-A gondolkodásod, tesó, kikezdhetetlen.-röhögök bólogatva. Hát ezt jól megfejtettük együtt, hogy nem jó ötlet annak a szeme láttára kavarni valakivel, aki igazán tetszik. Mondjuk igazából a háta mögött sem lenne ez okos húzás... szerintem. Ez előző kurva nagy bakim is arról szólt, hogy igazából ki akartam ugrasztani a nyulat a bokorból, hogy vajon tényleg zavarná-e hogy mással kavarok, csak hát jó szokásomhoz híven kissé nagyobb pofont sikerült adnom a szarnak, mint eredetileg terveztem. Na mindegy. Már kibékültünk Mills-el és tudom is, hogy igenis többet akar tőlem barátságnál. Mi a faszért baszta volna fel ennyire, ha nem.. -Öhm.... erre úgy válaszolnék, hogy még nem fújták le.... ami nem garancia arra, hogy még emlékeznek arra, hogy terveztek bulit tartani, de reméljük a legjobbakat. Szétcsaphatnánk magunkat úgy istenesen.-vonom meg a vállaimat mielőtt leparkolnék. Az egész könnyed faszakodás, amit eddig műveltünk olyan bazi nagy fordulatot vesz, hogy nem hinném el, ha nem lennék itt. Végignézem a nem túl baráti fogadtatást majd eltűnik a legalja épületben a haverom, én pedig azon gondolkozom, hogy vajon meddig várjak mielőtt rendőrt hívok.... de az is idő lenne mire ideérnek, én meg már lassan úgy bestresszelek, hogy batman szerepe tűnik a legszimpatikusabbnak és próbálom magam felszívni, hogy Eddie után megyek. Hála az égnek mielőtt bármi faszságot tehetnék megjelenik és mi már indulunk is innen a rákba, mert egy másodperccel se akarok többet itt lenni a kelleténél. Jó szokásomhoz híven kurvára nem bírom ki szó nélkül, így egy rövid kocsikázás után leparkolok, hogy válthassunk a történtekről néhány szót. -Igen, baszd meg, tesó, tudni akarom.-bólintok. Legalább egy valaki tudja már a halála valódi okát, amikor könnyek között temetjük ezt az idiótát. Szájtátva hallgatom és jobb híján zsigerből tenyérrel akkorát verek a mellkasára, amekkorát csak bírok és a pólón keresztül még így is visszacsíp a bőre. -Te mekkora egy idióta fasz vagy. Nem nézel filmeket baszd meg? Mindig így indul... kis csomagok... aztán kicsit nagyobb csomagok lesznek, majd egy fél tonna kokain lesz rádragasztva a reptéren, aztán azon kapod magad, hogy egy mexikói drogbáró lábujját szopogatod. Idióta barom.-dörzsölöm meg a homlokom. -Eddie! Ha megdöglesz... én úgy megverlek, hogy még a túlvilágon is érezni fogod! Ezt kurvára megígérem!-sóhajtok újra becsatlakozva a forgalomba a kocsimmal. Faszomat már.
Vigyorogva, a fejemet ingatva hallgatom a szerencsétlen haveromat, aki azt sem tudja, hányadán áll a csajjal, aki tetszik neki. Elbénázta a dolgokat, ez nem kérdéses, de szerintem még nincs minden veszve. Meggyőződésem, hogy Mills féltékeny, és ezt közlöm is vele, aztán megint röhögök a felháborodásán, amiért „az ördögöt festem a falra”.
- Hát figyelj, nálad sosem lehet ezt tudni... - vonok vállat, miközben már tömöm befelé a hamburgerem maradékát. - Na jó, tényleg jobban jársz, ha nem kavarsz mással a csaj orra előtt, úgy nehezebb melléfogni – teszem hozzá kicsivel komolyabban, miután lenyelem az utolsó falatokat is. Közben még mindig van egy szórakozott mosoly az arcomon, ami újra kiszélesedik, amikor Jessica és a vele való kalandom kerül szóba. Mi tagadás, az a lány se semmi! Mondjuk ezt bárki megmondhatja, aki akár csak egy pillantást vet rá. Igazi nehézsúlyú bombázó, és nem csak kinézetre észveszejtő. Jóízűen elnevetem magam Tommy megkönnyebbülését látva. Mintha bármilyen hatással lehetne rá, ha Jess kevésbé lenne jó az ágyban... De amúgy ja, értem. Fordított helyzetben én is ugyanígy drukkolnék neki.
- Jah, ez elég valószínű – bólogatok arra, hogy szex lesz a hétvégi program is. Nem nagyon bonyolítjuk túl a dolgokat. Persze ettől még lehet, hogy előtte összefutunk valahol egy buliban, de aztán úgyis abba az irányba menne a dolog. - Tényleg, amúgy tudsz valamit arról, hogy azt a péntekre tervezett bulit végül megtartják-e az ikrek? - Bobby és Tod ilyen szempontból tök kiszámíthatatlanok. Viszont ha ráveszik magukat, hogy végig is vigyenek valamit, amibe belekezdtek, kurva jó partikat össze tudnak hozni.
Ahogy a környék változik körülöttünk, úgy válik egyre egyértelműbbé, hogy lassan megérkezünk. Nem is kell látnom a navigációt, hisz már felismerem az épületeket. Mire befutok a leszállítani kívánt csomaggal, Jim és a többiek már türelmetlenül várnak, és ettől kicsit neccesnek tűnik a helyzet az első néhány pillanatban, de azért végül sikerül zökkenésmentesen letudni a feladatot. Jó, igazából a gyomrom még kicsit görcsben van, ahogy elhagyom a kocsmát, hogy visszatérjek a parkolóba, de már legalább letudtam a dolgot. Csak aztán ahogy visszaülök a kocsiba Tommy mellé, a levegőben azonnal szinte tapintható a feszültség, és ebből máris érzem, hogy itt még lesz mit tisztázni. Az orrnyergemet masszírozva szívom be mélyen a levegőt, és várom a pillanatot, hogy nekem szegezze a kérdést, de az nem jön túl gyorsan. Először csak kocsikázunk egy ideig síri csendben, ettől viszont csak tovább nő bennem fokozatosan a feszkó. Aztán ahogy félrehúzza a kormányt, és leparkolunk az út mellett, majd a zene is elhallgat, már tudom, hogy most jön a számonkérés.
- Tesó... Biztos tudni akarod? - nézek rá a homlokomat ráncolva. De komolyan.... Nem hagyhatnánk ezt annyiban? Nyilván érezheti, sejtheti, hogy ez olyan dolog, amibe úgysem akar belekeveredni. Bár mondjuk ha már ennek ellenére is rákérdezett, gondolom a történtek után tényleg mondanom kéne valamit.
- Jó nézd... Elég szarul állunk anyagilag, oké? Szóval néha muszáj ezt-azt bevállalnom, főleg mert amit a diákmunkákból kapok, az mondhatni kurva kevés. Szóval Bill... a szomszéd, akivel korábban találkoztunk a lakásunknál, ő néha így kisegít egy kicsit. Nem csinálok mást, csak olykor leszállítok egy-egy csomagot, és ennyi... Nem nagy ügy. - Azt sem kell tudnom, mi van a csomagokban. Nyilván sejtem, de akkor sem tartozik rám. És jóval többet perkál, mint amit mondjuk a kávézóban fizetnek.
Or maybe I'm different,
and maybe my ADHD got me trippin'
And maybe I'm just everything that you missin', yeah
★ családi állapot ★ :
I shouldn't have fallen in love with HER
It's been nothing but trouble 'til now I shouldn't have fallen in love at all
But I couldn't stop myself
What gives her the right to tear up my life? How dare she be so perfect?
What did I do to deserve this?
high school student, bass player, intern architect
★ play by ★ :
Maxence Danet-Fauvel
★ hozzászólások száma ★ :
146
★ :
Re: Tommy & Eddie | mi casa es su casa
Hétf. Aug. 28, 2023 2:16 pm
eddie and tommy
“Life is short. Break the rules.”
Mindenkinek kell egy barát akinek a "szerelmi" élete egy komplett szarlavina és ezt a szerepet én nem szándékosan, de úgy tűnik magaménak tudhatom. Mondanám, hogy ez a sors keze, de igazából a saját fasz ötleteim és gondolataim sodornak örökké ebbe a helyzetbe és még csak azt sem tudom, hogy hogyan állíthatnám meg. Mármint most Mills-el tényleg nem akartam ilyen mocskosul elbaszni a dolgokat, de a jelek szerint valami Isten adta érzékem van hozzá a szerencsefaktorról már inkább ne is ejtsünk egyetlen szót sem. -Ugye? Szerintem is.-bólintok egyetértve. Ha pedig féltékeny az azt jelenti, hogy tényleg többet akar tőlem a barátságnál, csak abban nem vagyok biztos, hogy mennyire lenne szabad ebbe a részbe belemerülni vele. Mármint, hogy vacak, hogy tényleg akarom őt, de emellett Mills a barátom is. Faszom. Egyébként nem tudom mi a francnak túráztatom ennyit ezen magam, hiszen ha úgy alakul a helyzet, akkor aligha fogok racionális, átgondolt döntést hozni, hanem szokásomhoz híven egyszerűen teszek majd valamit, aminek a következményeivel együtt kell majd élnem akár tetszik akár nem. -Ember!-pillantok rá megforgatva a szemeimet. -Ilyet ne is mondj, mert a kibaszott ördögöt fested vele a falra.-ingatom meg a fejemet majd visszahúzom a tekintetem az útra. De igaza van egyébként. Jobb ha nem bonyolítom tovább a helyzetet felesleges kavarásokkal, főleg ha Eddie jól látja a helyzetet és Mills tényleg féltékeny. Akkor az sem segít a helyzeten, ha nem egy rokonával szűröm éppen össze a levet. A hamburgereket rágva kicsit elcsendesedünk, bár a zabálás még sosem tartott minket vissza, hogy morzsákat köpködve sztorizzunk tovább, de szerintem mindkettőnknek kell néhány perc, hogy kiélvezzük az ízeket. Úgy közli velem, hogy végre megfektette Jess-t mintha azt mondaná, hogy nézett egy filmet. Ember. Ilyen dolgokat nem lehet csak ilyen hanyagul közölni a másikkal. Oda-vissza kapkodom a tekintetem közte és az út között és a tekintete mindent elárul. Szóval megérte a csaj.... elismerően bólintok néhányat jelezve, hogy nagyon is értem. -Hála a kibaszott égnek.-könnyebbülök meg, amikor szavakkal is megerősíti, hogy tényleg nem volt szar menet. -Szóval szex lesz a program hétvégén is. YOO.. tesó. Kurva jó.-bólogatok lelkesen tele szájjal. -Akkor csak élvezd ki amíg lehet. Még úgyis annyi dugható jó nő vár rád..-vonom meg a vállaimat. Kár is ennyi idősen elköteleződni túlságosan. Mindenki csak kavar és szórakozik. Ha Eddie időben lelép és nem Jess un rá, akkor az kifejezetten jót tenne a hírnevének, bár nem mintha ő ezzel olyan mérhetetlenül sokat törődne. Leparkolom a kocsit és lehúzom az ablakot. -Oké, haver..-bólintok és megeszem a maradék néhány falatot a hamburgerből, de közben a tekintetemmel követem Eddie-t. Mi a faszomba keveredett ez a hülye....? Ahogy a srác elkapja a pólóját a biztonságiövemért nyúlok és kicsatolom, hogy ki tudjak szállni, ha kell. Amilyen gyorsan lett kellemetlen a hangulat olyan gyorsan kezd is el enyhülni és végre elengedi a srác a haveromat, így én is ki merem ereszteni végül a sóhajt, amit eddig bent tartottam a tüdőmben. Mondanám, hogy ezzel meg is nyugszom, de nem, főleg, hogy el is tűnnek a szemeim elől. Honnan kellene tudnom így, hogy segítségre van-e szüksége? A percek csiga tempóban haladnak és már kint állok a kocsinak támaszkodva a hátammal. Őszintén nem szeretnék bemenni oda, de ha nem jelenik meg Eddie 5 percen belül, akkor megteszem. Már éppen rávenném magam, hogy elinduljak amikor Eddie megjelenik egyedül, így vissza is ülök a kormány mögé. Takarodjunk el innen, de rohadt gyorsan. Kitolatok a parkolóból és meg sem szólalok csak vezetek, igazából azt sem tudom, hogy merre, de szükségem van néhány percre. Nem is tudom hány sarkot teszek meg mire meglátok egy helyet ahova félrehúzódok és kinyomva az addig lelkesen daloló rádiót Eddie felé fordulok. -Mi a faszomba keveredtél?
Nagyon szívesen terelem Tommyra, és az ő szerelmi életére a szót, megkímélve ezzel mindkettőnket a problémásabb témáktól, amiről igazán egyikünk sem akarhat beszélni. Meg amúgy is érdekelt, mi a helyzet a csajjal, akit már nem egyszer emlegetett. Úgy tűnt, Mills több lesz a számára, mint a legtöbb lány (vagy srác), akikkel max egyszer-kétszer kavar, aztán tovább is lép. Úgy tűnt... de hát most ki tudja, mi lesz belőlük a bénázása után. Mármint én tökre megértem, és komolyan gondolom, nem tudhatta, hogy pont a csaj bátyját sikerült megtalálnia. De ettől még ismerjük el, amilyen vicces, legalább olyan gáz a szitu. De talán ő is bejön ennek a Millsnek épp eléggé ahhoz, hogy tovább tudjanak lépni ezen az igencsak ciki incidensen.
- Áááá, tutira féltékeny – kúszik széles vigyor az arcomra. Mi másért lenne problémája azzal, ha Tommy másokkal tölti az idejét? Jó, most így szívás, ami történt, de ha ennek ellenére is ilyen kéréssel állt elő a lány, akkor ebből még lehet valami. - Amúgy, ha még tényleg szeretnéd befűzni, már csak azért is biztonságosabb, ha nem kavarsz előtte mással, nehogy legközelebb valami kuzinját szedd fel – röhögök megint, mert nem tudom megállni. És haverként amúgy is kutya kötelességem viccet csinálni a dologból, és kicsit szívni a vérét.
Néhány percre beugrom a hamburgereshez, hogy kicsit feltankoljak magunknak, mielőtt átgurulnánk Queensbe. Aztán amíg legyűrjük az első falatokat, kicsit lelassul a társalgásunk. Bár igazából nem esik nehezünkre tele szájjal, rágva beszélgetni sem. Mindenesetre előbb leküldöm a falatot, mielőtt rátérnék a saját új híreimre.
- Haveeer... - kezdenék bele, hogy leírjam, mennyire határozottan NEM volt unalmas a dolog Jessicával, de kábé eddig jutok, mert erre nem is igazán vannak szavak. Úgyhogy ezt így megpróbálom konkrétabb leírás nélkül lekommunikálni Tommynak egy sokat mondó pillantással, ami mellé még elégedetten bólogatok is. - Szóval... jah, nagyon messze volt az unalmastól – teszem azért hozzá. De aztán, ahogy megkérdi, akkor jól alakulnak-e a dolgok, már csak megvonom a vállam. - Hát, nekem úgy tűnik, ő is szívesen tölti velem az idejét, és tegnap este már a hétvégi programomról érdeklődött – árulom el egy féloldalas mosollyal, de aztán megint megvonom a vállam. - Viszont ettől függetlenül nem hiszem, hogy túl komolyan gondolná, úgyhogy én sem teszem. - Rápillantok a navigációra közben. Közeledünk. Mondjuk ez már a környékből is lehet látni; nem valami bizalomgerjesztő. Ez tény. Egy külsőleg kissé lepukkant motoros bár a cél, egész pontosan annak parkolója.
- Szerintem te... nyugodtan várj meg itt, mindjárt jövök úgyis. - Mint egy lehetőséget, úgy vezetem fel, de a tekintetem inkább azt üzeni: mindkettőnk érdekében maradj a kocsiban a seggeden, léci. Aztán megindulok a bejárat felé, de mielőtt elérném, Jim, a 20-as évei végét taposó, kissé tagbaszakadt srác, akivel találkoznom kell, éppen kilép rajta.
- Eddie? Bazd meg, korábbra vártunk!
- Tudom, volt egy kis kavarodás... - kezdenék bele, és mentegetőzve felteszem mindkét kezem.
- Kavarodás, mi? Na ne mondd! - Elkapja a pólómat a nyakam alatt, és ránt rajta egyet, miközben másik keze mutatóujját fenyegetően az arcom elé tartja. - Errefelé nem szeretjük a kavarodásokat, de ezt már tuti sejtetted, úgyhogy kurvára ne szórakozz velem, kölyök!
- Oké, bocs, nem lesz ilyen többet. Eskü! - Még mindig mentegetőzve tartom a karjaimat, és lopva a kocsi, illetve az abban ülő felé pillantok, majd némileg kelletlenül benyúlok a belső kabátzsebembe. - Elhoztam a cuccot, itt van a...
- Ne itt! - lefogja a kezemet, de végül elenged, és miután már-már barátságos mozdulattal megveregeti a vállamat, befelé terel a bárba, azon belül is az irodába. Elsétálunk néhány nem túl kedves arcú fickó mellett közben, de már látásból a többségüket ismerem, ezért nem fosok tőlük úgy, mint első alkalommal. Próbálok is magabiztosnak látszani végig, minden percben, persze épp csak annyira, ami még nem bosszantja fel őket. Jim ellenőrzi a csomagot, annak súlyát meg tartalmát, aztán egy borítékot nyom a kezembe, és már mehetek is. Az egész nem tart tovább negyed óránál. De azért, amikor kilépek az ajtón, vissza a parkolóba, megállok egy pillanatra, hogy kifújjam az addig bent tartott levegőt. - Na ez ennyi volt. Mehetünk is – jelentem ki, mikor beülök újra az anyósülésre, de módszeresen kerülöm Tommy pillantását.
Or maybe I'm different,
★ családi állapot ★ :
★ play by ★ :
Maxence Danet-Fauvel
146
★ :
Szer. Ápr. 19, 2023 9:25 am
eddie and tommy
Eddie a legjobb barátom, ez azonban nem jelenti feltétlen azt, hogy mindent el kell mondania nekem még akkor is ha lehet, hogy jobb lenne ha tudnék arról, hogy szarban van. Mégsem érzem azt, hogy jogom lenne hozzá, hogy sarokba kényszerítve vallassam ki arról, hogy mégis mi történik, hiszen lehet, hogy pont az ellenkezőjét érném el annak amit szeretnék. Vele pedig nem akarok balhézni. Fontosabb az, hogy tudja számíthat rám amikor segítségre van szüksége ezért is ajánlom fel, hogy szívesen elviszem bármilyen ügyben is van éppen dolga, bár sejtésem azért van. A kocsiban hamar kezdünk el oldódni, hiszen bőven van mit meséljek amivel megdöbbenthetem és még ki is röhöghet abszolút jogosan, hiszen már én sem tudok mást tenni, mint nevetni a saját nyomoromon. -UGYE?-csattanok fel megkönnyebbülten. Végre valaki megérti. Bár én tényleg maximálisan megértem Mills kiborulását, de lehetett volna erősebben enyhítő körülmény a tudatlanságom még akkor is ha a tetteim alól nem is mentesít fel teljesen. Na mindegy. Ez van. Már megcsináltam a hülyeséget utólag pedig könnyű okosnak lenni. Azért örülök, hogy legalább Eddie napját feldobtam ezzel és nekem is könnyebb a lelkem, hogy valakinek elmondhattam. -Nem hát.. ott raktam össze a képet, hogy miért kezdett el olyan furán viselkedni..-rázom meg a fejemet. Nem tudom mi lett volna a jobb, ha még a buliban a fejemet veszi vagy így ahogyan történt. Egy széles vigyorral a képemen bólintok néhányan jelezve, hogy a kávé jogos volt akármennyire is kellemetlen volt abban a pillanatban. -Hát.. ööö.. félig? Nem tudom. Igazából csak nehezményezte, hogy ugyan együtt megyünk el szórakozni én viszont előbb vagy utóbb, de szinte mindig valaki mással távozom vagy éppen csak elcsapom az időt. Szóval nem kérte így kimondva, de egy kicsit talán mégis..-azt hiszem. Tök nehéz ám a csajok burkolt jelzéseit olvasni, amikor sokszor még az sem veszem észre, ami éppen kiszúrja a szememet, de azt hiszem, hogy ezt sikerült jól értelmeznem, hiszen csak sikerült a végére megállapodásra jutnunk. -Nem. Azt hiszem nincs.-bólintok végül. Elküldhetett volna a francba is, de inkább igyekeztünk kompromisszumot kötni, hogy mindkettőnk számára élhető legyen a folytatás. Intek neki, hogy menjen nyugodtan addig pedig a telefonomba merülve pörgetem egy kicsit az instát, hogy néhány csinos pofin elidőzve elcsapjam az időt amíg Eddie bent van. A kelleténél talán jóval többet időzök Mills lapján miután szembejött velem az egyik képe, de amikor a haverom visszatér a lezárom a készüléket és a zsebembe csúsztatom, hogy még véletlen se kapjon rajta, hogy egy csajra csorgatom a nyálam. -Köszkösz.-vigyorgok rá miközben átveszem tőle a szajrét. A kóla a pohártartóban landol és kibontom a hamburgert amíg ő ellenőrzi a címet. Amikor minden a helyén elindulok. Tudok enni vezetés közben is. Az autó úgyis automata, szóval szabad az egyik kezem. A fejemmel aprókat bólogatva a zene ütemére vágunk neki a folytatásnak. Megjegyzésére hangosan felnevetek. -Akkor valami unalmasat, Rivera!-nevetek éppen csak rápillantva egyébként meg az úton tartom a tekintetem. Amikor újra megszólal hálát adok az égnek, hogy éppen üres a szám, mert különben biztosan megfulladnék, hogy ezt a hírt nem sorolja az izgalmas hírek közé. -YOOO! Ez a beszéd.-lököm meg a vállát a könyökökkel egy kicsit, hiszen a kezem tele van a szendviccsel. Szinte büszke vigyor telepszik a képemre, mintha bármi közöm lenne ahhoz, hogy ez összejött neki. -Mondd, hogy nem volt unalmas..-pillantok rá kíváncsian az egyik piros lámpánál. Az olyan lányok, mint Jess nem lehetnek unalmasak. Az olyan kiábrándító lenne, bár lehet, hogy annak a csajnak még ezt is szívesen elnézi az ember, hiszen bőven kemeríti a nehézbombázó fogalmát. -Szóval jól alakulnak a dolgok..?-kérdés vagy kijelentés nem tudom. Lógva hagyom a levegőben a megerősítésig.
Hálás vagyok Tommynak, hogy nem frusztrál pluszban még a kérdéseivel. Egyébként sem szívesen beszélgetnék vele a részletekről. Mármint... nyilván így is sejti, hogy nem csak az van, amit elmondtam neki, hanem a háttérben akad más is, csak valószínűleg ő sem igazán akar tudni róla. Épp elég lesz, amit esetleg ma látni fog. Mert igen, sokat köszönhetek Billnek, az életemen túl is. Megtanított gitározni, és bunyózni is, és szerzett nekem gyors, egyszerű melókat, ha gyorsan kellett egy kis pénzt keresnem. Feladatokat, amik nem teljesen veszélytelenek, de amikről én sem tudok sokkal többet, mint amit az orromra kötött, legfeljebb találgathatok. De tisztában vagyok vele, hogy jobb nekem, ha nem tudok többet annál, mint amit muszáj. Néha elviszek ide-oda egy-egy csomagot (próbálva nem tudomást venni arról, hogy azok mit tartalmaznak), felveszem a pénzt, ami jár érte, és végül átadom Billnek. Vagy olykor elkísérem Billt valahová, ha kell. És nem, nem vagyok hülye, de nagyon határozott terveim, céljaim vannak a jövőre nézve, és ehhez olykor több befektetés kell, mint amit anyám rá tud szánni. Bár valószínűleg inkább a belét is kidolgozná, ha tudna a mellékes pénzkereséseimről, de kösz, ne! Így is több, mint eleget tesz értem.
Mindenesetre Tommy elcseszett szerelmi élete jóval érdekesebb és szórakoztatóbb, mint az én otthoni helyzetem, úgyhogy sokkal szívesebben beszélek arról. - Hát tényleg jól beletenyereltél. De nem tudhattad... - vonok vállat, mikor már tudok röhögés nélkül beszélni. Arra azért újra elvigyorodom, mikor elismeri, hogy Millsnek és a tesójának is jó génjei vannak. Vannak ilyen testvérpárok... gondolom. Ismerek ilyeneket. Na nem mintha valaha rá akarnék mozdulni Tommyra. Mi ketten nem ugyanabban csapatban játszunk. De attól még tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy elég népszerű mindkét nem körében. Lita pedig... Na igen. Kár, hogy olyan balfaszra pazarolja az idejét, mint Rick.
- Várj... nem is mondta el, hogy mi a gond, amíg nem láttad őt a tesójával? - kerekednek el a szemeim. Ez a sztori egyre jobb. És kínosabb. - Hát mi tagadás, azt a jegeskávét valószínűleg tényleg megérdemelted - nevetek újra, ahogy elképzelem a jelenetet. - Ő kérte ezt tőled? Hogy ne mozdulj rá senkire, amikor együtt buliztok? - Ez a részlet viszont egész érdekesen hangzik. Lehet, hogy mégsem cseszett el mindent teljesen? Mármint ez a Mills csak nem kérne ilyet tőle, ha tökre hidegen hagyná őt a haverom. - Akkor csak nincs minden veszve, nem? - pillantok felé felvont szemöldökkel.
- Na, mindjárt jövök - szállok ki a kocsiból, mivel a sikeres elnavigálásomnak hála közben megérkezünk a hamburgereshez. Hozok mindkettőnknek egy sajtburgert, meg egy-egy kólát is. Visszatérve rögtön Tommy kezébe is nyomom a saját részét, a többit a kezemben egyensúlyozva szállok be vissza a kocsiba. Aztán még egyszer ellenőrzöm a navigációt, hogy biztos célba vezessen bennünket Queensben. Majd zenét is keresek a rádión, de csak olyan hangerőn, ami mellett még tudunk beszélgetni.
- Mit meséljek? Az én életem közel sem ilyen izgalmas, Kershaw – harapok a sajtburgerembe egy farkasvigyor után. De amint lenyelem a falatot, azért kibököm az igazat, mert nekem is vannak ám híreim. - Igazából... a hétvégén szexeltünk Jessicával. Meg azóta még egyszer – vonok vállat lazán, mintha nem is lenne olyan nagy dolog, hogy kavarok az iskola egyik legdögösebb csajával. Persze ez a dolog köztünk tényleg nem komoly. A Jess félékkel, gondolom, sosem az. Azt meg kurvára nem fogom közölni vele, hogy a lány inkább csak figyelem elterelés a számomra, hogy ne a húgán járjon az eszem, meg a seggfej pasiján, akinek két naponta kedvem lenne betörni az orrát.
Or maybe I'm different,
★ családi állapot ★ :
★ play by ★ :
Maxence Danet-Fauvel
146
★ :
Szer. Márc. 29, 2023 1:32 pm
eddie and tommy
Jobbnak látom, ha nem faggatózok. Tudom, hogy már így is kicsit kivan attól, hogy itt vagyok annak ellenére, hogy előttem tényleg nem kellene semmit takargatnia, hiszen nem sok dolog tudna éket verni közénk.. ez azért nem olyan nagy dolog mintha... mit tudom én kavart volna a húgommal. Az, hogy itt vagyok szerintem sokkal inkább segíti, hogy közelebb kerüljünk egymáshoz, hiszen talán ez volt az egyetlen olyan dolog, ami láthatatlanul, de egy kicsit mégis ott lebegett a fejünk fölött, hogy valamikor meg kellene lépni. Kicsit fura, hogy látott már teljesen lealjasodva az alkoholban és mégis azt gondolta, hogy majd ennyi miatt én fogom elítélni őt. A mi kis kalandunk folytatódik Queens irányába, legalább én is gyakorlom egy kicsit a vezetést a forgalomban, bár sok problémám nincs a legtöbb esetben csak inkább a lelkesedésem hiányzik, de majd lehet a rutinnal ez is megváltozik. A hamburgerezés eléggé csábító. Bármikor tudok enni szóval azonnal lecsapok a lehetőségre. Követve az utasítását indulok el a kajálda irányába közben pedig el is jön az ideje, hogy színt valljak oltári nagy botlásomról. Érzem a döbbenetet a hangjában, de amikor felnevet én sem tudok máshogyan cselekedni vele nevetek csak éppen én kínomban egy kicsit. -Hát látod, hogy mégis. ÉN vagyok rá az élő bizonyíték.-kissé hitetlenkedve csóválom meg a fejemet. Még én is nehezen hiszem el, hogy tényleg sikerült ennyire beletenyerelnem valamibe. -Súlyosan jók a gének.-bólogatok hevesen bár valószínűleg nem annyira illik, de Eddie előtt ezt nem fogom szégyellni. Fordulok ahol ő mondja. -Egy darabig csak fura volt a dolog aztán egyszer a bátya hozta el a találkozóra és akkor raktam össze a képet. Hát eléggé összekaptunk. Képen öntött egy jegeskávéval, amit valószínűleg tökre megérdemeltem. Utána összefutottunk a parkban és akkor azt hiszem nagyjából sikerült megbeszélni a dolgainkat és megállapodtunk, hogy amikor vele megyek bulizni, akkor nem megyek rá senkire. Ezt a részt még nem tudom, hogy hogyan tudnám betartani.-tovább mesélek neki miközben meg is érkezünk az étteremhez. Leparkolok, hogy gyorsan beszaladjuk. -Egy sajtburger jöhet.-bólogatok, bár alapvetően nem szeretném ha bármire meghívna, de van egy olyan érzésem, hogy ez most nem lesz vita tárgya. -De egyébként hidd el próbáltam megmagyarázni, hogy ha tudtam volna a rokoni szálat, akkor biztos nem mozdulok rá a srácra, de gondolhatod, hogy ez mennyit javított a helyzeten.-elhúzom egy kicsit a számat. Hát semmit nem segített tényleg nagyon megbántottam. Viszont ennek alá kellene támasztania a teóriámat miszerint tényleg fontos vagyok neki. Vagy legalábbis voltam, addig a buliig. -Na de ebből elég. Te mesélj már valamit, hogy ne csak az én hangomat kelljen hallgatnod. Hallod te azt eleget a próbákon.-rávigyorgok.
Nem várt fordulatja ennek a napnak, a hétnek, az egész hónapnak, hogy Tommy ennyi idő után végre láthatja, hogy hol lakom. Sosem volt titok, vagy tabu közöttünk, hogy anyagilag milyen hatalmas különbség van köztünk, de más ezt tudni, és más a saját szemével látni. Ők Litával szinte egy palotában laknak, ahol minden drága, a legmodernebb, és bejárónők, házvezetőnő, szakácsok, meg ki tudja még milyen alkalmazottak lesik minden kívánságukat. Pontosan olyan személyek, mint az anyám, aki szobalányként ugyanúgy kiszolgál másokat. És nem állítom, hogy szégyellem azt, ahonnan jöttem, ahol élek, amiben felnőttem, hisz, gondolom, ennek köszönhetően lettem az, aki vagyok. Valaki, aki szívós, kitartó, céltudatos, aki gyakran szenvedéllyel tesz dolgokat, aki nem hagyja egykönnyen, hogy átverjék (valószínűbb, hogy én szedek rá másokat). De már amikor megindultunk Bronx felé, tisztában voltam vele, hogy most egy olyan oldalamat ismerheti meg, láthatja személyesen is, amit a barátságunk eddigi bő két éve alatt még nem volt alkalma. Azt, aki itthon vagyok, a szerény otthonunkban, az egyszerűen berendezett szobámban, a papírvékony falak között, ahol már az első öt percben bemutatkoznak a szomszédok veszekedéssel, szitkozódással. Szóval nem véletlenül voltam ideges. Bár Bill felbukkanására még én sem számítottam. Igazán, őszintén hálás lettem volna, ha ezt a jelenetet kihagyhattuk volna, és nem hoz ilyen kínos helyzetbe. Érdekes, hogy anyám előtt sosem engedi meg magának ezt a hangsúlyt. Egyébként tényleg kedvelem Billt, sok mindent köszönhetek neki, és fontos nekem a barátságunk, de vannak ezek a pillanatok, amikor elég kellemetlen tud lenni ez a kapcsolat. És annyival könnyebb lett volna, ha Tommynak nem ezt az oldalát mutatja be, és nem hoz olyan helyzetbe, hogy magyarázkodnom kelljen. Főleg mert Tommy ismer már annyira, hogy tudja, legalábbis sejtheti, nem a teljes igazságot mondtam az imént. De van annyira jó barát, hogy ezt mégse vesse a szememre. Egy megkönnyebbült sóhajjal veszem tudomásul, hogy nem kérdez és nem mond mást, egyszerűen csak rábólint arra, hogy elvisz Queensbe. Így azért mégis csak egyszerűbb, gyorsabb, és minden esély megvan rá, hogy még időben oda is érjek a csomaggal a célba. Hálás vagyok Tommynak ezért is, és amiatt is, hogy hagyja a beszélgetésünket visszakanyarodni az előző témához. Egyébként is jobban érdekel, amit ő akar mesélni, mint hogy én magyarázkodjak neki tovább.
- Nem kell ehhez navigáció, itt van nem messze egy hamburgeres, majd én mondom az utat. Egyelőre csak egyenesen - válaszolok, miközben már újra a kocsiban vagyunk, én pedig éppen bekötöm a biztonsági övemet. Aztán őszinte érdeklődéssel fordulok felé, amikor végre elkezdi elmesélni nekem, hogy mi is volt az, amit annyira csúnyán elbaszott a csajjal, aki tetszik neki. Hát mit is mondjak? Ezt tényleg ritka durván elcseszte. - Ezt nem mondod komolyan! - kerekednek ki a szemeim, de közben röhögök. - Bocs, tudom, hogy ez neked nem vicces, elég kínos lehetett, de... Ember, ilyen pech nem is létezik! Nagyon vonzó génjeik lehetnek. - Tartom fel magam elé védekezőn a kezem, de nem tudom megállni a kéretlen megjegyzés, és újabb nevetés nélkül. Ez a sztori elképesztő. - Itt a kereszteződésnél balra - szúrom közbe. - Na és aztán mi történt? Mármint tippem az volna, Mills tuti jól kiakadt, de... Ezzel akkor vége is? Vagy ki tudtad magyarázni? Itt megint balra, és aztán ott lesz jobbról - mondom közben megint az instrukciókat. Aztán lassan már meg is érkezünk, tényleg nincs messze, három-négy saroknyi távolságra mindössze. - Te kérsz valamit? - Ha már nálunk még egy-egy üdítőt sem tudtunk meginni nyugodtan, a minimum, hogy fizetnék valamit, ha kér.
Or maybe I'm different,
★ családi állapot ★ :
★ play by ★ :
Maxence Danet-Fauvel
146
★ :
Csüt. Márc. 09, 2023 8:39 am
eddie and tommy
A hozzám hasonló anyagi helyzetbe született iskolatársaimmal ellentétben engem sosem érdekelt, hogy a baráti körömben ki milyen helyen lakik vagy éppen mennyire vastag a pénztárcájuk. Nekem mindig a személyiség volt az első, hiszen nem a bankszámlájukkal kell beszélgetnem, hanem magával az emberrel. Eddiebe pedig több emberség, kitartás szorult, mint szerintem az egész osztályunkba együtt. Ezért kedvelem őt. Nélküle a banda se tartana sehol, hiszen én sem arról vagyok híres, hogy túl sokáig tudok egyetlen dologra koncentrálni. Ezért is kerültem ismételten szar helyzetbe az egyetlen lánnyal, akinek van potenciális esélye arra, hogy a barátnőmnek nevezzem, de hát jó szokásomhoz hívem már most nem olyan sima az ügy. Ez pedig teljes mértékig nekem köszönhető, de talán majd Eddienek lesz egy-két jó ötlete, hogy hogyan is menthetném a dolgot. Meg lehet ezt még menteni egyáltalán? Mielőtt válaszolhatnék a nekem szegezett kérdésére megzavarnak minket. Huhh. Hát így legalább van időm megfogalmazni a fejemben, hogy hogyan is meséljem el neki, hogy mekkora gyökér voltam. Legalábbis én azt hittem, hogy lesz erre kapacitása az agyamnak, de teljes mértékig leköt az ajtónál folyó párbeszéd annak ellenére, hogy nem szeretnék turkálni a magánéletében, hiszen semmi jogom nincs hozzá. Óvatosan próbálok érdeklődni, hogy rendben vannak-e a dolgok annak ellenére, hogy kicsit sem úgy hangzott az előző beszélgetés, mintha így lenne. Csak bólogatok néhányat a válaszára, bár nem győzött meg kifejezetten a dolog. -Értelek.-hagyom rá a dolgot bár az előbbi párbeszéd nem tűnt annyira apa-fia beszélgetésnek, inkább mintha a főnöke lett volna, de inkább csak egy könnyed mosolyt varázsolok az arcomra, hogy ne érezze azt, hogy magyarázkodnia kell nekem. -Akkor menjünk.-ha valamit meg akar még osztani velem tudja, hogy megteheti, hiszen köztünk marad, de feszegetni nem akarom a dolgot. Már így is eleget stresszelt azon, hogy itt vagyok a lakásban. A kocsiban ülve a mobilba beütöm az általa elküldött címet és felrakom a készüléket a mobiltartóba, hogy végig kényelmesen lássam. Annyira lekötött a lakásban kialakuló helyzet, hogy szinte el is felejtettem, hogy Millsről akartam vele beszélgetni, de így hogy újra bedobja a témát ismét az említett lány uralja a gondolataimat. -Ja. Ja. Mills.-bólintok és azonnal megjelenik egy bárgyú vigyor a képemen. Most jön a vallomás ideje, hogy mekkora fasz voltam. -Haver nagyon elbasztam.-rázom meg a fejemet hitetlenkedve még én is pedig én hoztam magam ilyen helyzetbe még akkor is ha nem volt teljesen szándékos a dolog. -Akkor nyomd át légyszi a navigációt, hogy valami kajáldába vigyen, vagy mondd, hogy merre menjek.-nem ismerem a környék adottságait, így rá fogok hagyatkozni ebben. -Szóval Mills. Haver...-tartok egy kis szünetet.-Elmentünk bulizni és féltékennyé akartam egy kicsit tenni, hogy megnézzem tényleg van-e az ő részéről is kémia. Úgyhogy. Hát ismersz. Megcsókoltam valakit. Egy srácot, aki szerencsétlenségemre a bátya volt. Fingom se volt róla.-vallom be neki, hogy mit is csináltam.
A kezdeti feszkó viszonylag hamar elillan, miután látom, hogy Tommy egész hamar otthon érzi magát nálunk. Ez a bronxi kiruccanás a részéről már váratott magára egy ideje, de most már komolyan örülök, hogy végre itt van, és saját szemével is láthatja, honnan származom. Mert egyrészt, igen, elég szívás csórónak lenni, főleg mikor a Browningban nap mint nap láthatom, hogyan élnek mások, de másrészt, ettől függetlenül is, büszke vagyok anyámra, amiért kevésből is igazi otthont tudott csinálni nekünk, egyedül, többnyire segítség nélkül. Nyilván ezek olyan nyálas dolgok, amikről vele nemigen beszélgetnék, de attól már vagyok annyira érett, hogy lássam, ez nem kis dolog, és tudjam értékelni. Főleg mióta szinte minden szabad hétvégémet melózással kell töltenem.
- Igaz, igaz, Millie - bólogatok, mert így már tényleg rémlik a csaj neve. Míg Tommy válaszol a kérdésemre, én a Sunkistemet iszogatom, majd a fejemet csóválva teszem azt le a pultra. - Elbasztad? Máris? Ne már! - röhögök, de azért csak úgy... együttérzéssel. De hát bakker, hogy tudta máris elszúrni, mikor még szinte semmi sem volt közöttük? Mármint tudtommal még csak ismerkedtek. Ez szerintem már művészet. - Mit műveltél? - Hajolok előre, vele szemben a pultra könyökölve. Erre tényleg kíváncsi vagyok.
- Szavad ne feledd! - Intek Tommynak, miután a csengő, és Bill dühös hangja félbeszakít bennünket. Legszívesebben tudomást sem vennék róla, de a pasas egyértelműen a tudomásunkra hozza, hogy látott bennünket megérkezni, és nem volna ajánlatos a hülyét játszani vele szemben. Szóval ajtót nyitok, felkészülve egy alapos lecseszésére. Majd miután távozik, a barna csomagot pedig a dzsekim belső zsebébe rejtem, kétszer is mély levegőt veszek, mielőtt átsétálnék Tommyhoz a nappaliba.
- Persze, minden oké - bólintok magabiztosan, de szerintem ismer már annyira, hogy lássa rajtam, ezzel inkább csak nyugtatni próbálom őt is, magamat is. - Ha el tudnál vinni, az szuper lenne. Kösz. Queensben van az úticél amúgy, mindjárt át is küldöm... Ami pedig Billt illeti... Az egyik szomszédunk. Ő... kicsit olyan, mintha az apám lenne. - Mondjuk annak lehet fiatal, mert kábé harmincas lehet, de nagyjából anyámmal egyidős, szóval... Na mindegy. - Vagy mint egy mentor. Tőle tanultam gitározni és bunyózni is, meg ilyenek. És általában nem ilyen ideges, csak... Sokszor segít ebben-abban, szívességeket tesz, cserébe én is neki, aztán most... megfeledkeztem valamiről, amit megígértem neki – vonok vállat. Nem akarom teljesen kommentár nélkül hagyni az iméntieket, az olyan hülyén jönne ki, Tommyval amúgy is általában tényleg őszinte vagyok. Amennyire lehet. Szóval próbálom úgy megmagyarázni a szitut, hogy közben ne mondjak semmi olyat, amit nyilván ő sem akarna hallani igazán. Közben intek a fejemmel, hogy induljunk is akkor, és már a lakásajtóra fordítom rá a kulcsot, amikor újra megszólalok.
- Szóval... mi a helyzet Millievel? Róla akartál beszélni? - Egyrészt biztonságosabb terelni a szót arról, ami a zsebemben lapul, másrészt amúgy is vissza akartam térni erre a témára. - Útközben megállhatnánk valahol venni egy hamburgert – jegyzem meg megnézve a mobilom kijelzőjén, hány óra. Szerintem annyi még beleférne az időnkbe. Csak mert most jövök rá, hogy farkaséhes vagyok.
Or maybe I'm different,
★ családi állapot ★ :
★ play by ★ :
Maxence Danet-Fauvel
146
★ :
Csüt. Jan. 12, 2023 10:15 pm
Örömmel elfogadom Eddie italválasztását, de az az igazság, hogy bármilyen cukros üdítő most megfelelne. Szinte egy mozdulattal megiszom az egészet mielőtt még neki kezdenék a Millie sagának. Nem mintha Eddievel nem lehetne bármit megbeszélni. Mindig jó hallgató és bármilyen nőügyet mesélek el neki soha se akad ki. Persze sejtem, hogy ő is tudja, hogy Mills egészen más téma. Nem is hiába, hogy róla egészen más sztorikat meséltem, mint amiket a többi lányról szoktam egy-egy buli után. – Millie.. Nem, most már nem hiszem, hogy fogom látni az edző teremben. Vagyis egy ideig tutira nem. Szóval sajna azt hiszem egyetlen egy buliba se jönne el velem…Elbasztam. – Eddie sokkal okosabb nálam, így ő ilyen marhaságot tuti nem követett volna el. Kettőnk közül ő az agy, a gondolkodó és a szervező. Komolyan szerintem kettőnk közül ő sokkal többre fogja vinni. Vannak céljai az életben, és olyan képességei amivel egész New York a lábai előtt fog heverni. Nem szoktam irigykedni emberekre, mert én teljesen meg vagyok elégedve az életemmel, de úgy gondolom, hogy Eddie Riverában jobban kell nyomotékosítani, hogy igen is kurva menő Eddie Riverának lenni. Én például jelenleg sokkal bizonytalanabb vagyok a jövőmmel kapcsolatban. Azt se tudom, hogy mit akarok kezdeni magammal. Igazából soha se tudtam. Egyetlen egy stabil dolog az életemben az a banda, de valljuk be az is inkább Eddie munkájának a gyümölcse. Ő tartja egybe, és miatta működik a gépezet. Persze azt is tudom, hogy nem minden százas körülötte. Nem most jöttem le a falról. Nem tudok semmi terhelőt, csak az emberek össze-vissza pletykálnak a suliban minden féle ügyről. Én úgy gondolom, hogy ezek csak olcsó pletykák, amikkel Eddie sikereit próbálják aláásni. Szóval én inkább most arra gondolok, hogy egy teljesen más közegbe jár suliba (nem szeretem az önámítást, ez így van) és az anyja is egyedül neveli. Nem lehet egyszerű így. Ez a hely pedig nem manhattan, amit nagyon is hallok bármennyire is próbálok nem figyelni a beszélgetésre. Oh shit mibe keveredtél Riviera? Nem akarok rákérdezni a csomagra, mert nagyon jól tudom, hogy nincsen közöm hozzá, de azért kicsit aggódok. – Ugyan semmiség, bárkivel megeshet az ilyen – rakom el a telefont mintha azt nyomogattam volna eddig, pedig az az igazság, hogy ugyan ott zárom be az instagrammot, ahol megnyitottam. – Minden rendben? – Nem akarok tolakodó lenni, mert tényleg semmi közöm az egészhez. Eddi élete, Eddie dolga.– Hallottam, hogy valahová el kell menned pár órán belül. Vigyelek el? – Már megint valamibe beleütöm az orromat, amibe nagyon nem kellene. – Úgy is még beszélnék veled egy-két dologról. – Talán ha elmondom neki a teljes sztorit Millieről, akkor tud segíteni rendbe rakni a dolgokat. Max meghallgat és elmondja mekkora egy farok vagyok. Az is segítség lenne.
Enyhe szorongással irányítom befelé Tommyt a lakásunk épülete előtti parkoló szabad helyére. Már így is van némi bűntudatom, amiért rávettem, hogy fuvarozzon már haza, miután a gitárom nélkül nem tudtunk próbát tartani. Nem mintha tervben lett volna, hisz az elmaradt műszakom szülte a lehetőséget. De ez most mindegy. A lényeg, hogy pontosan tudom, mennyire hálátlan dolog lehet New Yorkban kocsival közlekedni. Na, nem mintha saját tapasztalat volna. Legalábbis saját autó híján egyelőre nem sok alkalmam volt volán mögé ülni, de attól még tudom, hogy ebben a városban a közlekedés egy rémálom. De amikor épp nincs csúcsforgalom, még mindig egyszerűbb és tempósabb kocsival, mint a buszon vagy metrón zötyögve, másokhoz préselődve, millió átszállással hozni-vinni a gitáromat. Na, ebben viszont már bőven van tapasztalatom. Szóval a haverom segítőkészségének kihasználása miatt érzett bűntudatra jön még a szorongással vegyes izgatottság is amiatt, hogy két év után látni fogja, hol lakom. Hogy mennyire más körülmények között nőttem fel, mint ő. Amit nyilván tudott eddig is, de azért más ezt a saját szemével látni. Nekem is más volt. A Browningba kerülésemkor először szembesülni azzal, hogy mit jelent kurva gazdagnak lenni a csóróléthez képest. Ég és föld. Persze, tudom, hogy van ennél sokkal lejjebb is, ahogy azt is, hogy ez nem fog közénk állni. De ettől még nem tudom csak úgy levetkőzni az érzést, hogy most szembesülhet a valósággal, egy eddig nem egészen ismert oldalammal. Bár tagadhatatlanul segít, hogy Tommy láthatóan szinte rögtön otthon érzi magát nálunk. Legalábbis erre következtetek abból, amilyen gyorsan kényelembe helyezi magát az ágyamon.
- Hogyne, Kershaw! - legyintek röhögve, a fejemet ingatva a függönyökre tett megjegyzése miatt. - Mert nálatok te szoktál szín- meg szabásminták közöt válogatni? - replikázom, de közben abszolút hálás vagyok azért, hogy igyekszik ugratással oldani a feszkót, ami ezek szerint jobban érezhető rólam, mint gondoltam. Átvándorolunk a konyhába, hogy itallal kínálhassam. Mondjuk Mountaindew pont nincs, de citromos Sunkist akad, úgyhogy abból ki is veszek a hűtőből két dobozzal, és az egyiket Tommynak csúsztatom a pulton.
- Mondd már, mi a helyzet azzal a csajjal, akiről a múltkor meséltél? Megint ott volt az edzőteremben? - Ahová én nem szoktam vele tartani, mert olyankor általában nyakig vagyok valamelyik diákmunkámban, és amúgy sem pazarolnám a pénzemet annak a puccos helynek a bérleti díjára, amikor dobozok pakolásával is elég jól lehet izmokat szedni magamra. Na meg a Bill-lel közös edzéseinkkel is a helyi sportklubban, két sarokra innen. De azért kíváncsi lennék a lányra, akiről már nem egyszer olyan áradozva beszélt. Mármint próbálja ő úgy előadni, hogy semmiség, de jobban ismerem már annál, hogy ezt bevegyem. - Elhívhatnád a szombati gigre, Matthewsék bulijára... - Sajnos nem igazán tudunk belemerülni a témába, mert nagyon hamar megzavarnak bennünket, és elég gyorsan egyértelművé válik számomra az is, hogy ki próbálja épp ránk törni az ajtót. Ez így pedig elég kellemetlen szitu, de nem tehetek mást, mint hogy ajtót nyitok. Főleg mert ha nem teszem meg, akkor előbb-utóbb a szomszédok is felsorakoznak majd mögötte, hogy egymás után nyírjanak majd ki a hangzavar miatt.
- Jövök már! Hali, Bill! Figyelj, most nem igazán alkalmas, vendégem van - jelentem ki, amint az ajtót nyitva megpillantom a fickót, és a hátam mögé is tekintek jelzésképpen, így láthatom, amint Tommy elfoglalja magát a nappaliban. Mondjuk ettől még épp elég kicsi ez a lakás, hogy mindent halljon, amit itt beszélünk, hacsak nem kezdünk suttogni. Ami éppen annyira kínos volna. - Őszintén: pont leszarom. Úgy volt, hogy ma elviszed a csomagot Jerry-éknek, és... - Az nem holnapra volt megbeszélve? - Nem, az kurvára ma volt. Nem egész két órán belül ott kellene lenned vele, különben... - ezúttal ő is vet Tommy felé egy futó pillantást. - Tudod... - Két órán belül? Nem tudná valaki más...? - Ne szórakozz velem, kölyök! Tudod, hogy ez nem így megy! - Persze, hogy tudom. Idegesen dörzsölöm meg a tarkómat. Még jó, hogy ezt a műsort nem anyám előtt adja le, bassza meg! - Jól van. Megoldom. Csak add ide – tartom a kezem, és már kapom is a nagyobb tenyérnyi, barna papírba csomagolt cuccot, ami ezzel az ő kabátja belső zsebéből az enyémbe vándorol. - Ne hagyj cserben! - Nem mondok mást, csak bólintok, és bár sokat köszönhetek a férfinek, most mélyet sóhajtok, mikor végre becsukhatom utána az ajtót. Bár a gond ezzel még nincs letudva, sőt. Ha az érkezéskor éreztem némi bűntudatot amiatt, hogy ide rángattam Tommyt, hát most egyenesen seggfejnek érzem magam, amikor visszatérek hozzá. - Bocs az előbbiért... Szóval... az van, hogy úgy tűnik, egyelőre mégsem tudunk próbálni, és... Gond lenne, ha máris visszaindulnánk? Adódott egy.. elég sürgős elintéznivaló...
Or maybe I'm different,
★ családi állapot ★ :
★ play by ★ :
Maxence Danet-Fauvel
146
★ :
Kedd Okt. 11, 2022 7:54 am
számomra a világvégén
1.
Igazából utálok vezetni a városban. Nem is értem, hogy miért van autóm. Meg kellene tanulnom néha nemet mondani a szüleim ajándékainak és kicsit átgondolni, hogy tényleg szükségem van e az adott dologra. Itt persze nem az autóval van gond. Az nagyon pöpec. Sőt magával a vezetéssel sincsen nagyobb gondom. Na de a várossal… Az borzalmas. Nem vezetésre való helyszín (sok az idióta, kevés a hely) és be kell vallanom, hogy csak azért ajánlottam fel a sofőrködést, mert éppen a telefonomon játszottam és nem figyeltem oda mit is mondok miközben Eddie próbálta megszervezni a hazamenetelét. Aztán csak nem mondhattam vissza. Szóval így araszolhattunk át Bronxba. Egy örökké valóság volt. Úgy hogy még nem is volt csúcsidő. Csak még így is jóval gyorsabban oda értünk mintha Eddie tömeggel ment volna, így egyszer sem akartam nyavalyogni. Jézus. Ő komolyan ennyit utazik minden nap a suliba? Nekem egy téli reggelen még az a pár sarok is megterhelő tud lenne. Jó eddig is tudtam, hogy Eddie Bronxba lakik, csak hát a városrésszel való kapcsolatom kimerül annyiba, hogy mikor átmegyünk az északi szomszédokhoz síelni abba az irányba hagyjuk el a várost. Igen, 16 évesen még nem jártam Bronxba. Igen, nem voltam még a legjobb barátom lakásán. Mert gondolom abban laknak. Fura lenne egy ház Bronxba – kvázi egész New Yorkban az lenne. Eddig nem volt alkalmam ide jönni, mert földrajzilag eléggé “arrébb” esik minden helyszíntől ahová járunk. Legtöbbször nálam vagyunk, talán egy kajáldába vagy mikor muszáj a suliban. Szóval Manhattanben. Ide pedig kvázi eddig felesleges lett volna eljönni. A sok idióta a suliba Eddie lakását valami szétomló épületnek szeretni beállítani a gázai övezet közepén, ahol 15 ismeretlen ember él egy kis fürdőszobában. A valóság ettől nem is állhatna távolabb. Persze annyira nem néztem körül, mert fura lett volna,de rögtön elkapott az otthonosság érzete. Nálunk gyakran érzem úgy, hogy valójában csak egy szállodai lakosztályban élünk. Túl nagy rend és tisztaság van mindig a kiszolgáló személyzet 0-24 órás szakadatlan munkája miatt. Ami jó meg minden, csak néha tényleg megnéznék a kanapén egy összegyűlt plédet, vagy egy ott felejtett bögrét az asztalon. Pörgök egyet a szobájába, hogy nagyjából felmérjem a terepet, majd azzal a lendülettel le is dőlök az ágyára. AUCH. Még Eddie matraca is kényelmesebb, mint az enyém. Most már muszáj lenne kicserélnem. A polcokon pont olyan könyvek sorakoznak, amit el tudok képzelni a kezében és olyan poszterek lógnak a falakon, amiket én is szívesen felragasztanék a szobámban, ha engednék. Csak hát a méregdrága tapétára nem szabad, meg az “összhatást” is rontaná – bármit is jelentsen ez. – Persze szívesen megnézném, ahogy elmondod hogyan választottad ki a falak színéhez passzoló függöny anyagot. – Látom, hogy ideges valami miatt és ezért próbálom oldani a feszültséget egy kis igazán magas szintű poénnal. Mondanám neki, hogy nem kell semmi, de ő már el is húzta a csíkot anélkül, hogy válaszolhatnék rá. – Jó akkor egy mountaindew talán még is csak jöhetne – szólok utána, majd pattanok fel, mert nem akarok egyedül maradni a szobában. Dörömbölésre reagálva akaratlanul is felszökik a szemöldököm. Erős férfi hang és egy még erősebb kéz. Na nálunk ilyen soha se tudna megtörténni. Talán, mert a recepciós olyan fazont tuti nem engedne fel az emeletünkre, aki így akarna betörni hozzánk. Most menjek inkább vissza a szobába? – Azt hiszem keresnek. – szólok neki idegesen nevetve. Miért érzem azt, hogy nagyon nem kellene most itt lennem? Gyorsan kiutat keresek, így inkább a nappali és azon belül is a kanapén célzom meg. Nem hiszem, hogy részt kellene vennem a kettőjük közötti beszélgetésbe, így inkább a telefonomba mélyedek bele. Vagyis próbálnék, mert valójában csak vakon pörgetem az instagramot és inkább arra figyelek, hogy mi is történik az ajtónál. Biztosan csak egy ideges szomszéd.
Úgy volt, hogy dolgozom ma délután. Aztán kiderült, hogy az az idióta elszúrta a beosztást, már megint, de persze csak az után kell megtudnom, hogy felbukkantam a kávézóban. Mintha jobb dolgom nem lenne, mint utazgatni oda-vissza Manhattan és Bronx között. De ha már így alakult, úgy gondoltam, jó volna valami hasznossal tölteni a felszabadult időt, szóval felhívtam Tommyt, hogy ha ráér, mi lenne, ha finomítanánk még egy kicsit azon a dalon, amit a múltkor együtt írtunk? Azt hiszem, mindketten egyetérthetünk abban, hogy még nem tökéletes. Kár, hogy későn kapcsoltam, hogy ehhez viszont jól jönne a gitárom is, ami otthon van, Bronxban, természetesen. Szóval mégis csak mehetek megint haza. Tommy persze jó barátként azonnal felajánlotta, hogy elfuvarozna, ne kelljen megint a tömegközlekedésen zötyögni. A helyzetben az igazán érdekes azonban az, hogy Tommy tulajdonképpen még sosem volt nálunk. Tudom... tudom... Két éve barátok vagyunk, és ez így fura, pedig valójában sosem titkoltam a származásom előtte. Miért is tenném? De minek is vittem volna bármikor is a mi szűkös lakásunkba, hogy ott nyomorogjunk, ha náluk minden fényévekkel jobb és nagyobb és tágasabb? Ráadásul a szomszédok mindennapjai sem hallatszódnak át a papírvékony falakon. Szóval egyszerűen csak nem volt rá ok. Vagy ha mégis, végül máshogy alakult. Többnyire valószínűleg azért, mert találtam rá jobb megoldást, hogy mivel, hogyan és hol töltsük inkább az időnket. Aztán most úgy alakult, hogy Tommy ezúttal tényleg látni fogja a szobámat. Nem gondolom, hogy ezután máshogy néz majd rám... de egy kicsit talán mégis. Megvan rá az esély.
- Itt leparkolhatsz. Az az épület az – bökök állammal a túloldal irányába. Aztán már mutatom is az utat a lift nélküli háztömb harmadik emeletére, végül be a lakásba. Még végigfut az agyamon, hogy esetleg szólhatnék előre pár szót, hogy felkészítsem rá, hogy mi várja, miután besétálunk, de végül nem teszem. Felesleges. A hely kicsi, de egy szobalány fia vagyok, szóval lehet sejteni, hogy a tisztasággal sosincs gond, anya kicsit rendmániás is, és ha engem kérdeznek, van érzéke a lakberendezéshez, amit szinte aprópénzből is meg tud oldani, szóval az otthonunk szerintem valóban otthonos és rendezett, még ha kicsit szűkös és egyszerű is. - És ez az én szobám. Mi casa es su casa - engedem előre Tommyt a szentélyembe. Itt sincs sok minden, ágy, szekrény, íróasztal, tévé, pár apróság a falakon, köztük néhány poszter is az ágy felett, egy rakás könyv a lebegő polcokon, és persze a gitárom. Elveszni nem fog benne. Főleg mert kivételesen tényleg rend is van, gondolom anya elpakolt, és összeszedte a szennyest, mielőtt munkába ment. Alapvetően én magam is szeretem a rendet, az egyszerűséget, a szobámat, úgy ahogy van, de néha hajlamos vagyok felfordulást hagyni magam után. Szerencsére Tommynak azt most nem kell látnia.
- Szóval... ha gondolod, körbe vezethetlek, de igazából a bejárattól idefelé szerintem már láthattad a lényeget - vonok vállat lazán. Vagy hát... legalább próbálok lazának tűnni, de saját magam előtt aligha tudnám titkolni, hogy tartok valamelyest a dúsgazdag haverom véleményétől. - Esetleg kérsz... valamilyen üdítőt? Mindjárt megnézem, mi van itthon... - indulnék is meg a konyha felé, amikor hirtelen erős, már-már erőszakos kopogás rázza meg a lakást, ami a bejárató ajtó felől érkezik. - Eddie! Nyisd ki! Láttam, hogy megjöttél! Azonnal beszélnünk kell! - hallatszik egy ismerős férfihang odakintről. Bassza meg, dühösnek tűnik. - Kussolj már, Bill, felvered a gyereket! - jön az ingerült replika a szomszéd lakásból, és fél percre rá már hallhatjuk is a babasírást, majd egy sor kellemes, női szitkozódást. Kurva jó! Milyen szép is, ha a szomszédság majdnem szó szerint az ember seggében lakik. Gondolom, ezek után Tommy jobban megérti majd, miért lógok szívesebben náluk.
Or maybe I'm different,
★ családi állapot ★ :