New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 207 felhasználó van itt :: 10 regisztrált, 0 rejtett és 197 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. Okt. 18 2024, 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Jasper Whitmore
tollából
Ma 14:08-kor
Jude Cowen
tollából
Ma 13:03-kor
Enzo De Santis
tollából
Ma 10:12-kor
Nova Garcia
tollából
Ma 08:08-kor
Lambert Schultz
tollából
Tegnap 23:19-kor
Verena Tolliver
tollából
Tegnap 23:04-kor
Verena Tolliver
tollából
Tegnap 22:53-kor
Enzo De Santis
tollából
Tegnap 22:43-kor
Enzo De Santis
tollából
Tegnap 22:28-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
38
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
242
232

Kendra és Thibault - Az éjszaka veszélyei
TémanyitásKendra és Thibault - Az éjszaka veszélyei
Kendra és Thibault - Az éjszaka veszélyei EmptyPént. Nov. 08 2024, 01:32
Kendra és Thibault

Néha, az ember életében egy óra úgy el tud tűnni, mintha nem is lett volna. Ott volt például a fiam életének legelső órája. Technikailag nyomtalanul tűnt el, legalábbis... én nem nagyon emlékszem belőle semmire. Túl sok minden volt akkor bennem. Később más volt a helyzet, mikor már vele lehettem, de előtte... ha páviánok táncoltak volna körülöttem fűszoknyában, arra sem emlékeznék. Az az óra elveszett. Nincs meg. El tudnak tűnni órák az életünkből, akár több is, egy meg főleg, simán, minden gond nélkül. Sokszor, jó eséllyel észre sem vesszük utóbb, hogy nincs meg. Mert nem is hiányzik. Ha igen, akkor meg csak sajnálni tudjuk, mert visszaszerezni... azt tulajdonképpen lehetetlen.
Máskor... egy óra lehet olyan eseménydús is, vagy olyan tanulságos, hogy kitörölhetetlen. Beleég az agyunkba. Például, amikor az ember először rémül meg tőle, hogy meghalhat, és ezáltal egyedül hagyhatja a gyerekét. Ilyen órát az ember nem felejt el. És történnek az életünkben ilyen órák. Nem is egy. Adott körülmények közt kimondottan sok ilyen óra is felbukkanhat az életünkben. És bár valahol egyformán érezzük magunkat bennük, az érzés ugyanaz... nem lesz kevésbé rémisztő, de... közben az ember egyszerűen hozzáedződik, megerősödik az ilyen órák sorát követően. A sokadikat már máshogy éled majd meg, mint az elsőt. Az érzés ugyanaz. De te nem. És ez nem jelenti azt, hogy kevésbé szereted a gyereked, hogy kevésbé érdekelne, ha el kellene hagynod, csak... az ember az ilyen esetekből mindig tanul valamit. Ezek az órák azért sem tudnak elveszni. Mert fejlődünk általuk. Lépéseket teszünk például, hogy ha velünk bármi történik, a gyerekünk akkor se maradjon egyedül. Döntéseket hozunk, hogy ha velünk bármi történik, mit tegyenek meg értünk mások, hogy megmentsenek. És legfőképpen... döntéseket hozunk, mélyen legbelül, magunkban, hogy mennyi ideig nem adjuk fel. Hogy meddig nem vagyunk hajlandóak megadni magunkat a rángató, vonzó, hívó érzésnek, hogy engedjük el az életünket, az élni akarásunkat, a küzdeni akarásunkat. Mert el lehet ám őket engedni, valójában nagyon könnyű is megtenni... ami nehézzé teszi, az maga az életünk. Azaz, főleg a szereplői. Már csak emiatt is jó, ha vannak szereplői az életünknek.
Én a munkám során rengetegszer megfigyelhettem, mennyire gáz is az, amikor a kutya sem hiányolja az embert. Ez New York, itt... millió ember él, mégis gond nélkül köddé lehet válni, úgy, hogy senkinek sem tűnik fel, ha nem szereplője az életünknek. Mert hiába találkozunk minden nap a főnökünkkel, vagy az újságárussal, tucatnyi emberrel a konditeremben, a közértben, és hiába vannak szomszédaink... ők valójában statiszták az életünkben, nem tényleges szereplők, szóval ha eltűnünk... semmit nem jelent majd nekik. Talán még a vállukat sem vonják meg, sőt, nagy eséllyel így van, mikor másnap reggel már nem sétálunk el a szemük előtt. Mert nem részei az életünknek, és mi sem vagyunk az övékének részese. Kinek tűnik fel a hiányunk? Hát... ha mázlink van, a kollégánknak, akinek helyettünk kell dolgoznia, de neki sem annyira, hogy érdekelje, miért tűntünk el. A háziúrnak? Lehet, de neki is inkább csak amiatt, hogy már kifolynak a leveleink a postaládából, és neki kell felszednie őket a rossz derekával, mikor amúgy is feljön reklamálni, például a lakbér miatt. Amiért úgyszintén, talán zavarni kezdi a hiányunk, de nem miattunk, hanem mert ő várja a pénzt. Kicsi az esély, hogy emiatt bejelentést tesz például, esélyesebb, hogy simán kirak bennünket a lakásból, mert azt gondolja, dobbantottunk. Akkor ki marad? Rokonok? Jó, de mi van, ha nincs egy sem? Akkor nem is hiányolhatnak minket. Vagy ha van ugyan, de a közelben egy sem él? Akkor senkinek nem fura, hogy nem megyünk vasárnap ebédre, meg ilyenek. Legfeljebb az válik furcsává, hogy karácsonykor nem telefonálunk, vagy a szülinapján, ha addig ez megtörtént, de... ha nem, akkor még ez sem. Ha mégis, akkor meg ez is hónapokba telhet. És még akkor is hiheti a személy, hogy simán nem érdekel minket. Barátok? Nem mindenkinek vannak. És nem is mindenki vágyik rájuk. És sokan, manapság, sajnos csak felszínes kapcsolatokat ápolgatnak, nem igazi barátságokat, így ha eltűnünk, inkább lerendezik ők is egy vállrándítással, talán pufognak kicsit, hogy megint egy megbízhatatlan ember, de... nem állnak neki megkeresni minket. Akkor ki marad...?
Én. Ez a válasz a kérdésre. Ha legvégül, valami miatt valaki mégis tesz egy bejelentést... nem is azért, mert aggódik, vagy érdekli, csak mondjuk már térdig jár a postaládánkból kihulló levelekben, vagy ilyesmi... és akkor intéz egy hívást. Kis szerencsével, veszik a bejelentést, és készül róla egy feljegyzés, ami aztán hozzám kerül. Vagy rögtön a hívás. És én eljárok az ügyben. Hány, meg hány olyan ember lehetett már ebben a városban, akinek a felszívódása kizárólag engem bírt rá, hogy felkeljek a székemből, és csináljak valamit. Hogy figyelmet szenteljek azoknak a kérdéseknek: Hol van? Miért tűnt el? Jól van? Él még?
Néha, az ilyen emberek egyszerűen megunták a várost, az egyhangú életüket, és leléptek. Néha Vegasig vitte őket az útjuk, néha csak a következő sikátorig. Néha egy vonatig, vagy repülőig. Néhányan új életet kezdtek, néhányan az adóhatóság elől rejtőzködnek Texasban, vagy meg sem álltak a Karib-tengerig. Néha előkerülnek így vagy úgy, élve vagy holtan, néha kiderül merre vették az útjukat legalább, de néha... csak felszívódnak, és nyomuk sem lesz többé.
Na és ha velem történik valami? Engem ki húz ki a bajból? Ha, teszem azt, egyszer, egy nyomot követve, este, ismeretlen környékre visz az utam, mert egy fiatal férfi nyomait követtem? Ha egyedül vagyok, mert Nanuk, a társam, épp betegszabin van, otthon a fiammal és a dadussal? Mi történik velem, ha a viszonylag kihaltnak tekinthető utcán, sötét alakok válnak ki az árnyakból kapualjakból, beugrókból, sötét lépcsőkről lelépve, ketten-hárman is akár, és utánam szegődnek, a magányos alak után? És mi történik, ha nem félek tőlük, és azt gondolom, szembefordulok velük, hogy közöljem, rossz ötlet ujjat húzniuk velem, mert rendőr vagyok? Mi történik, ha nem jutok szóhoz, mert megfordulván, nem látom, hogy az akkorra már előttem állókhoz csatlakozott egy újabb alak, aki mögém lépve, magasba emel egy kemény tárgyat, amivel lesújt, és az ütés hatására elkábult szédelgésben esek térdre, ezzel könnyű prédává válva a sötét "tornyok" számára, akik körbevesznek?
Ugye, hogy könnyű eltűnni a városban? Eltűnni a szemek elől? Na, nekem akkor vajon ki segít, hogy ne tűnjek el nyomtalanul?
Nos, bevallhatom, erre nem kaptam rögtön választ, ahogy feleszméltem legközelebb, de az már biztos, hogy arra eszméltem fel, hogy egy világos helyre kerültem, zsivaj vett körül, és valaki egy rohadt lámpával világított éppen bele a szemeimbe...
mind álarcot viselünk
Thibault Tellier
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Kendra és Thibault - Az éjszaka veszélyei 03ad1ca9df8912b45ec44dea5a62a84e2e20863b

Kendra és Thibault - Az éjszaka veszélyei 6de6c0dfe1c852d56e4797b2e3c97699b04894ac
★ kor ★ :
25
★ elõtörténet ★ :
Mindig van kiút
★ családi állapot ★ :
Egyedülálló
★ lakhely ★ :
New York, Manhattan
★ :
Kendra és Thibault - Az éjszaka veszélyei 43697efc1b68dbd09c34c7d24bf369f7e506771b
★ foglalkozás ★ :
Nyomozó
★ play by ★ :
Casey Deidrick
★ hozzászólások száma ★ :
4
★ :
Kendra és Thibault - Az éjszaka veszélyei 0dcb1a4a0acd1cad02edded0c0fdf21a54d2f4d5

Kendra és Thibault - Az éjszaka veszélyei
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Thibault Tellier
» Halloween is a big adventure ~ Thibault & Melissa
» Fable & Alex - Édes éjszaka
» Éjszaka az őrsön --- Brooke && Jensen
» Debbie & Ricc | Az éjszaka után

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Manhattan :: Kórházak és hivatalos helyszínek :: Presbyterian Hospital-
Ugrás: