Valaki, aki elvesztette a családját. Valaki, aki magára maradt. Valaki, aki csalódott az életben. Valaki, aki elvesztette a bizalmát a törvényben és az emberekben. Valaki, aki kiábrándult az életből.
Valaki, aki az öngyilkosságba akart menekülni, amikor megjelentem én.
Az életed összeomlott és úgy érzed senkid és semmid nem maradt. A családod elvesztetted, lemészárolták őket, a rendőrség nem segít, mert megvették őket, a törvény nem áll melletted, a gyilkosok megúszták, te neked pedig semmid nem maradt. Mindent elvettek tőled. A szüleid, a testvéred, a házad, mely leégett, a pénzetek és az értékeitek, melyeket a gyilkosok elvittek, a boldogságod, mindent. Jó ideig csak céltalanul, depressziósan bolyongtál a városban, de sajnos barátok és élő rokonok híján, pénz nélkül, nincstelenül semmit nem tudtál összekaparni, csak átmeneti menedékeket és éppen ezért végül az öngyilkosságba menekültél. Már éppen vetted volna a hurkot a nyakadba, hogy felkösd magad az első fára az erdőben, amikor teljesen véletlenül találkoztam veled és megakadályoztalak abban, hogy kioltsd a saját életed.
És mit tettem? Felajánlottam neked a megváltást. Egy dologra kértelek téged: öntsd ki nekem a lelked és te megtetted. Én pedig biztosítottalak róla, hogy ha azt teszed, amit kérek tőled, akkor igazságot szolgáltatok. A családod gyilkosait a szektám tagjaival elfogtuk és kivégeztük őket, majd nyilvános helyre kihelyeztük őket, hogy az emberek is tudják, a törvény mi vagyunk. Mi vagyunk, akik igazságot teszünk. A gyilkosok vagyonait elkoboztuk, a rád eső részét pedig visszaszolgáltattuk neked. És mit tettem még? Fedelet adtam a fejed fölé.
Én megtettem mindent, amit az államnak kellett volna megtennie. Én vagyok az igazság! Arra kértelek, csatlakozz hozzánk. Állj közénk. Te pedig megtetted. És vajon jól cselekedtél? Nos... aligha tehetsz róla. Elkezdtem átmosni az agyadat, elkezdtem magam a megváltó képében feltűntetni, te pedig elhitted, hogy én és a szektám vagyunk a valódi jog és a valódi változás. Megerősítettelek abban a hitedben, hogy az államra nem számíthatsz és bizonyosságot tettem róla, hogy csak rám és a szektámra támaszkodhatsz. Én megteszek érted bármit. Mi megteszünk érted bármit. - Mindeközben pedig neked aligha tűnt fel, hogy egy hatalom éhes, véreskezű pszichopata vagyok, aki át akarja venni a világ felett a hatalmat. Hogy őrült vagyok-e? Ezt mindenki döntse el maga. Minden esetre drága barátom, te már a markomban vagy és mindent el fogok követni, hogy a markomban is maradj. Ha pedig egyszer észhez térsz és úgy döntesz elhagyod a szektát, akkor kénytelen leszek megölni téged.
Jelenleg igyekszem kihasználni a sebezhetőséged, érzelmi és szellemi kiszolgáltatottságod és visszaélni a helyzeteddel, hogy olyanná tegyelek, amilyenné csak szeretnélek. A tökéletes agymosott szolgámmá, mint azokat, akik képesek lennének meghalni értem és a céljaimért.