New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Cale Braxton
tollából
Ma 18:50-kor
Manuel Valderrama
tollából
Ma 18:44-kor
Landon Hawk
tollából
Ma 18:40-kor
Remington Fellowes
tollából
Ma 18:34-kor
Michel O'Connor
tollából
Ma 18:33-kor
Michel O'Connor
tollából
Ma 18:03-kor
Ethan Sharp
tollából
Ma 17:54-kor
Ricky Simmons
tollából
Ma 17:51-kor
Remington Fellowes
tollából
Ma 17:27-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
9
17
Diákok
53
40
Egészségügy
29
19
Hivatal
7
12
Média
43
33
Munkások
35
22
Oktatás
9
10
Törvényszegõk
16
36
Üzlet
28
29
Összesen
229
218

[Lady Bird, 00:44:15]
Témanyitás[Lady Bird, 00:44:15]
[Lady Bird, 00:44:15] EmptyHétf. Márc. 09 2020, 01:01
[Lady Bird, 00:44:15]
" - Your mom is crazy, I'm scared of her.
- She's not crazy she just, you know, she has a big heart. She's very warm.
- I don't find your mother warm.
- You don't?
- No. No, she's warm, yeah but she's also kind of scary.
- Well you can't be scary and warm.
- I think you can, your mom is. "


Jean

Play by:
a képen Claire Foy (mert CSODÁLATOS ez a nő), de lehet Catherine Zeta-Jones, Famke Janssen, Janet Montgomery, Andie Macdowell, Jennifer Connely, Erica Cerra, vagy bárki, aki hasonlít az én pb-mre ott oldalt. (Tudom, nem könnyű eset, de legrosszabb esetben a postás hozta.)
Születési hely:
New York
Kor:
40+
Lakhely:
Manhattan
Szexuális beállítottság:
hetero
Családi állapot:
hivatalosan még mindig házasok a lánya apjával, gyakorlatilag már hat éve egy másik férfi az élettársa
Csoport:
Oktatás/Művészet
Történetünk:


Született new york-i, totyogós kora óta a legelismertebb művészek köreiben mozgott; apja a New York-i Filharmonikusok egyik oszlopos tagja volt (rövid időre a zenekar ideiglenes vezető karmestereként is működött), így egyáltalán nem meglepő, hogy a klasszikus zene nagy kedvelőjévé és ő maga is zeneművésszé cseperedett. Hangszere elsősorban a zongora.
Gimnáziumi évei után a Juilliardon kezdett tanulmányaiba. Sosem volt híján a magabiztosságnak. Mindig tudta, hogy belőle nagy zenész válhat. Azonban épp csak elindult a siker útján, egyre többen ismerték meg a nevét és egyre nevesebb hangversenyeken léphetett fel, amikor elhivatottságát váratlan esemény zavarta meg: megismert egy férfit.

Klasszikus szerelmi történet az övéké: a fiatal, enyhén sznob, de a végletekig szabálykövető lány éppen egy feltörekvő rocksztár mellett köt ki, aki nem is lehetne szabálytalanabb. Felhagy tanulmányaival, elhagyja New Yorkot, és a bandával tart turnéjukon, míg terhes nem lesz, és végül egy két és fél szobás lakásban találja magát egy gyerekkel és egy férjjel.
Se apa nem lesz rocksztár.
Se anya nem lesz nagy művész.
Anya zenetanár egy olympia-i zeneiskolában. Az élet, még ha egy kicsit igazságtalan is, azért szép. Franny cseperedik, külsőre olyan, mint anya, de egyébként tiszta apja; na nem baj, senki nem lehet tökéletes.
Tulajdonképpen anya sem tökéletes. Azzal nyugtatja magát, hogy biztos apa is félrelépett már, nem ő az első, és ha így van, akkor tulajdonképpen ő csak visszaadja. Egy darabig így élnek egymás mellett, már rég nem ég az a régi szerelem. Ráadásul Franny imádja az apját - persze, mert apa mindent megenged, nyugodtan edd meg a sarat meg a bodobácsot kislányom, kezet sem kell mosni étkezés előtt. Anya, az ősellenség, anya undorító zöldséggel akarja megmérgezni és szerinte muszáj megmosni a fogat lefekvés előtt; ezt a hülyét.
Aztán apa lelép, megvalósítani tizenhat évvel azelőtti álmait, mert rádöbben, hogy sosem kellett volna magával vinni ezt a nőt a turnéjára (és nyilvánvalóan nélküle most elindulhat a világhír felé vezető úton), szóval anya is úgy dönt, hogy hazamegy. Szeretője támogatja, előléptetik élettárssá, jön vele. Franny is jön vele és mélységesen haragszik rá, amiért el kell hagynia a barátait. haragszik. Rá. Mert apa tökéletes.

Eltelik hat év.

Anya nem tökéletes. De azért igyekszik tökéletes lenni abban, amiben tud; igyekszik mégis tökéletes anya lenni, tökéletes társ, tökéletes művész, vagy legalább valaki, akinek tökéletesen van berendezve a nappalija. Most megint zenekarban játszik és tanár a Juilliardon. A lánya persze hol itthon van, hol eltűnik fél évre egy másik kontinensen, de tulajdonképpen már nagylány. És ő próbál nem beleszólni, próbál messziről is tökéletes anya lenni.
De nem könnyű annak lenni, amikor volt férje egyszer csak ismét felbukkan és a lányát keresi. Nem könnyű annak lenni, amikor a lánya is végre visszaköltözik New Yorkba. Nem szól egy szót sem, csak hallgat, pedig megígérte exférjének, hogy ha a lányuk hazajön, feltétlen szól neki, hogy az apja kereste.

// Tudom, hogy nagyon hosszú, tudom, hogy nagyon... "szabályozott". : (  Eléggé specifikus a történet (mármint hogy hogyan passzol össze ennek a három embernek az élete: Frannynek, az apjának, és az anyjának), ezért ennyire behatárolt, de ez esküszöm (tényleeeg) nem azt jelenti, hogy semmit nem bíznék rá az alkotóra. SŐT! Légyszi változtass azon, amin csak szeretnél, légyszi ötleteljünk, légyszi használd ezt csak valami gyurmának és formáld olyanra, amilyenre csak szeretnéd!
És jóég, amennyire egyszerű egyébként a sztori, annyira nehéz értelmezhetően leírni, szóval ha bármi kérdésed volna vagy bármi érthetetlen a fenti szövegben, kérdezz bátran.: )
Név: Ha nem tetszik a Jean, szíved joga változtatni. Vezetéknév vagy lehet Murphy, ha felvette "volt" férje nevét és azóta is valamiért megtartotta (akár a lánya miatt, aki szintén Murphy, és gondolom érhető a konfliktus, hogy miért éppen az apja nevét hordaná a lánya, amikor mégis ő nevelte fel tisztességesen, és az Ő LÁNYA csakazértis), de meg is változtathatta, ami megint csak érdekes konfliktusokat és kérdéseket vet fel.
PB: A fentiek csak ötletek, akire ráillik ez a Franny-anya szerep, az jöhet.
Személyiség: Strict, kicsit sznob, enyhén OCD-s és irányításmániás... vagy valami ilyesfélének képzeltem, de remélem a fentiekből talán lejön. ET-mben is végig szerepel.
Kapcsolat: Nyilvánvalóan elsősorban én várom, de nagyon. [Lady Bird, 00:44:15] 4146035580  Nagyon szeretném ezt az anya-lánya kapcsolatot kijátszani, hogy annyira különbözőek, sőt, Franny tiszta apja, de az anyja meg mégiscsak az anyja, aki végig ott volt mellette, akkor is, amikor hőn szeretett apja nem. (Lady Bird című film anya-lánya kapcsolata is tök jó példa, ha esetleg láttad.) És ha minden igaz, apuka is meg lesz alkotva (MÁR BE IS VAN REGISZTRÁLVA), az, hogy az ő történetük hogyan is fog alakulni, abba nem szólok bele, de én biztos imádnám a plotot, és szerintem sok mindent ki lehet hozni belőle.

Várlak szeretettel.<3

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: [Lady Bird, 00:44:15]
[Lady Bird, 00:44:15] EmptySzer. Május 06 2020, 11:43
Jean

Play by:
a képen Claire Foy (Catherine Zeta-Jones, Famke Janssen, Janet Montgomery, Andie Macdowell, Jennifer Connely, Erica Cerra)
Születési hely:
New York
Kor:
40+
Lakhely:
Manhattan
Szexuális beállítottság:
hetero
Családi állapot:
hivatalosan még mindig házasok a lánya apjával, gyakorlatilag már hat éve egy másik férfi az élettársa
Csoport:
Oktatás/Művészet
Történetünk:


Kettejük házassága nem volt boldog, nem azért, mert nem szerették egymást, hanem mert egyikük sem azt az életet élte, amire vágyott, és ezért legalább annyira hibáztatták egymást, mint saját magukat. Nehéz lenne megmondani, hogy ki lépett félre először, mindketten érezték, hogy a másik eltávolodott, hogy a másik már nem hűséges és nem boldog ebben a kapcsolatban. Chester szinte szó nélkül hagyta ott Jeant és a lányukat, hogy megpróbálja megvalósítani az álmait, és bár a nőnek ott volt Paul, biztosan nem lehetett könnyű neki elfogadni, hogy a férje így cserben hagyta őt, ráadásul miatta még Franny is ellene fordult.

Nem is szaporítanám a szót, a múltjukról lejjebb olvasható bővebb leírás, azt pedig, hogy a jövőben hogy alakul a kapcsolatuk, részemről szeretném nyitva hagyni. Chess most, hogy a sikertelen turné után visszatért New Yorkba, teljesen el van veszve. El tudom képzelni, hogy időnként Jean nyakára jár, aki lényegében az egyetlen biztos pont az életében, és akin keresztül próbálja elérni a lányukat. Talán ébred benne valami új keletű ragaszkodás is a nő iránt, most, hogy átértékelte magában a dolgokat és rájött, hogy nem akar egyedül megöregedni és meghalni:D Mindenesetre az biztos, hogy rengeteg keserűség, utálat és elfojtott indulat van közöttük, mégis összeköti őket a lányuk, meg az a sok együtt töltött év, ami miatt mégiscsak fontosak valamennyire egymásnak. Szerintem sok lehetőség van ebben a kapcsolatban, és nyitott vagyok az ötletekre is, szóval a részleteket majd együtt kitalálhatjuk. Hogy mennyire sikerül megbékélniük egymással, rászánják-e magukat a válásra, és hogy alakulnak a dolgok Paullal, a játéktéren kiderül.
Én nagyon örülnék neki, ha Claire Foy lenne a PB, az ő arcával él ugyanis a fejemben a karakter, de egyébként alkuképes a dolog.
Én is nagyon várlak!!  [Lady Bird, 00:44:15] 1471401822

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
 
[Lady Bird, 00:44:15]
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Egy first lady élete
» Cry of the Black Bird
» Abigail Turner - The Lady
» to the lady in shining armor
» cutest little jail bird – ash & jennie

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Keresettek-
Ugrás: