Egy csoportos plotlehetőséget szeretnék ajánlani mindenkinek, akinek a karakterének köze van/lehet a vendéglátáshoz.
Az
East 57 nevezetű, egyszerre letisztult, és nagyon-nagyon puccos, méregdrága, csillivilli, flancos étterembe keresem Nick kollégáit -
nem, ők
nem a beosztottjai, annak dacára sem, hogy ő választotta őket, nem Nicole-é a hely.
Csupán annyi elvárás volna - inkább csak ic, már csak azért is, hogy hűek maradjunk a valósághoz, meg a giccsinghez, ami az étteremre jellemző -, hogy a karakterek (akik továbbra is lehetnek meglévők, újak, de akár plot nélkül maradt, átalakított karaktereket is szívesen látok) rendelkeznek minimum 5 éves munkatapasztalattal, amelyik pályán az szükséges, például a partie-k vezetői mindenképpen. Vagy, ha ez nem teljesül, akkor csupán gyakornoki pozíciót tudnak betölteni.
Egyáltalán nem kell, hogy csak és kizárólag e köré épüljön a karakter sztorija és ezáltal az élete, inkább csak amolyan kiegészítés gyanánt dobtam be ide a csapatot, ha valaki kedvet érezne egy ilyen közegben is játszani.
Nem, nem kell tudnod főzni, én sem tudok, nagyjából mindent ki lehet guglizni Executive chef: Carl Davis (NJK); na, az övé a 57. Ő áll a szervezet csúcsán, de nehogy azt higgye bárki is, hogy csak szerencséje volt. Kemény évek, még keményebb munkája áll a háta mögött azért, hogy most ott pózolhasson a ranglétra élén. Inkább menedzserként viszi tovább az éttermet, de pár feladatot már átadott Nick-nek, mint például az új fogások megalkotását, a menü kitalálását és a hozzávalók listájának összeírását is. Alapvetően jó ember, szereti azt, amit csinál, és, bár nincs mindig jelen, igyekszik odafigyelni az alkalmazottjaira.
Chef de cuisine: Nicole Hopkins; valójában az ő birodalma a konyha, ott ő a főnök - még, ha nem is gondolja-, vagy nevezi magát annak -, és ő a kohéziós erő, ami összetartja a csapatot, és biztosítja a szervezett munka gördülékenységét.
Sous chef: keresett karakter; a séf jobbkeze. Ha Nick nincs az étteremben, akkor a nő minden feladata rá hárul, és ő irányítja a konyhát.
Chef de partie:✦ Saucier (hús és szósz) – az itt dolgozók feladata a húsok és halak előkészítése, bontása, elkészítése, és a hozzájuk tartozó szószok, mártások elkészítése. Ide tartozik mindenki, aki a különféle húsokkal foglalkozik, így a
Poissonnier (halszakács) is
✦ Entremetier (köret és leves) – az itt dolgozók készítik elő a leveseket, alapleveket, a köreteket
✦ Gardemanger (hideg előétel) – más néven a hidegkonyhai pálya, a saláták, pástétomok, és más hideg előételek elkészítésének helye
✦ Patissier (cukrász) – a legtöbb munkával járó pályának tartják, ráadásul az étterem frissen sült pékárut is készít, így ők kezdenek a legkorábban, és általában ők fejezik be legkésőbb a műszakot - természetesen csak Nick előtt
Commis chef: gyakornok, kezdő szakács, aki vélhetően tanulni vágyik, így rengeteg munkafolyamatba nyer bepillantást. Sok előkészítő feladat hárul rá (pl. alapanyagok kimérése, előkészítése, pult tisztán tartása stb.), a szakterületének a partie-jába kerül; gyakornoknak is nevezhetjük
Egyéb munkatársak:✦ Főpincér és pincérek✦ Bar manager (azaz a bár részleg/partie vezetője, szoros kapcsolatban áll mind az étterem vezetőjével, mint a séfekkel, mind a simmelierrel)
✦ Bárszemélyzet (sommelier aka borszakértő, aki szinte heti/napi kapcsolatban van az étterem-, és a konyha vezetőivel, a menü végett), mixerek, baristák)
Forrás #1Forrás #2Forrás #3