New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 65 felhasználó van itt :: 20 regisztrált, 0 rejtett és 45 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23, 2024 4:45 pm-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Dominic Reynolds
tollából
Ma 7:49 pm-kor
Dominic Reynolds
tollából
Ma 7:43 pm-kor
Braylen Yang
tollából
Ma 7:42 pm-kor
Katniss Jimenes
tollából
Ma 7:10 pm-kor
Rowan W. Mills
tollából
Ma 6:25 pm-kor
Katniss Jimenes
tollából
Ma 6:06 pm-kor
Kristopher S. Morgan
tollából
Ma 6:03 pm-kor
Millie Crawford
tollából
Ma 4:58 pm-kor
Ethan Sharp
tollából
Ma 4:56 pm-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
49
37
Egészségügy
27
17
Hivatal
10
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
17
41
Üzlet
24
27
Összesen
243
231

Venus e Diana | zoo e zucchero filato
TémanyitásRe: Venus e Diana | zoo e zucchero filato
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyMa 4:54 pm-kor

Diana & Venus

I`ll be your mirror
Reflect what you are, in case you don`t know

Egyáltalán nem nehéz Dina mellett egy kicsit lazábbnak mutatkozni, és úgy tenni, mintha teljesen a jelenre fókuszálnék, sőt, talán egy röpke pillanatra sikerül is elengednem azt a Venust, akire mindenki szánakozva néz csak azért, mert korábban nem adatott meg sok minden, ami másoknak igen. Úgy élni le több évtizedet, hogy nem látsz semmit magad körül, mindössze csak próbálod elképzelni azok alapján, amiket hallasz és érzel, valóban elég sajnálatra méltó lehet az olyanok szemében, akiknek az a megszokott, hogy használják a szemüket, de az azonban senkinek sem jutott az eszébe, hogy egy olyan ember, aki bármiféle hiányossággal születig, annak lényegében az az élet a természetes. Nekem a vakság volt az, és az, hogy annyi év után most láthatok, legalább annyira furcsa, mint egy látónak hírtelen megvakulni. Félre értés ne essék, nagyon is hálás vagyok azért, mert végre megadatik az, hogy láthassam is mindazt, ami körül vesz, azonban rájöttem, hogy az életemből igazából nem a világosság az, ami a leginkább hiányzott, hanem sokkal inkább ez a sehová sem tartozás érzés. Dina társaságában viszont nagyon is jól érzem magam, és épp ezért is szeretném Őt is és magamat is megtisztelni azzal, hogy csakis a mostra koncentrálok, hisz elérkezett az életemnek végre egy olyan szakasza, amelyben valódi emlékeket gyűjthetek.
- Nagyon sok időt szenteltem arra, hogy hozzám hasonlók után kutakodjak, meglepően sok látássérült ember van, akik annak ellenére is vitték valamire, hogy olyanok, amilyenek. Például vannak költők, zenészek, festők... szóval egészen biztos, hogy akkor is megtaláltad volna az utadat. -  fűzöm hozzá a tőlem megszokott barátságos mosolyommal, de egyáltalán nem azért, mert kárörvendő lennék, vagy bármi más... én igazából senkinek sem kívánnám mindazt, amin végig mentem. Csak azt szerettem volna ezzel leginkább a tudtára adni, hogy azért, mert valaki nem lát, vagy hall, attól még tud valamit kezdeni az életével, persze csak akkor, ha elfogadja a másságát és nem menekül az önsajnálatba. Igazából a túlélés érdekéért az ember elég sok mindenre képes. - De erről, amit mesélsz, pont nem hallottam még. Mégis elhiszem. Tudod miért? Mert ha mondjuk át akarsz menni az úton és hallod, hogy a kocsik jönnek mennek körülötted, akkor automatikusan szét nézel és látod, hogy melyik kocsi mennyire van távol épp, mikor léphetsz le. Ellenben, ha nem látsz, akkor sokkal jobban a hangokra kell fókuszálnod, mert a hallásod segítségével vagy kénytelen bemérni a közelgő autó sebességét és közelségét is. Vagyis sokkal jobban rá tudsz koncentrálni a hangokra, mint látóként. Nem tudom... ez ilyen ösztönös cselekedet. - nem tudom, hogy miért akarom mindenképp megértetni Dinaval mindezt. Talán látom rajta, hogy sok más ismerősömmel ellentétben, Őt valóban érdekli. Így pedig csak még inkább örülök annak, hogy nincs ellenére az ötletem sem, sőt igazából - legalábbis látszólag -, még örül is a kihívásnak. Hozzá hasonlóan én is igyekszem megjegyezni, hogy honnan indulunk, na meg automatikusan azért a hangokra is figyelek, hisz hosszú éveken keresztül a fülem volt a szemem, amit még most is követek, amolyan megszokásképp. Mindamellett pedig hatalmas csodálkozás ül rá az arcomra, pontosan olyan, mint mikor egy gyereket először hoznak el állatkertbe. Teljes nagyságban látni mindent, nagyon különleges érzés, főleg, mert sok minden más is, mint ahogyan elképzeltem. Szebb és valóságosabb.
- Szerinted melyik a jobb? A szőnyeg alá söpörni a problémát, vagy ha a lesz, ami lesz elvet követve ugrasz fejest a mély vízbe, azzal a tudattal, hogy lehet nem tudsz elég ügyesen úszni és bele is fulladhatsz? - a szakmájából kifolyólag azt hiszem, hogy sokkal jobban tudná, mit kéne tennem, ha be is avatnám a nem egészséges életembe, de jelenleg ehhez nem hiszem, hogy megfelelő lenne az idő, ráadásul jelenleg semmi másom nincs az elméleteimen kívül, ami azt bizonyíthatná, hogy a férjemmel például bármi probléma is lenne. A furcsa viselkedését leszámítva, és azt a tényt, hogy mennyire félre ismertem. Amig nem láttam valahogy sokkal könnyebb volt félre vezetnie, most valamiért olyan, mintha folyamatosan a rosszat látnám benne csak, elfeledve a boldog pillanatainkat. Mert voltak azok is. Legalábbis én úgy éltem meg.
- Vagyis a magabiztosságod lényege csak annyi, hogy hiszel abban, hogy amit csinálsz, az jó? - eddig anyu volt az az ember, akit a leginkább csodáltam, az egyedüli, aki tényleg mindent megtett azért, hogy olyan lehessek, mint bárki más, most azonban egyre jobban felnézek Dinara is, hisz nagyon nagy inspirációt és erőt képes adni, és talán mindezt úgy, hogy közben neki fel sem tűnik, hogy mekkora hatást gyakorol rám. - Mi van akkor, ha egy döntésed abban a pillanatban jónak tűnik, de a nap végére rá jössz, hogy talán csinálhattad volna máshogyan is? Biztosan volt már ilyen...- ez a kis kalandunk igazából arra is tökéletes, hogy kicsit jobban megismerhessük egymást, azt hiszem, hogy Dina az egyedüli olyan ember a környezetemből, aki nem okozott csalódást. Pont olyan jószívű, mint amilyennek azon a bizonyos - majdnem szerencsétlenségbe torkolt napon - megismertem. Ezért is érzem magam szerencsésnek, hogy megismerhettem, mert mindenkinek szüksége van arra, hogy legyen valaki mellette, aki őszinte. Így hát ha másért nem is, de azért mindenképp hálával tartozok, hogy egy ilyen csodálatos emberrel gazdagodtam. - Pszichológushoz én is jártam gyerekkoromban, és azt tapasztaltam, hogy Ők amúgy azon kívül, hogy tanácsot adnak és meghallgatják minden ember gondját baját, nem igazán tudnak megoldani egyes helyzeteket. Mármint azt az elvet követem, hogy mindenki csak saját magán tud segíteni igazán. Persze jó érzés néha beszélni arról, ami bennünk van, de kár fizetni azért, hogy valaki meghallgasson. Sem egy orvos, sem pedig mások nem tudják megoldani saját magunkon kívül a problémánkat. - nem mintha kétségbe vonnám a pszichológusok tudását, de vannak helyzetek, amiken nem tudnak segíteni. Olyanon egyébként sem lehet, aki nem is fogadja el a segítség nyújtást. Aztán ismételten elgondolkodom a szavain, és rá jövök, hogy egy ilyen rejtekhelyem, amiről beszél, lényegében nekem is van. A zene studióm, ami azért lett berendezve a hangszereimmel, hogy kevésbé legyen elviselhetetlen a vakságom. Most meg az életem igazi mozgató rugójává vált a zene. A hangszereim mögé rejtőzök el a világ problémái elől, az a gyógyszerem. - Mi volt az a valami, amiben magabiztosságot találtál? - állítólag mindenkinek van valami, amiben jó. Engem pedig érdekel, hogy mi az, ami segítségével Diana azzá vált, aki jelenleg. Így azonban elbizonytalanodok saját magammal kapcsolatban, mert ismét rájövök, hogy igazából fogalmam sincs, hogy ki vagyok, vagy kivé szeretnék válni. Egész eddigi életemben mások döntöttek helyettem nagyon sok mindenben, nem mindig volt könnyű önállóan léteznem, és úgy tűnik, hogy az engem körülvevő embereknek még mindig sokkal kényelmesebb, ha elmondhatják nekem, hogy a kék miért nem zöld, és a zöld miért nem piros. Mindeközben pedig nem tudom, hogy az, aki vagyok az én jellemem-e, vagy csak olyan vagyok, amilyennek a környezetem képzelt el. Ha sikerül megfejtenem első sorban saját magamat, akkor minden más utána talán sokkal könnyebb lesz. Legalábbis ezt remélem. Jelenleg egy megcsalt feleség vagyok, aki nem tudja, hogyan másszon ki a házasságából.
- Köszönöm. - csak ennyit sikerül végül kipréselnem magamból, talán még egy kis meghatódottság is látszik az arcomon, hiszen nagyon hálás vagyok Dinanak azért, mert ilyen sok támogatsát kapok tőle. Mindenféle szempontból. Olyan, mintha valóban erősebbnek érezném magam minden egyes szava után, bár azt jól tudom, hogy ezt csak addig fogom így érezni, amig ismét haza nem érek. De szerencsére addig még van épp elég időm, így addig is töltődök egy kicsit. Meg csodálkozok mindazon, amit a kollégáiról mesél és közben pedig esküdni mernék is arra, hogy attól függően, hogy szerintem elviselhetetlenek lehetnek, Ő mégis élvezi a közös munkát velük. Ez pedig még jobban rávilágít arra, hogy mennyire igaz az a mondás, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Dina és én teljesen másmilyen világot élünk, mégis képesek vagyunk jól kijönni egymással. Sokkal jobban, mint azokkal az emberekkel, akiket hosszú évek óta ismerek már, és sokáig azt is hittem róluk, hogy a barátaim.
- Nekem bármikor bosszankodhatsz róluk. Bár azzal csak azt fogod elérni, hogy még kevésbé fogom érteni, hogy miért jó neked ez, amit csinálsz. Úgy értem, hogy biztosan nagyon izgalmas lehet elkapni a rossz fiúkat, de még mindig nem változott meg a véleményem arról, hogy ez mennyire veszélyes is egyben. - nem mintha én szeretnék lenni az a barát, aki elvenné a kedvét attól a munkától amit ennyire szeret, de nem tudom elrejteni azt hogy mindamellett, hogy csodálom azt, hogy nőként ennyire tökös - másképp ezt nem is tudnám megfogalmazni -, azért valahol aggódok is érte, hisz minden ellenére azért nem tudok el menni az az aprócska tény mellett, hogy nő. A bűnőzök zöme pedig férfi. Nem biztos, hogy az erő viszonyok mindig neki kedvezhetnek. Hiába tudom, hogy ha Ő nem, akkor senki más sem lenne képes nyakon csapni a férjem, és a segítségével megtudhatnám, hogy az a sok fejemben született elmélet valóságos-e - még mindig reménykedek abban, hogy képzelgek -, mégsem örülnék annak, ha bele kellene ebbe vonnom. Éppen azért sem, mert túlságosan fontos a számomra, és hiába a törvény embere, rengeteg hozzá hasonló ismerettséggel maga körül, mégsem akarnám soha bajba sodorni. Akkor sem, ha ez a szakmája. Ne általam essen bántódása. Az egyre egyértelműbb, hogy azok a furcsa emberek, akik hozzánk járnak a férjem barátai címszó alatt, nem olyan emberek, akiktől bármi jót is lehetne elvárni. Legalábbis a kinézetük valamiért azt sugallja.
- Nem vagyok biztos benne. Megérzés. - vállat vonva pillantok el Dina mellé, mintha legalábbis valami érdekeset látnék, de igazából csak nem tudom hogyan kifejezni magam a férjemmel kapcsolatban. Az egyre világosabb a számomra, hogy Rick nem jó ember, a kérdés már csak az, hogy mennyire szeretném mindebbe bele vonni Dinat. Ha a szívemre hallgatnék, akkor elfogadnék mindenféle segítséget, amit nyújtani tudna, de mégis van bennem valamiféle belső hang, ami folyamatosan azt suttogja, hogy inkább ne menjek bele ebbe ennél is jobban. Legalábbis még nem.  A magánnyomozó ötlete hiába csábító, de valahogy mégis félelmetes. Úgy érezném, mintha elárulnám a saját férjem, akihez néhány évvel korábban önként és dalolva mentem hozzá feleségül. Milyen naív voltam. Kapaszkodtam az egyetlen olyan férfibe, aki annak ellenére szeretett(?), hogy más vagyok.
- Átgondolom. Lehet, hogy csak az zavar össze, hogy ennyi mindent látok. Néha megzavar egyes emberek arckifejezése, vagy csak... nem ilyennek képzeltem el a férfit, aki feleségül vett. Lehet, hogy csak időre van szükségem... - ez legalább egy jó magyarázat lehet, amivel hintáztathatom nem csak Őt, de saját magamat is. Nem könnyű úgy, hogy közben teljes káosz uralkodik a fejemben, de mindenképp azon leszek, hogy a valós dolgok mögé kicsit jobban belássak. Jelenleg az egyedüli tény, amiben biztos vagyok az az, hogy a férjem megcsal. Ez pedig nem csak, hogy kellemetlen téma, de béna indok is a rendőrség segítségét kérni.
A lepkék szerencsére kellően lefoglalnak ahhoz, hogy egy ideig ne gondolkodjak az otthon ülő gondjaimon, és szinte bele is feledkezek minden másba. Csakis arra koncentrálok, hogy felfedezzem hányféle színben és mintában tündökölnek ezek a csodálatos teremtmények. Már értük is nagyon hálás lehetek, hogy láthatok.
- Nem... mehetünk. Bocsánat, csak kicsit jól eset gyönyörködni bennük. - bólintok és zavartan megvakarom a tarkómat is, mert épp az eszembe sem jutott volna, hogy buta lenne. Miért lenne az? Én nem tudom kettőnk közül, hogy merre az előre. Megcsóválom a fejem és végül - bár vérző szívvel - megindulok utána, magunk mögött hagyva a lepkeházat, a továbbiakban csak a körülöttünk lévő tájat fürkészem,  és nem mintha tudnám milyen lehet a dzsungel, de mégis olyan érzésem támad, mintha ott lennénk és nem is New Yorkban. Itt azt hiszem, hogy nem csak rengeteg új élménnyel gazdagodhatok, de nagyon sok mindent tanulhatok is. Például a vakondpatkányt elképzelni még csak elég fantáziám sem lett volna. Ez nem mintha baj lenne, mert a valóságban sokkal aranyosabbak, mint azt el tudtam volna képzelni. Mosolyogva figyelem a kis jószágokat és közben igyekszem figyelni arra is, amiket Dina mond.
- Valóban nem néznek ki ijesztőnek. - értek egyet vele, bár azért szó, ami szó, nem valószínű, hogy örvendenék, ha a házban a lábamon végig futna. Mindazonáltal, hogy aranyosnak tűnnek - így tisztes távolságból -, azért mégis van bennük valami, ami egyfajta írtózást vált ki belőlem. - A kigyók azonban nem tűnnek barátságosnak. Legalábbis abból a dokumentumfilmből, amit láttam az volt az érzésem, hogy nem szívesen találkoznék eggyel sem. Csak maximum messziről, egy üveg falon keresztül nézném. - látványosan bele is borzongok a saját szavaimmal, majd szintén nehéz szívvel hagyom magunk mögött az egereket is, hogy aztán a számomra már várva várt helyszínt közelítsük meg. Mindeközben nem feledkezek meg a kacsacsőrű emlősről sem, a szememmel azért fürkészek mindenfélét, hogy valahol hátha megpillantom. Mindaddig, amig el nem érjük a majmokat, amik aztán hatalmas izgatottságot váltanak ki belőlem. Fél szemmel Dina felé pillantok, és látom is rajta, hogy mennyire nem érzi jól magát ezen a helyen, ezt pedig a szavaival ki is fejezi bővebben. Kicsit felvonom a szemöldökömet az elmélteit hallgatva és bár pontosan értem, hogy mit szeretne kifejezni, de ugyanakkor mégsem...
- Tényleg nagy mázli, hogy mi állhatunk itt és nem Ők, de... azért ez mégis olyan érdekes. Nem hiszek abban, hogy a majmok leszármazottjai lennénk, vagy Ők a miénk, de attól még érdekes, hogy mennyire hasonlítanak az emberre. - hiába szórakoztat jól, hogy Dina mennyire parázik, azértezt próbálom nem kimutatni túlságosan, és közben el is indulok felfedező útra, a mindenféle majom között, mert lássuk be, aranyos kis állatkák. Még a nagyobb termetűek is.  - Gyerekkoromban szerettem volna egy ilyen kis majmot otthonra.... de aztán anyu nem engedte. Valahogy ahogy mindig mesélte, hogy mennyire emberien néznek ki, azt gondoltam, hogy ha lenne egy saját majmom, akkor Ő lehetne a legjobb barátom is. Még most is vágynék rá, de nyílván tudom, hogy egy vadállat az nem fog emberien viselkedni, akkor sem, ha én nevelném. - sóhajtom, majd megforgatom a szemeimet is, mert bár imádom itt, de amig Dina nem érzi magát jól, addig én sem igazán. Nem szeretném ráerőltetni a saját kíváncsiságomat. - Na jó... gyere keressünk valami ennél sokkal izgalmasabbat. - nevetem el magam szórakozottan, majd egy újabb gyors körbe pillantás után meg is indulok egy másik irányba, mintha csak ráéreztem volna, hogy jó irányba haladunk. Ekkor akad meg a szemem egy valóban furcsa kinézetű állatkán, ami mintha kacsa lenne, de mégsem az. Megtorpanok és bár nem megyek közelebb, de néhány másodpercig a számat nyitva felejtem. Mondanám, hogy ilyent még soha életemben nem láttam, de... ez elképesztő.
- Ha nem tévedek ott van a kacsacsőrű emlős... - jegyzem meg az állatka felé bökve, gyermeki lelkesedéssel.   

BEE

Diana Armenis imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Venus Heighel
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato Tumblr_my66vnWLad1qgggqfo2_250
Venus e Diana | zoo e zucchero filato F571d9f3ffe7c832d520343f551eb886
★ kor ★ :
36
★ elõtörténet ★ :
From darkness to light
Venus e Diana | zoo e zucchero filato Giphy
★ családi állapot ★ :
in an unhappy marriage
Venus e Diana | zoo e zucchero filato Ignored-hand
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato Tumblr_inline_p7yg16kf3N1rpufxq_250
★ idézet ★ :
Sometimes what you`re most afraid of doing is the very thing that will set you free.
★ play by ★ :
Natalie Dormer
★ hozzászólások száma ★ :
38
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato Tumblr_inline_p7yg0gqlYT1rpufxq_250
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyKedd Okt. 15, 2024 6:42 pm
Venus e Diana
“ Gli amici sono come le perle, non si trovano facilmente e sono molto preziose.”

– Eh! Mi scusi?! Valaki nagyon pimasz lett itt hirtelen!Mondanám, hogy nagyon-nagyon szúrós tekintettel vizslatom, de nem lenne igaz. Tulajdonképpen örülök annak, hogy eléggé felszabadultnak érzi magát mellettem – magához képest legalábbis – hogy úgy érezze viccelődhet és a vakító fehérségű fogsorát villogtassa. – Értettem! – Az igazat megvallva, elsőre talán „megijesztett” a feladat és volt bennem egyfajta vágy, hogy visszakozzam, de… Nem Diana Armenis lennék, ha nem állnék elébe. Elvégre, mi a legrosszabb, ami történhet? Ránk hajnalodik? Ez legyen a legnagyobb gond. De tény, hogy nekem, mint olyan embernek, akinek a szeme világa az egyik legalapvetőbb támpontja az életben, ijesztőnek hat és leginkább azért, mert ritkán van lehetőségem arra, hogy más érzékszerveimre támaszkodjak. (Kivétel, amikor éjszaka botorkálok a lakásban. És akkor sem megy jól. Mert rendre beverem a kislábujjamat abba a hülye komódba.) Mindig is a szemem volt a „kincsem” már, ha csak azt veszem, hogy a katonaságban eltöltött éveim alatt, mesterlövészként, aligha tudtam volna nélkülözni. Hmm… ebbe még sose gondoltam bele. – Érzek a helyzetben valami iróniát. – Gondolkozom el hangosan is. – Te egész eddigi életedben nélkülözted a látásodat, én pedig anélkül nem tudom, hogy mihez kezdtem volna, hiszen kvázi abból kerestem a kenyeremet, hogy „jobban látok”, mint az átlag. És technikailag most sincs másként. – Elmosolyodom. – Egyébként tudtad, hogy vannak olyan helyek, ahol a látó embereknek egy akadálypályán kell végig menniük teljes sötétségben? Általában ezeket a csoportokat vagy azt a néhány főt, aki végig megy egy vak ember vezeti, aki segít nekik a navigálásban. – Én sosem voltam még, ilyen helyen, viszont sokkal jobban tetszik a lehetőség, hogy nem egy mesterkélt környezetben kell végig mennem egy ilyen helyen, hanem egy spontán ötlettől vezérelve. Sokkal… autentikusabb. – Persze, azért – gondolom én – ezek a helyek úgy vannak kialakítva, hogy a valóságot a lehető legjobban szimulálják.
A bejárat előtt valamivel még visszafordulok és memorizálom az utat, hogy kábé mennyit és/vagy milyen irányba kell majd haladnom, amikor én fogom Őt vezetni a kocsihoz. (Itt legalább nem lesznek komódok.)

Nehéz, olyan dolognak a lényegét megfogni, aminek nem vagy csak minimálisan ismerem – vagy sejteni vélem – a hátterét, így próbálom a beszélgetést úgy formálni, hogy valami megnyugtatót sugalljak, ugyanakkor a valóságot se akarjam a szőnyeg alá söpörni, mert nem lenne érteleme. – Az a baj, hogy a problémák mindig „egyedi” természetűek. Sosincsen bennük egy irányelv, hogy mi a jó vagy mi a rossz megoldás, hogy mi a helyes és mi a helytelen; én abban hiszek, hogy a megoldásuk kulcsa az, hogy egy adott helyzetben, olyan döntést hozol, aminek a jó és a rossz oldalával együtt tudsz élni később is. Van, hogy ez nem jelent mást, minthogy besöpröd a szőnyeg alá és nem foglalkozol vele. Van, hogy belemész és utánad a vízözönként lesz, ami lesz. – Az, hogyha besöpröd a szőnyeg alá nem mindig jelent egyet azzal, hogy ott is hagyod, hanem engeded, hogy megérjen és kifusson valahová. De, előfordul az is, hogy a legjobb szándék ellenére is, hiába akarja az ember lánya jól megoldani a gondjait-bajait, még nagyobbat gyárt belőle, hiába az lenne a logikus, hogy akkor ezt megoldottuk. Sajnos, nem ilyen egyszerű és tényleg, még a legjobb szándék is elsülhet a visszájára, legfeljebb: nem mindig vagyunk tisztában a helyzettel és nem is sejtjük, hogy a baj ott lapul.
Megvonom a vállaimat.
– Mondanám, hogy ehhez egyszerű tartani magadat, de nem. Tényleg hiszek abban, amit az imént mondtam és szerintem ezért tudok magabiztos lenni. Hiszem, hogy a nap végén vagy amikor végig veszem a döntéseimet és a cselekedeteimet, mindet úgy hoztam meg, hogy azzal másnap együtt fogok tudni élni és a tükörbe nézve nem utálom és nem kételkedem magamban. – Ez a saját magamba forgatott energia rengeteg időt emésztett fel, kiváltképpen a katonaság utáni bődületes „leszereplésemet” követően, amikor az egész életemet és mindent is megkérdőjeleztem magamban és másokban egyaránt. Rengeteg idő volt, amíg mindent újra helyreállítottam magamat és a rendszer most sem tökéletes, de működik és el tudom fogadni mindazt, amit én uralok és mindazt, aminek csak az elszenvedője vagyok. (Többnyire.) – … meg sokat jártam pszichológushoz. – Ugyan, ezt már valamennyire humorizálva jegyzem meg, de ettől függetlenül valóban rengeteget köszönhetek a doktornőnek, aki segített ráébreszteni arra, hogy a trauma az nem feltétlenül rossz, hanem – időnként – erőt is lehet meríteni belőle és felül lehet írni, nem számít, hogy mennyi időbe telik. – Illetve, kerestem vagyis pontosabban létrehoztam egy olyan helyet, ahol biztonságban érzem magamat. – Ilyen a leszerelt katonák számára fenntartott üléseim is, akik különféle PTSD-től szenvednek vagy egyszerűen úgy érzik, hogy egyedül maradtak és nem találják a helyüket a világban. Annyi szarság után, nem is csoda, mint ami sokukkal történt. – Megpróbáltam valami, olyasmibe ölni az energiáimat, aminek láttam hasznát és eredményét is. Ez nem kell, hogy olyan legyen, ami másnak jó. Neked kell, hogy jó legyen. És először abban kell magabiztosságot találnod. – Persze, ezek mindig egyszerűnek hangzanak, de az igazságot sohasem mondja el: ez mindig pokoli nehéz és egyáltalán nem egy, olyan út, amit az emberek többsége elképzel, hogy nyílegyenesen tud haladni előre. Nem. Ó, bárcsak úgy lenne! Halad felfelé a lépcsőn, az ember elhiszi, hogy jól alakulnak a dolgok, majd aztán az élet pofon vágja olyan erővel, hogy elbizonytalanodik abban, hogy biztos jó úton halad és, hogy jól csinálja a dolgot. Ez az a pont, ahol a többség feladja és inkább tesz az egészre.

– Szerintem az, hogy elégedett vagy az életeddel pontosan csak ennyit jelent, viszont ez nem zárja ki azt, hogy igényed vagy szükséged legyen másra. Attól, hogy többre vágy vagy mást akarsz, nem kell rosszul érezned magad. – Nyugtatom meg. Az nem baj, ha úgy érzi, hogy valamiben hiányt szenved. Az, hogy jól él és tehetős családba nevelkedett, nem jelenti azt, hogy mindene megvan. Legfeljebb azt, hogy anyagi szempontból nem szenved semmilyen hiányt. Ennyi. – Haladsz. Ez a lényeg. Azt kell megfogalmaznod magadban, hogy mifelé szeretnél haladni vagy kivé akarsz ezután válni. – Kell, hogy legyen egy víziója, amire támaszkodhat és ami elég erőt ad neki ahhoz, hogy tudja: jó úton haladok máskülönben, ha célt téveszt és csak bolyong, sehová sem fog kilyukadni. Legyen szó, bármiről is.

Felnevetek.
– Nem valójában nem! De elismerem, hogy van, amikor én is túlzóan negatívan írom le őket. De néha, jól esik bosszankodni róluk. – Ez pedig mondhatni nyílt titok, elvégre… van, olyan ember, aki nem panaszkodik időről időre valamelyik kollégájáról vagy kollégáiról? Ráadásul én eleve, olyan vagyok, aki szeret bosszankodni mindig valami apró hülyeségen. (Ez a lételemem, enélkül elsorvadnék, mint egy locsolatlan növény.)

Azonban bármennyire is szeretnék a férjével kapcsolatban teljesen előítéletes lenni – az is vagyok, ami azt illeti – ugyanakkor a bennem megbúvó nyomozó vagy mi a fene nem engedi, hogy mindösszesen csak azért részrehajló legyek, mert kedvelem Venus személyét. Nem, sajnos bármennyire is szeretném a férfira dobni az első követ, az esetemben sajnos nem, így működik (és egy kicsit talán igyekeztem is visszafogni ezt magamban). Szeretném teljes mértékben elfogadni és elhinni mindazt, amit mond és ez nem jelenti azt, hogy nem teszem, de nekem nem elég mindaz, amit mond. Ha kihallgatáson lenne, mindez önmagában nem állná meg a helyét, mert olyan, mintha nem lenne mit felmutatnia.

Ironikus, hogy egy olyan könnyed és színes helyzet megelőzően, egy ilyen nehéz és komoly témáról beszélgetünk, mint amilyen az, hogy talán érdemes lenne a férje körmére nézni, ahelyett, hogy pusztán csak feltételezésekbe bocsátkozunk, ami – igazság szerint – sajnos nem vezet előre. Sőt! Feleslegesen és túlontúl sokat árnyékol a valódi helyzeten és eltereli a lényegről az ember figyelmét.
– Miért vagy, olyan biztos abban, hogy férjed tönkre akarja tenni az egyébként jól működő vállalkozást? Az üzletemberek lételeme a pénz. – Ez a kérdés azt hiszem, hogy már egy ideje lógott a levegőben. Nem ismerem a férjét, s bár látatlanban sem kedvelem, de az üzletemberekről egyetlen dolgot tudok: az ilyen „könnyen jött” lehetőségtől és pénztől, egyik sem akarna megválni. (Én legalábbis nem látok rá okot, hogy miért. Ez persze annyit jelent, hogy túl szűklátókörű vagyok és azt, hogy Venus pontos hátterét és a férjével való kapcsolatát, nem ismerem teljes egészében.) A teljes képet vagy legalábbis részlegesen szeretném összetenni, hogy értsem, hogy mit miért mond avagy miért gyanakszik arra, amire.

– Ha nem derül ki semmi az élet megy tovább. Van, hogy az emberek tévednek. Én is. Te is. Mindenki téved. Ezen könnyebb szerintem túllendülni, mint a bizonytalanságban élni. – Megvonom a vállamat. Először erre válaszolok, mert ezen a ponton volt a legkönnyebb megragadni a beszédfonalat. A másik fele már keményebb dió. Így eltelik néhány másodperc, mire számításba veszem a lehető legtöbb lehetőséget, hogy mifelé futhat ki ez a történet. – Ha pedig valami súlyos derül ki, attól függ. A hatóságokhoz vagy hozzám bármikor fordulhatsz segítségért. – Hozzám különösen. Egyáltalán nem fogok rá rossz szemmel nézni, mert utána akart járni valaminek, ami nyomasztotta akkor is, ha igaza van és akkor is, ha nem. Mindennek van nyoma, legfeljebb egyesek jobban tudják eltusolni azokat, mindazonáltal, ha már régóta rejtőzködik valaki egy ponton túl figyelmetlenné válhat és hibázhat. – De a te döntésed. – Könyvelem el ismételten; az a baj, hogy talányokban lehet beszélni, de nem éri meg. Én pedig nem szeretek egy, olyan problémára megoldást keresni, ami – jelenleg – még csak elméletben létezik, hangozzon ez bármilyen csúnyán is. A barátja vagyok, de ez nem jelent egyet azzal, hogy alá fogom támasztani azt, amiről csak elméletei vannak. Ezért ez a felvetés. Ezzel bizonyosságot nyerhet, hogy igaza van, ha pedig nem, túlléphet rajta. – Én nem szalasztanám el. – Lehetséges, hogy ez túlzott gyanakvásra ad okot, ugyanakkor továbbra is hiszem, hogyha az ember úgy érzi, hogy valami nincs rendben akkor azt nem véletlenül érzi úgy. Mint, amikor valaki figyeli az embert és hirtelen feláll a szőr a tarkóján. Nem egy kellemes érzés. Ilyen lehet neki jelenleg. Nyugtalanító.

– Maradhatunk még – jelzem felé látván, hogy tényleg mennyire rajong a lepkékért és eszemben sincsen tőle elvenni ezt az élményt. Hiszen, számára ez a rengeteg szín és minta igazi robbanás lehet. – Vagy később is visszajöhetünk. – Egyáltalán nem zárkózom el, hogy később visszatérjünk, de valahol azt gondolom, hogy nem ragadhatunk le egyetlen dolognál, hiszen rengeteg még a látnivaló. – De igazad van, bocsi. Előzékeny akartam lenni, de butának sikerült lennem. – Nevetem el magam. Szinte teljesen megfeledkeztem arról, hogy tulajdonképpen azért jöttünk az állatkertbe, hogy Venus sok mindent lásson és ne csak a belvárosi betondzsungelt, valamint felfedezzen. Arról meg aztán végképp megfeledkeztem egy pillanatra, hogy mindez és a felsorolt állatok, neki – ha hallomásból hallotta is – de összességében teljesen új és mindössze csak a képzeletében létezhet. (Nem mintha feltétlenül nekem fingom lenne arról, hogy egy vakondpatkány, hogy néz ki.) De időközben döntés születik, és az egerek felé kanyarodunk el kifelé menet, ami pedig ténylegesen nincs is messze, mindössze néhány perc séta és addig is, bármennyire a város közelében vagyunk, hirtelen, mintha eltűnne minden, ami arra utalna, hiszen olyan sűrűn és vastagon be van fásítva, hogy szinte mást nem is látni.

Venus mellett én is közelebb hajolok az állatokhoz.
– A túlélésüket szolgálja. – Figyelem, ahogy az állatok a járatokban közlekednek és a kicsinyek követik őket. – Visszatérve, a nők többsége igen, fél az egerektől. De nem hiszem, hogy ijesztő állatok lennének. – Ez persze az én magánvéleményem. – De a legtöbb esetben a félelem „ösztönösségből” jön. A kígyóktól azért félnek az emberek, mert megtanulták, hogy belehalhatnak. Az egerek általában betegségeket terjesztenek. És a többi. – Mélázom, még mindig a kis lényeket bámulva. Szóval a félelem általában tényleg zsigeri, mert az evolúció megtanított arra, hogy mitől kell félnünk. (És több van mögöttünk, mint amit egyáltalán fel tudnánk fogni, így meg aztán azt nem is olyan könnyű letagadni.) Tovább sétálunk, megnézünk minden állatot is, amit megtudunk az egérházban, majd aztán kis trécselgetések közepette eljutunk a majmokhoz is. Hurrá! A vonásaimra, ahogy közeledünk egyfajta irtózat ül ki. Nem az a látványos, de kissé fancsalibb a képem, mint általánosan szokott lenni. – Nézd meg ezt az állatot – mondom a korlátba kapaszkodva – az evolúciónak köszönhetően most mi állunk itt, és nem fordítva. És ez kicsit bizarr. Ha kicsit rosszabbak vagyunk a genetikai lottón, akkor lehet, hogy most mi lennénk ott és nem fordítva. – Ez az, ami szerintem igazán ijesztővé teszi. Hogy, nem feltététlenül – erősen idézőjelesen –  múlt sokon, hogy a helyzetünk más legyen. – Vagy ez csak szerintem para? – Nézek rá kérdőn. A legtöbben nem gondolnak bele ebbe, hogy igazából – részben – csak véletlenek összjátékai vagyunk és a természet szeszélyeinek gyártmányai.
BEE

Venus Heighel imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Diana Armenis
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato 648c0d3cdce042b06e37566fe6e49150ccf483b5
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
in a relationship
★ lakhely ★ :
new york, brooklyn
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato 17e56c2c5285e0757a02be2082a11ff1ad10b601
★ idézet ★ :
"There is a stubbornness about me that never can bear to be frightened at the will of others. My courage always rises at every attempt to intimidate me." ― Jane Austen, Pride and Prejudice
★ foglalkozás ★ :
detective
★ play by ★ :
florence pugh
64
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato 00dd9e5ebf64df6714c083e3903db06b5905fd37
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptySzomb. Okt. 05, 2024 11:49 am

Diana & Venus

I`ll be your mirror

Bólintok, mert aligha tudnék rá cáfolni arra, amiről Diana beszél. Jelenleg - még attól is eltekintve, hogy az idősebb én volnék -, Ő az akinek több tapasztalata van az itt létünket illetően, így ha nem is értem, hogy miért okoznak problémát a majmok felfedezése, nem áll szándékomban vitázni vele, meg arról, hogy márpedig szerintem nagyon aranyosak lehetnek. Főleg, mert nem tudom, hogy mi az, amit látni fogok. A könyvekből persze igyekeztem felkészülni kellően, de azt hiszem, hogy teljesen más érzés lehet a valóságban, teljes nagyságban látni mindazt, amiről információkat gyűjtöttem. Önmagában az egész szemem elé táruló világ tele van újdonságokkal a számomra, szóval igen... pontosan annak a kisgyereknek érzem magam, akit az édesanyja előszőr fog kézen és hoz el magával erre a csodáltos helyre, hogy megismerhessem az állatvilág szépségeit. Mindezt pedig úgy szeretném megtenni, hogy közben Dina se érezzen kötelezőnek semmit, és hozzám hasonlóan Ő is élvezni tudja.
- Most már tényleg egyre kíváncsibb vagyok. Mi lehet olyan szörnyű a majmokban, hogy még rájuk nézni sem akarsz? - bár korábban azt mondta, hogy meg fogom érteni, ha ott leszünk, de a bennem lévő tudásvágy csak egyre inkább növekszik, és valóban megérteni szeretném azt, amiről beszél. Amig számomra minden különleges, addig a Dina szemében valószínűleg minden olyan megszokott lehet. Ilyen volt számomra a vakság is, amit egy látó ember épp annyira nem érthet, mint amennyire én sem ismerem az új életemet és az azzal együtt járó kellemetlen és kellemes pillanataimat. Talán innen is jött az az ötletem, hogy kicsit próbáljon meg úgy tájékozódni, ahogyan én tettem egész életemben. Úgy meglehet hogy még ennél is jobban megértene. Bár már így is messzemenőleg Dina az egyik olyan ember, akiről el tudom mondani, hogy olyannak fogadott el, amilyen vagyok, és még csak semmiféle hátsó szándékok sincsennek benne. Mégis elnevetem magam a megszólalásán. Szeretem, hogy mindent ilyen humorosan ad ki magából, néha irigylem is azért, mert képes mindig arra, hogy vidámnak mutassa magát.
- Ugyan, drágám! Abban akkor mi lenne a kihívás? - fehér fogaimat villogtatva vigyorgok rá és próbálom ezt úgy felfogni, mintha játszanánk majd egyet. Habár nem haragudnék meg azért, ha vissza utasítaná az ötletem, de azt nem tagadom, hogy mekkora lelkesedéssel tölt el az mégis, hogy tuljadonképpen nincs ellenére egy apró pillanatig átérezni mindazt, ami az én életem volt. Sokan ugyan még mindig sajnálattal néznek rám, ezt észre veszem már az engem fürkésző tekintetekből, amelyekkel az ismerőseim vizslatnak, de én mégis úgy vélem, hogy hálás vagyok az életemért, amely vakként nekem oly természetes volt. Mindig is végytam arra, hogy azokat, amiket csak érzek láthassam is, mégis gyakran vágyok vissza abba az életembe, amikor ennyi mindent nem láttam és mégis boldogabbnak éreztem magam. Ugyanakkor, ha lenne választásom, nem valószínű, hogy a vakság mellett döntenék. Hiszen megkaptam a lehetőséget arra, hogy teljes életet éljek. - Ez esetben akkor jól figyeld meg, hogy merre haladunk közben, mert kfele menni nem biztos, hogy ennyire egyszerű lesz. - még nekem sem, hiába látok, bár ezt persze nem fűzöm hozzá. Hiába van nálunk egy térkép, ami tökéletes útmutató lehet, sajnos én nem igazán tudok eligazodni rajta. Nem is láttam korábban még térképet. Az olvasás is pedig csak magamban betűzve megy, kissé nehézkesen, de megpróbálok majd a Dina szeme lenni. Addig is pedig csak annyi a feladatunk hogy élvezzük ezt a kis kalandunkat, ami egészen biztos, hogy csodálatos élményekkel fog majd gazdagítani. Engem mindenképp.
- Épp az a baj... Amiért úgy teszünk, mintha nem lenne probléma, attól az még ott lesz. Csak mindössze időt nyerünk arra, hogy kitaláljuk rá a megoldást, ami lehet, hogy nincs is. Vagy van, csak nehéz lépni. Viszont ha sötétségben vagy, és nem tudsz onnan kilépni, akkor nem is látod, hogy van valami, ami nem jó. De Te annak hiszed mégis, hisz nem láthatod a rossz oldalát. - sóhajtok mintegy segélykérésként vagy csak mert jól esik valakinek kiöntenem a lelkem. Olyannak, aki ha meg nem is érti, de legalább nem ítélkezik, meg nem jön azzal a bárgyú szöveggel, hogy: de hiszen mindened meg van, mi okod a panaszra? Lényegében semi. Sőt... igazuk van. Most már, hogy látok is valóban meg van mindenem, ami sokaknak nincs. Mégis hiányzik valami belőlem. Ez nem hálátlanság vagy épp nagyra vágyás. Pusztán az érzelmeim, amik azt suttogják, hogy még mindig szükségem van valamire ahhoz, hogy igazán boldognak érezzem magam. Talán egy válásra. Valakire, aki nőként kezel. Gyerekekre. Gondtalan életre. A tekintetem akkor emelem rá a barátnőmre amikor Ő újabb tanácsokkal igyekzik ellátni, és tényleg elismerem, hogy jól csinálja. Pillanatnyilag megnyugszom, és magamban igazat is adok neki. Felemelt fejjel kéne járnom, hisz semmi sem az én hibám, ami körülöttem zajlik. Vagy talán mégis? - Te, hogy csinálod ezt? Mármint teljesen olyan vagy, mint akit semmi sem tud megtörni. Magabiztos. - ez nyílván a szakmájából kifolyólag így is a helyes, de jelenleg nincs munkán belül. Mégis olyan, mintha a világ összes terhét cipelné a vállán, és ez meg sem kottyanna neki. Dinanál azt hiszem, hogy nem is ismerek erősebb nőt. - Igazából elégedett vagyok. Vagyis mi másra lehetne még szükségem? Mindössze csak fel kell nőnöm ehhez a világhoz azt hiszem. Vagyis inkább úgy mondom, hogy mernem kell önállósodni. Kicsit még olyan furcsa hogy egyedül is menne sok minden, amihez eddig segítségre volt szükségem. - sóhajtok egy halvány mosoly kíséretében, és igyekszem nem is bele menni tovább ebbe az egészbe, hiszen olyan nagy kár lenne elrontanunk ezt a remek napot. Az mondjuk már kellően meglep amit Dina a kollégáiról mesél, és azt hiszem, hogy ezáltal csak még nagyobb hősé is vált a szememben. Én egészen biztos, hogy nem tudnám hosszútávon elviselni mindazt, amit Ő is napi szinten, bár az tény, hogy ismerem már annyira hogy tudjam: nem fél kiállni önmagáért, ami a szívén az a száján típus, és úgy hiszem, hogy nem kell féltenem sem. Ha valaki, hát Dina pontosan tudja, hogy hogyan kell helyre tenni valakit. Annak ellenére, hogy nekem a szöges ellentétem, mégis nagyon hamar sikerült egymásra hangolódnunk már azon a napon is, amikor megismerkedtünk. Bár akkor még nem tudhattam, hogy ennyire gyönyörű, de azt a látásom nélkül is érzékeltem, hogy bízhatok benne.
- Hmm... akkor ha jól szűröm le a követkztetéseket, Te igazából jól érzed magad a társaságukban, és egyáltalán nem olyan drasztikus ez az egész, mint ahogy elképzelem. - igen, határozottan erre a következtetésre jutok mindabból, amit mond, és azt gondolom, hogy Dina egyébként is van annyira büszke, hogy ha valahol nem érezné jól magát, onnan tovább állna. Vagy... csak azért is megtenne mindent, hogy fölül tudjon kerekedni az felett, aki megpróbálja elnyomni. Mindentől függetlenül attól még nem vagyok abban biztos, hogy könnyű lehet férfiak társaságában töltenie a napja nagy részét. Korábban elhatároztam, hogy nem beszélek semmi olyanról, ami el ronthatná a hangulatunkat, de mégis akaratom ellenére is szóba kerül minden, amikről többnyire csak magamban szoktam elmélkedni. Az apám cége, ami jogosan engem illetne, a férjem és még annyi minden lenne, amit napról napra felfedezek az életem körül, csak épp sok mindent nehéz össze raknom fejben, vagy épp tényleg megpróbálok át síklani a problémák felett, abban reménykedve, hogy akkor meg is szűnnek azok. Pedig minden csak egyre rosszabb lesz, hiába hiszek a sokkal jobb életben.
- Az apám már nem fiatal. A férjemnek pedig nagyszerű színészi képességei vannak. Könnyen megtéveszt bárkit. Ha az apám szemszögéből nézem, valahol logikus is lehet a döntése, de... csak azért, mert nem tudja, hogy minden tönkre fog menni abban a pillanatban, ahogy átruházza mindazt, amit felépített..., rá. - mindezt úgy adom elő, mintha teljesen biztos lennék ebben, pedig nyílván nem láthatok a jövőbe. Az viszont, amit a jelenben tapasztalok épp elegendő ahhoz, hogy tudjam, én csupán csak egy eszköz vagyok ahhoz, hogy Rick egyre feljebb lépkedjen a létra fokain és közben szépen lassan kitúrja az apámat a helyéről, aki alig várja, hogy élvezhesse a nyugdíjjas éveit. Annyira furcsa, hogy nem tud lenni egyetlen egy jó gondolatom sem a férjemmel kapcsolatban, pedig korábban Ő volt számomra minden, ami engem éltete. Mostanra pedig szinte fuldoklom a közelségétől és attól a darab papírtól, ami hozzá láncol.
- Ez igazából még sosem jutott eszembe. Talán átgolom. Vagyis nem tudom, hogy ez mennyire lenne jó ötlet. - egy magánnyomozó valóban megoldás lehetne nagyon sok problémámra, így én magam sem tudom, hogy miért hezitálok ezen. Egyszerűen csak félek, hogy mégis kiderül az, hogy sokkal rosszabb a körülöttünk lévő helyzet, mint amit elképzelek. Néha sokkal jobb a tudatlanság. Főleg úgy, hogy nem vagyok abban biztos, hogy elég erős lennék ahhoz, hogy bármivel is szembe tudjak nézni, vagy, hogy nem roppanok majd össze a teher alatt. - De mi lesz akkor, ha valami olyasmit tudok meg, amit nehezen viselnék el? Vagy ha nem derül ki semmi, mert én tévedek, vagy csak paranoiás vagyok. - beismerem, hogy talán csak kifogásokat gyártok magamnak, hogy mi miért nem lenne jó, vagy épp miért lenne az, holott talán csak ennyi lenne a megoldás mindenre. Vagy csak még jobban össze kúszálnék mindent. Ezt nyílván nem tudhatom, de egyenlőre nem érzem magam elég bátornak, hogy ki is próbáljam. Vagy fene sem tudja. Annyi minden kavarog a fejemben, hogy igazából nehéz lenne bármi normálisat is kiszűrnöm onnan jelenleg.
A lepkeház szerencsére nagyon jól eltereli a gondolataimat, az ott nyújtott látvány teljességgel magával ragad. Szívem szerint az egész gyönyörű pillangót szerre fogdosnám meg, majd engedném Őket szabadon repülni. Azt hiszem, hogy amióta végre látok, ez a leggyönyörűbb látvány, amivel találkoztam. Mégis uralkodok magamon és nem érek hozzá egyikhez sem, noha kíváncsi az vagyok arra, hogy milyen érzés lehet. Kicsit szomorú, hogy nem élhetnek sokat, de úgy vélem, hogy azt a rövid idejüket boldogan töltik. Ki ne örülne annak, ha ennyire gyönyörű lenne és szállíngózhatna mindenféle terhek cipelése nélkül?
- A csincsillát nem igazán tudom, hogy micsoda. A vakondpatkányt sem hallottam még. Mármint külön a vakondot igen, és a patkányt, de együtt... gondolom olyasmi lehet, mint a kacsacsőrű emlős, akit még mindig nem felejtettem el, és biztosan nem is mondok le róla, amig rá nem bukkanok. - emlékeztetem és közben én is nézem vele együtt a térképet, de egyszerűen annyi minden van, amit látni szeretnék, hogy én egymagam biztosan megfutamodnék, hogy a lehető legahamarabb körbe járhassak mindent, félve attól, hogy bármiről is le maradok, hogy aztán újra kezdhessem a túrámat. - Te most épp olyan valakitől várod el, hogy eldöntse merre menjünk, aki korábban még nem látott állatkertet. Sőt semmit. Elég nagy kihívás ez most nekem. Ráadásul még a lepkéket is olyan nehezemre esik itt hagynom. Ha tehetném az egészet haza vinném, és otthon csak gyönyörködnék bennük. - sóhajtok lemondóan, de ugyanakkor a szemeim is felcsillannak, mert valóban érdekel minden. De ha már a majmok vltak a legelsők, amelyek kimondtam, akkor... - Akkor legyen az egérház előbb. Mondjuk én nem tudom pontosan, de az egerektől a nők többsége félni szokott nem? - ismét elvigyordom miközben megindulunk kifelé, és közben azon gondolkodom, hogy mennyire érdekesen van itt megoldva minden. Az állatkert teljesen felülmúlta a képzeleteimet.
Nem is kell sokat mennünk amig el nem érjük a kívánt célt, és csakúgy mint a lepkéknél itt is be kell mennünk egy külön ajtón, ahol aztán szembe találjuk magunkat mindenféle apróbb és nagyobb termetű rágcsálóval, külön külön elzárva az emberek elől, de mégis tökéletes rálátást biztosítva a számunkra. A szám ismét tátva marad, miközben közelebb bátorkodok egy fehér állatkához, ami olyan, mint egy egér, csak a  színe fehér és a mérete is nagyobb. Ráadásul épp úgy néz ki, mintha a kicsinyeit tanítaná arra hogy hogyan éljék túl az életet.
- Bámulatos, hogy még egy állat is mennyire gondoskodó tud lenni... - kicsit lehajolok és az épp felém néző apróságra mosolygok, sőt még a kezem is rá teszem az üvegre, ami elválaszt minket egymástól.  

BEE

mind álarcot viselünk
Venus Heighel
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ elõtörténet ★ :
From darkness to light
★ családi állapot ★ :
in an unhappy marriage
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
Sometimes what you`re most afraid of doing is the very thing that will set you free.
★ play by ★ :
Natalie Dormer
38
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyVas. Aug. 18, 2024 8:36 pm
Venus e Diana
“ Gli amici sono come le perle, non si trovano facilmente e sono molto preziose.”

Legyintek, mintha érdemtelen apróságról lenne szó, de… (ami azt illeti) arról is van szó.
– Majd, amikor odaérünk a majmokhoz kifejtem. – Vigyorodom el. Véletlenül sem szeretném a kedvét szegni és még kevésbé szeretném azt, hogy miattam hagyja ki az állatkert azon részét. Azért viszem oda, hogy rengeteg mindent lásson és rengeteg új tapasztalatra tegyen szert. Az én… viszolygásom (?) mellékes. Nem fóbia, legalábbis… Nem hinném, hogy arról lenne szó. (Ki hallott már, olyan hülyeségről, hogy majom-fóbia? A kígyókat megértem és a csótányokat is, de a majmok?) Megbénító félelemről szó sincsen, mindössze… Nem árt a távolság alapon vélekedem velük kapcsolatban pedig King Kong az egyik legmenőbb monstrum valaha. – Emiatt ne fájjon a fejed. Legfeljebb, nem nézek oda. – Nyugtatom meg egyrészt, másrészt meg folytatom tovább a humorizálást ezzel is jelezve: nem jelent gondot.

Érdeklődve hallgatom – leginkább várom – hogy belekezdjen a mihez mit szólnék, amit az ábrázatom is hűen tükröz megemelkedő szemöldököm ívén keresztül. Fogalmam sicsen (még) hogy min vagy mivel kapcsolatban töpreng, éppen ezért, nem is töröm magamat azért, hogy elképzelt teóriákat gyártsak. Túl sok időbefektetés lenne (igen, még ebben a néhány másodperces csöndben is) a – valószínűleg – semmiért, így aztán nem marad más, mint a fürkésző várakozás. De aztán, amit a mondandója végére ér, nem tagadom, hogy az ötlete meglep. (Már majdhogynem csöndes megszeppenésre késztet.) – Öhm… Jó, de akkor nagyon sokáig fogunk maradni, hogy az összes kocsi eltűnjön a parkolóból és legyen esélyem megtalálni a sajátomat. – Nevetem el magamat. – Persze, miért is ne? Benne vagyok! Állok elébe. – Egyezem bele, lelkesen és készségesen. Mert tényleg: miért is ne? Nem azt mondom, hogy bizonyos helyzetekben nem volt már bekötve a szemem, de a helyzet az, hogy azokban az esetekben én csak az események „elszenvedője” voltam. – Azt hiszem, hogy még tetszeni is fog. – Gondolkozom félig hangosan, elvégre én is – mint kábé minden ember, aki lát – túlságosan nagy hangsúlyt fektet arra, hogy lásson és sokszor megfeledkezünk arról, hogy több érzékszervünk is van, amit a saját hasznunkra fordíthatunk a legtöbb helyzetben.

– A függöny mögött állni és nem tudni vagy inkább nem tudomást venni a dolgokról tényleg sokkal könnyebb lehet, de tényleg az vagy csak elhitetjük magunkkal, mert kényelmesebb? A valóság megváltozik, amint kilépsz onnan. Ugyanaz lesz, de más és ezzel, elismerem, sokszor szar szembesülni. – Kezdem el valahonnan a gondolatmenetemet abban a reményben, hogy valamerre csak-csak ki fogok lyukadni. (Lehetőleg valami, olyasmi irányba, ami számára is hasznos lehet vagy legalább némi vígaszt találhat.) – Az emberek többsége a saját életében nem csak mellékszereplő szeretne lenni, de sokszor még, így is nehéz kitörni belőle.Mégha nem is értem pontosan (semennyire sem), hogy miről szól a beszélgetésünk jelen aspektusa, de talán nem is kell. Nem tudom pontosan, hogy az ő függönye előtt, mi folyik valójában, de az érzés, amit próbál körbe írni, ismerős. – Még csak azt sem tudom mondani, hogy be kell bármit is pótolnod vagy meg kell mindent tanulnod, de a legcélravezetőbb talán az, hogyha megpróbálod elfogadni és kihasználni azt, amiben valamiféle elfogadásra tudsz lelni. Felemelt fejjel is élhetsz, de leszegheted a fejedet és nem foglalkozol vele. – És ezt sokféleképpen lehet kombinálni. Azt hiszem ma már elmondhatom magamról, hogy felemelt fejjel, de nem foglalkozom azzal, ahogy a katonaság alakult. Bánt. Hogyne bántana, amikor a legcsúfosabb árulást szenvedtem el? Hogy tovább léptem-e? Nem teljesen, de felálltam abból a szarságból, ami utána következett és ma itt vagyok tele lelki sérülésekkel, fájdalommal és szomorúsággal, de itt vagyok, büszkébben, mint előtte bármikor is. Megtaláltam a helyemet, ahol lennem kell és már nem vágyok vissza abba a múltba, ami csalódást okozott. Már nem akarom kijavítani, már nem akarom máshogy csinálni, már csak elfogadtam, hogy ez volt azaz út, ahol és amin lennem kellett, hogy ma itt lehessek. Elégedett vagyok-e? Azt hiszem. Boldog vagyok-e ettől? Többnyire. – Nem tudom megmondani, hogy mit csinálj vagy mit ne. Közhelyes, de a legjobb amit tehetsz, hogy úgy élsz, hogy te elégedett legyél.

– Hát, ezzel nem tudok vitatkozni. – Bólintok röviden.
Persze, a férfiakkal kapcsolatos megállapítása korántsem kell, hogy olyan fekete-fehér legyen, mert sokszor nőkre is igaz, de – ha őszinte akarok lenni – kellően magamba tekintve, előttem is rögvest egyetlen személy képe elevenedik meg, amit – jelenleg (is) – a lehető legtávolabb szeretnék tudni magamtól; az, hogy a tegnapi napon LÁTVÁNYOSAN visszapofátlankodott az életembe, igencsak kiemelkedő példa az elhangzottra. Hetekig, rosszabb esetben hónapokig és még rosszabb esetben lehet, hogy évekig nézhetem az ocsmány pofáját, s ez nem is javítja a kedélyállapotomat. Mégis Ő az egyetlen – nemtől függetlenül – aki határozottan eszembe jut és egyben a legkékesebb példa is, hogy mennyire tudnak önzőek lenni a férfiak és mennyire a saját érdekeiket tartják szem előtt, amihez nem is félnek másokon újra (meg újra) átgázolni. Bőven kijutott nekem is.
De nem is a saját nyavalyáimmal akarok foglalkozni, úgyhogy meg is rázom a fejemet, mintha ki akarnám verni Őt onnan. Több, kevesebb sikerrel sikerül is. (Rövid időre biztosan.)
A gondolataimat inkább Venus felé terelem, s azon merengem, hogy mi lehet az életében, hogy ennyire karcos véleményre jutott a férfiakkal kapcsolatban. Feltételezem, bár pontosan nem tudhatom, relatíve kevés férfi fordul meg a mindennapjaiban, ami egyáltalán nem jelent egyet azzal, hogy az a kevés ne lenne több, mint elég. Elnyomok egy sóhajt. Sohasem szeretek feltételezésekbe bocsátkozni, de valószínűnek tartom, hogy a férjéről lehet szó, akinek – az elhangzottak alapján és részben az apjának köszönhetően – ki van szolgáltatva. Az utóbbiról már korábban is levontam a velős következtetésemet – kis pöcs – de minden alkalommal, amikor szóba kerül, megerősödik a feltételezésem.
– Van, akit sorstársamnak nevezhetek és időről-időre, hozzá is menekülök. De szó sincs arról, hogy természetes lenne, nem. Mindössze arról van szó, hogy férfiak a magamutogatás mellett szeretnek egymásra licitálni, túltenni a másikon. Mind valami elcseszett párzási rituálé előtt. – Persze, attól már messze vagyunk, de nyilván ezzel próbálják lejjebb nyomni a másikat. Milyen primitív! – Neem, persze, hogy segítettek. Mondom, ha nem kell túltenniük egy másik hímtársukon, rendesek tudnak lenni. Ráadásul olcsón megvesztegethetőek. – Vonom meg a vállamat. A költöztetőknek rengeteget kellett volna fizetnem, nekik elég volt egy hamburgert.

A helyzet az, hogy megértem, hogy miért érzi úgy, hogy Neki több joga van ahhoz, hogy tovább vihesse szeretett családja vállalkozását – ki ne vélekedne hasonlóan, ha fontos neki a családja?ugyanakkor (nyilván Ő is érti) azaz elméleti kérdés is érthető, hogy miért is éppen Ő lenne az alkalmas jelölt, ha még az olvasás és a számok felismerése is nehezen megy neki, nem még az ennél jelentősen komplexebb feladatok, mint a jog vagy akár a be- és kivétel követése (vagy bármi). Az elkeserítő igazság az, hogy az Ő részéről is érthető az érzés, de érthető az apja álláspontja is. Feltételezhetően senki sem azért épít egy „birodalmat”, hogy valaki olyan vezesse, aki nem kimondottan alkalmas rá.
– Azt nem értem, hogy tudta a férjed, így az ujja köré csavarni a faterodat? – Értetlenül rázom meg a fejemet, bár a kérdés inkább csak költői, semmint megválaszolásra váró.
Elismerem, hogy érthető az, hogy miért nem Venus az ideális jelölt, azonban az számomra érthetetlen, hogy – általánosan is – az emberek miért hagyják azt, hogy egy másik az orruknál fogva, szinte vakon vezesse. – Nem tudok azért túl sokat a férjedről, de nem kedvelem. – Nem állítom, hogy nem szoktam elsőre vagy puszta hallomások alapján ítélkezni, de nem túlzottan gyakran. Ez esetben nem is kell. Vannak helyzetek, amikor nem is igazán kell megismerni egy másik embert ahhoz, hogy tudjam: a szőr is feláll tőle a hátamon. Tudva azt, hogy milyen embereket hallgatok ki meglehetősen nehéz ezt a szintet az esetemben elérni, elvégre rengeteg-féle formával találkoztam az elmúlt években (is), de azt megtanultam, hogy az ilyen jellegű kis simlis szemétládáktól, akik csak puncsolni tudnak, nem árt távol tartani magamat. (Főképpen, mert irtózom tőlük.) – Nem akarlak semmi, olyanba belevinni, amibe nem akarsz, de… Ismerek néhány magánnyomozók, aki utána nézhet a dolgainak. (…) Időt nyerhetnél vele magadnak vagy legalább lenne valami a kezedben, akár a későbbiekre vagy ha szükségességét érzed. – Az, olyan embereknek, mint a férje, mindig vaj van a fülük mögött. – Más lehetőséget jelenleg nem látok. – Bár nem mondta ki, de feltételezem, hogy (talán) szeretné azt, hogyha a férjének ne lenne akkora befolyása az apjára. Érthető. De jelenleg nincsen semmilyen hatalom a kezében, ez pedig… lehetőség. Azonban, egyelőre jobban nem akarok belemenni, mert szeretném felmérni azt, hogy mennyire zárkózik el magától az ötlettől, amit elismerem, kissé… túlzóbb lehet tán, mint amit kinéznék belőle, bár ez még éppenséggel jól is jöhetne neki, elvégre senki sem gyanakodna rá. – Sajnálom, tudom, hogy ez kényes téma és talán túl merész is, de ártani nem árthat. – Persze, megeshet, hogy a nyomozás nem vezetne sehová sem, de jobb lehetőség a semminél.

– Igen, valami ilyesmi. – Bólogatok sűrűn. Régen volt már az, amikor folyamatosan a Nathional Geograpicot néztem kislányként. – És állítólag nem is élnek túlságosan sokáig. – Milyen ironikus, hogy egy ilyen gyönyörű teremtés csak az élet pillanatnyi része – vagy még annyi se. – Nézzük csak. – Húzom elő a térképet, hogy leellenőrizzem azt, hogy vannak-e pókok vagy más bogarak az állatkertben, de hiába keresgélek az ábrák és leírások között arra utaló jeleket, hogy vannak-e, nem találok semmit. – Hát, úgy látom, hogy nincsenek, de ami még esetleg érdekes lehet, hogy van a közelben egy egérház, ahol vannak csincsillák meg sivatagi rókák, az olyanok, nekem sem mondanak sokat, hogy „vakondpatkány”. – Hát, mégsem vagyok akkora zoológus, mint szeretnék lenni. – Onnan tovább haladva megtudjuk nézni a gorillákat, meg a piros fenekű majmokat. Vagy haladhatunk a Hüllők országa felé, ahol megtudjuk nézni a krokodilokat vagy más kisebb hüllőket, ahonnan több irányba is tudunk majd haladni. Na? – Persze, lehet, hogy frusztrálja most az, hogy többnyire Ő dönti el, hogy merre haladjunk, de az a helyzet, hogy neki ez egy friss és újszerű élmény, még azt sem feltétlenül bánnám, ha karon ragadna és arra húzna-vonszolna, amerre akar menni. (És, ami azt illeti én is kifejezetten jól érzem magam. Meglepően komfortosan.) – Ha az egérház felé megyünk, hamarabb árulom el, hogy miért is irtózom kicsit a majmoktól. – Kacsintok rá játékosan.

BEE

mind álarcot viselünk
Diana Armenis
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
in a relationship
★ lakhely ★ :
new york, brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
"There is a stubbornness about me that never can bear to be frightened at the will of others. My courage always rises at every attempt to intimidate me." ― Jane Austen, Pride and Prejudice
★ foglalkozás ★ :
detective
★ play by ★ :
florence pugh
64
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyHétf. Júl. 08, 2024 1:06 pm

Diana & Venus

I`ll be your mirror

Kissé értetlen ráncba húzódik a szemöldököm a majmokra tett megjegyzése miatt, nem pontosan értem, hogy miért zavarnák Őt azok az aranyos, emberekhez hasonlító és úgy is viselkedő állatok. A tévében volt szerencsém látni őket, de élőben ez lenne a legelső alkalom. Ki gondolná, hogy harmincöt év alatt még szinte semmi olyanban nem volt részem, ami mások számára talán már semmiség, meglehet, hogy lázba sem hozná az embereket egy sima állatkerti séta, de én úgy érzem magam, mintha most keltem volna fel a sok éves álmomból épp, és csak pislognék az miatt, hogy mennyit változott a világ azóta. Az én világom valami másmilyen volt: rideg, sötét, mégis  olyan természetes. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyire normális volt az számomra, hiszen ha az ember bele születik, akkor igazából megszokja azt, hogy nem lát. Pont olyan, mintha megfordítanánk. Egy látó embernek is az a megszokott, hogy a szemeivel mindent érzékel, de ha hírtelen el megy a szeme világa, akkor nehezen bírkózna meg vele. Én is így vagyok: hiába örvendek, hogy a világot máshogyan is tapasztalhatom már, de néha össze zavar ez a rengeteg sok minden. Azt hiszem, hogy mégsem tudnám még egyszer elviselni azt a sötét fátylat magam előtt.
- Hogy érted azt, hogy zavarba ejtőek? - nem maga a kifejezéssel van problémám, nyílván értem, hogy mire céloz, csak azzal nem vagyok pontosan tisztában, hogy miért érzi így. - Nem baj, ha kihagyjuk a majmokat. Azt szeretném én is, ha te is jól éreznéd magad. - önzőség lenne a részemről elvárni azt, hogy mindent csak miattam tegyen, hiszen már számomra az is épp elég nagy élmény, hogy egyáltalán itt lehetek, és, hogy eszébe jutott az, hogy mennyire fontos számomra mindez. Egy lépéssel közelebb kerülök ahhoz, hogy a világból még egy kis betekintést nyerjek. Mégis azt gondolom, hogy az arcomról tisztán kiolvasható lehet, hogy mennyire tetszik az a kihívás ami elé állított, mert megkeresni valamit, amiről egyenlőre még csak elképzelésem sincs, hogy milyen is lehet, ez igazán nagy feladat a számomra.
- Mit szólnál, ha... - egy rövid időre elhallgatok, hogy fejben kicsit jobban megfogalmazzam a bennem felmerülő gondolataimat, lehetőleg úgy, hogy ne is rosszul értelmezze azokat. - ... azután, hogy itt végeztünk, bekötnénk a szemed és bennem, meg a többi érzékszervedben bízva  próbálnál majd innen vissza jutni a kocsiig? - persze nem sértődök meg, ha vissza utasít, de valamiért azt érzem, hogy én is szeretnék számára valami kihívást adni, és így legalább egy kicsit jobban is megérthetné, hogy milyen volt az életem azelőtt, hogy az a műtétem, amiben nem is reménykedtem már, sikerül. Én néha még mindig teszek úgy dolgokat, hogy nem használom a látásomat, például a hangszereken játszás sokkal könnyebben megy, ha becsukom a szemeimet és csakis a fülemben, meg persze az ösztöneimben bízva játszok rajtuk, valószínűleg csak a megszokás miatt. Versenyekre viszont azóta nem járok, mert rájöttem arra is, hogy lámpalázam van a sok ember előtt. Ez vakként azért is volt könnyebb, mert nem láttam sem azt, hogy mennyi ember kíváncsi rám, sem pedig azt, hogy ki milyen arcot vág közben.
- Pontosan ezt érzem én is. Vannak helyzetek, amikor örülök annak, hogy láthatok, máskor pedig annak örvendenék, ha nem így lenne. Vagy... jó lenne csak azt észre venni, amit szeretnék. - lényegében egészen jól kitalálta azt, hogy mit is érzek pontosan, még ha nem is biztos, hogy érti pontosan, hogy miért is érzek így. Kívülálló szemmel, ha bárki is rám néz, azt feltételezheti rólam, hogy mindenem megvan, ami elég a boldogsághoz. Gazdagság, siker, boldognak tűnő házasság, sőt most már a látás is. A gond csak az, hogy mindezek többsége csak egy látszat, amit mások számára mutatunk, mert a megszokás egyszerűen erre vezet rá mindig. - Nem tudom, hogy valaha meg fogom-e szokni ezt az új életet, amit kaptam. Harmincöt évet elég nehéz bepótolni, de talán lesz még annyi időm, hogy egy ugyanennyi idő alatt megtanuljam kezelni a valóságot, mert nem élhetek mindig úgy, mintha még mindig csak álmodnék. Valami jobbat és szebbet, mint amiben részem van. - bár mosolygok, mert nem igazán akarok a pocsék életemen rágódni, főleg elrontani nem szeretném a hangulatot azzal, hogy az önsajnálatba merülök, de ugyanakkor jól esik kimondani azt, amit érzek, még ha nem is vagyok abban biztos, hogy Dina akár csak sejthetné is, hogy hol csúszott el az életem. Talán a leginkább ott, hogy a férjem úgy hűtlenkedik a szemem láttára, mintha nem érdekelné, hogy látok. Elgondolkodok azon, hogy vajon mi mindent művelhetett a közvetlen közelemben addig, amíg ez nem így volt. Undorodom az egésztől. A Diana történetei a kollégáiról sem igazán veszik el tőlem azt a kialakított képet a férfiak zöméről, amit a férjemnek köszönhetően gondolok úgy, ahogy.
- Szerintem a férfiaknál önzőbb és magaimádóbb lény nincs is földkeregségen. - tisztelet a kivétel persze, mert azért van szerencsém olyanokat is ismerni, akiket nem az egójuk hajt, de a tapasztalataim alapján - amit azóta gyűjtöttem, hogy látok -, a legtöbbjükből hiányzik az emberségnek nevezett fogalom. - Egyedül vagy nő köztük? Vagy vannak mások is, akikkel osztozhatsz a kollégáid együttérzésén? - remélem, hogy van legalább egyetlen egy olyan, aki a gyengébbik nemet képviseli, és akivel félre tud vonulni egy kicsit, valami csajosabb témákról beszélni. Na nem mintha ki nézném azt Dinaból, hogy arról cseverészne bárkivel is, hogy hol csináltatta épp a körmeit. Meg amúgy sem hiszem, hogy olyan sok nő merné ezt a hivatást választani, ami számomra olyan veszélyesnek tűnik.
- Amiben mindennap benne vagy megszokod egy idő után, ez természetes. De azért az nem jelenti azt, hogy el is kell viselned. - persze tudom, hogy ez a munkája, amivel együtt jár ilyen olyan kellemetlenség is, de én inkább a félre vonulást választanám, mint azt hallgassam, hogy milyen gusztustalanságokon röhögcsélnek. - És segítettek is? Vagy csak felajánlották és annyiban maradt a dolog? - erre tényleg kíváncsi vagyok, hiszen nem minden esetben elég a szándék, néha tettek is kellenek mellé ahhoz, hogy egy elsőre rosszul kialakított kép megváltozzon valakiről. Persze nem vagyok én olyan, aki bárki felett is ítélkezne, főleg nem ismeretlenek felett, de azért szeretem azt hallani, hogy vannak olyan emberek, akik hozzá sem hasonlíthatóak az én környezetemben élőkhöz. Ilyen például Dina is. Nem tudok elég hálát adni azért az égieknek, hogy azon a napon, éppen Ő sietett a segítségemre, és, hogy annak ellenére, hogy tisztában vagyok azzal, hogy nem sok közös van bennünk, mégis sikerült megtalálnunk a közös hangot.
- Az igaz. De sajnos az apámtól nem állatokat fogok örökölni, hanem üzletet. - vonom meg a vállaimat, és nem azt mondom, hogy nem lenne büszkeség tovább vinni mindazt, amit Ő maga álmodott meg, de jelenleg a férjem az, akibe nagyobb bizalmat fektet az apám, de csak azért, mert nem ismeri azt az oldalát, amit én is. Pontosan tudom, hogy tönkre fogja tenni, és ez csak még inkább arra ösztönöz így engem, hogy minél előbb megtanuljak mindent, amit tudnom kell ahhoz, hogy az emberek elhiggyék, hogy vak voltam és nem hülye. - Ezzel egyet értek. De sajnos mindenki más nem. Szerintük, mivel semmit sem láttam még a világból, nem is tudhatok elvezetni egy akkora üzletet, mint a családunké. Tudod még az írást és olvasást is a mai napig gyakorlom, mert vakként kicsit másképp működtem. - ismerem be a legkevesebb szégyenkezés nélkül, mert nem érzem úgy, hogy mindez, amin keresztül mentem az én hibám lett volna. A megszokott életemtől kicsit nehezebb egy másikat kezdeni, amelyikben mások az elvárások. Leginkább saját magam felé. Mert a környezetem még mindig úgy kezel, mintha nem látnék, én viszont minden nap egyre szigorúbbvagyok magamhoz. Akarom, hogy olyan legyek, mint bármelyik más normális ember. - Még nem említettem az apámnak, mert egyenlőre a férjem sokkal nagyobb előnyökben részesül, ami a cég vezetését illeti. Ő az apám jobb keze jelenleg, a bizalmasa. - akaratom ellenére egy fintor jelenik meg a szájam szélén, mert ha eszembe jut, hogy Rick milyen remek színészi képességekkel van megáldva, egyszerűen dühös leszek. Sokkal jobban bíznak benne a szüleim, mint bennem, ami talán egy részből érthető is, de mégsem... mert nem akarják megadni annak az esélyét, hogy bebizonyítsam, nem vagyok hülyébb másnál. Addig csendben maradok mindenképp, amig nem bizonyítom be, hogy nem olyan ember, mint amilyennek mutatja magát. Szerencsére Dina nagyon ért ahhoz, hogy mivel terelje el a figyelmem, a vidámpark gondolata szintén izgatottságot vált ki belőlem, a provokációnak szánt szavai pedig arra ösztönöznek, hogy ha majd eljutunk odáig, akkor csak azért is megmutassam, hogy nem hátrálnék ki. Még ha nem is vagyok abban annyira biztos.
- Talán még élvezni is fogom. Bár jelenleg nem igazán tudom, hogyan elképzelni a hullámvasútat. Persze vannak a fejemben ilyen olyan ötletek rá. - mivel, hogy nem akarok hülyének tűnni így inkább nem osztom azokat meg vele. De az egyik elméletem az, hogy valami olyan vonat, aminek a vagonjai hullám formát kialakítva vannak hozzá kötve a mozdonyhoz, a másik pedig az, hogy maga a sín hullámzó, amelyiken a vonat a vagonokkal együtt megy, gondolom gyorsan. Mivel egyik sem tűnik túl rémisztőnek, így inkább nem is gondolok arra, hogy mennyire járok távol a valóságtól. De az biztos, hogy mindenképp szeretném kipróbálni.
- De csak akkor ha nem oroszlánt vagy tigrist lehet megimogatni. - teszem azért hozzá, hisz nem vagyok abban biztos, hogy szívesen be mennék bármelyik vadállat közé is. A majmokat mondjuk simán bevállalnám, gyerekkoromban akartam is egyet házi állatnak, de valami "érthetetlen" ok miatt azt a szüleim nem hagyták. Örülök, hogy az állatkert azért nem úgy néz ki, mint, amilyennek elképzeltem, és ez a hely nem az állatok kínzására van kitalálva, hanem az mellett, hogy mi emberek élvezzük a látványukat, még számukra is meg van teremtve minden kényelem. Arra viszont igazán kíváncsi lennék, hogy ki és hogyan eteti őket? Bólintok a Dina szavaira, mert teljes mértékben egyet értek azzal, hogy így barátságosabb látványt nyújt az egész hely, mintha mindenféle rácsok mögül kéne néznünk a magányos állatokat. Lelkesen indulok meg a hely felfedezésére, tekintetemmel a kacsacsőrű emlősökre koncentrálva leginkább, és örülök, hogy Diana rám szól, mert másképp talán annyira összpontosítanék egyetlen egy állatkára, hogy bele feledkeznék abban, hogy sok más fajta is van a kacsacsőrű emlésökön kívül. Így kezdem el legeltetni a szemeimet minden féle irányba, és ennek köszönhetően fedezem fel a lepkeházat is, aminek a meglátogatását a világ összes kincséért sem hagynám ki. Belépve a repülő, színes csodák közé pedig szinte még a szájamat is elfelejtem becsukni a csodálkozás miatt. Amióta látok, ez a leggyönyörűbb látvány, amiben részem lehetett.
- Azt hiszem, hogy már ezért a látványért is hálás lehetek, hogy láthatok. - hisz az ilyen pillanatok mindent megérnek, és képesek elfeledtetni azt velem, hogy mennyi csúnya dolog is vesz igazából körbe. Egyre közelebb megyek, próbálom gondolatban eltalálni mindegyiknek a színét, de a legjobban azt hiszem, hogy azok tetszenek, amelyikek több színből állnak. Már épp akarnék is egyet megérinteni, amelyik egy zöld növényen mintha épp arra várna, hogy a kezembe vegyem - meglepően nyugodtak, mintha megszokták volna már azt, hogy emberek sokasági veszi őket körül, amikor megahllom a Dina hangját, így vissza is húzom a kezem, a hírtelen mozdulatomtól pedig a lepke is elrepül.
- Állítólag a por, ami a szárnyaikon van, rajta marad a kézen. - hiába vagyok kíváncsi, hogy ez igaz-e vajon, de semmi esetre sem lennék én az, aki megrövíditi ezeknek a csodás teremtményeknek az életét. - Szerinted van itt olyan hely is ahol pókok meg mindenféle rovarok vannak? - mert biza ha van rá lehetőségünk, akkor simán megnézném azokat is közelebbről, bár remélem, hogy azok is nem ilyen szabadon vannak eresztve, mint a pillangók.

BEE

mind álarcot viselünk
Venus Heighel
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ elõtörténet ★ :
From darkness to light
★ családi állapot ★ :
in an unhappy marriage
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ play by ★ :
Natalie Dormer
38
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyVas. Jún. 23, 2024 4:18 pm
Venus e Diana

Megmosolyogtat, ahogy az általam hangoztatott paramétereket hangosan visszaidézi, ezzel (is) jelezve azt, hogy komolyan veszi és a memorizálása nem véletlen; őszintén szólva van bennem némi büszkeség-jellegű érzet – kicsit talán még magamra is – hogy sikerült valami „egyszerű”, de mégis relatíve kihívásokkal teli „feladatot” kanyarítani ebből a kacsacsőrű-ügyből, aminek a megtalálását remélhetőleg fogja is tudni élvezni. – Én lennék a legboldogabb, ha a majmokat kihagyhatnánk. – Nevetem el magamat. A hideg is kiráz tőlük legyen az a kicsi csuklyásmajomféle, csimpánz vagy akár a gorilla. Teljesen mindegy, hogy melyik, mert változatlanul ugyanazt a hatást érik el. Túl emberi, de közben mégsem… Ez összezavar. – De tudom, hogy úgysem fogjuk és miattam nem is kell, azt szeretném, hogy mindent is láss. Csak annyira… zavarba ejtőek? – Igen, talán ez a legmegfelelőbb kifejezés. De, hogy pontosan miért, az rejtély. Elméleteim vannak, de azok sem túlzottan konkrétak. Elvégre, emlékeim között nem látok semmi arra utaló jelet, hogy valaha is megijedtem volna tőlük vagy fene tudja. Mindazonáltal, ezért aztán igazán kíváncsi vagyok arra, hogy ő mit fog mondani az emberszabásúakra; vajon Ő is furcsállni fogja a hasonlóságokat és azt, hogy mennyire különös az élet? Ők ott vannak, mi pedig itt. Vagy csak én akadok fent ezen a témán? – Ne aggódj, cipzár a számon. – Imitálom is mozdulatokkal. Ugyanakkor, felötlik bennem az a gondolat, hogy mégis milyen más állattal tudná összekeverni, azonban ahogy ezen kérdés körül forognak a gondolataim, nem jut más eszembe, mint a vidra. Viszont, bizonyos szempontból az nem felel meg a korábban felsorolt mércének. Hasonló, de közben mégsem lehet annak mondani.

A gondolatok a fejemben nagyjából egy síkon és mondhatni „következetesen” (nem, dehogyis) pattognak a fejemben. (Nagyjából úgy, mint a popcorn a mikróban.) Úgy érzem, hogy mondanom kellene valamit, ami lehetőleg hasznos, azonban az igazat megvallva a szvak teljes mértékben elhagynak, hiába keresem őket a gondolataim és érzéseim kereszttüzében, amik – kábé mint mindig – ezúttal is megoszlanak. Szeretném azt gondolni, hogy értem vagy legalábbis valamennyire kapizsgálom mindazt, amit mond, ugyanakkor egyáltalán nem érzem, hogy értem, hiába fogom fel mindazt, ami kijön a száján. (Legszívesebben zsákot húznék a fejemre, ostobaságom révén. … és igen, nagyjából ilyen a fejemben létezni. Zavaros. Irigylem is tőle, hogy a gondolatait, ilyen tisztán és értelmezhetően ki tudja fejezni, ami lenyűgöz. Főleg, mert mellette egy gagyogó gyereknek érzem magam, aki éppencsak próbálja összeilleszteni a mondanivalóját valamiféle szándékkal.) – A valóságot látni mindig szívás. – Kezdek bele végtelenül bölcsen és ennél csak rosszabb következik. – Az, hogy látsz… Egyszerre áldás és átok. – Hát… ennél klisésebben, aligha kezdhettem volna bele mélyenszántó mondanivalómba. Gratulálok, magamnak. Jár a taps, csak nem Dinának. – Nézd, nem fogom azt mondani, hogy pontosan tudom mi húzódik amögött, amit mondasz – bár vannak tippjeim, de a tények embere vagyok, mondjuk, úgyhogy megpróbálok nem fölösleges találgatásokba belemenni – mert nem lenne igaz, de bármiről is legyen szó, elhiszem, hogy nehéz és még annál is nagyobb kihívás a helyén kezelni a dolgot/dolgokat, főleg, ha nap nap után szembesülsz velük is kimondva-kimondatlanul is, de ott vannak előtted. Azzal, hogy látsz, az agyad nem tudja figyelmen kívül hagyni az intő jeleket. Arra van programozva, hogy riadót fújjon, ha veszélyt érez és ehhez, nem kell az, hogy egy vadállat ólálkodjon a közelben. – Az ember, bármennyire is egy előrehaladott fajnak tekintjük magunkat és a természet felé emelkedő, isten képében tetszelgünk, nem így van. Az agyunk mind a mai napig abban az állapotban van, amiben évezredekkel ezelőtt, mert a biológiánk szimplán képtelen utol érni azt, amerre haladunk. Ironikus.

Bólintok.
Örülök, hogy elfogadja végre azt, hogy nekem nem fáradtság a segítése. Sőt! A helyzet az, hogy megtudom ebben találni a magam szórakoztató faktorát anélkül, hogy ferde szemmel néznék rá. De, ha nem idiótákkal vagyok körülvéve végtelenül türelmes tudok lenni. (Persze, ha valami gyökér kisgyerek belém köt, biztos, hogy bokán rúgom.) Elismerem, hogy talán egy kicsit erőszakos voltam-e tekintetben vele, de máskülönben ódzkozna segítséget kérni a legegyszerűbb esetben is, úgyhogy muszáj volt. Szükség törvényt bont, szokták mondani.

Egyetlen rándítással vonom meg a vállamat. – Nem hiszem, hogy zavarja őket, máskülönben nem csinálnák. Gondolom. Vagy szimplán csak annyira témában vannak, hogy megfeledkeznek magukról meg arról, hogy más is hallja. – Sohasem kérdeztem még egyetlen egy férfit sem azzal kapcsolatban, hogy egy társaságban miért érzik szükségességét a masszív túlkompenzálásnak, de a helyzet az, hogy annyira nem is foglalkoztat. Inkább csak… fáraszt függetlenül attól, hogy rengeteg időm volt ezt „megszokni”. Persze, itt felmerülhet az a kérdés, hogy miért is nekem kell alkalmazkodni? Erre több okom is van. Egyrészt, mert én vagyok a kisebbségben és én nem kifejezetten várom el, hogy ebben tekintettel legyenek rám. Másrészt meg, túl érdektelen vagyok ahhoz, hogy komolyabban foglalkozzam azzal, hogy minden kéretlen kijelentésükkel foglalkozzam. Inkább bosszankodni szeretek rajta. Hangosan. Másoknak.  – De igen, egy idő után megszokható vagy legalábbis mondjuk ezt. Lehetséges, hogy náluk ez a jele annak, hogy „befogadtak” a falkájukba. Tudod. – Nevetem el magam. – Megszokták, hogy ott vagyok és egy idő után azért a kollégák között már nem minden, olyan kendőzetlen téma az, amiről egyébként másokkal nem beszélünk. – Ebben mondjuk lehet némi logika. – Ha magunk között vagyunk, nyilván máshogy viselkednek. „Normálisan.” Már, amennyire tudnak… Őszintén szólva csak együtt borzasztóak, de akkor tényleg kritikán alulian tudnak viselkedni. – Nevetem el magamat. – Úgyhogy, azért ne gondold azt, hogy kulturálatlan vadállatok. Azok, de csak ha csoportba verődnek. Egyébként, hogy ne csak a rosszat halld róluk, amikor fél éve költöztem, hárman önként felajánlottak, hogy segítenek. – Nem elhanyagolható tényező, hogy a szívük a helyén van, legalábbis azoknak, akikkel én együtt szoktam „lógni”.
Azt az elvetemült ötletet, hogy egyszer összegyűlhetnénk egy ilyen… baráti vacsorára elvetem pedig roppant mód szórakoztatna az, ahogy Venusnak próbálnak hízelegni, ő meg – valószínűleg – lányos zavarában azt se tudja hová nézzen. Ahj, de kár, hogy nem vagyok ennyire szívtelen! Csak ez tart vissza ettől a vad ötlettől. Talán… később?!

– Azért egy üzletet irányítani bonyolultabb, mint felismerni egy állatot – kezdek bele nagyot sóhajtva. Bármennyire is nem tetszőek a tények és nincsenek ínyünkre, kénytelenek vagyunk elfogadni azokat. – De én sem értek sokat egy üzleti vállalkozáshoz, sőt! Ha jobban belegondolok a szüleim sem, a nulláról kezdték és éppen ezért gondolom azt, hogy egy jó üzlet életében nem az a fontos, hogy láss, hanem az, hogy jó döntéseket hozz, józan paraszti ésszel. – Jó, elismerem, hogy ez egy nagyon sarkalatosan megformált vélemény, mert a valóság ennél jelentősen bonyolultabb, mert nem árt ha tud olvasni és elboldogul néhány alapvető számtani művelettel, de az esszenciáját önmagában nem ez alkotja, de mindenképpen a fontos része. Ugyanakkor, nem ismerem a családját. Elméletben értem, mert logikusnak tűnik, hogy miért nem akarják rábízni, ugyanakkor egy idő elteltével az, hogy „nem boldogulna” már nem lehet kifogás. – Beszéltél már erről velük? Az esetleges… Aggályaidról? Vagy, hogy miért gondolod úgy, hogy ez a te felelősséged kellene legyen? – Nem irigylem, akárhogy is volt.
Persze, nem tudhatom, hiszen én nem indultam, olyan hátrányból, mint amilyenből ő, de az én esetemben a szüleimnek meg sem fordult a fejében, hogy bárki másra bízzák az éttermet, ami a legkedvesebb a szívüknek. Éveket öltek bele és abba, hogy fenn tudják tartani. Hogy a receptek tökéletesek legyenek. Hogy a lehető legjobb alkalmazottakat vegyék fel, akik tudják őket képviselni és azt az értéket, amit mindez jelképzet számukra. A melegszívűséget, gondoskodást és azt, hogy az ételek és borok fogyasztásával az ember tényleg máshol érezze magát. Eszükbe sem jutna az, hogy ne rám akarják hagyni. Én pedig nem tudom, hogy ezt akarnám-e. Nyugtalan vagyok a gondolattól, hogy egy napon tényleg megtörténik a beszélgetés, amikor el kell határoznom magamat, hogy mi legyen a hely sorsa. Viszem tovább, feláldozom mindazt, amit akarok vagy átadom olyannak, akinek nincs és nem is volt köze ahhoz, amit felépítettek. Gyomoridegem lesz tőle, pedig nincs bennem késztetés, de igazságtalannak érezném velük szemben. Úgyhogy teljes mértékben meg tudom érteni Venust. Jobban, mint hinné.

– Jó-jó, igazad van! – Emelem meg a kezeimet bocsánat kérően. – De ki nem hagynám a látványt, ahogy a hullámvasút remegve bizonytalankodsz, hogy biztos fel kellene-e erre ülnöm?! Főleg, mert nem hagynám, hogy visszafordulj, bármennyire is parázol. – Ó, ha kell, én felkényszerítem! Egyáltalán nem okozna gondot és még csak rosszul se érezném magam egy pillanatra sem amiatt, hogy erőltetem. Nem lenne rám jellemző, mert én el tudom fogadni azt, hogyha valaki valamit nem akar, de az Ő esetében kénytelen lennék berúgni az ajtót és kicsit tolni, hogy túllépje a határait. (Ebben pedig készségesen tudok segédkezni.) – De, ha találunk valami állatsimogató jellegű helyet, ahová bemehetünk, oda bemehetünk. – Dobom fel. Még csak nem is lenne túlságosan feltűnő, mert a szülők is ott nyüzsögnek általában a gyerekekkel, úgyhogy… Az már csak részlet kérdés, hogy nekünk nem kellene senki után kiabálni, hogy hová tűnt.

Homályos, mélyen eltemetett emlékeim vannak arról, hogy mikor jártam utoljára állatkertben. Régen. Nagyjából egy évtizeddel ezelőtt, de még az előtt, hogy Gin megkapta volna a behívóját a seregbe. Emlékszem, hogy duplarandin voltunk. (Életem első nagy szerelmével, aki hónapokkal később ripityára törte a szívemet annak ellenére, hogy fűt-fát megígért.) Igazából, imádtunk együtt állatkertbe járni, de a bevonulása után akárhányszor hazajött – vagy később, ha sikerült egyszerre itthon lennünk – már nem jöttünk el többet. Megszűnt ez a közös tevékenységünk, a tesós-csajos napok a semmivé foszlottak. Vagyis… megváltozott a program; Ő jobban szeretett eljárni iszogatni nagy társaságokba, míg én… nem annyira. Eljártam vele, de nem igazán élveztem egyetlen pillanatát sem. Elviseltem, mert vele akartam tölteni az időmet.
– Tényleg sokkal szebbek így és gondolom, hogy az állatok is jobban érzik magukat. – Ahol még a mai napig ebben a kifejezett rácsos ketrecben élnek az állatok, boldogtalanok. Láthatóan. Élettelenek és kedvtelenek, mert nem adatott meg nekik sem a környezet, sem a terület, hogy kihasználják azt, így igazából csak önmaguk árnyékai.
Meglep az élces kijelentése és kissé tán meg is emelkedik a szemöldököm, mert eddig ilyen nyersen nem fogalmazta meg egyetlen gondolatát is, úgyhogy csaknem tátott szájjal nézek rá. Wow! De, nem teszem szóvá meglepettségemet, főként mert teljes mértékben igazat tudok neki adni.
Úgyhogy, tovább folytatjuk utunkat egyre beljebb, s hamar megbeszéljük azt, hogy később visszakanyarodunk a körhintához, ami egy kicsinyke bevezetője lehetne akár a vidámparkos mókának is.
– Azért nézelődj is, miközben keresel! – Szúrom közbe; nem azt szeretném semmiképpen sem, hogy csak az kösse le a figyelmét, hogy megkeresse az állatot, hanem hogy élvezze ki a napot, mert főként ezért jöttünk. Meg is nyugszom kicsikét, amikor nem fejvesztve szalad előre, hogy teljesítse a „küldetését” hanem valamennyi mellett elhaladva rácsodálkozik, majd ahogy észbe kapok már vonszol is be a szárnyas férgekhez. Az épület belseje igényesen van berendezve, hogy igazán gyönyörködni lehessen ezeknek az állatoknak a szépségében. – Tényleg döbbenetesen gyönyörűek. – Vidáman repkednek körülöttünk, némelyikük a hálós függönyön kapaszkodik, némelyikük pedig a növényzeten pihen. – Arra figyelj, hogy ne érintsd meg a szárnyaikat, mert nem fognak tudni utána repülni. Amúgy sem élnek sokáig, de úgy meg aztán pláne nem.

BEE

mind álarcot viselünk
Diana Armenis
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
in a relationship
★ lakhely ★ :
new york, brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
detective
★ play by ★ :
florence pugh
64
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyVas. Május 19, 2024 9:10 pm

Diana & Venus

I`ll be your mirror

Kicsit olyan érzésem van, mintha még mindig az a kíváncsi, két copfos kislány lennék, aki sok évvel ezelőtt voltam, és Diana töltené most épp be azt a szerepet, amit akkoriban az anyám, ez pedig csak ismét tudatosítja bennem azt az érzést, hogy mennyire megnehezítettem a szüleim és a környezetem életét, és talán most épp ezt érezheti Dina is, mert nyílván szórakoztatóbb lenne számára is valaki más társaságában élvezni mindazt, ami számomra még annyira ismeretlen élmény lesz. Mégis tetszik, hogy ennyire a segítségemre igyekszik lenni, és ez még kicsit azt a tényt is elfeledteti velem, hogy tulajdonképpen az idősebb én vagyok, vagyis a tapasztaltabbnak is nekem kéne lennem. Bárcsak annyira egyszerű lenne minden, mint ahogyan azt szeretném és ne érezném magam olyan sokszor elveszettnek ebben a számomra ismeretlen világban. Egy néma bólintással tudatom vele, hogy megértettem, hogy hol kell keresnem azt a különleges állatot, amit sajnos egyenlőre még elképzelni sem tudok, pedig azt hittem, hogy sikerült némiképp felkészülnöm erre a napra a polcunkon beporosodott állatos könyvekből. A kacsacsőrű emlős viszont pont az, amelyiket nagyon az az érzésem, hogy keverem valami másikkal. Amikor még vak voltam és arról ábrándoztam, hogy milyen lesz, ha majd vágre láthatok, egyáltalán nem számítottam arra, hogy ennyi bonyodalom fog majd körbevenni. Azt hittem, hogy felkészültem a világosságra, pedig egyáltalán nem így van.
- A vízek körül kell keresnem, barna, van csőre és.. - kezeimmel megpróbálok én is akkora hosszúságot mutatni, amekkorát Ő is, miközben próbálom elraktározni magamban az információkat, hogy még könnyebb legyen majd rá bukkannom arra a csodára. ... ekkora. Egészen biztos, hogy megtalálom. - bólintok egy lelkes mosollyal, és ha akarnám sem tudnám tagadni, hogy mennyire tetszik ez a játék, amit Dina talált ki a számomra. A bennem lévő csakazértis pedig így még inkább felerősödik bennem. Meg akarom találni a kacsacsőrű emlőst. Segítség nélkül. Ez nem csak azért lenne fontos, hogy önmagamnak bebizonyítsam, hogy semmivel sem vagyok másabb a többi embernél - csupán csak kicsi hátránnyal indultam az életben -, hanem azért is, mert egy lépcsőfokkal közelebb kerülök a világ megfejtéséhez. Talán nem is minden olyan rossz benne, mint azt hiszem, mindössze nem jó emberekkel vagyok körülvéve. Vagyis de. Szerencsémre sikerült egyre több olyan embert magam köré gyűjtenem, akik önmagamért fogadtak el és nem azért, mert az apám lánya vagyok. - Mivel a kacsacsőrű emlős különleges, így még biztosabb vagyok magamban. A majmok már nem is érdekelnek. - vagyis hogyne érdekelnének. De ebben a fura állatban most akad számomra némi kihívás és egészen biztos, hogy addig fogom keresni, amig meg nem találom. - De ha te hamarabb veszed észre, akkor semmiképp se szólj róla. Tényleg szeretném én megtaláni. - kérem miközben egy kicsit szégyenlősen el is nevetem magam, mert még mindig kellemetlennek érzem, hogy tanítani kell engem. Persze ha mégis szól majd, akkor sem lesz semmi baj, csak legfeljebb csalódott leszek saját magamba egy kicsit. De hát annyi látványosság lesz majd ott biztosan, hogy nehéz lesz nem mindent megcsodálni. Épp annyira nem könnyű az sem, hogy elfogadjam a tényt, hogy igenis vannak olyan emberek, akik önszántukból, semmiféle hátsó szándék nélkül szeretnének segíteni, és talán most még kicsit elveszett vagyok, de saját magamban azért megfogadom, hogy ha majd bármiben is a Dina segítségére lehetek, akkor mindenképp ott leszek neki. Ha csak lelki támaszra végyik, akkor is.
- Sosem szoktam feladni. De azért néha úgy érzem, hogy sokkal szebb volt minden, amig nem láttam... mármint tudom ez furán hangzik, de kicsit olyan, mint mikor alszol és szép dolgokat álmodsz, amelyekből nem akarsz felébredni, mert szebb, mint a valóságod. Én vakként csak álmodtam, és azok az álmok annak ellenére, hogy ridegek voltak, de mégis valóságosabbnak tűntek. - az ablakon ki bámulva sóhajtok egyet mosolyogva, és egyáltalán nem várom el Dianatól, hogy megértsen, de azért szeretném, ha tudná, hogy amig sötétségben léteztem, egyáltalán nem éreztem magam ennyire elveszettnek, mint most. És nem csak azért, mert minden újdonság a számomra, vagy a legtöbb tárgy mondjuk nem is úgy néz ki, mint amilyennek gondoltam, hanem azért, mert arra jöttem rá, hogy a környezetem hazug és számító. Senki sem az, mint amilyennek hittem. A szavai mégis annyira jól esnek, hogy alig tudom vissza folytani az éppen készülődő örömkönnyeimet. - Rendben. Megértettem. Szólok, ha segítségre lenne szükségem. De hidd el, hogy a nap végére meg fogod bánni azt, hogy ilyen önfeláldozó vagy hozzám. - hiszen egészen biztos, hogy rengeteg olyan állat lesz majd, amit nem fogok felismerni, vagy épp össze keverem egyiket a másikkal, és még mindig nem akarom, hogy a Diana napja arról szóljon, hogy engem tanít, mintha tényleg egy kisgyerek lennék, aki először megy állatkertbe és lát olyan állatokat, amilyenek egyébként a mindennapokban nem. Még ha jól is esik a kedvessége, szerettem volna ha tudja, hogy nem kell ezt tennie értem. Amint viszont a munkehlyéről kezd beszélni és a kollégáiról, az az érzésem támad, mintha odabent a rendőrségen valaki másabb lenne, mint aki velem. Valahogy sokkal vadócabbnak és nemtörődömnek tudom elképzelni a munkatársai között, ami persze valahol talá érthető is, hiszen a férfiak zöme előbb beszél, minthogy meggondolná azt. De mégis azért valahol szomorú, hogy nem lehet a munkahelyén igazán nő. Nem úgy tűnik, mintha aképpen kezelnék.
- Na és egyáltalán nem zavarja az őket miközben csacsognak össze vissza mindenről, hogy egy nő is van a közelükben? Olyan nehéz elhinni olyan férfiakról akik elvileg embereket mentenek meg, hogy odabent az őrsön viszont alpári stílust vesznek fel. Egymás előtt még oké, de... egy nő előtt azért szerintem megvállogathatnák a szavaikat. - nekem azért is furcsa ez, mert azokban a körökben amelyekben én mozgok például nagyon kell vigyáznunk a szavainkra is. Bár a legtöbb férfi köztünk sem tartja tiszteletben a nőket, de azért arra mégis figyelnek, hogy miről és mikor beszélhetnek. - Hát egó ide vagy oda... szerintem nem lehet olyan könnyű neked ez. Bár gondolom megszokás kérdése. - állapitom meg, holott egyáltalán nem tudom, hogy ezt miképpen lehet megszokni, de nem tűnik úgy Diana semmiképp, mint aki ne lenne ura a helyzetnek. A jelleme sokkal erősebb mint az enyém, amit néha irigylek... olyan jó lenne, ha én is ki tudnék állni magamért és azért, amit akarok. Az pedig az apám cége jelenleg, csak éppen azt nem tudom, hogy miképpen bizonyíthatnám be, hogy alkalmas vagyok a feladatra. Na és hogyan szállhatnék szembe a férjemmel, aki mindenféle furcsa alak társaságában mutatkozik mostanában és a hozzám való felállása sem olyan gyengéd, mint amilyen korábban volt. Persze... hisze már tudja, hogy látok mindent, ami a szemem előtt zajlik. Mégsem érdekli ez legtöbbször.
- Igaza van abban... - erősítem meg a Diana szavait, mintha én magam is elhinném azt, hogy Rick csak jót akar nekem. Ezzel szemben a valóság pedig az, hogy Ő maga az, aki mindenkivel - még az apámmal is - elhiteti azt, hogy semmire sem vagyok jó, csak arra, hogy hűsééges feleségként várjam haza a férjem, aki munka után előbb mindig a szeretőjét látogatja meg mielőtt haza tévedne. A Dina kérdése azonban mégis annyira meglep, hogy szükségem is van néhány másodpercre, hogy át gondoljam a megfelelő választ. Mert még soha nem is gondolkodtam azon, hogy a kötelességem miatt akarom-e azt, amit az apám felépített, vagy pedig azért, hogy elűzzem onnan Ricket, aki mindent tönkre tenne pillanatok alatt. Vagy legalábbis a saját hasznára fordítaná a céget, kisemmizve a családomat. - Fogalmam sincs. Nem igazán az én világom az üzleti élet. Apa sokat tanított a működéséről, de azt hiszem, hogy senki sem bízik abban, hogy boldogulnék. Mert tudod... még az állatokat sem ismerem fel. De nem szeretném, ha idegen kezekbe kerülne az, amiért az apám annyit dolgozott... - oké, tudom, hogy a férjem nem idegen, ugyanakkor mégsem hinném, hogy éppen Ő az lenne, aki megérdemelné, hogy az ölébe hulljon egyszerre minden, ami jó. Még mindig nem a pénzről szól mindez számomra. Sokkal inkább a családom méltóságáról. A vidámpark azonban hamar eltereli a gondolataimat a férjemről és az apám cégéről is, és egyszerre kelt bennem a gondolata félelmet és izgalmat is. Soha nem voltam olyan helyen, így nem is tudhatom, hogy néhány játék mit váltana ki belőlem. Talán még saját magam is meglepődnék azon, ha kiderülne, hogy élvezem az adrenalint.
- Igazad van... de ha azt akarod, hogy ne kíváncsiskodjak, akkor ne hozz fel olyan témákat, amik lázba hoznak egy nagyra nőtt gyereket. Mert most már egészen biztos, hogy el kell jönnd velem abba a vidámparkba. - vigyorodom el szélesen és gondolatban már ott is vagyok a vidámparkban, de csak egy röpke pillanatig, mert amint megáll az autó és egy hajszáll választ el attól, hogy láthassam azt a sok, mindféle állatot, ismét arra összpontosítok inkább. Hisz feladatom van. Meg kell találnom a kacsacsőrű emlőst. Nem mondom azt, hogy nem szeretném én magam is megetetni a pingvineket, de jobb, hogy nem tudjuk megpróbálni, mert legalább nem lesz kínos, ha bepánikolnék miattuk.
- Talán nem is lenne bátorságom megetetni őket. - jegyzem meg, bár elvileg - úgy hallottam legalábbis - a pingvinek nem bántanak embereket. Én mégsem biztos, hogy ezt megkockáztatnám.  Az viszont még mindig hihetetlen a számomra, hogy annyira hosszú az állatkert, hogy egy egész napunk fog rá menni. Persze ezt nem is bánom, legalább van lehetőségem kizökkeni a saját életemből addig is. Nem igazán érzem azt, hogy kötelességem lenne beszámolni az egésznapos programomról Ricknek, aggódni biztosan nem fog értem, de azért egy kicsit később mégis szólok neki, hogy ne lepődjön meg, ha véletlenül mégsem várnám otthon tűkön ülve. Talán még örülni is fog annak, hogy több ideje lesz arra a másik nőre.  
Igyekszem megérteni a térképet, de valahogy nem köt le igazán, főleg abban a pillanatban, hogy beérünk és egy gyönyörű látvány tárulkozik elénk. Azt sem tudom, hogy mit rohanjak le először. Ismét gyereknek érzem magam.
- Én örülök, hogy ez így van és nincsennek rácsokkal körbe véve az állatok. Végülis mi emberek sem szeretnénk bezárva élni az életünket... egy állat sem különbözik tőlünk. Sőt... vannak emberek, akik sokkal állatiasabbak az itt lévőknél. - jegyzem meg véletlenül sem rá nézve, hanem inkább csak a  fejem ide-oda forgatva, néha a szájam tátva hagyva fedezek fel a tekintetemmel mindent, miközben egyre beljebb merészkedek. Csak akkor tűnik fel az előttünk lévő óriáskerék, amikor Diana felhívja rá a figyelmem. Ismét egy lelkes mosolyra húzódik a szám és ezúttal a barátnőmre pillantva bólintok egy nagyot, kétszer egymás után. - Én nagyon szeretném. - mert ki ne akarna a helyembe körhintára ülni? Életemben először élvezhetem az életem úgy, ahogyan az jól esik.
- De legelőször... meg kell találnom a kacsacsőrű emlőst. Úgyhogy... kövess. - és ezzel már indulok is ismét előre vízes helyek után kutatva, néha azért meg meg torpanva néhány állat előtt. Például feltűnik egy kis üvegház féleség, amely előtt egy táblán ír valamit, amit magamban lassan betűzve olvasok ki: lepkeház. Ez pedig fel is kelti az érdeklődésem, annyira, hogy megragadva a Dina kezét húzom is Őt be magammal oda, már ha nincs ellenére persze. - Ez valami elképesztő! - szinte suttogom a szavaimat, mintha attól félnék, hogy megrémisztem a körülöttünk repkedő színes pillangokat. Gyönyörűek.

BEE

mind álarcot viselünk
Venus Heighel
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ elõtörténet ★ :
From darkness to light
★ családi állapot ★ :
in an unhappy marriage
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ play by ★ :
Natalie Dormer
38
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyCsüt. Május 09, 2024 5:08 pm
Venus e Diana

– Vízben vagy legalábbis víz közeli helyen fogod megtalálni. – Határozottan örülök – meg nem kicsit könnyebbülök meg (függetlenül attól, hogy még csak nem is feltétlenül meglepő a hozzáállása, ismerve őt) – hogy a „feladatához” egyáltalán nem áll sem elutasítóan, sem tartózkodóan, éppen ellenkezőleg. Ez engem is jobbkedvre derít, mert ha azt veszem igazából ez így olyan, mint egy borzasztóan trükkös barkóba, amit egy hatalmas szénakazalban kellene megoldani. Éppen ezért, nem is áll szándékomban egyáltalán magára hagyni ebben tekintve, hogy csak kábé elképzelése lehet, hogy egyáltalán milyen létformát kellene keressen. Azért, ennél csak-csak körmönfontabb vagyok vagy mi a fene… – Hmm… Azt hiszem, hogy nem árthat még egy-két aprócska nyom, ami segíthet, hogy megtaláld. Úgyhogy, lássuk csak, mit is mondhatnék még…? Barnás-sötétbarnás színe van. A csőrétől kezdve a farkáig nagyjából ekkora – az egyik ujjamat megemelem a kormányról a jobb kezemet meg felé tartom addig a hosszig, amekkora maga az állat lehet. Talán ezek a hasznára vállhatnak még.
A tervem – úgy mellesleg – végtelenül egyszerű és az igazat megvallva talán még annál is könnyebben kivitelezhető ellenére annak, hogy összességében nem szándékom a napot (teljes egészében) befolyásolni. Nem feltétlenül, de feltételezve azt, hogy esetlegesen nem keveredünk el arra a részre, ahol megtalálhatnánk az állatot, a nap harmadfelében szándékomban áll arrafelé terelgetni, finoman és alig (lehetőleg semennyire) észrevehetően, mert ezúttal akad egy mondhatni ártalmatlan hátsó szándékom. Mégpedig az, hogy adjak neki egy (kis) sikerélményt és ezzel reményeim szerint némi magabiztosságot is, hogy nem szükséges folyamatosan kételkednie önmagában. Nem gondolnám azt, hogy ez a csekély segítség vagy irányba terelgetés végső soron befolyásolná a képet, mert a lényeg nemmás, mint a bátorítás, hogy igenis merjen egy kicsit jobban bízni magában, mert rettenetesen alábecsüli magát és a képességeit. Túl sok az aggály, ami akadályozza, hogy rálépjen arra az útra, amerre – azt hiszem – haladni szeretne.
– Ami azt illeti… – Oldalvást döntöm a fejemet, miközben a homlokomat barázdálom. – Azért azt be kell vallanom, hogy a kacsacsrű emlős, nem éppen olyan állat, ami… „mindennapi” lenne – Mármint a nagy átlatot tekintve, ami a köztudatban elterjedt lenne. Úgy értem, hogy mondhattam volna valami… általánosabbat, mint mondjuk a zsiráf vagy a szarvas, nem? De abban hol lenne a kihívás? Valószínűnek tartom, hogy ezeket az állatokat felismerné ellenére annak, hogy valószínűleg a képzeletében máshogy élnek. De a mondandójának a lényege korántsem ez, így ezt mindössze elhanyagolható közbeszúrás, semmint a tényleges mondani vagy gondolni valóm.

Hallgatom, ha szükségességét érzek, bólintok.
Nem ítélkezem felette, nem formálok különösebben véleményt vagy gondolatot mindaddig, amíg a mondandójának a végére nem jut el. És, ami azt illet, utána is hagyok magamnak és neki is némi időt, hogy valamennyire leülepedjen mindaz, ami most elhangzott, mert sok és sokkalta több minden van mindezek mögött. Őszintén gondolom úgy, hogy megtisztel azzal, hogy belátást nyerhettem a nehézségeinek és gyengeségeinek egy csekély részébe függetlenül attól, hogy teljesen én ezt sosem fogom megérteni. Pedig próbálom elképzelni, hogy milyen lehet számára ez az új-régi világ. Milyen lehet életében először látni azt, amiről mindeddig csak hallott és most mindezt fel kell ismernie, hogy a jelentés mellé egy képet is tudjon társítani. – A helyedben sokan már régen feladták volna az első néhány bukkanót vagy sikertelenség után. – Ebben egészen biztos vagyok. A legtöbb ember gyenge, függetlenül attól, hogy mekkora ajándékot kapott az illető. Van, akit ez a rengeteg információ már régen ledöntött volna a lábáról és teljes keserűségében fuldokolna, hogy erre „képtelen vagyok”, míg lenne olyan, aki egészen egyszerűen csak elfáradna és felvenné a „beleszarok” attitűdöt. De ő más. Ő meg akarja ismerni azt a világot úgy, ahogy mindenki. – Úgyhogy, kérlek szépen, ahelyett hogy úgy éreznéd, hogy ez másnak teher, inkább legyél büszke magadra, hogy nem egy sarokban kuporogsz. Nekem, személy szerint ez nem teher, mint ahogyan nem is érzem kötelességemnek, elvégre… Nem egy feladat vagy, amit el kell végeznem, ha akarom, ha nem. – Vonom meg a vállamat, habár a hangom talán kissé erélyesebb, mint általában szokott lenni, de leginkább csak azért, mert így gondol magára.
Nem, egyáltalán nem számít annak, ugyanakkor azt kénytelen vagyok beismerni, hogy remek figyelemelterelés a tegnap történtekről. (…) Függetlenül attól, hogy már korábban lebeszéltük, hogy csinálunk ma valamilyen programot, ezúttal az időzítés 10/10, mert véletlenül sem akarok többet gondolni Declan „istenverte” McLennanre, mint muszáj. (És ez már így is több, mint amennyit a tegnapi napon akarok kattogni.) Úgyhogy, kénytelen vagyok – „sajnos” – a gondolataim peremére száműzni, ahová egyébként is való, amíg Venus társaságában vagyok. – Ó, és még valami! Ígérd meg, hogy szólsz, ha segítségre van szükséged máskülönben a mai napon kénytelen leszek egész nap abajgatni téged, ahelyett, hogy hagynám, hogy békésen felfedezd és megismerd a környezetedet. És igen, ezt egészen nyugodtan veheted „fenyegetésnek”!
Mindazonáltal… habár, hangot nem adok neki, de értékelem (és még meg is érint egy kicsit) minden szava, kedvessége és az elimserése is, azonban mindezek nyugtalanítóan hantnak rám, mert mostmár tudom, hogy túl sok/több bizalmat helyez belém, mint amivel el tudnék boldogulni. Az esetemben ez nem jelent mást, mint azt, hogy előbb vagy utóbb, akarva vagy akaratlanul, de tönkreteszem mindazt, ami korábban jó úton haladt a felépülés felé, ami a stabil, megbízható kapcsolatokat illeti. Szeretem, ha a dolgok lazák, de leginkább kimondatlanok, hogy a fejemben minden úgy létezzenek, ahogyan én azt megélem, anélkül, hogy tudnám. Ez az én hiányosságom, amin dolgoznom kell, hogy képes legyek magam mellett tartani embereket. Hosszú évek után, talán ő lesz az első. (Mégha, nem is tud róla.)

– Változó, attól függ, hogy éppen miről csacsognak. Van, amikor csendben hallgatom őket és csak forgatom a szemeimet. Van, amikor már annyira gusztustalan dolgokról beszélnek, hogy inkább elviselhetőbb vagy jobb esetben semmilyen társaságot nem keresek. Van, amikor beszállok, mert éppen ilyen mókás kedvemben vagyok. – Elvégre, nem sok szórakoztatóbb dolog van annál, minthogy egy nő ad nekik egy másik nőről felvilágosítást, hogy mi a jó és mi a végzetesen rossz. Persze, ez egyénenként változhat, de a nagy átlagot tekintve nem sok embernek vannak bizarr preferenciái ezt illetően. – Szeretek egyszerűen csak rájuk pirítani és látni, ahogy tudatosul bennük, hogy nekem van igazam. – Abból sosem csináltam nagy ügyet, hogy én mindkét tálból cseresznyézek és emiatt sohasem szégyenkeztem vagy jöttem zavarba az életem során. Ha egyszer, így működöm, akkor ez van. Szerintem, én jártam a legjobban. – De sokszor ez nem szól másról, mint az egójukról, hogy azt fényezzék. A fele, amit mondanak, hanta.

– Azt hiszem, hogy a férjednek abban igaza lehet, hogy nem feltétlenül lehet egy leányálom. – Ezzel – már csak józan paraszti ésszel is szemlélve – kétségkívül egyet kell értenem, mert ez nem hangzik többnek, mint puszta tény. Egy vállalkozás vezetéséhez rengeteg mindent kell tudnia és még annál is több mindent tanulnia, viszont feltételezem, hogy ezzel ő is tisztában van, úgyhogy feleslegesnek érzem ezzel okítani vagy traktálni. – Azt hiszem értelek, elvégre a családi vállalkozásotokról van szó, ezért ez a te szívügyed is. – Mégha, nem is vagyok otthon és egyáltalán nem veszek részt a Basilico e Pomodoro életében, mégis nyomon követem azt, hogy ki(k) dolgoznak ott – sőt, nem tagadom (de a világért sem ismerném el) utána járok azoknak, akiket a szüleim felvesznek alkalmazottjuknak, így bizonyos szempontból az előéletükkel jobban tisztában is vagyok, mint ők, de nem szeretném, ha a családom körül kétes alakok ólálkodnának – és ugyanúgy tisztában vagyok az anyagi helyzetükkel ellenére annak, hogy sosem folytam bele a kelleténél jobban. A szüleim hagyják, hogy megéljem az életemet és engedik, hogy kibontakozzak, viszont biztos vagyok abban is, hogy egy napon eljön az a beszélgetés, amitől a gyomrom is görcsbe rándul: hogy döntenem kell, hogy mit tartok fontosabbnak. Azt, amit szívvel csinálok vagy azt, amit a logika szerint követnem kell(ene). – És… valóban úgy gondolod, hogy ezzel akarsz foglalkozni vagy csak azért mondod, mert a kötelesség tudatod ezt mondhatja veled?

Ciccegni kezdek, miközben a fejemet rázom.
– Ejnye, ejnye! Ha mindent előre elárulok, mi lesz abban a szórakozás? – Nem-nem, egy ponton túl nem vagyok hajlandó többet elárulni neki, mint amit muszájnak érzem. – Lehet, hogy már nem vagyunk gyerekek, de egyikünk se túl magas ahhoz, hogy ne jussunk fel mindenre. – Nyilván nem fogom semmire sem rákényszeríteni vagy felerőszakolni (legfeljebb egy kicsit), de nem akarok túlzásba esni vagy azt elérni, hogy rosszul érezze majd magát. – Ne aggódj, mindent élvezni fogsz! – Nyugtatom, mondjuk. – De most, a mai programra fogunk fókuszálni.

– Neem, mi csak nézni fogjuk őket, ahogy etetik, de az is elég szórakoztató. – A pingvinek szimplán csak aranyosak, ahogy totyognak, míg a fókákról úgy hírlik, hogy rettenetesen okosak és könnyen taníthatóak, úgyhogy gyanítom, trükköket is fognak mutatni velük. – Jól van, akkor legfeljebb szendvicset szerzünk. – Értem, hogy miért nem akar leülni és megenni egy békés ebédet, amire legalább fél órát (ha nem többet) kellene várnunk, úgyhogy ezt el tudom fogadni, mint érv. – Persze, lesz időd telefonálni. – Vonom meg a vállamat, nem jelent gondot. Legalábbis nekem nem, mindenesetre azért találok benne némi megmosolyogtatót. Venus kicsit olyan, mint a hirtelen harmincból a nőci, aki a maga gyermeki lelkesedésével éli a felnőtt élet keserűségét és nagyban elutasít minden negatív(abb) jellegű dolgot.

– Venus, nem. Most már egészen biztonságosak ezek a járművek és szigorúan ellenőrzöttek is. – Szórakoztató, hogy mennyire komolyan tud venni egyébként komolytalan dolgokat, amiket én többnyire csak viccnek szánok és éppen ezért hajlamos is vagyok ezeket kihasználni és kiélvezni, a saját szórakoztatásom javára. (Nem feltétlenül az ő kárára, de néha talán még ez is benne van.) Imádok, ilyen bosszúságokon nevetgélni. A legtöbben ezt szimplán idegesítőnek találják, viszont én jókat tudok mulatni.
Bár elmagyarázom a térképet nagyvonalakban és a lehető legegyszerűbben, amennyire csak tudom, de nem akarom ezzel sem feltétlenül feleslegesen traktálni, úgyhogy tulajdonképpen az sem zavar, ha csak vaktában haladunk jobbra-balra. Ez az ő napja, úgyhogy előzékenyen hagyom és engedem is, hogy vezessen vagy arra induljon el, amerre ő szeretne. – Biztos, hogy vannak még olyan állatkertek, ahol ez a jellemző vagy még ilyenek előfordulnak, de azt hiszem, hogy a tervezők mára figyelembe veszik azt, hogy egy állatnak mondjuk mekkora területre van igénye vagy azt, hogy milyen más fajokkal tudják őket összerakni azért, hogy megteremtsék számukra az ideálisabb környezetet. – Egy gepárdot például egy madár kalitkába zsúfolni kínzás. – Mit szólsz, ha kicsit később, felülünk majd a arra a körhintára? – Mutatok abba az irányba, ahol az említett dolog van, hogy lássa mire gondolok pontosan.

BEE

mind álarcot viselünk
Diana Armenis
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
in a relationship
★ lakhely ★ :
new york, brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
detective
★ play by ★ :
florence pugh
64
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptySzer. Május 01, 2024 7:24 pm

Diana & Venus

I`ll be your mirror

Kénytelen vagyok elnevetni magam a Diana szavai hallatán, Ő azok kevés emberek közé tartozik, akiben nem csak, hogy megbízok, de képes vagyok tiszta szívből, mindenféle megjátszás nélkül boldognak érezni magam a társaságában. Ha csupán ilyen emberek vennének körül, mint amilyen Ő, akkor sokkal nagyobb bátorsággal néznék szembe a világ csúnya oldalával is, amelyről eddig nem volt fogalmam. Az egyedüli jó abban, hogy vakként tengődtem, hogy nem láttam mindazt a mocskot, ami valójában körülvesz, hittem abban, hogy csakis a jó létezik. Ezt azt hiszem, hogy nem csak a naivságomra lehet fogni, hanem a tudatlanságomra is, hiszen kénytelen voltam egy saját világot alkotni a fejemben, ami egyáltalán nem arról szólt, ami a valóság.
- Kíváncsi vagyok szerintem én mindenre. Még elképzelni sem tudom, hogy mi minden fog majd ott ránk várni. - hiszen még maga az állatkertet sem tudom elképzelni, hogy hogyan nézhet ki. Valami olyan elképzelésem van az egészről, mint egy börtön, csak épp nem emberek, hanem állatok vannak el zárva különböző rácsos helyekre. Azért is tartom különlegesnek a világot, mert amióta látok jöttem rá arra, hogy igazából semminek köze sincs ahhoz, mint ami a fantáziámban szerepelt. Bár a szüleim mindent megtettek annak érdekében, hogy teljesen átlagosnak gondoljam magam, még egy külön szobát is képesek voltak berendezni mindenféle plüss állattal, hogy tapintás alapján legyen körülbelül fogalmam arról, hogy egy adott állat milyen lehet, de természetesen még így sem túl egyszerű. Főleg, mert hirtelen szakadt a nyakamba ez a sok újdonság, és néha egyszerre szeretnék megismerni mindent, ami van, hogy össze is zavar még jobban. A pajkos mosoly azonban még mindig az arcomon marad, amint Diana azt próbálja elmagyarázni nekem, hogy milyen is lehet az a híres kacsacsőrű emlős. Így pedig csak még jobban fokozódik bennema kíváncsiság érzete.
- Öhm... hát ez igazán érdekes egy állat lehet. De legalább annyiban segíts, hogy milyen helyen kell keresnem. Mármint úszik? Vagy repül? - nem túl kellemes ennyire tudatlannak lenni, főleg, mert mindennél jobban akarom azt, hogy az apám cége az enyém legyen, és semmiképp sem a férjemé, viszont én is tisztában vagyok azzal, hogy ahhoz, hogy ez megvalósuljon mennyi mindennel kell még megbírkóznom. Elősorban be kell hoznom a lemaradásomat a többi emberhez képest. Harmincöt évnyi vakságot nem olyan egyszerű pótolni, de én tényleg nagyon igyekszem. - Kicsit zavaró egyszerre ennyi mindent látni úgy, hogy nem mindent ismerek fel. Nagyon sok minden van, amit újra meg kell tanulnom és alkalmazkodnom az új életemhez, de ígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ne nehezítsem a dolgod. Már így is nagyon hálás vagyok neked azért, hogy ilyen csodálatos élményben részesítesz. - hiszek abban, hogy minden okkal történik velünk és, abban is, hogy nem véletlenül sodor az utunkba az élet bizonyos embereket, Dina és én is azon a bizonyos napon pontosan jókor voltunk jó helyen. Ha akkor nem találkozunk, most szegényebb lennék egy fantasztikus barátnővel, aki egyébként a legőszintébb az egész közül.
- Kellemetlennek valóban kellemetlen, hiszen olyan alap dolgokon akadok fenn, mint egy kacsacsőrű emlős, de mindenképp köszönöm, hogy felajánlod a segítségedet. Tényleg nagyon hálás vagyok neked, viszont nem szeretném, hogy azt érezd, hogy bármi is a kötelességed. Nem az. Én felatlálom magam. De egyébként köszönöm. Nem csak a mai napot. Hanem úgy mindent. Sokat jelent nekem a társaságod. - ha valami igazán valódi a világomban, akkor az Ő és a barátsága. Ez pedig már önmagában elég ok ahhoz, hogy a lehető legrövisebb időn belül össze kapjam magam. Olyan akarok lenni én is, mint bárki más. Átlagos.
- Ha csak annyiban is a hasznodra lehetek, hogy meghallgatom a szexpoénjaidat, akkor már ezért megéri. - nevetem el magam ismét az egyáltalán nem visszafogott megjegyzésén, ami bár egy kicsit erős nekem, hiszen én nem vagyok ennyire bátor a szavaim használatával, viszont neki jól áll. Talán éppen ezért nem is zavar. - Mindenesetre hatalmas türelemmel vagy megáldva.  Ilyenkor csak csendben hallgatod Őket? Vagy ezt hogyan kell elképzelni? Én egészen biztos, hogy lelépnék az ilyen kínos témák elől. Mármint, hogy lehet azon vitatkozni, hogy kinek és mi mekkora? - még önmagában csak erről hallgatni is történeteket már elég kínos, így minden elismerésem a Dianaé, akinek az életéhez tartozik az is, hogy mindenféle férfias beteg poénokat hallgasson. Ilyenkor áldom az eget, hogy egy olyan elit társaság tagjaihoz tartozok, akiknek fontosabb az egójuk annál, hogy a szexuális életüket kivesézzék, főleg nem a nők előtt. Bár nem mintha ennél sokkal bizalomgerjesztőbb lenne a túlzott lenézésük vagy épp az, hogy sokszor mennyire semmibe tudnak venni egy egyszerű munkás embert. A hűtlenségről meg inkább nem is teszek említést, amit minden férfi már-már hobbiból űz. Nincs is jobb egy bezárt irodában, a miniszoknyás titkárnő fejét szédíteni.
- Mindenképp szeretném átvenni az apám cégét. Bár a férjem szerint nem igazán leányálom, de nem szívesen mondanék le arról, amihez sokkal több jogom van, mint bárki másnak. Ne érts félre... ez nem a pénzről szól. - nem szeretném, ha azt gondolná, hogy a többi gazdaghoz hasonlóan én is csak készen bele akarok ülni a vagyonba, amelyet az apám hosszú évek és kemény munkák árán ért el, hogy aztán valami újabb és trendibb ötlettel tegyem mindazt tönkre, egy sokkal nagyobb hatalom reményében. Ez inkább szól a jogaimról és arról, hogy valahogyan megmentsem a családom hírnevét, mielőtt Rick kezet tenne bármire is. Még egyenlőre nincs olyan nagy hatalma odabent a cégnél, de apám nagyon bízik benne. Sokkal jobban, mint a saját lányában, aki mit sem tud az életről, hiszen vakként tengődött ezidáig. Persze ezt nem mondja ki így nyíltan, de egyértelmű, hogy mindenki ez miatt kételkedik bennem. - Ahogy az édesanyám is mondaná: majd, ha gyereked lesz, megérted. - igazából nem nagyon tudok mi mást mondani, hiszen az egyértelmű, hogy egyetlen szülő sem szívesen fogadja el azt, ha a gyereke nyomozóként kezd karriert építeni, főleg, ha az a gyerek még a gyengébbik nemhez is tartozik, és talán izgalmasnak hangzik, de ugyanakkor még mindig azt hiszem, hogy veszélyes is, az életüket kockáztatják talán nap, mint nap.
- Horror kastély? Tükörszoba? Ki fejtenéd pontosan, hogy ezek mit is jelentenek? Mármint mi történik ott? Azért az, hogy mindenre felülünk talán túlzás, nem gondolod? Nem vagyunk gyerekek... na meg nem biztos, hogy szeretem az adrenalint. - bár elképesztően nagy lázba hoz a következő programunk, de azért hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsennek bennem kétségek afelől, hogy valóban jó ötlet lesz-e. Főleg, mert nem is igazán tudom, hogy mire számíthatok egy olyan helyen. Talán élvezném is annyira, hogy utána mindig vissza akarjak majd menni.
- Mármint mi fogjuk megetetni a fókákat és pingvineket? Vagy csak végig tudjuk nézni, ahogyan megetetik? - pislogok felé még mindig óriási lelkesedéssel, mert igazából mindkét opció tökéletes lenne számomra, bár nem biztos, hogy tudom melyik is a fóka. A pingvin felismerése viszont azt hiszem, hogy nem fog gondot okozni. - Én túlságosan fel vagyok ahhoz dobódva, hogy az ételre tudjak gondolni jelenleg. Viszont ha az egész napunk rá fog erre menni, azt hiszem, hogy majd haza kell telefonálnom. Másképp aggódni fognak értem. - nem mintha engedélyre szorulnék, vagy Rick bánná, hogy nem jutna több ideje a szeretőjére, már ha fel fog tűnni neki egyáltalán az, hogy nem vagyok otthon. Jelen állás szerint pedig mindez engem most valahogy nem is érdekel. Szeretném átadni magamat a pillanatnak és nem gondolkodni azon, hogy mennyire egy pocsék életem van. A táj már önmagában elég varázslatos ahhoz, hogy ne gondoljak többet felesleges hülyeségekre, így a fák gyönyörködése után, amint megáll a kocsi, már ki is ugrok belőle, felkészülve életem eddigi legizgalmasabb kalandjára. Dina szerencsére tökéletesen ért ahhoz, hogy miképpen nevettessen meg újra és újra, valahányszor a falra festem az ördögöt. Végülis igaza van... mennyi az esélye, hogy éppen amikor itt vagyunk szabadul el egy tigris?
- Mert ilyesmi gyakran fordul elő? Szoktak ki esni a vidámparkban bármiből is az emberek? Most rá beszélni akarsz az egészre, vagy inkább el venni a kedvem tőle? Mert még a végén csakis olyanokra fogsz tudni rá venni, ami gyerekeknek van kitalálva. - bár nehéz eldöntenem, hogy mennyi valóságalapja van mindannak, amit mond, hiába a jó kedv az arcán, én képes vagyok mindent halálosan komolyan venni. Szó szerint. Főleg, mert elképzelésem sincs dolgokról. Mégis bele karolva lépkedek mellette felkészítve magamat a kalandunkra, ami egészen biztos egy felejthetetlen élmény lesz. Nekem mindenképp. Megállva a kapunál várom meg, hogy Diana felmutassa a jegyeket, amik az Ő birtokában vannak, majd a térképpel a kezünkben haladunk is beljebb, igyekszem megérteni mindent, ami azon van, bár nem minden egyértelmű a számomra, de ez mégsem szegheti kedvem, hisz lényegében innen bentről már szinte mindegy, hogy honnan hova lyukadunk ki. Azt hiszem, hogy nem lesz itt olyan látnivaló, ami ne tetszene.
- Hűhaaa... én nem is tudom, hogy merre nézzek. Már most minden sokkal szebb, mint amilyennek képzeltem. Ne nevess ki, de én azt hittem, hogy ilyen kis rácsos ketrecekben lesznek külön-külön bezárva az állatok. Ehhez képest meg... ez itt egy kész paradicsom. - ámuldozok elengedve Dianat és szinte még a szájam is tátva marad, miközben egyre beljebb merészkedünk. Azt hiszem, hogy ez az egyik kedvenc helyem lesz, ahová naná, hogy még bármikor szívesen eljönnék. Bár következőkor már egy kicsit okosabban remélhetőleg.

BEE

mind álarcot viselünk
Venus Heighel
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ elõtörténet ★ :
From darkness to light
★ családi állapot ★ :
in an unhappy marriage
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ play by ★ :
Natalie Dormer
38
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptySzer. Ápr. 24, 2024 11:48 am
Venus and Diana

A kifejezésem töprengővé válik egy pillanatra, miközben fontlóra veszem vészesen komoly szavaimat.
– Szóóval, most akkor jól értem…?! – Emelkedik meg a hangszínem enyhén szólva túlzóan drámaivá, levágóssá. – Arra próbálsz itt nekem célozgatni, hogy mégsem vagy annyira kíváncsi a kacsacsőrű emlőseimre? – Persze, a szám sarkában lapuló mosolykezdemény hamarabb elárul, minthogy egyáltalán ténylegesen be tudjam fejezni a kérdésemet. Ennyire rossz vagyok a tettetésben. Szégyen, hogy mennyire nem megy. (Azért annyira nem bánom.) De ez rögtön közérthetővé teszi azt, hogy miért nem tudok sem pókerben, sem semmilyen hazudgálós társasjátékban nyerni. Az esélyeim nemhogy erőteljesen konvergálnak a nullához, hanem azon vannak. Határozottan. Az már más kérdés, hogy a többség szereti nézni, ahogy izzadok a próbálkozásaim során. Nem megy a tettetés. A hazudozás sem. Viszont éles helyzetben elboldogulok, mondjuk. Bár, az esetek többségében azt fordítom az előnyömre, hogy a legtöbben nyílt titokként kezelik azt az ismeretségi körömből, hogy mennyire nem vagyok jó benne, így csak önmagamat kell imitálnom abban a helyzetben. Így akár, mondhatok igazat is, ha nem lesz hihető, nem? Ez, így végül is win-win, nem? – Igeen, végül is mondhatjuk, hogy ijesztően cuki. – Mondanám, hogy próbálkozom az ő szemüvegén nézni a világot, de nem. Főként, mert elképzelésem sincsen, hogy ő neki milyen lehet a világ jelenlegi állapota. Képtelen vagyok belegondolni, nincs ennyi fantáziám. Őszintén szólva ezért is tipródom, hogy hogyan fejthetném meg számára, hogy az pontosan melyik. – A kacsát és a hódot tudod mihez kötni? Az előbbi a madár, ami hápog, az utóbbi azaz állat, aminek nagy fogai vannak és a fából épít odút magának. Azoknak a kereszteződése, első blikkre. De mit szólsz ahhoz, hogyha megtalálod, akkor szólsz? – Mosolyodom el. Egy pillanatra elhallgatok, de még érezhetően nem fejeztem be a kis mondanivalómat. – Öhm, azt tudod ugye, hogy… Nem kell semmi miatt rosszul érezned magad, ha valamit nem tudsz, nem értesz vagy nem ismersz fel? Nekem természetes dolog az, hogy látok és megtanultam vizuálisan társítani egy fogalomhoz. Neked nem. El sem tudom képzelni, hogy mennyi információra lehet szükséged, hogy… most már a látásoddal kapcsold össze azt, amit eddig csak valahogyan el tudtál képzelni. Sok minden fog érni most is, úgyhogy egyáltalán ne érezd magad rosszul emiatt. Sőt! Ha arra van szükséged, felolvasom neked azokat a hülye kis táblákat, amik tájékoztató jelleggel vannak az állatok ketrecei előtt. Lehet, ami nekem banálisan egyszerű, az neked nem az. – Vonom meg a vállamat, de azért a fél szemem rajta, hogy lássam milyen reakciót vált ez ki belőle. Meglehet, sőt nem kétlem, hogy ezt talán így bunkóságnak is fel lehet fogni, mert az emberek többsége nem szereti, ha a „gyengeségeiket” latolgatják, még jó szándékkal sem. (Függetlenül attól, hogy azok tények-e vagy sem.) – Szerintem baromi bátor vagy. És bocs, ha nem akarsz erről beszélni vagy ez neked kellemetlen, de gondoltam jelzem: ha segítségre van szükséged, nem fogom letépni a fejedet, mert szerinted „hülyeség” a kérdés. Nem para, ne stresszelj ezen. Azért jöttünk ide, hogy láss egy kicsit többet a világból, de mi értelme annak, ha nem tudod feltétlenül, hogy mit látsz? – Egyszerűen abból indulok ki, hogy nekem az ő helyzetében mire lenne szükségem.

– Óó, nehogy szavadon fogjalak! Majd, amikor egy nap tizedik alkalommal hívlak fel az aktuális szex-poénnal máshogy fogod gondolni. – Nevetem el magam. – Amúgy sokszor annyira nem vészes, de amikor túlteng bennük a tesztoszteron és azon versengenek, hogy melyiknek nagyobb a fasza… Képletesen. – Látványosan forgatom meg a szemeimet. – De elviselhető, mármint… Elsőre hangzik csak annak, de többségében jófejek. – A legtöbb esetben legalábbis sokkal nyitottabbak egy új emberre, még a tesztoszteron ellenére is. – Igazából… Elképzelni sem tudom, hogy mit csinálnék, ha nem ezt. Gondolom, szakácskodnék apáéknál. És te, mihez szeretnél kezdeni magaddal, ha úgy érzed, hogy készen állsz? – Őszintén szólva sohasem gondolkoztam azon, hogy mi lesz a következő lépés, a magam részéről nem. Természetesen jött? Mondjuk így. – Az meg, hogy veszélyes… Tudod, megszokod. Mármint, egy idő után elfogadja az ember, hogy ez egy ilyen hivatás. A hozzátartozóknak ez nehezebb, szerintem. – Már csak kiindulva abból is, hogy sosem tudhatod mikor kaphatod meg mondjuk a gyereked halálhírét. Elképzelni sem tudom, hogy anyáék mit éltek át, amikor megtudták, hogy Gin… Nincs többé. Azóta – előtte is – féltenek mindentől. Hatványozottan.

Nagyon-nagyon szélesen elmosolyodom. Nem is árulok zsákbamacskát, hogy mi kattog a fejemben.
– Akkor, amikor legközelebb találkozunk és jó idő van, mit szólsz a vidámparkhoz? Mindenre is fel fogunk tudni ülni, amire nem akarsz majd, arra pláne. Elmegyünk horror kastélyba. Tükörszobába. Felülünk mindenre, amitől rosszul leszünk majd! – Ebből, most már sajnos nincsen kihátrálása, már a fejembe vettem és, ha ez már megtörtént, akkor onnan már tényleg nincsen semmilyen visszalépés. Ha kell, a fülénél fogva fogom kirángatni.

– Elég nagy ahhoz, hogy nem biztos, hogy körbe tudjuk járni egy nap alatt, úgyhogy nem árthat, ha tudjuk majd mit hol keressünk. – Akkor a legjobbat még nem is tudja. – Plusz vannak mindenféle programok, fóka és pingvin etetés például, gondoltam azt nem akarnád kihagyni. Meg gondolom, előbb vagy utóbb megéhezünk. – Persze, gyanítom, hogy az időt nem éppen kajálásra akarja vesztegetni, de gyanítom, hogy azért az estére ez a sok menetelés ki fogja fárasztani, úgyhogy valamikor nem árthat majd egy kisebb pihenő.
A fás megállapítására elmosolyodom, bár én jóval kevésbé tudok szemlélője lenni, de átérzem. Én is szeretem csak nézni az elsuhanó tájat, főleg amikor ráfüggeszted a tekintetedet egyetlen pontra és minden más mozog körülötte csak az nem.

Aztán leparkolunk egy szabad helyre; habár kicsit sétálni kell, de azért annyira vészesen nincsen messze az állatkerttől. Mivel, előre készültem, ezért a két jegyet már online megvettem, úgyhogy legalább rostokolni nem kell a sorban.
– Hát… Ha ez meg is történik, remélem, hogy gyorsan tudsz futni. – Mielőtt meghátrálna karomat az övébe akasztom és elkezdem húzni. – Én egyébként is jobban félnék attól, hogy majd a vidámparkos kirándulásunkon kiesünk a kocsiból vagy megáll alattunk a szerkezet fejjel lefelé. – Azt, hogy tovább tartsam fent a póker-arcomat, most sem sikerül jobban abszolválni, mint valamivel korábban. – Nem kell parázni. Nem lesz gond. Egyiknél sem. – Hagyom elmenni ezt a poént, mert nem akarom a kedvét szegni vagy megadni neki a lehetőséget arra, hogy meggondolja magát. – Na szerezzünk egy térképet és keressük meg a majmaidat. – Elképzeléseim szerint a helyzethez viszonyítva relatíve hamar fogjuk tudni abszolválni, hogy hol találjuk meg a keresetteket, úgyhogy a „C” kapu bejáratánál haladunk be, miközben szerzek egy térképet is. Tömören, a kis rajzokra mutatva próbálom neki elsősorban azt elmagyarázni, hogy melyik állat vagy nagyobb egység nagyjából mit jelez, azon belül, hol vannak azok, amire igazán kíváncsi. A gorillák kifejezetten közel vannak, onnan pedig könnyen tovább tudnánk haladni a páviánok felé.

BEE

mind álarcot viselünk
Diana Armenis
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
in a relationship
★ lakhely ★ :
new york, brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
detective
★ play by ★ :
florence pugh
64
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyHétf. Ápr. 22, 2024 10:42 am

Diana & Venus

I`ll be your mirror

A leginkább azért örülök a Diana barátságának, mert mellette képes vagyok megfeledkezni mindenről, ami nem éppen boldogsággal tölt el. Képes kihozni belőlem azt, hogy önfeledten és tiszta szívből tudjak mosolyogni, és nem rágódni azon, hogy mi lesz holnap, vagy, hogy éppen mi minden történt ma. Hálás vagyok a sorsnak, amiért az utamba vezette Őt és neki is, mert még mindig olyan kitartó abban, hogy örömet tudjon okozni nekem. Azt hiszem, hogy nem is túlzok ha azt mondom, hogy az egyedüli olyan barátnőm, akinek minden közeledése őszinte, és semmiféle hátsó szándék nincs a tettei mögött. Önmagamért fogadott el, ez pedig éppen elég indok, hogy mosolyogva tudjak beülni a kocsijába, és a gyerekes lelkesedésem is csak még jobban a hatalmába kerít, amint el indulunk. Bár tudom, hogy azok kevés emberek közé tartozik, akiben bízhatok, mégis még Ő sem lenne elég ahhoz, hogy beszélni merjek arról, hogy mindaz, amit a külvilág felé mutatok pusztán csak látszat, hiszen a látásommal járó csodákat nem tudom teljességgel kiélvezni, mert nem csak azokat az apróságokat veszem így észre, mint az előttünk elszaladó cica, de a keserű valóságomat is, ami kívülről sokkal tökéletesebbnek tűnhet, mint ahogyan én azt megélem. A naív, megcsalt feleség szerepében egyre jobban bele törődni kényszerülök. Látszólag legalábbis. Az mégis sikerül elterelje a gondolataimat, hogy kérdez, mert így meg kénytelen vagyok arra összpontosítani, hogy mi minden is van, amire lényegében annyira kíváncsi vagyok. Gyerekkoromban voltam először és utoljára állatkertben, anyu minden tőle telhetőt megtett, hogy teljességgel el tudjam képzelni az adott állatot, ami előtt épp elhaladtunk, de mivel ez nem sikerült, így egy kicsit csalódásként éltem meg, és eldöntöttem, hogy soha többet nem megyek ilyen helyre. Nem is mentem, a mai napig. Ma végre láthatom is mindazt, amiről még csak egy kép kocka sem ugrott be az elmémbe. Annyi mindent tanultam már meg azóta, hogy látok, könyvekből és filmekből, de még mindig olyan, mintha igazából semmit sem tudnék a világunkról. Mert nem is tudok. Harmincöt évet úgy éltem le, hogy fogalmam sem volt arról, hogy a világ sokkal szebb, mint amilyenről álmodtam. Leszámítva a vele járó kellemetlenségeket. Mégis olyan könnyedséggel sikerül megválaszolnom a feltett kérdését, hogy még én is kénytelen vagyok vele együtt nevetni. Igazából minden érdekel.
- Mondanám, hogy arra nem vagyok kíváncsi, de úgysem hinnéd el. - szeretem, hogy ilyen humorosan közelít minden felé, ez az én hangulatomat is sikerül mindig feloldania, olyannyira, hogy újból nevetésre kényszerűlök a megjegyzésétől. Igaza van egyébként... a kacsacsőrű emlős valóban a világ legérdekesebb állatai közé tartozik. Most már még kívéncsibb lettem. - Az az a fura szőrös valami, aminek csőre van, és ami olyan ijesztően néz ki? Ijesztően cukin. Épp a minap lapozgattam valami könyvet, amiben mindenféle állat volt... ott találkoztam vele, bár nem vagyok biztos abban, hogy ez volt-e a neve. - mivel tudtam, hogy állatkertbe fogok jönni Dinaval, így szerettem volna egy kicsit felkészülni rá, ezért kezdtem az állatokat böngészni, mert nem szeretném, ha teljesen hülyének tartana. De nem olyan egyszerű azért hirtelen ennyi mindent látni és tapasztalni, és még észben is tartani azokat. Csak most értem meg igazán, hogy min mehet végig egy cseperedő gyerek, akinek amúgy bőven van ideje felfedezni a világ szépségeit, ellenben velem... nekem elég sok elvesztegetett év van a hátam mögött. Mégis boldog évek voltak azok. Boldogabbak a mostani napoknál.
A hálámat már nem is igazán tudom, hogy mivel fejezhetném ki még a szavaimnál is jobban, de bízok abban, hogy egyszer majd eljön annak az ideje, hogy én is az Ő hasznárra lehetek. Addig késő, amig megerősítem saját magam. Mindenféle téren. Egy hálás mosolyt küldök felé, ami ismét a szívemből jön, egyáltalán nem kételkedek az őszinte szavaiban.
- Ez esetben bármikor állok a szolgálatodra én is, ha eleged van a pasis póénokból. Igazán nagy bátorság egy ilyen szakmában dolgozni, mint amit te választottál. Nőként. Veszélyes... - mindig is tiszteltem az olyan nő társaimat, akik elég bátrak ahhoz, hogy megmutassák a rajtunk uralkodni akaró férfiaknak azt, hogy vagyunk annyira tökösek, mint Ők. Szeretnék én is olyan lenni, aki nem fél az asztalra csapni, ha éppen a helyzet azt megköveteli. - Még sosem voltam vidámparkban. A szüleim féltek attól, hogy megrémisztene. De szívesen kipróbálnám egyszer. Ki tudja... talán élvezném is. - egyre jobban vonzanak az új élmények, így nagy valószínűséggel nem mondanék nemet egy vidámpark meglátogatására sem. Olyan sok ember szeret oda járni, szóval olyan nagyon rossz nem lehet. - Bár nem tudom, hogy a korom megfelelő-e ahhoz, hogy óriáskerékre üljek. Mármint azért már régen nem vagyok gyerek. Még ha annak is tűnök. - emlékeztetem a szomorú tényre és felismerésre, hogy a három x-en is túl estem, még akkor is, ha ez rosszul esik. Arról meg fogalmam sincs, hogy a vidámpark korhatárhoz van-e kötve.
- Annyira nagy, hogy térkép fog kelleni hozzá? - csodálkozok, izgatottan oldalra fordított fejjel, és az ablakból csodálom a helyet, ahol végig haladunk. Hírtelen vesz körül minket az árnyék, amit az a rengeteg fa okoz, ami mellett elhaladunk, abból gondolom, hogy már csak pillanatok kérdése lehet és megérkezünk az úti célunk végére, hogy ott aztán még több élményben részesüljünk. Mert remélem Dina is élvezni fogja a pillanatokat és nem csak az én szórakoztatásom a célja.
- Olyan furcsa, ahogyan a fákat nézem. Mintha azok szaladnának el mellettünk és nem mi hagynánk magunk mögött őket. - sóhajtok egyet, közben pedig lehúzom egy kicsit az ablakot is, hogy még hatásosabb legyen a látvány. Vajon milyen lehet végig sétálni egy erdőn? Na és a repülőből a felhőket látni? Vajon magasból tényleg aprónak látszanak az emberek? Annyi kérdés kavarog a fejembe, és annyi mindent szeretnék még látni és tapasztalni. Mégis örülök, hogy megáll a kocsi, én pedig kicsatolva az övemet már ki is pattanok belőle. - Még sosem izgultam ennyire. Ugye biztosan be vannak zárva jól az állatok? Egyszer még régen hallottam egy hírekben, hogy arról beszéltek, hogy valahol Európában elszabadult egy tigris az állatkertből. - Dinara pillantok közben, éppen úgy, mintha tőle várnám a megnyugtatást, hogy ilyesmi márpedig nem fordulhat elő.

BEE

mind álarcot viselünk
Venus Heighel
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ elõtörténet ★ :
From darkness to light
★ családi állapot ★ :
in an unhappy marriage
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ play by ★ :
Natalie Dormer
38
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyPént. Ápr. 19, 2024 11:44 pm
Venus and Diana

Venus határozottan, azon kevés személyek közé tartozik, akivel szemben nemhogy nem esik nehezemre a tolerancia gyakorlása és – akarva akaratlanul is – óvatosabban viszonyulok hozzá, ugyanakkor véletlenül sem arról van szó, hogy gyámoltalannak vagy bármilyen más lekicsinyítő jelzővel tudnám illetni, mert korántsem erről van szó. Elvégre, ha érzékeny témára terelődik a szó, ugyanúgy feltárom a gondolataimat és nem fukarkodom az érces megjegyzésekkel vagy vélemény formálásával. Mindössze arról van szó, hogy valamiért hajlamosabb vagyok vele valamivel funkcionálisabban működni. Gondolom, van valami a személyiségében… (?) Nem vagyok hozzáértő és hiába pörgettem már végig a fejemben, hogy miért más, de azontúl, hogy a magamban régen elveszett kedvességemet leltem fel benne, nem nagyon sikerült semmilyen hasznos támpontot találnom. Egy idő után elengedtem az ezen való merengést, ugyanakkor időnként még fel-felmerül bennem, de végül mindig arra jutok, hogy akik valahogyan fontosak lettek az életemben, azokkal foglalkozom. Akik nem, azokkal nem. Nem túlzottan bonyolult a képlet. (Bár mélyen legbelül úgy hiszem, hogy mindenkinek vannak olyan személyek az életében, akik csakúgy szimpatikusak. Működik a vibe és ennyi. Nem kell mindenbe költői magasságokat látni. Nem?)

Feltételezem, hogy sokan arra jutnak, hogy a nővéremet – vagyis a hiányát – akarom vele kompenzálni, de ezt erőteljesen kétlem, hiszen – józan paraszti ésszel – ezt az eshetőséget is kénytelen voltam megforgatni, de… azaz igazság, hogy nem érezném tisztességesnek vele és a nővéremmel szemben sem. Éppen ezért már régen megszakítottam volna vele a kapcsolatot, hogy megkíméljem őt és – de leginkább – magamat egy újabb csalódástól.

Megvárom, amíg becsatolja magát.
Nem sietünk, de ezt az autómban minimum elvárom és időközben ezzel egyidejűleg hagyok neki lehetőséget arra, hogy megfontolja a kérdésemet is. Tudom, banális topik volt, de az esetében azért – valljuk be – mégis eléggé rendhagyó. Elképzelni sem tudom, hogy milyen lehet az, hogy az életed jelentős részét vaksötétségben töltöd, majd kinyílik a világ. A színnevek jelentést kapnak. A közelségek és a távolságok érezhetőek lesznek. A fények vibrálását elviselni. Ijesztőnek tűnik, leginkább az, hogy mindent újra kellett tanulnia.
Ezért is vetettem fel az állatkertet.
Elvégre, sohasem láthatta az állatokat, amelyekről hallott, merthát mit mond neki az elefánt nagysága vagy a tigrisnek a csíkossága? Egyáltalán elképzelni sem tudom, hogy ezekről milyen gondolatokat alkothatott a fejében.

A válasz hallatán enyhe grimaszba rándul az arcom.
– Majmok? – Nevetem el magamat. Valószínűleg akármilyen választ kaptam volna, ilyen módon reagáltam volna. –  Legközelebb akkor a természettudományi múzeumot látogatjuk meg, biztosan van olyan kiállításuk, ahol végig vezetik az emberiség törzsfejlődését. – Persze, érthető. Elvégre olyanok, mint mi, de közben mégsem. Végül is, ha logikusan végiggondolom látok rációt abban, hogy miért erre esett a választása. – Én biztos a kacsacsőrű emlőst akarnám megnézni. Fura egy szerzet. – Vonom össze a szemöldökömet. Mondjuk azt, hogy a természet kicseszett vele? Nesze neked evolúció? Vagy ez az állat a következő szint a hibridek felé? Több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol a létezése.

Ami azt illeti, irigylem a gyermeki lelkesedését.
Azt hiszem – sőt,  eléggé biztos – a legtöbben elfelejtjük milyen is ez, mert az élet meg minden bla-bla tönkre teszi nekünk azt, hogy tényleg örülni tudjuk egyáltalán apróságoknak. Furcsa, hogy a legtöbbünkből az élet ezt milyen hamar kiírtja, bár ha őszinte akarok lenni, nekem is volt időm a boldogságomat megélni. (Nagyjából nyolc-kilenc évvel ezelőtt csúszott szét minden és utána indultam igazán mélylejtőnek.)

– Bámikor. – Vonok vállat könnyedén. – Nem kell megköszönnöd, Venus, természetes. Ha van időm, szívesen hősködöm. – Mosolyodom el. Valójában magamhoz mérten igenis nagy ügy volt, de a teljesképet nézve… egyáltalán nem okoz sem terhet, sem nehézséget. Tulajdonképpen nekem is szükségem van egy ilyen kis kirándulásra, hogy az agyam egy kicsit lekapcsoljon. Otthon megbolondulnék. És most már a munkakörnyezet sem adja meg azt a biztonságérzetet, ami komfortos, mert azt is volt valaki, aki elvegye tőlem.
– Nekem is szükségem van egy jó kis csajos napra. Elég fárasztó néha főként pasikkal dolgozni és a hülye pasis poénjaikat hallgatni. – osztom meg vele, nem árulok ezzel kapcsolatban zsákba macskát. – Bár, őszinte leszek veled, először a vidámpark jutott eszembe, de azt hiszem, hogy nekem sem lenne túlzottan mulatságos az, hogy már a második bármire felülve kiütnéd magad vagy rosszabb, fel sem ülnél. – Mosolyodom el, még ha kicsit piszkálódó is az aktuális hangulatom is, az inkább baráti alapon, semmint seggfejkedés céljából. – Egyébként készülj, nemsokára megérkezünk. Szerzünk majd valami térképet, hogy a leghamarabb odajussunk a kis majmaidhoz meg páviánjadhoz.

BEE

mind álarcot viselünk
Diana Armenis
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
in a relationship
★ lakhely ★ :
new york, brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
detective
★ play by ★ :
florence pugh
64
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyPént. Ápr. 19, 2024 5:02 pm

Diana & Venus

I`ll be your mirror

Mint valami lelkes kislány, úgy jöttem-mentem ma egész délelőtt körbe a lakásban, és csak vártam türelmetlenül, hogy teljen az idő. Rick mivel dolgozni van - legjobb tudásom szerint legalábbis -, így nem kell attól tartanom, hogy csak azért, hogy keresztbe tegyen nekem ki találja, hogy biza valami más programot tervezett a számomra, nekem pedig természetesen van annyi eszem, hogy nem számolok be neki. Már régen nem érzem annak szükségességét, leginkább azért, mert Ő sem teljesen őszinte velem, általában nem is oda megy, ahová mondja, és nem is azzal találkozik, akiről nekem tudomásom van. Ezt pedig olyan egyértelműen adja a tudtomra, mintha még mindig azokban az időkben ragadt volna, amikor nem láttam. Képes mellettem sms-ezni a szeretőjével, és még a laptopja kijelzőjén is egy félmeztelen nő van, aki feltételezm, hogy nem lehet egy újabb szerető, pusztán csak egy az internetről lementett gusztustalan fénykép, amire valahányszor rá nézek még a gyomrom is felfordul. És akkor abba inkább bele sem gondolok, hogy mi minden mást művelhet el akkor, ha épp nem vagyok vele. Vagyis a mindennapjaink nagy részében, mert Ő valahigy mindig dolgozik, csak azt felejti el, hogy az apám cégénél, az idős férfi pedig néha akaratlanul is elárulja, hogy Rick mikor indult el haza. Csak épp arról nincs soha tudomása, hogy nem hozzám, hanem minden bizonnyal ahhoz a vörös nőnek nem nevezhető valakihez. Nem féltékenység az, ami bennem van minden ilyen alkalommal, hanem sokkal inkább a harag, amit első sorban magam miatt érzek. Mert szó szerint ennyire vak voltam mindidáig, hogy nem vettem észre semmit az apró jelekből sem. Nem észleltem a késői kimaradásait, sem pedig azt, hogy ismeretlen illat van rajta. Valahogy sokkal óvatosabb volt. Én meg ostobább. Most olyan, mintha szándékosan akarná, hogy tudjam: osztoznom kell rajta. Undorító. Mégsem találom a kiútat a helyzetből, sajnos túl sok minden van, amivel magához láncol. Leginkább a szavaival, amelyekkel mindig azt adja a tudtomra, hogy tartozok neki, mert olyan sokszor támogatott, amig arra szükségem volt. Aztán a folytonos kirohanásai, a titkos beszélgetései, és az a női megérzés is, hogy valami sötét dologban van benne, amit jobb nem felbolygatni.
Nem tudom mennyi ideje állok az ablaknál arra várva, hogy észre vegyem a Dina kocsiját, de ez amint megtörténik, hatalmas boldogság lesz urrá rajtam, az ajkam széles mosolyra húzódik, és a táskámat magamhoz ölelve már rohanok is ki a házból, úgy téve, mint aki úszik a boldogságában, hiszen még saját magamnak is kellemetlen beismernem azt, hogy mennyire zavarossá vált az életem.
- Én azt hiszem, hogy még semmit sem vártam ennyire. - a kocsiba beülve rögtög egy fajta megnyugvás kerít a hatalmába, azt hiszem, hogy ez azért lehet, mert Dina az egyetlen olyan barátnőm a múltamból, akit nem az érdek vezérelt hozzám, és még mindig nem azért az életem része. Az övemet becsatolva töprengek el a kérdésén, de igazából valóban mindenre kíváncsi vagyok. Még sosem voltam állatkertben. Vagyis az új életem óta soha. Mert gyerekként persze igen... de azt messzemenőleg nem hiszem, hogy a mai élményünkkel fog találni. - A majmokat.- ismerem be végül nevetve, de annál őszintébben. - Tényleg érdekel, hogy hasonlítanak-e hozzánk emberekhez. - egy-egy új helyzetben úgy érzem magam tényleg, mintha valami kisgyerek lennék, aki számára még minden annyira újdonság. - Meg a páviánokat. Hogy tényleg piros-e neki, vagy csak valaki ki találta azt a nevet és azóta mindenki úgy mondja. - ismét elnevetem magam olyan gyermekien, pedig valóban kíváncsi vagyok. Ahogyan igazából minden másra is.
- Köszönöm, hogy szánsz rám időt. Ez nagyon sokat jelent nekem. - mosolygok felé hálásan, mert sokan megérteni sem tudják, hogy egy-egy ilyen boldog pillanat, mennyivel többet jelent bármi másnál. Azt hiszem, hogy ha valamiért hálás lehetek az életemben, akkor az az, hogy azon a délután éppen Diana volt az, aki a segítségemre sietett.

BEE

mind álarcot viselünk
Venus Heighel
Mûvészet
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
36
★ elõtörténet ★ :
From darkness to light
★ családi állapot ★ :
in an unhappy marriage
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ play by ★ :
Natalie Dormer
38
★ :
TémanyitásVenus e Diana | zoo e zucchero filato
Venus e Diana | zoo e zucchero filato EmptyCsüt. Ápr. 18, 2024 2:10 pm
Venus and Diana

Van az embereknek egy olyan – az én nézőpontomból nézve – egy olyan abszurdnak is nevezhető csoportja, akik irigylésre méltóan – momentán ennél kifejezőbb kifejezés nem is jut eszembe, úgyhogy maradjunk ennél az egyszerűség kedvéért – akik nemcsak nyitottak, hanem még (!) érdeklődőek is mások irányába. (Hát… egy dolog biztos: én nem tartozom ebbe a brancsba.)
Persze, egyáltalán – nem feltétlenül – azaz állításom, hogy nem vagyok képes arra, hogy esetenként érdeklődő legyek, hanem ennél rosszabb: (többnyire) nem is akarok, de muszáj, mert léteznek azok a fránya társadalmi konvenciók, szokások és biológiai ösztönzések, amik mind-mind megkövetelik, hogy időközönként ténylegesen is úgy tegyünk, mintha a mai napig faragott dárdával harcoló, mindenevő-gyűjtögető és barlangban élő kommuna lennénk. És érdeklődjünk. Ez talán még menne is – sőt, néha egészen jól össze is jön – de azt hiszem, hogy az agyam nagyon sokszor nem találja a jó kifejezés(eke)t vagy egészen egyszerűen a szám nem akar csipkésre kopni. Sokszor, inkább csak megtartom magamnak a kommentárjaimat, de az is kellemetlen, ha beszélek és az is, ha csöndben maradok. (Megjegyzem: nem nekem, másoknak.) Döntésképtelen vagyok, hogy mit tegyek. Beszéljek? Maradjak csöndben? Pedig, próbálkozom. Esküszöm. Nem azt mondom, hogy töröm magam vagy teljes erőbedobással, de próbálkozom. Mégsem tudom megmondani, hogy mikor vagy mi romlott el bennem. Az évek.

Gyanútlanul indultam útnak, hogy találkozzam ma Venusszal, amikor is belebotlottam a felettünk lévő szomszédba, aki nagyban kesergett a harmadikon lakónak. Gondoltam – én kis naiv – minden bizonnyal valamilyen szörnyűségről lehet szó, hiszen Lauren úgy kesergett, mintha legalább a kutyája halt volna meg, de – ehhez képest – kiderült, hogy csak a villany vacakol a lakásban, mert hol van, hol nincs. Ugyanakkor, ez az információ volt az, ami az arcomat azzá az emojivá alakította, ami csak mered maga elé és egy csík a szája.
Én elhiszem, hogy ez borzasztó bosszúságot tud okozni – főleg, hogy napok óta tart az állapot – de közben arra tudtam csak gondolni, hogy: komolyan? Miért kell ezt nekem és másoknak is végig hallgatnia? Mert ezen a ponton én bőven úgy éreztem, hogy csak az időmet pazarolta. És ez az a pont, ahol általában úgy érzem, hogy örülnék, ha egy kicsit több… empátiát (?) tudnék mutatni mások irányába. Mert nem az a baj, hogy nem tudom megérteni, mert értem és felfogom, hanem az, hogy azon túl nincs más, mint döglött tücskök ciripelése. Úgy bizony.
Szeretnék én egy kicsit kevésbé bunkó – őszinte? ami a szívemen, a számon? – lenni. De…:

[ – Ahj, nem tudom mit csináljak, Dina!
– Hát, mondjuk kezdetnek hívhatnál egy szerelőt… Főleg, ha már napok óta gondok vannak, ahelyett, hogy mindenkinek aki szembe jön veled, elsírod a bánatodat és azt várod, hogy valaki megoldja a gondjaidat helyetted.]

Én esküszöm, hogy nem szándékosan vagyok ilyen. (Persze.) Próbálom visszafogni magamat, de sokszor csak… kicsúszik. Általában, kicsit meggondolatul, az orrom alatt morogva és szándékosan hallhatóan. Azt gondoltam kislányként, hogy felnőtt nőként, majd képes leszek kordában tartani magamat, de aligha megy anélkül, hogy ne tennék ragasztót a számra és ne húznék zacskót az arcomra, mert vagy az egyik vagy a másik, elárul.

Nem vagyok azért teljesen utálatos ember – vannak barátaim, akik valamiért keresnek – de azt elismerem, hogy nehéz velem düllőre jutni vagy csak ignorálni azt, ami kontrollálhatatlanul feljön belőlem, ezért feltételezem, hogy nem is véletlenül sodor az élet elém, olyan embereket, akik nálam jelentősen kedvesebbek. Ilyen egyébként Venus is, akinek a háza előtt várok a kocsiban, hogy a mai napon a nyakunkba vegyük a bronxi állatkertet. Ő – valamiért – azon kevesek közé tartozik, akivel nemhogy nem esik nehezemre kedvesnek lenni, de már-már azzal a természetességgel jön, ami másokban megvan.
– Készen állsz a napra, cara mia? – Tudakolom féloldasan felé fordulva. – Csatold be magad és indulunk is! Na, és mi az, amit szeretnél nagyon látni? Mármint, a mindenen kívül. – Nevetem el magamat. Korábban is mindenre kíváncsi volt, de mióta megvan a szeme világa, azóta bizonyos szempontból, ez felhatványozódott. Ami a legkevésbé sem baj, mert belőlem ez hiányzik, viszont ő teljesen jól kompenzálja.

BEE

mind álarcot viselünk
Diana Armenis
Bûnüldözés
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
29
★ családi állapot ★ :
in a relationship
★ lakhely ★ :
new york, brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
detective
★ play by ★ :
florence pugh
64
★ :
Venus e Diana | zoo e zucchero filato Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Venus e Diana | zoo e zucchero filato
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Venus Heighel
» Venus y Flor
» Lily & Kian | black venus (2016)
» i rapporti di Diana
» Diana Armenis

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Bronx-
Ugrás: