★ üdvözlünk new yorkban • városhatár átlépése • | |
★ csicseregj csak kedvedre • szavak sokasága • | |
★ éppen jelenlévõ lakosaink • Ismerõs idegenek • | Jelenleg 473 felhasználó van itt :: 18 regisztrált, 0 rejtett és 455 vendég :: 2 Bots Ariel Hella Wright, Deborah Winchester, Eliza Minetta Graison, Enzo De Santis, Harry Porterfield, Jacob Cohen, Jayda Winters, Katherine Warren, Mallory Duval, Manila Calabrese, Melody Sharp, Neo B. Grayson, Peggy Lynch, Roman W. Hemlock, Rosemary Sawyer, Rowan W. Mills, Sofia Carmona, Wendy Hart A legtöbb felhasználó ( 535 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 15:45-kor volt itt. |
★ frissen íródott történetek • legújabb bejegyzések • | Amber Fleming
tollából Ma 17:56-kor Amber Fleming
tollából Ma 17:55-kor Amber Fleming
tollából Ma 17:55-kor Amber Fleming
tollából Ma 17:54-kor Bradley R. Fitzgerald
tollából Ma 17:04-kor Caspian E. Lincoln
tollából Ma 16:49-kor Roman W. Hemlock
tollából Ma 16:47-kor Sofia Carmona
tollából Ma 16:29-kor Horatio R. Hayes
tollából Ma 16:03-kor |
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
|
♀
|
♂
|
Bûnüldözés
|
11
|
25
|
Diákok
|
48
|
37
|
Egészségügy
|
26
|
17
|
Hivatal
|
9
|
13
|
Média
|
49
|
39
|
Munkások
|
37
|
23
|
Oktatás
|
18
|
10
|
Törvényszegõk
|
18
|
42
|
Üzlet
|
24
|
27
|
Összesen
|
241
|
232
|
|
|
|
| | Volt egy régi december Kedd Okt. 10 2017, 23:00 |
| Jackie Dorian Nem elég nagy az ész tenyere... Karakter típusa: Keresett Teljes név: Jacqueline Odette Dorian Becenevek: Jackie, Jacques, Aud Születési hely, idő: 1998. 10. 31 - Párizs Kor: Mindjárt 19 Lakhely: Queens Szexuális beállítottság: Biszexuális Családi állapot: Mondjuk, hogy párkapcsolatban Csoport: Diákok Ha végzett vagy még tanul//Egyetem: 'Táncművészeti Egyetem': klasszikus és jazz balett Ha dolgozik//Munkabeosztás: Operaház/Gyakorlatként kisebb színházak: megbízás és szerep alapján Hobbi: régiségboltok, enni, horrorfilmek, francia sanzonok hallgatása & éneklése (utóbbi kevésbé eredményesen)
Apa tudom, hogy a felbujtót látja bennem: a nagy ember a világot jelentő deszkákról, csontropogtató ölelésével, mentaillatával és jellegzetes tenorjával, aki szerint elhagytam a gyökereimet, amikor táncolni kezdtem. Mit elhagytam, valósággal fellázadtam az örökségem iránt - pedig a táncos is színész, apa, hiába csábítgatsz ékes szövegkönyvekkel, mikor a pultodra ülök, megint gyerek vagyok, meghúzod a copfomat, és összekened az orromat a borotvahaboddal. Talán tőled örököltem, hogy régi vágású vagyok, mint a szakállad...? És igen, a humorom is a tiéd. Ahogy az, hogy sosem beszélek arról, amiről nehéz: anyáról, vagy arról, hogy én is az leszek. Ami a bátyámat illeti, őt nehéz kiismerni: rejtélyes és titokzatos, mint minden karmester, és mint minden illusztráció gyerekkorunk mesekönyveiben - talán úgy fogalmazna, cizelláltan persze, hogy egyik lábam itt, a másik ott, de soha nem a jó sorrendben, és egyébként is leszokhatnék már arról, hogy így öltözködjem és ládaszámra hordjam haza a csokoládét, amit aztán bedugok a barátom - eleve, barátom! micsoda fertő, nem igaz? - párnája alá, és ártatlanul megvonom a vállam, ha elolvadna. Wagnert hümmög, mikor átmegy a szobán, sóhajt egyet, mikor leszel már hölgy és mikor hozol felelős döntéseket, Aud? Csak ő szólít így, azzal a furcsa német akcentussal, amit együtt találtunk ki egy esős hétvégén még pár éve, amikor még itthon éltem. Még minden egészen más volt.. még mi egészen mások voltunk. De a legnehezebb talán Jason. Nem tudom, ő mire gondolhat: néha egy-egy képét a kezembe véve el tudom képzelni, szinte megint hallom, ahogy megszólít, látom, ahogy rám pillant, talán éhesen, talán felismerően: jé, nem találkoztunk mi már egy másik életben? A művészek jól megértik egymást, és ki másnak készíthetnék még fáradtan is palacsintát, kinek keresgélnék imitált műgonddal bort és ki mellé feküdhetnék be vizes hajjal, smink nélkül? Még itt van a kezemben az a bögre, amit neki találtam egy régiségesnél: egy bajuszos úr, pipázva és a tekintete őt idézi. De ha a művészek jól megértik egymást, mi vajon miért nem? Jé, mi tényleg találkoztunk egy másik életben.. de azok már nem mi vagyunk, ugye? ...hogy a szív száját befogja vele. Nincs magányosabb lélek az előadása után hazatartó művésznél.. Szeretnék olyan lágyan szólni, mint a tejbe szórt fahéj, ércesen kicsit, de azért még pandás zoknit viselő önmagamként, kócos, horkantva nevető önmagamként, amit Jason ismer igazán - szeretnék mindent úgy elmesélni, pontosan úgy, ahogy történt, és talán nem menne már - úgy biztosan nem, hogy ő is megértse, vagy bárki szó szerint megértse, ami vagyok. Mi egy kicsit mind hazugok vagyunk: szeretjük, ha szeretnek bennünket, és mindig szeretnek, ha nem félünk táncolni az utcán, grimaszolni egy fotósorozaton, kibomló frizurával rávágni, hogy ugyan, alig aludtam három órát, és az a szaltó, mi volt az? Nagyon szeretjük, ahogy szeretik bennünk a könnyedséget, a nekünk megbocsájtható színpadi smink apró morzsáit a halántékunkon, az átélő sóhajainkat az ágyban - szeretik, és elhiszik. Mi is elhisszük, mert a színész - a táncos is az, bármit mondana édesapa erre a kijelentésemre - hatalmas gyerek, és néha, eldugott perceinkben az ablakon kibámulva arra gondolunk: haza akarok menni. De hova haza? Felnőttünk, adót fizetünk, számlát fizetünk, és nagyon szerencsések vagyunk, ha van kihez, van hová: a vasárnapi ágybareggelikhez, amikor fülig sajtkrémesek vagyunk, a hétfő délutáni kávézásokhoz, amikor apám az alakom miatt aggódik - és sosem azért, amiért kellene, tényleg kellene - a csütörtök kora estékhez, a városban a bátyámmal csavargáshoz. Szerinted mi marad belőlünk, mikor kihunynak a fények? Te hazamész, mi hazamegyünk, te folytatod: de mi visszajövünk. Mi mindig visszajövünk.. mert szeretjük, ha szeretnek, és mert ha el is döntenénk végre erős akarattal, a sárga csekkek láttán, a kihűlt teásbögre felett a mosogatónál, a barátunk csalódott arcánál a terhesség hírére - visszaűz a magány, amit mindig érzünk, amikor hazafelé tartunk az előadásunk után. Mi mindig visszajövünk. |
| mind álarcot viselünk Vendég ranggal rendelkezem |
| | Volt egy régi december | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |