Ugyan a végzettségem távol áll a pszichológiától, mindig is kifejezetten érdekesnek tartottam az emberi viselkedést és kapcsolatok alakulását, azt, hogy milyen mintázatokat hozunk magunkkal a neveltetésünkből és hogy az életünk folyamatos alakulása hogyan változtat meg bizonyos körülményeket, vagy a másokhoz való kötődésünket. Szerettem ilyen témájú könyvekbe mélyedni, mert fontosnak tartottam a gyereknevelés és a házasságom miatt is. Nem azért, mert úgy éreztem volna, hogy problémánk lenne Irával, egyszerűen csak szerettem volna felnőni a kapcsolatunkhoz minden téren, hogy segíteni tudjuk egymást és boldog házasságunk legyen. Évek óta ő volt számomra a legfontosabb ember, akiben megbízhattam annyira, hogy a jó és a rossz pillanatokat is meg akarjam osztani vele, ő pedig minden kellemetlenség és nehézség ellenére is tett róla, hogy elkísérjen minden kórházi időpontomra. Tele volt a szívem szeretettel miatta és reméltem, hogy legalább néhányaknál én is ugyanezt az érzést érhetem el. Felnézek a férjemre, nem csak azért, mert látom, hogy mennyire lelkiismeretesen és tele motivációval végzi a munkáját, hanem mert mindig arra jutok, hogy remek a barátaival és még annál is szuperebb apuka. Ha volt valami, amit együtt fedeztünk fel és próbáltunk mindig szem előtt tartani, az azt hiszem az volt, hogy a házasságunk ellenére ne szűnjünk meg annak az egyénnek lenni, akik egyébként vagyunk. Ennek pedig fontos eleme volt, hogy legyenek olyan dolgok, amik csak egyikünket érdeklik, legyenek barátaink, akik nem közösek, de végső soron mégis egy asztalhoz tudjuk őket ültetni, ha úgy hozza az élet. Azt hiszem az emberek iránti érdeklődés mindkettőnkben ott volt, ezért szerettük néha összehozni a barátainkat, vagy épp ők szerveztek közös baráti vacsorát és egyéb programot. Nem igazán az én stílusom, hogy bárkit is számon kérjek, ha hosszabb idő telik el egy-egy találkozónk között, mert felnőtt emberekként azt hiszem sokkal fontosabb belátni, hogy néha az élet bármilyen váratlan eseménye közbeszólhat és el-eltolódnak ezek a baráti találkozók. Egyébként is sokkal szívesebben fektettem az energiámat egy olyan barátságba, amiről tudtam, hogy az eltelt idő mit sem számít, képesek leszünk felvenni a fonalat ugyanonnan és nem történik semmilyen felesleges sértődés közöttünk. Da-ni is az ilyen barátaim egyike volt, aki akár a végtelenségig is mesélhetett volna arról, hogy milyen projekten dolgozik éppen és akkor is végighallgattam volna. Felnéztem rá és kedveltem benne azt a finomságot és igényességet, amivel kezelt dolgokat, miközben mégis képes volt elérni, hogy mások a megfelelő tisztelettel kezeljék őt. Ismeretlen helyen találkoztunk ugyan, de ez nem riasztott vissza, így amikor beléptem és megpillantottam Da-nit, mosoly terült el az arcomon, ahogyan odaléptem hozzá és finoman átöleltem őt. - Szia-szia! De rég volt már... - Szinte megnevettetett, hogy benne is ugyanaz az érzés merült fel, a kérdésén pedig pár pillanatig gondolkoztam csupán. - Megvagyok, azt hiszem. Köszönöm! A szokásos vizsgálatokra járunk, de nem mondanak semmi újat. - Ami jelenhetett jót és rosszat is egyben, főleg ha abból a szemszögből nézzük, hogy szerettem volna, ha javulást látunk és esetleg komolyan is elkezdhetünk tervezni még egy gyereket Irával. - No és te? Min dolgozol éppen, amiért ennyire eltűntél? - Mosolyogva tettem fel a kérdést, érdeklődve hajolva előre, miközben az ujjaimmal az asztalon fekvő menüt tologattam, egy-két pillantást vetve rá, hogy megtaláljam a saját italomat, ami jelen esetben egy tea volt, amikor a pincér odaért hozzánk. - Hol találtad ezt a helyet? Nagyon tetszik a dekoráció.
I think that's when it started When I first saw you I felt like I was going to lose my breath To me, I thought love Was just an imaginary fantasy Before I meet you like a dream Our story that will never end I want to share it with you ~
My warm heart like this tea cup I’m shy and it’s a little tacky My burning heart like that flame I want to give it to you, I want to stay What shall we do about tonight? In the night where the lazy streetlights are drowsy
My trembling heart is so full of you What should I do about it? Every time I look at you A gentle breeze Sweeps through my heart Before the petals fall I want to tell you That I waited for this spring For so long
★ lakhely ★ :
Staten Island
★ :
★ foglalkozás ★ :
gyerekkönyvíró | vendégelõadó
★ play by ★ :
Jessica Jung
★ hozzászólások száma ★ :
17
★ :
Need another perfect lie [Hazel & Da-ni]
Kedd Jún. 20 2023, 10:13
Hazel & Da-ni
Minden alkalommal, amikor kinyitottam az újdonsült lakosztályom, újdonsült szekrényét, egyszerűen nem tudtam eldönteni, azt, hogy félnem kellene, vagy éppenséggel csodálnom azt, hogy ennyire alaposan utánam néztek az utóbbi időben. Nyilvánvalóan szorongtam magától a ténytől, hogy gyakorlatilag az emberi élet ennyire könnyen lenyomozható és lemásolható, hogy ezek szerint minden egyes ruhadarab, vagy sminktermék, amihez ragaszkodtam, semmit sem érnek. Ezt el tudtam volna fogadni, ha a hely berendezése, illetve a növények az ablakomban nem tükrözték volna az ízlésemet. Ha felszolgáltak volna az elmúlt napokban olyan ételeket, amiket nem szeretek. De ilyesmi nem történt meg, amiből csak arra tudtam gondolni, hogy az életem valami olyasmi, amit tökéletesen le lehet másolni, ha valaki elég befolyásos hozzá. Eddig abban a tudatban éltem, hogy én vagyok az, aki bír némi befolyással, hiszen megteremtettem magamnak valamit, amivel elhittem, hogy rendelkezem. Erre kiderült, hogy az egész olyan szinten volt szemen szedett hazugság, hogy azt már nehezemre esett feldolgozni. A diploma, amit megszereztem, gyakorlatilag az életem színvonala mind ugyanoda vezettek vissza, és most lekötelezettje vagyok egy idegennek, aki addig tarthat maga mellett, amíg azt jónak látja. A szüleim ebbe pedig önként belementek. Amikor azt mondta, hogy egyetlen barátommal találkozhatok annak érdekében, hogy az eltűnésem ne legyen mindenki számára feltűnő, akkor elég szigorú feltételekhez kötötte ezt az egészet. Nem lehetett a személy férfi, nem történhetett zárt helyen a találkozó, illetve két órát kaptam. Nyilvánvaló volt, hogy nem próbálkozhatok menekülési tervvel, és el sem mondhatom az adott személynek azt, hogy milyen helyzetbe kerültem. A tény, hogy nem jelölte ki a személyt, talán lehetne vigasztaló is valahol, ugyanakkor így gyakorlatilag rám hárította a felelősséget azzal kapcsolatban, hogy válasszak ki valakit a szeretteim közül, akit veszélybe sodorhatok. Csak azért pislogtam vissza a szemembe gyűlő könnycseppeket, miközben a hajamat fogtam össze egy kontyban a fejem tetején. Óvatosan húztam ki pár szálat, amik az arcomba hullottak. Még valamennyit frissítettem az ajkaimra felvitt szájfényen, kifújtam párat a parfümből, amit az éjjeliszekrényen találtam, aztán a táskám után nyúltam és az ajtó felé fordultam. Kifejezetten meglepett, hogy Yohan itt volt és éppen engem figyelt. Nem tudtam sokáig tartani vele a szemkontaktust, inkább lesütöttem a pillantásom és így léptem át a küszöböt. Meglepett, hogy én értem oda először a találkozóra, nem pedig Hazel, holott jelenleg nem New Yorkban tartózkodtam. Ez pont arra volt elég, hogy kérjek magamnak egy kávét, és tovább pörgessem az agyam azon, hogy mennyire bűntudatom van amiatt, hogy pont vele akarok találkozni. Tekintve, hogy van egy férje egy kislányuk és boldogok… Reménykedtem benne, hogy Yohan engem sem azért tart életben, mert nincs jobb elfoglaltsága annál, hogy szenvedő nők igényeit elégítse ki, meg a vőlegényüktől rabolja el őket. Mivel magamból indultam ki és láttam a szemeit, hittem benne, hogy nem tenne tönkre egy családot, ha betartom a játékszabályait. Ha mégis megteszi, az talán belőlem is olyan ösztönöket hoz elő a jövőben, amit én se ismerem. Annak ellenére, hogy kitett a kávézónál, tisztában voltam vele, hogy van valaki, aki figyelni fog, de mégis el kellett lazulnom. Hazel nem sejthette meg azt, hogy valami baj van, ezért már akkor mosolyt erőltettem magamra, amikor csak az alakját pillantottam meg. Annak érdekében, hogy könnyebben észre vehessen, felálltam és intettem felé párat. Amúgy is üdvözölni akartam, szóval nem ültem vissza a helyemre. - Szia – mosolyogva léptem ki az asztal mögül, ami csak akkor hervadt le az arcomról, mikor megöleltem őt – Hogy vagy? Jó régen tudtunk már beülni valahova normálisan. A helyet, amit ajánlottam – mert alapvetően nem az én ötletem volt, hogy idejöjjünk – én sem ismertem túl jól, ami miatt nem igazán tudtam eldönteni, hogy Yohan most vizsgáztat, vagy éppenséggel a saját dolgát akarja megnehezíteni. Valószínűleg itt vannak beépített emberei.
My secrets are burning a hole through my heart, and my bones catch a fever, when it cuts you up this deep, it's hard to find a way to breathe, your eyes are swallowing me, mirrors start to whisper, shadows start to sing, my skin's smothering me
I finally feel like I'm growing, I'm growing stronger now, it came to an end, I woke up and found out you were nothing but a lie, whenever we fought, I hope you will hold my hand like you did it yesterday, whenever we die, I hope you will always be, always be by my side
★ lakhely ★ :
Jones Point, New York
★ :
★ idézet ★ :
Do you feel the chill, clawing at the back of your neck? I start to spill, Did you really think that you could fix me? They'll sell your bones for another roll, Well, sharpen your teeth, Tell yourself that it's just business
- and the snakes start to sing
★ foglalkozás ★ :
ékszerkészítő
★ play by ★ :
Hwang Mi Young "Tiffany"
★ szükségem van rád ★ :
I know the pain that you hide behind the smile on your face, And not a day goes by where I don't think I feel the same