-Tudja Julian, sosem voltam az a fajta, aki elfecseg mindenfélét. -magyaráztam, miközben megvontam a vállam, majd karba fontam karjaim, s úgy emeltem rá tekintetem. Titoktartásban mindig jó voltam, ám ez nem sokakat érdekelt, főleg nem akkor, hogyha valakinek bökte az ember a csőrét, vagy szálka lett a szemében. Természetesen túlzásnak éreztem az egészet, hisz ha a haláleset nem történik, az egészet már talán rég „elfeledem”, és többet elő sem kerül mint téma, még akkor sem, hogyha a hely szépségét nem is feledném el. Persze számomra így is meglepő volt, hogy ennyire beavattak ebbe az egészbe, főleg, hogy folyamatban lévő nyomozásról is van szó. Egy cseppet meglepődtem a híreken. -A neve ismerős. Talán a lapokban olvastam a nevét annak idején. – morogtam az orrom alatt, s beleittam a magam kávéjába, s kicsit jobban szemügyre vettem a fényképet. – Pusztán a lapokban láttam az arcát. -megvontam a vállam. – Kicsit furcsa színfolt lehetett egy plasztikai sebész egy expedíción. Visszaadtam a fényképet, megdörgöltem könyököm, min ott ékeskedett egy horzsolás, aztán kipillantottam a messzeségbe, aztán ismét Julian-re emeltem kékjeim, s egy pillanatra elgondolkodtam, vajon mi lenne a legtökéletesebb megoldás erre az egészre, s egy részem nagyon szerette volna lezárni az egész ügyet, már csak a nyugalom kedvéért is. -Szóval azt mondja, több ilyen tetovált muksó is lehet a környéken. – vékony vonallá préseltem ajkaim, aztán nekidöntöttem derekam a korlátnak, karba fonva karjaim. -Akkor akár a doki is itt lehet. Vagy van egy embere, aki ezt az egészet irányítja… ehhh… - ellöktem magam onnan, megdörgöltem tarkóm, majd beljebb mentem, hogy aztán odabent szerezzek magamnak egy üveg kólát, bár abban a pillanatban jobban esett volna egy üveg sör, vagy bármi egyéb, ám még a gondolatot is messze kell tartanom magamtól, elvégre nem a semmiért dolgoztam annyit éveken keresztül, hogy végre rendbe jöjjek teljesen. -És hogyan tovább? Mármint, tudom, hogy sok mindent nem oszthat meg velem az üggyel kapcsolatban, de az események fényében, érdekel.-- felbontottam az üveget, majd ittam pár kortyot, s kíváncsian vártam mi is lesz a válasz.