Eliott K. Norwood
Jellem
Ha nem tudsz egy jó szót szólni, akkor inkább meg se szólalj.Csendes ember vagyok, akit könnyű kihozni a sodrából. Egy derékbatört karrierrel, egy szar apával, egy idegen testvérrel az embernek lehetne akár több mondanivalója. Vagy éppen jobb természete. Hirtelen gurul el a gyógyszerem, de mivel nem vagyok kifejezetten a szavak embere, így az esetek többségében az öklöm beszél. Többször voltam már előzetesben, de sosem emeltek ellenem vádat. Mármint eddig. Félreértés azonban ne essék. Én nem az a rosszfiú vagyok, akinek szívesen letolnád a bugyidat, hanem az a srác vagyok akinek ritkán látod az arcát, aki a sikátorban, a sötétben dohányzik és az apád az ilyenek miatt vett neked paprikasprayt. Mármint én nem a megerőszakolós gyilkos típus vagyok... hanem. Na mindegy.
Lehet jobb, ha más módon közelítem meg a dolgot.
Nem szeretem a szőrt. Annak semmilyen formáját. Mármint az állatokat csípem, de a szőrös embereket nem. Rendesen undorodom. Ennek ellenére mégis szeretem ha egy lánynak hosszú haja van. Szeretem az érdekes színű szemeket. Komoly problémát jelent számomra ha valakinek hosszú körmei vannak. Akár mű, akár a sajátja. A lábujjakat inkább hagyjuk is. Negyed órát öklendeztem egyszer a metróban, amikor láttam, hogy egy csaj a lábujjkörmét piszkálja.
Szeretem a napbarnított bőrt. Jobban kedvelem ha egy lány könnyen adja magát. Nem vagyok az a fajta szőke herceg, aki virággal és csokival ostromol. Szeretem, ha valaki elég magabiztos ahhoz, hogy kezdeményezzen. Szeretem a vékony lányokat, gyűgyölöm ha valaki nem igényes a testére. Nem bírom a kopaszodó férfiakat. Legyen parókád, borotváld le vagy valami. De hiába fésülsz jobbra vagy balra 3 szál hajat... mindenki látja, hogy az az idő már elmúlt.
Szeretem ha valaki fotogén. Rengeteget fényképezek és szeretem a természetes szépséget. Az őszinte szépséget.
Végül pedig. Talán... szeretem Rókamamát.
Múlt
Az arcomba csettint és lerántja a fejemről a kapucnit és még a fülemből is kihúzza az apró hangszórót.
-Süket.-mordul rám. Aztán csend lesz. Nem tudom, hogy választ vár-e, de meg se mozdul a szám, mert az egyetlen dolog ami eszembe jutott az egy combos 'Mi van?' de ezzel mégsem eshettem neki. A kezembe nyom két zacskót egy rohadt fecnivel a tetején.
-Ha kihül majd lehellgeted.-megrázza az arcom előtt a zacskót. Kiveszem a kezéből. Több, mint 190 magas vagyok, így le kell néznem, hogy felvegyem vele a szemkontaktust.
-Igen, mami.-ellököm magamat a faltól és így már tényleg fölé tornyosulok, de nekem kell kikerülnöm őt. Amint ellépek mellette már húzom is a fejemre a csuklyát annak ellenére, hogy odakint már sötét van. Valamit még morog, de már úton vagyok kifelé a hátsó ajtón a motoromhoz. Lepuskázom a címet és már indulok is.
-Hé öreg van anyagod?-Joey már leálltam azzal a szarral.-Csak hülyítesz.-Csóró vagy ember.-Mennyi?Várok
-Mennyi?Mostmár ideges.
-A duplája, mint eddig.-Az sok.-Drága lett Molly.-Mennyi kell?-Kettő.És már perkál is. Rinyálnak, de ott rohadt a pénz a zsebükben. Mindig.
Amikor visszaérek már összefont karokkal áll.
-Lassú voltál.-Nagy volt a forgalom.-Hazudsz.Kikerülöm, de még a raktárban utolér és elém lép.
-Bajban vagy, Eliott?-Nem.-Velem beszélhetsz azt tudod?Közelebb hajolok hozzá.
-Veled mást úgysem tudok csinálni csak beszélni.Felhúzom a szemöldökömet. Pipa. De mint a szar. Egy pillanatra megfordul a fejembe, hogy megkapom életem első pofonját Rókamamától. De csak áll. Enyhén csűcsörítve méreget. Innen tudom, hogy mennyire mérges.
-Én most elszívok egy cigit.-Megfordulok és kimegyek. A cigi már lóg a számból, amikor kilököm magam előtt az ajtót és már ég, amikor becsapódik mögöttem. Alig múlik egy fél perc és már nyílik is mögöttem az ajtó.
Lehajtom egy pillanatra a fejem ezzel felkészítve magamat a következő nevelésre, amit kapni fogok. Félrepöckölöm a cigimet és felé fordulok. A tenyere az arcomon csattan, de mire felocsúdok már a pólóm nyakánál fogva húz lefelé és csókol meg. Könnyen emelem fel a földről és a lábai ösztönösen kulcsolják körbe a derekamat.
Sietős léptekkel áll vissza a pult mögé Reagan szemei pedig oda-vissza járnak köztünk. Kérdően felemeli a szemöldökét, amikor Rókamama már másodjára suhan el mellette egy szó nélkül. Ez pont illik a 'ne szólj a többieknek és ne viselkedj furán' megállapodásba. Én egyébként is ilyen vagyok. De ő most totál szétesett.
Reagan aztán velem veszi fel a szemkonktaktust, de szerintem csak olvasni akar az arcomról, nem válaszokat vár.
Némán farkasszemet nézünk mielőtt kapnék megint egy csomagot.
-Hajrá.Na ez alig volt fura. Még nekem is látványos ahogy téblábol.
Bólintok és lelépek mielőtt a szemem láttára vonja kérdőre. Pedig egyértelmű. Ki van pirulva. A haja rendezetlen, az ajkai duzzadtak, de a szemei csillognak. Egy jó szex sose rossz nem igaz?