New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 123 felhasználó van itt :: 6 regisztrált, 0 rejtett és 117 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Giovanna Deluca
tollából
Ma 09:45-kor
Tate Sterling
tollából
Ma 09:15-kor
Giovanna Deluca
tollából
Ma 08:28-kor
Diane N. Miles
tollából
Ma 06:01-kor
Yelyzaveta Kravchenko
tollából
Ma 00:29-kor
Jayda Winters
tollából
Tegnap 23:13-kor
Jayda Winters
tollából
Tegnap 22:35-kor
Horatio R. Hayes
tollából
Tegnap 21:52-kor
Dominic Reynolds
tollából
Tegnap 20:39-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
49
37
Egészségügy
28
17
Hivatal
10
13
Média
50
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
17
41
Üzlet
24
27
Összesen
245
231

Flor & Belle || One day in Washington D.C.
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2
TémanyitásRe: Flor & Belle || One day in Washington D.C.
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 EmptyVas. Feb. 24 2019, 10:32

Belle ✫ Flor

Annak ellenére, hogy a katonásággal kapcsolatos ellenérzéseim nem szoktak szóba kerülni, mégis jól esik, hogy valaki osztja a nézeteimet, főleg úgy, hogy ő is amerikai. Most úgy érzem, hogy nem vagyok annyira különc, mint ahogy eddig hittem, és nem én látok mindent másképpen, mint mások. Válaszára csak szomorúan elmosolyodok és bólogatok párat, mert már így is valahol árulásnak érzem a dolgot. Sosem akarok fájdalmat okozni Tíonak, és most úgy érzem, hogy ha megtudná hogyan is érzek a hivatásával kapcsolatban fájdalmat érzene és csalódottságot. Belle-nek pedig azért is hálás vagyok, mert nem kérdez rá, hogy miért is szomorodtam el jobban annál, mint egy a témához idegenen álló személy, mert észrevettem, hogy feltűnt neki a dolog. Bár lehet nem is kellene meglepődnöm ezen, hiszen pszichológusnak készül, amihez elkerülhetetlen, hogy belelásson az emberekbe.
- Az a sok jó egyenruhás pasi, aki figyelemre, törődésre és megértésre vágyik a kemény külső alatt… - mondom ábrándozó szemekkel, ahogy tovább boncolgatjuk a jövendőbeli munkáinak a lehetőségét. - Valóban olyan, mint a Kánaán - nevetgélek én is halkan. Az egyenruhákban tényleg van valami vonzó, bár azt hozzáteszem a saját részemről, hogy nekem nem jön be mindegyik, de a haditengerészeti kifejezetten tetszik.
Az újabb pszichológiai betegség jellemzését meglepetten hallgatom. Komolyan nem hittem, hogy ilyen létezik, de a jellemzés egyre ismerősebbnek tűnik. Én is egyre több ilyen személyről hallok, de sosem gondoltam bele igazán a dologba. - Hűű, nem is gondoltam, hogy ez ennyire komoly. Én is hallottam már ilyenről, de sosem gondoltam át erről az oldalról, de ilyen esetben, akkor végül is a legjobb módszer az lenne, ha az egész családot kezelnék, nem? - érdeklődök. A felek viselkedése egymást gerjeszti, és külön-külön kezelve sosem lesz hatásos a gyógymód. Legalább is az én nézetemben, de könnyen lehet, hogy nem látom jól a helyzetet.
Sosem értettem igazán, hogy az ilyen srácokat mi motiválja, hogy zavarják az órát. Olyan, mintha feltűnési viszketegségben szenvednének, és nem bírnák elviselni a tudatot, hogy valaki nem velük foglalkozik. De vajon igazam van, vagy csak valahol irigylem őket, hogy ezt meg merik tenni, és nem félnek attól, hogy a nagy figyelem és ismertség megtorolja magát. Töprengésem közben azért figyelmesen hallgatom Belle-t. - Valóban nagyon érdekes dolgokról van szó, ráadásul, ha az első előadáshoz lesz hasonló a többi is, akkor még otthon azzal sem kell túl sok időt tölteni, hogy kiszótározzam az idegen szakkifejezéseket - mosolyodom el. Nem egy olyan órám volt már a fősulin, ahol az anyag megtanulásához először szótárt kellett elővennem, hogy egyáltalán képben legyek, hogy miről is van szó. - Ez a viselkedés nem valamilyen pszichológiai rendellenesség? - bukik ki belőlem a kérdés végül. Persze nem biztos, hogy tud válaszolni, hiszen még ő is tanulja, de sosem lehet tudni, meg persze az is lehet, hogy én képzelek bele olyat, ami nincs is.
Belle a pasikról majdnem teljesen úgy gondolkodik, mint én. Valahol én is így gondolom, annak ellenére, hogy én találtam egy normálist.
New York. New Yorkból jött. Amikor én megszöktem Miamiból én is arrafelé tartottam, oda akartam eljutni, aztán lehet tovább mentem volna, de annyi biztos, hogy eredetileg nem Washingtonba akartam megérkezni. Bár már egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, sőt, kifejezetten örülök is neki, hogy így történt. Itt olyan segítséget kaptam, amit máshol talán sohasem. Itt családra leltem, végre, olyan sok idő után. Annyira megszerettem az itt megismert embereket, hogy el sem tudnám nélkülük képzelni az életemet. - Tehát megállapítható, hogy lényegében a világ minden pontján ugyan olyanok a férfiak - állapítom meg hozzá hasonlóan kuncogva, ahogy arról beszél, hogy ott a sok nemzetiség ellenére is ugyan azokat tapasztalja, mint itt én.
A kis lélekszámú városokra vonatkozó megállapításával nem feltétlen értek egyet. - Őszintén szólva, nem vagyok ebben teljesen biztos, hiszen ott nem igazán van kitörési lehetőség. Ott mindenki ismeri a másikat, és ha például valaki nem volt olyan népszerű a suliban, akkor lehet, hogy sose talál párt, ráadásul a veled egykorúak, mind tudják milyen voltál akkor, és az előítéletek általában nem változnak - osztom meg vele nézeteimet. - Arról nem is beszélve, ha tudod, hogy milyen személyre lenne szükséged, milyet képzel el magad mellett, akkor lehet azt fogod látni, hogy a közeledben senki sem ilyen, tehát megeshet, hogy elgondolkodsz azon, hogy „akkor én már sosem fogom megtalálni az igazit” - fűzöm tovább a dolgot. - Vagy rosszul gondolkozok? - érdeklődök végül tőle bizonytalanul, hogy mi a véleménye az okfejtésemről.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
EPA-nál környezetmérnök, másodállásban pincérnő (és spanyolt oktat privátban)
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
★ hozzászólások száma ★ :
732
★ :
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 Donde-vive-lali-esposito
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 EmptyHétf. Márc. 04 2019, 09:49
Flor

& Belle

Nem tudom, hogy, ha valaki hallaná, hogy konkrétan miről is beszélgetünk, mit szólna hozzá, de én jót mulatok az egyenruhás pasikról szóló ábrándozásainkon. Nem hiszem, hogy van olyan nő a világon, aki ne gerjedne rájuk, holott az az egyenruha csak egy ruha. Anélkül lehet, hogy nem is tűnne olyan izgalmasnak egyik-másik, de a szerkóban... valami megmagyarázhatatlan sármot is varázsolnak magukra. Azt hiszem, kicsit mélyebbre ásom majd magam a témát illetően, hátha sikerül megfejtenem, honnan is ered ez a dolog.
-Kezd egyre szimpatikusabb lenni ez a pálya...- mélázok el hangosan, de persze nem hiszem, hogy amennyiben választanom kell majd évek múlva, hogy merre is tovább, szimplán emiatt fogok esetleg a rendőrséghez csapódni. Sokat nyom a mérlegen, ez tény, de nem olyan sokat, hogy ez határozza meg, merre is tovább.
Szóba kerül pár igen érdekes pszichológiai betegség, ami úgy látom, hogy egészen érdekli Flort. Főleg az a bizonyos Pán Péter szindróma, ami annyira nem is vicces, mint azt bárki gondolná.
-Nos, igen. Ilyenkor szokták ajánlani, hogy szülő és gyermek is látogasson el egy pszichológushoz, mert míg a gyereknek is meg kell tanulnia elszakadni, a szülőnek is. Mindez pedig megelőzi azt a lelki sokkot, ami majd akkor következne be a gyereknél, mikor a szülő majd meghal. - amire ugye senki se szívesen gondol és készülget, de sajnos az élet vele járója, hogy meg is halunk. Viccesen erre szoktam mondani, hogy amint megszületünk, halálra vagyunk mindannyian ítélve. Mégis, sokan olyan nehezen tudják ezt elfogadni, hogy belebetegednek, de ugye itt se mindegy, hogy valaki természetes halállal távozik, vagy netán segítenek neki.
-Igen, a szakkifejezések néha fejtörést tudnak okozni és ugye nem árt, ha az ember tisztában van némileg a latinnal. Az az orvosok nyelve és akárhogy nézzük, egy pszichológus is annak számít ugye, úgyhogy semmivel sem kevesebbet tanulnunk latinból, mint egy érsebésznek. Maximum más szavakat ismerünk meg.- kuncogok, bár nagyrészt az anatómiát nekünk is ugyanúgy tudni kell, csak azt nem értem minek. Nem hiszem, hogy sűrűn kell majd megneveznem latinul a vesét és egyéb nyalánkságokat, de baja igazából nem származhat az embernek abból, ha plusz dolgokat tud. A tudás nagy kincs, mindig is így gondoltam, aztán az agyunk úgyis szelektálja azokat a dolgokat, melyekre nincs szükségünk.
-Mármint arra, ha valaki fegyelmezetlen vagy idióta?- pillantok hátra mosolyogva, de nekem már meg van erre a saját kifejezésem, hiszen általában azok állnak így az órákhoz, akik vagy nagyon magabiztosak és úgy gondolják, hogy vizsga előtt mindent meg tudnak pikk-pakk tanulni, vagy azok, akiknek nem számít az eredmény, mert apuciék épp annyi összeggel támogatják az egyetemet, hogy az biztosítsa a továbbjutásukat. -Nos leginkább a felelőtlen vagy az elkényeztetett szavakat tudnám rájuk használni, de majd utána nézek, nem-e egy szindrómáról van szó.- morfondírozok tovább a témán, de hamarosan átterelődik a beszélgetés a pasikra és arra, hogy pontosan honnan is jöttem. Még engem is meglep, hogy ez nem is került még szóba köztünk, pedig már jó ideje beszélgetünk egymással.
A végső következtetést New Yorkról és az ottani pasikról Flor vonja le, nekem pedig eszem ágában sincs vitatkozni vele, mert teljesen egyetértek. És itt eszembe jut a kis kalandom Párizsban és az ottani pasas, aki jó időre taccsra tett. Bár azóta már kezdem összeszedni magam, de jó pár hónapig céltalanul csak élveztem az életet.
-Szerintem igen, bár ehhez nagyban hozzájárul a média is. Ha mind azt látja, hogy menő seggfejnek lenni, akkor mind azzá is válik. De persze mindig akadnak kivételek, akik tiszteletet érdemelnek.- hangsúlyozom azért, hogy köztük se mind olyan, csak általában aki normálisabb, az végül egy aljas nőnek köszönhetően maga is seggfejjé válik és ez egy végtelen körforgás. A normális ember mindig egy idiótát választ párjának, aki aztán kicsinálja idegileg és lelkileg, minek köszönhetően ő maga is azt kezdi vallani, hogy érzelmeknek nélkül, aljasnak lenni a legjobb és így keletkeznek az újabb és újabb lelki nyomorék szemetek. Na jó, lehet, hogy ezzel kapcsolatban kicsit elfogult vagyok.
- Igen. Ebben is igazad van és általában épp az ilyen személyek szoktak végül vagy vén macskás lányok lenni, vagy elvonulni valahol messzire és ott szerencsét próbálni. Ilyet is elég sokat látni és legtöbbször, talán épp valami ilyesmi áll a háttérben. Hogy pocsék volt a suli, a gimi, a családi élet. Az ember kirekesztett volt és alig várja, hogy teljesen új helyen, új emberek közt megpróbáljon más emberré válni.- folytatom a gondolatmenetét, amivel szintén egyetértek, csak most ő világított rá. Jómagam el is felejtettem, milyen kirekesztettnek lenni vagy épp a család miatt lelépni, holott nekem is épp abból lett elegem. A magam útját akartam járni a saját erőmből és nem a szüleim támogatásával megszerezni mindent.
-Te mindig is itt éltél, vagy valahonnan máshonnan jöttél ide szerencsét próbálni?- bukik ki belőlem a kérdés, ha már ez a témánk és természetesen, ha nem akar róla beszélni, nem fogok erőszakoskodni, de érdekelne, hogy Flor melyik típusba tartozik. Aki eljött otthonról, mert utálta, hogy mindenki ismeri és máshol akart megpróbálni jövőt építeni, vagy esetleg mindig is itt élt és tök jól boldogul?
||  Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 4146035580 ||
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 EmptySzer. Márc. 06 2019, 19:50

Belle ✫ Flor

Ennek a szindrómának a neve számomra új, de be kell látnom, nem új keletű, hiszen én is hallottam már róla. Viszont annyira még sosem gondoltam bele ennek a hátterébe pszichológiai oldalról. Én ezen a „sokkon” már régen túlestem, de valahogy nem úgy érzem, hogy ez megfelelően írja le a dolgot vagy, hogy erre fel lehet készülni. Tényleg, fel lehet egyáltalán készülni arra, hogy meghalnak egyszer a szüleink? Ha arra gondolok, hogy egyszer Tío is meghal… hát igazából végig sem tudom gondolni rendesen, mert valahogy az agyam önkéntelenül lezár, pedig nála nagyobb esély van, mint az átlagnál, már csak a munkájából kifolyólag is. - Fel lehet egyáltalán készülni erre? - csúszik ki a számon a kérdés még mielőtt át tudnám gondolni. Közel áll hozzám a biológia, így tisztában vagyok az élet körforgásával is, hogy a fogantatásunk pillanatától kezdve halálra vagyunk ítélve. Mégis, olyan nehéz ezt elfogadnom, pedig azt is tudom, hogy milyen károkat okozna, ha örökké élnénk. De önző módon nem tudom elfogadni, hogy az a néhány ember, aki közel áll hozzám, az egyszer meghal.
- Nézd máshonnan - próbálom kicsit elviccelni a dolgot, amikor szaknyelvet beszéljük -, ha megunod a pszichológiát, akkor még orvosként is praktizálhatsz, csak egy kis gyakorlatot kell szerezned - mondom vigyorogva, de azért tudom, hogy ez nem így megy. Viszont annyi biztos, hogy könnyebben át tud nyergelni erre a pályára, mint mondjuk én. - A latin lényegét viszont nem értem - tűnődök hangosan. - Csak a szakmabeliek értik, de igazi gyakorlati haszna nincs, legalább is már biztosan. Nekem olyan érzésem van, mintha ezzel védeni akarnák a saját tudásukat, de főleg az orvosoknál, nem pont az lenne a lényeg, hogy a beteg megtudja, hogy mi is a baja pontosan? - érdeklődök kíváncsian. A latin annyira nem áll tőlem messze, hiszen az anyanyelvem a spanyol, tehát egy nyelvcsalád, mégis nagyon más. Arról nem is beszélve, hogy aki latint tanult, általában ugyan úgy nem érti meg a spanyolt vagy más nyelvet ebből a nyelvcsaládból, mint én a latint. És hiába beszél egy orvos is latinul, nem valószínű, hogy megérti például jogon tanult latint, vagy a geológiai latin szavakat. De akkor így mi az értelme?
Belle jellemzése a hátsó sorban ülő rendbontó egyénekre vonatkozóan megmosolyogtat engem is. - Én nem pont ezekre a kifejezésekre gondoltam - mondom vigyorogva - bár az utóbbi lehet találó - értek egyet vele. Lehet abban is valami, hogy felelőtlenek és/vagy elkényeztetettek, de nekem mégis más jut róluk eszembe. - Létezik olyan szindróma feltűnési viszketegség? - érdeklődök ártatlan tekintettel, vagy pontosabban annak próbálom álcázni, de biztos, hogy látszik rajtam az ellenkezője.
Amikor a pasik kerülnek szóba, látom Belle-en, hogy elmerült a gondolataiban. Biztos volt már neki is egy-két olyan élménye, amit szívesen elfelejtene, mert azóta már százszor megbánt. - A média tényleg nagyon rossz hatással van az emberekre, bár örülök, hogy azért nem mindenkit ront el - értek egyet vele kissé keserédesen, mert annak azért tényleg örülök, hogy nem mindenki ilyen. Én itt már csak azt nem értem, hogy miért engedik a vezetők, hogy ennyire kulturálatlan műsorok menjenek a tévében, mert ezzel nem szolgálják a jövő nemzedékeit, hanem pont ellenkezőleg, hátráltatják a fejlődést. Vagy igazuk lenne azoknak, akik hisznek az összeesküvés elméletben. - Szerinted fog ez valaha változni? Hogy nem az fog áradni felénk, hogy tiszteletlenség és a bunkóság menő? - Próbálok bízni egy pozitív válaszban, de valahogy nem igazán sikerül.
Ahogy Belle folytatja a megkezdett gondolatomat valahogy magamra ismerek. Én is elmenekültem a múltam egy része elől, amikor megszöktem a mostohacsaládomtól. És én jó messzire is jutottam, hiszen mondhatni körülbelül 2.500 kilométerre jutottam attól a helytől, ahol felnőttem. - A hely nem mindig elég, ahhoz, hogy változzon is valami ténylegesen, komoly erő kell és kitartás, és néha nehéz megtalálni önmagunkban az erőt, hogy hosszú távon se zuhanjunk vissza a régi életünkbe - jegyzem meg csendesen. Én tudom magamról, hogy én egyedül biztos, hogy nem jutottam volna oda, ahol most vagyok, és nagy valószínűség szerint, most is éppen az utcán élnék, vagy egy nagyon lepukkant helyen átmenetileg, és folyamatosan menekülnék. Nekem talán a legnagyobb erő ahhoz kellett, hogy el merjek szökni, majd hogy nyíltan a nevelőcsaládom ellen merjek fordulni, de megtettem, és nem tudom, hogy örüljek-e ennek, de egyelőre azt hiszem, hogy jól vagyok, és bízom benne, hogy ez így is marad.
A következő kérdésével, mintha az én gondolatmenetem követné, pedig nem láthat bele a fejembe. Vagy legalább is én nem hiszek a gondolatolvasásban. - Már pár éve itt élek, de a Karib-térségből származom - mondom mosolyogva. Ha nem kérdez rá, akkor nem pontosítom, de igazából nem hiszem, hogy titkolnom kellene, hogy Puerto Ricóból jöttem, sokan származnak onnan. A költözésem okára viszont nem igazán szeretnék kitérni, mert nem tudom, hogy mit is mondhatnék. Az igazat nem kellene tudnia, még akkor sem, ha nem akar ártani nekem. Ha valaki megtudja, utána mindig elkezd sajnálni, és ezt nem szeretem, attól mindig gyengének és törékenynek érzem magam. - És Te próbáltál már máshol szerencsét? - kérdezem kedvesen. Kíváncsi vagyok én is, hogy ő merre, meddig jutott eddigi élete során, leszámítva ezt a mostani kis kiruccanást.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 Images?q=tbn:ANd9GcRyPQxtoRB0UE3ah-Z_GbpGBpO15nwmSC-ciw&usqp=CAU
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 Tumblr_pcmx2l81GG1se41pao7_400
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 Ec9924886806faddcfa975ab7752ab50
★ idézet ★ :
mindenkinek kell valami szenvedély, ami kikapcsolja, ellazítja, és amit szívből szeret csinálni
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 EmptySzomb. Márc. 16 2019, 09:40
Flor

& Belle

Komoly témát sikerült megint találnunk, és olyasmit kérdez vissza Flor, amire én magam sem tudom, hogy mi a jó válasz. -Szerintem bizonyos szinten igen. Az elfogadás legalábbis sokat segíthet, amikor el kell valakit engednünk. A kérdés, hogy az ember mennyire éli bele magát, hogy "a szüleim mindig mellettem lesznek", mert aztán igen nagy pofon lesz, amikor el kell távozniuk. Ha az ember elfogadja, hogy ez az élet rendje és bizony egyszer eljön az idő, amikor véget ér az életünk, akkor szerintem könnyebb lehet, de hála az égnek még nem tudok erre tapasztalatból válaszolni.- legalábbis a szüleimtől még nem kellett búcsút vennem de, ha szigorúan vesszük az elengedés meg elfogadás dolgot, szerintem egy szakítás is ide tartozik. Amikor valaki eltűnik az életünkből, az mindenképp egy pocsék dolog és szerintem simán felér a gyásszal az az érzés, mikor meg kell szoknunk, hogy valaki, aki eddig velünk volt, elment. -Mondjuk a magánvéleményem az, hogy a katolicizmus is tett erre egy lapáttal. A keleti kultúrákban majd, hogy nem ünnepként fogják fel, mikor valaki meghal és a lelke kiszabadul a teste fogságából. A katolikus vallás kicsit tragikusabban fogja ezt fel, hiszen, míg néhány keleti vallás reményt nyújt, hogy a szeretett személy lelke visszatérhet és tovább él, addig a katolikus vallás szimplán véget vet az egésznek azzal, hogy felszállunk a mennybe -avagy a pokolba le- és kész.- bár úgy tartják, hogy ott majd találkozhatunk a szeretteinkkel, csak akkor meg azon stresszel az ember, hogy vajon ugyanoda kerülök-e, mint a másik? Ez is egy olyan téma, amiről órákig lehet diskurálni, de végül úgysem tudjuk meg a választ vagy, ha meg is tudjuk, nem fogjuk elmesélni már senkinek.
-Igaz, bár ahogy a holtakhoz sincs nagyon gusztusom, szerintem a különböző betegségeket és a tüneteiket se viselném jól. Nem tudom.- töprengek el a dolgon, de ha csak eszembe jut valami undortkeltő betegség és elképzelem, hogy nekem azt -még, ha gumikesztyűben is- alaposabban szemügyre kellene vennem, kétlem, hogy tetszene a gyomromnak. Azt hiszem jobb, ha én maradok az elméleti dolgoknál.-Szerintem a lényegre tapintottál azzal, hogy védeni akarják a tudásukat. Hiszen, semmi különleges és nehéz nem lenne az orvosi szakmában, ha már a nyelvezet érthető lenne. Ez ugyanolyan lehet, mint a jogi nyelv. El tudnák mondani a hivatalos papírok tartalmát is érthetőbben, de abban mi lenne a poén? Mindenki értené miről van szó és úgymond haszontalannak éreznék, hogy ők éveik a sok paragrafust meg mindenféle baromságot tanulgattak. A különlegesség érzete miatt kellhet az érdekes, és a közemberek számára érthetetlen nyelvezet.- mint például a latin, ami holtnyelv, mégis a vallásban, az orvoslásban, a jogban, azaz a régebbi szakmákban a mai napig ragaszkodnak hozzá. Mondjuk nekem éppenséggel a latin tetszik, csak sokkal jobban élvezném, ha annyit kellene tanulnom belőle, amihez kedvem van.
A mögöttünk ülő, viselkedni nem tudó diákok elemezgetése során szóba kerül a feltünési viszketegség, ami -véleményem szerint- mára már népbetegség lett, szóval vigyorogva bólogatni kezdek.
-Azt hiszem, rátapintottál a lényegre. Ez is állhat a háttérben és bizony ugyanolyan rendellenességnek számít, mint bármelyik másik pszichológiai elváltozás. Viszont, ez hasznos rossznak is számít, mert, ha belegondolunk, minden hírességnek kell, hogy legyen ebből egy csipetnyi, másképp nem bírnák, hogy mindig a középpontba kerülnek. Legalábbis, szerintem mindre jellemző kell legyen, hogy szeretik a feltűnést. Aki meg esetleg nem, az idővel kiborul, amiért állandóan mindenki velük foglalkozik.- másképp legalábbis szerintem nem lehet bírni azt a szakmát. Ha nem is beteges szinten, de egy minimális kell, hogy legyen a feltűnési viszketegség nevezetű jelenségből, hiszen a szórakoztatóipar lényege, hogy valaki produkálja magát a kamerák előtt, ami a többi embernek tetszik... vagy épp nem tetszik és emiatt jó.
-És a legnagyobb baj, hogy a média rengeteg embert képes irányítani. Nem egy pszichológiai tanulmány van már arról, mennyire képesek befolyásolni az emberek elméjét a média eszközeivel, ami szerintem roppant veszélyes. Jó oldala is van, de rossz is.- hiszen sok mindenről lehet onnan informálódni, ugyanakkor egy egész kontinens vagy épp az egész bolygó lakosságát képesek vele irányítani. Addig kántálnak valamit a tévében és használják hozzá az optimális hang és képhatásokat, míg be nem ivódik az ember elméjébe, hogy az úgy van. Ezzel élnek vissza és elég, csak egy árucikk reklámjára gondolni ahhoz, hogy rájöjjünk, tényleg befolyásolni akarnak és nagyrészt tudnak is vele minket.
-Fogalmam sincs. Tudod, néha, mikor igazán elkeseredek néhány emberi idiótaság láttán, leginkább azt kívánom, hogy bár megnyomná valaki azt a nagy reset gombot és előről kezdenénk, hátha nem hülyülnénk meg ennyire. De azt hiszem, az ember eredendően hajlamos a hülyeségre vagy nem tudom.- vonok vállat nevetve, mert tényleg fogalmam sincs, hogy meddig mehet ez még így tovább, hogy a csapból is a trágárság és a hülyeség folyik. Ráadásul az ember csak azt látja, hogy mindezekből milyen jól meg lehet élni, hiszen hány olyan celeb van a világon, akiknek semmi tehetségük nincs, csupán annyi írható a számlájukra, hogy az imént említett feltűnési viszketegségben szenvednek? A sok birka pedig rajong értük és isteníti őket, minek követkeményeképp ők, csak még jobban megélnek a hülyeségükből. Nevetséges, mégis ezt látni manapság mindenhol.
-Persze. A helyváltozás, csak az első lépés. Nekünk magunknak is változnunk kell ahhoz, hogy eredményes legyen a dolog, hiszen, ha máshova megyünk de ugyaúgy csinálunk mindent, mint előtte, arra a környezetünk ugyanúgy fog reagálni és semmi sem fog végül változni. Tényleg igaz, hogy a világot mi formáljuk magunk körül, hiszen mindenki arra reagál körülöttünk, amit mi sugárzunk feléjük. Szerintem, az egyik legnehezebb dolog, hogy az ember gyökeresen megváltozzon, megszabaduljon a régi énjétől.- sőt, szerintem egyenesen lehetetlen, hogy valaki teljesen megváltozzon, mert a beivódott dolgokat, amelyek a személyiségünk alap pillérei, képtelenség kitörölni. Olyan, mintha egy, már felépített ház alapjait akarnánk kiszedni és átépíteni. Rohadt nagy melóval lehetséges, csak nagyon veszélyes, mert az egész ház összedőlhet.
-Basszus, hogy most mennyire irigyellek. Bármit megadnék azért, hogy a Karib-térségből származzak. Csodálatos hely lehet, de persze lehet, hogy ez is csak a médiának köszönhető, hogy így gondolom.- kuncogok, mert ilyenkor üt vissza az, amiről nem rég osztottam az észt, hogy milyen is a média hatása. Rengeteg olyan hely van a világon, amiről kiragadnak egy-egy képeslapra felpakolt csodásan beállított képet, minek köszönhetően az ember idealizálja azt a helyet és azt érzi, hogy milyen jó lenne ott élni. Aki meg ott él lehet, hogy elvágyódik onnan, mert imeri a hely rosszabb oldalát is.
-Az első fél évemet cserediákként Párizsban töltöttem, de más tapasztalatom még nincs. Igazság szerint nagyon élveztem és szívesen maradtam volna még, de nem volt rá lehetőségem.- és végül már nem volt miért maradnom, hiszen Ewan egyszer csak eldobott, akkor pedig másra sem vágytam, mint végre hazajönni és vissza se menni soha többé. Ez egy jó példa arra, hogy egy idealizált hely is változhat rémálommá, ha valaki segít azzá tenni. Életem legszebb fél éve volt, de a legvége olyan pocsék lett, hogy emiatt a szép emlékek is egészen elmosódtak.
-Jártál már Európában egyébként?- teszem fel a kérdést, ha már nekem köszönhetően szóba került Franciaország, mert bár igen költséges a másik kontinensre eljutni, de szerintem megéri. Ha valakinek van rá lehetősége, mindenképp meg kell tennie, mert olyan, mintha egy másik világba csöppenne az ember.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 EmptyHétf. Márc. 18 2019, 21:23

Belle ✫ Flor

A szüleim elvesztése még ennyi év után is olyan fájó seb, ami még nem gyógyult be teljesen. És talán sosem fog. Tío megért, hiszen ő is átélte, csak ő a feleségével és kislányával. Ezeket a veszteségeket talán sosem fogjuk feldolgozni, de ott vagyunk egymásnak, hogy a legrosszabb időszakban támogassuk egymást, bár most már csak telefonon. Mind a ketten úgy veszítettük el a számunkra legfontosabb személyeket, hogy nem tudtunk rá felkészülni, mert nem volt előrejelzés. Csak megtörtént. Egyik pillanatról a másikra. És talán pont ezért nem tudjuk feldolgozni. Belle is arról beszél, hogy el kell fogadni a veszteséget, és ez igaz is, hiszen nem lehet megváltoztatni. Tehetünk bármit, ők nem fognak visszajönni. De hogy lehet elfogadni, hogy egyik pillanatról kicsúszik a talaj a lábad alól, mert akire a jövődet építed, akik a stabil pontot jelentenek az életedben, egyszer csak nincsenek többé? Teljesen beleveszek a gondolataimba miközben hallgatom, így nem is tudok válaszolni neki verbálisan, és csak egy félszeg mosollyal adom a tudtára, hogy mennyire örülök, hogy neki nem kellett még megbirkóznia a szülei elvesztésével.
A különböző vallások halálhoz való hozzáállása érdekes téma, bár tőlem távol áll a hit. - Hát nem is tudom…- gondolkozok el. - A keresztény vallás másfajta reményt adhat, aminél, ha jó vagy, és a Biblia szerint cselekedett a szeretett személy, akkor egy jobb helyre kerül, mint a mostani hely. A keleti vallás szerint viszont, lehet, hogy újra találkozol a szeretett személy lelkével, de ha Te nem úgy éled meg, hogy elégedett vagy az itteni élettel, akkor nem gondolhatod úgy, hogy büntetés visszakerülnie ide, és jobb lenne neki egy jobb világban élnie? - gondolkozok el a dolgon, és tudom, ki van csavarva a dolog, de, ha abból indulok ki, hogy valaki visszatér abba az életbe, amiben ennyi szörnyűség van, mint ami a mostani világban, akkor nem jobb a kereszténység? Tisztában vagyok azzal, hogy ezt nem mi fogjuk sem eldönteni, sem megoldani, és bármire is jutunk, bármit állapítunk meg, azzal nem változik semmi. A világ nem fog változni, és perdöntő megállapításra sem fogunk jutni, de mégis érdekel a véleménye. Még akkor is, ha teljesen máshogy látja a dolgot, vagy nem is tud állást foglalni.
- Ha nem érzed a késztetést, akkor lehet, ezt sem kell erőltetni - mosoly el, ahogy egyet értek vele. Megértem a nézeteit, hiszen nagyon sok olyan betegség van, ami taszító és gusztustalan. Ez is egy evolúciós „önvédelmi mechanizmus”, hogy ezeket kerüljük a saját életben maradásunk miatt, és nagy elszántság kell, hogy ezt az ösztönt legyőzzük. Ha valakiben nincs meg ennek a leküzdése, akkor nem is hiszem, hogy érdemes próbálkoznia, csak az idejét pazarolja, lehet egy olyan dologtól, amiben viszont nagyon sikeres lehet, és még mások érdekét is szolgálná.
Egyáltalán nem tetszik az a világ, ami most felvázolunk. Ahol az emberek féltik a saját tudásukat, és butaságban próbálják tartani a többieket. Mi lett volna, ha Alexander Graham Bell nem osztja meg a világgal a telefon ötletét, vagy Edison megtartja magának az izzólámpát, akkor még mindig gyertyával meg fáklyákkal világítanánk. És még napestig lehetne sorolni hasonló dolgokat. A világ változott ennyit, vagy mindig is ilyen volt csak ezek az ember emelkedtek felül kicsinyességen? - Milyen szerencse, hogy voltak olyan emberek, akik nem védték ennyire a tudásukat, mert akkor lehet, hogy még mindig barlangokban élnénk, vagy középkori környezetben, és belehalnánk egy egyszerű konyhai balesetbe, ahol elvágjuk a kezünket - mondom keserűen. Sokan papolnak a világbékéről meg, hogy milyen jó lenne elérni Utópiát, de ezzel a felfogással csak egyre távolabb kerülünk mindkettőtől.
Csak egyet tudok érteni Belle-lel a média káros hatásaival kapcsolatban. - És talán valahol a legszörnyűbb, hogy pont azok vannak a legjobban kitéve ezeknek, akiknek egyébként sincs sok lehetőségük, hogy fejlesszék magukat, mert nincs elég pénzük és hátterük, hogy tanuljanak, és sajnálatos módon ők vannak többségben - gondolom tovább. Akik egész nap keményen dolgoznak, mondjuk egy gyárban, vagy más olyan munkahelyen, ahol a nap legnagyobb részét kell tölteniük, és alig kapnak érte fizetést, mire hazaérnek maximum arra van erejük, hogy megnézzenek valamit a TV-ben, amíg megvacsoráznak, vagy elvégzik az esti rutinjukat. Az ilyen embereknek nincs már erejük fejleszteni magukat, főleg, ha arra is kevés a pénzük, hogy a lakást és a kajájukat fizessék, és teljesen az agyromboló médiahatás alá kerülnek. Persze ott van, hogy rengeteg hasznos és építő adat is fent van, de ahhoz, hogy ezeket ki tudjuk szűrni, nagyon sok idő kell.
- Én annak a gombnak a szerelője akarok lenni - vágom rá gyermeki lelkesedéssel miközben szélesen vigyorodok -, mert szerintem a sok használattól nagyon gyakran tönkre menne - fejezem be a gondolatot. Ezzel persze el is ismerem, hogy nagyon nagy szükség lenne egy ilyenre, és teljesen támogatnám ennek a bizonyos gombnak a létezését.
- Nem is igazán tudom, hogy ez lehetséges-e egyáltalán - gondolkozok el. Meg tud teljesen változni az ember? Ki tud bújni a bőréből pusztán elhatározással? Én inkább csak olyan drasztikus változásokról hallottam már, ahol a kiváltó ok háttérben egy olyan dolog volt, ami életre szóló nyomot hagyott az emberben.
Amikor elárulom, hogy melyik térségből származom, Belle szeme egyből felcsillan a lelkesedéstől, amit a szavai is megerősítenek. - Valóban csodálatos, mert ott alapvetően másabbak az emberek, ami talán jórészt annak köszönhető, hogy náluk jobban érződik a Nap jótékony hatása - utalok arra a köztudott tényre, miszerint azokon a helyeke vidámabban és boldogabbak az emberek, ahol átlagosan több a napsütötte órák száma, míg, ahol kevesebb, ott hajlamosabbak a depresszióra. - De persze megvannak a hely árnyoldalai is, ami mondhatni országonként változik, de nem véletlen, hogy onnan többen jönnek errefelé tartós időtartamra, mint innen oda. - Kevés olyan amerikait hallottam, aki innen oda vágyik, úgy, hogy ott is lakjon. Ha mégis, akkor is leginkább úgy, hogy a képzeletében úgy él, hogy onnantól az élete egy hosszú-hosszú nyaralásra hasonlítson.
Párizs. Nem is tudom, hogy szeretnék-e odamenni. Persze ott is rengeteg olyan hely van, amit érdemes lenne megnézi, de azoknak a többsége mesterséges, hozzám viszont inkább a természet áll közelebb. - Majd lesz, ha végzel a főiskolán - bíztatom, hogy még előtte áll az élet, és könnyebb lesz, ha már van egy „papír” a kezében. - Szeretnél még visszamenni oda? - érdeklődöm kíváncsian. Amit mondott abból az jött le, hogy nem tartja elképzelhetetlennek, hogy még visszatérjen, de sosem lehet tudni.
- Nem, még nem jártam, de van néhány hely, amit szívesen meglátogatnék - ábrándozok, bár sejtem, hogy erre valószínűleg nem fog sor kerülni a belátható jövőben. Ahhoz pénz kell, méghozzá sok, amivel én nem rendelkezek, és egy jó darabig még nem is fogok. - Ha bárhová elmehetnél a világon, akkor miket szeretnél látni? - érdeklődök. Kíváncsi vagyok, ha nem lennének korlátai, akkor hova utazna, vagy nála mik lennének egy Föld körüli utazás megállóhelyei. Nálam is számos hely van a világon, amit szívesen megnéznék, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 EmptyKedd Márc. 26 2019, 14:01
Flor

& Belle

Elég sokat szoktam töprengni a különböző vallásokon, ami azt eredményezi, hogy konkrétan nem hiszek egyikben sem. Mondhatni, inkább a "saját vallásomban" hiszek, miszerint van valami felsőbb erő, ami minket létre hozott de onnantól, hogy megszületünk, rajtunk múlik minden. Tőlünk függ, hogyan reagálnak ránk mások és a világ és kész. Vagy valami ilyesmi, ezen még dolgoznom kell.
-Igen, ez is egy szempont, de most őszintén. Melyik ember lenne elégedett azzal, hogy ül a Paradicsomban és minden szép meg jó? A boldogság múló pillanat, az ember pedig folyamatosan valami új dolgot néz ki magának, ami majd boldoggá teszi. A Paradicsom ilyen szempontból a végén egyenlő lenne az unalommal, mert az ember utálja az álló vizet. Itt viszont a Földön, ha újjászületünk, akkor folytatódik a játék, tehát biztos van, akinek ez a lehetőség kecsegtetőbb.- vonok vállat, mert ez ugye biztosan egyén függő vagy nem tudom, de nagy általánosságban igaz, hogy a boldogság múló érzés. Ami az egyik pillanatban boldoggá tesz, utána már smafu. Már meg van, sikerült, boldog voltam. Jöhet a következő. -A reinkarnáció legalább arra is lehetőséget ad, hogy helyre hozd azt, amit előtte elrontottál.- mosolyodok el, mert mondjuk én ebben sem hiszek teljesen, abban meg pláne nem, hogy következő életemben visszább is léphetek akár, ha nem megy bennem végbe a kellő fejlődés.
Szóba kerül az orvosi pálya, ami elég szimpatikus lenne nekem, ha a gyomrom is osztaná a véleményemet. Sőt. Igazából elég sok olyan meló van, amitől a gyomrom tart vissza.
-Nem, szerintem se kell erőltetni.- nevetem el magam, ahogy levonja a következtetést, a táma pedig halad tovább a már megszokott komoly témák felé. Igazából rég volt már, hogy valakivel ilyen jól elfilozofálgattam az élet nagy kérdésein, pedig szeretem az ilyet. Mindig is árdekelt ki, hogyan látja a világot, mert talán olyan szempontot is megvilágít az illető, amit én nem veszek észre.
-Igen, bár a legtöbbnél eltökélt cél volt, hogy valami maradandót alkossanak, ami még hasznos is. Manapság pedig semmi más nem hajtja az emberek egy részét, mint a vagyon. Kapitalista világ ez és ezért nem fogunk előbbre haladni.- vonom le a végső következtetést, hiszen rengeteg olyan találmány volt már, ami hasznos és jó lett volna, környezetbarát és olcsó, mégis inkább eltüntették, mert akkor valakit nagy veszteség ért volna.
-Igen. Az a bizonyos mókuskerék, amiből baromi nehéz kimászni.- főleg, ha az embernek családja van, akik rá vannak utalva, hiszen úgy nem nagyon tud az ember változtatni és vállalni a rizikót. Így inkább marad nyugton ott ahol van, míg nem eltelik felette az élet és a végén rádöbben, mennyi mindent szeretett volna, csak épp nem maradt rá ideje. Ha úgy vesszük, saját magunkat kényszerítjük rabszolga sorba.
-A gomb szerelője? Talán, tényleg sok munkád lenne vele.- kuncogok és cseppet sem lep meg, hogy Flor nem akad ki a reset gombos elméletemen. Azok alapján, amikről eddig beszéltünk kiderült számomra, hogy nagyjából ugyanolyan a gondolkodás módunk. Ő is úgy gondolja, hogy nagyon nem jó irányba haladunk és, hogy radikális változásokra lenne szükség. Mi azonban ahhoz, hogy ilyesmit elő idézzünk, nem a megfelelő székekben ülünk. Szerencsére viszont vannak mások, akik igen és így gondolkoznak, mint mi.
-Szerintem sincs rá sok esély, maximum, ha valaki teljes amnéziában szenved. Akkor újjá lehet talán építeni a személyiségét, de ez persze nem úgy megy, hogy "amnéziás akarok lenni" és kész, bár egyes emberek szerint a katonaság kezében már van olyan szer, ami képes törölni valaki emlékeit. Meghagyom nekik a kísérletezést, nekem jó így is, bár az érdekelne, hogy vajon eredendő-e valakiben a gonoszságra való hajlam, vagy idővel alakul ki. Teszem azt, elfeledtetnék mindent egy sorozatgyilkossal és más emlékeket ültetnék az elméjébe... vajon úgy is kényszert érezne a gyilkolásra?- vetem fel a kérdést, amire tudom, hogy Flornak sincs konkrét válasza, maximum elmélkedni tudunk ezen, mint minden máson is. Talán, már volt, aki ezzel kísérletezgetett, talán nem. Sosem tudjuk meg, mert az állam elég sok ilyen dolgot eltitkol.
-Valóban a nap sokat segíthet az emberek hangulatán, de nagy ott a mélyszegénységben élők száma is. Nem is értem, hogy csinálják az ottani kormányok, hiszen annyi érték van a kezükben, kezdve a turizmussal például.- ez megint csak olyasmi, ami valakinek jó így és nem is akar változtatni rajta. Például az akkori vezetőnek vagy más országoknak. A szegényeket könnyebb irányítani, mert bármit megtennének a jobb életért, így manipulálhatóak. Meg se kell félemlíteni őket, hogy azt tegyék, amit a vezetés akar.
-Nem is tudom. Talán igen. Van pár emlék, amit jó lenne újra átélni és olyan is, amit inkább elfelejtenék.- mosolyodok el, ahogy eszembe jut például az, ahogy Ewant megismertem majd azt, amikor szakított. A két emlék a két véglet, de azt hiszem, érdemes rájuk emlékezni. Fontos pontok az életemben és fontos leckék is.
-Igen, nekem is.- bólogatok egyetértően, hiszen kinek ne lennének ilyen tervei? Flor azonban részletesebben is kíváncsi az enyémekre, így pár pillanatig eltöprengek.
-Igazából rengeteg hely van a listámon. Sőt. Ha tehetném, mindent megnéznék, amire csak időm lenne. A legkietlenebb vidéktől a legbarátságosabbig.- mosolygok rá őszintén, mert kétlem, hogy kapott volna valaha ilyen választ. Másoknak konkrét terveik vannak ilyen téren, nekem viszont csak homályos. Bárhova jutok is el az életben, mindért hálás leszek.
-Na és te? Van bakancs listád?

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 EmptySzomb. Márc. 30 2019, 19:39

Belle ✫ Flor

Figyelmesen hallgatom Belle nézetét a vallásokról, és van benne ráció. Sokan vannak, akik abban lelik örömüket, hogy sorra hajszolják az eseményeket, és csak akkor boldogok, ha újabb és újabb ingerek érik. Ez valamennyire bennem is megvan, de annyira nem jellemző rám. Nekem elég, ha azokkal vagyok, akiket a családomnak nevezek, és nekik sincsenek komoly gondjaik. - Nem tudom, de biztos vannak olyanok, akik az itteni életbe annyira belefáradnak, hogy elégedettek azzal, amit a Paradicsomban kapnának - válaszolok az első kérdésére. - Már ha az illető úgy gondolja, hogy hibázott, mert ha visszakerül egy elvetemült ember a halála után emberi testbe, akkor lehet nem jobb ez, mint a másik lehetőség. - Az életben minden a viszonyításon múlik, hogy „mihez képest”, mint a „félig teli pohár” esete. A nézőpontod, hogy minek látod, sokszor attól függ, hogy honnan jöttél. Ha jólétben élsz, akkor kevésnek láthatod, ha szegénységből, akkor soknak vagy elegendőnek, vagy teljesen jónak, ez is a attól függ mennyire vagy rossz helyzetben.
Az orvosi pálya azt hiszem egyikünknek sem való, amit Belle esetében, meg is indokoltunk. Én a magam részéről nem tudom, hogy lenne-e hozzá gyomrom, de az biztos, hogy az a tudásmennyiség, amit az egyetem alatt kell a fejükbe tömni, az nem nekem való, meg az a tandíj sem, amit ott kell fizetni.
Belle levonja azt a következtetést, amit ebben az esetben még nem tudatosult bennem. A tudás megtartásának létezését is kapitalizmus számlájára írhatjuk, azt hiszem. A környezetünk hanyatlásánál már biztosan tudom, hiszen rengeteg olyan termék van, aminek az előállítása eredetinél jóval olcsóbb, mégis drágábban adják el. Ilyen példának okért az újrahasznosított papír, ami a normál előállítási költségének töredéke, mégis jóval drágábban lehet megkapni a boltban. - Önmagunk vesztét fogjuk okozni hosszú távon - állapítom meg keserűen.
Ahogy haladunk előre a témákban úgy váltakozik a hangulatunk is, de örülök, hogy találtam egy körülbelül velem egykorút, akivel el lehet ilyenekről is beszélgetni hosszútávon is. Az meg külön öröm, hogy elmondható sok mindenben egyeznek a nézeteink. Itt is van a következő téma, ahol mind a ketten támogatjuk egy oly eszköz megépítését, amivel - ha jó kezekbe kerül - megváltoztathatnánk a világot. - Az nem zavarna, ha a megfelelő irányba haladnánk - mosolyodom el a „sok munkánk lenne” résznél. Nem félek a kemény munkától, ha az a jó célt szolgálja.
A személyiség akaratos megváltoztatása is érdekes gondolatokat vet fel. Arról viszont én azt hiszem nem is akarok tudni, hogy ilyen eszközöket katonai célra akarnak használni, mert ennyire megbízni a katonaságban én nem tudok. Az egyes volt katonákban igen, akár vakon, feltétel nélkül is, de magában a szervezetben nem, mert őket felsőbb hatalmak irányítják, és nekik „parancs, értettem” felfogásban kell végezni a munkájukat. Ez a „létezik-e az eredendő gonosz az emberekben” kérdés viszont elgondolkoztat. - Nem tudom biztosra, de szerintem ez attól is függ, hogy az agy egészét érintené a módosítás vagy csak bizonyos részeit - kezdem el fejtegetni a nézeteimet. - Ha igen, akkor szerintem biztos megváltozna. De, ha csak - mondjuk az emlékeit - akkor nem hiszem. Meg ott van az is, hogy szerintem bizonyos szinten a sorozatgyilkosok betegek, sérültek, mert ölni azért nem olyan egyszerű, és szerintem abnormális, ha valaki ebben éli ki magát, és ha ezen a részen nem történik változás, akkor szerintem egy idő után ugyan úgy folytatná a gyilkolászást - fejezem be a gondolatot. Valahol nekem éppen ezért is furcsa, hogy néhány embert diliházba zárnak, néhányat meg börtönbe, akár halálra is ítélnek, amikor lehet, hogy mind a kettő ugyan úgy beteg, csak az egyiknek már ki tudjuk mutatni a betegségét, a másiknál meg nem. Bár azt azért elismerem, hogy legyen vagy beteg, vagy nem, az ilyen személyeknek nincs keresni valójuk a normális emberek között. Sokat kell még tanulnunk az agyról annyi biztos.
- A turizmus nem feltétlen elég önmagában, hiszen elég egy váratlan esemény, ami miatt időszakosan kiesik a forgalom. Ha nincs a gazdaság mögött megtermelt dolog, akkor nem életképes. Arról nem is beszélve, hogy a turizmus által frekventált helyektől távol, általában már mély nyomor van. Egy kisebb állam, ország fenntartásához pedig egy-két felkapott település nagyon kevés - fejtem ki az én nézőpontomat. A média egy-egy turisztikai látványosságot nagyon fel tud fújni és ki tud színezni úgy, hogy minden egyéb gondot kiretusál. Puerto Rico esetében sem mutatják azokat az életkörülményeket, ami kicsit is távolabb esik a „turista-ösvénytől”.
Ezek szerint nem csak pozitív élmények érték Párizsban, amin nem kellene meglepődnöm mégis váratlanul ér, magam sem értem miért. - Ha gondolod, szívesen meghallgatlak - mosolyodok el kedvesen, jelezve neki, hogy érdekelnek az ottani élményei, de azt is megértem, ha nem szeretne róla beszélni, és akkor nem is kérdezősködök. Kérdésemre, hogy mit szeretne megnézni a világban kicsit furcsa választ kapok, de valahol ez is érthető. Belle egy nyitott személyiségnek tűnik, akit nagyon sok minden érdekel. Visszakérdezni viszont még nem tudok, mert egyből felőlem érdeklődik. - Engem elsősorban azok a helyek vonzanak, ahol még látható az érintetlen természet. Nagyon szeretnék egyszer eljutni a horvátországi Plitvicei tavakhoz, a norvég fjordokhoz, megnézni egy jégbarlangot Izlandon, de akár Peruban lévé is szívesen meglátogatnám Titicaca-tavat - válik ábrándozóvá a tekintetem. Talán ezek a helyek jelentik számomra a nyugalmat és hitet, hogy a természet még nem halt meg teljesen. És jóllehet félig halálra fagynék az északi részeken, de ezekért a helyekért még ezt is bevállalnám. - Persze ezen kívül még nagyon sok hely van, amit szeretnék megnézni - mosolyodom el. - És Te tudnál mondani néhány példát a tiedből? - kérdezem kedvesen, hiszen ő az előbb ezt kihagyta.

mind álarcot viselünk
Flor Sánchez Moreno
Oktatás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ elõtörténet ★ :
Egy bonyolult háttér
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Mariana "Lali" Espósito
★ szükségem van rád ★ :
Férfi a sötét múltamból

Jó barátok
732
★ :
Flor & Belle || One day in Washington D.C. - Page 2 Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Flor & Belle || One day in Washington D.C.
Vissza az elejére 
2 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Belle & Courteney » thank god it's saturday
» Bluebell & Joe ~Washington, D.C. ~birthday party~
» Belle&Darrell - When We First Met
» Belle & Freddie II When i see you again...
» Belle & Ben - Beautiful, independent and mischievous

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: