A kurátor, sokan csak így emlegetnek téged a művészkörökben. Az Intrepid Sea, Air & Space Museum vezetőkurátora vagy, lassacskán három éve dolgozok a kezed alá, igencsak keményen. Nem ismersz ünnepeket, szabad hétvégéket, ragaszkodsz hozzá, hogy a legtöbb időt a múzeum falain belül töltsük, hacsak nem egy remek lehetőség után kapkodva úton vagy, hogy bezsebelhess még egy felbecsülhetetlen értékű tárgyat a múzeum, ha nem éppen a saját javadra. Vakmerő, határozott férfinak tartalak, aki nem ismeri a lehetetlen fogalmát, mondhatjuk, hogy melletted szerettem bele a munkámba, azonban mindketten tudjuk a hátterem elegendő motivációt adott. A szüleimmel megjártam már számtalan országot, laktam Hawaii-on is, de mostanság a gyökereim New Yorkhoz kötnek. Nem szokásom könyörögni, éppen annyira a munka megszállottja vagyok, akárcsak te, és ezt szereted bennem. Nem kérdőjelezem meg a parancsaidat, vakon bízom benned. A sötét ügyleteidről nem tudok semmit, ahogyan a műkincslopásról sincs gyanúm, ellenben felborul az életem a bátyám halálával. Timo a mélytengeri búvárok egyik kiemelkedő példaképe volt, de „egy szerencsétlen baleset” folytán az életét vesztette januárban. Azóta igyekszem a régészetbe menekülni, és a közeledben lenni, mert nem tudom elviselni az otthon töltendő időt..már a jelentkezésemet is beadtam a tanulmányaim folytatására, csak ez a világ másik felén keresendő. A tudásomból táplálkozol, és eszed ágában sincs elengedni az aranyat tojó tyúkot. Mikor fogom felfedezni a kapcsolatot a bátyám halála és a te munkásságod között? Mikor török meg?
/Ötleteim bőven akadnak a karakterhez, de elég sok mindenben szabad kezet hagyok a megalkotójának. Amennyiben ez felkeltette az érdeklődésedet, akkor szívesen várlak. Nolan és Kayline szintén kapcsolódik hozzád, szóval nem maradsz játék nélkül. Nem sürgetem a reagokat, de igyekszem tartani majd a heti egyet, ha cserébe te sem tűnsz el. Nagyon várlak. /
Ilyen az élet. Mint a cigaretta. Lehet első osztályú vagy silány. Van, aki rágyújt és végigszívja, másnál kialszik félúton, megint más önként eloltja. Van, aki a félig szívott cigarettát újra meggyújtja, de nem bírja befejezni, vagy meggyújtja és küszködve végigszívja. Egyiknél véletlenül átnedvesedik, a másik egy fotelben hátradőlve kényelmesen élvezi. Van, aki erőset választ, más a könnyűt szereti, van, aki erőset szeretne, de csak könnyű jut neki, más meg épp fordítva, könnyűt szeretne, de csak erőset kap. Van, aki mélyen leszívja, más meg csak mímeli.