New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Horatio R. Sinclair
tollából
Ma 20:41-kor
Angelien Lindvall
tollából
Ma 20:38-kor
Sophie L. Collins
tollából
Ma 19:55-kor
Alina Roche
tollából
Ma 19:45-kor
Ethan Sharp
tollából
Ma 19:38-kor
Lindy Lockers
tollából
Ma 19:31-kor
Angelien Lindvall
tollából
Ma 19:04-kor
Cale Braxton
tollából
Ma 19:01-kor
Andrés Casado
tollából
Ma 19:00-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
8
12
Diákok
54
35
Egészségügy
22
15
Hivatal
8
11
Média
40
30
Munkások
36
21
Oktatás
7
8
Törvényszegõk
14
30
Üzlet
24
28
Összesen
213
190

Szabályzat
TémanyitásSzabályzat
Szabályzat EmptySzer. Jan. 11 2017, 11:52
Szabályzat
kérjük minden pontjának betartását

Regisztráció elõtt
Megfelelő felhasználónévvel regisztrálj! Így nem totheszter1000 vagy PöttyösGuru347 nevekkel szeretnénk találkozni az oldalon. Az ehhez hasonlóakkal rendelkezők 2 napon belül törlésre kerülnek, ha nem történik korrigálás. Kereszt- és vezetéknévvel regisztrálj!
Mielőtt nevet választanál, ellenőrizd a keresztnév és vezetéknév foglalóinkat, hogy biztosan olyan névvel regisztrálj, amit még senki nem foglalt le előtted.
A karakterstopokat - nemi, csoport - mindig jelezzük a főoldalon.

Karakteralkotás
Az előtörténeted megírása előtt feltétlenül olvasd át a csoportleírásokat, és annak megfelelően, elvárásai szerint alakítsd a karaktered történetét.
Kérjük, ha már nagyjából megszületett a karakter a fejedben, töltsd ki profilod. Az avatarképek mérete egységesen 200x320 pixelben van meghatározva.
Play by alany előfoglalására nincs lehetőség. Az avatar azé, aki először elkészül az előtörténetével, és azután lefoglalja, ezért nincs értelme előre foglalni.
Elfogadott karaktereknél a későbbiekben adott a lehetőség a play by alany cserére, ezt viszont mindenki az adminnal való egyeztetés és a cserével kapcsolatos indoklással teheti csak meg.
Az előtörténeted megírására legfeljebb 2 heted van, így ha nem készülsz el addigra, a regisztrációdat töröljük, a félkész lapodat pedig archiváljuk.
Vegyétek figyelembe azt is, hogy senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, gyenge pontjai. Nem szeretnénk szuperhősöket az oldalon, arra való például a marveles szerepjáték.
Mivel az oldal a való világon alapul, lehetőleg próbáljunk valósághűek maradni. Példának okáért: egy multinacionális vállalat CEO-ja azért ne 18-20 éves legyen, a még szinte kiskorú maffiafőnök is viszonylag abszurd (még alvilági körökben is), egy kórházigazgató sem lehet valamilyen jöttment, de az igazságszolgáltatás ranglétráján sem kerülhet szinte azonnal, mindennemű tapasztalat és/vagy végzettség nélkül valaki vezető pozícióba. Csodák sajnos ritkán történnek, ha mégis, akkor arra biztos van valamilyen jól megalapozott magyarázat.
Az oldalon canon karakterek alatt olyan elképzeléseket értünk, melyek megtalálhatók már vagy a való életben,vagy egy filmben/sorozatban. Nem zárkózunk el az efféle lehetőségektől, nyugodtan alkothattok hozzánk ide illő karaktereket, de nem szeretnénk, ha ők tennék ki az egész oldalt, szóval csak mértékkel.
Ha elkészültél azt jelezd az az erre létrehozott topicban, hogy elbírálásra kerülhess.
Egyszerre, egy időben, összesen legfeljebb két karaktered készülhet. Ha az elkészült, elfogadásra váró karaktered mellett egynél több még készülő, vagy csak szimplán beregisztrált karaktered van, a karakterlapodat nem fogadjuk el. Viszont kérheted az előzőek törlését és átnevezését is, illetve haladékot is kérhetsz a vezetőségtől, ha 2 hét alatt nem tudnál elkészülni.
Amennyiben ugyanarra a karakterre több jelentkező is akadt, keresett karaktereknél a keresőnek is beleszólása van, ezen kívül pedig az "aki kapja, marja" helyzet lép érvénybe.
Az előtörténetek esetében a lopás, illetve másolás alapos gyanújának felmerülése más oldalról, azonnali törlést von maga után. Illetve ne alkossatok máséhoz teljes egészében hasonlító karaktert, csupán más szavakkal megfogalmazva, nincs két ugyanolyan életút, vagy jellem.
A művészsarokban lévő alkotásokat a játékosaink azért készítik, hogy azok segítségére legyenek, akiknek nehézségeik akadnak a kódokkal kapcsolatos eligazodásban. Mivel ők nem kevés időt és energiát szánnak a megcsinálásukra, ezért szeretnénk hogy használatba vételkor a credit az a továbbiakban is benne maradjon. Ha esetleg mégis alakítani akartok rajtuk és egyedibbé tenni, akkor azt legyetek szívesek a készítők felé is jelezni - azonban még ez sem jogosít fel titeket arra, hogy elhagyjátok a creditet!

Keresett karakterek
Ha egy hirdetett karakter elkelt, akkor a hirdetőnek kötelessége ezt jelezni az adminok felé, hogy átpakolják a hirdetést az elkelt karakterek topicjába. Ha ez nem történik meg, akkor félreértések végett, akár egy két hónapos hirdetésre is regisztrálhat valaki, de aztán kiderülhetne, hogy már másfél hónapja van az oldalon az adott keresett karakter.
Ha a hirdető úgy ítéli meg, hogy a keresettjét számára nem megfelelően hozza az adott user (nem elég aktív, nem olyan a karakter, mint elképzelte stb.), akkor a kereső újrahirdetheti a karaktert - lehetőség szerint egyeztetés után. Az avatáralanyt viszont már nem, vagy csak nagyon nyomós indokkal (például ha a keresett hosszabb időre szó nélkül eltűnik) veheti vissza a már megalkotott karaktertől a kereső.

Multi karakterek
Nem szabunk meg multikorlátot, mindenki a saját képességeihez mérten korrigáljon, hogy mennyi karaktert bír el, viszont nem szeretnénk túltenyésztést, hogy vaktában alkotjátok a multikat, de nem játszotok velük. Kérjük figyeljetek erre! Ha már létrehoztok egy karaktert, akkor azzal biztos terveitek is vannak, ne hagyjátok kiaknázatlanul a lehetőségeiket.

Foglalók
Az oldalon az avatarfoglaló mellett keresztnév és vezetéknév foglaló is működik, amelyek kitöltése erősen ajánlott mindenkinek, hogy a későbbiekben elkerülhetőek legyenek a keveredések két ugyanolyan keresztnévvel rendelkező karakter esetében. Vezetéknévnél ugyan megragadható a rokoni szál bevezetése, de ezeket a későbbi félreértéseket lehetőleg próbálja mindenki elkerülni.
Akik természetesen nem élnek vele, azoktól a későbbiekben az újonnan érkezők szabadon elvehetik az általuk választott neveket. Ugyanez vonatkozik a play by alanyokra is, hiszen néhány esetben itt is elmaradnak a foglalások. Abban az esetben, ha egy már elfogadott karakter nem foglalta le a pb alanyát, az újonnan érkező kapja meg helyette, ezáltal pedig annak az illetőnek kell másikat keresni, aki korábban kihagyta a foglalókat. Ugyan igyekszünk minél több alkalmat megragadni, hogy figyelmeztessük a tagokat a foglalók helyes kitöltésére, de ha lehetőség engedi, erre mindenki figyeljen oda a későbbiekben.

Játéktér
A játéktéren csak elfogadott karakterlappal lehet játszani. Ha esetleg lassabban menne az elfogadás, akkor játszatok chaten vagy pm-ben, ha nem tudtok várni és később másoljátok be azt a játéktérre.
Az írásmódodat te választod meg, mind a jelen-, illetve múlt időt, és azt is te döntöd el, hogy E/1-et, E/2-őt vagy E/3-at használsz.
◊ A reagjaitokban fejtsétek ki a karaktereitek érzelmeit, gondolatait, törekedjetek az igényességre, hiszen ti is szívesebben olvastok egy szép, kifejtett reagot, mint egy hanyagul odavetett, szinte csak párbeszédből álló hozzászólást, tiszteljétek meg egymást egy a másik számára is elfogadható mennyiséggel.
Játékaitokban nyugodtan hivatkozhattok filmekre, sorozatokra, zenészekre vagy egyéb hírességekre attól függetlenül, hogy a használt avataralanyok között ott van egy adott szereplő vagy sem. Ilyenkor tekintsetek úgy a dologra, hogy az adott híresség a karaktereitek világában máshogy néz ki.
A játéktéren kérünk titeket ne használjatok hangulatjeleket, illetve emotikonokat. Ha a user számára hozzászólásod végén megjegyzést írsz, akkor abban természetesen lehet.
Más karakterét ne mozgassátok, csak ha engedélyt kaptatok rá. Ettől függetlenül elgondolkozhat a sajátotok azon a reagodban, hogy mit fog tenni a másik, de ezeket csak feltételes módban írjátok, hiszen fennáll a lehetősége, hogy végül nem lesz igazatok.
Más karakterét nem ölhetitek meg, csak ha megbeszéltétek az illetővel, továbbá értesítettétek a staffot. Saját karaktert megölni/megöletni adminnal való egyeztetés után lehet. A karakterek haláluk után átkerülnek az EJK csoportba, így lehetőség van még velük játszani a múltban vagy az alternatív játéktéren.
Az oldalon durva játékok is megtalálhatók, ezeket mindenki saját felelősségére olvassa, nem vállalunk felelősséget mások lelki traumáiért. Igényes formában tálalva írhattok felnőtt, esetlegesen durva tartalmú hozzászólásokat, előtörténeteket, de ebben az esetben az elején jelezni kell a megfelelő korhatárú tartalmat.

Inaktiválás
Karakteredet inaktiváljuk, vagy töröljük, ezt privát üzenetben kérheted valamelyik admintól.
Az inaktivált karakterek foglalásai törlődnek, így az általuk használt avataralanyok is felszabadulnak, azokkal bárki alkothat új karaktert. Amennyiben egy inaktív karakter visszajönne, de a play by-jával időközben más alkotott karaktert és azt lefoglalta az avatarfoglalóban, úgy a régi játékosnak új arcot kell választania.
Abban az esetben, ha valaki inaktív státuszából szeretne visszatérni, időközben viszont már a korábban használt PB alanyával jelezte egy másik karakter az elkészülését, akkor az elsőbbség azé, aki jelenleg az elfogadójára vár. Ennek indoka, hogy lényegében az inaktív karakter sem elfogadott karakter, ezért figyelnünk kell az 'elkészülés' sorrendjére.
Szeretnénk, hogy az előrelátható hosszabb kihagyásokat mindenki a hiányzásnaplóba vagy az adminok/moderátorok felé is jelezné a játékostársain kívül, felsorolva üzenet formájában a multikaraktereit is mellette a kavarodások elkerülésének érdekében.
Az inaktív csoportba tartozó karaktereket activity check-ek után töröljük. Kivételt képez ez alól, ha kérted a karaktered inaktív csoportban maradását. Az inaktivált és a törölt karakterek előtörténetei, keresettei és játékai az archívumba kerülnek, így ha valaki mégis visszatérne egy régi karakterével, mindent megtalál hozzá az archívumban.
Az inaktív csoportból kikerülni egy reag írásával lehet. Amíg nem írtál egy új hozzászólást a játéktérre, addig nem kapod vissza az eredeti színedet, s a dolgaid is addig nem kerülnek ki az archívumból.
Mivel inaktiválás után a karakter összes foglalója elveszik, ezért a visszatérő karaktereknek mindig újra ki kell tölteni majd a foglalókat.

Activity Check
Három havonta kerül megrendezésre és egy két hetes időszakot foglal magába, ahol az adott feltételek alapján kell döntened a karaktered sorsáról. Korábban inaktívba került karaktereidet ugyanitt kell jelezned, hogyha szeretnéd őket a továbbiakban is megtartani.
Az AC-re felhasznált reagoknál minimum szószám: 300-400 szó. (Értelemszerűen a telefonos és egyéb ehhez hasonló hozzászólások nem egyenlőek a reagokkal, ezért azok felhasználását ha lehet, mellőzzétek.)
Továbbá mindenki figyeljen oda, melyik időszakra vonatkozóan kell a reagját linkelnie. Pl: ha májusi hozzászólást kérünk, akkor ne a januárit másolja be.

Kis chat, nagy chat és discord
A játékosok több módon tudják felvenni egymással a kapcsolatot, de mi hármat emelünk ki ebből: a kis chat, a nagy chat és az oldalhoz tartozó discord.
- kis chat: rövid üzenetváltásokra szolgál, ahol például a játékosok jelezhetik egymásnak, ha üzenetet vagy reagot írtak játékpartnerüknek vagy az oldal vendégei tehetik fel kérdéseiket. Kérünk titeket, hogy kerüljétek itt a hosszabbra nyúló beszélgetéseket, hiszen így a fontosabb információk elvesznek.
- nagy chat: az oldal alsó részénél találjátok meg. Ha valakik nem szeretnék a discordot használni, itt lehetőségük van a többiekkel beszélgetni. Azért néhány kérésünk ezzel kapcsolatban is lenne. Lehetőleg kerüljük a vitákat, a sértődéseket/sértegetéseket, legyünk toleránsak a másikkal szemben, hiszen ez egy közösség, itt is alkalmazkodni kell a másikhoz. Tilos az etnikai, vallási, nemi, kulturális, faji megkülönböztetések és preferálásuknak hangoztatása, továbbá azoké, amelyek sértik az emberi méltóságot. Illetve a politikai véleménynyilvánítások sem megengedettek. Ezek nem idevalóak. Amennyiben ilyennel találkozunk az a chatről való tiltást vonja maga után, illetve ha mindez folytatódik, és támogatásra, viszonzásra lel, akkor a felhasználó(k) törlését eredményezheti.
A chat csoportos beszélgetésekre, ismerkedésre, vagy játékokra van. Nem szeretnénk azt látni illetve hallani, hogy néhányan kiközösítve érzik magukat, ha felmennek oda, inkább azt szeretnénk, hogy mindenki jól érezze magát ott is és új plotok, játékötletek szülessenek.
Ha lehet, mellőzzük a chaten történő +18-as tartalmú játékokat a többi beszélgetni vágyó felhasználó érdekében, akiket ez zavarhat.
- discord: csatlakozni hozzá ezen a linken tudtok. Itt is hasonlóképpen beszélgethettek játékostársaitokkal és a több kategóriának hála ezen a felületen is megoszthatjátok keresettjeiteket vagy beszélhettek le játékot egymással, de akár a számotokra vicces videóknak és képeknek is akad itt helye.

Hirdetések, társoldalak
Lehetőség van arra, hogy saját oldalatokat hirdessétek az erre létrehozott topicban, de ebben az esetben kérjük, hogy mindez viszonozva legyen, tehát mi is kerüljünk ki!

A szabályzat megszegésekor annak nem ismerése nem ment fel az esetleges büntetés alól.

A staff

livin' in new york

mind álarcot viselünk
Admin 2.0
Admin
ranggal rendelkezem
★ :
Szabályzat 497b9bd54ccb70341174ce4e6e75cf731fa14150
★ play by ★ :
Admin
★ hozzászólások száma ★ :
240
 
Szabályzat
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Ahol minden kezdõdik :: Leírások-
Ugrás: