Meg kell hagyni szívesen bújnék most vissza az ágyba, hogy felkészíthessem magam arra, mit kell tenni amikor besétál az oroszlán az én barlangomba, ezzel ráadásul egy kicsit kettősséget okozva, mégis ki a vad és ki a préda. Hiszen az otthonos környezet az én javamra szolgál, a váratlan lecsapás viszont határozottan lepipál, így inkább érzem magam bambinak, akire lecsaptak, mintsem ragadozónak, akinek besétáltak a csapdájába. Ennek okán tehetetlenség költözik belém, mint akinek nincs választása, és könnyedén adom meg magam annak, hogy konkrétan még meg is terítsek a lakomához, mintha csak önfeledten adnám át magam. Legalábbis látszatban, ami nem is feltétlen rossz, mivel az együttműködés szimpatikusabbá tehet, mintha ellenkezésbe kezdenék. Legalábbis gondolatban ezt próbálom elültetni, mégha a másnaposság, és a kétségbeesés próbál felülemelkedni rajtam.
Minden erőmet felhasználva koncentrálok, hogy természetes tudjak maradni, de talán pont ez tesz rám egy újabb görcsöt, így ugyan a két pohár vízzel higgadtsággal térek vissza az asztalhoz, kétlem ezt túl sokáig tudnám tartani. - Pontosan ezt mondtam. Nem tudom miről van szó. Erősítem meg újra, miután úgy tűnik elsőre nem voltam világos, de úgy tűnik nem is vár sokat, hogy ledobja a bombát a válaszom után, így amint Cole neve eltűnt személyként hagyja el a nő ajkait egy másodpercre ugyan, de megremeg a kezem, ahogy a poharat szorítom. Végül iszok egy kortyot mielőtt bármit is mondhatnék, hogy időt nyerhessek az átgondolt, megfelelő válasz érdekében. - Cole Potter egy sötét múlt az életemben. Sóhajtok egyet, mert erről nem könnyű beszélni, de az ominózus nap után, amit Tigerrel együtt éltem át, okozta bennem az igazi traumát. Ettől függetlenül nyilván nem erről mesélek, hanem azokra hagyatkozom, amivel Winters nyomozó is pontosan tisztában lehet, így hazugságon nem kaphat, de előrébb sem viszem az ügyben. - Egyetlen este, de mély nyomott hagyott bennem, és ha Önhöz került az aktája pontosan tudhatja mi történt anélkül, hogy újra kitenne a felidézésének. Sugallom az irányába ezzel, hogy erre nem szívesen emlékezek vissza, majd visszadobom a labdát, és én kérdezek. Miből gondolja, hogy ezek után még találkozni akartam vele? Nem értem miért nálam keresi az eltűnésére a megoldást. Igen, rács mögött akartam látni, ami a történtek után egy jogos elvárás lett volna szerintem, végül nem jött össze, de.. most gyanúsít, ez most egy kihallgatás? Teszem fel talán a legfontosabb kérdést, hiszen eljutottak hozzám, így elfognak jutni Tigerhez is, és mindaz, hogy róla kérdezősködik csak megerősít ebben.
Nem tudom pontosan milyen reakciót várt, hogy megrendít esetleg Cole eltűnése, de a vele átélt dolgok után, már amiről biztosan tud is a nyomozó, elegendő lehet a megértésre miért nem visel meg. Ettől függetlenül rendesen gyomoridegem van, és a torkomban dobog a szívem, mégha ábrázatban próbálok is higgadt maradni, ugyanakkor döbbenetet sugározni felé. - Továbbra sem igazán értem miért nálam próbál válaszokat találni a kérdéseire, és egyáltalán, hogy jön a képbe a testvérem, de nem akarom hátráltatni a munkáját, így természetesen, ha ez Önt segíti valamiben.. Kezdek bele, tényleg a teljes ártatlanság képét magamra festve, na meg a tudatlanságét, ami vagy egy jó lépés, vagy épp ellenkezőleg gyanússá tehet. - Tiger és én nem voltunk mindig egymás életeinek a részesei, de igen.. szoros a kapcsolatunk. Felelek higgadtan a kérdésére, talán többet is elárulva, mint amire rákérdezett, majd mielőtt folytatnám iszok egy kortyot amiért a torkom teljesen száraz. - Utoljára akkor találkoztunk amikor lerobbant a kocsim, és értem jött. Nem is tudom.. 3 hete talán.. Válaszolok tömören, megvárva őt, hogy mire kíváncsi még, hiszen Tiger nem egyedül jött, és a kocsim is el lett szállítva a haverjával miután annyira megjavította, hogy eltudja vinni egy szerelőhöz. Legalábbis ez a hivatalos verzió, amiben Tigerrel maradtunk, és én minden információra próbálok pontosan emlékezni, hogy ne legyen eltérés. Azonban ezt magamtól nem adom, Winters nyomozó biztosan tartogat még kérdéseget magában, és szívesen elfutnék előlük, előle, de nem lehet, ráadásul még csak most fog belekezdeni igazán a szorongatásomba, amiben megtörhetek.
How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up? For you I have to risk it all
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ foglalkozás ★ :
undergraduate, apprentice
★ play by ★ :
Madelyn Cline
★ hozzászólások száma ★ :
106
★ :
Re: Truth or Dare - Tini & Jayda
Szer. Jún. 12 2024, 15:31
Martina && Jayda
"You cannot control everything that happens to you; you can only control the way you respond to what happens. In your response is your power.”
Amikor kinyílik az ajtó szinte reflexszerűen jelenik meg a kedves mosoly, amivel nyilvánvalóan, még ha tudat alatt is, de a bizalmába akarok férkőzni. Mert egy kedves mosolyról aligha gondolná az ember, hogy gyilkossággal lesz meggyanúsítva. A meglepetés ereje pedig sokat elárul. Néha egy-egy nyomozás során úgy érzem magam, mint valami tudós, aki kis egereken kísérletezik. Pontosan így érzem most is magam, miközben próbálom Martina-t kibillenteni a hétköznapi viselkedési formáiból, miközben próbálok rájönni, hogy vajon álarcot visel-e. Az első pillanattól kezdve gyanúsítottként tekintek rá, még ha nem is mutogatok azonnal ujjal. Megfigyelem őt, az arcvonásait, a hanglejtését, mert még ha nem is ölt - vagy épp tüntetett el - senkit, egészen biztos vagyok abban, hogy van mit rejtegetnie.
- Köszönöm. - Válaszolom még mindig ugyanazzal a kedves mosollyal, miközben követem őt a konyha irányába, majd helyet is foglalok az egyik számomra kijelölt széken. Pontosan úgy, mintha még jól is érezném magam itt. Ha jól sejtem akkor Martina jelenleg cseppet sem érez így irántam. Nyilvánvalóan legszívesebben be sem engedett volna. - Egy pohár víz jól esne. - Mondom, majd igyekszem őt megfigyelni a cselekvései közben, aztán pedig mikor leteszi elém a kívánt italt, köszönetképpen bólintok egyet.
- Semmi gond, azért vagyok itt, hogy beszélgessünk... Feleljünk egymás kérdéseire. - Biztosítom őt arról, hogy bizonyára meg fogom neki magyarázni, hogy miről és kiről van szó, de ugyebár cserébe válaszokat is várok majd. Amit már előre érzek, hogy nem fogok megkapni. Vagy éppen nem abban a formában, amelyikben ténylegesen szeretném. - Tehát... Miss Quinlan, azt állítja, hogy nem hallott semmiről? - Kérdezem mégegyszer mielőtt még felfrissíteném a memóriáját. - Az eltűnt férfi neve, Cole Potter. - Teszem hozzá végül, jól megnyomva a férfi nevét, ezzel is nyomatékosítva benne azt. Természetesen a név után megengedek magunknak egy kis hatásszünetet, még a korábban kapott vízbe is belekortyolok, ám a tekintetem egy pillanatra sem veszem le a hölgyről. Végig árgus szemekkel figyelem őt, bármilyen reakcióra számítva, merthát nem fogok hazudni... számítok egy bizonyos reakcióra, amit nagyon el is szeretnék csípni. - Meg tudná mondani, hogy mikor találkozott Mr Potterrel utoljára? - Kérdezem érdeklődéssel a hangomban. Direkt teszem fel neki ezt a kérdést még mielőtt elárulnám, hogy milyen bizonyítékok vetődtek fel ellene vagy éppen mi emelt gyanút a személyére.
Aztán mielőtt még tovább haladnánk, egy újabbat kortyolok a vízből, ismételten időt adva magunknak arra, hogy esetleg megemészthesse a hallottakat és csak ezek után térek rá a Martina és Tiger közötti kapcsolatra. Még mindig csak kérdezek, nem áll szándékomban tudtára adni, hogy mennyivel is vagyok tisztában. Kíváncsi vagyok, hogy esetlegesen megpróbálná-e eltitkolni, hogy azon a bizonyos napon találkozott a féltestvérével. Hiszen a felvételek szerint vele együtt hagyta el a helyszínt. - Milyen a kapcsolata a testvérével, Tigerrel? Szoros? - Puszta érdeklődés vezényel ehhez a kérdéshez. Vajon képesek lennének bármit megtenni egymásért? - Valamint szeretném ha visszaemlékezne, hogy mikor találkozott utoljára vele? - Sok információmorzsát szórok el, amik minden bizonnyal fel fogják nyitni a nő szemét. Főleg akkor ha jól gondolom, hogy mi is történt Cole Potterrel. Még szerencse, hogy nem Harry a szerencsétlen fickó neve...
“You must never be fearful about what you are doing when it’s right.”
★ foglalkozás ★ :
Detective
★ play by ★ :
Jennifer Lawrence
427
★ :
Re: Truth or Dare - Tini & Jayda
Pént. Május 24 2024, 17:04
Jayda and Martina
Hold on. Slow down. Careful now.
Elfáradtam, vagy mondhatni inkább borzalmasan belefáradtam már a fájdalomba. A mindennapos gyötrelembe, amely állandóan lehúz a mélybe, és mérhetetlen kínokat okozva szabdal szanaszét. Miért? Mert nem tudok az emlékektől szabadulni, és hihetetlennek tűnik, de egyetlen egy nap képes volt az egész életem átformálni, méghozzá engem is. Igen, más lettem, máshogy érzem magam, mintha a testem ugyan ugyanaz lenne, de az aki beleköltözött egy egészen más lányról árulkodik, jeleket küldözgetve, hogy még véletlenül se felejthessek. Ez pedig gyanút kelthet másokban is, és egyre jobban körvonalazódhat, - miközben épp ezt kéne elkerülnöm - hogy valami nagyon nem stimmel.
Talán az éjszakák a legrosszabbak, amikor finomkodás nélkül taszítanak az álmaim a purgatóriumba, mintha csak emlékeztetni akarna, hogy bűnös vagyok, és meg kell tisztulnom, mielőtt a boldogságot újra magamhoz vehetem. A baj csak az, hogy Cole arca megállás nélkül veszi el tőlem ennek a lehetőségét. Nem enged szabadulni, sőt felidéz mindent arról a napról az elejétől a végéig, nem kihagyva a halálhörgéseit, melyek beleégtek a tudatomba, és akkor sem feledhetném, ha rémálmaim során nem sanyargatna. A tegnap éjszaka épp erről szólt, nem először, és biztosan tudom, hogy nem is utoljára, amikor izzadságtól átitatott felsőben szakadtam ki egy ilyen álomból, tele rémülettel és lelkiismeret furdalással. Egyedül voltam, féltem kétségbeestem, mert sem Rea, sem Justin nem adhatott megnyugvást, mégha ilyen alkalmak során nem is szolgálhatok magyarázattal számukra, akkor is sokat jelent a jelenlétük. Tehát maradt az alkohol, amiért utálom magam, de legalább kiüt, és nem azon kattogok, ami Cole-al történt.
Így már nem is olyan meglepő az a másnaposság, ami emlékeztet mekkora baromság volt az üveg aljára nézni, de még mindig jobb, mintha újra Tigert hívtam volna az éjszaka közepén. Túl sokszor fordult már elő, és azonkívül, hogy meghallgat, ő sem tud szüntetni a bőröm alá kúszó fájdalom mértékén. Bár ő az egyetlen, aki megérti, akinek anélkül tárhatom fel az érzéseimet, hogy egy színjáték lenne. Játszom a szerepet, ami a minden rendben, miközben kurvára nem vagyok jól, ettől ráadásul hazugnak érzem magamat.
Szóval a mai nap is el van cseszve, nem mentem be az óráimra, és nem csináltam semmit, miközben ha lefoglalnám magam az segíthetne, de olyan fejfájás gyötör, ami alig engedett kikászálódni az ágyból. Sorozatot néztem, próbáltam elterelni a figyelmem, miközben a magatehetetlenség magába szippantott. Már épp csukódnának le a szemeim, amikor megszólal a csengő, és meglepődök a dolgon, mert mindenki, akire itt számíthatok kulccsal rendelkezik. Elsőre az ugrik be, hogy valami biztosítási cég alkalmazottja lehet, akit beengedtek a lépcsőházba, és épp próbál mindenkit meggyőzni valami tuti ajánlattal. Na nem, én abból kurva élet, hogy nem kérek. Ennek ellenére feltápászkodom a kanapéról, belebújok a papucsomba, és mielőtt kinyitnám az ajtót igazítok egyet a hajamon, ami úgy állt eddig, mint egy szénakazal. Persze most sem sokkal jobb. Kinyitom az ajtót, és amikor a nő már hivatalosan a nevemen szólít összeráncolom a homlokomat. Alig tudom feldolgozni, amit itt rám zúdít, de amikor végre kapcsolok elkezd felmenni a vérnyomásom. A megszólításra csak bólintok, miután üdvözlöm én is, majd nagyot nyelek, amikor megtudom milyen indok hozta őt el egészen idáig. Kurva élet, ennél még szívesebben kötöttem volna biztosítást is. - Tessék? Kérdezek vissza, mint aki nem tudja felfogni a szavait, ami kezdetben még igaz is, de amikor végre leesik, még mindig jobb az értetlenkedést mutatni, mint kiborulni, miközben a határán vagyok. - Hogyne. Elnézést. Tessék csak. Foglaljon helyet. Válaszolok neki egészen tömören, és kitárom előtte az ajtót bevezetve a konyháig, ahol az asztal felé mutatok, hogy üljön le. Talán nekem sem ártana, még mielőtt összeesek. - Megkínálhatom valamivel? Kávé, víz, esetleg valami üdítő? Terelem el ezzel a saját gondolataimat is, hogy cselekedjek valamit ahelyett, hogy ömleni kezdene belőlem a sok szarság. Bármit kér, annak ellenére, hogy azt sem tudom mi van itthon, próbálok eleget tenni kívánalmainak, és már a kitöltött italokkal, - esetemben egy pohár vízzel - sétálok az asztalhoz, lerakva a seggem a székre. - Winters nyomozó, az a baj, hogy nem igazán értem miről van szó. Jobban mondva kiről, és kezdek aggódni. Mi történt? Ügyes. Gondolom magamban, hiszen ha a hülyét tettetem az lehet itt most a legjobb megoldás. Remélhetőleg, legalábbis ebben bízom, és próbálok nem teljes kétségbeesett arccal a nő szemébe nézni, de a tenyereim már izzadnak az idegességtől. Mindenesetre nem mondok többet, szokásomhoz ellentétben most nem ered meg a nyelvem, hanem kivárok, mert tudnom kell mit tud, milyen szándékkal érkezett, és nem akarom a kezébe adni a lehetőséget, hogy bilincsben azonnal elvihessen. Próbálom alkalmazni, amire Tiger tanított, és a napok alatti színjátszást, amit minden szerettem előtt adok elő, most nagyszínpadra viszem. Mert mi, ha nem ez követeli meg tőlem?
How do I live? How do I breathe?
When you're not here I'm suffocating
I want to feel love, run through my blood
Tell me is this where I give it all up? For you I have to risk it all
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ foglalkozás ★ :
undergraduate, apprentice
★ play by ★ :
Madelyn Cline
106
★ :
Truth or Dare - Tini & Jayda
Pént. Május 10 2024, 12:11
Martina && Jayda
"You cannot control everything that happens to you; you can only control the way you respond to what happens. In your response is your power.”
Magabiztosan állok meg az ajtó előtt, holott cseppet sem vagyok az. Mostanában igazából semmiben sem, ugyanakkor az első íratlan szabálya egy nyomozónak, hogy bármi is van, senkit sem érdekel... a magánéletet otthon hagyni és az ajtót is bezárni. Sőt, lakatot rá. Így hát, mint mindig, most is előveszem a keménykötésű nyomozó szerepet, aki csupán a kisugárzásával már éreztetheti másokkal, hogy bár ő is emberi lény, a munkáját végzi és azt is tartja szem előtt. Még veszek egy nagy levegőt és ki is fújom azt, mielőtt még jobbik kezemet a csengőhöz emelném, hogy megnyomjam a kis gombot. Magam sem tudom, hogy mire számíthatok, igazából ezt sosem tudni. A munkám egyik nagy gyönyöre. Lehetségesen az orromra vágja az ajtót, lehetségesen menekvésbe kezd, sőt, az is lehet, hogy egyenesen behúz egyet. Azt aligha mondhatnám, hogy mindenre felkészült vagyok, de igyekszem úgy tenni, mintha felkészült lennék. Az pedig, hogy egy fiatal... aránylag normálisnak tűnő nőről van szó, még nem jelent semmit. A tíz éves lányomról sem gondolná senki, hogy majd jól összeszidja az embert, csak mert furcsán nézett rá. Kis terrormanó.
- Üdv, Martina Quinlan... ha jól sejtem? - Mosolygok is rá kedvesen, mint aki nem éppen egy feltehetően, gyilkosságról akarja őt kikérdezni. Persze, a gyilkosság - még - nem bizonyított, a fickó jelenleg eltűnt személyként van számontartva, de... erre vagyok én ugyebár. - Winters nyomozó vagyok. Jayda Winters, a gyilkossági osztályról. - Lassan ejtem ki a szavakat, kihangsúlyozva az egyértelműt, miközben arcát és egyben arcvonásait figyelem. Minden apró részletet megnézve magamnak, bármilyen árulkodó jel után kutatva. Hidegen hagyja? Számított rám? Meglepődik? Bármi érdekes lehet a nyomozás szempontjából, még ha nem is feltétlen lesz felhasználható bizonyíték ellene. Arra választ adhat, hogy tudjam, jó irányban szaglászom vagy sem. Csak a kellő hatásszünet után szólalok meg újra. - Egy férfi, akit ön feltehetően ismer, eltűnési ügyében nyomozunk. - Azt meg már inkább nem teszem hozzá, hogy valószínűleg nem fogjuk élve találni már a fickót. Valahol magától értetődik a dolog.
- Nem bánja ha ezt odabent folytatjuk? - Intek a lakás felé, elvégre tényleg nem hiszem, hogy ezt az ajtóban ácsorogva akarja megbeszélni. Meg hát őszintén szólva én sem. Nyilvánvalóan helyet akar majd foglalni, mikor felsorolom neki, hogy milyen okokból vagyok itt és mi vezetett el hozzá. Még direkt nem mondom ki hangosan a férfi nevét. Mindent a maga idejében... szépen sorjában. Nem szeretném ha Ms Quinlan összeesne, még csak az kellene. - Csak néhány kérdésem lenne a férfival kapcsolatban. Meg az ön és testvérje közötti viszonyról. - Bököm ezt úgy oda, mintha az ég világon semmilyen hátsó szándékom nem lenne ezzel. Pedig még szép, hogy van. A videófelvételek szerint Tiger társaságában léptek le a helyszínről, ahol Cole Potter(xD) is legutóbb tartózkodott. Mr Abbar pedig nem a legélesebb kés a fiókban... vagy éppen igen, de más szempontból. Talán túl éles is. Mindenképpen gyanút emel a hölgyre, főleg annak tudatában, hogy már korábban is volt felfordulás Mr Potter és Ms Quinlan között. Ismerték egymást. A kérdés már csak az, hogy mennyire és milyen indítéka lehetett arra, hogy esetlegesen megölje. Még nem mutogatok ujjal, de talán ez a beszélgetés után már fogok.