“When we are running in the wrong direction there is no sense in increasing the speed.Never show card tricks to those you play poker with..”
Sosem vagyok magányos, ahogy ezt ma is megtapasztalom, az ajtó felől érkező hangok is ezt érzékeltetik. Jade érkezik, hallom a hangját, bár eleve nem is tudom megérteni, hogy miért jelenti ki, hogy ne öljem meg...van fegyverem, igen... bár...mindegy. Kizárom a negatív és rosszindulatú gondolatokat és a társaságába lépek. Érzem a pizza illatát és egyből éledezni kezdenek az ízlelőbimbóim. Szeretjük a pizzát ez tény... - Szia. - köszöntöm, miközben megtámasztom az ajtófélfát és karba fonom a kezem is, ahogy figyelemmel követem a ténykedését a konyhában. Mindig kivirulok amikor megjelenik. Mikor közli, hogy egy hajléktalannak adományozza a pizzát... pont megszólalnék, de már viharzott is el, hogy mindezt megtegyem. Sóhajtva lököm el magam az ajtóból, hogy az asztalról eltegyem az oda nem illő dolgokat, majd a megmaradt pizzásdobozt nyitom ki, hogy megszemléljem az ételt és az illati is még jobban az orromba toluljon. Jade is visszatér, szemmel tartom, majd a szekrényhez lépek, hogy előszedjek tányért, biztos éhes...én az vagyok. - Örült a pizzának? - kérdezek rá azért, nem vagyok acélból, hogy az ilyesmi leperegjen rólam, de én magam biztosan nem tettem volna le neki egy darab ételesdobozt sem. Pénzt se nagyon...de ha őt ezzel most boldoggá tette, hát lelkem rajta. Figyelemmel kísértem, ahogy magára kapott ezt-azt még, hiszen kint hűvös volt, pont elég, hogy megfázzon, főleg, hogy melegebb öltözködés nélkül hagyta el a lakást. Mintha az olyan sürgős lett volna...nem volt ideje magára kapni mást...nők! Ki érti őket? Kérdésére és felvetésére elmosolyodom, majd inkább előkeresek egy bögrét, a csapból forró vizet töltök bele, majd egy teafiltert is kerítek elő a fiókból. Hamar megmerítem a forróba a filtert, majd a mézet is előkeresem és az asztalra helyezek mindent. - Megleszek. De te nem, ha nem döntesz magadba valami meleget... - pillantok rá és felhúzott szemöldökkel bökök a székre magam mellett. Visszalépek egy kanálért, amit bele is helyezek a bögrébe, hogy a filter is lentebb maradjon. Ha leült sem mozdulok el mellőle, őt figyelem, közelebb tolom hozzá a forró gőzölgő teát. - Te viszont nyúzottnak nézel ki...pihenj le...haza se kell menned. - folytatom az előző megkezdett és befejezettnek vélt mondatom. Nem tudnám messzebbre engedni jelenleg és nem magam miatt, hanem érte teszem. Hosszú idő után újra láthatom, ráadásul egész végig dolgozott, szinte megállás nélkül. Tudom, ismerem. Mást sem csinál hónapok óta csak ingázik. Néha neki is kell a pihenés. Csak az nem mindegy, hogy milyenféle és milyen irányú. Hogy hol. Ha haza menne úgysem az lenne az első dolga, hogy bevesse magát az ágyba...mindig talál magának valami elfoglaltságot. Itt meg nincs neki engedve, letudna pihenni. Még az ágyamat is felkínálom számára. Kérdő pillantással végig mérem, majd elmosolyodom és a pizza irányába pillantok. - Vagy főzünk, közben pizzázunk... - megemelt szemöldökkel nézek vissza rá, hiszen két választási lehetőséget is adtam számára. Pizzázik és elmegy aludni vagy főzünk, pizzázunk és utána megy csendespihenőre. Ilyenkor meg bármit át lehet beszélni...minket, a nővérét...bár erre még nem igazán vagyok rákészülve. Tudom, hogy elkellene engednem. Egyik részem elengedné, hogy Jade-t újra a magam közelében tudhassam, de a másik felem pedig tombol, hogy a nőm még életben van és várakozik a szive alatt nevelkedő porontyunkkal. Hosszú hetek teltek el és a hívások száma is csökkent azóta. Mikor magukkal vitték azóta kétszer hívtak s hallhattam őt is... nem tudom azóta mi a helyzet...pedig igazából már tudom a választ. De a remények ugye...és hát Jade nővére, benne is tartani a lelket. Bár pont hogy ő teszi ezt velem.
"Amid chaos around us, we found peace in each other."
Aki szerint azt jelenti a hosszú és fárasztó nap, hogy húzza az igát a munkahelyén, aztán beesik az ágyába, hogy ha mázlija van, aludjon összesen 7-8 órát, annak nincs az életében egy Jerome Whitlock. Na meg nem egy kórházban dolgozik. Lehet, hogy ezt kéne előbbre sorolnom az alváshiány címszó alatt, hiszen legjobb esetben is 5 órákat tudok csak aludni, a szabadnapjaimon iktatok be olykor egy igazán kiadós kb. 10 órás sziesztát. És utána tényleg mintha kicseréltek volna... egészen a következő műszakig, de akkor is számít. Ám Jerome... amióta 8 éve belépett az életembe, hogy fenekestül felforgassa azt, olyan érzés, mintha a békés szunyókálás egyszerűen kisétált volna az életemből az ő érkeztével. Konkrétan a róla szóló legszebb álmaimból is úgy tudok felébredni, mintha épp egy lidércnyomásból térnék magamhoz, illetve ébren hánykolódom sokszor az ágyban, amikor épp nem tudom, mi van vele. Él-e még egyáltalán. Régebben azon is morfondíroztam éjjelente, hogy vajon szakított-e már a nővéremmel, és amennyiben igen, akkor egyáltalán együtt lehetek-e vele végre. Szánalmas, ugye? Most meg... természetesen még mindig aggódom érte ugyanúgy, ám immár a nővéremmel kapcsolatos kérdéskör átformálódott, hiszen jóformán semmi más nem jut eszembe, csak az, hogy vajon Jerome tudja-e már, mi lett Chrystallal. És ha már nem él? Mindegy, milyen rossz volt a testvéri kapcsolatunk, a halálát sosem kívánnám... de mi van, ha megkönnyebbülnék? Úristen, milyen ember vagyok, hogy ez egyáltalán eszembe jut?! Persze a biztos rossz jobb a bizonytalanságnál, de azt hiszem, egy részem a megkönnyebbülést jóval önzőbb okokból érezné. És ez nem fair. Nem olyasmi, amit egy testvérnek érezni szabad. Bár sok idő telt el, de az is lehet, hogy életben van. Ha erről van szó, akkor viszont szeretném azt gondolni, hogy lelépett valami pasassal, beleszeretett az elrablójába, vagy tudom is én. Ez a kép jóval barátibb hangulatot áraszt az elmémben, mint az, hogy a poklok poklán megy át évek óta, bezárva valami lyukba. Ideje felfüggesztenem a teóriákat, a különböző lehetőségek hosszú, szinte már végtelennek tűnő sorát kicsit félretolni. Már napok óta nem láttam Jerome-ot, a kórházban töltöttem az elmúlt 72 órát, ott tudtam pihenni egy-egy műtét között 2-3 órákat. Szóval nagyon fáradt vagyok, mégsem tudok a puha ágyamra gondolni. Hagytam üzenetet reggel Jerome-nak, hogy munka után beugrom hozzá. Mostanában jóval sűrűbben látogatom, noha amiről pont kéne, egyáltalán nem beszélek vele. Mindig arra szorítkozom, hogy amennyiben szükség van rá, ellátom a sebeit, ami kicsit sem segít a szorongásom elűzésén. Naphosszat érte aggódom, és ez így megy már évek óta. Van kulcsom hozzá, de azért jó hangosan köszönök, amint benyitok az ajtón. - Szia, légyszi, ne ölj meg, csak én vagyok az! Hoztam pizzát... bár ahogy látom, te is készültél. - Jegyzem meg mosolyogva, ahogy tekintetem az asztalra téved. Isteni illat árad a dobozokból. - Csak nem kínai? Mert ez esetben dobom a pizzát, sőt láttam kint egy hajléktalant, lehet, jól jönne neki némi étel. - Még mindig mosolygok, bár őszintén szólva elgondolkodom azon, hogy az egyik pizzát nekiadjam. Nem volt elég életmentésben részem az elmúlt három napban a kórházban, még egy szerencsétlen hontalanon is szeretnék segíteni. Intek Jerome-nak, hogy várjon, mindjárt jövök, és ezzel a lendülettel ki is viszem az egyik pizzát. Amint átadom, szaladok is vissza a meleg lakásba, mert elég hűvös lett az idő, én meg bent hagytam a kabátomat, gondolván, míg a sarokig elrohanok az étellel, úgysem fagyok meg. Aha, most, hogy becsukom magam mögött a bejárati ajtót, konkrétan azon morfondírozom, hogy így a lakáson belül magamra terítem a kabátomat vagy kerítek egy pokrócot. Mivel nagyon éhes vagyok, birtokba is veszem a konyhát. Épp poharak után kutatok, amikor leesik, hogy még ölelést sem adtam Jerome-nak. Pedig úgy szeretnék a karjaiba omlani, de próbálom tartani a távolságot. Próbálom... nem is tudom, talán tiszteletben tartani, hogy Chrystalt választotta. Bár ezt előbb kellett volna, de az eltűnése óta belém költözött a bűntudat, és mégiscsak kisbabát várt, amikor elrabolták. Ez egy örök nyílt seb Jerome lelkén. Nem is tudom, hogy szabad-e egyáltalán megpróbálnom ápolgatni ezt a bizonyos sérülését. Akarom, nagyon is, de jobb a távolságtartás. A lényeg, hogy tudja, itt vagyok, számíthat rám mindenben, és nem marad teljesen magára. - Na jó, hogy teltek a napjaid? Belekeveredtél olyasmibe, amitől égnek állhat a hajam és bőszen hálálkodhatok, amiért még mindig élsz? - Pontosan tudja, mennyire aggódom érte, szóval nem is áll szándékomban megjátszani, hogy pusztán kötelességtudatból törődöm vele. Hiszen ennél jóval többről van szó.
“When we are running in the wrong direction there is no sense in increasing the speed.Never show card tricks to those you play poker with..”
Sokszor kevés idő jut a fontosabb dolgoknak. Ilyent az átlagemberek panaszkodnak csak, bár én sem vagyok éppen különb. Alvás. Frissítés. Étkezés. Sok olyan dolog van, amit a minimálisra csökkentettem, csak hogy a fontosabbakat elvégezhessem. Másokat nem izgatna az, hogy éppen a szomszédjukba kik kopogtatna be, vagy hogy az utcán milyen autó áll be. Esetleg a boltban követ-e valami illetlen idegen. Nem akarok paranoiás lenni, de mostanában rám tör...időnként arra eszmélek, hogy fegyverrel a kezemben fixírozom az ajtót és várakozok. Mire? Talán arra, hogy értem is eljöjjenek azok, kik elvitték a nőmet. Vagy egyszer csak betoppan a bátyám és letartóztat. Nagy csattanás lenne. Becsapom magam mögött a kocsi ajtaját, majd a szokásos mozdulatokkal veszem be magam a lakásba. Először nyugtázom a riasztóberendezést, csak utána bújok ki a bőrkabátból, rúgom le magamról a bakancsot, majd szabadulok meg a nadrágom derekába dugott fegyvertől is a konyha asztalra pakolva le. A kabátom belső zsebéből kiveszem a vaskos papírborítékot, aztán a hálószoba ajtaja felé indulok vele. Rezzenéstelen arccal nyitok be, sétálok oda a széfhez, helyezem bele a pénzt, aztán zárom vissza az ajtaját, majd kisétálva a hálószobából lépek vissza a kocsihoz, hogy kiszedjek még pár holmit onnan. Néhány a bevásárlásból származó szatyrot pakoltam a megfelelő helyére. Tojást a hűtőbe, néhány gyümölcsöt, zöldséget, mirelit kaját és egy már kész ételes dobozt tettem még a pultra. Két adag lapult a dobozban, bár nem egymagam akartam neki látni megdézsmálni mindazt, amit tartalmazott. A szatyorból még édességes doboz is került elő, ma el lesz fogyasztva ebben biztos vagyok. Az asztal lapjára helyeztem a mobiltelefont is. Végül egy cetlit is húztam elő a zsebemből, mire a bevásárló listát firkantottam, kihúztam mindent, sikerült bevásárolnom, így a hétre letudtam ezt is. Többször nem szoktam menni, nincsenek nagy igényeim, szóval ezek megteszik. Ránéztem az időre, kicsit körül jártam a lakás néhány pontját, az ablakokhoz léptem, hogy onnan nézzem az utcát és annak járókelőit. Semmi sem volt zavaró tényező, bár ettől még nem jött rám a nyugodt pillanat. A fürdőszobába megyek, szemügyre veszem a jobb szemöldökömet átszelő, gyógyulófélben levő heget, aztán a pulóverem vállrészét lejjebb gyűrve a felkaromon levőt is. Ez egy kicsit még elevenebb, de nem baj, hamarosan ennek sem lesz sok nyoma. Leülök a számítógép elé és elküldök e-mailt Lau-nak. Helyzetjelentés, minden halad a maga útján, nem kell aggódni. Nem volt kérdés, hogy segítek neki elvarrni az itteni szálakat, miután kiderült, hogy vissza kell menniük Oroszországba...Amint elintézték az ellenük indult támadássorozatot, ott fognak maradni Oroszországban, ebben biztos vagyok, és nem is hibáztatom érte egyiküket sem. Örülök, hogy legalább neki sikerült megúsznia az én balhémat. Az üzletet ezért is kezdtem inkább felszámolni, bár ezzel is kellő módon felkeltettem néhány kellemetlen tényező figyelmét, majdnem biztos vagyok benne, hogy sikerült elsimítani a dolgokat. Végtére is nem öltem meg azt a ficsúrt, ez csak jelent valamit, nem? Remélem. Nem mintha nem lenne kurvára tökmindegy. Miután mindennel megvagyok, újra felveszem a bakancsomat, újra körül járom a lakás minden pontját, mert még mindig nem tudok huzamosabb ideig nyugodtan meglenni idebent. Elgondolkozom azon, hogy meglátogassam-e inkább az anyámat ahelyett, hogy itt kuksolok egyedül. Valószínűleg egyébként is ki kellene engesztelnem, mert azt hiszem, még mindig haragszik rám a múltkori miatt. Talán bölcsebb lett volna nem mutatni előtte, mennyire össze voltam törve, amikor biztossá vált Chrystal elrablása, de nem igazán tudtam másra támaszkodni rajta és Jaden kívül...