Life is short, buy the motorcycle, have a ride, live your dreams - Zed & Clanad
Kedd Jún. 11 2024, 16:04
The motorcycle is
A PIECE OF ART IN MOTION
Még egy utolsó pillantást vetek a kis pakkomra, mielőtt végleg lezárnám a csomagtartót, majd sietve belebújok a sisakomba. Kicsit be vagyok sózva, be kell valljam. A tanév ideje alatt nem nagyon tudom csak úgy a nyakamba venni az országutat - hosszabb utakra legalábbis egészen biztosan nem. Most viszont végre itt a lehetőség, így Zed is kapott az alkalmon, hogy végre elrabolhat a tábla és a kréta mellől, hogy az ő szavaival éljek. Pedig egyébként manapság nem is nagyon használunk már krétát, legfeljebb az idősebb tanárnők, akik nem bírnak el a modern technika vívmányaival. Én a magam részéről szeretek így tanítani. Sokkal interaktívabbá tudom tenni az órát, mint ha csak körmölnék a táblára, háttal az egész osztálynak. De kinek mi. Ahogy elgurulok a házam elől, még kiélvezem a magányos süvítés rövidke idejét. Nem mintha egyébként nem szeretnék Zeddel motorozni. De megvan mindkét verziónak a maga szépsége, főleg ilyen korán reggel, amikor még a nap épphogy ébredezik egy bögre kávé mellett. Persze, azért kávé nálam is lapul egy termoszban, amit tervezek majd megbontani, amíg áthajókázom Manhattanbe. Kényelmes időben érek a kikötőbe, így még a szinte üres hajóra gurulok be. Leláncolom a motoromat a parkolótérben, majd kisétálok a korláthoz, hogy onnan élvezhessem, ami még a napfelkeltéből maradt, amíg átérünk a következő állomásra. Noha kénytelen vagyok jóval korábban kelni, mint Zed, nem bánom a dolgot. Ő kimarad ebből a látványból, így szerintem alvás ide vagy oda, én jobban jártam. Már csak azért is, mert ennyire korán még nincs tele turistákkal a hajó, így szinte magányosan töltöm az egész utat. De ahogy meglátom a túlpart fényeit, úgy komótosan visszacaplatok a járgányomhoz. Innen már csak egy jó 10 perc gurulás, hogy odaérjek a megbeszélt helyre, ahová még így is egy kicsit korán érkezem, így kényelmesen iszogatom a maradék kávémat, amíg a cimborámra várok, szemeimet a forgatagon pihentetve, ami egy pillanatra sem áll meg.
szavak száma: 306 zene:Have a Nice Daymegjegyzés: anya küldött fánkot
Re: Life is short, buy the motorcycle, have a ride, live your dreams - Zed & Clanad
Hétf. Jún. 17 2024, 10:24
Clanad &Zed
"Riding a motorcycle is a way of life."
Chapter 1
Végre kapott az alkalmon, hogy elrángassa barátját motorozni. Nem mintha Novát ne akarná elvinni, de az nem ugyanaz, mint együtt motorozni a végeérhetetlen országúton, falni a mérföldeket maguk alatt, érezni, ahogy a szél süvít mellettük, ahogy a motor erőteljesen duruzsol alattuk. Zed mindezt szereti, nem véletlen, hogy amikor összeakadtak Clanaddal, azonnal érezte, hogy ebből életre szóló barátság lesz. Lehet, hogy a férfi visszahúzódóbb hozzá képest, de teljesen jól kompenzálja Zed harsány természetét és erre már nagy szüksége volt az elmúlt évek után. Később indul útnak, mint Clanad, neki nem kell hajóznia, hogy Manhattan belvárosába menjen, cserébe a hátizsákjába pakolja mindazt az étel és ital mennyiséget, amit elkészített a túrára. Ha tervei nem csalják meg, több napot tudnak együtt motorozni, bár Clanad Ducatija az ő KTM-jéhez képest ég és föld, de pont ezért olyan szép a motoros kultúra. Teljesen mindegy, mid van, a lényeg, hogy élvezd az utat, a társaságot és mindazt, ami ezzel jár. Leliftezik a mélygarázshoz, ahol a KTM-et tartja, végül odalent felül a motorra, beindítja, fejére húzza a bukósisakot, bekötve az álla alatt, aztán hajrá. Mint a puskagolyó, úgy lő ki a mélygarázsból, sikeresen halálra rémítve pár járókelőt, amin csak hangosan felröhög, de nem különösebben hatja meg a dolog. Igaz is, már nem egyszer a fejére olvasta Clanad, hogy lehetne óvatosabb is, mi van, ha valaki kilép elé, mire Zed annyit vágott rá, hogy majd megoldja, legfeljebb borul egyet a motorral, na aztán! Szóval most sebesen szeli az utat maga előtt, már kezd ébredezni a város, de még nincsenek annyian, mint napközben, nem mintha ez a város ténylegesen bármikor is aludna. Nem telik bele sok időbe, hangos motorzúgás keretében megérkezik a megbeszélt helyre, és tőle megszokott módon az első keréken egykerekezve áll meg Clanad mellett, hogy a KTM segge szépen csapódik a betonnak. – Hé! – Igen, ez egy köszönés tőle, de vigyorogva oldja ki a bukósisak csatját, aztán húzza le a fejéről a cross motoros sisakot. – Remélem, nem vártál sokat. Hoztam reggelit. - pillant kérdőn Clanadra, miután leállítja és kitámasztja a motort, aztán a hátizsákját már teszi is a motor ülésére, előhalászva belőle az alufóliába csomagolt szendvicsek egyikét, amit rögtön Clanad felé nyújt. – El se hiszem, hogy végre tudsz jönni, már alig vártam ezt a napot! Nem tudom, te hogy bírod ki évközben, hogy ne menj semerre a tábla és a kréta mellől, haver! - Beszéd közben kicsomagolja a másik szendvicset és azonnal beleharap a minden jóval megpakolt ételbe.
Re: Life is short, buy the motorcycle, have a ride, live your dreams - Zed & Clanad
Szomb. Jún. 22 2024, 21:30
The motorcycle is
A PIECE OF ART IN MOTION
Nem tagadom, kiélvezem a kis időt, amit még magamban tölthetek, kiélvezve a kora reggeli látványt. Különösen, mielőtt még beérnék a belvárosba, Staten Islanden ugyanis még minden alszik és csendes, egyedül az én brümmögésem zavarja meg ezt a békét. De gyanítom, ő amúgy sem élvezné annyira, mint én. Ő szeret nyüzsögni, míg én órákig elücsörgök egy könyvvel a kanapé sarkában. Ücsörögnék tovább is, de addigra általában már vagy szólít a természet, vagy megéhezem, vagy valami más. De ezt kedvelem benne igazából annyira. A különbözőségeinket, így nekem is kinyitja egy kicsit a világomat. Meg aztán szeret pózolni, mint valami díva, ami nekem mindig kapóra jön. Persze ez nem azt jelenti, hogy ne mosolyodnék el szélesen, amint meghallom Zed motorjának zúgását, hogy aztán hamar fel is bukkanjon mellettem. -Á, nem igazán, csak megittam három kávét és kötöttem egy sálat. - felelem nevetve, miközben legyintek, majd kezet nyújtok neki. -Én meg hoztam fánkot. Anya a lelkemre kötötte, hogy etessem meg az izmos fiút. - vigyorgok rá. Anya lelkes támogatója a legtöbb dolognak, amit csinálok - a motorozást leszámítva - és különösen rajong a Zedről készült fotókért. Főleg azokért, amiken kevés ruhát visel… -Nem is használunk már krétát. Nem a kőkorban vagyunk. - grimaszolok, miközben elveszem a szenvicset és én is nekilátok enni, mert most egy ideig arra nem lesz időnk. -Láttam, Nova megint elutazott Darioval. Az a lány többet látja lassan a tengerpartot, mint minket. - jegyzem meg. Én Zeddel ellentétben nem vagyok Dario ellen. De szó mi szó, Nova különleges kics ékkő a mi társaságunkban és a hiánya mindig érezhető, amikor elutazik. -Bár én beszélek, jövő héten én is elutazom. - teszem hozzá nevetve, elvégre engem meg vár a tábor a gyerekekkel, így legalább lesz min megint sopánkodni. Munka ide vagy oda, én élvezem ezeket a táborokat, ráadásul így a legtöbb leendő tanítványommal is találkozom.
szavak száma: 295 zene:Have a Nice Daymegjegyzés: anya küldött fánkot
Csüt. Júl. 18 2024, 08:48
Clanad &Zed
Chapter 2
Amennyire különbözők, annyira jól kiegészítik egymást és ez így van rendjén. Clanad nyugodtsága olykor Zedre is átragad, amiért nem lehet elég hálás, főleg, mikor felspanolja magát valamin, amin nem is kellene, cserébe viszont segít Clanadnak kinyitni a világot. Na, meg arról nem beszélve, hogy oltári jó képeket csinál, nem egyszer dicsérte már Clanad fotóit és nem csak azokat, amiken Zed pózol félmeztelenül. – Sálat? És milyen színűt fogok kapni? Ugye nem bubikéket csináltál nekem? – kap teátrálisan a szívéhez egy pillanatra, mint aki valóban megriadt ettől a lehetőségtől, hogy aztán azonnal felröhögjön, jó hangosan. A fánk lehetőségére azonban felrikolt és még a két keze is a magasba lendül örömében. – Úh! Imádom anyukádat! Ha gondolja, engem is örökbe fogadhat, nem fogok ellenkezni – vigyorog boldogan, mint a tejbetök, miközben átnyújtja a szendvicsek egyikét Clanadnak, aztán magának is kibont egyet. – Hát tudom is én, mit használnak mostanában az iskolák! Gimi óta nem ültem iskolapadban, az meg nem ma volt… – von vállat pislogva. – Ne is emlegesd! Kezdem irigyelni, utoljára öt éve voltam bárhol is pihenés címszóval. – Ellenben nem megy bele a Dario témába. Nagyon is jól tudja, hogy Clanad sokkal megértőbb a férfival kapcsolatban, mint Zed. Ellenben, amint meghallja, hogy haverja is elutazik, mondhatnánk, hogy lassan tényleg fancsali arcot vág. – Ne már, még te is?! Ez gáz! Csak én nem megyek idén sehova? – teszi fel a költői kérdést, majd nagyot sóhajtva inkább előhúzza a kávés termoszt és tölt magának egy pohárba pótcselekvésként. – Kérsz? – Egyáltalán nem vette komolyan az előbb, hogy haverja három kávét megivott volna, amíg rá várt, így készségesen nyújtja felé a termoszt és a másik poharat, amennyiben kell, szolgálja ki magát kedvére. – És te pontosan hova fogsz menni, megint táboroztatni fogsz, vagy most tényleg pihenni mész? – kérdez rá, mert a részletekről nem tud, addig is elnyammogja a szendvicsét a kávéval együtt.
Szer. Júl. 31 2024, 16:56
The motorcycle is
A PIECE OF ART IN MOTION
Valójában nem bánom, hogy várni kell, szeretem a kora reggeleket, noha Manhattanben és Staten Islanden egészen más az élmény. De így legalább egy kis időt eltölthetek csendben, az embereket figyelve, akik munkába indulnak éppen, vagy nyaralni. Amott egy vitatkozó pár két gyerekkel. Magamban jót kuncogok rajtuk, elvégre gyerekekkel nyaralni menni nem olyan egyszerű. ha valaki, hát én aztán tudom, hiszen minden nyáron gyerekekkel megyek táborozni. Nem kettővel, hanem egyből negyvennel. Ez persze nem tart vissza attól, hogy egy kicsit piszkáljam Zedet, amikor megérkezik, noha valójában nem késett. Én jöttem korán, de hát a komp nem rendelésre jön házhoz, hanem menetrendje van, így nekem el kell fogadnom, hogy a hajótársaság dönti el, mikor érkezem meg. -Nem, a kedvenc színeddel kötöttem. Rózsaszínnel. - nevetek fel, mert tudom, hogy mennyire nem szereti. Novával van egy titkos haditervünk, hogy egyszer felöltöztetjük rózsaszínbe Zaide-et, amíg alszik. Rendszerint Nován úszik el a dolog, mert egyik ruháját sem akarja feláldozni. -Meglepő és váratlan fordulattal számítógépet és alkoholos filcet. - csóválom meg a fejemet. Hát azt hiszi, barlangban dolgozom? -Lehet, neked is kéne egy Dario. - viccelem el a dolgot. Tudom én is, hogy nem fizetik túl, ahogy engem sem. Persze nem Novától sajnálom a pénzt, elvégre ő is megdolgozik érte. Tulajdonképpen keményebben, mint bárki hinné. Csak épp szomorú, hogy a mi munkánk valahogy nem ér ennyit. -Jól van már, csak két hétre megyek, nem örökre. - nevetek fel a képét látva. Hát olyan tragédiát csinál belőle, mintha elköltöznénk, pedig valójában csak nyaralni megy mindenki… hát, ahogy nyáron általában szokás. -Aha. - bólintok egy aprót, majd sietve letekerem a termoszom tetejét, hogy bögrének használhassam és Zed felé nyújtom. -Nem, csak táborozni megyek. Várnak a vízi csaták és a számháború. - csóválom meg a fejem. Bár azt meg kell hagyni, valójában ezek a táborok inkább félúton vannak a munka és a pihenés között. Fárasztóak, de ugyanakkor mindig nagyon élvezem őket és szívesen emlékszem vissza rájuk.
szavak száma: 310 zene:Have a Nice Daymegjegyzés: anya küldött fánkot
Kedd Aug. 20 2024, 12:25
Clanad &Zed
Chapter 3
Szívéhez kap, amint elhangzik, hogy rózsaszín sálat fog kapni karácsonyra, hát milyen dolog ez, kéremszépen? – Édesjóistenem, meg akarsz ölni?! Rózsaszín? – Úgy felel, mint aki halálosan komolyan vette, hogy valóban rózsaszín sálat fog kapni. – Mondjuk ha kellően melegít télen a motoron, akkor bánom is én, milyen színű. Igazából elfér a kabátom alatt, a többieknek meg majd azt hazudom, hogy Nováé, neki el fogják nézni. Baráti ajándéknak meg ugye nem nézzük a fogát… vagy az a ló? – Csak Zed képes hasonlóan értelmetlen eszme futtatásokra, de Clanad már valószínűleg hozzászokott, mióta ismerik egymást, Nova meg csípőből reagál, bármit is mond. – Jól van, jól van, értem én. Mondjuk halálra untam volna magam, ha laptoppal kellett volna órán dolgozni, a toll praktikusabb volt, amikor köpőcsövet akart készíteni az ember fia – sóhajt álmodozó fejet vágva közben, aztán előkerül a termosz kávé és a szendvicsek is, amiket odanyújt Clanadnak, hogy szolgálja ki magát, amúgy is kettejüknek hozott mindent is, ami elfért a hátizsákjában. – Csak az kellene, hogyne! – Megrázkódik, mert képtelen lenne arra, hogy valaki mástól függjön a megélhetése. Na, nem mintha nem így lenne most is, hiszen ha nem megy jól a Sinnernek, akkor neki is kevesebb a fizetése, de ezért ő dolgozik meg a maga kétkezi módján. Mondjuk az is igaz, hogy képtelen lenne azt csinálni, amit Nova. Ugyan nem örül az egész szituációnak, de a lány ettől még a tiszteletét élvezi. – Neked csak két hét, nekem egy örökkévalóság a sok idiótával! - felesel azonnal, mert tényleg így gondolja. Se Nova, se Clanad, hát mégis mi a faszt fog magával kezdeni a két legjobb barátja nélkül? Közben a termoszból tölt Clanadnak, ha már odatolta a tetejét, mint bögrét, lassan végeznek a szendviccsel is. – Höhö, vízicsata, az mindig fain kis játék! - jutnak eszébe a pajzánabbnál-pajzánabb jelenetek, amiket múltkor az egyik csajjal csináltak a csaj pasijának a medencéjében. Hát igen… kinek mi jutott. – Egyébként le a kalappal előtted, fogalmam sincs, hogy vagy képes elviselni annyi kölyköt. Mondjuk nekem eggyel is meggyűlne a bajom, nem egy egész seregre valóval - gondolkodik el egy pillanatra. Igazából nem akart soha gyereket, valahogy nem tudja magát elképzelni hasonló helyzetben, egyszerűen távol állnak tőle a kölykök. Kivéve persze, ha a krossz pályán találkozik velük, ott kifejezetten jól kijön a porontyokkal. – Ha megvagy, akkor induljunk, mielőtt megindul a forgalom, legalább előbb kijutunk a városból - mondja, miközben elpakolja az előszedett holmikat, vissza a táskába, hogy utazásra készen álljon, így csak Clanadra kell várnia, miközben visszaül a KTM volánja mögé és berúgja a motort, hogy az hangosan felzúg az épületek között.
Kedd Szept. 03 2024, 21:12
The motorcycle is
A PIECE OF ART IN MOTION
Meg sem próbálom elfojtani a nevetésemet, ahogy Zed kifakad - elvégre pontosan valami ilyesmire számítottam, ismerem már ennyire. Nem mintha egyébként tudnék kötni, bár ezek után még az is lehet, hogy ráveszem magam és megtanulok, hogy köthessek neki valami szép rózsaszín cuccot. Ha jól emlékszem, anya tud kötni, biztos megtanít, ha szépen kérem. -Igen. Az a ló. - bólintok, továbbra is jót mulatva rajta. Nem a legélesebb kés a fiókban, na. Persze, ez is nézőpont kérdése, Zed az a típus, akit a köznyelv inkább street smartnak nevez. Na, nekem meg pont az a gyenge pontom, és talán pontosan ez az, amiért ilyen jól működik a barátságunk: kiegészítjük egymást. -Ne is mondd! - forgatom meg a szemeimet, elvégre a gyerekek most is gyerekek, csak más eszköztárral manapság. -Újabban a heppjük, hogy finghangokat játszanak le az órán a telefonjukról. - panaszolom. Persze, ha egyidős lennék velük, valószínűleg én is az évszázad viccének találnám. Tanárként ellenben annál bosszantóbb, noha nekem még jó dolgom van. Én képes vagyok többnyire lekötni a figyelmüket. De hát gyerekek, néha muszáj rendetlenkedni. Ha nem tennék - na, akkor kezdenék igazán aggódni. -Megtanulhatnál kötni. - hozom fel vicceskedve újra a dolgot. Meg aztán, ha megtanul, akkor legalább megtaníthat engem is és köthetünk egymásnak szebbnél szebb sálakat. Mert az is biztos, hogy ennél tovább soha nem fog terjedni egyikünk tudománya sem. -Tudod, ez a titkos szuperképességem. - Nem akarok hazudni, időnként természetesen próbára teszik a türelmemet. De ez bármelyik felnőttről is elmondható. De még így is szeretem velük tölteni az időmet. -De ha akarod, mentek majd néhány vízibombát és megdobállak, ha visszajöttem. - vigyorgok rá. Ezek után biztos is lehet benne, hogy még ha kimenteni nem is sikerül őket, akkor majd veszek, csak hogy jól megdobálhassam vele. -Igaz. Így is állandóan meggyűlik a bajom a forgalommal. - Értek egyet, majd elteszem a termoszomat a csomagtartóba és felcsapom a bukósisakomat a fejemre. Egy feltartott hüvelykujjal jelzem, hogy mehetünk, majd ki is gurulok szépen a parkolóból.
szavak száma: 315 zene:Have a Nice Daymegjegyzés: anya küldött fánkot