Ladies and Gents, this is the moment you've waiting for!
Kaján vigyoromat képtelen vagyok leplezni, és talán nem is akarom. Hogy rajtam prezentálná? Állok elébe! Soha nem vallanám be -józanul tuti nem-, de nagyon is érdekel, hogy mégis mit tud a híres-neves Byers féle hancúr léc, amivel már számtalan férfi, nő és ki tudja még, hogy milyen élőlény -jobb ha nem gondolok bele-, ágyába könyörögte be magát. Józan szellemi állapotban biztos, hogy nem izgatná a fantáziámat a dolog, a jelenlegi állapotom azonban messzebb nem is állhatna a józan kifejezéstől, így kijelenthetjük, hogy vékony jégen táncolok. Olyanon, ami a végtelenbe nyúlik, hívogat, szinte magába bolondít, mintha hozzá jutottál volna a piacon a legtisztább, legminőségibb kokóhoz, ami megtanít repülni. Félve lépsz csak rá, mi van ha beszakad?! De nem történik semmi. Valami furcsa elégedettséggel vegyített kalandvágy húzni kezd egyre beljebb és beljebb, el akarod érni a horizontot, aztán a legváratlanabb pillanatban ellened fordul. Végig reped a talpad alatt a vékony, áttetsző jégréteg, és még azelőtt belefúlsz a vízbe, hogy kiálthatnál egyet. Megérne ennyi kockázatot vállalni? A józan agyam nem játszana el a gondolattal, minden hasonló eszme futtatást kapun kívülre zárna, még lakatot is tenne rá, fő a biztonság. Az illuminált elmém vele ellentétben azonban bőszült bikaként feszegeti a határait, és alig várja, hogy tegyek valamit, ami kielégüléssel töltené el. Így aljas módon bele tudna röhögni a képembe, és később, amikor egyedül maradok a gondolataimmal, újra és újra felelevenítené. Mintha csak kínozni akarna. Elég jól csinálja! -A seggemet! - Vágom rá egy gúnyos röhögéssel egybekötve, s éppen csak hogy összecsípem a szűk nadrágon keresztül térdhajlatának bőrét ahogyan lehelete cirógatóan megcirógatja a nyakamat, végigkövetve gerincem görbületét, egészen a lábujjaim hegyéig. A hűvös esti fuvallat szinte áram ütésszerűen borzolja a karjaimat beborító libabőrt, és ahogy a tájat bámulom, hirtelen olyan érzésem támad, hogy ez az a perc aminek soha nem lesz vége. De nem tehetem meg, hogy egy kibaszott örök életre kisajátítom magamnak. Az önző lenne. Aljas, rohadtul önző dolog! Többek között ezért is akarok vele együtt a vízbe vetődni. Hogy végre kitisztuljon a mocskos gondolatokkal teletűzdelt agyam. Hogy az éjszaka folyamán elfogyasztott kábszit még azelőtt kiűzhessem magamból, hogy valami olyat tennék, amit egyébként nem, és amibe valahol mélyen legbelül mégis foggal-körömmel kapaszkodok. -A slusszkulcsok megmentése jó gondolat volt! - Elismerősen vigyorgok bele a velünk szemben elterülő vérvörös alkonyba, amikor meghallom a kulcsok tompa zörgését a felmelegedett aszfalton. Én egyetlen dolgot mentettem meg csupán a vízbefúlástól. Azt az egy szál sodortat, amit még azelőtt dugtam a zsebembe, hogy elindultunk volna. A hideg víztől megmerevednek az izmaim, a maradék oxigén beszorul a mellkasomba, hogy aztán egy gurgulászó röhögéssel szabadjára engedjem, mialatt a vízrengeteg összezár a fejem fölött. -Majdnem megöltél te barom! - Fuldokolva kapkodok levegő után, szinte már-már öklendezésbe űzve a légszomjat, amikor egy újabb adag vizet kapok a képembe. -Mindig úgy nézel ki, mint egy ázott pincsi, tök mindegy, hogy mennyi ideig tökéletesítgeted az Elvis séródat a tükör előtt reggelente. - Gunyorosan rákacsintok, csak hogy érezze a törődést, és hogy biztosan ne maradhasson egyetlen tincse sem csontszáraz, az előbbi mozdulatát leutánozva küldök némi vizet a képébe, mert ugyebár a jófejség az kölcsönös. -Hát, kurva hideg a víz az hót-ziher! Ezzel nem számoltam. Bőven elég lett volna, ha csak téged löklek bele. - Borzongva rázom meg a fejem, hogy félhosszú, mindig kócos és az övével ellentétben rohadtul rendezetlen sörényemet kikotorhassam a képemből. Utólag játszom már csak el a gondolattal, és kapcsol az ilyen-olyan móka gyogyiktól belassult agyam, hogy mekkora barom állat voltam! Most megspórolhatnék magamnak egy adag száraz göncöt, és herezsugort, amiről a nyakamba csimpaszkodva éppen világi slágert igyekszik költeni. -Tudod Byers, asszem' pont így hangozna, ha a Modern Talking összeállna Nik Kershaw-val egy haklira, és playback nélkül nyomnák. - Az említett felek nem éppen az élő előadás módjukról híresek. -Úgy, mint a teve here? Na jó... én szerintem húzok, mert tényleg lefagynak a zacsik. - Ezzel már nyúlok is térdhajlatai alá, és a legváratlanabb pillanatban dobok rajta egyet, hogy ez a csimpaszkodó majom a hátamról a vízbe csapódjon. Amennyiben nem ránt magával, kárörvendve a peremhez úszom, és nem éppen David Hasselhoffosan, inkább olyan szépen öregesen, tunyán kiküzdöm magam a partra, mint egy döglött angolna, amit már napok óta dobálnak a hullámok. Ha igényt tart rá, segítő jobbomat nyújtom felé, hogy az ő kikászálódása kevésbé tűnjön olyan szánalomra méltónak, mint amilyen az enyém is volt. -Hu bazzeg! Ennek a fele sem tréfa. - Teljes testemben megrázkódom ahogy az első fuvallat elér, és ezen az érzésen nem segít momentán a vizes göncöm se, ami mágnesként tapad rám. Vacogva topogok egy helyben, a meglehetősen kellemes hőt sugárzó beton placcon, pont úgy, mint aki menten behugyál. Jobbommal hajamba túrok, így simítva hátra azt, és gondolkodás nélkül lecibálom magamról a pólómat, végül a szűk farmert is. Az alsógatya azért marad. Ennyi merészség bőven elég a mai napra! Így is elég kellemetlen a szitu. Mintha nem lettünk volna már legalábbis ennél ezerszer gázabb helyzetben egymás előtt. Kevesen mondhatják el magukról, hogy a legjobb haverjuk végig nézni ahogyan a saját hányásodban fetrengve készülsz megfulladni a nappalitokban, majd a kórházban leül az ágyad mellé, miközben te teljes öntudatlanságban fekszel egy katéterrel a lábaid között, és szondával az orrodban... A régi emlékek keserű mosolyt húznak az arcomra. Nem szarozok sokat, levágom magam a felmelegedett betonra, egyik térdemet behajlítom, kezeimmel átkarolom, míg másik lábamat a víz fölött lógatom a semmiben. Államat a térdemre támasztva szemezek a nap utolsó sugaraival. -Én komolyan meg akarok változni Pat. Most, hogy van ez a... ez a gyerek. Ő. Nem akarom, hogy szégyenkeznie kelljen a lecsúszott, narkós apja miatt. De az az igazság, hogy nem tudom milyen nem szar alaknak lenni. - Nem nézek rá, hunyorogva szemezek tovább a horizonttal. Vannak olyan kimondatlan gondolatok, amiken csak a kábszer bír felülkerekedni. Ez is egyike azoknak a gondolatoknak.
- Aztisnyalnám... - motyogom bele a tarkójába pont azzal a hangerővel, amiről egyikünk sem tudja eldönteni, hogy túl halk ahhoz, hogy meghallja, vagy nem eléggé halk ahhoz, hogy ne hallja meg. Valahol a határon libeg, mint minden más dolog kettőnkkel kapcsolatban. A megjegyzését meg már nem is kommentelem, csak magamban jegyzem meg epésen, hogy még szép, hogy jó ötlet volt menteni mindent a zsebemből, ő ugyanis sosem törődik a károkkal, amiket egy-egy őrült ötletével okozhat, nincs semmiféle damage control, így hát nekem kell mindig egy lépéssel előtte járnom, nekem kell akkor is józannak maradnom, ha épp fejjel ugrok vele együtt bármilyen baromságba. Vagy jelen esetbe a rohadt hideg hullámok közé. - Légy hálás, hogy csak majdnem! - vetem oda duzzogva, de aztán nem bírom ki, csak utat tör a képemen egy széles, kaján vigyor. Chace néha annyira dilis, hogy képtelen vagyok rá sokáig haragudni és nem vele együtt sodródni. Pedig a hidegtől kellemetlenül zsibbadnak, feszülnek az izmaim, ráadásul a teljes outfitem tönkre ment, és hogy fogunk így egyébként beülni a kocsijába? A józanító gondolataimat mégis elnyomja a dopamin és a játék iránti szenvedélyem. - Hiába titkolod, jól tudom, hogy erre áll a... - Az utolsó szó blugyogásba olvad, ahogy az arcomba küld egy nagyobb adag vizet, amit végül félig nevetve, félig köhögve prüszkölök fel. Egy részem komolyan gondolja; egy részem hisz benne, hogy Chace-nek, egy rejtett, látens és igencsak elnyomott részének bejön ez az Elvis-stílus. - Emlékeztess rá, téged miért is nem hagytalak otthon? - Mintha az a fajta lennék, aki magától és tök egyedül csak úgy kiruccan a kikötőbe... Néha azt kívánom, bár menne, főleg, amikor tényleg elbizonytalanodom benne, meg akarom-e fojtani őt, vagy épp szenvedélyesen kiölelgetném belőle a szuszt is. A kettőt néha egy nagyon törékeny határ választja csak el. - Csak nem értékeled kellően a kreativitásomat! - Olyan átéléssel és beletörődéssel sóhajtok fel, mintha az egész életem erről szólna. Aztán a következő pillanatban már háttal üdvözlöm a sós víztükröt. Kit érdekel az oxigén, fulladjak ott meg, de az első, ahogy feljövök a víz alól akkor is az, hogy elküldöm a jó büdös picsába, legalább háromféle különböző módon összetett mondattal. Ez az idő pont elég ahhoz, hogy kisimogassam az arcomból a hajamat, kitöröljem a szememből a nem odaillő nedveket és felzárkózzak hozzá a dokk szélén. Gyanakvón, kétszer megfontolva fogadom csak el a kezét, ezek után már abban sem bízom, ahogy lélegzik... De meglepő módon tényleg kisegít, így hálából nem rúgom vissza a habok közé, csak megpróbálom lerángatni magamról a ruháimat. - Legközelebb kipróbáljuk a Pavlov-féle módszert. Ha hülyeséget készülsz csinálni, áramot vezetek beléd, hátha akkor bevésődik a fejedbe, hogy gondolkodj, mielőtt cselekszel... - Az orrom alatt morgok épp a zoknimból csavarva ki a vizet, amit aztán hozzávágok, mielőtt egy szál alsóban leheverednék mellé. Az az egy ruhadarab pont kényes terepet hűt, szívem szerint levenném, ám nem otthon vagyunk, és ha engem lecsuknak közszeméremsértésért, Chace sem fog hazajutni. Csak akkor enyhülök meg, amikor monológba kezd arról, hogy jobb emberré akar válni, és bár tudom, hogy főként a drog motiválja, mégis megesik a szívem rajta. Leheveredem mellé és magam mögött megtámaszkodva elbámulok a távolba. - Már az, hogy ez megfogalmazódott benned, arra utal, hogy az első lépést megtetted, nem? Ha igazán szar alak lennél, nem foglalkoznál azzal, hogy szar alak vagy. - Oldalra sandítok rá, lefojtva magamban egy káromkodást a látvány miatt. A hajából csöpögő víz, állkapcsának éles vonala, a tetkóit nyaldosó cseppek, a nadrágjába futó, nedves patakok... Rohadj meg, Chace Bryan, amiért az alkohol, a cigi és a kábítószer romboló ereje sem úgy hat rád, mint más, normális halandókra. És legfőképp azért, mert ennyire mocskosul szexi vagy. Khm, mély téma - figyelmeztetem magam, ismét a horizontot bámulva. - Ott van benned, Chace. Én tudom, hogy képes lennél rá, és azt is, hogy ha az a gyerek igazán megismer téged, őrülten imádni fog. - És ettől máris enyhe féltékenység ébred bennem, ami annyira nevetséges, hogy mosolyt csal az arcomra. Pont ezért határozom el magam olyasmi mellett, amiért más esetben elevenen lerágnám az ujjaimat. - Holnap felhívok egy ügyvédet. Az egyik legjobb a városban. Tartozik nekem egy szívességgel, úgyhogy tuti bele fog menni, hogy segítsen nekünk. - Neked, javítanám ki magam, mégsem tudom kimondani. Önző vagyok. A gondolattól, hogy a családi forrásokhoz nyúljak, keserű epe önti el a számat, de csak azért sem adom fel a mosolyom. Jót cselekszem, csak ez számít, és az, hogy a legjobb barátom gondjait megoldjuk vele. - Plusz, majd veszek neked egy könyvet. Olyan önfejlesztős-beleírogatósat - teszem hozzá kárörvendő vigyorral, vállammal játékosan meglökve az övét. Minden rendben lesz. Ráuszítom arra a nőre, meg az új palijára a fél világot, ha ez kell ahhoz, hogy Chace a gyereke életének a részévé váljon. - És ha akarod... Ha tényleg akarod, leszokok veled minden szarról, amit szívunk. - Nem dédelgetek hiú ábrándokat arról, hogy egyik napról a másikra teljesen tiszták leszünk, se cigi, se alkohol, se drogok, se partik - viszont hajlandó vagyok megtenni vele az első néhány lépést, ha komolyan fel akar hagyni ezzel az életmóddal. Egyszerre csak egyet, nyilván, amúgy sem vonz egyik sem annyira. Ha a testiségről kéne lemondani, már komolyabb nehézségekbe ütköznék. Vagy a gondolattól, vagy csak most üt meg az időjárás, de kiráz a hideg, fázósan átdörgölöm lúdbőrössé vált felkaromat. A hülyéje... Előre látom, hogy miatta fogunk mindketten megfázni.
A tudatmódosító szerektől mindig elszállok. Lekövethetetlen távlatokba, s mire visszaérek, két lábon ugyan, de nem éppen stabilan taposom a talajt áldott jó Teréz anya képében, aki képes félretenni az önfejűségét a felhők fölött repdeső egojával együtt, hogy beismerje, tévedett. Ha reálisan akarom szemlélni a valóságot -ami mondjuk ki őszintén, rohadt nehéz úgy, hogy közben szivárvány színű unikornisokat haluzok-, igaza volt. Igaza volt abban, hogy szólnom kellett volna neki a gyerekről, Moiráról. Igaza volt abban, hogy ha tényleg meg akarom ismerni ezt a kölyköt, akiben ott kering a vérem, akkor nincs az az ember, vagy isten, aki ezt a lehetőséget elmarhatná előlem. Tulajdonképpen ennek a kis köcsögnek itt mellettem elég sűrűn van igaza. Na jó, azért nem mindenben! De valóban jó rálátása van bizonyos dolgokra. Majd ha nigériai éhező árvák potyognak az égből, talán hangosan is képes leszek kimondani, addig is inkább magamban tartom. Még a végén elszállna. -Úgy csinálsz, mintha te mindig csak jót és csupa erkölcsös dolgot cselekednél. Cöhh... - Szemrehányóan, némi incselkedő éllel a hangomban vetem elé a csúf igazságot. Csak hogy érezze, amellett hogy szívózok vele, ha elég mélyre ás, találhat némi komolyságot, komorságot is a kimondottak mögé rejtve. Mert ugyebár köztudott, hogy minden vicc valahol egy kicsit igaz is. Mi van azokkal az éjszakákkal, amiket rendre nem otthon tölt? Amikor másnaposan -soknaposan-, felhív, hogy menjek érte. Nem tudja, hogy hova, de azért menjek. S mialatt ő ki rohadt jól érzi magát, addig én éjszakákat virrasztok át, azon agyalva, hogy mégis hol van, mit csinál, él-e még egyáltalán, de ami még ezeknél is fontosabb: KIVEL van. Vajon van fogalma arról, hogy a kialvatlanságba bele lehet halni? És hogy minden egyes alkalommal, amikor jön valami kattanás az agyába, kis híján kinyír?! -Hát... igazából már nem is tudom, hogy ki vagyok. Még ha ez ilyen undorítóan közhelyes, nyálas duma is. De tényleg... - Kínosan beleröhögök az utolsó narancssárga sugarak látványába, mindvégig magamon érezve a tekintetét ami vadul cikázik az arcomon. Meg talán valahol máshol is. Elégedett vigyoromat nem bírom véka alá rejteni, talán nem is akarom. Magamba szívom a mustráló tekintetét, elraktározom az ínséges időkre. Amikor egyedül fogok élni, mert körülöttem mindenki képes volt arra, hogy teret engedjen az érzéseinek. Egyedül én vagyok ekkora érzelmi analfabéta. Ha majd ő is lelép mellőlem, talál magának valami kant, aki majd megbecsüli, a tenyerén hordozza, akkor majd erre a tekintetre mindennél jobban szükségem lesz. Csak hogy kicsit kínozhassam, megsanyargathassam az amúgy is mocskos lelkemet. Hogy eszembe juttassa, miről maradok le a keményfejűségemnek hála. Fogaim között morzsolgatom az alsó ajkamba vájó fekete karikát mialatt felé irányul a tekintetem, de ő ekkorra már az előttünk hosszan elnyúló tájat szekírozza. Én pedig nyakának felém eső ívét, annak bőre alatt hevesen pulzáló karotiszát, a hajából mellkasára cseppenő, majd onnan aláfolyó sós vizet. A látványtól természetellenesen bizseregni kezd mindenem, leginkább a hasam alja amitől egyszerre érzem magam kellemetlenül, mégis izgatottnak. Kettős érzések kezdenek kavarogni bennem, ahogyan a gyerektéma újfent terítékre kerül, hirtelen én is szívesebben bámulom ismét a tájat. -Őrülten imádni fog, hacsak az anyja, vagy a magát apjának valló pénzautomata nem tömi majd tele a fejét minden szarral. Azt se tudom, hogy tudnám-e őt szeretni. Hogy egy apának hogy kell viselkednie, mit kell csinálnia. - Ezennel nem vadászó, bekebelező tekintettel fordítom irányába a fejem, sokkal inkább tanácstalanul. A téma kényesen érint, így ennek megfelelően kényelmetlenül helyezkedni kezdek, felhúzva mindkét lábamat, sarkaimmal támasztva a móló szélét, átkarolva a térdeimet, engedve az este első hűvösebb fuvallatának, hogy libabőr formájában végigkaristolja az egész testemet, és egy időre kifújja az oda nem illő gondolatokat az agyamból. Az ügyvéd szó hallatán hangosabban, hevesebben kezd el dobolni a vér a dobhártyáimon, ujjaim szorosabban fűződnek egymásba térdeim körül. -Nem kell! Nincs rá szükség. Moira azt akarja, hogy a gyerek megismerjen, hogy tudja ki az apja. Nem akarok cirkuszt. - Feszülten elzárkózom a nagylelkű felajánlástól, hogy aztán érdektelenül vállat vonva folytathassam, mintha csak ócska kifogásokat keresnék a még ócskább magyarázatok között. -Ki tudja? Ha beindul ez az egész, a banda, és kevesebbet fog látni, lehet hogy eltávolodunk egymástól. Nincs értelme évekig bíróságra járni, ha legközelebb csak a tizennyolcadik születésnapján fogok vele találkozni. - Keserédes mosolyom mindent elárul, jó időre át is veszi az uralmat a képem felett. Hiszen bármi megtörténhet, nem? Az embernek mindig kell, hogy legyen egy B terve arra az esetre, ha a dolgok rosszra fordulnának. Az én esetemben jó, ha van egy C és egy D is, biztos ami biztos. Köztudott, hogy minden amihez nyúlok, szarrá válik. Csak a megszokott Bryan forma... -Miva'? Azt akarod, hogy naplót vezessek? Te fejre estél baszki! Tudod mi lesz az első amit bele fogok írni? "Kibebaszott kedves naplóm! A lakótársam már megint meg van húzatva!" - Mintha csak ráérzett volna, hogy a beszélgetésünk mélyrepülésbe kezdett, úgy vált témát, és révén, hogy szavak nélkül is egyetértek, vele együtt igyekszem visszamászni a szakadékból. Így könnyebb, mint egyedül. -Oooké! Ez lesz a szívósabb része. Egyszer már próbáltuk, emlékszel? - Elvigyorodom a néhány évvel ezelőtti emléken ahogyan felrémlik a templom, a benne ülő, segítségre szoruló alakok, és a terápiát tartó nő arckifejezése, ahogy majd' szétrobban a feje az idegtől, mialatt finoman, virágnyelven elküld minket a picsába. -De mindenek előtt húzzunk be a kocsiba mielőtt halálra fagysz. - Ezennel én lököm meg kicsit a vállammal, és bár még mindig bizonytalan a járásom, a mozgásom pedig olyan akár egy hibernációból ébredő lajháré, kis híján a vízbe csúszva állok fel, és nyújtom a kezem felé, amennyiben támogatja a felmelegedés ötletét. Megpaskolom a hátát, mintha csak ki akarnám veregetni belőle a lelket is, felnyalábolom a földről a cuccainkat, amiket a hónom alá csapok, hozzá közelebb eső kezemmel pedig átkarolom a vállát, így indulva el botladozva a járgány felé. Szarakodok egy ideig a kulcsokkal, mire ki tudom nyitni, hogy -tőlem nem megszokott módon-, ezennel inkább a hátsó ülések felé invitáljam. Ott kényelmesebben el tudok terülni, és kevésbé sajnálom, ha vizes lesz a kárpit. Az anyós és vezetőülés közötti keskeny kis résen azért előre kínlódom magam, de csak annyira, hogy feltekerjem a fűtést, és behúzzam a tetőablakot. Mintha csak el akarnám rejteni magunkat a világ elől. -Még egy utolsót így a nagy fogadalomtételekre? - Sejtelmes mosollyal meglebegtetem előtte az otthon összetekert spanglit, és egy kacsintással meg is gyújtom a végét, mélyet slukkolva belőle, engedve a fű mindent elsöprő erejének, ami hamar ködbe borítja az amúgy sem éppen józan agyamat. Hátammal majdnem teljesen lecsúszok a támlának dőlve, lábaimmal elterpeszkedve az ülésen és miközben átnyomom az ő szájába a spanglit, azon kapom magam, hogy szám egyik sarkába nyalva követem nyomon a mozdulatát, ahogy az ajkai összezárnak a cigi körül. Végül egyszerűen csak elröhögöm magam, fejemet megadóan vetve hátra az ülésnek, észre sem véve, hogy felé eső kezem kisujja mikor fonódott rá az övére. -Mi van a múltkori randiddal? - Kérdezem, magamat is meglepve, ujjainkat mustrálva, magamba inhalálva a bódító füstöt.
