Jellem
Képernyőzár feloldása: L betű. Üzenetek. Filo.
[ Megálltam Taavinál gyrosért. Beugorhatok a kedvenceddel a szalonba? 13:01]
[ Húsz perc és ott vagyok. Sietek~ 13:04]
[ Mindjárt odaérek. Dobd le a bugyit, édes! :* 13:21]
[ Ha úgysincs most vendég, hátravihetnél a raktárba ;) 13:23]
Vissza. Üzenetek. Anya.
[ A szombat nem biztos, hogy jó, sok a munkám. Miért? 13:28]
Vissza. Üzenetek. Filo.
[ Ugyan, szívesen vittem! Örülök, hogy ízlett és hogy rabolhattam kicsit az időd. Látod, a lakótársad milyen tökéletes barátnő-alapanyag? ;) 14:17]
Vissza. Üzenetek. Anya.
[ Miért kötelező nekem ott lennem a családi ebéden, ha Aydinnak nem? Ez nem fair. Ez hátrányos megkülönböztetés, mama. Ilyenekért az utcára vonulhatnék tüntetni. Sérted a jogaimat. 15:05]
[ Viszek sütit. 15:07]
Vissza. Üzenetek. Aydin.
[ Áruló dög. 15:08]
Vissza. Üzenetek. Filo.
[ Hogy megy a munka? A szexi nacid nem tereli el a vendégek figyelmét? 15:11]
Vissza. Üzenetek. Aydin.
[ Remélem, tudod, hogy ha anyáék megöregednek és idősek otthonába adjuk őket, te fogsz minden nyűgjük miatt bejárni. Törlesztheted a kihagyott családi borzalmakat. 15:17]
[ Áruló. 15:18]
Vissza. Üzenetek. Filo. Névjegy megtekintése. Szerkesztés. Fi
lofi. Mentés. Vissza.
[ Mert kiemeli a feneked. Este iszunk? 15:23]
Vissza. Üzenetek. Aydin.
[ "Három gyerekem van és két állásom" blablabla. Én is éjjel-nappal dolgozom. Akkor is áruló vagy, amiért beengednéd az egyetlen húgod teljesen egyedül az oroszlánbarlangba. 15:29]
Vissza. Üzenetek. Anya.
[ Igen, mama, tudom, hogy Eren bácsi cukorbeteg. Nem fogom meggyilkolni a kedvenc kuzinodat, ne aggódj. 15:34]
Vissza. Üzenetek. Aydin.
[ Eren bácsikánk mióta cukorbeteg? 15:35]
Vissza. Üzenetek. Fifi.
[ Ki mondta, hogy a feneked néztem? ;) 15:41]
[ Nem tagadtam, hogy így lett volna! :P 15:47]
[ Hízelgő, hogy ennyire ellenállhatatlan vagyok, de remélem, nem hajvágás közben üzengetsz. A lelkemre venném, ha miattam csonkulna meg valaki frizurája. 15:51]
[ Csak vicceltem. Aranykezed van, édes, és bármit művelsz vele, az varázslat. 15:53]
Vissza. Üzenetek. Aydin.
[ Azt hittem, az Taavi. Mindegy, még mindig haragszom! 15:55]
Vissza. Üzenetek. Anya.
[ Persze, hogy csak vicceltem, mama! Ha meg akarnám gyilkolni a rokonokat, nem hagynék magam után nyomokat. 15:57]
Vissza. Üzenetek. Fifi.
[ Semmi baj, dolgozz csak! Itthon várlak, lassan nekiállok a vacsinak. Puszika! :* 16:07]
[ Magányos nélküled. 16:55]
[ Remélem, szereted a jól megsült omlettet. 18:02]
[ "Jól megsült" alatt barnát értek. Elég barnát. 18:05]
[ Jól van, odaégettem. Rendeltem pizzát! 18:11]
[ Tudom, hogy mindjárt hazaérsz, de küldtem messengeren valamit. Te jutottál róla eszembe :$ Puszi! 18:27]
Múlt
A lakás tetszetősnek tűnt; a falak kissé vékonyak, negyedik emelet és nincs lift, a nappalira pedig határozottan ráfért egy festés, viszont a rezsi és a megosztott lakbér költsége így is gyanúsan alacsony volt Queens nyugodtabb környékének albérleteihez képest. Ráadásul külön szoba jutott neki és a lakótársának is, egyiküknek sem kellett a kanapén osztozni vagy galériákon, félszobákban nyomorogni. Mégis ódzkodott aláírni a szerződést, hiszen sosem volt még lakótársa - na jó, a kollégiumi évei alatt, de ott egyetlen szobán kellett csupán osztozkodniuk, nem egy közös háztartáson -, és amilyen sok időt elvett tőle a munkája, félt tőle, hogy nem tudna kényelmesen megtűrhető életvitelt folytatni egy másik nő mellett. Mi lesz, ha összevesznek azon, mert előhagyta a reggeli kapkodásban a hajvasalót? Mi lesz, ha a lány vega, vegán, paleo diétát folytat és megszólja, amikor fagyit töm magába a kanapén? Még rosszabb: mi lesz, ha utálja az édességet és Ayda feleslegesen süt le több kiló süteményt minden héten, amik aztán rájuk száradnak?
Aztán meglátta Filomenát és húsz perc körbevezetés és diskurálás után aláírta a szerződést. És igen, azóta többször is kint felejtette a hajvasalót, nem egyszer rájuk száradt a sütemény, mert túlmérte a lisztet, és fagyiztak már együtt úgy a kanapén, hogy aztán utána Ayda sikálhatta belőle szappanos vízzel és ecettel a csokifoltot. Filóval együtt élni mégis meglepően könnyűnek és élvezetesnek bizonyult. Túlságosan élvezetesnek. De hát mi furcsa van abban, ha egy szál törölközőben mászkál a lakásban? Mindketten nők, egymás anatómiája csak nem ismeretlen számukra. És miért kéne tálkában odakínálni az epret a délutáni nasinál, ha két ujja közé csippentve a lakótársa szájához is emelheti? És miért ne alhatnának együtt, ha egy-egy túlzásba vitt iszogatás után Ayda túl fáradt elmászni a saját szobájáig (nem az ő hibája, hogy Fifi szobája közelebb esik az ajtóhoz!)? Még ha túl közel is bújik néha, az csak azért van, mert a lánynak mindig olyan édes az illata, szereti a hajába fúrni az arcát és a samponja aurájába burkolózva álomba merülni. Nincs ebben semmi különös.
Lábujjhegyen settenkedik be a bejárati ajtón, nem szeretné az ajtó nyitódásával-csukódásával felkelteni lakótársnőjét, így hát eléggé váratlanul éri, mikor a szobája felé menet hangos szuszogásra lesz figyelmes. Az ütemes, lassú hortyogás nem Filo szobája felől jön. A kíváncsiság a nappali felé tereli Aydát, továbbra is lábujjhegyen, habár jó szokásának köszönhetően már odakint levetette a cipőjét, így a léptei igazán nem csapnak semmiféle zajt. A kanapén bukkan rá a szöszkére, az ölében heverő laptop kék fénye megvilágítja a fáradtnak tűnő, békés vonásokat. A látvány mosolyra fakasztja, néhány pillanatig csak áll ott és nézi, mielőtt közelebb osonva kiemelné öléből a gépet (kész csoda, hogy nem verte le álmában!) és a dohányzóasztalra tenné. Ahogy ellenőrzi az időt (hajnali kettő múlt, te jó ég! Tényleg nem kellett volna azt a sokadik tequilát lehúznia...), tekintete megakad egy pillanatra a megnyitott levelezési ablakon, de aztán udvariasan félrenéz és visszafordul a mögötte szendergőhöz. Habozik, felkeltse-e, hiszen nem ez a lakás legkényelmesebb pontja, amit az alváshoz választott, másrészt viszont nincs szíve kirángatni az álmok birodalmából, ha már egyszer ilyen mélyre süllyedt benne. Habozása közben csak-csak közelebb kerül hozzá, a kanapé mellé húzódik, végül felkapja a szomszédos fotelből a pokrócot és ráteríti. Igyekszik óvatosan eligazgatni rajta, gondoskodón, mozdulatai mégis koordinálatlanok és enyhén idegesek; tényleg nem kellett volna annyit innia. De hát a zene olyan hangos volt, a lányok olyan lelkesen itatták, és végre nem kellett gondolkodnia, csak ivott és ivott...
Megszédül vele a szoba, erős hányingerrel kapaszkodik meg a kanapé támlájában, enyhén Filo fölé görnyedve. Egy pillanatra a szusz is beléfagy, de látva, hogy a lány még mindig gondtalanul alszik, megenged magának egy halk, megkönnyebbült sóhajt. Úgy érzi, a talaj menten lerántja, így leguggol, karját a karfára támasztja a szőke fürtök felett és igyekszik mentálisan kipofozni a szédülést alkoholmámoros gondolatai közül. A végeredmény egészen stabilra sikeredik, csak közben elréved az enyhén elnyílt ajkakon, a hosszú pillák fölé omló, puha fürtökön, és mielőtt eljuthatna bal kézből az agyi központba a jel, már félre is simítja Filo arcából azt az útban lévő tincset, amit aztán újabb, célzott simítás követ. Ujjbegye szellemérintésként siklik végig előbb az alsó, majd a felső ajkán. Torka kiszárad, nyelnie kell, végül ajkán is nedvesít, ahogy közelebb hajol. Már épp elérné a fogkrémillatú szirmokat, amikor a gyomra kellemetlennek ítéli a pózt és rögvest mihamarabbi távozásra szólítja fel az este folyamán ledöntött feleseket. Annyi ereje marad, hogy elhúzódjon Filótól, aztán sietős léptekkel a fürdőbe rongyol és magára csukja az ajtót.
Amikor lakótársa másnap reggel arról érdeklődik, mikor ért haza, csak sejtelmesen elmosolyodik a pirítósa felett.