New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 318 felhasználó van itt :: 13 regisztrált, 0 rejtett és 305 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (473 fő) Pént. Okt. 18 2024, 20:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Dream Hidalgo-Montoya
tollából
Ma 18:55-kor
Peggy Lynch
tollából
Ma 18:44-kor
Dream Hidalgo-Montoya
tollából
Ma 17:21-kor
Conrad Henderson
tollából
Ma 16:44-kor
Conrad Henderson
tollából
Ma 16:43-kor
Hope Bell
tollából
Ma 16:38-kor
Conrad Henderson
tollából
Ma 16:06-kor
Daniel Morton
tollából
Ma 15:30-kor
Vendég
tollából
Ma 15:20-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
47
36
Egészségügy
27
17
Hivatal
9
13
Média
49
38
Munkások
39
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
40
Üzlet
23
26
Összesen
241
228

Rosella J. Blackwell
TémanyitásRosella J. Blackwell
Rosella J. Blackwell EmptyPént. Márc. 17 2017, 10:35

Rosella J. Blackwell

Utolér a múlt, mint a mögöttünk hagyott jövő,
Cicomázd fel a sorsot, az mégiscsak előkelő.

Karakter típusa: saját
Teljes név: Rosella Julia Blackwell
Becenevek: Ro, J, Rosella, Rosie, Ella
Születési hely, idő: Manhattan. 1993. október 8.
Kor: 23
Lakhely: Manhattan
Szexuális beállítottság: Nem vagyok leszbikus, ha erre gondolsz... azt mondanám sajnos... pedig még a családban is van rá precedens
Családi állapot: Na, ez egy nagyon jó kérdés... Elégedj meg egyelőre azzal, ha azt mondom: kacifántos
Csoport: Művészet
Egyetem: Végzett dramaturg a NYU-n fizetősön
Munkabeosztás: egyelőre tanonc csupán
Munkahely: Eugene O'Neill Theatre - főállású agykurkász, mesterszövegnyíró és -író
Hobbi: tespedni egy kávézóban, válogatott módszerekkel tönkretenni apám menyasszonyának életét,
Apró tények rólam:
Ha visszamehetnék az időben már akkor bevertem volna a volt vőlegényem képét, amikor találkoztunk. Ha ő nincs, ez az egész nincs.
Ha állatnak születtem volna, bizton állíthatom: egy elkényelmesedett, zsémbes macska lennék. Vagy egy madár, hogy elrepülhessek innen több ezer kilométerekre, hogy ezúttal én hagyhassak mindenkit hoppon.
Ha virág volnék orchidea- vagy liliomként szaglásznál.
Ha ital lennék, vélhetően valami erős alkoholtartalmúban kell gondolkodj. Whisky, martini, az tuti, hogy ütnék.
Ha megválaszthatom, minek születek vélhetően francia lennék.
Ha azt hova, akkor Amszterdamban, Toscanában, esetleg Párizsban  élnék.
Ha megszabhatnám melyik korba, akkor a franc tudja, nőként valószínűleg jó nekem itt, szívás lett volna máskor élnem, ha el nem kapom mindenféle rohadék tökét, mert bizony mindig ezek az idióta férfiak irányítottak.
Ha nemet válthatnék, térfelet cserélnék, nőnek lenni nem kifizetődő, hacsak nem vagy kurva. Erre nem elég a nemzetközi nőnap, fabatkát sem ér ahhoz képest, amin át kell esnünk. A fizetések, a gyerekszülés, a menstruációs görcsök, a pasik mérhetetlen kicseszése velünk... Most mondjam, hogy nőjogi aktivista vagyok, vagy rájöttél magadtól is?
Ha a vallásról kérdezel, azt felelem nem hiszek Istenben, ahogy a sorsban és a véletlenekben sem. Úgy gondolom az isteni gondviselés elnevezésű halandzsa a kétségbeesettek találmánya orvosságként a saját hibájukra. Balgaság és tévedés azt bizonygatni, hogy nem csupán illúzió a reményhez. Isten, sors, végzet, véletlen, hívd annak, aminek akarod, s közben bízz benne, hogy minden álmod megvalósul a csordaszellemet vagy a butaságodat karon ragadva, s ne eredj sírásnak, ha megvisel a felismerés: hazugságban hittél. A balga bárányokat felfalják a farkasok, s megőrli az élet, ma a bárányok jobb ha hallgatnak, ahogy a film címe is mondja. Emberek! Nálunk a kormány.
Ha édesség, akkor közülük a gumicukrot preferálom. Az nem zörög, nem roppan a fogad alatt próbán, előadáson, ezáltal nem zökkent ki a koncentrációból, sőt valami módon serkenti azt, de legfőképp nem hagy árulkodó nyomot maga után, tökéletes tetthelyet hagysz magad után.
Ha napszakban gondolkozom a lusta délelőtt és eseménydús nappal kevésbé játszik, hiszen az, hogy éjszakai bagoly vagyok hatással van az életvitelemre, így ha nyugszik a Nap, életre kelek. Rendszerint inkább éjjel dolgozom, élek társadalmi életet, egyszerűen csak akkor vagyok elememben.
Ha ruháról beszélünk, úgy el kell mondanom, hogy kedvelem az elegáns darabokat, melyekben meg lehet jelenni egy előkelő partin, ugyanúgy egy koktélruhát, ahogy egy inget blézerrel, de a göncök közt nem vetem meg a pizsamát sem, hiszen a hálóing különösen mostanság nem dominál a ruhatáramban.

Ha ismersz, tudod rólam, hogy végtelen makacsság jellemez. Nem adom fel egykönnyen, akármit is vettem a fejembe, nem tántorít el semmi, sokszor gátlástalanul viszem végig, amit elterveztem. Megtanultam, hogy csak ez segít, és csak magamra számíthatok.
Ha ismersz, tudod rólam, hogy leleményes vagyok. Nem egyszer fordult elő, hogy egyetlen éjszaka alatt kellett sikerre futtatnom egy rendező agyament elképzelését mindezt az élvezetesség és hitelesség jegyében. Nem könnyű feladat bárgyú humorral dolgozni, de minden helyzetből ki kell aknázni, amire lehetőség van.
Ha ismersz, tudod rólam, hogy nem vagyok buta. Nagyon is intelligens vagyok, az otthoniak megkövetelték, hogy ne legyek tudatlan, a jó jegyek az elvárások részét képezték. Főleg, hogy apám rá akart venni arra, hogy továbbvigyem a cégét, ami nem kevés odafigyelést igényel. Emellett kérdem én, vajon hogy kerültem volna kultúrához kapcsolódó munka közelébe, ha az IQ szintem a béka segge alját sem verdesi?
Ha ismersz, tudod rólam, hogy kíméletlen őszinteség bújt a bőröm alá. Kiapadhatatlan forrás ez, ami néha bajt hoz magával hordalékként, különösen ha olyan előtt nyilvánul meg a szabad szám, aki meglehetősen rosszul viseli a fájó kritikát. Illene beharapnom ezen esetekben az ajkaimat, ám ritkán teszem.
Ha ismersz, tudod rólam, hogy a humorom előfordul, hogy faragatlan, szarkasztikus, néha bántó. Mindez nyilván a lobbanékony természetemet igyekszik visszafogni. Való igaz, hogy az elkényeztetésem hatalmas mérteket öltött, egészen addig, amíg a szüleim megálljt nem parancsoltak a züllésemnek. Elmondásuk szerint kiállhatatlan voltam, főnökösködő - na jó, az még most is.

Mindent megtettem értünk, ami csak jókedvemből tellett. De a jókedv, amiről beszélek, az az enyém? Enyém-e bármi?

Minden embernek joga van életében egy nagy őrültséghez.
- Mario Gianluigi Puzo

Hirtelen nyílnak ki a szemeim. Hunyorítani sincs időm a fényártól, ami a roló leengedésének elfelejtése miatt akadálytalanul ömlik a szobába és a fotonok a legeldugottabb szegletbe is bebocsátást nyernek. Azonnal a fejemhez kapok, és újból lehunyom a pilláimat. A kezemet a homlokomhoz szorítom. Sajog, lüktet, hasogat, mintha hatalmasra duzzadna a következő pillanatban pedig összemenne egy szekundumnyi mosásban a koponyám. Hány óra lehet? És ami még annál is fontosabb: Hol vagyok? Gyanakodva kémlelek körbe, s megilletődötten veszem észre, hogy egy idegen helyen ébredek... Ugye nem? Megérintem a mellettem fekvő férfit, ezt követően pedig amaz morgolódva fordul felém, mire kitágulnak a pupilláim... Hol van Dave? Milyen nap van ma?!
És akkor minden eszembe jut.

Kócos kis romantika tejfogával a szívembe mart.
- Quimby zenekar Autó egy szerpentinen c. számából

17 éves voltam. Egy álmodozó kamasz, mint az összes többi. De a kislányoknak egyszer fel kell nőniük, nővé kell érniük. Mindenesetre mulatságosnak találom, hogy ez volt hozzá az első lépcsőfok.
Szerelmes voltam. Azzal az igazi rózsaszín felhő borította szemhéjakkal. Nagyjából addig is tartott a látásom. Az első szerelem mindig véget ér, tartja mindenki. Azonban én úgy gondoltam nincs igazuk, hogy ez más, ennek másnak kell lennie, senki nem mondhatja meg helyettem, hogy mi fog következni. Tévedtem.
Rajtakaptam valakivel, és ami a legrosszabb úgy tagadta, ahogy kitellett tőle.
Úgy álltam ott, mint egy hülye...
Megnyikkanni sem voltam képes. Sem ordítva melegebb éghajlatra küldeni. Sem ellökni a lányt. Sem egy mondatnál tovább hallgatni. Elviharzottam. Ennyi tellett tőlem.
Illetve emellett meggyűlöltem a férfiakat.

Csak a szerelem eleven elemem.
Valahol elveszett, veszettül keresem.
De sehol se talállak, téged életem.

- Quimby zenekar Sehol se talállak c. számából

Éjszakából éjszakába, bulikból bulikba, ágyból ágyba vezetett az út. Nem voltak tartós kapcsolataim. Nem mertem kötődni valakihez. És úgy is gondoltam nincs rá szükségem.
Az ember társas lény, egy szál magában nem áll meg a lábán – hát hogyne. Ezzel szemben én azt gondoltam: Love is weakness. Csak görcsössé tesz, szorongóvá és elhiteti veled, hogy lehet szép, utólag meg persze rájössz, hogy jól rászedett.
Neked pótolnod kell a lelkedben keletkezett űrt. Új álmot kell keresned magadnak.
Találok én még nálad szebbet, jobbat, kedvesebbet.
S ha magadban keresel egy újat, csakis magadból építesz várat, akkor az nem lehet kaloda. Legalábbis így hiszed. Erőssé, áttörhetetlenné kívánod tenni, megóvni benne a lelked, senki fiának ki nem adni, hiszen csak egy van belőle. És eközben falakat emelsz magányba burkolva velük sivár életed. Sivataggá válik, ahol az oázis ritkaság.
Talán időben rájössz hibádra, és felhagysz ezzel az életvitellel. Vagy hagyod elmélyülni.

Bár minden ember az volna, aminek látszik; vagy pedig ne látszanék olyannak, ami nem!
- William Shakespeare Jagoja az Othelloból

Az anyám elhagyott minket.
Több, mint húsz évnyi házasság elegendő volt számára ahhoz, hogy rájöjjön: sokkal inkább a saját neméhez vonzódik, mint apámhoz. Fantasztikus. Nem mondom, ez aztán teljesítmény. Mondanám, hogy kihevertem, de csinos kis hazugság lenne.
Az épülő falaim alapjai inogtak meg ezzel a lépéssel, hiszen a fenntartott kép nem volt más, mint a látszat arra, hogy minden rendben van. És sosem volt.
Nem sokkal később az apám eljegyzett valakit. Valakit, aki alig volt idősebb nálam, a lányánál. Eleinte az is gondokat okozott, hogy elfogadjam a helyzetet, ne érezzem kényelmetlenül magamat, már attól is, ha csak meglátom az íróasztalán a fényképét. Az érzet csak erősödött, ahogy egyre jobban tájékozódtam és kapcsolatba kerültem vele. Elméletem szerint semmi másra nem pályázik, csupán apám bőrszékére az irodájában, a pénzre, ami vele jár. Ezért volt annyira leleményes, hogy megvezeti, és elveszi az eszét, ha megesküsznek a vagyon fele őt illeti, és a bankkártyák pin-kódjai sincsenek többé biztonságban.
A szenvedély tovább mélyült. A helyzet megkövetelte volna, ám nem voltam hajlandó arra, hogy átvegyem apám cégének vezetését és közgazdasági karra menjek. Magam akartam dönteni a sorsomról, de nem voltam képes gondoskodni saját magamról sem. Akkor még nem voltam önálló, nem tudtam mi fán terem a világ, s az élet maga. Ez csak tovább rontotta a helyzetet, s nem voltam képes előlépni önmagammá.

Rezeg az emberben minden atom,
És csak az téved el, aki él!
De ha csak dünnyögsz, mardosod magad,
És nyaldosod a sebeidet,
Ami ma még az ajtón bejön,
Holnap a kulcslyukon kimegy.

- Quimby zenekar Ajjajaj c. számából

Nem szerettem őt. Legalábbis eleinte. Az egyetlen, amiért megtűrtem, az az volt, hogy a személye belépő volt egy világba, mely önmagamhoz nyílott. Semmi mást nem láttam benne, csak hogy végre azt csinálhatom, amit én akarok a szüleink kompromisszuma ezt tette lehetővé.
Flancos akartam lenni, azonban flancos jogász, üzletasszony, vagy színésznő nem. Egyik sem vonzott. Egy sajátos rivaldafény érdekelt. Utóbbitól nem álltam olyan távol, de ugyan már. Ki akar megtanulni több száz oldalnyi szöveget és éjszakáról éjszakára lesírni a sminkjét, hogy ha premierbulira vagy egyszerű iszogatásra kerül sor tortúrán átesve szedjem le, készítsek új, hozzám illő, méltó frizurát a csapzott és szétesett helyett, és vakoljam újra magam, majd hullaként essek be a művészbüfébe? Részese akartam lenni mindennek, azonban biztonságosan, mert a lelkemet és testemet nem adom hozzá, hiszen csak egy van belőle. Igen, mindig önző voltam és csak magamra gondoltam. Meg kellett tanulnom, hogy ez vezet eredményre. Egyre inkább kezdem ezt belátni.
Az alku szerint ugyanis egy fedél alá kerültünk, egyetemre járhattunk, azonban együtt kellett élnünk. Dave-nek és nekem. Az idő múltával kezdtük elhagyni a káros szenvedélyek sorát, a hazugságokat, kezdett benőni fejünk lágya. Minden eltört kirakós darabot megragasztott, és a helyére illesztett.
Megváltoztatott. Lediplomáztunk. Megkérte a kezemet. Esélyt adott egy boldog életre. Reményt adott. Utóbbinál azonban nincs veszélyesebb, hiszen a hamis illúzióknál semmi sem kártékonyabb.

Mire már azt hittük, hogy végre megérkeztünk, jön egy újabb kanyar,
És az a mihaszna szürke felhő fenn az égen vajon tőlünk mit akar?
Napunk eltakarva vannak, langyos eső mossa szennyesét,
Ilyenkor a világon mindig valaki elhagyja a kedvesét.

- Quimby zenekar Senki se menekül c. számából

Amikor kinyílik előtted az ajtó, majd előkelően az oltár felé lépkedsz a habosbabos esküvői ruhádban azt gondolod, hogy a folyosó végén valaki ott áll, egyedül rád vár és ezt követően minden rendben lesz. De mi van, ha mégsem ez történik? Ha annak a valakinek hűlt helye, és senki nem tudja hol a csudában van?
Elhittem, hogy ez más lehet, egész lényemet átjárta ez a remény. Még félig se voltam feleség, de máris beleestem a legostobább feleségszerepbe! – Figaro után szabadon. Mindent elhittem és rendben találtam. Későn ért haza, idegenek hívták, de a gyanakvás nem ütötte meg az elmémet. Azt gondoltam, ő is szervez valamit. Aztán elérkezett az esküvőnk napja.
Minden a helyén volt. Minden. Kivéve a vőlegényt. Neki más dolga akadt. Dave a nászéjszakáját mással töltötte, és én is. Amit annyira gyűlöltem, ami legeslegelőször tönkretette az életem, az újra felütötte a fejét. De talán ezúttal még jobban fájt. Van abszurdabb sors, mint az enyém?
Fájt, mert később kiderült, nem biztos, hogy akkor még mindig egyedül voltam.
Nem emlékszem rá mennyit ittam, csak arra, hogy sokat. Nem emlékszem rá mi történt éjjel, csak arra, ami reggel.
Az emberek meglopják és megcsalják az érzelmeinket és érzékeinket. És ide kellene születnie valakinek, aki csupa remény, ígéret és beváltható lehetőség. Farkasok közt a törékeny kisbárány volna. Ki vállal felelősséget érte? És ki az apja?
Mindent láttam, mindent végigcsináltam, mindent felhasználtam. De mára szétfoszlott minden illúzióm, és kiábrándultam... Kiábrándultam!... Kiábrándultam!..

A kérdés, ami néha elbizonytalanít: én vagyok őrült, vagy mindenki más?
- Albert Einstein

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Rosella J. Blackwell
Rosella J. Blackwell EmptyVas. Ápr. 02 2017, 18:15

Gratulálok, üdv nálunk!

Kedves Rosella! Very Happy
Bocsánat, hogy eddig várattalak az elfogadóval, eléggé zsúfolt napjaim voltak, de most itt vagyok és elolvastalak :vigyori:
Nagyon jó mindig az egyedi lapokat olvasni, a jellemednél is jókat mosolyogtam néhány részen ott a ha ez lennék vagy az részeknél. Információkból nem volt hiány ott, bőven kifejtetted, hogy milyen jellemmel rendelkezel Rosella J. Blackwell 3673325056
A lapod többi részét is igazán ötletesen oldottad meg, ezt az idézetes ötletet még nem láttam sehol, de mindegyik idézet nagyon jól megvolt választva. Én is szeretem a Quimbyt, így azok különösen tetszettek Rosella J. Blackwell 4146035580 Sajnálom, hogy ennyi szörnyűségen kellett keresztül mennem, hogy az anyád elhagyott titeket egy nőért és az apád feleségül vette azt a pénzéhes, nagyjából veled egyidős nőt. De legalább kaptál egy lehetőséget arra, hogy azt tanuld amit szerettél volna, nem igaz? Dave meg te biztos nagyon jól megvoltatok, de a tündérmesék nem valódiak és ott hagyott téged az oltárnál és most... Most meg az egyik diákjával enyeleg, míg te terhes vagy? :affraid: Nem szívesen cserélnék veled, de kívánom neked a legjobakat, már ha egyáltalán létezik ilyen lehetőség számodra. Látogasd meg a foglalókat, aztán irány a játéktér! Rosella J. Blackwell 560292900

mind álarcot viselünk
Admin 2.0
Admin
ranggal rendelkezem
★ :
Rosella J. Blackwell 497b9bd54ccb70341174ce4e6e75cf731fa14150
★ play by ★ :
Admin
★ hozzászólások száma ★ :
240

Rosella J. Blackwell
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Phoenix Blackwell

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Elõtörténetek-
Ugrás: