Néha úgy érzem magam itt, mint egy ki-és besurranó... ha korábban megyek el a megszokottnál, akkor néznek rám értetlen szemekkel. Ha meg később érek haza, akkor nyújtogatják a nyakukat az ajtóból és várják a nagy beszámolót...
Imádom őket, de nem egyszerű mikor a zuhany alól kell írnom itt legalább békén hagynak Ha eddig nem volt elég a két cserfes "asszony", akkor most már itt ez a négyszemű bolond is
Detto Dana...épp csak hazaértem, épp csak elérhetővé váltam messengeren már zümmögött, hogy mikor hívhat fel? Istenbizony olyan kíváncsi mint egy kosár pletykás spanyol vénasszony. De nagybeszámoltam neki természetesen, addig úgysem hagyott volna békén. De azért nekem nem kellett elbújnom a zuhany alá. Csobog legalább a víz a hihetőség kedvéért, vagy csak simán elbújtál oda?
Luciano-ra gondolsz? Előle miért kell bújkálni? Azt hittem a legjobb barátod.
Abszolút rendben, bár volt egy kis félelem bennem, amikor szembe találtam magam apával, amint a konyhában készíti a kávét. Anya csak annyit kérdezett, hogy miért lett epres Poppy hátsó ülése…..háááát azt hiszem lógok neki egy kárpit tisztítással. De egy ilyen este ezer kárpit tisztítást is megért volna nekem.
Add át neki, hogy jöhet ő is a tyúkólba az asszonyok ülésére. Mióta itt vagyunk, nincs jobb dolguk, mint azt tárgyalni, hogy mit csinál a fiú gyermek, mikor éppenséggel nincs itthon? Csobog csobog mondjuk nem tudom mennyire hihető ez így, de... ráfordítottam a kulcsot, talán a szellőzőn nem csordogálnak be....talán...
Bújkálni az asszonykórus elől bújkálok De azért a zuhanyzóba nem hozhattam be magammal őt is Ennyire nem vagyunk jóban. Vele estére marad az élménybeszámoló
epres lett? De az azért nyugtat, hogy engem még nem akar kinyírni a kedves Valens apuka... nemmbaj, ami késik az nem múlik. Azért, ha van rá lehetőséged puhitgasd őt jó? nem vagyok felkészülve egy óvó atyai haragra
Jajj, Danát nem engedném a közelükbe. Egy szavukat sem értené ha olaszul beszélnek, de olyan replikát nyomna rá a saját olvastában, hogy csak a szemüket meresztenék. Ha beindul akkor nem lehet lelőni sem. Valószínű előadna valami ezerkarú succubusnak, pusztán a jószándék által vezérelve. Hehe, kicsit nem figyelsz oda és cseppfolyósan másznak be a kulcslyukon. Jesszus, még nem hatott a kávé azt hiszem. Lehet az a baj, hogy nem is főztem még? Ah a szándék megvolt.
Nem vagytok jóban? Valami közös zuhanyzást említettél Barcelonában is is. Akkor ezen már igazán túl vagytok.
Ne aggódj, a kocsi miatt apa nem fog kinyírni. Anya annál inkább….neeeeem jesszus csak viccelek. Mondom nem gond, kitisztíttatom és rendben lesz. Legutóbb csokis parfé volt benne az anyós ülésen álá Dana, szóval látott már cifrákat az a kis kocsi. Amúgy mióta emlegetted ezt az utat megöl a kíváncsiság, hogy hova akarsz elvinni.
Ne is haragudj meg, de én nap-napután arra a következtetésre jutok, hogy ti nők, ijesztően veszélyesek tudtok lenni, ha pletykálkodásról van szó. És tudod mi a szomorú? Luciano már rávilágított arra, hogy én is pont úgy kotlok meg pletykálkodok, mint anyámék.... persze határozottan tagadtam, de be kell látni, hogy igaza van Hidd el, meg is oldanák... Oh, ha fénypostán küldenél egy adaggal, hálás lennék. Én egészen biztos nem mászok ma már le a konyhába
Nadena! Az egy olyan alkalom volt, amit többet nem akarok megismételni, és... figyike? Ha találkozol vele, ne említsd, hogy ezt világgá kürtöltem jó? kibelezne
Használati "tárgyak bája".... Hát, szinte biztos, hogy már jártál ott, legalábbis, ha én ezen a féltekén élnék, tuti, hogy ha lehetőségem adódna, olykor-olykor ellesnék arra. Deee ha voltál is, velem még nem bár, azt még ki kell találnom, hogy mit csináljak csak, hogy ne jöjj rá azonnal Zárjalak a csomagtartóba?
Te pletykás? Na neeeee ez biztosan csak urban legend. Ki nem nézném én ezt belőled. Luciano biztosa összekever valakivel….mondjuk egy másik Matteoval Portofinoból. Biztosan van belőled még egy, és az pletykás. Mondjuk nem számít, nekem a másik pletykás is kellene, minden Matteo kellene, aki te vagy. Ehm….mondom én, hogy az a kávé hiányzik. Te még érted miről zagyválok?
A lényeg, hogy a pletykás éneddel ellentétben én nem fogok egy szót sem szólni a barátodnak, hogy elpletykáltad nekem azt a bizonyos esetet. Ahhhhwww ez az csigázz csak itt holmi utalgatásokkal, tudom, hogy élvezed, hogy most itt ülök, és rágom tövig a körmeim, vajon hova akarsz elvinni. Gonosz vagy. Csomagtartó? Őőőő, okés, hogy vannak extrém helyzetek az utazásra, de nem érzem feltétlen szükségét a csomagtartóban utazni, és ha már itt tartunk a szemem se kösd be ha egy mód van rá. Figyi….játszuk azt, hogy halványlila fogalmam nem lesz hova megyünk, még akkor sem ha közben rájövök. Ígérem.
Mhm nem tudom, hogy van-e vagy nincs, de ha az is az, és az is én vagyok, akkor mindenképpen az vagyok én is... mármint pletykás ahh mindegy is, de igaz ami igaz, többször van neki igaza, mint nekem. Mármint Lucianonak. Ergo, valószínű, hogy igaza van abban is, hogy pletykás lettem itt a nőkkel összezárva, ami nem lenne nehéz úgy, hogy Viola felér öt piaci kofával.... rémes! Inkább az a kérdés, hogy megértjük-e a saját magunk zagyválását? Nemhogy a másikét...
Látod! Elpletykáltam. Igaza van! de figyi már... miért akarsz te este 10kor kávét inni? Virrasztani akarsz? holnap akarsz aludni a kocsiban? Tudtam ám, hogy sokkot kaptál, hogy összezárva velem egy légtérbe x órán át... annyira nem vagyok vészes ám
Előbb vagy utóbb úgyis kiderül, nem kell izgulni... de jól van, ha elég hitelesen adod elő, akkor még el is hiszem... csak aztán lepődj majd meg szépen! Én nem vagyok egy színpadi zseni színjáték téren, szóval ha te jó vagy benne, te leszel a mesterem
Átaludtam a délutánt, és nagyjából a reggelt is. Lizzy...tudod, akinél gyakorlaton vagyok egy munkát bízott rám, és kábé tegnapra kellenének a tervek. Ez nagy szó! Szökőévente ha egyszer ad ki a kezéből a gyakornokoknak terveket, szóval most vagy soha alapon, nekihasaltam. A kávé segít észhez térni, szóval tök mindegy hány óra, mielőtt elmegyek veled arra a titokzatos helyre, ami miatt a csomagtartóba akarsz tuszkolni, még két tervet be kell fejeznem. Ne aggódj, kész leszek, és holnap olyan ébren leszek, hogy folyamatosan beszélni fogok neked, végig egész úton, szóval te fogsz a végén sokkot kapni tőlem.
De ha túl játszom, akkor nyugodtan szólj rám. A ruházaton kívül van valami extra mit még magammal vigyek, vagy amivel készüljek?
Oh!! akkor virrasztásra fel! ugyan nekem már nem ébrentartásul meg felébredésül szolgál a kávé, inkább az íze miatt, de ha csurgatok bele egy kis rumot, akkor még szélesebb szokott lenni a vigyorom csak viccelek ám! Gratulálok hozzá amúgy! gondolom most madarat lehetne fogatni veled De amúgy is, alsó hangon öt órás útból valamicskét ígyis úgyis lesz időd aludni, a maradékban majd pöröghetsz kedvedre
Amíg mulattatsz, miért tenném? Mhm... a ruhát is csak vész esetére mondtam ám de telefon mindenképpen legyen nálad, meg okmányok. És kényelmesebb cipő, ne valami nyaktörő tíz centis tűsarokkal bonyolított lépőke na meg ha van valami jó zenéd, amit szívesen hallgatnál, varázsold le őket a telefonodra de első körben magadat hozd, minden más pótolható ^^
Mit gondolsz, mi lehet a legkorábbi időpont, mikor érted mehetek? Úgy számolj, hogy aludni is tudj este előttünk lesz az egész nap, nem kell ám hajnalok hajnalán indulni... és nem, nem azért mondom mert én ne tudnék felkelni és elkészülni
Rumos kávé? Az meg milyen fán nő? Én már sok mindennel próbáltam, de rummal még nem. Viszont ha a pillecukrot apró kis darabokra szaggatva dobálod bele akkor nem csak rém szórakoztató, de cserébe nagyon finom. Mármint külön-külön. Szóval először leeszegeted róla a szétcincált cukorkát, aztán megiszod a kávét. Lényege semmi, de mókás. Bár azt hiszem most maradok a klasszikus öt cukros, pici tejes változatnál. Hát madarat éppen nem, de örömömben már leboxoltam Tompi maci pociját legalább százszor, és összevissza kezdtem eleinte rajzolgatni mindent. Úgyhogy előbb lehiggadtam az örömtől és utána kezdtem neki.
Mulattatni? Mi vagyok én, vásári bohóc? Hát közlöm veled Matteo di Sciglio, hogy ne is álmodj róla, a csörgősipkám itthon marad. Mind a húsz sipka, úgy ám. Cöh.
Óóóóókéééé. Nem terveztem se holdjárót, a tűsarkút meg ki nem állhatom. Olyan benne az ember mint egy csípőficamos. Sosem tanultam meg benne rendesen járni, szóval az alkalmi cipőim is olyanok amiknek csak minimál sarka van. Búvárruhát, esetleg méhészkalapot ne vigyek? Mittudomén milyen extrém dolgokra készülünk. Amúgy ha nem gond, akkor olyan tíz körül szedj össze. Addigra lehelek valami életet magamba. Az áfonyás müzli is legurul már addigra és a tejkaramella is.Onnantól meg kenyérre lehet kenni.
Mmmhmmm di Sciglio fán. Apám így issza, úgy... a születésem óta? Szerintem már előre tudta, hogy itt dupla szíverősítőre lesz szüksége jó, enyhe túlzás, de tény, hogy csepegtetni szokott két-három kortyra való rumot a kávéba. Tagadhatatlan, hogy jó ki íze lesz tőle. Kesernyésen kávés, rumos. Karakteres. Asszem', olyan agybaj lehet ez nála, mint sokaknál a kávé-cigi párosítás Akkor pont annyira abszurd és furcsa, mint a gyömbér-vaníliafagyi mondjuk, összességében még soha nem ettem pillecukrot sem az a mályvacukor igaz? nem tudom már, hogy ki, hogyan ismeri... De ezen az öt cukron még mindig kivagyok az a tegnapi plusz adag is amit beletettél ti nők, tényleg hihetetlen édesszájúak tudtok lenni Tehát a hirhedt adrenalinfröccs ismerem azt... veszélyes!
Eszembe nem jutott ezt feltételezni
Ezt meg is köszönöm... nem szép dolog ám, tíz centivel a pasi fögé magasodni tudom, meg kellett volna nőnöm... de tényleg sokat álltam az esőn! Nálam nem jött be a varázs Semmi esetre se hozz XD Nincsenek extrém dolgok, meglátod, minden csapból ez a hely folyik jóóó nagy csapból. 10? Akkor tízkor előtted... vagy jobban járok, ha kicsit távolabb állok meg? Nem szeretnék reggelije/ebédje lenni semmiféle családtagodnak
Di Sciglio fa. Rákerestem Go Duck-on és nem dobott ki találatot. Te nagyon becsapsz engem. Kávé-cigi...na ezt ismerem. Volt egy gyakornok társam az minden reggel ezt csinálta. Valami vaníliás dohányt szívott és az egész emelet úszott a vanília illatban. Olyan volt mintha egy hamutartóban elnyomtak volna két gombóc vanília fagylaltot. Rémes. De ezt a rumos kávét meg kell kóstolnom. A végén kalózzá változom tőle, nagy hordó alakú pocakkal.
Igen, az a mályvacukor, amit itt Amerikában mindig sütögetünk. Van aki csak július 4-én, de mi például Carson Cityben hálaadáskor mindig kiülünk a kertben és az avarillatban sütögetjük a töklámpások fényében. Ajj ezt egyszer meg kell mutatnom neked. Ígérd meg, hogy egyszer megmutathatom. Faragunk majd rém idétlen ordenáré nagy tököket. Hát igen, elég édesszájú vagyok, elismerem. Dedede fejlődő szervezet vagyok, szükségem van rá….vagymi...
Nekem ezzel a magassággal vagy tökéletes, a többi nem is számít, jó? Jajj már ne csináld! Meg fogod ismerni a házat. A 8025-ös az. Van egy hatalmas nagy piros sipkás kerti törpe a lépcső mellett, ő Hugo, a ház kitartó kis őrzője. A másikon meg anya piros cserepes rhododendron-ja. Gyere fel a lépcsőn és csengess. Lesz kávé, meg egy kis harapnivaló az út előtt. Ne félj, nem te leszel a harapnivaló. Anya itthon lesz, ha én még nem készülnék el. Apának holnap egy újságiróval van találkozója, aki meg akarja örökíteni fotókkal egy new york-i napját, szóval őt már nem találod itthon majd. És most megyek, főzök magamnak kávét, és befejezem azokat a vázlatokat. Utána pedig veled fogok álmodni. Buonasera il mio Matteo.
Vaníliás?! Jó, nálam alapjáraton szitokszó a cigaretta, de, hogy még ízesítve is legyenek Csak ne vidd túlzásba, mert megárt Pár csepp, csak az íze kedvéért
Hálaadás meg tök? Az nem Halloween? Már semmit se értek De nekem aztán persze, hogy megmutathatod főleg ha rájövök arra, hogy kell ezt a mályvapillecukrot készíteni....
jó-jó, akkor... hát, szembenézek a nagyvadakkal, és... becsöngetek hátha nem leszek megéve Aztán csak csínján azzal a koffeinnel Jóéjszakát Neked szép álmokat