New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 138 felhasználó van itt :: 6 regisztrált, 0 rejtett és 132 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Diane N. Miles
tollából
Ma 06:01-kor
Mallory Duval
tollából
Ma 05:27-kor
Yelyzaveta Kravchenko
tollából
Ma 00:29-kor
Jayda Winters
tollából
Tegnap 23:13-kor
Jayda Winters
tollából
Tegnap 22:35-kor
Horatio R. Hayes
tollából
Tegnap 21:52-kor
Dominic Reynolds
tollából
Tegnap 20:39-kor
Dominic Reynolds
tollából
Tegnap 20:35-kor
Wang Weiguang
tollából
Tegnap 19:52-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
49
37
Egészségügy
28
17
Hivatal
10
13
Média
50
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
17
41
Üzlet
24
27
Összesen
245
231

Shane & Lawrence || hoping for more
TémanyitásShane & Lawrence || hoping for more
Shane & Lawrence || hoping for more EmptySzomb. Feb. 04 2023, 22:58

Turn on every light
in New York City, I'd still be blind if you weren't with me.

Két hívás között elég unalmasan és lassan tud telni az éjszakai műszak. A háttérből párak halk horkolása hallatszik, mások kint beszélgetnek vagy épp kártyáznak, míg én az ágyamban fekszem, ellenben álom nem jön a szememre, így inkább a telefonom képernyőjét bámulom. Mondanám, hogy azt nyomkodom, de egy ideje már ugyanaz a TikTok videó pörög a szemeim előtt, én meg érdemben nem mondhatnám, hogy nézem is a tartalmát, meg sem tudnám mondani, hogy pontosan mit látok, mert nem igazán figyelem. Helyette inkább a gondolataimba merülök.

Egy ideje már véget ért a kapcsolatom Owennel. Nem mondhatnám, hogy csúnya vége volt, egyszerűen csak rájöttünk, hogy másfelé tartunk az életben, és mást is várunk el. Én nem tudnám feladni a karrierem azért, mert ő úgy gondolja, hogy el tud mindkettőnket tartani. Szükségem van egy kis függetlenségre (kinek hazudok? Elég sokra.), és nem mondhatnám, hogy a kitartott szerep pont a függetlenségem lenne hivatott képviselni. Ő viszont elég nehezen viselte a folyamatos aggódást, ami a munkámmal járt, akárhogy is magyaráztam, hogy ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy egy hét múlva már a temetésem szervezheti, minden biztonsági előírás minket hivatott védeni, amíg ezeket betartom, elég kevés eséllyel lehet bajom.

Nem fogadta el. Én meg az övét nem. Így aztán mindketten jobbnak láttuk, ha inkább csak elmegyünk, és különválnak útjaink. Nem mondom, hogy nem hiányzik, mert de, pokolian, viszont a hiányérzetet felülírja az, hogy nem akarom egy állandó, kimondatlan feszültséggel tölteni a magánéletemmel töltött időt. Annak pont a pihenésről, regenerálódásról kellene szólnia, nem arról, hogy úgy érezzük magunkat, folyamatosan kerülgetni kell egy olyan témát, amit szívünk szerint felhoznánk, de tudjuk, hogyha még egyszer szóbakerül, akkor ismét csak veszekedés alakulna ki belőle; még rondább veszekedés, mint az első volt.

Amint ez ismételten végigfut az agyamon, végül úgy döntök, letöltöm a Tindert. Kell valami, ami kicsit eltereli a figyelmemet, és örökké nem lehetek bent a munkában, abba temetkezve, mert ennyi túlórát a világon nem fog senki sem elszámolni nekem, márpedig azért elég fárasztó mentálisan és fizikálisan a meló ahhoz, hogy csak úgy, mindenféle anyagi juttatás nélkül, jószándékból csináljam. Azt meghagyom az önkéntes tűzoltóknak.

Két randin már túlvagyok, és hát, mondanám, hogy lett bármi folytatása, de hazudnék. Nem mintha ne lettek volna szimpatikusak a férfiak, akikkel voltam, de egyszerűen... nem fogtak meg annyira, hogy ennek az egésznek bármi folytatása legyen. Eleinte bűntudatom volt miatta, mikor közöltem, hogy ennyi volt, egy éjszaka, és kész, de mikor nem úgy reagáltak, mint akik különösebben megsértődtek volna ezen. Sőt, még lehet meg is könnyebbültek, így aztán arra kellett jutnom, ők is hasonlót terveztek.

Mindezektől eltekintve azért nem gondoltam volna, hogy az a fajta ember leszek, aki ilyet tesz, de úgy tűnik, hogy az életnek sikerült megcáfolnia.

Őszinte kíváncsisággal kezdek el készülődni a ma estére. Első benyomásra Shane is elég szimpatikus tűnt, talán egy kicsit komolyabbnak, mint akikhez eddig volt szerencsém. Nem mintha ez gond lenne, sőt. Az előző két srác fiatalabb volt, most kicsit még jobban is esik, hogy valakivel, aki ha nem is sokkal, de idősebb nálam, legalább új perspektívákat is megismerek.

A North Pole Pubba beszéltünk meg találkozót, oda indulok el, és ülök le. Nem sokat kell szerencsére várnom, elég hamar befut, legalábbis a képek alapján ő lesz az. Intek egyet felé, kicsit fentebb emelkedve a széken, hogy észrevegyen. Még csak egy pohár víz van előttem, abból gyorsan iszom is egy kicsit, amíg felém sétál. Az már pozitív, hogy jó képeket tett fel, és a valóságban is úgy néz ki, ahogyan, és nem hazudott magáról. Nem is tudom, hogy akik kamuznak magukról, mit hisznek, hogy nem fognak lebukni?

– Szia! – köszönök, nyújtva a kezem felé. – Shane, ugye? Lawrence – mutatkozom be gyorsan neki, majd utána amint ezzel megvagyunk, leülök vissza a helyemre. – Még nem rendeltem semmit, csak ezt a vizet, gondoltam megvárlak vele – Leginkább mert így illik, szóval ezt a dolgot amúgy nem is értem magam, miért jelentettem ki ennyire határozottan. Inkább csak elvigyorodom.

– Örülök, hogy össze tudtuk hozni ezt a találkozót – futom le a szokásos illemköröket. Amint megérkezik a körbejáró srác is, rendelek gyorsan magamnak egy kávét, és Shane felé nézek, hogy ő esetleg mit szeretne. Jól esne egy üveg sör, de egyelőre még megvagyok nélküle, alapozzuk meg hozzá a hangulatot.

mind álarcot viselünk
Lawrence Woodstock
Elhárítás
ranggal rendelkezem
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more Law1
Shane & Lawrence || hoping for more Law2
★ kor ★ :
36
★ családi állapot ★ :
egyedülálló
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more Law3
★ foglalkozás ★ :
tűzoltó
★ play by ★ :
Serkay Tütüncü
★ hozzászólások száma ★ :
87
TémanyitásRe: Shane & Lawrence || hoping for more
Shane & Lawrence || hoping for more EmptyVas. Feb. 05 2023, 17:36
Date at the bar
North Pole Pub

Nincs jobb orvosság a boldogságnál. Maximum a nevetés.
Általában határozott személyiség vagyok, és sokan talán túl komolynak is tartanak, de, ami azt illeti könnyen zavarba tudok jönni, ha a gyengémre találnak. A munkámban aligha volna kivetni való, na de a magánéletem, már amennyit meghagyok belőle a munka mellett, nos finoman szólva is katasztrófa. Nincs mentségem, ismerem a hibám, és dolgozom rajta, hogy... nos kevesebbet dolgozzak. De mindig akad kibúvóm. Egy kétségbeesett hívás az egyik betegemtől vacsora közben, vagy egy új, teljesen ismeretlen diagnózisú eset. Ha megtagadnám a segélykérést egy olyan valakitől, ki éppen a tetőn szélén áll ugrásra készen, még is, hogy milyen ember volnék? Ugyanakkor megértem a másik oldalt is, mert, ha nincs rá időm, még is miért vagyunk együtt? Fogalma sincs miért regisztráltam fel az alkalmazásra, és azt sem, hogy igazából mit várok tőle. Ritkán használom másra a telefonom, mint hívások fogadására és küldésére, és nem tagadom, elég elkeserítő számomra, hogy idáig süllyedek, de úgy érzem, lépnem kell, mert másképp nem találom meg... az igazit. Korábban is voltak már randijaim, jók, jobbak és kevésbé kellemesek is. De vagy a munkánál lyukadtunk ki, vagy a szimpatikussága mögött mindig sikerült kianalizálnom valamit, amivel nem tudtam volna elképzelni, hogy több legyen köztünk, mint barátság. Volt, hogy a randi elején őszintén bevallotta a hölgy, hogy igazából nem akar elköteleződni, viszont nem tudta volna megbocsájtani magának, ha nem fekszik le velem. Én ugyan egy pillanatig sem terveztem az első alkalommal átlépni az ismerkedés szabályait, de ő lényegében mindent erre épített. Nem mondom, hogy helyes volt így cselekednem, de mindketten felnőttek vagyunk, és a megbeszélteken túl egyikünk sem volt döntésképtelen állapotban.
Bevallom már most kissé zavarban voltam a gondolattól, hogy megint randira megyek. Legalábbis ismerkedni. Lawrence-ről csak annyit tudtam, amennyit megosztott magáról a Tinderen és a Facebookon. Nem mintha nem lennének itt-ott ismerőseim, akik ne tudnának utánanézni, de az ilyen távol áll tőlem. Amúgy sem hagynám, hogy ilyen dolgok befolyásoljanak.
Talán túlzás az öltöny egy pub-ba, de mivel mindig is ezt a stílust tartottam szimpatikusnak, valahogy nem érezném jól magam a bőrömben, ha egy farmerben és pólóban jelennék meg. Nem mintha, nem volnának ilyen darabjaim otthon, sőt, azt hiszem a szekrény mélyén még egy bőrdzsekim is akadhat, de azt gondolom, az öltöny az, ami nem csak jól áll, de igazán én vagyok.
Kissé idegesen érek a pub elé, de ezt igyekszem még a kocsiban levedleni, és belépve már inkább a kellemes izgatottság és a kíváncsiság hajt tovább. Az eszembe sem jut, hogy a képei alapján csalódást okozhatna, pedig volt már rá példa, de ezek is tünetei valami problémának, amit aztán jobbára az italozás alatt próbálok boncolgatni. Munkahelyi ártalom, és mostanság sikerül megtartanom fejben ezen gondolataim, mielőtt elijeszteném az irántam érdeklődőt. Ő vesz észre előbb, amiért hálás vagyok, mert ebben az időben éppenséggel akadnak bőven a helyiségben. Szóval egy aprócska mosollyal odasétálok az asztalához és egy szélesebb mosollyal kezet is fogok vele.
- Szia! Igen, Shane Webster. - mutatkozom be, bár ez nyilvánvaló volt már az alkalmazásnál is, hiszen mindenki a teljes nevét használja. Emiatt nem éreztem zavarban magam, inkább csak kicsit furcsának hatott, viszont úgy tűnt, nagyjából ő is annyira van ezeknek az illem dolgoknak a magaslatán, mint én. Nekem már a tegeződés is olyan különös, lévén, hogy a pácienseim és a kollégáim nagy részét is magázom. De talán pont ez miatt lesz kicsit könnyedebb a beszélgetés. Mert éreztetjük a másikkal, hogy nem figyel minket senki stopperórával, nem akasztanak érmét a nyakunkba, ha minden illendő dolgot pontosan úgy teszünk, ahogyan azt kell, görcsösen ragaszkodva az apróságokhoz is.
- Köszönöm. - mosolyodom el újfent, s bár nem tart soká, míg megérkezik a felszolgáló, abban röpke pár másodpercben is elkezdenek kattogni azok a bizonyos fogas kerekek. Próbálom nem feltétlenül szakszerűen megfigyelni, inkább a magunk javára kielemezni, például azt, hogy jóképű, a beszélgetéseink alapján jó humorú, az állása is remek, még is a Tinderre szorul. Ahogyan én is. Ám míg én tudom az én indokom, az övét nem. A hűség például egyik felsorolthoz sem köthető, és a múlt is sokszor hunyó ez ügyben. Az egyik elvált kolléganőm mondta egyszer, hogy ő megválogatja kivel találkozik, kinek ad esélyt. Mikor valaki például elárulja neki, hogy már harmadszorra vált el, megkérdi az okát. Ha a férfi mindig a nőket hibáztatja, annak oka van. Ő pedig sosem félt felkeresni ez ügyben az exeket, akiknek, ha egyezett az indokuk, már is kiderül, hogy a férfi őszinte vallomása, csupán manipuláció volt, semmi több.
- Igen, én is. Munka mellett sokszor igen nehéz ilyesmikre időt keríteni. - válaszolom, ami nem csak, hogy igaz, de kétséget kizéróan ő is pontosan átérzi. Ha valaki csupán egy 4 órás pizzafutár, értetlenkedve vakarja fejét, miért nincs ideje a másiknak erre arra. Viszont ő tűzoltó, életeket ment, és mindketten tudjuk, hogy arra nincs lehetőség, hogy majd később megyünk, ráér még.
- Ugyanazt kérném, köszönöm. - nézek fel a felszolgálóra, majd vissza is tekintek távozta után Lawrence-re. Kell egy téma, és sajnos ezekben nem vagyok túl jó.
- Na és milyen a tűzoltók élete, azon kívül, hogy életveszélyes? Igaz az a pletyka, hogy van, mikor napokig haza se engednek bennetek egy-egy komolyabb eset alatt? - érdeklődöm, mert hall az ember ezt azt, és elképzelhetőnek találom a dolgot, hisz a szükség nagy úr, már pedig, ha szükség van rájuk, idő, mire mindenki beérkezik. Szórakozottabbnak és valamelyest cserfesebbnek találtam az üzenetei alapján, de meg lehet csak zavarban van, talán a kávénál kicsit többre van szüksége. Talán egy pszichológus nem a legjobb választás randikra. Ha más nem, akkor majd átveszem a gyeplőt, és megpróbálok kicsit kiszakadni az orvosi módszerből, miszerint én kérdezek és hallgatok, ő pedig mesél. Őt és magam is kimozdítom a komfortzónából.

