helyek, melyek nélkül elképzelhetetlen és élhetetlen az ő világa, hogy eszerint osztályozzuk melyiket kell kis időre félretennie és melyikre kell koncentrálnia. Számomra is ugyanez a menetrend. Remi emberei még ennyi év elteltével is előszeretettel vadásznak rám és bár jelenleg nem tudom, hogy Diaz milyen idegállapotban van odabent, hiszen aszerint változik neki a kívánsága, hogy élve járuljak a színe elé vagy tüntessenek el örökre a föld színéről. Legutóbbi információm szerint képes volt gyűlöletét olyan mértékben lecsillapítani irányomba, hogy még pár szót is szívesen váltott volna velem, csak adjam fel magamat egy olyan nyolc évvel ezelőtti tragédiáért, amihez semmi közöm nem volt. Neki ezzel ellenben szent meggyőződése van az ellenkezőjéről, de megértem, a cellában töltött monoton évek bizonyára nem csak a személyiségére, de az elméjére is kihatással lehettek. Még szerencse, hogy minden fekete-fehéren ott áll egy dokumentumba elzárva, amit egyetlen kósza elmejátéka sem tudna megmásítani. De mivel az életem úgymond egy félnótás kezében van, ezért nem csak magamat, de a megmaradt családtagjaimat is ugyanúgy őriznem kell. Nekem is jobban esne úgy találkozni a nővéremmel vagy a lányával, hogy előtte nem ötven útvonalat szervezek le, változtatva az időt, a napot vagy azt, hogy félúton kocsit váltok. Nekem sem hiányzik az amúgy is pörgéssel teli életemből, hogy teljes logikai rendszer szerint jussak el a számomra fontos emberekhez, de velük kapcsolatban nem viselkedhetek önzően. Tudom jól mit kockáztathatnék, ha egyszer nem figyelnék oda és hibáznék. De mint ahogyan a családom esetében, úgy a munkám során sem lehetek figyelmetlen, ezért is tervezek-szervezek, még akkor is, ha ez éppen Flornak kevésbé tetszik.
A kamerák elhelyezkedésével kapcsolatos válaszát csendben kísérem végig és már csak akkor hozom tudtára véleményemet, amikor úgy érzem nem zökkentem ki őt. - Akkor arra a napokban egyik szakemberünk majd ránéz, hiszen szeretnénk, ha a legjobbal rendelkeznének. Ez nem feltétlenül jelent cserét, mert ha ő megfelelőnek találja, mi nem erőltetjük a változtatásokat. Az érkezéséről viszont mindenféleképpen előre szólunk majd, hogy ne érje váratlanul egyiküket sem. - foglalom össze kezdetleges gondolataimat, mielőtt ezen tovább haladva vezetném fel következő szavaimat. - Remek, akkor ezek maradni is fognak ott, ahol vannak, mi csak a típusra leszünk kíváncsiak, az elhelyezkedéssel nem lesz probléma. A kódokkal kapcsolatban pedig egyeztetünk Tio-val a továbbiakban, hiszen úgy gondolom ez maradhat a megszokottnál.
Mint mondtam, olykor képes vagyok kompromisszumokat kötni és természetesen nekem sem az a célom, hogy kamerákat helyezzek a közös lakásuk minden pontjára. Kérdésem pusztán abból fakadt, hogy kell-e változtatni azon hol találhatóak a rendszer ezen fontos kellékei.
Ugyan mikor kezdetben felvezette milyen állomásai is vannak az életének vagy hova szokott eljárni, nem fejtettem ki bővebben ezzel kapcsolatos meglátásaimat, most azonban mikor a közös munkánk alapjait kell megbeszélnünk, kifejtem neki mivel nem értek egyet. - Egy szavába kerül és kieszelünk egy tervet a kimenekítésére onnan.
Nem gondolom komolyan a szavaimat, erre pedig az arcomon megjelenő félmosolyom is rájátszik egy keveset. - Ha előre szól, azzal rendbe leszünk. Tudja mi nekünk is könnyebb, ha nem kell egy csapatot küldenünk senki munkahelyére és rátörni a másikra az ajtót. Humánusabb megoldás, ha folyamatosan tájékoztatjuk a másikat. - de persze, a részéről ezzel nem lesz probléma, csak mellékes információként fűzöm hozzá gondolataimat.
- Akkor ezzel kapcsolatban nem fogunk összeveszni. - értem itt ezalatt a kávézóval kapcsolatos döntését, miközben ő emlékeztet engem a korábban megbeszéltekre az edzéseivel kapcsolatban, amivel kapcsolatos egyetértésemet egy bólintással fejezem ki.
- Ez valójában nem vészesen sok alkalomnak tűnik, viszont örülnénk, hogyha az első pár alkalmat tényleg otthoni körülmények között tartaná meg, interneten keresztül, ahogyan maga is felhozta Flor. Szeretnénk átláthatóbbá tenni ezt a rendszert és amíg az átállás folyik, ezek csak plusz programokként tarthatóak számon. A későbbiekben természetesen visszaállhatunk a korábbi verzióra is, de első körben inkább ezt javasolnám.
Minden egyes jó döntés és hiba is az elején bukik ki, márpedig ha az utóbbival találjuk szembe magunkat, akkor még azelőtt szeretnénk kijavítani, mielőtt komolyabb problémája is lehetne belőle a hölgyeménynek. Amíg viszont én a további tudnivalókat fogalmazom meg magamba, amikről úgy vélem már a nagyját átvettük, ő Marcus felé intézi érdeklődését, ezért átadom emberemnek a terepet a válaszadásra.
- Ilyenkor csak egyre koncentrálunk, szóval te leszel az egyetlen, akire figyelnem kell. - kezd bele Marc, mégis elmosolyodik Flor aggodalmára az életével kapcsolatban. - Az életem miatt ne aggódj, attól még ugyanúgy teszem a saját dolgaimat is, de legfőképpen a munkámat kell végeznem. Gondolj erre úgy, mint a te műszakodra a munkahelyeden. Abban a pár órában te sem az életedre koncentrálsz, hanem a bent elvégzendő feladatodra. Az enyém is ilyen, csak hosszabb idősávba nyúlik el. - foglalja össze, hogy érthetőbbé váljon ez Flor számára.
- Éjszaka én is hazamegyek és kora reggel, a munkába indulásod előtt megyek csak vissza hozzád, hogy elvigyelek oda. Mivel az otthonodban vagy, ami egy komoly rendszerrel felszerelt és nem egy védett házban, ezért az éjszakát nem odakint szobrozva vagy nálatok bent töltöm, hanem a saját otthonomban, ellenben ha bármi történne, intézkedni fogunk, hogy elkerüljük a legrosszabbakat. - itt Marcus tekintete rám siklik, amitől egyetértően bólintok egyet, de a folytatást rábízom. - Ugyanakkor amíg munkába vagy, én ugyanúgy a saját dolgomat végzem és csak akkor megyek vissza érted, ha szólsz. Ugyanez vonatkozik az itt történő edzéseidre is. Kicsit átláthatóbb így az egész? - érdeklődik a lánytól, hogyha még akadnak benne megválaszolatlan kérdések, azokat még most tisztázni tudjuk.

.

