A napokban különleges megtiszteltetés ért, ugyanis kaptam egy előreléptetési lehetőséget, viszont életemben először ideges is voltam egy munka miatt. Rég nem volt már kimondottan felettesem. Igaz, ha jobban belegondolok most is van, hiszen állnak felettem, de ez most más. Hozzá voltam szokva, hogy vannak beosztottjaim, hogy főnök vagyok, most viszont más lesz a helyzet. Most én leszek a beosztott, én leszek valaki jobb keze, ami merőben új helyzet volt nekem, hiszen már sok éve, hogy kezdő voltam. Már irányítottam egy komplett kis csapatot is itt, de most én leszek az, akit irányítani fognak. Valentine nyomozón fog múlni, hogy előléptetnek-e, az ő véleménye lesz a döntő, hogy megfelelek-e majd. Persze én nem tudtam róla, de volt itt némi hátsó szándék is, amit nekem nem mondtak-el. Talán egy kicsit megrendült bennem a feletteseim bizalma, ugyanis a mentális problémáim egyre erősebben uralnak engem, viszont attól még képes voltam ellátni a munkámat. A legutóbbi ügyet is sikeresen megoldottam. Odahaza el is újságoltam a lányomnak és Killiannek is, este pedig kicsit még beszélgettünk is róla. Büszke voltam magamra, hiszen még csak harmincöt éves voltam, sok nyomozó csak a negyvenes-ötvenes éveiben éri el azokat a sikereket, amik nekem megadatottak, mégis volt bennem némi aggodalom, hogy elhasalok. Tisztában voltam vele, hogy beteg voltam, ami sokszor vetett nekem gátat a civil életben is, viszont kifogástalan nyomozónak tartottam magam. Szellemileg a topon voltam. Jó meglátásaim voltak, jól következtettem, a tetthelyeken mindig minden fontosat észrevettem. A nyomozói képességeim megvoltak. Átöleltem Killiant és a mellkasára hajtottam a fejem, közben karját cirógattam kézfejemmel, majd vállára tettem tenyerem és simogattam. Szükségem volt rá, hogy erőt gyűjtsek másnapra és kellett pár biztató szó is. Tudtam, hogy Bailey hisz bennem és feltétlen hiszi, hogy helyt fogok állni és megkapom az előléptetésem - illetve annak véglegesítését, - de bennem voltak kételyek és tudtam, Killian sem látja annyira elvarázsoltan a világot, mint én. Mindketten tudjuk, hogy hiába a fene nagy tehetség, ha Lysander valamiért nem bólint rá. Elég sok hibalehetőség közrejátszhatott, így szükségem volt rá, hogy Killian adjon némi bátorítást és jó tanácsokkal lásson el.
Reggel alaposan letusoltam. Kétszer is, hogy biztos steril legyek, majd magamra fújtam kedvenc parfümöm. Szépen kicsúsztattam ruháim a védő fóliából, amikbe csomagoltam őket, magamra vettem szépen vasalt hófehér ingem, szürkés árnyalatú öltönyöm, majd addig fésülködtem, míg a frizurám tökéletes nem lett. Megigazgattam gallérom, ingujjam, elforgattam mandzsetta gombom és tökéletesre kötöttem nyakkendőm. Miután minden tökéletes lett elbúcsúztam Killiantől és Baitől. Mind a ketten kaptak puszit és simogatást, majd beültem sötétkék Opel Grandlandomba, az NYPD-re érve pedig lecsipogtattam a kártyám és beírtam magam a jelenlétibe, majd találkoztam a kapitányúrral, aki elvezetett új irodámba. Az új iroda azt jelentette, hogy közös irodám lesz Lysanderrel, ami megint csak újdonság lesz nekem. Ő most épp nem volt az irodában, de nekem már előkészítették a terepet, noha volt, amit kifogásolni tudtam volna. Rendezetlen volt, rumlis, de a maga módján elég tiszta. Letettem oldaltáskám, majd lefújtam a kezeim fertőtlenítővel és úgy álltam neki összepakolni. Esztétikusan forgattam a mozgatható bútorokon, a polcokon szigorú ABC sorrendbe rendeztem az aktákat és iratrendezőket, leszedtem mindent, aminek nem volt helye ott. Díszek, papírok, füzetek, stb. Azokat máshová tettem. A jegyzeteknek kitettem egy tálat, a füzeteket egymásra pakoltam egy külön fakkon a polcon, az asztalon szépen elrendeztem az iratokat, a dekorációs tárgyakat leszedtem és egy karton dobozba tettem őket, elrendeztem az asztalom, majd elkezdtem fertőtlenítővel áttörölni a bútorokat, ám hamarosan társaságom lett. Láttam, hogy valaki megérkezik. Lysander Valentine állt az ajtóban, nekem pedig megállt a kezem a karfán. Egy kicsit zavarba hozott a jelenléte, mivel éppen most rendeztem át az irodáját, azaz a második otthonát az engedélye nélkül. De biztos meg fogja érteni, még ha az arca nem is azt tükrözte. De így most sokkal szebb és átláthatóbb. Mindennek tudom a helyét és neki is el tudom majd mondani mi hol van, ha nem talál valamit. Nem sokkal voltam magasabb, szinte fejmagasságban voltunk egymásnak, hozzám hasonlóan ő is erős alkatnak tűnt fizikailag, de talán valamivel sármosabb volt nálam. Vagy inkább karizmatikusabb? És kissé talán marcona. Zordnak tűnt, de a megjelenése tükrözött némi laza tökéletességet, vagy épp kissé hanyag tökéletességet, ami kellemetlen volt. Volt benne valami tekintélyt parancsoló. - Öhm... jó reggelt. Dr. Horatio Hayes vagyok, az ön új társa - nyújtottam neki kezet enyhén zavartan, feszülten. Nem szerettem volna már az elején egy lecseszéssel indulni. - Mint látja, kicsit átrendeztem az irodát, hogy átláthatóbb és könnyebben kezelhető legyen, de ha óhajtja felcímkézem a polcokat és az iratgyűjtőket és írok egy listát az új elhelyezésekről, hogy ne kelljen mindig kérdeznie. De gondolom, ha körbenéz, akkor könnyen ön is megjegyezheti.
When you find your path, you must not be afraid.
You need to have sufficient courage to make mistakes.
Disappointment, defeat, and despair
are the tools God uses to show us the way
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
To acquire knowledge, one must study; But to acquire wisdom, one must observe.
★ idézet ★ :
Not waiting for inspiration's shove or society's kiss on your forehead. Pay attention. It's all about paying attention. Attention is vitality.
It connects you with others. It makes you eager. Stay eager.
★ foglalkozás ★ :
Kriminalisztika professzor
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
★ hozzászólások száma ★ :
341
★ :
I always like walking in the rain, so no one can see me crying.
Re: Horatio & Lysander // Promotion?
Vas. Aug. 18 2024, 22:41
Lysander & Horatio
Promotion?
Nem szerettem párban dolgozni. Úgy éreztem azzal, hogy mellém raknak valakit, inkább akarnak hátráltatni a munkámban, mintsem segíteni. Az se volt pozitív hatással a meglátásomon, hogy állandóan jöttmentek kerültek hozzám, akik amellett, hogy cseppet sem konyítottak a dolgokhoz, szerették volna eljátszani, hogy ez nem így van. Természetesen a tehetségtelen kölykök könnyen kiverték a biztosítékot, ha pedig megemeltem a hangomat, hogy ezt szóvá tegyem, olyannyira berezeltek, hogy be is adták a felmondásukat. Véleményem szerint jobb is így, az ilyen emberek nem valók rendőröknek, nyomozóknak meg olyannyira sem. Persze az örömöm sose tarthatott sokáig, ugyanis a főnök nem szívlelte, ha soloban végeztük a feladatunkat. Volt alapja a gondolatnak, veszélyes meló volt ez, megannyi kockázatos hátulütővel, kellett valaki, aki fedez minket hátulról, aki helyettünk kapja a golyót. Mivel imádtam a munkámat és szerettem volna azt megtartani, így nem utasíthattam el a felkéréseket, újabb és újabb partnereket kaptam magam mellé, én voltam a New York-i Rendőrfőkapitányság emberi szűrőkéje, a pasas, aki kidobálja a selejtet. A mostani választásuk azonban jelentősen felcsigázott. Mr. Hayes fog hozzám szegődni, aki a városban már jókora hírnévnek örvendett. Furdallt a kíváncsiság, hogy vajon egy 35 éves pasas, akinek még a tojáshéj a fenekén lóg mégis mit tud, ami miatt odajut, hogy egy magamfajtával említik majd a nevét egy lapon? Bár a fejes megfenyegetett, hogy vegyem elő a szebbik arcom, nem igazán volt kedvem bájologni, ha együtt akarunk dolgozni bírnia kell a gyűrődést. Mivel furcsa szerzet volt, így arra is megkértek, hogy győződjek meg a tudásáról és a képességeiről, a véleményemet pedig jelentésben adjam le nekik. Szerencsétlen pára, biztos repes az örömtől, hogy velem dolgozhat, mit sem tudva róla, hogy a karrierje múlik a teljesítményén. Fekete, marhabőrből készült aktatáskámmal a kezemben sétáltam végig kihúzott háttal a hosszú folyosón, melynek legvégén helyezkedett el az irodám. Szerettem, hogy nekem jutott, minél távolabb lehettem így a többiektől, akik amúgy is csak megzavartak volna a munkámban. Egyébként is pofás kis hely volt, hatalmas, plafonig érő, panorámás látványt nyújtó ablakokkal, nem cseréltem volna el semmi pénzért sem. Belépve a helyre hirtelen azt sem tudtam hol vagyok. Az aktáim az íróasztalom helyett a polcon hevertek, tökéletes sorrendben követve egymást, a gitárom a szekrény legmélyén ahelyett, hogy a falnak támasztva várna, ahogy hagytam még pár nappal ezelőtt. Mondanám, hogy kutakodnom kellett annak érdekében, hogy választ kapjak a kérdéseimre, mégis ki mert hozzáérni a dolgaimhoz, de másodpercek se teltek el, mire megláttam a tettest. Titkolni se tudta volna, hogy ő volt, hiszen takarított még, mikor beléptem. Ez lenne a mélyen tisztelt kolléga, aki tekintélyes tagja azon szervnek, melynél dolgozom? Ő lenne, akinek elő kéne vennem a cukipofit? Még nem is találkoztunk, de már az engedélyem nélkül hozzáért a magántulajdonomhoz. Fogalmam sem volt mit hallhatott rólam, de abban biztos voltam, hogy ezt a lépését egyik kollégám se támogatta volna, ha beavatja őket az ötletébe. Mély levegőt véve a látványra szegeztem rá a tekintemet, vizslatva a vonásait. Ahhoz képest amennyire keménynek hittem, most inkább tűnt berezelt kiskutyusnak, mintsem eszes nyomozónak. Bár tetszett, hogy a tekintélyem már a szimpla megjelenésemmel is kivívtam, nem csicskát vártam ide, hanem kollégát. - Maga takarítónőnek szeretne állni, Mr. Hayes? - kérdeztem teljesen nyugodtan, továbbra is szemeibe bámulva, szinte észre sem véve, hogy jó ideje nem pislogtam már. A kézfogásra utaló szándékát figyelmen kívül hagytam, jelenleg még nem érdemelte meg. Vártam a válaszát ugyanis tudnom kellett mi a célunk egymással, még most jussunk dűlőre, ne legyenek félreértések.
Bár Lys nyugodtnak tűnt, kiéreztem, hogy mérges volt rám és talán kicsit csalódott is, amit meg tudok érteni, de szerettem volna az irodát kicsit komfortosabbá tenni. Biztosan ő is meg fogja érteni és ha megtapasztalja mennyivel jobb ez így, akkor még hálás is lesz később. - Nem, Mr. Valentine, de voltak észrevételeim, amiket nem hagyhattam figyelmen kívül. Észrevettem, hogy nincs rendszer az iratok és a mappák tárolásában, így könnyebb átláthatóság érdekében ABC sorrendbe tettem az aktákat, majd bevezettem három asztali irattárolót is, ahová kategorizálva el tudjuk tárolni az iratokat. Kész jelentések, helyszíni szemlék és tanúvallomások - mutattam az említett tárolókra - a füzeteket és jegyzettömböket egy fakkba raktam, a letépett jegyzetlapoknak pedig feltettem a falra egy kitűző táblát, hogy ne az asztalon és a PC-én kelljen tárolni felragasztva, hisz nyomot hagyhat és elkeveredhetnek. A szemetet kidobáltam, a dekorációkat pedig elraktam, hisz csak a port fogják és nem kapcsolódnak a szakmai munkánkhoz. Ha gondolja vigye haza őket, ott vannak a szekrény mélyén. Nem tanácsolom a használatukat sem itt, sem otthon. Ezeken csak megreked a por és ha nincs rendszeresen takarítva, a por károsítja a tüdőt és a légutakat. A statisztikák szerint a poros környezet az egyik leggyakoribb egészségkárosító tényező, mely többek közt az asztma kialakulásához vezethet. Az irodát átfújtam fertőtlenítővel. Ki tudja mikor volt itt utoljára megfelelően takarítva. A résekben maradt porból és hámsejt darabkákból ítélve régen, a takarítónő csak felületesen végezte a munkáját. Nem szeretnék elkapni semmit. Nem mintha önt tartanám fertőzőnek, de gondolom nem csak ön fordult meg ebben az irodában, mások is bejönnek, hozzáérnek dolgokhoz, az iratokkal és más élettelen dolgokkal együtt és persze saját szervezetükben hordozva baktériumokat és vírusokat is behozhatnak ide. És egyébként is zavart, hogy a betűző fényben ujjnyom foltok csillogtak a bútorokon. Nem tudom mennyit meséltek rólam önnek, de röviden rólam: 2011-ben doktoráltam a Floridai Egyetemen igazságügyi írásszakértőként és B. szakon művészetpszichológián. Öt éven át dolgoztam a Bűnügyi laboratóriumban, 2016 óta az NYPD gyilkossági osztályán dolgozom, három éve felügyelőként. Remélem önnel is hatékonyan együtt fogok tudni dolgozni. Bizonyára kicsit szokatlan lesz mindkettőnknek a helyzet, de azt gondolom, hogy a szakma könnyedén összekovácsol majd minket.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
Not waiting for inspiration's shove or society's kiss on your forehead. Pay attention. It's all about paying attention. Attention is vitality.
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
341
★ :
Hétf. Aug. 19 2024, 15:19
Lysander & Horatio
Promotion?
Beszélt, beszélt és beszélt, észre sem véve magát. Nem tudtam elképzelni, hogy tényleg egyetlen kollégám se figyelmeztette arra, hogy mivel kell majd szembenéznie a közös munkánk során. Már most legszívesebben eltettem volna láb alól, de csak a főnök szavai visszhangoztak a fejemben, így visszafogtam magam. Aktatáskámat még mindig a kezembe tartva álltam ott a küszöbön, teljesen érzelemmentes arccal és üveges tekintettel hallgatva a mondandóját. Egy hajszál választott el tőle, hogy sarkon forduljak és egy hét szabadságot vegyek ki magamnak annak érdekében, hogy ne tegyek hülyeséget. Mély levegőt véve emelkedett meg a mellkasom teljesen jelentéktelen gondolatáradata végére. Megkérdeztem volna tőle, hogy árulja már el nekem kinek képzeli magát, másrészről pedig, hogy ki engedte meg, hogy ennyit csacsogjon feleslegesen, meg aztán az is érdekelt volna, hogy hogy tudták eddig elviselni ezt a stílust az őrsön, de nem kívántam fárasztani magam, még csak reggel volt, nekem pedig erőt kellett gyűjtenem a mai napra. - Soha többé ne érjen hozzá a tulajdonomhoz. Megértette? - pillantottam rá ridegen, remélve, hogy hanglejtésem és tekintetem elegendő lesz ahhoz, hogy berezeljen. Teljesen érthető, hogy a pasast megfigyeltetik, süt róla, hogy nincs ki a négy kereke. - Az iroda bal oldala a magáé, azzal szabadon rendelkezik, a jobb oldal azonban az enyém, így értékelném, ha tiszteletben tartaná a határait - sétáltam oda az asztalomhoz, továbbra is elhagyva a bemutatkozásom, jól ismert már, teljesen felesleges lett volna elárulnom neki a nevemet. A bőrszékemben elhelyezkedve magam elé vettem a tollaimat, felvettem az olvasószemüvegemet és kerülve a beszélgetést készültem munkához látni, amíg meg nem zavartak. - Mr. Valentine - kopogott be a nyitott ajtón egy igen fiatal rendőrsrác. Nyeszlett volt, de rettentő magas, viszont a tekintete sugározta, hogy életében most lát először, valamint azt is, hogy a kollégái enyhén túlzásokba eshettek rólam, amikor felkészítették a velem való találkozásra. - Mr. Hayes - bólintott sokkal nyugodtabban újdonsült kollégám felé, láthatóan megkönnyebbülve a látványára. - Ma reggel egy holttestet találtunk New York külvárosában. A kapitány parancsa szerint szólnom kell maguknak, hogy megkezdjük a nyomozást, illetőleg odaadnom a címet, ahol történt az eset - lépett oda hozzám remegő kezekkel, majd felém nyújtott egy cetlit. - Ismeri a telefont, fiatalember? - pillantottam vissza rá. - Tessék, uram? - motyogott az orra alatt, még jobban megremegve. - Eljött egészen idáig, hogy odaadjon egy címet, amit diktálni is tudott volna egy telefonhívás alatt? - kérdeztem újból. - A kapitány parancsa volt uram, hogy - kezdett bele. - Mondja meg a kapitánynak, hogy 2024-et írunk, nem 1970-et - zártam le a beszélgetést. - Köszönöm - vettem el tőle hosszú idő után a cetlit, mire aprót bólintott és heves léptekkel és egy elhadart köszönéssel távozott is az irodából. - Ismerted a kölyköt? - pillantottam Horatiora, zéró érdeklődéssel a hangomban, de tudtam, hogy az emberek hasonlóan jelentéktelen kérdésekkel szoktak barátkozni, hát gondoltam, teszek egy próbát.
Számítottam rá, hogy Lysander nem lesz túl boldog attól, hogy rendbe tettem az irodáját, noha arra azért nem számítottam, hogy ennyire fel fogja kapni a vizet. Azért ez kicsit sok, nem is tudom megállni szó nélkül. - Már megbocsásson, Mr. Valentine, de ezek nem az ön tulajdonai, hanem a rendőrség birtokát képezik, mint azt láthatja is a leltári számból. Igaz, az iroda részben az öné, hiszen ez a szolgálati helye, de mind az épület, a bútorok, a számítástechnikai eszközök és az akták a rendőrség tulajdonában állnak, ön csak használja őket, ennek tekintetében nyilatkozzon. Egyedül a személyes tárgyai azok, amik az ön birtokában vannak - okoskodtam, de nem lenézően. - Persze megértem az ön álláspontját is, hogy felzaklatta, hogy átalakítottam az elrendezést, igyekszem az elkövetkezendő időkben nem megtenni még egyszer. Akkor a baloldallal rendelkezem - és mikor ő helyet foglalt, én is elpakoltam a kinn hagyott dolgaim, amik nem kapcsolódtak a feladatkörömhöz és elfoglaltam a helyem a székemben az asztalom mögött. Szép sorjában, módszeresen kipakoltam a dolgaimat az asztalomra és Lys felé vetettem a tekintetem. Nem értettem mire fel ez a nagy mogorvaság. Talán csak valamit palástolni szeretne vele. - Dr. Hayes - mondtam, hiszen tudományos doktorátusom van. Szerettem, ha nem Mr., hanem Dr. megnevezést használnak az emberek a megszólításomnál. Az érkező fiatal rendőr tekintetéből és az elhangzott beszélgetésből arra következtettem, hogy szándékosan küldték ide a srácot, hogy megnézze még élek-e, illetve, hogy miként jövök ki ezzel a zsémbes öreggel. Köszönöm, a helyzethez képest jól megvagyunk. Még nem harapta le a fejem, csak megkóstolt. De nem leszek könnyű falat. Engem nem lehet csak úgy lepattintani és nem lehet csak úgy elhallgattatni. Én is vezető jellem vagyok, nem csak ő. Meglátjuk melyikünk az erősebb. - Látásból - feleltem Lysander kérdésére. - Láttam már a folyosókon, de sosem kerültem vele közelebbi viszonyba. Nem szoktam barátkozni a kollégáimmal. Vagy legalábbis nem mindenkivel. Magamnak való típus vagyok, szeretem ha csend és nyugalom van körülöttem. A sok barát csak azt eredményezné, hogy bejárkálnának hozzám és beszélgetnem kéne velük. Túl sok időt és energiát venne igénybe. De gondolom ön sem ismerte és oka sem volt ide jönni, ahogy ön is mondta neki. Feltételezem a kapitány azért küldte ide, hogy leellenőrizzen minket, ami szerintem teljesen szükségtelen volt. Végezzük a munkánkat és nem lövöldözünk egymásra, vagy éppen a falra viccesnek gondolva azt. Szégyen és gyalázat, hogy azt gondolja, hogy két felnőtt embert, akik már karriert értek el ellenőrizni kell. Nem kisgyerekek vagyunk.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
341
★ :
Hétf. Aug. 19 2024, 19:47
Lysander & Horatio
Promotion?
Nem tudom barátkozásnak akarta-e szánni a szavait, de ha igen, a próbálkozása erősen kudarcba fulladt. Téveszmékben élt, erősen megkérdőjelezve a tekintélyét. Nem voltam lenéző típus, pozíciótól függetlenül tiszteltem, ha valakinek megvoltak azon készségei, amik kellettek ehhez a szakmához, nagyra értékeltem az eszesebb nyomozókat, azokat, akik hozzám hasonlóan éjt nappallá téve dolgoztak az ügyeiken, akik minden egyes lépésüket alaposan megfontolták, de mellette mertek kockáztatni, akik szenvedéllyel végezték ezt a munkát, mert szükség volt rá, ha nem így lett volna, megannyi ember marad támasz nélkül a világban. Talán úgy tűnhetett a felelősségünk egy-egy bűncselekmény felgöngyölítése során közvetett, pedig sokkal több volt ennél. Ha egyszer, csak egyszer hibát vétünk, akkor ugrik minden, az pedig rajtunk szárad, ez a fajta súly pedig sokaknak olyannyira megterhelő lelkileg, hogy úgy döntenek, nem vesznek róla tudomást. Horatio nem tűnt ilyennek, nem akartam lealacsonyítani őt, de ő annál inkább éreztette velem a hatalmi viszonyoktól függetlenül, mintha nem tudnám a helyemet. Márpedig nagyon is tisztában voltam vele. Ez az én irodám volt, több, mint egy évtizede a második otthonom, ő pedig fittyet hányva mindenre megakarta nekem mondani, hogy mi az enyém és mi nem az. - Tévedésben él kolléga - összegeztem röviden. - Megfigyelhette, hogy az asztalom különbözik az önétől, ahogy a székem és a számítógépem sem hasonlít a magáéra. Elnézését kérem, ha ez sértő lesz, de gondolkozzon el igazi nyomozó módjára, vajon ennek mi az oka? - vontam fel a szemöldököm, ám tekintetem nem remegett meg. Rossz következtetést vont le, alaptalanul gondolkodott, nem nézett körbe, mielőtt állít. Itt minden az enyém volt, kivéve a padló, az ablakok és a falak. Ez az én házam, ő pedig megakarja mondani, hogyan éljek benne. - Tisztelem magát és az eredményeit, kérem ne kelljen csalódnom a képességeiben. Maga jelenleg egy nyomozó, én pedig detektív vagyok. Remélem épp eléggé érthető voltam - bólintottam aprót, mostmár nyomatékosítva a kettőnk közti különbséget könyörtelenül. Miután a kék egyenruhás kölyök távozott, végighallgatva a monológját hasonlóságot kezdtem el felfedezni kettőnk között. Enyhe, kialakuló szimpátiámat hamar elűztem, rideg arccal hallgattam őt azon gondolkodva, hogy ha ennyire szeret egyedül lenni, mégis hogy lehet, hogy ennyi mondanivalója van? A magányos ember a szűkszavúságáról ismerszik meg, ez az ember mégis úgy kritizálja a csacsogó kollégákat, ha mindeközben ne tenné ugyanezt. - Szerintem túlgondolja a dolgokat - állapítom meg, amikor még egy rendőr jelenléténél is magára tud csak gondolni. Ennyire nem vagy fontos ember, nagybetűs Dr. Hayes. - Pont emiatt az ügy miatt küldték ide magát, nagy valószínűséggel a kapitány értesülve az érkezéséről, magának is akart belőle egy ízelítőt nyújtani, igaz egy ennyire amatőr rendőrrel igen elfuseráltan megvalósítva azt - sóhajtottam fel, majd megigazítva öltönyömet felálltam a székemről. - A kocsiban elmesélem a részleteket. Jöjjön, helyszínre megyünk - pillantottam rá, várva, hogy kövessen. - Addig is nézze át - nyúltam az igencsak hiányos aktáért, ami a fiókom mélyében pihent -mintha csak sejtettem volna, hogy valaki átrendezi a szobámat- és dobtam azt a kezébe.
Miután az új felettesem felhívta a figyelmem valamire, amit eddig tényleg figyelmen kívül hagytam kicsit elszégyelltem magam. Igazából belesem gondoltam, hogy valaki képes pénzt adni azért, hogy a saját bútorai lehessenek az irodájában, épp ezért le sem ellenőriztem, hogy van-e rajtuk bármi jelzés. Bár tény, ami tény, valóban sokkal nívósabbak voltak, mint az én bútoraim, de akkor még csak azt gondoltam azért, mert ő sokkal fontosabb ember, magasabb rangú, mint én, ezért neki szebb és jobb dolgok járnak. Nem is értem miért költött saját bútorokra, de ebből kiindulva sokkalta önhittebb lehet, mint én, pedig én is el vagyok telve magamtól. Biztos sokkal több pénze is lehet, mint nekem, ha ennyit költött erre az irodára. - Elnézést. Jobban körbe kellett volna néznem, mielőtt cselekszem. Nem gondoltam volna, hogy bárki is költene arra, hogy saját bútorokkal rendezze be az irodáját. Nem leszek még egyszer ennyire könnyelmű. Ciki volt, hisz ez valóban egy rossz pont most nekem, ugyanakkor mégsem olyan kőszívű és rosszindulatú, mert egy minimális jó szót, elismerést és biztatást csak kaptam tőle. Persze éreztette velem, hogy magasabb szinten áll nálam, amit elfogadtam és tiszteltem is, ahogy annak idején velem tették a beosztottjaim. - Köszönöm. Igyekszem megszolgálni a szavait - feleltem alázatosan, ahogyan azt illett. Lélekben persze fájt és szorongatott, hogy meg kellett alázkodnom és nem tudtam meddig leszek rá képes, de most még Lysander is finom velem, pedig látom rajta, hogy erőt kell vennie magán és tudna ennél kegyetlenebb is lenni. Sorstársak voltunk. Neki azért kellett erőt vennie magán, hogy finomkodjon, nekem pedig azért, meg alázatos legyek és nyeljek, amiért alárendelt szerepbe kerültem. Vajon meddig bírjuk? Melyikünk borul ki előbb? Amíg tudja magát türtőztetni a detektív, addig én is. Dolgozott bennem a vágy, hogy bizonyítsak Lysandernek, hogy megmutassam mire vagyok képes, hogy tényleg megdolgoztam a rangomért. Be akartam bizonyítani neki mekkora tudással rendelkezem és, hogy vagyok olyan jó, mint, ahogy a hírem tudatja. Ki akartam vívni az ő elismerését is, de tudtam, hogy nehéz dolgom lesz. Talán kicsit ellentmondásos lehettem, amikor magamról és a másokról alkotott képemről beszéltem. Igaz, én magam nem szerettem, ha a sokan beszélnek körülöttem és feltartanak a társaságukkal, amikor a legkevésbé vágyom rá, de attól még én magam szerettem sokat és hosszan beszélni. Mások hosszú, semmit mondó szövegelését nem szerettem, de én szerettem beszélni és szerettem, ha meghallgattak. Szerettem a középpontban lenni, szerettem beszélni, de nem szerettem, ha nekem kellett másokra figyelnem és másokat hallgatni. Hogy nárcisztikus voltam-e? Igen. Éppen ezért is élveztem, amikor az egyetemen a hallgatókhoz beszéltem, vagy épp az akadémián, amikor előadó voltam a fiatal rendőr és nyomozó jelöltek előtt, akkor én voltam a kiemelt szerepben és mindenki rám figyelt. Valahogy nem győzött meg Lys magyarázata arról, hogy miért jelent meg ez a rendőr, de mondjuk, hogy igaza volt. Nem akartam egy ilyen semmitmondó kérdésből vitát nyitni. Itt volt, szólt, elment. Ennyi. Múlt idő. Nem kell róla beszélni. Én magam is felálltam és követtem Lysander detektívet a kocsihoz, majd beültem én is a kocsiba, ahol füleimmel Lyst hallgattam, de szemeimmel az iratokat olvastam, ezzel két csatornán át érzékelve az eset részleteit. - Kivégzésnek tűnik - válaszoltam. - Módszeresnek. Mintha csak egy toron végeztek volna ki valami állatot, hogy aztán feldolgozzák. A vadászok szoktak hasonló módszerekkel dolgozni, de egyes szektáknál sem hiszem, hogy ritkaság számba menne, noha maga a módszer elég ritkán használt. Nem sok kivéreztetéses gyilkosságról hallani, amik ilyen módszerrel lettek megvalósítva. Úgy vélem nem egy közönséges gyilkossal van dolgozunk. Mondanám, hogy bosszú és egy börtönből szabadult elítélt, vagy egy frissen elítélt családtagja, szövetségese a gyilkos, de a módszer nem bosszúra vall, hiszen az áldozat vérét nem találták meg a helyszínen, vagyis a gyilkos elvitte. Ez lehet rituálé, vagy talán Renfield-szindrómás a tettes és a vért elvitte táplálékul, vagy épp "fürdővíznek". Épp egy hónapja tartottam a szindrómáról egy előadást a Columbia Egyetemen vendégelőadóként. A beteg erotikus vonzódást érez a vér iránt. Fogyasztóként, élelmiszerként használja és fürdőként, illetve kozmetikai szerként. Gyakran kenik be vele arcuk, testük, fürdenek benne és isszák. Klinikai vámpírizumus, de nem azonos a kannibalizmussal. A helyszínen találtak bármilyen szimbólumot, vallási jelet, mitológiai ábrát, ami szertartásra utal? - kérdeztem és lapoztam, hátha csak eddig nem jött velem szembe a szöveg. - Ki vezeti a helyszínelést a laborosok közül?
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
341
★ :
Kedd Aug. 20 2024, 00:53
Lysander & Horatio
Promotion?
A fickó egyszerűen nem tudta, mikor kell befognia. Lehet egyértelműbbnek kellett volna lennem, amikor a kezébe nyomtam a papírokat, de azt hittem ez nyomatékos jelzése volt annak, hogy csendre vágyok majd az utunk során, így amíg én az útra koncentrálok megadom neki a lehetőséget, hogy lekösse magát valamivel, akárcsak egy óvodásnak, ha nem hajlandó ebéd után a társaival együtt nyugovóra térni. Bizonyos volt, hogy rengeteg dolgot kell még tisztáznunk annak érdekében, hogy kettőnk között gördülékenyen mehessenek a dolgok, de nem akartam vele túlságosan kötekedni, reggel már így is megkapta a magáét és mivel megértette a szavaimat, megengedtem neki, hogy csacsogjon, amíg azon törtem a fejemet, hogy melyik fába hajtsam bele kettőnket utolsó megoldásként. - Azért megyünk ki a helyszínre kolléga, hogy minderre válaszokat kaphasson. A holttestet tegnap hajnalban találták, amikor én éppen álomra hajtottam a fejemet, ez az oka, hogy most fogjuk először szemügyre venni az ügy körülményeit - magyaráztam neki szelíden. - Kérem próbálja megtartani a pszichológiát másnak, nem agyturkászok vagyunk, hanem nyomozók, akiknek a legfőbb feladata kideríteni ki tette ezt, nem pedig, hogy miért, azt majd elvégzik helyettünk a kriminológusok - összegeztem. - Egyelőre elég annyit látnunk, hogy az elkövetési mód nem mindennapi, először azonban indítékot kéne keresnünk és bármi olyasmit, ami segíthet közelebb jutni a tettes személyéhez - osztottam meg vele nézeteimet, bár tudtam, számomra többről fog ez szólni. Látva a tetemről készült képeket előre felkészítettem magamat, hogy kontrollban tartsam az éhségemet, azt inkább a hasznomra fordítva. A felerősödött érzékeim jót tettek a munkámnak, olyan voltam, akárcsak egy rendőrkutya, szinte láttam magam előtt a szagfelhőket, a legkisebb illatot is megérezve a levegőben. - Kérem olvassa csak tovább, legalább egyikünk látszódjon tájékozottnak - vigyorogtam el magamat, miközben bekanyarodtam a helyszínre. Rendőrautók sokasága pihent a pusztán, melyet minden oldalról lezártak. Kietlen völgy volt ez, egyetlen fával a közepén, természetesen itt történt a bűncselekmény. Akárcsak egy kibaszott filmben basszameg. - Úgy látom a tettesünk reputációt akart szerezni magának - parkolok le a zsaruk közé, majd behúzva a kéziféket tördelem meg a kezeimet, melegítem be a nyakamat, simítom le a ruhámon lévő ráncokat és a garázda tincseimet, majd jelezve a kollégámnak kicsatolom az övemet és kiszállok a járművemből. A hivatalos szerv tagjai már a kocsimról is megismertek, én vagyok az egyetlen, aki egy fekete Mitsubishi Lancert vezet a munkatársaim közül. - Uraim - nézek rájuk, akik habozva bólintanak. Nem tudom mi ilyen ijesztő rajtam, de próbálkozás nélkül is elérem, hogy összevizeljék a nadrágjukat. Mindenesetre bóknak véve az irányomba tanúsított tekinteteket sétálok végig a hosszú földúton egészen a hatalmas, korhadt fa tövéig, ahol meg is pillantom az áldozatunkat. Térdei a földbe szúrva, tekintete azonban az égbe mered, álkapcsát eltörték, így az a föld felé lóg, mellei hiányoznak, mely miatt vérben ázik a teste. Körülötte kavicsok és különböző, összeszáradt virágszerűségek. - Elbaszott látvány - szólalok meg röviden, bámulva a kicsit sem egészséges látványú hölgyet. Orromat megcsapja a vörös folyadék szaga, mely már alvadt és egyre vasasabb aromával szívódik bele a szervezetembe. Mély levegőt véve veszek erőt magamon. - Mit gondol, kolléga? - pillantok rá, hogy tereljem magamról a figyelmet, meg eleve, én vagyok akinek tesztelnie kell a fickót, nem fordítva. Lássuk hát mit tud. - De kérem mellőzze a lélektani maszlagot. Mint nyomozó, mire véli amit lát? - szögezem le még az elején.
Az hittem vannak már előzetes helyszíni szemlék, de úgy tűnik nem volt semmi, minden ránk várt. Nem mondom, hogy bosszantó volt, de jobban örültem volna, ha tudunk már pár fontosabb dolgot, hogy legyen min elindulni, de nem bántam azt sem, hogy mi lehetünk az elsők, akik elkezdhetjük az elemzést. Nem értettem egyet Lysanderrel - de hangosan nem mondtam ki, - annak tekintetében, hogy a pszichológiát hanyagolnunk kellene. Természetesen nem voltunk sem profilozók, sem kriminálpszichológusok, de érdemes volt számba venni milyen mentális betegsége lehetett. Ha a gyilkos Renfieldes volt, akkor az indíték is megvan. A vér iránti vonzalma miatt követte el a gyilkosságot. Viszont ha a tettes nem rendelkezett ilyesfajta mentális rendellenességgel, akkor megint csak máshogy kell hozzáállnunk az esethez. Megesett, hogy a gyilkos mentális állapota magával hozta az indítékot is, de sokszor ez nem így volt. Próbáltam következtetéseket levonni. Kérésének eleget téve csendben maradtam és olvastam, de természetesen tudtam, hogy ő maga is tájékozott. Talán tájékozottabb még annál is, mint, amilyen tájékozott én lehetek, miután végig olvastam az adott oldalakat, de rendben, legyen így. Nem szeretne beszélgetni és ezt tiszteletben tartom. - Filmvászonra illő, az biztos - kontráztam megjegyzésére, majd kiszálltam és begomboltam a zakóm. Lys-el az oldalamon sétáltam oda a többi rendőrhöz és helyszínelőhöz, noha én magam sem értettem miért félnek ennyire tőle. Rendben, szigorú és kemény, karizmatikus, erős jellem, de nem egy szörnyeteg, aki két rossz szó miatt megöl valakit. Nem kéne ennyire félni és távolságot tartani tőle. Nekem még nem igazán van rá panaszom, kivetni valóm. Tény, hogy kicsit nehéz jellem, bár mivel én is az vagyok, meg tudom érteni. Vannak rossz percei, mogorva, de ugyanakkor képes a visszafogott elismerésre és a biztatásra. Velem is morgott, de elismert és lelkesített. Vagy én voltam kivételes, vagy ők azok, akik meg sem próbálták megismerni, csak elhitték a negatív kritikákat, amiket róla hallottak. Nem hinném, hogy Lysander kivételezne velem, én sem szoktam. Szóval szerintem csak alaptalanul félnek és tartják a távolságot. Talán nagyban megkönnyíti a dolgom, hogy részben magamat is látom benne. Talán sokban hasonlítunk is. Nem mondom, hogy úgy lépkedtem mellette, mintha régi jó barátok lennénk, de teljesen természetes nekem a társasága. Könnyeden követtem őt és álltam meg mellette. Mind a ketten makulátlanul festettünk, kifogástalan eleganciával és ápoltsággal, határozottsággal, a magunk módján könnyedséggel és talán szenvtelenséggel. Talán én a magam módján valamivel könnyedebb voltam, míg ő zordabb. - A test fizikai állapotából és a pozíciójából arra következtetek, hogy megerőszakolták, aminek ellenkezett. A halál oka láthatóan nyaktörés, mely a nemi erőszak végén következhetett be. A mellek amputációja egyik lehetőségként arra utal, hogy a tettes meg akarta fosztani a nőiességétől, női mivoltától. Ennek lelki okait majd a kriminálpszichológus elővezeti - erősítettem meg benne azt, hogy nem akarok kitérni rá, hisz ezt kérte. - Más lehetőségként elképzelhetőnek tartom, hogy a tettes később elfogyasztotta, vagy Ed Gein-hez hasonlóan felhasználta valami tárgy készítésére. Nem ritka a hasonló gyilkosságok eseteiben, hogy az elkövető emberi bőrből és testrészekből készítsen eszközöket, tárgybevonatokat, vagy éppen élelmiszerként használja fel. A virágok láthatóan nem idevalóak, vagyis az elkövető hozta őket ide az áldozattal együtt. A nő testén nem látok megkötözésre, ragasztóhasználatra utaló jeleket, vagyis vagy önként jött ide a tettessel, nem tudván mi vár rá, vagy a másik lehetőség, hogy altató, nyugtató hatása alatt állt, miközben idehozta őt. Ezt majd a laborvizsgálatok kimutatják. A kavicsok és virágok szertartásosságra utalnak. A terepet berendezték, a tettes előkészült, ami azt jelenti, hogy tudatosan választott áldozatot is. A nőt előre kiválasztotta, tudta, hogy őt akarja és tudta mikor akarja, ami azt jelenti, hogy a gyilkosság időpontja is jelentéssel bírt számára. Minden meg volt tervezve. A nő bíróként dolgozott, fontos ember volt, elismert, magas társadalmi szinten. A levetett ruhái drágák, nívósak, a hullajelek ellenére is látható, hogy mennyire adott magára. Sok pénzt ölt bele a testébe is. Egy ilyen nő akárkinek nem keresi a társaságát, tehát, ha önként ült be az áldozat a gyilkos mellé, akkor következtethetünk arra, hogy a tettes hasonló kaliber lehet, vagy olyan valaki, aki már ismerte őt és megbízott benne. Vagyis következtetésképp, az áldozat vagy ismerte a gyilkosát, vagy azonos társadalmi rétegből származtak. A választott helyszínből arra tudok következtetni, hogy a természeti környezet jelentéssel bírt, talán a holdfény, vagy valami égi jelenség is szerepet kaphatott a gyilkosságban. A városon belül is léteznek olyan helyek, ahol feltűnés nélkül meg tudta volna ölni, de ő tudatosan itt rendezte be a terepet. Itt, ahol ez az egyetlen fa van és a kavicsos, virágos "ágy". Tudatosan választott természeti környezetet, ami árulkodó lehet a tettes céljairól és a rituáléról is. Véleményem szerint ez egy rituális gyilkosság volt, nem pedig megtorlás, vagy bosszú, ugyanakkor van benne művésziesség is és kannibalizmusra utaló jelek. A gyilkos talán ihletet meríthetett Ed Gein és Dr. Joseph Brewster munkásságából. Láthatóan hajazott rá, igyekezett utalásokat hagyni, de a gyilkosság kezdetlegesnek tűnik, afféle első próbálkozásnak. A gyilkos még keresi önmagát. Az ihlet meg volt, a cél megvolt, a mögöttes szándék meg volt, de még nem az igazi. Keresi önmagát, keresi azt a módszert, ami neki a legközelebbi, amit otthonosnak érezhet.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
341
★ :
Kedd Aug. 20 2024, 15:21
Lysander & Horatio
Promotion?
Kezdtem megérteni, hogy miért szerzett magának ekkora reputációt alig pár év tapasztalattal a háta mögött. Talán a túlképzettsége is egy fő oka lehetett a kollégáimhoz képest figyelemreméltó szemfülességének és intelligenciájának, logikusan vezette le gondolatait, ügyesen érvelt, de túl hamar vont le következtetéseket, amiket ebben a szakmában nem engedhetett meg magának az ember. Ha csak abból táplálkoznánk, amik első látásra logikusnak tűnhetnek, akkor az NYPD detektívei nem henceghetnének ilyen jó statisztikákkal. Mi voltunk az elesettek védőszentjei, az utolsó mentsvárak, akiknek biztosnak kellett lenniük a dolgaikban és következtetések helyett tényekre bocsátkozni, más különben nem lettünk volna képesek valódi igazságot hozni a sérült lelkeknek. - Miből gondolja, hogy bíró volt a hölgy, kolléga? - ráncoltam a homlokomat, szemeimet rászegezve a szőke pasasra, aki aligha lehetett fél fejjel magasabb nálam. A megjelenése és a kiállása tekintélyt parancsoló volt, de az arca túlzott szelídséget sugárzott magából, amely túl nagy kontrasztot jelentett. Az én zord külsőmhöz képest ő maga volt a megtestesült angyal a rendőrkollégák szemében, a fellélegzés, hogy a sátán nem egyedül érkezett és így talán nem rabolja el a lelküket. - Tudomásom szerint a sértettet még nem sikerült azonosítani s habár az arcvonásai alapján következtetést tehet, de a sérüléseiből adódóan olyan nagy mértékű elváltozások keletkeztek rajta, hogy csak a DNS-e és a maga szerint feltételezett személy hozzátartozói által megvalósuló azonosítása alapján lehet tényszerűen megállapítani a kilétét - magyaráztam nyugodtan. - Öt évvel ezelőtt dolgoztam egy gyilkosságon, ahol szintén eltávolították egy nőnemű személy kebleit, de ezen kívül semmilyenfajta csonkítást nem végeztek a testen. Hasonló módon őt is kifeszítették, a végtagjait a földbeszúrták. Az ilyesfajta kivégzéseknek a fő funkciója a megszégyenítés, a nőiesség elvesztésének a nyomatékosítása, nagy valószínűséggel a hölgyek iránt érzett gyűlölet kinyilatkoztatása. Ez azonban 2024-ben bárki lehet, amennyire elbaszott országban élünk - húzom elő a zsebemből a cigarettámat. Fekete Dunhill, a munkások szerint tüdőszaggató fajta, az orvosok véleményét visszaadva pedig egyenes út a halálhoz. Mélyen belélegzem azt, erőteljesen megszívva a szálat, majd körbetekintek. - A körülötte elterülő kövek és a megszáradt virágok azonban szerintem is rituális jellegre utalnak. Inkább volt ez szertartás, mintsem szimpla gyilkosság - állapítom meg röviden. Beszélgetésünk megszakad, ugyanis a helyszínelők vezetője lép oda hozzánk, Duncan Hobbes, akit csak az őrsön szaglómalac néven emlegetnek, melyet a hatalmas, tömör teste és a kiváló nyomozói képességei miatt kapott. A legjobb volt a szakmában, olyan nyomokra talált rá, melyekkel döglött akták sokaságát volt képes előregördíteni évek után is. - Kollégák - köszönt aprót bólintva. - Lysander - nyújtotta felém a kezét. Öltönyt viselt, minden bizonnyal ő is csak most érkezhetett meg, hiszen védőfelszerelése már az egyik kezében pihent. - Duncan - fogtam vele kezet, erőteljesen megrázva azt, ahogy a férfiaknak illik. - Ő itt a társam, Dr. Horatio Hayes. Horatio, Mr. Duncan Hobbes, ő vezeti a helyszínelést. - mutattam be őt illedelmesen, engedve, hogy az urak egymással megismerkedhessenek. - Sokat hallottam magáról. Azt beszélik egy ilyen fiatal fickó sokra viszi még, ha így halad - dicsérte őt bájcsevegve a szakember, majd újból felém fordult. - Jól elcseszte a hajnalom ez az egész, azóta alig aludtam. - Sajnállak, én aludtam - nevettem el magam. - Pedig kérdezni is akartam, hogy hol voltál, úgy tudtam téged is értesítettek - nevetett velem együtt. - A fene egyen meg, nekem is meg kéne tanulnom kiállni magamért. - Valakinek végeznie is kell a dolgát - mosolyogtam, beleszívva újból a cigarettámba, majd a tetemre pillantottam. - Elbaszott egy ügy - Nekem mondod? Azt hittem kiokádom a gyomrom - sóhajtott fel. - Küszködtem, hogy visszaküldjem a vacsorámat - rázta meg a fejét. - A csajt már ették a kukacok. Egész este szedegettük róla, hogy még meglegyen másnap reggelre. - Ki volt vele este? - A rendőrök felváltva őrizték, nem tudtunk haladni a sötétben, szükség volt a napra ahhoz, hogy rendesen láthassuk mi történt. - Röviden vázold fel a szituációt. Bár már én és a kollégám is levontunk következtetéseket, kíváncsi vagyok az álláspontodra. - Szerintem egy nő ilyesfajta kivégzése egyértelműen gyűlöletből származik. Valami szektás faszság lehet az egész, olyan, mintha sátánista rituálét tartottak volna. A csaj álkapcsát eltörték, a nyakát hátrafeszítették, levágták a melleit, valamivel lebomlasztották a húst a nemiszervéről aztán kifeszítették ide, hogy ország világ láthassa mit műveltek - vett újból mély levegőt. - Nem bírom az ilyet Lys, két lányom van otthon. Megmondtam a főnöknek, hogy hagyjon ki a hasonló ügyekből, erre tessék. - Nyugi, Duncan, megfogjuk találni ki tette - szóltam hozzá szelíden. - A hullát mikor fogják elszállítani? - Egyelőre azon gondolkozunk hogy mozdítsuk meg úgy, hogy ne okozzunk további kárt a testben. Bár a csajnak már meg se kottyanna, nem akarunk hamis bizonyítékokat magunknak - Teljesen érthető. A környéken találtatok valamit? - Egyelőre csak üvegszilánkokat és vérfoltokat. Mintákat vettünk, ujjnyomatokat, DNS-t fogunk keresni rajtuk de mire megjönnek a laboreredmények, ez a rohadék már három országgal arrébb lesz. - A sértett? - Még nem sikerült azonosítani. Harmincas éveiben lévő nő, 176 centi magas, körülbelül 45 kg, barna haj, barna szemek. Teljesen átlagos. - Személyes holmik? - Sehol, sajnos. A ruháiból következtethetünk rá, hogy a gazdagabb rétegbe tartozhatott de ez se biztos, senki se mondta, hogy nem a tettes öltöztette fel, hogy ezzel félrevezessen - válaszolt folyamatosan teljes hivatástudattal. Nem esett következtetésekbe vagy ha mégis, azt óvatosan tette. Horatio példát vehetne róla. - Kolléga, kíván kérdezni Mr. Hobbes-tól? - pillantottam rá a nyomozóra, várva vajon ugyanazt a fecsegést eljátssza-e az előbb végighallgatott, csendes, nyugodt párbeszéd után is. Bár ügyes volt a pasas, volt még mit tanulnia, erre nyílt lehetősége az oldalamon.
- A keze és a fülbevalója árulkodó. Ha megnézi, bőrkeményedések és kidörzsölések vannak a tenyerén ott, ahol az ujjai hajlatai és a tenyerének a párnái találkoznak. de csak a jobb kezén. Felételezem a kalapács okozhatta, amit a tárgyalásokon használ. Szintén a jobb könyökénél egy szorító nyomai láthatóak, amit a tettes eltávolított a nő ruháival együtt. Teniszkönyöknél szoktak szorítót használni. A nő sokat használta a jobb karját. Kopogott a kalapáccsal, sokat írt, jegyzetelt, használta a számítógépet és talán még sportolt is. Az alkata arra utalt, hogy spiningelt. Nézze csak meg a bal fülét. Ott van benne egy kis fülbevaló, ami egy láthatóan jogi kalapácsot ábrázol. Ékszerészetekben szoktak hasonlókat vásárolni ajándékba. Többféle is van a szakmabelieknek. Bírói szimbólumok, ügyvédi szimbólumok, stb. Korábban én is akartam venni egyet a páromnak, csak nem volt olyan, amilyet szerettem volna. Ez drága darab, nem bizsu, tehát nem holmi gagyi hobbiboltból van, ebből arra következtetek köthető a szakmájához és komoly megfontolásból kapta. Afféle elismerés, szakmai szimbólum. Az ilyesmit nem vesz magának az ember, tehát talán egy kollégától kaphatta, vagy a párjától. Az ujján fehér kör nyoma. Karikagyűrű helyének tűnik, tehát házas. Vagy a gyilkos távolította el, vagy ő maga. Ha ő maga, akkor az azt jelenti, hogy csalta a férjét, vagyis talán a tettes a szeretője lehetett. Én azt gondolom ezek a jelek egyértelműen utalnak arra, hogy a bíró volt, de nyilván csak akkor mondhatunk biztosat, ha valaki azonosította. Én csak megpróbáltam összefüggéseket felfedezni - mondtam, de úgy tűnt több mindenben is egyet értünk. Mint abban, hogy a tettes talán nőgyűlölő volt és meg akarta alázni, illetve megfosztani nőiességétől. De a rituális gyilkosságban is egyet értettünk, noha többet kell tudnunk, hogy minél több és észszerűbb következtetést tudjunk tenni. Egészen jól elkezdtünk egy húron pendülni, bár a cigaretta kicsit zavaró volt, ám nem tettem szóvá az erős füstrudat, hiszen ő is megpróbál toleráns lenni velem szemben. Nem akartam ezt felrúgni, mert, ha én nem viszonozom a toleranciáját, akkor ő sem fog az lenni velem szemben, aminek nem lesznek túl kedves következményei. Megérkezett a helyszínelést vezető férfi is, akivel illendően kezet fogtam, majd egy csurranásnyi fertőtlenítővel át is kentem a kezem. Kifejezetten jól esett, hogy Lys nem Mr.-ként, hanem Dr.-ként mutatott be. Nem szerettem, ha misztereznek. Civilektől még igen, de munkahelyen belül nem szívesen veszem az ilyet. - Ne vegye magára, mindig ezt csinálom - nyugtattam meg Duncant, mielőtt félre értené. Duncan kedves megjegyzésére is kedélyesen mosolyogtam. - Köszönöm, jól esik az elismerés. Mikor szóba hozta a férfi, hogy mennyire rosszul lettek a látványtól én is a nő felé fordultam. Nem éreztem hasonlót. A gyomrom is erős volt, nameg... érzelmileg nem tudott megérinteni a nő halála. De az, hogy már ilyen állapotban volt, az azt jelenti több napos hulla. Nem mondtam semmit, de belül nem értettem egyet a közönséges megfogalmazásával. Egyrészt a nőgyűlölet még nem von magával rituális gyilkosságot. Másrészt a sátánista gyilkosságok nem így néznek ki. De betudtam annak, hogy tényleg csak rövid és egyszerű szeretne lenni. Végig hallgattam őket, majd mikor szót kaptam, tettem pár visszautalást is. - Azt mondta ették a férgek. Ezek szerint több napja halott már. Valaki csak jelentette az eltűnését. Ha megtudjuk ki a halott, akkor meg tudjuk azt is hol és mikor látták utoljára. Az már sokat fog segíteni. Találtak üvegszilánkokat. Gondolom tükröződő üveget. Feltételezem a nővel szemben lehetett felállítva, hogy lássa, mit tesz vele. Ez azt a célt szolgálja, hogy a nő szemtanúja legyen saját megalázásának és megerőszakolásának. Lelki terror egy fajtája. A tükröt azelőtt törhette össze, hogy megölte a nőt. Felkészítette a halálára. Elsőnek végignézte a nő, ahogy a tükörképe törik össze, utána ő is meghalt. Azt pedig nem hiszem, hogy elszökne az államokból. Ez a vadászterülete. A módszere egy leendő sorozatgyilkosra utal. Ezt nem egy piti gyilkos követte el és nem is egy bérgyilkos, hanem valaki, akinek ez az életművének egy darabja. Ez számára egyfajta művészet. Ha tovább megy innen, akkor újra fel kell majd építenie azt, amit itt már megtett. Ezt nem fogja megkockáztatni, itt fogja folytatni. Ismeretlen terepen nem lenne képes erre, csak hosszú hónapok után. Addig nem bírná ki. A kérdésem az lenne, hogy milyen jellegű fegyverrel történt a csonkítás és hiányoznak-e szervek? A vér mennyisége jelentős, de nem közelíti meg az öt litert, pedig el kellett, hogy vérezzen az áldozat. A nemi jellegek megcsonkolásán kívül, illetve a mellek amputációja és eltulajdonításán túl van-e hiánytó szerv, amit itt helyben meg lehetett állapítani. A boncolás többet tud majd mondani, tudom, de érdekel a helyszíni szemle. Továbbá a fegyver mikéntje. Kés, kard, tőr? Milyen típusú penge volt? - a halotthoz léptem újra. - Nézze csak. A bomlasztás - mutattam a nő egykori vaginájára. - Ez kémiai úton keletkezett sérülés, savat használt. Ez szokatlan. A legtöbb esetben ha egyszerűen csak a nőiességét akarják valakinek megrongálni egy késsel törnek be oda, vagy levágják a szeméremdombokat. Ez nagyon rendhagyó. Ezt azért tette, hogy eltüntesse az ondó nyomokat. A sav nem csak a nemi szervet roncsolta, hanem a spermát is feloldotta, így eltüntetve a tettes DNS maradványait, ami nagy fokú felkészültségre utal.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
341
★ :
Kedd Aug. 20 2024, 17:21
Lysander & Horatio
Promotion?
Miközben kollégám enyhén túlzásba esve megosztotta gondolatait az újonnan megismert helyszínelővel, én és Duncan rengetegszer pillantottunk egymásra egy amolyan “Sokat fecseg, igaz?” meg egy “Hagyd rá, hadd mondja” nézéssel. Nem volt megszokott ebben a szakmában, hogy valaki az agytekervényeiből származó létező összes alternatívát perceken keresztül terítéken kínálja, fontos volt, hogy közösen töprengjünk, de számított, hogy az embernek ne járjon addig a szája, amíg nem tudja biztosra mondani, amit szeretne. Mr. Hobbes derekára téve a kezeit hallgatta Horatiot, enyhén begörnyedve, tekintete váltakozott a tetem és a nyomozó között, néha halk sóhajt kiengedve papírvékony ajkai közül. - Minden bizonnyal több eszközt is alkalmaztak - kezdett bele. - Ahogy láthatja, a mell amputációja trehány módon valósult meg. A penge nyomai tisztán láthatóak, ami arra enged következtetni, hogy a fegyver erős, recés vágófelülettel rendelkezett, mellyel inkább szabdalni lehet egy testet ahelyett, hogy orvosi bemetszéseket ejtenének rajta - magyarázta. - Véleményem szerint hasonlíthat a hentesek által használt bárdokhoz, de a fűrész lehetőségét sem zárnám ki. Ha igaz a teóriája, miszerint a hölgynek végig kellett néznie a saját halálát, egy ilyen eszköz nagyobb hatást tudott rá gyakorolni, ahogy az is, ha inkább csonkították őt, mintsem tökéletes pontossággal megfosztották a testrészétől - bólintott aprót, majd közelebb lépett a hullához, leguggolva elé kezdett el mutogatni. - A nyakcsigolyái teljesen rendellenes pozícióban vannak, ez is okozhatta a halálát, de igaza van, az elvérzés is reális lehetőség. A sav használata is potenciális eshetőség, azonban ezt érdemes kétellyel kezelnünk, ugyanis a nő alatt lévő földterület sértetlen maradt. Ha akár csak egy csepp is érte volna az itt lévő fűcsomót, annak nem így kéne kinéznie - mutatott a földre, igazolva teóriáját.- Egy ilyen helyzetben minden bizonnyal ellenáll az alany, ha más nem, a fájdalom készteti őt önkéntelen mozgásra. Vagy holtan végezték rajta a beavatkozásokat, ha szerencsés vagy olyan állapotba helyezték, hogy ne tudjon mozdulni, ez azonban ellentmond az emberi test működésének. - Láttunk már hasonlót, ehhez azonban magas kémiai tudás szükséges. Semmilyen gyógyszerrel sem elérhető olyan állapot, hogy az adott személy éber maradjon, de a teste bénulást szenvedjen. Tartsuk meg ezt egy alátámasztandó hipotézisnek. A korboncnoki vizsgálat biztosan kimutatja a szervezetében az anyagot, ha így történt - zárom rövidre a kolléga eszmefuttatását. Duncan értve a célzásomat bólint, majd eltávolodik a hullától. - Nem tudjuk megmondani jelen esetben, hogy a szervei a helyén maradtak-e - pillant Horatiora. - Ezt laboratóriumi körülmények között tudják majd Önnek megválaszolni. - Köszönjük Duncan - veregetem meg a vállát. - Nehéz lesz, sok kört kell majd végigfutnunk. - Hát még nekem - sóhajt fel. - Ha tudnátok hogy szopatnak minket fentről. Egy kanyit nem kapok a túlórámért. - Rohadjon meg az összes - szívok bele a cigarettámba. - Rohadjon meg az összes - ismétli el, majd kezet ráz mindkettőnkkel. - Uraim nekem ideje belebújnom a munkahelyi gúnyába - nevetgél felmutatva a maszkot és a fehér lepelt. - Hamarosan közelebbről is megfigyelhetjük a kislányt és tovább léphetünk a sejtésből. További jó munkát! - Neked is, Duncan - köszönök el tőle. Mikor épp elég messze jár már, újból a tetem felé fordulok. - Azt feltételezed, hogy az üvegszilánkok tükörre utalnak. Mit tehetett mégis ez a nő, hogy végig kellett néznie a saját halálát? Ez a bűncselekmény haragból táplálkozik, bosszúforralt terv lehetett - gondolkoztam hangosan, jókorát szívva a cigarettából. - Ha igaz az állításod és ténylegesen egy bíróról beszélünk, nem lesz könnyű dolgunk. Ez a szakma magával hozza az ellenségeket, minden elítélt, minden magára hagyott sértett forralhat bosszút egy bíró ellen - sóhajtottam. - A faszomnak se volt kedve egy ilyen ügyhöz, de a kollégáim idáig se jutottak volna el, szóval a kibaszott NYPD kinyalhatja a seggünket, amiért tesszük a dolgunkat.
- Ha az áldozat kínzása volt a cél és a női mivoltának tönkretétele, akkor ezek a lehetséges eszközök tökéletesek voltak a célnak. Egy recés élű fegyver sokkal több fájdalmat, kínt tud okozni, mint egy orvosi vágásokat imitálni tudó penge. A célnak megfelel. Amputál és szenvedést okoz, mire a vágásoknak véget érnek. Ráadásul sokkal közönségesebbek is. A késeket a pengéjük alapján könnyű beazonosítani, ellenben egy közönséges fűrész a legtöbb háztartásban előfordul. Megtisztogatja, felrakja a falra, vagy be a szerszámos szekrénybe és senki se gondolná mit tett vele. Az elkövető szadista. Nem pszichopata, hanem szociopata és szadista. Nem csak a fizikai fájdalom okozása okoz neki élvezetet, hanem a lelki terror is. Tekintve, hogy a gyilkos feltételezett célja a nőietlenítés, a megalázás, így nem állt érdekében esztétikus munkát végezni, sokkal inkább elcsúfítani akarhatta. Megfosztani a nőt attól, amitől nő és a szépségét is elcsúfítani, miközben fájdalmat is okoz. Nos, doktor, ha a lehetőségeket számba veszem, talán nem is az volt a célja, hogy kitörje a nyakát és megölje vele. Ha a nyakcsigolyák eltörne, az áldozat lebénul nyaktól lefelé. Nem megölni akarhatta, hanem lebénítani. Ez megmagyarázza azt is, miért maradt a nő ebben a pózban és miért nem próbált meg elkúszni mondjuk az elvérzés közepette. Az áldozat abban a pózban maradt, amibe a gyilkosa beállította, hisz a csigolyasérülés miatt mozgásképtelen lett. Így ellenkezni sem tudott, ezért nem látunk védekezésre, dulakodásra utaló jeleket. Már hogy azon felül, amit a gyilkosa okozott neki. A doktor savra tett megjegyzésére csak csóváltam a fejem. - Téved, doktor. Vannak savak, amik nem okoznak efféle környezetkárosításokat ennyire rövid idő leforgása alatt, főleg, ha célzottan vannak használva. Ha pedig igazam van és a nőnek csigolyatörése volt és lebénult, akkor ellenkezni sem tudott. De ez jelentőségét vesztheti, ha halála után tették. Ott van például a foszforsav. A 37%-os foszforsavat főleg a csontok és a fogzománc, illetve a dentin oldására használják, mint azt ön is biztosan tudja, hiszen orvos. Gondoljon bele, hogy ha a kemény zománcot és a dentint oldja, mit művel egy közönséges vaginával és szerves részekkel, szövetekkel? Főleg, ha töményen használják, mondjuk 60%-os foszforsavat, vagy afeletti értékben, bár nem tagadom, minél töményebb, annál rombolóbban hat a természetre is, de tudtommal a foszforsav nem annyira erős, hogy egy-két csepp füvet irtson, hisz nem tömény kénsav, vagy akkumulátorsav. Léteznek zselésített változatok is, melyek kevésbé folyósak és ezek a szerek a megfelelő fecskendővel könnyen adagolhatók. Ha a savat sűrítették, elképzelhető, hogy nem is folyt ki. De erről nem szeretnék vitát nyitni, szóval a laborra bízom mit hoznak ki eredménynek. Nem szeretnék önnel vitatkozni erről és a felettesem sem szeretném felbosszantani - néztem bocsánatkérően Lysander felé. Hagytam, hogy Lysander átvegye a szót és miután Duncan távozott és jó munkát kívántan neki én is Lysanderre figyeltem, aki nekem szentelte a figyelmét. - A tükörnek gyakran túlvilági jelentéseket is táplálnak. Ha rituális gyilkosságról beszélünk, akkor talán a nő lelkét akarhatta megölni a tükör által. Az ókori Rómában úgy tartották, hogy a tükör képes csapdába ejteni a lelkeket. Ha a gyilkos egy tükör előtt ölte meg, azt hihette a tükör csapdába ejtette a nő testét elhagyó lelket, így miután a tükröt összetörte, a nő lelkét is elpusztította. Kínában és Tibetben a tükör a hiúság jelképeként tartották számon. A szerzetesi kolostorokban a tükör mai napig tiltott tárgy. A középkorban és az ókorban Európában úgy tartották a tükör képes a jövőt megmutatni, használták jóslásra. Továbbá voltak, akik azt hitték a tükrön át kaput lehet nyitni a túlvilágra és démonokat lehet megidézni. Innen ismeretes a Bloody Mary megidézése is, aki kitör a tükörből és kikaparja annak szemeit, aki áthívta. Lehetséges, hogy a gyilkos a rituálé során valami hasonlóban hitt. Viszont van még millió legenda, amikkel nem terhelném önt, hiszen az is lehet, hogy csak egy egyszerű perverz szadista, aki végignézette a nővel az erőszakolását, kínzását és a halálát. Mindkettőre sok esélyünk van. Sőt, talán a kettő együtt fedi az igazságot. Régebben sokkal önteltebb voltam, sokkal beképzeltebb és akkor még tévedhetetlenebbnek is hittem magam, de ma már nem így van. Az utóbbi időkben ért annyi trauma és csalódás, hogy belássam, nem vagyok teljesen tökéletes. Ritkán tévedtem, de akkor hatalmasat, most viszont hittem a megérzéseimben, a következtetéseimben és abban is, hogy a nő bírónő. Lysandenek viszont teljesen igaza volt abban, hogy akkor több százezer lehetséges elkövetőről beszélhetünk. Egy ítélethozónak millió ellensége lehet. - Egy szadista szexuális ragadozónak nem minden esetben kell indíték. Gyakran csak a belső beteg vágyaik vezérelik, de jogos, hogy itt bizony többről lehet szó. Ez inkább megtorlás, mintsem egyszerű szadista kéjgyilkosság. Kérdés, hogy miért tűnik mégis rituálénak? Talán annak akarta álcázni? Vagy a rituálé lényege volt az, hogy ezt tegye? Gondolja, hogy a nő melleit és a maradék vérét elfogyasztotta a rítus során? - pillantottam szemeibe. - Vagy trófeának elvitte?
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
341
★ :
Csüt. Aug. 22 2024, 12:26
Lysander & Horatio
Promotion?
Horatio-n látszott, hogy a fiatalkori sikerélményei akkora önbizalommal ruházták fel, hogy egyszerűen képtelen volt kételkedni. Mindent tényszerűen adott elő, miközben egyértelműen tudhatta, hogy az állításai csupán lehetséges alternatívák lehetnek. Ismétlem, újonnan, nyomatékosítva, ilyet ebben a szakmában nem igen engedhet meg magának egy olyan ember, akinek valódi hivatástudata van, nem pedig az eljövendölt, újraéledt Poirot-nak vagy Sherlock Holmes-nak képzeli magát. Nem voltam olyan kedvemben, aki Watsonként bólogasson a szavaira, hisz csak azt érzékeltem, hogy bármennyire csitítottam a gondolatait, ő nem volt képes megállni. Tudálékos, okoskodó monológok, folyamatos történelemtudás csillogtatás, az egyetlen amiről talán letett az a pszichológia. Ezekszerint egyenesen kell beszélni vele, hisz a célozgatást nem érti. Őszinte leszek, nem olvastam utána a pasasnak. Tudtam a híréről, a népszerűségéről és arról is, hogy sokan emberfeletti képességeket láttak mögötte. Valószínűleg ezen ügyeket is hasonló stílusban oldhatta meg, ám most az én társam volt, akihez alkalmazkodnia kellett. 10 év választott el minket, én egy évtizeddel több ideje végeztem a munkám, mint ő, kitűnő sikerességi statisztikákkal, így nem volt könnyű alkalmazkodni hozzá és nem kinyitni a számat minden második mondatára. Tudtam, hogy tisztelnem kell és megbecsülnöm, amit ad a nyomozásunkhoz, de ez hatalmas kihívásnak számított jelenleg. - Kérem többé ne okosítsa ki Mr. Hobbes-t - válaszoltam neki röviden így, hogy már az említett kolléga nem hallhatta a beszélgetésünket. - Nem azért kérdeztem meg a szakértőt, hogy utána kijavítsam a szavait, arra voltunk kíváncsiak ő mit gondol. Fontos az, hogy az embereknek különböző nézőpontjaik lehetnek, így tudunk alternatívákat alkotni és felmérni azok valószínűségét - pillantottam rá rideg tekintettel. - Duncan évtizedek óta benne van a szakmában, olyan ügyeket voltak képesek megoldani a megállapításai alapján, melyek régóta csak tengődtek az irattárban. Ne gondolja, hogy okosabb nála, csak máshogy gondolkodik, ez pedig hatalmas különbség - bólintottam sugallva, hogy megértést várok el a részéről. - Ebben a szakmában szüksége van olyan emberekre, akik tudják segíteni a nyomozását. Ha már most haragos viszonyt fog ápolni az egyik legjobbal, ne várja, hogy fényes jövője lesz a karrierjének. Igen, a legfontosabb, hogy meglegyenek a megfelelő képességei egy ügy megoldásához, de a második már az, hogy maga mellett tudjon olyanokat, akik képesek válaszolni az Ön által feltett kérdésekre. Duncan ilyen. - Az ezutáni monológot egyre nehezebben bírva, de meghallgattam, bár őszinte leszek, sokszor elkalandozott a tekintetem a gondolataimmal együtt. Újabb cigire kellett, hogy rágyújtsak, ha továbbra is türtőztetni kívánom magamat. - Ha ilyen következtetésekbe bocsátkozunk kolléga, rettentően leszűkítjük a gyanúsítottak körét, ami habár jelenleg előnyösnek tűnhet, ha később kiderül, hogy mindez hamis volt, hatalmas plusz munkát fog okozni nekünk, amivel eltolódik a nyomozás akár évekkel későbbre is - sóhajtottam fel. - Meg kell várnunk, amíg azonosítják a tetemet, ezek után pedig utána kell járnunk a nyilvántartásban, hogy a bírónő visszamenőlegesen kik felett is ítélkezett. Rengeteg papírmunka, rengeteg olvasás - vettem mély levegőt újból. Ez volt a legszarabb része a melónknak. - Ezek után pedig annyit tehetünk, hogy fokozott figyelmet fordítunk az ezt sejtető tényezőkre, de nem zárhatjuk ki azokat, akik nem mutatnak ilyen jeleket. 2024-et írunk, megannyi hasonló film és sorozat készült rituális kivégzésekről, az is lehet, hogy az alany csak csodált egy adott karaktert és le akarta másolni a módszereit. Nem tudhatjuk még miről van szó. A kérdésére pedig, függetlenül attól, hogy az elejétől kezdve fogyasztásról beszél kolléga, be kell vallanom, hogy életem során nem hallottam hasonlóról se. Amit maga mond pont azért lehetett az előadásának a témája, mert oly ritka, hogy az emberek felfigyelnek egy ilyen szokatlan magatartásra. Véleményem szerint érdemes lenne a nő hiányzó testrészét továbbra is keresni, kétlem, hogy a tettesünk azt hazavitte volna magával - osztottam meg saját véleményemet vele. - De természetesen nem zárhatjuk ki a lehetőségét - küldtem felé egy egyáltalán nem őszintének tűnő mosolyt, majd megveregettem a vállát, amolyan "Kérem ne beszéljen többet, menjünk inkább" jelzéssel. Nehéz volt tisztelettudónak maradni egy ilyen személy mellett, aki csak csacsogott, mindenkit megkérdőjelezve magán kívül.
Olybá tűnt hibás döntést hoztam, amikor a dokit teljesen jogosan kioktattam azért, amiért én jobban tudom nála az orvosi dolgokat. Neki halottkémként jobban kéne értenie a maró-savas dolgok típusaihoz és azok hatására, de úgy tűnt az én lexikális tudásom nagyobb volt az övénél. Ez hiba az ő szakmájában, ugyanakkor nem róhatom fel neki, hogy nem naprakész az összes savból. Nem lehet mindenkinek olyan memóriája, mint nekem. Én olyan szempontból különleges voltam, hogy ha egyszer látok, vagy olvasok valamit azt szinte azonnal el is raktározom, így a sok év alatt felhalmozott szaktudás élt bennem. - Bocsánat, Mr. Valentine - kértem elnézést tömören, noha valós megbánás nem volt bennem, csak az illem miatt mondtam, amit mondtam. Nos igen, volt igazság abban, amit Lysander mondott, noha nehezemre esett nem a saját tökéletességemmel foglalkozni. A saját képességeimmel törődni. Igaz, hogy tudnom kell együtt működni és másokat is meghallgatni, de nehezen fogom tudni megállni, hogy ne oktassak ki másokat, ha én jobban tudom, vagy tudok olyat, amikre épp akkor ők nem gondoltak. - Félre értett engem. Én nem mondtam, hogy ez egy rituális gyilkosság, ahogy azt sem, hogy egy egyszerű erőszaktevő szadista gyilkos műve. Pusztán csak elmondtam az adott lehetőségeket, amiket feltételezek, de azt is hozzá tettem, hogy kétesélyes, hogy mi történt. Lehetséges, hogy túlzottan beleéltem magam a monológomba és ettől hihette azt, hogy én kész tényeket közöltem. Pedig nem. Kicsit elszégyelltem magam, amiért ennyire beleéltem magam a fogyasztás-elméletbe. Talán csak a kannibál pszichiáter, Brewster esete annyira mély nyomot hagyott bennem, hogy képtelen voltam másra gondolni, mint arra, hogy a tettes elfogyasztotta. Persze az is megfordult a fejemben, hogy trófeának vitte el, vagy épp készíteni akar belőle valamit, mint, ahogy Ed Gein készített székhuzatot emberi bőrből, és női mellbimbókból övet, vagy arcbőrből lámpabúrát. De való igaz, túlságosan a kannibál irányba haladtam el. Attól, hogy voltak a bűnügy világában Ed Geinek és Brewsterek, nem biztos, hogy a mostani tettes is olyan lesz. Talán Lysnek van igaza és itt lesznek valahol a mellei félre dobva. - Sajnálom. Csak... az előző esetem... - kezdtem bele, de nem folytattam. Nem akartam magyarázkodni, mert tudtam, csak bosszantanám, vagy elítélne, amiért hagyom, hogy Joseph esete beárnyékolja a mostani esetem és a gondolkodásom. - Nem fordul elő még egyszer - zártam le ennyivel. - Objektívebb leszek. Nem tetszett a műmosoly, de a vállon veregetés kellemes volt. Nem is fecséreltem tovább a szavakat, hanem elindultam feltérképezni a terepet, a környéket, hátha sikerül találnom valamit, amivel gyakorlati hasznomat is veheti az elméletek gyártásánál.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Rupert Penry-Jones
341
★ :