New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 31 felhasználó van itt :: 3 regisztrált, 0 rejtett és 28 vendég :: 3 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. Okt. 18 2024, 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Grace O'Connell
tollából
Ma 00:02-kor
Seraphine Murphy
tollából
Ma 00:00-kor
Katherine Warren
tollából
Tegnap 22:52-kor
Antonia Ortiz
tollából
Tegnap 22:34-kor
Jayda Winters
tollából
Tegnap 22:32-kor
Sebastian Nolan
tollából
Tegnap 22:19-kor
Aaron Cunnigham
tollából
Tegnap 20:26-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
10
24
Diákok
46
36
Egészségügy
27
17
Hivatal
10
13
Média
48
36
Munkások
39
24
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
41
Üzlet
23
26
Összesen
239
227

Joy & Brad
TémanyitásRe: Joy & Brad
Joy & Brad EmptyTegnap 19:20-kor

Celeste Joy

Hogy kinek lesz előbb élettársa, ezzel kár lenne vitatkozni. Az élet kifürkészhetetlen, már nem is akarom megfejteni, így úgy vagyok vele, majd érkezni fog a bizonyos nagy Ő a Mi életünkbe is. Nem akarom sem siettetni, sem pedig lassítani a dolgot. Majd jön, ha jönnie kell. Ezen gondolatokkal fosztom meg magam a szobámtól és lépek ki az utcára Joy társaságában, hogy megnézzük a mai nap értelmét. Megfeledkezni mindenről, hátra hagyni a negatív gondolatokat és bármi másba beleugrani. Tényleg nem terveztem ma semmit, de Joy kirángatott, szóval a táska hordozásban máris remek emberére lelt. Persze lehet csak ez miatt kell jönnöm, semmi másért. Persze ez nem igaz, kedvelem a társaságát, mellette nem unatkozik az ember, így aztán állok szolgálatára. Még akkor is, hogyha fegyverrel kell lőni, mert nyerni kell valami plüsst. Nyerek én neki, nem az...bár erre nem készültem fel...emberek között lenni. De nem tántorít el, lelkes vagyok, főleg ha a mosolyát is láthatom, így aztán látom lelki szemeim előtt miként is fogunk haza érkezni az éjszaka folyamán.
- Csodálom, hogy még bármi is elfér a szobádban. - forgatom meg a szemem és az a legdurvább az egészben, hogy nincs túlzsúfolva az egész. Mindennek helye van, mintha oda készült volna. Ráadásul ez a legjobb az egészben. Mindennek van helye. Nem csak bedobjuk a sarokba, majd lesz vele valami. Nálunk mindezek értékek, ahogy a fényképek is. Őrizni is fogom mindet róla, tőle, általa. Ami meg a futást illeti és a felháborodottságát, a mellei emelését, ami a kicsikéi említését illeti....megemelkednek a szemöldökeim és úgy pillantok rá. Csak kérnem kell és megmutatja.
- Helyes. - mosolyodom el, nem pillantok rá úgy, hogy úgy sem meri, mert megfogja tenni, totálisan megfogja mutatni őket...látni a halmait...nem is tudom mit gondoljak erről. Ahogy öltözni szokott már is megmozgat olykor, de az, hogy lássam mezítelenül is...de erre most ne is gondoljunk. Még előttünk van rengeteg idő és arra kellene koncentrálnunk. Ami a világgá futást illeti, elgondolkodok látványosan, az eget kémlelem, mintha valami egész fontos dolog lenne ott.
- Hát... - húzom az időt ezzel kapcsolatban, de csak az agyát húzom vele, szórakozom. 
- A világ végére és tovább. - komolyan csendül a hangom, hogyha tehetném, tényleg elvinném őt messzire, sok mindent megkellene néznünk még a világban és tutira vevő lenne mindenre. Sok mindent megmutatnék neki, így aztán örülnék, ha rengeteg időnk lenne ehhez. De sosincs, hiszen ott az egyetem, ami kiveszi az időnk nagy részét. Az utazás a bonyolultabb dolog ma, hiszen oda is kéne időben érnünk, hogy időnk is legyen mindenre, így a taxi az, ami mindkettőnkhöz közel ál, így le is int egyet. Ami megállt a közelünkben annak ajtaját nyitottam ki, hogy a nőszemély beszálljon, utána ültem csak be magam is. Végig vitettem magunkat a célállomásig, így aztán a csend alatt telepedtem mellé kis idő múltán. Hálálkodik a tavalyi sulis dolog miatt, a komolyságom ez idő alatt fent tartottam.
- Vigyázok rád minden téren. - válaszoltam meg a puszi után, s magam is csókot nyomtam a feje búbjára. Vigyázok rá testileg és lelkileg is, ahogy teszi ezt ő is. 
- Ha tudok úgyis kihúzlak a szarból, még csak az kéne, hogy hullámzóba keveredj. - nevetem el magam, majd vállal neki dőlök, hülyültem csak, de komoly elhatározás mellett állok. Figyelek rá, segítek neki és óvva intem a veszélytől. Mást mit tehetnék? Vigyázunk a másikra a tudtán kívül, vagy a tudtával. Ezt jelenti a mi barátságunk. 
- Kurva szar, ha az ember mélyre kerül.
Tényleg nem kellett sok idő, hogy befussunk a kijelölt helyre, megkaptam az árat, amivel tartoztam, így azt kifizettem a taxisnak, majd vagy kinyitottam Cel-nek az ajtót, hogy kitudjon szállni másodpercekkel a fizetés után, vagy már kint volt és utána sétálltam. A tömeg, a zene és a hangzavar az, ami itt lelkesíti az embert, vagy épp tanácstalanná teszi. De minket ez nem igazán hoz zavarba, vagy tesz minket kellemetlen helyzetbe.
- Merre kezdjük? - érdeklődöm, de felcsillannak a szemeim. 
- Bááár! Most én választok első útirányt, múltkor te kezdted! - juttatom eszébe ezt az apróságot, majd meg is indulok, megragadva a kezét, hogy az övéibe füzzem az ujjaimat, megindulok vele az italárushoz. Forralt bort és egyéb ilyesmit árul, így meg is állok vele ennek a pultnak az elején, hogy nézzünk csak körül, mit is tudunk inni. Forralt bor, forró csoki, egyéb ilyen italka, talán még nassolnivalót is árul. 

Bradley

Celeste Joy Davenport imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Joy & Brad 8548b96bc8f24918d9f0b1c7f4fb7350bb49f8b4
Joy & Brad 1731c2e031d9dd1c5add7dd535aa2ae8f1e7e400
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
When you have a great pain in your life, you need a greater purpose.
Joy & Brad D275a0ecbbd411fbb834233c3d899cd44755ef25
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
Joy & Brad 8e0f6415e4653c4cdc13aa30933cc6bfbb3e006b
★ idézet ★ :
Joy & Brad 19800ec59c2742a03dae9fffa6d730ff7217a36f
It`s often just enough to be with someone.
I don`t need to touch them.
Not even talk.
A feeling passes between you both.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
Önkéntes adminisztrátor - Hotel Artemis / NYU Egyetemista
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
Joy & Brad Which-artist-looked-so-good-in-their-music-video-it-was-v0-vc05043m70vb1
KIKI
Joy & Brad 0721cf7d178f60688802ed197969f5da
Really important meetings are planned by the souls long before the bodies see each other.
DAD
★ hozzászólások száma ★ :
114
★ :
Joy & Brad 6eeaf1608b97a549f293b9c476053afd4746da00
Joy & Brad EmptySzomb. Okt. 26 2024, 20:29

You're my nemo.
If you get lost in the great big ocean, I'll find you.

Amikor az ujjaival csiklandozni kezd, akkor nevetésben török ki és a támadásom ellene abba is marad, helyette védekezni próbálok, de túlzottan jól ismeri a gyengepontjaimat, így egy-két sikkantás is elhagyja az ajkaimat. Talán jobb is, hogy nem tartózkodik itthon rajtunk kívül más, mert még a végén teljesen félreértenék.  – Brad, kérlek. – motyogom, ahogy próbálom elkapni a kezét, hogy abbahagyja a csiklandozást és szerencsére hamarosan meg is kegyelmez, mire mosolyogva fürkészem őt és ha elérhető közelségben van a feje, akkor kicsit megemelkedem és puszit nyomok az arcára, hogy aztán gyengéden kezemmel is megsimogassam az arcát. Tudom, hogy sokan nem értenék a köztünk lévő köteléket, kapcsolatot és őszintén szólva nem is mindig szoktam elmagyarázni másoknak, hiszen ha a legjobb barátainkat se értik meg néha, akkor egy idegen miért tenné? Igen, néha húzzuk egymást, közel állunk egymáshoz és nem, soha nem léptük át a határt, mindig is a barátság határain belül maradtunk Nagyszerű barát, akire tudom, hogy mindig számíthatok és mindig vigyáztunk is egymásra az elmúlt évek alatt, meg olykor kicsit húztuk is az egymás agyát, meg egyszer csók is elcsattan közöttünk ami kicsit hatással volt rám, de szerencsére nem basztunk el vele semmit se, mert a folyó képes volt visszamászni a saját kis medrébe másnap, amikor a józanság teljesen beköszöntött.
Hamarosan pedig a gondolataim magukkal rántanak, ami nem igazán jellemző rám olyankor, amikor valakivel beszélgetek, főleg nem Brad közelében, de az adott témának köszönhetően még is megesik, hiszen míg tudom, hogy Bradleyt egyszer valahol várni fogja a csodálatos nőszemély, aki mellett boldog lesz és azért lesznek együtt, mert azt szeretnék, addig velem ez nem így lesz. Sokan azt hiszik rólam, hogy félek az elkötelezettségtől, vagy csak szimplán kurvának titulálnak a kalandjaim miatt, hiszen ha egy pasi csinálja az tök oké, de ha egy csaj, akkor máris könnyűvérűek leszünk egyesek szemében, pedig egyik se igazán igaz rám. Egyszerűen csak az élet és a legnagyobb titkom formált ilyenné, mert tudom, hogy számomra nem adatik meg mindaz, ami a legtöbb emberre vár, de addig is igyekeztem a lehető legtöbbet kihpzni az életből és a legtöbb mindent megtapssztalni, tenni azokért a dolgokért, amik boldoggá tesznek. Boldog vagyok a jelenlegi életemmel, a jövőre meg igyekszem nem gondolni és aggódni miatta.
- Rendben, akkor legyen 20 év múlva, de nekem aztán majd rázd le a feleségedet, hogy enyém lehess. – ugratom és játékosan megbökőm az orrát. Ő is pontosan tudja, hogy nem gondolom komolyan, de attól még jól esik kicsit megint a jókedv felé evezni, mintsem újra elsüllyedni a szívemet nyomó titokban, amiről soha senkinek se meséltem. A legjobb barátaimnak se, mert úgyse értenék meg, vagy csak sajnálnának, én pedig egyikre se vágyom. Minden úgy jó, ahogy van, hiszen ők elfogadtak már minden dilimmel és szokásommal együtt, vagy legalábbis igyekeznek, mert olykor még talán őket is képes vagyok kiakasztani némelyik őrültségemmel, vagy hirtelen támadt ötletemmel.
- Hééé, látom viszont a férfiaknak  meg se kell öregedniük, mert már ennyi idősen is taplógombák tudnak lenni. – játékosan a fenekére csapok a halántéka helyett, hiszen látom miként húzta be a nyakát és azt is sejtem, hogy nem számított ilyen fajta támadásra. Még nyelvet is öltök rá, miközben kuncogok, hiszen ahogy ő, úgy én se gondolom komolyan azt, amit mondok, vagyis nagyobb részt nem, mert néha tényleg akadnak olyan pasik, akiktől a hideg is kiráz, de ő határozottan nem tartozik ebbe bele. Szeretem azt, hogy ennyire könnyedén tudunk szócsatákat vívni, kimondani olyan dolgokat, amiken esélyesen mások már rég besértődtek volna, de mi nem tesszük. Csak jót nevetünk rajta, vagy egyszerűen visszavágunk valami hülyeséggel.

Hamarosan már az utcán vagyunk, a nap magasan jár és egészen meleg az idő is, aminek köszönhetően az utcán lengénél lengébben öltözött egyedek szaladgálnak. Én se vagyok túlöltözve, de még így is kicsit melegem van, így meglegyezem magam a kezemmel, majd előveszem én is a napszemüvegemet, hogy felvegyem és egy fokkal jobban lássak.
- Pedig ennyi év alatt megszokhattad volna. – játékosan kicsit a csípőmmel is meglököm, mert tudom, hogy csak ugratott. Az újabb megnyilvánulásán eltöprengek kicsit.
- Rendben, de bármit is nyerek, akkor viselned kell. Rendben? – sejtelmesen elmosolyodom, hiszen már is beugrott valami. Ott a vásárban vannak különféle automaták. Biztosan remekül fog mutatni rajta valami gyerekeknek készült gyűrű is, vagy esetleg valami céllövöldében én is szerencsét próbálhatok, maximum majd segít abban, hogy miként is tartsam a fegyvert, mert lehet játékokban jól megy a lövöldözés, de azért az életben ez teljesen másabb. – De attól még, hogy én nyerek neked, te is nyerhetsz nekem valamit. Tudod, csak hogy teljes legyen a gyűjteményem és egy év se maradjon ki. – boldogan csendül a hangom, hiszen a mai napig megvan az összes plüss, tárgy, ékszer amit az ilyen vidámparkra hajazó helyeken nyert nekem. Ott vannak a polcaimon, vagy valahol a szobámban. Már ő is láthatta, ahogy például Tommytól kapott ajándékok is megvannak, vagy a közös bolondázásokról készült képek hasonlóan díszítik a szobám falát, mint Bradley falát. Emlékszem, amikor együtt díszítettük fel egymás szobáját, vagyis részben, meg közösen válogattunk képeket a mellettem haladó sráccal. Tényleg eléggé elválaszthatatlanokká váltunk Braddel, de igazán hálás vagyok a sorsnak, amiért mi hajdanán találkoztunk és elnyertük egymás bizalmát.
- Hééé. – játékosan megbokszolom őt, amikor a futást említi, hiszen a hangsúlya és a pillantása eléggé beszédes. – Ha látni szeretnéd a kicsikéimet – játékosan még kicsit meg is emelem őket, hogy még látványosabb legyen a felsőm takarásában, hiszen ő is tudja nem vagyok szívbajos ilyen téren. – Akkor lehet csak kérned kéne és megmutatnám őket a szobád rejtekében. – játékosan rákacsintok, miközben a hangom egészen pimaszul csendül. Egy aprót sóhajtok és úgy teszek, mint aki megvilágosodott. – Vagy úgy értetted, hogy a hátadra kapnál és világgá futnál velem? – továbbra is a jókedv könnyedén tör utat és a korábbi szomorúságnak, melankóliának jelenleg nincs nyoma, aminek kifejezetten örülök, mert amikor rátalátlam abban az állapotban, abba a szívem is belesajdult és minden vágyam az volt az első pillanattól kezdve, hogy egy kis boldogságot hozzak a megtört lelkébe és kicsit kimozdítsam abból a sártengerből, amibe részben saját magát kavarta, másrészről pedig az élet taszította.
- Akkor legyen taxi és utána majd mehetünk gyalog is, vagy tömegközlekedéssel.  – kezem visszasiklik a derekára és a forgalmasabb utcák felé veszem az irányt, aztán sietve leintek egy taxit. Mázlira a második meg is áll.
- A hintója előállt uram. Remélem megfelel. – ugratom, és ha közben kinyitotta a taxi ajtaját , akkor sietve ültem be és csúsztam át a túloldalra, hogy ő is be tudjon szállni. Miután beszállt és megadta valamelyikünk a címet, hogy hova is szeretnénk eljutni, az után rövid időre kifelé bámultam az ablakon és amennyiben nem törte meg a csendet, akkor rövid időre ránk telepedett a városzaja.
Ha nem húzott közelebb, vagy ő nem jött közelebb, akkor végül én csúsztam közelebb az időmúlásával.
- Tudom már vizsgaidőszak közben is mondtam, de köszi még egyszer, hogy tavaly nem hagytál elkallódni a két suli miatt. – hálásan pillantok rá és újabb puszit nyomok az arcára. – Férfi létedre is néha jók a radarjaid és pont a legjobbkor törted rám az ajtót, mert érezted valami gáz van. – kicsit elmosolyodom, ahogy eszembe jutott, hiszen nekem is volt egy rövidebb időszakom, amikor eltűntem, mert besokkaltam attól, hogy két helyen is helyt kellett állnom. S pontosan emiatt gondolkodom azon, hogy idén lehet egyelőre a másik álmomat félre kéne pakolni, ha már tavaly is picit sok volt a kettő együtt. Idén pedig még húzósabb lesz az egyetem . Végül a fejemet a vállának döntöm és úgy várom, hogy megérkezzünk.

go for it.
Whether it ends good or bad,
it was an experience.

Bradley R. Fitzgerald imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Joy & Brad F67d9ce160f88ec3fb12889fb842e378560b11bc
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
Joy & Brad Tumblr_inline_s6wnl0HdaL1yyqjeo_500
★ idézet ★ :
there is no right time,
just time and what you do with it.
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad Tumblr_inline_s6wnk4iW5s1yyqjeo_500
Joy & Brad EmptyHétf. Okt. 14 2024, 17:44

Celeste Joy

Egy csomó dologról ugratjuk a másikat, pókok puszilgatásából átmegyünk egy másik térre, ami az én fejemben máris perverzióból él, s mire ő is feleszmél a helyzetre, addigra már késő. Fülig érő vigyorral fürkészem az arcát, hogy várjam a teljes reakciót. Amit végre elő is ad, így ellenállok az ujjai bökésének és még az enyéim is ellentámadásba lendülnek. De csak finoman és olyan helyeken, amelyről tudom, hogy csikis, így ahogy összerándul, párszor még folytatom, de abba is hagyom a támadást. Hagyom levegőhöz jutni, meg hát leterhelni sem akarom, hiszen ez nem büntetés. Sosem büntetném, meghát nincs is amivel tudnám. Biztos akadna, de nincs okom sem rá úgy igazán. Sose tudnék rá haragudni, így okozni sem fogok neki semmi negatív érzést. Persze az ígéret amit majd 80 éves szingliként kellene megejtenünk egy cseppet sem tetszik, inkább visszább akarom pörgetni az időt...a hatvan év erre tökéletes időpont, se nem túl csúnya, se nem túl késő mindez. Bár bevallanék ezt azt ezzel kapcsolatban, úgy érzem, hogy egyikünk sincsen az ilyesmire felkészülve. Ahogy arra sem, hogy nem is figyelt rám, míg elmagyaráztam a dolgokat felé, hogy miért is akarnám ennyivel előrébb hozni. Ezért ismétlést kér. Persze hogy furdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy a mi helyzet, merre jár éppen agyban...kíváncsivá tett, nem igazán fordult még elő ilyesmi. Tudni akarom, hogy mire gondolt ennyire, hogy mi ránthatta be a gondolatai közé, hogy nem tudott rám koncentrálni.
- Hatvan meg hetven évesen magamnak sem tetszhetnék, hát még neked. Legyen 20 év múlva, az olyan negyvenes korosztály. Az még remek évjárat... - ismételtem meg a kérését, hátha tényleg nem figyelt oda rám és jobb lenne, ha fülelne. Szavaira csupán a sunnyogás jut, hiszen a löttyedt fenék gondolatára cikázni kezdenek a gondolataim és képek is kerülnek hozzá, hogy milyennek is képzelhetem el a löttyedt fenekű kisasszonyt. Nem akarom előre tekerni az időt, de hogy miféle nővé cseperedne...már 4-5 év múlva is érdekelne, de számos más teendőket kell még véghez vinnem, hogy sikeres legyek. Így el kell napolnom a női ügyleteimet későbbre, máskora, majdra. Amint az életem sínen lesz és a maga megfelelő medrében folyik majd x év múlva. Nem akarok fejest ugrani most egy ismeretlenbe, hiszen előrébb vettem már azóta a tanulást is, mióta Kikivel összehoztunk egy gyereket, annak is másfél éve és most tök jól tarolok a tanulási tereken. A tanárok álma vagyok, meg a csajoké is. Másra nem is lenne szükségem...pedig de...leginkább három dolog lebeg a szemem előtt. Nem több jelenleg.
- A személyiség a löttyedséggel változik a nőknél...gondolom. - húzom be a nyakamat is közben, bár anya sem lett löttyedt seggű a negyven évével, bár lehet jövőre ő is sokat változni fog. Remélem nem. Ő maradjon meg ilyen formásnak. Én meg maradok a kihívásokkal teli élettel és energia bombának...hogy Joynak is így kell tennie. Máshogy nem lehet. Vagyis hogy megmaradjon a feszes izom, azért tenni kell, szóval hamarosan meg lesz az is. Ismét neki állok gyúrni majd. Nem kell emlegetnie a tűzijáték nézését, hiszen nem csak az ő kedvéért maradnánk tovább. Magam miatt is. Kimozdulni végre hosszabb távon ezerszer jobb ötletnek tűnt, mint bekuckózni a négy fal közé. Ráadásul nem is egyedül lennék, hanem Vele, így aztán heccelhetek vele. Nem mindenkivel lehet ennyire elengednem magam, így ilyenkor ezt kitudom használni. Persze nem a végletekig, határokat is húzok közben fel. Csak eddig és ne tovább. De összekészülődtem, hogy ne várassak végre senkit, ami olyan volt, az pedig nála landolt. A fejemen a napszemüveggel léptem az utcára, persze nem maradt szó nélkül a dolog. Nem is számítottam másra. Flegma arcot vágok, de mindez megint csak nem komoly, nem vágyom megsértődni és őt sem akarom megsérteni ezzel, csupán ösztönből jött. Akad kérdésem, hiszen nem hinném, hogy ez volt benne a tervben és hát a táskája sem rejthet tényleg mindent...mibe akarja a vásárlásait mondjuk pakolni? Ismerem őt és mindig ez a vége, ha olyan helyen járunk...most pedig épp olyan helyre megyünk majd, ahol rengeteg értékes cucc vár megvásárlásra.
- Jah, persze, mindig megfeledkezem róla. - forgatom meg a szemeimet, hiszen a hordár megint én leszek, bár nem bánom, szeretek a segítségére lenni. Minden formában. Ami meg a plüsst illeti...
- Idén nem lehetne fordítva? Most te nyernél nekem valamit? - kérdezem kíváncsisággal a hangomban, ám eszembe sem jutna cserélni. Szeretem megfitogtatni az erőmet és a tudásomat is, meg hát ezzel biztosan tudom, hogy nem foghatok mellé. Ezekben már jó vagyok és nem veheti el tőlem senki sem. És szeretem mosolyra fakasztani a barátaimat, szeretem mikor örömükben ugrálnak, kifejezik az érzéseiket és bíztatnak. Erre pedig szükségem van minden egyes alkalommal. Ahogy most is. A keze a derekamra siklik és közli, hogy nem autóval jött. Nem is kezdtem el keresni és nem is kérdeztem...nem akartam felhozni, autózni.
- A metró is jó. - ha már felhozta a tömegközlekedést, a bicajt pedig nem tudom, vannak utak, ahol közlekedhetünk vele könnyedén, de... mivel volt már ilyen szituációban nem egyszer részünk, már utána néztünk az időknek is.
- Bár...Metróval egy órás utunk lenne oda. Taxival fél óra csak. Busz meg majdnem két óra. - juttatom eszébe neki is a dolgokat, hogy ne akarjon tömegközlekedésre szállni, egyik sem éppen nyerő időben vinne el a célállomásig. Biciklivel is hasonló egy órás időt futnánk, ha nem állnánk meg időnként persze. Szóval necces ez is, de nem eldobandó ötlet. Kár hogy nincs rövidebb út.
- De a lábedzésben benne vagyok. Akár futhatunk is. - heccelem kicsit, hiszen biztos vagyok benne, hogy ebben a ruhában pont az nem hiányozna neki. Vicces lenne pedig a sztori.

Bradley

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
Not even talk.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
Joy & Brad Which-artist-looked-so-good-in-their-music-video-it-was-v0-vc05043m70vb1
KIKI
Really important meetings are planned by the souls long before the bodies see each other.
DAD
114
★ :
Joy & Brad EmptyVas. Szept. 22 2024, 14:23

You're my nemo.
- Talán még gyengéd szeretgetésben is részesítem. – hangom sejtelmesen és érzékin csendül, miközben állom Bradley pillantását, majd hamiskás mosolyt villantok, mert pontosan tudom, hogy milyen játékot űz, ahogyan azt is, hogy csak bolondozik, viszont ismer már annyira, hogy tudja, ismerem ezt a fajta játékot és engem se kell félteni.  
- Fúúúúj, undorító vagy!!! – felháborodottan szólalok meg és grimaszolok is egy sort, mert ebbe még belegondolni is undi. Persze, hogy nem hagyhattam ezt a szó nélkül és igyekszem kicsit megcsiklandozni, vagy böködni őt az ujjaimmal, amíg esetleg el nem kapta a kezemet, vagy nem lendült ellentámadásba, hiszen eléggé köztudott volt, hogy baromira csiklandós vagyok. Ha esetleg utóbbi valósult meg, akkor sikkangatások közepette, szavakkal próbálom őt leállítani, ha netalán nem jött össze és volt lehetőségem rá, akkor a lábamat dereka köré fontam és úgy próbáltam felé kerekedni, majd elkapni a kezét, miközben a hasán foglaltam helyet. Természetesen, ha nem lendült ellentámadásba, akkor ez teljesen kimaradt.
Az orrpöccintésre megforgatom a szeme, de azért mosolyogva bólintok rá, mert nagyon is jól esik, hogy ezt mondja, csak arról nem lehet fogalma, hogy mit sem számít ez az fogadalom a részéről, hiszen nem én fogok arról dönteni, hogy kivel is akarom összekötni az életemet, de ahogy az elmúlt évek alatt nem kötöttem az orrára, úgy most is hallgatást választom. Elfogadtam, vagy legalábbis beletörődtem, ezért is lettem a kalandokat kedvelő Joy, mert élvezni akarom az életet, amíg nem kerülök egy olyan kalitkába, ahova egyáltalán nem vágyom és ahova talán már ennyi bolondság nem fog elérni, mint most. Ezért is ügyeltem mindig arra, hogy senkivel se kerüljek túlközel, hiszen mi értelme a szerelemnek, ha igazán ki se bontakozhat, mert tudod, hogy véget kell vetned neki és össze kell törnöd a másik szívét, mert neked már megvan az, hogy kivel is kell leélned az életedet. Még ha pontosan nem is tudom, nem akartam semmit se tudni róla, mert minél kevesebbet tudok, annál inkább úgy érzem, mintha igazán valós se lenne a létezése. Még ha bizonyos téren kihatással is volt az életemre az, amivel kb. 15-16 éves koromban szembesített az apám.
Kicsit magával rántanak a gondolataim, így kisebb fáziskéséssel pillantok Bradre, amikor azzal jön, hogy az nagyon hosszú idő. Tisztában vagyok vele, de valahogy nehezen tudnám elhinni, hogy már hamarabb ilyet szóba jöhetne, hiszen bárhogy is alakul majd egyetem után az életem, kötve hinném, hogy a válás egyáltalán szóba jöhetne, de talán szeretők hada még igen. Jobb mint a semmi, azt hiszem. Hiába próbálom elviccelni a helyzetet elmémben, attól még pár pillanatra komorrá válik az arcom, majd sietve köszörülöm meg a torkomat. Igyekszem rendezni arcom vonásait és újra mosolyogni, mintha mi sem történt volna és csak remélni tudom, hogy fel se tűnt neki, mert túlzottan elmerült abban, amit magyarázott, hiszen a hangját hallottam, még ha a szavakat fel se fogtam.
- Öhmm. – kicsit zavarodottan pillantok Bradleyre, hiszen egyértelmű, hogy túlzottan elmerengtem és nem mindent jutott el a tudattomig abból, amit mondott. Bocsánatkérően pillantok rá. – Elmondanád újra?– óvatosan és kérlelően csendült a hangom, mert ritka volt az ilyen, amikor nem figyeltem arra, amit a másik mondott, pláne ha róla volt szó. Néha valóban el tudtam kalandozni, de ha valakivel beszélgettem, akkor mindig ügyeltem arra, hogy ez ne történjen meg. Ha megismételte a szavait, akkor elgondolkodtam, éreztem a gyomromban növekvő görcsöt, hiszen esélyesen negyven évesen egy olyan férfi mellett fogok élni, akit nem szeretek, vagy ha filmek néha igazak, akkor még létezhet remény számomra is, de jelét nem adom a sötét gondolataimnak, hanem továbbra is mosolygok és elfogadom a felém nyújtott kisujjat, hogy esküt tegyünk.
- Amúgy nagyon szerény vagy, másrészről meg, ha ráncos, ősz hajú és löttyedt fenekem lesz, akkor már nem is fogok tetszeni? Nah szép, milyen kis felszínes valaki, hol marad az elbűvölő személyiségem imádata? – angyali hangon beszélek, de a mosolyom inkább huncutnak, mintsem ártatlannak hat, hiszen ugratom őt. Játékosan orrára koppintok, mint akit azért picit megsértett volna a kijelentésével, de aztán kuncogni kezdek, ahogy magam elé képzelem azt, hogy miként is festenénk olyan idősen és vajon akkor éppen milyen őrültségre adnánk a fejünket, vagy addigra azért már meg fogunk komolyodni? Ha kikerülünk igazán a nagyvilágba, akkor minket is be fog darálni a mókuskerék, vagy képesek leszünk megmaradni vidámnak, felhőtlennek és olyannak, aki keresi az újabb kihívásokat, kalandokat az életben?
Együtt ötletelünk, hogy mit is kellene ma csinálni, vagy éppen a közeljövőben, hiszen mindig könnyedén találtunk közösprogramot, olyat, amiről akár mások nem is tudtak. Basszus, ha tudnák, hogy néha mennyit lógunk együtt, akkor esélyesen még nehezebb lenne leállítani őket, hogy fogják már fel, hogy barátok vagyunk és nem több. A kisebb játszadozásaink ellenére is azok voltunk, mert olykor tényleg húztuk egymás agyát, kísértettük egymást, de esélyesen egyikünk se vette igazán komolyan ezeket. S talán pont ettől volt néha jó ez a fajta játék, hiszen megvan annak a szépsége, amikor olyat kísértesz, akiről tudod, hogy nem fogja komolyan venni, nem fog besértődni, hanem minden úgy fog folytatódni másnap, mintha este mi sem történt volna.
Elmosolyodom a huncut mosolyát látva, boldogságtól csillognak az íriszeim, ahogy őt fürkészem.
- Ennek örülök, hogy nem kell osztozkodnom senkivel se és megszökni se akarsz. – sejtelmesen csendül a hangom, majd elnevetem magam, hiszen csak játszom vele. – A tűzijátékot mindenképpen várjuk meg. – szeretném látni, mert minden évben kitesznek magukért a szervezők. Tudom, hogy ebben a pillanatban talán úgy hathatok, mint egy kisgyerek, de nem zavar. Pontosan tudja, hogy milyen az, ha lelkesedem valamiért.
Spontaneitás egészen védjegyünké vált, így csak egy bólintással felelek arra, amit mond, hogy részemről teljesen rendben van. De amikor továbbra is a monitort fürkészi, akkor először csak megbököm és elmosolyodom a néma hééé válaszán, de mivel továbbra se mozdul meg, így totál lazán a fenekére csapok, mintha ez teljesen természetes dolog lenne és talán köztünk így is van. Ismeretségünk alatt nem először tévedt már a kezem oda. Amikor ő öltözködni kezd, akkor én még egy darabig az ágyon maradok, kikapcsolom a gépet és lehajtom, majd rásiklik a pillantásom és rövid ideig rajta felejtem a pillantásomat, hiszen Bradley a sok őrültsége ellenére is vonzó férfi, akivel simán lehet komolyan is beszélgetni. Ezt tök simán elismerem, még annak ellenére is, hogy sose lépném át vele azt a határt. Nem tenném kockára ilyen téren a barátságunkat, mert lehet akadnak olyanok, akiknek tök jól áll a barátság extrákkal, de esélyesen azok nem mi lennénk, a kisebb édes és kínzó játékaink ellenére is ezt gondolom.
Hamarosan már az utcán vagyunk, mire az ég felé döntöm a fejemet és hagyom, hogy a napsugarak az arcomat cirógassák, majd rásandítok és megcsóválom a fejemet.
- Vigyázz vámpírkám, még a végén el fogsz porladni. – persze, hogy ugratom, de tekintve mennyire be volt fordulva, milyen félhomály uralkodott a szobájában, el tudom képzelni, hogy hirtelen mennyire kellemetlen lehet ez a napsütéses idő, ugyanakkor jótékony hatással is lesz rá, remélem.
- Nincs, de velem van a kedvenc hordárom, akinek akad két igazán erős karja, hogy cipelje a cuccaimat. Na meg nyerjen nekem egy hatalmas plüsst. – rákacsintok, miközben ő vállamnál fogva ölel magához, én pedig a karomat a dereka köré fonom, hogy elinduljunk megnézni a kiállítást, majd pedig onnan ki tudja még hova.
- Nem kocsival jöttem. – jut eszembe, mielőtt még keresni kezdené. – Mehetünk taxival, vagy tömegközlekedéssel, vagy megvan még a közelben lévő biciklikölcsönző? – kérdőn pillantok rá, hiszen régebben is volt, hogy biciklivel mentünk valamerre. – Talán most akad tandem bicikli is. –  részben csak ugratom, még ha egyszer azt mondtuk, hogy ki is fogjuk próbálni, viszont a biciklinek is megvan az előnye, tekintve gyorsabb, mint gyalog és nagyobb szabadságot is ad, mint a tömegközlekedés. Akadnak itt is olyan kölcsönzők, ahol nem kell ugyanoda visszahozni a bringát, hanem több pont is van, ahol le lehet rakni, mert hozzájuk tartozik az a hely is. Így nem is kell egész nap bringázni, de teljesen rábízom azt, hogy miként is akar közlekedni. Mondjuk lehet a szerelésem kicsit necces lehet, tekintve mennyire kivágott a felsőm, de túlzottan ezen nem is aggódok.

go for it.
it was an experience.

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
there is no right time,
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad EmptyPént. Szept. 13 2024, 20:57

Celeste Joy

Ahogy magyarázta a dolgokat a pókról...úgy görbült még nagyobb vigyor a képemre. Annyira...félre érthető lenne, ha valaki kintről ezt most hallgatná. Szerencsére anya nincs itthon, így ilyeneken nem kell agyalnom.
- Csak a kezedbe veszed? - kérdezek vissza szemöldökeimet emelgetve, huncut mosollyal az arcomon. A férfi perverz mindenemet, persze csak az agyát húzom, semmi extra.
- Ha elég nagy és mély, na meg hosszú csókot adsz neki, tán még szembe is köp... - nevetem el magam, hiszen nem bírom tovább tartani, persze készen állok arra is, hogy elkalapál, de a nevetést ettől függetlenül nem tudom hamarabb abbahagyni. Nem akarok bűnbe esni vele kapcsolatban, bár vonzó egy nőszemély, nem fogom letámadni semmivel sem. Hülyültem, ez minden. De persze inkább ez, mint az agyalás...legalább kimozdított innen kicsit és ezért nem lehetek elég hálás. Ráérek majd akkor agyalni ezen úgy igazán, mikor 24 órán belül anya elé állok a kérdésemmel.  A szünetet megemlítem Joynak, hogy mikor is lesz, persze a komor arcával kerülök szembe, arra pedig az én mosolyom hervad le. Igazából nem is a kérdés miatt, hanem az arcát utánzom nagy “zavaromban”. Bár igazából, ha nem ismerném, akkor tök komolyan haboghatnék, hogy nem tudom miről van szó, meg hogy ne izéljen ilyenekkel...de tudom milyen és ezt bizonyítsa is a feltörő nevetésével. Tanárokkal nem kavarok és idősebbel is csak egyszer kavartam, Ő is csak 2 évvel idősebb tőlem és annak is rossz kimenetele lett, így többé nem ugrok csak úgy bele egy ilyen romantikázásba. Vagy kapcsolatba. Majd ha komoly lesz a dolog és hosszú távú, ami nem marad abba 2 éven belül. Míg meg nem találom a nagy őt, addig tanulok, hogy jobb legyek. Ahogy ő is, hasonló dolgot akarok tőle is pár éven belül, hogy jó kapcsolatba fog. Ahogy a hajamba túr, úgy szívom be a levegőt finoman és ezáltal az illatát is, majd a puszi csattan is az arcomon. A mosolyom előkerül, ahogy őt figyelem, ahogy megejti a jövőbeli hapsiját és persze hogy büntetést kap az illető majd, ha megsérti őt.
- Számíthatsz rám. - pöcintek rá az orrára szinte azonnal, ahogy a szavaim megejtem, végül a levélre is rátérünk, hogy hova rejtsem. Az addig oké, hogy valami fotó mögé...de mi van, ha költözök? Az egyetem után valami lakást kellene keresnem, hogy odébb álljak, persze csak akkor majd, ha anya is erőben lesz majd. Addig meg tartom benne a lelket, meg persze azután is. Bár ez a költözés is olyan légből kapott, lehet semmi sem lesz belőle...legalábbis egy jó ideig. Nem akarom, hogy örökre anyám pénzeljen, jól kereső állást kell találnom, amit majd szeretni is fogok. A képekre siklik a pillantásom, rengeteg emlék dereng fel számomra is, aztán ahogy meghallom a hangot, úgy pillantok rá. Egy újabb eskü? Egy fogadalom az esküvőről. 80 és 60 évesen. Az a hatvan év nagyon távol van és fogalmam sincs, hogy mit fog hozni a jövő... még pár évig nem akarok elköteleződni, úgy igazán, míg a tanulmányaimat folytatom és hát utána is leginkább a tanulmány utáni dolgoknak akarom szentelni a figyelmem. Kiki is elfogadta mindezt, hogy zűrzavar van bennem és mindkettőnknek az egyetem legyen a fontosabb...bár ő lehet, hogy távolabbra tűnik majd tova a közeljövőben, még ő sem tudja. Így én sem tudom mit hoz a jövő.
- A hatvan év naaagyon hosszú idő Joy... - szólalok meg kisebb gondolkodást követően szinte kínzó nyöszörgéssel...
- Az negyven évvel később lesz és lehet ráncosan, ősz hajjal már nem tetszhetek neked...magamnak sem. - újabb elmélázást követően hallgatok el, hiszen fogalmam sincs, hogyan fogok kinézni hatvan évesen...gyerek nélkül? Asszony nélkül? Azért anyámat majd megakarom lepni egy unokával, szóval nőmentes életet nem akarok magamnak. Túl a harmincon meg már nem akarok apa lenni és túl a negyvenen sem. A húszas évek a legjobbak a családalapításhoz, csak hát olyan nő nincs, akivel összejönnék és ismerném is már hosszútávon. Már elterveztem, hogy huszonhat évesen apa akarok lenni, ha már a 18 és 19 éves fejemmel nem jött össze akkoriban, szerencsére komolyabb voltam már akkoriban is...nem tartottuk meg.
- Legyen 20 év múlva. Akkor leszünk negyvenes korosztály, akkor még jóképű pacek leszek. - magyarázom meg, mint valami hiú hülye gyerek, bár nem vagyok az, igenis adok magamra testileg és ruházkodásra is. Alább nem adom és nem is fogom. A kisujjába kulcsoltam a kisujjam és az egyezményt, az esküt, a megszeghetetlen ígéretet ezzel elrendeztük. Marad a mai nap programkereső, még a netet is feltúrjuk érte. Az élő bogár kajával azt hiszem sikerült kicsapnom a biztosítékot, Cel egyből rákontráz és azt hiszem igaza van. Nem állna készen a gyomrom. Csupán hümmögésre futja, miközben tovább görgetem a gépet, de meg is kell állítsam, hiszen a lány ki szúr valamit. Hamar megállítom a lapozást és át tanulmányozom kicsit. Egész jópofa és a közelben van. Az árakat elnézve...nincsenek eget rengetően elszállva vele. És a mászás sem rossz ötlet, de abba bele menni most és az ugrás is...nem akarok erőnléti dolgokat ma. Így egyikőnk sem erőlteti rá a másikra a dolgokat, ha lesz közös nevező, akkor úgyis megtaláljuk. A zenei program azonban megtalálja a közös nevezőt még akkor is, ha távolabbi időpont van hozzá. De már bólintok is, helyet is foglalok rá, ha úgy alakul akkor megveszem a jegyet is hozzá. Pár perc leforgása alatt meg van. A közös naptárunkba is bejegyzetelem, napi szinten fel fog majd nála is ugrani, hogy mi várható a közeljövőben. Évek óta vezetjük az online közös naptárat, így könnyebb képben lenni. Még az olyanok is fent vannak, hogy ő mikor megy nyaralni a családjával és hogy én mikor voltam. Még a temetés is fent van, hogy mikor volt. Az iskolai dolgok is fel vannak tüntetve, más-más színnel mind. Szerintem ennél jobb ötletünk még sosem volt, hogy ilyesmit produkáltunk, nem kell külön papír alapú naptárat vezetni az ilyenekhez... max anya vezeti odalent, hogy ő is képben legyen a fontosabb dolgokkal. Meddig érek rá?
- Egész sokáig a tiéd lehetek. Szóval mehetünk Coneyra. - pislantok rá huncutul, hiszen vele voltam ott is utoljára, nem mostanában jutottam el oda (se). Szóval, ha a következő úti célunk a mai napra az lesz, az tökéletesen megfelel minden téren. Bármelyik dologgal összeakadhatunk oda kint, szóval nagyon célirányosan sem kell mennünk. Csak addig jussunk el, utána úgyis sodródni fogunk. Ez a legtökéletesebb az egészben.
- Spontán nyomtuk eddig is... ne most akarjunk változtatni ezen. - egyezek bele a dolgokba, még kicsit figyelem a monitort, mikor aztán oldalba bök. Egy halk, vagyis hát néma hééé is kiszökik ajkaimon, sértetten pillantok az arcára és a huncutul csillogó szemeibe mélyedek sajátjaimmal. Nem lehet rá haragudni! Akár jöhetnék így is, persze, csípem, mikor utánam fordulnak a csajok...bár mivel nem mozdultam meg olyan gyorsan, ahogyan azt ő eltervezte, így a seggemre paskolt. Szemet forgatva engedek a noszogatásnak, majd az eddigi felvett nadrágot leszedem magamról, hogy egy teljesen másabb nadrágot húzzak fel ezt követő percekben, és egy kedvenc pólómért túrjam fel a szekrényemet. Zoknit és cipőt is húzok. A gépemet visszateszem a helyére, alvóra helyezem, a mobilomat és a tárcámat veszem kézbe, majd a ház kulcsait is hamar felkapom, hiszen nem hagytam odalent a szokásos helyén. A napszemüvegem is a helyére pakolom, ahogy leemelem a kis szekrényről. Joy után lépek, hogy ezután mehessünk is utunkra. Mindent eltudok tenni zsebre, így nagyon nem kell a táskájába pakolnia. Zárkódok, aztán léphetünk is le itthonról. Megdörgölöm az arcom, ahogy a friss levegő arcon csap, de nem zökkenek ki, hiszen Joy épp most rángatott ki a korábbi állapotomból. Nem írtam anyámnak semmit, hogy hol leszek, de erre nem lesz szükség, holnap úgyis találkozunk.
- Van nálad elég táska és hely a vásárlásoknak? - érdeklődöm átkarolva vállát, közelebb lépve hozzá, lepillantva rá, felrakva a szemüveget a fejemre kis időre.

Bradley

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
Not even talk.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
KIKI
DAD
114
★ :
Joy & Brad EmptyHétf. Szept. 02 2024, 19:25

You're my nemo.
Az első megnyilvánulására meglepetten pislogok párat és kicsit úgy nézek rá, mint aki nem biztos abban, hogy jól hallotta, amit mondott. Egyáltalán hogy jutott ez eszébe? Nekem meg se fordult ez a fejemben, ennyire még szerintem ő se lenne bátor, hogy a szájába engedje a pókot. Kicsit még a hideg is kiráz és libabőrös leszek eme gondolattól. A pókok és a kígyók nagyon nem tartoznak a kedvenceim közé. Sőt, volt már olyan ciki pillanat, amikor sikítva rohantam ki a szobából, mert egy pókkal találtam szembe magam. Brad meg csak nézett, hogy mi ütött belém.  
- Először biztosan csak a kezembe fogom venni, és ha nem esz meg, akkor talán megengedem neki, hogy arcon pusziljon, vagy lehet inkább nekem kéne őt, hátha daliás herceggé változik? Vagy az csak békákkal működik?– úgy teszek, mint aki nagyon elgondolkodik ezen, de valójában egyáltalán nem gondolom komolyan. Egyiket se puszilgatnám. Bár utóbbit simán kézbe veszem, a legutóbbi baráti nyaralás során halálra is ijesztgettem vele a barátainkat, amikor kézbe fogtam és elkezdtem kergetni őket. Az emléknek köszönhetően elmosolyodom és rápillantok.
Annak köszönhetően, hogy milyen állapotban is találtam rá, nem is gondoltam volna azt, hogy hamarosan tervezgetni kezdjük azt, hogy miként is szökünk meg mindenki elől pár napra. Ennek köszönhetően még inkább várni fogom az őszi szünetet, mert jó lesz kicsit kettesben lenni, hülyülni, beszélgetni, feltöltődni és új helyet felfedezni. Mind a kettőnknek szüksége van egy kis pihenésre, de legfőképpen Bradnek, hiszen vele most nagyon sok minden történik és csak remélni tudom, hogy Soroya-val való beszélgetés nem fogja őt még mélyebbre lökni, hanem segíteni fog abban, hogy kicsit fellélegezzen és választ fog lelni azokra a kérdésekre, amik szép lassan felemésztik őt.
- Csak nem valamelyik tanárral kavarsz, hogy ilyen bennfentes információd vannak? Kiről van szó?  – fapofával kérdezem meg, még az egyik szemöldökömet is kérdőn felvonom és úgy teszek, mint aki tényleg ezt gondolja, de aztán kirobbant belőlem a nevetés, mert tudom jól, hogy szó sincs ilyenről, de egyszerűen muszáj ugratnom őt. Még inkább ki akarom billenteni őt abból a „letargiából”, amibe keverte magát az elmúlt napok eseményeinek forgatagában. Ha fura arcot vágott, akkor még ezt is hozzáteszem. – Látnod kellett volna az arcodat. – továbbra is nevetek  és beletúrok a hajába, majd közelebb hajolva hozzá újabb puszival ajándékozom meg, mintha csak így akarnám kiengesztelni őt.
Állom a pillantását, miközben kicsit durcás fejet vágok.
- Úgy gondolod, hogy link alakba fogok beleszeretni? Akkor majd jössz te és seggbe rúgod, nem igaz? – homlokon bököm, mert nagyon remélem hogy bármit is hordoz számunkra a jövő, akkor is mellettem lesz és mindig számíthatok rá.
- Hmm, mi lenne, ha az egyik fénykép háta mögé raknád, akár kicsit úgy, hogy a sarka kilógjon a kép mögül és akkor tudnád, hogy ott van valami. Biztosan akad olyan, amit mindig őrizgetni fogsz és magaddal fogod vinni akkor is, ha a világ másik felére költöznél. – pillantásom róla a fényképekre siklott, ahol akad családjával közös képek, a barátaival és rólunk, rólam is. Elmosolyodom, ahogy a végzős képet is megpillantom. Mosolyom kiszélesedik és az ábrázatom egyértelművé teszi, hogy kicsit elmerengtem. – Ha már 80 évesen olvashatjuk el, akkor lehetne másik fogadalmunk is. – kicsit feljebb tornászom magam és úgy fürkészem őt. Arcomba hulló szőketincset kisimítom és a fülem mögé tűröm, hogy ne zavarjon. - Ha 60 évesen nem lesz párunk, akkor összeházasodunk és csapunk egy hatalmas lagzit? – tudom, hogy az emberek sokkal korábbi kort szoktak mondani, de én direkt mondtam ezt, mert biztos voltam abban, hogy Brad meg fogja találni a társát, hiszen nagyszerű srác, maximum a csajszinak hamar kell majd hajfestéket használnia, mert túl hamar fog őszülni a vakmerőségei miatt. – Mit gondolsz? – kíváncsian fürkészem, hogy van-e bármilyen ellenvetése, esetleg módosítani akar az életkoron. Ha viszont belement, akkor a kisujjamat nyújtottam felé, hogy a megszeghetetlen kisujjesküvel pecsételjük meg.
Bólintok a könyvvel kapcsolatos válaszára és legalább már tudom, hogy legközelebb mi után kell feltúrnom az internetet.
Nem tehetek róla, de az utolsó három szó hallatán nagyobbat dobban a szívem, így sietve kezdek el bolondozni és meghatódott arcot vágok, még a kezemet is a mellkasomhoz érintem, miközben „awww” is elhagyja a számat.  
- Legközelebb akkor ne telepatikusan üzenj, hanem tudom ajánlani a modernkor egyik vívmányát, vagyis a mobilt. Egész cuki gifek léteznek. – őt fürkészem, majd annak ellenére is amit mondott a fejemet a vállához hajtom, miközben programok után kutakodunk, hogy mit is kellene csinálni, hiszen most én se készültem konkrét tervvel, vagyis egy dolog fordult meg, hogy kirángatom a pályára, mind a ketten szeretjük a sebességet, de akkor még nem sejtetem azt, hogy ennyire rossz állapotban van. Jelenleg biztosan nem engedném vezetni. Még akkor se, ha egyre inkább úgy tűnt, hogy kicsit jobban van, vagy legalábbis sikerült elterelnem a gondolatait.
Újra kiráz a hideg és fintorogva fürkészem őt.
- Undorító, viszont lehet a gyomrod se örülne neki, ha kapásból élővel próbálkoznál. Nem ehhez vagyunk szokva. – kicsit aggódva csendül a hangom, majd figyelem, hogy mit is dob fel, amikor is kiszúrom, hogy zajlik egy kaja fesztivál is. Sietve böktem a monitorra, mielőtt még tovább görgethetne. – Ehhez mit szólsz? Talán itt találunk furcsaságokat. – röviden írtak az eseményről, de azért túlzottan részletekbe se mentek bele. Meg az is lehet, hogy ma inkább másik programot akar és ezt napoljuk.
- A másik előtt nem ártana órákat venni, meg kicsit edzeni, nem gondolod? – tudom, hogy akadnak olyan dolgok, amikbe lehet fejest ugrani, de ez szerintem nem ilyen. Oda azért kell megfelelő lelki és erőnléti állapot is, meg a mászás trükkjeit se lenne rossz előtte elsajátítani.
Bólintottam és jóleső bizsergés járt át, hogy ezért nem húzta ki. Néha olyan érzésem támad, hogy ez nem csak az ő bakancslistája, hanem közös, amibe néha akadnak olyan tervek, amiket csak ő fog megvalósítani, mert engem soha nem tenne ki olyan veszélynek, vagy csak mert én nem vagyok olyan profi, mint mondjuk ő a motorozásban.
- Jól hangzik. – lelkesen csendül a hangom, mosolyogva fürkésztem, miközben ujjaim újra elvesznek a hajában és már éppen felállnék, amikor újra megszólal. Kérdőn fordulok vissza és elgondolkodom a néven, mert ismerősen csendül.
- Az ő videóját mutattad legutóbb? Nem is kérdés, bár nem tudom, hogy miként fogom megállni, hogy ne perdüljek táncra. – ártatlanul csendül a hangom, mert tudja, hogy szeretek táncolni és amikor megmutatta, akkor is volt olyan száma a fickónak, amire egyből táncolni kezdtem. – Foglalj jegyet, aztán írd be a közös naptárunkba, így tuti nem fogok semmit se akkora szervezni. –így egyszerűbb volt vezetni a közösprogramokat is, utazásokat, meg azt is, hogy mit kell még elintézni egy-egy program előtt, vagy hogy véletlen se szervezzünk akkora mással programot.
- Meddig érsz rá? - Ajkamat harapdálom, végül ráemelem a pillantásomat. - Coney Island-ra nincs kedved kimenni? Idén nyáron még nem is voltam. – tudja, hogy imádom azt a színes forgatagot, meg az éjszakai tűzijátékot, ami fél 10 vagy háromnegyed 10 környékén kezdődik. Remélem, hogy nem akar hamar hazaérni a holnapi beszélgetés miatt. Visszadőlök az ágyra, amikor felém fordítja a laptopot és átfutom az újabb program javaslatot.
- Akkor kezdjük ezzel, aztán meg sodródunk az árral és arra megyünk, amerre kedvünk tartja? – egyszer így bukkantunk egy cuki kis cukrászdára is, meg eldugott bárra is, meg egy vintage boltra, hogy csak bolyogtunk céltalanul a városban. Néha ennek is megvan a maga szépsége.
Játékosan oldalba bököm.
- Öltözz, vagy így jössz, mert tömegbaleset akarsz okozni a nők körében? –biztosan jó pár csajszi oszlopnak sétálna, mondjuk meg is érteném őket, hiszen van mit nézni rajta.   – Hess-hess! – játékosan még a kezemmel is mutatom, hogy öltözzön már, de ha továbbra is fekszik, akkor a fenékre csapok. Amint végzett az öltözködéssel magamhoz veszem a táskámat és elindulok a bejáratiajtóhoz, hogy belebújjak a cipőmbe. Ha szükséges, akkor elveszem tőle a telefont és / vagy a pénztárcáját, hogy elrakjam a táskámba, hogy aztán nyakunkba vegyük a várost.

go for it.
it was an experience.

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
there is no right time,
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad EmptySzomb. Aug. 31 2024, 15:23

