nyilván nem tehet semmiről, nem is állítottam, hogy úgy lenne. de ha már mondtad, hogy képzeljem magam a helyébe... vajon az lenne a legjobb, ha azt látná, hogy az apja helyette és az anyja helyett mást/másokat választott, most pedig velük kell egy fedél alatt élnie?
jó. legyen igazad... beszélek Trice-szel, aztán felhívom a gyámügyest
mindenesetre szabadítsd fel valamelyik napodat, majd akkor elmondok mindent, amire most nem volt idő...
Figyelj. Azt nem teheted meg, hogy azzal az indokkal elutasítod "bocsi, új családom van és nem illesz bele". Erről nem tehet, az anyjával történtekről se vagy hogy annak idején szétmentetek vagy mi a sztori. Te nem vettél részt az életében, beleszólása nem volt. Most sincs. Csak neked. Harminc óra arra nem elég megismerd annyira az alapján eldönthesd "megéri". Baszd meg.
Megértem félted a mostani családod, de legyen gerinced. Utólag agyalhattok a lakhatáson, mit, hogyan, bedughatod katonai iskolába is, elküldhetitek a világ végére is, amíg be nem tölti a huszonegyet. Még ez is jobb neki. Lehet Beatrice utálja egy négy évvel ezelőtti kérés alapján, ami főleg az anyjára irányult, de egy esélyt megérdemel. Ha választás elé állít: haver, megint függ attól mit mond és hogyan reagál.
nem gondolod, hogy nélküle fogok dönteni? tudom, hogy beszélnem kell vele, és talán épp ez a bajom... ha döntés elé állít
évente egyszer találkoztam vele, mindig a születésnapja, július 4-e környékén csak egy hülye, arrogáns nagyzoló p*csa minimális leírása van a segítségemre, meg nyilván az, amit én tapasztaltam belőle az elmúlt évek során. De amikor utoljára láttam 14 volt, most egy egy 18 éves kamasz akin látszólag is teljesen rajta van az életutálat Nyilván nem azért kerestelek, hogy te is elregéld, hogy milyen szar most nekem, és a social médián keresztül meglapogasd a vállamat, biztosítva, hogy "minden jó lesz!". Nem ilyen non-sense szarságot várok, csak egy egyszerű kérdésre akarok valahogy választ találni, ha már egyedül nem megy... Mi a faszt csináljak, túl azon, hogy beszélek a nejemmel? Mi van, ha jön a "vagy ő, vagy mi"? Úgy utálja azt a gyereket, hogy nem ismeri, de mi van, ha én nem akarom, hogy visszavigyék abba a szaros koszfészekbe, ha már megvan a lehetősége, hogy kitörjön onnan? bár még én se vagyok benne biztos, hogy valóban ezt akarom-e... nem tudom, hogy jelent-e nekem egyáltalán ennyit, hogy bármit is kockáztassak miatta
Beszélj vele. Te lennél a gyám, de az ő életükre is hatással lenne, megérdemli bevond és ez nem valami rohadt "nem mentél el a focimeccsre" kategória.
A fiad előtte sose láttad? Csak fizetted a gyerektartást? Kaptál róla anyagot: mi szerepel benne? Balhés, seggfej és fejjel falnak menő, mint az apja? Egyébként meg a te fiad. A te felelősséged. Sajnáljalak mert kényelmetlen helyzetbe hozott? Fogalmam sincs milyen, de képzelem kurvára örül ő is neked.
persze, biztosan felettébb imponáló lenne számára, ha azt látná, hogy holmi "apai ösztönökkel" felvértezve most hirtelenjében nagy családegyesítésbe kezdek... nem, nem gondolnám, hogy az, hogy hirtelenjében megint figyelmet szentelek Hunternek azt a gondolatot ébresztené benne, hogy próbálkozok, holott pont azért élek jelenleg tőlük távol, mert szerinte "elhanyagolom a fiamat".. ennek ilyen formán nincs értelme
és az talán jól végződne, hogyha kockáztatnék Hunterrel? ha befogadnám az életembe, holott nem ismerem, és ezzel vásárra viszem a bőrömet a családomat illetően?
Az anyja miatt követelte a kapcsolat megszakítását, nem Hunter miatt, nem? Tudom, rezeg a léc, de itt az ideje összekapnod magad és felelősséget vállalnod. Ha ezt Beatrice is látja, mindkét oldalon, elfelejteni persze nem fogja a történteket, de van annyi józan esze belássa, hogy igyekszel.
Félre ne érts. Nem vagyok a helyedben, könnyen beszélek, de nem hiszem a mostani kisebbik rossz választása hosszú távon jól végződne.
épp, hogy nem adta még be a válókeresetet, Neal... hogy venné ki magát, ha most ajtóstul rontanék rá, tényként közölve, hogy ráteszem a kezem annak a gyereknek az életére, akitől nem is olyan rég óvva intett a családunk érdekében?
nem akarom ezt ennél is jobban elcseszni
nem. nem tudom... lehet.. viszont ha ennek elébe megyek, azt kockáztatom, hogy elbaszom az egészet Trice-szel és Zanderrel... azzal se tudnék együtt élni
Tizennyolcévesen senki nem fogja örökbe fogadni és még három év, mire kikerül a rendszerből. Te is tudod az ilyen kölykök általában hol kötnek ki. Beszélj Beatrice-szal, négy évvel még volt más lehetősége, most csak te vagy. Ekkora seggfej te se lehetsz. A nejedből se nézem ki ne gondolja át.
Így is eléggé elcseszted, ennél jobban nem kéne. Nem könnyű, de ezt nem söpörheted le a válladról vagy együtt tudnál vele élni, ha igen? Képzeld magad a helyébe.
ha itt lennének még szerinted veled beszélgetnék?! mégis mit mondtam volna? azt, hogy nem vállalom...
tud Hunterről. de ő volt, aki négy évvel ezelőtt nyilvánvalóan az értésemre hozta, hogy tegyek pontot a végére... utána csak a gyerektartást fizettem.
kaptam gondolkozási időt. ha nem jelzek vissza, harminc órán belül viszik vissza Fort Stocktonba, Texasba, ahol intézetbe dugják, amíg nem találnak neki családot. ha találnak
18 éves. Hunter a neve. már vagy négy éve nem láttam, csak a gyerektartást fizettem utána az anyjának. és most baszdmeg, mint derült égből villám, két gyámügyessel megjelent az ajtómban. az anyja diliházban. nincs senkije rajtam kívül. szétbasz az ideg, és mindjárt én is szét fogok valamit...
Neal... az van, hogy kurva nagy a baj... van valami, amiről eddig nem beszéltem neked. nem gondoltam, hogy lenne bármi jelentősége is. de lett... úgyhogy ha valamikor, akkor most rohadtul nagy szükségem lenne rád. a munka most nem kifogás!