New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 289 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 287 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. Okt. 18 2024, 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:28-kor
Mirabella Jimenes
tollából
Tegnap 23:10-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Tegnap 22:42-kor
Killian B. Grimwald
tollából
Tegnap 22:30-kor
Amber Fleming
tollából
Tegnap 21:17-kor
Shelley Lane
tollából
Tegnap 21:02-kor
Ariel Hella Wright
tollából
Tegnap 20:57-kor
Seraphine Murphy
tollából
Tegnap 20:22-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Tegnap 19:02-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

new rules; Saffie & Jade
TémanyitásRe: new rules; Saffie & Jade
new rules; Saffie & Jade EmptyVas. Feb. 04 2024, 22:24

Jaden&&Saffron
As long as there was coffee in the world, how bad things could be?
Ha valaki kérdezi, hogy mi szeretnék lenni, mivel akarok foglalkozni miután elvégzem az egyetemet, az nagyon meglepődne azon, ha egyben azt is megtudná, hogy mit dolgozom jelenleg. Lehet, hogy a kávézóban szerzett fizetés nem jelentett olyan nagy segítséget mondjuk a családomnak, de mindenképpen jobban éreztem magamat tőle, hogy csinálhatok valamit, amivel segítek törleszteni a tandíjaim kifizetése érdekében felvett diákhitelt és azok nem szakadnak a nyakamba később, vagy épp nem a szüleimnek kell még erre is gondolniuk. Mindent megtettek értünk, ami a mai világban egyre nehezebbé vált számukra is, és tudtam, hogy büszkék lennének ránk, ha magunktól vállalnánk ilyen feladatokat. Nyilván Gagetől egészen más dolgok elvárhatóak mint tőlem és most nem pusztán arra gondolok, hogy mennyivel idősebb vagyok az öcsémnél, hanem hogy neki az autizmusa miatt jóval több dologra kellett odafigyelnie. Vagy épp nekünk odafigyelni csomó dologra vele kapcsolatban.
A részletek persze mindenhol fontosak, legyen szó magánéletről, hogy munkahelyről és nincs ez másképp a kávézóban sem, ahol meg kell felelnünk bizonyos szabályoknak, amelyekhez nem is feltétlenül adottak mindig a körülmények. Egyszerűen csak meg kell találnunk a megfelelő megoldásokat, vagy alkalmazkodnunk kell a helyzethez és kihozni belőle a legjobbat, amit nyilván a vendégek nem tudhatnak meg... És talán pont ez a szép az egészben, hogy úgy tudunk mosolyogva rendelést felvenni, mintha nem törte volna fel a cipő a lábunkat, vagy nem idegesítettek volna fel az arrogáns vendégek, esetleg mintha nem valami külső dolog nyomta volna épp a lelkünket.
- Én is mindig valami hasonlót mondogatok magamnak - jegyzem meg kuncogva. Hajlamos vagyok túlságosan hevesen reagálni dolgokra és a negatív dolgokon fennakadni, de ezt Jadennek nem kellett megtudnia rögtön az első alkalommal, amikor találkozunk. Másrészt meg igyekeztem dolgozni ezen tulajdonságomon, hogy pár éven belül ne azon kapjam magamat, hogy egyáltalán nincsenek barátaim. - De ha ez a legnagyobb probléma az egyenruhánkkal, akkor vállalom. Hallottam már sokkal rémesebb történeteket is más helyekről - beleborzongok, ahogy visszaidézem, hogy milyen tapasztalatai voltak olyan ismerőseimnek, akikkel mondjuk most már együtt dolgozom. A vendéglátóipar amennyire változatos, annyira szörnyű is tud lenni.
- Szuper, akkor legalább ezzel megvagyunk. - Sajnáltam volna, ha a Colombe-ban az az első élménye, hogy kimarad a kötény viseléséből és meg kell várnunk, amíg áthoznak egyet egy másik boltból, vagy megkapjuk a központi raktárból.
- Ó, wow! Nem semmi. Szerintem a szurkolócsapat néha keményebben edz, mint maguk az iskolai csapatok. - Függetlenül attól, hogy rendeznek versenyeket kifejezetten a szurkolócsapatoknak, szerintem ezeknek a közösségeknek sokkal több munkája van abban, hogy megtartsák az emberek figyelmét, mint amennyit átlagosan tulajdonítunk nekik. Elvégre a meccseket általában a sportcsapatok miatt nézik, de attól ugyanúgy tesznek a szurkolók is a teljes élményért.
- És a pletykásabbak is ők - tűzöm bele a megállapításainkba mosolyogva. Szerintem akármilyen zárkózottnak tűnik egy-egy fiú, ha a megfelelő társaságban van, tényleg sokkal többet tud pletykálkodni egy lánynál is, mégis mindig minket vádolnak ezzel. De mondhatnám azt is, hogy vannak olyan fiúk, akik legalább annyit készülődnek, mint mi lányok.
- Mivel elég frekventált helyen vagyunk, muszáj, hogy ne ússzunk el teljesen. - Ezt nyilván a főnökeinkkel kellett először megértetni és bár mindig vannak kieső emberek, ők próbálják ezeket pótolni, hogy ne mi, állandó csapattagok készüljünk ki teljesen. Vannak időszakok, amikor ez kicsit döcögősebben megy, de idővel minden a helyére billent.
Magam sem tudtam mennyire segítek a magyarázataimmal a lányon, hiszen ami neki teljesen új volt, az adott esetben nekem már a napi rutin része, ezért simán lehet, hogy olyan infókat is kihagytam, amik érdekelhették - de bármikor szívesen válaszolok én is, vagy bárki más a kérdéseire, mert mi is voltunk valamikor kezdők. Ez már csak ilyen.
- Szerintem nem lesz vele gond, hogy belejöjj. Végül is már dolgoztál is kávézóban, ezért a nagy részét ismered ezeknek a dolgoknak. - Ha például el kellene magyaráznia valakinek, hogy miben különbözik a flat white és a cappuccino, biztos vagyok benne, hogy menne neki. Más kérdés, hogy a Colombe kínálata kicsit más, mint a Starbucksé, de elvárható, hogy különböző termékeket használunk fel, vagy épp más az egész márka fő célja.
- Szerintem tök izgalmas kávékat ajánlunk, biztos tetszeni fognak, ha szereted a kávét. - Elvégre nem elvárás, hogy aki itt dolgozik, kávémániás is legyen, de egy kávémániásnak nagy előny kávézóban dolgozni. Én legalábbis így fogtam ezt fel.
- Szuper! Valamelyik tavaszi bulira gyertek, mert a kültériek mindig sokkal jobbak. - Megvolt a maga bája annak is, amikor egy helyiségben ezernyi izzadt test nyomódott egymásnak, de ha volt választási lehetőségem, akkor inkább egy ennél jóval lazább eseményre tettem volna le a voksomat. Ami azt illeti, a kettő sem zárta ki feltétlenül egymást.
- Az egy nagyon kreatív szakmának tűnik. Hogy lehet valaki esküvőszervező? - Tettem fel a kérdést kíváncsian, mert bevallom őszintén soha nem néztem utána hasonlónak. Alapból nem sokat jártak a gondolataim esküvők, vagy azok szervezése körül, mert nem volt olyan ismerősöm, aki miatt erre szükség lett volna. Ami pedig engem illet... Azt inkább hagyjuk.
- Ugye? Ráadásul biztosan szívesebben dolgoztak volna nekik, ha normálisan odaadják a borravalót. - Sóhajtva pillantottam abba az irányba, amerre a cukrászda volt, még ha nem is láttam teljesen a kirakatát, amiből eltűntek a táblák és feliratok. Számomra nem nehéz kiállni olyanokért, akik rászorulnak a segítségre, vagy akik más jóindulatára vannak utalva. Azt hiszem ezért is vonz annyira az a munka, amit az egyetem elvégzése után szeretnék magamnak.
- Arra, hogy nem állítjuk át másra, csak ha valami van a többivel. De americanohoz használjuk. - Sejtettem, hogy kicsit túlságosan is gyors voltam, ahogy elhadartam a részleteket, pedig a kávégép az egész hely szíve, egyben a legfontosabb pontja is. - Őrölni pedig itt tudsz. - Szinte csak hátrafordultam léptem két lépést, direkt úgy volt tervezve a folyamat, hogy ne a világ másik végéig kelljen elzarándokolni a kávégéptől. - Itt a mérleg... - Kiegyenesítettem az eszközt, hogy ne heverjen olyan elanyátlanodva a pulton. - Értelemszerűen ide töltöd, itt tudod állítani az őrlési fokozatot. Minden workshop kávén rajta van az ajánlott fokozat, mi azzal dolgozunk. És ezzel indítod el. - Ezt a folyamatot is viszonylag gyorsan mutattam neki végig, de úgysem terveztem öt percen belül magára hagyni, ezért nem féltettem túlzottan. Az is világos volt, hogy ha kérdése van, kérdez.
- Megnézzük, hogy mit kell tölteni? - Tettem fel mosolyogva a kérdést, de valójában a témának szólt az egész reakciót, amit korábban felhozott. Aranyos kérdés volt a részéről, hogy van-e barátom, még ha a válaszom ennél jóval unalmasabbnak is bizonyult. - Ezek szerint ugyanabban a cipőben járunk. Mármint az én exem nem költözött sehová, de a kapcsolatunk nekünk is megszakadt - jegyeztem meg halkan nevetve, miközben kisétáltam a pultból. - Vannak, persze. - Ezt újabb mosollyal tudtam közölni. - Mindenki elég jó fej, de ha kíváncsi vagy rájuk, akkor Krist és Leot akarod megismerni. És hidd el meg fogod. - Elnevetem magam, mert tényleg olyan emlékeim vannak, mintha mindig egyszerre lennék beosztva velük. - Hogy állsz a csapatépítő bulikhoz? - Kérdeztem meg hirtelen, amikor megálltunk egy kicsit, hogy tényleg szemügyre vehessük a pult külső oldalát.
1132 || ruha || ••

You follow what you feel inside
It's all your own and I can tell You are the thunder and I am the lightning I love the way you know who you are, to me it's exciting When you know it's meant to be Everything comes naturally
mind álarcot viselünk
Saffron Jeong
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
new rules; Saffie & Jade F408c048b09a025b29cb42ace2865deee74e958c
new rules; Saffie & Jade 3bbab92ad1208cf57b8daf3ae95f03f007d52a5e
★ kor ★ :
24
★ elõtörténet ★ :
I thought I was hard to love
'Til you made it seem so easy, seem so easy Touch me 'til I find myself, in a feeling Tell me with your hands that you're never leaving · ·
♫ :
Rare · · LMLY · · Good Years
★ családi állapot ★ :
new rules; Saffie & Jade 06d950abb552abec375529875abcc8575915f2da
I can still smell you on my clothes
Always hoping things would change But we went right back to your games Long nights, daydreams Sugar and smoke rings, I've been a fool · ·
★ lakhely ★ :
Fort Greene, Brooklyn
★ :
new rules; Saffie & Jade 422f6af206ca0ab4a5f2bb39968708e1b0f7be18
★ idézet ★ :
We must use time creatively, in the knowledge that the time is always right to do right · ·
Martin Luther King, Jr.
★ foglalkozás ★ :
NYU student
★ play by ★ :
Selena Gomez
★ hozzászólások száma ★ :
71
★ :
new rules; Saffie & Jade 92ae85158a056b9c2e4e60cfefbc476045fa2861
new rules; Saffie & Jade EmptyCsüt. Jan. 05 2023, 16:22

Saffie & Jade

Egy pillanatig sem féltem attól, hogy mondjuk egy Starbucksnál autentikusabb kávézóban esetleg előfordulna az, hogy lenéznek, vagy éppenséggel megtörténik velem az, hogy ne állnám meg a helyem. Maga a tény, hogy egy viszonylag népszerű, franchise szerződéssel működő cégnél dolgoztam, még nem jelenti azt, hogy egy ilyen helyen csak nyomkodni kell a kávégépeket. Alapvetően sem voltam az a típusú lány, aki mondjuk megijedt volna a kihívásoktól, főleg nem azután, hogy már sikerült némi tapasztalathoz jutnom. Összességében nem is jött volna ki jól, ha azt látják rajtam, hogy teljesen be vagyok parázva, azzal csak a saját reputációmat fogom elrontani. Összességében úgy voltam vele, hogy valahogy elsül majd az itteni munkám, mivel alapvetően nem szorulok rá arra, hogy mindenképp dolgozzak, csak annyit tehetek, hogy kihozom magamból a legjobbat. Ha nem tetszik a társaság, vagy nehéznek találom majd a munkát, akkor lehetőségem lesz váltani, vagy abbahagyni, mivel nem csak a pénz miatt csinálom az egészet.
Saffron első pillantásra szimpatikus lánynak tűnt, akinek a külseje valójában nem nagyon hasonlított az enyémre, de ettől függetlenül sem tűnt nagyon másnak, mint én. És ezt összességében nem a farmer-fehér ing szett adta. Lehetne azzal jönni, hogy a cipőnk természetesen különbözőnek tűnt, és valószínűleg az ingünk márkája is más. Viszont ami sokkal inkább láthatóbb különbség volt kettőnk között, az első körben a magasságunk, illetve a hajunk és a szemünk színe. Ennek ellenére elég könnyen megállapítottam azt, hogy talán lehetnek bennünk közös dolgok, mivel tetszett példának okáért az, ahogyan kifestette magát, ami már eredményezhet egy közös témát.
- Nem értem, hogy miért nem lehet kitalálni egy egységes mérettáblázatot – halkan sóhajtottam fel, aztán elnevettem magam – Valószínűleg túl egyszerű lenne.
Mivel Amerikán kívül ritkán jártam vagy mentem nyaralni, nem nagyon tudtam, hogy mondjuk Európában mi a szabványméret, vagy esetleg Ázsiában mi szerint méretezik a ruhákat. Valószínűleg, ha elutaznék nem biztos, hogy ruhákat akarnék venni, hanem inkább olyan dolgokat vinnék haza, amiknél a méretek nem lehetnek problémák. Legyenek bármennyire szépek és aranyosak egyes darabok.
- Maximum megkötöm kétszer és szorosabbra, de ennek jónak kell lennie – a Starbucksban is megjártam a kötényt illetően, mert több hozzám hasonló alkatú lány volt, ami miatt csak nagyobbat kaptam az elején, de megoldható volt azzal, hogy többször tekertem át a derekamon a madzagot, emiatt kényelmes volt a kötény és nem néztem ki benne úgy, mint akire ráadtak egy zsákot.
- A gimim szurkolócsapatának vagyok egy tagja – mindig büszkén jelentettem ki ezt a tényt – Persze nem kapitány, de attól még nekem is komolyan kell vennem az edzéseket. Talán összesen egyszer lógtam el egyet.
Akkor is azért, mert Hannal akartam lenni délután. Neki azt mondtam, hogy amúgy se lett volna, mivel valószínűleg nem akarta volna, hogy egy olyan edzést lógjak el, ami egyébként fontos nekem és a csapatomnak. Nem hiszem, hogy bármikor meglett volna benne a lelkesedés az iránt, amit csinálok, de úgy éreztem, hogy amit én fontosnak tartottam, azt összességében ő is.
- Mindig a fiúk cigiznek kint sokat – sóhajtottam fel halkan, aztán elnevettem magam – Rendben, mindig szólni fogok. Jó tudni, hogy legalább elég ember be van osztva egy műszakba.
Azt már nem tettem hozzá, hogy kicsit szkeptikusan kezeltem ezt az információt, mivel valószínűleg neki távolról sem az a célja, hogy elüldözzön engem innen. Pont ez volt az oka annak, hogy legalább azt megtettem, hogy mindezt elhittem neki anélkül, hogy komolyabb feltételezésekbe bocsátkoznék már rögtön most. Egyelőre pozitívan kellett ehhez az egészhez állnom, mert biztosan nem lesz annyira rossz itt dolgozni, ugyanakkor nem vártam el magamtól azt sem, hogy a tapasztalatom ellenére mindent azonnal meg tudjak csinálni.
- Ha valami felmerül vagy nem világos majd mindenképpen megkérdezem – bólintottam. Ha ő ilyen kedvesen állt hozzám, akkor szinte biztos voltam benne, hogy a többiek is a segítségemre lesznek. Összességében eddig szimpatikus volt a hely, ami miatt már kevésbé nyomta a váltás súlya a vállam. Jó érzés egy olyan kávézóban tapasztalatokat szerezni, ahol tényleg megtanulhatok bizonyos technikákat, amit például a Starbucksban nem volt esélyem.
- Rendben, talán ez kicsit zavaros lesz, de majd igyekszem – sejtettem, hogy itt bizonyos dolgokra jobban kell figyelni, ezen a ponton pedig tényleg reménykedtem, hogy nem hozok át semmilyen olyan szokást az előző munkahelyemről, ami rosszul jönne ki itt. Örülnék neki, ha nem azzal kellene foglalkoznom, hogy miként javítsam ki azokat a bizonyos dolgokat, amiket elrontok azért, mert megszoktam a másik helyen.
- Most legalább majd nem ér meglepetésként, hogy itt így megy ez – nevettem el magam. Az előző munkahelyemen szimplán beültettek az első napomon videókat nézni, és mivel megvoltak, nem igazán volt rám szükség. Ehhez képest örülök neki, hogy itt legalább beszélnek arról, hogy a kávézó összességében mit képvisel, meg hogyan dolgozik. Mindig kellemetlen, amikor az ember csak pislog a semmibe, ha felmerül a vendégek által pár kérdés.
- Érdekesen hangzik – valójában azt se tudtam, hogy pontosan mit takar maga a szociológia, de gázabb lett volna megkérdezni azt, hogy ezzel mit lehet kezdeni az életben. Illetve arra a megjegyzésére sem reagáltam, hogy mennyire drágák itthon az egyetemek, mivel nekünk nem volt problémánk azzal, hogy kifizessük őket, szimplán csak se engem, se Lanát nem érdekelte a felsőoktatás – Mindenképp megyünk majd. A legjobb barátnőm húga szemez az NYU-val, fel kell mérni neki a társaságot.
Mondjuk Anát egyáltalán nem bulizósnak ismertem meg, de talán kibújik a szög majd a zsákból, ha végre egyetemista lesz. Ő máshogy volt népszerű, mint mi és nagyon vicces volt nézni, hogy mennyire nem realizálja ezt a tényt. Kevesen közelítették meg, de nem azért, mert ne lett volna jó társaság, szimplán nem azokban a körökben mozgott, mint mi.
- Esküvőszervező szeretnék lenni – mosolyodtam el – Nem igazán vagyok jó a tanulásban. Csak annyira, hogy ne tegyenek ki a csapatomból.
Mindenkit más dolgok érdekeltek, én pedig úgy éreztem, hogy egyáltalán nem kell az összes létező embernek egyetemre mennie. Én kifejezetten nem voltam olyan beállítottságú, hogy ezt megtegyem, meg alapvetően hittem benne, hogy nem attól lesz valaki értékesebb, hogy több papírja meg végzettsége van. Ugyanolyan jó tud lenni egy hiányszakma, mint egy diploma. Illetve hittem benne, hogy egy mérnök is lehet bunkó, aki semmit sem tud a világról és egy kőműves is intellektuális.
- Az a pár dollár pedig nem dobja meg annyira a bevételt – sóhajtottam fel, miközben megcsóváltam a fejem. Rendben volt az, ha egy bizonyos összeget megkapott az étterem a borravalóból, de az egyértelműen az ott dolgozók érdeme volt. Emiatt pedig nagy mértékben őket illette volna meg ez a pénz.
- Igen elég hasonló volt, annyi különbséggel, hogy ott kisebb volt a gép és inkább többet használtunk – ha két barista dolgozott bent, akkor praktikusabb volt az a megoldás, mert nem lett feltartva a sor – A forró vizes részt abszolút nem használjátok americanohoz sem, vagy úgy értetted, hogy nem állítjátok át soha?
Ez a része nem feltétlenül volt tiszta pont azért, mert korábban kisebb gépeket használtam. Ettől függetlenül az olyan alap dolgokkal, mint a tej gőzölése, habosítása vagy a karok használata, tökéletesen tisztában voltam. És mivel jobbkezes vagyok, nem fog gondot jelenteni az, hogy le és feltegyem őket.
- Hol őröltök? – egyáltalán nem riadtam meg attól, hogy ezt nekem is csinálnom kell majd, de ettől függetlenül nyilvánvalóan meg akartam nézni azt, hogy pontosan hol és hogyan csinálják. Mondjuk egy darálót még nekem is könnyű használni annak ellenére is, hogy nem vagyok egy konyhatündér típus.
- Ez jól hangzik – nem akartam már rögtön az első napokban egyedül maradni. Biztos feltaláltam volna magam, mert az előző helyen megtanultam, hogy akkor is törölgetni kell a pultot, ha az tökéletesen tiszta, mivel ezzel tudjuk prezentálni azt, hogy mi mennyire dolgozunk. Összességében úgy voltam vele, hogy nem vetne túl jó fényt rám, ha rutintalanul akarnék valamibe belekezdeni.
- Pedig azt hittem van – rántottam meg a vállam, aztán elmosolyodtam – Nekem sincs. Az enyém másfél éve hazaköltözött és azóta megszakadt a kapcsolatunk.
Furcsa, hogy Hannal soha nem mondtuk ki a szakítást, mégis egyértelműen ez történt közöttünk. Ennek ellenére talán túlságosan szerettem őt ahhoz, hogy csak úgy megszabaduljak az érzéseimtől és tényleg úgy gondoljak rá, mintha már teljesen vége lenne köztünk mindennek. Egyszerűbb lett volna úgy beszélni Saffieval, hogy nem jut eszembe a saját szerelmi bánatom.
- És vannak helyes fiúk az itt dolgozók között? – nem a páromat akartam megtalálni, inkább csak így akartam kideríteni azt, hogy ki milyen. Egyszerűbb volt ezen a vonalon maradni, mint arra kérni őt, hogy beszélje ki nekem a többi dolgozót.

1 360 || outfit ||  new rules; Saffie & Jade 2624752903  new rules; Saffie & Jade 1471401822    || ✧✦

All or nothing, let's just trust the night, burning down the street, no left right, left right, I don't wanna see no red light, red light, fast lane on the beat, go ten-five, ten-five, You right next to me, feel the heat
                            going overdrive.

Saffron Jeong imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Jaden Emmaline Foster
Munkás
ranggal rendelkezem
★ :
new rules; Saffie & Jade Px9jziS
new rules; Saffie & Jade YgcRl1b
★ kor ★ :
22
★ elõtörténet ★ :
Your face on my ceiling, I fantasize
You keep makin' it harder to stay, but I still can't run away, I gotta know, why can't you, why can't you just let me go?
♫ :
And everything he showed me, had to fuck it up before I let you get to know me
Shout out to the old me
★ családi állapot ★ :
new rules; Saffie & Jade JhLbmfl
When you're close to me, I can't breathe
Let's fuck up the friendship, come get in my head, baby, cut the tension, I'm hung by a thread, maybe it's somethin', but let's not pretend, or maybe it's nothin', and this is the end
★ lakhely ★ :
Manhattan - upper east side
★ :
new rules; Saffie & Jade KsTv6yT
★ foglalkozás ★ :
tanuló, barista
★ play by ★ :
Abigail Cowen
138
★ :
new rules; Saffie & Jade 3RK91XH
new rules; Saffie & Jade EmptySzer. Okt. 27 2021, 00:18

Jaden&&Saffron
Már az elejétől kezdve tisztában voltam azzal, hogy ez a munka nem lesz túl egyszerű és nem fogom tudni ellébecolni az egészet. Itt nem arról volt szó, hogy egy asztal mögött ülve telefonálgattunk, sokkal inkább tekinthető az egész műszakos rohangálás és álldogálás fizikai munkának. Amíg az ember nem vette túl komolyan a bunkó vevőket és az alaptalan problémázást, kifejezetten élvezhető volt az egész a kollégák társasága miatt. A különösen kedves vendégek pedig mindig segítettek a nehéz napokon. Tudom, hogy én magam nem voltam kedves azokkal, akik körülvesznek engem, de sosem kerestem mások elfogadását. Segíteni szerettem volna azoknak, akik rászorulnak és ösztönösen védekeztem, vagy épp támadtam rá verbálisan azokra, akiket potenciális veszélynek tekintettem. Az öcsémnek köszönhetően volt némi tapasztalatom abban, hogy milyen olyan emberekkel törődni, akik teljes mértékben ártatlanok.
Jelen helyzetben Jadent is annak tekintettem, mert olyan környezetbe került be a kávézóban, ami a korábbi munkahelyéről akár ismerős is lehetett neki, de a többiekkel meglévő kapcsolatunk és tapasztalatunk miatt mégis kicsit olyan érzést kelthetett az egész, mintha egy sorozatot a hatodik évadától kezdett volna el nézni, mindenféle előzetes magyarázat nélkül. Arra a feladatra, hogy valaki mégis felvilágosítsa valamelyest és válaszoljon a kérdéseire, én voltam kijelölve.
- Azt sem tudom most éppen milyen szabvány szerinti kötényeket használunk, de kicsit olyan, mintha külföldről próbálnál cipőt rendelni. - Majdhogynem azt lehet mondani, hogy ahányféle ország, annyi mérettáblázat, ami a nem odafigyelő embereket eléggé össze tudja zavarni. Jelenleg fontos volt, hogy a lány olyan kötényt kapjon, ami épp elég kényelmes, de nem lóg rajta. - Ennél a méretnél lentebb azt hiszem nem is tudunk menni, szóval remélem jó lesz. - Sajnos akármennyire is barátságos munkahelynek lehetett tekinteni a Colombe-t, azért nem szabtak mindenkire külön egyenruhát és kötényt. Ha már itt tartunk egyébként arra sem vették a fáradtságot, hogy egységes pólókba öltöztessenek minket, amit nem feltétlenül bántam. Nem volt szükségem egy újabb formátlan és bizonyos helyeken lógó, vagy épp szorító pólóra, amit sehová máshova nem tudok felvenni.
- Áá, értelek. - Halvány mosolyt jelent meg az arcomon, miközben bólintottam néhányat. Mivel én tettem fel a kérdést, igyekeztem kimutatni azt is, hogy tényleg érdekel a válasza és nem csak félvállról veszem az egészet, elengedve a szavait a fülem mellett. Kedves lánynak tűnt ő, ezért is szántam rá magam, hogy odafigyeljek rá. - Tapasztalatot szerezni egyébként mindig jó dolog. Milyen edzéseid vannak? - Elraktároztam magamban, hogy legalább az állóképességével nem lesz gond, mert akármilyen elfoglaltságról legyen is szó, aki aktívan sportol és mozog, az valahogy automatikusan jobban bírja azt a munkát, amit mi végzünk, mint azok az embertársaink, akik sosem voltak talpon akár hosszú órákon át. Rám lehetne fogni, hogy én sem vagyok túl nagy sportember, nekem azonban már volt időm belejönni abba, hogy mennyit kell járkálni a munkám során.
- Itt is előfordul, hogy sokan vannak, de mindig vagyunk elegen, így van segítség is. Ha a fiúk túl sokáig cigiznek odakint, akkor szólj és megoldom neked a dolgot - nevetve tettem hozzá a végét, mert ha fordult is már elő, hogy rászóltam az illetékesekre, de egymás piszkálása mindig is belsős vicc alapon működött, nem pedig komoly viták generálására. - Ha jön valami új, arról pedig úgyis kapunk infót. - Gondolok itt azokra a dolgokra, amiket a kávéinkon, szendvicseken és süteményeken kívül árultunk, de maga az étlap is beletartozott abba a kategóriába, ami folyamatosan bővül és megújul.
- Szuper. Azért ha esetleg van kérdésed, nyugodtan mondd. - Úgy a legegyszerűbb, ha csak azokra a kérdésekre válaszolok, amire kíváncsi is. Azt gondolom nem nekem kell elmondanom, hogy hogyan viselkedjen a vendégekkel, vagy a kollégáival. - A menünkön nincsenek konkrét képek és népszerűség alapján vannak felsorolva. A csepegtetett kávé az első, és van néhány olyan is, ami kiemelt ajánlat. Ezeket fontos megjegyezni, mert különlegesebbek, mint egy cappuccino. - Vagy például mint egy sima espresso.
- Az lesz a legfontosabb, hogy megtanuld, milyen workshop kávéink vannak. Minden kávé rendelésnél rá kell kérdezni, hogy arabica vagy workshop kávét szeretnének. - Az elején nekem is elég zavaros volt az egész, de hamar rájöttem, hogy ez lehet az, ami megkülönbözteti a mi kávézónkat mondjuk történetesen egy Starbuckstól is, ahol nem sűrűn kérdezik meg, hogy milyen kávéból legyen az italunk. Sőt, olyan rémtörténeteket is hallottam már, hogy egy-egy adagot, vagy filtert többször is lefőznek, ami még inkább elvette a kedvemet attól, hogy náluk fogyasszak. Én az a hűséges fajta vagyok, aki marad a Colombe-nél.
- Akkor gondolom csak nem találtak még időpontot neki. De általában az első héten szokott lenni. - Persze vannak olyan menedzserek is, akik letudják annyival, hogy átküldik a már meglévő anyagokat az új dolgozóknak, akik viszont valamivel lelkiismeretesebbek, azok ténylegesen rászánják az időt. Nyilván nekik is kevés van belőle, de arra, hogy elmagyarázzuk a vállalat alapelveit és azokat a szolgálgatásokat, amiket biztosítunk, nem mi mezei dolgozók vagyunk hivatottak, hiszen számunkra is van egy adott munkaidő, amiben ha nem teljesítünk, az probléma.
- Szociológiát hallgatok. - Számíthattam volna rá, hogy az én kérdezősködésem ugyanazt eredményezi majd Jade oldaláról is, de végül is azt sem mondanám, hogy annyira zavart az, hogy ilyen kérdésre kellett válaszolnom. Nem rejtegettem, hogy mit tanulok, vagy hogy éppenséggel kinek akarok majd dolgozni. - Tényleg nem kell mindenkinek egyetemre mennie. Itthon egyébként baromi drága is. - Ezzel az állításommal azt hiszem a hallgatók olyan nyolcvannyolc százaléka egyet is értett volna. - Az NYU-n is jók a bulik, majd egyszer gyertek el. - Persze a gólyatáboroztatós élményeimről is tudnék ódákat zengeni, de millió olyan apró részlet van, amit meg inkább megtartanék magamnak. Vagy épp szerettem volna megtartani magamnak, de én történetesen nem emlékszem rá, helyette Pavel szekál vele minden alkalommal, amikor találkozunk. Hol van ezen a földön az igazság?
- Van valamilyen terved, hogy mi szeretnél lenni? -
Fiatalon erre nem olyan könnyű válaszolni, de annyi idősen, mint Jade is talán már vannak elképzelései. - Még az is lehet, hogy a barátnődnél hamarabb el tudsz helyezkedni, mert nem kell megvárnod a diplomát. - Van, aki egyébként nem is feltétlenül jut el addig, mert belekezd ugyan a felsőoktatásban való útba, de rájön, hogy nem neki való az élmény és a középiskolától nagyon különböző tanulásmódszertan is.
- Így van. Mi ebből a szempontból szerencsések vagyunk. Sokáig volt az utca túloldalán egy cukrászda, ahol a főnök nem volt hajlandó odaadni a pincéreinek a borravalót. Nemrég be is zárt. - Pedig az egész csak a vezetésen múlt volna és azon, hogy egy fokkal jobb ember az illető. Mindenki pénzért dolgozik, és totálisan igazságtalan, ha nem kaphatja meg az ember azt, ami jogosan az övé, mert neki adták eredetileg.
- Oké, akkor menjünk oda. - A kávégép felé intek és megállok előtte. - Egyszerre akár négy kávét is le lehet vele főzni, itt középen van a forró víz a teának. Az egész digitális, de ha valami gáz van vele, akkor át tudjuk állítani manuálisra, ott... - A megfelelő gomb irányába mutattam. - Most úgy van programozva, hogy ez egy szimpla espresso, ez egy dupla, ez két espresso, ez csak folyamatos forró víz, ezt be lehet állítani bármire, amit szeretnénk, de nem használjuk, ez pedig a tea. Ez pedig a gőzöléshez a kar. Szerintem nagyjából ugyanez volt a Starbucksban is, nem? - Kíváncsian pillantottam felé, miközben feltettem a kérdést. Csodálkoznék, ha az ottani gép nagyban eltérne a miénktől, mert maga a kávé ugyanúgy csak egy alapanyag, nem pedig valami különlegesség. - Őrölni már egész más dolog. A feltöltésnél a workshop kávékkal lehet gond, mert nem szabad őket összekeverni. - Hiába igyekszünk a megfelelő módon címkézni őket, a kávétárolók is ugyanolyan módon használódnak, mint bármi más.
- Maradhatsz egyelőre velem, és majd töltünk, ha szükség lesz rá. - Újabb és újabb alapanyagokra egyébként is folyamatában van szükségünk, a raktárt bemutatni pedig nem egy fél perces feladat.
Őszintén reméltem, hogy nem a közeljövőben lesz egy újabb alkalom, amikor el kell magyaráznom minden technikai információt a kávézóról és arról, hogy mennyi mindenre kell figyelni egy-egy műszak alatt, épp ezért nem is bántam, amikor Jade feltett egy kérdést, habár nem feltétlenül a családi állapotom felőli érdeklődésre számítottam, ami talán az arcomon is megmutatkozott. - Nem, jelenleg nincsen. - Megráztam a fejemet, miközben finoman összepréseltem az ajkaimat. Nem terveztem beszámolni arról, hogy mikor szakítottunk az ex barátommal, az viszont igenis tény volt, hogy jelenleg nincsen senkim. - Na és neked? Lesz, aki meglátogat az első napodon? - Egészen kedvesen próbáltam feltenni a kérdéseimet, ha már egy ilyen témáról beszélgettünk.

1364 || ruha || ••
[

It's all your own and I can tell You are the thunder and I am the lightning I love the way you know who you are, to me it's exciting When you know it's meant to be Everything comes naturally

Jaden Emmaline Foster imádja a posztod

mind álarcot viselünk
Saffron Jeong
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
24
★ elõtörténet ★ :
'Til you made it seem so easy, seem so easy Touch me 'til I find myself, in a feeling Tell me with your hands that you're never leaving · ·
♫ :
★ családi állapot ★ :
Always hoping things would change But we went right back to your games Long nights, daydreams Sugar and smoke rings, I've been a fool · ·
★ lakhely ★ :
Fort Greene, Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
We must use time creatively, in the knowledge that the time is always right to do right · ·
Martin Luther King, Jr.
★ foglalkozás ★ :
NYU student
★ play by ★ :
Selena Gomez
71
★ :
new rules; Saffie & Jade EmptyHétf. Aug. 23 2021, 10:13

Saffie & Jade

Soha nem tartoztunk a szó szoros értelmében vett elithez, ami azt jelentette, hogy bár jó anyagi körülmények között éltünk, de ettől függetlenül határozottan a munkásréteghez tartoztunk. Apa a közszolgálatot nem egyetemen tanulta, hanem akadémián képezték, emiatt pedig szerintem képtelen lett volna arra, hogy minket egy bizonyos edukációs szint fölé akarjon emelni. Ezt utólag eléggé megköszöntem neki – meg szerintem Lana is örült, hogy nem várt el tőle olyat, amit nem akart – mivel pont ezért kényszerültem rá arra, hogy egy kicsit összeszedjem a gondolataimat azzal kapcsolatban, hogy mit tudnék csinálni a jövőben.
Hiába éltem anyagi biztonságban és hiába volt apa sokszor távol még a várostól is a munkája miatt, egyszerűen a neveltetésem miatt képtelen voltam megtenni azt, hogy otthon üljek és úgy végezzem el azt a képzést, aminek a végén lényegében megkaphatok egy olyan szakmát, ami valóban illik hozzám, és mindig szívesen csináltam volna. Illetve itt vagyok 18 éves, nyilvánvalóan el kell kezdeni azon gondolkozni, hogy idővel majd elköltözöm otthonról, még ha a pasik és a család jelenleg nem is játszanak annyira fontos szerepet az életemben. Ehhez pedig pénzre volt szükségem, nem beszélve arról is, hogy tanulni sem ingyen fogok és az autót is már jó ideje én tartom fenn magamnak. Bár apa még mindig hajlamos volt arra, hogy költőpénzt adjon nekem, én a magam részéről ragaszkodtam ahhoz, hogy az autót a fizetésemből tartsam fenn, illetve igyekeztem félretenni a képzésemre is, ami többé kevésbé jól is ment.
Szükségem volt még valamennyi pénzre, viszont már eléggé vágytam a váltásra, és valami autentikusabbat akartam csinálni a Starbucksnál. A vendéglátásban dolgozni több szempontból is előnyt jelentett nekem. Egyrészt kaptunk borravalót, illetve emberekkel is dolgoztunk, amin én a jövőben sem akartam változtatni emiatt pedig jól jött szinten tartani magam.
- Értem – egy bólintással nyugtáztam az amúgy teljesen logikus választ. Eléggé hely válogatja a standardeket, én pedig éppen a higénia miatt hittem azt, hogy aki mondjuk pénzzel bánik, az lehajtja a kötényt, de tény és való, hogy a szendvicsek előkészítését gondolom olyan emberek végzik, akik nem lépnek ki a kasszába aznap, a kávéknak meg semmi baja nem lesz attól, hogy a kötény fel van hajtva végig. Mivel még nem ismertem az itteni rendszert, én magam is úgy éreztem, hogy jobb kérdezni, mint valamit a jövőben egyszerűen csak rosszul csinálni.
- Ha jól látom, ez egy sima S-es – miután megtaláltam a címkét, egyszerűen összefogtam a kezemben a kötényeket – Magam sem tudom, hogy egyébként az én méreteimmel van gond, vagy ezeket szabják el, de az előző munkahelyemen is ez volt.
Halkan nevettem el magam, és megcsóváltam a fejem. Alapvetően a ruhavásárlás sem volt olyan szempontból egyszerű, hogy bizonyos üzletekben bőven találtam kisebb méreteket, máshol pedig a magasságom miatt ugyanazok valahogy furán néztek ki rajtam. Persze akadtak helyek, ahol minden M-től indult, és megállt L-nél. Ebben az esetben mindig mérgelődtem egy sort, hogy ez diszkrimináció mind a hozzám hasonlóan sovány, mind a molettebb lányok esetében is.
- Annyira nem, mert nem vagyok túl jó tanuló – magam sem tudtam, hogy miért voltam ennyire őszinte vele, viszont egészen nagy szemekkel néztem rá – Igazából még hasznos is, mert nem akarok egyetemre menni, és legalább nem otthon tespedek ilyenkor. Egyébként is a hétvégéket tudom vállalni nagyrészt, mert vannak edzéseim is.
Nyilvánvalóan ki akartam hozni a maximumot a szurkolócsapatból, amíg annak a tagja voltam. Pontosan tudtam, hogy a gimi után nem feltétlenül lesz már rá időm, és akármennyire is szerettem ennek a tagja lenni, tisztában voltam azzal, hogy a versenyszerű űzése semmilyen sportnak sem a legegészségesebb. Én pedig nem feltétlenül szerettem volna fiatalon tönkretenni a testem, vagy depresszióssá válni a teher miatt. Még jó, hogy ezen kívül is volt érdeklődési köröm.
- Ezt jó hallani – kedvesen elmosolyodtam – Ott tudod néha a csúcsidőben volt feszültség. A végére már megterhelőnek éreztem, de remélem, hogy itt nem mindennapos a random turistabusz.
Elég tré, hogy a világon mindenki azért akart a Starbucksba menni, mert azt ismeri. Általában rám jellemző volt az, hogy kipróbáltam az újdonságokat, mert kifejezetten vonzottak azok a dolgok, amiket nem ismertem. Ez igaz volt mondjuk egy újításra az étlapokon és a felfedezett éttermekre is.
- Szerintem itt minden más szinte, mint amit megszoktam, de a legtöbb eszközt tudom kezelni. Majd hozzászokok – finoman megrántottam a vállam. Valószínűleg amúgy sem lesz más választásom – Egyébként jobbkezes vagyok, szóval az eszközökkel nem lesz bajom.
Nyilvánvalóan mindenhol voltak olyan gépek meg egyéb dolgok, amiket szabványra kellett elkészíteni és mivel a jobbkezesek voltak többségben, ezt a berendezési módot preferálták mind a multik, mind a kisebb vendéglátós egységek.
- Rendben – úgyis tudtam, hogy nem fogom megúszni a kasszát, szóval nem is baj, ha ma mutatják meg nekem – Lehet, hogy lesz pár olyan ital, amit nem ismerek, de akkor is szólok majd.
Nyilvánvalóan minden itallap más, illetve nem tudom, hogy mennyire szoktak itt szórakozni a mintákkal, de majd azt is meg kell tanulnom. Alapvetően amióta bullet journalt csinálok elég jó lett a kézügyességem, szóval szerintem idővel meg tudom majd tanulni ezt is. Kétlem, hogy bármelyik vendég számon kérné rajtam azt, hogy nincsen virág a tejhabban.
- Nem, még nem, de megnyugtató ezt tudni – elég sok helyen hisznek abban, hogy valakit a mély vízbe kell lökni és akkor tanul meg úszni. Nem mondom, hogy ennyi tapasztalat után nekem ez gondot jelentene, de ettől függetlenül nem szívesen jártam volna így. Meg alapvetően azért annyira senki sem szeret dolgozni, hogy ne örüljön egy kis időhúzásnak.
Miközben a lány végigvezetett a kasszán, én igyekeztem nem közbeszólni, szimplán csak sűrűn bólogattam. Feleslegesnek tartottam minden alkalommal szóban kimondani azt, hogy világos, amit mond nekem, viszont igyekeztem elraktározni a legtöbb információt a fejemben. Azért tudtam, hogy párszor majd még ezeket át kell gondolnom, mert nyilván megszoktam valamit, amit most át kell formálni, mivel máshol kezdek majd dolgozni.
- Az jó, ha ennyire közel van – mondjuk én sem panaszkodhattam, mert nem laktam messze – Minek tanulsz?
Reménykedtem benne, hogy ez egy jó beszélgetésindító lesz, mivel én magam is tudtam, hogy valahol el kell kezdeni szocializálódni. Úgy éreztem, hogy ebben a műszakban ez a lány lesz az első, akivel meg tudok majd ismerkedni úgy igazán. Legalábbis ahogy láttam, nem nagyon jött még senki előre, szóval talán ketten leszünk majd végig.
- Nem – határozottan jelentkeztem ki – Nem nekem való az egyetem. Az egyik barátnőm a Columbiára jár, éppen elég hallani azt, amit mesél. A bulikba így is el tudok menni.
Én mindig tudtam magamról, hogy nem vagyok annyira okos, mint mondjuk Isa, ezért feleslegesnek tartottam a próbálkozást is. Talán mások azt mondták volna, hogy ennyit megérne, de én nem így láttam, mivel határozottan úgy éreztem, hogy csak az időmet pazarolnám vele. Hittem benne, hogy azért nem feltétlenül csak egy felsőoktatást igazoló papírral lehet érvényesülni ebben a világban.
- Annyit említettek, hogy megkapjátok és a nap végén elosztásra kerül – sok helyen mondjuk ezt a pincérek és a kasszások amúgy is lerendezik egymás között, de gondolom itt azért jobban figyelnek rá, hogy rendesen legyen megoldva a dolog.
- Hát elsősorban a kávégépet – hasonlónak tűnt, mint amit korábban is használtunk – Illetve, ha gondolod, utána gyorsan megnézhetem a töltést amíg nincs vendég. Legalább addig is megismerem a raktárt meg a hűtőt bent.
Tudtam, hogy nem a lábamat jöttem ide lógatni, nagyjából pedig volt egy kép a fejemben arról, hogy mi mennyi ideig elég. Úgy voltam vele, hogy maximum majd nemet mond, de első nap fel akartam ajánlani mindenhez a segítségem, mivel jó benyomást akartam kelteni benne. Pontosan tudtam, hogy a műszakunk végén a vezetők meg fogják arról kérdezni, hogy milyen volt a teljesítményem.
- És egyébként – magam sem tudtam, hogy miért ez volt a következő kérdés, amit fel akartam tenni neki – Van barátod?

1 242 || outfit ||  new rules; Saffie & Jade 2624752903  new rules; Saffie & Jade 1471401822    || ✧✦

All or nothing, let's just trust the night, burning down the street, no left right, left right, I don't wanna see no red light, red light, fast lane on the beat, go ten-five, ten-five, You right next to me, feel the heat
                            going overdrive.
mind álarcot viselünk
Jaden Emmaline Foster
Munkás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
22
★ elõtörténet ★ :
You keep makin' it harder to stay, but I still can't run away, I gotta know, why can't you, why can't you just let me go?
♫ :
Shout out to the old me
★ családi állapot ★ :
Let's fuck up the friendship, come get in my head, baby, cut the tension, I'm hung by a thread, maybe it's somethin', but let's not pretend, or maybe it's nothin', and this is the end
★ lakhely ★ :
★ :
★ foglalkozás ★ :
tanuló, barista
★ play by ★ :
Abigail Cowen
138
★ :
new rules; Saffie & Jade EmptyCsüt. Jún. 10 2021, 22:39

Jaden&&Saffron
Mivel a kávézó nem volt túl messze az egyetemtől, ahová én magam is járok, gyakran előfordult, hogy olyan ember állt a pult túloldalán, akit vagy látásból, vagy akár jobban is ismertem - és persze olyan is előfordul, hogy van aki kifejezetten azért választja ezt a kávézót, mert én itt dolgozom és tudja, hogy épp bent vagyok, vagy sem. Utóbbi esetben mindig jó érzéssel tölt el, ha a barátaim szánnak rám egy kis időt és esetlegesen elmesélnek valamit, amiről egyébként lemaradtam volna, mert dolgozom. Másfelől határozottan úgy gondolom, hogy nem szégyen itt dolgoznom, így azoknak is bátran nézek a szemébe, akikkel nem vagyok annyira jóban és nyilvánvalóan nem vagyunk egy súlycsoportban sem, mert én szolgálom ki őket, míg nekik nagy valószínűséggel nincs más dolguk, mint órákra járni és teljesíteni azokat.
Úgy fogtam fel az egészet, hogy el kell kezdeni valahol és amint diplomát szerzek, már sokkal több lehetőségem lesz. Persze vállalhattam volna irodai munkát is, de lényegébe ugyanarra lennék kárhoztatva, mintha maradnék a Colombe-ben. Kávét főzni pedig itt tanulok meg jobban és jó esetben néznek is valamibe. Nem leszek pusztán csak egy gyakornok, aki mindent elvégez, amit adott napon hozzávágnak. Valamilyen szinten irigyeltem Indiát azért, mert a fotózás egészen más pálya volt. Ha valaki nem csinálja hobbiként, nem lesz benne jobb, csak azért mert tanul róla. Az ismereteket hasznosítani is kell és ha nem hagynák neki, hogy fotózzon, valószínűleg nem is fejlődhetne.
Egyáltalán utáltam persze a jelenlegi munkámat, mert kifejezetten jó volt a csapat, akikkel együtt dolgoztam és a főnökség is bízott bennem annyira, hogy már mások betanításában is segíthettem. Ennek fényében pedig miért is hagytam volna ott a kávézót, ha máshol talán nem becsülnek meg ennyire? A nagymamám mindig azt mondta, hogy aki a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli. Ha nem is mindig lett volna büszke rám, de legalább ebben szerettem volna hallgatni rá.
- Rendben, legyen így - viszonoztam a mosolyát. A középső nevemet szándékosan nem emlegettem soha senkinek, épp elég volt, hogy az irataimon rajta volt. Viszont mivel mindig Saffronként mutatkoztam be, könnyedén megtehettem, hogy én magam is megfeledkezem arról a névről. Úgy gondolom nem okozhat túl nagy problémát becézni engem, de még így is voltak, akik kifejezetten kreatív, vagy épp általam egyáltalán nem preferált verziókat találtak ki nekem. Pontosan ezért is mondtam Jadenek inkább a Saffiet, mintsem mondjuk a Ronniet.
- Nem. Általában nem csináljuk, mert a fehér ing hamar összekenődik, akármit csinálsz. Ha kényelmesebb lehajtva, akár meg is teheted, de nem feltétlenül van állandó helyed... - Ami a főnökeinket és a hely légkörét illeti, mindig elég barátságos és rugalmas volt ez az egész. Vannak olyan napok, amikor pusztán szórakozásból mindenki azt vehet fel, amit csak akar. Ilyenkor általában zárás után megkoronázzuk az egészet csapatépítővel is. Mivel monoton lenne hosszú órákat egy poszton tölteni és sokszor a többieknek más dolga, vagy épp szünete volt, nem is lehetett volna megoldani, hogy mindig legalább két ember legyen a pult mögött. Emiatt mindenkinek adaptálódnia kellett a feladatokhoz.
- Kereshetünk, mert azt hiszem lennie kell. - Bólogatva fordítottam el a fejemet és nézelődtem tovább a kötények között. - Hányasat is adtam oda? - Tettem fel gyorsan a kérdést, majd amint megkaptam rá a választ, már folytattam is a kutakodást és felhajtottam a csinos kis tornyokba rendezett kötényeket, amelyekből nem volt túl sok, de nekünk egy kellett és épp a megfelelő. Valahol a kupac alsó harmadában találtam egy olyan méretűt, ami talán jó lehetett a lányra, ezt pedig át is nyújtottam, míg a másikat, amit nem talált jónak, szépen összehajtottam és visszaraktam a helyére. - Nem nehéz a suli mellett még dolgozni is? - Sokan inkább olyan munkákat végeztek, mint mondjuk fűnyírás a szomszédnál, vagy kutyasétáltatás, mert az megoldható volt gimnazisták számára is és még csak messze sem kellett menniük az otthonuktól.
Mivel elég evidens volt, hogy épp melyik kötény lesz a megfelelő, nem vesztegettünk túl sok időt vele. Inkább megmutogattam, hogy mi merre van és mit hol kereshet majd. Így volt a leglogikusabb.
- Á, értem - bólintottam néhányat. Az kifejezetten jól jött, hogy van már tapasztalata, mert így nem kell félni, amikor magára lesz hagyva. - Nem gond, igazából ezt is ugyanolyan könnyen meg lehet tanulni. Ha valami hiba van, akkor majd úgyis kijavít valaki, de leszidni nem fogunk. Inkább előny, hogy van tapasztalatod. - Én legalábbis határozottan annak tartottam ezt. Nem kell neki bemutatni milyen típusú kávéink vannak és mit jelentenek bizonyos dolgok.
- Azért kérdeztem, hogy mennyire ismered a pult elrendezését - Nyilván nem lehet minden üzlet ugyanolyan kinézetű, mert más-más az alapterület, de attól még az egyes kávézó láncoknak megvoltak a maga szokásai. - A kassza túloldalán van a hűtő, de oda majd úgyis elérünk. Itt van minden, ami először fontos lesz. - A kávégépre és környékére mutatok. - Nem biztos, hogy lesz ma időm megnézni hogyan csinálod a kávékat, de ha nincsenek sokan, gyere majd oda, hogy megmutassam a kasszát is. - Meg egyébként is, nem tilos a beszélgetés, tehát miért ne is jönne oda? Kedves lánynak tűnt, és jó lett volna, ha hamar elkezdi a csapat tagjának érezni magát.
- Aha. De a neten is fent van amúgy minden. Elvileg lesz majd pár óra képzésed is, arról nem szóltak már? - Nem állhattunk órákat az újak mellett, amíg megtanulják a szendvicsek megfelelő elkészítését, erre megvolt a cégnek a megfelelő folyamata, amin Jadenek is át kell majd esnie, függetlenül a korábbi tapasztalataitól. - A cukor és szalvéta, meg minden ilyesmi itt van, hogy ne kelljen állandóan kirohangálni tölteni. A bent fogyasztós poharakat és bögréket viszont gyakran összeszedjük, de attól függ épp hányan vagyunk. A méreteket nem neveztük át, szóval az elvitelesek nem okoznak majd gondot, amikor rendelnek. - Voltak olyan napok, amelyek után képtelen lettem volna másra, mint hogy felszálljak a metróra és hazamenjek. De persze voltak könnyebb időszakok is. Az egész nagyban függött attól is, hogy épp kikkel dolgoztam aznap együtt, vagy volt-e órám az egyetemen.
- Tanulok is mellette, de kábé két sarokra van az egyetem. Hétvégente pedig általában itt vagyok. - Hiába járt jobb pénz érte, nem kaphattam meg minden hétvégét és másoknak is lehetőséget kellett hagynom, hogy megszerezzék a pénzüket, amire nekem is szükségem volt egyébként. - Te jelentkeztél valahová? - Annak fényében, hogy végzős gimnazista, nem lett volna meglepő. De persze nem mindenkinek az az álma, hogy továbbtanuljon.
- A borravalóról beszéltetek, amikor felvettek? - teszek fel egy újabb kérdést, miközben a hűtőpult felé terelem, ami a kassza másik oldalán található. - Ezzel általában az foglalkozik, aki a fizetést rendezi, mert jobban kézre esik. Van esetleg valami, amit konkrétan meg szeretnél nézni? - Kérdeztem meg, miközben a kezemmel a pultra támaszkodtam, de a fejemet felé fordítottam és felvontam a szemöldökömet. Nem éreztem úgy, hogy túl sok mindent elmondtam volna, de nem is kifejezetten tudtam mire lehet kíváncsi, ha dolgozott már kávézóban.
1111 || ruha || ••

mind álarcot viselünk
Saffron Jeong
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
24
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Fort Greene, Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
Martin Luther King, Jr.
★ foglalkozás ★ :
NYU student
★ play by ★ :
Selena Gomez
71
★ :
new rules; Saffie & Jade EmptyVas. Ápr. 25 2021, 12:29

Saffie & Jade

Lényegében a kávézóban végzett diákmunkám során jöttem rá, hogy szeretnék a későbbiek folyamán emberekkel foglalkozni. Ez azért volt nagyon fontos, mert igazából én magam elég tanácstalan voltam azzal kapcsolatban, hogy pontosan mit szeretnék kezdeni az életemmel. A nővérem, illetve apa pont azért tanácsolta nekem azt, hogy vállaljak diákmunkát, mert ezáltal engem is több inger ér, és talán megkönnyítheti számomra is a döntést. Magam sem voltam benne biztos, hogy pontosan miért egy kávézóra esett a választásom, de a családom minden esetben támogatott engem és mellettem állt. Így volt ez, amikor kiválasztottuk az első diákmunkámat. Együtt böngésztük át a lehetőségeket, illetve apának több nyilatkozatot alá kellett írnia azzal kapcsolatban, hogy engedélyezi, hogy pénzzel bánjak és társai, mivel még kiskorú voltam… Illetve vagyok most is, de már nem annyira fiatal, mint amikor elkezdtem.
A váltás magam sem tudom, hogy végül pontosan miért következett be. Talán csak sok lett az a szintű pörgés, amit egy Starbucks kíván meg, talán nehéz volt értekezni azokkal a külföldiekkel, akik úgy jöttek Amerikába nyaralni, hogy pont angolul nem beszéltek. A csapattal nem volt bajom, a munka néha megterhelő volt, de összességében ennek ellenére is szerettem; végül mégis letettem a zöld kötényemet és egy más színűre cseréltem, amikor beadtam ide a jelentkezésem.
A Starbucksal talán a legnagyobb probléma a bérezés volt; nem kínáltak túl sok pénzt, emiatt pedig nehéz lett volna megoldanom a későbbiek során a képzést, amit a gimi után akartam végezni. Elég sokat spóroltam rá, mert megbeszéltem apával, hogy nem fogja nekem kifizetni, ha már úgy is dolgozom; mind a ketten teljesen feleslegesnek láttuk ezt az egészet. Viszont ahhoz, hogy folyamatosan fizetni tudjam a képzésem, egy olyan munkahelyet kell majd találnom, ami megengedi ezt, és a Colombe többet kínált, illetve magasabb műszakpótlékot is. Tehát talán úgy is felfoghatjuk végül, hogy a döntésemet a saját érdekemben hoztam meg.
Egyáltalán nem éreztem magam olyan zavarban, mint az első betanítás során. Most már volt némi rutinom, és bár nem feltétlenül tudtam mintákat önteni a kávéba a felhabosított tejjel, ennek ellenére is szerettem volna új dolgokat megtanulni. Ha itt ezt csinálják, akkor majd gondolom úgyis fogok gyakorolni épp eleget és nekik sem éri meg belelökni a mélyvízbe. Éppen ezért is vártam egészen nyugodtan a lányra, aki állítólag megmutat majd néhány dolgot nekem. Szerencsémre jobb kezes vagyok, így legalább azon nem kellett aggódnom, hogy hogyan szokom meg a pultot.
- Rendben, akkor szerintem én Saffie-nak foglak szólítani – igyekeztem egy olyan mosolyt megvillantani felé, ami egész barátságosnak hat. Mindig mondták nekem a barátaim és a családom is, hogy elsőre nagyon negatív érzéseket tudok kelteni az emberekben, ha nem mosolygok eleget és a stílusom miatt sokan barátságtalannak tartanak, ami sosem volt rám igaz. És bár neki szerintem teljesen mindegy, hogy minek tervezem hívni a jövőben, talán szerzek pár jó pontot azzal, ha elfogadom a becenév lehetőséget, ha már felajánlotta nekem.
- Jó legyen. Egyébként itt is előre kell hajtani a kötényt, ha pénztárba állunk? – sok helyen van így, a Starbucksban is hasonlóan csináltuk. Azt tudom, hogy egyes gyorséttermeknél is meg kell tenni, amikor előre mennek a kasszasorba. Mivel pont ide vágott a kérdés, úgy éreztem, hogy talán egyszerűbb feltenni az elején és elraktározni az információt.
- Persze – mikor már a raktárban voltunk, egyszerűen kivettem a kezéből azt a kötényt, amit nekem adott, és a nyakamba akasztottam, majd a derekamnál megkötöttem azt. Alapvetően vékonyabb vagyok a többi lánynál, ezért kétszer kellett volna körbe tekernem a derekamnál a madzagokat, hogy ne legyen túl hosszú a hátamnál az – Egyel kisebb még létezik? Igen, tanulok, végzős vagyok a gimiben.
És az arcomon virító szeplők is kislányosnak mutattak engem, amit annyira nem szerettem, de igazából elengedtem a dolgot. Általában egy erősebb fedésű alapozó meg tudta oldani ezt a gondomat.
Lassan bólogatva igyekeztem memorizálni a helyeket, amiket megmutatott nekem a lány, majd a kérdésére egyenes választ adtam.
- Két évig voltam Starbucksban, igen – némi gondolkodás után tettem hozzá a többit – De a standardek miatt azt elmondhatom, hogy alapvetően nem tudom milyen egy olyan kávézó, ahol nincsenek egységes munkafolyamatok. Emiatt lehet néhány dolgot másképp csinálok majd az elején, mint kellene. Az nem direkt lesz, majd igyekszem leszokni róla.
Egyáltalán nem élveztem, hogy már most mosdatom magam, ugyanakkor pontosan tudom, hogy egy forgalmas helyen pörögni kell, viszont talán egyszerűbb az elején leszögezni ezt a dolgot, mint utólag magyarázkodni. Én úgyis azon leszek majd, hogy hamar megtanulhassak szépen mindent, idővel pedig majd az eddigi berögződéseim is változnak.
- Voltam már párszor, de őszintén nem figyeltem annyira a dolgokat, a lejárati dátumokon kívül – ez egyfajta szakmai ártalom volt. Az ember mindig megnézi, hogy jól vannak-e írva az idők egyes termékeken, amiket tálkákban adnak a kávék mellé. Gondolok itt mondjuk az egyes süteményekhez járó szirupokra, és egyebekre.
- Nézzük meg a pultot először, gondolom úgy is az lesz a főbb munkaterületem az első hetekben – nyilván az alapoktól kell kezdeni – Majd kérhetek egy papírt a termékekről?
Nem mintha sokat tervezném munkán kívül tanulmányozni, de talán párszor átolvasnám, amikor a szabadidőmből kitelik. Gondolok itt mondjuk arra az időre, amíg a matekórán kellene figyelnem.
- Ha közben valami majd felmerül, akkor kérdezek – igyekeztem valamennyire a lány nyomában maradni a saját érdekemben is. Kicsit kellemetlen lenne, ha most bíznának rám valami olyat, amit nem feltétlenül tudnék még megcsinálni – Egyébként te rendesen itt dolgozol, ugye?
Szimpla feltételezés volt. Engem annak idején azért nem tettek magasabb pozícióba, mert suli időben kevesebbet tudok vállalni. Gondolom itt is hasonló rendszer lehet.

888 || outfit ||  new rules; Saffie & Jade 2624752903  new rules; Saffie & Jade 1471401822    || ✧✦

going overdrive.
mind álarcot viselünk
Jaden Emmaline Foster
Munkás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
22
★ elõtörténet ★ :
♫ :
Shout out to the old me
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
★ :
★ foglalkozás ★ :
tanuló, barista
★ play by ★ :
Abigail Cowen
138
★ :
new rules; Saffie & Jade EmptyVas. Jan. 24 2021, 00:09

Jaden&&Saffron
Nem tartom teljes mértékben rettenetesnek a munkámat, hiszen a fizetésemet minden hónapban megkapom - és az sem utolsó, hogy olyan közel van az üzletlánc azon kávézója, amelyben én állandós vagyok az egyetemhez, hogy öt perc alatt is beérek az óráimra és ugyanígy a munkahelyemre. Őszintén szólva a csapattal sem volt soha semmilyen bajom, a srácok néha rettentő pofátlanok tudtak lenni, de szigorúan csak az öltözőben, szünetben - ez pedig végső soron kifejezetten értékelendő, mert nem bírnám nézni, ahogyan a vendégeket fárasztják a hülyeségeikkel. Egy bizonyos szintig szórakoztató, de néha olyan kombinációkat alkotnak a beosztások, hogy aki normális, annak az egyetlen opció a menekülés. Nem gondolom, hogy más kávézókban sokkal kisebb lenne a fluktuáció, ami a dolgozókat illeti, hiszen van akinek soha nem fog bejönni az a pörgés és azok az elvárások, amelyek a köténnyel járnak.
Nekem nem a társasággal, vagy a feladatokkal van bajom, sokkal inkább a céllal. Muszáj pénzt keresnem, különben akár abba is hagyhatom az egyetemet a mai napon akár. Ahhoz pedig, hogy olyan munkám legyen, amire tényleg vágyom és amivel változást is érhetek el a világban, nem csak a kávézóba betévedő emberek napjaiban, tanulnom kell. Így hát végső soron tényleg nem tekintem rossz dolognak ezt a munkát, sokkal inkább valami olyasminek amire szükségem van ahhoz, hogy majd később tovább tudjak lépni.
A jelenlegi életemben fontos előrelépések főleg azzal kapcsolatosak voltak, hogy most már elértem egy olyasfajta státuszt a kávézóban, mint alkalmazott, amikor nem pusztán barista vagyok, hanem az új csapattagok betanításában is segíthetek.
Egészen eddig soha nem akartam tanári babérokra törni és mások oktatásával próbálkozni, viszont a Colombe-ban eltöltött idő ráébresztett arra, hogy nem baj ha olyan skilleket is megszerzek, vagy olyan pozíciókra pályázom, amelyeknek esetlegesen később nem lesz számomra jelentősége. Mert jelenleg, ma vannak és a legfontosabb, hogy mindenből hozzam ki a legjobbat - és legtöbbet. Ebben a helyzetben az volt a legjobb, hogy nem felejtettem el az övet reggel, aminek köszönhetően nem fog rajtam csúszkálni a nadrágom munka közben. Amint kilépek az öltöző ajtaján, már félúton vagyok ahhoz, hogy összefogjam a hajamat is, amikor az új lány rám köszön. Elengedem a tincseimet, amelyek szabadon hullanak vissza a vállamra és a hátamra, majd amikor a lány kezet nyújt felém én megfogom az övét és finoman rászorítok. - Szia, én pedig Saffron. Van, aki Saffienak szólít, de bármelyiket használhatod. - Halvány mosoly jelenik meg az arcomon, s ezzel a kifejezéssel bólintok egy aprót. Részben tulajdonképpen válaszként a szavaira. - Igen, én leszek az. Szerintem először szerezzünk neked kötényt, nehogy összekenődjön az inged... - A végét sokkal inkább csak magam miatt mondtam, mivel a kötény kérdése legalább olyan fontos, mint maga a körbevezetés. Teszek pár lépést a raktárig, ahol az emlegetett ruhadarabokat is tároljuk. Ránézésre sincs szükség olyan méretes darabra, amilyet a fiúk hordanak, így lekapok egy kisebbet a polcról, majd a lány felé nyújtom. - Megnézed, hogy ez hogy áll? - Várakozóan pillantok rá és végigkövetem a próbát, még a szememet sem nagyon veszem le a lányról. Hogy esetlegesen ne érezze magát annyira kellemetlenül, megszólalok. - Még tanulsz, igaz? - Az ajtófélfának dőlök, amíg ki nem derül, hogy megfelelő méretű-e a kötény. Ha nagynak bizonyul, visszafordulok, hogy újabbat keressek neki, ha pedig rendben van, akkor becsukom magam mögött a raktár ajtaját.
- Akár mehetünk is, hogy megmutassam a dolgokat. Az öltözőt és a raktárat már gondolom láttad út közben. Ez a kicsi a miénk, ez a szomszédos pedig nagyobb, ide érkeznek az áruk. - A folyosón mutogatok az ajtókra, miközben beszélek. - Áru általában hetente érkezik, de neked azzal nem kell még foglalkoznod. Dolgoztál már kávézóban? - Kíváncsian pislogok rá és megtorpanok a folyosó végén, pont azon a ponton, ahol a pult kezdődik meg és ahonnan már jobban rálátunk a munkaterületünkre, illetve a teljes kávézóra.
- Jártál már esetleg a Colombe más üzleteiben? - Egyrészt kíváncsiságból, másrészt azért teszem fel a kérdést, hogy vajon mennyire kell bemutatnom azt az elrendezést, amivel mi dolgozunk. - Mi viszonylag nagy üzlet vagyunk, de nincs két bejáratunk, szóval a káosz sem szokott túlságosan nagy lenni. - Az mondjuk, hogy nem szokott nagy lenni, nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs is. Ezt mindenki, aki dolgozott már hasonló helyen, tudja. - Van esetleg kérdésed, vagy menjünk körbe a pult mögött?
692 || ruha || ••

mind álarcot viselünk
Saffron Jeong
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
24
★ elõtörténet ★ :
♫ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Fort Greene, Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
Martin Luther King, Jr.
★ foglalkozás ★ :
NYU student
★ play by ★ :
Selena Gomez
71
★ :
Témanyitásnew rules; Saffie & Jade
new rules; Saffie & Jade EmptyKedd Dec. 29 2020, 11:25

Saffie & Jade

Szerettem a Starbucksban dolgozni a magas forgalmunk ellenére is. A magam részéről örültem annak, hogy megtartottak volna a suli után, mert apa megmondta nekem, hogy ha leérettségizek és nem akarok továbbtanulni, akkor muszáj lesz munkát találnom. Nyilvánvalóan 21 éves koromig kénytelen lenne eltartani, de ennek ellenére is úgy gondoltuk mind a ketten, hogy az életet nem lehet elég korán elkezdeni megalapozni. Jól élünk, de ennek ellenére apa egy olyan ember, aki nyilván nem kapta a nyakába csak úgy a főkapitányi címet, tehát... Lényegében alulról szépen felküzdötte magát a jelenlegi pozíciójába. Mindig szerette volna azt, ha mi Lanával is hasonlóképpen csináljuk ezt, tehát hiába volt pénzünk, igyekezett ezt apa jól befektetni és csak az olyan dolgokat finnanszírozta nekünk, amit egy összegbe képtelenek lettünk volna kifizetni. Elsősorban most gondolok a jogosítványomra példának okáért, illetve apa többször elmondta nekem azt, hogy nagyon szívesen kifizetné a nyelvvizsgámat, de én mindig elvetettem az ötletet. Az anyanyelvem egy világnyelv, tehát nem kell nyelvvizsgát csinálnom... Aki idejön az tanuljon meg angolul! Én nem voltam hajlandó elhagyni az országot, mivel nem is voltak túl nagy álmaim. Lényegében egyelőre csak biztonságban el akartam végezni a sulit, annak pedig határozottan örülök, hogy legalább egy olyan munkát ki tudtam magamnak találni, amit nem egyetemen oktatnak és jövedelmező lehet számomra, illetve még szeretném is csinálni.
Mindenekelőtt viszont kénytelen voltam beadni a felmondásomat a hőn szeretett kávézómban, ahol egy évet dolgoztam végig. Ott kezdtel a nyári munkámat, amit annyira megszerettem, hogy hétvégére is maradtam suli mellett dolgozni... Persze amikor csak ráértem. Viszont ők is megértették, hogy nyakamon van az érettségi, és legyen bármennyire jó fej a forgalmazó cégünk, sajnos a hely nem fizet eleget egy kezdő baristának. Éppen ezért is néztem ki magamnak egy másik helyet, ahol jobban tudok majd boldogulni a jövőben. Hála az égnek ezt a főnököm megértette, és azzal engedett el, hogy ha esetleg az új helyen nehézséget jelentene a beilleszkedés, illetve nem tetszene az ottani légkör, akkor szeretettel várnak vissza.
Sokan azt gondolnák, hogy az ilyen helyeken a munka az minden helyzetben teljesen ugyanaz. Én a magam részéről bennfentesként már tudtam azt, hogy talán előnynek számít, hogy baristaként már szereztem tapasztalatot – illetve a Starbucksnak van is képzése erre, tehát lényegében papírom is van róla már – ugyanakkor ez hátrányként is szolgál valahol. Talán pörögni tudok, és az alapok tökéletesen megvannak, de mivel az ilyen munkahelyeken standard munkafolyamatok vannak, szerintem nehezebb egy régi szokást átformálni, mint egy teljesen újat kialakítani.
Az új főnököm segítőkésznek tűnt, lényegében az egyetlen dolog amit kért tőlem az annyi volt, hogy fehér inget és farmert viseljek, lehetőség szerint fekete cipővel, ha dolgozom. Az előző hellyel ellentétben itt nem várták el azt példának okáért azt, hogy a cipőnk talpa is fekete legyen. Mindenesetre amint átöltöztem és rendeztük a maradék papírokat, az utasítására megvártam a lányt, akivel összefutottam az öltözőben is. Azt mondta nekem, hogy a továbbiakról ő fog gondoskodni. Egészen tétlennek éreztem magam, amíg álldogáltam és vártam, hogy átvegye a másik lány a cuccait, de amint kijött a helyiségből, igyekeztem nem túlságosan letámadni és viszonylag normálisan odalépni hozzá.
- Szia! – gyorsan még szorítottam egyet a hosszú, magasan viselt copfomon, aztán utána nyújtottam neki a kezem – Jade vagyok. A tulaj azt mondta, hogy te fogsz körbevezetni és megmutatni mi hol van... És majd adsz kötényt meg minden.
Igyekeztem kedvesen mosolyogni a nálam nem sokkal idősebb lányra. Az egyetlen dolog ami miatt izgultam, az a bizonyos első benyomás volt. Ismerem magam, és nem akartam már az elején elrontani az egészet a habitusom miatt.

574 || outfit ||  new rules; Saffie & Jade 2624752903  new rules; Saffie & Jade 1471401822    || ✧✦

going overdrive.
mind álarcot viselünk
Jaden Emmaline Foster
Munkás
ranggal rendelkezem
★ :
★ kor ★ :
22
★ elõtörténet ★ :
♫ :
Shout out to the old me
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
★ :
★ foglalkozás ★ :
tanuló, barista
★ play by ★ :
Abigail Cowen
138
★ :
new rules; Saffie & Jade Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

new rules; Saffie & Jade
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» why did it have to be me? •• Ah In & Saffie
» Angel [Saffie & Ah In]
» how can you be so cruel •• Ah In & Saffie
» a song written easily ~ Saffie & Demian
» Play by My Rules

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: New York :: Manhattan :: Ettermek, cukrászdák, kávézók-
Ugrás: