❝ Some people surrender that freedom willingly - but others are forced to surrender it. Imprisonment begins with birth. Society - parents - they refuse to allow you to keep the freedom you are born with. There are subtle ways to punish a person for daring to feel.
Sacha and Hope
Ahhoz képest, hogy itt sem akartam lenni, és még nem is akartam ilyen helyre eljönni, és már az ajtóban kifordultam volna elég gyorsan hagy itt magamra, nem törődik azzal, hogy lehet nekem ez annyira nem jó érzés, és igen könnyen keveredek bele olyanba, amit nem akarok. Nem én vagyok az a nő, akit majd ezek itt felszednek, akit hazavisznek és boldogan elmesélik másnap a haverjaiknak, hogy ez is megvolt. Én nem fogok az ágyukba feküdni, mi több még az italt sem akarom elfogadni, miért olyan nagy bűn ez? A mai világban minden lánynak olyannak kell lenni, aki ezekhet idomul? Szerencsére azért nem minden pasi ugyanolyan, ami mázli, mert különben nem tudom, hogy rázom le őket. -Akkor ez az én félig szerencse napom most.- mondom neki vissza, mert hálás vagyok neki, mégis a beszélgetésből tudnom kellett, hogy végülis mibe keveredtem át, hogy a megmentőm ugyanolyan e, mint akiktől szabadulni akartam, de eléggé kétlem, hogy így lenne. Rendeződni látszik a hangulat, már bennem sem dúl a minimális harag, ami ilyenkor azért normális és megnyugtatónak hatnak a szavai, a neve igazán furcsa, de még azt hiszem nem vagyunk olyan jóban, hogy rákérdezzek, honnan ered, mert sosem hallottam még. Bár nem vagyok olyan művelt sokak szerint, lehet csak ez az oka annak, hogy ez nekem teljesen ismeretlen, bár butának aligha mondanám magam. Nem akarok pofátlan lenni egyszerűen kiszalad a számon és akkor azt érzem helyesek a szavaim, nem támadni akarom, azt aki megmentett, sokkal inkább kíváncsi vagyok rá, és talán jól esik valakivel beszélni, főleg, hogy a hely maga nagyon idegen és valamiért nem is akarom megszokni. Egyik kérdése követi a másikat mire elmosolyodok, de egyre bizarabb szavai hallatán csak elnevetem magam ahelyett, hogy megsértődnék, vagy nem tudom ilyenkor mit illik. -Na várj, akkor szépen sorjában, mert kezdek összezavarodni.- nem akarom, hogy még nagyobb zavarban legyen, mert látom, hogy abban van, bár nem akartam ebbe belekeverni, csak egyszerűen beszélgetni szerettem volna, és még mindig azt érzem, hogy ő olyan ember, aki erre partner is. -Szeretem a vodkát, a whiskyt, és igazából a likőrt is, de nem keverném és a barátnőm egy igazán kemény koktélt nyomott még otthon a kezembe, hogy el tudjak lazulni.- miért is magyarázom ennyit neki, ja igen, hogy megmutassam én is tudok nagyon szerencsétlenül szavakat forgatni. -Azt köszönöm, ha nem akarsz felcsípni, és ha ez bók volt, akkor bejött nyugi.- teszem a kezem az alkarjára, megnyugtatásképpen, mivel tudom, hogy nem akar felcsípni megnyugodtam, na nem mintha ne lenne szimpatikus, hogy ennyire furán kezeli ezt a helyzetet, ahhoz képest, hogy korábban a férfiakkal mennyire határozott tudott lenni. -Akkor vodka?- nézek rá kikerekedett szemekkel, amikor lenyúl egyet a szomszédtól és olyan könnyedén nyomja le, nyiván zavara miatt, mintha víz lenne benne. Kérek két vodkát és mellé kísérőt, mert én anélkül nem bírom meginni, és lehet emiatt nagyon puhánynak nevezni, de nem szokásom alkohol mámorban úszni, csak nagyon ritkán. -Egészségedre, arra, hogy nem vagyok csúnya, és hogy szeretném, hogy meghívj ezután egy italra, most, hogy tudod mi az ami könnyen csúszik.- emelem felé a poharam és mosolyogva húzom le.
