˝If I ever gave my heart away, it could be to none but this youth. Let us hasten to our Queen and report this news to her. Perhaps this handsome man can restore her peace of mind.˝ ~Die Zauberflöte
-
Ez Aiden első napja a chichago-i egyetemen és igyekszem emlékezetessé tenni azzal, hogy magam viszem be őt, hiszen valakire szüksége lesz, hogy körbe vezesse és megmutassa neki az elengedhetetlen helyeket, ahol mindent elintézhet. Valamint igyekszem közelebb kerülni hozzá és amúgy is az utamba esik a házuk, ahova jelenleg is tartok, kivételesen Sophie nincs velem, megkértem, hogy külön menjen, mivel korán kezdem a munkát és a vacsorán nyilvánvalóvá vált számomra, hogy ők ketten túlságosan is egyszerre mozdulnak és könnyen kialakulhatna most is olyan kapcsolat közöttük, amiből engem túl könnyen utasítanak ki. Ez pedig cseppet sem lenne kifizetődő a jövőre tekintve. Valószínűleg meglepetésként fogja érni jöttöm, hiszen mindenféle előzetes bejelentés nélkül érkezem meg hozzájuk. Valójában apám sem tud erről a döntésemről, de teljes mértékben szabadkezet adott nekem, főleg, hogy látta mennyire jól kezeltem mindent a náluk adott est után. Az az alkalom volt, mely során bebizonyíthattam, hogy alkalmas leszek egy ilyen feladat megoldására, miszerint közelebb kerüljek Aiden-hez és esetlegesen kiderítsek pár információt. Ne szép dolog, de a cég jövőjének megsemmisülése még annál is csúfabb hatást kelt, ha nem járok sikerrel. Bár megjelenésem szokatlan lehet majd számára, autóm fekete és fényes csillogása, valamint a Hyundai logó jelenléte annál kevésbé. Határozottan markolok rá a kormányra, miközben opera hallatszik az a hangfalból, bár én magam nem szívesen hallgatom, de megemlítette még a vacsorán, hogy ő viszont igen. Apró kis trükk, hogy tudja figyelemmel kísérem minden szavát, valamint igyekeztem számomra is a hallgathatóbbat kiválasztani a műfaj követői közül, valamint pontosan tükrözi ismeretem hiányát, hogy a legtriviálisabb szól most, mégpedig A varázsfuvola. Bele sem gondolok abba a lehetőségbe, hogy nem mellettem, az anyósülésen fog helyet foglalni, miközben megyünk az egyetem felé. Magabiztosan fordulok le a főútról, hogy a hosszú járáson elérjem a más korábban megismert kaput, mely nyitva áll előttem. Egyenesen fordulok a körforgalomnál, körbe, megkerülve a szökőkutat, mely azért este pompásabban ragyogott. Így reggel viszont van lehetőségem jobban szemügyre venni a hatalmas épületet, amely ízlésesen emelkedik a magasba és körbe ölelik a kert tartozékai. Egyenesen a nagy bejárati ajtó előtt állok meg, leállítom a motort, majd határozott mozdulattal nyitom ki az oldalamon lévő ajtót bal kezemmel, míg másikkal felsegítem a már arcomat keretező fekete, divatos napszemüveget. Mellkasom előtt összefont karral, az autónak támaszkodva állok meg és szemügyre veszek minden apró részletet, a gondosan dolgozó embereket, kik természetesen érdeklődő tekintettel figyelnek. Végül megállapodik szemem a bejárati ajtón és így várom, hogy megjelenjen Aiden. Gondosan elterveztem előre, hogy ellentmondást nem tűrően fogom tudomására adni, hogy ma velem jön az egyetemre és megértetem vele, hogy valójában így jár a legeslegjobban. Még magamat is meggyőzném, bár nekem nem lenne szükség gardedámra, hogy minden szükségeset elrendezzek, ő viszont elveszettebbnek tűnt legutóbb, mint én vagyok, így talán még inkább belátja igazamat. Igyekszem ügyelni a beszélgetési témákra is és ha esetlegesen az esti zenés előadása kerülne terítékre, akkor is tudom, hogy nem ragadtathatom el magamat és nem is fogom. Apám is észrevette az akkori kisebb kilengésemet, amiért leteremtett, hogy pontosan ezért nem örült, mikor 16 évesen megjelentem egy hangszerhez, mivel a zene az egyik legjobb fegyver a szív eléréséhez, de biztosítottam, hogy ilyen nem fog többször előfordulni, vagy ha mégis, akkor magam fogom megszüntetni kapcsolatomat ezen szenvedélyemmel. Semmi nem állhat a munkám, a cég, a család és ezzel együtt az én jövőm elébe. Hamarosan egy másik, szintén fekete, sötétített ablakú autó áll meg a sajátom mögött, melyre felfigyelek és kissé elfordítom fejemet, de nem száll ki belőle senki sem, a motor viszont zúgva beszél tovább. Majd az ajtó is nyílik és megpillantom, ahogy Aiden lép ki mögüle, mire eltolom magamat az autótól és teszek felé pár lépést. -Szervusz-köszöntöm és ha közelebb érünk egymáshoz kezet is nyújtok neki, hogy végezzek az illedelmes és fontos köszöntéssel.-Remélem nem érint tolakodásként, ha ma én magam viszlek el az egyetemre-válaszolok, mindennemű érzelem nélkül és a szemüveg mögül őt figyelve próbálok rájönni, vajon miként hat rá ez az eltervelt művelet.-Végtére is, az első napodon előnyödre válhat, ha valaki, ki jártasabb, vezet körbe és nem egyszál magadban bolyongsz-adok további indoklást ittlétem okáról és kihúzott háttal, most is épp olyan elegánsan és szintúgy drága öltözékben állok előtte, mint, amiben már láthatott, bár a márka más. A különleges alkalmakra anyám, még előkelőbb ruhákkal szokott felkészülni, egy egyetemi nap nem éppen számít annak.
When I see you, it’s breathtaking
Normally I’m not like this
I want to pick and gather all
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
★ hozzászólások száma ★ :
196
Re: Első közös nap
Csüt. 14 Márc. - 14:02
● Váratlan találkozás ●
Ahogy a gyémántos vacsorán elbúcsúztunk a vendégektől, egyikőnk sem ment a maga dolgára azonnal, mind megvártuk apánk értékelő szavait. Kaptam egy elismerő bólintást, mire gyermeki mosollyal néztem vissza a vezérigazgatóra, ám hihetetlenül boldog voltam, hogy annak ellenére, hogy nem volt tökéletes a magatartásom és a végén már lázadóként elegem lett a sznob viselkedésből, s váltottam a magam lazább átitűdjére, mégsem voltam feltűnő, úgyhogy járt a keksz ezúttal. Elégedetten mentem fel a szobámba, szándékosan jövök el, mivel nem vagyok kíváncsi apám és bátyám sarkalatos tárgyalására, miben kivesézik, milyenek is a felszín alatt a riválisok. Nem érdekelt és nem is akartam tudni. Hétfőn kezdek a Coloradoi egyetemen. Nem izgulok. Bízok benne, hogy minden rendben lesz és be tudok majd illeszkedni a légkörbe. Párizsban sem volt gond, biztosra veszem, hogy ezt az akadályt is teljesítem. Valójában mindehhez szükséges jókedv abból fakad, hogy nem kell otthon lennem. Ahogy belépek az egyetemre, már az lehetek, aki vagyok. Ráadásul még csak nem is elölről kezdem a tanulmányaimat, el tudok fogadtatni tárgyakat, így például örömömre szolgál, hogy idén már klinikán is lesz gyakorlatom. Mint mondtam, nem izgulok, azonban izgatott vagyok. Várom, hogy meglássam és felfedezhessem az egyetemet. Ez még nekem természetesen csak egy tanuló, eligazító nap. Gyorsan pattanok be a csinos autónk hátsó ülésére, majd jó gyerekként egyből be is kötöm magam. - Gázt neki, Dong Min, alig várom, hogy odaérjek! - mondom mosolyogva a sofőrömnek, aki már egészen kiskoromtól kezdve fuvaroz mindenhová, ahová csak kell. Régen erre nagyobb szükségem volt, mivel kiskorúként nem rendelkeztem még jogosítvánnyal, Párizsban csináltam meg, de ott szándékosan küldtem haza Dong Mint, mert láttam rajta, hogy nagyon hiányzik a családja. Most pedig itt New Yorkban újra velem van, s tekintettel arra, hogy nem ismerem a várost, jobb, ha egy tapasztalt sofőr visz el az egyetemhez. Így hát nem csoda, hogy kettőnk viszonya majdhogynem a kedves nagybácsi szerepkörhöz hasonlítható, amolyan férfi dadus, ki látott felnőni. Ha négyszemközt vagyunk, egyszerűen tegezzük egymást, noha még így is hallok némi udvariasságot a hangjában, ahogyan tőlem is megkap minden tiszteletet. Kihajtunk a garázsból, amikorra én már fülembe dugom a fülhallgatómat és hallgatom Dua Lipa új slágerét. Telefonomat piszkálom, mikor az autó hirtelen indokolatlanul megáll. Felpillantok és DongMin érthetetlen tekintetére húzom össze szemöldökeimet. Majd követem őt és meglátom, hogy egy ismeretlen Hyundai áll előttünk szinte a bejárat előtt és teljesen elállja az utat. Nem sokkal később megpillantom Christophert is. Ijedten nézek a sofőrre, mire ő is elhúzza a szája sarkát. - Ne aggódj, mindjárt megyünk tovább - mondja biztatóan, mialatt kicsatolja a biztonsági övét és már nyitja is a vezetőfülke ajtaját, mikor vállára teszem kezem. - Várj, majd én... - akadályozom meg, hogy kiszálljon, s én nyitom ki az ajtómat, és szállok ki. Szembenézek pont azzal az örökössel, akinek jelenlétére a legkevésbé számítottam itt és most. Komoly arccal nézek rá néhány másodpercig az autóm mellett, a szél belekap hajamba, de ezúttal jól esik a fuvallat. Elindulok felé, miközben telefonomat a hátsó zsebembe csúsztatom és a fülhallgatómat is kiveszem mindkét fülemből. - Christoper! Meglep, hogy itt látlak - szólítom meg erősen komoly arckifejezéssel, s megállok előtte. Kérdezősködnöm azonban nem kell, Chris nagy határozottsággal meséli el, mi járatban van. Örülhetnék, hogy máris van valaki, aki önként körbevezet az egyetemen, azonban az, hogy a rivális cég örökösét itt látom, ez okod ad a gyanakvásnak. Mosoly helyett minimálisan húzom csak el ajkaimat, majd rögtön be is nyálazom őket, mert kiszáradnak a széltől, illetve így leplezem nemtetszésemet. Mire készülhet? - Ez nagyon figyelmes tőled - szólalok meg és még én sem tudom, hogy kellene reagálnom. Beszállni az autójába a paráznaság legnagyobb cselekedete lenne. Ha viszont nem teszem meg, az megfutamodás lenne a részemről. Dong Min eközben kiszáll az autóból és ingét megigazítva odalép mellém. Teste tiszteletteljesen kihúzott, meghajol Christopher előtt, de mindkannyian tudjuk, miért lépett mellém. Én azonban nem akarom, hogy közbeavatkozzon, így hamar döntésre kell jutnom. - Hát, azt hiszem egy ilyen ajánlatot nem utasíthatok vissza. - Megjelenik arcomon egy szerény, de száz százalékban mű és annak is látszó mosoly, majd DongMin felé fordulok. - Köszönöm Uram, azonban első alkalommal, mint kiderült, Christopher Nam fogja megmutatni nekem az egyetem hollétét - hajolok meg enyhén a sofőröm előtt, mire féltő tekintettel néz vissza rám, majd Chrisre is vet egy pillantást, de mivel nincs joga ellenállni, ezért kénytelen bólintani. Beülök Christopher autójának anyósülésére, szintúgy bekötöm magam, bár ahogy becsukódott minden ajtó, részemről beáll a csend. Első lépésben kikapcsolom telefonomon a zenét, táskámat kényelmesen elhelyezem ahol nincs útban. Jóformán semmi különöset nem teszek, amíg ki nem értünk a rezidenciánk övezetéből. A kapu elhagyása után azonban burkoltan Chrisre pillantok. A tartására, az öltözékére, amit már láttam a házunknál is egészben, csinos, mint mindig. Én ezúttal egy egyszerű ingben vagyok, ám nem kevésbé alul öltözötten készültem az első napomra. Egy dolog azonban zavar, amitől talán testem belsejében is zavargások indulnak meg. Az illata orrom receptorainak egyszerűen túlságosan... JÓ!
I got this feeling inside my bones
Can't Stop the Feeling! - J . T .
★ családi állapot ★ :
I gave my heart to the most dangerous
person but I did well. Christopher!
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
Neurológus rezidens - transzlációs kutatások
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Csüt. 14 Márc. - 14:05
Váratlan látogatás
˝If I ever gave my heart away, it could be to none but this youth. Let us hasten to our Queen and report this news to her. Perhaps this handsome man can restore her peace of mind.˝ ~Die Zauberflöte
-
Arra azért nem számítottam, hogy külön sofőrre van szüksége, aki az egyetemre szállítja, majd vissza az otthonába. Vagy nagyon féltik, vagy nem bíznak meg benne, hogy valóban arra megy és azt teszi, amire utasították, vagy, amit ő maga mond. Halványan felhúzom szemöldökömet, mikor látom kinyílni a vezetőülés felöli ajtót, de csak éppen hogy sikerül megszemlélnem ezt a jelenetet, mert már csukódik is vissza. Távolról nem látható ez a kis mozdulatom, ha így lenne, nem is engedtem volna meg magamnak. Lehet, a sofőr, nem csak az autó vezetésével szolgál, hanem testőre is az utasnak és valószínűleg nemtetszését kívánta volna tudomásomra adni, de ez most mégis elmaradt, helyette Aiden-t pillantom meg a jármű hátulsó feléből kilépni. Komoly és határozott vonásokkal az arcán kerül elém és azt veszem észre magamon, hogy ismételten nem tudok kiigazodni rajta, hiszen legutóbb nem sokat láthattam szemének ilyesféle elszántságát a vacsora során. Gondolatba esek, hogy vajon melyik is lehet a valódi arca, illetve az álca, amit magára vesz, hiszen főleg a zavarodott kifejezések voltak láthatóak rajta aznap este. Eszembe jut a nagy mosolya, zavarba ejtett pirult arca, miután a zongora mögül feláll és egyszeriben az nem tűnik valóságnak, miután most ilyennek látom. Megvezetett és én túl könnyen hagytam magam becsalni az érzelmes arca által. Kezemet visszahúzom, mivel nem teszi bele sajátját és nem érint kellemese, hogy nem üdvözöl az illemnek megfelelően. -Ezesetben az üdvözlést mulasszuk el-mondom komolyan, már felé fordulva és leeresztett kézzel és már kezdek is bele, hogy miért bukkantam fel az otthona előtt. Persze, hogy meglepi, nem éppen mindennapi cselekedet ez a mostani, de nem is kell tudnia a pontos okát, elég ha a köré felépített információknak van ismeretében. Szavaimra, szeretném azt hinni, hogy zavarodottság a válasza, mivel kissé megremeg ajka, de nem szentelek neki nagyobb figyelmet, csupán ismételten értetlenkedő kérdések halma sokasodik fejemben, hogy vajon ezt direkt csinálhatta-e. Nem szokásom elemezni az embereket, hiszen pontosan ismerem a magunk fajtát és nincs rá szükség, hogy messzemenően gondolkodjak viselkedésük jelentésén, de hát már tudom, hogy ő nem tartozik teljes mértékben az üzleti világ hálójába, ezért másképpen is kell viselkednem. A mozdulatainak értelmezése pedig remélhetőleg tisztázásra kerül, ha már több időt töltöttünk együtt. -Ugyan-válaszolok, bár hangom meglehetősen unott és monoton. Majd látom, amint megérkezik közénk a korábban még nem látott sofőr és mélyen meghajol előttem. Nem szokásom a hajlonggatás, sose tanítottak ilyenre és nem is ivódott bele a testem mozdulatai közé, ezért csak biccentek egy aprót jelezvén, hogy válaszolok köszöntésére. Hírtelen érkező, lelkes válaszára kis mosoly húzódik szám egyik sarkában, habár észreveszi, hogy nem olyan ez a mosoly, mint este volt és cseppet sem tűnik élethűnek. Mindenesetre örülök, hogy eddig sikeres minden próbálkozásom és valóban velem tart. -Ez esetben, helyezd magad kényelembe, kérlek-mutatok az autó felé, majd ismételten biccentek egyet a férfinak, aki már biztos, hogy nem testőr és megvárom, míg Aiden beül az anyósülésre, majd én magam is helyet foglalok a volán mögött. Halk és gyönyörű berrenéssel indítom be a kocsit, egyszerűen gyönyörrel tölt el, mikor ezt a hangot hallhatom és kicsit még várok is, míg elindulnék, miközben felcsendül A varázsfuvola legismertebb strófája. Szemüvegemet levéve, behelyezem azt a zakóm zsebébe és kezemmel a kormányra markolva magabiztosan indulok el a kifelé vezető úton, egyenesen az egyetem parkolója felé. Hagyom, hogy utastársam szokja a helyzetet, addig egy szót sem szólok, majd végül kifordulunk a főútra, ahol már kissé jobban rátaposhatok a gázra. Elmosolyodok, hiszen imádok vezetni, így egy ideig simábbak vonásaim, majd fejemet kissé Aiden felé fordítva, de szememmel még mindig az utat figyelve szólalok meg. -Gondolom órarenddel még nem rendelkezel-mondom a megszokott stílusban, mintha már rég tudnám a választ és nem is éppen kérdésnek szánom szavaimat. -Feltételezem nem igen lesznek közös óráink, hiszen teljesen más ágazatban mozgunk, mi ketten-pillantok itt most rá egy rövid ideig, jelezve, hogy más vizeken evezünk, de nem szándékozom fölényeskedni, csupán nyomatékosítom kettőnk helyzetét. Még mindig homály fedi annak okát, hogy vajon miért nem gazdasági tudományok tanulásával tölti idejét. Minél előbb kiderül mennyit tud a családi ügyletekről, annál hamarabb tudom, hogy van-e értelme pont az ő kegyeit keresnem. -Bár ha jól tudom, ma nem fogsz órákat látogatni-láttam már átjelentkező diákokat és az első nap inkább a körbejárásról szokott szólni. Egy ideig csak ülök és várom a válaszait, miközben legszívesebben a rádióhoz nyúlnék, hogy kikapcsoljam az abból jövő olyaséfe zenei műfaj, elvileg legjobbikát, amit csak az ő megnyerése miatt játszok folyamatosan. Remélem értékeli, mert számomra inkább kínzó hatással van és többek között ezért is beszélek többet, mint terveztem és nem pedig várom, hogy ő beszéljen, ahogy annak lennie kéne. Általában a vezetőségen, apámmal meghallgatjuk a kívánságokat, gondokat, előterjesztéseket, éppen mit és a hallott információk alapján hozzuk meg a döntéseket, de most a saját érdekemben más stratégiára kell váltanom, így a zene is eléggé halkan szólhat, hiszen beszélgetéssel ütjük el az időt. -Mindenhova sofőr visz el? -Ez valóban kérdés és annál inkább érdekel a rá kapott válasz, hiszen érdekes beszélgetés indítója lehet.
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
196
Csüt. 14 Márc. - 14:09
● Váratlan találkozás ●
Jelenléte rendkívül meglep, ugyanakkor hiszem, hogy sokkal könnyebben tudnám kezelni a találkozásunkat, ha nem a főbejáratunk előtt lennénk, az első emeleti nagy ablakon át pedig talán apám már kerek szemekkel néz le rám, mialatt arca közeledik a rák színeihez. Nem merek felpillantani, de elfogadni sem a kézfogását. Tulajdonképpen földbe gyökerezik a lábam és csak keresem szemeit a napszemüvege mögött. Láthatóan zavarodott és feszült vagyok, főként azért, mert engem keres meg, rám kíváncsi, s ez minden bizonnyal jelent valamit, azonban nekem semmi szükségem nincs arra, hogy rám terelődjön az egész családom nagyítója, mikor épp köddé terveztem válni itt New Yorkban. Mondom, amit jónak tartok és cselekszek, ahogy a legkézenfekvőbb megoldásnak tűnik. Beülni a kocsijába egyszerre jelenthet bátorságot és félelmet is, teljesen két ismeretlenes az egyenlet és ez az, ami miatt félek. De beleegyezek és úgy döntök, vele tartok. Most akkor mindenki boldog? Mindketten elmosolyodunk, de a színészek képen röhögnének minket. Annyira egyértelmű ez az egész szituáció. Beszállok és még egy erős szemkontaktust váltok DongMinnal, amolyan bizalmasat, de nem mondom meg, hogy mit tegyen, mert tudom, hogy neki ártanék, ha titoktartásra kényszeríteném. Így azonban bizonyára az lesz első kötelessége, hogy szóljon a történtekről apámnak. Érdekes lesz hazajönni, ám hiszem magamban, talán ez a kis kiruccanás nem csak a Nam családnak lesz előnyére, annyira nem vagyok könnyű eset. Beindul az autó és már megyünk is az egyetem felé. A modern zenék után érdekes érzéssel tölt el hallgatni a varázsfuvolát. Elgondolkodtató, hogy Christopher vajon mekkora sznob, hogy még az autóban, kora reggel egyetemre menve is klasszikus zenét hallgat, de nem szólok miatta, mert jelen esetben én vagyok a vendég, nem úgy, mint legutóbb. A zenét viszont kompenzálja az a kellemes érzés, ami még akkor hasít belém, mikor leveszi a szemüvegét. Jobban szeretem látni lelkének tükrét, noha kétségtelenül nagyon sármos abban a napszemüvegben. Nem tudom, hogy mi miatt mosolyodik el a csendes szakaszok alatt, de belülről harapdálom az ajkaimat, hogy uralkodjak a nyugalmamon és ne kezdek el szólavinát indítani felé. Benne lennék a hálójában? Majd kiharapom a hálót, vagy berántom őt is a mély vízbe. Nem tudja még, milyen halat fogott! - Ami azt illeti, van már órarendem, mindezeket online el tudtam intézni. Szerencsémre van, hogy a párizsi egyetemmel hasonló az oktatási struktúra, úgyhogy néhány tárgytól eltekintve zökkenőmentesen tudom folytatni a tanulmányaimat - felelek olyan unalmas és komoly hangon, ami megszokott tőlünk, de szinte rossz kedvem van, ahogy tükörbe nézek. Nem akartam ilyen lenni az egyetemen és nem is hagyom, hogy csak miatta kelljen visszafognom magam. - Én sem gondolnám. - Egyetértek vele, nem hiszem, hogy közös óráink lennének. Sokfelé érdeklődöm, de ezúttal tényleg szeretnék a szakmai tárgyaimra koncentrálni. Érzem, hogy rám pillant, de én szándékosan az utat nézem, nem fordulok felé. Nem akarok felé fordulni és ránézni. - Nem, egyelőre körül szeretnék nézni az egyetemen és környékén. Esetleg meglátogatom a klinikát, az egyetemet övező sportlétesítményeket, persze elsődlegesen tájékozódni szeretnék - válaszolom neki és egy valamiben reménykedek, amit meg is kérdezek. - Neked lesznek óráid a mai nap folyamán? - kérdezem olyan hangosan, hogy elnyomja a zenét. Örülnék neki, ha elfoglalt lenne, akkor nem kellene gyomorgörcsökkel szenvednem újra. - Franciaországban nem volt sofőröm, ott tömegközlekedtem, New Yorkban azonban kényelmesebb egyelőre a jártas autóvezetőkre támaszkodni. Ha megtehetem, minek idegeskedjek azon, hogy merre van pontosan az egyetem, meg hát nem vagyok annyira jártam az amerikai útviszonyokon. - Érezhetően, ahogy távolodunk otthonról, úgy kezdek lazábbá válni és nem véletlenül bököm ki, hogy fiatalként tömegközlekedtem. Sőt mi több, még utolsó éveimben is. Teljesen normális dolognak tartom. Úgyhogy nem, nem vagyok elkényeztetett, aminek gondolata okán kérdezi tőlem mindezt feltehetően. Sőt mi több, kicsit sem ismer. Szavaim a hátsó szándékok ellenére lelkesek és szaporák, mindeközben pedig kíváncsian nézelődök a város létképén. -Egyébként, azért akarsz körbevezetni első napom alkalmából, hogy… megismerkedjünk? - fordulok felé és kicsit közelebb is hajolok hozzá. Arcom meglepően izgatott és lelkesedéssel teli, gyermeki, már-már aranyos mosollyal nézem őt és várom válaszát. Makacs vagyok? Bingó! Lázadozóan viselkedek, mert hirtelen levettem magamról az álarcot? Bingó! Érdekel, hogy apám megtudja-e ezt? Nem, mert biztos vagyok benne, hogy nem fogja Chris elmondani neki, úgy fogja venni, hogy apám engem ismer ilyennek. És legvégső soron: őrületbe akarok kergetni Christophert, hogy egy pillanatra is, de szétbombázzam az ő sznob és fapofa világát? Bingó!
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Csüt. 14 Márc. - 14:19
Váratlan látogatás
-
Felcsendül a kedvéért választott zene is, de hamar a hangszabályozóhoz nyúlok, hogy enyhítsem a nem kedvelt zene hallgatása közben fel-fel bukó ingerültségemet testemben és legalább ez jó motivációként szolgál, hogy beszélgetésbe elegyedjek, elvégre pontos oka van ittlétemnek. Vakójában kissé várok arra a pillanatra, mikor megjegyzi, hogy szereti a klasszikus operetteket, de nem igen jön el a pillanat. Az udvariasság azt diktálná, hogy megemlítse, mennyire kedvére van ezt hallgatnia, más esetben, ha nem lenen most mellettem inkább egy klarinét szólót, vagy gitár pengésének dallamát hallgatnám, de ezt semmi féle képen. Belekezdek végül a társalgásba, lényegében semmi üzletiről nincs szó, mintha csak két teljesen átlagos és hétköznapi egyetemista költené el együtt idejét, miközben a tudás épületéhez viszi útja. Meglep válasza, nem számítottam arra, hogy az interneten keresztül lehet ilyen ügyeket intézni, de nem látszik meg rajtam ez az érzelem, hanem a korábbiakhoz hasonlóan, meredten nézek magam elé és nem tántorít el, hogy az imént tévedtem, mikor megemlítettem, hogy vélhetően még nem rendelkezik órarenddel. Többször megesik, hogy nem azt halljuk, amit várunk, de olyankor a legjobban úgy jöhetünk ki nyertesként, ha nem mutatjuk ki, miszerint fel is ismertük azt. Bólintok egyetértő szavaira, én magam nem hallgatok olyan tárgyakat, mely bármely más munkához, tanulmányhoz alkalmazható, mint amire nekem ténylegesen szükségem van. Tetszik, hogy én irányítom a beszélgetést és igazából egy kérdez-felelek játékot játszunk az ő szemszögéből és sorjában megkapom mindenre a választ, bár ez még inkább csak puhatolózás, hasznosnak nem éppen mondanám azt, amit eddig tudok róla. Ha nekem szabadidőm lenne, mint most neki, akkor nem a sportok iránt érdeklődnék, hanem könyvtárba, esetleg zeneterembe mennék, melyek hasznosak is számomra. Sosem értettem a sportok szerelmeseit, hogy mi a szórakoztató abban, ha izzadó férfiakat és nőket figyelnek, miközben hajkurásznak egy labdát, vagy egymást. Az egyetlen sport, amit én magam is élvezek, az a golf, ahol nyugodt körülmények között lehet végig gondolni a következő lépést és nem kell a másikra hagyatkozni és figyelni. -Mivel az utolsó évemet, pontosabban félévemet végzem a mostani tavasz során, ezért már nem sok látogatni való órám van-válaszolok úgy, hogy a kérdésére mindent pontosan megkapjon, de semmi más információt nem tudatok vele. Hallgatom, ahogy pár mondatban mesél a Franciaországban töltött idejéről, mikor megüti fülemet a tömegközlekedés szó. Míg beszél, én ránézek, szinte már értetlenkedve és szörnyülködve, amiért nem a cég emblémájával jelzett autóval járta az utakat és helyette inkább ismeretlen, koszos és általában kulturálatlan emberek között utazott. Lehet most is így tervezte, de apja ragaszkodott az ellenkezőjéhez, ami teljesen érthető, sőt lehet, hogy nem is tudott arról, hogy fia nem autóval jár. Amióta csak vezethetek, azóta űzöm is, nem tudnám elképzelni, amint egy buszra felszállva utazzak, meglehetősen kényelmetlenül érezném magamat, nem az én műfajom. Valóban sokféle az itteni utak elhelyezkedése, de az, hogy még csak meg sem fordul a fejében, hogy a saját lábára álljon és elvigyen egy kocsit az egyetemig eléggé lesújtó számomra és minél tovább járom körbe ezt a gondolatot, annál kevésbé tudom megérteni. Sofőr viszi mindenhová, mint egy igazi gazdag család, gazdag fia, végül is ez a megszokottnak mondható, de én erre sosem vágytam, önállóságra neveltek. Addig-addig ízlelgetem, a hallottakat, míg végül ismét meg nem szólal, hírtelen nem tudom, hogy mire véljem, főleg testének közeledését, ami meglehetősen benne van a személyes teremben. Ha tudnék se mennék távolabb, az megfutamodást jelentene. Igyekszem stabilan figyelni az utat, kihúzott háttal és nem foglalkozni a túl közeli jelenlétével, testem csak úgy ontja ki magából a feszültséget, aminek egyik fő oka az, hogy itt van, a másik a zene, a harmadik, hogy a munkámat végzem és másként nem viselkedhetek. A muzsikának viszont vége szakad, ami hatalmas mentsvár számomra, hiszen végre nem kell tovább hallgatnom és megfogadom, hogy soha többet nem teszek ilyen meggondolatlan lépést. Már fel is csendül a következő darab első pár hangja, ami egy gitár szóló. Kezemet felemelve a rádióhoz nyúlok, hogy lekapcsoljam, legutóbb se volt jó vége, hogy hagytam magam elragadtatni egy számomra kedves dallammal. Immár teljes csöndben ülünk és remélem, hogy a rádióhoz való nyúlásom miatt kissé eltávolodott tőlem és már nem tartja testét annyira közel az enyémhez. -Igen. -Egyszerű, rövid és tömör, végül is tényleg az ismerkedés a célom, a szakmai ismerkedés, nem pedig az egyetemi társ megismerése. Nem vágyom csevejre, kedvességre, csak információkra. Néma csönd ül be az autóban, már a zene sem szól és nem érzem kényszeré annak, hogy megtörjem ezt az állapotot, de nem makacsolhatom meg magamat, nem tudni mikor tudunk legközelebb így lenni. -Nővéreddel közeli a kapcsolatotok? -Ha megerednek szavai, talán még bátyjához fűződő viszonyát is megemlíti, ami számomra érdekesebb is, de gondolhatja, hogy a vacsora során történt nyugtatgatás miatt kérdezem, amit az említett személytől kapott. Ha Sophie terítékre kerül és kettőnk viszonyáról kérdez, akkor őszintén megmondom, hogy nagyon mások vagyunk, de kiveszi részét a családi programokból és így talán közeledhetünk is az üzlethez közelebb álló dolgokról. -Már nem vagyunk messze-jelentem be, hiszen már az utolsó kanyarnál tartunk, fel is tűnik az egyetem hatalmas és pompás épülete, mint egy kastély magasodik. -Láttad már korábban? -nézek előre, semmi utalást nem adok arra, hogy miről beszélhetek, egy fejbiccentést sem, de gondolhatja, hogy mivel felbukkant az egyetemi épület, ezért arra utalok.- Ez a központi épület, feltételezem itt kell némi ügyet elintézned-teszem hozzá a tájékoztatás végett és adom tudtára, hogy lassan kiszállunk az autóból.
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
196
Csüt. 14 Márc. - 15:12
● Váratlan találkozás ●
Nem értem, hogy miért viselkedik látszólag ennyire feszülten. Mintha ideges lenne, vagy mindössze ez csak az én szememben tűnik így és talán ez neki az átlagos viselkedési metabolizmusa. Nagyon de nagyon messze áll tőlem és az én eredetileg hatalmas lelkesedésemet is kezdi felváltani a zavar, amit az autójában ülve érzek. Hirtelen túl komollyá változott a napom és nem arról van szó, hogy nem tudok azonosulni az új környezethez, hanem egyszerűen nem akarok. Azt hittem, hogy pont olyan könnyed diákként fogom bejárni a Coloradoi egyetemet első nap, mint ahogyan ezt Párizsban is tettem. Ott nem voltak apai bilincsen, ott tényleg én diktál, nem volt semmi, ami befolyásolhatott volna magatartásomban. Bár Chris nem a családom része, azonban mellette is azt érzem, hogy a családi átitűdöt kell követnem. Csak tudnám, hogy magunk között miért ennyire nyers… Nem mormogok sokáig magamban, mert szerencsére megszólal és felvezeti kettőnk napját egy átlagos kérdéssel. Fellélegezhetek, noha gyomorgörcsön aligha enged, marad még bennem sajnos így is kétely és gyanakvás. Ennek ellenére őszintés, egészen pontosan brutál őszintén válaszolok neki, mivel nem akarok hazugságban élni és másnak mutatni magam. Nem csak hogy nem lesznek közös óráink, de feltehetőleg még csak nem is nagyon fogjuk látni egymást a környéken, legalábbis ezt tudom elképzelni két olyan férfitól, akik nem keresik egymás társaságát. Christophernek már alig vannak órái, feltehetőleg alig lesz az egyetemen. - Szuper! Akkor biztosan lesz időd megmutatni nekem mindent! - mosolyodok el és szinte lelkesen fordulok felé, mintha örülnék a válaszának. Valójában ezzel az erőltetett utasítással épp, hogy el akarom üldözni és reménykedek, hogy olyasmi választ kapok erre, ami úgy kezdődik, hogy: „Hát, sajnos…”. Ezt nevezik fordított pszichológiának. Nem látom reakcióit egyrészt mert alig-alig rezzennek meg mimikái, másrészt, mert nem is nézek rá, mindazonáltal érzem ahogy a csendet és más külső hangokat el-elnyomják kettőnk légzései. Jó néhányszor azt érzem, hogy Christopher meglepődik a szavaimon. Biztosra veszem, hogy nem ilyen embernek gondolt, de én csak azért is tartom magam makacs szándékomhoz. Sőt, ez már odáig fajul, hogy szándékosan keresek bizonyos szavakat, amin tudom, hogy fent fog akadni, ilyen például a tömegközlekedés is. Sunyin elmosolyodom magamban a csend beálltakor, mert tudom, hogy kattog ezen az agya. Nem számít, mi a véleménye, szerintem teljesen normális, ha valaki tömegközlekedik. Kezd nyert ügyem lenni, válaszolni sem tud, úgyhogy eltervezem, hogy szúrok neki még egyet, amitől már megérkeztünk után megáll az autójánál és onnan integetve nézi, ahogy elmegyek utamra. Megáll a zene és egy új venné kezdetét, azonban a sofőr egyből megállítja. Nem értem, miért teszi ezt, hisz végre egy kellemesebb, gitáros felüdülés várt volna ránk. Úgy tűnik, az már nem fekszik annyira neki, na szép, esetleg annyira zavarba hozom azzal, hogy közelebb hajolok hozzá, hogy hirtelen kell neki egy cselekvés, amivel kompenzálni tudja a szituációt. Ajkamat elhúzom egyetlen tömör, lelkesedést romboló válaszára, aminek megfogalmazása és előadása lesújtóbb, mint maga a pozitív tartalma. Lassan dőlök vissza az ülésbe és inkább az ablakon keresztül kezdem bámulni a tájat enyhe durcival, ami valójában két indok miatt keletkezik bennem és nem tudom, hogy melyiknek örültem volna jobban: ha Christopher hirtelen hevesebb reakciót ad, legyen az elutasító is akár, vagy ha nem is akar engem megismerni, csak üzleti gesztusból hozott el az egyetemhez. Így azonban sehogy sem jó. Velem akar lenni, meg akar ismerni, de nekem ez a nem_mutatok_ki_semmilyen_érzést_és_gondolatot nagyon nem jön be, mondhatni nem kompatibilis velem. A makacs csendet ő töri meg végül. Kérdőn pillantok felé, mert erre a kérdésre most nagyon nem számítottam, de aztán megköszörülök a torkomat és komoly hangon - ahogyan neki is megfelel – megszálalok. - Természetesen - vezetem be, mintha mi sem lenne természetesebb, hogy a családtagjaimmal közeli kapcsolatot ápolok. - Nagyon odafigyelünk egymásra - fogalmazok úgy, hogy szándékosan ne tudja, most a teljes családról, vagy csak a nővéremről beszélek. Ja, persze a visszakérdezés sem maradhat el. Én is szeretnék tudni egy-két dolgot és nem szeretem a kérdez-felelek játékokat. - Na és közted és Sophie között? Szegény nagyon kellemetlenül érezte magát, amikor nálunk a vacsora előtt rászóltál. Mindig ennyire szigorú vagy vele? - kérem számom rajta azt, amit sosem tennék meg, ha a családi közegben lennék, tekintettel arra, hogy mi közöm hozzá. Nem úgy mint most. Egyszerű mezei filozófia adja a bátorságot, hogy mindezt megtegyem, miért ne kérdezhetnék rá? Ugyan már, reggeli órákban két egyetemista közel egyidős srác a belvárosba tart. Néhány perc után Christopher végre bejelenti, hogy már nem vagyunk messze, mire hirtelen felpezseg a vérem és olyan gyermeki örömmel tapadok az ablakhoz, mintha életem napjáról lenne szó. - Tényleg? - csillognak szemeim miközben nézem a tájat és várom, hogy megpillanthassam a feltehetőleg főépületet. Az utolsó kanyar után a magas házak között kibújik az egyetem, s már kezdik is szkennelni szemeim a tájat. - Még nem. Nagyon jól néz ki! - Nem tudom, miért nyűgöz le ennyire, de valóban megfog a hangulata és már alig várom, hogy beléphessek oda. Nem válaszolok Chris gondolatára, hallgatás beleegyezés lehetőségével élek megint, majd mikor megállunk a parkolóban, végre elszakadok az ablaktól és táskámat megragadva szállok hamar ki az autóból. Nyújtózkodok egyet, míg mellém ér társam, aztán rámosolyodok. - Akkor beiratkozok, és már mehetünk is utunkra - indulok meg a főbejárat felé, de valójában fogalmam sincs, hogy pontosan merre lehet az ügyintéző iroda. Belépve az épületbe egy pillanatra megállok, enyhén résnyire nyitott szájjal nézek körbe a hatalmas csarnokon. Hiába nem ez az első egyetem, sőt, a párizsi aztán tényleg nem volt semmi, de ez is le tud nyűgözni az újdonságaival. Valójában még Amerika is új nekem, azaz nem éltem még itt hosszabb ideig, csak nyaralni jöttem el néha. - Öh, Chris? Merre van az ügyintéző iroda? - nézek rá és csak utólag jövök rá, hogy most szólítottam először nevén. Sőt, szerintem most szólítottam először meg úgy általánosságban. Egyáltalán így használja a nevét?
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Csüt. 14 Márc. - 18:32
Váratlan látogatás
-
Igazság szerint nem terveztem, hogy egész nap mellette leszek és én leszek, ki bemutatja egyetemünk zugait. Azonban annak felettébb örülök, hogy láthatóan nem feszélyezi, hogy velem kell lennie és ez az első lépés a felé, hogy bizalom alakuljon ki benne. Oldalra pillantok, hogy lássam arcát, amin némi lelkesedést vélek kirajzolódni, majd visszafordulok az utat figyelve. -Ha úgy szeretnéd-válaszolok neki egy monoton hangon, de ezzel szeretném jelezni, hogy látszólag itt most nem csak rólam és a családom jövőjéről van szó és bizony neki is van lehetősége, hogy döntsön. Végül is, pár ügyet elkell intéznem az egyetem azon falai között, ahova most viszem, hiszen hamarosan beadom diplomamunkámat és állam vizsgázom, mindig van mit tenni. Hírtelen fellépő közelségére más talán reflexszerűan hátrálna, ám én ezt nem teszem, ennek egyszerű oka van, nem tehetem meg. Az olyan mozdulat lenne, ami ellent mondana annak, aki vagyok, amit eddig ismertem és bár tiszteletlenség valakihez ilyen távolságban elhelyezkedni, de ha meghátrálok azzal gyengeségemet mutatom ki, másrészről sértő is lehet, ami illetlenség. A zene már nem szól, szemem sarkából pedig érzékelem, amint Aiden kissé nagyobb lendülettel az ülés támlájához simul, rám se nézve többé néz ki az ablakon. Nem értem, valóban nem értem őt, a vacsoránál való viselkedését, a mostani közvetlenségét, lelkesedését és most, hogy miután azt hiszem, kezd valami kialakulni kettőnk között ő ismét távolabb lép. Pedig én úgy válaszoltam, ami számára kedvezőnek számít, hisz vele megyek és valóban érdeklődöm iránta. Kissé szorosabbra fogom a kormányt és ismét beszédbe kezdek, hátha csak olyat vélek gondolni, ami valójában nincs is. Természetesen. Egy ideig cseng fejemben ez az egy és határozott szó, végül is én magam is jó kapcsolatban vagyok húgommal, de kevésbé nyílt félreértelmezhetetlen válaszra számítottam. Bólintok egyet, másik mondatára, lehetetlen lett volna nem észre vennem, hogy valóban figyelnek egymásra. Egyféle támogatóként volt jelen számára nővére pár másodpercig, mikor jelentőségteljesen pillantott Aiden-re, szinte már aggódva. -Igen, az este folyamán látható is volt-utalok arra, hogy láttam mindent, amit esetleg elszeretett volna takarni a nyilvánosság elől. Majd meghallom a kérdést, amire számítottam is, szemmel volt látható, hogy a vacsora során nem volt kedvére való, mikor Sophie-ra szóltam az illetlen viselkedése végett. Azonban az nem igen tetszik, hogy most ezt kérdőre vonja, valójában nincs hatásköre, hogy ezt szóbahozza, vagy hogy egyéltalán bírálja. -Vannak bizonyos illem béli elvárások, mikről néha megszokott feledkezni és ilyenkor igyekszem emlékeztetni, hogy hol is van-válaszolom kissé ingerültebb hangon, mint eddig tettem. Oldalra nézek rá azzal a tekintettel, mivel az olyan jövendőbeli beosztottjaimat szoktam illetni, akik nem tudják hol a helyük. Vannak bizonyos határok, amiket nem, hogy nem illik, de nem is tanácsos átlépni, ez most pont egy olyan. Veszek egy mélyebb levegőt, amit akkor szoktam tenni, ha érzem, hogy lassacskán nem tudok uralkodni magamon és folytatom a vezetést. Többet nem is mondok kettőnk kapcsolatáról, nem kell tudnia, hogy valójában nagyon is bensőséges, de talán az iménti reakciómból sejtheti, hogy valami van a háttérben. Nem kell már sokáig utazni, hogy eljussunk az egyetem épületéig, amit tudomására is adok. Ismételten meglep reakciója, hamar változik lelkiállapota és szinte már gyermeki lelkesedéssel figyeli a lassan elénk táruló látványt. Legutóbb én akkor voltam ilyen boldog, mikor kis koromban a húgomnak legelső alkalommal játszottam el az első megtanult darabot a gitáromon, azóta felnőttem. -Igen, tényleg pompás látványt nyújt-mondom, miközben felé nézem, hangom kicsit mélyeb a megszokottnál, de nem láthatja okát. Kissé felhúzott szemöldökkel figyelem őt, amint majd kiesik az ablakon izgalmában és próbálom meglelni okát, hogy miért ennyire különleges az, amit lát, bár azért egyet kell értenem vele, valóban szemrevaló épület. Beállok a nevemmel jelzett parkolóba, majd leállítom a motort, de utastársam már nincs bent mellettem az autó terében. Mondandómat így nem tudom hozzá intézni. Kiszállok a Hyundai-ból és halk léptekkel elindulok a bejárat felé, mikor már szinte mellé érek felemelem kezemet és egy határozott mozdulattal helyérre teszem szemüvegemet, hogy védje szememet a Napnak fényétől. Oldalra nézek rá és látom arcán a hatalmas mosolyt, amit én nem tudok hogyan viszonozni, inkább csak nézem őt és zsebre tett kézzel figyelem, ahogy elindul a bejárat felé. Még állok egy darabig és egy bennem maradt kérdésen gondolkodom. Valóban úgy szólnak tervei, hogy vele tartok? Kicsit el időzőm rajta, mielőtt elindulok és hírtelen húgom jut eszembe, mikor először vittem el az épületbe, ahol zenélni tanul, ugyanezt a lelkesedést és kíváncsiságot, tudásszomjat éreztem rajta. Megmosolygom az emléket és kifújva a levegőt megyek be én is a hűvös épületbe. Meg sem állok mellette, már megyek is az ügyintéző irodájához, ahonnan pár papírt elkell hoznom és kitöltve visszaszolgáltatnom. Nevemet hallva megállok, hiszen szólítottak, leveszem a napszemüvegem, melyet zakóm zsebébe helyezek, majd felnézek Aiden-re. -Nekem is van ott pár elintézendő ügyletem-mondom neki, mint egyféle válasz, így tudtára adva, ha követ, ő is odajut. Visszafordulok és a megszokott úton elindulok az említett terem ajtajához. Nem szólalok meg míg megyünk, mondhatni élvezem, hogy egyedül vagyok semleges gondolataimmal és próbálom összeegyeztetni, amit eddig tudok róla, ami mondhatni a semmivel egyenértékű, hiszen vele kapcsolatban eddig minden kérdésekkel van teli. Kisebb sor áll az irodánál, ami mögé én is beállok, előttem ismerősök foglalják helyüket, akik mikor meglátnak elmosolyodnak és kézfogással határozottan üdvözölnek. Én csak bólintok mindenkinek, már megszokták, hogy ilyen vagyok. -Érdekel az építészet? -kérdezem meg Aiden-t, mikor mellém ér. -Bár orvoslást tanulsz, de mégis mélyen érdeklődsz a különféle művészetek iránt-célzok a zongorajátékra, a muzsikákról folytatott beszélgetésről és a mostani reakciójáról, mikor meglátta az épületet. Már tudom is, hogy ismételten számomra talán érzelmesebb vizekre eveztem, de talán nem kerül szóba az esti reakcióm, mikor láttam őt, főleg, mert nem mondanék semmit. Én nem sokat értek az építészeti munkákról, bár ezt az épületet már volt szerencsém kiismerni. Gyorsan halad a sor, hiszen mindenkinek csak apróbb papírmunkákat kell ellátnia, végül én is bent állok a hölgy előtt, nem is figyelve arra, hogy vajon Aiden követ-e. -Szép napot kívánok! -üdvözlöm, hangom meleg, szinte már kedves.- Idén végzek a tanulmányaimmal és jeleztek, hogy van még pár lap, amit átkellene tekintenem-támaszkodok meg a pulton. Ebből látszik, hogy valamelyest lazább vagyok, mint egy munkával való megbeszélése, ott ilyeneket nem tennék. Megkapom az említett tárgyakat és agy nagyobb mosollyal köszönöm meg segítségét egy bólintás mellett és már indulok is, hogy átadjam helyemet a következőnek, immár a megszokott komolysággal arcomon.
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
196
Csüt. 14 Márc. - 18:36
● Váratlan találkozás ●
Nagyon furcsa nekem az, hogy Chris egyfolytában monoton hangon szólal meg és ad választ kérdéseimre, sőt mi több, csakugyan robotias hanglejtéssel érdeklődik irántam, holott szavainak tartalma önmagában meglehetősen pozitív és szimpatikus. Eddig nem igazán találkozhat hasonlóval, leginkább bátyámhoz tudnám hasonlítani, de ketten mégis teljesen mások. Éppen ezért utunk során végig kettős érzés kavarog bennem. Örülök is a válaszának, de el is keseredek tőlük. Abban bízok, hogy sikerül kibillentenem kicsit ebből a stagnáló állapotából és némileg több érzelmet is ki tudok csikarni belőle, nem számít, hogy az pozitív, vagy negatív. Nagyon szeretném, ha mi ketten igazán jóban lennénk, de eddigi ismeretségünk is elég volt arra, hogy rájöjjek, ez az álmom szinte lehetetlenség. Nagyon különbözünk, meg nem értett cselekedetei vannak, amik ellentétben állnak szavaival, mint például az, hogy már első nap eljött elém, hogy ő maga vigyen be az egyetemre, holott semmi lelkesedést nem mutat irányomba. Olyan, mintha muszáj lenne neki velem lennie, s tán az is, meg sem lepődnék, viszont a vacsorán Chris sokkal határozottabban mutatkozott be a családunknak, mintsem csak egy báb, akit az apja csicskáztathatna. Sehogy sem áll össze a kép, de nem hagyom, hogy elvegye a kedvemet az első napomtól. Megfogadom magamnak, hogy teljesen önmagam leszek, és épp ezért fogom a halálba kergetni az új sorőrömet. Meg sem próbálom rejtegetni a nővérem és köztem lévő jó kapcsolatot, de Chris reakciója sem úgy ér el hozzám, mint ahogy ő feltehetőleg jelezni próbálja. Lágyan elmosolyodom, ahogy a nővéremre gondolok és örülök, hogy a köztünk lévő jó viszont annyira erős, hogy még Chrisék is látták. Nekem ez pozitívum, nem pedig aggodalommal teli tény, hogy mi van, ha sejtenek valamit rólunk a másik család tagjai. A kellemes emlékektől, nővérem gondolatától erősebb legyek és újból előbújik belőlem a kisördög. Odaszúrok egyet neki válaszként, mert bizony én is tudok ilyen lenni, tudom, mit illik és mit nem, de engem világéletemben jobban vonzott az, ami nem. Először nem bírom eldönteni, hogy rólam, vagy a húgáról beszél, akár nekem is intézhetné a szavakat, azonban lepereg rólam és úgy fogom fel, mintha valóban is Sophie lenne az alany. Vállat vonok és nekidőlök az ajtómnak felsőtestemmel. - Minthogy túl sok érzelmet közvetít, ellentétben veled? - bukik ki belőlem pazarul gyorsan ez a brutális igazság, mert én ezt láttam, nem azt, hogy bármilyen illetlen magatartást nyújtott volna a kanapéknál. És igen, tulajdonképpen én is most Chrisről beszélek elsősorban, nem pedig a húgáról, de ha már itt tartunk, megfogalmazódik bennem egy ötlet, amivel végleg elkergethetem őt magamtól. - Amúgy aranyos lány, nekem nagyon szimpatikus - fordítom arcomat végre Chris felé és szinte érzem, hogy nőnek a vörös-fekete szarvaim. Pokolra kerülnék, ha Chrisen múlna, de kérdem én, mi rosszat csinálok? Csak kinyögöm, hogy tetszik a húga, azt az aprócska tényt viszont elfelejtem közölni vele, hogy nem a nőkhöz vonzódom. Miután beparkolunk és kiszállunk az autóból, nekem megszűnik Chris létezni egy olyan tíz percre. Gyorsabban haladok az épület felé, mint ő, beteszem a lábamat és úgy csodálom meg a helyet, mintha egy új univerzumba csöppennék bele. Miután kicsodálkozom magam, észreveszem, hogy egyébként Chris ott van a közelemben, már le is vette a szemüvegét. Ha nem esett volna rá a tekintetem, bizisten fel sem tűnne, hogy elhalad mellettem egy bizonyos irányba. Nagyon csendes ez a fickó! Elstartolok utána az aulából, hiszen ő az egyetlen, aki tudja, merre kell mennem. Persze van szám, meg tudom kérdezni bárkitől amit szeretnék, nem esnék kétségbe, ha eltűnnénk egymás mellől, sőt mi több, sikerülne is a tervem. Most mégis úgy érzem, jobb, ha követem. Mellé érve megkérdezem őt, hogy merre van az iroda, válaszára elfogadóan bólintok és követem őt hűségesen. Beállok mögé a sorba, egyik kezemet a nadrágom zsebébe dugom és nyakamat nyújtóztatom, hogy ellássak az előttem álló emberek felett-mellett. Csak nézelődök. - Igen, nem is kicsit. Igaz, a modern építészet kicsit jobban megfog. A zene azonban életem szerves részét képezi, kiskoromtól zongorázok, és úgy érzem, hogyha zenélhetek, akkor igazán önmagam lehetek - felelek neki teljesen őszintén. Utóbbi években már próbálkozok magamtól is zenét írni, a kottáim azonban fiókom mélyén bujkálnak egy bizonyos kép mellett. Nem akarom, hogy meglássák. Csak mert ne. A várakozásunk további részében köszönöm a mögém állóknak, bemutatkozok neki és egész jó társalgás alakul ki köztünk. Nem is veszem észre, hogy halad előttem a sor, úgyhogy mire felkapom a fejem egy nagyobb hézag alakul ki előttem, én meg rohanok az iroda ajtajához, hogy utolérjem magam. Bemegyek Chris után, nagy sietségemben majdnem neki is ütközök, de szerencsére sikerül megtartanom magam. Hátrafont kezekkel, kissé megszeppenve húzom össze magam, azonban nem vesz észre, direkt vagy véletlenül, nem tudom. A falon lévő hirdetéseket kezdem olvasgatni, mikor Chris odaér a nőhöz és megszólal. Mintha citromot nyaltam volna, kifacsart arccal fordulok rézsútosan hátra a pulton támaszkodóra emelve tekintetemet. Ha nem ismerném fel a hangját, nem is gondolnám, hogy Chris ilyen kedvesen és lágyan is tud beszélni. Ahhh, ez hihetetlen! Velem miért nem tud kedves lenni? Miért csak azt a faragatlan sznob arcát mutatja felém? Kiábrándító ez az ember, de tényleg! Pufogok rendesen magamban, s már mellette állok összekulcsolt kezekkel és úgy nézek rá, mint anyuka a betoppanó gyerekére, mikor az hazaér, de az anyuka már előbb tudja, hogy rosszat csinált a kölyök, még mielőtt elmondhatná neki. Szikrázó szemeim találkoznak Chrisével mikor végez, néhány másodpercig tartom magamban a kiábrándult durcis „nekem ebből miért nem jut” hozzáállást, aztán mint akinek belecsípnének a fenekébe ugrok meg és örömtelien lépek az ügyintézőhöz. - Jó napot kívánok! Szeretnék beiratkozni, illetve átiratkozni. Aiden Lee, harmadéves orvostan hallgató vagyok, ha jól tudom, mi már beszéltünk telefonon is… - kezdek bele a mondandómba mérhetetlenül lelkesen és mosolyogva.
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Csüt. 14 Márc. - 18:42
Váratlan látogatás
-
Szemtelen, ez a legjobb szó, amivel illetni lehetne, bár egy korúak vagyunk, mégis van olyan, amiről jobb lenne nem beszélnie, vagy nem éppen úgy, ahogyan azt most teszi. Nincs ínyemre a kioktató és kérdőre vonó stílusa és ez hangomból is kiérződhet, talán még arcomon is láthatja a feszültség apróbb jeleit, hiszen érzékeny témára tapintott rá, illetve nem úgy, ahogyan azt elvárná tőle az ember. Az azonban nem bosszant fel, hogy az érzelmeim hiányára vonja rá a figyelmet, ezzel tisztában vagyok és pont Sophie az, aki túl sűrűn szokott erre emlékeztetni, hogy hűvös vagyok. Éppen ezért erre már kissé nyugodtabban reagálok. -Mindenkinek mások a gyengéi, van, akinek az érzelmei testesítik meg-válaszolom, szinte már kissé lenézően is. Nem szokásom viszonozni a támadást és gyerekesnek sem kívánok tűnni azzal, hogy viszonzom a szúró megjegyzését, de jobb helyre rakni kettőnk álláspontját és tisztázni, hogy akármit nem engedhet meg magának, még ha egy korosztályba is tartozunk. Mindenki között életben van egy tiszteleti minta, amit illendő lenne betartani, de egyre inkább rákell ismernem, az eddig látottam alapján, hogy Aiden nagyon más neveltetésben részesült, mint én. Meglep, hogy a szülei hagyják, hogy családjuk egyik tagja, aki nagy valószínűséggel többször is oldalukon kell, hogy álljon, ilyen viselkedést megengedhet magának. Húgom legalább apró jelzések után tudja, hogy mi a teendő és szerencsére ritkán fordul elő jellembéli malőr a részéről. Hírtelen kitágulnak pupilláim a szavait hallva és én sem hiszek a fülemnek. Az este sem tartottam jó ötletnek, hogy olyan ruhát hordjon Sophie, amiben akkor volt, túl kihívónak tartottam és beigazolódott az, amitől tartottam, hogy valaki felfigyel rá, úgy, ahogyan nem kéne és főleg annak, akinek nem kéne. Kissé mélyebb hangon szólalok meg, hogy tudja, itt be is fejezheti a gondolatmenetet és soha többé ne jusson eszébe a húgom, még csak az emléke sem. -Nem igazán számít, hogy mit gondolsz róla-mondom végül és teszek pontot a beszélgetés végére, nem is várok több mondandót, remélem nem is forgatja fejében, hogy másként tenne. Miután visszaszerzem a jól ismert önuralmamat, ismételten higgadtan folytatom a vezetést, de gondolatban már tervezem, hogy húgommal lesz beszélni valóm az üggyel kapcsolatban. Nem örülnék neki, ha az ő pajkossága lenne az, ami elrontja a már meglévő terveket. Meglep, hogy az imént még haragos szájízzel tekintettem Aiden-re és rövid időn belül máris megtudok erről feledkezni és enyhe mosollyal arcomon tekintek felé, húgom emlékének képe miatt. Különös érzéseket és gondolatokat ébreszt bennem a fiú, ennek pedig nem örülök, túl könnyen tud kihozni a sodromból és túl könnyen tud kibillenteni az egyensúlyomból olyan témáknál, amik bár érzékenyebbek a számomra, de eddig nem okoztak gondot, hogy beszéljek róluk. Egyszerűen pimasz és könnyen rátapint a lényegre. Nem engedhetem magamnak, hogy ilyen többször történjen. A sorban állva üdvözlök mindenkit a mögöttem lévőre nem is ügyelve, majd felé fordulva teszem fel kérdésemet. Válasza meglep, bár már éppen ideje lenne megszoknom az őszinteségét, amire képtelen vagyok, hiszen én magam sosem beszélek ilyen nyíltan, csak a tényekre koncentrálok mindig. Nem is válaszolok semmit, inkább hátat fordítok neki és haladok a sor mögött némán, várva a soromra. Nem azért nem mondok semmit, mert nem lenne mit, hanem mert túl igazak a szavai és túlságosan is rám vall. Akkor vagyok igazán önmagam, felszabadult, ha gitárral a kezemben zenélhetek, egyedül a szobámban, arcomon boldogsággal, lelkemben megnyugvással, de ez olyan, amiről nem sokan tudnak és jobb is így. Mikor beérek az irodába kis idő múlva érzékelem, hogy valaki ismételten túl közel került hozzám, de alig veszem észre, még mindig az iménti szavak csengenek fejemben, arcomon elmélkedéssel és teljes komolysággal, de ismételten arra jutok, hogy mindennek így kell lennie és az a legkifizetődőbb, ha nem egy gyenge lelkű gazdag fiúnak látnak, hanem tudják, hogy igen, rám bízhatják magukat és az én irányításom alatt is minden a legmegfelelőbben működik, ehhez pedig karizma, eltökéltség és teljes odafigyelés kell, a zene kizökkent, erről pedig hallgatni kell. Lágy hangon beszélek a hölggyel, amit kedves mosollyal és teljes odaadással nyugtáz, mindenben segít és elmagyarázza mit kell tennem. Eltolom magamat, kissé lökök testemen, miközben megszakítom a támaszkodó pozíciómat és még ki mosollyal szám szélé köszönök el, majd fordulok az ajtó felé. Különös tekintettel találkozik az enyém, mintha valamit mondani szeretne Aiden, de nem jön ki szó a száján. Hamar váltanak arcom izmai és ismételten fagyosan állok vele szemben. Tudom, hogy miért néz így rám, az imént azt az énemet látta, amihez még nem volt szerencséje. Mű volt a mosolyom, de szinte már észre sem venni ezt, mesterien művelem, de nem szívesen teszem, inkább érzéketlennek tartsanak, mint hazugnak. Még meghallom szavait, melyek viszont az igazi boldogságot tükrözik és aki nagyon figyel felismerheti, hogy az imént csak játszadoztam, de megkaptam, amit szerettem volna. Csak olyanokkal viselkedem így, akikkel ritkán találkozom és azonnali eredményt várok, Aiden viszont hosszútávú projekt és azzal rontanám el a leginkább, ha hamisan viselkednék. Lassan megyek ki, így még hallok pár szót tőle, el sem hiszem, hogy ennyire lelkes egy ilyen jelentéktelen dolog iránt, minthogy bejelentkezik egy egyetemre. Egyszerűen elmehetnék, de akkor elkönyvelném hogy már életem egyik legfontosabb és hosszútávon kifizetődő munkámat az első pár órában elrontottam, így nem teszem és megvárom a folyosón. Nem tudom mikor jön ki, lehet nem is veszem észre azonnal, de mikor igen, rögtön megszólalok. -Számomra nincs több tennivaló az egyetem falain belül-mondom neki, zsebre tett kezekkel. -Ha gondolod haza viszlek-ajánlom fel, ha nincs más dolga. Nekem viszont van, mégpedig a papírok kitöltése és munka, amit apám bízott rám. Nem is mozdulok, míg nem válaszol.
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
196
Csüt. 14 Márc. - 19:37
● Váratlan találkozás ●
Tudom, hogy érzelmes vagyok, s tudom, hogy családi átok az a gondolkodásmód, amivel rendelkezek. Én akarnék a legjobban olyan ember lenni, mint a bátyám, mármint, aki elégedetten tudna tükörbe nézni azután, hogy egész nap mással sem beszélt csak a kollégáival, kik nem mások, csak pénzéhes ellenfelek. Sikeresnek könyvelhetnék el minden napot, amikor új szerződést kötünk, holott barátságot egyet se. Próbáltam azzá válni, de rájöttem, hogy az a valaki nem én vagyok, úgyhogy menekültem. El, messze, valahová, ahol kiteljesedhetek, elfogadnak, önmagam lehetek barátokkal és érzelmekkel! Hiába mondja Chris, tudom, hogy túl sokat kimondok és minden érzelmem az arcomon van, ha hagyom magam. Fáj, hogy megjegyzi, csalódás, ám nyelek egyet, mert edzett vagyok. Chis is csak egy chaebol az eddig engem körülvett személyek közül, szurkálhat, én annál jobban fogom kerülni. De nem futok el, s csak hogy lássa, én is tudom az ő gyenge pontját, szóvá teszem a húgát, és a legrosszabb ebben csak az, hogy máris azt a galád játszmát műveljük mi ketten egyetemistaként, amit szüleink tesznek. Mondtam, benne van a vérünkben. Látom, hogy telitalálat a húga, talán sikerül elkapnom egy pillanatot, amikor Chris nem tud uralkodni magán és a meglepettség hideg zuhanya kiül arcára. Most akkor egy-egy az állás? Talán Chris nem is gondolná válaszát támadásnak, mégis ez az, ami találkozásunk óta legjobban szíven üt. Gyilkos szemekkel meredek rá néhány másodpercre, nyitott számról is megfeledkezek, majd kiszökik belőlem a bent tartott levegő és az eddigihez képest sokkal merevebb testtartással fordulok el tőle. „Nem számít, hogy mit gondolsz”. Mintha csak apámat, anyámat, vagy bátyámat hallanám. Ez az egy sor az, amit már mindhárman közöltek velem és mindannyian akkor, amikor a legjobban fájt. Alvadt sebet tép fel vele Chris, s ha állna az autó, itt helyben kiszállnék, és gyalog mennék tovább. Ez nem durci. Ez most valódi fájdalom, szomorúság és harag egyben szívemben. Chris mellett nehezen tudok önmagam lenni, ám lehunyom szemeimet és csak mély, néma sóhajtás után nyitom ki újra őket. Már… megszoktam. The show must go on! Sorban állás közben új fejezetet nyitok és próbálok úgy viszonyulni hozzá, mintha semmi sem történt volna az autóban, sőt, mintha élvezném, hogy vele lehetek, pedig minden egyes percet türelmetlenül várok, hogy elteljen egészen addig, míg búcsút nem int ő nekem. Belelkesülve az új helytől, nyugodt lelki állapotban mesélek magamról, s örülök, hogy visszakanyarodtunk a művészetek témára, mert ez egy biztos pont, amiben talán nem leszünk egymás terhére. Őszintén és optimistán beszélek neki magamról, a végére tán egy halvány mosolyt is megejtek, és nagyon várom, hogy beszélgetéshez hűen válaszoljon, azonban jelenleg szó szerint az arcomra fagy a mosoly, ahogy Chris semmi reakcióval egyszerűen hátat fordít nekem. Bunkó! Megnyalom kiszáradó felső ajkamat és ezúttal hangosan sóhajtok, hogy legalább ezzel tudtára adjam, ez most tőle volt nem származásához méltó. Eltekintve attól, hogy majdnem nekimegyek, teljesen jogosan lehetek kiakadva a viselkedésén. Szándékosan bánik velem nyersen, feltételezem csak mert apám ivadéka vagyok és még a vak is látja, hogy nem véletlenül költöztünk ide. Apám is tudja, hogy a Hyundainál sejtik ezt a nyílt célját, de attól még nekünk miért kell egymással így viselkednünk? Na mindegy, fókuszálok arra, amiért itt vagyok, s mivel én jövök, félre is teszem ezt az apró bökkenőt, mely kibillentett a rutinomból és megzavarta a napomat. Hallva, hogy Chris kimegy az irodából, már semmi sem gátolhat meg a valódi lelkesedésemben, miközben a nővel beszélem meg az új félévemet. Nos, beiratkoztam. Vagyis még nem teljesen, de kilencvenkilenc százalékban. Mosolyogva indulok az ajtóhoz, a kilincsre teszem a kezem, bár nem nyitom ki egyből az ajtót. Beszívom ajkaimat, szemeimet becsukom és imádkozok, hogy Chris már valamelyik főúton tartson hazafelé, tőlem elég messze. Egy rövidke ima után kinyitom az ajtót és kidugom a fejem. Isten ezúttal nem felém kacsint - pufogok egy kicsit magamban, bár a robotika embere nem felém néz, úgyhogy halkan lépek ki a folyosóra és tőle távol, csendben igyekszek elosonni, hátha nem vesz észre. Jó vicc volt, én sem hittem el… - Chris! - rántom össze nyakamat hirtelen megszólítására. Elmosolyodom, ami éppenséggel egy gyengén erőltetett vigyor, mintha csak meglepődnék, hogy itt van és megvárt. - Köszönöm, de én még maradok. Csak most jöttem és a mai napomat az egyetem, valamint a város felfedezésére szánom, úgyhogy ne is várj rám. Hálás vagyok, hogy megmutattad, hol van az iroda, innentől már egyedül is, boldogulok - felelem neki gyors tempóban, és én is meglepődök, hogy ennyire jól megy az angol. Még meg is hajolok épp csak annyira, amennyire elköszönésnél illik nálunk, majd rájövök, hogy amúgy ő nem a koreai kultúrában nőtt fel, így a meghajlást lefordítom neki egy bicepszpaskolással, amolyan „kösz haver a fuvart, de nem kell taxi, bro” stílusban, ami elvileg itt amerikásan a sláger. Ja és persze végig mosolygok, egészen addig, amíg lépek egyet tovább előre, ami által neki háttal nem kerülök.
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Csüt. 14 Márc. - 19:40
Váratlan látogatás
-
Egy ideig a zene és a közöttem lévő kapcsolaton járatom gondolataimat, Aiden szavaira pedig még választ sem adok, jelenleg úgy tartom, hogy az a leg okosabb részemről, ha nem folytatom tovább, semmi féle módon ezt a beszélgetést. Hátat fordítva neki egy mély sóhajt hallok irányából, de nem keresek neki okot, valamint a gyengepontjaim kendőzésével foglalatoskodom. Ma már nem első alkalommal tapintott rá egy olyan lényeges aspektusára életemnek, amit általában kerülni szoktam, vagy könnyen kezelek, most még sem. Már az irodából kilépve fordul meg fejemben, hogy talán elmehetnék, de nem vetne rám jó fényt, se magam számára, se Aiden szemszögéből nézve, hiszen nem éppen hálás lépés egy szó elhangzása nélkül itt hagyni, úgy, hogy nem is köszönök el. Így hát kettős ok végett maradok mégis és várok a hűvös folyosón, míg végül észre nem veszem és megszólítom. Arca mindent elárul, de mégis elmondható, hogy az esetek túlnyomó többségében nem értem, hogy mit miért és úgy tesz, ahogyan ő, talán több időre van szükségem, hogy kiismerjem. Az viszont bebizonyosodott, hogy vigyáznom kell vele és máshogyan, mint azt szoktam az emberekkel. Felismerem a nem igazi mosolyt arcán, aminek nem örülök, nem alakul ki könnyen a jó viszony kettőnk között. Figyelem kapkodó szavait, ahogy szinte levegővétel nélkül mondja el egyben mondandóját, melyben eltéveszthetetlen elutasítást kapok. Én magam is jobban örülnék, ha hazamehetnék és csinálhatnám a dolgomat, de ami azt illeti, ő is a dolgom, a munkám és nem éppen előrehaladott stádiumban tart. Kissé hezitálok, ami nem jellemző rám, tudom, hogy mondanom kell valamit, különben az iménti egy lépésen túl többet is megfog tenni, míg végül azon veszem észre magamat, hogy már hűlt helyét sem lelem. Latolgatom a lehetőségeket, hogy apám miféle papírügyekkel bízott meg legutóbb, hogy milyen napját írjuk a hónapnak és ez milyen lehetséges munkamennyiséget hárít rám, hogy eltudjam dönteni, rátudok-e szánni több időt Aiden-re és hogy vele foglalkozzak. -Elég nagy ez a város. Az egyetemi épületek közötti járóút hosszadalmasabbnak mondható, mintsem kényelmesen végig lehessen sétálni-kezdek bele végül az érvelésbe, mivel arra jutottam, hogy még pár helyet bemutathatok neki, de tényleg csak néhány alapvetőt, hogy utána elváljanak útjaink a mai nap folyamán. -Valamint velem jöttél, a sofőröd nem tartott velünk a volánja mögött-mondom tárgyilagosan, mintha csak egy előadás új projektjét bírálnám, miután meghallgattam azt és ismertetem a nem tetsző, vagy nem megfelelő pontokat, helyettük alternatívát felajánlva. Emlékeztetem, hogy most én vagyok, akitől lényegében függ és remélem nem fordul meg fejében, hogy itt is a tömegközlekedést használja. Az én autómból senki ne szálljon át egy buszra. Egy tapodtat sem lépek odébb, nem ingok meg, míg várom válaszát, igyekszem a tudtára adni, hogy szavaim nem hamisak. Jelenleg úgy érzem, hogy a nem éppen zökkenőmentes eddigi ismerkedésünk eléggé rossz alapja lenne az első találkozásunknak, ezért jobb lenne, ha kevésbé rossz szájízzel válnánk el.
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
196
Csüt. 14 Márc. - 19:42
● Váratlan találkozás ●
Szerintem átlát rajtam, már sejti, hogy le akarok rázni és ez tényleg így van. Nincs vele különösebb bajom, de nem tudok szabad lenni mellette, kényszerítve érzem magam, hogy megfeleljek a családi házban elrendelt normáknak és én azért szeretném körbejárni az egyetemet, hogy önmagam mindennapjaivá tegyem azt és ne csak mert „így illik”, „ez a kötelességem”, ezt kell tennem. Ezekből nekem már nagyon elegem van, pedig nem sokat éltem felnőttként a szüleimmel. Talán lehet épp azért ennyire ragaszkodok a saját elképzelt világomhoz, mert már megszoktam, hogy a magam ura vagyok, nincsenek korlátozó tényezők, amik megkövetelnék, hogy robotias érzelmekkel álljak az összejöveteleken, akinek nem szabad érzéseket és belsős gondolatokat közvetítenie senkinek, mert hétpecsétes titok az élete. Fenét! Minek? Nincs mit rejtegetnem, s ha talán nem aljas tervek lebegnének apám szemei előtt, talán ők is visszatalálhatnának az emberek közé. Csak mert gazdagok vagyunk, viselkedhetünk átlagosan is. A lehető legselymesebb hangon utasítom el ajánlatát, hiszen tényleg nagyon értékelem, de nekem más terveim vannak. Sajnos nem vagyunk egymásnak valók, már az autóban elkönyveltem ezt, úgyhogy gondolván, hogy én elköszöntem tőle, még vállveregetést is adok neki, ami meglehetősen közvetlen és amerikaias, továbblépek előre és lassan, de biztosan sétálok az aula felé. Érzem, hogy most kicsit erősen reagáltam, de ha sosem állok ki magamért, akkor mindig csak szívni fogok. Kezeimben „o” betűvé csavarom össze az irodában kapott lapok halmazát. Érzem tekintetét magamon, s igazából sejtettem, hogy vagy végleg elhalad mellettem és hazamegy szavaimra, vagy még elköszön, és csak aztán megy tovább. Legnagyobb meglepetésemre azonban egyik sem. Szemeimet a márványpadlóra ejtem le, ahogy belém hasít a felismerés, Chrisnek igaza van, feltehetőleg tényleg hosszú lenne gyalog végigjárni mindent, erre tulajdonképpen nem is gondoltam. Hálásan pillantok fel rá, ugyanis az, hogy nem hagy itt csak úgy most mégsem negatív érzetet kelt bennem. Jelenleg az érzem, hogy értem maradna és segítene nekem, nem pedig „csak épp erre jár úgyis”. De én már nem tudok rajta kiigazodni. Miért teszi, mikor olyan nyers velem? Sehogy sem tudom megfejteni a hozzáállását, hogy mit miért csinál, néha látom rajta, hogy erőltetetten cselekszik, míg máskor mintha tényleg akarná. De lehet csak magamat keverem bele ismételten az örvénybe, ahogy már sokszor sikerült. Eltelik kis idő, ami alatt egymást nézzük, de nem szólalunk meg egyikünk sem, mindketten a válaszomra várunk, amit nehéz megszülnöm. A szabad Aiden jobb vállamon azt mondja, hogy koptassam és le fedezzem fel nélküle az itteni világot, a bal vállamon csücsülő felelősségteljes, érett Aiden azonban súgja, hogy fogadjam el az ajánlatát és szálljak le a földre, legalább egy kicsit viselkedjek úgy, ahogy apám megkövetelné. Csak egy icipicit félreteszem most a lázadó énem és végül bólintok. - A sofőrömet bármikor fel tudom hívni, ha akarnám, persze arra semmi szükség, nem szeretném csak azért zavarni, hogy eltranszportáljon engem öt kilométerrel arrébb, akkor már egyszerűbb mindenkinek, ha felszállok egy buszra, nemde? - vonom meg vállam és szép fokozatosan engedek fel az iménti apró feszültségből. Egyből folytatom is, miközben pár centivel közelebb hajolok hozzá pajkos mosollyal. - Persze miért is szállnék buszra, mikor van egy barátom, aki felajánlja, hogy elvisz? - nyögöm ki végül, ezzel az egésszel pedig teljesen tudatosan megszólaltattam a lázadó felemmel együtt a józan ésszel gondolkodót is. Ahh, szív és az agy párharca, milyen gyönyörű… A barát egyértelműen erős és túlzó kifejezés a kapcsolatunkra, de úgy éreztem, hogy jót tenne, ha kimondanám, s ezzel jelezhetem felé, hogy én nem akarok ellene lenni, nem szeretném elüldözni őt, csak nem akarom, ha azt adná nekem velem egykorúként, amit otthon is megkapok apámtól. - Akkor hát elviszel a többi jövőbeli orvos közé? - kérem meg, hogy vigyen arra a campusra, ahová a legtöbbet fogok járni. Remélem tudja, hogy hol van, de hát még mindig csak azt mondom, ő ajánlotta fel és várható is, hogy ezt kérem tőle.
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Csüt. 14 Márc. - 19:44
Váratlan látogatás
-
Kihúzott háttal, teljes eleganciámban állok miközben őt hallgatom és igyekszem rájönni, hogy mit kéne vele másképpen tennem, hogy ne igyekezzen minél inkább távolabb jutni tőlem, de eddig nem jöttem rá. Más, mint, akikkel eddig volt dolgom, illetve az egyetemi társaimhoz tudnám kissé hasonlítani, akik szabadabb gondolkozásúak, de velük sem érintkezem, nincs rá szükségem, időm se, éppen ezért nem volt rá lehetőség, igény, hogy megtanuljam, hogyan bánjak velük, ezért sem tudom, hogyan kezeljem Aiden-t. Nemet mond felajánlásomra mikor ülést ajánlok fel neki magam mellett az autómban, eddig bele sem gondoltam, hogy húgomon kívül mást nem szoktam fuvarozni, Aiden talán a második ember, akivel ez megtörténik. Nem bír nagy jelentőséggel, csupán érdekes, hogy nem volt még olyan alkalom, hogy bárkit is elkellett volna vinnem egy helyszínre. Kizökkent ebből a felismerésből érintése, mely több, mint közvetlen számomra, főleg, hogy még apámmal is egy kézfogás az egyetlen kontaktus, amit teszek. A vállveregetés nem mondható éppen formálisnak, ezért sem nagyon van benne részem, megvoltam eddig is nélküle és ezt az alkalmat is szívesen kihagytam volna. Meglep ez a mozzanata, melyet inkább mozdulatokkal igyekszem leplezni, ez jó módja annak, hogy ne üljön ki semmiféle érzelem az arcomra, pont, mint az autóban is tettem a zene kikapcsolásával. Felemelem két kezem és megragadom gyengéden zakómat, majd rántok rajta egyik, mintha csak a helyére tenném a ráncokat, majd figyelem, ahogy távolodik és a megengedettnél hosszabb várakozás után végül megszólalok a megfelelő érvek felhozatalával. Beszédem közben simítok egyet zakómon, ahol az imént megérintett és egy nem létező gyűrődést elsimítok, hisz még mindig érzem helyét ott, ahol az imént még keze volt. Nem tulajdonítok neki különösebb jelentést, csupán elkönyvelem, hogy szokatlan számomra bármiféle testiség és ennek oka a jelenlegi alig látható, ám részemről érezhető zavarom. Azonnal felismerem, hogy szavaim a kellő hatást fejtik ki, arcának vonásai megváltoznak és pillanatról-pillanatra kell belátnom, hogy mennyire kifejezőek vonásai, de ez volt a látható a vacsoránál is, valószínűleg a családja nem bánja, hogy ilyen, ami meglepő számomra, de érthető, hogy fiatalabbként, nem örökösként nagyobb szabadságot kap, de még így is szokatlannak tartom. Hasonlít Sophie-hoz, nagyon is, azzal a különbséggel, hogy ő azért tudja, mikor mi a teendője, még ha van is néha kibillenése, persze van olyan is, mikor tökéletesen viselkedik, Aiden-ről ez nem mondható el. Ez egyrészről bosszantó tudat, hogy egy ekkora cég tagjaként megengedi magának, hogy így viselkedjen, másrészről viszont elgondolkodtató, hogy vajon miért hagyják neki, főleg, hogy koreai, chaebol neveltetésben volt része, ami meglehetősen szigorúnak mondható. Az imént nem túloztam a pillanatról-pillanatra való változással kapcsolatban. A busz megemlítésére kicsit közelebb kerülnek egymáshoz szemeim, azt bizony nem engedhetem, hogy valaki, akit velem látnak hosszabban elbeszélgetni, egy tömegközlekedésieszközzel folytassa útját, rossz fényben tüntetne fel. Hírtelen közelít felém, ez már nem az első alkalom a mai napon, válaszként meg sem mozdulok, inkább elindul, így előtte megyek, jelezve, hogy az én részemről indulhatunk utunkra. Amint meghallom a barát szót, felpattannak szemeim, de nem állok meg azonnal, csupán már lépéssel később, mikor fejemet oldalra fordítva, hogy ő is lássa azt válaszolok neki. -Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ismerősök-nézek lefelé a mondatom végére, hangomban talán valamiféle búskomorság is meghallatszik, amit én magam sem tudok hogyan értelmezni. Eddig még nem szólított senki sem barátjaként, de nem is éreztem hiányát, vagy vágyat, hogy ez megtörténjen. -Igen-válaszolom, miután visszafordultam magam elé tekintve, még mindig kissé lefelé hajtva fejemet és rá kell jönnöm, hogy túl sok mindent tesz, ami megzavar és nem tudok ellene tenni, nem voltam felkészülve, hogy ilyen lesz vele a találkozás, de egyre inkább óvatosnak kell lennem. Visszaemelem államat a megszokott, elegáns helyére, bár nem lógattam annyira mélyen az imént sem, csupán magamhoz képest nem voltam olyan kiegyenesedett, mint szoktam. Mondanék még pár szót, hogy kövessen, vagy menjünk, de végül nem nyílnak széjjel ajkaim, helyette elindulok és teljesen természetesnek tartom, hogy követ, vissza a kocsihoz. Léteim nyugodtak és magabiztosak, nem látszik nyoma a mai napi hangulatingadozásaimnak, amik talán alig láthatóak, de mégis, én nem vagyok ilyen, nem lehetek és nem is leszek. Mire kiérek az épületből és szemüvegem ismét a helyére kerül orromon és fülemen támaszkodva már nyoma sincs az imént beszélgetésnek. Zsebre tett kézzel hagyom, hogy a szél belekapjon a zakómba és kissé széjjel nyissa azt. Nem nézek semerre, csak a kocsimat figyelem, míg megyek felé és mellé érve várok, hogy megérkezzen utastársam.
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
196
Csüt. 14 Márc. - 19:46
● Váratlan találkozás ●
Elmegyek az egyetemre, beiratkozok és boldogan, saját tempóm és kényelmem szerint járom körbe a területet, miközben megismerkedek új emberekkel, feltöltődök a környezet varázsában és holnaptól már kezdhetném is tanulmányaimat. Ez lenne az ideális, de nem, mert keresztülhúzta számításaimat pont egy olyan személy, akinek jellemét el akarnám messziről kerülni. Még az se zavarna ha jófej lenne, hogy a rivális cég örököse, bánom is én kinek borja, viszont így, hogy családomhoz van köze, már sokkal inkább meg van kötve a kezem és nem tudom csak úgy kikerülni. És borzasztóan nehéz megtalálni az aranyközéputat. Olykor felcsillan a remény, néha meglep és elhiszem, hogy lehet ebből a napból még szép is, aztán tovább hallgatom, és folyton fejbe kell csapnom magam, mert állandóan csalódnom kell. Minek áltatom magam, hazug szavakat mellett köztünk igen nehezen tudna kialakulni barátság és ezt Chris is megerősíti. Nem szeretem ezt a búskomorságot, ami kiszűrődik a hangjából és részben engem is felemészt, arcomról lemossa a kedvet, bár főleg a reményt, hogy mi valaha lehetünk jóban is. Nekem semmi bajom nincs, ha buszoznom kellene, nem esik nehezemre emberek között utaznom. Megvan annak is a varázsa, de pont ahogy apám arca is rendülne, Chris tekintete erősen sugározza a nemtetszést, bár valamennyire ez megmosolyogtat. Szeretem húzogatni a macska bajuszát, legalább ennyi örömöm legyen személyében.
Egész halk Chris autójának motorhangja, gondolom hibrid típus. Megkérdezhetném tőle, de semmi kedvem beszélgetést kezdeményezni vele, úgyis csalódás lesz a vége, így csak az ablaknál könyökölök és unottan nézem a mellettünk elsuhanó épületeket. Őrült lennék, ha pont az autójáról kérdezném meg, mikor virít minden zugában, hogy Hyundai, ez pedig családunk közötti rivalizálás kulcsa. A végén még kilyukadnánk a család témánál, amit nagyon nem szeretnék. Nem nézek ki mérgesnek, mondjuk nem is leplezem, hogy megváltozott bennem valami. Nem szabadna, hogy ennyire hatással legyen rám. Annyira nem én vagyok, ahogyan itt görnyedek mellette az anyósülésen és mégis mormogok az orrom alatt, mert köztük jó barátság is kialakulhatna. Lehet, hogy jól néz ki, nem is vitatom ezt, csak hát… ahh nem tudom, elegem van a vele létből s mégis valamiért nem tudtam neki határozott nemet mondani, mikor felajánlotta, hogy elhoz. - Chris amúgy… - szólalok meg enyhén alsó ajkamba harapva, zavarban elpillantva az ablak felé. - Szereted ezt csinálni? Úgy értem, amikor átveszed majd az igazgatói szerepet a cégeteknél, teljes szívedből fogod végezni a munkád? - nézek végül rá némileg aggódó szemekkel, hiszen nyugtalansággal tölt el. Nem tud tudom, hogy miért kezdtem el lelkizni, félteném a ki sem alakult, lehetetlennek mutatkozó, abnormális kapcsolatunk jövőbeli alakulását? Nem tudom, tényleg fogalmam sincs, hogy mit akarok, nem is Chris barátságát, hanem valakit, akinek egy picit is számít, hogy mit érzek.
Az autó határozottan fékez, én meg az épülettípusból felismerem, hogy itt vagyunk az egyetem egy újabb kampuszán. Izgatottan kapcsolom ki biztonsági övemet és szállok egyből ki a kocsiból. Gyorsan megkerülöm az autó elejét, míg ő leállítja a motor. Odalépek az ajtaja elé, s lehajolok az ablakához. Rákönyökölök és bízok benne, hogy lehúzza az ablakot. Ha ezt megteszi, visszafogottan mosolyra próbálom húzni számat, épp csak annyira hajolok közel hozzá, amennyire még tán nem akasztom ki. - Tervezel bejönni, vagy megvársz itt? - kérdezem tőle, bár ahogy ott állok az ajtója előtt, megakadályozom, hogy kinyissa azt, úgyhogy testbeszédemből elég feltűnően látszik, hogy én mit szeretnék és örülnék, ha nem tenne keresztbe nekem. Természetesen megérteném, ha ezzel a lendülettel el is hajtana tőlem. Nem szeppennék meg, ha magamtól kellene hazatalálnom, igaz, ha kellemes társaság lesz Chris, szívesen lógnék vele, csak hát ez is már sokszor leírt kör ezen a napon.
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Csüt. 14 Márc. - 19:47
Váratlan látogatás
-
Amint meglátom, ahogy elindul felém az egyetem kapujából, már ülök is be a jól megszokott helyemre. Simítok egyet a kormányon, hogy érezzem biztos tartását. Egy autó szilárd talajokon áll és most erre van szükségem, hogy ne történhessen meg az ismételt kizökkenésem. Igyekszem önmagam lenni, mármint az az önmagam, akinek ilyenkor lennem kell és, hogy most a mindent jelentő Hyundai-t markolhatom, egyre inkább úgy érzem, hogy könnyedén fogom venni az akadályokat, főleg, hogy tudom, már bármikor számíthatok valami eddig ismeretlenre és szokatlanra, amíg Aiden mellett vagyok. Nem kapcsolok zenét, kiindulva a reggeli eseményekre, úgy vélem ez a legmegfelelőbb döntés, a csend pedig számomra nemkínos, inkább a beszéd tud az lenni, ha nem megfelelő célzattal indítják.
Nem pillantok rá, már nem kell, ahhoz, hogy tudjam, nem érzi jól magát, talán az orvosi kar épületét látva ez megváltozik és kissé enyhül a feszes hangulat közöttünk. Hallom nevemet, minek hallatán már rég megtanultam, hogy bizony figyelnem kell. Ha valaki a személyt mondandója előtt megszólítja, akkor nyomatékosítani kívánja szavait, hogy teljesen meglegyen győződve afelől, hogy ő rá figyelnek, vagyis fontos lehet az, amit most mondani igyekszik. Számomra persze minden szava fontos információ lehet és amúgy is úgy neveltek, hogy minden részletre figyelnem kell, sose tudhatom mikor hintenek el valamit, amire a jövőben szükség lehet és akár felhasználhatjuk, már itt nem feltétlenül a másik támadására, inkább annak ismeretére gondolva. Nem értem a kérdését, őszintén nem értem. Szívből szeretni? Egy ilyesféle beszélgetést korábban minden hónapban legalább egyszer végig ültem húgommal, aki próbált rávezetni, hogy akkor dolgozzak csak ebben az iparban, ha azt szívből teszem és valóban ezzel szeretnék foglalkozni, ahogy ő is azt tanulja, amit szeretne. Én ilyenkor mindig csupán némán ülve hallgatom őt, már belefáradtam, hogy meggyőzzem, ez nem arról szól, hogy mi a jó nekem, vagy mit kívánok, szeretnék tenni hanem, hogy mi a jó a családnak, mi a jó a cégnek és apánk szerint én vagyok a legjobb és eszerint is igyekszem cselekedni. Enyhén nyelek egyet, nagyon nem kedvelem ezt a beszélgetési témát, mintha kérdőre vonna, vagy azt feltételezné, hogy nem vagyok alkalmas betölteni egy ekkora jelentőséggel bíró munkakört, pedig még csak tisztában sincs képességeimmel, vagy azzal, hogy hogyan végzem munkám. Arcomon valamiféle szigor ül ki, hangom kissé ingerültebb, mintha csak húgomat szidnám, hogy miért kell ezt tennie velem, hírtelen fel sem mérem a helyzetet, hogy a kocsiban nem ő, hanem Aiden ül most mellettem. -Fontosabb dolgok forognak kockán annál, minthogy van-e kedvem ezzel foglalkozni, vagy sem. -Jobban megmarkolom a kormányt, kissé még a gázra is erőteljesebben lépek. -Ez az életem, ez vagyok én és ez is leszek, nem egy éves terv vagyok, mit életbe léptetnek, majd a szerződés lejárta után eltávolítják az újabb, friss érdekében-hangulatomhoz képes rémisztően higgadt a hangom, Sophie pont emiatt nem is hozza már szóba ezt a beszélgetési témát, legalább is nem ennyire direkt módon, nem szereti hallani, mikor ennyire merev vagyok és kioktató. Abba nem gondol bele, hogy hallottam már elégszer a véleményét, majd anyámét is, mikor már kezdte észrevenni, hogy talán apámnál is rosszabb lehetek egy napon. Bár próbálkozni szokott, de rég tudja, hogy elhárítom a témát és nem kívánok róla beszélni. Hírtelen elrántom a kormányt, de nem okoz nehézséget a tájékozódás, több évnyi tapasztalat van már mögöttem vezetés terén is és félre állok. A motor magától leáll, ez is része az új autók elektronikájának, gazdaságosabb. Szorítok egyet a kormányon, majd elengedem és lazán leeresztem kezeimet combjaimra. -Megértem, ha te másként látod a dolgokat és engednek élni az álom világában, hogy ha azzal foglalkozhatsz majd, amit te választasz, akkor ettől boldogabb életed lehet-szememet behunyom egy pillanatra. Nekem sose voltak ilyen gondolataim, illetve talán az elején belegondoltam, hogy milyen lenne, ha híres gitáros lennék, de ezek a gyermeteg vágyak hamar távoztak fejemből.- Nehéz lehet elhinni, hogy egy mástól kapott sors kielégítő lehet számomra, ne adj isten boldoggá tesz-teszem hozzá a boldogság szót is, ha már arra irányult kérdése. -Számomra elég, hogy tudom, a legmegfelelőbben és a pozícióhoz mérten legjobban teljesítek és ez elégedettséggel tölt el-nem tudom, hogy ez boldogság-e, de ha rég megtanultam, hogy az üzleti világban valaki elégedett, az a legjobb, amit kihozhat a helyzetből és magából is. Ránézek, ám tekintetem nem lenéző, vagy éppen lesújtó, amiért szóba hozta, inkább csalódott, maiért megkérdőjelezi azt, amit vagyok és hogy ezt túl sokszor kellett már megélnem. -Sokan nem tudják elképzelni, hogy nekem jó az, ami van, mert fiatal vagyok és a velem egykorúak ritkán olyanok, mint én, pedig de-nézek egyenesen a szemébe. Eddig ne hagytam, hogy megszólaljon, mindent egyben kívántam elmondani, őszintén válaszolva, bár ugye nem a teljes igazságod közölve.
Ismét ráteszem kezemet a kormányra és már megyünk is vissza az útra, hogy elvigyem oda, ahova menni szeretne. Nem érzem azt, hogy kikéne raknom a kocsiból, talán megérti, amiket mondtam és talán így más szemekkel néz majd rám. Ha már kissé megnyílok az közelebb hozhat minket, ámbár még mindig érzem, hogy nem éppen ezekről a témákról lenne a legcélszerűbb beszélnem. Mindig rátapint mindenre, eddig értettem, hogy miért nem ő az örökös, de most kissé megingok, okos és tudja hogyan kell kérdezni, ez bármely cégnek csak jól jöhet.
Megérkezünk a nagy épülethez, mely másként hat az iméntihez képest, ám ez teljesen érthető, más embereket is nevelnek, mint mondjuk egy gazdasági karon. Az a véleményem, hogy nem mindenki tudja ugyanazt a munkát végezni, ugyanolyan hatékonysággal, bár minden tanítható, de azért egy veleszületett tehetségre is szükség van. Ha pedig valaki nem a legjobb abban, amit csinál, akkor érdemes elgondolkodnia azon, hogy másnak adja át a stafétát. Figyelem, ahogy mellém ér, nem teszek semmit, még a kormányt is csak akkor engedem, el, mikor már ott áll az ablakom előtt, amit most leengedek, hogy halljam. -Szeretnéd, hogy veled tartsak? -kérdezek vissza. Így érezheti, hogy számít a véleménye és én is megtudhatom, hogy változik-e valamit a hozzá állása kettőnkre nézve. Ha nemet mond, akkor még mindig itt hagyhatom és munkára hivatkozva elmehetek.
the pretty words for You
They stick in my
throat in front of You
★ foglalkozás ★ :
CEO (Hyundai)
★ play by ★ :
Joshua Hong
196
Csüt. 14 Márc. - 19:52
● Váratlan találkozás ●
Sokáig kibírom, hogy ne szólaljak meg, egyszerűen nem akarok beszélni, társalgást folytatni vele, s jobbnak érzem, ha az utunk kommunikáció nélkül telik el. Ritkán történik meg velem ez, sőt, szerintem arra is gyanakodhatok, hogy még soha senki sem gyakorolt rám ekkora hatást apámon kívül. Ő lehet a kulcsa mindennek, noha ebben az esetben tényleg össze vagyok zavarodva. Ő az, aki által megismertem Christ, ő nyújtotta számomra a lehetőséget és hálásnak kellene lennem ezért, ugyanakkor azt érzem, hogy szintén miatta viselkedik velem Chris ennyire kimérten. Egészen eddig nem akartam támadni nyíltan, mert feltételeztem, hogy a vérem szennyezettsége az oka mindennek, de több óra elteltével már nem vagyok ennyire biztos, hogy velem van a baj és Chris tényleg csak ennyire érzéketlen. Kezd kisiklani alólam a talaj, kezdek olyannyira megbolondulni, hogy fennáll a veszélye, hogy valami butaságot teszek, annyira butaságot, amivel talán veszélybe sodrom nem csak családunk cégét, de még az én életemet is. Nem hiszem, hogy apám megölne, biztosan nem, az rontaná családunk hírnevét. Előbb tagadni ki, ezúttal tán végleg. Ezért is menekülök otthonról, másokban keresem a védelmező és szerető törődést, s a legrosszabb, hogy ezt magam is felismertem már. Pszichológia, ohh igen, nagyon is érdekel. Csak aztán rájöttem, hogy vannak emberek, akiktől undorodom, és akiket nem lehet megmenteni. Elméjüket nem, de testüket igen. Úgyhogy inkább orvosnak tanulok. De csak megszólalok. Chris nem olyan, mint az apám. Sehogyan sem, érzem. Ki tudja, tán őt még meg lehet menteni, vagy tán nem is kell, mert színészkedik, holott a szíve tiszta és ép. Azonnal felfogom, hogy butaságot kérdeztem, ráncolom is a homlokomat miatta. Azt hiszem, ez az egyik hiba, amit el akartam kerülni, ugyanakkor kíváncsi is vagyok Chris válaszára, mert ez nagyban árulkodó személyiségéről. Némán hallgatom és azon vagyok, hogy minél jobban elrejtsem, miként ingerült szavai sorra okozzák a fájdalmat nekem. A hangja éget, nem a tartalom. Olyan érzésem van, mintha csak egy fiatal kis srác lennék, akinek már megint, századjára is el kell mondani valamit, hogy megértse és ettől újra lekezeltnek érzem magam, a legfiatalabbnak, akinek semmi köze a dolgokhoz, aki más csak azzal is idegesítő, hogy feltesz egy kérdést. Újra egy senki leszek és most Chris szemében, holott majdnem velem egykorú. Ajkamba kell harapnom, hogy elfojtsam a gyűlölettől remegő testem rezzenéseit. Igyekszem inkább szavainak lényegére fókuszálni, vele foglalkozni és most nem magamra, noha szemeim még így sem tudják eldönteni, hogy szikrákat hányjanak, csak könnycseppeket. Ezúttal nem akarom se megjátszani, se túljátszani magam. - Nem szabadna, hogy egy emberre mindössze tervként gondoljanak, akár egyéves, akár egy évszázadra szóló legyen - felelem, miután ő szünetet tart, hangom kissé nyáltól tompa, vagy talán ezért mert az ablak felőli mutatóujjamat fekve alsó ajkamon tartom, s már csak az hiányozna, hogy rá is harapjak, akár kutya a csontra, vagy szülő nő a rongyra fájdalmában. Utóbbival nagyon is egyet tudok érezni. De még jó, hogy nem harapom meg ujjamat, a hirtelen irányváltás következtében el is haraphatnám és kárt tehetnék magamban, így is levegőért kapok és próbálom nem az ablakba verni a fejemet a váratlan erőhatás következtében. Mire felfogom, már meg is áll az autó. Lihegek néhányat. Tudom mi fog következni. Chris mégis olyan mint az apám. Már-már ösztönösen húzom be a nyakamat és várom behunyt szemekkel, összeszorított fogakkal az orbitális lecseszést. Sőt, behunyt szemeim miatt emlékek képeit látom csupán, mitől testem felkészül az ütésre, izomzatom megfeszül, főleg nyakam és arcom íve mentén. Egy dolog következik azonban: Chris nagyjából a szokásos hangján szólal fel ismét. Őt hallva még mindig hullámzik mellkasom, de egyre jobban bátorkodok kinyitni előbb egyik szememet, majd a másikat is, s rá kell jönnöm: ezúttal nem talál el kéz. Úgy érzem magam, mint egy kismacska, akik előbb fél a felé nyúló embertől, majd rájön, hogy csak simogatást kap, úgyhogy előbújik és lassan dugja oda a fejét. Nem fizikailag természetesen, de mintha egészen ez idáig először most hallanám tényleg Chris gondolatait. A szívét, a valós érzéseit. Még mindig fájnak a szavak, de valamiért el tudom engedni a sérelmeket és nem gondolom, hogy azért, mert az autó áll és nyugodtabb a légkör. Nem élek álomvilágban. Ha álomvilágban élnék, akkor olyan lehetnék amilyen ő, tehetséges és megbecsült, szülei részéről is elismert. Nekem csak egy vállveregetés az álmom egy bizonyos személytől, azt pedig nem tartom álomnak, mert eljöttem orvosnak. Ez csupán azt bizonyítja, hogy nem vagyok méltó részt venni a család dolgaiban. De ezt ő hogyan is érthetné… - Nem… - rázom meg fejemet és felé fordulok teljes testhelyzetben, egy pillanatra megfordul fejemben, hogy kikapcsoljam az övem, de végül nem teszem, így biztos, hogy nem hajolok hozzá zavaróan közel. Tudom hol a határ, éppen ezért tudom megszegni szándékosan, ahogy az egyetem felé közeledve is tettem. De én is komolyabb személy vagyok, mint ahogy azt ő hinné rólam a látottakból kiindulva. Ölébe ejtett kézfejére nézek, megfognám, megérinteném, hogy lássa, átérzem, amit mond, viszont az előbbi gondolatok miatt ezt is elengedem. Így hát marad arcom, ami teljesen együttérzést sugároz felé, némileg meghatódva, hálásan attól, hogy megmutatta önmagának egyik darabját. - Félreérted! Én elhiszem, hogy neked ez jó, hogy valóban ezt akarod, és nem tűnsz kedvesebbnek az én szememben, csak mert mások vagyunk - mondom szüntelenül, hatalmas szemekkel őt nézve olyan komolysággal, amit eddig még nem látott bennem, de hangom békés, melegséggel teli. Nyomatékosítom, hogy én őt nem vetem meg, még ha ő engem igen, szavaiból legalábbis erre következtettem, de ezúttal mellette vagyok és nem ellene. - Én csak azt szeretném, ha megmaradnál embernek, mert eddig nem láttam mást belőled, csakis egy robotot, egy tervet, aki hibátlanul viselkedik, pont ahogyan megírták. Az arcod kopár, akár a szikla, aki nem tudja, hogy milyen őszinte boldogságból nevetni, örömtől sírni, vagy leülni a napsütötte fűbe egy szál gitárral és élvezni az életből mindössze csak fél órácskát. - Szavaim gyorsak, érzelmektől és őszinteségtől hevesek, de nem fogom vissza magam, mert ki akarom mondani, s talán soha máskor nem lesz rá lehetőségem. - Egyedi és nem titkolt személyiséggel is lehet valaki tökéletes vezérigazgató, nem kell hozzá álarc, vagy éppen terror - teszem hozzá, de már sokkal halkabban, mivel érzem, hogy ez már sok és az utolsó szó már összeszorított fogaim közül csúszik ki. Nem akartam, hogy bemutassam családom légkörét, ezzel már rossz fényt vethetek a családra, noha valahol a szívem mélyén örülök is, hogy kimondtam és beszélhetek erről valakinek, csak épp a legrosszabb embert találtam meg. Ismét elkap a szorongás. Mikor már újra megy az autó, elkezdek tűnődni a hallottakon. Nem akarom támadni tovább Christ, hiszen akarva-akaratlanul is, de kezd megnyílni nekem. Lehet csak idő kell neki, vagy talán egyre inkább kezdek kikerülni az idegen kategóriából. Én is jól tudom, hogy nem csak barátok nem nagyunk, de szinte még csak súroljuk az ismerősök megnevezés határát. Bárhogy is, azt hiszem, hálás vagyok, amiért kaptam belőle egy vékony darabot és megszólalt az a Chris, aki talán önmaga. Őszintének tűnt, s ha tényleg az igazgatói szerep szíve vágya, ám legyen, elhiszem neki és tisztelettel elfogadom. Egyedül az a furcsa, hogy nem egy egyszerű igennel, vagy egymondatos válasszal rendezett le, feldúltnak és érzelmesnek tűnt, úgyhogy valószínűleg beletenyereltem valamibe, ami kényes számára. A kár csupán az, hogy szerintem véletlenül vette el arcáról az álarcot és nem direkt. Mindegy. Előbb vagy utóbb rájön, hogy bennem nem kell támadót keresni, kés nélkül járok. Megérkezünk az egyetemhez, mire kiszállok és elég különösen állom el az útját. Az ablakperem vonalából kérdezek tőle. Nem akarom, hogy bejöjjön, azért sem, mert félek, hogy kritikával lesz a szakom iránt. Kérdése ismét érzelemmentesnek tűnik, éppen ezért dermed meg arcom és testtartásom egyaránt, mintha tört kaptam volna a hátamba. Mosolyom lefagy arcomról mialatt próbálok rájönni, hogy mit is szeretnék. Chris nem lesz a barátom, nem fog soha megérteni engem és azt hiszem, elég ebből a napból. - Nem -mondom ki határozottan, miközben kifújom a levegőt. Felegyenesedek szomorú és sápadtul komoly arcomat egy pillanatra az egyetemi épület felé fordítom. Leengedem eddig megfeszült vállaimat, majd visszanézek a vezetőülésben lévő Chrisre. - Legyen szép napod! - köszönök el tőle irónia nélkül, mert bár nekem ezek után már biztosan nem lesz szép, de neki attól még kívánom, hogy az legyen.
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Bronx
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Yoon Jeong Han
280
★ :
Csüt. 14 Márc. - 19:56
Váratlan látogatás
-
Kimérten, ám hevesebben ecsetelem véleményemet, melyet kérdése váltott ki belőlem. Mikor egy kisebb szünetet tartok meghallom hangjának ismételten számonkérő vonásait, pont, ahogy azt a kérdést is feltette. Lehet csak én képzelem már mögé ezt a nemlétező hanglejtést, hisz már annyiszor volt hasonlóban részem, mindenesetre nem örülök, hogy így tesz. Ahogy annak sem, hogy lényegében a legjelentéktelenebb momentumát emeli ki beszédemnek. Most vagy nem figyelt rám a többi szavamnál, vagy kötekedni kíván, egyik eshetőségnek sem örülök, pont ezért horkanok fel kissé, ahogy orromon gyorsabban fújom ki a levegőt. Ha már mond valamit legalább tisztán tegye azt, ne pedig úgy, mintha bármivel kilenne tömve szája, mert így még unottabbnak és lenézőbbnek hat, az, amit most mond. -Mindenkivel a képességeihez mérten kell bánni. Ha valakiben csak egy évre elegendő tudás és tehetség van, akkor mindenki számára felesleges több időt egymásra pazarolni. Kizsigerelni sem érdemes az embereket, inkább hagyni kell, hogy ha elérték a csúcsot, akkor elégedve távozzanak-azon kapom magam, hogy az üzleti tapasztalataimból merítek és a céges ügyekre gondolok, miközben az iménti mondatokat kimondom. Ez így nem jó, még ha olyanról is beszélek, amiről sokan tudnak, akkor sem szabad nyíltan kimondanom semmit sem, mi az üzlettel kapcsolatos, főleg nem előtte. Többek között ez is az oka, hogy hírtelen irányt váltok, ha megáll a motor és csöndben nyugszik, tán én is így teszek és kissé kiürül fejemből a múlt sok éveiben felhalmozott rossz szájíz, ha valaki számon kéri azt az egy dolgot, amihez mindig is értettem, még pedig a munkám, ami az életemmé vált. Félig felé pillantok ahogy az iménti megnyilvánulásom végett összerezzen és már ülőhelyzetbe kerül. Liheg és arca valamiféle félelemről árulkodik. Kissé ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor a vacsorán hírtelen megváltozott és nővére támaszt nyújtott neki, de valamiképpen mégis más ez most, mintha itt sem lenne, mintha nem is engem nézne, csak valamerre mögém tekintene. Enyhén szétnyílnak ajkaim, de végül visszaszegezem tekintetemet a szélvédőre, miközben kezeimet már a combomra fektetem, majd folytatom, amit elkezdtem, kissé már nyugodtabban. Lehet tőlem ijedt meg ennyire, hogy számomra az élet nem más, mint a munka rengetege, valószínűleg ő sem érti, hogy nekem ez miért is jó, miért élek így. Tán ő is azt hiszi, hogy a eladtam lelkem valamiért, ami nem én vagyok. Összevonom szemöldökeimet, ahogy az otthon hallott szavakat visszaidézem, szinte teljesen ugyanúgy, mindenre emlékezve. Valóban eladtam magam, vagy inkább megvettek, mikor még alig születtem meg és képeznek, hogy az legyek, amivé tenni szeretnének, mint egy gladiátor, akit arra tanítanak, hogy majd pénzt hozzon tulajdonosának, miközben az életéért küzd a homokban vergődve. Én még sem érzem, hogy nekem ez élet-halál kérdése lenne, az a pénz az enyém lesz, a családomé és számomra ez nem egy fájó rossz, legalábbis eddig sosem gondoltam úgy rá, mert ez minden, ami én vagyok. Ahogy beszélek ezek a gondolatok is kavarognak bennem, szerencsére rég volt már hasonló bezsélgetésben részem, vagy inkább úgy mondanám, hogy nem éppen szerencsémre, mivel így nem is vagyok kellően felkészülve a hasonló szituációkra és ezért így jön ki belőlem minden. Aiden mellett valahogy megkérdőjelezem önmagamat, ami nem jó jel, hiszen ha már abban sem hiszek, aki vagyok, akkor semmi nem marad nekem, emiatt pedig mélyen haragszom rá, hogy ezt teszi velem. Az imént még félelmet láttam az arcán, post pedig hevesen csattan ki belőle az az egy tagadó szó, mikor is én lassan, de határozottan felé fordítom fejem. Közel van, de nem annyira, mint korábban és pontosan emiatt nem is zavar, hogy így tesz, míg megtartja a távolságot. Kezd elegem lenni abból, hogy nem értem, mit miért csinál, teljesen kiszámíthatatlan, más a gondolkodási módja, valamint verbális és nonverbális viselkedése is, mint akikkel a köreimben szoktam találkozni és kezdem azt hinni, hogy jobban tenném, ha közölném apámmal, hogy rossz irányban kutatunk, csak, hogy ne kelljen itt ülnöm mellette. Most először érzem igazán, hogy legyőzött, pedig már korábban is meginogtam. Arcomon összetéveszthetetlen meglepettség látszódik, oda a maszkom, amit sose emelek le, ha csak én nem úgy szeretném, most viszont magától mozognak arcom izmai. Figyelem, ahogy elkalandozik tekintete a kezemen, amire kissé megfeszülnek ujjaim, most nincs a kormány, amibe belekapaszkodhatnék, teljesen védtelennek érzem magam, főleg, mikor egyenesen szemembe néz, mintha igyekezne belém látni és most pontosan azt is érzem, hogy ez sikerül neki. Elvesztem, hatalmas hibát követtem el és túl könnyen, túl hamar. Most nem úgy tűnik, mint egy gyerek, aki rosszban sántikál, arca mégis kissé olyan, hangja viszont komoly, pont, amilyennek nekem kéne lennem, de képtelen vagyok rá az elmúlt pár percben. Megértem szavait és ellazulnak ujjaim is, ahogy kimondja, megért. Erre még Sophie sem képes, hogy megértse, ez nekem így jó, de itt van egy idegen, aki alig ismer és ő viszont igen. Valami különöset kezdek érezni, melegség jár át és valahogy nagyon, de nagyon örülök, hogy ezeket a szavakat hallom, azonban ez hamar megváltozik. Szavai hevessé válnak és az iménti melegség is eltűnik belőlem. Most igazán megmutatkozik, hogy miért nincsenek barátaim, miért nincs senki a húgomon kívül, akiben szinte maradéktalanul megbízom. Az imént elhitette velem, hogy megért, amit most elvesz tőlem szavaival. Eddig rá haragudtam, de most leginkább magamra, amiért hagytam, hogy megvezessen, hogy lássa naivságomat, hogy elgyengültem és ezzel együtt kudarcot vallottam és szinte semmisnek tűnik az ami az elmúlt 22 évemben voltam, mert egy pillanat alatt, egyetlen egy kérdéssel, majd mondattal képes volt meglágyítani és ezzel eltipor azt, aminek lennem kell. Talán egy pillanatra látta azt, ami hiányzik belőlem, érzelmeket, de ismét megmerevedek és szigorúan nézek le rá. Tudom, hogy milyen nevetni, boldognak lenni, sőt azt is, hogy milyen érzés jár át, mikor a fűben ülve gitározok, de én azt is tudom, hogy mindek hol a hatéra és ideje, hogy mikor mit a megfelelő csinálni. Legalább is egészen eddig képes voltam rá, de hiszem, hogy megerősít az iménti pár perces kilengésem és tudom, hogy nem lesz több ilyen alkalom, mikor lát engem az álarcom nélkül. Leemelem róla tekintetemet és megmarkolom a kormányt, ekkor hallom meg utolsó szavait. Úgy tűnik terrorként éli meg azt, hogy most velem kell lennie, látja az álarcot is mellette, de csak azért, mert hagytam, hogy láthassa van más arcom is. -Terrort csak a gyengék élnek át, kik nem tudnak kiállni maguk mellett-utalok most arra, hogy kettőnk közül én vagyok az erősebb személyiség és mikor kissé alul maradtam, akkor rögtön fenyegetve éreztem magam, csupán az ő szavait használom, bár a terror erős kifejezés ahhoz, amiben az imént volt részem. Nem örülök, hogy Aiden viszont így érez mellettem, azonban egyre kevésbé kezd érdekelni. Csukott számban összeszorítom fogaimat, hogy fölrázzam magam és ismét higgadt legyek, tudom, hogy a jövő érdekében nem vethetek véget kettőnk cseppet sem burjánzó kapcsolatának, nem kívánok megfutamodni, de azt meg főképp nem szeretném, hogy olyan történjen, aminek nem kellene. -Az orvosi kampusz már nincs messze-zárom le a beszélgetést hűvösen.
Figyelem, ahogy gondolkodik a kérdésemre adandó válaszán és megmondom őszintén jobban örülnék, ha nemet mondana és elválnának útjaink, én nem tehetem meg, hogy itt hagyom, de ha most mégis nemleges a válasza, akkor nem ellenkeznék. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem lep meg, amit mond. Ritkán hallom ezt a szót, mármint úgy, hogy valaki elutasít engem. Más esetben talán kérdőrevonnám, hogy miért teszi, hiszen nem éppen illedelmes dolgo, hogy nem fejti ki okát, de most nem. Túlságosan is megkönnyebülök válaszától. -Rendben-válaszolok halkan, majd felnézek rá. -Neked is-msot jönne az a mondatrész, amit szándékosan kihagyok, hogy örülök a találkozásnak és az együtt töltött időnek, de akkor nagyot hazudnék. Én pedig csak elfedni szoktam az igazságot, ahogy most is teszem és inkább nem mondok többet. Várom, hogy elinduljon, vagy hátrébb lépjen, ha ez megtönrénik, akkor felengedem az ablak üvegét és már indulok is haza, hogy egy msik munkámat folytassam, közben kitalálom a legtökéletesebb igazságot, hogy miért csak eddig tartott a közösen töltött időnk, valamit kell mondanom apámnak, de mégsem állhatok úgy elé, hogy kudarcot vallottam már az első próbálkozáskor.