Celeste Joy

Az alku az alku és ő felhozza a dolgot, bár ő két hetet ad rá...lerövidítem 24 órára. Mert hiszem, hogy képes vagyok rá. Már így is elég sokáig elhúztam és lám mi lett belőle. Ám mondania sem kell, hogy megszeghetetlen. Tervbe sem vettem azt az eshetőséget, hogy ilyesmire vetemedjek. Nem szokásom, így megfogom lépni a dolgokat. Magamért. Anyámért. Mindent tudnom kell, de lehet lesz rá lehetőség, hogy nem bírom majd idegekkel. Persze a fontos infókért bármit. Szóval jobb is, hogy áttérünk más témára, mellyel kicsit terelni tudom ezt az egész felhajtást. Túl sok volt belőle. Nem mintha egy óriáspók könnyítene a helyzeten, vagy több száz esetleg, de könnyebb erről beszélni, mint a bennem dúló fortyogásról. Ami annyira fáj, hogy szinte szétfeszít és kegyetlenné teszi a helyzetemet. Persze mindez Joynak nem tetszik, persze tudom, hogy miért, meg is mondja az utálatának mértékét, melyre szemet forgatok. Nem mondja komolyan. De én igen a pókos dolgot. Még nem voltam ennyire közel egy ízeltlábúhoz sem. De ez nem fog sokáig tartani. Még nem volt rá példa, hogy visszamondtam volna bármit is berezelés címszóval. Időhiány végett, vagy programváltozás közbe léptével igen, de az már. Gyávának még nem mondtak.
- Azt nem mondom, hogy engedd be a szádba, mert az már az undi kategória... - szólaltam meg kisvártatva, nah azt a részt nem várnám meg. Bőven elég, ha a lábaival összetapizza az arcodat. Jó persze, csakis úgy tennék így, ha valami emberke van jelen, aki ilyenekkel foglalkozik és rá van szakosodva. Nem úgy akartam alapból, hogy az egyik erdőből szedni egyet és azt megtapizni. Valami gondozó előtt inkább és azt lefotózni, hogy megvan! Felelőtlen nem vagyok és Joyt sem sodornám nagyobb bajba, mint amit elképzeltem.
- De ha gondolod, akkor én az arcomra pakolom, te meg csak a kezedből ismerkedsz vele... - úgy sem hagyná ki, hogy ne tapizza meg a pókot, már az elejétől kezdve együtt visszük végig a bakancslista részeit és amit én csinálok, úgy ítélem meg, hogy rendben, akkor ő is megcsinálja. Ez is olyasmi lesz. Bár van, amibe önként és dalolva ugrik bele, szóval nincs ki visszatartsa. De én így szeretem. Most meg még a nyáron mennünk kellene valamerre, amiben mindketten ráérünk. Az őszi szünet pedig úgy tűnik, hogy csak ő és én leszünk. Mert nem is bánom, lassan elegem van mindenkiből. Túl sok minden történt az egy év alatt és valahogy ki kell pihennem agyilag. Lelkileg. Testileg. S nem csak nekem. Neki is.
- Október 14-ei héten lesz... az egész hét. - gondolkodok el, hiszen még a múltkor láttam az iratait az egyik tanárnál és nála figyeltem fel a dátumokra. Meg ugye a vizsga is... Az meg decemberi időben lesz. Arra is készülni kell, de előbb ki kell zökkenni, hogy újult erővel hasíthasson a tanulmányunk. Akkor nálam a zene lesz a barátom, az mellett fogok készülni, szóval pár napig úgy sem leszek elérhető. Persze ezt legtöbben tudják is rólam. Kell pár nap, míg ráállok mindenre, főleg ezek után majd. A jövőbeli énemnek küldött levelet meg majd 100 felett kellene majd elolvasni, de Joy negatív hozzáállásán felnevetek hosszas jóízűséggel.
- Lógva hagyni a palid fog. Én nem. - felelem, miközben ráemelem a pillantásom és most végre kellemesebb hangulata van a tekintetemnek is. Vele mindig jó a hangulatom és ez most sincs másképp, örülök, hogy nem hagyott békén, hogy felhozta a dolgokat.
- De majd tényleg ilyen 80 páréves fejjel visszaolvasni ezeket... elég érdekes lesz majd. Főleg, ha addig még emlékszem a helyre, ahova eldugtam. - hiszen bármikor megfeledkezhetek arról is, hogy hova dugtam és az értesítőt is elfelejtem...bármi közbe jöhet, hogy megfeledkezzek erről. Szóval nem tudom, hogy mit csináljak azzal, hogy ne így legyen. De ez még odébb van, majd agyalok rajta akkor, mikor az idő is engedi. Mondjuk télen, akkor úgy sem tervezek menni hosszabb távra sehova. Ahogy a gerincem mentén végig húzta az ujját, úgy borzongtam bele jólesően, majd a puszit is elhagyta orcámon, végül már csak az odébb dőlését figyeltem. Kicsit megakadt rajta a tekintetem... még hogy mikor olvashatja? Majd mikor az ideje lesz. Sem előbb, sem később. Bele sem olvashat, míg írom. Ami pedig a könyveket illette és amit kérdezett...
- Hát figyelj. Az eredeti 1943-ban íródott. Nekünk nem ez volt meg... ez már egy fordított verziója az eredetinek és nekem nem épp a koppintása kell. - magyaráztam meg neki a dolgot. Az eredetit meg nem tudom, hogy honnan szerezhetném be, de jelenleg teljesen jól megvagyok nélküle. Míg rá nem pörgök és fel nem kutatom. Képes vagyok rá. De azt is tudom, hogy a tanulmányaim fontosabbak és nem mehetek el minden egyes földrészre, hogy megleljem. Az meg hogy a nap többi részét hol töltjük...
- Most, hogy itt vagy nem akarok az ágyban lebzselni...mozduljunk ki végre. Hiszen rád vártam. - szemet forgattam, hiszen megzavart a programban, amiért tulajdonképpen hálás is vagyok. Legalább nem rántottam magam mélyebbre ennél, amiben talált. Kérdésére szusszanok egyet.
- Még nem tudom. Lehet. Attól függ mi lesz a cél. - az nem igazán tőlem függ, a helyzet hozza magával és a helyszín adta lehetőség. Szóval, ha csak sétálgatunk a városban, abból még nem lehet baj, nem? Ráadásul séta és nem motor. Az utóbbival úgyis végre hajtanék pár manővert, szóval jobb is talán, hogy lábmunkázni akarok. A motorral is akarnék pár trükköt végre hajtani, de azt majd szent magányomban. Szóval nem épp úgy, hogy műsorozok valakinek. Mondjuk Celestenek. Bár az nem lenne rossz ötlet, de majd máskor. A sült rovarokról hallottam már, nyersen nem tudom milyen lenne, bár a gondolata nem igazán vonz.
- Nagy akaraterő kell ahhoz is, főleg, ha élve gyűrném le a torkomon. - adok egy hamiskás vigyort is ehhez, hiszen nem kell feltétlen megkönnyíteni a dolgokat. Nem mintha az eddigiek könnyűek, de ez sem feltétlen lehet rossz. Az indián törzsek is ettek ilyesmit hosszú évekig, szóval nem is tudom. Még ennek a gondolata sem tesz lelkessé az élő rovarevészethez... bár fingom nincs, hogy hol lehetnek ilyen helyek, így fejingatást követően más kaptam is meg a gépem, hogy beírjam a megfelelő szöveget. Addig ő mást olvasott.
- Felhőkarcoló? Kicsiben gondolkodsz? De nekem jó... - pötyögtem közben a magyarázatom közben, persze nem volt tervben, hogy ebben az évben teszek erre lehetőséget, vonz a gondolat természetesen. Az újabb kérdésre végül ráemeltem a tekintetem és a figyelmem is. Kellett kis idő, hogy miért kérdez, de aztán...
- Duóban toltam már... párszor. De veled még nem, így nem húztam ki. - feleltem meg egyszerűen és már nem dugtam vissza az orromat a gépbe. Kitaláltam valamit menet közben.
- Mit szólnál, ha őszi szünetre tennénk ezeket, most meg csak kilépnénk innen valamerre? - kérdezek rá, hiszen bőven elég lenne az, amit most is említett. Ruccanjunk ki a városba, megnézem mi a helyzet a főbb helyeken és lazulnánk. Kettesben. Így inkább az online felületemre kattintok, hogy ránézzek a helyeim látványosságaira, hogy akad-e valami program.
- Ja...míg el nem felejtem. Cel. Aleph  Sands október 25-én, pénteken 19 órakor itt lesz New Yorkban a Jay Sharp Színházban. Elmegyünk? - pillantok vissza rá a kérdésem után. A fickó csodásan zenél, egy csomó jó táncossal körbe ölelve csodás előadást nyújt. Lenne még hely, ám egyedül nem mennék el. Igaz, hogy elhívhatnék mást is, de nem akarok. Gondolkodtam már rajta, de egy ilyenre most Cellel mennék.
- De amúgy a Jéghideg: Hip-Hop ékszerek kiállításra eltudunk menni. - dobtam fel egy másik ötletet és felé fordítottam a gépet, hogy eltudja olvasni a leírást. Persze kíváncsian fürkésztem őt, az olvasása közben megbizergáltam az ujjammal a haját, felpödörtem rá, majd elengedtem és újra elkezdtem mindezt rajta.

- - -

Bradley

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
Not even talk.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
KIKI
DAD
114
★ :
Joy & Brad EmptyHétf. Aug. 26 2024, 16:24

You're my nemo.
A válaszát követően hallgatást választottam, miközben aggódva fürkésztem őt, mert ez azt jelenti, hogy jó volt a megérzésem, de ha igaza van és jól sejti, akkor vajon mi lehetett az oka annak, hogy nem vett részt az életében? Vajon az a férfi végig tudta azt, hogy van egy fia, vagy nem? Ezernyi kérdés zakatol a fejemben a sejtéseit hallgatva és hirtelen nem is tudom, hogy mit kellene felelnem. Nem mondhatom azt, hogy igaza lehet, hiszen soha nem láttam azt a személyt és nem is ismerem, így azt se tudnám mondani, hogy lehet alapja, mert kicsit netalán hasonlítanak egymásra, azt pedig nem akarom, hogy esetleg téves álomba ringassa magát. Vajon mikor törne össze még jobban, ha kiderülne, hogy igaza volt, vagy akkor, ha tévedett? Vajon ennyi idő után egy titok kiderülése jót tehet, vagy csak rontani fog a helyzeten?
Rövid ideig el is engedem a témát, de minél tovább fürkészem a rezdüléseit, arcának vonásait és veszem el a lélektükreiben, annál egyértelműbb, hogy ez nem mehet így tovább és cselekednie kell. Ezért is hozakodom elő az alkuval, mert jelenleg úgy érzem, hogy más fegyver nincs a kezemben. Segíteni szeretnék neki, de magam sem tudom, hogy miként is tehetném. Egyszerűen csak azt érzem, hogy mellette kell lennem és támogatnom őt, bárhogy is fog alakulni a következő napok, hetek. A válaszát hallva meglepetten pislogok párat, mert nem hittem volna, hogy ennyire könnyedén bele fog menni, ahogyan azt se, hogy ennyire rövid időt fog mondani.
- Rendben, de nem szegheted meg az ígéreted! – komolyan csendül a hangom és nem eresztem el őt a pillantásommal. Ha még se tartaná be azt, amit mondott, akkor esélyesen kitalálnék neki valami büntetést, még ha jelenleg nem is tudom mi lenne az. Remélhetőleg nem is kell majd ilyenen agyalnom, mert tényleg lépni fog és végre ráveszi magát arra, hogy Soroya elé álljon és beszéljenek arról, ami nyomasztja. Ha igaz Bradley sejtése, akkor gondolom az hatással volt az édesanyjára is, legalábbis filmekben, sorozatokban mindig így van, hogy egy rég látott szerelem fel tudja kavarni az állóvizet. Az pedig, hogy ez mennyire igaz, passz, mivel én még soha nem horgonyoztam le senki mellett se hosszabb távon.  
- Remélem tudod, hogy most egy picikét gyűlöllek. – és még a mutatóujjammal és hüvelykujjammal is mutatom a távolságot. - Inkább az első, de elég csak a kézben fogni, vagy jön a kiegészítés is, hogy fejemre, arcomra is rá kell rakni? – kicsit bosszúsan nézek rá, de aztán elnevetem magam, hiszen ritka az, amikor tényleg haragudnék rá, vagy durcás lennék. Mondjuk utóbbi gyakoribb, ha például valamit elfelejt, amit megbeszéltünk, de olyankor se szoktam hosszan durcizni és amúgy is mindig tudja, hogy mivel engeszteljen ki.   Viszont a mosolyát látva képtelen lennék nemet mondani erre, hiszen az volt a célom, hogy kicsit kirángassam abból az állapotból, amibe keveredett. A mosolya ellenére a pillantása továbbra is beszédes maradt, hogy még mindig kicsit elveszett és szomorú, de már legalább mosolyog és lelkesedése is akad azzal kapcsolatban, hogy a bakancslistáját megpróbáljuk kicsit csökkenteni, mielőtt újra gyarapodni kezdene.
- Részemről rendben van, pár nap biztosan bele fog férni. – kisebb habozást követően szólalok meg, hiszen végig kellett nekem is gondolnom azt, hogy mi a terv még nyárra, de azon kívül nem jutott más eszembe, hogy Kalilah-val is kiruccannunk kicsit. – Majd szólj, hogy neked mikor fér bele a pár nap, az őszi szünetnél meg ajánlom, hogy ne jöjjön közbe semmi se. Nem szeretek feleslegesen szervezni és már ránk fér az, hogy kicsit távolra keveredjünk mindentől és mindenkitől. – pont nem érdekelne az, ha a foglaló elveszne, amit kifizettünk már, hanem egyszerűen csak jó lenne kicsit hosszabb időre kiszakadni ebből a városból, a családi dolgokból és az egyetemi mókuskerékből. – Viszont amint megvan, hogy mikor is lesz a szünet, akkor neki állhatnánk majd szervezni az utat. – nem kell előre mindent kőbe vésni, de a helyszínt és a szállást azért elintézhetjük, aztán meg majd kitaláljuk, hogy mivel is dobjuk fel a nyaralásunkat.
- Mert szerinted fogunk addig élni? – felvontam a szemöldökömet, miközben a laptopját is arrébb toltam, mert akkor még ráérünk a szervezéssel is, de kibújni már nem fog tudni alóla, maximum nyomos indokkal és ezt ő is pontosan tudja. – Nem várathatsz addig vele. Még a végén miattad fogok megvénülni, mert lógva hagysz, és a kíváncsiság kicsinál. – komolyan csendült a hangom, de a hamiskás mosoly, ami arcomra költözött elárulta azt, hogy csak bolondozom vele. Kicsit közelebb is hajoltam, játékosan az ujjamat végig húztam a hátán vagy mellkasán, attól függött, hogy miként is helyezkedett el az ágyon. Közelebb hajoltam hozzá. – Mit kellene tennem, hogy hamarabb is olvashassam? – fülébe suttogtam és puszit nyomtam arcára, ha csak nem fordult bele, de aztán kuncogva visszadőltem az ágyra, mert csak játszadoztam vele. Ha akarja, akkor majd úgy is megmutatja, nem fogom nyaggatni miatta. Egyszerűen csak még inkább ki akartam rángatni őt abból az állapotból, amiben ráleltem a betoppanásomkor.  
Hanglejtése elárulta azt, hogy csak húzni próbál, de újra kicsit azért meglepődve fordultam felé és próbáltam rájönni arra, hogy vajon mennyire ugrat és mennyi igazság lappanghat abban, amit mondott.
- Te tényleg még nem olvastad A kis herceget? – muszáj volt rákérdeznem, mert nem akartam elhinni azt, hogy most először olvasná. Egyik kedvenc könyvem és több féle kiadásban is ott lapul a polcomon. – Ezt lehet orvosolnunk kéne. Még a végén minden este felhívlak és felolvasok neked egy fejezetet belőle. – felvontam a szemöldökömet is, miközben hangom dallamosan és jókedvűen csendült. Az, hogy képes lennék-e erre? Talán. Azért vicces lenne olvasni neki, de még azt is kinézném, hogy simán bealudna a hangomat hallgatva, mert már volt rá példa az elmúlt éveink alatt, hogy a fejét az ölembe hajtva engem hallgatva szenderült álomba.
- Miért van jobb dolgod? Vagy ma egész nap az ágyban akarsz maradni? – kíváncsian csendült a hangom, miközben a plafont szuggerálom a válaszára várva, hiszen felőlem tényleg ma is mehetünk bármerre. Ráérek, mert nem kell sehova se rohannom és senkivel nem beszéltem meg mára találkozót se. – Tiéd vagyok mára. – kicsit még szét is tárom a karomat, mert ez szerintem eddig is egyértelmű volt, így mindegy, hogy nappal vagy éjszaka akar elcsavarogni valahova.
- Szóval megint tilosban akarsz járni? – nevetve fordulok felé, hiszen a nyelvnyújtását látva nehéz komolynak maradnom. Játékosan kicsit még meg is böködöm a mellkasát, ha tudom. Remélem, ha egyszer ráveszi magát, akkor engem is magával rángat, mert biztosan remek érzés lehet, vagy legalább valaki mást, hogy ne egyedül legyen ott, meg előtte jól fel is készülne rá.
- Sült tücsköt megkóstolnám, ha jól van elkészítve, akkor talán annyira borzalmas nem lehet. – a kérdését hallva azért nekem is el kellett kicsit gondolkodnom, mielőtt megszólaltam volna, de sokszor emlegetik a sült tücsköt, így ideje lenne kipróbálni már. Remélhetőleg nem lennék rosszul, amint meglátnám, vagy utána.– Tudsz olyan helyet, ahol ilyeneket lehet enni, vagy az internet a barátunk lesz? – ha utóbbi volt a nyerő, akkor a laptopját felé toltam, én pedig elvettem a füzetet, hogy átfussam. Néha kicsit hümmögtem, vagy felvontam a szemöldökömet a listát olvasva, olykor pedig még rá is pillantottam „ez most komoly?” nézéssel.
- Mit szólnál, ha Szabadság-szobor helyett kicsiben kezdenénk és felhőkarcolót másznánk meg? Múltkor láttam, hogy van ilyenre lehetőség.  – szerintem izgalmasnak tűnik és talán akad még mára hely, ha nem, akkor majd megyünk máskor, de szívesen kipróbálnám. –Skydiving? – szólalok meg, miután kiszúrok egy újabb olyan lehetőséget, ami talán nem igényel hosszabb előkészítést és ki tudja, talán szerencsénk lesz. – Le is mehetünk a partra, megnézni az árusokat vagy azt, hogy zajlik-e valami rendezvény, vagy inkább itt akarsz maradni? – kérdőn pillantottam felé, miközben átfordultam az oldalamra, hogy jobban lássam őt.

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
there is no right time,
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad EmptyPént. Aug. 23 2024, 23:08

Celeste Joy

Celeste is megdorgál az elfajult buli végett, nem tudok mit mondani, vagy tenni, csak hallgatom őt. Már megkaptam érte a magamét, de Cel-től hallani még szarabb érzés. Elkúrtam, de szükségem volt erre az egész haddel haddra, hogy kikapcsoljak. Megtörtént. Bár nem ekképpen akartam kikapcsolódni, de most tényleg eltoltam. A büntetésem meg? Volt olyan? Volt hát.
- Kitakarítottam az egész házat. Mindentől. - bőven elegendő büntetés volt, főleg még kómássan, ittasan, nagyon jót szórakoztam mellette tényleg. Főleg a kanapé suvickolásával. Így józanul belegondolva...rohadt undorító egy társaság voltunk. Még egyszer ennyi mindenkit nem csődítek össze...inkább máshova megyek bulizni. Nem szedik szét még egyszer a házat. Nem vagyok érzékeny gyomrú, de most tudnék panaszkodni Joynak. De, nem teszem, hiszen én kúrtam el, hát elviselem a következményeket. Ez ilyen. Ami pedig a bulirombolót illeti... még Joy is rákérdez félve. Hogy ő az a hiányzó láncszem-e az életemben? Anya exe, még egyetemi éveik alatt mentek szét, amire nincs válasz sem, hogy mi okból. Nekem akad sejtésem, de ezt anyától kellene hallanom...nem akarok csalódni venne. Nem akarom azt hallani, hogy mert nem illettek össze... az igazat akarom. És a buli utáni takarítás is olyan...anya menekült Timothée-től.
- 90%-ig biztos vagyok benne, hogy igen. - adom meg a választ végül kisebb hallgatást téve a dolog körül. Még párszor körül futom a dolgot magamban, de akárhány sprintet is futok, ugyanoda lyukadok ki. Timothée katonaféle, anya párja volt az egyetemi évek alatt és elvileg nem csalták a másikat, így aztán anya reakcióit is látva, mikor vele kommunikált és most...csak rá tudok gondolni. A fickó szavai vízhangot vernek a koponyám falain belül.... itt a válasz a nyelvem hegyén. Csak egy biztos válasz kell anyától. Persze ha igen lesz a válasza, akkor fogok kiakadni igazán, mert a mai napig titkolja... holott itt volt az orra előtt a hapsi! Az okot is elárulhatná, de tuti azt nem fogok, csak a tiltakozást nagy erőkkel. A gatyával foglalkozva ér el a lány hangja az ágyról. Nem hagyom abba a ruha felhúzását, hallom amit mond és azt is tudom, hogy tennem kell valamit, mert bele fogok őrülni. Még ennél is jobban kiborulhatok és kitudja merre tovább majd akkor. Nem reagálok, csak egy pillanatra állok meg, míg végez a szavakkal, az alku feltételével, ezután telepszek le mellé az ágyra. Nem akarok mondani rá semmit és talán választ sem vár rá. Nem tudok mit mondani... csak jár az agyam rajta, de nem örökké. Ezt is tudom. Véget ér ez egyszer majd, nem igaz? Miért fáj nekem ez egyébként? Nem kellene foglalkoznom ezzel az egésszel, mikor 20 évig sehol sem volt.
- Adj 24 órát most kezdődően. - pillantok rá jelentőségteljesen, hiszen úgy érzem, hogy képes vagyok rá, teljesen elsodródni sem akarok, jobb mielőbb túlesni rajta. Kerülgethetjük napokig a forró kását, de egyikünknek sem fog jobb lenni. 20 évnyi hallgatás után anya fellélegezhet. Tulajdonképpen vele teszek jót, hiszen ez a baja mostanában, nem? Hallgat, őrlődik, nem tud emészteni, nem tudja, hogy miképpen adagolja a dolgokat ennyi idő elteltével. Mi van, ha nem állok elé? Mi van, ha képes lenne még hetekig hónapokig húzni halasztani? Mint ez a húsz év... Nem, nekem annyi időm nincs. Sem erőm...így is épp eleget vártam türelmesen. Érthető, hogy meguntam a hallgatását az apám személyét illetően. Ez az érzés hajt, visz előre. Szóval jobb is, hogy a listámra térünk át, annak, hogy átnézzük több hasznát vesszük, minthogy rágódjak anyám titkán. Holnap ilyenkor már Joy is tudni fogja a választ, elfogom mondani neki, amint anya kiböki. Cel kérdésére elvigyorodok. Tudom, hogy nem kedveli a rovarokat és az egyéb ilyesmiket, azonban képes vagyok az ilyesmikre.
- Vagy egy darab óriáspók, vagy több száz mindenféle közé belépni... - vonok vállat és a huncut mosolyommal tekintek rá, a szemeim boldogságot sugároznak. Persze lapul ott még negatív is, de azt próbálom a másik irányba terelni. Az egy mindig jobb, mint a több, jelen esetben szerintem ez jobban hangzik. Személy szerint nem akarok az egész testemen végig cirkáló pókokat, de ha tovább agyalok rajta, akkor megfogom lépni a dolgokat. Mersz, vagy nyersz. A nyaralás az kérdéses minden téren, ha kitudódik az igazság, nem tudom, hogy bele tudok-e nézni Tim szemébe úgy, mint egy apáéba. Már ha persze igazak a kételyeim, hogy anya miatta nem szól semmit és miatt van taccson. De ezt lapozom is át...
- Hát figyelj. Elmehetünk most nyáron egy rövidebb pár napos útra valahova. 3-4 nap nem a világvége. Ősszel meg ahogy beüt a szünet indulhatunk és a szünet végén estére haza jövünk... akadály talán nem lesz. Nálad? - gondolkodok a részletekbe, hiszen bármi közbe jöhet, mondjuk a bulikat kis ideig biztosan kerülni fogom. De ezen kívül is felütheti a fejét szinte bármi. Szülinap, esküvő, családi összejövetel, egyéb kikapcsolódás másokkal. Én jelenleg mindent a sarokba a szőnyeg alá kotortam. Foglalkozok minden mással, ha ideje lesz. A laptopom a helyén van, a jelszót tudja, szóval Joy előtt nincs akadály, bátran böngészheti a netet. A közösségi oldalamra nem tud belépni, bár semmi rejtegetni valóm nincs ott sem.  A levélírást már eldöntöttem, talán azt is tudom, hogy mi fog benne állni. Akkor sem felejtem el annak tartalmát, mikor az arcomra puszi kerül. Szemöldök húzogatóan figyelek rá a csajra, de aztán felnevetek fejet ingatva.
- Majd 102 évesen elolvassuk mind a ketten, ha idén megtudom írni. - válaszolok ennyit, bár miért is ne tudnám megírni még idén? Talán 2 hónap alatt sikerülne megírnom teljesen minden gondolatomat, gyászomat, kínomat, keserűségemet, örömömet, büszkeségemet, csalódásomat belebiggyeszteni. Annyi de annyit írnék bele, hogy szerintem egy oldalra bele sem férne. Az idő az megint egy nagy kérdőjel. A TV felé nézek, a mellette lévő két könyv várat magára úgy két hete is már.
- Van két könyv, amit ki akarok olvasni. - persze csak húzom az agyát, kihalható az elmélázó hanglejtésből. - Félix Lope de Vegának van egy A kertész kutyája című kötete, ami felkeltette a figyelmem...meg van egy Antoine de Saint-Exupéry; A kis herceg féle könyv... szerinted előtte, vagy utána olvassam el, ha megjöttünk? - érdeklődöm tudatlanul, húzom az agyát, mert sorra kerülnek úgyis. Persze nem olyan fontosak, de azok lennének, most kezdtem spanyolt tanulni nem is olyan régen, jó lenne nem elfelejteni, amit online megtanultam. Hasznos lehet még a nyelvtudás. Majd egyszer Spanyolba akarok kimenni, talán kicsit hosszabb távra, csak amíg tanulok, addig nem igazán van rá lehetőségem. A nyári munka meg odébb van...jövőre azt is kellene... bár csak tervezgetek és sok minden is akad a fejemben. Ám Joy kérdése megfog.
- Ma? - kérdezek vissza, mintha nem jól hallottam volna, de tényleg nem értem, hogy miért sürgős ezt most? - Mármint míg világos van, vagy sötétben is jó? Az utcán? - kérdezgetem, mert hát akad több is, de egyik sem olyan, ami egy nap megvalósítható. Egy nap egyik órájában. Vagyis hát, biztos akad, így rá is nézek a füzetre...bár most megfogott és tanácstalan is lettem egyben.
- A szabadságszobrot már láttam, kívül belül...bár még szabadon nem másztam meg. - húzom be a nyakamat, de aztán nyelvet öltök. Viccelek, mondjuk tervben volt régebben, valahogy mindig odébb pakolgattam.
- Japán mangát akartam egyszer elolvasni, de az egyetlen hely, ahol árulnak mangát és egyéb ilyesmit, zárva. Élő bogarat árulnak valahol? Képes lennél megenni valamilyent? - kérdezem kérdőn felhúzva a szemöldökeimet. Egyszer ettem nagyobbacska hangyát, meg ugye a halakat is megeszem, a polipot, de a bogarak messze állnak tőlem. Az is csak táplálékforrás akármennyire is undorító és hát rajta van a listán. Tücsök, vagy selyemhernyó. De ha ő lát olyat ebben a füzetben, amit megvalósíthatok belőle, akkor csak szóljon. Annyi minden van felírva már, hogy elvesztettem a fonalat.  

- - -

Bradley

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
Not even talk.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
KIKI
DAD
114
★ :
Joy & Brad EmptyCsüt. Aug. 22 2024, 10:27

You're my nemo.
Aggódva hallgatom őt, miközben a történtekről mesél és kicsit még a számat is elhúzom a nem tetszésem közepette. Legszívesebben kicsit megcsapkodnám, amiért ennyire felelőtlen volt, még ha pontosan tudom azt is, hogy legalább annyira nem fél kockáztatni az életét, mint én. Sőt, talán még nálam is nagyobb hülyeségeket csinál, amikről lehet még én se tudok.  Amikor megemlít egy harmadik személyt, akkor kicsit meglepetten pislogok párat és már majdnem mondanék valamit, de aztán meggondolom magam, így sietve csukom be a számat, ami kicsit tátva maradt. Kicsit kezd olyan érzésem lenni, hogy nem véletlen említette meg, ahogyan nem véletlen az se, hogy kiemelte mikori barátról is van szó.
- Nem vagy normális, hogy hagytad idáig fajulni az egészet! – esélyesen nem ezt kellene mondanom, de ismer már, hogy tudja, ami a szívemen az a számon. Még akkor is, ha nem túlzottan kedves az, ami most elhagyta a számat. – Kész szerencse, hogy nem lett se neked, se anyudnak baja! Nem is értem, hogy mit gondoltál... – még mindig nem igazán tudom hova tenni azt, hogy miként harapózhatott el ennyire a buli, vagy ő miként is hagyta kicsúszni ennyire a keze közül az egészet. Tudom, házigazdának lenni néha szívás, mert észnél kell lenni valamennyire, én legalábbis olyankor mindig ezt az elvet vallottam. -  És mi lett a büntetésed? Meg anyud is épségben megúszta? – egyáltalán hogy gondolja azt egy velünk egy korú, hogy egy felnőttnek neki akar menni? Más dolog az, ha szájalunk, vagy a tettek mezejére is lépünk.
Rövid ideig morcosan fürkésztem őt és párszor még a fejemet is megingattam, majd elpillantottam a fényképek irányába, ahol rólunk is volt közös kép, meg olyan is, amin csak én voltam. Haboztam, de egy korábbi gondolat foszlány nem hagyott nyugodni.
- Brad… - habozva szólaltam meg, de szinte egyből el is hallgattam, majd újra felé fordítottam a fejemet és arcának a rezdüléseit fürkésztem. – Azt gondolod, hogy ő lehet? – direkt nem tettem hozzá, hogy az apád, mert nem akartam még inkább felkavarni az állóvizet, meg az is lehet, hogy tévedek, de még is csak az a buli után borult ki ennyire és zárkózott be. Akkor csak ahhoz van köze és más felnőttet nem említett, mármint az anyuján kívül. Simán lehet az is, hogy teljesen téves a következtetésem és inkább az alvás kellett volna választanom, mintsem azt, hogy rá töröm az ajtót, még ha utóbbit egyáltalán nem bántam meg. Sőt, inkább örültem, hogy itt voltam és legalább nem őrlődhet tovább egymagában. Néha ki kell mondanunk a dolgokat ahhoz, hogy rábírjuk magunkat a cselekvésre is.
Szeretnék rajta segíteni, de valahogy úgy érzem, hogy most képtelen vagyok rá. A hangulat másabb, mint lenni szokott, nincs nyoma poénkodásnak, egymás agyát se húzzuk. Inkább kicsit feszültnek és szomorúnak hat a jelenlegi légkör, mintsem vidámnak. Arról nem is beszélve, hogy viharfelhők szinte tapinthatok, de még se tudok egyet se elűzni, csak azt remélem, hogy legalább egy kis fényt képes leszek hozni az életébe és valahogy segíteni rajta. Ezért is döntök úgy, hogy inkább másabb irányba terelem a beszélgetést és hagyjuk a nyaralást is, hagyjuk mindent és inkább legyen szó olyanról, ami mindig lelkesedéssel tudta eltölteni, még pedig a listája. Tudom, hogy imádja bővítgetni, ahogy megvalósítani is az elképzeléseit. Vajon a legutóbbi átnézés óta mennyi minden került rá és mennyi minden lett kipipálva?
A visszakérdezését hallva csak bólintok, miközben őt fürkészem és amikor a szekrényhez lép, hogy felkapjon legalább egy nadrágot, akkor egy aprót sóhajtok és nem bírom tovább magamban tartani azt, amit gondolok. Egyszerűen csak ki kell mondanom.  
- Nem futhatsz örökké. – óvatosan csendül a hangom, majd széttárom a karomat is. – Nézz magadra, halovány mása vagy annak, aki lenni szoktál és minél inkább tovább kattogsz az egészen, annál inkább be fogsz csavarodni és ki tudja, akkor mit teszel. Eddig se féltél kockáztatni az életedet, a testiépségedet, de most, hogy ennyire káoszos minden odabent még óvatlanabbá válhatsz és egyetlen egy figyelmetlenség akár a vesztedet okozhatja. – lehet, hogy meg se fogja hallani mindazt, amit mondok és inkább a listával kellene foglalkozni, de valahogy akkor is muszáj őszintének lennem vele, hiszen mi mindig is azok voltunk egymással. Én legalábbis biztosan. – Ha kell, akkor én csórom el a telefonodat és küldök egy üzit Soroya-nak, hogy beszélni akarsz. – tudja, hogy megtenném. – Kössünk alkut, ha megteszed két héten belül, hogy beszéltek, akkor teljesítem egy kívánságodat. – mármint elméletben tényleg megtenném, de ez persze merőben függ attól is, hogy vajon mit kívánna. Tisztában vagyok azzal, hogy már nem vagyunk öt évesek, akiket csak úgy meg lehet vesztegetni, de talán bejön. Kíváncsian fürkészem őt, amikor pedig közelebb lép az ágyhoz, akkor kicsit arrébb gurulok rajta, hogy elférjen ő is, majd átfordulok a hasamra, hogy jobban lássam a listáját én is.
- Tényleg egy óriáspók? – még a hideg is kiráz a gondolattól, a fülem mögé simítom a hajamat. – Legyen, de ezért még számolni fogunk. – egyszer élünk és néha felül kell emelkedni a félelmeinken és szerencsére nem kígyókat mondott. – A nyaralás részemről rendben van, belefér még neked a nyáron, vagy inkább az őszi szünetben lógjunk el? – sietve pillantottam körbe, és ha megláttam a laptopját, vagy ipadjét, akkor felálltam érte, ha nem volt szem előtt egyik se, akkor a telefonomat halásztam ki a táskámból és elkezdtem keresgélni neten. – A levélírás tetszik, kíváncsi lennék, hogy mit írsz a jövőbeli énednek és milyen titkos álmokat dédelgetsz. – kicsit közelebb is gurultam hozzá és puszit nyomtam az arcára, aztán tovább néztem a lehetőségeket a neten. – Mikor is érsz rá? – direkt kezdtem bele a szervezésbe, mert így esélye se lesz kihúznia magát belőle. Egy pillanatra elgondolkodtam és kipillantottam az ablakon át.  – S nincs olyan a listádon, amit esetleg akár ma is meg tudnánk tenni? – ki akartam őt innen rángatni, kivinni a szabadba, hagyni azt, hogy egy kis fény legalább ilyen módon bekúszom az életébe.

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
there is no right time,
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad EmptyVas. Aug. 04 2024, 21:37

Celeste Joy

Miért nem tudtam parancsolni magamnak? Miért kellett annyit innom? Miért nem tudtam visszafogni a buli vadabb hangulatát? Egyáltalán miért kellett olyan arcoknak is jönnie, akiknek helye sem lett volna ott? Megannyi kérdés, de válaszokat nem lelek sehol. Megosztom vele a részleteket, de persze kiborulásának hangot is ad egy pillanat alatt. Szinte lecsesz, hogy nem figyeltem oda. A többiek nem érdekelték, de hogy én gallyra ittam magam, arra már harap. Ám kérdéseire nem adtam választ. Miért? Minek? Ne m tudom. Megtörtént és kész. Talán az összejött dolgaim felett akartam keresztet vetni, vagy egyszerűen máshogy nem ment a levezetés. Vagy csak túl sokan akartak itatni, bár tudok nemet mondani, így tényleg nem tudhatom, mi is üthetett belém. Most már mindegy. Lecseszett. És mérges lett rám, mert aggódik. Mindig. Mióta csak megismertem. Megakar óvni, holott ez az én dolgom lenne. Megóvni őt és magamat is egyben. Az, hogy kinek lett baja, csak fejet ingattam, nem érdeklődtem körbe józanságom pillanataiban és talán jobb is, hogy kihagytam a tisztelet köröket. Valahogy nem tudtam magam rávenni, azok után, hogy rájöttem, hogy anyám az exét riasztotta.
- Anya? Anya... Izééé. Hát...nem tudom... elkezdte lezárni a bulit sikertelenül, senki sem mozdult, mindenkit hajtott a pia. A pörgés. A buli vége meg az exének jelenléte vetett véget. Akit utoljára az egyetemi évei alatt látott...ő zavart haza mindenkit. - magyaráztam az emlékeim tisztaságát, ami még megy, itt még képben voltam, ráadásul furcsának hatott az egész szituáció. Anya eleve furcsa viselkedést generált, meg hát Timothée korábbi szavai az elevenembe martak.
- De mindenki morgott érte, verekedés is volt, anyámnak is majdnem neki esett az egyik csaj, mert lemerészelte kapcsolni a zenét... meeg.... - gondolkodok el, hogy mi is volt még lényegében, de aztán eszembe jut. - Feldöntötték verekedéssel az üveges vitrint, széthánytak mindent... - részletezem ennyire, hogy mennyire hullott szét a buli körülöttem. És ittasan kezdtem el kombinálni, hogy anyám miért pont az exet hívta? Az az ex pedig katonasági és kint dolgozik és húsz évvel ezelőtt anyámmal volt... szakítottak is és... és ennyi. A kombinálásomnak lehet, hogy semmi értelme sincs. Lehet, hogy hamis álmokat kergetek, de nem akarom, hogy csupán álom legyen mindez. Kifakadok Joy felé, egyszerűen nem tudom magamban tartani az érzéseimet és a gondolataimat, egyszerűen minden ami bennem kavarog...a fültanúja lesz. Persze végig hallgat és talán ötlete sincs, olyan hirtelen jöttem ezzel az egésszel, de... a tanácstalansága kirajzolódott rajta. És persze anyával jön. Tőle kell ilyen téren kérdezősködnöm. Ezzel tisztában vagyok én is, ez tiszta lap, de mi van, ha csak hárítani fog, vagy nem is a kérdéseimre válaszol, vagy egyszerűen csak kinevet? Akkor török össze igazán, ha 20 év múlva sem lenne képes az igazsággal előállni. Tudnom kell, hogy igazak-e a rám törő gondolatok és nem csak magamat ostromlom feleslegesen. Tudnom kell, hogy az apám létező-e, vagy épp halott. Az utóbbit nem akarom semmiképp sem, akkor nem válna valóra egy kívánságom se. Élnie kell...nem? Ha halott, arról tudnom kellene, anya elmondta volna, ugye? Mindenképp szólni fogok, ha van bármi előre lépés az üggyel kapcsolatban, bár olyan semmisnek érződik, mégis hatalmas nyomás van rajtam. Fel is pattanok, hogy a lábaimba vezessem a feszkót, alig sikerül, túl nagy bennem a harag, a csalódottság és a keserűség. A hajamba túrok, próbálok terelni, elmenni a gondolataimtól messzebbre és csak Celeste jelenléte az, mi elterelné a figyelmemet. De nem tudja, így a nyaralásra kérdezek rá. Hátha kicsit elfelejthetném egy pillanatra ezt az egész őrületet, amely rám tapadt, mint egy rohadt pióca. Kezdenem kell vele valamit tudom, de hogy lépjek is...nem tudom hogyan kezdjek neki. Ráemelem a pillantásom, ahogy mesélni kezd, lassan végig vezetem rajta a tekintetem. Szinte tőmondatokban beszél és nem is annyira izgatottan, mint amilyen szokott lenni a történetei közben. Szóval észrevette és nem tetszik neki a kérésem. A váltás nem segít, hiába hallgatom és mélyülök bele a szavakba és képzelem magam bele...minduntalan kitaszít az egészből. Tele van a fejem többrétegű kíváncsisággal, ám nem segít rajtam semmi sem. Elterül az ágyon és...ő is megsemmisül, nem megy neki, míg én így létezem csak. Mozdulatlan állok csak és figyelem az elterülő vékony szexi testét. Meg sem fordul a fejemben semmi extra vele kapcsolatban, még így egy szál gatyában sem. Hülyeségeket csináltak, szórakoztak és jól érezték magukat. Én is ezt műveltem idehaza és ilyen helyzetbe, gondolatokba menekültem és semmi nem segített. Joy korábbi szavai sem löktek meg, de a felvetése, hogy a listámat lessük meg... szedjük elő. Figyeltem az összegömbölyödő alakját, majd az asztal felé sandítottam.
- A listát? - motyogtam szinte csak magamnak, majd tétova mozdulattal léptem meg a távolságot a listáig, vettem a kezembe, majd fordultam vele Joy-hoz, hogy letegyem mellé, de közben fordultam újabbat, hogy a szekrényemből előszedjek legalább egy melegítőnadrágot. Addig sem lesznek félreérthető helyzetek, ha benyitna bárki is. Mégis ki nyitna be? Felhúztam magamra a nadrágot, majd a lány mellé másztam, rá hasaltam az üres ágyrészre és felkönyökölve nyitottam meg a füzetet a 100 ponttal. Akadt rajta katonai gépekben való beszállás, manőverezések rajta, extrém sportok, szóval mindenféle, akadt mindenféle. Még autogram kérés is bizonyos nagyágyúktól, akik tényleg letettek az asztalra mindent.  
- Elmehetnénk a Bahamákra cápákkal úszni. Vaagy hidroplanon repülni, esetleg a jövő magamnak levelet írni... óriáspókot tartani egy rövid ideig a kézben... - sorolom fel a majdnem megvalósíthatóbb dolgokat, de mind olyan messzinek tűnik jelenleg.

- - -

Bradley

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
Not even talk.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
KIKI
DAD
114
★ :
Joy & Brad EmptySzer. Júl. 31 2024, 21:46

You're my nemo.
Rohadtul fájt látni azt, hogy mennyire is szétcsúszott, mintha csak megint halovány mása lett volna önmagának, én pedig egyre inkább tanácstalanabbnak éreztem magamat, hogy vajon mit is kellene tennem. Mindenáron segíteni szerettem volna neki, de vajon mivel lehetek nagyobb hasznára, ha beszéltetem és megpróbálom megtudni, hogy mi küldte ennyire padlóra, vagy inkább azzal tennék jót, ha karon ragadnám és magammal rángatnám ki a világba, hogy megint valami őrültséget tegyünk, ami elterelheti a figyelmét? Termesztésen csak szigorúan azt követően, hogy magára kapott még valamit, mert esélyesen se ő, se a környék nem díjazná, ha egy szál gatyában kezdene rohangálni az utcán. Eme gondolatnak köszönhetően viszont alig észrevehetően azért elmosolyodtam, mert eléggé vizuális típus voltam világéletemben.
Aprót sóhajtottam, miközben az érintésemmel próbáltam kicsit megnyugtatni őt és biztatni arra, hogy nyugodtan kimondhatja mindazt, amit érez és gondol. Én itt vagyok neki, még akkor is, ha nem fogom tudni megoldani a problémáját, hiszen mind a ketten nagyon fiatalok vagyunk, hiába is várják el gyakran azt tőlünk, hogy már úgy viselkedjünk, mintha felnőttek lennénk. Tanácstalansága, elveszettsége szinte már-már fojtogatónak hatott a beálló csendben, de még se mozdultam el mellőle. Helyette csak hozzábújtam, mintha azt remélném, hogy a közelségem nyugtatólag fog hatni rá, ha már nem volt lehetőségem teljesen átlátni a benne tomboló káoszt, pedig szívesen a kezéért nyúltam volna, hogy kivezessem onnan őt, de amíg nem avatott be, addig esélyem se volt rá. Fájt így látnom őt, és még inkább padlóra küldött annak a tudata, hogy nem hozhatok vissza egy kis fényt abba a sötétségbe, amibe keverte magát az elmúlt napok alatt.
Csendesen fürkésztem őt és pillanatok alatt megbántam, hogy tudtára adtam, hogy mire is kattantak rá megint a barátaink, mintha csak tényleg azt hinnék, hogy mindent jobban tudnak, mint mi. Nagyon is bosszantott az, amit el kellett viselnem miattuk az elmúlt napokban, de ugyanakkor, ahogy újra arcára siklott a pillantásom ostobának is éreztem magam, amiért ennek részben hangot is adtam, mert ez nagyon is eltörpült amellett, amin ő éppen keresztülment.
Kicsit megrökönyödve hallgattam azt, hogy mi is történt a bulin és legszívesebben tarkón csesztem volna, amiért ennyire felelőtlen volt. Mind a ketten szerettünk bulizni, de általában tudtuk azt, hogy hol a határ, vagy ha nagyon kezdett kicsúszni a talaj a lábunk alól, akkor ott volt a másik, hogy elkapjon és megállítson benne.  
- Mi a franc ütött beléd? Még is miért akartad leinni magad ennyire? – idegesen túrtam a hajamba és próbáltam egy kis higgadtságot magamra erőltetni. -  Még szerencse hogy nem lett komolyabb bajod! – egyszerre adtam hangot a nem tetszésemnek és az aggodalmamnak. Dühösen fújtattam is egyet, mély levegőt vettem. – Sajnálom. Egyszerűen csak... – hangom megbicsaklott, mert képtelen lettem volna kimondani azt, ami eszembe ötlött. Inkább csak lesütöttem a pillantásomat és kezünkön állapodott meg, hiszen egyértelmű volt, hogy aggódom érte, fontos számomra és mind ismerünk olyan történeteket, amikor nem jó véget ért egy-egy túlzottan elvadult buli, mert valaki nem ért haza. Egyszerűen csak nem értettem, hogy miként lehetett ennyire felelőtlen. - Mármint remélem senkinek se lett baja. – bár esélyesen pontosan tudta ő is, hogy nem igazán érdekel az, hogy másokkal mi van, mert az első megnyilvánulásomban benne volt az, hogy számomra ő számított, hiszen fontossá vált az elmúlt évek alatt. Hiányzott, ha nem beszéltünk, vagy találkoztunk. Őt senki se tudná pótolni az életemben. – Anyukád nagyon kiakadt? Miként sikerült véget vetni ennek az őrjöngésnek? – hezitálva csendült a hangom, mert lehet akkor történt valami? Ott hangzott el olyan, aminek köszönhetően Brad a gondolatainak útvesztőjében ragadt?
Hagytam, hogy a csend ismételten ránk telepedjen, mert míg ő esélyesen a gondolatait és érzéseit próbálta rendezni, én addig igyekeztem nem túlzottan kiakadni rá, amiért ennyire felelőtlen volt. Ha baja esett volna, akkor nem is tudom mit csináltam volna. Az újabb vallomását követően könnyedén zavarodtam össze és a gondolataim még kuszábbá váltak, de arra tökéletesen jó volt, hogy elterelje a bulival kapcsolatos érzéseimről a figyelmemet. Pontosan annyira csapongóvá váltam érzések és gondolatok terén, mint az sejthető volt a megnyilvánulásaimból is, de még se kértem egyik miatt se bocsánatot, ahogy nem is kezdtem el szabadkozni. Pontosan tudta, hogy általában hangot adok annak, ami eszembe jut és ez most se volt másképpen. Aztán szükségem volt egy kis időre, mire kicsit képes voltam kikeveredni a rám telepedő döbbenetből, amit a mondandója okozott.
- Miért nem beszélsz anyukáddal? Talán, ha kész tények elé állítod, akkor nem fog elfutni és végre válaszokat kaphatsz azokra a kérdésekre, amik nagyon régóta kínoznak. – kicsit bátortalanul csendült a hangom, mert biztos voltam abban, hogy ő is gondolt erre, de valami miatt fél lépni, pedig nála bátrabb embert nem igazán ismerek. Rám is szokták mondani, de szerintem még nálam is bátrabb. – Lépned kell, nem hagyhatod azt, hogy teljesen felemészen a sejtésed. – szomorúan, aggódalommal telve csendült a hangom. Kezem újra arcára siklott és gyengéden megsimogattam. Szomorúan fürkésztem őt, mert segíteni szeretnék, de még se rángathatom oda, hogy bökje ki azt, ami a szívét nyomja. Tudom, hogy Soraya nagyon szereti a fiát, hiszen volt már szerencsém vele is találkozni az elmúlt évek alatt és biztos vagyok abban, hogy az ő szíve is hozzám hasonlóan részben összetörne, ha tudná, hogy milyen állapotban is van Brad. – Ha beszéltetek, akkor utána nyugodtan üzenj, vagy hívj fel és jövök, vagy találkozunk valahol. Ha nem is akarsz beszélni arról, ami elhangzott, akkor csak ücsörgünk és iszunk, vagy csak bámuljuk a vizet. Vagy akár világgá is mehetünk. – féltőn csendült a hangom, mert tartottam attól, ha még sokáig emészti magát, akkor bele fog roppanni, amit nem hagyhatok.  A világnak szüksége van a benne rejlő életvidám férfira, mert nagyszerű srác, akinek köszönhetően a világ is kicsit jobb hellyé vált, vagy legalábbis az én életem biztosan.
Kicsit ijedten rezdültem össze, amikor váratlanul felpattan és távolabb lépett az ágytól. Riadtan és elveszettem fürkészem őt, mint aki csak attól tart, hogy a barátja a szeme láttára fog összeroppanni az életsúlya alatt. Egyre inkább úgy éreztem, hogy sokkal rosszabb lehet a helyzet annál, mint amennyit megmutat számomra, aminek köszönhetően úgy éreztem, hogy igazán fogalmam sem lehet arról, hogy min is megy keresztül, vagy éppen milyen kettőséget érezhetett.  Tisztában voltam azzal, hogy a nevelőapját is nagyon szerette, úgy ahogyan egy fiú szeretheti az apját. Vajon lehetséges az, hogy netalán emiatt is tétlenkedik, mert tart attól, hogy tiszteletlen lenne az emlékének, amiért ő továbbra is kutatja és keresi a válaszokat a valódi apjára vonatkozóan?
A kérdése váratlanul ért és ez ki is ült az arcomra. Nem feleltem egyből, helyette tétován őt fürkésztem, de végül lemondóan sóhajtottam, mint aki nem biztos abban, hogy tényleg erről akar beszélni. Túlzottan éles volt a váltás.
- Szuper volt. – először csak ennyit bírtam kibökni, miközben továbbra is az ágyon ücsörögtem és onnan figyeltem őt. Hezitáltam, mert nem voltam biztos abban, hogy mennyire jó ötlet ennyire hirtelen témát váltani. A napbarnított bőröm meg alapból is beszédes volt, hogy sok időt töltöttem a napon. – Az időjárás csodálatos volt, ahogy a tengerpart és a víz is. Koktélokban se volt hiány és a kilátás se volt rossz. – megrántottam a vállaimat, mert még mindig fura volt erről beszélni ebben a helyzetben. Utóbbit meg persze nem csak tájra értettem, de ezt esélyesen ő is pontosan tudta. Máskor és másabb körülmények között én is beszédesebb lettem volna, de most annyira furán hatott, hogy egyszerűen nem ment. – Mondjuk az egyik srác kicsit összevágta magát, amikor túlzottan elbambult, mert monokinit nyomtunk Effyvel. Szerencsétlen úgy pofára esett tálcával a kezében. –elhúztam a számat, mert még mindig rémlett a baleset. Most is eléggé kivágott felső volt rajtam, ami még inkább egyértelműbbé tehette, hogy nem bikinifelsőben napoztam, mert jobb szeretek egyenletesen lebarnulni. Azt meg már tudta rólam, hogy nem vagyok szívbajos, hiszen rohantam már meztelenül is tóba. – Kár, hogy te nem jöttél. - egyszer felvetettem, hogy jöhetne, de nemet mondott rá. Azt mondta, hogy most nem tud elszabadulni és dolgoznia kell. Effy is pár napos eltéréssel érkezett meg és nem is maradt végig, de onnantól kezdve legalább nem egyedül kellett a nyakamba venni az éjszakai életet se, még ha nem is veszítettem el úgy a fejemet, mint Brad tette idehaza.
Hátradőltem az ágyán és elveszetten végigsimítottam az arcomon, aztán a plafont bámultam.
- Sajnálom, nem megy. Nem tudok arról beszélni, hogy mennyire jó volt, vagy milyen hülyeségeket tettünk, mert közben tudom, hogy te meg szenvedsz. – szomorúan csendült a hangom és lehunytam a szememet, miközben összegömbölyödtem az ágyán. – Én csak szeretném, ha újra mosolyognál és jól lennél. S úgy érzem, ha a nyaralásomról beszélek, akkor azzal ezt nem fogom elérni. – zavartan csendült a hangom. – Mi lenne, ha inkább elővennénk a bakancslistádat és legalább egy dolgot kipipálnánk róla? –  Vagy ha csak olyan dolgok szerepeltek rajta, amik szervezést igényelnek, akkor az se gond. Lássunk neki, vessük bele magunkat. Bármit megtennék azért, hogy legalább egy kicsit jobban legyen. Ha közben nem telepedett oda mellém az ágyra, akkor úgy fordultam, hogy rálássak, de továbbra is fekve maradtam.

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
there is no right time,
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad EmptyKedd Júl. 30 2024, 19:23

Celeste Joy

Cefetül lenni és úgy érezni magad, mint aki heteken át tartó bulit képviselt egymaga...úgy érzem magam, mint akit a földbe döngöltek és páros lábbal ugráltak a gerincemen. Nem számítottam a mai napra vendégre, így összeszedni sem tudtam magam, így Joy az összetört lelkemmel találkozhat, talán egész életem során harmadjára. Sokszor tudom kezelni a helyzeteket és anyám előtt is képes vagyok érett, felnőtt férfiként viselkedni, de mikor már nem bírom a terhelést, az képes olyannyira összeroppantani, hogy zaklatottá válok. Zaklatottá és tehetetlenné. Ki sem mozdultam itthonról a bulimészárlás óta, csupán foszlányokat hallottam abból a napból onnantól, hogy elvonultam. Jól esnek Celeste szavai és nyugtatóul is hatnak rám. Örülök a jelenlétének, még ha nem is látszik rajtam mindez. Terápiás kezelés az ő kezei által. Baromira áldás lenne tényleg! Khm...
Sokkal kipihentebbnek néz ki nálam és sokkal fittebb is. Régi fénykoromra emlékeztet. Mintha évek óta ebben az állapotban lennék komolyan. Pedig csak napok vannak mögöttem, semmi több. Kettő, talán három nap, hogy pontosítsak. Mióta a bulinak csúfos véget ért és másnap én is kijózanodtam, valamikor... Timothée addigra már lelépett, anya meg szemmel láthatóan is furcsa volt. Tépelődött valamin, amire még nem volt erőm rákérdezni. De talán Joy látogatása után esélyes lesz. Ám a szavaira nem tudtam mit mondani. Családon belüli dolgot egyedül kellene átvészelnem, főleg, ha csak agyalok valamin...valamin, ami ennyire kikészít. Főleg, ha válaszokat kutatok ezerrel. Anyámnak felhozni mindezt? Áh. Kényes téma mindkettőnk részéről, így csak magamat emésztem fel vele. Még. Mert ha Ő tudná, hogy van egy gyereke, akkor érdekelte volna a dolog...ugye? Ha tudna rólam, akkor...talán mondott volna valamit... akkor anyu nem mondott rólam semmit. Akkor anélkül hagyott mindent csapott papot anno, hogy tudott volna anya áldott állapotáról. Mi másra gondolhatnék még? Anya és ő, Timothée egyetemi éveik alatt kerültek közel egymáshoz. Egyik sem csalta a másikat mással. És ahogy anya viseltetik irányába és ahogy most viselkedik... túlgondolnám? Van szemem és látok is vele, használom. Számolni is tudok és Tim is katonacipőben jár...az egyetem után húzott el... ahogy anya is mondta. De elterelem a figyelmemet a buli felhozásával és Joy erre reflektál is. Amire nem hívtam meg. Nem, mert nem volt a közelben és nem fogom zaklatni, mikor jól érzi magát és kikapcsolódik éppen.
- Aha, románc. - mormogtam az orrom alatt és elnyomtam egy nevetést. Mindenki túl bonyolítja a dolgokat és ebből akadnak a félre értések. Mi meg magyarázkodhatunk. De muszáj nekünk mindig magyarázni a kettősünkről? A bulin is felhoztak minket, mint témát, hogy pont a mi példánkat senki sem követheti, mert túl bénák vagyunk. De mihez is? A barátságunk eléggé szoros, bőven elegendő ennyi nekem, hogy ő mellettem áll. A buli meg...
- Elszabadult. Verekedés volt, kiabálás, borogatás, üvegtörés...minden, amit eltudsz képzelni. Én meg...nem tudtam kezelni, a földig ittam magam addigra. - rövid és tömör lényegre térés, de többre nem vagyok képes. Hiszen ott volt Ő is, aki szinte azonnal ugrott az anyám segélykérésére. Eltelt húsz év és mégis ő volt az, kit felhívott és nem a rendőrség. Persze erről nem ejtek szót, hogy ki vetett véget ennek, hogy ki csődítette haza a népet. Valami ekkor kezdett derengeni, hogy miért pont őt? Oké, hogy megmaradtak barátnak, de...anya arckifejezései sokat tudnak mondani és elgondolkodtatóak. És ez, hogy talán igazam van, hogy Tim az, akire kisebb koromban is rákérdeztem anyától...hogy talán végre...összeroppantja a szívemet és a lelkemet is. Hiszen amilyen közelinek érzem az igazságot, olyan kurva messzi távolinak hat ez az egész. És szinte már összeroppant ez az egész hallgatás. De mi van akkor, ha ő nem kért belőlem? Mi van, ha anya okkal nem mondta el neki, nekünk...ez így túl sok. Egyszerűen nem bírom tovább. Kicsúszik a számon a gondolataim kavalkádja és Joy is meglepődik ezen. Megkell emésztenie neki is mindezt, hiszen létfontosságú, hogy most megértse a szavaim, amik szinte érthetetlenek és talán értelme sincs, mint kirakós darabkák összerakásában. Szétszórt vagyok és lehet csak kombinálok eszeveszettül, csak hogy a gondolataimat tereljem. De nem erről van szó. Tudom, hogy mit teszek, képben vagyok és tiltott szerekkel sem tolom magam, hogy amiatt lenne. Sőt...a megivott alkoholmennyiség már rég nincs a szervezetemben, hogy az okozná. És ez már régóta gondolkodóba ejtett. Amióta Timothée kisegített a motoros bakiban. Akkor ő mondta azt, hogy volt köze az anyámhoz az egyetemi éveik alatt és azt még kiszámolnom sem kell, hogy 20 évvel ezelőtt volt. Ráadásul katona... a lány kérdéseire számíthattam volna, olyan elemi erővel törnek rám a kérdéseinek hála az érzelmeim, hogy fejet rázok csak. Sok a kérdés és a válaszokat én sem tudom fixen. Az meg hogy bántott...
- Nem. Nem tudom. Csak elmélkedek. Semmiben sem vagyok teljesen biztos. De abban, hogy nem tud arról, hogy gyereke lenne... - feleltem meg összeségében az egészet. Amit én is biztosan tudok legalább. És fogalmam sincs, hogy mennyire jó dolog, hogy most bukkant fel, illetve tűnt el...anya a padlón van, megint...de azóta csak, hogy a fickó lelépett. Valamiről nagyon beszélgettek, de csak foszlányok értek el. Túl fontos lehetett és veszélyesre is tippelhetek, de nem tudom.
- Nem bántott semmivel sem... - suttogom, még a hangom is elakad, hogy az egészben talán anya keze van benne, hogy eltitkolhatott a kezdetektől. De csak ha helyes az elméletem...de miért lenne helytelen? Anya mindig másként viselkedik, mikor a fickó előkerül, vagy épp szóba kerül bármiért is. S mindez ólomsúlyként terül rám és egyáltalán nem is látom ebből a kiutat. Mégis mit kellene tennem? Nem ronthatok oda anyámhoz, hogy márpedig vallja már be az igazságot. Az utolsó kérdésére pedig nem is tudtam mit reagálni. Mivel keressem fel? Hogy lehet anya eltitkolta az igazságot előle és a gyereke vagyok? Ezzel kellene Timothée elé állnom? Marhaság. És miért nekem kellene ezzel elé állnom? Miért nem az áll elé, aki titkokat rejteget? Miért nem ő osztja meg a gondolatait a miértekre? Neki kellene válaszokat adnia és nem nekem kellene felkutatnom őket. Nem nekem kellen ettől rosszul lennem. Vagy rosszul éreznem magam...  Éreztem a simogatást, ám a gondolataim burjánázásában mit sem segített. A miértekre akarok azonnal választ, zsong a fejem, így fel is pattanok az ágyról egyenesbe, a feszültségemet a nyakam ropogtatásával próbálom oldani. Jobbra is és balra is megy ez jól, a hajamba túrok, ott tartom hosszasan és járkálni kezdek. Tudom, hogy tennem kell valamit, hogy anya elmondja, hogy mi is a helyzet ezzel az egésszel. Hogy semmi sem igaz ebből az egészből. Csak mondania kellene valamit, hogy jobban érezzem magam.
- Milyen volt a nyaralás? - pillantok vissza Celeste-re, lassan engedem le a kezem, de szintúgy visszavándorol a fejemre, a hajszálaim közé. Ott telepedik meg hosszas időre. El kell terelnem egy kicsit a figyelmemet erről az egész állapotomról, így is túlságosan bele ástam magam, félő, hogy nem viselem majd túl jól a folytatást. Már most is szarul érzem magam és nem a lelkinyomorról beszélek.

- - -

Bradley

Timothée Léon Chauvet and Celeste Joy Davenport imádják a posztod

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
Not even talk.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
KIKI
DAD
114
★ :
Joy & Brad EmptySzomb. Júl. 27 2024, 12:32

You're my nemo.
Csak megrántottam a vállaimat, miközben beljebb sétáltam a szobájába, hiszen nem akartam megzavarni az öltözködésben. Hiába nem most láttam először póló nélkül, attól még a pillantásom pár pillanat erejéig elidőzött a kidolgozott felsőtestén, majd pedig megállapodott az arcán. Aggódva fürkésztem őt és egyre inkább beköltözött a szívembe a félelem is, hogy megint ennyire rossz állapotban van. Egyértelműnek tűnt, hogy nagyon emészti valami, talán mostanában nem is nagyon aludt és erre szokás azt mondani, hogy úgy fest, mint akit elütött egy vonat. Ennek köszönhetően pedig egyre inkább bűntudatom támadt amiatt, hogy nem jöttem hamarabb. Még aznap fel kellett volna keresnem, hogy visszaérkeztem a városba, még akkor is, ha már estére járt az idő. Észre kellett volna vennem a nyaralás alatt is, hogy valami nincs rendben, de néha üzenetváltásokból nehéz megállapítani azt, ha valami gond van, mert könnyedén meg tudja játszani azt az ember, mintha minden rendben lenne.
Vajon akkor még jól volt, vagy már akkor se és átvert, hogy ne aggódjak és ne utazzak haza hamarabb?
Bármennyire is abszurd volt ebben a helyzetben, de elnevettem magam a válaszát hallva és megingattam a fejemet.
- Vigyázz mit kívánsz, még a végén tényleg a nyakadon maradok és addig csesztetlek, amíg újra jól nem leszel. Tudod, mint valami terápiás macska. – egyszerre volt komoly a hangom, de azért egy kis játékosság is megbújt benne, miközben a pillantásom elveszett az övében. Hiszen egyszer már a nyakán maradtam, itt töltöttem sok-sok időt, amikor összezuhant, mert az élet úgy döntött, hogy megfosztja őt az egyik legfontosabb személytől. Még mindig nem értem azt, hogy miért ennyire kegyetlen az élet, hiszen egy gyereknek szüksége van a szüleire és közöttük nagyon is szoros volt a kötelék. Én is kedveltem az apját, mert nagyon barátságos és kedves fickó volt.
Az ölelésünk hosszúra nyúlt, gyengéden simítottam végig a fején, tarkóján, majd a hátán, ha tudtam és még szorosabban vontam magamhoz, mert érezhető volt, hogy nagyon is szüksége van rá. Eléggé beszédes volt a reszketeg sóhaja vagy éppen az, hogy miként is „kapaszkodott” belém az ölelésünk alatt. Ha tudtam, akkor nyomtam egy gyengéd puszit is az arcára. – Legszívesebben seggbe rúgnálak, amiért akkora marha voltál, hogy nem szóltál, hogy gond van. Nem kell mindig mindennel egyedül megküzded. Mindig itt leszek neked. – kicsit megdorgáltam őt, még mielőtt kicsit távolabb léptem volna tőle, hogy kezem arcára tegyem és úgy vegyem alaposabban szemügyre. Vajon akad olyan, aki tud arról, hogy nincs jól? Volt támasza az elmúlt napokban, vagy teljesen elrejtőzött a szobájában? Nem kerülte el az se a figyelmemet, hogy félhomály volt csak a szobában, mert nem volt felhúzva a redőny se, vagyis inkább a sötétséget választotta a fény helyett.
Hamarosan az ágyhoz vezettem és leültettem rá, majd mellé ültem én is. Kicsit olyan érzésem volt, mintha csak egy marionettbábut irányítanék valami láthatatlan madzag segítségével. Figyeltem miként temeti az arcát a tenyerébe, mire a szívem újra belesajdult abba, hogy ilyen állapotban látom őt és azt kívántam, hogy bárcsak létezne valamilyen kézikönyv, ami segíthetne abban, hogy még jobban tudjam mit is kellene tennem egy ilyen helyzetben. Bizonytalan voltam, hogy mit tehetek vagy éppen mi az, amit mondhatok, mert nem akartam még több fájdalmat okozni neki, mint amivel alapból is szembe nézett. Roppant nehéz volt őt ilyen állapotban látnom őt és a szívem legmélyén azt kívántam, hogy bár csak képes lennék elvenni tőle minden fájdalmat és keserű, szomorú érzést, hogy újra vidám legyen és a mosolyával megajándékozza a világot.
Kezem hátára siklott és gyengéden megsimogattam, mintha csak szavak nélkül akarnám tudatni vele, hogy itt vagyok és szívesen meghallgatom, bármiről is van szó. Néha már az is tud segíteni, ha valakinek beszélhetünk arról, ami a szívünket nyomja.
- Arról, amire elfelejtettél meghívni és emiatt mindenki azt, hiszi én vagyok az oka, hogy remetévé váltál? Fogjuk rá, bár sokat nem tudtam meg. Fontosabbnak tartották azt tudatni velem, hogy tuti a románcunk futott zátonyra és hozzam helyre, mert ők nem akarnak választani, hogy kivel is fognak ezentúl együtt lógni. – kicsit bosszankodva csendült a hangom és még a szememet is megforgattam, de érezhető volt, hogy nem teljesen rá vagyok mérges, hanem főként a többiekre. Meg esélyesen nem is ez volt a megfelelő pillanat beavatni abba, hogy mit kellett elviselnem az elmúlt napokban, kicsit önzőnek is éreztem magam amiatt, hogy ez kicsúszott a számon, de csak őszinte voltam. Meg előbb vagy utóbb neki is képbe kell kerülnie, hogy mivel is basztatnak megint engem, minket. Ha nem húzta el a kezét, akkor továbbra is fogtam és egyik kezem arcán pihent meg. – Szóval, ha gondolod, akkor nyugodtan beavathatnál, hogy mi is történt ott, vagy legalább abba, hogy mi miatt borultál ki annyira azzal kapcsolatban. – mert fogalmam sem volt semmiről se. Nem az első alkalom volt, hogy balul sült el egy-egy buli és olyan irányt vett, ami baromira nem volt helyes. Igaz, eddig ez általában másoknál történt meg és mi csak résztvevők voltunk, nem pedig házigazdák.
Már éppen visszakérdeznék, hogy mit nem tud, mert egyre inkább elvesztem a fonalat, egyre jobban összezavar a fél szavaival, amikor is ismételten megszólal és eléri, hogy a mondandóm a torkomon akadjon. Szólásra nyitottam a számat, aztán még is sietve csuktam be, mert hirtelen nem is tudtam mit kellene erre felelnem
- Várj…. – el is húzom a kezemet, feltartom és próbálom megemészteni a hallottakat. Kezem arcára siklik, hogy magam felé fordítsam, ha nem engem fürkészett, aminek köszönhetően esélyesen a pillantásunk újra összekapcsolódik. – Azt mondod, hogy végre rájöttél arra, hogy ki is lehet a valódi apád? – döbbenet nem csak az arcomra ült ki, hanem a hangomban is fellelhető volt, miközben nagyokat pislogtam, mint aki továbbra se biztos abban, hogy jól hallotta az egészet. – De még is hogyan? Meg ez szuper hír, nem? Mármint mindig is szeretted volna tudni, hogy ki az vagy miért nem vett részt az életedben. Beszéltél már vele? – kicsit hadarva beszéltem és a döbbenetet most a lelkesedés is felváltotta, de aztán hamar lefagyott az arcomra kiülő mosoly, mert rá kellett ébrednem arra, ha ez jól sült volna el, akkor esélyesen nem lenne ilyen állapotban. – Ő bántott? – hangomban ott rezonál a düh, mert ha igen, akkor még a végén „fenékbe rúgom” azt a fickót is, amiért bántotta a barátomat. Főleg, mivel Bradley nagyszerű srác és szerintem bárki örülne az ügyes-bajos dolgai ellenére is, ha ilyen fia lenne, mint amilyen ő. Csodálatos, okos és életteli teli, aki néha hoz rossz döntéseket, de ki nem? Fiatalok vagyunk és még most kell elkövetnünk a hibákat, nem majd vénségünkre. Nem lehet ennyire seggfej az a másik alak, vagy még is?  – Brad, egyáltalán felkerested, vagy csak emészted magad? – óvatosan csendült a hangom, ahogy egy újabb eshetőség az eszembe ötlött. Megcirógattam az arcát és lassan kezdett olyan érzésem lenni, hogy rosszabbá váltam, mint az időjárás, amilyen hirtelen változik a hangomban megbúvó érzések, vagy a bennem kavargó érzések.

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
there is no right time,
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad EmptyVas. Júl. 21 2024, 17:31

Celeste Joy

Megbántani valakit csak akkor tudsz, ha szó szerint a lelkébe gázolsz. Ha túl jól ismered, akár a feje tetejére állíthatod az érzelmeit. Ez az, amit nem nagyon akarok kihasználni senki felé sem. Nagy arcon csapás lenne sokaknak, hogy kihasználom őket a saját jólétem érdekében. De különben sem vagyok efféle alak, így nagyjából megnyugodhatok ezen téren is. Vendégre ma egyáltalán nem számítottam, így az érkező csengő hangja persze hogy cselekvésre kényszerít. Odalent azonban Joy lep meg az ajtóban toporogva. Beeresztem, szavai megmosolyogtatnak, hiszen nem akarja levarázsolni rólam a törölközőt. Hát nagy kár, lenne pedig mit néznie... de ha nem hát nem. Mondjuk kedvem sem lenne most bolondozni, így hessegetem is el a gondtalan gondolatokat. Helye itt most nincs.  Így a szobám felé invitálom, bár nagyon noszogatni sem kell Joy-t, hogy kerüljön beljebb.
- Pedig könyvolvasással minden is egyszerűbb. - mosolyodtam el aprón szavakra, ahogy a múmiás dologgal jött. Értettem a humort, nem is vágtam vissza teljesen. Nem voltam a toppon az a helyzet. A múltkori buli kicsit több mindent váltott ki belőlem, mint szerettem volna. Odafent alsó kerül rám, a törölköző pedig az ágy szélére kerül. Nem zavartatom magam a vizes testtel, bizonyára majd megszáradok, jelenleg a mobilt figyelem, hogy kik zargatták szerény személyem. Joy volt az 85%-ban. Hát persze.
- Persze. Hülye kérdés... - pillantok rá és végig rajta, ahogy az ajtómban ácsorog. Elidőzik rajta a figyelmem, az arcán, a szemeim és elkalandoznak a gondolataim, hogy vajon mi járhat a fejében most ezekben a pillanatokban. Ám a nyaralása...pár napja nem is kérdeztem felőle. Bunkónak is titulálhat miatta, pedig sajnálom a dolgot, akartam csak...zaklatott voltam kissé. A gondolataim máshol jártak és nem hagytak nyugtot. Bele is fáradtam és ez látszik is a megjelenésemen. Nem akartam, hogy így lásson bárki is, de ez kicsit most hosszúra nyúlt el...nem akartam az utcára sem kilépni úgy, hogy bárki is meglátna így. De hogy összeszedem magam, nem tudom mikor tettem volna meg mindezt. Talán, ha ő nem jön, akkor lehet, hogy csak holnap estére tudtam volna magam elviselhetővé összedobni.
- Az olyan démonok a legfaszábbak. - jelentem ki a továbbiakra, hiszen megjelent valóban. És nem zavar, hogy nem kerestem és úgy tűnt fel, hiszen észrevette láttatatlan is, hogy gáz van. Örülök, hogy így megismertük a másikat rövid idő alatt. Kialakult közöttünk egy szorosabbnak mondható kapcsolat, valamifajta kötődés a másik irányába. Amint közelebb lépett, láttam a feltűnő mozdulatot, így ahogy az ölelésre szánt reakciót észrevettem, hasonló mozdulat tört ki belőlem is. A távolságunkat csökkentettem és magamhoz öleltem, jóleső érzés volt és még egy nagyobb zaklatottabb sóhaj is felszakadt belőlem, ahogy kiengedtem magamból az érzések egy részét. Kitartottam sokáig az ölelésben, szerencsére így kicsit sikerült megfeledkeznem a problémáktól, bár még tuti megjelennek a későbbieknek. Mikor ő vont el magától, nem néztem rá, csak akkor mikor az arcomat érintette, akkor néztem bele az íriszeibe. A lelkemig hatolt a pillantása, mintha engedelmes gyermek lennék, hát álltam a szemei vonzását. Nem vontam el a pillantásomat másfelé, nem fordultam el és nem is ellenkeztem semmilyen mód. Megtehettem volna, de mégis...mintha a testem minden egyes porcikája elernyedt volna, mintha izommentesen léteznék...bármikor összerogyhatok a hústömeg által. Főleg a kérdései záporozása által. A lépéseink az ágyhoz vezetnek és az ágy szélére kerülünk mindketten. Sóhajtok és előre hajolok, hogy a kezeimbe temethessem az arcom, hogy aztán azokkal túrjam fel a hajamat. Apámról szóló kérdése nem lep meg, ismer már. Ő volt az én hősöm, a példaképem, szinte a mindenem. Ugyanúgy ahogy anyámnak. Felnevelt, szinte a legjobb barátom volt, a legközelebbnek hitt ember az életemben, hiába csak nevelőapám volt. 5 éves lehettem, mikor csatlakozott a duónkhoz. Anya meg én már nem csak ketten, hanem a személyében hárman voltunk. Aki felpezsdítette az életünket és őt pótolni senki sem tudja. Még az igazi sem, akármennyire vágyom az ő jelenlétére... de amit nem lehet megkapni, azért nem is fogok rimánkodni. Pedig minden születésnapi kívánságom egy ember körül forgott, de sosem kaptam meg...minden évben ugyanazt akartam. Sosem teljesült és ugyanígy a hullócsillagok által sem. A kezeim visszaereszkedtek, melyet Joy meg is fogott, rákapott és simította ahogy csak tudta. Megakart nyugtatni, beszéltetni akart, hátha jobb lesz kicsit a világomnak.
- Róla is... - néztem fel végre az ajtóm irányába, mintha várnék valakit, de tudom, hogy senki sem fog betoppanni azon az ajtón. Csak a múltkori buli is még játszódik bennem és nyomokat hagyott.
- A múltkori bulimészárlásról hallottál? - pillantottam rá végül a kérdéssel, ha jól sejtem, akkor hallotta, hogy dugába dőlt az egész és kezelhetetlené vált. Nevetséges most így visszagondolva rá és áldom az eget, hogy Joy nem futott be akkor, mikor az őrület a tetőfokára hágott. Kicsúszott a lábam alól a talaj, úgy volt, hogy vigyázok mennyit és mit iszok, de elcsábultam és anya segítséget hívott.
- Én nem tudom... - fejezem ki magam kicsit összezavarodottan, elhalkulok kicsit, majd kinyögöm egy lebegővétellel, szinte már én sem tudom értelmezni, ahogy elhadarom.
-...de azt hiszem vannak elméleteim afelől, hogy az igazi apám merre is tartózkodik... - bukik ki belőlem mindez hirtelen, magam is meglepődök rajta, de már olyannyira bele merültem ezekbe, hogy ha akarnám sem tudnám visszafolytani.  És nem csak az mardos belülről, hogy tudom, hogy merre van, mert azzal már tisztában voltam, hogy külföldön ténykedik...most a személyére is rájöttem. Erre pedig még múltkor Timothée világosított rá...együtt volt anyámmal elég sokáig azokban az időkben, mikor megfoganhattam. Nem vagyok hülye, simán összeraktam a képet a múltkor és anyám is őt kereste fel, hogy segítse ki, mintha nem telt volna el 20 év azóta, hogy utoljára találkoztak. De akkor anya miért nem...? De akkor Timothée miért...? De persze, lehet, hogy csak a kombinálásomat a részegségnek köszönhetem és semmi sem igaz belőle. Nem tudom, hogy örülnék-e annak, hogy mindez elméletem a kukában landolna. Hogy hamis reményeket füzök ehhez az egész őrült elméletemnek. De mi van, ha mégis igaz? Mi van, ha igaz ez az egész?  

- - -

Bradley

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
Not even talk.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
KIKI
DAD
114
★ :
Joy & Brad EmptyPént. Júl. 19 2024, 22:51

You're my nemo.
Az ember életében vannak olyan személyek, akikkel könnyedén egymásra tudnak kattanni, akivel hamar megtalálja az ember a közöshangot és alig várja azt, hogy újra beszéljenek, akár szóban, akár írásban. Brad számomra ilyen volt, miután ebbe a városba költözött a családom és ugyanabba a suliba kerültünk. Eleinte utáltam ezt az egész macerát, mármint azt, hogy gimit kellett váltanom, hogy majd újra barátokat kell szereznem, újra be kell bizonyítanom azt, hogy több vagyok egy szőke libánál. Bár tényleg kevés ember véleménye érdekel ilyen téren, néha még direktbe is képes vagyok rájátszani, mintha csak igazat akarnék adni nekik, de mélyen legbelül mindig is sajnáltam az olyan embereket, akik egyetlen pillantás után megítélnek valakit. Az idő jobban bebizonyítja azt, hogy valójában ki milyen is és kire lehet számítani, vagy éppen ki az, aki kedvesnek mutatja magát, aztán egyszerűen ott hagy a szarban, vagy semmibe vesz. Eleinte kicsit féltem attól, hogy így fogok járni és nem jó emberekkel sodor össze az élet, de szerencsére alaptalan volt minden kételyem. Mármint természetesen akadnak olyan emberek, akiket a barátomnak hittem, aztán kiderült, hogy nagyon nem azok, viszont akiket igazán közelengedtem magamhoz, azokban még nem csalódtam. S remélhetőleg soha nem is fogok.
Pontosan emiatt nem is igazán értettem Brad viselkedését, mert ilyen az eddigi ismeretségünk alatt nem igazán fordult elő, vagyis egyszer, amikor elveszítette az édesapját, de akkor is pár nap után beállítottam hozzá és mellette maradtam sokáig. Itt voltam neki támasznak. Meghallgattam őt, vagy csak együtt bámultuk a plafont, ahogy az ágyán feküdtünk, mert néha nincs szükség szavakra, néha annyi is elegendő, hogy tudjuk ott van valaki velünk és nem vagyunk egyedül egy-egy sötétebb pillanatban. Én legalábbis hittem ebben, hogy együtt könnyebb venni az élet akadályait, pofonjait. A barátok pedig mindig ott vannak a másiknak.
Kicsit idegesen fújtattam egyet, a hajamba túrtam és újra kifelé bámultam az ablakon. Hazugság lenne azt állítani, hogy teljesen higgadt voltam az odaúton, de igyekeztem nem engedni azt, hogy a pánik, a félelem vagy éppen az aggódás uralják a tetteimet és a szavaimat, ahogyan a kisebb harag, csalódottság se. Még akkor se, amikor üzenetet írtam neki a közös beszélgetésünkbe. Érdekelt volna, hogy látta-e az üzenetet, vagy nem, de inkább nem is foglalkoztam vele, helyette csak reménykedtem abban, hogy csak rájött valami hülye pasi hiszti és nem másról van szó.
Kisebb habozást követően megnyomtam a csengőt, miután megérkeztem az ismerős házhoz. Amikor nem nyitott ajtót, akkor újra csengettem és kopogtam is, majd végül előhalásztam a telefonomat, hogy írjak neki. Már majdnem hívásra vetemedtem, amikor is meghallottam a közeledő lépteket és hamarosan az ajtó nyílt is. Elegendő volt egyetlen pillantást vetnem a nyúzott arcára, hogy úgy érezzem magam, mint akit leforráztak. Legszívesebben az összes marhát seggbe rúgtam volna. Ha én még mindig nyaralnék, akkor tényleg egyikük se kereste volna fel őt? Senki nem érezte igazán azt, hogy komoly baj lehet?
Mi történt Brad???
Elmémben visszhangzott a kérdés, de még időben sikerült a nyelvemre harapnom. Helyette az aggódalom egyértelműen kiült az arcomra, ahogy a tanácstalanság is, mert legszívesebben egyből az ölelésembe vontam volna, nem érdekelt az se, hogy még vizes, de valahogy jobbnak láttam inkább teret hagyni neki.
- Szia Brad. Hiányoztál. – őszintén csendül a hangom, aztán picit idegességemben az ajkamat kezdem el harapdálni. Rossz szokásom, amit mostanra se sikerült igazán kinőnöm. – Ne aggódj, nem áll szándékomban lebűvölni rólad. – természetesen a törölközőre utaltam ezzel, amikor láttam, hogy miként fog rá a biztonság kedvéért. Barátságosan még el is mosolyodtam, mintha csak azt remélném, hogy ilyen gyér poénnal képes lehetek egy aprócska mosolyt csalni az arcára. Pedig tudom, hogy ez nem így működik.
Miért nem kerestél? Miért nem szóltál, hogy gond van? Pontosan tudod, hogy azonnal jöttem volna! Eléggé nagy százalék az esély arra, hogy még a nyaralást is otthagytam volna, mert egyetlen egy tengerpart se ér annyit, hogy a barátomat ilyen állapotban magára hagyjam. A gondolatok ott cikáztak elmémben, de egyiket se szegeztem neki. Hiába voltam az, aki bátran kimondta a legtöbb dolgot, ami eszébe jutott, most még is úgy éreztem, hogy bölcsebb lehet, ha hallgatok.
Szeretnék humorosan reagálni arra, amit mond, ott is van a nyelvem hegyén, de ahogy a többi dolgot, úgy ezt is lenyelem. Eleinte némán követem a szobája felé, amúgy is ismerem a járást. Elég sokszor megfordultam már náluk.
- Szarul nézel ki, mint valami szökött múmia. Azt hittem, hogy a könyvolvasással nem lehet múmiát megidézni, maximum a filmekben. – tudom, hogy szeret olvasni ő is. Újabb gyenge próbálkozás, de valahogy hirtelen annyira "idegennek" hat ez a helyzet, mint hajdanán is, amikor átjöttem hozzá. Fiatalok vagyunk, nem mindig tudjuk azt, hogy mikor miként is kellene cselekedni vagy mit illik kérdezni, netalán mondani. Egy dolgot kérdeznék, de félek attól, hogy azzal csak még mélyebbre lökném őt, mert fájdalmas emlékeket idéznék fel. Újabb halasztás, aminek köszönhetően ismét hallgatok. Hanyagul neki dőlök az ajtó mellett a falnak, szobán kívül várakozok, amíg öltözik. Nem mintha nem láttuk volna egymást félhomályban már meztelenül. Egyszer volt már olyan, amikor az egyik barátokkal közös nyaralás során meztelenül futottunk a vízbe. Persze kinek az ötlete volt? Az enyém.
- Bejöhetek? – ha megkaptam az engedélyt, akkor beléptem és még éppen elkaptam azt, ahogy a mobiljára siklott a pillantása. – Az egyik zaklatód én voltam, de látod, ha nem reagálsz, akkor megjelenek, mint valami démon, akit még megidézni se kell. – kedvesen csendül a hangom, lassan közelebb lépek hozzá és kitárom a karomat, hogy az ölelésembe vonjam, ha hagyta. Hosszan ölelem, főleg, ha úgy éreztem, hogy szüksége van rá és ő se akart véget vetni neki. Végül kicsit eltoltam magamtól, hogy a kezem az arcára tegyem és alaposabban szemügyre vegyem.
- Mi történt Brad? Miért nem szóltál, hogy gond van? Tudod jól, hogy egyből jöttem volna. – komolyan csendül a hangom, kicsit megrovóan is, amiért ennyire makacs volt megint. Lassan az ágyhoz vezetem, ha tudom és leültetem rá, én pedig mellé telepszem. – Apukádról van szó? – óvatosan, egészen halkan csendült a hangom, mint aki csak attól fél, hogy ezzel a kérdéssel tényleg ezernyi sebet fog feltépni, vagy csak ront a helyzeten. – Vagy más történt? Nekem elmondhatod. – gyengéden, törődően csendült a hangom, miközben továbbra is őt fürkészem. Egyik kezemmel megcirógatom az arcát, miközben nem rohantam le a szokásos puszi áradattal se. A másik kezemmel pedig a kezéért nyúltam és gyengéden megszorítottam. Ha nem tudtam az ágyhoz vezetni, akkor állva maradtunk és ugyanúgy neki szegeztem a szavaimat, kezem ugyanúgy arcára siklott, hogy gyengéden, szeretettel vezérelve megsimogassam, miközben a pillantásommal továbbra is arcának a rezdüléseit kutattam.

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
there is no right time,
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad EmptyKedd Júl. 16 2024, 22:30

Celeste Joy

Túl sok minden foglalkoztat az elmúlt napok történései által. A gondolataim megint teóriákat állítanak fel és ezer watton pörgök. Most még. Aztán majd jön a csendes pihenő, mikor azt sem tudom, hogy mihez kezdjek magammal. Most is rám tört, hogy tavaly pont ilyenkor mentünk apával nyaralni és hogy milyen klasszul éreztük mind magunkat. Sosem foglalkoztam azzal, hogy csak nevelőapám volt, több volt ő annál, minthogy csak pótapa legyen. Ő legalább ott volt nekem... amiért máig hálás is vagyok. Meg van itt még más is, ami piszkálja a csőröm a múltkori óta... de inkább elhessegetem ezen gondolatokat, mielőtt még a felszínre törnének és elmerülök a meleg vizes kádban. Csak az orrom hegye kandikál ki. Levegőt azért még veszek. Nemrég fejeztem be egy könyv kiolvasását és még a térképet is átböngésztem, hogy vajon merre legyen a következő nyaralásunk. Apa fejével próbáltam gondolkodni, de lássuk be több kárt okoztam ezzel, mint hasznot, hiszen a könnyeim is útnak eredtek. Még jó, hogy anya dolgozik, nekem meg már nem kell egyetemre járnom. Éljen a nyári szünet előnyei és persze hátrányai. Persze nem gondoltam azt, hogy majd itthon koptatom a seggem, meg a baráti társaságommal lógok... nem akarok szar alak lenni, szóval tervben van, hogy komolyabban besegítek a Hotelnél. Addig sem agyalok a történteken és szemmel tudom tartani anyát, ami valljuk be, hogy mostanában ráfér.  A motivációim kicsit alább hagytak és a 100 pontos listám sem moccant mostanság. Pedig apa halála előtt évente 4-5 is kipipálódott, amik ilyen nagyobb volumenűek voltak. Mostanában pedig kicsit alább hagyott ezen lalkesedésem. Persze megértem, hiszen a motivációt apa adta, az állandó pörgése...talán ezért is vagyok ilyen, hogy mindig megyek valahová. Nem tudok megülni a seggemen. Persze jó érzés mindez, de...
Egy váratlanul felbukkanó érzelmi hullám erejét nem mindig tudom kontrollálni. Főleg mostanában, hiszen nem teljesen vagyok túl a családon belüli halálesetnek... Mindig megvan a kockázata annak, hogy egy ilyen érzés éppen rajtam törik meg, és maga alá gyűr. Muszáj szembenéznem majd vele, és keresztülmennem rajta, hogy magam mögött hagyhassam. Várom már azt a súlytalanságot, mely ezek után várhat rám. A testem erőfeszítés nélkül lebegjen majd.
És igen, megint magam alatt vagyok és elmélkedek. Mindig volt és lesz is valahogy, bizakodó vagyok persze és nagyon erős. És sokan mondták már, hogy jobban áll, ha mosolygok. Ám már napok óta nem megy, az üzeneteimet is csak megnéztem, vagy még annyi fáradtságot sem vettem magamon, hogy a mobilomért nyúljak. Úgy éreztem, hogy valami mázsás súly van rajtam, ami nem ereszt és magával hozott mindent, ami kellemetlenné teszi a napjaimat. A pillanataimat. Fáradt voltam, nyúzott és apa körül forogtak a gondolataim. Meg persze az igazi apámon, aki valljuk be, biztosan jól szórakozik valahol messze, mit sem tudva rólam... vagy ha tud is, hát tegyük fel, hogy egy seggfej, hogy húsz éven át a képét sem tolta felénk. De nem tehetem meg azt, hogy ádáz mód ocsmányságokat dobálok róla...SMS hangja töri meg a csendet, amire kénytelen vagyok a habok közül felülni. Igen, a mobilom felől érkezett az értesítés...nem mozdulok, nincs bennem annyi erő, hogy kimásszak innen, hogy elolvassam ki az és mit akar. A habzó vizet figyelve elmélkedek tovább, ám nem tudok sokáig elmerülni sem ezekbe, hiszen újabb SMS töri meg a csendes mélázásomat és kizökkent az állapotomból. Ennek kicsit hálás voltam, hiszen így újabb meleg vizet tudtam a kádba engedni és annak csobogása ismét belerántott valami keserédesbe. Hamar megtöröltem az arcomat és inkább elzártam a csapot, hiszen nagyon fájdalmas emlék tört utat magának és a felszínre érve nem is volt olyan kellemes most, mint amikor történt. A csengő szólalt meg. Hirtelen nem tudtam hova tenni a hangot, persze ismerős volt, csak épp nem számítottam senkire sem ma. Talán ha nem mozdulok meg innen, akkor elmegy és azt hiszi senki sincs itthon. Anya a Hotel ügyes bajos dolgait intézi, ő nem csöngetne, van kulcsa, az ismerősei meg a telefonján zaklatják, hogy idehaza van-e. És ha Timothée az? A fickó is elhúz biztos, ha nem nyit ajtót senki...ám az újabb csengő hangjára már elhúzom a szám, így feltehetem, hogy az illető nem megy el egyhamar és tudja, hogy itthon vagyok. Tehát valaki hozzám jött...újabb SMS, így aztán kiszálltam a kádból, a habos-vizes testem alfelére törölközőt csavarva indultam meg, hogy ajtót nyissak. Magam mögött hagyva minden lecsöpögő maradvánnyal a nyomomban. Nem siettem, a mobilom a szobában van, pont jó helyen, így aztán az ajtóhoz érve résnyire kinyitva azt kíváncsi fáradt szemekkel pillantottam az illetőre. A felismerés arcul csapott és keserűséget éreztem elsuhanni magamban...végig burjánzott a testemen és a jelentkező mosolyomon fakadt ki.
- Joy... szia. - nyúzott hangom talán árulkodó lehet számára, az arcomról nem is beszélve, ám a gyorsaságom most nem a régi, elég hanyagul nyitok ajtót neki, és fogom szorosabbra magamon a törölközőt, miközben elhátrálok az ajtótól is.
- Gyere be...mindjárt rendbe szedem magam... - halk szavaimnak eleget téve a szobám felé indulva léptem át annak küszöbét és első körben a fiókot kihúzva egy alsógatyát ragadtam meg, hogy magamra húzzam. Persze nem vagyok szégyenlős annyira, közben persze jöhetett a nyomomban Joy is, de addigra már a gatya rajtam volt... ismerte a járást a szobámig már. Nem fordultam felé, csupán az ágyamon heverő mobilra lettem figyelmes, mely kijelezte ismétlődéssel az új olvasatlan SMS-t és egyéb üzeneteket. Elhúztam a szám, hiszen pont most és a napokban elég sűrűn nem foglalkoztam ezzel és szinte semmivel sem.  

- - -

Bradley

mind álarcot viselünk
Bradley R. Fitzgerald
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ elõtörténet ★ :
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
Not even talk.
You`re not alone.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Miguel Bernardeau
★ szükségem van rád ★ :
KIKI
DAD
114
★ :
TémanyitásJoy & Brad
Joy & Brad EmptyVas. Júl. 14 2024, 19:52

You're my nemo.
A telefonom reggel óta folyamatosan rezgett és pityegett, mintha egyiküknek se akadt volna fontosabb dolga, mint az, hogy folyamatosan érdeklődjenek, vagy tovább folytassák a találgatásokat, aminek köszönhetően kénytelen voltam teljesen lenémítani a készüléket. Pontosan tudták, hogy ma fogom felkeresni Bradleyt és megpróbálok rájönni arra, hogy mi ütött belé, amiért mostanában nem jön velünk bulizni, bár ez lett volna még a kisebb gond. Az már inkább aggasztott, hogy az elmúlt időben eléggé ritkán reagált bármire is. Ilyen csak egyszer fordult elő, de az teljesen érthető élethelyzet volt. A fiúkkal hívtuk játszani, megígértem azt is, hogy még a streamet se lövöm fel, de így is csak szórványosan értünk célt, pedig régebben ő is imádott közösen játszani.
A visszatértem után a tudomásomra jutott az is, hogy nem olyan régen rendezett egy bulit. Nem lett jó vége, de legalább a többségünk ott volt, még ha én nem is és nem is tudtam róla, de a városban se voltam, igazából az országban se. Éppen a családommal nyaraltam, talán emiatt se szólt. Igaz, ez is szokatlanul hatott, hiszen az elmúlt évek alatt nem igazán akadt olyan buli, ahova ne együtt mentünk volna, mert mindig is vigyáztunk a másikra, hogy nehogy olyan helyzet alakuljon ki, aminek nagyon nem lenne jó a vége.
Mi ütött megint belé? Esetleg arról van szó, ami tavaly történt?
Azt hittem, hogy már jobban van, persze egy olyan tragédia után nehéz jól lenni és talán sose lehet igazán az ember jól, de nincs egyedül. Itt vagyok én is, meg a többiek is. Hosszú ideig ott voltam vele, igyekeztem segíteni neki, hogy talpon tudjon maradni és ne rántsa túlzottan mélyre a gyász, de lehet hibáztam és még engem is tökéletesen át tudott verni azzal, hogy elhitette velem azt, hogy már kicsit jobban van? Színjáték lett volna az egész?
Sietve fordítottam el a fejemet az ablaktól, hogy a táskámból előhalásszam a mobilomat. Nem foglalkoztam a rengeteg olvasatlan üzenettel, mert most nagyon nem érdekelt a barátaink újabb agymenése. Kikerestem a közös beszélgetésünket, de pár pillanatig haboztam, hiszen a tegnapi üzenetet is látta, de nem válaszolt. Pedig érdeklődtem, hogy jönni fog-e, vagy nem. Nyaralás alatt néha beszélgettünk, küldtem neki képet a tengerpartról, a szállásról és magamról is, de ez megszokott volt közöttünk. Ritka volt az olyan, amikor nem váltottunk pár szót naponta, de pár napnál tovább sose húzódott a rádiócsend közöttünk. A csajoknak is küldtem képet, még ha nem is teljesen ugyanazokat. Lemondóan sóhajtottam egyet, miközben rányomtam végül a küldés gombra:

Joy & Brad 19869f01a4fa25eed38ab0cbe9f15ffe

Újra kipillantottam az ablakon, figyeltem az elsuhanó házakat, embereket, az ismerős utcákat, majd a pillantásom visszavándorolt a kijelzőre és újabb üzenetet írtam.

Nem tudom eldönteni, hogy szimplán seggfejé változtál, vagy csak megint valami gáz van.

Ha őszinte akarok lenni, akkor magam sem tudtam azt, hogy melyik eshetőségnek drukkolok inkább. Mind a kettőnek megvolt a maga árnyoldala, és mivel fontos számomra, az egyik legjobb barátom, így érthető, hogy nem akartam azt, hogy megint valami gond legyen vele, ugyanakkor azt se, hogy most élje a seggfej korszakát. Arra ott lett volna a tinédzser korszaka, vagy ha nála ez most jött el, akkor legalább arra vehette volna a fáradtságot, hogy elküld melegebb éghajlatra. Azt legalább valamennyire értettem volna, de ezt a beálló némaságot nem igazán tudtam dekódolni.

10 perced van, hogy kitalálj valami jó indokot, mert hamarosan ott leszek és meg se próbálj elszökni a beszélgetés elől.  juhú  Joy & Brad 3901593525

Láttam, hogy elolvasta őket, de nem vártam meg, hogy most válaszra méltat-e vagy nem, egyszerűen lezártam a készüléket és az út hátralévő részében elvesztem a gondolataimban. Próbáltam magyarázatot találni arra, hogy mi történhetett, de egyszerűen halványlila gőzöm se volt, hiszen nem változott meg semmi se. Az én viselkedésem se, a többieké se. Mind ugyanúgy viselkedtünk, mármint maximum kisebb változások elkerülhetetlenek, de senki se fordult ki önmagából. Másrészről nem értettem azt se, ha nem csak én aggódom érte, akkor vajon más miért nem vette a fáradtságot ahhoz, hogy eljöjjön ide? Miért tőlem várják a megoldást? Fáradtan megdörzsöltem a hasogató halántékomat, mert még éreztem az éjszakai kilengésem utóhatását. Rohadt életbe, lehet inkább csak holnap kellett volna eljönnöm ide.
Mikor megérkeztünk a megadott címre, kifizettem a taxist, megköszöntem neki a fuvart, majd lassú léptekkel elindultam az ismerős ház felé. Elég jól ismertem már, hogy mi merre van, hiszen nem először jártam itt, sőt, egy időben eléggé gyakori vendég voltam itt, míg próbáltam őt a felszínen tartani.
Mély levegőt vettem, lenyomtam a csengőt és türelmesen vártam. Ha pár percen belül nem jelent meg, akkor újra csengettem, majd pedig írtam neki újra, hogy nem fogok elmenni addig, amíg nem beszéltünk.  

mind álarcot viselünk
Celeste Joy Davenport
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
20
★ lakhely ★ :
Upper East Side
★ :
★ idézet ★ :
there is no right time,
★ foglalkozás ★ :
student
★ play by ★ :
Janae Roberts
47
★ :
Joy & Brad Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Joy & Brad
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» hy again - Brad && Cassi
» Keith - Brad - SMS
» Brad contact list
» Soraya & Brad - From the truth to...
» Brad &Mira ~ Columbia,NY- 1991.

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Manhattan :: Lakóhelyek :: Házak-
Ugrás: