New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 206 felhasználó van itt :: 20 regisztrált, 0 rejtett és 186 vendég :: 3 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. Okt. 18 2024, 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Seraphine Murphy
tollából
Ma 20:22-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 19:02-kor
Manuel Valderrama
tollából
Ma 18:55-kor
Jerome Whitlock
tollából
Ma 18:51-kor
Harvey Irvine
tollából
Ma 18:12-kor
Peggy Lynch
tollából
Ma 17:49-kor
Peggy Lynch
tollából
Ma 17:48-kor
Thibault Tellier
tollából
Ma 17:43-kor
Daniel Morton
tollából
Ma 16:58-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
38
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
242
232

Lysander Valentine
TémanyitásLysander Valentine
Lysander Valentine EmptySzomb. Aug. 17 2024, 00:26
Lysander Valentine
It is both a blessing and a curse to feel everything so very deeply

Karakter típusa
Saját
Teljes Név
Lysander Valentine
Becenév
Lizard
Születési hely
Philadelphia, USA
Születési idõ
1979. január 30.
Kor
45
Lakhely
Manhattan
Szexuális beállítottság
Nem bélyegzi magát
Családi állapot
Többszörösen elvált, jelenleg egyedülálló
Tanulmányok
Harvard Law School 1997-2000
Summa cum laude
Masters in:
Criminal Justice 2002-2004
Crime Scene Investigation 2005-2007
Criminology 2010-2012

Foglalkozás
NYPD - Detektív, nyomozó
Író
Zenész
Munkahely
NYPD
Hobbi
Books, concerts, jazz music

Csoportom:
Bűnüldözés

Jellem

Lysander Valentinenak hívnak, 182 centis, nyeszlett, őszülő vénember vagyok. A pszichológusom tanácsára írom ezt magamról, aki megkért rá, hogy vezessek naplót a gondolataimról. Arra az esetre, ha valaki megtalálná ezt a füzetet, úgy gondolom, illik bemutatkoznom, szóval kezdjük is.
Jogász vagyok, rendőr, detektív, kriminológus, könyvszerző, zenész és sokak szerint egy seggfej. A legutóbbi kiadásban ezzel is foglalkozom, a címe "Érzéketlennek lenni az érző világban" s habár ironikusan inkább bűnelkövetőkről szól, rám is igaz néhány gondolatmenet.
12 évesen Asperger-szindrómával diagnosztizáltak, anyám szerint ez azt jelentette, hogy elmebetegnek születtem, így elhagyott. Hetekkel később találtak meg a lakásában, így kerültem árvaházba, de erről nem szeretnék beszélni, legyen elég ennyi.
A pszichológusom szerint a betegségem okozza, hogy sokszor túlságosan is belemerülök a munkámba, elveszek a részletekben, nem látom a fától az erdőt. A másik hátulütője ennek a valaminek, ismételten az ő elmondása szerint, hogy hajlamos vagyok egyedül érezni magam, ilyenkor önmarcangolok, sötét gondolatok árasztják el a fejemet és olyan dolgokon merengek, amiken egy embernek sem szabadna.
Szeretem a munkámat, a kollégáimat már kevésbé. Félvállról veszik a feladataikat, mindent be akarnak kategorizálni sémákba, hogy megúszhassák a piszkos melót. Tudom mit mondanak rólam a hátam mögött, tudom, hogy gúnynévként emlegetnek Lizardként, én azonban ezt bóknak veszem. Hívjanak így nyugodtan, tényleg annak tartom magam. Egy kibaszott gyíknak, egy észrevétlen, lopakodó lénynek. Faszfejek.
Van 2 lányom, mindennél jobban szeretem őket. Kétszer váltam, a volt feleségeimmel nem igazán tartom a kapcsolatot, csak Nissyvel a kölykök miatt, kéthetente nálam alszanak, jó a kapcsolatunk.
Szabadidőmben koncertekre járok, írok, könyveket olvasok. Szeretem művelni magam, bár véleményem szerint 1975 óta nem képes a társadalom ugyanazt nyújtani, mint addig. Az akkori filmek és dalok máig a kedvenceim, rettentő kritikus vagyok a modern alkotásokkal, de mindig adok nekik egy esélyt.
A kedvenc ételem a garnéla, a kedvenc italom a vörösbor szigorúan szárazon, a kettő kombinációja pedig maga a mennyország.
Van egy kutyám, Lancenek hívják, az utcán találtam de aranyos jószág, sokan el sem hiszik, hogy keverék. Most lesz 4 éves, általában elkísér a helyszínekre, rettentő jó szaglása van. A kollégáim nem szívlelik, jó emberismerő, nem barátságos velük, a lányaim viszont a legjobb barátjai.
Egy 2017-es Mitsubishi Lancert vezetek, amit még jó apámtól örököltem meg. 3 éve halt meg az öreg végelgyengülésben, könnyebb volt így elfogadni, hogy elment, szép életet élt. Ő is rendőrnyomozó volt, mint én, ő vitt bele a szakmába, de kettőnk közül amíg ő az ököl, én mindig az ész szerepét próbáltam magamra ölteni.
Jó tulajdonságaim közé sorolnám a hivatástudatot, a kreativitást, a műveltséget és a családcentrikusságot. Rossz tulajdonságaimnak tartom, hogy önző és makacs vagyok, sokak szerint furcsa és rideg és nehezen tudok beilleszkedni a társadalomba, de a pszichológusom szerint ez is a betegségem oka.
A következő kérdés, hogy miket szeretnék elérni az életemben. Szeretném, ha a lányaim felnéznének rám, mint az apjukra, ha a kollégáim tisztelnének, ha továbbra is profi szinten végezhetném a munkámat és ha legyőzhetném ezeket a gondolatokat.
A legnagyobb félelmem megöregedni és egyedül maradni.

Mads Mikkelsen

Múlt
+18

I. - THE BEGINNING
"There's something to the feeling of not knowing your surroundings, not seeing the color of things as they appear, but as they truly are. There's something about the unknown, the quiet, the dark. Something terrifying yet beautiful."

Bevetésen voltunk én és a társam, Ray. Emlékszem, izzasztó meleg volt, omlott rólunk a víz, átázott a ruhánk a forróságtól, de nem fordulhattunk hátra. Túszokat ejtett a vén fasz egy kibaszott termálfürdő alagsorában, a katlan feneketlen bugyrában, jobb helyet nem is választhatott volna.
Fegyveremet előretartva haladtam a folyosón, mögöttem a partnerem fedezett hátulról. Már kettőt kilőttünk, rajtuk lépkedtünk éppen át, ő lett volna az utolsó. A fémajtóhoz érkeztünk, amin át minden bizonnyal vele néztünk volna farkasszemet.
- Lys, nem biztos, hogy ez jó ötlet - nézett rám zavarodott tekintettel Ray. Fiatalabb volt nálam, de tapasztaltabb is, ő már régóta terepre járkált, amikor én még csak a könyveket bújtam. Kettőnk közül neki kellett volna bátrabbnak lenni, mégis éreztem, hogy ha nem lennék itt, talán már össze is vizelte volna a nadrágját.
- Ne viccelj velem - néztem rá komoly tekintettel. - Nem fordulhatunk vissza, a kapitány megöl - ráztam meg a fejemet. - Szedd már össze magad, legyél tökös - erre csak egy apró bólintást kaptam. Máig nem tudom őszintén gondolta-e vagy annyira félt tőlem, hogy nem mert ellenszegülni. Kinyitottam az ajtót, fegyveremet magam elé tartva, de késő volt, ahogy nyílt a bejárat, lövések csapták meg a fülemet. Másodpercek töredéke alatt ért mindkettőnket golyó, én szerencsés voltam, engem a combomba, Ray azonban nem mondhatta el ugyanezt magáról. Csak annyit éreztem, hogy az arcom vérben ázik, a barátom pedig a földre rogy mellettem. Fejlövés, a leghatásosabb.
Az ajtó mögött maradva estem neki a falnak a fájdalomtól, amíg a fegyvertűz nem maradt abba. Vártam arra, hogy újratöltsön, hogy időt nyerjek, hogy megöljem a rohadékot, de már több perc telt el. Olyan volt az egész, mintha az ölébe dobálták volna a feltöltött fegyvereket, csak nehogy megálljon. Féltem, hogy egy életre itt rekedek, nem volt térerőnk, nem tudtunk segítséget hívni.
Aztán hirtelen ricsaj törte meg a monoton lövéshangot, hat kollégánk érkezett a helyszínre, körülbelül fél perc alatt iktatták ki a tagot. Én ültem ott a földön, csalódást okozva, végignézve, ahogy elszállítják az egyetlen szövetségesem ebben a pöcegödörben, de nem mentőt hívtak hozzá, hanem hullaszállítót. A szám kiszáradt, ajkaimat megnyalva érdes, vasízű folyadék szivárgott a nyelvemre. Emberfeletti érzés volt, olyan, amit még sosem tapasztaltam, akár egy endorfin tabletta. A pupilláim kitágultak, az összes érzékem felerősödött. Hirtelen érezni kezdtem a lelőtt faszi testéből áradó szagot is, éreztem a bőre alatt feszülő zsír réteget, azt a tonnás húst, ami megpihent rajta, rejtve belsőszerveit. Éreztem a számban a szívét, a máját, a veséjét, megízleltem gondolatban a combját, a karját, a beleit. Újból és újból végignyaltam a számon, behunyva szemeimet.
- Te meg mégis mi a faszt csinált? - állt meg előttem, felémkerekedve az egyik zsaru.
- Csak szomjas vagyok - néztem rá, felriadva az álomképből. Nem szomjas voltam, hanem
rettentő éhes..

II. - THE MADNESS STARTS
"We can easily forgive a child who is afraid of the dark; the real tragedy of life is when men are afraid of the light."

A bűnüldözés fő figurájaként rettentő lelkiismeret-furdalással töltött el a gondolat, hogy kívánom az emberi húst. Létezni sem tudtam nélküle, egyszerűen nem voltam képes működni, ha nem jutottam hozzá, így alternatív utakat kellett kitalálnom annak érdekében, hogy fenntartsam a munkamorálom, a házasságom és mellette kielégüljek.
Sokáig sikátorokba jártam, hajléktalanok életét kioltva, hogy könnyítsek magamon. Nem volt ahhoz fogható érzés, ahogy érintkezett a nyelvemmel a belőlük áradó vörös folyadék, ahogy a gyomromba jutott a bőrük által rejtve maradt, nyers húsuk. Feltudtam volna falni az egész várost, úgy éreztem, értelmet nyert az életem, hogy ez a célom, minél többet és minél jobbat megízlelni, de tudtam, ha nem fogom vissza magam hamar fény fog derülni a beteges hobbira és onnantól kezdve már a rácsok mögül áhítozhatok a lakomáimért, így hát meghúztam magamat.
Félreértés ne essék, mellette még mindig annak éltem, hogy segítsem az embereket, bűntényeket oldhassak meg és igazságot szolgáltassak az elesetteknek, nem gondolom, hogy bárki bánta volna, ha a lányuk gyilkosának hiányoznak a végtagjai vagy ha egy-két rohadék eltűnik a világból. Nem kellett tudnia senkinek, hogy mire használom őket, sejteni se sejtették, hogy mivel ütöm el az időmet. Eleve furcsa alak voltam, a kollégáim már így is rettentő zavarban érezték magukat a közelemben, nemhogy még rákérdezzenek hova megyek ki az ebédszünetben.
Vettem magamnak egy raktárat. Csinos volt, pofás, tiszta, de legfőképpen olyan messze volt mindentől, hogy tudtam, az árgus szemek elől is védve maradok. Mielőtt bármibe is belekezdtem volna, berendeztem magamnak a placcot, vettem egy konyhabútor szettet, egy étkezőasztalt, meg valami oknál fogva két széket, nem mintha valaha is megvendégelnék itt valakit is. Szükségem volt ezekre a bútorokra, ugyanis megakartam tapasztalni milyen az, ha az emberi húst nem nyersen fogyasztják, mint az állatok, hanem a társadalom megszokott módszereivel fűszerezve, előkészítve megsütik, megfőzik azt. Mondanom sem kell, az ötlet olyannyira zseniális volt, hogy jó pár hétre ott ragadtam, minden szabadidőmet a raktárban töltve. Több receptet is kipróbáltam, köztük a kedvenceimet is, csak a húst cseréltem ki bennük. Tökéletes volt. Minden olyan tökéletes volt.
Azonban a feleségemnek nem tetszett, hogy ennyi ideig távol vagyok. Gyanakodott rám, azt mondta, hogy félrelépek, hogy nekem már nem fontos ez az egész. Ütlegelt, ordított, tányérokat tört a fejem felett, s ezért rosszul érzem magam, de nekem végig csak az járt a fejemben, hogy mikor mehetek már vissza és ízlelhetem meg újra az egészet.

III. - FREE FROM DESIRE
"I was doomed from the start. A lost cause, a losing battle. And yet, in that narrow instant, I didn't give a single fuck"

Nincs senkim, azt hiszem. Kizártam minden zavaró tényezőt az életemből annak érdekében, hogy teljes mértékben a munkámnak és a szenvedélyeimnek tudjam szentelni a szabadidőmet. A lányaimat persze ezeknél mindig előrébb helyezem, az a pár találkozásunk csak róluk szól, szeretném, ha büszkék lennének rám, ha kötődnének hozzám, de úgy érzem, egyre inkább eltávolodnak tőlem. Nagyok már, nem tudjuk megtalálni a közös hangot, az egyikük 12 éves, a nagyobbik 16. Mindig azt hittem, hogy könnyű lesz jó apának lenni, de egyre inkább úgy érzem, hogy csalódniuk kell majd bennem. Nem érzik már olyan jól magukat, mint eddig, aminek talán én lehetek az oka. Azt mondják megváltoztam, de én nem érzékelem ezt a változást. Azt mondják furcsább lettem, de én nem gondolom magamat furcsábbnak. Az érzékeim ezerszer erősebbek, messziről, akárcsak egy kutya szagolom ki a tetteseket, látom magam előtt a lépteiket, érzem mit tettek az áldozattal, minden vizualizálódik előttem. Olyan képességeim vannak, ami csak keveseknek, ez azonban megijeszt mindenkit, talán még engem is.
Hosszú évekbe került de megtaláltam a tökéletes arany középutat a beteg szokásaim és a kötelezettségeim között. Nem eszek már annyit, bár az éhségem sose múlik, de próbálom kontrollálni magamat. Pszichológushoz járok, aki azt hiszi az Asperger-szindrómámmal kell foglalkoznia, fogalma sincsen, hogy azért látogattam meg, hogy segítsen elűzni ezeket a gondolatokat. Tudom, hogy baj van velem, hogy valami nincs rendben, de amíg nem tehetek semmit ellene, addig csak elterelem a gondolataimat és végzem a dolgomat, ahogy azt egy normális detektívnek illik. A kollégáim elkezdtek tisztelni, talán csak félelemből, de ez hidegen hagy, látom az arcaikon, hogy értékelik a munkámat, engem hívnak, ha elakadnak, olyan dolgokra tudom a választ, amire eddig senki. Megállíthatatlan vagyok, pótolhatatlan, legyőzhetetlen.

livin' in new york

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Lysander Valentine
Lysander Valentine EmptyVas. Aug. 18 2024, 10:19
Gratulálunk, elfogadva!
Livin' in New York új lakosa

Kedves Lysander!

Üdvözöllek az oldalon!

A karakterlapodat elolvastam, és teljesen rendben találtam. Minden megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy kissé megismerhessük a karakteredet, betekintést nyerjünk az életébe és a jellemébe.

Hát gondolom nem fogsz túlságosan meglepődni, ha azt mondom, hogy egy ilyen nyugodt, gyerekkori traumától függetlenül egyébként normális jellem után kifejezetten megdöbbentem, amikor a múltadban egy ennyire váratlan fordulattal szembesítettél.  Lysander Valentine 2081954265
Kettős életet élsz, amiben egyszerre igyekszel végezni a munkád, szolgálni a jót és amint a lehetőség adott már sötét démonaid suttogásait követve engedsz a csábításnak, az éhségnek, ami szüntelenül hajszol téged és kielégíthetetlenül kísért. Lysander Valentine 3544759797
Mégis igyekszel jó apa lenni, hiszen a lányaid állnak a figyelmed első számú fókuszában, ami több, mint amit sokan megtesznek. Próbálod őrizni ezt a kegyetlen titkot, palástolni a kísértést, hogy ne veszíts el mindent.   Lysander Valentine 2624752903
Összességében egy nagyon érdekes karakterrel érkeztél, akiben mindenképpen ott van a potenciál, hogy kifordítsa a várost a sarkaiból. Kíváncsian várom, hogy hogyan leszel képes beolvadni vagy éppen mi történik majd, ha mindenre fény derül.  Lysander Valentine 2624752903

Színt és rangot admintól kapsz majd, a foglalókat és a játékteret azonban máris beveheted. New York már a tiéd is!

Már nincs is más hátra, mint hogy meglátogasd az avatar-, név- és munkahelyfoglalót, és már kezdődhet is a játék!
Ha bármikor elakadnál, és segítségre lenne szükséged, keresd fel az oldal vezetőségét bátran!
Kellemes időtöltést és izgalmas játékokat kívánok!

livin' in new york

caesar
Before I met you, I never knew what it was like to be able to look at someone and smile for no reason.
mind álarcot viselünk
Caesar Harlow
Üzlet
ranggal rendelkezem
★ :
Lysander Valentine 313774399dd5fc9d161252ca091f43ed8c2f486c
Lysander Valentine F5f06d57675a37bb80d631f8d3fb2b53c1382189
★ kor ★ :
25
★ elõtörténet ★ :
Lysander Valentine 437551ee5c9477cae6e69715b6825621ab05947f
★ családi állapot ★ :
hers..
Lysander Valentine 714cc3a42f12d22ca8da8db46d7776814f421c2d
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Lysander Valentine 030b71ba70b98fd99a99828a161248d70e7b4421
★ idézet ★ :
I am absolutely my own biggest critic.
★ foglalkozás ★ :
Owner of Emperor. Heir of the Harlow family business.
★ play by ★ :
Lando Norris.
★ hozzászólások száma ★ :
506
★ :
Lysander Valentine 932f611028a1d313becbbc108677ac0343240d96

Lysander Valentine
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Valentine Hunter
» Lucy & Lysander
» Damien & Lysander
» Lysander Jee Edelhard
» Valentine "Toby" Armitage

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Elõtörténetek-
Ugrás: