Nem voltam száz százalékig biztos abban, hogy szükségem van az édes anyám által kiválasztott, tízedik fülbevalóra is, hiszen mégiscsak egyrészt egy gyakornoki állásért indultam, másrészt pedig egy étterembe mentem. Én a magam részéről nagyon nagy bajban voltam a hellyel, mivel határozottan egy olyan helyről volt szó, ahol fine dining van. Nem mondom, hogy rossz voltam a desszertek tálalásában, mert erről szó sem volt – különösen magas eredményeket értem el a suliban, ami a tálalást illette, és volt kreativitásom is – de mégiscsak izgultam. Normál esetben talán egy sima cukrászdába elég lett volna csinosan felöltöznöm, és felvehettem volna az új kis virágmintás ruhámat, ami elég rózsaszín és lenge ahhoz, hogy meg tudjam győzni a kedves tulajdonosnőt arról, hogy mennyire jó segédje tudnék lenni. Most viszont teljesen másról volt szó. Mivel túlbuzgó természetem van, egyszerűen nem bírtam ki azt, hogy ne végezzek egy kisebb kutatást a tulajról, akihez készültem menni. Az, hogy magas, jóképű és sikeres – meg jó családból is származik – egyre inkább erősítette bennem azt, hogy soha nem akarom a családomat annak a helynek a közelében tudni. Anya már annyira aggódik a szingliségem miatt, hogy lényegében szerintem az első útszéli munkásnak képes lenne odaítélni... Csakhogy legyenek majd unokái. Ennek ellenére is igyekeztek vigyázni rám, mivel nem szerették volna képletesen sem elveszíteni a másik gyermeküket. Én ezt néha elég fojtogatónak éreztem, de azok után, ami Benjivel történt, egyszerűen nem lett volna szívem közölni a szüleimmel. Jelen helyzetben mégsem éreztem volna helyénvalónak egy ilyen étterembe bemenni egy kicsit is utcai viseletre emlékeztető ruhára. Képes voltam egy új ruhát venni csak erre az alkalomra, és hiába dolgoztam már más helyeken is, egyszerűen képtelen voltam megnyugodni azzal kapcsolatban, hogy miként kellene viselkednem. Minden buta kis cikket átböngésztem álláskereséssel kapcsolatban az interneten... És egy pillanatra tényleg elgondolkoztam azon, hogy egyet kellene használnom a vöröses rúzsaim közül. Végül mégis elvetettem az ötletet, és egy majdhogynem áttetsző szájfényt kentem inkább az ajkaimra, ami egészen megkoronázta a kicsit sem hivalkodó sminkemet. Úgy voltam vele, hogy mivel a ruhám a térdem fölé ér, talán a kevesebb néha több szabályt kellene követnem, ami a parfümömet és a festéket illette az arcomon. Egyáltalán nem az a célom, hogy egy testét áruló néni – túlságosan is szofisztikált vagyok ahhoz jelenleg, hogy a k betűs szót használjam – képét próbáljam kelteni. Igyekeztem felidézni a betanult mondatokat, miközben folyamatosan a hajamat hátraszorított, hatalmas fehér csatokkal babráltam... Vagy éppen a vállam alá érő, hullámos tincseket rendezgettem egy kicsit. A pincér szinte azonnal ugrott, amikor beléptem az étterembe, ez pedig csak még inkább növelte bennem a stresszfaktort. Lényegében azt éreztem, hogy ha öt percen belül nem jelenik meg a férfi, akkor minden bizonnyal el fogok ájulni itt a helyszínen. Egy pillanatra talán azt is megbántam, hogy egyáltalán képes voltam idejönni. Mégis miből gondoltam azt, hogy egy ilyen jó hely fel is fog venni engem? Bár az határozottan jónak tűnt, hogy legalább érdemesnek tartottak arra, hogy megnézzék a tortát, amit az interjúra csináltam. A tenyerem egy kicsit izzadt, szóval csak reménykedtem benne, hogy nem fogom elejteni még mielőtt megjelenne a séf... ... Akit nehéz lett volna nem felismerni. Mondjuk ehhez nyilvánvalóan hozzájárult az is, hogy vagy tíz interjút elolvastam vele, és még az öccse Instagramját is csekkoltam, mielőtt idejöttem volna – emiatt pedig úgy éreztem magam, mint egy kukkoló, de amiről nem tud, az bizony nem fáj neki – tehát lényegében ezáltal már az első akadályon túl voltam. Elég rossz fényben tűntetett volna fel az, ha nem ismerem meg az embert, akit meg akarok győzni arról, hogy fontos láncszem lehetnék a csapatában. Amint érzékeltem, hogy ő is elindult felém, azonnal felálltam a helyemről. Egyelőre fogalmam sem volt arról, hogy az interjú itt lesz lebonyolítva, vagy valahol máshol, de a magam részéről úgy gondoltam, hogy nem fog utcai ruhában fogadni engem a konyhájában... Sokan nem voltak az étteremben, így részemről rendben volt az itteni interjú is. - Jó napot...? – egészen kérdő hangsúlyt sikerült megütnöm, amikor megjelent előttem. Hiába viseltem magassarkút, még így is bőven hátra kellett hajtanom a fejem azért, hogy rendes rálátást kaphassak a vonásaira. Igyekeztem mondjuk nem elvörösödni zavaromban és csak reménykedni tudtam abban, hogy az arcomra kent alapozónak elég erős a fedése ahhoz, hogy legalább a pirosas árnyalatot elrejtse. Amint sor került rá, én csak felé nyújtottam a kezem, hogy megejthessem a bemutatkozást. Minden bizonnyal fontos ember, és nem egy olyan kiscsaj önéletrajzára fog emlékezni, mint amilyen én vagyok. - Kristine Ahn – egészen rövidre sikerült a bemutatkozás, de hát mit tehettem volna – Én vagyok a cukrász, aki beadta a jelentkezését a gyakornoki állásra... Az egyik. Gondolom. Hamar lesütöttem a pillantásomat, és igyekeztem némi bátorságot csepegtetni magamba. Ha nem tudom eladni magam, mint tökéletes munkaerő, akkor minden bizonnyal nehéz dolgom lesz. Ugyanakkor talán az alázatomat fogja értékelni, mert a szakmánkban az mindig fontos.
Though I know it’ll stop soon, I’m looking for you, will it stop now? These raindrops, these tears? I don’t want to get wet with rain, and tremble with cold, some day, the cold rain, will become warm tears, and fall down, it’s alright, it’s just a passing downpour - - - - - - - -
Because we loved each other If you turn back time to when we first met,, don't stand there, underneath the streetlight, don’t smile and don't push your hair back like that, so that I can just pass you by
All my love I'm giving, you don't buy So I hide, but when I'm with you, yeah, I'm feeling so right, you're the only one who gets me so high, know I'm never ever leaving your side, now I won't hide
★ lakhely ★ :
Staten Island
★ :
★ idézet ★ :
“Because you’re like a story that hasn’t happened yet. Because I want to see what you will do. I want to be part of the unfolding of the tale.”
- Jude Duarte
★ foglalkozás ★ :
cukrász
★ play by ★ :
Lee Ji Eun "IU"
★ hozzászólások száma ★ :
53
★ :
Re: epiphany; Nathan & Kristine
Szomb. Jan. 30 2021, 23:58
Kristine & Nathan
"The greatest gift of leadership is a boss who wants you to be successful."
Egész hamar sikeresnek bizonyult az éttermem, ami talán annak a megannyi interjúnak is köszönhető, amennyit az első félévben igyekeztem megejteni, akár írott, akár személyes formában. Először csak kis cikkekkel kezdtem, de lassan eljutunk oda is, hogy nevesebb lapokban is megjelenhessek, még ha csak töltelékként. Egyáltalán nem akarom elsietni, nem szeretnék rögtön a csúcsra jutni, szeretném én is végig járni azokat a lépcsőfokokat, amiket mindenki más is. De azt el kell ismernem, hogy egyre inkább jönnek az érdeklődők is. Őszintén, nem gondoltam volna, hogy ekkora sikerem lesz egy ázsiai alapokra épülő fine dining témában. A legtöbb ember inkább az európai nagyágyúkra kíváncsi. Viszont mivel nőnek a látogatók száma, így nőnek az igények száma is. Azt tudni kell, hogy a hagyományos ázsiai konyha nem tartalmaz túl sok édességet, és amik vannak sem a tipikus elvárt formákban és ízekben. Így be kellett látnom, hogy kicsit bővítenem kell a határokat és olyan édességeket is kell az étlapra tűzni, amik az alap elképzelésben nem voltak jelen. Először úgy volt, hogy majd a süteményekkel is elbajlódom valahogy, de rá kellett jönnöm, hogy ezer felé én sem szakadhatok. Az is elég, míg az alap fogásokat kigyakorlatozom annyira, hogy bővíteni lehessen velük a kínálatot, nem hogy még a süteményekkel is én szenvedjek… Úgy már tényleg nem aludnék semmit sem és annyira merész még én sem vagyok. Így hát arra a döntésre jutottam, hogy bővíteni szeretném a csapatomat. Sokakkal ellentétben én azonban nem kimondottan profikat kerestem a pozícióra, mindenképp friss munkaerőt szerettem volna. A profikkal az a baj, hogy nekik már vannak olyan beidegződéseik, amiket nehezen lehet az étteremhez csiszolni és kevésbé irányíthatóak, mert „ők jobban tudják”. A tapasztalatlan munkaerő viszont még formázható és ez számukra is jó lehetőség arra, hogy megtalálják magukat és a céljaikat munka közben. Nyilván nem egyből kerülne ki minden alkotásuk, csak azután, hogy tőlem megkaptak rá minden engedélyt. Viszont nem hiszem azt, hogy egy kezdő rossz lehetne, csak azért mert nincs x éves gyakorlata meg díjai. Ők még lehet kreatívabbak is, mert még nem fáradtak bele a folytonos kísérletezésbe és másabb szemmel látják a lehetőségeket. Egyszerűen: olyanra van szükségem, aki tanulni, fejlődni akar és beleillik a képbe. Ám, mikor meghirdettem a lehetőséget, nem gondoltam, hogy ennyi jelentkező lesz rá. Először örültem nekik, de utána kicsit aggódtam, hogy így miképp fogok választani közülük? Aztán valamelyest megnyugodtam, mert még senki sem érte el nálam azt a kívánt hatást, hogy amiatt essek gondolkozóba, hogy kire eshetne választásom. Persze ez sem olyan pozitív hír, de még csak az elején járunk, így ráér megékezni a megfelelő alany. Úgy sem olyan sürgős nekünk az a cukrász, csupán szerettem volna, ha van időnk összecsiszolódni, mielőtt be kéne vetnem. Bár a fő döntés az enyém, nem egyedül mérem végig a jelentkezőket, általában több véleményt is kikérek. Ezért már a jelentkezők kiszelektálása sem volt csak az én dolgom, oda is kaptam segítséget. Persze, aztán meg is bántam, mert a hölgy jelentkezőknél nem az vált a fontossá, hogy ki mit, és hogy tud, hanem, hogy kinézetben mennyire passzolna hozzám. Nem értem miért aggódik mindenki azon, hogy még mindig szingli vagyok, elvégre nem véletlenül van ez így. Anyától is mindig megkapom, hogy ideje lenne nézegetnem, mert vészesen közelítek a harminchoz és még nincs meg az unokáinak az anyja az oldalamon. Nem értem miért aggódik ezen mindenki, mintha harminc után nem lenne élet… Egyébként is, előbb legyek túl az egyetemen, és tartsam kézben a vállalkozásomat, utána ráérek pihenni, meg mással szórakozni, de még most nem hiszem, hogy ezt megengedhetném magamnak. Egyébként sem vagyok jóban a gyerekekkel, nem hiába vagyok kényes arra, hogy akár csak az éttermembe hozzák őket tizennégy év alatt, majd nyilván mihamarabb akarok sajáttal szenvedni. Köszönöm, de így is keveset alszom, nem kell még egy kisbaba is a házhoz. Így aztán rájöttem, hogy a többiek csak a művek kielemzésében segíthetnek anélkül, hogy tudhatnák, hogy melyiket ki készítette. Munkára keresek embert, nem randira! Mégis, még alig parkolok le az étterem előtt már kapom is a figyelmeztetést, hogy megérkezett az egyik jelentkező, aki a nők közül talán az egyik legcsinosabb. És most én ezzel a hírrel mit is kezdjek? Férfiből vagyok, de nem az öcsém szintjén. Csak azért mert valaki nő és szép, nem adom be neki a derekam. Meg ismétlem, nem élettársat keresünk nekem, hanem alkalmazottat, aki az utasításaimat fogja követni és semmi több. Sóhajtva igazítok is magamon, hogy az autó okozta gyűrődéseket valamelyest kisimítsam aztán lépek is be az épületbe. Körbe pillantok – bár a pincérek heves gesztikulálása mellett nagyon keresnem sem kell a nőt. Esküszöm inkább csak férfiakat fogadok innentől kezdve erre posztra. Azért igyekszem egy valamelyest barátságosabb mosolyt az arcomra varázsolni, majd megindulok felé. Kinézetre igazából eddig nem tűnik ellenszenvesnek, sőt, eddig rajta látszik a legjobban a kifinomultság és az egyensúly, ami ide is kelleni fog. Tehát már az első próbán nem is végzett rosszul. Igyekszem csak nem feltűnően felmérni, míg kellően messze vagyunk egymástól. Közelebb érve igyekszem felvenni a szemkontaktust. – Jó napot, Nathan Han, a tulajdonos vagyok! – fogom meg finoman, de azért határozottan a kezét. Nem akarok jobban ráijeszteni, így is kellően látni rajta az izgulást. Valamilyen szinten aranyosnak tartom a viselkedését, viszont egyfajta kétséget is érzek afelől, hogy nagyobb nyomásban miképp boldogulna nálam. Elvégre nem éppen a kedvességemről vagyok híres olyankor. –Nagyon örvendek Kristine! Elnézést a késésemért, remélem nem kellett sokat várnia. – mosolyodom el kissé biztatóbban, hátha csak ennyi hiányzik neki ahhoz, hogy több legyen az önbizalma. – Szerintem az irodámban kényelmesebben eltudunk beszélgetni. Kérem, kövessen! – megvárom, míg összeszed mindent, aztán már mutatom is az utat. Nem szándékozom a többiek orrára kötni, hogy haladunk a beszélgetéssel, így jobbnak tartom, ha továbbiakban kettesben folytatjuk. Majd aztán meglátom, hogy mennyire kell neki bemutatni a konyhát. Kinyitom az ajtót neki és engedem is előre, hogy aztán becsukhassam az ajtót a kíváncsi fülek elől. –Kér esetleg egy teát vagy egy kis vizet? – ajánlom fel neki, mielőtt helyet foglalhatnék vele szemben. Bár a konyhában elég hamar pöccenek mindenre, nem szándékozom egy vérmes főnöknek mutatkozni. Konyhán kívül egyébként sem tartom magam olyan vérmesnek… Aztán lehet az öcsém, vagy Rachel is másképp látja ezt, csak még nem jutott vissza a fülembe.