Még egy ilyen, Nicole, és nem megyek többet haza Majd, ha én 35 éves nő leszek, szerintem elgondolkozom az életemen, meg a döntéseimen, amik oda vezettek. Na de jól van. Akkor megbeszéltük, szombaton délután beülünk valahova és dumcsizgatunk egy kávé fölött. Alig várom. Viszont nemsoká dolgom lesz, így én most elköszönök. Majd pénteken még hívlak, és akkor egyeztetünk. Csók, aztán vigyázz magadra, te 35 éves
Jaj, szívecském, nem feltétlen olyasmire gondoltam, de persze nem tagadom, sok mindenre rá tudom venni. Na jó, csak húzom az agyad. Akkor következő hétvégén korán gyere és főzhetünk együtt. Ígérem, megpróbálok nem beleszólni a te dolgodba. Majd, ha te is 35 éves nő leszel, akkor megérted, mi izgat az absztraktokban. Addig is elég, ha szereted olvasni a cikkeim.
Hát... erre nem voltam kíváncsi, és lehetőleg ne beszéljünk többet arról, hogy te milyen akaratos vagy apámmal, meg hogy mire veszed rá Rendben. A kávé jó ötlet. Majd kitaláljuk, hogy hova menjünk A kaja tekintetében meg tudod, hogy megígértem, legközelebb én főzök, ha hazamegyünk. Szeretek főzni, de te sosem hagysz érvényesülni Jó, mondjuk a sok-sok év és sok-sok tapasztalat, ami ezzel jár... Mind a 35 évedé Na kíváncsi leszek rá! Bár magunk közt szólva a cikkjeid továbbra is érdekesebbek lesznek, mint bármelyik absztrakt mű. De lehet csak én vagyok szűk látókörű.
Fenébe, apád azt mondta, hogy legyek olyan akaratos ezzel a meghívással, mint, amilyen akaratos vele szoktam lenni. De ha nagyon szűkös a hétvégéd, akkor nem erőlködöm, pihenned is kell, apád majd megérti. Legyen akkor a következő hét, viszont ezen a szombaton legalább egy sütire, vagy kávéra hívj meg. Én délután ráérek. Jessának meg üzenem, hogy neki nincs választása, az egész hétvégéjét akarom. Ja, és holnap megjelenik egy cikkem, amiben ódákat zengek ezekről az absztrakt művekről. Majd lefotózom neked, hogy értsd.
Jaj, te és a te absztrakt művészeted... Tudod, hogy imádlak, de nem fogom tudni sosem megérteni, egy-két dologban mit eszel annyira. Absztrakt művészet, vagy akár apám, hogy csak kettőt mondjak. Jól hangzik, de szerintem ezen a hétvégén nem fogok tudni hazamenni. Pénteken késő estig dolgozom, illetve hétfőn már kora reggel kezdek. Talán szombaton még haza tudok ugrani, de legkésőbb este jövök vissza. De Jessának szólok mindenképpen. Viszont a jövő héten már pénteken is el tudok jönni a koliból, szóval akkor is tervezek haza menni. Nehogy a végén túl sok legyen belőlem
Bridget Riley kiállítás volt a Metben, baromi sokan voltak, apád meg már ötször megcsörgetett, hogy hol vagyok. Épp azt akartam mondani, hogy gyere hétvégén és csalogasd el magaddal a lányomat is, mert ő sem néz felém túl sokszor. A vénséged nem dolgozik, szabad hétvégét kapott és felhatalmazott rá, hogy eldugjam a telefonját, meg a lap topját is, úgyhogy tuti nem zavar meg semmi. A kedvencedet főzőm!
Igen, te is hiányzol már nekem. Viszont nem tudom, hogy mikor fogunk tudni elszakadni, mert Jessnek van elég munkája, és most már nekem is. Gondolkoztunk egyébként, hogy valamikor haza kellene mennünk, de úgy sem tudnánk mindannyian összeülni, mert mindig valaki munkában van, vagy te, vagy a vénember. Bár most, hogy említem őt, mikor dolgozik hétvégén? Mert akkor hazaugrok. Na de milyen kiállítás volt ez, amiből ilyen dugóba sikerült kerülnöd?
Ja, persze, emlékszem. Meséltem is erről annak a "vénségnek". Nagyon büszke rád, csak szeretne már látni is, ahogy én is. Itthon minden rendben, mi is el vagyunk havazva. Most jövök egy kiállításról és ülök a dugóban egy taxiban. Apáddal kéne összefutnom egy ebédre, de úgy tűnik most egy kicsit többet kell rám várnia. Egyébként az agyamra még nem ment, de már nagyon közel jár hozzá. A drágaság egész nap vagy az óráját vagy a szemüvegét keresi, utóbbi persze mindig a feje búbján van. Ez már az öregség jele.
Jó „reggelt!" Nem igazán mondhatnék sokat. A szokásos. Én megteszek minden tőlem telhetőt, de most jobban lefoglal a gyakornoki meló, tudod, ahol hónap elején kezdtem. De egyébként minden rendben van, csak kicsit zsúfoltak lettek így a napjaim. Na és otthon mi újság van veletek az apámmal? Nem ment még az agyadra a vénség?