Re: a chance encounter can be the beginning of anything
Szomb. Okt. 26 2024, 12:33
You don't meet people by accident
there's always a reason. a lesson or a blessing Scarlett & Vance
- Pedig gyakran abban is akad megmentésre váró nő, meg csók és szex. – kicsit ugratom őt, de azért tényleg lappang igazság a válaszomban, egyszerűen csak a cuki karácsonyidíszek helyett lőnek és felrobbannak dolgok, meg verekednek benne. Elég csak James Bondra is gondolni, körülötte is mindig meghal vagy valami baja esik a kiszemelt nőnek, de előtte persze azért kijut nekik a fülledt pillanatokból. – Balszerencse, már elhittem és talán egyszer még így is foglak elmenteni a telefonomba: „Kutya lopással csajozó idegen”. – igyekszem halálosan komolyan előadni ezt, de a végére érve már én se bírom megállni és elnevetem magam. Egyszerűen csak úgy jön ez a sok hülyeség, de most nagyon rám fér ez a sok nevetés, még a kisebb bosszúság ellenére is, hogy miattuk kerültem ebbe a mocskos és bűzös tóba. - Szuper lenne, egész nap áztatnám magam és várnám azt, hátha valaki megszán egy kis szárazkenyérrel, vagy hátha egy kutya meg akar kergetni. – jókedvtől csilingelő a hangom és mosolyogva fürkészem őt. Kicsit egymásba kapaszkodva araszolunk ki közben a vízből, majd hálásan pillantok fel rá, amikor segít leülni, mert tényleg még kicsit szédülök és nem állok teljesen stabillábakon, de egyelőre akkor is elszeretném kerülni a kórházat. Van elég aggódnia való a családban, nem kell még nekem is fokozni ezt az állapotot. – Miért? Csak nem nőgyógyász vagy, esetleg fogorvos? – kíváncsian emelem rá a kékjeimet, kicsit még a kezemet is a homlokomhoz emelve próbálom kicsit kitakarni a napot, hogy jobban lássam őt. Szerintem ez a kettő legkevésbé kedvelt orvos, legalábbis a nők körében, férfiak esélyesen mást mondanának. Nálam legalábbis tutira így van. - Végül is magammal hoztam a fagyasztott borsót, mert gondoltam kirakom a napra, hogy hamar kiengedjen és délután tudjak belőle főzni. – megforgatom a szemet és kuncogok újfent. – Tudod, ha igazán lovagias lennél, akkor most elrohantál volna kanálért vagy fagyasztott cuccoért valamelyik közeli boltba, mielőtt még Quasimodo a testvérének gondolna a homlokomra nőtt púp miatt. – reméltem nem veszi komolyan, mert csak hülyültem vele. Egyáltalán nem vártam el azt, hogy elrohanjon a boltba, de ha már ő is folyamatosan öntötte magából a hülyeségeket, akkor nem volt menekvés, mert belőlem is könnyedén előcsalta ezt és régóta nem mosolyogtam, nevettem ennyit, mint most. Mondhatni úgy hatott, mintha a viharfelhők között egy kis napsugár átszűrődött volna. Ahogy a fűben feküdtünk kisebb szisszenés közepette felé fordítottam a fejemet és a hüvelykujjammal és mutatóujjammal mutattam azt, hogy egy picikét igen is úgy hat, mint aki aggódik azért, hogy ellátják a baját. Félig-meddig komolyan is gondoltam. - Lehetséges, de vajon azzal, vagy Mr. Mókamesterrel jártam jobban? – mosolyogva pillantottam rá, kuncogásom elárulta azt, hogy csak ugratom, mert egyáltalán nem gondolok bele semmit se ebbe a találkozásba. Csak két idegen rövid ideig jól érzi magát, nevetnek és kieresztik a fáradt gőzt egy szar szitu után, ami kibontakozott. Nevetésre pedig mindenkinek szüksége van. - Van olyan nő, akit sikerült már ezzel a szöveggel felszedned? – csak az után szólalok meg miután sikerült végre kicsit felülkerekednem a nevetésemen, mert persze hogy még a vízihullás megjegyzésre is képes valami frappánsat visszaszólni. – Lehet ez inkább belőled árad, tekintve többször is megmártóztál, meg ki tudja hogy míg a megmentésemre siettél nem e léptél bele valamibe. – játékosan még rá is kacsintok, de egyből meg is bánom és fájdalmas grimasz ül ki az arcomra, ahogyan gyakran nevetés közben is megesett. Végül rövid időre lehunyom a szememet és élvezem a nyár utolsó napsugarainak gyengéd cirógatását. - Nem, dehogyis! – kicsit megilletődve és sietve vágom rá a választ. - Bocs, nem akartalak zavarba hozni. – legyintek, hogy felejtse el miután meglátom hogy milyen nagyokat pislog. Tényleg csak egy szívességet akartam kérni, mert ilyen vizesen és büdösen biztosan egyik taxi se engedné meg, hogy beszálljak a kocsiba, gyalog meg egyedül még eléggé veszélyes lehet megtenni az utat. – Hmm kire gondolsz? Melisandre? – kicsit tanácstalanul csendül a hangom, mert nem láttam végig a sorozatot, de talán jól rémlik még a karakterneve. - Kezdjek aggódni, hogy lassan órabért fogsz felszámolni, amikor hirtelen átváltozol igazi doktor bácsissá? – ugrattam, majd nagyon lassan és óvatosan picit feljebb tornáztam magam. – Hmm, picit még szédülök, de nem vészes. Szerintem ki fogom bírni hazáig, ha még se, akkor eléggé nagy ez a park, máshol is ledőlhetek, mintha csak keresném a megfelelő helyet, vagy csak majd belöksz valamelyik bokorba és otthagysz, mert a kutyalopás elhív. – mosolyogva pillantottam rá, majd magamhoz vettem a táskámat, míg ő elment a saját cuccaiért. Kíváncsian pillantottam hátra és ha a haverjai most is hozták a formájukat, akkor nevetve fürkésztem őket. Ha visszaért, akkor a kezemet nyújtottam, hogy segítsen felállni amit meg is köszöntem neki és lassú léptekkel elindultam a megfelelő irányba. - Lehet inkább gyerekorvosnak kellett volna menned, mert szemmel láthatóan szeretsz együtt lógni ovisokkal. – persze hogy a korábbi közjátékra utaltam, amit a haverjai műveltek, amikor elindult feléjük. Mosolyogva pillantottam rá és igyekeztem a lehetőségeimhez mérten egyenesen menni és reméltem, hogy nem fogok elkezdeni jobban szédülni. - Amúgy mindig ennyire vicces és bolondozó vagy? Vagy csak a helyzet kínosságát próbáltad ezzel oldani? – kíváncsian csendül a hangom, amikor picit jobban megingok, akkor sietve kapaszkodom meg a karjában. Pár pillanatig habozok, aztán elengedem és bocsánatkérően nézek rá, folytatom tovább a sétát.
A nanny is a little bit parent,
little bit teacher,
and a little bit best friend.
★ foglalkozás ★ :
Taking care of Hannah, Nanny
★ play by ★ :
Abigail F. Cowen
★ hozzászólások száma ★ :
28
★ :
Pént. Szept. 13 2024, 18:28
damsel in distress
- Hát, mert ő egy fa… khm… idióta, én meg jó fej vagyok – felelem bólogatva s megvillantom rá a megnyerő mosolyomat is. Na nem mintha csajozni akarnék vagy bármi. A mosolyom tök mindegy, kire villan, az mindig megnyerő. Anyu meg apu eléggé jól összeraktak, az az igazság… cserébe ott a húgom, aki tök nyomi. Minden jót én kaptam. – Ja, önzetlen is vagyok – ahhh igen, simogassuk az egómat még egy kicsit. Elvigyorodom egy pillanatra, de közben azért a mentési terven próbálom törni a fejemet és lassan a tó irányába araszolok, hogy kihúzzam a lányt, majd pár pillanat múlva mellette landolok és csuromvizes leszek. – Kösz, szerintem is remekül sikerült – nevetem el magam a lány megjegyzésére. Van humora a csajnak, ez tetszik. A kacsintásra inkább nem is reagálok, nincs itt helye a flörtnek – emlékeztetem magam a helyzet komolyságára. - Én jobban élem az akciót meg a thrillert… a romkomot meghagyom a csajoknak – húzom el a számat. Sokkal jobban leköt, ha van történés a filmben; az, hogy egy csaj meg egy pasi egymásra talál, na az nem igazán az én stílusom; persze, ha a barátnőm megnézi mellettem, akkor nem vonulok el duzzogva, hogy nem akarom azt nézni, túl szoktam élni, ha látok egy-két ilyet. – Ja, így szoktam csajozni – heccelem a lányt vigyorogva. – El ne hidd, dehogyis! – nevetek vele együtt, majd egy sóhaj kíséretében összeszedem magamat és felállok a vízből, hogy felsegítsem őt is és kivigyem a partra. - Vannak itt kacsák végül is, lenne társaságod – nevetek, majd a kezem nyújtom felé. Lassú léptekkel kiaraszolunk a partra, majd segítek neki leülni. - Addig örülj, míg nem látsz fehér köpenyben – mosolygok rá. Szóval bejönnek neki a doktorbácsik, most már ezt is tudom. Majd akkor mondom Hugh-nak, hogy szabad a pálya, kivéve, ha van pasija, persze… A labdát meg még ki kell horgásznom, ennyi eszem lehetett volna, hogy mikor bent vagyok a vízben, akkor előtte azt kidobom a partra, de bajbajutott hölgy jobban lefoglalt, úgyhogy kénytelen vagyok újfent merülni egyet. A srácok a legjobbakat kívánják nekem persze, a legjobb barátok a világon. Még szerencse, hogy a csaj nem látja, hogy miket mutogatnak nekem. A fején levő dudor nem túl szép, de idővel majd elmúlik. – Kár – állapítom meg lebigyeszttett ajkakkal. – Akkor akarod rátenni, ha már hazamentél? Vagy az most van nálad? – kérdezek vissza játékosan, mintha nem tudnám, mi a válasz. Annyi magas labdát dob ez a lány, hogy hülye lennék nem visszapasszolni őket. Elterülök mellette a fűben és a kezeimet a fejem alá teszem párna helyett. - Igaz barát vagyok – pillantok a lányra vigyorogva, majd az ég felé fordulok én is. – Úgy nézek én ki, mint aki aggódik? – nevetek fel lazán a szavai hallatán. Na jó, annak azért nem örülnék, ha jönne valaki bemosni nekem egyet, de minimális önvédelmet tanultam azért, úgyhogy csak meg tudnám védeni magamat, azt hiszem. - Oh sajnálom, hogy oda lett a romantikus pillanat… - felelem némi iróniával a hangomban. – Ezek szerint nem ő volt az igazi – mosolygok rá. – Talán pont egy toxikus kapcsolattól mentettünk meg, úgyhogy szívesen – teszem hozzá vigyorogva. Sosem volt még agyrázkódásom hála az égnek, úgyhogy gőzöm sincs, mi az, amikor már biztonságos magára hagyni a sérültet, de egy ideig még szuperül el tudok lenni itt vele, addig sem kell a többi idiótát hallgatnom. Nem mintha amúgy nem találkoznék egy csomó nővel a kórházban… – Figyelj, előre is bocs, nem ez életem bókja, de kutyaszarba feküdtél, hogy ilyen szagod van? Már én is megállapítottam egy ideje – kérdezem Scarlettet vigyorogva, miután az oldalamra fordulok és a fejemet kitámasztom az egyik kezemmel, hogy rá tudjak figyelni. Lehet, hogy nekem is ilyen szagom van? De azt csak érezném magamon… Nem valami jó a szaglásom, az tény, a nők mindig is jobbak az ilyesmiben. Szavait hallva nagyokat pislogok. Nem számítottam ilyesmire. - Khm, ez a pasifelszedős szöveged? – vigyorgok rá pimaszul csillogó szemekkel. Nem mintha bármit is akarnék a lánytól. De ha arra van szüksége, hogy valaki hazáig kísérje, nyilván megteszem egy szó nélkül. – Pedig amúgy tökre hasonlítasz arra a boszorkányra a Trónok harcából… - mondom hunyorított szemekkel, mintha tényleg látnám az összefüggést a két karakter között. De végül is, ki tudja. Felülök a fűben és a lányra pillantok komoly arccal. Olyan igazi doktorbácsis duma következik. - Na, akkor Scarlett, azt mondd meg nekem, hogy eléggé jól vagy-e ahhoz, hogy sétálj? Mert ha még szédülsz, akkor jobb lenne maradni, de ha szerinted el tudsz sétálni velem hazáig, akkor nagyon szívesen hazakísérlek.
Do Something Good Today That Your Future Self Will Thank You For
★ foglalkozás ★ :
wannabe doctor
★ play by ★ :
adam gallagher
23
★ :
Szomb. Szept. 07 2024, 17:53
- Ha a haverod volt, akkor miért te jöttél és nem ő? Mi a te bűnöd, vagy csak ennyire önzetlen vagy? – kérdőn fürkészem őt, majd arra felé pillantok, amerről ő is érkezett, mert nem igazán értem, ha neki köze se volt az egészhez, akkor miért is ő van itt. Lehet ő volt a kapus, hiszen az is szokott lenni, vagy csak úgy labdáztak? Gondolkozás közben kicsit ráncolni kezdem a homlokomat, mire újra erőteljesebben hasít a fájdalom a fejembe, így a fájdalmas grimasz se maradhat el. A kimentési terve csúfos kudarcot vall és hamarosan már mind a ketten csuromvizesen üldögélünk egymás mellett, mint akiknek tényleg túlzottan melegük lett és úgy döntöttek, hogy minden veszély ellenére is éppen itt hűtik le magukat és nem a kihelyezett csapoknál. A béna poénon kicsit elnevetem magam és hitetlenkedve megingatom a fejemet. - Ügyes mentési kísérlet. – még kacsintok is egyet, amit egy fájdalmas nyögés is kísér, mert tényleg baromira hasogat a homlokom és nem kellene ilyeneket csinálnom, mert minden egyes extra mozzanat csak ront a helyzeten. - Nem szereted a romkomokat? Pedig akadnak jók is. – persze vele együtt nevetek, mert részben igaza lenne. A könyvekben és a filmekben jól mutat az ilyen, de a valóéletben nem gyakran esnek meg. – Milyen megtisztelő, hogy miattam még bűnőzi pályára is lépnél. – persze, hogy ugratom és kicsit pimasz mosollyal fürkészem őt, miközben eljátszom a meghatott női szerepet és még a kezemet is a mellkasomra teszem. – Vagy csak azért ajánlod fel, mert lenne okod bekopogtatni? Vagy megszokott nálad, hogy elcsened mások kutyáját és vadidegen csajoknak adod? – hangom úgy csendül, mint aki komolyan elgondolkodik ezen, de aztán mosolyra görbül az ajkam, ami eléggé beszédes lehet, hogy csöppet se gondolom komolyan. Ha viszont olyannak tűnt, mint aki tényleg elhiszi azt, hogy komolyan gondolom mindezt, akkor elnevetem magam és játékosan kicsit meglapogatom a lapockáját is és persze bocsánatot is kérek az ugratásért. – Sok választásom nincs, ha nem akarok úszóhártyát növeszteni. - Kicsit bolondosan csendül a hangom és elnevetem magam, amikor azt mondja, hogy bízzak benne, aztán persze a kezemet a kezébe csúsztatom, hogy felsegítsen. Kifelé menet rátámaszkodom és a segítségével hamarosan már fűves gyepen vagyok. Ugyanakkor még mindig érzem, hogy ragadok, majd a karomhoz hajolva szimatolok egyet és undor ül ki az arcomra. Rohadt büdös lettem. A doktorbácsis duma újra mosolyt csal az arcomra, de persze eleget teszek a kérésnek. – Azért egy kis fehérköpeny jöhetne, a Grace klinikában is jól áll a pasiknak. – újabb ugratás, pimaszság a részemről, aztán felhívom a figyelmét a labdára is, mielőtt még ledőlnék. Amíg ő a labdát hajkurássza, addig én eldőlök és lehunyom a szememet is. Mély levegő és lassan kifújom. Egészen addig ki se nyitom a szememet, míg meg nem szólal, így a haverjai gyerekes viselkedése is elkerüli a figyelmemet. Oldalra billentem a fejemet és egyre inkább azt érzem, hogy a szárítkozás most baromira nem kellemes. Egyre jobban büdösebb leszek és ragadósabbnak érzem magam arról nem is beszélve, hogy kicsit viszketni kezd a bőröm. - Nem, most otthon hagytam az étkészletemet. – szomorúan lebiggyesztem az ajkamat és lemondóan sóhajtok. – Majd rakok rá fagyasztott cuccot, vagy azt nem szabad? – igazából fogalmam sincs, de már előre látom, hogy Hannah mennyi mindent fog kérdezni miatta, vagy apa és apu miként is fognak méregetni, meg erővel se fogom tudni ma őket hazaküldeni. - Milyen bátor valaki és milyen önzetlen is, hogy a barátait ennyire könnyedén feláldozná. Nagyon lovagias viselkedés lenne. – jókedvűen csendül a hangom, miközben őt fürkészem, aztán újra az ég felé emelem a pillantásomat. – Ne aggódj, senki se fog megverni. – bár nehezen tudom elhinni, hogy igazán tartott volna ettől, de már egy ideje szingli vagyok. Nem igazán akadt szerencsém pasik terén. - Egy méhecske úgy gondolta, hogy feleségül kér, számomra viszont nem volt kedvező az ajánlat, így megpróbáltam lerázni, amikor is jött a labda és telibe kapott. – basszus lehet totál zakkantnak fog gondolni, amiért még erre se bírok egyszerűen normális választ adni, de valahogy vele könnyű viccelődni, mert partner benne és most nagyon rám fér egy kis jókedv. - Olyan lehet a szagunk, mintha három napos vízi hullák lennénk. – nevetve szólalok meg, miközben a hányinger továbbra se akar elmúlni, de már nem tudnám megmondani, hogy a szagok miatt, vagy más miatt. - Csak hogy tovább folytassuk az elcsépelt romkom szitut, nem kísérnél el a szüleim házáig? Ők itt laknak a közelben és jelenleg nincsenek otthon, így nem kell attól tartanod, hogy megvernének, amiért ezt művelted a lányukkal. – viszont az egyértelmű, hogy én még biztosan nem tudnék stabilan járni, de nincs kedvem tovább aszalódni a napon, mert csak ront a helyzeten. – Ne aggódj, nem foglak feláldozni valami ősi istenségnek se, hogy annak köszönhetően ennyire vöröslő legyen a hajam. – barátságosan csendül a hangom, meg nem is azért hívom át, mert fel akarnám szedni, csak szükségem van valakire, aki segít épségben eljutni oda. És szerintem ő se bánná, ha meg tudna tisztálkodni, apa vagy apu ruhája tuti jó lenne rá.
little bit teacher,
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Abigail F. Cowen
28
★ :
Csüt. Szept. 05 2024, 09:47
damsel in distress
Miután a bunkó haverjaimat magam mögött hagytam, megállok a tó partján és kissé tanácstalanul pillantok a csajra. Klasszik bajba jutott hölgy. - Megoldjuk a problémát – felelem végül. Még jó, hogy segítek neki, hiszen miattunk zuhant be a vízbe, bár tökre nem az én dolgom lenne, meg csajom van már amúgy is, szóval Matt vagy Hugh kellene ide inkább, de leszek áldozat, oké. – Hát remek – sóhajtom hallva a további szimptómákat. – Igazából, de – felelem röviden a dokis kérdésére, viszont ezt nem most kellene megbeszélnünk. - Akkor azt csináljuk, hogy kiszedlek onnan valahogy és lefekszel, ezeknek rövid időn belül csillapodniuk kellene. – Legalábbis a tankönyv nagy bölcsen ezt állítja, asszem. De nem akarok én itt menőzni a csajnak – most kivételesen ugyebár -, meg amúgy is a vörösek tökre nem az eseteim. Még mindig nem értem, miért nem az a fasz Hugh jött, aki meg van veszve értük. De az biztos, hogy én nem szerzek neki nőt, pedig tessék, tálcán kínálja magát, ráadásul vizespólós versenyen is indulhatna. Én is nyilván megnézem, bár kizárólag szakmai szempontból. Na jó, viccelek, de attól, hogy van barátnőm, nézni nekem is lehet… persze tökre nem feltűnően, csak úgy diszkréten. - Mi? – ocsúdok fel a kérdése hallatán, miközben azon tűnődtem el, hogyan szedjem ki anélkül, hogy bemennék a vízbe. Hamar rájöttem, hogy sehogy. – Jó szöveg, de sajnos nem, a haverom rúgta ide a labdát… ő szeret így csajozni, bocsi, hogy ki kell ábrándítsalak – biggyesztem le az ajkaimat, majd végül teszek pár lépést a víz felé, hogy kihúzzam a lányt. Rosszul sül el a mentőakcióm, de legalább nem esek rá. Tökre romkomba illő lett volna, de hála az égnek, hogy ez nem egy olyan történet. Amúgy sem nézek olyan szarokat. – Pfff… - elégedetlenkedek egy pillanatig, mikor realizálom a történéseket, és letörlöm az arcomról a mocskos, iszapos vizet. Inkább bele sem gondolok, hogy milyen. – Oké, akkor le kell feküdnöd… - felelem arra, hogy nem akar kózházat. – Mármint… a fűbe, nem velem – röhögök a saját, rosszul sikerült poénomon. Vagy talán nem is volt annyira rosszul sikerült. Basszus, ha ezt Bambi hallaná, instant szakítás lenne, az tuti. – Ne is mondd, elbaszott egy romkom lenne ez – ingatom meg a fejemet nevetve. – De kutya végül is elég sok akad itt a parkban, ha szeretnél, szerezhetünk neked egyet emlékbe. Nagyot sóhajtok és feltápászkodom, hogy segítő jobbot nyújtsak a lánynak, miközben bemutatkozom, ám az ő nevét egyelőre nem tudom meg – bajba jutott hölgy, végül is illik rá. – Persze, előre kiterveltem, hogy jöhessek fürdeni veled ebben a mocskos vízben – nevetek, s próbálom tartani magunkat, miközben felegyenesedik. – Persze, bízz bennem – próbálok bizalomgerjesztőnek tűnni, bár jelenlegi állapotom tökre nem ezt tükrözi vélhetően. Igyekszem erősen tartani a lányt, hiszen az agyrázkódás nem gyerekjáték és ha szédül, akkor bizony nehéz dolog felállni ilyenkor. Úgy tűnik, hogy függőlegesben tud maradni, így kikísérem a tópartra és segítek leülni neki – És most szépen lefekszel Scarlett, ahogy megbeszéltük – kacsintok rá a doktorbácsis duma kiegészítése gyanánt. – Szuper – fordulok hátra, és megpillantom a labdát. Bemegyek érte és nem olyan messze észreveszem a víz tetején úszó napszemüvegemet is, amit lehetséges, hogy már nem fogok felvenni ezután inkább. Amint kiérek, a labdát visszarúgom a többieknek, akik félreérthető, meglehetősen pajzán, szexuális tartalmú üzeneteket jelelnek felém, miközben a lányra mutogatnak – aki remélem, hogy nem veszi ezt észre, de ha igen, akkor is mindegy. Röhögve ismét Scarletthez fordulok. - Persze, hadd nézzem – leülök mellé a földre, és közelebb hajolok hozzá egy kicsit, hogy jobban lássam a találat helyét. – Ez nem para. Igazából, ha egy hideg kanalat rányomtál volna azonnal, lehet, hogy még ennyire sem látszódna. Gondolom, nincs nálad hideg kanál… - állítom vagy kérdezem, magam sem tudom. Eldőlök mellé a fűbe, hogy egy kicsit legalább vele maradjak, amíg nem érzi jobban magát, legalább addig sem kell kapust játszanom, túl fáradt vagyok én most ahhoz, bár a váratlan történések némi adrenalint felszabadítottak bennem és kissé élénkebb vagyok. – Egy kicsit itt maradok veled, de ha közben megjönne a pasid, légyszi, majd ne engem veress el, hanem a haverjaimat, ott hátul – mondom, s mutatok a srácok irányába. – Amúgy, hogy hoztad össze ezt az esést? – kérdezem, miközben az eget bámulom.
★ foglalkozás ★ :
wannabe doctor
★ play by ★ :
adam gallagher
23
★ :
Vas. Szept. 01 2024, 17:32
Borzalmasan meleg volt, ezért is mártóztattam meg én is a lábamat, még ha tudtam jól, hogy nem a legjobb ötlet, de az biztosan meg se fordult a fejemben, hogy ebben a koszos tóban megmártózzak. Akkor már hamarabb kerestem volna meg a közeli szökőkutat, vagy valamelyik csapot, ha már annyira elviselhetetlennek érezném a hőséget. Arról nem is beszélve, hogy a becsapódásnak köszönhetően nem csak a fejem sajdult meg, hanem egyéb porcikáim is. Mintha a fejen találás és esélyesen a hamarosan megjelenő pukli nem lett volna elég, akkor ott volt az is, hogy csuromvíz lettem és kicsit mintha ragadnék is ettől a víztől, de nem meglepő, hiszen ki tudja kik és mik fordultak meg benne. A replikáját hallva elmosolyodom, ami egy fájdalmas grimaszba torkollik, amit majdnem nevetnék is mellé, de az már nem jön össze. Újra megdörzsölöm a homlokomat egy kisebb fejingatás keretében. - Talán megbocsájtok, ha segítesz innen kikeveredni. – próbálok komolynak hatni, de esélyesen sejti, ha eddig nem ordítottam le a fejét, akkor talán nem tenném meg akkor se, ha itt hagyna megrothadni a vízben. Bár ebben én se voltam biztos, akkor lehet utána mennék, még ha négykézláb is és beolvasnék neki(k). - Kicsit hányingerem is van. – kisebb habozást követően vallom be, felvonom a szemöldökömet, ahogy fürkészem őt. – Csak nem orvosnak készülsz? – simán lehet tévedek, hiszen esélyesen minden józangondolkodású ember erre következtetne, hogy ez lehet a bajom, de nagyon remélem, hogy nincs igaza. Bár már a gyanú is kellemetlen, mert az azt jelentené, hogy nem maradhatok egyedül a következő 24 vagy 48 órában? Franc se tudja, az pedig most nem igazán kivitelezhető. – Szóval így szerzel betegeket, akiken gyakorolhatsz? – megingatom nemlegesen a fejemet, hogy nem akarok kórházba menni. Nem akarom a szüleimre ráhozni a frászt, főleg akkor nem, ha bent akarnának tartani megfigyelés miatt. Van így is elég zűrzavar és aggódásra okot adó esemény az életünkben, nem hiányzik még az is, hogy miattam még jobban aggódjanak. Csendesen hallgatom mindazt, amit mond és egy bólintással felelek, mert én is szeretnék innen kijutni, még ha részben már úgy is oly mindegy, mert teljesen eláztam és legszívesebben megválnék a ruháimtól, mert nagyon is kellemetlen. Még a meleg ellenére is. Főleg, hogy kicsit úgy érzem, mintha ragadna a bőröm a koszos víznek köszönhetően. - Ha van rá lehetőség, akkor a kórházat szeretném elkerülni, de mindenekelőtt szeretnék innen kikeveredni. - vízre mutatok az ujjammal, így amint a kezét nyújtja habozás nélkül fogadom el, hogy aztán lehető legóvatosabban álljak fel, mert a szédülésem kicsit rosszabbá válik, ahogy kiegyenesedem. Pechemre ez a gondom meg is oldódik, amint visszahuppanok vízbe, mert megcsúszik és bezuhan mellém a vízbe. - Nem gond, ne aggódj. – nem zavar, meg annyira csúnyát se mondott, ami miatt szabadkoznia kellene és legalább matricát se csinált belőlem, mert mázlira legalább ő nem rám esett, ha már a labdájuk engem talált el. Az újabb megnyilvánulását hallva és az abszurd helyzetnek köszönhetően nevetésben török ki, még a fájdalom se érdekel, ami a fejembe hasít ennek köszönhetően. - Tudod, már csak két dalmata hiányzik és aztán azon kapnánk magunkat, hogy van 101 kiskutyánk. – mosollyal az arcomon fordulok felé, aztán lepillantok a felsőmre is, ami kicsit vizes lett a becsapódásunknak köszönhetően. Lehet túl sok mesét nézek mostanában, amúgy is szeretem a meséket, de Hannah miatt elég gyakran nézek mesefilmet. - Mindig ennyire felejthetetlenre tervezed az első találkozásokat, Vance? – mosollyal az arcomon pillantok rá miután bemutatkozott és kicsit húzom őt, majd a kezére siklik a pillantásom. – Biztosan jó ötlet? Nem szeretném még jobban tökéletesíteni a seggesemet. – kicsit kétkedve, de végül a kezemet a kezébe helyezem és lassan felállok. Egy nagyon picit megbillenek az egyik lépés során, de a szédülés miatt, vagy a kavicsra lépés miatt magam sem tudom, viszont remélhetőleg tart annyira, hogy ne zúgjunk vissza. Amikor biztos helyre érünk a füves területen, akkor leülök. – Egyébként Scarlett vagyok, viszont úgy érzem, hogy neked van még egy köröd. – s azzal a lendülettel a háta mögé mutatok a tóban úszkáló labdájukra, ami kicsit beljebb van, mint mi voltunk. Akár elindult érte, akár nem újra megszólaltam. - Esetleg majd ránéznél a találat helyére, hogy már kinőt-e a harmadik szemem vagy mennyire vészes? – úgy tűnt, hogy valamennyire ért hozzá és remélhetőleg nem kell kórházba mennem. Jobban vágyom szárazruhára, mintsem fehér köpenyes egyénekre.
little bit teacher,
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Abigail F. Cowen
28
★ :
Csüt. Aug. 29 2024, 15:46
damsel in distress
Én tényleg csak egy kicsit akarnék pihenni, de azt sem engedik a többiek, így egy kicsit hullán, de csatlakozom. Nagyjából sosem lehet kiszámítani, hogy milyen lesz az éjszaka a kórházban… többnyire mindenki akkor töri el kezét-lábát meg különféle izgalmas esetek szoktak akkor bejönni, amikor az ember végképp nem számít rá. Bármennyire is tompa vagyok, azért próbálok aktívan résztvenni a játékban, már amennyire egy kapusnak aktívnak kell lennie. De ezt a pozíciót nekem találták ki, az egyszer biztos… nem kell rohangálni, mint egy őrült; mégis, ha nyer a csapat én is osztozom velük a sikerben. Persze a mi játékunk messze nem arról szól, hogy ki nyer, csak múlatjuk az időt, mint mindig. Persze többnyire úgy, hogy vigyázunk a körülöttünk levők testi épségére, na ez jelen esetben nem teljesen állja meg a helyét. - Baszod, mi lenne ha mennél? – pillantok kérdőn Hugh-ra. - Te vagy a kapus, te fasz – közli velem kedvesen, majd inkább rá hagyom a dolgot és igyekszem a tó irányába, hogy megnézzem, mi van a csajjal, aki gyönyörűen a vízben landolt a tökéletes gólnak köszönhetően. Mivel nem vettem fel a cipőmet, így mezítláb rohanok végig a füvön meg a járdán, így három kavics meg két kósza gally darab – vagy tudom is én mik -, szúrták össze a talpamat, de én mit sem törődve ezekkel, céltudatosan a lányhoz tartok. Nem tudom eldönteni, hogy arra várt, hogy segítsen neki valaki, vagy jól érzi magát bent… végül is kellőképp meleg van. - Aha, tökre megértelek – felelem a szarkazmustól csöpögő szavaira. – Nincs is jobb egy frissítő fürdőnél ilyen melegben – teszem hozzá. – Ja, szóval bocs. Nincs mit szépíteni a helyzeten, kicsit túllőttünk a célon – vagyis az a nyomorult Hugh, aki baszik idejönni a csajhoz -, ráadásul tökre nem hangzik jól, amiket mond. - Uhh… - vakarom meg a fejemet a tüneteket hallva. – Minimális agyrázkódásod van feltehetően. Mást nem érzel ezeken kívül? – Bár ez is épp elég. – Ha nem vagy jól, szívesen beviszlek a kórházba, nincs messze. - Most villanthatnék valami dokis dumát, de még tökre nem vagyok otthon a neuro témában, csak annyira, amennyire a tankönyvből megtanultam tavaly vizsgára. Szavaiból ítélve annyira nem lehet gáz a helyzet, mivel eléggé értelmes mondatokat rak össze, na meg a szarkazmus még mindig ott bujkál a szavai között. – Ja nem az, nyugi… - vigyorgok rá a csajfelszedős dumára. – De a haverom nevében nem beszélhetek – szabadkozom, bár mivel nem ő van itt, hanem én, eléggé kicsi az esélye, hogy ő fel akarja szedni ezt a kis vöröskét. – De az lenne a legjobb most, ha lefeküdnél… - állapítom meg végül némi gondolkodást követően. – Mármint ide a fűbe. De ha gondolod, a kórházba is mehetünk, mindenesetre először ki kellene jönnöd onnan... Meglátjuk, megy-e. A karomat nyújtom, hogy segítsek kimászni neki, de a vízáztatta fű cipő nélkül eléggé csúszós, így amint megfogom a kezét, a lábam megcsúszik az iszapos füves parton és a csaj mellé zuhanok. Nem a legőszintébb a mosolyom most, az a helyzet. - Faszom – csúszik ki a számon, majd észbe kapok. – Bocsánat. – Hölgyek jelenlétében azért próbálok viselkedni, kivéve ezalól az ikrem persze, mert ő csak egy idegesítő kis szúnyog. A belőtt sérómnak annyi, meg a ruhám is jól szarrá ázott, a napszemüvegem meg fogalmam sincs, hogy merre lehet. Szerencsére nem ütöttem meg magam, a motorozásnak hála megtanultam már esni, bár vízbe nem teljesen úgy kell, mint a szárazföldön, de nem olyan gáz a helyzet, meg a csajra sem estem rá. - Jó kis nyálas mozifilm lehetne ebből, mi? – röhögök egyet a bénázásunkon, mialatt felállok. – Amúgy, Vance vagyok – mutatkozom be és nyújtom felé a vizes kezemet, hogy egyúttal fel is húzzam, ha sikerül felállnia és nincsenek egyensúly problémái.
★ foglalkozás ★ :
wannabe doctor
★ play by ★ :
adam gallagher
23
★ :
Szomb. Aug. 24 2024, 15:36
Mostanában egészen jellemző az életemre, hogy szinte semmi se úgy alakul, ahogy elterveztem és ez most sincs másként, hiszen egyáltalán nem terveztem azt, hogy a vízben fogok kikötni. Azt meg végképpen nem, hogy a fejem úgy fog hasogatni, mintha most fejeltem volna le vele a falat, vagy a betont, mert orra buktam, mint amikor görkorcsolyázni tanultam pár éve. Tényleg csak kicsit élvezni szerettem volna a napsütést, a nyári szellőt és kiszakadni a gondolataimból, legalábbis abból az örvényből, ami az elmúlt hetek tragikus eseményeinek köszönhetően kelt életre. Szükségem van egy kis magányra, arra, hogy átgondoljam azt, hogy miként is tovább, miközben vágyom arra is, hogy újra csak egy átlagos huszonéves lehessek, akinek van munkája, amit imád, a barátai ott vannak vele és minden már-már tökéletesnek hat. Még ha tisztában is vagyok azzal, hogy ez esélyesen soha nem fog már megtörténni, vagy legalábbis nem mostanában. Fáradt sóhaj kíséretében igyekszem elengedni az ezzel kapcsolatos gondolataimat és kizárni a külvilágot. A zenével próbálom elnyomni a külvilág zaját és hagyni azt, hogy a hely varázsa magával rántson amíg ki nem találom azt, hogy merre is menjek vagy mit csináljak a szabadnapomon. Legalábbis ez volt a tervem, egészen addig, amíg a múlt gyönyörű emlékeiből nem rántott ki egy méhecske felbukkanása, majd nem nézett valaki tekebábunak a labdájával, amit le kell dönteni és nem zúgtam a vízbe. Fájdalmas nyöszörgés közepette próbáltam magam kicsit összeszedni, miközben a fejem egyre jobban hasogat. Francba! Nem lehetne végre, hogy valami jó is történjen? De tényleg. Fájdalmas grimasszal az arcomon fordulok a közeledő léptek felé, majd a fájdalmas pontot elengedve napellenzőnek használva a kezemet próbálom szemügyre venni a srácot. Kicsit még hunyorgok is, de abban a pillanatban nehéz lenne megmondani, hogy a fájdalom miatt van, vagy inkább a napsütés miatt. Esélyesen mind a kettő szerepet játszik benne. - Szia. – pár pillanatra behunyom a szememet, mintha csak így képes lennék toppintani a fájdalmat, ami egyre inkább erőre kap, a kérdését hallva elnevetem magam, de egyből meg is bánom, mert a fájdalom újult erővel csap le, mire az arcomra újra fájdalmas grimasz ül ki. – Persze, csak túl melegem volt, ezért gondoltam kicsit megmártózom. – megforgatom a szememet és igyekszem a fájdalmat eltűntetni a hangomból és kicsit poénosra venni, mintha csak így akarnám oldani az elcseszett szituációt. Főleg, mivel szerintem egyértelmű volt, hogy nem vagyok valami jól. Az volt a kisebbik bajom, hogy csurom víz lettem, még ha erre is szokták azt mondani, hogy még a bugyiból is csavarni lehetne a vizet. –Baromira fáj és kicsit szédülök is. – ezt már komolyabban mondom, mert így talán érthetőbbé válik az is, hogy miért ücsörgők úgy a vízben, mintha ez tök normális lenne. – Tudom, hogy a céltábla közepe vörös, de azért szerintem nem hasonlítok arra. – újra megdörzsöltem a találat helyét. - Megnyugtató tudni, hogy nem szándékos volt és ez nem valami új csaj felszedős taktika, mert netalán a kutyás trükk már kiment a divatból. – a fájdalom ellenére is elmosolyodom és továbbra se volt bunkó, vagy dühös a hanglejtésem. Mi értem lenne, ha kiabálnék vele? Semmi. Egyszerűen csak próbálok nem túlzottan kiakadni és már éppen kérni akartam, hogy segítsen kimászni innen, amikor magától is kapcsolt. Kezére siklik a pillantásom és annak árnyékában meglátom azt is, hogy ő rajta sincs cipő, mire kérdőn felvonom a szemöldökömet. - Meg fogsz tudni tartani? Nem túlzottan csúszós mezítláb? – nem vágyom arra, hogy újra a tóban landoljak, mintha csak a seggest gyakorolnám, vagy éppen még ő is rám essen, mára elég volt a labda. Végül a kezemet nyújtom felé és igyekszem lassan felállni, mert tényleg kicsit szédülök. Reménykedem, hogy ő se fog hirtelen felrántani, mert akkor van arra esély, hogy neki fogok esni, vagy vissza a vízbe, mert egyáltalán nem állok stabil lábakon.
little bit teacher,
★ foglalkozás ★ :
★ play by ★ :
Abigail F. Cowen
28
★ :
Csüt. Aug. 22 2024, 22:25
damsel in distress
Kitaláltuk néhány haverral, hogy kimegyünk a Parkba, mivel még úgyis jó idő van, meg most mindannyian bemákoltuk, hogy nem kell menni a kórházba, úgyhogy akkor miért ne lógjunk együtt egy kicsit? Ők nézegetik a csajokat, én meg… én is megnézem na, hát nem dől össze a világ… Attól, hogy az embernek barátnője van, még nem kell vakon járnia nembedár. A hűség viszont más tészta, az számomra szent és sérthetetlen, úgyhogy én tökéletesen elvagyok azzal, hogy nézegetem őket, a srácok meg oda is mennek a lányokhoz, hogy leszólítsák őket – én meg röhögök rajtuk a háttérben, hogy mekkora bénázást nyomnak le. Nem mintha én jobban csinálnám… - Gyertek már – invitál Matt bennünket, mikor épp elterülnék a hűvös fűben. Az volt a tervem, hogy alszom, mert éjjel nem aludtam túl sokat, aztán végül is itt lehetne egy kicsit, de nem hagynak békén, focizni akarnak. Nem úgy, mint mi, amerikaiak, hanem úgy, mint az európaiak. Feltápászkodom nagy nehezen, mondhatni engem várnak már utolsóként. Nem sok kedvem van hozzá, főleg azért, mert a cipőmet nem erre találták ki, úgyhogy én mezítláb nyomom. Már most tudom, hogy iszonyatosan fog fájni a lábam utána, de valami majd csak lesz, mindig van valahogy. Beállnak valami alakzatba – nyilván nem vagyunk annyian, amennyien a szabály szerint kellene -, aztán a többiek random passzolgatni kezdenek én meg úgy döntök, hogy önkéntes kapusnak állok, azt lehet cipő nélkül is talán. Nagy nehezen megtalálom a „kaput”, ami ettől rosszabb helyen nem is lehetne: a nagy tó van a háttérben. De legyünk optimisták: kivédek minden rúgást és nem fog a labda a vízben landolni. Az elején még egész jól is megy, de az ötödik körül kezdem azt érezni, hogy durvul a helyzet és egyre nagyobbakat is rúgnak a fiúk, én meg hiába vetődöm, nem sikerül mindet kivédeni, de valamilyen égi szerencsének hála eddig egyik alkalommal sem ért vizet a labda. Aztán a hatodik kapura rúgás lesz a sorsdöntő. Nem azért, mert ezáltal győztest avatunk, hanem mert itt hagyjuk abba a játékot, mivel a Hugh egy kicsit erősebben rúgott bele a labdába, amit egyrészt esélyem sem lett volna kivédeni, másrészt pedig úgy elrepült a tó irányába, hogy öröm volt nézni. Harmadrészt meg egy csajt telibe talált, aki azzal a lendülettel beleesett a vízbe. - Baszd meg Hugh – kiáltom oda a haveromnak, aki mintha mi sem történt volna, ácsorog arra várva, hogy én majd megyek a labdáért és újra játékba bocsátom. Néha elgondolkodom rajta, hogy ha valaki ekkora fasz, mint ő, hogy a picsába akar emberéleteket menteni? Elkezdek futni, de nem a labda miatt elsősorban, az jobban érdekel, hogy a csaj megúszta-e a dolgot. Ennyit erről, hogy én nem akarok leszólítani random csajokat, bezzeg a többiek közül egyik sem vette volna a fáradságot, hogy segítsen neki… - Szia – köszönök oda a lánynak. – Jól vagy? – érdeklődöm egyből az állapotát illetően. Hű de vörös a haja, jöhetett volna Matt helyettem, neki a gyengéi a vörös csajok… - Bocsi, az idióta haverom kicsit túllőtt a célon, de nem direkt történt... – magyarázom a bizonyítványunkat, de az arckifejezéséből ítélve nincs elragadtatva a helyzettől. Hirtelen észbe kapok és a víz széléhez araszolok óvatosan, majd a kezemet nyújtom a lánynak. - Add a kezed, hadd segítsek – te bajba jutott hölgy.
★ foglalkozás ★ :
wannabe doctor
★ play by ★ :
adam gallagher
23
★ :
a chance encounter can be the beginning of anything
Csüt. Aug. 22 2024, 18:59
Az elmúlt időszakban nagyon sok minden történt, aminek köszönhetően gyakran úgy éreztem, hogy szinte levegőt se kapok, mert időm sincs felfogni, feldolgozni mindazt, ami történik, mivel annyira sűrűn váltották egymást a viharok. Néha olyan érzésem volt, mintha sose szakadna véget ez a körforgás, csak a viharok miértje és fokozata változna, de igyekeztem talpon maradni és továbbra is keresni a jót minden egyes napban, ami segíthet még inkább átvészelni ezt az időszakot. Borzasztóan hiányoznak a barátaim, mert Harry és Lisa olyanok voltak számomra, mintha csak egy második családra leltem volna általuk az elmúlt évek alatt, amióta Hannah dadájának felfogadtak. Imádtam a velük töltött időt, ahogy a szüleim is nagyon megszerették őket, hiszen gyakori vendégek voltak ők is, de most? Most hirtelen üressé vált a ház, miközben a felelősség egyre inkább a vállaimra nehezedett. Nem akartam megfutamodni, nem is tehetném és tudtam jól, hogy mindent meg fogok tenni azért, hogy a végakaratuk teljesüljön, vagyis hogy Charlie legyen a gyámja a kislányak, ne pedig más, még ha magam sem tudtam azt, hogy ez miként is fog megvalósulni. A beállt változásoknak köszönhetően régóta nem volt már szabadnapom, de apa és apu bevállalták mára Hannah-t, ami a lehető legjobbkor jött. Szükségem volt egy kis magányra, arra hogy kiszabaduljak abból a házból és megpróbáljam rendezni a gondolataimat, vagy legalább egy kicsit újra egy átlagos huszonévesnek érezzem magam, akinek nem nyomja a vállait óriási felelősség. Csak egy kis kikapcsolódásra vágytam. Hajdanán a szüleimmel gyakran kilátogattunk a Central Parkba, így nem is meglepő, hogy a lépteim most is ide vezettek, egyenesen a vízpart mellé, mert szerencsére a kedvenc helyemet most senki se foglalta be. Gyerekként is mindig ide telepedtünk le, ha szabad volt, mert imádtam a víz szélén mezítláb rohangálni. A kedves emléknek köszönhetően elmosolyodom és egyre nagyobb teret engedek a múlt árnyának, ami egyik boldog emléket a másik után juttatja eszembe, mintha csak egy filmet néznék, miközben egyre inkább megszűnik létezni a külvilág és ebben segítségemre van a fülemben duruzsoló zene is. Fogalmam sem volt arról, hogy mennyi ideje is ücsöröghettem már a parton, a lábamat megmártóztatva a vízben és a napsütést élvezve, amikor is egy méhecske úgy döntött, hogy kiszemel magának. Sietve pattantam fel, a teljes figyelmemet a méhnek szenteltem miközben próbáltam elhessegetni, de a fülhallgatónak köszönhetően és amiatt, hogy még mindig részben a múltban ténferegtem, fel se tűnt, hogy valakik nekem kiáltanak. Esélyesen, ha fél pillanattal később pattanok fel, akkor nem talál el a labda, hanem elszáll felettem, de így sikerült telibe kapnom, aminek köszönhetően megtántorodtam, aztán egyszerűen a vízbe zuhantam. A labdával való találkozást követően fájdalmas nyögés hagyta el a számat, amit követett egy újabb, amikor is a vízbe pottyantam, mert az ütközés leterített a lábamról. Annyira váratlanul ért, hogy még a kezemmel se tudtam igazán tompítani az esést, vagyis próbáltam, de elég szarul sikerült, így a fájdalom az egyik csuklómba is belehasított, miközben a fejem borzalmasan hasogatni kezdett. Fájdalmas grimasz kíséretében érintettem meg a homlokomat, ahol eltalált a labda, de meg se próbáltam felállni, mert ahhoz túlzottan is sajgott a fejem és féltem attól, hogy csak újabb esés lenne belőle. Hirtelen még az se érdekelt, hogy egyre inkább elázok. Meglepő lesz, ha ennek nem marad nyoma. A homlokomat dörzsölgetve, továbbra is fájdalmas grimasszal az arcomon fordultam az esélyesen nekem szánt szófoszlányok irányába és figyeltem a felém siető árnyat, vagyis mertem remélni, hogy nem csak a labda miatt szaladt ide, hanem segíteni fog innen kimászni.