❝ There is somebody who is thinking about you right now and wishing that you were around. That's the wonderrful thing about friendship. You always feel loved and cared about.
Yv and Hope
Mindent megtervezek, mert egyszerűen muszáj, elhatározom, hogy nem fogom faképnél hagyni egyik randi partneremet sem, de ez nem sokáig megy a mai napon és nem tudom miért de lelépek. Vagyis de tudom miért, de a bűntudat mardos, de egyszerűen nem tudtam elviselni, nem megy nekem ez a randi téma, próbáltam, de mindig ott lyukadok ki, hogy jobb egyedül, a barátaimmal, mint így próbálkozni.
Akár szánalmasnak is tűnhetnék, sétálva az utcán, tök egyedül, a fejemen mi látszik a teljes elveszettség. Ami sokkal inkább csak a bűntudat és a nem tudom mit kezdjek magammal érzés egyvelege. Nem akarok hazamenni, nagyon nem érezném jól magam most egyedül és ezt pontosan tudom, és talán ezért sem véletlen, hogy az utam nem is hazafele vezet.
Felcsöngetek, de mintha alig akarná felvenni, hosszan hívom és amikor beleszól, kicsit megtörtnek hallom a hangját, de talán jót fog neki is tenni ez a kis este. Bízom benne. - Végre valaki ennyire örül nekem. - nevetek bele a telefonba, amikor hirtelen hallom megváltozni a hangját. Mintha valaki mást várt volna, vagy inkább nem várt volna. Felsétálok, a már megszokott irányba és ahogy felérek, már vár is rám, amit egy nagy mosollyal próbálok fogadni is, de a levertséget szerintem azonnal észreveszi rajtam. Úgy mért végig, mintha a testtartásomból akarná kielemezni, hogy hogy kerültem ide és miért ilyen kiöltözve. - Randin voltam, de katasztrófa volt. - felelem neki és kifújom a levegőt, bár fogalmam sincs mikor kezdtem el visszatartani azt. Kicsit szégyelltem, hogy én voltam az az egyenleti összetevő a randin, aki lelépett idő előtt, mert ez nem szokásom. Mindig igyekszem figyelni az emberekre, néha az én káromra is, amin változtatnom kellene, de egyszerűen nem megy. Vagyis lehet most ez egy jó irány lesz majd, talán.
Mesélni akartam, mi több szinte kielemezni, hogy mennyire szar ember vagyok, de előbb ledobtam magamról a kényelmetlen cipőt és a kabátot, ami csak annyira volt jó, hogy eggyel csinosabbnak érezzem magam. Amíg ő a konyhába ment, kivételesen nem a legjobb vendégként dobtam le magam a kanapéra. - Lehet le kellene állnunk az alkohollal. - nevetem el magam, de ezzel jelzem is neki, hogy igazából mindegy, minden jöhet ilyenkor. - A sztorim is olyan száraz lesz, mint a bor, szóval illik is a hangulathoz. - grimaszolok rá, és megint csak azon kapom magam, hogy nagy levegőt veszek.
- Sosem gondoltam volna, hogy egyszer olyan leszek, mint akiket mindig is elítéltem. Leléptem a randiról, én még sosem éreztem ennyire ellentétet, mint azzal a fickóval. Yv, egészen helyes volt, nem kellett csak nekem beszélni, de annyira hiányzott belőle az amit kerestem. Tudod, amikor érzed, hogy egyszerűen nem ő az, akit keresel. - elkezdem kifejteni, olyan egyből a közepébe alapon, mert ő pontosan tudja, hogy mennyire próbálkozok azzal, hogy ne legyek egyedül, hol nagyon rajta vagyok, hol kevésbé, de a romantikus énem menthetetlenül szeretne már valakit maga mellett, de most sem állok még készen talán vagy ennyire nem érdemlem meg. A fejemet hátravetem a kanapén támlájára. - Macskákat kell örökbefogadnom, allergiás vagyok rájuk, de nélkülük nem lehetek egyedülálló macskás nő. - nevetem el magam kínomban, mert más jövőkép a szerelmi életemmel kapcsolatban aligha lehetséges.
It doesn`t interest me what you do for a living. I want to know what you ache for and if you dare to dream of meeting your heart`s longing.
It doesn`t interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool for love, for your dream, for the adventure of being alive.
Life is short, the world is wide, and... I want to make some memories.
Re: a little sugar in a sour day || Yv&&Hope
Vas. Okt. 13 2024, 15:34
❝ My experience has been that when you give freely, with no thought of what you`ll get in return, you receive freely, without fail. It`s an organic flow of giving and receiving, a magical dance that our entire ecosystem is based on. But it requires a leap of faith, and placing trust in nature to provide for your needs. Christians call it `reaping what you sow`, Buddhists call it `karma`, and atheists call it `common sense`.
Hatalmas sóhaj kíséretében ereszkedtem le a kanapéra. Hosszú napom volt. Be kellett délelőtt ugranom a kórházba, majd a vőlegényem jelentkezett be, hogy velem kíván ebédelni. Én jó menyasszony akartam lenni. Tonhal salátát rendeltem, tekintve, hogy a gyomrom olyan apróra zsugorodott össze mint az öklöm. Pár tonhalat kihalásztam belőle amit hosszú percekig rágtam szinte molekuláira miközben mélyeket hallgattam, hagytam, hogy hallassa a hangját. Beszélt az üzletről, hogy milyen fényes karrier áll előtte, beszélt az esküvőről, hogy egy év múlva én leszek a legszebb az oldalán és arról is, hogy felhagyhatok a „hobbimmal” ha az ő felesége leszek és soha többet nem kell majd orvososdit játszanom. Elmondta, hogy ronda karikák vannak a szemem alatt az ügyeletek miatt és ilyen állapotban nem jelenhet meg mellette a jövendőbeli felesége és, hogy ha megszültem neki a fiú örököst akkor nekem csak az lesz a feladatom, hogy vele foglalkozzak. Ezek állandó témák voltak s miután többször pofon kísérte azt ha elmondtam neki, hogy én szeretem a munkámat és nem fogom miatta ott hagyni, inkább megtanultam csendben lenni, mosolyogni és bólogatni. Gyereket se akartam neki szülni, mert tudtam, hogy annyiszor kell vele lefeküdnöm ahányszor fiú nem születik, plusz ki kíván egy olyan életet ahol magányosan kell élnie tenyészkancaként egy pszichopata oldalán. S bár még csak egy hónapja voltunk jegyesek már most olyan hatalmat próbált gyakorolni felettem amitől a torkomban gombóc gyűlt.
Bekapcsoltam a tévét és néztem magam előtt a vibráló képernyőt, de gondolatban valahol egészen máshol jártam. Olyan mélyen képes voltam belesüppedni a saját problémáimba és az önsajnálatomba, hogy el is felejtettem, hogy mellette élnem is kellene. Elmélázásomból a kaputelefon éles csengése zökkentett ki. Olyan gyorsan pattantam fel a kanapéról mint akit fenéken rúgtak. Nem vártam mára látogatót, de csak egy ember arcképe kúszott erőszakosan a szemeim elé akit még véletlenül sem akartam a lakásomban látni. A vőlegényemből pedig igencsak kitelik, hogy megjelenik bejelentkezés nélkül. Haboztam, hogy felvegyem-e egyáltalán az azóta is élesen csöngő telefont, de végül úgy döntöttem, hogy bárki is álljon odalent mindenkinek jobb lesz ha felveszem. - Igen? - szóltam bele erőtlenül, de ahogy megütötte a fülemet Hope bársonyos hangja az összes eddig bent szorongatott levegőm egy hatalmas sóhajjal távozott a tüdőmből. - Ó hála az égnek. - nyomtam meg az apró gombot a telefonon ami élesen sípolva engedte be a lent várakozót. A mondatom szólt annak is, hogy hála az égnek, hogy ő csengetett és hála az égnek, hogy nem egyedül akart iszogatni. Ha jobban belegondolok egy pohár bor nekem is jól esne. Szélesre tártam a bejárai ajtót és vártam, hogy felérjen Hope. - Ahjajj, mi történt? - zártam a karjaim közé a lányt ha felért hozzám majd a vállánál fogva toltam el magamtól, hogy jobban szemügyre vehessem. Gyönyörű volt mint mindig, csinos és kellőképpen elegáns. Sokszor éreztem mellette magamat szürke kisegérnek, de a barátságunk az ilyen felszínes dolgoknál mint a kinézet ezerszer mélyebb volt. Amikor elkezdtem a rezidensi képzést és külön költöztem apáméktól akkor ismerkedtünk meg. Borzalmas lelki állapotban voltunk mind a ketten és az ilyen megviselt lelkek úgy vonzzák egymást mint a mágnes. A kapcsolatunk azóta is töretlen volt. - Mesélj! - álltam félre az ajtóból, hogy beengedhessem. Ismerte már a járást, több iszogatás és éjszakába nyúló beszélgetés helyszíne volt a lakásom. Én is követtem őt és egyből a konyhába indultam, hogy két borospohár és egy üveg vörösbor kíséretében térjek vissza hozzá. - Csak száraz van itthon. Múltkor megittuk mind a három üveg édeset. - mosolyodtam el miközben leültem mellé a kanapéra és öntöttem a vörös nedűből mindkettőnknek. Nem finomkodtam, nem csak a pohár alját színeztem meg, feléig öntöttem mint a kettőt és Hope kezébe nyomtam az egyiket.
❝ There is somebody who is thinking about you right now and wishing that you were around. That's the wonderrful thing about friendship. You always feel loved and cared about.
Yv and Hope
Azt hiszem mindent megtettem azért, hogy a randi, amit nem is annyira akartam sikerüljön. Mindenki azt mondta, hogy így lehet találni valakit, aki az oldalunkon marad és igazi is lesz az egész. Hát hazudtak, nem tudom hogy szándékosan vagy csak hisznek még a mesékben. Próbálkozom, tényleg, akarok valakit aki mellett boldog lehetek, még akkor is ha magányosnak aligha vallhatom magam, de a barátok nem mindent tesznek ki, amire nekem szükségem van. Túlságosan romantikus vagyok, szokták mondani, de ez nem ok arra, hogy ha elmegyek egy randira, azonnal az ágyba akarjanak vinni, még azelőtt, hogy odaköszönnék az illetőnek. Igen ez valóságban megtörtént este volt, na nem a mai esti, de azt hiszem ez sem sokkal jobb az előzőnél. Már a sokadik vakrandim, igazából a negyedik, és egyben az utolsó, kezdem azt hinni, hogy ezek csak azért vannak, hogy egy éjszakára ne legyen egyedül az ember, de én ilyen téren annyira el vagyok rontva és vágyom arra a bizonyos második, harmadik és sokadik estére, és arra, hogy csak én legyek az illetőnek, de tudom, túl nagy kérés, és már ez csak szinte a mesékben létezik komolyan.
Alig fél óra volt a randi, mert feladtam, életemben először nem voltam tisztelettudó és kedves, mert közöltem vele, hogy ez nem fog menni és leléptem, most meg itt vagyok, az utcán sétálok és azt sem tudom mit kezdjek magammal. Haza nem akarok menni, az egyedülléttel lecsúszna egy pohár vagy több bor és nem tenne jót nekem, tudom.
Nem tudom, hogyan és nem tudom mikor jutottam el ahhoz a házhoz, ahol elég sok időt töltök, amikor vagy neki vagy nekem van rossz kedvünk és egyszerűen nem mozdulnánk ki. Az én életem hurrikán, vagyis annak élem meg, az övé sem egyszerű, talán két ilyen kicsit elrontott figura fogja majd felhúzni egymást.
-Yv, tudom, hogy ma nem vártál, de nem akartam egyedül iszogatni.- szólok bele a kaputelefonba, és várom, hogy a kattanó hang beengedjen és eljuthassak az ajtóig, ahol reményeim szerint egy kis vidámság vár. Nem kellene ennyire rosszul felfognom a dolgokat, ez csak egy randi volt, amit nem is akartam, mégis miért zavar ennyire, hogy ilyen rossz vége lett?
It doesn`t interest me what you do for a living. I want to know what you ache for and if you dare to dream of meeting your heart`s longing.
It doesn`t interest me how old you are. I want to know if you will risk looking like a fool for love, for your dream, for the adventure of being alive.