Rajah különleges nő az életemben. Fiatalon ismerkedtünk meg egymással. Csendes és visszahúzódó természete a származásából is adódik, miközben ott lobog benne a tűz. A belőle áradó nyugalom és életkedv csavart az ujja köré. Az első percben tudtam, hogy ő lesz a feleségem. Végtelen türelemmel ajándékozott meg a házasságunk ideje alatt, a veszekedéseinkre is szívesen emlékszem vissza. Hiába kutatok a rossz tulajdonságok után…nem találok egyet sem. Gyengesége maximum abban rejlik, hogy féktelen szabadságvágyát csak kevesen érthetik meg, és mégis, aki birtokolni tudja…a világmindenség kincsét tarthatja a kezében.
(Wallid, az ex férje)
Amikor meghallottam Rajah nevét…egyszerűen nem tudtam mire vélni a női vezető megjelenését. Ez nem férfinév? Meglepően csinos, sőt messzebb megyek, egyszerűen gyönyörű nő (Ezt nem lehetne kivágni?). Magabiztossága bárkit lenyűgöz, aki először találkozik vele, ez alól én sem képeztem kivételt. Rendkívül perfekcionista, a munkamorálja a fél irodával nem érne fel. Képes reggel hattól este tízig az irodában ülni, és könyörtelen a határidőkkel kapcsolatban is. Időbe telt, hogy elfogadjam a főnökömnek, de kiérdemelte a tiszteletet.
(Peter, Alpha munkatárs)
Bolondos egy nőszemély. Energikus és jóindulatú mióta ismerem és ennek már lassan tíz éve. A legjobb programokat ő szervezi le, esze ágában se lenne átadni a stafétabotot. A csajos beszélgetéseinkben nem ismer tabut, néhányan meglepődnének, ha látnák őt részegen. Az érzések terén olyan, mint egy mély kút. Nem látod a fenekét, és számtalan szinten kell lejutnod ahhoz, hogy megértsd a belső világát. A szomorúságát általában jól palástolja, nem szeret a magánéletéről beszélni, azt hiszem a családjáról nem is tudok semmit. Szaúd-Arábiában született, és egyszer említette, hogy van egy húga és egy bátyja is. Furcsa.
(Kayse, a legjobb barátnő)
Távolságtartó és lázadó. Nem is tudom, hogy mikor láttam utoljára a nővéremet. Jó pár éve annak, hogy elhagyta az otthonát és nyugaton próbált szerencsét. A családban nem túl gyakran említik a rokonok előtt, hogy merre van, ha mégis hazalátogat, akkor a négy fal között tölthetjük az időt. Az édesapám meg is tiltotta, hogy beszéljek vele, de én irigylem a bátorságát. Nem sok nő jut el arra a szintre, amire ő. Ha egy másik életbe születtem volna bele, vagy más habitusú lennék, akkor követném a példáját, de így csak a család fekete báránya marad.
(Jamilah, a húg)
Múlt
Imádok New Yorkban lakni, már nem is tudom, hogy hány esztendeje annak, hogy ideköltöztem, de még most is úgy tekintek az első hóesésre, mint az ideérkezésem pillanatában. A tél nekem különleges volt, hiszen a sivatag közepén láttam meg a napvilágot. Mások fagyoskodva húzódtak be a lakásuk melegébe, miközben én odalent róttam az utcákat, és megnéztem a létező összes adventi vásárt, kinti parkot. A nyüzsgés okozta adrenalin vitt előre, egyetlen percre se bántam meg, hogy ezt a metropoliszt az otthonomnak nevezhettem. Az évek során elértem már sok sikert, a karrierem felfelé szárnyalt, és saját ingatlannal, ha pontosabban akarom kifejezni magamat, akkor ingatlanokkal rendelkeztem. Részben a férjem pénze feküdt benne, illetve az asszonytartási díj, amit nem volt hajlandó elengedni. A kultúránkból fakadó tisztelet miatt fogadtam el Wallidtól, hogy a válásunk után is támogasson anyagilag, de azt nem néztem jó szemmel, ha bele akart szólni az életembe. Közös megegyezéssel váltak el útjaink, és a mai napig hálás vagyok, hogy ő volt a férjem, mert ha nem így lett volna, akkor bizony még az amerikai földről csak álmodhatnék. Ebben a környezetben más szabályok uralkodnak, nem mondom, hogy nem voltak fenntartásaim a „szabados” életformával kapcsolatban, de ez jobban tükrözi a belső világomat, mint a családom otthona, és a kultúránk bölcsője. A szememen kívül mást nem láthatna férfi, sőt férfikíséret nélkül nem mehetnék sehová, de ahogyan az édesanyám, úgy én is elszakadtam a gyökereimtől és egy másik országban találtam meg a boldogságot, melyet részben az édesanyámnak köszönhetek. - Úristen mit tudsz ennyit nézelődni Raja? Mi lenne, ha visszakanyarodnál hozzám, és ahhoz az agyament ötletedhez, amit tegnap este osztottál meg velem? – csapja össze a két tenyerét a barátnőm. Kayse már két gyermek büszke édesanyja, de senki se mondaná meg róla, hogy elmúlt negyven. Bomlanak utána a férfiak, de nála csak egy a nyerő. Matthew-val tíz éve vannak együtt, és még mindig úgy szeretik egymást, mint a legelején. Nem támogattam a kapcsolatukat, túlságosan vadnak és fékezhetetlennek véltem a barátnőmet, de aztán valami csoda folytán lenyugodott, és megállapodott. Szerelmes a családjába, de tudom, hogy hiányzik neki a marketinges szakma. A versenyzés a vérében van, akárcsak nekem. Az egyetlen dolog, amit irigylek tőle a két fia…igen abba a korba léptem, amikor a nők már nemcsak olykor-olykor gondolkodnak el azon, hogy gyermeket akarnak, hanem a nap minden egyes percében. Vágytam rá, hogy anyává váljak, az már más kérdés, hogy ennek a kivitelezése a lehetetlennel vetekedett. - Itt vagyok már. – távolodom el az ablaktól és végre Kayse-re nézek, nehogy egyetlen másodpercre is nélkülözze a figyelmemet. Mosolyogva kortyolok bele a kávémba és indulok meg a konyhapult felé, aminek a felét már elfoglalta a laptopommal egyetemben. - Nem tudtam aludni. Szerintem jobban be vagyok zsongva, mint te. – állapítja meg és izgatottan nyitja meg az egyik ablakot a képernyőn. - Találtam egyet, de biztos vagy benne? – támasztja meg a tenyerét az állán, és csak úgy fürkész, mint amikor egy komoly választ akar kicsikarni belőlem. - Mit gondoltál vicceltem? – hajolok be mellé és a jelöltre téved a tekintetem. - Vörös? Milyen a családi háttere? – érdeklődöm és a sorok között kezdek el böngészni. - Sportol…rendben, de az még nem egyenlő azzal, hogy egészséges is, meg a kis barátai is azok. – nem nehéz kitalálni, hogy mit csinálunk. Tegnap este megvilágosodtam. Nincs már időm játszadozni, meg randizgatni. Gyereket akarok. Ha beleszámolom, hogy átlagosan mennyi időnek kell eltelnie ahhoz, hogy összeszedjek egy normális pasit, aki az én koromban még gyereket is vállalna, akkor nagyon silány az esélyem. A legtöbben már apukák, vagy elváltak, akárcsak én. Aki meg még nem alapított családot, az defektes. Várhatnék néhány hónapot, hogy kiderüljön a delikvens célja, de már betöltöttem a negyvenet, és bizony a biológiai órám ketyeg. Nem mondtam le arról, hogy szüljek…a genetikám jó, és bizony készen állok rá, hogy akár egyedül is bevállaljak egy babát. Manapság ez nem olyan nagy dolog. A szerelem nem jött össze, már nem hiszek a szőke herceg létezésében, de azt tudom, hogy ez az utolsó lehetőségem megpróbálni a babaprojektet. Kayse először csak nevetett, és nem vett komolyan a telefonban, de amikor érezte, hogy nem vagyok partnere a hülyéskedésben, akkor rádöbbent, hogy igazat mondtam. Másnap reggel, vagyis ma meg is jelent az ajtóban, mondván, hogy akkor keressünk egy apajelöltet. A huszonegyedik században ez olyan könnyedén megy…felcsapod a netet és kiválasztasz egy spermadonort, de én egy kicsit nagyobb igényekkel és elvárásokkal láttam neki ennek a feladatnak. Szerettem volna felmérni a kínálatot, és nem beleugrani az első ajánlatba. Az ingatlanpiacot is vészesen komolyan kell venni a mostani árak mellett, az meg, hogy éppen a családi vonalamat akarom továbbvinni…hát nem éppen egy könnyű döntés. - Ez tetszik? Szőke…és nincs betegség a családban. Nézz már rá, még Thort is lekörözi. El tudod képzelni, hogy milyen gyönyörű baba lenne belőle? – cicaszemeket mereszt rám, én meg csak legyintek, és bezárom az ablakot. - Héj…ne legyél már ilyen. – veti oda nekem, mikor leülök a mellette lévő székre. - Ne haragudj, de ez nem így fog menni. Holnapra van időpontom az orvoshoz, hogy biztosra menjek, aztán majd ő ajánl egy jó spermabankot. – vezetem fel a tervemet, de félbeszakít. - Mi lenne, ha ma este elmennénk bulizni? Felszedsz valakit, és teherbe ejted magadat. Egyetlen éjszaka, és többet látnod se kell. – nem tudok mit mondani erre, mert totál hülyének vélem. - Kay… - kezdenék bele, de csendre int. – Tudom, hogy milyen vagy. Mindent megtervezel, de ez egy gyerek. Annyi önjelölt apuka szaladgál odakint…mi van, ha nem tud róla, és belesétál a hálódba? Független vagy anyagilag, nem kell vállalnia a babát…ez mindenkinek kézenfekvő. – vonja meg a vállát az egyszerű képletlevezetés után. - Mi a legszexibb göncöd? – pillant rám, és már rohan is a hálóm felé. Őrült bige…
A karakterlapodat elolvastam, és teljesen rendben találtam. Minden megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy kissé megismerhessük a karakteredet, betekintést nyerjünk az életébe és a jellemébe.
Úgy érzem a legjobb résznél vágtad el előttünk a történetedet. Rögtön arra lettem kíváncsi, hogy vajon melyik módja nyert a baba projektnek, tényleg belementél-e a buliba a barátnőddel, ha pedig igen, vajon hogyan sikerült a dolog? Úgy érzem Te igazán olyan nő vagy, aki megáll a saját lábán, vannak elképzelései és céljai, épp ezért nem fogad el kevesebbet mástól, mint amit saját maga is képes megteremteni. Az ingatlanpiac rettentő kemény közeg, amiben egy nőt talán még mindig nehezebben vesznek komolyan a férfiakkal szemben, holott a megfelelő tapasztalattal és rámenősséggel azt hiszem sikeresebbek lehetünk akármelyik férfinél. Hiszen mi nők jobban értünk ahhoz, hogy mi tesz egy helyet igazi otthonná, mi az ami családiassá és otthonosság teszi, vagy épp mi az, amitől sikkes és menő lesz. Biztosan rettentő nagy lépés volt számodra elhagyni azt az életet, ami a családod és a származásod miatt várt volna rád, de hiszek benne, hogy még most sem bántad meg ezt a lépést. Mint ahogyan egy gyerek bevállalását és felnevelését sem fogod - nekem legalábbis ez a megérzésem. Hiszen nem csak a munkádban vagy perfekcionista és nagyon alapos, ez az életed minden más területére is kiterjedhet, miért is ne lehetnél sikeres és jó anyuka is mellé? Nem csak azért érdemled meg, hogy gyereked legyen, mert mertél megtenni egy hatalmas lépést a saját boldogságod érdekében, hanem mert ezt követően is irtó keményen dolgoztál azért, hogy ez megérje neked és úgy tekinthess vissza, hogy ne legyenek kétségeid, vagy bűntudatod. Színt hamarosan kapsz valamelyik admintól, én pedig addig is szeretnék még egyszer gratulálni az elfogadásodhoz!
Már nincs is más hátra, mint hogy meglátogasd az avatar-, név- és munkahelyfoglalót, és már kezdődhet is a játék! Ha bármikor elakadnál, és segítségre lenne szükséged, keresd fel az oldal vezetőségét bátran! Kellemes időtöltést és izgalmas játékokat kívánok!
So why am I falling? There's nothing to illuminate if I'm turned off On the verge of crashing Lucky to be a star Chasing big dreams but it's not enough · ·
Wonder how long I slept in I don't know where the hell I've beenI know that's all rightLast night we met at one Drank 'til two Danced 'til four You walked me home And now I want more
See, what you don't understand Is fallin' in love wasn't part of my plan Started with a crush, now I call you my manDoubt that I'll ever fall in love again I spend all my days doin' nothin' but lovin' you
★ lakhely ★ :
Upper East Side ⋆ Manhattan
★ :
★ idézet ★ :
“What are we then?”
I ask defiantly, putting some distance between us which he crosses with one step anyway. He kisses my cheek.