One belongs to New York instantly. One belongs to
it as much in five minutes as in five years.
Belépés

a városba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Társalgó
szavak sokasága
Új posztok
hozzászólásokRussell & Millie - how to move forward

Russell R. Morgan
Today at 1:17 amElkészültem az elõtörténetemmel...

Grayson Connor
Today at 12:56 amLorelei & Russell - Chill Out

Russell R. Morgan
Yesterday at 11:55 pmGreenwood vs Gambino

Margaret Greenwood
Yesterday at 11:44 pmMunkahelylista

Sandro Gambino
Yesterday at 10:36 pmFable and Jonathan - Az értelmetlen interjú

Jonathan Anderson
Yesterday at 10:20 pmElvitték!

Margaret Greenwood
Yesterday at 10:13 pmMaddie and Jake - Weekdays at Lester house

Jake Lester
Yesterday at 9:12 pmJátékpartner keresõ

Jonathan Anderson
Yesterday at 9:05 pm
Lakosok
nyilvántartása
Csoport neve
Média 15 5
Diákok 6 2
Törvényszegõk 11 12
Bûnüldözés 6 7
Hivatal 0 5
Üzlet 7 10
Oktatás 5 3
Munkások 8 3
Egészségügy 12 9
Összesen 70 52
Ismerõs idegenek
New York utcáin
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 2 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot

Ethan Kaminski, Mason Ford


A legtöbb felhasználó (67 fő) Vas. Márc. 12, 2017 6:18 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Michael O'Connell

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Michael O'Connell   Vas. Okt. 08, 2017 7:20 pm


Michael O'Connell

I'm not arguing, I'm just explaining why I'm right.


Karakter típusa: saját
Teljes név: Michael  Shawn O'Connell
Becenevek: Mich
Születési hely, idő: Cork (Írország), 1983. november 21.
Kor: 33 éves
Lakhely: Manhatttan
Szexuális beállítottság: Heteroszexuális
Családi állapot: Nőtlen
Csoport: Kutatás és oktatás
Munkabeosztás: Egyetemi professzor (Gael nyelvek és kultúrák, Írország történelme, Skócia történelme, Kelta történelem)
Munkahely: New York University szerződtetett tanára, illetve óraadó a Columbia Universityn is
Hobbi: Minden, ami a kelták történelméhez köthető: imád titkok, misztikumok, legendák után kutatni, nyomozni, kalandozni, megfejteni őket, emiatt rengeteget utazik és állandó jelleggel Indiana Jonesnak hiszi magát. Ereklyékre vadászik, eltűnt királyok sírhelyét kutatja fel... Szereti az extrém sportokat, a hegymászást, falmászást, mindent, ami pörgeti az adrenalint a vérében - kissé őrült és megszállott, ha a szenvedélyeiről van szó.
Akár futólag ismered Michet, akár csak az egyetemen tanít, vagy épp évek óta közeli barátodnak mondhatod, az biztos, hogy ami elsőként eszedbe jut róla, az a lelkesedése. Több ez holmi elhivatottságnál vagy életörömnél, egyszerű szorgalomnál; ez a pasi őrülten szerelmes abba, amit csinál. Olyan szenvedéllyel, beleéléssel, átszellemülten tanít, hogy ha még egy kukkot sem ért az ember abból, amit mond, akkor sem tehet mást, minthogy lélegzetét visszafojtva figyel és hallgat. Persze a mértékletességgel komoly gondjai vannak, egy igazi energiabomba, ha belelkesül, képtelenség lelőni, és olykor, ha a diákjai nem erőszakoskodnak, képes fél órát is ráhúzni a tanórákra - más kérdés, hogy gyakran annyira érdekes dolgokról mesél, hogy a tanítványai külön kérik, a csengő után se hagyja abba. Sajnos pont emiatt nagyon könnyen és gyorsan beleéli magát mindenbe, és ha valami nem az elvárásainak megfelelően alakul, akkor összetörik, begubózik a sarokba és olyan hattyúhaldokló depressziót levág, mint egy óvodás. A környezetére hamar átragad az az energia, ami őt körülveszi, az óráin és a magánéletében is ahol csak felbukkan, a mosolya ragályossá válik. A humora kifejezetten kellemes, néha kissé obszcén, de mindig a jópofaság határain belül mozog. A feladás szót nem ismeri, akaratereje és kitartása példaértékű.
Összességében egy jópofa, vicces, szenvedélyes fickó, aki szereti az embereket és élvezi az életét minden lehetséges módon. Gondoskodó, felelősségteljes típus, aki ügyel rá, hogy körülötte mindenki jól érezze magát, bár túlzott lelkesedése gyakran gyerekessé, szétszórttá, szeszélyessé teszi. Végtelen türelméről és kitartásáról ismert, szereti mindenben és mindenkiben a jót látni meg először. Kissé talán naiv, mivel könnyen megnyílik másoknak és könnyen meg is bízik bárkiben, ezért ezzel a környezete, főként a nők, gyakran visszaélnek. Erényei ellenére azonban meglepően szerény, lelkiismeretes, udvarias és alázatos fickó, hiányzik belőle a kérkedésre, dicsekvésre, mások eltiprására való hajlam. Olykor már-már vakmerően önhitt ugyan, de látszik, hogy egyszerű családból származik, mivel modora kevésbé kifinomult, inkább amolyan nyers, csiszolatlan, durva kristálynak mondhatnánk, aki ügyetlenségével mégis pillanatok alatt belopja magát bárki szívébe. Hát mégis ki tudna ellenállni az akcentusának?


Raising kids is a walk in the park. (Jurassic Park)

Írországban születtem és a gyerekkorom legnagyobb részét ott is töltöttem, de férfivá már a jó öreg brit föld nevelt – így és innen indul Mich története, mely aztán a későbbiekben szerteágazik az egész világon. Ha térképen követnénk, milyen földrészeket, eldugott falvakat, kietlen barlangokat hódított meg az élete fénykorát élvező fiatalember, valószínűleg szükségünk lenne jó sok ceruzára. Meg egy jó nagy térképre. Mich azonban nem ezzel a kalandvággyal a szívében született, egyrészt történelem professzor édesapja és régész édesanyja csepegtették belé a múlt, a hagyományok, a föld mélyén rejlő kincsek iránti kíváncsiságot és tudásvágyat, karrierjének és életcéljának megalapozója azonban egy brit professzor volt. Edward Nolan egyetemre járt már, amikor Mitch elkezdte a középiskolát. A klímaváltozás, ismert és szeretett szülőföldjének hátrahagyása, az idegen környezet és a különcsége miatti kirekesztettség hatására megromlottak a jegyei, képtelen volt beilleszkedni az angol hétköznapokba, így a szülei ismeretség lévén Edwardot kérték fel, hogy korrepetálja a fiút, vegye a szárnyai alá. A két történelem rajongó hamar megtalálta a közös hangot, és hetek alatt szoros barátság alakult ki köztük. Mich ott volt az esküvőjén, a kislányuk születésekor és a temetésén is. Ahogy a legjobb barátja és felesége koporsóját elnyelte a föld, úgy érezte, a lelke egy része örök sötétségbe borult.

Itthon vagy!

Az eső pont olyan intenzitással esett, ami Londontól elvárható, és Mich már kellően hozzászokott ehhez; az ablakot verő, dühös cseppek és a hevesen tomboló szél alapzajjá lopták magukat az agyában, s olykor akkor is hallani vélte az eső kopogását, amikor tulajdonképpen nem is esett. Tizenöt esztendő brit földön, és az ember bármilyen időjárási viszontagsághoz hozzászokik. Ehhez képest Mich még mindig utálta az esőt, és eltökélte, hogy egész éjjel ki sem dugja az orrát a takaró alól. Majd holnap elszámol a lelkiismeretével és az oxfordi kötelezettségeivel, most azonban élvezni akarta a békés, gondtalan, nyugodalmas éjszakát és a félig megivott sörét. Ennyi öröme maradt az életben Edward halála óta. Már nem volt kivel megosztani az izgalmas felfedezéseket, nem akadt útitársa, ki átszelte volna vele egyetlen pletyka miatt a fél világot. A legendák megkoptak, a föld alatt szunnyadó ereklyék csábító suttogása elnémult. Huszonnyolc éves volt, és bezárult előtte a világ -
nem hallott mást, csak azt a nyomorult, véget nem érő, talpig brit esőt.
Meg a csengőt. Valaki csengetett.
Teljesen elnémult, még levegőt sem vett annak reményében, hogy ha meg sem mukkan, akkor ő igazából itt sincs, és ezt majd az ajtó túloldalán várakozó is belátja. A csengő azonban nem akart elhallgatni, birokra kelt a "mit utálok jobban" versenyben a zuhogó esővel és arra késztette Michet, hogy istentelen káromkodás kíséretében lerúgja magáról a takarót.
- Megyekmármiolyansürgős...
Szuperhősös alsónadrágjában, kéthetes borostával az arcán, félig ittasan vonszolta el magát az ajtóig, hogy aztán lábujjaiból kiindulva gyökeret eresszen a küszöbön a látványtól. Egy éve nem látta már a lányt. A temetés után persze igyekezett gondoskodni róla, szemmel tartotta az első néhány hónapban, aztán az egyetemi teendőinek a száma megnőtt, az életkedve lezuhant, és egyre nehezebben volt képes időt szakítani azokra a látogatásokra. Nem tartozott felelősséggel a lányért, és gyűlölte a gondolatot, hogy a találkáik folyamatosan emlékeztették rá, mi mindent veszített el.
Kellett pár pillanat, hogy felismerje. A lány csupán árnyéka volt önmagának, arca egészen megkomolyodott, mosolya megfakult, alakja megnyúlt, és az sem sokat segített az ismertetőjegyein, hogy láthatóan bőrig ázott - de a szeme! Mich bármikor felismerte volna, hiszen Edwardtól örökölte; és az a pillantás, mely általában futólag illette csak a Nolan család házának falain belül, mely épp csak udvariasan felé rebbent lopott köszönések erejére, most egyenesen őt nézte, és fáklyát gyújtott a lelke legsötétebb sarkában, hogy rég eltemett emlékeket ragyogjon be.
Meg sem kellett kérdeznie, mit keres itt. Jól ismerte az apja minden lében kanál természetét és az anyja talpraesettségét. Talán a lányról nem sokat tudott, de a szüleire barátként tekintett, és a saját bőrén megtapasztalta már, hogy a gyerekek mindent a felmenőiktől örökölnek, saját jellemvonásaik pedig csak jóval később alakulnak ki. Összefonta hát mellkasa előtt a karjait, és a félfának támaszkodva mosolyra görbült a szája.
- Kiara Nolan. Megszöktél, nem igaz? Gyere be...