- Ha ma meghalok, holnap szentté avatnak - összeérintem a két tenyerem, mintha imádkoznék, közben annyira ártatlan arcot vágva, amennyire Lucifer vághatott, mielőtt letépték a szárnyait és lehajították a pokolba. Nos, igen, akármennyire jó is lehetek, az erkölcsös részen már rég megbukott nálam ez a dolog. De Chace humorát értem és értékelem attól még, és annál szívesebben játszom rá, amikor kell. Előbb hánynék a saját számba, minthogy hibaként gondoljak egy gyerekre, de tagadhatatlanul szar így látni Chace-t, ahogyan az is tagadhatatlan, hogy könnyebb élete lehetne, ha nem csúszott volna be ez a gyerek. Elsőre ezt gondolnánk, legalábbis. De talán pont erre volt szüksége mindkettőnknek, pont egy ekkora pofon kell, kilökni minket a nehezebben járható, mocskosabb és gyötrelmesebb útra, mert így legalább haladunk valamerre. Előre vagy hátra, nem számít, mert addig sem egy helyben poshadunk. Kegyetlen lökés, de szeretném azt hinni, szükséges volt, és szeretném azt hinni, eljön majd egyszer az a nap, amikor Chace-re nézve nem akar megszakadni a szívem. Ha szerencsém van, addig leemelhetek egy keveset a terheiből, vagy legalább elhozhatom néha a kikötőbe, amikor túlszívta az agyát és fürödni támad kedve. Bármit a legjobb haveromért. - Ezt nem is tudni kell, hanem érezni. Rég szar úton jár, aki ésszel próbál gyereket nevelni. Hidd el, tudom - Vakon legyintek felé, lefoglal a táj elemzése, meg amúgy sem érzem szükségét a szemkontaktusnak. Nem volt rossz gyerekkorom, sőt, az övéhez hasonlítva én baromi szerencsésnek mondhatom magam, amiért két normális ember nevelt fel - már ha nevelésnek számít az anyagi biztonság megteremtése. Több nem jutott ki sem nekem, sem a nővéremnek, habár neki talán még csak-csak, mivel a jól letaposott hetero ösvényt követte, de én? Némelyik szülői szeretet eléggé bekorlátozott és feltételekhez kötött. - Hidd el, előbb fog húzni hozzád, aki megtanítod rá, hogyan kell felelősségteljesen füves cigit szívni, mint a majomhoz, aki gucci táskákkal dobálja. - tartok egy pillanatnyi szünetet, ahogy mérlegelek valamit. - Egy gucci táskát mondjuk én is elfogadnék. - rávigyorgok, de aztán bűnbánón félre is nézek. Hiába korholom le magam mentálisan újra és újra, mindig elfelejtem, hogy ez nem a mi gyerekünk. Ez Chace és Moira gyereke, Chace és Moira döntése és felelőssége, és nekem a világon semmi beleszólásom nincs, hiába terveztem el már vagy hatszáz programot, amire elvinném a kicsit azokon a hétvégéken, amiket nálunk tölt. Az apjánál, basszameg, csak az apjánál. - Ahogy gondolod? - Hangom mégis kétkedőn és kissé talán ítélkezőn felszalad, mert egy potya ügyvéd valamelyikünk zsebében soha nem jöhet rosszul, meg aztán ha képzeletbeli forgatókönyveket akarunk felhúzni az életére, még több száz olyan jövőképet tudnék elé festeni, ahol igenis megérné most dobbantania egy nagyot és a sarkára állnia - a megfelelő jogi háttértámogatással. - Ch, ismerlek! Tuti arról áradoznál, milyen helyes, csodálatos, nagylelkű lakótársad van, és szívecskét rajzolnál a pont helyett az i-re a nevemben - élcelődöm tovább, szükségesnek érzem, hogy megmentsem a beszélgetést. Ha kell, hátba verem és megadom neki az első lépést előre, ám akkorát nem akarok ütni, hogy rögtön pofára is essen. Türelmesnek kell lennem. Már az is nagy szó, hogy hajlandó volt a gyerekről beszélni. - Sosem felejtem el. - A vigyor túlszalad a képemen. - Oké, lehet, ez egyszerre sok lesz. Kezdjük csak a cigivel, mit szólsz? Egyszerre egyet. - Ha már választani kell, hogy pia vagy cigi, utóbbit ítélem könnyebbnek. A cigit könnyebb elzárni, kidobni, kikerülni, de hogy ne legyen otthon mindig egy doboz sör? Ki van csukva. - Awhh, ez igazán nagylelkű tőled azok után, hogy miattad fagy le mindenem - forgatom meg a szemem, de közben meg már tápászkodom is fel, elfogadva a felém nyújtott kezet, amit aztán el is engedek, amint megtalálom az egyensúlyt. Isteneset cseszdmegelek, ahogy a lapockáim közé ver, és bármennyire is töröm ki a két karom, hogy áttapogassam a tutira kivörösödött területet, alig férek hozzá. Egy gyilkos oldalpillantás után felkapkodom a földről a maradék ruhadarabokat, vagy amiket menet közben elszór, aztán hagyom, hogy magával vonjon a kocsi felé. Kétkedőn felvonom a szemöldököm a hátsó ülés láttán, mintha cukros bácsi lenne, olyan gyanakvással ülök be mellé. Az agyam már jócskán előre pörgette a jelenetet és egyáltalán nem biztos benne, hogy ez a legmegfelelőbb környezet most számunkra. Számára talán. Számomra tuti nem. - Jöhet - Megadón biccentek a felkínált cigi láttán, de az agyam továbbra is a jövőben pörög. A feltekert fűtés és az elbarikádozott tető által a kocsi elég hamar párásodni kezd, aminek melegre sóvárgó testem nagyon is örül, bennem azonban csak tovább növeli a balsejtelmet. Egyrészt ez pont az a nehéz, fülledt, szexi meleg, ami arra késztet, hogy szomjazni kezdjek a Chace hajából csöpögő vízcseppek után, másrészt a zárt tér miatt nehéz nem őt figyelnem, és ha már őt bámulom, nem tudom csak az arcán tartani a szemem. Főleg, ha ő maga rakja a számba a cigit, és ahogy az ujja hegye az ajkamhoz ér, vakmerő gondolataim támadnak. És kinevet! A hülye, gondolatolvasó mindenit! Eligazítom a cigit a számban és letüdőzöm, előbb az egyik, majd a másik lábamat pakolva fel az ülésre, átvetve Chace combján őket. Hátam a kocsi ajtajának döntöm, a fejem is nekitámasztom. Az üveg lehűti kicsit a fejem, elsőre észre sem veszem tőle az ujjamnál matató ujjat, csak mikor az enyémre fog. Akkor aztán meglódulnak a belső szerveim és a pillantás, amit Chace-re vetek, túl sok mindent elárul; nem moderált és a legkevésbé sem szemérmes. - A mivel? - kérdezek vissza, igyekezvén szelidíteni ragadozó pillantásomon, ahogy tekintetem az arcáról a kezünkre vándorol és visszaszolgáltatom neki a cigit. - Ah, hogy Wil! Az nem randi volt. Nem szoktam randizni. Van egy tizenkét órás szabályom, pont erre - Gyűrűs és középső ujjammal beborítom az ujjait, lazán, gyengéden akasztom őket az övéi közé, milliméterről milliméterre haladva, mintha attól tartanék, ha rögtön az egész kezét megfognám, megijeszteném. - Ha megtetszik valaki, tizenkét óránál tovább nem kavarok vele. Egy kis flört, beszélgetés, iszogatás, szex, esetleg még több szex, aztán fájdalommentes búcsú. Sosem találkozom velük többé. Kivéve, ha a főbérlőnk az vagy Pete, de mindkettő elég különleges eset. - elnevetem a végét. Meg aztán egyikkel sem a flörtölési szándék vagy a kalandvágy hozott össze; az első kimondottan üzleti célú, a második meg csak kölcsönös unaloműzés és túl sok whiskey eredménye. - Így elkerülöm, hogy kötődni kezdjek bármelyikükhöz is. Vagy hogy ők hozzám. Csak szex az egész. - megvonom a vállam, a kezünk helyett ismét a profilját elemezve. Hüvelykujjam körme finoman az ujja hegyébe váj, egyre nagyobb területet cserkészek be a kezéből, ha még nem húzta el. - Ne aggódj, te vagy az egyetlen hosszútávú kapcsolatom. - vetem oda gonoszul, szándékosan dög mosollyal, és előre dőlök kicsit, lecsökkentve köztünk a távot. - De mivel te túl beszari vagy megdugni, erre a feladatra mást kell keresnem. - Két ujjam közé csippentem a cigit és kiemelem a szájából, hogy aztán enyhén kidugott nyelvem hegyére illeszthessem, majd a pokol legmélyebb bugyrán elkárhozottak szemérmetlen vigyorával az arcomon megpaskolom a combját és visszadőlök a saját térfelemre, hátam ismét a kocsiajtónak vetve, mélyen letüdőzve a füstöt.
-Úgy beszélsz, mintha lenne egy titkos életed amiről nem tudok, benne az eltitkolt kölykeiddel. - Kínomban felröhögök az agyament gondolaton. Valamelyest elbizonytalanít az ő szájából nagyon is magabiztos, minden bizonnyal sziklaszilárd alapokra helyezett állítása. Kettőnk közül én vagyok az a szerencsétlen barom, aki egy örök, Nancy és Sid féle világi szerelemnek indult pofára esésből nemzett egy gyereket. Ő mégis úgy beszél a gyereknevelésről, mintha egy egész bölcsődényi hisztéria vinné tovább az ő defektes génjeit. Bár ezt aligha tudom elképzelni. Még a távoli jövőben sem látok rá esélyt. Hacsak a környezetszennyezés és a klímaváltozás káros hatásaként nem megy végbe a hímnemű egyedekben valamiféle morbid mutáció, ami lehetővé teszi számukra a gyerekszülést. Abban az esetben minimum sterilizáltatnám magam az összes létező módon, de talán még az öngyilkosság lehetősége is, mint olyan, felvetődne. Nem, szó sem lehet róla, hogy a Junior című elborult mozi valósággá váljon és terhes Arnold Schwarzenegger váljon belőlem! Tényleg be vagyok tépve. Bődületesen, bitangpusztulatosan! Akkor szoktam értelmetlen faszságokon filozofálni, és akkor szoktam nyíltan könyörögni a társaságáért. Legbelül már-már nyüszítve vonyítok, mint egy kivert, autóból kidobott kutya, akit hozzá kötöttek a kocsi lökhárítójához, így vonszolva még kilométereken keresztül. Olyan, mintha egy nyüves mentsvár lenne, tele vibráló, uralhatatlan, keserédes érzésekkel amikkel magam sem tudom mi a kékeres-méterest kellene kezdenem valójában. Teljesen összezavar. A tekintetével, amivel szinte anyaszült meztelenre vetkőztet, az egyértelmű buja, szemérmetlenül mocskos, valahol mégis izgató célzásaival, amik úgy bújnak meg egy-egy mondanivalója mögé rejtőzve, mint szaros kisgyerekkoromban az ágy alatt lakó szörnyek. Valahányszor a szemébe nézek, mintha egy ipari markológép megragadná egyszerre az összes létfontosságú szervemet, s mindenféle érzéstelenítés nélkül kiszakítaná a testemből. Fáj. Pokolian gyötrelmes. Mégis azon kapom magam, hogy újra és újra kínozni akarom vele magam, mint valami nyomorult mazochista, akinek nem számít még egy ütés. Ééés mintha csak gondolatolvasó lenne, már kapom is a következőt, egyenesen a tökeim közepébe sújt le egy jól megpakolt gucci táskával. -Gucci táska? Ó, hogy baszd meg! Néha komolyan az az érzésem veled kapcsolatban, hogy nem csak simán meleg vagy, hanem még hímringyó is. Itt viszont akkor magától értetődően felmerül a kérdés, hogy hol a vérbe van a rengeteg zseton, amit összekapargattál a páratlan testi adottságaiddal?! - Újfent részegen, még mindig az előző éjszaka elpusztított drogok kábító hatása alatt beleröhögök a lassan feketébe boruló égboltba, nem is foglalkozva azzal, hogy valaki meghallhatja, vagy éppen a kimondott szavaim súlyával, amik normális ember füleinek akár sértőek is lehetnek. Bár fogalmam sincs, hogy Pat volt-e valaha normális... Egy biztos, én távolabb nem is állhatnék tőle, azok után meg pláne, hogy abnormális módon a hátsó ülések felé invitálom magunkat, és ha ez még mindig nem lenne elég, tetőzöm az amúgy is vékony jégre tévedt hangulatot némi színtiszta Marijuanaval. -Meg is lepne, ha elfelejtetted volna. - Vele együtt vigyorogva révedek el a nem is olyan távoli múlt felejthetetlen emlékeibe, szándékosan nem pazarolva több szót és nyálat ama lehetetlen ötletére, miszerint naplót fog velem vezettetni. Nem tudom hol álmodta, de biztosíthatom róla, hogy hiú ábrándnál soha nem lesz több belőle. Minél többet tüdőzök le a fűből, annál fátyolosabbá, elborultabbá válik az agyam, egyre nehezebben tudom kordában tartani, megfékezni a benne áramló, oda nem illő gondolatokat, képzelgéseket. Azon kapom magam, hogy akárhányszor visszakerül hozzám az ő slukkja után a cigi, minden alkalommal úgy rabolok rá, mintha abban reménykednék, hogy a szűrön keresztül magamba szívhatnám, bezárhatnám az ízét. Némán, fölösleges szavak elböfögése nélkül nézek össze vele, félmosolyom sejtelmességről árulkodik, amint rájön, hogy ujjaink nem puszta véletlenségből akadtak egymásba. Keserédes vigyorral a képemen bámulom a visszapillantón lógó wunderbaum fenyőfa illatosító szart, nem is foglalkozva azzal, hogy ez alatt hogyan, s miként helyezkedik. Sokkal inkább foglalkoztat a mondandója, amiben a tőle megszokott legnagyobb természetességgel ecseteli az általa tizenkét órás kapcsolatoknak nevezett kefélési szokásait. -Pedig úgy tűnt, hogy Wilel nem csak tizenkét órára tervezel. Kilocsoltad magadra a Policeom utolsó cseppjeit. - Jegyzem meg puszta szívatásból, némi gúnyos éllel színezve meg rekedt baritonomat. Ez alatt a cigi a kimondott szavaknak megfelelő ritmust jár a számban, engedve, hogy ujjai keresztezzék az enyémeket, szabad kezemet gondolkodás nélkül lábszárára simítva. A következő mondat hallatán azonban úgy döntök, hogy még azelőtt visszaszolgáltatom neki a cigit, hogy az kiégethetné a tökeimet, mert az állam nagyjából kétszáz métert zuhan az újabb információk hallatán. -Kurvára be vagyok már tépve, vagy... tényleg azt mondtad, hogy te és Pete...? - Mindenről tudok ami vele történik -néha túlságosan is sok(k) az információ amit esetenként a pofámba zúdít-, de hogy ő és Pete...? Pete hót' heteró! Asszonya meg gyereke van. Mondjuk már semmin nem lepődök meg asszem'. -Ohóóó... - Kínosan felnevetek, már-már magamat is meglepve, úgy állva szikrázó tekintetét mintha a nyomorult életem függne ettől a szemkontaktustól. Fogaimmal rámarok az alsó ajkamba szúrt fekete karikára, úgy érezve, megállt az idő. Hetekig, talán évekig is járatom kitágult pupillájú kékjeimet a cigivel csücsörítő szája, bogár fekete íriszei közt. Baszki! -Had kérdezzek valamit, ha már ekkora lángelme vagy és úgy csinálsz mintha mindenkinek belelátnál a kibaszott fejébe... - Elmélázva állapodik meg tekintetem a szemén, kíváncsi, valahol mégis cinikus félvigyorrá formázva a vigyoromat, megnyalva a szám szélét, s mielőtt még feltehetném a sorsdöntő kérdést, amit józan állapotban ki nem ejtenék a számon, helyezkedni kezdek. Be, egyenesen felhúzott térdei közé, hátamat könnyedén, a legnagyobb természetességgel döntve neki mellkasának. Gerincemen pulzáló áramütésként cikázik végig szívének hevessé vált üteme. Fejemet megtámasztom valahol a kulcscsontja tájékán, szemérmetlenül tekintve fel rá, kiéhezve nézem végig hogyan szorítja ajkai közé a szűrőt. -Miből gondolod, hogy túl beszari vagyok hozzá? Hogy nem akarlak megkefélni? - Mire kimondom, mire rádöbbenek, hogy már nem szívhatom vissza, késő. Kurva késő! Így nem tehetek mást, minthogy a fű mámorában úszva újra csak vigyorgok, mint egy címeres ökör, mutatóujjamat beleakasztva a fekete hasított bőrön lógó fél pengetőjébe, ami a nyakából csüngve alá kitakarja a látómezőmet. Érzem ahogyan felgyorsul a légzésem, és mintha csak valami külső szemlélő lennék, mintha valaki más irányítana, úgy húzom le magamhoz, türelmetlenül nyitva szét szomjazó, kicserepesedett számat, hogy az övében megtartott füst nálam köthessen ki.
Megnevettet az elképzelésével, és egy pillanatra belegondolok, milyen lenne a helyében lenni. Valahogy nem tudom magam elképzelni apaként, és nem azért, mert annyira felelősségteljesen szexelnék nőkkel, hanem mert... Nem is tudom. Mindig is szerettem volna gyereket, de valahogy nem látom magam senki mellett sem, főleg nem annyira hosszú távon, amit a szülői felelősségvállalás jelentene. Tényleg Chace a leghosszabb kapcsolatom, és az, hogy apa lett, hihetőbbnek tűnik annál, minthogy egyszer én is azzá válhatok. Pedig nagyon is beindítják az ösztöneimet, ahogy arra gondolok, mennyi mindent adhatnék az odaadásomon és a rajongásomon túl a saját véremnek, és egy egészen kicsit belefacsarodik a szívem, amiért sosem valósulhat meg ez az utópia. - Definiáld a hímringyót - Mástól talán kikérném magamnak, de az ő szájából rondább jelzők is elhangzottak már, megtanultam meglátni a mögöttük rejlő igazságtartalmat A szexuális szokásaim és az igencsak fejlett divatérzékem tekintetében egyébként sem elvakult homofóbia lehímringyózni, sőt, már-már hízelgőnek hathat. - De női ruhát nem vennék fel. Magassarkút sem. Kivéve, ha erre izgulsz. - Fogalmam sincs, ez megkülönböztet-e a hímringyóktól, ezért is kértem, hogy pontosítsuk a fogalmat. Igen, a fű kezdi benőni az agyam, habár még bőven józannak érzem magam. Ez még mindig az alapállapotú Patrick, a beszívott, amit csak olyan ritkán lát tőlem, egy teljesen új szint. - És egyébként pánszexuális vagyok, hapsi preferációval. - Párszor már elmagyaráztam neki a különbséget, de ugyanúgy buzizik azóta is, ezért megtanultam elengedni a nyelvbotlást a fülem mellett. Amíg tudom, hogy nem sértő szándékkal vágja a fejemhez - néha akkor is -, addig igazából mindegy, minek hív. Amúgy is hülyeség a címkézés. - Hát, vele... - kezdek bele végül, de aztán erőtlenül megrázom a fejem és nem folytatom. Nem tudnám elmagyarázni, főleg nem Chace-nek. Sőt, talán pont hogy egyedül neki nem, hiszen a tőle való menekülés űzött volna a saját szabályaim megszegése felé, ám a végén rájöttem, talán már túl későn, hogy semmi esélyem. Még ha fájnak is a láncok, túl szép és édes dolgokat kapok cserébe ahhoz, hogy valaha menekülni akarjak. Jó nekem így, ezzel nyugtattam magam, és az idő majd úgyis megmondja később, mennyire basztam el a dolgokat. - Oh, nem is tudtad? - kinevetem a döbbenetét, képtelen vagyok mosoly nélkül hagyni, mennyire naivan és ártatlanul viszonyul a közös ismerősünkhöz. Pedig sokat beszélgetnek a fellépések előtt és után, hogy nem eshetett még le Chace-nek? És még az én jóhiszeműségem miatt aggódik! Mielőtt túlságosan bepánikolna és soha többé nem lenne hajlandó bemenni a bárba, vagy mostantól mindenhova odaképzelne minket, ahogy szexelünk, inkább igyekszem lenyugtatni az idegrendszerét. - Felejtsd el, nem mondtam semmit. Behaluztad. Kurvára be vagy tépve. - Szabad kezem ujjaival elzongorázok az arca előtt, mintha jedi erőmmel szeretném kitörölni a kéretlenül az elméjébe égetett képeket. Elég nehéz, amikor összekulcsolt kezünk miatt az én fejem is tele van jobbnál jobb dolgokkal vele kapcsolatban. Állja a tekintetem, ami nem tudom, mennyire jó jel, de nem mosott be reflexből, nem hányt ölbe és nem is menekült még ki a kocsiból, amit határozottan pozitív reakciónak könyvelek el. Tetszik, hogy nem riad vissza a kihívástól, hanem megpróbálja ellenem fordítani a helyzetet. Feszült figyelemmel várom a kérdését, felkészülve mindenre, tényleg mindenre, csak arra nem, hogy helyezkedni kezd és áttöri azt a - én azt hittem, kölcsönösen - kimondatlanul meghúzott határvonalat kettőnk között. Pontosabban belefekszik, belém fekszik, és ahogy meztelen bőre az enyémhez ér, testem fájdalmas reakcióval és ezernyi apró, áramütésszerű kisüléssel adja mindkettőnk tudtára, mennyire mocskosul nagy hatással van rám a közelsége. Bár felkészületlenül ér a közeledése, szerencsére annyira ura vagyok az ajkaimnak, hogy ne ejtsem reflexből a fejére a cigit, habár megmerevedik a nyelvem hegyén, ahogy én is a legutolsó hajszálamtól a lábkörmömig befeszülök alatta. A kérdése átlök egy másik dimenzióba, kénytelen vagyok kivenni a számból a cigit, mielőtt tényleg a hajába hamuzok. Nem mintha képes lennék megszólalni, sem válasszal nem tudok előállni, sem azt nem tudom megmagyarázni, mit találok annyira rohadt imponálónak az övében. Szörnyet kéne tőle halnom, megilletődnöm, megrökönyödnöm, és mégis csak boldogságot érzek, kibaszott örömhullám söpör át rajtam, égnek áll tőle a szőr a karomon és a befűtött autó párás melege ellenére is libabőrössé válok. Ez csak elméleti felvetés, csitítanám magam, de ekkor a láncomba akasztja az ujját és lehúz, pont úgy, ahogy én tettem évekkel ezelőtt vele, egy buli tömött táncparkettjén, jelentősen több ruhában. Az emlék épp csak egy villanásra suhan át az agyamon, máris lehunyom a szemem és beleszédülök a szájába. Sóhajba csomagolva küldöm át a marihuana füstjét, és vele együtt a nyelvemet is, ajkai puha párnái közé nyalva kérek bebocsátást, hogy aztán olyan felhevülten csókolhassam meg, mintha rajta kívül semmi nem létezne már ezen a világon, és mintha ő lenne a legvadabb és legcsodásabb dolog, amit bárki is megkaphat. A cigit kitartom oldalra, szabad ujjaimmal az első ülés fejtámlájára támaszkodva, míg a másik kezem a mellkasán köt ki. Laza karolásba vonom, ujjaim alatt érzem a vére lüktetését, testének melegét, és már ennyitől képes lennék itt helyben meghalni. Már ez is több, mint amit remélhettem tőle, épp ezért nem állok meg ennyinél, épp ezért hagyom, hogy a tenyerem lassan lejjebb csússzon, lekövesse a mellkasa, hasfala lankáit. Ha megállítja, tiszteletben tartom. Ha nem, mélyre kúszik alhasa völgyében, be a combjai közé, vakmerő céltudatossággal markolva rá az ázott alsónadrágon keresztül, mert éreznem kell, komolyan beszél-e, nem csak a fölényesség vagy a drog hajtja, hanem a vágya van annyira komoly, mint az enyém.
Az ujjainkra nézek. A szorosan egymásba kulcsolódó ujjainkra. Minden érzékemmel arra koncentrálok ahogyan hüvelykujjának körmével félhold alakú mélyedést hagy ujjbegyemen, mintha csak valamiféle billog lenne. Jelezve másoknak, bárkinek, mindenkinek, aki bepróbálkozna, hogy takarodó van. Nézem az ujjainkat, amik lassan eltűnnek az agyamra rátelepedett mámoros ködben, és ha becsukom kitágult pupillájú szemeimet, a közeli múlt képei, mint a fekete-fehér némafilmek, egy-egy képkocka erejéig kimerevednek előttem, a pofámba tolva azokat a pillanatokat amiket sose vettem észre, vagy csak túl agyhalott voltam ahhoz, hogy feltűnjenek. Egyáltalán észre akartam venni őket valaha is?! Vagy egyszerűen csak berosáltam attól, hogy mennyire valóságosak, mennyire őszinték és inkább nem vettem róluk tudomást. Mert ekkora szarházi alak vagyok. Mert könnyebb volt egy olyan kapcsolatba menekülnöm amiben Moira megoldás volt mindenre. Ezzel átvágva nem csak magamat, de még megannyi embert is, akik nem ezt érdemelték volna. Hiszen Patrick kurva érzései, a kimondatlan szenvedése ott volt mindenben. Megbújt a kibaszottul ronda nappali szőnyege alatt, beköltözött a szekrényekbe, lassan a kaotikus életünk részese lett, a mindennapjainkká vált. Már akkor jelen volt és szellemként kísértett, mikor először összenéztünk abban a nyüves aluljáróban. Ott ült az ágyam mellett vele együtt amikor majdnem beledöglöttem a túladagolásomba. Moira beköltözése napján valósággal megfagyasztotta a levegőt, éket vert közénk, s én egyszerűen csak földbe dugtam a fejem. Most meg itt ülök vele összezárva a kocsiba, egy szál semmiben, totál betépve és szinte már-már fizikai, kínzó fájdalommal tölt el ahogyan ráeszmélek, mennyire rohadtul vágyakozom utána. Már-már beteges mód! Legszívesebben levágnám a pöcsömet, kalapáccsal ütném a mellkasomat ameddig már nem kapok levegőt sem. De mivel az első opcióhoz sose leszek elég tökös, a második opció végrehajtásához meg hiányzik a kalapács, így marad a puszta beletörődés. Talán nem is bánom annyira. -Mégis miért kéne definiálnom? Csak nézz tükörbe! Az elég definiálás lenne? Mondunk egyáltalán ilyet? Baszki, teljesen kész vagyok! - Harsányan elröhögöm magam. Már megint. Lassan ez a kurva idétlen vigyor rá fog fagyni a képemre. Ami viszont ennél is jobban bosszant, az a tény, hogy már koránt sem vagyok biztos abban, hogy a drog és annak a hatásai váltják ki belőlem csupán ezt a megmagyarázhatatlan jó kedvet. Ahogy telik az idő, és a fű jótékonyan hatni kezd az agyunkra, annál inkább úgy érzem, mintha a világ megállt volna körülöttünk. Mintha ennek a kocsinak a hátsó ülése valami másik univerzum lenne, ahol szabadon, következmények nélkül sodródhatunk az árral, ahol olyan, eddig eltitkolt vágyak teljesülhetnek amiről nem is gondoltuk, hogy léteznek. Én legalábbis biztos nem! Csak ketten vagyunk. Mégis ki másnak szólna a nadrágomban vert sátortábor, ha nem neki? Elkezdhetném pironkodva takarni a nyilvánvalót, kifogásokat keresni, mondvacsinált magyarázatokkal még nagyobb hülyét csinálni magamból, nem érnék vele semmit. Így inkább csak megadom magam, bár lelkesedésem egy pillanatra mintha alább hagyna, amint összerakom a képet róla és Peteről. Persze, rohadtul egyszerű mindent a fűre fogni. Ő nem is árult el tök véletlenül semmit a Pete és közte lévő meglehetősen perverz kapcsolatukról, és persze hogy én sem önszántamból kezdek el helyezkedni, hogy közelebb érezhessem magamhoz, hogy jobb rálátásom legyen... Hogy testének minden reakcióját a bőrömön keresztül magamba szívhassam, mintegy eltárolva későbbre, azokra az estékre, amikor magam vagyok, és szükségem van valamire, hogy a mérgező gondolatokat kiűzzem a suta agyamból. Mutatóujjamat karomként akasztom bele a láncába. Valami a fülemben doboló vérrel együtt vadul lüktet a mellkasom mögött, és minél közelebb kerül hozzám, annál inkább úgy érzem, hogy szomjazom rá. Egyszerűen bele kell kóstolnom, hogy meg tudjam, olyan-e az íze, mint amilyennek elképzeltem, a saját testemen akarom tapasztalni, hogy gyengéd, óvatos, vagy inkább heves és vad. -Mi a... mi a faszt csinálunk? - Ajkaira lehelem a megválaszolhatatlan kérdést, nyelvem lüktetve várja az övét, engedve minden, ezidáig elfojtott kísértésnek, a nyers vágynak, ami úgy robban ki belőlem mintha egy időzítővel ellátott bomba detonált volna a mellkasomon. Zihálva kapok szája után, úgy marva bele alsó ajkába, mint éhező nigériai kölyök, amikor hónapok óta először kerül a kezébe egy szelet száraz kenyér. Kezem lassan kúszik hátra láncáról valahova a tarkójára, ujjaim ösztönösen marnak bele a fekete rövid tincsekbe, mintha még közelebb akarnám magamhoz tudni. Szabad kezem tenyere a mellkasomon kutakodó kézfejére simul, béklyóként kulcsolva össze ujjait az enyémekkel. Szorításom akkor válik erősebbé, határozottabbá, amikor keze az enyémmel együtt végigsiklik a hasamon, be a combjaim közé. Az egész testem beleremeg az érintésbe, mintha földrengés lenne. Ujjaim elengedik, mintegy bizalmat szavazva érintésének. Az édes kín szinte szétfeszíti az egész bensőmet, sóvárogva nyögök ajkai közé, már-már bekönyörögve merevedésemet ujjai közé. -Szerinted holnap emlékezni fogunk erre? - Szakadok el tőle, újfent kérdőn, mégis bódultan mustrálva bogár fekete íriszeit, tekintetében keresve a választ, majd bénán szembe fordulok vele, némi káromkodással egyetemben, ami a hátsóülés elbaszott méreteinek szól leginkább. Végül megérkezem, valahogyan két lába közt térdelve, egyik kezemmel feje mellett támaszkodva meg az ajtón, másiknak ujjaival végigzongorázva szikár állkapcsán, végigkövetve nyakának ívelt vonalát, hogy aztán ujjaimmal körbefoghassam. Még a gyengéd kategórián belül. -Én nem vagyok meleg... szóval.... fogalmam sincs, hogy ezek után mi következik. - Kirívóan nézek rá, suttogásom alig hallható. Miért is kellene ennél hangosabban beszélnem amikor csak ketten vagyunk, csak neki kell hallania. Szemeim vadul cikáznak kivörösödött, megduzzadt ajkai és csillogó tekintete közt, mígnem aztán valami más, valami erősebb felülkerekedik a maradék józan eszemen is. Szinte bekebelezem a nyelvét, az ajkait. Ujjbegyeim vöröslő lenyomatokat hagynak nyakának puha bőrében, míg másik tenyerem követelőzve tör utat magának combjai közé, majd számat elszakítom az övétől, hogy nyakának, mellkasának bőrét is megízlelhessem, mindig többet és többet akarva belőle.
- Héé, de görény vagy! - Méltatlankodásom persze, mint mindig, most is csak átmeneti. Egy kezemen meg tudom szerencsére számolni, hányszor orroltam meg rá komolyabban. A parázsvitáink általában gyorsan kialszanak, és ha valami mégis kettőnk közt ragadna, idővel megtanuljuk a szőnyeg alá söpörni. Talán egy részem bánja, hogy így van, ellenben egészen könnyedén beletörődtem. Egyszerűbb átlépni a feszültséget keltő gócpontok felett, mint addig fejtegetni és elemezgetni őket, míg áthidalhatatlan éket nem vernek közénk. Inkább a biztonsági játékot választom, ha ezzel megkímélhetem a barátságunkat. Jelen esetben meg hát tényleg elég közel jár a valósághoz... Bizonyos dolgokban kifejezetten mohó tudok lenni, de vele kapcsolatban igyekszem visszafogni magam. Tudom, hogy elérhetetlen szekeret kergetek már évek óta és azt is tudom, hogy sokkal jobban istenítem őt, mint amennyire kéne. Ennyire egyáltalán nem érdemli meg... És mégis ugyanúgy loholok utána, beérem apró morzsákkal, baráti figyelmességekkel, sértésekbe burkolt kedveskedéssel és magamra erőltetem a látszatát, hogy ennyi elég. Már attól is el tudnék szállni, ahogy a karjaimba igazgatja magát, mert ez is jóval több, mint ami hittem, hogy ebben az életben kijuthat nekem belőle, így hát amikor végre lehúz magához... Az a gondosan felépített, stabilnak hitt gát egyetlen szívdobbanással átszakad és hagyom, hogy az iránta érzett, telhetetlen vágy lesöpörjön mindkettőnket a lábunkról. - Egymást. - nyögöm bele az első dolgot, ami szétfüstölt agyamba villan, valahova az állába, mert ez a fejjel lefelé póz közel sem olyan egyszerű, mint a filmekben látni - de pont ugyanolyan szexi! A világért sem mozdítanék rajta, szabad kezem csak azért csúszik fel a torkára, hogy megtarthassam és ne mocorogjon, míg ocsmány, ám annál szenvedélyesebb módon megszexualizálom a száját az enyémmel. Másik kezem közben annál forróbb területre süllyed, és Szent Józsefre, nem hiszem el, hogy én váltottam ki belőle ezt a reakciót! Ez a felfedezés annyira mocskos gondolatokat ébreszt bennem, melyeket el is kezdenék valóra váltani nagy bőszen, ha nem húzódna el ismét, hogy kérdezzen valamit. Bár nem úgy éreztem, hogy kifogása lenne az érintésem ellen, mégis visszább húzom a tenyerem az alhasára, mert hát ha már beszélgetünk, csak nem illik közben a merevedését markolásznom, vagy mi a fene. Anyámékkal erről sosem beszélgettünk. - Akarsz rá emlékezni? - dobom inkább vissza a kérdést egy másik kérdéssel, mert túl gyáva vagyok beismerni, hogy kizárt, hogy én valaha elfelejteném ezt az estét. Maximum a fürdőzést és előtte egy-két részletet, de ami itt és most velünk történik a kocsiban, az életem végéig kísérteni fog, ebben egészen biztos vagyok. Kelletlenül és kissé riadtan hagyom, hogy mocorogjon, és most ébredek rá igazán, mennyire akarom őt és mennyire átengedtem magam a vágyaimnak; ha most visszakozik, közli, hogy csak poén volt, vagy kiszáll, fogalmam sincs, túl fogom-e élni. Így hát nem túl hősiesen és nem is valami bátran, mondhatni, eléggé riadtan bámulom, mit mocorog, közben persze próbálok segíteni navigálni, hogy ne fejelje már le háromszor egymás után a tetőablakot... És ahogy elhelyezkedik előttem és megérzem az érintését csupasz, felhevült bőrömön, egy kicsit megnyugszom és törlök a fejemből mindent, ami az "erőszakkal a kocsiban tartjuk és megerőszakoljuk" B tervem alap vázlatpontjait képezte volna. Tenyér lenyomatú foltot hagy az ablaküvegen a fejem mellett, de biztos vagyok benne, hogy hamar újra beleheljük majd, főleg, ha ilyen dominálón támaszkodik fölém és úgy fogja a nyakam, hogy a legvadabb BDSM fantáziáinak is kérés nélkül alávetném magam, ha arra vágyna. - Csak tedd, ami jól esik! Ne agyald túl, a lyuk az lyuk. Majd segítek... - Már ha képes leszek bármi értelmesre, miközben így néz rám, amiben egyre inkább kételkedni kezdek, ahogy a számra hajol. Teljesen cselekvőképtelenné olvadok a csókja alatt, két tenyerem végigszánt a mellkasán, az oldalára simítok, mélyen belemarok, megtartom magam felett, nehogy a nagy hévben leboruljon. Annyira túláradnak a tőle jövő ingerek, hogy fel sem tűnik, merre jár a másik keze, míg célját nem éri a combjaim közt, akkor viszont artikulálatlan és eléggé kurvás nyögés szalad ki a számon, de mentségemre szóljon, meglepett a közvetlen érintés, amire már egy ideje mereven várakozom. Szerencsére feltöri a csókot, mert egész biztosan a szájába fulladnék a feltörő sóhajoktól, és még csak nem is bánnám, hogy alatta ér utol a vég. Ujjaim elfehérednek a derekán, körmöm a bőrébe váj, macskásan kapaszkodom bele. - Látod? Máris jó helyen jársz... - suttogom bele a vállába épp csak felvillanó vigyorral, miközben fejem oldalra billentve biztosítok számára több helyet a felfedezésre. Egy kicsit, egy egészen kicsit csupán hagyom, hogy ismerkedjen és lelkesen élvezkedem alatta, de aztán lassan visszatér az erő a végtagjaimba és rá tudom venni magam, hogy beszálljak én is a táncba. Ha már olyan közel pihen hozzá a kezem, hát fogom az átázott alsóját és a hüvelykujjamat beakasztva két tenyérrel besimítok alá, egyenest a félgömbjeibe markolva, így húzom le róla. Elharcolok a bőrére tapadó, nedves anyaggal, de egyáltalán nem kerül túl nagy harcba leküzdeni róla, és közben azt sem tudom megállni, hogy ne cirógassam végig a combját. Valamerre az anyósülés irányába hajítom el az alsót, nem igazán foglalkoztat a sorsa, az sokkal inkább, hogy a felszabadított területeken kalandozzak, combja belső vonalán, vagy kövessem a köldöke alatt lefutó csíkot az imént felfedezett merevedéséig. - Ó, szentnadrág... - Ha még nem tette meg, most megsürgetem az alsóm levételét, hogy helyette mielőbb magamon érezhessem őt, teljes valójában. Nem érdekel, ehhez miféle akrobatikai mutatványra van szükség, mennyire áll be a dereka, le akarom húzni magamhoz, magamra annyira, felsimulni hozzá félúton, hogy egyetlen sóhajon túl semmi se szorulhasson közénk. - Hé... - Mocskosul nehéz összekaparnom annyi önuralmat, hogy fecsegésre használjam a nyelvem ahelyett, hogy őt kóstolnám végig, valamit mégis muszáj tisztáznom, mielőtt ennél jobban belemennénk. - Biztos vagy benne? - Talán erkölcsileg nem túl megkérdőjelezhetetlen ilyesmit kérdezni úgy, hogy közben a farkát szorongatom és az orrom hegyével a nyakát bújom végig, apró harapásokkal, szívásokkal kóstolva bele, de hát én sem vagyok született erkölcscsősz és ha nemet mond, úgy érzem, tényleg elő kell vennem a B tervet. Mintha biztos lennék a válaszában, olyan magabiztossággal pillantok fel rá, csak hogy a sötét félhomályban láthassam az arcát. - Térdelj ide. - Két tenyerem felsiklik a csípőjére, a pillantásom meg le, szemérmetlenül megnyalom a felső ajkamat, felkészítve az aktusra. Ha ennyiből sem értené, mit tervezek, akkor segítek szemmagasságba húzni-emelni az ölét. Egyelőre még az sem érdekel, ha kartonnyi síkosítót tart a kesztyűtartójában. A hagyományos módon akarom csinálni... Hacsak nem él az iménti kérdésemmel és nem ad hangot annak, hogy mást akarna.
Válasza hallatán szórakozottan, mégis elcsukló hangon az ő kivörösödött, megduzzadt, nedves ajkai közé röhögök. Egymást Ízlelgetem egy örökkévalóságig csak magamban, a szájával, s követelőzően előrenyomuló nyelvével együtt, amivel rémisztő, hogy mennyire könnyedén felveszem az általa diktált ritmust. Egyszerűen csak engedem, hogy magával ragadjon az a bizonyos Marijuana szagú, ízű ár, amivel már nem akarok többé szembe úszni. Ma legalábbis kurva élet, hogy nem! Engedek a sodrásnak, élvezem az alámerülést, fel se tűnik, hogy mikor fulladtam bele teljesen. Egymást Őrlődöm tovább ezen az egyszerű, a mi rohadt esetünkben mégis annyira bonyolult kifejezésen. Eddig nem létezett olyan, hogy Mi, vagy bármi ehhez hasonló. Mindig csak Ő volt és Én. Már-már kimondatlan szabállyá vált, hogy nem említheti kettőnket egy mondatba foglalva. Persze ő biztos eljátszott a gondolattal, olykor be-besétált a tiltott rengetegbe, hogy olyan helyzetekben képzeljen el kettőnket amitől egészen mostanáig, eddig az átkozott pillanatig okádni tudtam volna. Egymást Azt hittem, hogy ilyen nem létezik. És most itt vagyunk. Ketten. Ő meg Én. Mi. Már-már fájdalmasan feszülök bele a nadrág kínzó anyagán keresztül forró tenyerébe, mohón az enyémbe gabalyodva akarom tudni a nyelvét, azt akarom, hogy a mellkasomat feszítő kínzó vágy végre detonáljon a bordáim között, és darabjaimra hulljak. Ezernyi apró rohadt kis szilánkra. Mert amit érzek az abszurd, olyan erővel söpör végig rajtam, amit már képtelen vagyok ép elmével elviselni és irányítani. A segítőkész feleletére egy igazán rohadt vigyor kerekedik szám egyik kirepedezett, véresen csillanó szélében, hogy ismét éhező vadállat módjára rabolhassak rá, élvezve ahogyan ez a kesernyés, fémes íz keveredik az övével. Ujjaim automatikusan érintik meg őt a nadrágon keresztül, majd szorítanak is rá birtoklóan, mintha csak meg akarnám szabadítani tőle, hogy más egészen biztos ne juthasson már hozzá soha ebben a rohadt életben! Izgatottan, türelmetlenül megfeszülök érintése alatt, elfúló nyögése még sokáig visszhangzik a dobhártyáimon, megmozgat bennem mindent, aminek eddig a létezéséről se tudtam, s elraktározódik az agyam egy olyan részében, amit bármikor kinyithatok, ha egyedül érzem magam, ha szükségem van az emlékeimre. Vágyakozó, sötéten villanó tekintetével együtt berágja magát mindenhova, mint valami kis féreg, amit aztán lehetetlen kiirtani. -Mióta vágytál már erre te kis majom, hmm? - Húzódom el tőle, éppen csak annyira, hogy jég kék, rideg tekintetemmel elkaphassam az övét, hogy egy pillanatra, éppen csak egy másodpercre elszakadjak az ajkaitól, mégis elég közel maradjak, hogy arcomon érezhessem felgyorsult légvételeit, hogy elégedett morgásba fulladt kérdésemet a fülébe súghassam, egyik tenyeremmel megtámaszkodva az üvegen a feje mellett, elégedetten mélázva el ujjaim elmosódott, párában aláfolyó körvonalain, segítve közben neki, hogy az átázott, fölöslegessé vált textil darabok a lehető leghamarabb lekerüljenek mind a kettőnkről. Fájdalmasan felszisszenek a kínzóan édes érzéstől ahogyan körme csípőm bőrébe mar, és mialatt megadóan hátraejtem a fejem, hogy a kocsi behúzott, párás tetőablakán keresztül kitekintsek a sötétbe borult égre, ismét nevetnem kell. -Egyetlen dolog biztos ebben az életben... a halál. - Ezzel átadom magam az érzésnek, a megkönnyebbülésnek, ahogyan forró lávaként elönti a testemet, összeszorított szemhéjaimon áthatolva foszforeszkáló csillagokat vetít elém, és még mielőtt előre lendülhetne, egyik kezem a haja után mar, hogy sötét tincseibe kapaszkodva visszatarthassam attól amire készül. Csupán csak egy másodpercig. -Csináld úgy, hogy ne felejtsem el, mert lövésem sincs róla, meg fog-e valaha még egyszer ebben a rohadt életben ismétlődni. - Szigorú, mégis vágyakozó tekintettel nézek le, és keresem az ő kitágult, sötétlő pupilláit, hogy ezt követően az imént tett mozdulatomnak éppen az ellenkezőjét vigyem véghez, csípőmmel úgy nyomulva előre, mintha az életem múlna rajta, görcsbe rándult ujjaimmal csomót marva sötétlő fürtjeibe, míg másik öklömmel az ajtó üvegének feszülök, már-már átlyukasztva azt. Fogaim belemarnak az alsó ajkamba szúrt fekete karikába, fejem ólomsúlyként hanyatlik hátra ismét, átadva magam az érzésnek, érezve, átkozottul kiélvezve ahogyan ajkai összezárnak körülöttem. Testem minden egyes porcikája a véremmel együtt lüktet bele az érzésbe, szinte szétfeszít. Egy hajszál, nem több, ennyi választ el attól csupán, hogy belehaljak. Tincseit éppen ezért ujjaimra tekerem, így húzva el magamtól, kapkodva igyekezvén az ablak felé fordítani, mialatt ügyetlenül feltépek a fogammal egy óvszert, amit valahol az ülésbe csúszva találtam meg. Teljes súlyommal ránehezedek. Régi, elfeledett emlékképek rohamozzák meg az agyamat, vöröslő köd telepszik a szemeimre, és már semmi sem érdekel, ami eddig számított, ami eddig a józan ész mezsgyéin tartott. Mellkasommal nekifeszülök a hátának, pont úgy mint régen, térdemmel befúrok combjai közé, akárcsak úgy, ahogyan azt évekkel ezelőtt is tettem. Alkarommal szorosan keresztezem a mellkasát, szabad tenyeremmel lenyomatot hagyva a párás üvegen, megkönnyebbült sóhajként adva tudtára, hogy mit érzek, amikor elmerülök benne, arcomat a tarkójába fúrva, elégedetten nyugtázva, hogy szapora lélegzetvételeim páraként csapódnak le bőréről.
Ne kérdezz olyat, amire nem akarod tudni a választ, üzeni komiszul megcsillanó pillantásom, de az ajkam önkéntelenül mozdul ezzel egy időben, mintha a csókjaival igazságszérumot fecskendezett volna belém, a fülembe duruzsoló hangja pedig nem hagy más választást, mint megvallani minden egyes sötét kis titkomat. Na jó, ez éppenséggel nem annyira sötét, sőt, a legszebb emlékeim egyikeként tartom számon, hiszen eléggé mélyponton voltam akkoriban. Chace konkrétan megmentett. Mindenki azt hiszi, fordítva történt, pedig ez nem így van; ő volt az igazi hős, aki visszarántott a szakadék széléről, mielőtt úgy döntöttem volna, hogy elrugaszkodom. Sokkal többet segített nekem, mint én neki. - Mióta megláttalak az aluljáróban. - búgom vissza egy oktávval mélyebben, finoman ráharapva a fülcimpájára. Bármit megadnék, ha láthatnám, keretbe foglalhatnám és elmenthetném a reakcióját az agyam képzeletbeli, sosem halványuló fotóalbumába, vagy kitűzhetném a mentális falamra, hogy bármikor táplálkozhassak belőle. A lelkem felét eladnám az este emlékeiért, csak örökké tartsanak. - Ennyire azért ne legyél lelkes - Rövid nevetés szakad fel belőlem. A halálhoz hasonlítani az előttünk álló gabalyodást... Még csak nem is neki fog fájni! Meg persze nekem sem, remélem, vagy ha igen, azt sem bánom. Chace bármit tehetne velem, a leggyötrőbb kín is a legédesebb kéjként csapódna le bennem. Nem vágyom gyengédségre, tőle nem, csak őrá, teljes valójában és egészében. Forró leheletem végigkarcolja a combját, az alhasát, ahogy elhelyezkedem, mielőtt azonban elnyelhetném, megérzem az ujjait a hajamban. Felnézek rá, beszívom az alsó ajkam a látványtól, ahogy fölém magasodik, szembogara sötétjét elmélyíti a feje mögötti tetőablakon át besütő holdfény. Glóriát von köré, kibaszott glóriát, és ennél magasabb piedesztálra már képtelen lennék őt emelni. Szemöldököm szomorúan fut össze, mert tudom, hogy igaza van, ez egy egyszeri alkalom, amit el kell majd raktároznom a hátralévő évtizedekre és ami után fájdalmasan, veszett kínban fogok sóvárogni minden éjjel, a mosolyom ugyanakkor kaján és egy kicsit játékos is, mert fogalma sincs még, milyen élményben lesz része. - Ezt sosem fogod elfelejteni... - Fogvillantós vigyort küldök neki, mielőtt lehunynám a szemem és nagyobbra nyitnám a szám. Sírni tudnék attól, hogy végre érezhetem, végre megmutathatom neki, mennyire szeretem, de nem lenne szerencsés belefulladni a könnyekbe, meg belé, így rendre utasítom az érzelgős kislányt magamban és csak őrá koncentrálok, arra, hogy tényleg sose felejtse el. Két tenyerem a félgömbjeit markolja, a nyelvem, az ajkaim, a szám és a torkom mind érte dolgozik, a csillagütközésig sodorja, hogy aztán visszarántsa, és amikor fájón korán elhúzza a fejem, elégedetlenül kapok levegő után. Mégsem ellenkezem, hagyom, hogy eligazítson, letámaszkodom az ablaküvegen, homlokomat a hideg párának döntöm és türelmetlenül, sürgetőn lesek rá hátra. Még egy perc és belehalok, ha nem jön... - Bah... - Nyögésem sóhajba fúl, kövér felhőket ereget az ablaküvegre. Az érzés ismerős, az agyam által elfojtott emlékeket szakít fel, a jelen mégis túl jó ahhoz, hogy másra koncentráljak. Súlya a hátamon, testének borzongató melege, a tarkómat csiklandozó lehelete bőven elég lenne, hogy elvesszek, de még odázom a gyönyört. Ujjaim lejjebb csúsznak az üvegen, az ujjaiba akasztom, beborítom a kézfejét a tenyeremmel, másik kezem megtalálja a tarkóját, hátrasiklik rajta, hogy akaratosan előrébb húzhassam a fejét a vállam felett, egészen kitekerve a nyakam egyetlen csókjáért kuncsorogva. Kell nekem, jobban, mint bármi, valaha. - Te jössz. Most mutasd meg - suttogom bele a szájába sokkal perverzebb mosollyal, mint a helyzet megkövetelné. Rászorítok a tincseire, markom megfeszül a tarkóján, egy centit sem akarom távolabb engedni, végig akarom bújni az arcélét, nekidomborítani a hátam a mellkasának, ellenmozdulni minden lökésre és kimondatlan titkokat, vallomásokat, mocskos vezényszavakat lihegni a fülébe, a szájába, míg teljesen el nem veszíti a kontrollt és át nem adja magát nekem. Míg felejthetetlen nem lesz mindkettőnk számára.
Válaszára buján vigyorogva belefurakszom valahova nyakának izzadt bőrébe. Ajkaimmal kutakodva, a mocskos bűntudatom minden egyes rohadt kis darabját félretéve, rabolok rá a bőre alatt vastagon kidudorodó, hevesen pulzáló vénájára, amely incselkedve illegeti magát minden alkalommal, valahányszor zihálttá válik a légvétele. Mialatt ujjaim kíváncsian, mégis türelmetlenül, már-már akaratosan végigjárják testének azon ösvényeit, amiket már mások kitapostak előttem, számomra eddig mégis teljesen ismeretlennek bizonyultak, fekete-fehér pixelekként beugranak legelső találkozásunk meghatározó pillanatai. A koszos, szakadt farmerom, ahogy az aluljáró falának dőlve ülök, és minden erőmmel azon vagyok, hogy valami kevéssé fülsértő hangot csikarhassak ki a gitáromból, amire már bőven ráfért volna egy húrcsere, és többek között egy normális hangolás is. A ribanc anyám húgáéknak golden retrievere fejét mellső mancsaira támasztva feküdt a lábamnál, bedobta a leszarom tablettát, és érdektelenül pásztázta a rohanó tömeget. Ő hamarabb észrevette, mint én. Az a szemét, szőrös dög még előttem érdeklődően csaholva felkapta a fejét. Már akkor is volt valami a kisugárzásában, amivel anélkül magára tudta vonni az emberek figyelmét, hogy akár csak egy szóra is pazarolnia kellene a nyálát. Az első gondolatom az volt, hogy letörlöm a mosolyát a képéről, mintha derengne is valami arról, hogy megpróbáltam őt elküldeni melegebb éghajlatra, de nem tágított. Megacélozott léptekkel közelebb jött, és már akkor ott volt a szemében. Az elszántságon kívül még valami más, valami ami sokkal több, amit sokáig titokként kezelt, amit aztán Ronnie egy jól sikerült görbe este alkalmával a kellő mennyiségű pia hatása alatt véletlenül elpofázott nekem. Korábban hallani sem akartam erről többet, mintha valami égbe kiáltó bűn lenne, ami egyenes utat mutat a kénköves pokol felé. Nem mintha enélkül nem oda kerülnék. Megannyi bűnöm van még, amik miatt Szent Péter okkal dobhatja majd az iktatójába a kitöltött űrlapomat anélkül, hogy elolvasná. Akkor mégis miért kéne bármit is megbánnom? Miért kéne szarul éreznem magam, mert egyszerűen megveszek a legjobb haverom, a lakótársam nyögéseinek elfúló, párát lehelő hangjától, a puszta, meztelen látványától, ahogy előttem térdel, és úgy kebelez be, mint még soha senki előtte. Forró nyelvének játéka egyre közelebb és közelebb korbácsolja vad, egészen eddig a percig láncra verve tartott vágyaimat a beteljesüléshez. Fogaim pengeként mélyednek alsó ajkamba, gerincemen, mint az áramütés, futkorászik a hideg borzongás, elodázom a végkifejletet, érzem a sós-fémes ízt, ahogy lassan megtelik vele az egész szám. Egyik kézfejemmel letörlöm a kiserkenő vért, s ahogyan fölé kerekedek, félő, hogy egy hirtelen mozdulat, és vége is a dalnak. De még érezni akarom. Mocskosul ki akarom élvezni Őt. Lassan, megfontoltan kezdek mozogni benne, ujjaim nyakára futnak, végigszántanak csontosan elődudorodó Ádámcsutkáján, verejtékben úszó homlokom nedves nyomot hagy a tarkóján. Akkor veszítek el csupán minden maradék önkontrollt, amikor nyelve rátalál az enyémre. Saját nyögéseimmel együtt nyeldekelem az Ő zihált lélegzetvételeit, az ujjaimon ékeskedő acél gyűrűk kíméletlen nyomot hagynak a nyakán, forró ujjai összezárnak az üvegen az enyémekkel. Mozgásom mostanra már vad, ösztönösen űzi bele mindkettőnket a bizsergető, ősrobbanásszerű megkönnyebbülésbe. Engem legalábbis egészen biztos! Ajkai közé nyögve adom tudtára a nyilvánvalót. Átadom magam az érzésnek. A gerincem ívbe feszül, akárcsak ujjaim nyakának bőrén. Néhány percig még vadul, követelőzően lüktetek benne, s csak akkor húzódom el tőle, amikor az érzés már alább hagy. Egy elégedett káromkodással dőlök neki az ülésnek. A kárpit a bőrömhöz képest hűvösnek tűnik. Kifejezetten jól esik most. Rutinosan távolítom el a latexet magamról. Tekintetemmel oldalra sandítok rá, és... a kurva életbe! Akár már most is képes lennék újra kezdeni, ha maradt volna bennem még annyi szufla. A szemeit keresem. Bár egy igazi érzelmi balfasz vagyok, most valamiért mégis próbálok bogárszerű tekintetéből olvasni. Ez volt élete legjobb dugása? Vagy akadt már jobb numerája is? Mondj már valamit baszki, hát megőrülök komolyan! Ekkor tűnik csak fel... -Asszem' néhány hétre alaposan megjelöltelek... - Harsányan, rekedtes baritonon felnevetek, ujjbegyemet belemélyesztve a nyakát ékesítő lila foltokba, amikre valamilyen beteges oknál fogva büszke is vagyok. Megfontolatlanul hajolok oda hozzá, és érintem meg ajkaimmal, nyelvem hegyével az imént említett területet. Mielőtt eltávolodnék, kitágult pupillájú kékjeimet egy örökkévalóságig járatom megduzzadt szája és fekete szempárja között, mígnem aztán valamelyik belsőhangom megkongatja a fejemben a vészharangokat, és további tettek nélkül eltávolodom. Persze csak ha ő nem lép közbe Összekaparom valahonnan az első ülések alá beesett alsógatyámat, ami a feltekert fűtésnek hála már csaknem teljesen megszáradt, végül az ülésekbe kapaszkodva előre küzdöm magam a volánhoz. Lekapcsolom a fűtést, megkönnyebbülten nyögök bele a kocsi szokatlanul csendes, gondterheltnek tűnő atmoszférájába, amint a letekert ablakon keresztül némi levegőhöz jutok. A napellenzőt lenyitva megtalálom a vésztartaléknak kinevezett cigis dobozomat, és ahogy azt egy jó kefélés után illik, nem vagyok rest rá is röffenteni. Bal lábamat behajlított térddel megtámasztom valahol a műszerfal borításán, fejemet kimerülten vetem neki az ülésnek, ám tekintetemet nem tudom elszakítani a visszapillantó tükörben látszó alakról. Az ajkairól. Orromon keresztül okádom ki magamból a cigi füstjét, addig szuggerálom a tükrön keresztül, ameddig tekintetünk össze nem találkozik. Megnyalom kicserepesedett ajkaimat, és feltartom a cigis dobozt. -Kérsz egyet? - Lassan elterül képem egyik oldalán a szokásos féloldalas vigyorom, majd a magnóhoz nyúlok, hogy elölről kezdhesse játszani a benne lévő Nirvana lemezt. Azt hiszem ezt az estét nem akarom elfelejteni.
Hollywood sok mindenre megtanít; hogyan kell a reptérre rohanni az elutazni készülő kedvesünk után, hogyan kell az esküvő közepén beállítani és leállítani az egész ceremóniát, hogy megnyerjük magunknak életünk értelmét, hogyan kell a lakótömb ablaka alatt megvallani rég elfojtott érzéseinket stb. Arról viszont sosem szól, mi történik a legördülő függöny után, mi lesz, ha kimondják a happy endet, ha beteljesül a csók, a boldog végkifejlet, az örökkön örökké. Mi történik, ha a főhősök elnyernek mindent, amire vágytak? Velünk mi fog történni? Képtelen vagyok egyetlen nappal, perccel tovább gondolni ezt a pillanatot. Nem tudom elképzelni, hogy az életünk ezek után csak úgy folytatódna, ugyanabban az átlagos és közönyös mederben csordogálna tovább, mint eddig. Hiszen Chace most vált valóra mindent, amiről évek óta álmodozom, most teljesíti be az egyik legnagyobb vágyam. Ezek után vagy ide halok a vacak kocsija hátsó ülésére, vagy ránk zuhan egy meteorit, vagy... Mégis mi vár ránk a happy end után? Persze, tudnom kéne, hogy ez nem happy end. Ez az egész csak nekem jelenti azt, amit, az én delíriumom ölt most testet és borzongat végig a lábujjaimtól a fejem búbjáig, az késztet rá, hogy ilyen készségesen simuljak hozzá, ennyire szemérmetlenül nyögjem a nevét és rutinosan felvegyem csípője mozgásának ütemét, légzése ritmusát. Sosem szálltam még józanul ennyire magasan. Belém robbanó forrósága egészen a szívemig felüt, átszakítja tudatom vékony hártyáját és a csillagok közé lövell. Szinte alig néhány szívdobbanásnyit lemaradva követem őt a bíborszín mámorba, katarzisba merülve feszülök meg alatta, mozdulatlanná dermedek, a pillanatba dermedek, hogy aztán lassú, lágy ringással odázzam kicsit mindkettőnket. Ahogy az utóhullámok átremegnek rajtunk és lassan a légzésem is csitulni látszik, lehűlést remélve fúrom az ablaküveghez felhevült bőröm. Nélküle elhagy az erő, alig bírom megtartani magam, már most hiányzik a súlya, testének melege, és mintha most először kapnék rendesen levegőt. Fel sem tűnt ujjainak ereje a torkomon, csak most, hogy a kéj már elapadni látszik és fájón mar belém a hiánya. Elég egyetlen pillantást vetnem rá a vállam felett, hogy ismét megkívánjam, ezért csak óvatosan, laposan sandítok felé, mielőtt visszabújnék az ablakhoz. Talán megérti, ha nem sietek mellé ülni, és itt nem is vele, hanem az üléssel van a gond. A kellemes, tompa zsibbadás szép lassan feloldódik, kezdem megérezni a nyomokat, amiket rajtam hagyott, és amin olyan büszkén vigyorog, hogy egyszerre rúgnám arcon és csókolnám le a szájáról azt az éles görbületet. - Seggfej. - búgom kedveskedőn, az oxigénhiánytól kissé karcos hangon, és lejjebb süllyedve elfekszem mellette az ülésen. Igyekszem inkább feküdni, mint ülni, alkaromat a homlokomra támasztva. Lustán figyelem, hogyan hajol közelebb a nyelvével is megjelölni az enyhén sajgó felületet a nyakamon, és ahogy egymásra nézünk, rámosolygok. Ha illetnem kéne valamivel a milyenségét, akkor "ez volt életem legjobb dugása"-féle mosolyt kap tőlem. Enyhén csücsörítve várom, hogy megcsókoljon, ám úgy iszkol el, hogy kelletlenül átfut a fejemen: ah, igen, itt jön a happy end utáni rész... Csak azért nem bánom, hogy előre mászik, mert így kényelmesen elnyúlhatok a hátsó ülésen, minden sajgó pontom kellemesen be tudom pozicionálni, és még véletlenül sem kurvás egyáltalán, ahogy a karjaimat a fejem fölé vetem, a csípőmet meg kitolom, a lábaimat szétdobva lustán, egyiket az ülésen, a másikat az ablaküvegnek támasztva. Kate Winslet igazán megirigyelhetne, ihletet meríthetne belőlem a Titanic 2-re. - Nem, kösz. Tetszik az ízed a nyelvemen, nem akarom lemosni - Nyilván nem kéne megmagyaráznom, miért nem akarok rágyújtani, de valahogy beszédes kedvemben vagyok. Szex után általában rám jön a csacsoghatnék, a szokásos lazultság mellett mégis valami más ezúttal. Valahányszor a visszapillantó felé nézek, újra érzem a gerincem tövét kapargató, éhes bestiát. Úgy látszik, egyetlen kóstoló nem elégíti ki hosszú évek várakozását. Minimum reggelig csinálnám. - Minden ruhánk megvan? - Nem mintha szándékoznék visszaöltözni, a szex utáni kótyagosságban jól esik nyújtózkodni az ülés durva huzatán és felfedezni a foltokat és nyomokat, amiket a bőrömön hagyott. Csak úgy számolom, már nem szállunk ki többet és a következő út hazafelé vezet, és jó lenne, ha nem kéne másnap visszajönni az itt hagyott, fél pár cipőjéért, meg az alsónadrágomért. Nem tetszik, hogy nincs mellettem. Igénylem ilyenkor a bújást, a meleget, amihez odavackolhatom magam, úgyhogy miután megelégeltem, hogy a visszapillantón keresztül molesztáljuk egymást, fogom magam és felülök, enyhe fintorral ugyan, ami lekopik az arcomról, ahogy az ülése mögé simulok. Karjaim átfonják a fejtámlát, a mellkasán keresztezem a két kezem, laza ölelésbe vonom az üléssel együtt, fejem pedig az övé mellett bukkan fel. - Kérek egy csókot! - igyekszem nem túl ripacskodó hangnemet megütni, de az akaratosságot nehéz elfojtanom. - Szex után mindig meg kell csókolnod a másikat. - Az eddig mellkasán időző kezem már a hajában, sötét tincsei közé túrok, ajkam az övén, hacsak nem fordul el. Még ha el is akarja felejteni holnaptól az egészet, még ha ez is lesz az utolsó köztünk, ehhez a csókhoz még ragaszkodom.
Nehéz lenne megmondani, hogy mi lesz most. Valahogy mindig arra a kibaszott karmára bízom az életem. Soha nem erőlködöm azon, hogy megváltoztassam a jövőm, pedig a sarki kínai büfében, ahol a legolcsóbb a szecsuáni csirke, rendre olyan szerencsesütit kapok, amikben állandóan eme témát körbeölelő wikipédiás bölcseletek vannak csomagolva. Egy jó baszás után általában még hosszú percekig lebegek az euforikus semmiben, hagyva időt az agyamnak, és a testemnek arra, hogy a reset gomb megnyomása után helyreálljon a rendszer, de most valahol félúton megrekedtem. Nem vagyok egy szívbajos fajta, mégis váratlan kérdések rohamozzák meg a fűtől igen csak lomha, a szex okozta buja örömök miatt, bizsergő agyamat. Mi legyen a következő lépés? Ezzel a merész húzásunkkal most kvázi mattot adtunk a szövetségünknek, a haverságunknak. Olyan útvesztőbe keveredtem, ahonnan jelenleg nem látom a kiutat, akármilyen elszántan, kétségbeesetten is keresem. Talán örökre bent ragadok, hogy szépen lassan, de beleőrüljek az egy helyben való tökölésbe. Talán csak a fű volt, és a múlt éjszaka alatt felzabált illegális, mindenféle trágyából összekotyvasztott szarok késztettek arra, hogy megtegyem. Talán, ha most haza zúzunk, holnapra kialusszuk, elfelejtjük az egészet, és gondtalanul mehet tovább az életünk a szokásos kerékvágásban. Túl sok a talán! Bárcsak ennyire mesébe illően kibebaszottul egyszerű lenne! Bárcsak egy szó elég lenne ahhoz, hogy megváltoztassam az érzéseimet. A fejemben szüntelenül cikázó, a kangörcsöt belém állító képeket kitörölhessem, hogy ne érezzem folyton-folyvást bőrének puhaságát a nyelvemen, karcos, ziháló légvételeit a számon, illatát az orromban. Hiába a nikotin kesernyésen bódító füstje, a háttérben üvöltő Cobain páratlan, semmivel nem összetéveszthető baritonja, képtelen vagyok kikapcsolni az agyam. Képtelen vagyok nem Őt szuggerálni a tükrön keresztül, csaholó, engedelmes kiskutyaként követve minden egyes mozdulatát, amit a hátsó ülésen tesz. Mikor hosszú, feszült hallgatás után végre megszólal, búgó hangja áramként karcolja végig gerincem görbületét, s hogy fájdalmas grimaszomat -mely a hangjától újraéledő merevedésemnek szól-, leplezzem, ráharapok a bagó szűrőjére. Feszültségemet elnyomva, mélyet tüdőzök, gondolva a légzőszervemben élősködő rákkolóniákra is. -Semmi sem tart örökké. - Lehelem a jól megszokott gyökér modoromban, beszéd közben orrlyukaimon keresztül okádva fel a bent rekedt füstöt. -Nekem tuti. A tieidet passzolom. - Érdektelenül megvonom a vállam, a cigit tartó kezemmel rátenyerelve azonos oldali térdemre, mellyel a műszerfalat támasztom. Egymáshoz préselt, kiszáradt, kirepedt ajkakkal bámulom a csikk végén villódzó narancsszínű parazsat, szándékosan nem véve tudomást a hátsó ülésen tivornyázóról. Mit ne mondjak, ez utóbbihoz rohadt nagy akaraterőre van szükségem. Már épp feladni készülök, mikor meghallom hangját a fülem mellett, egész közelről, ajkával szinte hozzáérve cimpámhoz, karjaival bilincsként ölelve át a mellkasomat. Fejemmel meglepetten hátrébb hőkölök, kitágult pupillájú szemeimmel úgy cikázva bogárszerű íriszei, felrepedt ajkai közt, hogy majd' kiesik a szemem a helyéről. -Baszki Byers! Ez volt a legbuzisabb dolog amit életemben hallottam! - Rájátszásként még egy undorodó grimaszt is vágok, de ő a következő pillanatban olyan hévvel ragad meg a halántékomon végigfutó hajamnál fogva, hogy esélyem sem marad a szabadulásra. Az ujjaim közül kiforduló, időközben kialudt -Ave!-, csikk leesik valahova a pedálokhoz, én pedig mindkét kezemmel hátranyúlok, hogy ujjaim belemarhassanak sötét, kusza, nedves tincseibe. Zihálva szívom ajkairól a levegőt, úgy érzem, menten felrobban a mellkasom közepe, elönt az az ismerős forróság, s csak akkor térek észhez, amikor ismét felcsendül az a szám, amit anno annyit énekeltem betépve Moirának. Hirtelen teljesen más értelmet nyer. A tarkóján futó tincsekbe kapaszkodva húzom hátrébb magamtól, megnyalva szám szélét. -Egyszeri alkalom volt! Azt hittem elég világosan beszéltem. - Lehelem szinte az ajkaira, tekintetem mégis ellentmond a szavaimnak, ahogy őt fürkészem, minden egyes megfeszült izmommal rákoncentrálva. -Zúzzunk haza! Remélem van nálad lóvé, ha a rendőrök megállítanának. - Nehezemre esik az érzéketlen fasz szerepét hozni. A köztünk történtek teljesen kizökkentettek a szerepből, már soha, semmi sem lesz olyan, mint régen. -Szedd össze magad. - Teszem még hozzá szinte csak suttogva, majd az ülések alól összekotrom, és magamra veszem a már éppen csak szikkadt gönceimet, s amennyiben ő is készen áll, padlóig nyomom a gázt. Hazáig hajtok, a magnóban max hangerőn bömböl a zene. Nem vágyom másra, csak egy forró zuhanyra, ami majd lemossa rólam a történteket. Ebbe a hamis illúzióba ringatom magam.
A szemem forgatom a figyelmességén, de annyira nem izgat, elhagyom-e az alsómat vagy sem. Ahhoz túl kényelmesen fekszem, szex után pedig eleve nem szeretek ugrándozni, főleg, ha úgy ellátták a bajom, mint Chace. Örülök, hogy még csak zsibbad minden, addig sem kell magamban nyíglódnom. Valószínűleg sosem fogom elmondani neki, hogy tényleg ez volt a legkülönlegesebb dolog, amit valaha valakivel átéltem, főleg azért nem, mert ahogy azon töprengek magamban, hogy ez mégis miért lehet, rá kell jönnöm, hogy pont az érzéseim miatt. Egész más a szex, ha szereted az illetőt... Nem hiszem, hogy bármelyikünknek is szüksége lenne hasonló vallomásokra. De ami jár, az jár, és a csók nagyon is ilyen, főleg, hogy tudom, ez lesz egy jó darabig köztünk az utolsó. Azt sem tartom kizártnak, hogy ténylegesen az utolsó, és a pillanatnyi lángolásunkra rámegy majd az egész barátságunk... De a fejünk felett lebegő, aggasztó jövőképekre inkább nem akarok gondolni, próbálok úgy hozzáállni, ahogy ő akarja. Csak egyszeri dugás, semmi több. Tizenkét órás szabály. A gond csak az, hogy rohadtul szar érzés, mert őt pont nem akarom azok közé sorolni. - Ez? Komolyan? A Beyonce magánkoncertem után? - Felvont szemöldökkel meredek rá, némileg elégedetten vigyorogva, amiért ennyire sikerült kizökkentenem. Elég sok buzis dolgot mondtam már neki, hogy pont ezen akadjon fent... - Ki a kiscsaj kettőnk közül? - nevetem el magam, de aztán nem bírom ki és megcsókolom. Olyan rövid az egész, túl rövid, nincs alkalmam rendesen az emlékeimbe vésni, mert a hajamnál fogva elhúz, és átkozom magam, amiért annyira izgatónak találom ezt a mozdulatát úgy, hogy közben épp belerúg és átgyalogol a szívemen. - Tudom. Ne foss már. Nem veszlek feleségül. - félretolom a kezét, igyekszem nem sértődött picsát játszani, de nem is sikerül annyira mosolygósra, mint az eddigiek. Úgy csinál, mintha nem utasított volna el már vagy százezerszer... És ha neki tényleg csak egy alkalom volt, akkor ne tegye nehezebbé és ne fogdosson (igen, állítom ezt azok után, hogy én követeltem ki magamnak azt az utolsó csókot, de hát az kellett, na!). - Aha - Ennyit felelek úgy össznépien mindenre, amit mond, és felmarkolom az alsómat valahonnét az első ülésről. Visszarángatom magamra a nadrágot és a felsőmet is, de nem mászom előre hozzá, hanem hátamat az ajtónak és az ablaknak vetve felpakolom mindkét lábamat és lehunyt szemmel alvást színlelek hátul, hogy addig se kelljen a csenddel kínlódnunk, míg hazaérünk végre. Ráérünk majd utána.