New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 153 felhasználó van itt :: 16 regisztrált, 0 rejtett és 137 vendég :: 3 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. 18 Okt. 2024 - 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Seraphine Murphy
tollából
Ma 20:22-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 19:02-kor
Manuel Valderrama
tollából
Ma 18:55-kor
Jerome Whitlock
tollából
Ma 18:51-kor
Harvey Irvine
tollából
Ma 18:12-kor
Peggy Lynch
tollából
Ma 17:49-kor
Peggy Lynch
tollából
Ma 17:48-kor
Thibault Tellier
tollából
Ma 17:43-kor
Daniel Morton
tollából
Ma 16:58-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
38
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
242
232

Fear of the white walls
TémanyitásRe: Fear of the white walls
Fear of the white walls EmptyVas. 11 Aug. 2024 - 17:20

Iris & Sylvanus
"The hospital room was as cold as dead skin, the hallway crowded with lost souls
and reeking of illness.”

Sosem lehet tudni, hogy egy békésnek induló kórházi este milyen témákat rejteget a háttérben, amiket az orvosok egymás között boncolgathatnak egy unalmasnak ígérkező műszakon. Bár én nem annyira szeretek kommunikálni az itteniekkel a munkánkon kívül, olykor azért akadnak olyan emberek és olyan hangulati ingadozásaim, amikor igen is jól esik beszélgetni. Lehet, hogy mára kipihentebb vagyok, mint máskor, esetleg a csillagzatok is remekül állnak felettem, de most Dr. Kingstonnal érzem, hogy nem kellene elutasítónak lennem. Az ilyesmi úgyis zsigerből szokott érkezni.
- Tehát ha Ön előtt állna egy igazán jóvágású úriember, akinek remek a kisugárzása, és hibát sem talál rajta, ami szúrná a szemét, akkor nem éledne fel Önben semmiféle vágy, amitől félredobná a belső érték fontosságát? - sötét szemöldökeim kíváncsian csúsznak feljebb, ahogy ajkaimhoz emelem a bögre száját. A nagybetűs Szépségnél aligha lehet kielégítőbb dolog, különösen akkor, ha a külső alatt egy értelmes egyéniség lapul, aki képes az önálló gondolkodásra. Ám ezt a témát nem igazán tudjuk már tovább feszegetni, hiszen Iris viccére az épp gyarapodó apró mosolyom hamar lefoszlik az arcomról, mikor tornádóként éri a kórházat a baj.
Odalent mintha minden orvos átváltana egy érzelmek nélküli, elpusztíthatatlan gépezetté, amit senki és semmi nem rendíthet meg. Csináljuk, amire beprogramoztak minket, miközben félretesszük saját magunkat valahova jó messze az orvosi énünk mögé.
- Príma lesz. - toldom meg Iris szavait a váróban, erősen megnyomva a “lesz” szócskát, hiszen ha itt egyszer végzünk, az azt jelenti, hogy ha nem is az összes életet, de nagy részüket biztosan sikerül visszarángatnunk a halál karmaiból. A hölgyemény gondterhelt vonásaival ellentétben az én arcom semmiféle érzelmet nem tükröz. Mintha egy fal lenne előttem, ami mögött ott várakozik az a Sylvanus, aki odafent kortyolgatta a kávéját. Talán reggelre újra visszatérhet...
Most azonban a szörnyű baleset sebesültjei még mindig egymást követően bukkannak fel az ajtóban, én pedig gondolkodás nélkül lépek Iris után, mikor megpillantom a kritikus esetet, melynek részleteiről csak a vizsgálóban hullik le a lepel. Azért az effajta látványok erősen képesek sokkolni az embert. Bár én még mindig nem mutatok semmit, mégis belül érzem, ahogy a gyomrom összeszorul, s valami erős, jeges hidegség fut végig az ereimen, ami megborzongatja az egész testem. A szívem magasabb ütemre kapcsol, s talán még a légzésem is nehezebbé válik. Ez a káosz azonban pár pillanat erejéig kerít csak a hatalmába, addig, amíg a mentősök részletezik a helyzetet. Ennyi idő elegendő arra, hogy visszatérjek a valóságba.
- Én pedig Dr. Arvenson. - felelem szűkszavúan, miközben közelebb lépek a tragikus pároshoz. Kezembe fogok egy ollót, s óvatosan mindkettejük ruháját megvágom annál a pontnál, ahol átszúrta őket a fémdarab. Ezt követően alaposabban szemügyre veszem a lányt, nincs-e máshol látványosabb sérülése.
- A röntgen remek ötlet, ha szerencsénk van, akkor máshol nem érte őket súlyosabb sérülés, csak mellkas tájékon. - támogatom Iris gondolatát, de már az elején volt egy olyan sejtésem, hogy semmi lesz egyszerű ebben az esetben. Hiszen egy harmadik személy is van a történetben... És mivel itt nincs idő a hezitálásra, így meglepő módon a hangom súlyosra, keményre vált, s csak úgy recseg belőle a fagyos, norvég akcentus.
- Hölgyem, ha nem engedi, hogy elvégezzük a röntgent, akkor fennáll a veszélye annak, hogy olyan súlyos sérülést szenvedett el, amit mi röntgen nélkül képtelenek vagyunk látni, és amibe bele fog halni, ha nem kezeljük minél előbb! És nem csak Ön, hanem a gyermek is! - közlöm vele konkrétan, hogy mire számítson, ha nem engedélyezi számunkra a vizsgálatot. Bárhogy is reagáljon, ahhoz, hogy folytathassunk a dolgunkat, sajnos kemény lépésre kell elszánni magunkat.
- Dr. Kingston, én úgy látom, hogy lehet közöttük akkora hely, hogy szétválasszam őket. - mutatok a rúdra, melynek ha elfűrészelem a közepét, akkor nagyobb esélyünk lesz arra, hogy külön kezeljük őket. A fiú légzése amúgy is egyre szakaszosabb és nehezebb, érezhetően minden perc számít most. Ha Iris is támogatja az ötletemet, akkor én egyből magamhoz veszek számtalan keményebb kötszert, amivel rögzíteni tudom mindkettejüknél a fémet, hogy még véletlenül se mozduljon el, miközben elvágjuk azt közöttük. Addig remélem, hogy Iris idezendít hozzánk pár férfi ápolót, akik stabilan tudják tartani a párost, amíg elvégezzük a szétválasztást.

Iris W. Kingston imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Dr. Sylvanus Arvenson
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :
Fear of the white walls 4eab03804292ae7ff7ac317d5a910b93de5026a5
My fault, my failure, is not in the passions I have,
But in my lack of control of them.

Fear of the white walls 9b4d8b768e72cc560329058da3ea8645f2386be9
★ kor ★ :
40
★ lakhely ★ :
Staten Island
★ :
You are cold, while you yourself fan flames.
Fear of the white walls F41cc65917a1784b552b311560758845a7164316
★ foglalkozás ★ :
Traumatológus
★ play by ★ :
Finn Wittrock
★ szükségem van rád ★ :
I crave your mouth, your voice, your hair.
Silent and starving, I prowl through the streets.
Bread does not nourish me, dawn disrupts me, all day
I hunt for the liquid measure of your steps.
★ hozzászólások száma ★ :
29
★ :
Fear of the white walls 22e6db7ebd9613e57d6bd51864ec3e4245a29942
Fear of the white walls EmptyVas. 30 Jún. 2024 - 17:02
TW!!! Vér, tömegbaleset, stb...

Sylvanus & Iris
"In the hospital, every moment is a reminder of the fragility of life and the resilience of the human spirit."

Annak ellenére, hogy csapnivaló kommunikációs készségekkel áldott meg a teremtő -utólag is kösz Isten, de tényleg, igazán kösz!-, mindig is nyitott voltam új emberek megismerésére, s ez akkor sem volt másképp, mikor először meghallottam az intenzív nővérpultjában összesúgni a csajokat arról, hogy új traumatológus érkezett a kórházba, külön szenzációnak számított, hogy európából jött, az meg már csak a koktélcserka volt a habos-babos, mézes-mázas torta legtetején, hogy még jól is néz ki. A többiekkel ellentétben nem kezdtem el koslatni a trauma részleget, vagy épp a sürgit, számítottam rá, hogy előbb-utóbb majd úgyis összefutunk valahol. Bár, azt nem gondoltam egy percig sem, hogy pont itt... Árgus szemekkel, leesett állal hallgatom a doktort, mintha csak feltárta volna a Szent Grál titkát. Elismerő bólintásom mégsem a hallottaknak szól, sokkal inkább annak, ahogyan kifejezte magát. Mintha csak a múltkórból ugrott volna át egy gyors vizitre. S ahogy a mögötte tornyosuló üveg monstrum ablakon keresztül furcsa, fehéres-sárgás aurát von köré a fény, egészen misztikus összhatást kelt. Ha megkéne tippelnem, milyen természetfeletti lény lenne egy sci-fiben, tuti, hogy a vámpírt mondanám. Biztos köze van hozzá az Alkonyatnak. Mindig Edwardot választottam Jacob helyett. Aztán jött a Trónok harca, és Jaime Lennister... Hiába, a rosszfiúk a gyengéim. Kibaszottseggfej D'Amore!

-Abszolút! - Vágom rá, önmagamat meghazudtolva elég meggyőzően, határozottan. Nem számítottam rá, hogy vissza fog kérdezni, s hogy mind emellé ilyen bugyilohasztó képet is vág majd, hogy még csak véletlenül se értsem félre a kérdés formájában visszapasszolt magaslabdát. Egy csőd vagyok! Egy kétlábon járó szerencsétlenség. Zavaromban röviden, halkan elnevetem magam, s egy röpke pillanatra félre nézek, alsóajkamat harapdálva közben. Ahogy a kapcsolatok, úgy az emberek különféle gesztusainak felismerésében is bitang nagy analfabéta hírében állok, de azt határozottan kijelenthetem, hogy flörtöl velem. Nocsak-nocsak dr Skandinávia, ezúttal talán mégis hinni lehet a kórházi pletykáknak?!
-Nagyon ritka, hogy valakiről a külleme alapján ítélem meg, bejön-e, vagy sem. A belsőértékek, a jellem, a szakértelem, elhivatottság az elsőszámú prioritás részemről. Minden más jöhet utána. Egy meleg, mélybarna, szinte fekete szempár, vagy ellenkezőleg, egy világoskék, majdhogynem világító, átható, jeges pillantás. - Oké, az egy dolog, hogy ő gátlások nélkül, szabadon flörtikézik, hiszen dr Arvenson ebben a kórházban, legjobb tudomásom szerint egy "vendégszereplő" csupán, bármikor leléphet, ha már nem tud felülkerekedni az alaptalan pletykákon, na de én?! Én nem játszhatok az egyetlen biztos munkahelyemmel!
-Hát, az intenzíven az esetek többségében eszméletlen a buli, ebből kifolyólag nem kell túl nagy hangsúlyt fektetni a kommunikációra. - Oké, ez legalább annyira gáz volt, mintha a menstruációs ciklusomat kezdtem volna ecsetelni neki.
-Bocsánat... - Teszem még hozzá gyorsan, megpróbálva menteni a menthetetlent, hangom, mimikám egyértelműen tükrözi az őszinte megbánást. Igazából szívesen belekezdenék a minden bizonnyal órák hosszán át tartó szabadkozásba, magyarázkodásba, csakhogy visszaküzdjem magam a kénköves pokol legégetőbb bugyraiból, de egyetlen vészjelzés sem tűr halasztást, s én teljesen komolyan véve a helyzetet, azonnal rohanni kezdek a sürgősségi osztály felé. Egy pillanat törtrésze alatt szellemülök át szánalmas udvari bolondból, kötelességtudó, elszánt orvossá, az ereimben lüktető adrenalin nem engedi, hogy kétségeim támadjanak az adott beteg ellátásával kapcsolatban, szinte ösztönből cselekszem, s akkor sem hőkölök hátra, vagy veszítem el a fejem, mikor az ostoba tanuló leszedi a combartériára helyezett nyomókötést, engem pedig -főképp az arcomat-, pillanatok alatt beborít a vér, mintha csak egy jelenetet forgatnék a Fűrészből...
Mondhatjuk, hogy vakon tapogatózom a kezem ügyébe került érfogóval, amellyel nehezen, többszöri próbálkozások ellenére sikerül csak a bugyogó vértengerben megmártózva rálelnem a szóban forgó artériára. Valaki beüzemeli a mellettünk lévő szívót, hogy eltávolítsa az ér környezetéből a tócsaként összegyűlt vért, így sokkal tisztább rálátásunk lehet a helyzetre, meggyőződhetünk arról is, hogy jó helyre került-e az érfogó, elállt-e a vérzés. Egy perces megfigyelés után megkönnyebbülten sóhajtok fel, a vizsgálóasztalon támaszkodva, fejemet megadóan ejtve le.
-Rendeljetek neki legalább négy egység vért, és szóljatok az érsebészeknek. Meg egy takarítónak is. - Utasítom a vizsgálóban összegyűlt team-et, önmagamhoz képest egy elég határozott, szigorú hangnemet megütve, majd felocsúdok a hirtelen sokkhatásból, amennyire tudom, a mosdónál lesikálom az arcomra, karjaimra, nyakamra száradt vért, végül megnyomom a falon lévő gombot, ami a fotocellás ajtót működteti, és mielőtt befut a következő mentő, futólépésben az öltözők felé veszem az irányt, de ekkor szó szerint felakadok valakire.
-Elnézést, bocsánat! Minden príma, azt hiszem. - Nézek fel a doktorra, a kimondott szavaimat azonban K.O-val üti a szemeimben megcsillanó félelem, kétségbeesés, hangom remegése. Minden bizonnyal az arcomon, a gyors mosakodás ellenére is még itt-ott fellelhető vérpettyek -a hajamról, s a ruhámról ne is beszéljünk, amiket majd csak ezután a rémálom műszak után fogok tudni tisztára mosni-, a körmeim sáncaiba beleszáradt vörös testnedv így együttesen, nem keltenek valami bizalomgerjesztő látványt, ha valaki rám néz. Félve pillantok át dr Arvenson válla fölött, amint egy újabb mentőegység gurul be a váróba. Először csak az tűnik fel, hogy egy hordágyon két beteget is szállítanak, akik egymásnak háttal ülnek, és melegítőfóliával, pokróccal vannak letakarva.
-Mi a franc?! - Sziszegem döbbenten, csak úgy saját magam elé, bár mire a gondolat végére érek, már nem vagyok benne biztos, hogy nem mondtam ki hangosan is amit gondolok a helyzetről.
-Jöjjön velem! - Egy ismeretlen, földöntúli erő húz a vizsgáló irányába, ahova a hordágyat begurították, futólépésben szaladni kezdek, észre sem véve, hogy közben megragadtam a doktor karját, miszerint jó lenne, ha ő is velem tartana.
-Oké, ilyet még biztos nem láttak. Ha felkészültek, leveszem a takarót. - Folytja belém a szót a mentős, még mielőtt elkezdhetném kioktatni őket arról, mennyire veszélyes dolog egy hordágyon, rögzítés nélkül két beteget, ráadásul ilyen pózban szállítani. Tanácstalanul, már-már kérdőn pillantok fel a -remélhetőleg-, mellettem álló dr Arvensonra, majd ugyanilyen értetlenül a mentősre, kíváncsian vonva fel szemöldökeimet is hozzá, mire a társa -mintha csak valami cirkuszi produkciót mutatna be-, lerántja a takarót a betegekről, akik láttán úgy érzem, mintha kihúzták volna alólam a talajt. Kicsit meg is szédülök, s ahogy egy-két lépést hátrébb tántorodom, meg is lökve egy, a hátam mögött lévő fém készenléti kocsit, amin megannyi orvosi műszer kapott helyet, bele kell kapaszkodnom a mellettem álló traumatológusba. Egy, a húszas évei elejében járó párról van szó, akik szintén az egyik buszon utaztak, s mivel máshol már nem volt szabad hely, ezért két, egymásnak háttal elhelyezkedő ülésen ültek, és az ütközés következtében, a buszból egy leszakadt hosszú fém elem mindkettőjüket felnyársalta. Jobb oldalon, a lány mellkasán, nem sokkal a kulcscsont alatt fúródott be, és a fiú bal oldalán, majdnem ugyanezen a ponton találta meg a kijáratot, ezzel átszúrva mindkettőjüket. Időközben többen is beözönlöttek eme szenzációra a vizsgálóba, de révén, hogy mi érkeztünk elsőként, mint orvosok, a mi kezünkben van az eset. Őszintén, fogalmam sincs, mi legyen a következő lépés, teljesen elvesztem.
-Peternek azért van szüksége egy kis oxigén támogatásra. - Céloz a mentős a srác orrában lévő kanülre. -...mert a helyszínre érkezéskor nehézlégzése volt, azt gyanítjuk, hogy a cső talán érinti a tüdejének egy részét, de hát ezt ugyebár csak valamilyen képalkotó vizsgálattal fogjátok tudni megállapítani biztosra. Sok sikert! - Ezzel megveregeti a vállam, és tovább állnak, én meg próbálok valamiféle mosolyt erőltetni magamra, hogy ez a két szerencsétlen ne pánikoljon még jobban. Pedig én is legalább annyira kétségbe vagyok esve, mint ők.
-Helló, dr Kingston vagyok. - Kezdem egy bemutatkozással, majd közelebb lépek hozzájuk, számítva rá, hogy dr Arvenson is így tesz, és közelebb hajolva a pároshoz, alaposabban is szemügyre veszem a kettejüket felnyársaló fémet.
-Minden rendben lesz, valahogy szétszedünk titeket. - Próbálok pozitív maradni, de még én sem vagyok benne biztos, hogy hogyan lehetne ezt a szétválasztást biztonságosan kivitelezni, ezért tanácstalanul, némán dr Arvenson segítségét kérve, oldalra sandítok rá, majd vissza a párra.
-Azt hiszem, hogy mindenképp szükség lenne arra, hogy lássuk, odabent mi a helyzet, érint-e valamilyen főbb szervet a cső. Az MR és a CT nyilván szóba se jöhetnek, hiszen mind a kettőnél be kell feküdni a gépbe, de a röntgen talán működhet. A röntgen sugár kimutatja a fémet. Mit gondol?! - A végét már egyértelműen dr Skandináviának intézem, mintegy megerősítésre várva részéről.
-Nem, azt nem engedem! - Vágja rá váratlanul a lány -akiről időközben kiderült, hogy Emilynek hívják-, én pedig döbbenten, zavarodottan hátrébb hőkölök.
-M...miért?! - Ennyit tudok csupán kinyögni.
-Terhes vagyok, pont ma töltöttem be a harmincadik hetet. Nem engedem, a röntgen sugarak károsítják a baba egészségét! - Szemeim akkorára nyílnak, hogy csaknem beterítik az egész arcomat. Egyrészt, mert a lányon lévő dzseki alatt eddig fel se tűnt, hogy egy terhes has lapul, másrészről, a tanácstalanság teljesen földhöz vág, hogy most mégis mi a francot fogunk csinálni?!
-Húzza le a kabátomat, ha azt hiszi, hogy hazudok! - Utasít hisztérikusan, én pedig megfontoltan közelebb lépek hozzá, és végrehajtom a kérést. A cipzár mögött valóban egy igen szépen kikerekedett pocak rejtőzik, én pedig le sem bírom venni a tekintetemet róla. Most már nem csak kettő, hanem rögtön három életért is felelősek vagyunk.

Dr. Sylvanus Arvenson imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Iris W. Kingston
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :
Fear of the white walls B-Untitled-8
Fear of the white walls Tumblr_inline_oq4nppNwNE1t284ng_500
Goin' around like a revolver It's been decided how we lose
★ kor ★ :
31
★ elõtörténet ★ :
'Cause there's a fire  under the altar
I keep on lyin' to, I keep on lyin' to
♫ :
Emptiness  machine
★ családi állapot ★ :
Let you cut me open just
t
o watch me bleed gave up who I am for who
 you  wanted me to be.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Fear of the white walls Tumblr_p5y8b7dqy71qlrawao1_500
Already pulling me in, already under my skin and I know exactly
how this ends
★ idézet ★ :
I only wanted to be  part  of something
★ foglalkozás ★ :
ICU+E.R. doctor
★ play by ★ :
Saoirse Ronan
★ szükségem van rád ★ :
Best daddys ever
120
★ :
Fear of the white walls A3b55741dfadf3eccf22d7eef072db4e
Don't know why I'm hopin', so fuckin' naive
Fear of the white walls EmptySzomb. 25 Május 2024 - 17:55

Iris & Sylvanus
"The hospital room was as cold as dead skin, the hallway crowded with lost souls
and reeking of illness.”

Ha eltekintek a hivatásomtól, nem igazán mondanám magam emberközpontúnak, aki állandóan csak mások társaságát keresné. Ez talán már az első napjaimon nyilvánvaló volt, hiszen nem igazán csevegtem, s ha mégis hozzászóltam valakihez, azt azért tettem, hogy a kórházzal kapcsolatos ügyekről kérdezzem. Persze, egy új arc mindig kíváncsivá tesz mindenkit, különösen akkor, ha ilyen titkolózó, mint én vagyok. Legalábbis, ez a pletyka járja a folyosókat, hogy Dr. Arvenson nagyon titokzatos, holott ez közel sincs így, sokkal egyszerűbb magyarázat bújik meg emögött. Elvagyok a saját kis világomban, ennyi az egész.  
Voltak már próbálkozások arra, hogy kommunikáljanak velem, de ezek sosem voltak hajnalba nyúló beszélgetések, hiszen ha valakiben nem látom meg a lehetőséget, akkor azt hamar el szoktam fojtani. Meglátjuk, hogy a hátam mögött toporgó nőszemély, kinek sziluettje az ablak üvegén visszatükröződik, milyen érzéseket vált ki belőlem. Mindenesetre hezitálásától belemosolygok a bögre szájába.
- Szép estét, dr. Kingston. - bár az arcmemóriám teljes mértékben az átlagot gyarapítja, a neveket és a hangokat már sokkal könnyebben megismerem. Dr. Kingstonról azonban semmit sem tudok, csupán a nevét, de mikor megfordulok egy bágyadt mosollyal, úgy érzem, hamarosan több mindent is megismerek majd belőle.
- A sürgősségi mutatja meg igazán, kiben milyen lehetőségek rejlenek. Elvégre egy váratlan szituáció könnyen kihozza azt az énünket, akik valójában vagyunk, és nem azt, aminek mások hisznek. Ön is így gondolja, Iris? - beszédem közben nyújtom magam is a kezem, bár ahelyett, hogy ujjaink összefonódnak, némi értetlen ábrázattal fogok rá a papírpohárra. És azt hiszem, ezzel meg is történt a bemutatkozás. Vagy mi.
- Nem? Miért nem? - fejem oldalra biccen, egy kósza fekete tincs homlokom közepére mászik, s egy egészen apró mosolyszerűség kapaszkodik fel ajkaim bal szélébe, amiről nem is nagyon lehet hirtelen tudni, hogy a feldobott labdára a válaszom ez a viccnek szánt kérdés, vagy pedig teljesen komolyan gondolom. Bár azt azért megjegyzem magamnak, hogy ha van is benne késztetés arra, hogy az orvosi hivatásomon túl a nadrágomba is betekintés nyerjen, akkor már sokkal jobb úton halad, mint azok, akik hamar a lényegre tértek egy “nem iszunk meg egy kávét később?” kérdéssel. Hát, nem, nem iszunk meg, köszönöm.
- Köszönöm az elismerést, igazán nagyra értékelem. Tudja, ezen a helyen nem elég csak “orvosnak” lenni. Meg kell találni a közös hangot a beteggel, hiszen az sokszor sokkal többet ér mindennél. - ez talán most ellentmondásos feleletnek tűnhet, hiszen a viselkedésem a pihenő időkben teljesen más, mint amit vallok a betegekkel.  
- Bár talán ezt Önnek pont nem kell magyaráznom, igaz? - szavaim a bögre lágy gőzéből szólnak kifelé, mintha csak sejtetni akarnám, hogy hallottam már róla ezt és azt. Ám ez közel sincs így, inkább csak beszéltetni szeretném őt, ha már leküzdötte a félelmét, s megszólított. A kezdeti kudarcok után már szerencsére olyan sokan nem próbálkoznak amúgy sem.
Sajnos nem lesz már túl sok lehetőségem arra, hogy eldöntsem, hogy dr. Iris Kingston jó beszélgetőpartner lehetne, esetleg egy potenciális jelölt az ágyamban, hiszen a bent levők telefonjai, köztük az enyém is, egyszerre kezd vészjelzésbe. Az összes, egytől egyig... Ez pedig sosem jelent jót. Gondolkodás nélkül csúsztatom le az asztalra a bögrémet, melyből pár hullám a felületen is landol. Lekapom köpenyem a szék támlájáról, majd eltüntetve a feketét, újra belebújok az orvosi énembe, miközben dr. Kingston mellett szinte rohanva szeljük át a folyosókat és lépcsőket.  
A sürgősségin már most uralkodik a káosz.  
- Aki ezt izgalmasnak tartja, az nagyon rossz pályát választott magának. - ennyit jegyzek meg csupán Iris mögül hűvös, norvég éllel, mikor közli az illető, hogy mi történt pontosan. Ez inkább tragédia, pont, mint ez a szakadt, fiatal medikus... A szirénák eleinte távoli zajnak tűntek, de egyre inkább közelednek, egyre nagyobb visszhangot vernek mindenhol, mi pedig az orvosokkal úgy állunk ott egymás mellett, mint akik háborúba készülnek. Ez így is van. A Halállal fogunk most harcolni.
Alig telik el pár szemlehunyásnyi pillanat, mikor is a sürgősségi ajtaja kivágódik, és hirtelen csöppenünk bele egy olyan helyzetbe, mint amit nemrég vázoltam fel még a nyugodalmas pillanatokban Iris számára. Mellette elsőként lépek ki, s az egyik eszméletlenül fekvő mellé sorolok be.
- Negyven éves férfi, a karambol során az oszlopnak ütközött, a bordái eltörtek és átszúrták a tüdejét. - hadarja a mentős, aki miután betolja a vizsgálóba a beteget, s közös erővel átrakjuk egy másik ágyra, már rohan is tovább. Szerencsémre körém olyanok gyűlnek, akik talán nem ma kezdték a pályát, így kérés nélkül vágják le a férfiről a felsőruházatot, s szedik össze a megfelelő eszközöket, hogy megvizsgálhassam. Sajnos nagyon hamar nyilvánvaló lesz, hogy légmellről van szó... Az ajkai és az ujjai lilás árnyalatot vettek fel, a légzése pedig borzalmasan nehézkes. Gondolkodnom sem kell ezután, szikét kérek, s megejtek egy apró bemetszést a második bordaközbe, ahova egy tűt szúrok, ezzel csökkentve a mellkasban a nyomást, amíg a műtőbe nem kerül.
- Hármas műtő! - adom ki az utasítást, s már viszik is tovább szerencsétlen embert. Ezt követően újra kilépek a váróba, s kis híján Irist is fellököm magam előtt.
- Bocsásson meg, dr. Kingston. Minden rendben megy? - vele. Mert hogy bőséges lélekjelenlét kell ehhez, az már biztos.   

mind álarcot viselünk
Dr. Sylvanus Arvenson
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :

★ kor ★ :
40
★ lakhely ★ :
Staten Island
★ :
★ foglalkozás ★ :
Traumatológus
★ play by ★ :
Finn Wittrock
★ szükségem van rád ★ :
29
★ :
Fear of the white walls EmptySzomb. 18 Május 2024 - 16:21

Sylvanus&Iris
"Egy embert az minősíti, miként kezeli azokat akik felett hatalma van."

-Nem, ne haragudjon, de nem írhatják ki valamire, hogy vegetáriánus, amiről egyértelmű, hogy nem az!
-De hát nincs benne hús!
-De sajt van benne!
-A sajt mióta hús?!
-Ez a gnocchi maximum lakto-vegetáriánusnak felelhet meg. De semmiképp sem vegetáriánus, maguk rosszul írták ki már megint. Ez megtévesztő! Olyan, mintha a cukros süteményre azt írnák ki, hogy diabetikus. Aki cukorbeteg, akár bele is halhat, ha megeszi!
-Doktornő drága, nekem erre nincs időm. Kígyózik maga mögött a sor. Döntse már el végre, hogy kell-e ez a rohadt gnocchi, vagy arrébb tolja a formás kis seggét és enged másokat is sorra kerülni.
-Nem kell a rohadt gnocchija, és ha még egyszer megjegyzést tesz a formás seggemre, vagy bármely másik testtájékomra, egyenesen a HR-hez fogok fordulni. - Lábujjhegyre kell pipiskednem, hogy legalább az állam túllóghasson az engem, és a másik oldalon álló sörhasú, bajszos főszakácsot elválasztó pult fölött. Szúrós tekintettel nézek farkasszemet a középkorú fickóval, aki igazán elégedettnek tűnik az imént nyújtott teljesítményével.
-Frederica Mercury, haladjál már, nem érünk rá egésznap! - Hangzik egy epés megjegyzés a mögöttem tornyosuló tömegből, mire a legtöbben gúnyos röhögésbe kezdenek. Egy éve még nem álltam volna le ilyen dolgok miatt vitatkozni, konfliktusba keveredni. Egy éve még megríkatott volna az iménti beszólás, de ma már mondhatni teljesen más elveket vallok, kinyílt a szám, mert ebben a rohadt világban, ebben az elkorcsult társadalomban másképp nem fogsz tudni nyeregben maradni. A tálcám végül üresen marad, s egy igen fülsértő csattanással vágom le azt a pultra. A régi szakács ezerszer kedvesebb volt, akadt némi fogalma az allergénekről, illetve egyes étrendekről, és a szája sem árasztott ilyen förtelmes bűzt...
-Francba... - Dühöngök szinte már csak magamban, az orrom alatt, miközben a nem sokkal arrébb elhelyezett kis kávé sarok felé veszem az irányt. Legalább egy matchát had vegyek már magamhoz mielőtt visszavonulok az "egy hónapja rávertem a kisujjamra a kalapáccsal" című, roppant fontos, mindenképp sürgősségi ellátást igénylő esetekhez.
-Tökre igaza volt, Dr.Kingston. - Hebegi a tőlem legalább egy tízessel fiatalabb lány a pult mögül. Teljesen meghökkenek, hirtelen felszáll az agyamra telepedett vörös köd, akkor meg aztán egyenesen könnybe lábadnak szemeim, mikor "a vendégem" felkiáltással, egy szívet melengető mosollyal visszacsúsztatja a kávém árát. Megkönnyebbült sóhajjal fordulok el a pulttól, tekintetem máris szabad asztal után koslat, mikor is belefúródik egy fehér köpenyes alak hátába, aki nem más, mint az új, beugrós, fura nevű traumatológusunk. A nővérek, de még egy-két adminisztrátor, doktornő is rendre összesúgnak a háta mögött, a doki azonban minden alkalommal helyén kezeli a dolgokat. Kissé hűvösen, kissé cinikusan. A lényeg, hogy nem ad esélyt az alaptalan pletykáknak. Valóban jóképű, talán a szemei azok, amelyek legelőször megragadják az ember figyelmét. Az udvarias modor, a szakképzettség, elhivatottság már egy más kérdés... De akkor mégis mi a baj vele? Hiszen látszólag tökéletes. Valaminek lennie kell. Makulátlan ember ne létezik. Csendesen, szinte észrevétlenül somfordálok háta mögé, mindkét kezemmel szorongatva a poharat, csakhogy valamivel uralni tudjam kezeim nyughatatlan remegését. Több kísérletet is teszek arra, hogy megszólítsam, másodpercek telnek el azzal, hogy csak tátogok mögötte, mint valami partra vetett hal, ami már az utolsókat rúgja, végül összeszedem minden bátorságom és megszólítom. Talán nem a legjobb módon, de már nincs visszaút...
-Hello Dr. Arvenson! - Nem a leghivatalosabb megszólítás, de mégsem úgy hangzik, mintha minden hétvégén a gördeszkapályán bratyiznák egy szál bláz mellett, amin ketten osztozunk.
-Iris Kingston vagyok. Sürgősségi is intenzív osztály. Habzsolom az élvezeteket. - A végét próbálom elviccelni, hogy ne láthassa rajtam ahogyan nettó kétszázzal teker a szívem, de mikor a kezem helyett az eldobható papírpoharat nyújtom felé zavaromban, akkor úgy érzem, már ennél lejjebb nincs. Miért történik ez?! Miért kell minden első találkozásomnak totál égőre sikerülnie?! Mi a bajom??? Khm... na jó, figyelj ide kisanyám, szedd össze magad! Végzett szakorvos vagy, ne csinálj úgy, mintha még mindig Bratz babákat gyűjtő kiskamasz lennél!
-Ömm... nem azért jöttem ám, hogy én is megkörnyékezzem, mint a többiek! - Újfent felnevetek zavaromban, töretlen jókedvem azonban csak addig tart, amíg rá nem jövök miket hordok össze már megint.
-De ha egyszer traumatológusra lesz szükségem, csakis a maga kezeire fogom bízni magam. - Mentem a menthetetlent.
-Csak azt akartam mondani, hogy mennyire nagyszerű volt, ahogy múltkor annak a várandós nőnek reponálta a kulcscsont ficamát. Nem is maga a művelet volt nagyszerű, inkább a kommunikáció. - A betegek minden esetben halálra vannak rémülve, még a legbanálisabb problémától, betegségtől is képesek a legtöbben azonnal pánik hangulatba kerülni, sokunknak nincs türelmünk ahhoz, hogy nyugodtan kezeljük ezeket a helyzeteket. A legtöbbünk érzelemmentes robotpilóta üzemmódba kapcsol, nem magyarázza el a betegnek a rengeteg latin kifejezés helyett érthető, emberi nyelven, hogy mi a baja, és mi várható, inkább elkönyveli magában a pácienst hisztisnek, és sokszor rutin szerűen végzünk el olyan beavatkozásokat, amik másképp is kivitelezhetőek lennének. Különösen a traumatológusok durvák, mind a modoruk, mind pedig a mozdulataik. Megdöbbentő volt látni, hogy Dr. Arvenson milyen nyugodt és türelmes volt, ezzel nőt is megnyugtatva.
-Kér egy...? - A mondatom utolsó szavát belém fojtja a telefonom pittyegése. Minden hívásnak külön jelzése van, ezt a jelzést még ezelőtt sose hallottam, és mindig azért imádkoztam, hogy ne is kelljen soha hallanom... A vér szinte megfagy az ereimben amint szép sorban a kantinban ülő majdnem összes orvos telefonján -köztük a mellettem álló Dr.Arvensonén is-, ugyanez a jelzés kezd sivítani.
-Tömegbaleset. - Bukik ki belőlem, s a félelemtől, ugyanakkor a véremben száguldó adrenalintól kitágult szemekkel fürkészem a traumatológust. Ám mindez nem tart tovább néhány másodpercnél, nem hagyok magamnak sok időt a pánikra, futva indulok el a sürgősségi irányába, útközben kihajítva a legközelebbi kukába a matchámat. A liftek hamar megtelnek, így a lépcsőt választom, annyira pörög az agyam, hogy nem is igazán realizálom, hogy Dr.Arvenson hozzám csapódott-e, vagy ő már valahol máshol jár. A sürgősségire befutva teljes káosz fogad. Az a fajta amihez még talán soha nem volt szerencsém ezelőtt. Mindenki fejvesztve keresi a helyét, az adminisztrációs pult hangosbemondójában a betegek türelmét kérik, ugyanis frontális karambol sérültjeit fogják az elkövetkezendő percekben a sürgősségi osztályra szállítani. Biztosítják továbbá arról is a régóta itt várakozó pácienseket, hogy a súlyos állapotú betegeket így is maradéktalanul elfogják látni, de aki halasztható probléma, panasz miatt érkezett, az menjen haza. Ezen többen elégedetlenül felhördülnek.
-Mi történt?! - Fordulok értetlenül, aggódó ráncokkal homlokomon a mellettem toporgó medikus felé.
-Frontális karambol, két busz ütközött. Az egész Brooklyn hidat lezárták. Sok a súlyos sérült, az életveszélyes és állítólag az egyik busz sofőrje a helyszínen életét vesztette. Nagyon izgi!
-Izgi?! - Rivallok rá teljes döbbenettel, rosszalló arckifejezéssel, amit látva mintha elszégyellné magát.
-Inkább szörnyű! - Javítom ki, majd a tömegben Dr. Arvenson arcát kezdem keresni, mintha nem is tudom mit várnék tőle. Néhány biztató szót, egy kedves mosolyt?! Ekkor kivágódik a sürgősségi osztály fotocellás ajtaja, és pont mint a filmekben, egymás után özönleni kezdenek be a  mentőegységek, hordágyaikon különböző súlyosságú sérültekkel.
-Ötven éves férfi, a helyszínen újraélesztettük, intubáltuk, nem sokkal a nyaki ütőere mellé fúródott be egy, feltehetőleg a szélvédőből származó üvegdarab, nyomókötést alkalmaztunk, de nagyon vérzik. - Hadarja a mentős, ez idő alatt többen is bezsúfolódtunk a kicsiny vizsgálóba, és az én irányításommal könnyedén, egyszerre áthúzzuk a beteget a vizsgálóágyra.
-Egy-két-há' és! - Számolok, majd éppen csak annyi időre fordulok el, hogy gumikesztyűt húzzak, és mire a mozdulatsort befejezném, már érzem is ahogy az arcomba, szemembe spriccel a friss, piros artériás vér. A sokktól köpni-nyelni nem tudok, éppen csak annyira kitörlöm alkarommal a vért a szememből, hogy legalább lássak valamit, nem kezdek el azon pörögni, hogy ki volt az az agyatlan idióta, aki a látszólag jó szolgálatot teljesítő nyomókötést leszedte a spriccelő nyaki artériáról. Ösztönösen cselekszem, sose gondoltam volna, hogy erre valaha képes leszek pánikhelyzetben, de most mégis itt vagyok, nem gondolkozom, nem akarom fellapozni a szakkönyveket, hogy megoldást keressek az életveszélyes állapot megszüntetésére, vakon, a beteg nyakát körbefonó vértengerben tapogatózva keresem a nyakiartéria nyomópontját, s amint mutatóujjammal rátalálok, elkiáltom magam.
-Valaki hozzon egy kurva érfogót, MOST! - Kiáltom túl határozottan a felajzott tömeget.

BEE

Dr. Sylvanus Arvenson imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Iris W. Kingston
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :
Fear of the white walls B-Untitled-8
Fear of the white walls Tumblr_inline_oq4nppNwNE1t284ng_500
Goin' around like a revolver It's been decided how we lose
★ kor ★ :
31
★ elõtörténet ★ :
'Cause there's a fire  under the altar
I keep on lyin' to, I keep on lyin' to
♫ :
Emptiness  machine
★ családi állapot ★ :
Let you cut me open just
t
o watch me bleed gave up who I am for who
 you  wanted me to be.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Fear of the white walls Tumblr_p5y8b7dqy71qlrawao1_500
Already pulling me in, already under my skin and I know exactly
how this ends
★ idézet ★ :
I only wanted to be  part  of something
★ foglalkozás ★ :
ICU+E.R. doctor
★ play by ★ :
Saoirse Ronan
★ szükségem van rád ★ :
Best daddys ever
120
★ :
Fear of the white walls A3b55741dfadf3eccf22d7eef072db4e
Don't know why I'm hopin', so fuckin' naive
TémanyitásFear of the white walls
Fear of the white walls EmptySzomb. 4 Május 2024 - 6:23

Iris & Sylvanus
and reeking of illness.”

A lemenő nap sugarai a magasra nyúló épületek felett próbálnak még felkapaszkodni, mikor a Presbyterian előtti teret szelem át homlokomnál tartva a kezem, hiszen kék szemeim nehezen viselik a fényáradatot. Az utóbbi években csak a bágyadt világossághoz voltam hozzászokva a hegyekben, s a hirtelen váltást még a szervezetemnek is szoknia kell. Késésben egyáltalán nem vagyok, sőt, bőven akad még időm arra, hogy a műszakom előtt megejtsem a kis kávés rituálémat. Két órája végeztem a Mount Sinaiban, de mivel nehezen bírok magammal, és keresem mindig az új lehetőségeket, ezért másodállásban elvállaltam, hogy beugrok a Presbyterianba is, ha épp emberhiányban szenvednek.  
Nem volt értelme annak, hogy a délutáni nagy forgalomban átverekdjem magam Staten Island távolabbi csücskébe, hogy aztán fél óra múlva indulhassak is vissza. Ezért is döntöttem úgy, hogy az ilyen lyukas óráimban felfedezem magamnak New York épp közel eső éttermeit és büféit, s mivel ebben a városban minden fellelhető, ilyenkor húzni szoktam egy képzeletbeli kalapból, hogy mégis milyen nemzetiség konyháját válasszam. A mai napra – is – a kínai jutott, aminek szívből örültem, hiszen eddig ritkán adatott meg számomra, hogy ennyire változatosan étkezzem, s ennyi új ízt ismerjek meg. A szanatórium konyhája egyáltalán nem volt rossz, viszont az évek alatt nem létezett már ott olyan íz, amit ki ne próbáltam volna. Ha pedig én alkotok valamit a konyhában, az meg sem közelíti azokat, amik a kis melegentartó tálakban pihennek egy-egy ilyen büfében.  
Tehát ma kínai napot tartottam, ahol bőséges egy órát ücsörögtem a csípős ételek felett, de addig is volt időm elolvasni a helyi híreket, az időjárást, s még beszélgetni is tudtam az angolt borzalmasan törő ázsiai pincérhölggyel, akit pedig az én akcentusom mosolyogtatott meg. Hiába beszélem tökéletesen az angolt, az eddigi években nem volt szükségem arra, hogy a mindennapjaim része legyen, így a szavak mögött ott lapul az a hűvös norvég keménység. A kései ebédem után az egyik nagyobb bevásárlóközpontban egy dísztárgyas üzletben töltöttem az elkövetkezendő fél órát, hiszen nem egy szűkös házat akartam magamnak, hanem egy többszobás, kertvárosi családi házat. Igen ám, viszont a beköltözés és berendezkedés után jöttem rá, hogy milyen üres valójában a lakás. Alig vannak díszek, a falak üresek, a szőnyegek hiányoznak... Úgyhogy vettem pár kacatot, amik most az autóm csomagtartójában pihennek. Ezt követően vettem csak az utam a kórház felé, hogy megkezdjem az esti műszakomat.
Azt mondják, hogy az utóbbi napok csendesek voltak a fehér falak között. Történtek ugyan balesetek, de semmi olyan, ami túlságosan felrázta volna a kórház életét. S bár hiszek a vihar előtti csendben, melynek előszele szinte bejárja a folyosókat, mikor elsuhanok rajtuk, mégis reménykedek abban, hogy az esti órákra inkább mindenki visszavonul békességben, s élvezi a hét utolsó munkanapján jól megérdemelt pihenését. Az enyém majd holnap következik, s már alig várom, hogy megnézzem azt a pár nevezetességet, amit kitűztem célul magamnak a délutáni meleg órákra. Tudom, sokszor tűnök magányosnak... Ez azonban nem olyan magány, amibe belekényszerültem, hanem olyan, amit szeretek, s amire szükségem van. Kell ez ahhoz, hogy feltöltődjek, hogy újra életre kapjak.
S talán pont ezért lenghet körbe ez a bűvös aura is, mikor az ablak előtt ácsorogva az egyik fenti étkezőben csak meredek kifelé New York aranyló és nyüzsgő világára. Köpenyem a hátam mögött levő szék támláján pihen, fekete öltözékemet pedig egyetlen szín sem rondítja el. Kezemben a megszokott bögre kávém, melynek rituáléját sosem szoktam elhagyni. Ezzel hangolódok rá minden egyes alkalomkor a munkára, bár hirtelen deja vu érzésem lesz, hiszen a reggeli órákban pontosan így álltam a Mount Sinai méretes ablaka előtt, annyi különbséggel, hogy akkor a pirkadat különleges színei festették be a várost, most pedig az alkonyat bágyadt, péntek esti sugarai varázsolják más hangulatba a vidéket. Remélem, hogy nem érnek célt a megérzéseim, s ez most nem egy vihar előtti csend és magány, amit hamarosan káosz fog követni...  

mind álarcot viselünk
Dr. Sylvanus Arvenson
Egészségügy
ranggal rendelkezem
★ :

★ kor ★ :
40
★ lakhely ★ :
Staten Island
★ :
★ foglalkozás ★ :
Traumatológus
★ play by ★ :
Finn Wittrock
★ szükségem van rád ★ :
29
★ :
Fear of the white walls Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Fear of the white walls
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Camilo & Kenneth // Happy New Fear
» Jason White
» Craig White
» White, like your soul
» Damarys White

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Manhattan :: Kórházak és hivatalos helyszínek :: Presbyterian Hospital-
Ugrás: