Problémák nélkül sikerült az átszervezés, még az időeltolódás sem okozott gondot ebben. A lovardában pedig várni fogom; a csikó mellett a fontosabb dolgokat is esetleg átbeszélhetjük a képzésével kapcsolatban, hogy milyen elvárásai vannak konkrétan. Képzelje, az utóbbi napokban édesanyám rengeteg tanáccsal látott el, itthon némelyiket már volt szerencsém kipróbálni a lovainkon, sokat tanulok tőle, alig várom, hogy Pandorát is megismerjem. Már nem kell sokat aludni, hogy New Yorkban ébredjek. Hópehely és Szilaj jól viselkedik? Jól van a másik két lova is? A várban izgalmas emberek fordultak meg létezése folyamán: vikingek, William Wallace, I. Mária skót királynő, úgyhogy igaza van; a britek imádnak mesélni a történelmükről is. Bizonyára tetszene önnek is a helyszín, autentikusabb sokkal, mint amilyen környezetben voltunk SF-ban. Amikor csak tehetem, mindig az öcsémmel vagyok. Minden nap érdeklődik Önről, Jude, most épp azt vette a fejébe, hogy ügyvéd szeretne lenni... tegnap este paragrafusokból idézett, szerintem megtalálta az új szenvedélyét. Ma reggel tárgyalást és kihallgatást akart tartani az eltűnt kekszek ügyében... felettébb gyanús volt neki apa viselkedése. (: Csak vicceltem, volt egy sejtésem, hogy nem gyűjti Danielle Steel könyveit az otthona polcain, ám ha szeretne kiszakadni a mókuskerékből, szóljon, és még több csodát mutatok önnek, személyesen pedig talán egy kis élménybeszámolóval is érkezhetek róluk. Egyébiránt a történelem és a természet olyan páros, ami a könyvek lapjain túl szabadítja fel az elmét és szakít ki a hétköznapok körforgásából, amikor nem kell gondolkodni, csak létezni és átadni magunkat neki... de azt hiszem, ilyen a tenger is, a végtelen hullámok robajlása. Mikor volt utoljára vitorlázni? Nem akartam zavarni az elmúlt pár napban, hiszen írta, hogy sűrű és nem könnyű időszak ez most. Sikerült mindent elintéznie, ami szükséges volt?
Mindig van olyan, amit elszámolnak...ahogyan a főnöke is tette. Már az első három napját szabaddá is tette? Biztosan ki fogok nézni, mert a következő napjaim kissé sűrűek lesznek magánjellegű dolgok végett. Pandora élvezi a mamája figyelmét, és ahogyan említettem én a legjobbat akarom megadni neki. Igazán figyelmes, hogy végiglátogatja a rokonokat, én is ezt tenném...de érezze jól magát. A testre vonatkozó adatok csak az egyik része a gyógyulásnak Cora, meg fogja érteni egyszer, hogy nem minden az, ha az ember mellett vannak a szerettei. Ragadjon meg minden alkalmat, hogy az öccse mellett legyen, mert ez a legtöbb, amit adhat neki..az idejét. Hmm...a kép, ennek a várnak nincsen valami legendája? A skótok szeretnek mesélni, és azt hiszem megérdemelne egy történetet...nem szeretem a romantikát Ms. Fraser. Alkalomadtán elgyengülök, de ez ritka, mint a fehér holló. Sajnos most mennem kell, de a képekkel kicsit én magam is utazhatok a távolba. Szereti a romokat, a kastélyokat?
Igen, sejtettem, hogy csak addig marad a kanca, de így könnyebb lesz elfogadnia Pandorának is az új környezetet. Visszaérkezésem utáni napon első dolgom lesz a csikóhoz menni, sikerült lemondanom vagy áttennem minden kezelést és a rákövetkező három nap is, ha szeretne, valamelyik alkalommal szívesen látnám Önt is a lovardában. Nagypapám Montroseban lakik a mai napig és őt is muszáj meglátogatnom, ha hazajövök. Az öccsének igaza van, valóban csodálatos Skócia, ha nem bánja, megmutatnám a kedvenc helyem ott.. Összesen három hét szabadságot vettem ki, valószínűleg a nagy keveredés miatt elfelejtődött, elnézését kérem, de sietek, ahogy tudok. Még ha a repülő nem is repül gyorsabban, de gyorsan elszaladnak a napok, higgye el. Ha a romantikus regények olvasására gondol, mint más szenvedély... nem hinnék Önnek, Jude! Ugye nem...?! Nem mernék igent mondani Önnek a pókerjátszmát illetően még, de talán egy későbbi alkalommal talán. Callum látszólag jól van, köszönöm. Nehezebben mozog, ez a mostani meleg időjárás nem kedvez a végtagjainak és a tüdejének sem, de boldogság hallani a nevetését. Tegnap vittem el vérvételre, nem lettek jobbak az eredményei, úgy néz ki, hogy valamiféle gyulladás van a szervezetében. De ameddig boldog, ameddig nevet és mosolyog, nem lehetek mellette én sem szomorú... nem igaz?
Mr. Chang igyekezett a kedvemben járni a történtek után, de a kanca nem marad az enyém, csak a leválasztás folyamata alatt marad a Kensingtonban, de így is jó sokan érdeklődnek utána. Örülök, ha már Önhöz is eljutottak a képek, de jobban örülnék, ha személyesen venné a szárnyai alá a csikót. Mr. Montgomery-vel a későbbiekben fogom elsimítani a problémákat, ne fájjon a feje miatta. Elég időt töltöttem pihenéssel, és nem szeretek úgy lefeküdni, hogy semmi hasznosat nem tettem aznap. Skócia? Igazán vadregényes táj, az öcsém tudna róla mesélni...párdon, ő már volt arra. Szabadidőmben más szenvedélyeknek élek. Még két hét a hazaérkezése? Úgy tájékoztattak már csak egy hetet lesz távol... Póker...nos mindig meglep. Még a végén kihívom egy versenyre, de a kezdők szerencséjét sosem lehet lebecsülni. Bízzon a megérzéseiben, és magában is. Az öccse már jobban van? Kikerült a kórházból?
Angliai tartózkodásom nem feledteti el velem New Yorkot, az ottani életem és a kötelezettségeim, az érdeklődésem a hogyléte felől, Mr. Cowen. Örülök, hogy jobban érzi magát, a munka viszont megvárja Önt némi pihenés után is. Ahogy hallom, a munkatársaim teljesen odáig vannak a lovakért, ezer és egy képet kapok mindkettejükről, ha lépnek egyet balra, ha éppen elrágcsálnak egy répát... tesznek arról, hogy ne maradjak le semmiről. Mr. Chang igazán nagylelkű, hogy Pandora anyja is Önhöz került. Sikerült Sebastiannal "megbeszélni" a nézeteltéréseiket? Tizenöt nap múlva érkezem vissza, addig még vár rám Skócia és a tenger is, ám bevallom, egy kissé hiányzik NY, alig egy hét után is. San Francisco pedig igazán gyönyörű város, nappali és éjszakai fényekben is. Mit gondol.. esetleg van esélyem kezdőként a nagybátyámmal szemben egy póker est folyamán? A bácsikám fejébe vette, hogy megtanít mindenre... Nem hinném, hogy túl sok esélyem lenne még egy vak emberrel szemben is akár : ) Legyen szép napja, Jude, élvezze a napsütést a falakon kívül is egy kicsit.
Kedves Ms. Fraser…igencsak meglepett azzal, hogy telefonon keresett fel a világ másik feléről. Milyen az otthoni levegő? Már biztosan várta, hogy egy kicsit egymaga legyen. Pandora jól van, és az extráknak megfelelően egyelőre az édesanyja is az én felügyeletem alatt áll, gondolom elég sokan látogatják most a lovardát. New York még mindig koszos és nem a szívem csücske, jelenleg is a munkába temetkezem. Jobban vagyok, köszönöm az érdeklődését…mikor is jön haza? Hogyan telt az utolsó estéje a hidak városában..? Lehetséges éppen most fordul át a másik oldalára, legyen szép az álma Cora!
Az időeltolódás és az elfoglaltságai miatt hívással nem szerettem volna rabolni az idejét. Sajnálom, hogy nem tudtam gratulálni korábban a lovához, hihetetlenül nagy öröm, hogy az öné a kicsi. Ha visszatérek New Yorkba, volna kedve esetleg megünnepelni velem? Hogy érzi magát? Jobban van? Szépen gyógyul a sebe? Vigyázzon magára, Jude!