A vörös ruha

Szíve szerint betiltatta volna a bálokat, ha nem kapott volna plusz pénzt azért, hogy elvállalja a diákok felügyeletét. Habár a végzős bált nem lehetett az egyetemisták ereszdelahajam-féle orgiáihoz hasonlítani, attól még ugyanúgy féltette Kiát, hiszen nem lehetett ott vele, hogy minden lépését felügyelje. Ismeretlen felnőttekre és a felnőtt lét határát feszegető taknyosokra kellett bíznia legkedvesebb pártfogoltját. Az egyetlen dolog, ami megnyugtatta némiképpen Mich lelkét, hogy Kia a létező legaranyosabb lány volt, akit csak kívánhatott: eszes, visszahúzódó és nyugodt természet, nem járt el bulizni, nem barátkozott idiótákkal, nem fiúzott éjjel-nappal. Sőt, igazából soha. Unokahúgaként szeretett Kiája a szó legpozitívabb értelmében stréber könyvmoly volt, akit messziről elkerültek a vad partyk és a tahó fiúk, és Mich ezért minden nap hálát adott Istennek. Nem kellett attól félnie, hogy terhesen és bedrogozva cipelik haza holnap reggel a lányt - ettől persze még nyugtalan volt, hogyne lett volna, apai ösztönei egész jól beindultak az elmúlt években, mióta magához vette őt, habár a kapcsolatuk közel sem állt az apa-lánya viszonyhoz. Valószínűleg szörnyet is halt volna ott helyben, ha Kia elkezdi apának szólítani... A felelősség, a gondviselésre való hajlam azonban elég gyorsan kialakult benne, és még magát is meglepte azzal, milyen hamar beletanult ebbe az új szerepbe.
Mióta New Yorkba költöztek, a dolgok csak még egyszerűbben mentek. Az ég itt a szó szoros értelmében kékebb volt, mint a zord angliai gomolyfelhők felett, és a világ mintha újból kinyílt volna Kia mellett. Edward öröksége a lányban élt tovább, és Mich mindent megtett - súrolva a zaklatás elég sok formájának határait -, hogy belecsepegtesse gyámoltjába a történelem iránti elvakult imádatot.
- Vegyük át még egyszer! - Keze a végzős fiú vállára nehezedett, kinek térdei szinte megroggyantak a ránehezedő súly alatt, ádámcsutkája megugrott és verejtékezni kezdett Mich mindenttudó pillantásának tüzében. - Semmi tapi, semmi szex, semmi pia. Keringőzöl vele párszor, udvarias és figyelmes leszel, megnevetteted és éjfél előtt hazahozod. Ha csak egyetlen percet is késel...
- ...megismertet a különleges késgyűjteményével. - hadarta a fiú, akit amúgy Kevinnek hívtak, és aki már vagy százszor megbánta magában, hogy pont ezt a lányt kellett elhívnia. Mich arca egyből felderült a válasz hallatán, és elégedetten megveregette a tenyere alatt ropogtatott vállat.
- Eszes kölyök, gyorsan tanulsz - ez tetszik! Kia, itt van Kevin, igyekezz! - kiáltott hátra a válla felett, hogy a lány biztosan meghallja, aztán odébb húzódott a fiútól, elfedve beszélgetésük minden egyes nyomát. Igyekezett feloldani az általa befeszített hangulatot, és egész jól elbeszélgettek egymással, mikor megjelent Kia. Kevin előbb látta meg őt, és a fiú arcán átfutó érzelmek felkeltették Mich kíváncsiságát, a látványra azonban nem számított. Hiába fordult felé, az agya képtelen volt egyben befogadni a látványt, a bokájától kiindulva simított végig pillantásával a lebegő, vörös anyagon, elérve a derék karcsú vonalát, az idomokat - melyekről eddig nem is feltételezte, hogy léteznek -, a törékeny vállat, a finom vonású arcot és a szemeket, ó, azokat a szemeket, melyek többé már nem az apját tükrözték... Nagyon is Kiához tartoztak, és Mich számára még sosem látott színek pattogtak benne. Lélegzetelállítóan gyönyörű volt, és annyira távol állt a "lánytól", az "ő Kiájától", a "barátai gyermekétől" vagy a "pártfogoltjától". Nő volt, érett és önálló nő, vörös ruhába bújt szirén... S ahogy szótlanul, elnyílt ajkakkal bámulta, felfedezni vélt benne, a szépségében, az aurájában, a kisugárzásában valami furcsát.
Valami nem odaillőt.
Valamit, amitől a gerince mentén végigszaladt a borzongás...

Vendég

avatar
Vendég

Vissza az elejére Go down
TémanyitásTárgy: Re: Michael O'Connell   Hétf. Okt. 09, 2017 11:37 am


Gratulálok, üdv nálunk!

Kedves Michael/Mich!    

Egy egészen érdekes foglalkozást tudhatsz a magadénak, amely a leírt történetedre is jellemző. Kedves dolognak tartottam azt, hogy ennyire a munkád szerelmese vagy, és tényleg rajongsz azért amit a mindennapod részésevé tettél. Nincs is annál jobb, amikor valaki nem csak elviseli, hanem szereti is azt a foglalkozást, amit csinál.  A jellemed leírása tökéletesen bemutatta, hogy milyen személyiség vagy valójában, teli olyan tulajdonságokkal, amelyek kedvelhetővé teszik ezt a néha rossz napokkal, de annál nagyobb lelkesedéssel megáldott másnappal rendelkező férfit. Very Happy
Sok mindenen mentél keresztül, de a veled történt rossz dolgok ellenére a törődésed mások iránt ugyanúgy megmaradt, amit a leírtakból meg is tudhattunk, ez pedig egészen pozitív. Remélhetőleg ez mindig is így marad.
Nem is tartom magamat tovább jó szokásomhoz, vagyis a kimeríthetetlen csacsogásomhoz. Smile Nagyon szépen fogalmazol, és véleményem szerint Chris Pratt jó választás volt a részedről. Járd végig a szokásos köröket, majd irány a játéktér. Jó szórakozást!◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆◇◆


We're never gonna survive
unless we get a little crazy

avatar
Média
Play by :
Aimee Carrero
Kor :
27
Foglalkozás :
Gasztroblogger
Hozzászólások száma :
181

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Michael O'Connell

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Archívum :: Előtörténetek-
^
ˇ