Az egész hét egy hatalmas káosz! Két ember is lebetegedett és az egyikük helyett nekem kellett tovább maradnom a pubban. A beszállítás késett, az öcsémet két napon át nem tudtam elérni és már személyesen mentem el hozzá. A fejem majd széthasad már és semmire sem vágyok jobban, mint a holnapi és az azutáni három napos szünetemnek. Mint valami nyaralás… komolyan! Őszintén szólva, mikor ma meglátom Rupertet, a főnit benyitni a pubba, azt hiszem felrobbanok, mert biztosra vélem, hogy rossz hírrel fog előállni, pláne azok után, hogy azt pletykálják, valaki meg akarja venni a helyet, hogy elbontsa a pubot és helyére valami hotelt, vagy mi a francot építsen. Mindannyian röhögtünk ezen a kaja szünetben, de azért talán mind kicsit baljós gyomorgöccsel álltunk fel asz asztaltól, hogy folytassuk a munkát. Mert mi van, ha igaz? Mindünkben megáll a levegő Rupert láttán, de a rossz hír nem jön, sőt, egy egészen kellemes beszélgetésben van részem vele. - Minden rendben, Rea? - Jól vagyok. Miért? - Figyelj, tudom, hogy az elmúlt hetekben sokat túlóráztál és… én nem az az ember akarok lenni, aki csak hagyja kiégni az alkalmazottjait. Pláne téged… - Elmosolyodom, kissé fáradtan is. Rupert jó fej ember, nem csak azért mert egy végbeli rocker és baromiba bírom a modorát, de nem tagadom, hogy ha nem ő lenne a főnököm, akkor biztosan nem itt lennék már. - Kösz, ez tök jól esik. - Szeretném, ha most hazamennél. Lazulj el, pihenj, bulizz meg ilyenek, tudod. - Oké ez azért meglep, mert hát az emberhiány nem egy olyan dolog, amit könnyen lehetne orvosolni. Vagyis nem egyik napról a másikra. - Ennyire szarul nézek ki? - vigyorodom el, aztán a grimaszoló, vigyorgó bólintására már szinte nevetve sírnék, ha hagynám kiülni az érzéseket az arcomra. Elég nagy a tűrőképességem egyébként és nem akarom megszivatni a többieket azzal, hogy lelépek, de nyilván nem vagyok egy mazochista alkat sem, aki eljátssza a mártírt. - Nem lesz baj? – nézek rá még egy megerősítésre, de érzem, hogy a szívem hevesebben kezd verni már annak gondolatára is, hogy hazamehetek. Rupert megpaskolja a vállam. - Dehogy! Ma én is bent maradok, szóval aki panaszkodik, hogy lassú a kiszolgálás, annak én fogok válaszolni! - Állati király vagy, köszönöm! - felelem már vigyorogva, aztán megölelem. Szerintem az utolsó közös Underoath koncert óta nem öleltem meg.
Az utolsó métereket futva teszem meg, ahogy meglátom közeledni a buszt. Épp fel tudok ugrani a tömött járatra, de már meguntam, hogy sűrű bocsánatkérések közepette nyomorogjam be magam mások hónaljába. Ilyentájt mindig tömve van a busz, de szerencsére csak pár megállót kell kibírnom. Tinivel simán lesétáltuk bőrönddel, mikor megismerkedtünk, mindig ez éltet, csak utálok sétálni, ha közben egész nap állok. Még beugrok a boltba pár kajáért, hogy legyen mit enni, meg a dohiban is lepacsizok a kedvenc eladómmal mielőtt felmennék a lakásba. Az ajtó előtt leteszem a szatyrot és elkezdek kotorászni a zsebemben a kulcsot keserve, amivel elszórakozok egy ideig. Ahogy megtalálom, elfordítom azt a zárban, könyökömmel lenyomom a kilincset, aztán a combommal nyitom az ajtót, ami elsőre tompa hanggal akad meg egy bizonyos rés után. Egy pillanatra olyan érzés fog el, mintha nekilöktem volna valakinek az ajtót, de ennek nem sok értelmét látom, úgyhogy némi szerencsétlenkedés után újra nyitok rajta és ezúttal már ki is tudom tárni azt. - Halihóóóó!! - köszönök reflexből kezemben a csomagokkal. A szemem pásztázza a nappalit, csak a miheztartás végett az ajtó mögé is benézek, hogy minek tolhattam neki az ajtót. Kell pár pillanat, mire felfogok mindent, többek között azt is, hogy hazaértem, végre! Viszont a figyelmem, vagy inkább a sokadik érzékem mégis Tinin akad meg. Először a hátát pillantom meg, majd ahogy válaszol, az egész lénye és annak kisugárzása majdhogynem arcon csap. A szemei vörösek, a hangja erőtlen és nyállal teli… nekem ne mondja senki, hogy minden rendben, ha közben meg így fest! Nem, ahogy megállok vele szemben és hatalmas, megijedt szemekkel nézek rá, egyértelművé válik, hogy semmi sincs rendben Tinivel. Alig áll a lábán basszus! - Hééé, Tini… - pillantok rá aggódó tekintettel, a köszönésemhez képest már sokkal lágyabban és halkabban is, mintha az én hangom is elcsuklani készülne. Leteszem gyorsan a zacskókat és lerúgom a cipőmet, hogy aztán egyenesen odamenjek hozzá. Kezeimmel felkarjához érek, míg végignézek a lányon. Valami történt… Justin! Tuti az a fasz volt! - Elengedtek előbb. Mi történt? - váltok egyből, mert nem nagyon számít, én miért jöttem el hamarabb a melóból. - Jesszusom, Tini! - ölelem szorosan át a felsőtestét ahogy egyre több jelet veszek észre rajta, ami a sírásra és megtörtségre utal. - Gin-tonic? Süssek pizzat? Most vettem ilyen gyorsfagyasztott szart, tudod… - Merthogy sosincs időm nagyon főzni és rászoktam ezekre a mirelit ételekre, de ilyenkor kifejezetten jól jönnek. Továbbra sem engedem el a lányt, meghagyom az ölelést, nem sietek a konyhába, inkább csak felmérem, hogy mire lenne most szüksége.
The worst part of holding the memories is not the pain
Loneliness. Memories need to be shared!
"There is a storm you are starting now. I'm a wanderess, a one night stand. Don't belong to no city, don't belong to no man. I'm the violence in the pouring rain I'm a hurricane"
I'm pretty confident and, at the same time,
I'm insecure. I'm like a walking conflict.
One day, One life - Martina & Reagan
Pént. Okt. 25 2024, 17:23
Martina and Reagan
New York, Queens --
Eljött a nap. A nap, amikor nem tudom, hogyan fogok túlélni. A nap, amikor minden rosszra fordult, amikor minden a feje tetejére állt, és nem találok kapaszkodót, pedig a legnagyobb szükségem lenne rá. Ez az a nap, amikor a történtek képesek darabokra szedni, és fogalmam sincs hogyan megyek majd tovább.
Sainz nem is lehetett volna kíméletesebb velem. Nem kérdezett, nem firtatta a történteket, annak ellenére sem, hogy minden joga meg lett volna hozzá. Ő mégsem tette. Ő megmaradt annak, aki ilyen helyzetben képes fókuszált maradni, és úgy cselekedni, ami az elvárható. Velem ellentétben. Mert én ugyan próbáltam Tiger tanácsának megfelelően elvonatkoztatni, más vizekre evezni a gondolataim, de az agyam képtelen volt engedelmeskedni, mégha Sainz fáradhatatlanul is próbálkozott szóval tartani. Azt hiszem, mégha nem is mondta ki, és nem is mutatta, de ő is egészen máshol járt. Tudta mi vár rá, vagy legalább sejtette, hogy nem tartogat semmi jót, és én ezt csak megerősíteni voltam képes a gondterhelt arcommal, amit a helyéről szívesen levakarnék. A bőrömet csontig hatolva, hogy szabadulhassak az érzéstől, ami körbejárt az elmúlt órákban, és lehetetlenségnek tűnik megszabadulni tőlük.
Amikor megérkezünk a lakáshoz megdermedek, besüppedve az ülésbe, mint aki nem akar kiszállni, mintha az csak a továbblépést jelentené, és ennek hatására nyitja ki nekem Sainz az ajtót, majd ajánlja fel, hogy szívesen felkísér, sőt örülne, ha nem egyedül tenném meg ezeket a lépéseket. Megszólalni ugyan nem tudok, de egy fejrázással jelzem neki, hogy erre semmi szükség, majd köszönetképpen megölelem, hiszen alig ismer, és valószínűsíthetően inkább Tiger miatt tette ezt a szívességet, én mégis hálás vagyok neki. Ezután nem a legmagabiztosabban, de elindulok a lakás felé, és visszapillantok, amire Sainz biccent felém egyet, majd mikor már meggyőződik róla, hogy a lépcsőházba vagyok, beindítja a motort, és siet vissza Tigerhez.
Minden lépés mázsás tehernek tűnik, mintha a testem nem akarna engedelmeskedni, és mintha csak érezné, hogy amint belépek a lakásba összetörhet. Ez pedig szó szerint így is történik. Rea nincs itthon, emlékeim szerint dolgozik, így miután az ajtó túloldalára kerülök, távol az esetleges kíváncsi szempároktól, azonnal nekifeszül a hátam a bejáratnak, erőtlen lábaim pedig engednek végre a gyengeségnek, és összerogynak, ezzel a padlóra kerülve. Összekuporodok egy egészen kis gombócba, majd a könnyeim záporszerűen törnek elő, megadva magam a ma történteknek, a fájdalomnak, és bűntudatnak, ami egész idő alatt marcangolt. Lepereg előttem minden képkocka, sulykolva belém Cole arcát, a tehetetlenségét, a végső perceit, amit végül meghosszabbítottam ideig óráig.
Nem tudom megmondani pontosan mennyit időztem el így ezekkel a gondolatokkal, vagy még mennyi ideig maradtam volna ebben az állapotban, ha nem zökkent ki a zörgő kulcs hangja a túloldalon, és a lenyomott kilincs, ami az ajtó nyílásával a hátamat éri. Éppen ezért ijedtségemben, mégha tudom is, hogy Rea lehet az, de azonnal felpattanok, mint aki visszanyerte az erejét legalább egy pillanat erejéig, és elkezdek a nappali felé sétálni hosszú ujjú felsőmmel a könnyeimet törölgetve. Elakarok érni egészen a szobámig, igazából elmenekülni Rea kérdései elől, mert kisírt szemeim láttán biztosan aggodalmat fogok kelteni benne. Azonban nem vagyok elég gyors. Előbb ér a köszönés, minthogy bezárkózhassak, így még egy utolsó nagy levegőt véve, mosolyt erőltetve az arcomra fordulok felé. - Szia. Azt hittem ma hosszabb műszakod lesz. Azt ne mondd, hogy hiányoztam. Próbálok hű maradni magamhoz, egy poénnal kedveskedni, de mégha mutatni is akarom a minden rendbent, a szemeim árulkodóak lehetnek, ha közelebb jön.
How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up? For you I have to risk it all