One belongs to New York instantly. One belongs to
it as much in five minutes as in five years.
Belépés

a városba
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Társalgó
szavak sokasága
Új posztok
hozzászólásokFable Hill

Fable Hill
Yesterday at 11:59 pmHazel&Chase

Chase Ginsberg
Yesterday at 11:35 pmFlor & Gretchen -Perdido en Queens

Gretchen Valens
Yesterday at 11:08 pmNikolay Mikhaylovich Korzakov

Dorian J. Lester
Yesterday at 9:56 pmConnie & Charlie

Constance Reyes
Yesterday at 7:17 pmActivity Check (07.10-07.25.)

Noah W. Monroe
Yesterday at 6:54 pmCandy&Noah ~ Do not escape!

Noah W. Monroe
Yesterday at 6:08 pmBrooklyn Steel

Erik Lindström
Yesterday at 5:55 pmElkészültem az elõtörténetemmel...

Nikolay Korzakov
Yesterday at 5:40 pm
Lakosok
nyilvántartása
Csoport neve
Média 7 2
Diákok 10 4
Törvényszegõk 14 10
Bûnüldözés 9 10
Hivatal 0 1
Üzlet 6 6
Oktatás 4 6
Munkások 5 1
Egészségügy 6 4
Összesen 60 45
Ismerõs idegenek
New York utcáin
Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot

Nincs


A legtöbb felhasználó (67 fő) Vas. Márc. 12, 2017 6:18 pm-kor volt itt.

Share | 
 

 Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Re: Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?   Vas. Júl. 15, 2018 7:19 pm


Syl ✫ Flor

Mázli, hogy az ablak nem szorult be, és működik az automatika, így nem kell megvárni a tűzoltókat, hogy betörjék azt. Kézzel nehezen ment volna, ezek nem sima ablaküvegek, meg, ha minket is el kell látni a vágások miatt, csak rosszabb lenne a helyzet. Sylvia segítségével gond nélkül megoldjuk, és örülök, hogy ő mászik be, velem nem sokra mentünk volna. Természetesen segítek neki bemászni, hogy nehogy ő is megsérüljön.
A doktornő szakszerűen ellenőrzi az életfunkcióit, valamint, hogy miről kell tájékoztatni majd a mentősöket és a tűzoltókat, hogy biztonságosan ki lehessen szedni onnan és kórházba vinni. Az elmondottak alapján eléggé rossz állapotban lehet, ráadásul az eszméletvesztése is hosszú ideje fennáll, így a fejsérülés is elég valószínű.
Tájékoztatását a férfi állapotát érintően sikerül félbe szakítanom, de nem volt szándékos. Eléggé kavarognak az én fejemben is a gondolatok, és egy kicsit megijedek egy lehetséges tűz gondolatától. Ez viszont nem következik be, mert Syl leállítja a motort. Látszik rajta, hogy tényleg nem jutott eszébe, hiszen ő elsősorban a sérülttel foglalkozott. - Ezért vagyunk ketten; több szem többet lát - mondom kedvesen. - Hmm, így akkor nem is tudunk rajta segíteni - szűröm le a konklúziót szomorúan. Megmozdítani a hasi sérülés miatt veszélyes lenne, mert lehet, hogy a vérzést valami tamponálja, ha meg hátra döntenénk, csak jobban vérezne, az esetleges nyak- és gerincsérülésről már nem is beszélve. Közben körül nézek, hogy hátha meglátom a tűzoltókat, és szerencsém van, mert éppen most fordulnak be a kereszteződésben. Megérkeztek! Végre!
Ahogy kiszállnak egyből elkezdek integetni feléjük - Ide! Erre, itt egy férfi beszorult a vezetőülésbe, és az eszméletét is elvesztette - tájékoztatom őket, ahogy közelebb jönnek.
- Jó Napot, Kisasszony! - köszön az egyik, aki a sofőr mellől szállt ki. - Jones hadnagy vagyok. Mi a helyzet? - kérdezi.
- Jó Napot! Flor vagyok. A kocsiban Ő - és a társamra mutatok - Sylvia Juel, ortopéd orvos, és segíteni próbáltunk a balesetet szenvedett sofőrnek. A férfi állapotáról inkább majd őt kérdezzék - intek Syl felé.
- Rendben! Jó napot Sylvia! - köszön be hozzájuk - Mi a helyzet ott a kocsiban? - kérdezi a hadnagy. Közben segít nekem lejönni a motorháztetőről. - Azonnal elhúzzuk az útból ezt a járművet - folytatja, amikor képet kap a helyzet komolyságáról. - Fiúk, hozzatok kampókat, és húzzátok innen ezt a kocsit. Maradjon még a járműben doktornő - fordul ismét Syl féle.
A tűzoltók gyorsan eltűntetik az útból az akadályt, így már könnyebben odaférnek. Az ajtót viszont még így se lehet kinyitni, mert az viszont beragadt. - Hozzatok feszítővágókat - utasítja az embereit ismét a hadnagy. - Azonnal kinyitjuk az ajtót - mondja Slynek. Na, ja, „kinyitják”, inkább kivették a helyéről az egészet, de ez részlet kérdés.
Én közben úgy helyezkedem, kicsit arrébb, hogy ne legyek útban. A mentőket viszont még mindig nem hallom, de nyakmerevítő nélkül nem lehet megmozdítani, így az ellátása sem lehetséges, mert ezekkel a tűzoltók nem rendelkeznek.


avatar
Oktatás
Play by :
Lali Espósito
Kor :
28
Foglalkozás :
pincérnő a Rosa Italian Caféban, mellette a szakmájában állást keres
Hozzászólások száma :
63

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?   Pént. Júl. 13, 2018 9:34 pmFlor & Syl

Egy orvosnak mindig toppon kell lennie. Nem blokkolhat le, hisz minden másodperc számíthat. Sokan azt hiszik, hogy képesek a stresszt kezelni, de végül rá kell jönniük, hogy nem az ő szakmájuk. Voltak pillanatok mikor én is azt hittem, hogy leteszem a szikét és befejezem, de mindennél jobban végig akartam csinálni. Ha magamon nem is legalább másokon szeretnék segíteni.
Amint megemlíti a szirénákat én is felfigyelek rájuk. A mentősöket bárhol, bármikor felismerném. Igaz előbb a tűzoltóknak lesz nagy feladatuk, de jó lenne azt is tudni, hogy mennyire súlyos az állapota a sofőrnek.
-Ez remek ötlet!-Azzal természetesen segítek is neki. Akár be is lehetett volna törni az üveget, de akkor meg az üvegszilánkok hátráltattak volna minket. Természetesen segítek neki, hogy könnyebb legyen kinyitni azt az ablakot. Amint megvan nem is hezitálok sokat. Számomra nem kérdés, hogy én megyek be.
-Majd én! Az elsősegély dobozt kint hagyom, ha kell majd valami kérlek add majd be.-Egy kis segítséggel igaz, de végül csak bejutok az autóba. Első dolgom, hogy a pulzusát ellenőrizzem. Megnyugszom, mikor kitapintom. Utána elkezdem őt kelteni. Tudnom kell mije fáj neki. Persze óvatosan nyúlok hozzá és próbálom felmérni a sérüléseit.
-Úgy látom innen, hogy az egyik lába beszorult és talán vérzik is hasi tájékon…-Mondom hangosan, hogy Flor is képben legyen a dolgokkal. Mivel a fickó nem ébredezik így nem is erőltetem tovább. Lehet azzal csak rontanék a helyzeten. Igaz így nehezebb a dolgunk, de majd a tűzoltók segítéségével többet tudunk cselekedni.
Flor szavai zökkentenek ki gondolataimból. Először csak értetlenül pislogok rá, majd sikerül felfognom és már el is fordítom a kulcsot.
-Ez okos gondolat volt!-Én csak a fickóra figyeltem, az autóra nem is. Ilyenkor nagyon is jól jön a segítség.
-Az a baj, hogy amíg nem jönnek a tűzoltók nem igen férek hozzá.
Öltözék

avatar
Egészségügy
Play by :
Reese Whiterspoon
Kor :
30
Foglalkozás :
Ortopéd sebész
Hozzászólások száma :
19

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?   Szomb. Jún. 23, 2018 2:23 pm


Syl ✫ Flor

Szerintem lényegtelen, hogy milyen orvosi végzettsége van, mert az alap anatómia és elsősegélynyújtás a fejében van. A legnagyobb gond itt a felszereltség hiánya lesz, hogy nem látok - nála sem - olyan eszközt, amit nagyon hasznosítani lehetne, bár én azért általában kreatív szoktam lenni, ha a helyzet úgy adódik, de azért korlátozottak a lehetőségek. - Én viszont átadnám a szakértőnek az irányítást a komolyabb sérüléseknél, de amiben csak tudok, segítek - mondom gyorsan, hogy ne érje meglepetésként, ha a sérült előtt előre engedem.
Amikor elmondja, hogy nem vette eddig észre az ütés okozta sebet egy kicsit furcsán nézek rá, hogy biztos jól van-e, de ő orvos, nem vonom kétségbe, ha azt mondja, jól van. Az akadályozó autó motorháztetejére egyedül lép fel, de utána látom az enyhe rémületet az arcán, amikor meglátja a sérültet. Próbálja magához téríteni a sofőrt, de nem tudunk elég közel kerülni hozzá, így viszont nem tűnik hatásosnak a kísérlete. Ekkor veszem észre, hogy az anyósülésnél lévő ablak jó tíz centire le van húzva, így eszembe jut egy lehetséges megoldás, hogy egyikünk még közelebb mehessen hozzá. Viszont közben meghallom, hogy Sylvia arra kér, hogy hívjam a tűzoltókat, de még mielőtt elő vehetném a telefonom, meghallom a szirénákat, és ahogy hallom pont azok érkeznek, akiket hívnom kellett volna, bár még messze vannak. - Szerintem már nem soká itt vannak, mert hallom a szirénájukat - tájékoztatom. Még régebben megtanultam megkülönböztetni a szirénákat, így ha nem több érkezik egyszerre, akkor gond nélkül megmondom, melyik egységtől érkeznek. - Viszont lehet addig is be tudok nyúlni az ablak felett és teljesen lehúzni, hogy oda tudjunk mászni mellé, csak segíts megtámaszkodni, hogy ne essek le - húzom egy kicsi hátrébb, hogy az ablakhoz férjek, közben letérdelek, és fél oldalasan benyúlok a résen, a másik kezemmel pedig a doki néni felé nyújtózom. Elérem az ablaknyitó gombot, és először persze, hogy felfelé húzom az ablakot, ha nem így lenne, akkor nem is én lennék, de gyorsan korrigálok és leengedem, amennyire csak lehet. Ezzel már elég hely van ahhoz, hogy egyikőnk bemásszon. Megtámaszkodok az ajtóban és Sylvia segítségével újra talpra állok. - Így már könnyebben meg lehet nézni, hogy mi van a sofőrrel - nézek rá. - Melyikünk másszon be hozzá? - kérdezem, bár én jobbnak látnám, ha orvos látná, és nem egy laikus. Amennyiben vállalja, segítek neki bejutni a férfihez. A tűzoltókat egyre közelebbről hallom, így lehetségesnek tartom, hogy esetleg megvárjuk őket, de ezt a döntést teljesen a mellettem álló lányra bízom. A gondot abban látom, hogy a mentőket még mindig nem hallom, lehet elakadtak valahol, és más elérhető, szabad mentő csak később ér ide, mert messzebbről jönnek. Az esetlegesen szükséges nyakmerevítő viszont csak náluk lesz.
Közben eszembe jut egy nagyon fontos dolog, a motor még mindig jár a furgonban, és ha másért nem is, de a leállítás miatt mindenképpen be kell mászni a járműbe. Ha már a társam bemászott, akkor szólok neki, ha nem, akkor én csusszanok az ülésre. - Sylvia, mindenkép le kell állítani a motort, hogy ne melegedjen tovább, mert innen nem látszik, hogy van-e olaj, vagy üzemanyag kifolyva, ami begyulladhat. - Közben bízom benne, hogy nem rémítem meg nagyon, de egy tűz hiányzik most a legkevésbé, még akkor is, ha nem soká itt vannak a szakértők.


avatar
Oktatás
Play by :
Lali Espósito
Kor :
28
Foglalkozás :
pincérnő a Rosa Italian Caféban, mellette a szakmájában állást keres
Hozzászólások száma :
63

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?   Szomb. Jún. 23, 2018 1:20 amFlor & Syl

Meglepődöm kissé mikor a lány megszólal spanyolul. Nem értem, hogy mit mondott, de nem kérdezek vissza. Most van ennél sokkal fontosabb feladatunk is. Viszont annak nagyon is örülök, hogy van tapasztalata, némi fogalma az elsősegélynyújtásról. Így legalább hatékonyabban tudunk együtt dolgozni.
-Igen, bár ortopéd, de amiben tudok abban segítek és számítok rád is!-Mondom neki bíztatóan. Egyedül nem fog menni, így nagyon is reménykedem abban, hogy nem ijed meg és segíteni fog nekem. Az újabb kérdését nem tudom hova tenni, de hamar megmagyarázza azt. Kezemmel is meg érintem a homlokon és felszisszenek ahogy a sebhez érek. Eddig nem is figyeltem fel rá.
-Öhm igen. Nekem jött valaki hátulról. Nem is éreztem… Mindegy, túlélem.-Legyintek egyet. Nem foglalkozom vele, volt durvább sérülésem már. Most fontosabb, hogy a többieken segítsünk. Flort követve én is felmászok a kocsira, hogy minél hamarabb odaérhessek a sebesült sofőrhöz. Segítséget nem kérek tőle, megy egyedül is, de hálásan pillantok rá.
Mikor meglátom a fickót kissé megijedek, de reménykedem abban, hogy nincsen komolyabb baja.
-Muszály lesz valahogy észhez téríteni. Vakon nem nyúlhatunk hozzá. Tudod félő ilyenkor, hogy egy rossz mozdulat és lebénul, vagy ha megsérült valahol.-Próbálok minél közelebb menni a sofőrhöz, majd szépen elkezdek hozzá beszélni.
-Hé Uram! Hall engem? Sylvia vagyok, orvos és itt van Flor mellettem. Segíteni szeretnénk. Ébredjen fel! Uram! El kéne mondania, hogy milye fáj.-Nagyon bízom abban, hogy a hangomra felébred, vagy reagál valamit. Lehet a tűzoltóságot is fel kéne hívni. Ők tudnak segíteni a kiszabadításában, nekik vannak megfelelő felszereléseik hozzá.
-Flor kérlek hívd fel a tűzoltóságot. Kellene fognak a kiszabadításához.-Pillantok a lányra, majd vissza a betegre. Ha nem tért magához tovább szólítgatom.
Öltözék

avatar
Egészségügy
Play by :
Reese Whiterspoon
Kor :
30
Foglalkozás :
Ortopéd sebész
Hozzászólások száma :
19

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?   Pént. Jún. 08, 2018 2:05 pm


Syl ✫ Flor

Néha még mindig, annyira furcsa számomra San Juan után, - pedig már érettségi előtt az USA-ba költöztem -, hogy itt is és Washingtonban is, még szombaton reggel is akkora a forgalom, hogy pár pillanat alatt ennyi autó egymásba tud rohanni. Ilyenkor azért sajnálom, hogy nem egy déli - mediterrán - országban vagyok, ott nincs ez a nagy hajtás, kapkodás, főleg meg nem hétvégén a reggeli órákban.
A „bámészkodók” közül nem sokan veszik a fáradságot, hogy segítsenek, de ez a szőke hajú hölgy, mint most megtudtam Sylvia, szerencsére nem közéjük tartozik.
- Én is ezt tapasztaltam, és bízzunk benne, hogy marad is ez a tendencia - mondom bizakodva, és a helyzet okozta stressztől sikerül spanyol kiejtéssel megkoronáznom a mondat végét, ami nekem már megint fel sem tűnik.
Egyetértő mondatára csak elmosolyodok, a feltételezésén viszont megdöbbenek, bár nem tudom miért. - Nem, nem vagyok orvos, de valamennyit mindig is értettem az elsősegélynyújtáshoz, mostanában pedig még jobban ki lettem okosítva, mert a lakótársam Queensben mentős - tájékoztatom, hogy tudja, nem kell feltétlen mindent szájbarágósan elmondania majd, így talán gyorsabban és hatékonyabban tudunk majd segíteni. - És te, orvos vagy? - kérdezek rá. Nem voltam még ilyen helyzetben, így jól jönne egy szakértő segítsége, aki szüksége esetén meg tudja mondani, hogy mindent jól csinálok, gondolok, mielőtt nagyobb kárt okoznék, mint hasznot.
- Te is részese voltál a balesetnek? - kérdezek rá, amikor meglátom a sérülést a homlokán, ami zúzódásnak látszik, mert vért nem látok. Ha nem érti miért is jutottam erre a következtetésre, akkor megválaszolom - A homlokodon van egy zúzódás, ami már most elkezdett belilulni.
Ez után viszont megindulok a furgon felé, ahogy javasolta. A mi felőlünk eső, a furgon körüli autókból már kiszálltak az utasok, így gyorsabban oda tudunk jutni. A könnyűség viszont egyáltalán nem adott, mert át kell mászni rajtuk. Gyorsan fel is mászok az előttem lévő személyautó motorháztetejére, és visszanézek Sylvia felé, hogy, ha szüksége van rá, akkor tudjak neki segíteni. Első ránézésre, úgy is szükségem lesz segítségre, mert a férfi a kormányra van borulva. A balesetet okozó furgon elég ramaty állapotban van az ütközést követően, a motorházának felgyűrődéséből ítélve, ami igazából meg is akadályozza, hogy ott másszunk át a sofőrhöz, a túloldalra, legalább is én így látom. Tanácstalanul oda is fordulok a Sylviához. - És most hogyan tovább? - bízom benne, hogy neki van valamilyen ötlete.


avatar
Oktatás
Play by :
Lali Espósito
Kor :
28
Foglalkozás :
pincérnő a Rosa Italian Caféban, mellette a szakmájában állást keres
Hozzászólások száma :
63

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?   Kedd Jún. 05, 2018 11:09 pmFlor & Syl

Harminchat óra után végre elindulhattam haza… Vagyis abba a házba, amit az otthonomnak kellene nevezni. Mégis egy dolog éltet jelenleg, mégpedig az, hogy ágyba kerüljek. Fáradt vagyok nem is kicsit, de tény nem első alkalommal dolgozom ennyit, sőt volt mikor több órát is lehúztam. Mondjuk akkor még gyakornok voltam. Most szerencsére sok munkát a jelenlegi gyakornokokra lehet bízni.
Az út hazafele elég nyugisnak indul, de aztán egy hangos dudálásra, fékezésre és végül csattanásra kapom fel a tekintetem. Valahol a közelben történhetett a dolog, de látni nem látom, viszont az előttem haladó kocsi hirtelen fékez le és hiába állok meg én is időben a mögöttem lévő autó nem tartotta be a távolságot, így végül megfejelem a kormányt. Az ütés fájdalmas tény, de semmi komolyabb bajom nem történik.
Telefonomat azonnal kezembe veszem és kiveszem az autóból az elsősegély dobozomat. Egy picit több minden van benne, mint kellene. Pont az ilyen esetekre tartogattam. Igaz így sem tudnék műtéteket elvégezni, de egy kis kötszer, fertőtlenítő és egyéb apróságok. Sietős léptékkel indulok meg a kocsik között a baleset központja felé, miközben felhívom a korházat és jelentem a balesetet. Azonnal küldenek mentőket, így el is teszem a telefont. Biztos vagyok benne, hogy más is beszólt már a központba, de láthatóan kelleni fognak a mentősök.
Ahogy körbe nézek kissé lesokkolódom. Sok a sérült. Így első ránézésre szerencsére viszont kevés a komoly sérült. A legközelebbihez hamar oda is sietek és segítek neki, majd haladok tovább. Hiába a fáradtság ilyen az adrenalin nagyon is mozog bennem.
Éppen leültetek egy enyhe fejsérüléseset egy biztonságos helyre mikor egy kedves hang szólít meg. Meglepetten pislogok felé, majd én is elmosolyodom.
-Szia! Én Sylvia. Öhm nos szerencsére nincsen túl sok komoly sérült. Azt hiszem most ahhoz az autóhoz kellene odamenni, a jelek szerint ő is beszorult.-Mutatok a furgonra, majd ismét a lányra.
-Jól tetted. Esetleg orvos vagy?-Teszem fel a jelenleg legfontosabb kérdést. Azt látom rajta, hogy segíteni akar, de tudni kell mennyire ért hozzá. Közben intek neki, hogy induljunk el megvizsgálni az említett autó tulajdonosát.


Öltözék

avatar
Egészségügy
Play by :
Reese Whiterspoon
Kor :
30
Foglalkozás :
Ortopéd sebész
Hozzászólások száma :
19

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?   Csüt. Május 10, 2018 6:37 pm


Syl ✫ Flor

Március van és én annak ellenére, hogy ma szombat van, és nem kell dolgoznom mégis Manhattanbe metróztam Queensből, mert voltam olyan szerencsétlen, hogy nem vettem ki az ébresztőt, így végig csináltam a reggeli rituálémat és elindultam dolgozni. Erre persze csak akkor jöttem rá, amikor a kávézóban döbbenten fogadtak, hogy mit keresek itt ilyen korán, amikor ma (és holnap is) szabadnapom van. Így, ha már ott voltam ittam egy kávét és elindultam hazafelé, bár most egy hosszabb útvonalon, mert időm volt bőven és az idő sem volt olyan vészes (bár én a puerto ricoi időhöz vagyok szokva még ennyi idő után is, így számomra hűvös, de itt vékony dzsekikben mászkálnak).
Egy nagyobb kereszteződésnél állok a piros lámpánál, amikor hirtelen egy sofőr az autója felett elveszíti az uralmat és a szemben jövő sávba hajt az ottani kocsik közzé. Sok autós, ahogy félrekapja a kormányt a járdára is felhajt, egyenesen a gyalogosok közzé. A forgalom teljesen megbénul a kereszteződében és egy pillanat alatt káosz lesz.
Szerencsém van, hiszen pont az út másik oldalára hajt a kisteherautó. Pár pillanat, amíg magamhoz térek és felfogom, hogy ezt most szerencsésen megúsztam, legalább is ÉN szerencsésen megúsztam. De ahogy elnézem, ezt sokan ezt már nem mondhatják el magukról.
Mivel a forgalom áll, így első ránézésre gyalogosan könnyen meg lehet közelíteni az összefutott, torlódott autókat, amit meg is teszek miután még biztonságos helyen állva - a járda szélén - előkotrom a mobilom a táskámból, hogy felhívjam a 911-et és bejelentsem a balesetet. A bámészkodó nagytöbbségben nem bízom, hogy tesznek is valamit a segítséghívás érdekében, és amúgy is úgy vagyok vele, hogy inkább több hívás fusson be, mint egy sem. Egyedül viszont kevés vagyok, hogy átlássam a teljes helyzetet, így csak annyit mondok, hogy melyik kereszteződésben történt egy baleset, ahol egy kisteherautó áthajtott a szemben lévő sávba, és beleütközött egy személygépkocsiba, ami megprödülve még vitt magával egy másikat is. Továbbá, hogy a járókelők közzé is felhajtott néhány autó, és ezen kívül még néhány koccanás és összecsúszás is történt. A sérültek számáról és állapotáról nem tudtam tájékoztatást nyújtani, még nem sok mindent láttam, de jelzem nekik, hogy lehet, hogy több mentőre is szükség lesz.
Időbe telik mire - figyelve az esetlegesen mozgó kocsikra - átmegyek a túloldalra, ahol a baleset történt. A gyalogosok között is több sérült van, de az elsők, akiket meglátok, első ránézésre nem tűnnek úgy, hogy életveszélyben lennének. Odamegyek hozzájuk és megkérdezem, hogy hogy vannak, fáj-e valamijük, ha igen hol, de egyelőre csak a félre ugrások miatti enyhébb sérülések vannak, zúzódások, horzsolások ők gyorsan fel is állnak. Egy fiatal srác viszont annak ellenére, hogy feláll csak a mellette lévő épület oldalának támaszkodva tud arrébb menni, így oda is megyek hozzá, és visszaültetem a földre, hogy meg tudjam nézni a bokáját, de ahogy elnézem törése nincs, de ettől függetlenül szalagszakadása még lehet, így elmondom neki, hogy ne mozogjon, mert szalagszakadás esetén súlyos, maradandó károsodása is lehet, várja meg a mentőket.
Az egyik lámpaoszlopba viszont elég csúnyán belement egy autó, mert a motorház is elég szépen benyomódott. A sofőr viszont nincs a kormányra bukva, de biztos, hogy lefejelte azt, mert vérzik a feje, a sérülést viszont ilyen távolságból - a motorház, vezetőüléstől számított átellenes oldaláról, - nem tudom megmondani, mert a vérzés erőssége sem mérvadó; a fejsérülések mindig nagyon véreznek.
Minden esetre nem ártana megnézni, hogy mi van vele, így megszólítom a ránézésre negyven év körüli nőt. - Hölgyem! Jól van? Mije fáj? - kérdezem, bár tudom, hogy az első kérdés hülyeségnek hangozhat, de lehet, hogy a fejsérülésén kívül nincs baja.
- Igen, bár fáj a fejem és beszorult a lábam a pedálokhoz, de tudom mozgatni, csak így nem tudok kiszállni - tájékoztat.
- Rendben, mindjárt megnézem, hátha ki tudom szabadítani - de előbb a fejsérülésére vetek egy pillantást, és beülök az anyósülésre. Előveszek egy tiszta papír zsebkendőt - más nincs nálam -, és rányomom a sebre, ami igazán nem nagy, szerintem még varrni sem feltétlen szükséges, bár nem vagyok orvos. - Ezt nyomja rá egy kicsit - adom át neki a lehetőséget, amit meg is tesz. Ez után megnézem a lábát, amit egy kis kézi rásegítéssel, közös erővel ki is tudunk szabadítani, így lényegében egyedül száll ki a járműből, bár az látszik, hogy a bokája megzúzódott. Segítek neki egy biztonságosabb helyre menni, miután átmentem a kocsi ásik oldalára. Közben viszont kiszúrok egy körülbelül velem egyidős, szőke hajú lányt, aki egy másik, könnyebb sérültetnek segít lejutni az úttestről, így megvárom míg odaérnek, és megszólítom miután végez. - Szia! Én Flor vagyok. Mi a helyzet? Mit láttál? - kérdezem egy kicsit feszülten, hogy ő mit tapasztalt, hátha közösen többet tudunk segíteni. - Egyébként már felhívtam a 911-et - tájékoztatom mellesleg. Viszont a mentősök és katasztrófa védelmisek még egyelőre nem tűntek fel, de addig is segíteni kell a rászorulóknak. Bár ez nem egyszerű, hiszen - nálam legalább is - nincs semmi, amivel elláthatnánk a sérülteket, illetve a balesetet okozó kisteherautóhoz mi nem is biztos, hogy oda tudunk jutni, mert eléggé körbe van véve a többi autóval.


avatar
Oktatás
Play by :
Lali Espósito
Kor :
28
Foglalkozás :
pincérnő a Rosa Italian Caféban, mellette a szakmájában állást keres
Hozzászólások száma :
63

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?   

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down
 

Syl & Flor - Barátság egy baleset közepén?

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

 Similar topics

-
» Thomas Ritter - kicsit másképp, de elkelt!
» Sean lakása
» A hónap barátsága
» 5. felvonás - Thanos
» A legjobb virtuális barát - Laura & Norina

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin in New York :: New York :: Manhattan :: Utcák és parkok-
^
ˇ