Úgy gondoltam, sokkal jobban oldódna, és nem lenne annyira feszült, ha kicsit közelebbinek érezné a személyem, és nem egy idegennek látna, mint aki valójában voltam. Igaz apjával együtt szolgáltunk, s barátok voltunk azóta is, még is valahogy úgy gondoltam, nem vagyok több holmi idegennél, hisz elég rég nem láttam a gyereket, s azóta már hatalmasat nőlt, s az idő is rettenetesen elszaladt. -Azt. – bólintottam. – Szerintem apádék nem sokáig bírnák nélküled. Jó családod van, akikre mindig számíthatsz. Legalább is én ilyennek ismertem meg apádat. A család az első. – biztatón elmosolyodva ittam meg kólám maradékát, majd lassan indulhattunk is a géphez, hogy aztán túlessünk a kötelező apróságokon. -Ugyan! Mindenki ezt tenné a helyemben. Sima utunk lesz, és hamar láthatod a nagynénéd. Legalább is ebben bíztam, s abban, hogy tényleg nem lesz gond a repülés alatt, és a légörvények messze kerülnek majd. Jó persze azt nem tudtam milyen gyakran repül a kölyök, vagy épp mennyire hagyta el a környéket eddigi élete során, ám még is jobban esik az ember lelkének, ha egy nyugalmas úton vezet végig az ösvénye. Mikor letelepedett mellém, csak azután feleltem kérdésére. -Elég gyakran. Néha úgy érzem, nem is tengerész vagyok, hanem valami ejtőernyős, vagy épp légi kísérő. -mosolyodtam el. – Gyakran repülünk. Havonta van hogy többször is. De sokkal másabb egy katonai gépen utazni, mint egy utasszállítón. – magyaráztam, miközben kipillantottam az ablakon. Én magam szerettem az ablak mellett ülni, s kémlelni az eget, a felhőket, vagy épp néha csak letekintettem a mélybe, vagy egyszerűen csak lehúztam az ablak sötétítőjét, és pihentem. -Te repültél már ezelőtt? – pillantottam rá, miután a légi kísérő végzett a kis előadásával, és végigmutogatta mit kell tennünk, hogyan csatoljuk be az övet, vagy épp hol találjuk a zacskót, mit az esetben kell használnunk, ha rosszul vagyunk. Ha esetleg nem sikerült megkötnie az övét, segítettem neki, s segítettem még amiben kellett. Ha szüksége volt, akkor természetesen biztattam a felszállás alatt, hogy nem lesz semmi baj, ám ha nem volt rá szüksége, akkor az utasításnak megfelelően húztam le a sötétítőt, majd nyugodtan ültem tovább a helyemen. Az utazó magasságon pedig, mikor körbejártak a hölgyek, s megkérdezték kérünk e valamit, hát kértem magamnak egy kávét, s ha Jeff kért valamit, és ha kellett, én rendeztem a számlát. -Mit fogsz tanulni a nagy almában? -emeltem rá pillantásom, miután megkaptam a kávém, s ha kért valamit ő is az italát, vagy épp kajáját. Ám ha nem akart beszélgetni, akkor annak sem voltam elrontója, hisz akkor én magam is pihentem az alatt, míg be nem mondták, hogy megkezdjük a leszállást.
Don’t cry because it’s over. Smile because it happened.
"There are not enough chinamen in the world to stop a fully armed Marine regiment from going where ever they want to go..."
★ foglalkozás ★ :
Tengerészgyalogos
★ play by ★ :
David Boreanaz
★ szükségem van rád ★ :
Még nem tudom kire van szükségem...
★ hozzászólások száma ★ :
53
★ :
Courage is the most important of all the virtues because without courage, you can’t practice any other virtue consistently.
Re: Sophie, Jeffrey & Michel
Pént. Aug. 30 2024, 22:29
Michel, Sophie & Jeffrey
“How could you be faithful to yourself when you don't even know what you want, where you came from, who you are, and where you are going?Why should I be afraid of the next day? I am not sure I will see it.”
Ezeréves arcokat nehéz felidézni, de menni fog, később biztosan tudom, hogy ki is a mellettem ülő hapsi. Apa haverja és nem is figyelmeztetett róla semmiért, így jó arc. - Miért is lenne bármi baj? Nem vonzzuk be. Jó? - vigyorogtam jókedvűen, persze izgatott is voltam ezzel együtt, de már alig vártam a találkozót Sophieval. Megbeszéltük a dolgokat és hozzá költözhetek. Szerintem ezzel máris madarat lehetett velem fogatni, azzal meg hogy végre elindulhattam hozzá...a világ legjobb dolga volt. Apa egyedül nem indított volna útnak, de a férfival az oldalamon már igen, így a reptéren várakozva bambultam el, gondolkodtam a napjaimon, hogy vajon mik lesznek és hogyan telnek majd. Mindig előre szaladok, de Michel szavai visszarántottak a valóságba. Talán jobb is úgy, ha nem tervezek ennyire előre. Felesleges. - Hm? - kérdezek vissza ahogy rápillantok az arcára, végül azonnal válaszolok is. - Egy kóla nekem is jól jönne... köszi. - már csak a repülés miatt is, tuti jól fog esni néhány korty majd belőle felszállás után...rég nem repültem és tuti felfordul majd a gyomrom tőle. Apával majd elszámolja, elküldi neki a kóla árát, vagy nem tudom... ahhh, ez a repülés...Nehéz hozzá szokni, még jó, hogy nem kell sűrűn repülni. Míg ő távol volt, addig átnéztem a híváslistámat, majd pakoltam is el a mélyre a mobilt. Nem vagyok nagy mobilfanatikus, jobb szeretek a természetben bolyongani. A kólát megköszöntem, két kortyot ittam belőle, a nyüzsgést is egyre hangosabbnak véltem...valószínű hamarosan mehetünk mi is. És így is volt, amint Mich megszólalt, már meglepve álltam fel a helyemről, hogy a férfit követve meginduljak. Szavai visszhangot vertek a koponyám minden zugában. - Azt mondod? - kérdeztem vissza, majd elmosolyodva lapogattam meg a hátát, ahol épp értem. Zömök testfelépítése volt és hasonló alakot akartam én is magamnak régebben. Még nem adtam fel ezt az álmomat, hogy hasonló testet gyúrok magamnak. Persze nem csettintésre. Nehéz munka lesz, de kitartó leszek ezen téren is. - Köszönöm. - hálás voltam azért, hogy elkísért, holott simán visszautasíthatta volna az egészet, vagy itt akár el is válhattak volna a közös útjaink, ő azonban mégis úgy döntött, hogy megteszi. És borzasztóan jól esik, hogy betartja az ígéretét, amit apámnak tett. Bár hogy a saját lelke legyen nyugodt, vagy tényleg ilyen jófej...azt nem tudom...mindenesetre az én szívemet már elnyerte ezzel. Az ellenőrzéskor minden rendben találtak nálam is, bár óvatos voltam, aztán mégis sietve indultam meg a férfi után. - Nem jó dolog, ha parázik az ember, ugye? Amúgy te mennyire sűrűn repülsz? - érdeklődtem kicsit, ha már össze lettünk zárva pár órára, akkor az mozgalmasan teljen és ne unatkozzunk. A végén még elkönyvel valami baromnak és többé nem vigyáz rám. Azt meg miért is akarnám? Akarja a franc. Addig jó, míg egy ilyen remek fazon az oldaladon áll. A repülő belsejébe figyeltem a számokat, ahol a helyeink vannak, még mutattam is feléjük, még jó, hogy egymás mellé szólt az ülésrendünk. Letelepedtem, nem akartam az ablakhoz ülni, jobb szerettem nem látni azt, ha esetleg kigyulladna valami odakint... kényelembe helyeztem magam, odafigyeltem a légiutaskísérőre is, ahogy magyarázni kezdett és mutatta az aktuális feladatokat. Persze Michet is figyeltem, hiszen ő is megmutatta, ha esetleg nem értettem a dolgokat. A felszállás zökkenőmentes volt, már vártam az egészet, de közben meg a gyomrom is összezsugorodott apróra.
Nem töltöttem ott olyan sok időt, mint amennyit akartam, hisz nem mostanában volt, hogy George-al találkoztunk. A régi időket persze feleleveníteni nem olyan egyszerű, és rövid folyamat, ám még is megegyeztünk abban, hogy legközelebb már, sokkal hosszabb ideig boldogítjuk egymást, és összehívjuk a többieket is egy ilyen emlékezős, régi társakkal szórakozós napra. A fia egész apró volt még, mikor utoljára találkoztam vele, és ez idő alatt, bizony arcom kiment a fejéből, bár nem róhattam fel a számára. Belementem, hogy majd elviszem New York-ba, és ott leadom a keresztanyjának, kiről nem túl sok információm volt, pusztán annyi, hogy majd a reptéren vár minket, és onnan már nem lesz semmi dolgom. Nyugodtan ültem be a kocsiba, azzal a tudattal, hogy még pár óra, és megérkezünk, s átadom a kölyköt. A kocsiban azért felé fordultam, egy biztató mosollyal arcomon. -Semmi baj nem lesz. -biztatóan elmosolyodtam, aztán indítottam, s viszonylag rövid idő alatt, már ott is voltunk a reptéren, hol leadtam a megőrzőben a kocsi kulcsot, majd becsekkolni sem tartott annyira soká, hogy aztán némi ideig üldögélni kelljen a váróban. -Figyelj...hozok egy kólát… kérsz valamit? – keltem fel a helyemről, miközben előszedtem a tárcámat, s ha megkaptam a választ, szeretne e valamit, már mentem is az egyik helyre, hogy vegyek egy kólát, s azt amit a kölyök kért, majd azzal együtt léptem vissza hozzá, s adtam át neki. Visszatelepedve nyitottam fel az üveget, s kortyoltam bele az innivalóba, hogy aztán körbepillantva vegyem szemügyre az ott lévő embereket, utastársainkat. Reménykedtem benne, nem fog nekem bepánikolni a gépen, s renden fognak menni a dolgok. Megköszörülve torkom, már épp mondani akartam valamit, mikor a hangosbemondóban felcsendült a járatunk száma, s a terminálé, ahová mennünk kell a felszálláshoz. -Gyere ezzel megyünk. Tudod, szerintem hamar meg fognak látogatni. -nem akartam lelki beszédet tartani, hogy bizonyára a barátaival is fogja tartani a kapcsolatot, és mire kimondja, hogy fapapucs, addigra már tutira találkozik újra azokkal, kik fontosak lehetnek a számára. Kicsit jobban belegondolva, nekem nem sok olyan ember volt a listámon, aki visszasírná a jelenlétem. Nem gondolná azt senki, hogy hiányom oly hatalmas, hogy bánat nyomná szívüket. Jó persze ott vannak a társaim, testvéreim, és persze ott van Max is. Max, aki remélhetőleg vigyáz magára, és nem esik legközelebb baja, mint a múltkor, mikor majdnem otthagyta a fogát egy tűzben. Míg gondolataimba merültem, addig épp ránk került a sor, s előszedtem beszállókártyám, mit át is adtam az ellenőrnek. -Köszönöm! Jó utat kívánok! – mosolyodott el. -Köszönöm! Gyere kölyök! – kicsit odébb állva emeltem rá tekintetem, hogy aztán bevárhassam, míg ő is átesik ezen a kis ellenőrzésen.
Don’t cry because it’s over. Smile because it happened.
"There are not enough chinamen in the world to stop a fully armed Marine regiment from going where ever they want to go..."
★ foglalkozás ★ :
Tengerészgyalogos
★ play by ★ :
David Boreanaz
★ szükségem van rád ★ :
Még nem tudom kire van szükségem...
★ hozzászólások száma ★ :
53
★ :
Courage is the most important of all the virtues because without courage, you can’t practice any other virtue consistently.
Sophie, Jeffrey & Michel
Vas. Jún. 30 2024, 13:35
Michel, Sophie & Jeffrey
“How could you be faithful to yourself when you don't even know what you want, where you came from, who you are, and where you are going?Why should I be afraid of the next day? I am not sure I will see it.”
Összepakoltam a nagy költözésemhez. Összepakoltam az új életemhez, hiszen New Yorkban folytatom tovább a tanulmányaimat. Rengeteg tiszteletkörön vagyok már túl. Az új iskolában is lebeszéltem mindent, hogy remekül menjen minden. Felvételt is nyertem, hiszen a tanulmányom átlag feletti és az érzékeim is meg vannak hozzá, hogy bekerüljek. Amúgy bekerültem, így madarat lehetett velem fogatni akkor nap. Idehaza rengeteget beszélgettünk apával, hogy mennyi minden dolog várhat rám, hogy oda nem biztos jó ötlet vinni a kutyámat. Pedig idehaza nem fog megmaradni, tudom, ismerem. De majd csak lesz valahogy. Anyám aggodalmaskodott, hogy mi lesz velem, ha ők nem lesznek velem, hogy fognak értesülni majd bármiről is. Persze megnyugtattam, hogy Sophie azért figyelni fog a dolgokra, ha kell, akkor a család többi tagja is értesítve lesz. Nem egyszer futottam át a listát, hogy vajon mi kellene még a táskába. De aztán úgy voltam vele, hogy feleslegesen aggodalmaskodok, hiszen New Yorkban is lesz lehetőségem vásárolni. Főleg, ha le is maradna valami a pakolás után és az indulás során. Persze mindenki el akart látni zöldhasúval, utalást is indítottak a számlámra, hogyha bármi van, akkor tudjak hova nyúlni. És persze én is említettem a keresztanyámnak, hogy hiába vagyok rokon, attól még ingyen nem élhetek nála. Ha csak egy kicsivel is, de befogok segédkezni. Adok a közösbe, vagy bevásárlok a hűtőbe, esetleg megfőzök szabadidőmben. Bárhogy is lesz, nem akarok a terhére lenni. Még intézkedni is elkezdtem, a városban mindenkitől búcsút vettem; barátoktól, az idős házaspárttól a boltból, a kedvenc helyeimen is lepacsiztam a srácokkal. Majd szünetekben vissza látogatok, de úgy tűnik, hogy hosszú távra kiköltözöm a szülővárosomból. Apa elrendezte már az utamat is, érkezik majd egy kísérő, aki szó szerint elkísérhetne a címre is. Úgy is csak a reptér lesz az út vége, elvileg. Apu ismeri a hapsit, szóval nem lesz gond. A repülő talán nem fog lezuhanni... Sophie pedig elvileg a reptéren fog várni rám...ránk...ha pedig nem, akkor a cím alapján betudjuk mérni, hogy merre is lakik és oda is mehetünk mi, mint valami meglepetés. Túl sok ez az elvileg, kezdek ráparázni a dologra, de már mindegy is, a nagy nap elém tárult, hamarosan felszáll a gép, így elkell köszönöm az itthoniaktól is. Mashtől is megtettem, nagyon lehangolt volt, de megígértem neki, hogyha a körülmények is engedik, akkor velem lehet...tanyasi kutya a városban? Érdekes lesz az biztos. Apám közben jelezte, hogy kint lévő autóba pakoljak be és azzal megyünk a reptérre. A kocsi marad majd, haza hozzák, mi pedig majd a repülővel megyünk majd tovább az idegennel. Olyan régen találkoztam már ezzel az emberrel, hogy el is felejtettem kicsoda ő. Név alapján sem volt elsőre meg. A családom idehaza marad, mindenki nem akar a reptérre sietni...tulajdonképpen ezt én akartam így. Most is nehéz, hát ha még a reptéren kellene elköszönöm... Tettem még pár kört a házban, az udvaron, majd az állatok között is...felidézek néhány jó emléket és vissza is térek az autóba, hogy bepattanjak. Utoljára nézek át mindent, hogy meg van-e minden táskám. Sophienak jeleztünk napokkal ezelőtt az érkezésemről, így ez miatt már nem aggódhatok, nemde? Végül megindultunk a reptérre várakozni a gépünkre, hiszen nem valami bölcs dolog megváratni senkit sem. Meg hát...nem fognak pont ránk várni, pedig a repjegyünk is előre megvették nekünk. Aztán jöhet azért is a para, hogy lezuhanunk-e egyáltalán az órák alatt. Hány órát vesz majd igénybe az odajutás? Áh, meg van, három órás az utazás és nagyjából 2500 km-el. Mit kezdjek magammal itt a repülőn? Hallgassak zenét? Nem is kapcsolhatom be a gépen, majd a felszállás után...talán beszélgetnem kellene? Hiányzik már most a családom... de erősnek kell lennem, az motiváljon, hogy a családtagommal leszek hosszú ideig. És hát videóchetezni ott is lehet hazafelére, nem? Talán Sophienek van igaza abban, hogy túl aggódom a dolgokat, nem? De mi van, ha ez a ráparázás jogos? Mi van ha nekem is igazam van?