It doesn`t interest me what you do for a living. I want to know what you ache for and if you dare to dream of meeting your heart`s longing.
It doesn`t interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool for love, for your dream, for the adventure of being alive.
Life is short, the world is wide, and... I want to make some memories.
Re: Liquor and beer // Hope & Sacha //
Szer. Okt. 09 2024, 21:20
❝ Idegenek vagyunk, elmegyünk egymás mellett, a te szorongásod egy pillanatra hozzáér az enyémhez, a kabátjaink szövetszálai egyetlen pillanatra összegabalyodnak valahol egy járdán, a tömegben. Sosem derül ki igazán, mit teszünk a másik ellen, a másikkal, a másikért.
Hope & Sacha
Semmi kedvem nem volt ehhez az estéhez, és valahol legbelül vágytam egy jó balhéra, amikor kiadhatom magamból a feszültséget. A Sors, vagy Isten, vagy maga az Ördög meghallgatta az imámat, s találok olyan alakokat, akiket kívántam. Zűrösek. De nem akarok verekedni. Jó lenne, de nem akarok. Úgy látszik némileg szerencsém is van, mert ők ismernek, még ha nem is akarnám. Így sikerül békésen megbeszélnünk a dolgot, ők pedig állnak is tovább. Pedig jó lett volna egy kis bunyó. Miután távoztak próbálok érdeklődni a hölgynél, hogy rendben van-e, és italt is rendelek neki. A kérdésemre, nem csak egyszerű választ kapok, hogy rendben van valami, hanem egy kérdést is. Ismerem -e őket? Erre aztán elég nehéz úgy válaszolni, hogy nem mondok el mindent. Elsőre az ugrik be, hogy hazudnom kellene. Valami olyasmit, hogy a nagybátyám haverjai, vagy ilyesmit. De végül úgy döntök, hogy maradok az igazságnál még ha csak fél igazság is. -Életemben nem láttam még őket, – ismerem el – de mint kiderült egy barátjukat ismerem régről. Hogyan is mondhatnám el egy vadidegen nőnek, hogy mennyi időt töltöttem a sitten, és hogy ott milyen ismeretségeket kötöttem. Jó mondjuk nem Carlossal, mert őt pont nem nagyon ismerem, de jó néhány haver lett bent. Elvégre másokat nem nagyon ismerek. Nem mondanám őket barátnak, hiszen a szót is csak könyvekből ismerem. Egy barát nem dob fel téged a foglárnak, amiért nem adsz a piádból. Egy barát nem próbál meg bökőt állítani a bordáid közé, mert rosszul szóltál hozzá. Ahogy egy barát nem próbál meg bemártani téged, hogy evvel ő hamarabb szabaduljon. Erről jut eszembe, hogy a karom fedetlen, s mi van, ha valaki felismeri a tetoválásomat. Gyorsan lehajolok az ingemért, és igyekszem felvenni. Nem gombolom össze, csak a karomat kell, hogy takarja. A mosolya kedves és barátságos nem olyan mesterkélt, mint bent az embereknek. Vissza is mosolygok, közben eszembe jut, hogy mikor is volt az, hogy utoljára őszintén mosolyogtam rá valakire. Szóvá teszi, hogy nem kér a rendelt italból, hanem mást kérne. Vagyis inkább csak felteszi a kérdést, hogy mi van, ha nem kér csokilikőrt? Gyorsan az itallapra pillantok, hogy hátha oda van írva: Aranyos barnahajó nő ezt az italt szereti. De nincs oda írva. Szerencsémre be is mutatkozik, így elszakadok az itallaptól. -Sacha vagyok. – nyújtom a kezemet. – Szívesen. Közben a csapos kiadja a kért italt, amit tolok is vissza neki, hogy adja oda valakinek, aki ilyet iszik, és mondja azt, hogy a ház ajándéka. Furcsán néz rám, de bele megy a dologba. -Akkor milyen italt inna a hölgy? – teszem fel a kérdést, közben elnevetem magam, hogy ez menyire hülyén is hangzott. – Meghívhatlak egy italra? – Amint kimondom tisztára elvörösödik a fejem, mert rá ébredek, hogy ez milyen ócska felszedős szöveg. – Nem akarlak felcsípni, és haza vinni, vagy ilyesmi… - most meg azt mondtam, hogy nem tetszik, és csúnya.. – Nem vagy csúnya.. -még jobban elvörösödők, s gyorsan az első italt elkapom a pultról, ami a kezem ügyébe akad. A fiatal srác csak pislog, hogy egy ismeretlen alak felkapja a vodkáját, és felhajtja. Ettől egy kicsit visszanyerem a színemet. A srác már háborodna is fel, de gyorsan rendelek két vodkát neki, amit ki is fizetek. .
[url=link]zene[/url] | [url=link]öltözet[/url] | megjegyzés | w
❝ Some people surrender that freedom willingly - but others are forced to surrender it. Imprisonment begins with birth. Society - parents - they refuse to allow you to keep the freedom you are born with. There are subtle ways to punish a person for daring to feel.
Sacha and Hope
-Tudod az, hogy csak itthon vagy nagyon nem lendít előre abban, hogy boldog legyél Hope.- már dobálja a ruhákat az ágyra, amitől a hideg ráz, de általában hagyom neki és másnap legalább rendet tehetek a szekrényemben is. Liv a legjobb barátnőm, talán az egyetlen, akinek olyan nagy szája van és mégis mellettem maradt, és az egyetlen, akinek a nyers énje sosem bújik meg, mert jelen van minden egyes pillanatban. Egy a gond, hogy az az énje imád kioktatni arról, hogyan kellene élnem, mert fiatal vagyok szerinte dögös és mégis a munkán kívül aligha járok el szórakozni. Persze ez ma megváltozik, mert mostantól nem hagy nyugodni, legalábbis ezt állítja. -Ez jó lesz, vedd fel, a hajad jó így kuszán a sminked pont elég, tetszik, nem túl vad, de kivágott és ott az a cipő harisnya kombó kapd fel, 5 perc és itt a taxi.- ad egy puszit az arcomra és a kezembe nyomja a ruhát, amit szemforgatás nélkül kapok magamra.
-Nem hinném, hogy ez annyira az én helyem lesz.- nézek körbe már a bár ajtajában, az arcok nem éppen az én környezetemből valók, de ki kell zökkeni a komfortzónából, muszáj, így hát a pulthoz megyek, ahol nagyjából két perc múlva hagy egyedül, mert szemben egy cuki pasi szemezik vele. Csodás, ideje a magam útján talán hazamenni, vagy nem is tudom, egyedül annyira nem szórakoztató a dolog, mint azt hittem. Én nem vagyok olyan, nem tudok egyből szerelmes lenni és máris belemászni valaki szájába, mert szépen néz rám, enyhén ittasan a pult másik feléről. Egészen biztos, hogy velem van a hiba, de nekem ez nem játékterem. Már fordulnék meg, hogy induljak, egyetlen egy pohár nagyon gyenge koktél van bennem, annyi ami lecsúszott rövidke ittlétem alatt, nem üt be, de pont elég, hogy azt mondjam vagy több kell, ami nem lesz, vagy mennék. Pár férfi azonban betalál, a ruha, tudtam, hogy a túl nagy kivágás majd ezt csinálja, minden pasi erre megy és én szépen kínáltam magam nekik. -Látjuk egyedül vagy, meghívhatunk egy italra?- kérdezi az egyik, nem éppen az esetem, a nagy száj, a nagy ego amúgy is taszít, mintsem vonzana. -Köszönöm megvagyok éppen indulni készültem.- nem félek az ilyen alakoktól, mivel pont ők nem tesznek semmit legalábbis nem egy ilyen helyen. Így nyugodtan küldöm el őket másodjára is, amit nem értenek, akkor már csak kitérnék előlük, de nem hagyják. Pontosan ezeket a helyzeteket kerülném el azzal, hogy eljárok, mert tessék egyetlen egy este és máris belefutottam Herculesbe, és nincsen kedvem ehhez. Szerencsémre egy hang üti meg a fülem, ami megmentésként vagy éppenséggel még nagyobb átokként jut el a fülemig. Amikor a szavakból szépen lassan esik le, hogy mindannyian börtönben ültek, azért egy lépést teszek hátra, automatikusan, de a pult az utamban van. A spanyol az egyik amit kifejezetten jól beszélek, de igyekszem nem lebuktatni magam és a pókerarcom felvéve szorongatom a táskám, mert a telefont aligha tudom elővenni belőle most. Aztán valami fura szleng hallatán, amit nem ismerek valahogyan egymásra találnak és lekopnak, nem akarom megérteni, nem vágyom rá egyszerűen csak hálás vagyok, amikor tovább állnak, és ottmaradok kettesben a talán megmentőmmel, de az is lehet, hogy még egy olyan pasi, mint az előző három. -Én jól. Ismerted őket?- minek is kérdezek ilyet, csak meg kellene köszönöm, hogy megmentett és lelépni, de ehelyett csak bámulom és elmosolyodok. -Mi van ha a hölgy nem is erre az italra vágyik?- kérdezem és mellé könyökölök, mert nem érzem azt a bizsergést, ami rossz érzéssel töltött el korábban a másik három által. -Amúgy Hope vagyok és köszönöm!
It doesn`t interest me what you do for a living. I want to know what you ache for and if you dare to dream of meeting your heart`s longing.
It doesn`t interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool for love, for your dream, for the adventure of being alive.
Life is short, the world is wide, and... I want to make some memories.
Liquor and beer // Hope & Sacha //
Csüt. Okt. 03 2024, 21:03
❝ Idegenek vagyunk, elmegyünk egymás mellett, a te szorongásod egy pillanatra hozzáér az enyémhez, a kabátjaink szövetszálai egyetlen pillanatra összegabalyodnak valahol egy járdán, a tömegben. Sosem derül ki igazán, mit teszünk a másik ellen, a másikkal, a másikért.
Hope & Sacha
A civil élet nehéz, és brutálisan rossz. Ebben biztos vagyok. De a rehabtisztem szerint ez azért van, mert nem alkalmazkodok a normális élethez, hanem ugyan azt akarom élni, amit bent. Pedig idekint az élet más. Addig nyaggatott, hogy végül beadtam a derekamat, és megígértem neki, hogy elmegyek bulizni, vagy valami hasonlót. Így hát a péntek estére valami pub-ba kötöttem ki, még a nevét sem tudom, csak bementem az első olyanba, amitől nem kaptam agyvérzést. Egyszerű farmer nadrágban, feketepóló, és egy bordó flaneling van rajtam, amiről azt hittem még menő, de mint kiderült rohadtul nem így öltöznek már az emberek. Próbálok ismerkedni, de valójában az annyit jelent, hogy állok egy bárasztal mellet a sörömmel, és figyelem a többieket. Mindenki párban vagy többen vannak, és senki sincs egyedül. Így már nem is olyan egyszerű oda menni, és leszólítani valakit. Órák óta csak állok, és iszok. Lassan már az ötödik műanyagpohár is kiürül, előttem amikor megakad a szemem egy társaságon. Vagyis nem pontosan egy társaság, hanem bajkeverők. Egy kis seggdugasz nyomul valami csajra. Vagyis igazából bunkó mód nyomul, s próbálja ölelgetni, miközben haverja bíztatja, míg a trió harmadik tagja a pult felé fordulva italt rendel. Mind a hárman ugyan azt a vörös fejkendőt viselik, amit a LosLobos tagjai, s hozzá a szokásos fekete trikó, flanelinggel. Felhajtom a maradék italomat, és úgy döntök, hogy távozok és nem avatkozok bele, ahogy a sitten is volt. El is indulok a kijárat felé, amikor meghallom, hogy a lány ellenkezik, de azt nem érdekli. Sóhajtok egy nagyot és megfordulok. -Bocsi, de a csaj nem a tiétek. – mondom nekik, amire még csak hátra sem fordulva válaszol. -Húzz a picsába! – morogja, de amint megfogom a vállát, már fordul is felém a haverjával együtt. -Lépjetek le. - mondom egyszerűen a szemébe nézve, s egy cseppnyi félelem vagy aggodalom sincs bennem, nem az első bunyóm lenne. Nem szorítom még ökölbe sem a kezem, csak olyan lazasággal állok ott, mintha nem is 3 bandatagot provokálnék. -Szöszi, - néz rám a kis hódító. Jó egy fejjel alacsonyabb nálam – kotródj, amíg szépen mondom. -Oké, - mondom neki – de ő is velem jön. - Marco haverommal nem baszakodnék. – harciaskodik a kis kobold, miközben a pultnál lévő haverja felé biccent, aki a neve hallatán felém fordul, s azonnal szembe tűnik a szeme alatt található 3 könnycsepp tetoválás, egyértelműen ült börtönben, és valakinek a köcsöge volt. De akkor is volt sitten, szóval nem olyan puhány, mint ezek ketten. - Nem akarok balhét. – jelentem ki. -Késeljük meg? – kérdezi spanyolul Marco a haverjának, amire kicsit áthelyezem a súlypontomat a bunyóhoz, s leveszem az ingemet, hogy ne zavarjon. Az ing hanyagul esik a földre, nem fontos, de amint szabad karom, ami tele van hegekkel. Elnyomott cigicsikk nyomok, kések nyomai, és a két tetoválásom. A bal alkaromon fekete fehér tetoválás van, ami egy napot ábrázol, sok napsugárral. Nem művészi, inkább egyszerű, és lassan fakó. De Marco szeme megakadt rajta. -Ez is ült. – mondja spanyolul a haverjainak, amire csak biccentek jelezve, hogy értem, amit mond, és igaza van, majd felém fordul. – Én három éjszakát voltam, kupa miatt. – Mondja nekem már angolul, a börtön szlenggel, hogy 3 évet ült lopás miatt. -24 a Szigeten – mondom nyersen, de nem mondom hozzá semmit. A haverja már emelné fel a kezét, hogy megüssön, amire Marco lenyomja a harcias kiskakas karját. -Fiatal vagy, annyihoz, hacsak nem te vagy a kibaszott OroszMaugli. – a szemébe félelem kúszik, ahogy rá eszmél arra, aki vagyok. -Da. – mondom válaszul oroszul. -Ez az a srác, akiről Carlos mesélt? – kérdezi a harmadik spanyolul Marco-tól, aki csak biccent, de nem meri levenni rólam a szemét, nehogy váratlanul megüssem. -Carlos nagyon hálás, amit érte tettél. – mondja Marco, hogy próbálja a helyzetet javítani kutakodnom kellet az agyamba, hogy ki a franc az a Carlos, mire leesik, hogy úgy 10 éve… -Négy bökős Testvériség tag ellen nem sok esélye volt, – dicsér meg Marco – de te segítettél neki. Valójában pont nem érdekelt Carlos, csak a Testvériség egyik tagjával volt problémám, és jó indok volt a bunyóra. Alig egy perc múlva már pacsiztunk, és bocsánatot kértek, amiért problémát okoztak, na meg persze mondták, hogy ha arrafelé járok, akkor ugorjak be hozzájuk, mert Carlos is biztosan örülne. Miután lelépnek, csak utána fordulok a hölgy felé, hogy megkérdezzem minden rendben van-e. -Jól vagy? – kérdezem kedvesen. -Egy Baileys-t a hölgynek.– szólok oda a pultosnak, és kirakok egy 20 dollárost elé. .
[url=link]zene[/url] | [url=link]öltözet[/url] | megjegyzés | w