mind álarcot viselünk
Ryder Danforth
Hivatal
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
41
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
zane holtz
274
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 EmptyVas. 7 Jún. - 7:01

Ryder ✫ Flor

Az elmúlt néhány hónapban, hiába tudtam ki akar elkapni, hiába volt szinte végig mellettem egy „felvigyázó” mégis szabadnak éreztem magam. Előtte Tíoék mellett is viszonylag szabad voltam, csak lényegében vagy öt évvel a Washingtonba történő megérkezésemet követően voltam tényleg napi huszonnégy órás felügyelet alatt, amikor mindig volt a közelben egy „őrszem”. Utána is mindig szemmel tartott valaki, mert a telefonomon bármikor meg tudták nézni hol vagyok, és el is mondtam, hogy mikor hova megyek, de az mégis más. De most nagyon úgy tűnik, hogy ismét ezt az életet kell majd élnem, amit csak most fogok fel leginkább, hogy majdnem olyan lesz, mintha „házi” őrizetben lennék, mint egy bűnöző. Tudom, hogy így leszek a legnagyobb biztonságban, és nem Ryderék és a módszerük ellen akarok kifogásokat gyártani, de szoknom kell(ene) a gondolatot, hogy szinte rabként kell majd élnem. A gond viszont az, hogy a pánikrohamokat nálam ki tudja váltani a bezártság is. A mostohacsaládomnál kialakul bennem a klausztrofóbia is, mivel gyakran kaptam azt a büntetést, hogy bezártak egy ablaktalan, szűk, sötét helyre akár félnapokon át, hiszen ez fizikai sérülést nem okozott, így, ha a gyámügy tett látogatást, akkor nem volt rajtam külsérelmi nyom, a lelkiek pedig nem látszódtak. Vagy, ha egészen pontos akarok lenni, nem látszódhattak, mert azért újabb büntetés járt. Viszont, így, ha a bezártság-érzet elhatalmasodik rajtam, akkor egy olyan oldalam mutatkozik meg, ami még Tío is csak talán egyszer-kétszer látott. Akkor fordulok ki legjobban önmagamból, mert akkor muszáj szabadulnom, bármi áron, és minél jobban fékezni akarnak, annál rosszabb. Sérült vagyok, és az is maradok, mert nem bízok és nem is hiszek a pszichológusok általi gyógymódokban. A beszéd segíthet, de csak, ha bízol a másik félben, amihez az igazán sérült embereknek az kell, hogy igazán ismerje a másik felet, de pszichológus nem kezelhet ismerőst. Ha viszont egy pszichológus nem tud mit kezdeni valakivel, akkor a pszichiátriára küldi, ahol nem kap mást, mint olyan gyógyszert, ami teljesen elnyomja, leszedálja az embert, azaz évekig tüneti kezelést kap, ami a környezetének segít elhitetni, hogy jól van. De nem akarom, hogy az új védelmi módszer ezt kiváltsa belőlem, így próbálom nem gyorsan összerakni a dolgot, csak szépen lassan, fokozatosan, hogy legyen időm megszokni. Ryderék elődje próbálkozott bezárni, igaz azzal, hogy próbált rávenni legyek minél többet a lakásban, de általában ellenállásba ütközött, és nagyjából maradt minden a régiben, és, ha nagyon megijedtem bezártam én saját magamat az erődhöz hasonlító lakásomba.
- A legmodernebbet kaptam - mondom biztosan, ennyi megmaradt a kütyüről, vagy legalább is néhány hónapja még az volt. A márka engem sosem érdekelt semmiben, mert néha a „no-name” jobb, mint egy márkás cucc. Szerelésben és bütykölésben egész jó vagyok, de alkatrészt mindig úgy vásárolok, hogy vagy viszem a régit, vagy arról egy fényképet, és közlöm: „Egy ugyan ilyet szeretnék”. - De ugye vagy Ön vagy Te ott lesz végig? - nézek először Ryderrel majd Marcusra miközben egyáltalán nem próbálok magabiztosnak látszani. Örülök, hogy ők sem szeretnének újabb kamerákat elhelyezni vagy beljebb vinni a lakásban a meglévőket.
- Köszönöm a lehetőséget, de egyelőre örülök, hogy bekerültem - mosolyodom el (végre) szélesen. - Ha majd munkahelyet akarok váltani, és ellenállásba ütközök a vezetőség részéről, akkor viszont lehet, hogy élek majd vele - hülyéskedek én is, de azért van némi gazság a dologban. Hallottam már olyan cégről, munkahelyekről, ahonnan nem akarják elengedni a dolgozóikat és maradásra nem fizetésemeléssel bírják rá őket, bár (szerintem) ez a hely nem ilyen. Az ez utáni megjegyzésére csak helyeslően bólogatni tudok, és én mindent meg fogok tenni ezért, hogy így járjak el, de ez állami munkahely, ahol bármikor befuthat egy azonnali jelentés-kérés, és hallottam már a kollégáktól olyat is, hogy négy óra előtt öt perccel érkezett ilyen, és másnap reggel a munkaidő kezdetéig kellett megválaszolni, tehát túlóra lett belőle. Bár nem gyakoriak ezek szerencsére, de előfordulhatnak.
- De tényleg csak pár alkalom legyen, rendben? - kérdezem kérlelően. Hosszú ideig nem húzható, hogy ne találkozzak a tanítványommal, főleg, hogy a barátnőm is lett idő közben. Julesszal nagyon jól kijövök, és valóban összebarátkoztunk, így előtte kicsit nehezebb titkolózni, mert olyan betegséget/okot kell majd kitalálnom, hogy ne akarjon meglátogatni, mint én tettem, amikor autóbalesete volt, ahol a kisfia is megsérült, bár szerencsére csak a karja tört el.
Néha úgy érzem, hogy én egész életemben csak gondot okozok mindenkinek, aki valamiért az életemébe csöppenek. Anyu azért veszítette el a családját, mert házasságon kívül születtem; apunak szintén megromlott a viszonya a családjával, mert olyan nőbe szeretett bele, akinek én voltam a lánya. A mostohacsaládom miattam került rács mögé, bár ezt nem sajnálom. Tío és a csapata élete miattam is veszélyben volt, mert segítettem nekik elkapni a Vega családot, akiknek ezért ők is felkerültek a céltáblájára, plusz egy, akkor még tinit kaptak a nyakukba, akinek a „normál” dilijei mellett egy csomó lelki nyavalyája volt. Ben, a féltestvérem élete is tönkre menni látszik, mert az életébe csöppentem, és miattam kiderült, hogy „bioapu” félrelépett, ami egy sor lavinát indított el az életükben. Ryan életét is sodortam veszélybe, amikor elfelejtettem neki említeni egy randit, és majdnem katasztrófa lett belőle. Rae élete is veszélyben van, csak mert hozzám költözött be. Most pedig Marcus készül lemondani az életéről, és alkalmazkodni az enyémhez, hogy velem együtt legyen életveszélyben. Miért is akarok én ennyire életben maradni? Hogy gondot okozzak mindenkinek, aki kapcsolatba kerül velem? Hát, nagyon megéri, mit ne mondjak.
Marcus válaszánál többször is közbe szeretnék szólni, de nem akarom kizökkenteni. Viszont nagyon el van tévedve, ha azt hiszi, hogy engedném, hogy a kocsijában éjszakázzon miattam, bár még nem ismerem annyira, hogy teljesen bízzak benne, de tuti más megoldás után néznék. A rendőrbírókat is sajnáltam anno, de akkor az volt a célom, hogy lerázzam őket, és visszaszökjek Tíohoz, akiben a legjobban bíztam.
Meg abban a logikában is láttam hibát, amikor az én munkaidőmhöz hasonlította, ami csak nyolc óra naponta, ha heti bontásban nézzük, mert a pénteki két órát a korábbi napokon dolgozzuk le fél órákban, neki viszont csak az éjszakák maradnak. Vagy legalább is első körben ezt felételezem, amíg meg nem osztja velem, hogy az én munkaidőm alatt ő intézi a saját dolgait. - Azt hiszem igen. Gracias - válaszolom neki a végén. Az én életem el van cseszve, és nem akarom, hogy miattam másé is el legyen, de ezt egyelőre nem mondom ki hangosan előttük. A többi technikai kérdés pedig majd menet közben kiderül számomra.
- Mit kell még tisztáznunk? - érdeklődöm csendesen. Nekem már nem jut eszembe más, legalább is egyelőre. De az nincs kizárva, hogy nekik még van kérdésük, tisztázni valójuk, így várok tovább.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Survival instincts - Flor&Ryder - Page 2 Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Survival instincts - Flor&Ryder
Vissza az elejére 
2 / 3 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Ryder és Flor
» Ryder ✫ Flor
» Help me through the night - Meghan&Ryder
» Ryder&Fable-Highway to Hell
» Something against you - Amina&Ryder

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: