Egy hatalmas csirkés szendviccsel az egyik kezemben és egy üveg borral a másikban, vágódom be a szobába. A lábammal lököm be az ajtót, majd a bakancstól is megszabadulok, hogy aztán elvethessem magam a hatalmas ágyon. Esküszöm megfogtam az isten lábát ezzel a munkával. Szerencsésebb aligha lehetnék. Nem csak pénzt kapok érte, de ingyen lakhatást is... amiről a főni nem kifejezetten tud, de mi mind tudjuk, hogy van a mondás. Amiről nem tud, az nem fáj. Mindemellett pedig még vacsit is kaptam... vagy szereztem. Kétlem, hogy bárki hiányolná. Az igazat megvallva, még jókislány vagyok. Nem loptam - egy-két szendvicsen kívül- még semmit sem. Pedig a kleptomániás énem szívesen tette volna, de nem vagyok hülye. Jól tudom, hogy ez a meló sokkal többet ér, mint eddig bármi más. Igazi fizetésem van. Nem szúrják ki a szemem egy tízessel, miután lefagyott a seggem is. És még csak Astonnál sem kell kuncsorognom, hiszen az alvás is megoldva. Kell ennél több?
Tényleg igyekszem nem elszúrni a dolgot. Még soha korábban nem ment ilyen jól a dolgom. Igyekszem nem túl feltűnő lenni, sőt még egy mosolyt is magamra erőltettem amikor valakivel összefutottam a munkaidő alatt. Persze, nem mondom, hogy mások szarjának takarítása volt a vágyálmom, de egyenlőre működik. A szendvics végül pár harapás után az éjjeliszekrényen végzi, így aztán nagyobb figyelmet tudok szentelni a boros üvegnek, amit talán szintén a bárból csentem. Tehát a korábbi, még "nem is loptam" állítás kezdi igencsak érvényét veszíteni. De mondhatom akár úgy is, hogy a vendégektől még nem loptam. Ami jól tudom, hogy jóval nagyobb felfordulást csinálna. Aztán pedig természetesen mindenki az új lány irányába mutogatna. Jogosan.
Hangokat hallok, de nincs elég erőm ahhoz, hogy mozduljak. Az agyam még ködös, inkább csak még szorosabban ölelgetem az előző éjszaka alatt kiürített borosüveget. A hangok egyre zavaróbbak kezdenek lenni. Végül kinyitom a szemem, felnézek. Egy ismerős szempár néz vissza rám. Értetlenül meredek fel rá. - Komolyan már aludni sem hagyják az embert? - Mormogok, aztán ahogy kimondtam a szavakat nyakoncsap a felismerés. - Azt a rohadt kurva életbe! Mi a szart keres itt?! - Szólalok meg még egy kocsmában ücsörgő palit is megszégyenítve. - Én csak... - Ugrok is fel azonnal az ágyról, de mikor rájövök, hogy mi is volt a kezemben, szinte azonnal visszadugom az üveget a takaró alá, mintha ezzel elérhetném, hogy ne lássa meg a nyilvánvalót. - Oké, nincs mentségem. - Egyenesedek végül fel, majd a vállaimat is megvonom. Lebuktam, nincs mit szépíteni ezen. - Ezt majd helyrehozom... - Intek az ágyra, elvégre nem ez lenne az első alkalom, hogy a szobákat takarítanám. Ez lenne a munkám vagy mifene. - Azt meg eskü kifizetem... - Intek a földön heverő törött pohár felé, amire rohadtul nem emlékszem, hogy én lettem volna, de elég nyilvánvaló ugyebár. - Vagyis... Kaphatok előleget? - Egy teljesen komoly tekintettel meredek a nőre. - Megyek szedem a cuccom. - Teszem hozzá végül megadóan, elvégre mi más is lenne ennek a végkimenetele, minthogy lebasz, aztán kidob? Megszoktam már.
I seem to be torn between
‘I wish we’d met earlier and ‘I wish we’d never met.
★ lakhely ★ :
#couchsurfing
★ :
★ idézet ★ :
"not all who wander are lost,
but I can't seem to find the right path.."
★ foglalkozás ★ :
#job-hopping
★ play by ★ :
margaret qualley
★ szükségem van rád ★ :
i never asked for a brother,
but i'm sure glad i got one.
★ hozzászólások száma ★ :
53
Re: Not a Sleeping Beauty Story
Vas. Május 05 2024, 21:04
Zoey & Sora
I'm proud of the woman I'm becoming. My mindset has changed. My priorities have changed. My taste has changed. My tolernace has changed. I'm evolving.
- Fogalmam sincs, Soraya, ki ronthatta el a szobatablót, de aszerint senki nincs abban a szobában és emiatt is szándékoztam odaköltöztetni a vendégeket a másik szobából... Kicsit kellemetlen volt, mikor a nő lejött és azt mondta, hogy az ágy már foglalt – vázolja a helyzetet Keith már kora reggel, mikor beérek dolgozni, így rögtön problémamegoldással kell kezdenem a napot, ami alapvetően nem probléma, csak... még egy kávét ittam volna. De így először ki kellene deríteni, hogy hol a hiba a rendszerben. - De ki alszik ott? – gondolkodom hangosan, mire értetlen, széttárt karokkal pillant rám a recepciós. – Írtál a csoportba a többieknek, hátha valaki tud valamit csak elfelejtette jelezni vagy átköltöztetni, beköltöztetni a rendszerben a vendéget? – emelkedik meg a szemöldököm, mialatt hunyorogva vizslatom a rengeteg nevet, de egyszerűen nem látom át ezt még én sem. Nem is láthatnám, hiszen fogalmam sincs, mi történt az éjszaka folyamán, de ezek szerint Keith sem kapta meg a kellő információt. - Írtam és senki nem tud semmit, de Rebecca még nem reagált – feleli, én pedig kiegyenesedem és elmegyek az irodába, hogy visszakeressem az esti (vagy éjszakai) felvételeket a kamerán. Lehuppanok a székre és a megfelelő kameraképet választom ki, ami egyébként nagyon jó helyen van, hiszen teljesen jól látszik a szobaajtó, így legalább nagyjából láthatom, ki megy oda be. Egy ideig semmi érdekes nem történik és abszolút nincs is mozgolódás az ajtónál, mikor egyszer csak összeráncolt szemöldökkel próbálom befókuszálni az alakot, aki közeledik az említett szoba felé. Megállítom a felvételt egy ponton és mikor elér a felismerés, eltátom a szám. - Na ne – motyogom magam elé, mikor rájövök, hogy a szobában tartózkodó hölgyemény nem más, mint Zoey, a legújabb szobalányunk. Baszki, ezt nem hiszem el! Most komolyan beköltözött az egyik szobába? És ezt mégis hogy kivitelezte? Ez az első vagy már csinálja egy ideje? Ezernyi kérdés cikázik a fejemben, de kissé dühös léptekkel indulok vissza a recepciós pult felé, hogy elvegyem onnan a mesterkulcsot és egy szó nélkül igyekezzek fel a lifttel a megfelelő emeletre, ahol célirányosan megyek a 316-os szoba felé. Nem kopogok, dehogy teszem... Az sem érdekel, ha most alszik még vagy anyaszült meztelenül fog előttem állni, kicsit ideges vagyok ahhoz, hogy illedelmeskedjek ebben a helyzetben. Egyszerűen csak kinyitom az ajtót a kártyával, becsukom magam mögött az ajtót és megállok az ágy felett, ahol az illető még édesdeden alszik. Hangosan megköszörülöm a torkom és kezeimet magam előtt összekulcsolva meredek le Zoeyra. - Szép jó reggelt! – köszönök elég hangosan ahhoz, hogy máris kiugorjon az ágyból. Felvont szemöldökkel figyelem a jelenetet, ahogy kocsist megszégyenítő módon káromkodva éri el az agyát a tudat, hogy kivel is áll szemben. - Te csak...? – biccentem oldalra a fejem, hogy mégis milyen mentséget fog erre találni, mert az a helyzet, hogy én tisztában vagyok vele, hogy erre igazán nincs... Aztán a tekintetem az üres borosüvegre siklik. Ó anyám, kit vettem én fel? - Hát az nem lesz egyszerű, ugyanis az nem egy olcsó darab – hümmentek. – Ahogy egy éjszaka sem túl olcsó a hotelben – teszem hozzá. Mégis mit gondol, hogy majd szemet hunyok az egész felett? Az előleg kérdésére kínomban majdnem elnevetem magam. - Előleget? Azt épp az előbb aludtad le... Szerintem inkább húzd be a nyakad és szedd össze magad és a cuccod, mert holnap már nem nagyon kell jönnöd – közlöm a tényeket vele. Egyelőre fogalmam sincs, mit kezdjek pontosan a helyzettel, ugyanis egyértelmű lenne, hogy repülnie kell innen, de sejtem, hogy nincs a helyzet magaslatán. Mélyen szívom be a levegőt és megdörzsölöm a halántékom. Kicsit tanácstalan vagyok most, így úgy döntök, nyerek egy kis időt magamnak. - Kérlek szedd össze magad Zoey és gyere az irodába. Egyébként is, ma nem dolgoznod kéne? – pillantok az órámra, mert nem néztem meg a beosztást, de amennyiben igen, már rég nem itt kéne lennie...
A felismerés és nagy pillogásokkal eltelt idő alatt, háromszor eláshattam volna magam a kertben, de még lehet a harmadik feltámadásom is simán megtörtént volna. Úgy meredek a nőre, mintha életemben nem láttam volna még őt, holott... Kurvára tudom, hogy ki is ő. Na meg azzal is tisztában vagyok, hogy miért van itt, vagy épp mi a terve velem. Azt már nem tudom, hogy mégis hogy a lópikulába jött rá a dologra és talált meg. Kamerák vannak a szobákban? Csak nem! Basszus... nyilván lőttek a csodás életemnek, meg a munkámnak, meg az újabb ígéretemnek, amit Astonnak tettem. Komolyan lassan elgondolkozhatna, hogy félrerak egy dollárt minden egyes ígéretért. Rohadt gazdag lenne. Ja, nem... úgyis ellopnám tőle. He-he! - Drága? Egy szaros pohár? Hogy nem húzza már a bőrt is le az arcomról?! - A hitetlenkedés ismételten az arcomra ül, azért ne akarjon már lehúzni. - Azért a lófasznak is van ám vége... - Mormogom az orrom alatt, bár cseppet sem ügyelve arra, hogy esetlegesen ne juthasson ez a kocsmást is megszégyenítő mondat a főni fülébe. - Mi a helyzet a több éjszakával? - Nézek rá hamiskás mosollyal, aztán hamar rájövök, hogy ezzel nem magamon segítek. Ahogyan arra is, hogy nincs vicces kedvében. Mondjuk nem hibáztathatom... én sem pompázok itt épp.
- Majd megoldom... valahogy. - Teszem hozzá, ezt már kevesebb magabiztossággal. Gondolom pont úgy fogom megoldani, mint ahogyan minden mást is: Megfeledkezem róla. Véletlenül. Természetesen. Aztán majd elővesszük a cicaszemeket mikor fegyvert fognak a fejemhez valami tartozás miatt, amire nem is emlékszem. - Nem nagyon? - Kérdezek vissza, jól megnyomva a nagyon szócskát, hogy éreztessem vele, mire célzom. A nem nagyon, egyáltalán nem egyenlő egy sima nemmel. A nem nagyon-ban még bizony ott pislákol a remény. Vagy mi. - Iroda? - Ismétlem utána megint, mint valami hülye visszhang. Még ha akarnám sem tudnám tagadni a meglepettséget. Tényleg azt vártam, hogy seperc alatt dob ki innen, mint macskát szarni. - Ma szabad vagyok... asszem. Nem mintha számítana. - Forgatom meg a szemem, majd elkezdek szedelőzködni. - Mindjárt megyek, na! - Mordulok rá idegesen, hogy nehogy nekem itt várjon rám mert mindjárt pofán is baszom, esküszöm.
Miután sikerült összeszednem a cuccaimat, egy igencsak unott pofával ülök be a főnök irodájába, mintha az ég világon egyáltalán nem érdekelne, hogy mi fog itt történni. Holott kíváncsi vagyok. Magam sem tudom miért. Talán mert tényleg arra számítottam, hogy gondolkozás nélkül hívja majd rám a biztonságiakat, vagy a rendőrséget, vagy tudja fene kit. Aztán "nem nagyon" akar holnap már látni. Most meg beszélgetni akar. - Ha valami frappáns magyarázatra vár, akkor előre szólok, hogy nincs. Csóró vagyok, ott aludtam... párszor. Ez van. - Hányom oda, nem túl kedvesen. - De nem loptam meg senkit! Szabályosan véve... - Ingatom meg a fejem. Mert ja a hotelt kicsit megdézsmáltam, több szempontból is. Ugyanakkor szabadkozni próbálok, ami még magamat is meglepi. - Szóval mit akar még? Mit akar tudni? Hányszor? Hol? Miért? Csak bökje ki és essünk túl ezen minél előbb. - Az agresszió sugárzik belőlem, mérgesen szólalok meg, pedig nem akarom őt bántani. Inkább csak... most először talán zavar, hogy rajtakaptak. Nem tudom miként kezeljem ezt le, őt sem. Ha nem reménykednék abban, hogy még van esélyem, már rég elhúztam volna a csíkot.
★ lakhely ★ :
#couchsurfing
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
#job-hopping
★ play by ★ :
margaret qualley
★ szükségem van rád ★ :
53
Csüt. Május 16 2024, 14:40
Zoey & Sora
I'm proud of the woman I'm becoming. My mindset has changed. My priorities have changed. My taste has changed. My tolernace has changed. I'm evolving.
Ha tippelnem kellett volna, ki van bent ebben a szobában, szerintem huszonharmadjára sem találtam volna el. Komolyan, nem tudom, hogy gondolta Zoey, hogy nem fogunk rájönni erre, bár az is elkezdi bizgerálni az agyam hátsó zugát, hogy vajon miért tette ezt? Gondolom nem azért, hogy wellnessezzen itt egy kicsit, hanem esetleg, mert ez volt az utolsó lehetősége. Legalábbis gondolom, ha a saját fejemmel gondolkozom, akkor nekem az utolsó a munkahelyem lenne, ahol meghúznám magam, mert ha kiderül, annak nyilván visszafordíthatatlan következményei lehetnek. - Nem, az üveg és az, ami benne volt – masszírozom meg a halántékom, miközben kifújom a levegőt, aztán inkább kipillantok az ablakon, mert egy kicsit kezd felmenni bennem a puma a kijelentéseire. A kérdésére azonban hitetlenkedve kapom vissza rá a tekintetem és kínomban felnevetek. - Szóval hány éjszakát is hédereltél itt akkor? – emelkedik meg a szemöldököm. – Jobb, ha az igazat mondod, mert úgyis vissza tudom nézni a folyosó kameráit, és egyszerűbb, ha nem húzzuk egymás idejét ezzel – emelem rá a tekintetem, mikor tisztázom a helyzetet. Komolyan mondom, azért a pofátlanságnak is van egy határa, amit Zoey kezd döntögetni elég erősen, így jobb, ha nem most cselekszem hirtelenségből, mert ha azt tenném, azonnal elküldeném a francba. Igaz, gondban vagyunk a szobalányok terén, hisz ott mindig emberhiánnyal küzdünk, de azért nem nézhetem ezt el, az biztos. Nem lenne fair a többiekkel szemben, mert úgyis kiderül, másrészt pedig Zoey is azt hinné, hogy mindent megtehet ezek után, ha ennek nem lenne következménye, azt pedig eszemben sincs kipróbálni, meddig megy el legközelebb. A kérdésére érdeklődő tekintettel nézek rá. - Nem. Nem nem nagyon, hanem.... Nem kell – helyesbítek, de még én magam sem vagyok biztos abban, hogy mi lesz a következő lépés. – Gyere az irodába légy szíves és majd ott megbeszéljük a továbbiakat. Persze miután rendbe szedted ezt a szobát – nézek körül, mert remélem nem gondolja, hogy majd valamelyik kolleganőjét fogom beküldeni, hogy takarítson ki utána. Igyekszem magam lenyugtatni, vagyis inkább magamhoz térni és kiötleni a legjobb megoldást, amire nagyon is jól jön egy kis idő, míg leér az irodába. Tényleg nem szeretnék hirtelenségből cselekedni.
Nagyjából próbálom átgondolni a dolgot és igyekszem belegondolni magam az ő helyzetébe, amivel egy kicsit nehéz dolgom van, ugyanis nagyon nem vagyok tisztában annak milyenségéről, de majd valahogy óvatosan közelítek. Mire beér, pár fokkal már higgadtabb és átgondoltabb vagyok, így már barátságosabban fogadom. Viszont ő egy kicsit sem az, amire ismét kell néhány mély levegőt vennem. - Először is boldog lennék, ha nem támadnál rögtön, még el sem mondtam, mit akarok, de te már három lépéssel előrébb szeretnél járni – sóhajtok, majd a kávéfőző felé biccentek, hogy megpróbáljam egy kicsit megszelidíteni az oroszlánt. – Kérsz egy kávét? – felállok és annak fényében nyomok gombot, hogy egyet, vagy kettőt készítek, amit válaszol. - Szóval igen... jól látod, ez így elég rendesen a hitel meglopását jelentette, de ez még hagyján, mi lesz a bizalommal? – biccentem a fejem oldalra, ahogy visszapillantok felé. – Hogy a francba engedjelek be ezen túl a vendégek értékei közé azzal a tudattal, hogy lehet, hogy holnap reggel majd azzal várnak a recepción, hogy kizsebelték őket? – vázolom a helyzetet, mert itt ez a legnagyobb probléma, hogy eljátszotta a bizalmat és így már sokkal nehezebb dolgunk van egymással. - Elmondod, hogy mi áll a háttérben? – sandítok rá nagyon óvatosan, mert gondolom, hogy elég ingoványos talajra érkezek és fogalmam sincs, hogy nem áll-e fel a következő pillanatban felháborodva, hogy hagyjam a picsába őt ezzel békén. Egy próbát megér, hiszen a célunk szerintem egy, valahogy megoldani ezt az elég kellemetlen helyzetet...
- Óh! - Válaszolom, akárcsak egy idióta. Nem gondoltam, hogy az italra célzott mikor kijelentette, hogy mennyibe is fájhat nekem a dolog. Igazából reméltem, hogy még ha sejti is, inkább nem fogja úgy hinni, hogy azt loptam. Bár nyilván egyértelmű az egyértelmű és nem is tudom miért hittem, hogy majd szemet huny felette. Miért tenné? - Azt nem mondtam, hogy loptam. - Teszem hozzá nem túl nagy magabiztossággal. - Bár azt sem, hogy nem... - B terv. Próbáljuk meg összezavarni. Na nem mintha ez sokat változtatna a dolgokon. - Csak egy pár éjszakáról van szó, nem kell rögtön izélni. - Őszintén, nem is lehetne sokkal többről szó, hiszen nem dolgozom itt túl régóta... na meg nyilván nem is fogok túl sokáig. Éppen ezért is lep meg a következő kijelentése, miszerint rendet kellene itt tennem, még mielőtt az irodájában találkoznánk. Na még mit nem! - Egy faszt! - Szólalok fel szinte gondolkozás nélkül. - Nem gondolja komolyan, hogy maradok takarítani miután kirúgott?! - Lázadok fel ismételten, mintha még mindig nekem állna feljebb. Azért határaim még nekem is vannak és az ingyen melózás már bőven a túloldalon található.
- Én nem támadok! - Mordulok fel száz százalékosan támadólag, még a székből is felemelkedem kicsit, majd csak miután meghallom saját magam, engedem vissza a hátsóm. - Oké... - Rántom meg végül a vállam, ezzel beismerve, hogy talán egy egészen kicsikét, talán tényleg támadtam. De ő kezdte. - Kávét? - Értetlenkedve nézek rá. Értetlenkedve és meglepődve, ami azonnal ki is ül az arcomra, hirtelen még válaszolni sem tudok. Nem értem a kedvessége okát hirtelen. Nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy egy hülye húzás után ne a fejemet akarják szedni. - Ez most vicc? Mármint... bosszúból meg akar mérgezni, vagy valami? - Felnevetek, bár egyáltalán nem szánom viccnek a kérdést. Bizalmatlan vagyok. Nem értem miért lenne bárki is kedves hozzám, főleg nem anélkül, hogy valamit vár cserébe tőlem. Még Aston is a fejemet szedi mielőtt eleget tenne a kéréseimnek vagy kisegítene bármiben is.
- Igazából átkutathat. Nincs semmi nálam. Nincs semmim és nem is loptam senkitől semmit. - Rántom meg a vállam ismételten, mint akit nem érdekel a dolog. - Nem vagyok hülye. Csak a szükség nagy úr, oké? - Teszem hozzá, azt inkább nem említve meg, hogy igazából ez arra a bizonyos borra is érvényes volt. Függő vagyok, mindentől is függök, nem vagyok megbízható, de ostoba sem vagyok... túlzottan. - Még ha el is csenek valamit, azt olyan helyről tenném, ahonnan nem veszik észre. Azt a bort sem vette volna észre, ha nem látja meg az üveget. - Használom ezt mentegetőzésképpen, mintha javítana a helyzetemen, pedig valljuk be... sokkal inkább ront rajta. - De mindegy. Nem tudom mit akar hallani. Nem vagyok szörnyeteg, csak túlélek. Vagyis próbálok... - Most jóval visszafogottabb vagyok a korábbihoz képest. Sokkal inkább lemondó, mint támadó. Ő pedig kérdez. Türelmes hozzám. Nem támad. Most először érzem azt, hogy talán valakit érdekel is, hogy mit miért teszek és nem csak kioktatni próbál. - Higgye el, hogy nem hobbiból loptam, vagy szöktem be... nem hobbiból teszem kockára a szabadságom. Nem igazán van hová mennem. - Meg ahová épp mehetnék is, ott nem szívesen látnak. Vagy én nem szívesen megyek. Vagy épp feltételekkel mehetnék, amiket jelenleg nem tudok betartani.
- Lehetséges, hogy ad egy esélyt és esetlegesen ezt elintézzük csak magunk között? Ígérem megpróbálom majd valahogy visszafizetni... csak nem hívja a rendőrséget. - Teszem fel végül a millió dolláros kérdést. Olyasvalakinek tűnik akire talán lehet hatni kész érvekkel, aki talán megadná az esélyt, hacsak nem akar kinyírni egy kávéval. Mindenesetre azt tudom, hogy ha ismételten a rendőrök visznek el... esélyesen bent is maradok. Na meg nyilván Aston is csak egy újabb csalódást látna bennem. Ami valljuk be... Az is vagyok. Nincs mit szépíteni. Mégis azt kívánom bárcsak egyszer mást látna amikor rám néz.
★ lakhely ★ :
#couchsurfing
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
#job-hopping
★ play by ★ :
margaret qualley
★ szükségem van rád ★ :
53
Szomb. Jún. 08 2024, 14:44
Zoey & Sora
Azok után, hogy rajtakaptam az egyik szobában, amint az igazak álmát alussza, egy percig sem jut eszembe az a variáció, hogy esetleg azt a bort vette. - Talán megvetted? – biccentem félre a fejem. – A pech az, hogy a környező boltokban ilyet nem kapni, úgyhogy ha esetleg azt állítod, hogy tényleg fizettél érte, annak könnyen utána tudunk nézni – magyarázom neki, hogy miért is jutott rögtön az eszembe, hogy elcsente. Isten őrizz, hogy gyanúsítgassak, de elég érdekes lenne, ha a szobáért nem, de egy üveg borért meg tisztességesen perkált volna. - Ugyan, én nem... izélek. Ez csak egy kérdés volt – emelkedik meg a szemöldököm. Még szerencse, hogy van egy kamasz gyerekem, akit azért elég jól tudok kezelni a mindennapokban, így egész simán veszem az „izélés” kifejezést meg a hasonlókat, na meg nem vagyok egy karót nyelt egyéniség. Ha még mindig az apám vezetné a hotelt, vele egész biztos, hogy nehezebb dolga lenne. Szerintem nem sokáig beszélgetnének egymással, páros lábbal rúgta volna ki innen, sőt... vélhetően fel sem vette volna. A szüleim kicsit más kategóriák, mint én, okkal mondják, hogy a mi esetünkben bizony messze esett az alma a fájától, de nem lehet egy szavuk sem, szépen viszem a szállodájukat. Éppen csak adok esélyt olyanoknak is, akik nem éppen arról híresek, hogy teljes tisztességgel élik az életüket. - Zoey... – sóhajtok nagyot és pár pillanatig megdörzsölöm az orrnyergem, hogy egy kicsit lenyugtassam magam, ugyanis mikor felháborodik és azt mondja, nem fog kitakarítani, először azt hiszem, hogy rosszul hallok. Anyám, hát azért mindennek van netovábbja... – Ha egy kicsi esélyt is szeretnél, akkor megteszed. Ha rögtön repülnél, akkor nincs rá szükség – mondom, mielőtt kilépek a szobaajtón és egy kicsit aztán meg is rázom a fejem, mint aki éppen magához szeretne térni. Komolyan mondom, ez elég szürreális egy szitu.
- Pontosan azt csinálod – mordulok fel én is. – Most is... – teszem hozzá, ugyanis mi más tenne? Védekező állásban van, csak azt nem tudom, miért ennyire elutasító és miért nem fogja fel, hogy azzal, hogy egyáltalán beszélni próbálok vele, nem az a célom, hogy rögtön kipateroljam innen. De talán most. Mintha egy kicsit visszább venne, hogy már nem csak döhből cselekszik, hanem el is jut hozzá az, amit mondok. A visszakérdésére aprót bólintok, a felvetésére pedig nem tudom megállni, hogy ne nevessek fel halkan. - Ne adj ötleteket – viccelem el egy kicsit. – Nem vagy te kicsit paranoiás? – döntöm oldalra a fejem és az arcát kezdem el vizslatni. – Csak egy szimpla kérdés volt, hogy kérsz-e kávét? – próbálom újra, hátha másodjára már sikerül épkézláb válasszal előállnia. Mialatt ezt kigondolja, addig egyet lefőzök, mert úgy érzem, nekem elég nagy szükségem van most rá, ő meg majd kitalálja, hogy iszik vagy sem. Miután kész a kávé és ő is eldöntötte kér-e, leülök az asztal túloldalára és kérdőn pillantok rá. Nem szólok bele, miközben beszél, csendben hallgatom végig, bár akkor egy kicsit megrezzen az arcom, mikor azt mondja, hogy a bort nem vettem volna észre... Haláli, hogy még most is próbálkozik. Egy bocsánat megtenné, de ezt így nem akarom a szájába adni egyelőre, hátha magától is kiböki majd. Annak viszont örülök, hogy ezúttal megered kicsit a nyelve és enged egy kicsit a dolgok mögé is látni. Ez azért sokat segíthet. - Oké, értem. De ezt lehet azért egy kicsit másképp is intézni, nem gondolod? Néma gyereknek anyja se érti a szavát... – célzok ezzel arra, hogy akár megbeszélhető lenne, hogy az egyik szolgálati lakást kiadjuk neki valamilyen módon. – Sok mindenre vevő vagyok, de azzal nem tudok mit kezdeni, ha a hátam mögött cseleznek – próbálom elkapni a tekintetét. Kifejezetten nem szeretem, ha átvernek, de meg tudom érteni azt is, hogy a szükség nagy úr. Sosem voltam ilyen helyzetben, hogy nem volt hol laknom, de ez biztos kemény lehet. - Isten őrizz, hogy bárkinek is a pénztárcájában turkáljak, de szerintem nem rosszak a fizetések itt az Artemisnél. Vannak azért albérletek, ahol ha nem is egyedül lehet élni, de megosztva valakivel vagy valakikkel azért egészen tűrhető árban is, nem? – érdeklődöm, hisz tényleg, a fizetéssel az alkalmazottaknak itt nem sokszor szokott lenni problémájuk. Persze akad idő, mikor kattannak egyet és beállítanak emelés miatt akár kiscsoportosan, akár egyedül, de általában arra is szoktunk olyan megoldást találni, hogy mindenkinek jó legyen. - Már megtettem volna, ha ez lett volna a szándékom – sóhajtok. Nem akarok ide rendőröket, isten ments. Annyira azért nem vészes a helyzet. - A szobát kitakarítod? – próbálkozom újfent a kérdéssel, hátha már meggondolta magát ezzel kapcsolatban. Ezen a válaszon azért elég sok minden múlik most, remélem belátja, hogy azért nem mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül és néha kompromisszumra kell hajtani a fejünket, főleg, ha mi basztuk el a dolgokat...
Elhúzom a szám szélét. Tényleg ennyire nyilvánvaló, hogy loptam? Tolvaj fejem van, vagy mi? Mi van ha épp az összes spórolt pénzemet - ami nincs - erre az egy szaros borra akartam költeni? Az agyam eldobom, hogy minden ennyire lerí rólam! Még akkor is ha a következő mondata némiképp segít megoldani a rejtélyt, egyszerűen csak nem tetszik a dolog. Az egész "bizonyítsunk rá mindent Zoey-ra" dolog. Igazán elnézhetne pár dolog felett. De gondolom ez csak én vagyok, miközben menekülök a saját tetteimből való következményektől. - Hff... pff.. kölcsön... vettem. - Válaszolom hamiskás magabiztossággal a hangomban, ami valójában szörnyen fest. - Találtam. Aztán nem úgy tűnt, hogy kellett valakinek. - Vonom meg a vállam. Az már lényegtelen, hogy hol is találtam. Nyilván nem a folyosón ücsörgött egymagában.
Aztán iszonyatosan összezavar amit a nő művel. Egyszer még "nem nagyon" kell visszajönnöm, következő percben már "nem" kell visszajönnöm, most meg már megint esélyekről beszél. Még hogy én nem tudom mit kezdjek az életemmel... - Jólvanmá' - Válaszolom ezt cseppet sem kedvesen, aztán már hessegetem is őt ki a szobából, mintha jogom is lenne hozzá. Ami természetesen nincs. Éppen úgy ahogy neki sincs joga dolgoztatnia fizetség nélkül. Végül mégis eleget teszek a kérésének, még ha nem is nagy kedvvel, de seperc alatt szedem rendbe a szobát, hogy ne sírjon aztán a főni szája. Meg hát... szükségem van arra a kicsinyke esélyre.
Soha sem tartottam magam becsületesnek, de úgy hiszem, hogy lassan, így majd harminc éves koromra, kezd eljutni az agyamig, hogy szükségem van melóra. Ez pedig valóban sokkal jobb, mint a legtöbb lehetőségem és bizony kár lenne elszalasztani. Először érzem azt, hogy nem akarom elveszíteni a munkát, nem pedig, hogy teljes mértékben szarok bele. Éppen ezért is leszek iszonyatosan ideges... mert tudom, hogy ez a saját hülyeségem, de hülye lennék ezt bevallani. Helyette inkább csak mérges vagyok a világra mert ez mindenki hibája, csak az enyém nem. - De, az vagyok. - Válaszolok azonnal, még csak leplezni sem próbálom, valóban paranoiás vagyok. Nyilván ő is az lenne ha több, mint tíz éve az utcán és a bátyja kanapéja között vergődne, olyan emberekkel akik a szart is kivernék belőle egy falat almáért. Szóval valahol talán érthető a paranoiám. - Akkor kérek. - Adom végül a választ még mindig morcosan, de sokkal kevesebb agresszióval a hangomban, amit kizárólag annak köszönhet, hogy meglepett a kedvességével. Én pedig ritkán engedhetek meg magamnak olyan luxuscikkeket, mint amilyen a kávé is. Szóval hülye lennék ezt visszautasítani, ám mégis meg kellett bizonyosodnom arról, hogy nem fog megmérgezni. Mondjuk ebben még mindig nem lehetek biztos, de talán kockáztatni fogok...
- A fizetések valóban nem rosszak, de nyilván először el kell jutnom a fizetésig. - Mivel ugyebár nem dolgozom itt elég régóta ahhoz, hogy egyáltalán eljussak az első fizetési napig. - Arról nem is beszélve, hogy maga szerint ki fog nekem bármit is kiadni? - Talán neki könnyebb. Neki valószínűleg mindent a feneke alá raktak a szülei, az enyéim viszont még azt is kivették a seggem alól, aminek ott kellett volna lennie. - Csak annyit mondok, hogy könnyebb mondani, mint csinálni... - A mellkasom előtt keresztbe font karokkal meredek rá, még mindig nem túl kedvesen, de azért igyekszem visszafogni magam, ami valljuk be... sokkal több, mint amit általában teszek. Az egyetlen ember akivel szemben ilyesmire törekszem, az Aston lenne. Szóval örülhet a főni, kivételes helyzetben van ma.
- Ahha! - Bólintok egyet lassan, máris sokkal kivirultabb vagyok, szavai hallatán, miszerint nem keveri bele a rendőröket. Kezdhette volna rögtön ezzel is és akkor talán egészen máshogy alakult volna ez a beszélgetés. - Kösz... vagymi. - Bököm oda, de úgy, mintha ez lett volna életem legnehezebb mondata, talán még tekintetemben is fájdalom csillan, olyan iszonyatosan nehezemre esik ezt kimondani. - Basszus már megtettem, oké?! - Mordulok fel ismételten ingerülten, aztán emlékeztetem magam, hogy ennek nem most van itt az ideje. - Bocs... Rendbeszedtem a szobát mielőtt idejöttem. - Sóhajtok fel. Átkozottul nehezemre esik kontrollálni magam és a bennem viharzó érzéseket, ami nyilvánvalóan talán már az elvonási tüneteknek is betudható, de ezt természetesen neki nem kell tudnia. - Akkor most mi lesz? Maradhatok vagy sem? - Teszem fel a millió dolláros kérdést, amire ha jól sejtem a nő még csak nem is merne nemleges válasszal felelni. Na nem hibáztatom, eléggé hibbant vagyok. Bár szinte már előre látom a lelki szemeim előtt ahogyan elkezdi sorolni a feltételeket és a többi marhaságot. - Abból vehetek? - Intek az asztalán pihenő péksütis tányérra, amin minden valószínűség szerint a reggelije várakozik, amit - valószínűleg miattam - még nem volt ideje elfogyasztani. Még szerencse. Így még osztozhat is velem. Win-win szituáció.
★ lakhely ★ :
#couchsurfing
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
#job-hopping
★ play by ★ :
margaret qualley
★ szükségem van rád ★ :
53
Kedd Jún. 25 2024, 17:51
Zoey & Sora
Maradjunk abban, hogy nem sok esélyt látok arra, hogy ha valakinek arra van szüksége, hogy titokban a munkahelyén aludjon, kifizet egy elég drága bort... Távol álljon tőlem az ítélkezés, de azért ez így messze áll a realitás talajától, azt hiszem, és jobban tenné, ha ő sem tagadná, mert csak még inkább megrendül a belé vetett bizalmam. Először kölcsön vette, aztán találta... Ühüm. - Ez egyre jobban hangzik – emelem égnek a tekintetem. Ne már. – Komolyan van ember, aki az ilyen piti hazugságokat el is hiszi? – emelkedik mega. szemöldököm, ahogy karba tett kézzel pillantok le rá pont úgy, mintha egy szigorú anya épp a gyerekét szúrná le. Volt pár ilyen alkalmam a fiammal, de azért ha füllenteni próbált, ő mindig elég hamar feladta a dolgot, mikor észrevette a tekintetemen, hogy nem annyira működik ez nálam. Vélhetően már már tényleg páros lábbal rúgta volna ki, nemhogy még esélyt adjon neki, de láthatóan Zoey ezt nem annyira értékeli. Fene a jó szívemet. Egyébként egyszer biztos ez fog a sírba vinni, de... valahogy belém van kódolva, hogy segítsek annak, akinek szüksége van rá. Viszont azt nem szeretem, ha hülyére vesznek, szóval mindennek van határa és ezt láthatóan ez a lány elég rendesen próbára is teszi. Úgy terelget ki a szobából, mintha a saját kis birodalma lenne, holott egy icipici joga sincs ehhez. Mégis jobbnak látom, ha békén hagyom egy kis ideig, hogy átgondolhassa a dolgokat, míg le nem ér az irodába, így kimegyek. Pár pillanatig csak gondolkozom, hogy ez most egy álom vagy a valóság és szinte megcsípném magam...
Valószínű, hogy tényleg sokan hülyének néznek, hogy ezek után még az irodámba is beengedem... Tarthatnék attól, hogy majd engem is meglop, bár szerintem ha akarta volna, ezzel kezdi, de nem tudom, na. Egyszerűen úgy érzem, mindenkinek jár egy második esély. Mikor kávéval kínálom és rögtön gyanakodni kezd, már gyanús kezd lenni és elkezdi birizgálni a fantáziámat, hogy vajon milyen élete lehetett, ha ennyire nincs helyén sok mindenben. - Hogy iszod? – kérdezem és le is főzöm annak megfelően, ahogy kéri, majd teljes figyelmemmel felé fordulok. - Ebben igazad van, de tudod jól, hogy mennyi az annyi, mivel megbeszéltük az elején – mondom, és igyekszem megoldást találni neki erre a problémára, hogy nincs hol laknia. – Ha nagyjából egy órára megerőlteted és magadra veszed a legszebb ruhád a legszebb mosolyoddal és a lehető legjobb személyiségeddel, talán nincs minden veszve. De persze, tudom, hogy a mai világban semmi nem könnyű, én csak próbálok valamit kitalálni. – Tudom, hogy azt fogja gondolni, hogy persze, mert nekem könnyű... És igen, gondolom, hogy könnyeb, mint neki, de azért azt gondolom, hogy semmi nem lehetetlen. Arra, hogy nem hívom a rendőröket, egészen megnyugszik, legalábbis ezt veszem észre rajta. És a „kösz, vagymi” kijelentése is arról árulkodik, hogy kezd egy kicsit már normálisabban hozzám állni, ami valljuk be, nem nagy hátrány, ha konklúzióra szeretnénk jutni. Aztán a kérdésemre adott válasza újra ingerült és agresszív. Ez a nő... A tekintetem máris rávillan, amint kicsit sem úgy válaszol, ahogy én beszélek hozzá, de lágyul is a tekintetem, mikor kijavítja magát. - Nagyon jó. – Első lépésnek megteszi. Legalábbis, ha azt akarjuk, hogy tényleg ne rúgjam ki. - Nézd, Zoey... Nekem nem célom, hogy elküldjelek innen, de ez egy elég súlyos tett volt, ha azt nézem. Közhelynek hangzik, de megkárosítottad a hotelt – magyarázom neki, mert hát tényleg erről volt itt szó. A kávémba kortyolok és még kétszer meggondolom, hogy mit javaslok neki. – Ha megígéred, hogy több ilyen nem lesz és más panaszt sem hallok rád majd, akkor kapsz még egy esélyt – ajánlom fel. Nem lesz könnyű, ez biztos... és tényleg, ha lesz még egy botlása, akkor már nem fogok tudni elsiklani felette. Így is valószínű, hogy az eddiginél többet fogom ellenőrizni. Kérdésére csak bólintok és elé tolom a tányért, majd csak figyelem pár pillanatig. Lehet, hogy hülye ötlet, lehet, hogy holnap majd a fejem verem a falba, de... - Van egy szolgálati lakás, ami jelenleg üres. Ha szeretnéd, addig kiadom neked, míg összeszeded magad és nem tudsz kivenni másikat. – Hogy legyen egy kis kapaszkodója. Ha tud félretenni némi pénzt, akkor már több eséllyel indul majd másnál és nem fog rákényszerülni ilyen hülyeségekre, mint amit most is tett.
Szemforgatva adom meg magam. Nem tudok semmi mást felhozni a mentségemre, nem mintha eddig bármi működött is volna. A nő kristálytisztán átlát rajtam, én meg egyáltalán nem vagyok olyan állapotban, hogy bármi jobban elő tudjak hozakodni, de persze ezt bevallani azért nem fogom. A szemforgatás mindent elárul. Még akkor is ha szabályosan véve amúgy nem hazudtam. Azt a bort ténylegesen találtam, arra meg ő nem kérdezett eddig rá, hogy mégis hol. Ha eszébe jutott volna talán megmondtam volna neki… talán nem. Szóval magára vessen, ne rám. Ám mivel már így sem néz ki túl fényesen a jövőm, ezt a gondolatot inkább megtartom magamnak, hogy aztán kihessegethessem őt a szobából, majd pedig még ha morgolódva is, de rendet rakjak és végül az irodájában újra szembenézhessek vele.
- Tejjel. - Mondom bár még mindig nem tekintek rá túl nagy bizalommal. Még mindig nem értem miért kínálna kávéval… vagy tulajdonképpen bármivel, ha úgyis kirúgni tervez. Csak dobjon ki. Minek húzzuk egymás idejét? Ugyanakkor valahol talán megcsillan egy halvány kis reményfoszlány arra, hogy mégsem akar kivágni. - Mert mibaja van a ruhámmal!? - Nézek végig magamon, tény hogy nem vagyok úgy kirittyenve, mint ő, de örülhet, hogy nem szakadt nadrágban vagyok. Mert olyan opció is lehetne. Sőt! Aztán kezd leesni az is amit mond… vagyis úgy sejtem. - Ugye nem akarja, hogy most kinyaljam valakinek a seggét?! - Emelem meg ismételten némileg a hangom, ugyanakkor igyekszem még mindig tartani magam, elvégre épp azt mondta, hogy nincs minden veszve. Nincs minden veszve, csak esélyesen azt akarja, hogy valakinek benyaljam magam, vagy bocsánatot kérjek, vagy ki tudja mit. Az nem én leszek. A-aa! Ezt a gondolatot remélhetőleg olyan gyorsan fogja elfelejteni, mint amilyen gyorsan jött neki.
Szavai hallatán mosolyogni kezdek, holott magam sem vagyok biztos benne, hogy ezt most komolyan gondolja, vagy esetleg viccel velem. Vaaaagy például csak beugratós kérdés? Merthogy mindketten pontosan tudjuk, hogy ilyesmit nem tudok megígérni. - Hát most őszinteséget akar vagy sem? - Kérdezek vissza egy kicsit magasabbra húzott szemöldökkel, elvégre korábban még az őszinnteségről meg bizalomról hápogott.. - Tudjuk jól, hogy ilyesmit nem ígérhetek. - Sóhajtok fel. - Talán megígérhetem, hogy nem fogok beköltözni meg kölcsönvenni dolgokat… de semmi panasz? - Húzom el a szám, mert ismerem már annyira magam, hogy tudjam, hajlamos vagyok egy-egy kirohanásra főleg ha nem épp vagyok a magam ura. Hazudni meg nem akarok. Akármilyen meglepő is, de ha már ő hajlandó korrektül járni el velem, talán én is megtehetem ugyanezt. Aztán megkínálom magam a péksütiből, biccentek is egyet neki, ezzel kifejezve hálámat neki, majd meghallva az ajánlatát, félrenyelek és kis híján meg is fulladok. - A mi? - Szólalok meg még mindig köhécselve. - Mégis mi a jó büdös francért ajánlana ilyesmit fel nekem!? - Értetlenül, ugyanakkor meglepetten bámulok rá. És tényleg fogalmam sincs miért tenne ilyesmit, elvégre nem érdemeltem meg. Miért ilyen kedves hozzám? Nagyon nehezemre esik elhinni, hogy nincs semmi hátsó szándéka… Őszintén. - Azt ugye tudja, hogy akkor sem lesz pénzem a bérleti díjra amíg nincs fizetés? - Dőlök kicsit előrébb a székben, mintha kész lennék üzletelni vele, holott nem túl sok ajánlatom van. Igazából csak a jóakaratára számíthatok. És számítok is.
★ lakhely ★ :
#couchsurfing
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
#job-hopping
★ play by ★ :
margaret qualley
★ szükségem van rád ★ :
53
Szer. Júl. 24 2024, 14:19
Zoey & Sora
Azt kell mondjam, hogy meglehetősen sokat fejlődtem, ugyanis az évek határozottan megedzettek itt a hotelban. Annyiféle különös emberrel és történettel találkoztam már, hogy azt két kezemen képtelen vagyok megszámolni, és ami azt illeti, ha Zoey négy-öt évvel ezelőtt érkezik ezzel az incidenssel, azt hiszem, kérdés nélkül penderítem ki az ajtón. Azóta viszont sok mindenen keresztülmentem már, volt már jó és rossz időszakom egyaránt, de most a rossz után talán éppen egy jó szériám jön, így valamilyen szinten tényleg szerencséje van. Na meg nem biztos, hogy el tudnék számolni a lelkiismeretemmel, mert mégiscsak ott bujkálna a kétely bennem, hogy elképzelhető, hogy az utcára tettem ki ezt a nőt. - Nincs semmi bajom a ruháddal – ingatom meg a fejem, miközben hozzátöltöm a tejet a kávéjához. – Csak azt mondom, hogy egyszerűbb a dolog, ha összeszeded magad arra a kis időre minden tekintetben, hogy pozitív benyomást kelts. Az emberek szívesebben adnak ki albérletet annak, aki tökéltes képet fest és ha már ránéznek, az sugárzik róla, hogy bizony minden hónapban ki fogja tudni fizetni a lakbért – magyarázom neki. – Ne érts félre, ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha én is ilyen helyzetben lennék, kirittyenteném magam amennyire csak lehet. – Nem lealacsonyítani akarom, tényleg nincs bajom a ruhájával és megsérteni sem szeretném. Ezek csak általános tények, amik komolyan veendők, ha ki akar venni egy lakást. Ha. - Én semmit sem akarok, csak javasoltam egy-két tippet, amit vagy megfogadsz vagy nem, mindenesetre az nem megoldás, hogy itt húzod meg magad sajnos. Megteheted, de akkor nem sok fizetést fogsz látni, sőt... – A személyzet sokszor tisztában sincs azzal, hogy mennyibe kerül itt egy éjszaka, de nem lenne szerencsés kiszámolni, hogy a fizetésük hány éjjelt tudna lefedni. Próbálkozom dűlőre jutni vele, de valljuk be, nem a legkönnyebb ez a küldetés. A kérdésére az én szemöldököm is a magasba szökik és inkább a kávémba kortyolok, mielőtt bármit is reagálhatnék erre. Megköszörülöm a torkom és tanácstalanul ingatom meg a fejem. - Legalább arra tegyél ígéretet, hogy meg fogod próbálni, az istenért – emelem égnek a tekintetem. – Hogy igyekezni fogsz... – teszem hozzá, ahogy aztán visszavezetem rá a tekintetem. Semmi sem kötelező igazából, felőlem önszántából is azt mondhatja, hogy nem akarja megpróbálni és akkor végtére is, nem én rúgtam ki, hanem ő lépett. De miért tenne így? Látom, hogy nagyon is meglepődik az ajánlaton, amit tulajdonképp nem is csodálok, hiszen csak egy hülye tesz ilyet, mint jelenleg én, de talán megszelídül ettől egy kicsit, vagy nem is tudom, mit várok. Nem egy nagy luxus az a lakás, alig van bútorozva, de arra, hogy legyen hol aludnia és meghúznia magát, arra tökéletes. - Hogy szedd össze magad és állj a saját lábadra. Üres most, mint mondtam is, teljesen mindegy, hogy így ketyeg vagy benne lakik valaki. A bérleti díj az itt dolgozóknak minimális, de rendben leszünk, ha kifizeted magad után a rezsit – magyarázom neki, hogy miként tudnánk áthidalni a problémát. – Azt meg majd úgyis a fizetés után kell fizetni. Viszont nem tudom garantálni hónapokig vagy egy évig, igazából az lenne a legjobb, ha közben tényleg elkezdenél keresni másikat, de addig legalább van hol laknod. – Szerintem ez egy jó üzlet, de persze nem teljesen ingyen szeretném odaadni neki. – Ha ezt elfogadod, akkor tényleg meg kell ígérned, hogy oda fogod tenni magad, Zoey – veszem ki a fiókból a szolgálati lakásunk kulcsát, ami nem messze van a szállodától, és az asztallapra csúsztatom. Rajta áll, hogy elfogadja-e vagy játssza a szúrós sündisznó szerepet továbbra is, ez már nem az én reszortom.
Pozitív benyomást keltsek? Most ugye csak viccel? Szerinte én tudok pozitív benyomást kelteni és csupán egy kis kicicázás szükséges hozzá? Hát nem mondom, érdekes képzelgései vannak, ennek pedig hangot is adok egy kisebb felhorkanással. Rajtam egy szép ruha nem segítene. Legfeljebb ha mellé szappannal mosnám ki a számat is, meg papírzacskót húznék a fejemre, szóval az arcomra kiülő reakciókat sem látná senki. Az meg úgy már elég érdekes egy megjelenés lenne. Na meg az sem árt ha az embernek pénze is van a laskásra… kaucióra. Tartós munkája. Én meg valljuk be, egyikkel sem pont rendelkezem és nem is hibáztatok senkit amiért nem bízik bennem annyira, hogy kiadjon nekem bármilyen sötét kis zugot is. Tisztában vagyok azzal, hogy nem érdemlek semmit sem. Pontosan ezért is lep meg a főnökasszony reakciója, hiszen már rég ki kellett volna dobnia innen. Én magam sem értem miért próbál meg segíteni ehelyett, ugyanakkor igyekszem nem panaszkodni. Túlzottan. - Miért akar annyira segíteni? Most komolyan? - Teszem fel végül a millió dolláros kérdést ahelyett, hogy a meglátásaimat mondanám el neki. Valószínűleg okosabb azokat nem megemlíteni.
A bizalmatlanságom ismételten kiül az arcomra, ahogyan az értetlenségem is, ami most nem azért jelenik meg mert nem érteném amit mond, sokkal inkább mert nem értem miért mondja azt amit. Nem tudom felfogni, hogy miért akart valaki segíteni nekem, aki nem is ismer. Nem családtag, még csak nem is barát… sőt épp most loptam meg. Számomra felfoghatatlan ez az egész. - Megígérem na! - Vágom rá némileg felháborodottan. Tényleg el kell döntenie, hogy mit akar. Őszinteséget vagy sem. Korábban még arról hablatyolt, hogy legyek őszinte, most meg ígéreteket akar kierőszakolni belőlem. Olyanokat amiket valójában megígérni nem tudok, dehát bassza meg. Ő akarta!
Aztán szinte teljesen elképedve hallgatom amit mond. Hirtelen még magam sem tudom, hogy mit tudjak felelni neki, köpni-nyelni nem tudok, csak meredek rá akárcsak egy idióta. Végül az egyetlen dolog amit tenni tudok, az egy bólintás. Még mindig felfoghatatlan számomra, hogy mégis miért alakult így, de… nem panaszkodom. Jó üzlet ez nekem. Megtarthatom a munkát és még egy olcsó lakást is kapok mellé. Eskü megfogtam az isten lábát. - Értem. - Nyögöm ki nagy nehezen, még mindig teljesen lesokkolódva. - Megpróbálom. - Ismét bólintok. Kiül az arcomra a meglepettség, már az is bőven jelzi ezt, hogy szótlan vagyok. Hogy alig tudom mit mondjak, egyszerűen ténylegesen elvitte a cica a nyelvem. Csak meredek most az asztalra csúsztatott kulcsra. Nem nyúlok rögtön érte, mert várom a “de”-t vagy valamiféle gúnyos nevetést, a csattanót, bármit. De semmi sem jön. A kulcsról lassan és bizalmatlanul emelem fel a nőre a tekintetem, aztán vissza, majd pedig megismétlen ezt a mozdulatot. - Ez most akkor komoly? - Kérdezem végül egy hosszas hatásszünet után, mikor végre visszahozza az a macska a nyelvem. - Ilyen egyszerűen? Nem kell aláírnom semmit? - Nem kell eladnom neki az egyik vesémet, meg semmi? Mondjuk az egészségi állapotából meg az ivási szokásaimból kiindulva, valószínűleg nem az én vesémre lenne szüksége egyébként sem.
- Szabályok? Azok gondolom vannak? - Teszem fel végül a következő eszembe jutó kérdést, mert aligha tudnám elhinni, hogy semmi szabályozás nem lenne. Már azon kívül, hogy meg kell próbálnom összeszedni magam, jól viselkedni és blablabla. Végül mikor elkezdem elhinni, hogy ez valóban megtörténik, egy lassú mozdulattal indul meg kezem a kulcsok felé, hogy aztán azt tenyerembe fogva bámuljam meg. Még soha nem volt saját otthonom. Nem is tudom mit kezdjek most ezzel.
★ lakhely ★ :
#couchsurfing
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
#job-hopping
★ play by ★ :
margaret qualley
★ szükségem van rád ★ :
53
Hétf. Szept. 02 2024, 23:35
Zoey & Sora
Látszik a lányon, hogy nem hiszi el magáról, hogy tudna pozitív benyomást kelteni, márpedig én száz százalékig biztos vagyok abban, hogy ez nem így van. Az arca nagyon szép, az alakjával sincsen semmi probléma, az öltözködés pedig ugyebár csak pénz kérdése szinte. Oké, emellett azért egy kis stílusérzék sem árt, de ha erről van szó és ezen múlik, esküszöm, hogy segítek neki kiválasztani egy bizalomgerjesztő outfitet. A stílusa persze azért hagy némi kivetnivalót és azon nem sokat tudok én csiszolni, de nehogy már azt mondja nekem, hogy nem képes megemberelni magát a cél érdekében legfeljebb húsz percig. Főleg, ha nagyon kell neki. Nem létezik, hogy nem tud egy picit színészkedni emiatt. Zoey kérdésére halványan elmosolyodom, ugyanis a választ még én magam sem tudom, így lassan ingatom meg a fejemet. - Talán nem gondoltam át eléggé, bár nagyon bízom benne, hogy nem fogsz csalódást okozni, de... nem tudom. Nem szeretek embereket csak úgy magukra hagyni, ha látom, hogy ezzel csak lökök rajtuk egyet a szakadék felé – magyarázom neki őszintén, ami bennem is éppen most kezd megfogalmazódni. – De! – emelem fel a mutatóujjam hirtelen, és rá is kapom a tekintetem. - ... Ez nem jelenti azt, hogy el vagyok ragadtatva ettől a mai történéstől, sőt, mi több, komolyan fejbe kéne magam kólintani, de azt hiszem, még egy esélyt mindenki megérdemel – szívom be mélyen a levegőt. Mind hibázunk, de nem ítélhetjük ezért halálra a másikat, nemde? Mindennél jobban bízok abban, hogy Zoey nem fogja kihasználni a jó szívemet ezúttal, mert az valahogy nem esne jól a lelkemnek... Nyilván. Az ígéret ugyan nem hangzik túl őszintén tőle, de majd pár nap után úgyis látom, hogy mi a helyzet, talán rá is nézek majd a lakásra, hogy nehogy valami hülyeséget csináljon, mondjuk... kiadja bérbe valakinek, vagy valami hasonló. Láttam én már karón varjút, nem kell nekem bemutatni olyan embereket, akiknek nem lehet a szavára adni, mégis... Kicsit reménykedem, hogy most Zoey majd rácáfol a dolgokra. Ha mégsem, akkor adtam magamnak egy pofont. - Komoly – bólintok lassan, miközben tekintetem az övébe csúsztatom és próbálok olvasni belőle valamit, bár eköré a nő köré akkora fal van húzva, hogy azt én semmi esetre nem fogom tudni lerombolni. Maximum egy sor téglát. - Dehogynem – emlékeztetem magam is, hogy alá kell írnia azért. – Írunk egy szerződést nyilván, azért annyira én sem bízom az emberekben, hogy ne tegyem. – És ezt most minden személyeskedés nélkül mondom, habár tudom jól, hogy ha úgy adódik, a szerződéssel sem fogok sokra menni. A francnak sincs kedve perelgetni, meg végig járni egy ilyen hercehurcát, de tényleg, talán nem lesz rá szükség. Figyelem, ahogy végül elveszi a kulcsot az asztalról és a kérdésére bólintok. - Vannak szabályok, igen, ez is benne lesz a szerződésben. Alapvetőek. És betartandók... Nem szeretném, ha a harmadik napon az irodám ajtaján kopogtatna a szomszéd, hogy például irdatlan bulik folynak mellette, vagy hasonlók. A lakóközösség itt elég régi, megszokott és... nyugis. Szóval a béke érdekében túl nagy hangoskodás, ha nincs, az nem probléma – mondom el neki a legfőbb kérést, majd kiiszom az utolsó kortyot a kávéscsészéből és az órámra pillantok. - Azt hiszem, a fiam hamarosan jön be, akkor ő megmutatná neked, hogy hol találod a lakást pontosan, nekem lesz egy tárgyalásom, szóval nem érek rá. A szerződést viszont előkészítem. A műszakod végén még úgyis bent leszek, gyere majd és akkor átolvashatod és aláírhatod. – Remélem, hogy nem csinálok nagy hülyeséget és remélem, hogy ez segíteni fog neki ahhoz, hogy kikecmeregjen ebből a kényszerből, ami nyilvánvalóan fennáll nála. Ha mégsem sikerül, akkor is, az én lelkibékém már a helyén van. - Élj a lehetőséggel, Zoey – pillantok rá, mielőtt még kinyitnám neki az ajtót, mert most tényleg nincs több időm már. Talán szerény próbálkozás ez részemről, de mégis, valami azt súgja, hogy nem fog átverni. Ha mégis, magamra vessek...
Szinte visszhangzanak fülemben a szavai, miszerint reméli, hogy nem fogok csalódást okozni. Hát... beállhatna a reménykedők sorába, vannak egy páran és sajnálatos módon a legtöbben mindig csalódnak a végén. Én maga vagyok a csalódás. Ám mégsem kötöm ezt a nő orrára, inkább csak elhúzom a szám és oldalra pillantok, hogy még véletlenül se mondjak semmit. Jól tudom, hogy azzal csak magam alatt vágnám a fát és elvenném magamtól még ezt az apró esélyt is. Egy esélyt amit majdhogynem egy vadidegen nő ad nekem. Kétségtelen, hogy nem tudom hova tenni a helyzetet, nem értem miért teszi, fogalmam sincs, hogy mi viszi erre rá. Sajnálat? Tényleg nem tudom, de mindenképpen belém szorul a szó, már a meglepettségtől is, egyszerűen szóhoz sem jutok. Csak pislogok rá miközben beszél, még ahhoz sincs energiám, hogy a szavába vágjak, vagy valami marhaságot kinyögjek és igen... ez a némaság abszolút nem vall rám.
- Köszönöm! - Mondom ki végül bizonytalanul, de még magamat is meglepve... őszintén. Nem tudom mi mást mondhatnék. Valójában nem szokásom köszöngetni semmit sem, ugyanakkor kevesen is adnak okot rá, ezért sem tudom miként kezeljem ezt a szituációt. Nem bízom benne teljesen, még mindig azt gondolom, hogy ennek még lesz valami hátulütője, valami módon vissza fogja még velem fizettetni, de az most mindegy. Lényegében nincs hova mennem szóval bármi jó. - Szerencsére nincsenek barátaim szóval nem fogok házibulikat csapni. - Elengedek egy keserű mosolyt. Valójában tényleg minden barátot már elmartam magam mellől, vagy cserben hagytam, vagy ők hagytak cserben mert elegük lett az élősködésből szóval... ja.
- Rendben. - Bólintok csak még mindig totálisan sokkolódva, miközben megbámulom a kezemben tartott kulcsot. Először észre sem veszem, hogy a főni már nagyban áll és szeretne már kitessékelni. Na nem hibáztatom őt ezért! Aztán némileg ügyetlenül ugyan, de felkelek és a kinyitott ajtó irányába indulok. - Élek, na! - Szólalok fel ingerültebben, aztán mégis elengedek egy bocsánatkérő vállvonást, de basszus... Hányszor mondja még ezt el? Vagy legalábbis valami hasonló szöveget. Még szép, hogy élek a lehetőséggel, ezt mondania sem kellene! Lehet hogy kicsit őrült vagyok, de hülye azért még nem. Még. Mindenesetre hozzám illő illetlenséggel, köszönés vagy bármi nélkül sétálok végül ki az irodából és szinte hitetlenkedve meredek magam elé, hogy egyáltalán a saját lábamon sétálhatok ki és nem rendőrök visznek. Vagy hogy egyáltalán munkám van még... meg hirtelen lakásom is lett. Azt a kurva!