livin' in new york

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then brother that person is a piece of s***. And I’d like to get as many of them out in the open as possible.
mind álarcot viselünk
Roman W. Hemlock
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more 4929e2ca48e17e5adbed64bfd9769bc9
Shane & Lawrence || hoping for more Tumblr_inline_oxnr5dVji91rifr4k_540
“When we stop looking for someone to
complete us, we find completion in ourselves.”
★ kor ★ :
45
★ elõtörténet ★ :
Shane & Lawrence || hoping for more Tumblr_inline_oxnr4py7Y31rifr4k_540
Life is short. Future doesn’t come
with any guarantees.
You want something in life, you gotta go for it.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more Tumblr_inline_oxnr4sL4dQ1rifr4k_540
★ foglalkozás ★ :
Gyilkossági nyomozó
★ play by ★ :
Luke Evans
★ szükségem van rád ★ :
Shane & Lawrence || hoping for more Tumblr_inline_oxnr51we761rifr4k_540
669
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more Tumblr_inline_oxnr4vMuEG1rifr4k_540
Shane & Lawrence || hoping for more EmptyVas. Feb. 05 2023, 21:54

Turn on every light

A kézfogása határozott, ez éppenséggel kifejezetten szimpatikussá teszi így első benyomásra. Nem mintha a beszélgetésünk során ne lett volna az, ha valami redflaget láttam volna már akkor, most itt sem lennénk, hanem szimplán csak vagy ghostingoltam volna, vagy megmondtam volna, hogy amúgy szerintem inkább hagyjuk egymást. Még ha amúgy nem is vagyok híve annak, hogy az embereket csak úgy ott hagyjuk lógva, és ne válaszoljunk inkább soha többé, akkor is úgy vélem, hogy lehet még mindig kevésbé kínos, mintha beleállok egy végtelen vitába arról, hogy megosztom vele, mégis miért kellene hagynunk egymást. Legalábbis, nekem biztosan, a másik nevében erről nem tudok nyilatkozni, ők lehet szeretnének ilyen helyzetekben vitatkozni, de ha így van, az már eleve egy nagy NEM a részemről.

Amikor először megláttam az applikáción, elgondolkoztam, hogy pontosan mit is keres fent. Igaz, ezt mindenkinél végiggondolom, próbálok a sorok között olvasni, mit is vár el egészen pontosan. Azért megvan a hírneve a Tindernek, hogy nem mindig arra hivatott, hogy valami tartós dolgot keres ott az ember. Ezt a hírnevet még én magam is alátámasztom, aki magam sem tudom, mit várok, de szeretem úgy megjelölni a szándékaim, hogy meglátjuk. Amúgy sincsen sok értelme annak, hogyha csak és kizárólag úgy válogatnék, hogy életem igaziját keresem, mert akkor soha, senkit sem mernék jobbra húzni.

Így voltam Shane-nel is. A mi korunkban az emberek, ha még nem foglaltak, általában azért van, mert túlvannak egy váláson, vagy legalábbis szakításon, vagy sosem kerestek igazán komoly dolgot. Róla nem igazán tudtam eldönteni, hogy pontosan melyik kategóriába is tartozik, de nem vagyok rest, hogy felfedezzem. Ha esetleg nem keres semmi komoly dolgot, akkor is úgy vélem, hogy esetleg jól el fogunk tudni szórakozni, rajtam nem múlik cseppet sem. Nevezzenek nyugodtan felszínesnek, de attól még elég nehéz elmenni amellett, hogy milyen jól is néz ki. Nem leszek álszent, és bevallom nagyon szívesen, hogy bizony, nekem igenis számít a kinézet is.

Aztán persze ott van, hogy esetleg megint sikerül kifognom egy olyan embert, mint amilyen Owen is volt, hogy csak nagyon későn fedezte fel a szexualitását, és most próbálkozik. Erre nyíltan nem nagyon mertem még rákérdezni, pláne, hogy nem olyan volt a beszélgetés hangvétele, amiből az szűrődött volna le, még bizonytalan magában, de azért vagyunk itt, hogy megismerkedjünk, és minden olyan fontos dolgot megtudjunk a másikról, ami eldönti, akarunk-e még találkozni, vagy hagyjuk ennyiben a dolgot. Szép este volt, jó volt (vagy nem), aztán megyünk tovább az életünkkel.

– Igen, azért sajnos elég sűrű a beosztás, meg nagy a munkaterhelés, de ha erre nem hagyok időt és lehetőséget, akkor az egyenes út a kiégés felé – talán erről többet és könnyebben tudna ő beszélni, szóval inkább csak elmosolyodom a végére, és nem fűzök egyebet hozzá. Nem akarom magam már az első körben beégetni azzal, hogy valami hülyeséget mondok, ami az ő szakterülete. Nem tudom, mennyire szakbarbár, aki elkezdene kioktatni egyből. Tulajdonképpen ez is egyfajta teszt lehetne, mert ha elkezdi, az esetleg előrevetítené, hogy máskor is hasonló lenne, amiben én nem érzem jól magam, de nem akarom már most elrontani mindenki kedvét, hogy teszteket csinálok. Az neki lenne minden bizonnyal sok.

– Azért szerintem olyan, hogy napokig ott kellene lenni, nem volt még – nevetek fel. Elég sok pletyka terjed, aminek a fele sem igaz, de azt hiszem, hogy ez minden munkával így van. – De azért a túlóra lehetősége sajnos benne van, ha pont váltás előtt fut be valami nagyobb eset, amihez ki kell vonulni. Olyankor nem mondhatom azt, hogy bocsi, hagy égjen az a ház, nekem vége a napnak – bólintok egyet, megerősítve, hogy bizony, sajnos azért megesett már, hogy a munkaidőm után pár órával még mindig bent voltam. Aztán persze, idővel azért muszáj vagyunk teljesen felváltani egymást, de a bajtársiasság akkor is működik, és igyekszünk segíteni egymást, hogy ne hagyjuk ott a váltást a szarban.

– Amúgy olyan, mint bármelyik munka, csak itt szó szerint ég a lábunk alatt a talaj. Elég kemény tud lenni, de azért vannak elég nyugis műszakok, amikor viszont szerencsére semmi sem, de ez egy ilyen nagy városban azért elég ritka. Én szeretem csinálni, nem tudnám leváltani másra semmiképpen – még akkor sem, ha tudom, hogy azért életem végéig ezt nem fogom tudni csinálni, és azért nem mondom, hogy én vagyok a szakma csúcsa, aki majd nagyon előrelépked, de majd akkor meg kitalálom, hogy pontosan mit is szeretnék csinálni. – A tűzoltókocsikért felelek, driver engineerként, szóval azért a napom nagyrésze elmegy azzal, hogy a kocsik állapotát ellenőrzöm, és azokat könyvelem, emiatt azért beleesek nem egyszer amúgy is túlórába – fejtem ki neki. Szívesen beszélek amúgy neki a munkámról, nem az, de azt sem akarom, hogy csak ez legyen a téma.
– És, Neked? Igazságügyi pszichológus vagy, ha jól értettem, ugye? Mit takar ez egészen pontosan? – érdeklődöm szintén felőle, majd amint megérkezik a kávém, belekortyolok.

[/i]

mind álarcot viselünk
Lawrence Woodstock
Elhárítás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ családi állapot ★ :
egyedülálló
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ foglalkozás ★ :
tűzoltó
★ play by ★ :
Serkay Tütüncü
87
Shane & Lawrence || hoping for more EmptyHétf. Feb. 06 2023, 01:36
Date at the bar
North Pole Pub

A Tinderen folytatott beszélgetéseink alapján, Lawrence-t egy kissé komolytalan, elég társasági, de a társadalmi normákhoz részben igazodó férfinek ismertem meg. Amihez jött még, hogy amúgy nem csak élvezi a munkáját, de jól is csinálja azt. Lényegében éppen olyan fontos számára, mint számomra a sajátom. Nehéz összeegyeztetni ezene jellemzőket, de nem példátlan. Ezért is kezdett érdekelni ő és ezeknek az okai. Az emberek életét lelkén viseli, de nem minden esetben, és a maga épségét is képes volna sutba dobni egy idegenért. De mondjuk azt már nem nézném ki belőle, hogy aprót adjon a hajléktalanoknak. De nem is ítélem el emiatt. Bevallom, mint orvos is roppant kíváncsi voltam rá, és szívesen pszichoanalizáltam volna egésznap, akár az ő bevonásával is, de azt hiszem, a továbbiakban messziről kerülne. Eltudom róla képzelni, hogy a munka végett nem talál párt, ahogyan azt is, hogy nem is feltétlenül a hűtlenség ad indokot a másiknak, mint inkább az, hogy Lawrence ráun az emberre. Lehet, hogy mindkettővel bakot lövök, de elgondolásként mindkettő állja a helyét.
- Ez sajnos teljesen így van. - értek egyet, és nem is feszegetem tovább a témát, mert hajlamos vagyok megfeledkezni róla, hogy ez itt nem az irodám és a velem szemben ülő nem a páciensem, aki a tanácsaim miatt keresett meg. Talán a tapasztalat, hogy a munkahelyemen is előbb feloldódom, mint a betegem, talán Lawrence szimpatikus kisugárzása és nagyon is megnyerő mosolya, ahogy zavarba jön és mindez még a homlokára is van írva, de én egyre jobban érzem magam vele, noha talán még 10 perce sincs, hogy leültem. Szeretném ezt az alkalmat nem elszúrni egy feladatsorral vagy túl bonyolult eszmecserével, amire minden bizonnyal a kutya sem kíváncsi, de mivel nehezen tekintek el az ehhez hasonló szituációktól, ahol éppen a beteggel vagyok, akaratlan is megtartom magamat a hallgatóságnak. Pedig én már nem feszengek, ellenben meg lehet, hogy ő némi segítségre szorul. Bedobom hát a munkát, mint témát, amiről látom, szívesen beszél, én pedig szívesen hallgatom, már csak amiatt is, mert érdekel, hogy valósak e az elhangzottak. Jó érzéssel tölt el, ahogy hallgatom, mert kiérzem szavaiból, hogy ez nem egy előre betanult szöveg, vagy a zavarból adódó hablaty, tényleg szereti, amit csinál.
- Bár én nem kockáztatom az életem minden percben, de, teljesen átérzem. Persze nyilván felemelő érzés alkotni valamit, vagy felállítani egy komplett házat, azért úgy gondolom, semmi sem fogható ahhoz, amikor embereket mentünk. Akár vízzel oltva a tüzet, áttörve az égő ajtókat, akár ártalmatlanítva egy betörőt, vagy végrehajtani egy életmentő műtétet sikeresen. A pénz nem minden, az élet mentés az, amiért megéri. - válaszolom utána az én meglátásaim, ezzel a sorok közt elismerve elkötelezettségét munkája iránt. Folytatását azonban továbbra is érdeklődően hallgatom, főleg amiatt, mert nem is tudtam, hogy ilyen ágazata is van a tűzoltóságnak. Pedig így belegondolva valóban fontos. Csodálom, hogy még nem sikerült előre lépnie. De talán nem is akar. Minél nagyobb rangot képviselünk, annál nagyobbak az elvárások, a stressz. Ezt pedig nagyon sokan nem tudják kezelni. A végén pedig annyira beleőrülnek, hogy a kollégáikon vezetik le.
Megérdeklődtem volna még, hogy a tűzoltóságnak akad e pszichológusa, mert arról nem nagyon hallani a rendőrségivel ellentétben, pedig a szénné égett holtestek látványa bizonyosan az ő elméjüket is próbára teszi, ám erre nem kerül sor, én pedig nem szeretném, ha azt gondolná, hogy szándékosan terelek. Szóval a kérdést későbbre hagyom.
- Igen, úgy van. - bólintok egyet határozottan a szakmámat érintő kérdésre. - Hát valójában ez önmagába elég szűk fogalom, és olyan munkákkal is jár, éppen ezért néhány évvel ezelőtt magánpraxisba kezdtem, így "mezei" ügyekkel is foglalkozom mellette. Az igazságügyi pszichológus dolga lényegében a bírósági perek, rendőrségi ügyek alatti pszichológiai vizsgálatok, azon belül is inkább az a rész, ami alatt megállapítom, hogy az ügyfelem mentálisan milyen állapotban van. Beszámítható e vagy sem, és annak milyen okai lehetnek. Én adom a táptalajt a bíróságon ahhoz, hogy végül a vizsgálataim alapján eldöntsék milyen jövő várjon az illetőre. Például 10-ből 8-szor gyerek elhelyezési ügyek miatt keresnek meg, és olyankor egy-két alkalmas beszélgetés alapján eldöntöm, hogy a gyermek melyik szülőnél volna jobb helyen. Már ha alkalmasak rá. Vagy egy gyilkossági ügynél, én vagyok a doki, aki leül a gyanúsítottal és megállapítja, hogy milyen indíttatásból tette, amit tett. - írom körbe nagyjából, igyekezve közérthetően, bár tűzoltóként úgy gondolom, sok ismeretlen fogalommal nem találkozik az elmondottak alatt. - Talán nem tűnik így hirtelenjében túl izgalmasnak, de elég sok hajmeresztő esettel volt már dolgom, és a tudat, hogy életek, sorsok felől kell dönteni, elég bonyolulttá teszi az egészet. - vonok vállat, mert sokan tudom azt hiszik, hogy csak ülünk és beszélgetünk, ami részben igaz is, ám az elhangzottaknak súlyuk van, és az én dolgom figyelni, elemezni és dönteni. Eszembe is juttatja, hogy lényegében ez az oka annak, hogy még nem találtam senkit, akivel akár a napom eltölthetném, mert, hogy nincs nap, amit rá szánhatnék másra. Így két nap után már az kész öngyilkos ötletnek tűnik, hogy bevállaltam kolléganőm kölyökkutyáját két hétre, amíg szabin van.
Idő közben kiérkezik a rendelés így én is belekortyolok a kávéba, majd, ha nagyon elakadna a beszélgetés, ismét bedobok egy témát.
- Kérdezhetek egy kicsit személyesebbet? - nézek rá, s amennyiben bólint rá, megosztom vele kíváncsiságom, ha pedig elutasít megpróbálok még a munkájáról beszélgetni, mert úgy láttam, az feloldja a feszültségét.
- Öhm... Megkérdezhetem, hogy miért ért végett az előző kapcsolatod?

livin' in new york

If the only thing keeping a person decent is the expectation of divine reward then brother that person is a piece of s***. And I’d like to get as many of them out in the open as possible.
mind álarcot viselünk
Roman W. Hemlock
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
45
★ elõtörténet ★ :
with any guarantees.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
Gyilkossági nyomozó
★ play by ★ :
Luke Evans
★ szükségem van rád ★ :
669
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more EmptyHétf. Feb. 06 2023, 12:40

Turn on every light

Egy pillanat erejéig elgondolkozom azon, amit mond. Ilyesféle kontextusban még sosem gondoltam át, hogy pontosan mit is csinálok. Nyilván, egy-egy sikeres katasztrófaelhárítás ad egy olyan löketet, ami viszi tovább a lendületet, hogy ezt csináld, jó helyen vagy, és ha igazán őszinte akarok lenni, valahol az igazi, hétköznapi hősök mi vagyunk, ha már a világunkban a szuperhősök nem igazán léteznek, különleges képességekkel, meg minden egyébbel, amivel a képregények tömik a kisgyerekek fejét.

De nem, alapvetően amúgy nem azért csinálom, hogy éltessenek az emberek, hogy micsoda hős is vagyok, milyen bátor is vagyok, csodálják, hogy milyen kihívások elé helyezem magam. Egyszerűen csak ezt szeretem csinálni, itt érzem magam jól. Ezért pedig valóban megéri, de elég kicsi faktor ebben az, hogy az emberek miként is vélekednek a szakmámról. A bókok jól esnek, kinek ne esnének jól, de azért ha csak ez tartaná fenn a lelkesedésem, akkor nem is érzem úgy, hogy igazán helyt tudnék állni ebben az egészben, hamar megtörne a nyomás és a felelősség. Ha csak az önérzetem növelném ezzel, akkor biztos, hogy ezer éve kiégtem volna már.

– Valami olyasmi, igen. De azért szeretem úgy gondolni, hogy nemcsak ez áll amögött, hogy ezt akarom, ezt szeretem csinálni. Mármint, nem akarok én nagy elismeréseket, hasonlókat, szimplán csak ebben érzem jól magam, ezt szeretem csinálni – osztom meg vele.

Sosem tudtam, hogy pontosan mennyit is illik elmondani egy randin. Pláne egy első randin. Azért mindig vannak határok, amiket nem kellene átlépni. Ha túl bizalmaskodóvá válsz, az sem egészséges, mert semmi köze hozzá a másiknak, sőt, amúgy visszájára is fordulhat a dolog, ha esetleg nem olyan jó ember, mint amilyennek te elsőre vélelmezted őt. Ugyanakkor meg túl keveset sem érdemes megosztani, mert akkor meg elriasztod a másikat, hogy nem érdekled. Nehéz megtalálni az arany középutat, nekem még nem is feltétlenül sikerült, de ebben benne van az is, hogy már idősebb vagyok, mint mondjuk huszonévesen voltam, amikor azért szabadabb az ember, könnyedebb. Ilyenkor már jobban megválogatod a szavaid, akármennyire legyél is közvetlen.

– Régen az üzleti világba próbáltam magam beletuszkolni, részben azért, mert apámék ezt erőltették, főleg az öreg. De nem tudom, valahogy sosem voltam az a fajta, aki ilyen öltönyös melót akart magának. Már ne haragudj, nem személyeskedni próbálok, mindenki azt szeret és csinál, amit szeretne, abban, amiben szeretne – pontosítok gyorsan, mielőtt még sértésnek avagy célozgatásnak venné a dolgot. Egy sportzakót én is felvettem, de azalatt póló van, és ez előbbit is csak az illem végett vettem fel, nem azért, mert köznapi viseletem lenne. Ellenben végtelenül elfogadó vagyok, ha Shane-nek kényelmes, hogy öltönyben van, és azt visel nap mint nap is. Csak nekem ne kelljen. – Igaz, azért a tiéd sem egy olyan átlagos öltönyös meló – teszem hozzá, egy bátorító, meg egyben bocsánatkérő mosollyal. Furcsa mix, nem tudom, hogyan jön ki, leginkább a szemem ráncolása teszi hozzá a bocsánatkérés részt.

Bólogatok, és érdeklődve hallgatom, amit mesél. Nem tűnik könnyű dolognak, vagy éppenséggel unalmasnak számomra, mint ahogyan azt próbálja aposztrofálni azzal, hogy nem tűnik izgalmasnak. Nem ebben mérem igazából az izgalmasságot, minden munkában meg lehet találni azt, ami miatt szereti az ember, és amiért kitart mellette. Én nem vagyok ilyen beállítottágú, már ilyen... elméleti figura, de ha ő igen, és élvezi, az a lényeg.

Iszom még egy kortyot a kávémból, mielőtt még válaszolnék neki, továbbra is őszinte érdeklődéssel a szemeimben. – Szerintem elég menőnek hangzik. Mármint, tulajdonképpen azért emberi sorsok felett döntesz, elég nagy nyomás és felelősség. Na nem mintha ettől lenne menő, csak nekem elég izgalmasnak tűnik. Azért gyanítom minden eset más, és mindegyik kicsit más nézőpontot igényel. Amíg van benne változatosság, és nem egy gyártósori munka, szerintem minden lehet érdekes. De valakinek meg az az érdekes, szóval nem ítélkezem – morfondírozok hangosan, miközben a kávéhoz adott, felbontatlan cukorral játszom a kezemmel. Nem is igazán a zavartság miatt, hanem mert valamivel le kell foglalnom a kezeimet is. Megszokás, kényszer, nevezzük bárminek, ugyanott kötünk ki.

– A magánpraxis meg ilyen szimpla beszélgetéses dolog, mint amilyen általában él az pszichológusokról kép az emberek fejében? Mármint, hogy így mindenféle gondokkal mennek hozzád, és átbeszélitek, meg segítesz, stb., semmi ilyen nagyon specifikus? – kérdezem. Nem értek nagyon hozzá. Van, aki szokott jönni segíteni, előírás, amikor valamilyen nehéz eseten vagyunk túl, meg időszakosan kötelező a felmérés is, de hát, azok elég specifikusak, mint a munkapszichológia úgy általában.

– Persze, nyugodtan – gurítom le az utolsó korty kávét is, majd utána rápillantok, és várom a kérdést. Nem tudom, hogy pontosan mire is kíváncsi, de hát, az ember fel van készülve arra, hogy személyes kérdéseket tesznek fel, azért vagyunk itt. – Ez elég hosszú. Röviden annyi, hogy más volt az élettel kapcsolatos elképzelésünk. A hosszú verzió, hogy kicsit jobban szeretett volna beleszólni az életembe, mint amennyire én azt tolerálom. Semmi olyan jellegű, hogy irányítani akart, vagy bármi, és amúgy nagyon aranyos is volt, amit szeretett volna kihozni ebből... – veszek egy mély levegőt, mielőtt folytatnám. – Azt akarta, hogy hagyjam ott a munkámat, mert félt benne, nagyon. Volt elég pénze, hogy eltartson minket. Én meg nem igazán szeretném elveszteni az egzisztenciám egy kapcsolatban, ugyanakkor meg ő is túlságosan félt engem, ez meg feszültséget teremtett, amiben azért nem a legjobb élni – fejezem végül be, majd megvonom a vállam. – Mielőtt még jobban belemélyedtünk volna, inkább szakítottam. Így is fájt, neki is, nekem is, de nem akartam nagyobb sebeket okozni, márpedig ebben csak nagyobb sebeket láttam – bólintok is egyet a végén, mintegy megerősítve az álláspontom, hogy igen, még mindig így látom, így vélem.

– És neked? Bármilyen ex, válás, ilyesmi? Hogyhogy nem hajtottad igába még a fejed? Azért, mit ne mondjak, túlságosan is helyes vagy ahhoz, hogy ne legyen semmi – kacsintok egyet a végén. Ha ő személyeskedhet (nem vettem annak), akkor ennyit én is meg merek engedni magamnak, maximum azt mondja, hogy nem akar válaszolni.

mind álarcot viselünk
Lawrence Woodstock
Elhárítás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ családi állapot ★ :
egyedülálló
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ foglalkozás ★ :
tűzoltó
★ play by ★ :
Serkay Tütüncü
87
Shane & Lawrence || hoping for more EmptyHétf. Feb. 06 2023, 20:03
Date at the bar
North Pole Pub

Különös részleteket oszt meg velem Lawrence az életének bizonyos pontjairól, amiket eltöprengve rajtuk hallgatom őket. Egyszerre tűnik határozott véleményű férfinek, még is majdnem minden mondatából az érződik, hogy kényszeresen akar valamit jót, vagy kevésbé rosszat mondani. Pedig nálam nincsenek rossz válaszok. Mintha attól félne, hogy ezzel elveszi a kedvem, vagy megsért. Nyilván nem ismer, nem tudja, hol vannak a határaim, sokszor még én sem mindig, de ilyesmikkel biztosan nem fog megbántani, pláne, ha mindezt betudom zavarának. Mikor 3 héttel ezelőtt az egyik betegem példálózva lepedofilozott, na az, az ütött.
- És ennél több nem is kell, hogy az ember jó legyen abban, amit szeret. Az elismerés csak azért fontos, mert bárki bármit mondjon, tudja, hogyha folyton csak adunk s adunk, de semmi soha nem kapunk viszont, egy idő után üressé válunk és ez csökkenti a motivációt is. Nem kell, hogy ez pénz legyen, néha elég egy elismert vállveregetés, egy köszönöm, vagy egy őszinte mosoly is. Példának okáért nekem egy külön dobozt kellett nyitnom az akták között, ahová a nekem szánt gyerek rajzokat gyűjtöm a betegeimtől vagy ügyfeleimtől. Sosem kérem őket, még is sokan személyesen jönnek el, hogy átnyújtsanak egy űrhajós vagy zsiráfos rajzot. - mosolyodom el gyengéden, de őszintén, ahogy gondolatban magam előtt látom a már most túl zsúfolt dobozt. Olykor-olykor, mikor nagy takarítást végzek az akták közt, óhatatlanul is belebotlok a dobozba, és akkor mindig belenézek, és eltöltök pár percek. Különös, de, ha önmagában kéne felidéznem a gyerekek arcát s nevét, nem tudnám megtenni, ám a rajzokról mindig beugrik. Könnyen bele szoktam feledkezni, akár egy órát is ellapozgatom őket, de kétségtelenül sokat segít, ha éppen borús a hangulatom.
Talán az első alkalmak zavara, talán írásban kicsit könnyebb beszélgetni, de eleinte úgy tűnik, hogy Lawrence fél beszélni. Csak arra válaszol, amiről kérdezem, olykor kicsit bővít rajta, de eltérni sosem tér el, hogy aztán újabb témát boncolgassunk. Nem baj, nem sietünk, sőt, tulajdonképpen hálás vagyok neki és a sokadik elhatározásomnak, hogy rávettem magam, hogy eljöjjek végre egy találkozóra. Ám, ahogy telnek a percek és kiérkezik a kávé is, kezdünk egyre jobban belejönni. A munkájáról áttér az eddigi próbálkozásaira, és egy kis ízelítőt kapok a családjáról is. Egyből próbálom is kitalálni ezen apró információ morzsákból, hogy vajon kihez húzott jobban a szíve. Inkább anyás fiú lehetett? Vagy egyik sem? Bár elsőre úgy tűnhet neheztel az "öregére", sokszor téves ez a megállapítás. Egyszerűen csak nem értettek egyet, de rosszban lenni egy szülővel, nos az teljesen mást takar. Egy szülő pedig nem kaphat kézikönyvet, vagy pontos utasításokat a gyermekéhez, mert nincs egyforma, nem, még az ikrek közt sincs. Van, aki szentül hiszi, hogyha erősen tartja a gyeplőt és magas elvárásai lesznek a gyermeke iránt, akkor az ügyvédi munka lesz a minimum, ha nem is egyből politikus válik belőle. Van, aki úgy tartja, nem szólhat bele ilyen téren a gyermek életébe, hanem hagyja, hogy azzá válhasson, akivé akar, még, ha az egy cirkuszi bohóc is, aki jó, ha a napi betevőre keres némi pénzt. De elfelejtik, hogy a gyermek nem a szülei. Egy nap a neves ügyvéd fiú is odaállhat apja elé számonkérően, amiért olyan szigorú volt vele, mert noha dús gazdag, egyáltalán nem boldog. A bohóc fiú pedig sírva neheztel majd anyjára, amiért hagyta, hogy tanulás helyett kint focizzon, és orvos helyett bohóc legyen, bár mostanáig boldog volt, a munkáját pedig élvezi, még sem teljes az élete, hiszen pénz híján alig jut ételre. Nehéz szülőnek lenni, és képtelenség folyton jót cselekedni, hibátlanul végezni a nevelést. Azt hiszem nincsen rosszban az apjával, annyira, hogy hallani se akarjon róla, de ha nem muszáj, nem keresi a társaságát.
Az öltönyös mentegetőzésén újfent elmosolyodok, de nem reagálok ennél többet, mert úgy gondolom azzal csak rontanék a zavarán, független attól mit felelnék. S noha a szemkontaktusból nem igazán engedek, mikor felhozza ezt az "öltöny melót" nem tudom magamban tartani a nevetést. Persze visszafogom magam, és szám is eltakarom, megbántani sem szeretném ilyesmivel, mert nem azért nevetek a zavarán, mert annyira arrogáns vagyok, hogy jobbnak képzelem magam a helyzetében, hanem, mert egyszerűen viccesen mentegetőzik és jól esik kicsit mulatni az ilyen pillanatokon. Manapság úgy sem nevetek sokat, a betegeimmel töltött órák is inkább búsan telnek a problémák feltárása miatt, szóval igen, azt kell mondjam, hálás vagyok Lawrencenek, hogy bevállalta velem ezt a pár órát.
Aztán jövök én és a pszichológia. Próbálom nem unalmasra venni, és nagyjából érthetően elmagyarázni miben is különbözök a kórházban dolgozó kollégáktól.
- Igen, valóban elég sok különbség akadhat még két hasonló ügy közt is. Talán a legnehezebb benne az, hogy mindig úgy kell tekintenem a betegemre, mintha nem ismerném a kórtörténetét, a múltját. Akkor is elfogulatlannak kell maradnom, ha előző nap én magam is olvastam a hírekben a gyilkos tetteiről. Vagy ha ismertem az áldozatot. Bár utóbbinál nem is túl törvények, ha ismerős orvost kérnek fel. Etikátlan és kegyetlen. - magyarázom, noha csak a törvénykönyvből idézve, jó magam ilyesmit még nem kellett, hogy átéljek. Mikor éppen kerüli a szemkontaktust, akkor is jobbára az arcát fürkészem ennek okát keresve. Úgy érzem egyre jobban megnyílik, amit jó jelnek veszek. Ezért hagyok neki néha némi időt, hogy szusszanhasson egyet, mielőtt újabb kérdéssel bombázom, mert minél jobban bele merülünk, annál lazábban beszél, könnyebben nyit.
- Nos... a szakképesítésem miatt, írhatok fel recepteket, ha erre gondolsz, illetve kérhetek felülvizsgálatokat vagy ilyesmi, de igen, lényegében csak ülünk egymás előtt és beszélgetünk. Meglepő, de a legtöbb emberen már pusztán ez is sokat segít. Manapság annyira sok a gondunk, hogy már azt is fárasztónak és bosszantónak véljük, ha nem adhatjuk ki magunkból, nem, hogy még más is lelkiszemetesnek használ. Sokaknak már az is kész felüdülés, ha beszélhetnek valakihez, akkor is, ha amaz valójában nem is figyel rájuk. De mi pszichológusok nem csak hallgatunk, hanem figyelünk is. Segíteni pedig nem úgy segítünk, hogy elmondjuk a megfejtést, hanem, addig addig beszéltetjük a beteget, míg saját maga ki nem mondja. Aztán persze jön a sokk és a hitetlenkedés, hogy hát, hogy nem jutott ez eszébe. De ha nincs kivel eszmét cserélni, beszélgetni, úgy nehéz egyről a kettőre jutni. - magyarázom, s talán kissé hosszúra is nyúlik, de mind eközben a sorok közt arra bíztatom, hogyha úgy érzi neki is szüksége van valaki, ne féljen megkeresni, akár engem is, akár mint barát vagy beszélgetőtárs. Mert ez idő alatt úgy ítéltem meg, hogy szüksége lehet rá néha, és akkor talán nagyon, már pedig, ha valakinek segítségre van szüksége, annak felénk nyúló kezét nem csapjuk el.
Érdeklődnék a családja felől is, de inkább másfelé kanyarodom, hogy éreztessem vele, nem csak a felszínt kell kapargatni. Végtére is ismerkedésre adtuk fejünk, és talán nincs abban semmi rossz, ha a párkapcsolatai felől érdeklődöm. Legalább mindketten már az elején tudjuk mire számítsunk a másiktól. Örültem is, hogy nem ellenzi a dolgot, de csak hamar ráébresztett arra is, hogy egy frissebb sebről van szó, amit talán nem lett volna szabad tudnom. Látom, hogy még most is rosszul érinti, noha úgy gondolja ez volt a legjobb döntés. Mindenkinek van egy sajátos értékrendszere, amihez ragaszkodnia kell, ha csak nem történik valami, ami miatt valami fontosabbá válik. És ez a valami okozza sokszor a bizonytalanságot. Tudja, hogy a párja fontosabb kellett volna, hogy legyen, mégsem tudta elfogadni, hogy lemondjon egy olyan dologról miatta, ami eddigi életében az első helyen szerepelt. De a hibák azért vannak, hogy tanuljunk belőle. Hasonló cipőben járok én is, s bizony még most sem sikerült megtalálnom a középutat, ami talán nincs is. A frissebb kutatások szerint ugyanis egy olyan munkát végző felnőtt, mint ő vagy én, vagy egy szívsebész, rendőr ritkábban jut el a házasság 3-4 évfordulójáig, pedig az csupán 4 év. Mindez azért van, mert a kötelező mókus kerék, vagy a mi esetünkben az elhivatottság nem ad igazi lehetőséget, hogy családunk legyen. Maximum jóval régebben. Mert ha menni kell, menni kell. S ha ez minden karácsonykor, szülinapkor megismétlődik, hanyatlik a kapcsolat.
- Nem gondolkodtak esetleg valami párterápiaszerűségre? Vagy egy vita nélküli, nagy átbeszélésre, kompromisszumokra? - érdeklődtem, bár szívem szerint hagytam volna ennyiben, nem akartam rontani a kedvén, és ami elmúlt, azt el is kell engedni, de szakmai szemmel nem tudtam eltekinteni tőle, hogy talán van még valami, amit tehetnénk. Akár, hogy ez a közel jövőben ne ismétlődhessen meg.
Nagy meglepetésemre a téma ellenére is többet oldódott, mint előtte, legalábbis nagyon igyekezett, amit megint nem tudtam nevetés nélkül hagyni. Leginkább a kacsintás végett, ami biztosan elpirított volna, ha nem volnék egy túl sokat hallott pszichológus.
- Köszönöm. - mosolygom a bókjára, bár nem tartom magam olyan hű, de jó képűnek. Azóta meg pláne nem, hogy Hale kisasszony lepedofilozott feltételezésből. Igen, ezt még sokat fogom magamban emlegetni.
- Azt hiszem hasonlóképp vagyok én is. Nem hibáztatom őket, és az utolsó exem is végtelenül türelmes nő volt, de besokallt a munkám miatt. Utoljára még sikerült rábeszélnem egy kiengesztelő vacsorára, és ami azt illeti, határozottan bíztam is benne, hogy magam is túlléptem az akadályokon, de aztán jött egy hívás a kórházból a desszert előtt és hát nem döntenem kellett. Mint előtte oly sokszor. Nem azt mondom, hogy minden alkalommal, mikor így döntöttem helyesen tettem, de, ha a vacsorát választom, amit azok után úgy sem tudnék jóízűen elfogyasztani, másnap pedig azzal keresnek fel, hogy az egyik betegem megfojtotta magát a saját takarójával, nos én... - nem fejezem be, mert mindketten tudjuk, hogy miképp végződhet a mondat. - Olyankor nem mondhatom, hogy magát idézzem: "hogy bocsi, hagy égjen az a ház, nekem vége a napnak". - vonok finoman vállat a kijelentésem közben. Voltak kompromisszumok, sőt, tulajdonképpen nagyon sok mindenben hagytam, hogy döntsön helyettem, főleg, mert sokszor ott sem lehettem, de még is ki lenne képes egy élet megmentése helyett a másik kényelmét választani. Vagy is hát, tudom, ez nem is a kényelemről volt szó, mint inkább talán egy fajta áldozathozatalról, csak éppen egy valódi élet billeget a mérleg egyik felén.
- Őrületes, de olykor úgy érzem egy párkapcsolatot megmenteni sokkal nehezebb, mint egy életet. - sóhajtom, mert ha azt vesszük, ez idáig maximum a pácienseim kapcsolataiban tudtam segíteni. De nem szomorodom el, inkább csak megértően mesélek neki a hasonló problémámról. Senki sem tökéletes. - Kollégákkal pedig nem kezdek, mert az volna csak igazán elmebaj. - somolygom felé, s ezen témát túllendülve, ha csak nem volt hozzáfűzni valója, kérdése, ismét bedobtam egy már előzőleg boncolgatott témát. Főleg azért, mert ahhoz képest, hogy kettőnk közül őt gondoltam nyitottabbnak, még egyszer sem hallottam nevetni vagy úgy igazán mulatni egy-egy mondatomon. Oké, ez lehet az én hibám, amiért mindig vagy borús témát hozok fel, vagy bármi mást csak épp túl komolyan.
- Elnézést, hogy ismételten visszatérek a szakmájához, de egyszerűen nem hagy nyugodni egy másik kérdés, amit mástól nem igazán tudnék megkérdezni, pláne, mert nehéz is volna csak úgy előhozakodni vele, de mindig is érdekelt, hogy a mai napig használják azokat a... - ezen a ponton arcom magasságába emelem kezeim és próbál nagyjából körbe mutogatni, mire is gondolok. - ...fém rudakat? - kíváncsiskodtam, és nem, még véletlenül sem mertem a táncosok által használt rúdhoz hasonlítani, mert az már talán ténylegesen ízléstelen volna tőlem, bár lehet megnevetettné. - Mire jók azok? Nem egyszerűbb a lift vagy a lépcső?

livin' in new york

mind álarcot viselünk
Roman W. Hemlock
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
45
★ elõtörténet ★ :
with any guarantees.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
Gyilkossági nyomozó
★ play by ★ :
Luke Evans
★ szükségem van rád ★ :
669
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more EmptyHétf. Feb. 06 2023, 23:31

Turn on every light

– Végül is, van benne valami, igen. Azért jól esik az embernek a dicsérő szó. De hát, tudjuk, hogy sajnos ez nem pont így működik. Igaz, az áldoztok rendkívül hálásak, és nyilván ez azért baromira jól is esik, de ott is inkább az érdekel hogy segíthettem, nem pedig az, hogy ők most mindenképpen valamivel honorálják az áldozataimat, amit hozok ezért – és hát, remélem, hogy nem kell áldozatot hoznom ilyen téren, mert mondjuk akkor nekem már mindegy lesz minden hála, de ezt inkább nem mondom ki hangosan, mert az elég letargikus lenne, valljuk be. Nem szeretném ezt az estét elrontani azzal, hogy még a végén ilyen halálszerű dolgokról is beszélgetni kezdünk, azért az eléggé megpecsételné onnantól a hangulatot, valljuk be. – Ilyesmik nekem is vannak már, azok a legnagyobb büszkeségeim. Minden ilyen rajz nagyon aranyos – mosolyodom el. – Egyelőre úgy gondolom, hogy körülbelül ez áll a legközelebb ahhoz, hogy a saját gyerekem rajzoljon nekem, egyelőre elég távol állok attól, hogy valaha is legyen. De meglátjuk, egyelőre túlságosan is hektikus az életem ahhoz amúgy is, hogy ilyesmikben gondolkozzak – azért meg isten ments, hogy most olyasmiről kezdjünk el csevegni, hogy amúgy ő tervez-e gyerekeket, vagy sem. Pláne, hogyha nekünk bármi jövőnk is lenne, akkor az azt jelenti, hogy bizony örökbe kell fogadnunk, és társai, de nem szoktam máris ilyesmiken agyalni amúgy sem az első randin. Egyelőre az a kérdés, hogy megélünk-e még egyet, vagy itt vége, nem az, hogy évekkel később amúgy gondolkoznánk-e az adoptáláson, és ha igen, mennyin.

Felvonom a szemöldököm egy pillanatra. Hm, ez érdekes. – És, volt már olyan, hogy ismerted a leendő ügyfelet, és emiatt le kellett mondanod a munkát? – elég ijesztő belegondolni, hogy a szomszéd, akivel amúgy még az előző napon integettél a másiknak, amikor kimentél az ajtód elé az újságot és a tejet bevinni, az a következő találkozásotok alkalmával bilincsben van előtted, és gyilkossággal vádolják. – Fogalmam sincs, mit szólnék, ha kiderülne valami egy barátomról, akit tökre másképpen ismernék meg. Tuti először kifogásokat keresnék, hogy miért nem lehet ő, elvégre én nem így ismertem meg. Legalábbis, egyik barátomról sem tudom elképzelni, hogy gyilkos lenne, vagy erőszaktevő, annyira idegen ez a gondolat bármelyikkel szemben is – elmélkedem egy kicsit azért erről hangosan is. Nem tudnék elfogulatlan lenni, márpedig, amennyire kivettem eddig a szavaiból, azért ehhez a munkához nagyon nem árt, ha pártatlan az ember, és nincsenek előtte prekoncepciói. Amúgy fogalmam sincs, jól használom-e ezt a szót, de most megtetszett, így aztán fejben elkönyvelem, hogy jól hangzik. Hangosan meg úgysem mondom ki, hogy ítéletet kapjak rá.

Bólogatok, és kicsit el is vigyorodom azon, ami eszembe jut erről automatikusan. Nyilván nagyon adott lenne a kérdés, hogy amúgy ilyenkor is analizál-e, és ha igen, akkor mit gondol rólam, jelenleg, de ezt a kérdést még megtartom. Azért legalább a kávé végéig jó lenne kibírni veszekedés nélkül, márpedig ha valami olyat mondana, ami nem tetszik neki, nem tudom garantálni, hogy nem kezdek el pofákat vágni. De végül is, az elejét azért még megérdeklődhetem. – És, ezeken a randikon is analizálod, szakmai szempontok szerint a partnereket, vagy ilyenkor próbálod ezt kikapcsolni? Azért is kérdezem, hogy szakmai szempontok szerint, mert hát, gondolkozni nyilván gondolkozol a másikon – teszem hozzá. Nincsenek illúzióim, elvégre én is gondolkodom rajta, és azon, hogy mire hogyan is reagál, mit és hogyan csinál, mire hogyan tekint, de azért hát, szakmailag én nem tudnám őt értékelni. Maximum olyan téren, hogy mennyire lenne veszélyes és piromán, de mivel ilyen témákat még nem érintettünk, így ez nem lenne valami hiteles, valljuk be. – Igen, amúgy sejtem, hogy nem mondjátok meg a megoldást. Gondolom amúgy is mindenkinek más. Szokott hozzánk járni alkalmanként pszichológus, főleg egy-egy keményebb bevetés után, vagy pedig csak az éves felmérés miatt, olyankor azért fel kell mérni, hogy pszichésen stabilak vagyunk-e, ami alapkövetelmény a munkához. Mint minden egyéb orvosi vizsgálat. De ha akarunk, akkor támogat is benne a szervezet, hogy járjunk. Nem mintha én eddig igazából ezt igénybe vettem volna, tudom, hogy mindenkire ráfér a segítség néha, de szerencsére még nem éreztem úgy, hogy olyan krízisben lennék, amit ne tudnék kezelni – a saját nyavalyáim nekem is megvannak, de attól még mindent nem kell kielemezni, szerintem, pláne, amíg tudok velük mit kezdeni, és egészséges formában meg tudom magamnak oldani.

Megrázom a fejem. – Dehogy. Félre ne érts, hiszek a párterápia erejében, de ez nem hiszem, hogy nagyon opció lett volna. Nem tartott olyan sokáig ez a kapcsolat, nem évekről beszélünk, egy két-három hónapról. Kicsit úgy is érzem, hogy gyorsan haladtunk, és hát, előjöttek így ennyi idő után azok a dolgok, amik előtte nem. Jó volt, míg tartott, de véget ért – mondom ezt most végtelenül lazán és könnyedén. Nem érzem magam végtelenül lazának és könnyednek a dolog kapcsán, mert tényleg nagyon kedveltem Owent, de ez van. Az élet megy tovább. Azért egy két-három hónapos kapcsolat nem az, amiért ha az elején nézeteltérés van, akkor kézzel-lábbal küzdesz, mert az a sok közös szép emlék megszépít mindent. Szerintem. – Anno jártam már párterápián. Elvált ember vagyok. Ezt gyanítom azért kihagytam eddig. Volt egy feleségem, akivel hát... nos, vele nem volt szép az elválás. Sok veszekedés volt a végére, mindketten hülyék voltunk és fiatalok, amiért belevágtunk a dologba, nem kellett volna. Próbáltuk megmenteni, de rá kellett jönni, hogy nincs miért megmenteni – osztom meg vele ezt az érzékeny témát. Jobb ezeken most túlesni, mert ha neki ezekkel van valami gondja, legalább hamar kiderül. Bár, nem vélem, hogy olyan vészes dolog lenne, hogy 35 éves fejjel volt két komolyabbnak mondható kapcsolatom, mert ez semmi. Az sem, hogy elvált vagyok, a koromban, aki párt keres, az javarészt szintén már elvált.

Biztatóan elmosolyodom felé, hogy nyugodtan meséljen, meghallgatom, és figyelek rá, nem megyek sehová és nem is ítélkezem. Ő is végighallgatta az én csalódásaim, meg azt, hogy pontosan hogyan is jártam a magánéletem terén. Szerintem ezeket tényleg jobb most megbeszélni, pláne a mi korunkban, én meg nem szeretem rejtegetni ezeket, mert úgyis kiderülne, és később kellemetlenebb lenne, ha a tizedik találkozónk alkalmával közölném, vagy egy év ismertség után, hogy ja, amúgy elváltam, helló, bocs, hogy eddig nem szóltam.

– Érthető, teljesen, azért egy olyan szakmát választottál, ami... hogy is tartja a mondás? Az orvos attól, hogy elhagyja a kórházat, nem veszi le a köpenyét? Vagy valami ilyesmi. Azt hiszem, hogy ehhez hozzá kell szokni, ha valaki valami komoly dolgot szeretne veled – összegzem a dolgot. Én amúgy is híve vagyok annak, hogy egy bizonyos függetlenség egy kapcsolatban mindkét félnek jár, és hát, ha ez a függetlenség valakinek a munkát jelenti, akkor azt jelenti. Tolerálni kell valamennyire, még ha tudom, hogy ez amúgy marha nehéz is lehet.

– Neeem? Oké, egyszer sem fordult még elő tényleg, hogy kikezdtél volna egy kollégával? – kérdezem kajánul vigyorogva. – Lehet csak a sok sorozat beszél amúgy belőlem, hogy azt hiszem, ez mindenkivel megesett már, de amúgy tökre azt próbálják meg bemutatni, hogy főleg egy kórházban mindenki-mindenkivel csinálja, főként egy ügyeletben. Vagy te már nem is vagy kórházban egyáltalán? – ettől mondjuk még a múltban megtörténhetett, és hát, olyan nehéz elképzelni, hogy egy feltörni kívánó nővér vagy egy asszisztens ne mondta volna, hogy bepróbálkozom a doktorúrnál, és esetleg még adott is neki esélyt Shane.

Felnevetek. – Valahogy úgy képzeltem, hogy ennél sokkal drasztikusabb dolgot fogsz kérdezni, ami nem hagy nyugodni – mondom neki, még mindig nevetve halkan, de aztán abbahagyom. Lehet csak a feszültség jön ki belőlem, amit nem is tudtam, hogy bennem van. Nem is a helyzet miatt, de a témafelvezetés tényleg sokkal drámaibb volt, mint amilyen maga a kérdés. – Csúszdarúd amúgy a neve, amire gondolsz. Vannak még, igen, bár már biztonságosabbak, mint régen. Amikor hívnak minket, akkor egy percünk van összeszedni magunkat, és hát, ha elkezd mindenki lépcsőzni vagy liftezni a magasabb szintekről, az eléggé időpocsékolás, szóval ilyen szempontból praktikus, mert sokkal gyorsabb – mesélem el neki. Közben intek a pincérnek, amikor a közelben van, és rendelek magamnak még egy pohár vizet, és kérdőn nézek Shane felé.

– Te esetleg kérsz még valamit? Ha gondolod, végül is, már kezd eléggé arra járni az idő, hogy egy korsó sör is előkerüljön, nem tudom, te hogyan állsz a témához.

mind álarcot viselünk
Lawrence Woodstock
Elhárítás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ családi állapot ★ :
egyedülálló
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ foglalkozás ★ :
tűzoltó
★ play by ★ :
Serkay Tütüncü
87
Shane & Lawrence || hoping for more EmptyKedd Feb. 07 2023, 21:07
Date at the bar
North Pole Pub

Nos, igen, ez az elsődleges cél. Az elhivatottság. - mosolyodom el, mert ezen részében teljesen egyet kell értsek, s pontosan átérzem, miről beszél. Ez már-már nem is munka, egy olyan embernek, mint ő vagy, mint nekem a pszichológia. Azért csináljuk, mert tényleg hasznos, mert tudjuk, hogy ezzel egy kicsit jobbá tettük a világot, hogy olyasmi részesei vagyunk, ami okot ad az igazi örömre. Ezt persze egy olyan ember, ki nem képes ezt érezni, vagy egyszerűen az ellentétje okoz élvezetet, sosem fogja tudni megérteni, ahogy az sem, aki nem volt még hasonló helyzetben. Viszont minden elismerésem neki, mert meg lehet, hogy számomra is akadnak veszélyesebb ügyek, ő szinte mindig életét kockáztatja, és mint tudjuk, a macskákkal ellentétben, nekünk nincs 9 életünk.
Nem tudok nem mosolyogni a beszélgetésünk alatt, mikor a gyerek rajzokról jön fel a szó, amit tulajdonképpen én hozok fel, mint ajándék a betegeimtől, s ahogy hallom, ezeket ő is nagy kincskét őrizheti. Az viszont nem kerüli el figyelmem a téma alatt, ahogy áttér a gyerekvállalásra, s ahogyan ő vélekedik róla. Őszintén meg is lepett kicsit, mert valahogy nem olyan alkatnak tűnt, mint aki szeretne egy gyereket. Nem azért, mert felelőtlennek gondolom, csupán nem tűnik apa figurának. Remélem ez sem egy bizonyítási vágy az apja felé, hogy majd ő megmutatja, hogyan is kell. Ahogy abban is bízom, hogy végig felelősség teljesen gondolkodik majd erről az életében, hiszen egy gyermek iszonyú nagy felelősség, energia, idő és olykor valljuk be, teher is. Számolnia kell vele, hogyha a gyermeke kórházba kerül és közben ég a szomszéd ház az egész családdal együtt, akkor választania kell, s bármit is választ, az nyomott fog hagyni. A kérdés, hogy kin. Hogy bevállal egy örök időre szóló lelki traumát a család miatt, vagy kételyek közt magára hagyja egyetlen gyermekét a kórházban, aki utána nyúlna, de mint hiába, s ezáltal olyan sebet ejt a lelkén, ami meg lehet örökre nyomni fogja a gyermek lelkét és bizalmatlan lesz mindenkivel. Igazából én sem tudom mit tennék. Talán, ha eljön az ideje és már ott tartok. Bár nem tudom, hogy szeretném e. Gyorsan letudja a témát, bennem pedig fel sem merül, hogy szándékosan, pláne, mert ő maga hozta fel, így számára talán rossz pontként, de rákérdek, ha már így feljött róla a szó.
- A gyermek vállalás nem mindenkinél természetes döntés, de a szavaidból úgy veszem ki, hogy te nagyon is szeretnél. - jegyzem meg még mindig azzal a halvány mosollyal ajkaimon. Nem feltétlenül kezdem el latolgatni, hogy miféle jövőnek nézhetnénk elébe, mert ki tudja még merre kanyarodik a dolog, de amiatt sosem aggódtam, hogy esetleg örökbe kelljen fogadni. Meg lehet akkor is felhoztam volna e témát, ha tudom, hogy ezzel itt és most véget érne a beszélgetésünk. Nem azért, mert ezt akarnám elérni, de szeretek úgy beszélgetni a partneremmel, hogy bizonyos dolgok, kevésbé személyes körítéssel megbeszélhetőek legyenek. A gyermek szeretet és nevelés pedig akár jó pont is lehet, mert ez azt jelenti, hogy az illető gondoskodó típus lehet, azt pedig ki ne szeretné? Viszont már csak azért is kétségek közt hagyom, és jómagam nem avatom be arról, hogy én szeretnék e. Mert ha tudni akarja, megkérdezi. Ha tovább akar lépni, úgy szint hagyom, hogy másik témába bonyolódjunk.
A munka pedig úgy tűnik népszerű téma a körünkben, ami nem is olyan meglepő, mert mindketten könnyebben nyitunk a másik felé, ha erről kell beszélni, és engedjük el magunkat, ha olyasmi a téma, amiben otthonosan érezzük magunk.
- Öhm... ami azt illeti, pont ilyen még nem volt, de olyan már igen, amikor ismertem az ügyfelet, és pont ezért oda se adták nekem. - válaszolom őszintén, bár ha hazudnék sem okoznék nagyobb tragédiát, de ilyesmikben nem volna még csak mentség sem a füllentés, hiszen semmi olyat nem árultam el, amivel bárkit is veszélybe sodornék.
- Na igen, elég bizarr vagy szürreális élmény, de ezt bármelyik civil ember is átélheti, elég csak a legendás sorozatgyilkosok dokumentum filmjeire gondolni. A legtöbbjükről pozitívan nyilatkoztak a szomszédok, ezért is okoztak akkora sokkot. De mielőtt azt gondolnád, hogy állja helyét azaz állítás, miszerint a legtöbb intelligens és brutális sorozatgyilkos csendes természetű, ez nem igaz. Akadnak rá példa, de ugyanúgy ellenpéldák is. - osztom meg vele orvosi véleményem, mert sokan állítják és viccelődnek a "csendes gyilkos" kifejezéssel egy-egy kevésbé beszédes barátjukról. Remek példa rá a múlt hónapi ügyem, ahol Mr. Braxtonnal volt dolgom. Na ő minden, csak csendes nem. Nem akarok belemenni, s ha nem látom rajta a vágyódást a téma iránt, nem is megyek bele a gyilkossági ügyek részletezésébe, élményeibe. Azt hiszem lát elég borzalmat a munkája során, nem hiányzik még neki egy randin is holtestekről csevegni. Ez tényleg olyan téma, amivel úgy gondolom rontanék a beszélgetésünk színvonalán.
Ő viszont tudatalatt egyből bedobja a kérdést, amitől egészen idáig tartottam, és igazából tartok most is. Nem azért, mert hazudni akarok, hanem, mert az őszinteségemmel bevallanám kudarcom és lehet, ez újfent egy olyan pillanat volna, ahol ráijesztenék. Ha viszont már az elején hazudok, még is mit várnék akármelyik kapcsolatomtól. Viszont bevallani sem könnyű, ezért akaratlan is elmosolyodom és próbálom úgy megfogalmazni, hogy lássa, a hibáim ellenére igyekszem és végtére is ténylegesen azért jöttem el, mert megszeretném ismerni, nem pedig kielemezni.
- Hát ami azt illeti... - köszörülöm meg a torkom, és feljebb ülök a székben zavaromban, de húzhatom én órákig az időt, akkor is válaszolnom kell. - Erőteljesen próbálom másként megismerni a másik félt, dee.. igen, nos ez egy borzasztó rossz szokásom, talán a sok munka miatt. De ezen dolgokat általában megtartom magamnak, és ha csak nem hozza fel a partnerem.. - nevetem itt el magam kicsit, amiért neki ez így eszébe jutott, de egyáltalán nem rosszallóan - nem is beszélek róla. - válaszolom egy kissé még szégyellve magam, de hát tudni kell szembenézni a gyengeségeinkkel is. - Volt, akit érdekelt és volt, akit ez rettentett el. - teszem még hozzá. Rossz szokások. De kinek ne volnának...?
- Bár ezt hallanám mindenkitől, aki tanácsér jön hozzám... - mosolygom, s bár viccesen hangzik, azt hiszem nem mondok vele semmi újat, ha azt mondom, hogy az emberek jó nagy része nem így látja. Sokan csak illemből válaszolnak egy sablon szöveget, hogy jól vannak, hogy minden okés, ám valójában a szakadék szélén táncolnak, és fogalmuk sincs merre tovább. Még is különös hallani, hogy hozzájuk is jár egy orvos, ami persze az általa elmondottak alapján érthető. Így belegondolva talán még én is voltam egyszer így, hogy rendőrt vagy tűzoltót kellett megvizsgálnom, de az nem a munkahelyükön történt, hanem az irodámban. Ki tudja... régen volt, ha volt...
Szép lassan pedig bedobok egy kicsit mélyebb témát, ami a későbbiekben mélyebbnek bizonyul, noha most a hangsúlyából azt veszem ki, hogy már teljesen megbirkózott vele és elengedte. Hirtelen még ha még félvállról is venné az előbbiekhez képest. Innen is gondolom, hogy nem volt helyes rákérdezni. Ha viszont bocsánatot kérek, ahelyett, hogy elfeledkeznénk róla, csak tovább emelem a vérnyomását esetleg. Szerencsére szépen ki is zökkent a válását felhozva.
- Sajnálom. - válaszolom, bár ezt leginkább a kudarcba fulladt próbálkozásokra értem és arra, hogy nem vették észre előbb a jeleket. Anyám erre biztosan azt mondaná, tanuló pénz, és lesz még pár ilyen, de az ember egy kicsit mindig okosodik. Akkor is, ha ugyanazt a hibát véti el újra s újra. Szégyenletes, de én nem oszthatok meg ilyen történeteket vele, mivel, ha a közelében is jártam a házasságnak talán egyszer, akkor is hirtelen és gyorsan jött a szétválás.
- Igen... - nevetem el magam visszafogottabban a köpenyes idézetre. Ez pontosan így van. De pont emiatt nem is hibáztatok mást sem. Bízom benne, hogy ez számára sem hátrány, ha esetleg bármi többet is akarnánk egymástól. Az biztos, hogy én nem szólnék bele mikor és mennyi életet menthet, elnéző volnék, ha egy vacsora kellős közepén rohanna el segíteni, függetlenül attól, hogy félteném. Viszont mind ezeknek meg van a hátránya is. Két "átlagos" munkával rendelkező embernek is kihívás összeegyeztetniük szabadnapjaikat, mi pedig... nos... szerintem képtelenség lenne. Az együtt töltött idő hiánya pedig erősen megkérdőjelezné a párkapcsolatunk fogalmát. Bááár, ha néha "pánikrohamot" kapna egy tűzoltósisaktól, én pedig néha elfelejteném, hogy nem szabad az irodában dohányozni, akár munkán belül is megoldhatóak lennének a találkozások... Na de, viccet félretéve, sajnos ez világszerte probléma.
Azt hiszem kezdünk mindketten elég jól felengedni, pedig még csak egy kávét ittunk, viszont meglepettségén megint elnevetem magam. Kezdem ténylegesen azt hinni, hogy én valamit nagyon rosszul csinálok, ha mindenki nőcsábásznak hisz, meg pedolfilnak.
- Munkahelyen?? - kérdeztem vissza, mintha ez annyira természetellenes volna, de közben is nevettem és láttam, hogy ő is jól mulat a témán. - Neem. Meg... egyébként sem... Maximum fiatalabb koromban. De munkahelyen soha. Az maga lenne a katasztrófa. - rázom a fejem még mindig mosolyogva. - Persze meg voltak, vannak a lehetőségeim, mert ugye a magánpraxisom az itteni Kingsboro Pszichiátriai Központban van, ami a kórházzal van egybe kötve, és nem tagadom mindig akadnak fiatalabb orvosok, nővérek, sőt még betegek is, akik finoman vagy... kevésbé finoman szokták a tudtomra adni, hogy szinglik és ráérnek meg ilyenek, dee... nem is tudom. Nem akarom mindig mentségül felhozni a munkám, de nálam ez egy olyan dolog, amit szeretek "tisztán tartani". Ha például összejönnék ott egy nővérrel, akkor tudatosan, tudatalatt elvárt volna, hogy kivételezzek vele, mert hát ő a párom. Az pedig nagyon nem volna helyén való. - csóválom a fejem, bármennyire is szigorúnak tűnök e tekintetben. - Viszont, ha egy orvos társam választanám, egyrészt sosem tudnék megszabadulni a gondolattól, hogy ő ezt a helyet társkeresőnek használta, ahelyett, hogy a munkáját végezné, másrészt pedig, aki a kórházat társkeresésre használja, azaz én szememben sosem lesz elég jó orvos. Tudom ez most elég... csúnyán hangzik, de ha belegondolunk, hogy ez az orvos, a munkahelyi ügyek helyett, a betegei kezelése alatt a betegei helyett azon töpreng fejben, hogy hova menjünk vacsorázni, mikor házasodjunk össze és hasonlók, akkor igen nagy rá az esély, hogy hibát vét. Akár végzeteset is, ha épp rossz gyógyszert ad be a betegnek. - magyarázom, hogy azért ténylegesen ne tűnjek túl elérhetetlennek vagy kerülőnek. De ha az ő helyébe gondolom bele magam is, micsoda katasztrófa sülne ki belőle, mikor mentés közben arra gondolna egyik kollégája, hogy mennyire szereti a másikat és akkor rossz helyre lép. Tudom, hogy ez akkor is előfordulhat, ha nem egy helyen dolgozunk, de nagyban megnöveli esélyét, ha a folyosón minden alkalommal egymásba botlunk.
- A mindenki mindenkivel enyhe túlzás, de valóban gyakoriak lehetnek az ilyen esetek, főleg a nővérek és ápolók közt, mert már én is nyitottam rá a takarítói szertárban egymást.. nagyoon odaadóan szerető fiatalokra. - mosolyodom el a végén, szándékosan nem kiejtve az egyértelműt, de jelentősen nyomatékosítva, hogy arra gondolok. Az megint más, hogy én erről aztán egy szót sem ejtettem. Egy nővér és egy ápoló volt, fiatalok. Más élete nem múlt rajtuk, és egyébként is biztos rájuk ijesztettem annyira, hogy perceken belül már kint a folyosón igazgatták a ruhájuk. Én is tettem merész dolgokat fiatalon, szóval azt hiszem ez elnézhető.
És ha már a kíváncsiskodásnál tartottunk, nem tudtam nem megérdeklődni ezt a bizonyos dolgot, amit mesékben is sokat látni, bár sosem értettem, hogy miért vált ez ilyen szimbolikussá a tűzoltóknál. Most pedig erre is választ kaphattam.
- Szóval ez komoly...? Tényleg használatban van? - kérdeztem nevetésem visszafojtva, de próbálva emésztegetni mindezt, mert az ottalvós dolgot még hihetőbbnek is gondoltam, de azt hittem, kinevet, hogy ez csupán mese. Most viszont igazán együgyűnek érzem magam tőle.
- Persze, miért is ne...? - bólintok, majd a pincér felé is, bár úgy érzem a hangulat kezd adottá válni, szóval ki tudja majd mit hoz még ki belőlünk az alkohol. S ha már alkohol...
- Voltál már olyan ittas, hogy emlékeztél másnap, de jobban örültél volna neki, ha nem? - dobtam be a kérdést, már csak amiatt is, mert ezeken barátok körében is jót nevetni, nem kell hozzá túl szoros barátság, hiszen mindenkivel esett már meg, és igazából hazudhat is, arról sem fogom tudni, hogy igaz e.

livin' in new york

mind álarcot viselünk
Roman W. Hemlock
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
45
★ elõtörténet ★ :
with any guarantees.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
Gyilkossági nyomozó
★ play by ★ :
Luke Evans
★ szükségem van rád ★ :
669
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more EmptyHétf. Feb. 13 2023, 22:43

Turn on every light

Rajtakapottan megrántom a vállam és mosolyodom el mellé. Sokat tényleg nem szoktam ezen gondolkodni, ugyanakkor meg már kezdek ahhoz a korhoz közeledni, amikor ezen nagyon gondolkozni kellene már, és mondjuk ténylegesen megállapodni; pontosabban megint megállapodni. Egy komoly kapcsolatban pedig az esetek zömében azért felmerül a gyermek kérdése is, szóval nem olyan idegen a gondolat, hogy valamikor bizony én is szeretnék. De egyelőre a feltételek nem adottak, és nem is lesznek egyhamar azok, még ha esetleg találok is valakit, akivel le szeretném élni az életem. Azért annak is idő kell, hogy a másikban igazán megbízzak, nemhogy annyira, hogy vele közösen szeretnék gyermeket vállalni majd. – Fogalmazzunk úgy, hogy nem zárkózom el a lehetőségtől, de egyelőre még tényleg nagyon messzi dolognak tűnik a gyermekvállalás. Nyilván, ha a körülmények adottak lesznek, szeretnék, de egyelőre nem fogom kezem-lábam törni azért, hogy ez megtörténjen – osztom meg vele. Lehet, hogy nem meríti ki a nagyon is szeretnék kategóriát, de hát, ilyen téren elég konzervatív vagyok, és jobb ezt közösen csinálni valakivel, mint csak úgy egyedül bevállalni. Ahhoz, hogy ezt csináljam, tényleg nagyon hektikus az életem, és nem tudnék mindent feláldozni azért, hogy legyen egy gyerekem. – És te? Hogy állsz a kérdéshez? – tényleg nem feltétlenül szoktam ilyesmik első randin megbeszélni, de ha már szóba került, és tett egy megállapítást az én preferenciáim illetően, akkor most merész leszek, és én is felteszem felé a kérdést.

Bólintok egyet. Biztos nehéz lehet, ha kiderül valakiről, akit ismersz, hogy olyan dolgot tett, amit elég nehéz megbocsátani. Nem is nagyon tudok hozzá mit szólni, csak együttérzően tekinteni felé. Nem akarom bolygatni inkább, milyen mély is volt a kapcsolata az adott illetővel, mert nem az én dolgom. Később persze beszélhetünk róla, ha szeretne, de nem akarom, hogy úgy érezze, vájkálok az életében. – Van benne valami, ez tény. Nem tudom, olyan nehéz ezt elképzelni, ismersz valakit, és akkor kiderül, hogy nem is ismered igazán. Kicsit magamban is csalódnék, meg az emberismeretemben, amiről azt hittem, hogyha nem is tökéletes, de azért megállja a helyét a világban. Ez meg egy kis emlékeztető azt illetően, hogy mégsem – tördelem kicsit az ujjaim, majd utána inkább a kávém után nyúlok, hogy igyak belőle még egy kortyot. Nem szívesen lennék része egy ilyen szürreális élménynek, de leginkább semmilyennek nem szeretnék. Sajnos tudom, hogy az élet nem így teríti a kártyalapjait.

Kicsit elvigyorodom, ahogy látom, a lényére tapintottam, és most feszengve érzi magát, amiért meg mertem ezt kérdezni. Ez jár akkor, ha a rudakról kérdezik az embert. Nem, amúgy, nem szoktam direkt provokálni senkit sem, őt sem szerettem volna, szóval remélem, hogy nem fogja annak venni, szimplán csak érdekelt, meg ez egy érdekes kérdés. Úgy vélem, vannak szakmák, amik esetében akaratlanul is csinálja az ember az ezzel járó képességeket, a magánéletében is, függetlenül attól, hogy szeretné-e, vagy sem. Amolyan reflex, hogy ezen gondolkodik közben. – Semmi gond nincsen ezzel, mármint, megértem a dolgot, gyanítom ez csak úgy ösztönösen jön, és azon kapod magad, hogy erre gondolsz. Mármint, remélem, nem szándékos teljesen. De gondolom arra is van példa, amikor valakiről egyszerűen ordít, hogy kicsit... nem is tudom, hogy erre mi lehetne a szép és politikailag teljesen korrekt megnevezés. Inkább nem erőltetem, szerintem sejted, hogy mire gondolok – gondolkodom hangosan, miközben ízlelgetem a szavakat, amiket lehetne használni. Nem akarom sem őrültnek, sem dilisnek bélyegezni őket, de egyszerűen jobb nem jut eszembe. Neki biztos, hogy megvannak erre a sokkal szebb szavai. – Ne aggódj, nem fogom megkérdezni, hogy velem kapcsolatosan mire jutottál. A randiértékelő kérdőívem a végére tartogatom, addig nem fogom előhúzni a megfelelő űrlapot hozzá – ugratom kicsit, és a béna poénomon még fel is kacagok kicsit, de nem túl hangosan, hivalkodóan. Nem akarok egyrészt senki mást megzavarni, másrészt pedig nem szeretném, ha komolyan venne, maximum csak ezért engedek meg magamnak egy ilyen gyerekes reakciót.

Megrázom a fejem, mert nem ezt a reakciót vártam, tényleg. Nem kell senkinek sem a sajnálata azért, mert így alakult az életem. Már túltettem magam rajta, és jobb is így, hogy vége. Sokkal. – Nincs igazán mit. Fiatalon sokkal könnyebben dobáltam a „szeretlek” és „gyere hozzám feleségül” mondatokat, mint most, hülye is voltam akkor nagyon. Jó tanulópénz volt legalább. De vége, ez a lényeg, még idejében, mert ha tovább húztuk volna egymás agyát, akkor lehet, már rég olyan színekben találkoztunk volna, ahol te vagy a pszichológusom én meg a páciensed. Ez a szín, amiben most vagyunk jobban tetszik – kacsintok egyet játékosan, és hát, remélem, hogy veszi a lapot, hogy ezzel azt is kívántam üzenni neki, hogy amúgy én egyelőre tényleg tök jól érzem magam. Remélem ő is így van vele, és nem talált rajtam azóta legalább egy-két személyiségzavart, különben akkor nagy pofáraesésben lesz részem az este végére. Kiderülne, hogy nem is attól kell félnem, hogy az egyik barátom őrül meg, hanem attól, hogy én vagyok az.

Érdekes meglátás, amit mond, de úgy fest, hogy én ebben szabadabb elvű vagyok. Nem mintha én bármilyen fronton is próbálkoztam volna a munkahelyen, de ennek azért vannak költői okai is, minthogy hetero (elvileg) a többi kolléga, és női munkatárs pedig nem sok volt az évek folyamán, csak pár, de mindegyik komoly párkapcsolatban. Olyan szinten meg nem vagyok szabadelvű, hogy elrontsak egy kapcsolatot, csak azért, mert nekem jó mókának tűnik. Nem tűnik annak. – Van abban, amit mondasz, de hát, ilyen szempontból tök mindegy, hogy munkahelyen van-e az a valaki, akivel tervezgetsz, vagy máshol, attól még lehet ezen gondolkodni. Nyilván megvannak ennek a körülményei, meg nyilván tud ez a munka rovására menni sajnos, de aki a nem megfelelő időben hasonló dolgokról álmodozik, az amúgy is hibázni fog, ha kavar valakivel a munkahelyen, vagy nem. Na meg, valamilyen szinten jellemhiba is, mert hát, biztos vannak üresjáratok, amikor lehet ezen töprengeni, de amúgy meg, amikor komolyabb a helyzet, akkor azért nem érdemes. Szóval nem tudom, szerintem annyira azért nem nagy gond az, ha néha elkalandozik a gondolat, a megfelelő időben – vallom be. Amikor terepen vagyunk, és éppen életeket mentünk, én sem fogok azon agyalni, hogy milyen is lenne az élet, ha esetleg valakivel együtt lennénk, vagy hogy milyen szakköröket szeretnék majd a kölykökre erőltetni. De amikor bent vagyunk az állomáson, üresjárat van, akkor azért eszembe jut egy-két dolog. Anno Owenre is sokat gondoltam olyankor. Neki is biztos van olyan, hogy nem dolgozik annyira aktívan. Lényeg, hogy szerintem ezt külön lehet azért választani, nemcsak a munkán jár az ember esze, akár akarja, akár nem, attól, hogy épp bent dolgozik. Az nagyon fárasztónak hangzik. – De amúgy tökéletesen megértem, hogy nem akarod, amúgy is ez lenne elvileg a helyes, minden szempontból, hogy nem szarsz oda, ahol eszel, csak problémát tud okozni a dolog. Csak meglepődtem, hogy még fiatalon sem jutott ki neked ilyesmi kaland, ha már ennyi fronton lehet ezt hallani – zárom le a védőbeszédem.

Felnevetek a történetre. – Amúgy ez milyen kellemetlen már. Vicces amúgy, hogy sokak számára a nyilvános helyen szexelés mennyire imponáló dolog, a veszély, hogy lebukhatnak, de amikor lebuknak, azért a többség számára mégis marha kellemetlen. Nem tudom, miért űzik mégis sokan ezt hobbiszinten – nézek felé kérdőn, hátha neki van valami nagyon szakmai válasza. Be kell vallanom, hogy amikor ezeket fejtegeti, kicsit szexi, mert nagyon ráfókuszál és nagyon látszik, hogy imádja, amit csinál. Meg olyan határozottan meséli, a határozottság meg igenis tud nagyon szexi lenni, szóval csinálja csak.

– Persze. Amúgy menő dolog, szóval ha egyszer valamiért egy tűzoltóságon jársz, próbáld ki – ajánlom neki, majd utána bólintok egyet, és rendelek az ideérő pincértől egy üveg sört, ami különösen jól esne. Nem akarok nagyon ennél durvábbat inni. Egyelőre. Még ki tudja, hogy merre tart az este. – Ki nem? Sajnos elég hülye tudok lenni részegen, aki azt hiszi, hogy mindenre is képes. Meg elég nagy a pofám is olyankor. Sok mindenre nem kellett mondjuk emlékeztetnem, volt már pár régi kocsmai verekedésben részem, amikor jártattam a szám, vagy támogattam valakit, aki ezt tette, volt is pár zúzódás rajtam. Nem súlyosak, szerencsére. De sajnos én tényleg inkább az a részeg vagyok, aki mindenre emlékszik, ellenben a beszéd, a járás, meg minden ilyen tevékenység nehezére esik – fejtem ki, nevetve. Nem olyan vicces amúgy, meg elég gáz is, de szerencsére már öregszem, szóval nem olyan sokszor esik meg, hogy ennyire kritikátlan legyek. Azt hiszem, a fejem lágyának benövése az tényleg a korral, a sok tapasztalattal, és az egyre rosszabb másnappal jár. – Gyakran szoktál ilyen helyekre járni amúgy? Vagy úgy, mennyire van időd kimozdulni, miket szeretsz olyankor csinálni? – érdeklődöm, míg várakozunk az italokra.

mind álarcot viselünk
Lawrence Woodstock
Elhárítás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ családi állapot ★ :
egyedülálló
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ foglalkozás ★ :
tűzoltó
★ play by ★ :
Serkay Tütüncü
87
Shane & Lawrence || hoping for more EmptySzomb. Feb. 18 2023, 19:39
Date at the bar
North Pole Pub

Fesztelenebb reakciója engem is mosolyra késztet, leginkább azért, mert a pácienseim közt ritka, ha valaki ennyire gondtalanul képes beszélni magáról. Nyilván azért, mert ez itt és most nem egy munka. Furcsa módon nekem mégsem mindig sikerül kibújnom a munkában történő szokásaim mögül. Igen, pszichoanalizálom, mert ez azt hiszem már részemmé vált. Az viszont, hogy ezt önmagamtól meg is osszam vele, nem. Egy percig sem tagadja, hogy szeretne gyereket s ez nem baj. Meg lehet akadnak, akiknek ez olyan téma, amiről nem szívesen beszélnek idegeneknek, de mi pontosan azért vagyunk itt, hogy megismerjünk egymást azzal a céllal, hogy esetleg többet is akarjunk a másiktól. Így aztán már is nem tűnik olyan nehézkes témának, pláne, hogy mint kiderült, mint kettőnknek munkája része alkalom adtán. Aztán az, hogy valaki akar is és jó szülő is lenne, két különböző dolog, és utóbbi csak akkor derül ki, ha már ott vagyunk. Az előtte tett ígéreteket nem szabad elhinni, még önmagunkat becsapva sem.
- Ezzel nincs is semmi baj. A felelősség épp olyan fontos a gyermek vállalásban, mint maga a megbúvó érzés, hogy akarunk. A gond akkor kezdődik, mikor a felnőttek félvállról veszik a kockázatok felmérését. Azzal nem csak magukat, de a gyermeket is bajba sodorják. - beszélek a gyermeknevelést érintő meglátásaimról, bár talán nem okoztam vele nagy meglepetést, s valahogy még is, szerte a világon milliónyi ellenpélda van. Visszakérdez, ami adódhat udvariasságból is, vagy mert ő is épp úgy próbál beigazítani életébe, elképzeléseibe, s elemezni, hogy ez mennyire lehetséges. Elmosolyodom.
- Nem állítanám, hogy olykor-olykor ne jutna eszembe vagy nem képzelem el milyen is volna, ha valaki, akinek az élete szintén általam formálódik, nem Doktor úrnak hívna, hanem apának, de egyenlőre én sem érzem úgy, hogy ez most megoldható lenne. Igaz, bár most kissé szkeptikus vagyok, úgy gondolom, amint először néznénk egymásra, biztosan ő volna az elsődleges az életemben. - nevetem el magam finoman, mert akaratlan is elképzelem milyen volna, akár egy új szülöttet tartani a kezeimben, vagy egy árva kisgyermeket magamhoz venni, tudva, hogy innentől kezdve csak is rajtam múlik milyen élete lesz, és én a legjobbakat akarom neki. Izgalmas, életre szóló kaland.
A munkámat érintő téma béli meglátására őszintén bólogatok, ugyanis egyet értek. Nehéz, néha nem is lehet felismerni, hol ott hányszor halljuk a tévéből, rádióból és olvassuk könyvekben, hogy az ember sokszor - szinte mindig - csak egy álarcot mutat. Az, hogy ez miféle célt szolgál nem feltétlenül büntetendő. Van, aki gyilkosként ártatlan álarcát viseli és van, aki depressziósként egy mosoly maszkot húz, csak, hogy a világ másképp nézzen rá, amiért boldogtalan. Sőt, ugyanez van a plasztikázásnál és az egyéb megfelelési késztetéseknél. Sokan tesznek úgy, mintha érdekelnék azok a dolgok, mint, ami a másikat is, hol ott nem. Lehet, hogy azért, hogy ne sértse meg a másikat, s lehet, hogy azért, hogy lefektesse. Nem mondom, hogy ne ítéljünk el ilyen dolgokat, de előre erre alapozni nem szabadna. A munkámat azonban nem csak a felismerés képezi, de a tapasztalás és az elemzés is. Amikor pedig folytonossá válik, elkerülhetetlen, hogy a civil életbe ne folyna bele mindez. Zavarba is hoz a kérdésével, de várható volt. Nincs is mit tagadnom, s igazából nem is szépítek rajta. Elismerem, hogy a szokások rabja vagyok, néha már fel sem tűnik, ugyanakkor, igyekszem változtatni rossz szokásaimon.
- Igen. Az egész olyan... automatikus. Olyasmi lehet, mintha mondjuk neked szemet szúrna a házamban, hogy kissé tűz veszélyes a... fogalmam sincs... tűzhely. És tudod, hogy egyenlőre nincs baj, de lelked mélyén azért megosztanád velem észrevételeid, talán meg is osztod, viszont ha mindenkinél így jársz el, egy idő után sokan lesznek, akik rossz szemmel néznek rád, hiába ártalmatlan dolog. - oké, azt hiszem ez már az elejétől véve rossz példa volt. Nálam? Remélem nem vette kacér utalásnak. Mindenesetre igyekszem úgy tenni, mintha nekem fel sem tűntek volna ezek a dolgok. Lehet csak én gondolom túl és saját magam kezdem analizálni. Ördögi kör. - Bár, ha jobban belegondolok, még ha én szakmailag kissé mélyebbre is merülök az analizálásban, igazából minden ember analizálja a másikat. - állapítom meg, egy csöppet elterelve a dolgokat a példáról, de témában maradva. Szavaiból és nevetéséből ítélve úgy érzem ő is kissé zavarban érzi magát, bár ennek oka sok minden lehet. Hasonlóképp nevetek én is a viccén. Randi kiértékelő kérdőív, hát ez jó. Ha a munkám során legközelebb kérdőívbe botlok, biztosan eszembe fog jutni.
A munkámról aztán az ő párkapcsolatára térünk rá. Bár ez elég éles kanyar lehet, de igazából szerintem nincs olyan téma, amit ne lehetne belefonni egy másikba. Sőt odavissza, ahogy ő is teszi most. Mindenesetre sajnálom, mert minden bizonnyal csalódott és ez örökre megmarad az emberben. De azért elmosolyodom, mert látom, hogy igyekszik valóban túl tenni magát rajta és poénokkal üti el a dolgot, hogy ne is szomorodjon el a beszélgetés. Plusz jól eső bók, hogy élvezi a társaságom. Ez pedig kölcsönös. Bolondos elképzelés, hogy együttélésünk alatt a problémáink egy kollégámmal szeretné meg beszélni. Én meg ülhetnék a saját várótermemben. Az volna csak igazán őrületes. De valóban, tényleg élvezem a társaságát, mert nem semmiségekről beszélünk, még is könnyedebb, még ha a téma maga nem is mindig. Az meg, hogy mindig megtaláljuk bennük a pozitívumot, vagy viccelődni tudunk rajtuk nagyon jó dolog.
- Úgy van, ahogy mondod. De inkább sózzon el egy levest, mint, hogy rossz gyógyszert adjon egy betegnek vagy műtét közben benne hagyja a tűt a betegben. - bólogatok magyarázás közben, igaz, magam is belátom, hogy ebben is kissé szigorú vagyok. Talán pont ezen kéne változtatnom. Ennyi erővel kivételt képzelhetne minden olyan munka, ahol emberi életeket mentünk, akár az övé is, s akkor teljesen feleslegessé válik ez az egész. Engednem kellene az elveimből és a szigorú meglátásaimból. Talán pont tőle tanulhatnék ilyen módon. Hiszem, hogy ha esetleg még sem egymásra esne a választásunk, akkor is megmaradnánk beszélgető partnereknek. Az mindkettőnk számára jó volna, mert úgy gondolom tényleg jól elbeszélgetünk, s megkockáztatnám, hogy akármilyen témát is dobnánk be, simán ki tudnánk vesézni, anélkül, hogy elunnánk magunkat.
- Igazad van. - látom be, egyúttal azt is, hogy én tévedhetek. Másrészt viszont, attól tartok nem csak erről van szó. Ha most engednék, ha nyitott lennék a munkahelyi kapcsolatokra, belegondolni is rossz volna miféle pletykák kezdenének el terjedni. Féltékenykedések, gonoszkodások, rivalizálás kollégák közt. Egyetértően bólogatok még a nyers megjegyzésére is, mert teljesen átlátja a dolgokat. Ezekből pedig nehéz engedni. De ha úgy adódik, majd talán valamikor teszek egy próbát. Nem Lydiával, de valaki mással. Ha azonban sikerül valami kevésbé kellemetlen módszerrel megismerkednem mással, tegyük fel itt és most Lawrence-el, akkor bizony még gondolatban sem merészkedem odáig, hogy ezt valaha is bevállaljam.
Az ehhez kapcsolódó múltbéli történeten én is jót nevetek vissza gondolva mennyire zavarba voltak ők is és én is. De úgy hiszem, így volt a legjobb. Mármint, hogy nem rohantam kirúgatni őket. Másként, másképpen, lehet én is ilyen fiatal lettem volna.
- Talán tényleg csak az izgalom. A folytonos munka, a kevés szabad idő, a mókuskerék unottá teszi az embert, nulla motivációval, ami kiégéshez és boldogtalansághoz vezethet, ha nem élhetünk a hobbinknak vagy nem élhetünk kicsit változatosabb életet. Ha pedig annyira le vagyunk foglalva, hogy nővérként vagy ápolóként sokszor egész nap ugyanazon a folyosón haladunk végig, tesszük a dolgunk, minden betegnél ugyanazt, nos... könnyen lehet, hogy még sokan fogják a szertárban végezni így... - mosolygom, de a dolognak van alapja. A depressziós nem ok nélkül üti fel fejét, nem véletlen a nép betegsége. Valakit nem zavar a monotonitás, ám, ha gyári szalag munka is, kell egy kis idő kikapcsolódásra, viszont a háztartásra is. Mindenki szereti a patyolat rendet, de vannak, akik inkább a kikapcsolódást választják. Az én szerencsém, hogy nekem a munkám a hobbim is, és elég változatos ahhoz, hogy elkerüljenek az ilyen problémák. Helyettük csak... egyedül fogok meghalni, magányosan... Lehet a fiatalok csinálják jól. Hmm.
Aztán teszünk egy újabb kitérőt a munkája felé, onnan is a pletykákban terjedő ma is használatos csúszdarúd felé. Meg is lep a válasszal, és hiába hallom egy szakmabelitől valahogy nem tudom elképzelni ezt így a valóságban. Amikor viszont arra invitál, hogy próbáljam ki egyszer, nos elég vizuális vagyok, hogy ennek próbálkozásait magam előtt lássam, s ha eddig nem is sikerült annyira zavarba hoznia, most a saját képzeletem végett talán még el is pirulok. Pont akkor jön rám a nevetés, mikor visszatér a pincér is, én meg annyira szégyellem magam nevetés közben, hogy el kell takarjam fél kézzel arcom, leginkább szemeim. Ezen vígjátékba illő pillanatképeket pedig nehéz elhessegetni a fejemből, így azzal próbálom korrigálni, hogy emlékeztetem magam rá, hogy ez a poénos elképzelés az ő esetében valós és abban a pillanatban kicsit sem vicces. Így is kell egy kis idő, de nem várakoztatom meg őket nagyon, és én is a sör mellett döntök.
- Elnézést... - köszörülöm meg a torkom, de szám sarkaiban még mindig ott lapul a mosoly és nevetés apró szikrája, és tudom, hogy ha megint bevillannak a képek, már nem biztos, hogy elég lesz eltakarni az arcom. Az én hibám, én hoztam fel. De okosabb is lettem.
- Komolyan? - vonom fel szemöldökeim meglepetten. - Nem is tudom, nem tűnsz túl erőszakos embernek. Igaz, az alkohol sok mindenen képes változtatni, de valahogy nehéz elképzelnem az általad elmondottakat. - mosolygom, bár nem állítom, hogy füllent, hiszen ilyesmikben aligha füllentene valaki. Tény, hogy a munkája tele van stresszel, és az alkohol valóban felszínre hozza ezeket a fel nem dolgozott sebeket. Viszont én úgy érzem, hogy ő nem az a típus, aki sokáig ülne egy egy dolgon. Képes elengedni, ha nem is teljesen, de ezáltal talán meg is békél vele. Aztán lehet én gondolom túl, és a filmekben látott pulton átvetődés már tényleg túlzás. Az viszont kétségtelen, hogy jó fizikumban van, szóval nem lepődnék meg, ha a kiszemelt áldozat járt volna rosszabbul. Nem állítanám, hogy én nem kerültem volna hasonló helyzetbe, de az nem bárokban történt, inkább könyvtárakban, iskolában. Fiatalként sem jártam ilyen helyekre, csak a társaságom kívánta meg olykor.
- Ami azt illeti... nem, nem igazán. De ismerek néhány helyet, ahova főleg kollégákkal szoktunk beülni fontosabb alkalmakkor. Vagy ha nem is bárokban, de van, hogy egy-egy páciensemmel is kávézókban tartjuk a beszélgetést. Van, aki így érzi könnyebbnek az egészet, mint sem, hogy egy számára teljesen idegennek nyíljon meg egy teljesen idegen helyen. - vonok aprón vállat, mert bár azt belátom, hogy ez egy nem mindennapi dolog főleg ebben a munkában, de amíg meg tudom oldani, és a betegem is így hajlandó együtt működni, miért ne?
- Valójában akadna bőven szabadidőm, csak én merülök el annyira bizonyos ügyekben, hogy túlórázom miatta. Olykor kész krimi regényekbe csöppenek, és nehéz nekik ellenállni. Régebben, amíg kezdőként csak egyszerűbb munkákat kaptam és saját praxisom sem volt, akkor eljártam edzeni, könyvtárba. Akkoriban a szomszédomban lakott egy három gyermekes család, ahol a nagyobbik lány jogsira készült, de nem volt, aki segítsen neki, így végül engem kértek meg. - emlékszem vissza rájuk elmosolyodva és az első pár alkalomra, ami kész életveszély volt a lány túlzott szórakozottsága miatt. Viszont szégyenszemre hirtelen más nem is jut most eszembe. Hobbi szinte főzök és sütök is, de azt inkább nem teszem hozzá. Más elfoglaltságom pedig azt hiszem nem nagyon volt. Így belegondolva már akkor is kissé merev voltam, bár nem annyira, mint most. Viszont azt gondolom, ha nem ilyen életformát élnék, akkor most nem ott lennék ahol. Ettől függetlenül ezekben is változtatni szeretnék. Mire nem jók ezek a terápiákon kívüli beszélgetések...
- Neked vannak hobbijaid, amiket ma is szívesen csinálsz? - kérdek vissza kíváncsian. Talán még ötletet is meríthetek belőlük.

livin' in new york

mind álarcot viselünk
Roman W. Hemlock
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
45
★ elõtörténet ★ :
with any guarantees.
★ lakhely ★ :
Queens
★ :
★ foglalkozás ★ :
Gyilkossági nyomozó
★ play by ★ :
Luke Evans
★ szükségem van rád ★ :
669
★ :
Shane & Lawrence || hoping for more Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Shane & Lawrence || hoping for more
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Shane and Lottie - I'm dying, Shane...
» lea & shane
» Shane and Lottie - Sorry for my dog...
» Vincent & Shane
» Lotte & Shane - you...here?!

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: