New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 91 felhasználó van itt :: 19 regisztrált, 0 rejtett és 72 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (159 fő) Pént. Ápr. 26, 2024 8:14 pm-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Lora Spencer
tollából
Ma 9:16 pm-kor
Remington Fellowes
tollából
Ma 9:10 pm-kor
Kiara Hernández
tollából
Ma 8:59 pm-kor
Meghan Montilio
tollából
Ma 8:51 pm-kor
Flor Sánchez Moreno
tollából
Ma 8:37 pm-kor
Zoey Miles
tollából
Ma 8:37 pm-kor
Fabrizzio Deluca
tollából
Ma 8:09 pm-kor
Elodie C. Harland
tollából
Ma 8:04 pm-kor
Alfonso Deluca
tollából
Ma 7:49 pm-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
9
17
Diákok
54
40
Egészségügy
29
19
Hivatal
7
12
Média
43
33
Munkások
35
22
Oktatás
9
10
Törvényszegõk
16
36
Üzlet
28
29
Összesen
230
218

Columbia nyíltnap ~ 200121
TémanyitásColumbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptyKedd Jan. 07, 2020 3:00 am


Isabel && Finn
Az életed nem akkor kezdődik, amikor meglátod a fényt. Hanem egy másik pillanatban. Egy találkozással, egy mosollyal, egy zavart kézfogással. Amikor meglátod Őt. Amikor megtalálod.
- Megfognád az ajtót, ha megkérlek rá? – tettem fel a kérdést az egyik lánynak, aki lényegében tökéletesen bamba fejjel figyelte, ahogyan egy akkora dobozzal indulok meg az egyetemi kapu felé, ami bőven elfedi előlem a kilátást. Nem mintha mondjuk puhánynak számítanék tekintve, hogy elég gyakran látogatom az edzőtermet, és világ életemben űztem valami sportot. Viszont arról nem tehetek, hogy az egyetemünk kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a nyíltnapokra, így egy csomó szart hazavitettek velem a HÖK irodából, ami alapján közösen összeraktuk mindazt, ami számunkra meggyőző volt az előző években.
Én mondjuk ilyen téren nagyrészt hallgattam a többiekre annak ellenére, hogy én magam már egy ideje elnökként tevékenykedtem... Mivel sosem vettem részt a Columbia nyíltnapján, így nem igazán voltak ötleteim azzal kapcsolatban, hogy mivel kéne feldobni mindezt. Amit pedig a torontoi egyetemen láttam szándékosan nem löktem be, mert nem akartam kamuzást.
Lényegében mindannyian arra jutottunk, hogy egy ppt-t fogok levezényelni, aztán pedig megpróbáljuk bevonni az érdeklődő diákokat a makettépítésbe, illetve pár szebb egyetemi munkát kiállítunk majd. Az időbeosztásba pedig mindenképp be akartam iktatni egy kerekasztal beszélgetést, ahol minden felmerülő kérdésre válaszolgatunk. Ezen kívül volt nálunk elég sok szórólap, toll, jegyzetfüzet, és egyéb kellékek, amivel némi marketingfogást tudunk gyakorolni a diákokra. Ez volt határozottan az én ötletem, mivel azt hallottam, hogy a Brown meg a Yale lényegében csak fényezi magát.
- Köszi – mosolyogtam rá a lányra, mikor besétáltam a dobozzal, ami lényegében pont a több tízezernyi tollat tartalmazta... Mert számítottunk a forgalomra. A maradékot meg bőven be lehet majd vinni a raktárba, mert a diákok meg fogják venni, így a HÖK-nek lényegében a kiadott pénze mindenképp kijön.
- Finn, akkor ez mehet középre ugye? – mutatta fel az egyik kommanyagot nekem a srác a létráról állva, én meg jobb ötlet híján bólintottam. Elvileg szükségünk lenne az évfolyammentorunkra, de mivel még nem ért ide az ipse, lényegében én irányítok... Mindenesetre ha elkezd kötekedni és az utolsó pillanatban kell majd mindent szétpakolni, az külön jó lesz majd.
A magam részéről viszont szerettem volna némi pihenőt tartani, mert eléggé kikészített, hogy már órák óta nem tudtam elszívni egy szál cigit se. Fáradt voltam, mert nem sikerült túl sokat aludni, viszont vagy húsz padot cipeltünk be a hatalmas terem közepére, ahol majd ki tudjuk pakolni a tollakat és el tudjuk osztogatni a szórólapjainkat az arra tévedő diákok felé... Lényegében hatan leszünk egy csomó érdeklődőre, ami nem túl jó arány, szóval előre láttam, hogy délig kajához nem fogok jutni és rágyújtani sem lesz lehetőségem. Ez egy kicsit frusztrált, de szerettem a HÖK-kel foglalkozni, ami miatt vállaltam ezt az egészet. Nyíltnapot nem sokszor kell lebonyolítani és elég jó ajánlásokat tudok majd meló meg gyakornoki hely terén bezsebelni, ha a tanárok megbíznak bennem... Talán még fiatal vagyok, de én magam tényleg szerettem volna később építészmérnökként elhelyezkedni, esetleg majd saját céget alapítani, ami miatt nem ártott komolyan venni az itteni dolgokat... Valamilyen szinten felidegesített, hogy példának okáért Braylen meg csak elvolt a fű alatt, de nem vagyok én senki, hogy próbáljam megnevelni a hülyeségeivel szemben.
- Hogy haladtok? – lépett be a tanár végül a teremben, miközben én még néhány hirdetőtáblát a helyére igazítottam majd a vállamat megrántva mutattam körbe. Lényegében már csak ki kellett pakolni pár cuccot és készen voltunk, ami jó. Hiszen az általános felvételi ismertetés még nem indult el a főépületben ezért nekünk tök sok időnk maradt így is evésre, ivásra, egyéb szükségletek elvégzésére, és az utolsó rendezgetésekre is.
- Szerintem ráférne a társaságra egy pihenő – szólaltam meg végül a fejemmel a többiek felé intve, akik határozottan bólogattak – Még a portás sem volt itt, amikor megjöttünk, és reggel hat óta pedig folyamatosan csak pakolunk. Ha lehetne ennénk pár falatot, és kimennénk levegőzni.
Persze az utolsó mondatra a tanár szemöldöke elég magasra szaladt, de végül megegyeztünk abba, hogy fél órát kap mindenki, így nem is kellett több a társaságnak egy emberként, vidám kis csoportokba verődve indultunk meg kifelé. A legtöbben megálltunk a kávéautomatánál, majd miután a koffeinadagot sokan magukhoz vették – én a magam részéről inkább az energiaital mellett tettem le a voksom – gyorsan előkerítettük a cigisdobozainkat is és a szendvicseket.
Éppen egy heves vitát folytattunk le egymással azzal kapcsolatban, hogy vajon a bölcsészekhez többen mennek-e és mégis mivel kéne egyáltalán érdekessé tennünk a határozottan ijesztőnek tűnő mérnöki kart, mikor megpillantottam egy igencsak elveszettnek tűnő lányt. Én a magam részéről arra tudtam asszociálni, hogy minden bizonnyal a gimnazista lehet, aki lemaradt a tömegből, így nem igazán tudja, hogy merre kéne elindulnia. Ez persze rögtön fel is idézte bennem a kicsit sem könnyű kezdetet. Talán ő nem új New Yorkban, de pontosan tudom, hogy mennyire szarul van kiépítve az egész hely, és nem túl könnyű tájékozódni. Mivel a mi épületünk a legnagyobb, jogosan hiheti azt, hogy lényegében ide kell jönnie, de az az igazság, hogy eléggé el van tévedve ha ezt hiszi. Pont ezért is nyomtam a félig kiürített kis dobozkát az egyik csajszi kezébe – aki az éppen aktuális crushom volt – és indultam meg határozott léptekkel a lány felé.
- Szia – szólítottam meg, finoman elkapva a kabátja ujját, még mielőtt elroboghatott volna előttem – A főépületet keresed ugye?
Nagyon óvatosan húztam vissza, hogy magam felé tudjam fordítani őt, persze csak akkor ha ténylegesen akarta. Nekem aztán tök mindegy, hogy időben odaér-e vagy sem, szóval nem fogom visszatartani, ha nem kér a segítségemből, bár nyilvánvalóan gáz lesz, ha majd hallgatom a többiektől, hogy „megint ejtett egy jó nő”.


883 || outfit


Feel more like limbo
hands out my window, chasin' that sunset, that's more my tempo, that’s more my tempo, but this is all that I am, I only show you the best of me, the best of me
mind álarcot viselünk
Finn Kristian Mauseth
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7Js2V
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7dg9I
★ kor ★ :
25
★ elõtörténet ★ :
All that talking really getting on my nerves
You used to hate on me, but now the tables turn, I don't fuck with you, like, when you gonna learn? They try to show me fake love, but that's the type of shit that make me swerve
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72Jou
I'm talking 'bout the money and your bombs, girl
So listen, I'm losing focus every time you speak, girl, submissive, the way that you've been grinding on your teeth, girl, yeah, you're aggressive, the way you throw your body in my arms, girl
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72YHN
★ idézet ★ :
We- the Folk- don't love like you do,' Locke said. 'Perhaps you shouldn't trust me with your heart. I might break it.
- Holly Black, The lost sisters
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNl6G6P
She's high, she lives in the sky, tonight, she's satisfied, rolling back her eyes, but then she starts to cry, everything is turning to black, all in one night, she just went to heaven and back
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNlPCUF
Count up the bands stickin' up, no rubber band is big enough, chain is so heavy, can't pick it up, came with the gang, a myriad, I seen your whip, hilarious, where is my roof? Mysterious, my whip from Fast & Furious, curtains with yellow interior
★ hozzászólások száma ★ :
67
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72bqJ
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptySzomb. Jan. 18, 2020 1:08 pm

Finn & Isabel
Egészen a múlt évben történt balesetemig azt hittem magamról, hogy kifejezetten határozott típus vagyok. Tudtam, hogy mit akarok, megvolt a kialakult életem a barátaimmal és a kedvenc elfoglaltságaimmal. Mindazzal, ami kiskoromtól kezdve körülvett és amit a sajátomnak, igazinak tartottam. A családom, a három éves kapcsolatom, még az ikertestvérem is mind olyasmik voltak, amiket sosem cseréltem volna le, semmi pénzért. Aztán egyik pillanatról a másikra egyszerűen kihúzták a szőnyeget a lábam alól, nekem pedig meg kellett birkóznom azzal a ténnyel, hogy nagyon más ember lett volna belőlem, ha kezdetektől fogva tudom az igazat. A legszörnyűbb az egészben talán az, hogy ha hamarabb megtudom a családom titkait, egyáltalán nem az az Isabel lesz belőlem, mint aki ma vagyok. És jelenleg úgy érzem, hogy ez a bizonytalanság az, ami miatt lényegében csak szenvedek. Mert hogyan is hozhatnék egyedül olyan fontos döntéseket, mint az egyetem kiválasztása, amikor talán ez a választás valójában nem az igazi számomra. Úgy érzem már magamat sem ismerem eléggé.
A probléma csak az, hogy ezek a változások és a bennem folyamatban lévő válság kicsit sem érdekli a gimit, vagy a felvételi határidőket. A napok ugyanúgy telnek, nekem pedig mihamarabb döntésre kell jutnom, ha nem akarok kimaradni belőle és elvesztegetni egy évet. Abban természetesen biztos vagyok, hogy valamilyen a sporttal kapcsolatos irányba kellene elindulni, hiszen kicsi koromtól kezdve része az életemnek és bár a szinkronúszást a korom miatt hamarosan fel kell adnom, még nem jelenti azt, hogy ne lehetnék majd mondjuk az egyetemi úszócsapat tagja, vagy valami. Csak mert már nem tekinthetem az életem szerves részének a szinkrot, nem jelenti azt, hogy a medencétől is teljes mértékben búcsút kell mondanom.
A Columbia az egyetlen a Borostyán Ligában, amelyik sport- és rekreációszervezés szakot indít, így maga a döntés elég egyértelmű is lehetett volna, de csak a biztonság kedvéért, meg mert őszintén kíváncsi vagyok arra, hogy milyen lehet az egyetemi társaság, végül meglátogattam a nyíltnapot. Nyilván az NYU is legalább olyan jó választás lenne, biztosan találnék ott is olyan szakot, amelyiknek ha csak kicsit is, de van köze a sporthoz, vagy közegészséghez, de a Borostyán Liga mégiscsak a Borostyán Liga....
- Ne menjünk veled? - Anya - vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy Margarita, a nagynéném - úgy tette fel a kérdést, mintha nem lettem volna tisztában vele, hogy apa, mármint a nagybátyám nem ér rá. Rettentő nehéz feladat továbbra is úgy gondolnom rájuk, mint a szüleimre. Bár tulajdonképpen sosem szenvedtem hiányt a szeretetükbe, minden alkalommal eszembe jut, hogy valójában nem a szüleim. A bennem zajló küzdelmet pedig ők is megsínylik, mert észreveszik, hogy néha nem tudom hogyan viselkedjek velük.
- Nem kell, elboldogulok. Majd úgyis elmesélek mindent este. - Megrántottam a vállam a nemleges válasz mellé. Biztos voltam benne, hogy nem sokan akadnak majd, akik a szüleik kezét fogva járják be az egyetemet és bevallom őszintén nem akartam határozatlan kiscsibének tűnni, amikor mindig is tisztában voltam a város dinamikájával és tulajdonképpen már azzal az életvitellel is, amit az egyetemisták űznek.
Legszívesebben tulajdonképpen Anával jöttem volna, de eszemben sem volt elrángatni azután, hogy közölte, hogy a színházban van dolga. Örültem neki és tulajdonképpen nagyon büszke voltam rá, amiért végre komolyabban kezdett foglalkozni azzal, amit igazán szeret. Hozzá nagyon illik a színház és szinte elemében van, amikor énekelhet, vagy szerepelhet, a szüleink - a szülei - egyszerűen csak nem tulajdonítanak ennek elég nagy jelentőséget. Pedig egy csupa sport családban igazán különleges, hogy ehhez van tehetsége. Én pedig már így is elég nagy gondot okoztam neki a balesetemmel, amikor gyakorlatilag még csak az egésznek a betanulási fázisában volt és miattam hagyta ki a próbáit. Ha még egyszer bepróbálkozna ilyesmivel miattam, szimplán seggbe rúgnám miatta.
Alig töltök el viszont maximum tíz percet a campuson, végül mégis úgy érzem, hogy lehet jobb ötlet lett volna, ha valakit mégis elrángatok magammal. A gond csak az, hogy nyilván hívhattam volna Jadiet, Milát, Skyet, vagy Jenniet, de egyikük sem azon terület iránt érdeklődik, mint én, szóval csak feleslegesen untattam volna őket azzal, ha mindenhová elrángatom a lányokat. Magamban már épp kezdtem azon füstölögni, hogy miért nincs valamilyen applikáció vagy mellékelt térkép az egyetemhez az egyébként a bejáratoknál osztogatott szórólapokon. Hogy tudnék így bármit is megtalálni? Tanácstalanul néztem körbe, hátha majd valamelyik épület éppenséggel rám kacsint, vagy valamilyen egyéb jelet ad nekem azzal kapcsolatban, hogy oda kellene betérnem... A várt hatás azonban elmaradt, én pedig továbbra is ugyanolyan tanácstalan voltam.
Bizonytalan lépteim topogássá szelídültek, majd gyakorlatilag meg is álltam, amikor enyhe húzást éreztem a kabátom ujján. Meglepett pillantással fordultam - vagy inkább hagytam, hogy odafordítson - a srác felé, aki talán éppen az az illető, akire most szükségem van. - Szia. - Kedves, ugyanakkor egészen diszkrét mosoly formálódik az ajkaimon, miközben felnézek rá. Ha nem tudna segíteni, biztosan nem szólított volna meg - csak mert hajlamosak rá az emberek, hogy szemet hunyjanak az elesettek és segítségre szorulók fölött -, így rögtön ki is halásztam a táskámba nyomott szóróanyagot, amin a különböző szakokkal kapcsolatos programok és a termek voltak felírva.
- Tulajdonképpen.. fogalmam sincs - halkan felnevetek és felé fordítom a papírt, majd a számomra érdekes szak és mellette megjelölt terem leírására bökök. - A Lewisohn termet kellene megtalálnom, de már annak is örülnék, ha magát a megfelelő épületet meg tudnád mutatni... Persze csak ha nem akadály. - teszem hozzá gyorsan, ugyanis eszemben sincs kihasználni a jóindulatát. Már az is elég lenne, ha el tudna igazítani, hogy merre is kellene mennem. Ami persze nem jelentené azt, hogy oda is találok majd. A fenébe, miért nem rángattam magammal Anát?
897 | s.o.s Columbia nyíltnap ~ 200121 2122324058 | outfit


You taste just like sugar
My sugar, I like it, but I shouldn't, so good that I could die - I'm whipping cotton candy clouds with you for days Baby, it's not that bad to crave 'Cause every time you leave, you know I miss your face 'Cause I love you, love you, love you, babe · ·
mind álarcot viselünk
Isabel Marquina
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 Tumblr_inline_pm4x2tNPTI1sjha6p_1280
Columbia nyíltnap ~ 200121 Tumblr_inline_pm6pe4PII71sjha6p_1280
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
No, you can't tame the girl
'Cause she runs her own world So if she wants to party all night You can't tame her
And you can't change her
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 6daa3cd2fa9c21e64631c8d274957c6b05688ad3
This is no coincidence with you and I
Because we better not take advantage In a little close dance, kiss on the mouth
We know how it'll end
★ lakhely ★ :
Upper East Side ⋆ Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 45b0abfeadf2b654940d8ebb0fac22a7231a7851
★ idézet ★ :

- Swear on Chanel.
- I swear!
★ foglalkozás ★ :
Columbia (Business) student ⋆
★ play by ★ :
Sofia Carson ⋆
★ hozzászólások száma ★ :
950
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 0d7239233816536489680c8d406a5ddb6ac415f9
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptyPént. Jan. 31, 2020 8:55 pm


Isabel && Finn
Az életed nem akkor kezdődik, amikor meglátod a fényt. Hanem egy másik pillanatban. Egy találkozással, egy mosollyal, egy zavart kézfogással. Amikor meglátod Őt. Amikor megtalálod.
Tény és való, hogy én magam is szerettem élvezni azt a bizonyos figyelmet, amit általában megkaptam az emberektől. Viszont arra mindig odafigyeltem, hogy csupán visszafogottan, egy kis félmosollyal az arcomon nyugtázzam mindezt ellentétben mondjuk Braylennel, aki folyamatosan szemmel tartotta a társaságát és görcsösen kereste a figyelmüket. Itt jelen esetben mondjuk arra gondolok, hogy ha rá egyel több szempár szegeződött, akkor mindenképpen még jobban kezdett el próbálkozni egy-egy sztori mesélésénél. Érdekesebben, színesebben, határozottabb gesztusokkal folytatta ugyanazt, amit korábban elkezdett, elhúzva a történetszálat, önmagát hypeoltatva. A végén már mindig poénból hátraléptem, hogy véletlenül se vághasson arcon, a túlméretezett karjaival. Ezzel ellentétben én úgy voltam központi figura, hogy az lényegében senkinek sem tűnt fel. Míg Braylen imádta ha minden szempár rászegeződött, és mindez még nagyobb mosolyt csalt az arcára, addig én jóval visszafogotabban élveztem amúgy ugyanezt a szerepet. Gondolok itt mondjuk arra, hogy ha beszélgettünk, általában én álltam középen, a többiek rám figyeltek. Én csak egy visszafogott félmosollyal az arcomon nyugtáztam, hogy imádnak és amúgy gecire menő vagyok, míg a legjobb barátom tökéletesen mindenki tudtára adta, hogy rajta kívül más látványosságot nem tűr meg akkor, ha éppenséggel beszél.
Részben ezért is voltam az egyetemi élet egyik legközpontibb szereplője. Ezért lehettem alig egy év alatt HÖK elnök, amire meglepő módon a lusta barátomat is felkérték, csak ő offolta a dolgot. Braylen sosem tartozott azok közé, aki szeret dolgozni a sikerért, ő inkább csak a lekenyerezés vagy éppenséggel lefizetés híve... Ami nem mondom okos dolog, de vannak helyzetek, amikor a pénz sem segít. Lényegében ezért hátrált ki a feladat alól, illetve adta be nekem a hatalmas nagylelkűségével azt, hogy hát csak nem akarta elvenni előlem a lehetőséget.
Mindenesetre ez egy olyan terület volt, ahol tökéletesen ki tudtam élvezni mások figyelmét, akik hagyták is, hogy irányítsam őket. Én magam pedig kifejezetten szerettem ezt a fontoskodó szerepet, ami miatt a fentebb említett srác gyakran szólít „bossy bitch”-nek... Igazából elég furcsa kapcsolatot ápolok vele, de tény és való, hogy nélküle sosem jutottam volna el eddig, emiatt pedig nagyon titkon hálás is vagyok neki.
Mindenesetre miután sikerült kiharcolnom magunknak egy kis szünetet, nem sokáig tudtam élvezni azt, mert lényegében megjelent egy olyan lány előttem, aki túl tanácstalannak és jó csajnak bizonyult egyszerre... Ez pedig tökéletes kombinációja volt annak, amire jelenleg vágytam. Mivel lényegében egyetlen csaj volt csak itt azok közül akiket fűztem – Jessica, Dee és Leah közül az utóbbi – egyátalán nem éreztem azt, hogy az egyikük elvesztése nagy port kavarna az életemben... Mert mindegyiket csak a saját igényeim kielégítésére tartottam fenn. Lassú, nyugodt léptekkel indultam meg a lány felé. Senkinek sem akartam kimutatni azt, hogy egyáltalán nem célom elveszíteni, mert kifejezetten fosul jött volna ki... Lényegében akárhova mentem volna azzal basztattak volna, ahogyan egy csinos seggű kis latina után futottam, ehhez pedig nem volt hangulatom... És amúgy sem vagyok annyira amatőr, hogy egy ilyennel rontsam el a rólam alkotott képet.
Mivel a lány picike és törékeny volt, lényegében még mielőtt megtehetett volna egyetlen lépést is, én már átszeltem a saját hosszú lábaimmal a közöttünk lévő távolságot így időben sikerült egyetlen mozdulattal meghatároznom azt, hogy maradni fog velem. A hátam mögül hallottam, ahogyan valaki mélyen beszívja a levegőt – mert minden bizonnyal visszatartani tervezte azt – illetve néhányan eleresztettek egy-egy elismerő füttyöt vagy sóhajt a srácok közül. Nem sokkal később rá – tippem szerint a lányok verték szét a kis fuckboyokat mögöttem – tompa puffogást is hallottam, de az egésszel nem foglalkoztam, mert ami velem szemben volt, valahogy érdekesebbnek tűnt a gyerekes reakcióknál. Igyekeztem nem ereszteni a lány sötét tekintetét, és egy barátságos mosollyal szemlélni, hogy lehetőleg a golyóim a helyükön maradhassanak.
- Eléggé eltévedtél – nevettem fel kissé rekedtes hangon – Ahol most vagy... Az nem más mint a mérnöki kar egyik épülete, azon belül is az építészmérnökök számára biztosítanak itt helyet.
Miközben beszéltem, igyekeztem valamennyire elnyomni a saját akcentusom, hogy törzsögyeresnek tűnhessek, de még egy leheletnyit mindig ki lehetett érezni a skandináv gyökereimet abból, ahogy beszéltem. Határozottan hallatszott, hogy nem vagyok idevalósi. A hátam mögött összekulcsolva hajoltam kicsit közelebb hozzá, hogy rendesen szemügyre vehessem a kezében tartott papírt, holott a távolból is tökéletesen ki tudtam olvasni, hogy melyik épületről van szó.
- Hmmm – a szám szélét rágcsálva vettem el tőle végül a kezében szorongatott térképet, nagyon finoman hozzáérve a kézfejéhez – tényleg véletlen volt! – mintha csak szükségem lenne arra, hogy jobban tanulmányozhassam azt... Pedig pontosan tudtam, hogy hol van, mivel Jessica legtöbb órája ott van.
- Srácok be tudjátok fejezni a többit? – fordultam a kisebb csoportosulás felé – Ha valami nem tiszta hívjatok nyugodtan, de van egy tervezetünk arról, hogy hogyan kell kinéznie a teremnek. El kell kísérnem a kishölgyet a terméhez, nehogy eltévedjen.
Ők maguk is tudták, hogy kifejezetten választásuk nincs, így még mielőtt néhány undorító vigyort a srácok megvillanthattak volna, a törékeny kis lánykák maguk előtt tolva toloncolták őket vissza.
- Szóval... Halvány sejtésem van arról, hogy hol lehet – kezdtem bele a szövegelésembe, amikor már eltűntek a szaktársaim – De nem vagyok benne teljesen biztos, mert a napjaim nagy részét itt töltöm. Viszont korábban azt hiszem jártam már ott.
Egyáltalán nem jelentett számomra nehézséget, hogy egy idegen lánnyal megetessem a hülye kis szövegem, így még egy barátságosnak szánt mosolyt is megejtettem felé, ahogy egyet hátraléptem annak érdekében, hogy magam elé engedhessem a keskeny járdán. Mindez pedig mind tudjuk, hogy nem csak az udvariasságról szólt.
- Hányra kell odaérned? – nem mintha számított  volna a dolog, mert igazából terveztem félreirányítani egy kicsit, hogy legalább a nevét kierőszakolhassam belőle. Ahogy két lépést tettem mögötte, szinte azonnal meg is éreztem a telefonom rezgését a zsebemben. Braylen volt. Minden bizonnyal már tudott a kis akciómról.


915 || outfit


Feel more like limbo
hands out my window, chasin' that sunset, that's more my tempo, that’s more my tempo, but this is all that I am, I only show you the best of me, the best of me
mind álarcot viselünk
Finn Kristian Mauseth
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7Js2V
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7dg9I
★ kor ★ :
25
★ elõtörténet ★ :
All that talking really getting on my nerves
You used to hate on me, but now the tables turn, I don't fuck with you, like, when you gonna learn? They try to show me fake love, but that's the type of shit that make me swerve
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72Jou
I'm talking 'bout the money and your bombs, girl
So listen, I'm losing focus every time you speak, girl, submissive, the way that you've been grinding on your teeth, girl, yeah, you're aggressive, the way you throw your body in my arms, girl
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72YHN
★ idézet ★ :
We- the Folk- don't love like you do,' Locke said. 'Perhaps you shouldn't trust me with your heart. I might break it.
- Holly Black, The lost sisters
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNl6G6P
She's high, she lives in the sky, tonight, she's satisfied, rolling back her eyes, but then she starts to cry, everything is turning to black, all in one night, she just went to heaven and back
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNlPCUF
Count up the bands stickin' up, no rubber band is big enough, chain is so heavy, can't pick it up, came with the gang, a myriad, I seen your whip, hilarious, where is my roof? Mysterious, my whip from Fast & Furious, curtains with yellow interior
★ hozzászólások száma ★ :
67
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72bqJ
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptySzomb. Feb. 08, 2020 3:59 pm

Finn & Isabel
Nem mondom, hogy nem görcsöltem mostanában túl sokat azon, hogy döntést kell hoznom a jövőmet illetően és ki kell választanom, hogy melyik egyetemen akarok tovább tanulni. Sokkal egyszerűbb volt azonban ezirányba terelni a gondolataimat és nem foglalkozni minden mással, amin idegeskedhettem volna helyette. Mondjuk a párkapcsolatomon, a szüleimmel való kapcsolatomon, ami sokkal inkább jelenti a nagybátyámmal és nagynénémmel való kapcsolatot. Aztán ott volt még az a tény is, hogy a vér szerinti apám is New York-i és van lehetőségünk megismerni egymást. Arra pedig már nem is akarok kitérni, hogy milyen nehéz volt elmondanom Anának, hogy habár egész életünkben úgy éltünk, mint az ikertestvérek, valójában nem is vagyunk azok. Isteni szerencsének tartom, hogy a környezetemben mindenki viszonylag jól reagált és biztosítottak afelől, hogy mindazok miatt, amik kiderültek a családomról, én még nem lettem más ember.
Ehhez képest az, hogy egy-két egyetemi nyíltnapra ellátogassak, gyakorlatilag gyerekjátéknak tűnt. Tény és való, hogy valamelyest irigyeltem mondjuk Jadie barátnőmet, aki nagyon is tisztában volt vele, hogy mi akar lenni és hogyan akarja elérni. Szívesen kölcsönöztem volna a határozottságából, amiről egyébként azt hittem, hogy eddig bennem is megvan. De talán, ha megfog valamelyik egyetem és sikerül döntésre jutnom azt a bizonyos szakot illetően, akkor minden más is könnyebb lesz. Lépésenként kell helyre tennem az életemet és ezt senki mástól nem várhatom el.
Azt mondják nem gyengeség segítséget kérni, én viszont nem akartam elhinni, hogy született New York-i lányként épp egy egyetemi campus fog kifogni rajtam. Azt persze el kell ismerni, hogy csak azért, mert akad épp elég egyetemista az ismerősi körömben és rendszeresen találkozom is velük egy-egy hétvégi bulin, még nem jelenti azt, hogy úgy fogom ismerni a Columbia campusát, mint a tenyeremet. Sőt, kifejezetten elveszettnek éreztem magam, de már csak azért sem akartam segítségért folyamodni. Végül is, ha felvesznek ide, akkor majd az óráim előtt is állandóan megkérdezek valakit, hogy hova kell pontosan mennem? Szó sem lehet róla!
A makacs elhatározásom ellenére azonban – mégpedig, hogy csak azért sem fogok segítséget kérni – nagyon is szükségem lett volna arra, hogy valaki legalább azt megmondja pontosan hol vagyok, na meg hogy merre kell mennem. Mert már kezdett frusztrálóvá válni, hogy hiába indultam el időben, a végén talán mégis egész nap itt fogok bolyongani az épületek között. Ez a lassan keletkező frusztráció azonban szerencsére nem nyilvánul meg ténylegesen is, mondjuk olyan formában, hogy amikor egy teljesen ismeretlen srác a kabátom ujjánál fogva megállít, nem verem rögtön orrba. Sokkal inkább örülök annak, hogy segítségemre lehet.
- Valahogy éreztem. Ez nem az én napom – nevetem el magamat halkan, majd a hajamba túrok, s néhány tincset a vállam mögé seprek. Oké, hogy öt perccel ezelőtt még kifejezetten nem akartam segítséget kérni senkitől, de ha már gyakorlatilag majdnem az ölembe hullott a segítség, aki ráadásul valószínűleg az egyetem hallgatója és kifejezetten normálisan közli velem, hogy baromira el vagyok tévedve, nincs miért ellenkeznem. – Húú, akkor tényleg nagyon rossz helyen járok. – Sejtelmes mosoly költözik az arcomra, úgy pillantok fel a srácra. Szó sincs róla, hogy bajom lenne az építészmérnökökkel, vagy nagy általánosságban bármilyen mérnökökkel, de nem is kifejezetten vonz ez a pálya. – Eszemben sem lenne mérnöknek jelentkezni. Mármint, ne érts félre, gondolom Te akkor építészmérnök hallgató vagy… Velem csak rosszul járna a kar. – Miközben magyarázok, finoman gesztikulálok a szabad kezemmel, habár fele olyan intenzitással sem teszem a dolgot, mint azt családi körben, otthon tenném. Amikor befejezem, finoman beharapom az alsó ajkam sarkát és a srácról a kettőnk között tartott nyomtatványra siklik a pillantásom, mintha csak azért, mert a terepen ismerős ember mellett állok, hirtelen meg tudnám én magam is fejteni a térképet.
Készségesen nyújtom át neki a kezemben tartott papírt, a hirtelen érintésétől viszont annak hála, hogy teljesen ismeretlen srácról van szó, valamelyest zavarba jövök, gyors pillantást vetek az arcára, majd el is kapom onnan azt. Biztosan véletlen volt. – Az sem baj, ha nem lesz meg… - Mi a fene, miért ne lenne baj, ha nem tudja megmondani hol az épület? Nyilván nem várható el tőle, hogy kívülről tudja az ilyesmit, de azért mikor lettem ilyen engedékeny másokkal szemben? Igyekszem elnyomni egy mosolyt, amikor néhány szót intéz a társaságához, csak mert a ’kishölgy’ megnevezés sem mindennapos számomra. De végül arra jutok, hogy rendes tőle, amiért még elkísérni is hajlandó.
- Akkor máris többet tudsz, mint én. – Jegyzem meg könnyedén, már-már kihívó pillantást vetve rá, enyhén megugró szemöldökökkel. Jót nevetnék rajta, ha végül még az ő segítsége sem lenne elég, de tény, hogy így ketten már több helyismerettel rendelkezünk a campuson, mint én egyedül tettem. Különben is, ahogy mondani szokták, a részvétel a fontos, Ő pedig legalább segített nekem – még ha nem is kifejezetten kértem.
Apró bólintással nyugtáztam, hogy merre kell indulnunk és teszek is néhány lépést előtte, csak hogy ne egyhelyben toporogjunk. A kérdésére hátra pillantok, úgy válaszolok: - Fél tíztől van regisztráció, de csak tíztől kezdődik az egész. Akiket kérdeztem erről, azt mondták még csúszhat is az egész. – Persze a korábbi évek tapasztalatai nem feltétlenül lesznek érvényesek az idei nyíltnapra is, mert ez a késés is biztosan olyasmi, amin a kar vezetése egyébként igyekszik javítani. Az idő nagyon drága mulatság és hiába van szó egy csapat gimnazistáról, meg néhány lelkes tanárról, akik ezt a napot arra szánták, hogy minket tájékoztassanak, de biztosan van elég dolguk ezen kívül is.
- Gondolom nem feltétlenül összehasonlítható a két szak, de szeretsz ide járni? – Teljesen ártatlannak szánom a kérdést, kíváncsi pillantásom az arcára függesztem, amikor mellém ér a járda kiszélesedő részén. Ki mást is kérdeznék ilyesmiről, ha nem egy Columbiás hallgatót?
907 | s.o.s Columbia nyíltnap ~ 200121 2122324058 | outfit


You taste just like sugar
My sugar, I like it, but I shouldn't, so good that I could die - I'm whipping cotton candy clouds with you for days Baby, it's not that bad to crave 'Cause every time you leave, you know I miss your face 'Cause I love you, love you, love you, babe · ·
mind álarcot viselünk
Isabel Marquina
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 Tumblr_inline_pm4x2tNPTI1sjha6p_1280
Columbia nyíltnap ~ 200121 Tumblr_inline_pm6pe4PII71sjha6p_1280
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
No, you can't tame the girl
'Cause she runs her own world So if she wants to party all night You can't tame her
And you can't change her
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 6daa3cd2fa9c21e64631c8d274957c6b05688ad3
This is no coincidence with you and I
Because we better not take advantage In a little close dance, kiss on the mouth
We know how it'll end
★ lakhely ★ :
Upper East Side ⋆ Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 45b0abfeadf2b654940d8ebb0fac22a7231a7851
★ idézet ★ :

- Swear on Chanel.
- I swear!
★ foglalkozás ★ :
Columbia (Business) student ⋆
★ play by ★ :
Sofia Carson ⋆
★ hozzászólások száma ★ :
950
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 0d7239233816536489680c8d406a5ddb6ac415f9
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptyHétf. Márc. 02, 2020 12:15 pm


Isabel && Finn
Az életed nem akkor kezdődik, amikor meglátod a fényt. Hanem egy másik pillanatban. Egy találkozással, egy mosollyal, egy zavart kézfogással. Amikor meglátod Őt. Amikor megtalálod.
Pontosan tudom, hogy milyen teljesen újnak lenni egy idegen városban, egy borostyánligás egyetemen. Hogy mennyire ijesztő, hogy ekkora a hely, hogy több épülettel operál, a város különböző pontjain. Mindig határozott és laza srácnak írtak le az emberek, most viszont mégis olyan voltam, mint aki teljes mértékben retteg a kihívásoktól... Mert számomra ismeretlen volt a tömeg fogalma, és bár jártam már világvárosokban korábban is, odaköltözni teljesen más.
Oslo talán nagynak tűnik Stavangerhez képest, de sokkal parkosabban van beépítve, sokkal természetesebb New Yorknál. Az emberek nem hömbölögnek az utcákon, a metrók nincsenek tele, és a legtöbb házból látni lehet a tengert, ha olyan a fekvése. Általában nincs tikkasztó meleg, és ha már 20-25 fokot elér az időjárás, az egészen jó időnek számít. Lényegében számomra Oslo már nagyváros volt, mivel Stavangerben lényegesen kevesebben laktak... Meg alapvetően Norvégia nem a túlnépesedésről híres.
Ennek részben oka a magas életszínvonalunk és az, hogy a többi európai árfolyamhoz képest sok minden nagyon drága nálunk. Éppen ezért kevés alkoholt fogyasztunk, a legtöbb norvég diáknak nincsen autója – de még a felnőtteknek sem – mert nagyon drága a benzin. Ellenben sok más európai állammal szemben nálunk a felsőoktatás teljesen ingyenes. Illetve igaz ránk az is, hogy az állam nagy része jól él. Tehát nem kifejezetten voltak szegény ismerőseim, mivel munkából sosincs hiány és viszonylag normális.
fizetéssel operál minden egyes hely.
New York ehhez képest nekem túl vad és rendezetlen volt... Viszont kis időn belül sikerült megszokni, és mivel nekem is volt segítségem, én magam is éreztem szándékot magamban afelé, hogy terelgessem egy kicsit az eltévelyedett diákokat. Gondolok itt mondjuk most az előttem álló lányra, aki határozottan ide jött és egyáltalán nem találja a helyét. Az pedig csak még egy lapáttal tett rá a dologra, hogy lényegében nem tudtam – és nem is akartam – letagadni a tényt, hogy mennyire szép az a bizonyos lány. Ez pedig elég volt nekem ahhoz, hogy legalább egy jó kis menet vagy névváltás reményében odalépjek hozzá.
- Hát nagyon rossz helyen jársz igen – bólintottam egyet arra amit mondott. Az előző megjegyzésére nem válaszoltam semmit, csak vigyorogva megvontam a vállam. Én pont az ellenkezőjét gondoltam a dologról. A mai igenis az én napom, ó de még mennyire! – Kivéve, ha nem vagy kíváncsi arra, hogy pontosan miért jó megtanulnod kiszámolni egyes épületek belmagasságát, és mennyire magas szintű az építészmérnöki kar képzése. Ha nem érdekelnek a statisztikák arról, hogy milyen helyeken dolgoznak az itt végzettek és mekkora eséllyel tudtak elhelyezkedni.
Az egészet kissé gunyorosan mondtam, mert tisztában voltam vele, hogy valószínűleg azért reagált így, mert sokat nem konyít az építészethez és nem itt akarja kiélni az álmait. Ezzel pedig alapvetően semmi baj nincs. A miénk határozottan egy azon szakok közül, ahova akkor kell jönnie az embernek, ha nem csak érdeklődése, hanem némi tehetsége, kreativitása, és affinitása is van a szakhoz. Tehát nem árt az, ha valaki egyszerre rendelkezik némi művészi hajlammal – azaz tud rajzolni – és jó a reál tárgyak mindegyikéből, mivel elég sok számolást kell végeznünk. Hibalehetőség nem játszik, mert ha összedől a ház, akkor emberek halhatnak meg. Ez egy ilyen szakma, ezt el kell fogadni. Lehet vele flancolni az tuti, de nem biztos, hogy megéri.
- Áh, szóval most degradálod a mérnököket? – húztam csúfondáros vigyorra az ajkaimat – Mi lesz most velem? Tudod, a kedvenc elfoglaltságom bölcsész versus reál szak vitát lefolytatni.
Nem mintha ténylegesen biztos lettem volna abban, hogy ő maga a btk sorait erősíti majd... De nem tehetek róla, én is azok a faszfejek közé tartoztam, aki minden más szak papírját egyszerűen vécépapírnak vagy ingyen diplomának hívja.
A szemem sarkából észrevettem azt, hogy egy sikerült zavarba hoznom a lányt, ahogyan a korábbi ajakharapdálása sem kerülte el a figyelmem, viszont egyikre sem akartam reagálni. Ha most nekiállok vigyorogni, azzal megveregetem a saját vállam, és egyelőre az a célom, hogy minél több időt töltsek vele nem pedig az, hogy szinte azonnal lepattintsam magamról. Pont ezért is szegeztem mereven a térképre a tekintetem anélkül, hogy különösebb figyelmet fordítottam volna arra. Pontosan tudtam, hogy melyik teremről beszél, és az hol található... Erről meg neki nem kell tudnia.
Viszont a következő megjegyzésénél nem bírtam ki, ténylegesen elvigyorodtam. Nyilvánvalóan azért van itt, hogy meghallgassa a felvételivel kapcsolatos tájékoztatókat, bár az általánosról lehetséges, hogy már le is csúszott. Tehát így az egész dolog elég viccesen jött ki.
- Ha az sem baj, ha nem lesz meg – ismételtem meg a szavait, ahogyan vidám tekintettel pillantottam rá – Akkor szerintem akár maradhatnál is, hogy befejezzük a bölcsész versus reál szak vitát. Szerintem nem sok kérdésed maradna az előadásunk végére.
Persze ettől függetlenül amint zöld utat kaptam a többiektől, elindultam a lánnyal az oldalamon igazából az épület felé, csak éppenséggel az utcát nem terveztem levágni, hogy hamarabb odaérjünk. Neki egyelőre nem kell arról tudnia, hogy milyen irányba haladunk jelenleg.
- Nem olyan gáz, ha lecsúszod a regisztrációt – jegyeztem meg – Elbukod az igazolásod a suliba, de nem probléma, mivel például mi tudunk adni soron kívül neked. Azt pedig senki nem fogja leellenőrizni, hogy melyik szak nyíltnapját tekintetted meg.
Mivel csak a neveket kellett ráírni a már kinyomtatott papírokra, lényegében egyáltalán nem fog gondot jelenteni az egyiket még egyszer befénymásolni, lepecsételni, aztán pedig ráírni plusz egy nevet. Ezt az egészet persze csak azért csinálom, hogy némi szimpátiát kiváltsak belőle, semmi egyéb oka nincs a dolognak.
- Én egy kicsit speciális eset vagyok – jegyeztem meg, miközben zsebrevágtam a kezeimet – Mert egyáltalán nem volt tervben a Columbia nekem. Kanadába akartam menni ugyanennek a szaknak a képzését, csak majdnem kicsúsztam a jelentkezési határidőből, ezért rosszul jelöltem be a sorrendet és ide vettek fel először. Átkéretni pedig már nem tudtam volna magam abban az időszakban. Gondolom eléggé feltűnt, hogy nem vagyok idevalósi.
Csak egy pillantást vetettem rá, miközben ezt mondtam. Lényegében még mindig volt valamennyi a skandináv akcentusomból, illetve jellemzően kevertem a germán kifejezéseket az angol szavakkal, bár ez már egyre ritkábban fordult elő.
- Ami a diákéletet illeti... Egy éve én vagyok a HÖK elnöke, így igyekszem mindent megtenni azért, hogy a karomon jól érezzék magukat az embereket. Ennek hála a mérnökire járó diákoknak van a legtöbb tematikus buli rendezve, illetve a gólyatáborunk is elég kreatív ötletekre épül, viszont szeretettel várunk mindenkit ezekre a partikra.
Enyhe célzás... De a kérdésére válaszoltam lényegében. Hirtelen meg is vetettem a lábam amikor az utca végén megpillantottam a kereszteződést, ahol lényegében le kéne fordulnunk, hogy irányba állhassunk. Most el kéne irányítanom teljesen másfelé?
- Egyébként... – fordultam a lány felé, miközben a jobb kezemet kivettem a zsebemből és felé nyújtottam – Finn Kristian Mauseth. Választhatsz a három közül egyet lényegében, mindegyikre hallgatok, mint az engedelmes kiskutyák.


1 074 || outfit


Feel more like limbo
hands out my window, chasin' that sunset, that's more my tempo, that’s more my tempo, but this is all that I am, I only show you the best of me, the best of me
mind álarcot viselünk
Finn Kristian Mauseth
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7Js2V
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7dg9I
★ kor ★ :
25
★ elõtörténet ★ :
All that talking really getting on my nerves
You used to hate on me, but now the tables turn, I don't fuck with you, like, when you gonna learn? They try to show me fake love, but that's the type of shit that make me swerve
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72Jou
I'm talking 'bout the money and your bombs, girl
So listen, I'm losing focus every time you speak, girl, submissive, the way that you've been grinding on your teeth, girl, yeah, you're aggressive, the way you throw your body in my arms, girl
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72YHN
★ idézet ★ :
We- the Folk- don't love like you do,' Locke said. 'Perhaps you shouldn't trust me with your heart. I might break it.
- Holly Black, The lost sisters
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNl6G6P
She's high, she lives in the sky, tonight, she's satisfied, rolling back her eyes, but then she starts to cry, everything is turning to black, all in one night, she just went to heaven and back
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNlPCUF
Count up the bands stickin' up, no rubber band is big enough, chain is so heavy, can't pick it up, came with the gang, a myriad, I seen your whip, hilarious, where is my roof? Mysterious, my whip from Fast & Furious, curtains with yellow interior
★ hozzászólások száma ★ :
67
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72bqJ
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptyKedd Márc. 17, 2020 12:25 am

Finn & Isabel
Maga a nyílt nap azt hiszem tulajdonképpen nem csak arról szól, hogy a felvételiző diákok megismerkedjenek az egyetemmel és az adott szak oktatóival, vagy a tananyaggal, amibe majd a későbbiekben mélyebben is bele kell ásniuk magukat. Javarészt remek lehetőség ez arra is, hogy a potenciális, vagy leendő csoporttársakat is felmérje az ember és megismerhesse azokat, akikkel később együtt lóghat. Az a helyzet, hogy valamilyen szinten az utóbbi meg is nyugtatott valamelyest. Sosem volt különösebb baj az önbizalmammal, de még csak azt sem igazán éreztem, hogy ez ne lenne nekem való, vagy éppenséggel el kell rángatnom valakit, hogy ne teljesen egyedül kelljen bolyonganom a Columbián. Igenis szeretnék egyetemre járni és nagyon is tisztában vagyok vele, hogy a boldogulásomhoz szükség van arra, hogy legalábbis minimálisan értsek valamihez a sporton kívül. Választhattam volna okosabban is, amikor kiskoromban el kellett döntenem, hogy mibe is akarok belekezdeni. Apámmal, azaz Joaquínnal ellentétben azonban valahogy soha nem vonzott különösebben a teniszpálya, habár neki köszönhetően nem vagyok olyan gyalázatosan tehetségtelen abban a sportban sem. Nekem valahogy mindig is jobban tetszett, ha medencében lehetek. Innen a szinkronúszás.
Ami tulajdonképpen nagyon is csalóka sportág, valószínűleg épp abból az okból fakadóan, hogy a többi versenyszerűen űzött sporthoz képest a lányok ebben a stílusban nagyon hamar „öregnek” számítanak. Jobbára országszerte nincs olyan egyetemi program, ami kifejezetten szinkronúszókat karolna fel. Helyette nagyon megy a futball, a kosárlabda, a baseball, a röplabda, de még az úszócsapatok is jellemzően fontosnak számítanak. Közel sincs megfelelő alkatom a kézilabdához – amit egyébként is kifejezetten barbár sportnak tartok, függetlenül attól, hogy épp női vagy férfi csapatról van szó. Nekem túl agresszív. A labdajátékok pedig… Nos, a teniszhez hasonlóan egyik sem vonz különösebben. Persze, nem vetek meg mondjuk egy jó meccs erejéig egy kis strand röplabdát, vagy a család gyerek tagjaival valami sosem látott formában és szabályokkal játszott focit a hátsókertben azokon az alkalmakon, amikor összegyűlik a család valamelyik nagyszülőnél – a család idősebb férfitagjai ugyanis jellemzően a nemzeti válogatottat megszégyenítő elhivatottsággal vetik bele magukat a játékba, amikor eléggé felspanolják magukat hozzá, hogy ne tunyuljanak el a kiadós étkezés után. Ilyenkor egy olyan alkatú lány, mint én, még a kispadra sem kerülne, nem hogy magába a csapatba.
Talán idővel az egyetemen is meg kellene próbálkoznom az úszással, habár ahhoz nyáron el kellene kezdenem egy teljesen új edzésprogramot, mint amit eddig követtem. Na meg persze előbb az is kellene hozzá, hogy felvegyenek az egyetemre, vagy hogy egyáltalán sikerüljön megtalálnom magát a helyet, ahol a sport és rekreációszervezés szakról adnak bővebb tájékoztatást.
- Magát a campust sosem jártam még be. Talán valamelyik diákszövetség kollégiumában voltam már, de csak az egyik NYU-sban vagyok biztos. - Ötletem sincs pontosan miért mesélgetek éppen neki ilyesmit, amikor egyáltalán nem ismerjük egymást, de nem véletlenül mondják a latinokra, hogy szeretnek beszélni. Sokat és hangosan. Utóbbi rám sosem volt jellemző, kivéve családi körben, jellemzően figyelek is rá, hogy a barátnőim társaságában se hangoskodjak annyira, mint otthon tenném. - Háát... - elhúzom a számat, s látványosan próbálom kifejezésre juttatni felé a mimikámmal is, hogy én bizony nem mozgok otthonosan abban a világban, amit épp az imént vázolt fel előttem. - Semmi bajom azokkal a dolgokkal, amiket felsoroltál, de ha már más miatt jöttem ide ma, akkor illene minimális infót összeszednem arról. - Megengedek magamnak egy széles mosolyt, amiben megmutatkozik az egyébként hirtelen megtalált jókedvem.
- Szó sincs róla! - Enyhe felháborodást is érezni a hangomból, habár sokkal inkább játékosan szól neki a riposzt, mint hogy ténylegesen megharagudjak rá, amiért kiforgatja a szavaimat. Sőt, mi több, kifejezetten szórakoztat. - Tudod, nem veled van a baj, hanem velem - jegyzem meg nevetve, miközben már-már kihívó pillantást vetek rá, finoman megemelve az egyik szemöldökömet is. - Biztosan értesz is ahhoz, amit tanulsz, de meghagynom a szakmádat neked. Ráadásul technikailag egy oldalon állunk, mert a GTK is főleg a reál tárgyakat tolja. - Minimálisan elégedettnek érzem magamat, tekintve, hogy úgy érzem valamilyen szinten sikerült a saját fegyverével legyőznöm őt és úgy forgatni a szavait, hogy az az én előnyömre szóljon.
Összességében csak arra számítottam, hogy megkérdezi melyik szak után érdeklődöm, aztán ha esetleg tud segíteni és éppenséggel tudja azt is, hogy melyik terembe kell mennem - már csak azért is, mert ő hallgatóként jobban ismeri a terepet, mint én szimpla gimnazistaként... És tulajdonképpen egy irányon, na meg nagy vonalakban felvázolt útiterven kívül azt hiszem nem is vártam tőle többet.
- Úgysem tudnátok meggyőzni róla, hogy álljak át a sötét oldalra. - Olyan magabiztosan jelentem ezt ki, mintha valóban minden tekintetben megingathatatlan lennék az életben, holott sokszor azt sem tudom eldönteni mit egyek reggelire, vagy éppenséggel narancs vagy ananászlevet válasszak. - Szóval inkább úgy értettem, hogy ha nem tudsz segíteni, majd megkérdezek mást.. - finoman megvonom a vállaimat, miközben édes, finom mosoly költözik az ajkaimra. Eszemben sincs magyarázkodni neki, inkább csak tisztázni szeretném a helyzetet azzal kapcsolatban, hogy tud-e végül is segíteni, vagy nem. Nagyon is úgy tűnik azonban, hogy nem maradok idegenvezető nélkül és egy zavaros magyarázat helyett társaságot is kapok magam mellé, amíg megtaláljuk a termet.
- Ez kedves tőled, köszönöm. - A mosolyom ezúttal még szélesebbre húzódik, mert őszintén meglep ez a kedvesség. Előbb a személyes kíséret - holott szimplán lehet, hogy csak osztja azt az alaptalan nőkkel szemben kialakult sztereotípiát, hogy képtelenek vagyunk helyesen tájékozódni -, most meg az, hogy még az igazolásomat is elintézné nekem... Még a végén tényleg nagyon megtetszik a Columbia.
- Igen, érezni, hogy nem az angol az anyanyelved. - Finoman bólintok, s gyorsan ráharapok a nyelvemre, mielőtt még azt is megosztanám vele, hogy a még érthető kategóriába sorolható, kellemes akcentusa kifejezetten szexi. Sokkal inkább azon kellene járnia az agyamnak, hogy ne késsem le se a regisztrációt, sem pedig magát a szak bemutatóját, de sajnos nehezen parancsolhatok az agyamnak ilyen helyzetben. - Gondolom elég kellemetlen volt, hogy nem az az egyetem került előre, amit szerettél volna. De megbántad azóta, hogy itt maradtál? - kérdő pillantásom az arca helyett most a campuson jár végig.
- Tematikus bulik? - Elnevetem magam. - Például? - Nyilván nem feltétlenül a buliknak kellene fő szempontnak számítani a döntés meghozatalában, másrészt meg biztosan a többi egyetemen sincs ez nagyon másképp... De mégis fontosnak tartom, hogy erre is rákérdezzek, mert már a gimi alatt sem voltam az a típusú lány, aki megült két hétig a fenekén.
Már épp rá akarok kérdezni, hogy mivel jár pontosan a HÖK elnökség és hogy meséljen még valamit, mivel egy HÖK elnöknek nyilvánvalóan tudnia kell eladni az egyetemét, hogy meggyőzze a kis gólyákat arról, hogy a Columbiát válasszák, hogy aztán a felvételi eljárások során az egyetem is kiválaszthassa őket... De hirtelen megáll, én pedig követem a példáját, s fürkészve tekintek rá, végül elmosolyodom, s az övébe csúsztatom a saját kezemet, hogy egy kézfogás erejéig megszorítsam azt. - Rendben, Finn Kristian Mauseth. - Mosolyogva pillantok fel rá, míg kezet fogunk, majd nevetve húzom ki a kezemet az övéből, s futólag magamra bökök, míg válaszolok: - Én Isa vagyok.
1130 | s.o.s Columbia nyíltnap ~ 200121 2122324058 | outfit


You taste just like sugar
My sugar, I like it, but I shouldn't, so good that I could die - I'm whipping cotton candy clouds with you for days Baby, it's not that bad to crave 'Cause every time you leave, you know I miss your face 'Cause I love you, love you, love you, babe · ·
mind álarcot viselünk
Isabel Marquina
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 Tumblr_inline_pm4x2tNPTI1sjha6p_1280
Columbia nyíltnap ~ 200121 Tumblr_inline_pm6pe4PII71sjha6p_1280
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
No, you can't tame the girl
'Cause she runs her own world So if she wants to party all night You can't tame her
And you can't change her
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 6daa3cd2fa9c21e64631c8d274957c6b05688ad3
This is no coincidence with you and I
Because we better not take advantage In a little close dance, kiss on the mouth
We know how it'll end
★ lakhely ★ :
Upper East Side ⋆ Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 45b0abfeadf2b654940d8ebb0fac22a7231a7851
★ idézet ★ :

- Swear on Chanel.
- I swear!
★ foglalkozás ★ :
Columbia (Business) student ⋆
★ play by ★ :
Sofia Carson ⋆
★ hozzászólások száma ★ :
950
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 0d7239233816536489680c8d406a5ddb6ac415f9
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptyCsüt. Május 14, 2020 10:17 am


Isabel && Finn
Az életed nem akkor kezdődik, amikor meglátod a fényt. Hanem egy másik pillanatban. Egy találkozással, egy mosollyal, egy zavart kézfogással. Amikor meglátod Őt. Amikor megtalálod.
A magam részéről voltam már az egyetem előtt is Amerikában. Tény és való, hogy Norvégiában sem él mindenki magas életszínvonalon és a legtöbb ilyen ember Osloból származik, de mi valahol szerencsésnek számítunk. Nem mondom azt, hogy gazdagságban megközelítenénk Braylen életét, de nem volt tabu az európai vagy esetlegesen tengerentúli nyaralás a részünkről. Ennek hála már nem egyszer eljutottam erre a kontinensre is. Mondanom sem kell, hogy nyaralás szempontjából élveztem a dolgot, de sosem hittem volna, hogy életvitel szerűen én képes lennék arra, hogy New Yorkban kössek ki végül. Ami azt illeti, Toronto is nagyon nyüzsgőnek tűnt tekintve, hogy mi nagyjából élhetünk annyian egész Norvégiában, mint egy közepes mértetű amerikai városban az emberek. Pont ezért az indulásom kvázi elképzelhetetlen lett volna Braylen nélkül, de még így sem voltam benne biztos, hogy jól döntöttem, amikor belementem abba, hogy mi barátok legyünk. Ez valahol faszság, mivel elég hasonló a természetünk, a szóhasználatunk, meg alapvetően elég jól el tudjuk ütni az időt, de arról nem volt szó, hogy a ribancává avanzsálódok majd. Nagyon sokan voltak végül, akik be akartak szállni a barátságunkba, de ezt lényegében mi sosem hagytuk. Megvoltak a magunk kis körei egymáson kívül, viszont határozottan szakításhoz vezetett volna az, ha a másik előtt barátkozunk feltűnően másokkal. Természetesen voltak közös barátaink, de ők nem olyanok voltak, mint mi egymásnak. Ezt pedig mind a ketten tudtuk. Viszont a magam részéről nem vagyok benne biztos, hogy jól kezeltem volna, ha valaki más miatt egyszerűen csak dob, pedig ez is benne volt a pakliban. Hamar megunja a dolgokat és kész csoda, hogy a mi barátságunk még nem jutott ilyen sorsra.
- Akkor az első heted nem lesz majd túl kellemes – sóhajtottam fel halkan – Főleg ha a koliba is tervezel beköltözni. Annyi hely van, hogy az egyik barátom barátnője is kapott helyet magának. Viszont túl sok az épület, túl sok a folyosó... Igaz ez a campusra meg a kollégiumra is.
Ha nem szorultam volna rá akkor tuti kiveszek egy lakást. Lényegében gondolkoztam ezen elég sokáig, de aztán hamar rájöttem, hogy felesleges, mert az első héten hivatalos lettem egy buliba, azóta pedig már én vagyok ezeknek a fő szervezője. Az pedig, hogy a szőkeség Braylen barátnőjének számít-e... Nos határozottan nem igaz. Viszont egy kicsit élveztem, hogy talán elindíthatok egyfajta pletykát a srácról, akit határozottan mániákusnak tartottam ha arról a csajról votl szó. Én már rég hagytam volna a picsába, mert nem szeretem megnehezíteni a saját életemet. Bray mondjuk leginkább azt élvezi ha ugyanezt teheti másokkal. Képes azon röhögni, hogy minden alkalommal ki van kosarazva, mert túlságosan is tisztában van önmagával.
- Akkor te meg fogod úszni a bölcsész versus reál tárgyas szakok szócsatáit – vigyorodtam el – Üdv a jó oldalon.
Persze az egész csak parasztvakítás volt. Az, hogy nem tartottuk hasznosnak a humán tudományokat nem volt egyenlő azzal, hogy utáltuk azokat a hallgatókat, akik ilyesmikkel ütötték el az idejüket. Egyszerűen csak részegen – mondjuk józanul is – szeretjük húzni az agyukat. A magam részéről pedig tényleg hülyeségnek tartom egyetemi szinten tanulni mondjuk a nyelvet vagy az irodalmat. Alapvetően a munkapiacon már olyan elvárások vannak, hogy én magam is gondolkozom azon, hogy egy kínai nyelvkurzusra beíratkozom, vagy jobb esetben megkérem Braylent, hogy tanítson nekem keleti nyelveket. Valószínűleg ezen tudások nélkül is el tudnék helyezkedni, de ha sok felesleges hülyeség van az önéletrajzomban, ami jól néz ki, akkor jobb helyekre lesznek esélyeim. Tekintve, hogy norvég származású vagyok, az anyanyelvem kiesik, az pedig, hogy konyítok valamennyire a dánhoz, a svédhez, a némethez, illetve a hollandhoz lényegében semmit sem jelent. Sok a germán kifejezés mindegyik nyelvben, és egy nyelvcsaládba tartozik az összes északi térség.
- Dehogynem tudok! – jelentettem ki végül, aztán a vállamat vonogatva kezdtem el egy kicsit fényezni magam – a mérnökinek a HÖK elnökeként rengeteget kell tárgyalnom a többi kar vezetőivel, tehát valamennyire ismerem a járást.
Azt mondjuk inkább nem tettem hozzá, hogy az ő épületében van egy lány, akinek szebb dereka van mindenki másnál és lényegében azért jártam át minden alkalommal oda, hogy megcsodálhassam azt. Már nem csak a derekára gondolok, hanem alapvetően csak gyönyörködni akartam a csodás homokórában, amit a természet adott neki. És lényegében nagyon azon voltam, hogy ruha nélkül is megtekinthessem a testét.
- Alapvetően azt hiszem nem – adtam végül egy kicsit sem diplomatikus választ a kérdésére – A legjobb barátom egy elitista faszfej, aki alibizik a szakon. Én azért szeretnék lediplomázni, de nagyon sok tervező munkánk az nem egyéni, ő pedig megsértődne, ha nem együtt csinálnánk. Tehát azon kívül, hogy más helyett is én fogok lediplomázni, lényegében tetszik a hely. Jó fejek az emberek és könnyen befogadnak másokat.
Azt már inkább nem tettem hozzá, hogy Braylen minden bizonnyal azt vágná a fejemhez, hogy megcsaltam őt, ha ilyen helyzet állna fenn. Mivel még mindig kihívásként tekintek a csajra, lényegében nem akarom, hogy esetlegesen melegnek nézzen. Majd ha idejön úgyis elterjednek a pletykák arról, hogy gyanúsan egyszerre érkezünk az említett sráccal az órákra, meg lényegében egymásra vagyunk ragadva, legalábbis mások szerint. Mivel az egyetemen nagyrészt együtt töltjük az időnket, sokan azt hiszik, hogy az életben se nagyon tudunk leszállni a másikról.
- Neked van valami barátnőd, aki szeretne ide jönni? – nem volt mögötte hátsószándék, csak tényleg érdekelt, hogy mennyire érkezik egyedül. Mert ha ez így van, akkor kénytelen leszek úriember módjára felkarolni. Nekünk reál szakosoknak össze kell tartani. Mivel még nem hallotta rólam a pletykákat, lényegében bármiféle képet kialakíthatok magamról a fejében, amit később könnyűszerrel fenn tudok majd tartani. Alapvetően egyenes és őszinte ember vagyok, de könnyen a lányok arcába hazudom, hogy nem olyan vagyok, mint ahogy beszélnek rólam. Ebben pedig minimális igazságtartalom van is, tehát lényegében csak a saját malmomra hajtom a vizet.
- Ha elmondanám, meg kéne öljelek – mosolyodtam el végül – Nem lőhetem le őket, mert meglepetésnek szánom a legtöbbet. De sokat dolgozunk azon, hogy jó legyen a diákélet.
Nem csak egy-egy karon belül, hanem alapvetően a Columbia hírnevét akarjuk örökíteni azzal, hogy össze tudunk dolgozni a bölcsészekkel is ha úgy van. Például nyárra is terveztünk egy color partyt az egész egyetem számára, már bőven gyűjtjük mindannyian a pénzt rá a Columbiás pulcsik értékesítésével, illetve a bulik jegyárának fennmaradó összegét is egy nagy kültéri helyszín kibérlésére tesszük félre a legtöbben.
- Ha meg akarod tapasztalni a dolgot, akkor talán lesz pár eladó jegyem a következő ilyenbe. De csak tippelek – vontam meg a vállam egy csibészes mosoly kíséretében. Én aztán nem fogok erőltetni semmit, annyira pedig senki sem jó csaj, hogy az üzleti dolgokat a háttérbe szorítsam. Lényegében az igazolás más most. Valahogy el kell hitetnem vele, hogy én aztán világi jóarc srác vagyok annak érdekében, hogy végül a mi statisztikáinkat erősítse majd.
- Örülök a találkozásnak Isa – vetettem rá egy átható pillantást, aztán az épület felé intettem a fejemmel a túloldalon – Plot twist: nem ez lesz az, ami neked kell. Még egy kicsit messze vagyunk.
Több épülete is volt ebben a térségben a Columbiának, ezért is indultam meg a lépteimet az övéihez igazítva. Mindenesetre minimum elvártam, hogy értékelje a segítő szándékot, mert ha esetlegesen legközelebb jön, akkor tudni fogja, hogy ez megint nem az ő helye lesz.
- Itt tuti nem lesznek óráid, ha reálos vagy – jelentettem ki végül – De az infós matekos dolgok a mi épületünkben vannak, tehát valószínűleg még fogunk párszor találkozni.
Aminek én lehet a kelleténél kicsit jobban örültem, de igyekeztem mindezt elrejteni a hangomból. Amúgy sem vagyok egy túl buzgómócsing típusú srác, viszont tény és való, hogy nem sok olyan csaj van nálunk, akire két pillantásnál érdemes többet szánni. Valamiért azok, akik nekün tetszenek mind bölcsészek és bármennyire is bullyingoljuk őket, valahol mégis rájuk vágyunk. Ettől szép ez az egész kapcsolat.
- Van még valamilyen kérdésed, amit feltennél egy belsős embernek? Talán ez a legjobb alkalmad rá – mondtam neki egy talán kicsit rosszfiús mosollyal az arcomon, ellenben a hangom lágy volt. Valószínűleg a mai nap folyamán még egy hatalmas pofon gazdája leszek majd, mert nem létezik, hogy egy ilyen csajnak nincsen pasija. Mivel még nem vált vérbeli egyetemistává, aki bulizni akar és inkább független maradna, lényegében simán lehet párkapcsolata. Ettől függetlenül viszont én kifejezetten élveztem játszani a tűzzel.



1 323 || outfit


Feel more like limbo
hands out my window, chasin' that sunset, that's more my tempo, that’s more my tempo, but this is all that I am, I only show you the best of me, the best of me
mind álarcot viselünk
Finn Kristian Mauseth
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7Js2V
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7dg9I
★ kor ★ :
25
★ elõtörténet ★ :
All that talking really getting on my nerves
You used to hate on me, but now the tables turn, I don't fuck with you, like, when you gonna learn? They try to show me fake love, but that's the type of shit that make me swerve
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72Jou
I'm talking 'bout the money and your bombs, girl
So listen, I'm losing focus every time you speak, girl, submissive, the way that you've been grinding on your teeth, girl, yeah, you're aggressive, the way you throw your body in my arms, girl
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72YHN
★ idézet ★ :
We- the Folk- don't love like you do,' Locke said. 'Perhaps you shouldn't trust me with your heart. I might break it.
- Holly Black, The lost sisters
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNl6G6P
She's high, she lives in the sky, tonight, she's satisfied, rolling back her eyes, but then she starts to cry, everything is turning to black, all in one night, she just went to heaven and back
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNlPCUF
Count up the bands stickin' up, no rubber band is big enough, chain is so heavy, can't pick it up, came with the gang, a myriad, I seen your whip, hilarious, where is my roof? Mysterious, my whip from Fast & Furious, curtains with yellow interior
★ hozzászólások száma ★ :
67
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72bqJ
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptyHétf. Júl. 20, 2020 10:51 am

Finn & Isabel
A tanév elején még kifejezetten nem akartam, hogy ez legyen az utolsó évem a gimiben. Különösebben nem volt affinitásom arra sem, hogy örök diák maradjak a Trevor-ban és a jegyeimnek köszönhetően emiatt nem is kellett különösebben aggódnom. Egyszerűen csak szeptemberben elöntött az az érzés, hogy vannak olyan emberek, akikkel most napi szinte találkozom, de pár hónapon belül elválnak útjaink és talán soha nem találkozunk újra. Még azokkal a barátaimmal is, akikkel nagyon szoros kapcsolatban vagyok jelenleg, attól féltem, hogy nem lesz már ugyanolyan, mint az érettségi előtt. Voltak, akik egyenesen a világ másik felébe készültek egyetemre menni és voltak olyanok is, akik nem terveztek egyáltalán továbbtanulni. Utóbbi abból a szempontból persze pozitívum, hogy így nagyobb esélye van, hogy a kapcsolatunk nem változik meg, mert nem választ el bennünket egymástól egy óceán.
Tudom, hogy nem arra kellene gondolnom, hogy mi lehet az, ami rosszul érint majd, mert vége a giminek. Különösen annak tudatában, hogy épp elég bajom van a családom és a párkapcsolatom miatt, amire kénytelen vagyok fókuszálni, ha nem akarok lelkileg kikészülni még azelőtt, hogy egyetemista lennék. Már ha egyáltalán felvesznek majd, amiért illene minél inkább felzárkóznom. Nem csak a sportban jelentett kiesést a korábbi balesetem, de azt hiszem az iskolai teljesítményemen is megmutatkozott valamelyest. Nem azt jelenti, hogy rosszabbak lettek volna a jegyeim, egyszerűen csak nem jelentett ebben a periódusban a tanulás túl nagy élvezetet.
- Egy hétbe nem halok bele - jelentem ki mosolyogva, s közben finoman megvonom a vállaimat. - Vagy majd minden alkalommal keresek valakit, aki tud nekem segíteni. - Teszem hozzá és nem tudok visszafojtani egy halk nevetést. Nem mondom, hogy szeretek elveszett báránykának tűnni, sőt kifejezetten nem az én stílusom, ezt pedig az ikertestvérem is tudná igazolni.
Attól függetlenül, hogy alapvetően kifejezetten határozott jellemmel és kiállással rendelkezem, persze még szükségem van arra, hogy néha legyen valamilyen formában bizonytalanság is az életemben. Még ha csak annyiról is van szó, hogy nem találom meg a megfelelő épületet a campuson. Ha nem is bizonytalanságra van most szükségem, de sokkal inkább arra a változásra, ami szeptembertől fog bekövetkezni.
- Igazából nem terveztem kollégiumba költözni. - Megrázom a fejemet. Egyrészt nem terveztem soha kipróbálni ezt az életformát, akármilyen nagyképűen hangzik is ez, hiszen másokkal ellentétben nekem soha nem kellett panaszkodnom, ami a családom pénzügyi hátterét illeti. Apa profi sportolói karrierje és az azóta beindított vállalkozásai épp eléggé biztonságos helyzetbe emeltek bennünket, többieket, hogy ezt élvezni tudjuk, de ne felejtsük el, hogy honnan érkeztek a nagyszülők és mennyit dolgoztak amijük van. - Ha már valahová költöznék otthonról, akkor valószínűleg egy lakás lenne. - magyarázok tovább, habár nem kérdezte és valószínűleg nem is érdekli.
- Áá, szóval ez a jó oldal? Miért is? - teszem fel mosolyogva a kérdést, miközben felvonom a szemöldökeim. Nem gondolom, hogy valójában ebben a vitában igazságot lehetne tenni, hiszen adott esetben lehet, hogy a reál tárgyakkal diplomázó emberek magasabb fizetést kapnak, mert olyan munkákat kapnak, amelyek a piac jobban megfizet. De csak azért, mert ez így van, nem jelenti azt, hogy aki a humán tárgyak felé húz, annak fel kellene adnia az érdeklődését. Sokan nem is tehetik meg, hiszen akármennyire akarnék, nem menne nekik a matek, vagy bármelyik másik tárgy, amelyik ezekkel a szakokkal együtt jár.
- És milyen érzés HÖK elnöknek lenni? - kérdezek rá rögtön, amikor felfogom a szavai értelmét és azt, hogy nem egy teljesen random embert fogtam ki, aki "csak úgy erre járt". - Azt hallottam az építészmérnökök sokat tanulnak. Nem lehet túl sok szabadidőd.. - finoman megemelem az egyik szemöldökömet, úgy pillantok rá. Nem mintha teljes mértékben el tudnám képzelni pontosan milyen feladatokkal jár az ilyesmi, hiszen nem volt még részem benne és abban sem vagyok biztos, hogy a gimis feladatvállalások után most lenne ahhoz kedvem, hogy az egyetemen is olyan nagyon részese akarjak lenni a közéletnek, mint korábban. Kicsit úgy érzem muszáj elengednem és szimplán csak élvezni az életet.
- Csak meg ne hallja a barátod - nevetek fel jóízűen. Persze ha már előttem képes így beszélni a legjobb barátjáról, akkor valószínűleg az emlegetett barátnak is megmondja a véleményét. Érdekes kapcsolat lenne, ha nagyon mást gondolnának egymásról, miközben barátoknak vallják magukat. Emiatt is érdemes jól megválogatni a barátainkat. - A végére megnyugtattál. Már kezdtem aggódni, hogy nem éri meg idejönni, ha valaki jó tanuló. - Mosolyogva fejezem be. Vannak helyzetek, amikor a szorgalmas diákokat tényleg kihasználják, de azt hiszem én nem félnék betörni valakinek az orrát, ha ilyesmivel próbálkozna. Mindenkinek a saját boldogulásáért kell megdolgoznia, ebbe pedig az egyetemen való teljesítés is beletartozik. A sikerért meg kell küzdeni, ezt apa már nagyon régen megtanította nekem.
- Mm.. Őszintén szólva nem igazán. Az egyik barátom talán, de az egyik barátnőm Spanyolországba készül, más meg tovább sem akar tanulni. - Na meg ott van Ashley, akinél már az is csoda, hogy eddig a városban maradt. Arról meg már fogalmam sincs, hogy hogyan alakulnak a dolgai és marad-e az egyetemi éveire is. Tudok egy okot, amiért megtehetné, de az nem a magas szintű oktatás.
- Kár - nevetem el magam. - Jó lett volna tudni mire számítsak, ha felvesznek. - Magyarázom mosolyogva. Jó ideje hozzátartozik már a mindennapjaimhoz, hogy ilyen-olyan bulikat látogassunk vagy épp csináljunk magunknak a baráti társaságom tagjaival, az egyetem alatt pedig, lassan közelítve a huszonegyet - nagyon lassan, mert előbb túl kellene esni a húszon is - azt hiszem ez csak még érdekesebb és rendszeresebb lesz majd. Kicsit sem érzem úgy, hogy belefáradtam volna a bulizásba, sőt, még csak most jön a java! - Muszáj lesz a szavadon fognom téged, ha már ennyire ajánlgatod az itteni bulikat. - Így legalább a jövőbeli szórakozási lehetőségeket illetően máris van egy biztos kiindulási pontom.
- Én is - felelem kedvesen, ahogyan illik. Ismerve az általános hozzáállást, tényleg csak annyira számítottam, hogy ott helyben eligazít majd egy irányba, én pedig ugyanúgy egyedül maradok a feladattal, hogy megtaláljam a megfelelő termet. Jó érzés tehát, hogy még el is kísér, csak hogy ténylegesen odataláljak - ráadásul talán gyorsabban, mint egyébként egyedül menne -, az út pedig nem tök csöndben és kényelmetlenül telik, mert épp nincs miről beszélnünk, hiszen nem ismerjük egymást. Kíváncsian fordulok az épület felé, amerre Finn int a fejével, de rögtön vissza is fordulok felé, amikor azt mondja, hogy még nem érkeztünk meg. - Na jó, nem gondoltam volna, hogy ekkora a campus. - Halkat sóhajtok, inkább csak azért, mert tényleg be kell szereznem egy személyes gps-t, ha szeptembertől ki akarok itt igazodni. - Kiknek vannak itt órái? Vagy szimplán csak humános tárgyaké az épület? - Nem szeretnék strébernek, vagy unalmasnak tűnni, de ha már ő jobban ismeri a helyet...
- Valószínű... Már ha felvesznek. És tényleg ide jövök. De ahhoz muszáj lenne előbb kicsit többet megtudnom az egészről - magyarázom könnyedén, közben pedig mosoly kúszik az arcomra. Amennyire frusztrált, hogy butaság volt egyedül jönnöm, mert így nehezebben igazodom ki és úgy nézek ki, mint egy idióta, aki nem találja a megfelelő helyet, most annyira el tudtam engedni ezt az apróságot, mintha soha meg sem történt volna. Bíztam annyira a srácban, hogy ne mondjon hülyeséget és ténylegesen odataláljunk a teremhez. Mégiscsak HÖK elnök.
- Ha úgyis valószínű, hogy összefutunk még, lesz még alkalmam kérdezni, nem? - A hátam mögé dobok néhányat a sötét tincseimből, amelyek zavarnának benne, hogy felé fordítva a fejem egyenesen a szemébe nézzek. - Esetleg megoszthatnál valami titkot, amit csak ti Columbiások tudtok, ami miatt érdemes várnom a felvételi levelemet innen. - Finoman felvonom az egyik szemöldököm, s egészen kihívóan pillantok rá, legfőképp abban az értelemben, hogy a korábban feltett kérdésemre azt volt a válasza, hogy ha elárulna néhány információt, akkor meg kellene ölnie. De van-e olyasmi, amit enélkül is megosztana velem?
1249 | s.o.s Columbia nyíltnap ~ 200121 2122324058 | outfit


You taste just like sugar
My sugar, I like it, but I shouldn't, so good that I could die - I'm whipping cotton candy clouds with you for days Baby, it's not that bad to crave 'Cause every time you leave, you know I miss your face 'Cause I love you, love you, love you, babe · ·
mind álarcot viselünk
Isabel Marquina
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 Tumblr_inline_pm4x2tNPTI1sjha6p_1280
Columbia nyíltnap ~ 200121 Tumblr_inline_pm6pe4PII71sjha6p_1280
★ kor ★ :
23
★ elõtörténet ★ :
No, you can't tame the girl
'Cause she runs her own world So if she wants to party all night You can't tame her
And you can't change her
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 6daa3cd2fa9c21e64631c8d274957c6b05688ad3
This is no coincidence with you and I
Because we better not take advantage In a little close dance, kiss on the mouth
We know how it'll end
★ lakhely ★ :
Upper East Side ⋆ Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 45b0abfeadf2b654940d8ebb0fac22a7231a7851
★ idézet ★ :

- Swear on Chanel.
- I swear!
★ foglalkozás ★ :
Columbia (Business) student ⋆
★ play by ★ :
Sofia Carson ⋆
★ hozzászólások száma ★ :
950
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 0d7239233816536489680c8d406a5ddb6ac415f9
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 EmptyHétf. Szept. 28, 2020 9:03 pm


Isabel && Finn
Az életed nem akkor kezdődik, amikor meglátod a fényt. Hanem egy másik pillanatban. Egy találkozással, egy mosollyal, egy zavart kézfogással. Amikor meglátod Őt. Amikor megtalálod.
- Ha esetlegesen lennének óráid ott, ahol eltévedtél – kezdtem bele, miközben határozottan kerestem a tekintetét – Állok rendelkezésedre. A bölcsész épületekben pedig vannak lányok, akik szerintem szívesen segítenek neked, ha megkérem őket.
Igazából majdhogynem minden karon tudnék mondani valakit, aki egyetlen csettintésemre ugrana Isabelnek segíteni. Viszont nyilvánvalóan ez azért van, mert Braylen undorító mentalitása elég rendesen ragadós, tehát határozottan törlesztenek nekem a lányok valami miatt... És ha Isabel segítségre szorulna, akkor az neki is egyfajta tartozásként lehetne  betudni. Persze én annyival egyszerűbb lehetek Braynél, hogy nem várok semmi lehetetlent senkitől. És nem feltétlenül élvezem azt, ha telibe szopathatok másokat szórakozásból, de hát... Mindenki más. Én ezért nem fogom őt elítélni, mert alapvetően nincs hozzá jogom. Mégiscsak a legjobb haveromról van szó.
- Pedig a koli nem feltétlenül rossz, ráadásul jóval magasabb színvonalú a hely, mint más szállók – vontam meg a vállam, aztán folytattam – Persze nem akarlak a Sátán oldalára csábítani, ha te sem szeretnéd.
A szüleim minden bizonnyal nekem is ki tudtak volna fizetni egy lakást. Kényelmesen éltünk Norvégiában, ami azért jelentett valamit. Az Államokban nagyon sok minden drága, azonban nálunk a magas fizetés ellenére sem mondanám azt, hogy olcsón hozzá lehet jutni dolgokhoz. Gondolok itt elsősorban az alkoholra, aminek irreálisan magas ára van. Nagyon sok szaktársam húzza a száját arra, ha Braylennel megbontunk egy-egy baromi drága tömény szeszt, de hát Braynek igazán nem jelentenek gondot az anyagiak, én pedig lényegében ugyanennyiért vettem a szarabb minőségűt otthon.
- Mert kevesebben érdeklődnek a reál tárgyak felé – jelentettem ki határozottan – Ami miatt mondjuk mi többet szenvedünk az egyetemen, ellenben könnyebben találunk munkát. És ha azt vesszük, hogy a cél az elhelyezkedés, akkor mindenképpen okosabb döntés egy ilyen szakot választani, legalábbis nekem ez a véleményem.
Mondjuk úgy határozottan könnyen beszélek, hogy elég jó iskolákat jártam végig, és a szüleim határozottan tudtak segíteni abban, hogy jó legyek minden számolós tárgyban. És akkor még nem vettük számba a drága magántanárokat, amiket annak idején kifizettek nekem. Mivel jó családból származom, nagy  volt rajtam a nyomás. Ugyanakkor ennek hála tanulhatok most külföldön, ráadásul egy borostyánligás egyetemen, ahova bejutni sok esetben egyenlő a lehetetlennel. Valahol nekem ezért is volt furcsa az, hogy Braylen képtelen volt értékelni a helyét... De ugyanakkor nagyon is meg tudtam érteni őt. Lényegében bármit csinál, a családja pénzelni fogja. Velem már jóval szigorúbbak lennének, tehát nem jelenthetem ki, hogy ha a helyében lennék, nem csinálnám teljesen ugyanezt.
- Meglepően jó – jelentettem ki, bár nem volt túl határozott a hangom – Én is meglepődtem, hogy mennyire élvezem a dolgot, ha lehet így fogalmazni.
Határozottan nehezen indult a kapcsolatom az amerikai emberekkel. Lényegében letagadni sem tudtam, hogy máshonnan jöttem, illetve folyamatosan rácsodálkoztak sokan, minden egyes reakciómra. Hiába él itt sok etnikum, összességében az amerikai jelző mindenkire ráhúzható. Az egzotikus külsejű Isabel sem viselkedik másképp, talán csak kevésbé indiszkrét, mint a szaktársaim voltak annak idején. Biztos vagyok benne, hogy csak kedvesek akartak lenni velem és furcsa volt számukra a skandináv akcentusom. Viszont ettől függetlenül sem lehet elmenni az a tény mellett, hogy én még csak nem is Osloban éltem, hanem egy jóval kisebb városban... Ami annyit takar, hogy kevesebben laktak ott, mint New York bármelyik  városrészében. Én pedig idővel megszoktam a zajt, még ha nem is volt könnyű ebbe a helyzetbe beilleszkednem.
- Ha nincs, akkor csinálnak nekem – vigyorodtam el lassan, aztán folytattam – Alapvetően megcsinálom a feladatokat, aztán elmegyek valahova a srácokkal esténként. Ez működőképes a mi szakunkon.
Gondolok itt arra, hogy én lényegében Braylent befogom a tanulásra, mert ha mind a kettőnknek megvannak a dolgai, akkor legalább a csoportmunkában nem kell mindent nekem csinálnom. Annak idején emlékszem, hogy a lány, akivel összekerült hát... Lényegében úgy nézett ki a bemutatás napján, mint egy zombi. Nem tudom mit csinálok másképp, mint a csaj, de én mégis rá tudom venni a közös munkára. Talán csak szét kellett volna tárnia a lábát egyszer, és meg lett volna oldva az egész dolog.
- Braylen más. Őt a helyén kell kezelni – vontam meg a vállam – Biztos fogod még hallani a nevét. Ha tanácsolhatok valamit... Ne kezdj vele.
Hiába egyáltalán nem esete a lány Braynek és valószínűleg ő szent tisztelettel adózna afelé, hogy „az én nőmet nem dugja meg”, ettől függetlenül is legalább szerezhetek egy jó pontot nála a jövőben, amiért felhívtam a figyelmét az egyik legnagyobb fuckboyra. Az már egy másik kérdés, hogy én mindenben a Yang fiú mellett állok... Nem, nem azért, mert lényegében én ugyanolyan lennék, mint ő. Véletlenül sem.
- Annyit elmondhatok, hogy nem fogunk csalódást okozni – én, magam mögött egy Russ partival hát... Maradjunk annyiban, hogy pontosan tudom miféle igényekkel rendelkeznek a fiatalok. Bár az is tény, hogy ha kiszivárognának a buszban történtek, akkor minden bizonnyal zavarban lennék az itteniek előtt.
- Ha gondolod, majd csekkolj istán, általában meg szoktam osztani, ha van valami – vetettem rá egy oldalpillantást, aztán az épület szemügyre vétele után tovább mentem egyenesen – Én mondtam, hogy azért néha el fogsz tévedni, ha úgy van. De innen már annyira nem vagyunk messze.
Így is inkább a hosszabb úton jöttem a lánnyal, ami miatt talán bűntudatot kellett volna éreznem, de ez nem volt meg nálam. Sokkal inkább aggasztott, hogy nem érek vissza a saját előadásomra, ami miatt le leszek cseszve de hát... Ha lehetőségem lesz a lánnyal tényleg közelebbi viszonyt kialakítani, akkor talán egy kicsit megérte.
- Eltaláltad – mondtam neki – Illetve itt lesz majd harmadikban a szaknyelved. Jövőre nekem is.
Ez volt az a része a dolognak, amibe nem akartam belegondolni. Hiába számított nekem az angol gyakorlatilag idegen nyelvnek, ilyen lehetőséget az egyetem nem biztosított. Norvégból értelem szerűen nem mehettem, és az iskolában tanult dán és német nyelv sem volt elérhető a palettán, magam sem értettem miért. Hiába van szó például Dánia esetében egy kicsi országról, attól függetlenül nekik is szükségük van mérnökökre. Tehát innentől kezdve nekem el kell döntenem, hogy a francia, a spanyol, vagy az olasz szakos barátnőmet kell majd megbántanom.
- Kívánom, hogy hasznos legyen számodra a mai nap – csak egy érzelemmentes bólintást ejtettem meg felé, miközben hirtelen torpantam meg. Lényegében megérkeztünk az épülethez, én pedig ha tovább húzom az időt, azzal a saját büszkeségemet tiprom porba, illetve nem szeretem, ha egyes lányok ténylegesen megsejtik a szándékaimat, tehát... Ki kellett még dolgoznom a frappáns lelépésemet.
- Borostyánligás egyetemről van szó – jelentettem ki határozottan, majd felvontam az egyik szemöldökömet – Ahol nagyon jó a diákélet. Ennél többre szükséged lenne? Csak utánad.
Még az ideérkezésemkor leszoktam arról, hogy nem vagyok előzékeny a nőkkel. Éppen ezért ért megkülönböztetés a kishúgom részéről, amikor már csak megszokásból kinyitottam neki az ajtót. Teljesen kiakadt, hogy mekkora egy bunkó paraszt vagyok, amiért így degradálom őt, egy héttel később pedig itt feledkeztem meg a lányoknak kijáró tiszteletkörről... Ezt pedig majdnem a golyóim bánták.
Elég zsúfolt volt az aula, de azonnal kiszúrtam egy két ismerős arcot, ami miatt nem tehettem róla... Egyszerűen csak elmosolyodtam. Megvártam, amíg a vörösesbarna hajú lány pillantása lassan megállapodik rajtam, aztán mosolyogva elindul felém. Én ekkor kérdezés nélkül Isabel vállára tettem a bal kezem, a jobbal pedig finoman fogtam át Felicity derekát, amíg üdvözölt két puszival.
- Rég jártál erre – jegyezte meg nekem mosolyogva, én pedig a vállamat vonogatva fejeztem ki mindazt, hogy nem igazán volt dolgom a helyen.
- Ő itt Isabel – mondtam végül neki a lényegre térve – Az egyik kis lehetséges gólyánk. Te jobban ismered ezt az épületet, tehát megtennéd, hogy a terméhez vezeted?
- Természetesen – egyetlen pillantásából leszűrtem, hogy minden bizonnyal ezért még jönni fogok neki egyel, én pedig visszakacsintottam rá, ezzel beleegyezve abba, hogy a mai estén programom lesz.
- Felicity többet tud neked segíteni innentől – kicsit közelebb hajoltam a lány füléhez, hogy meghallja a szavaimat a zajos aulában – Nekem vissza kell mennem most. Kívánom, hogy minden kérdésedre megkapd a válaszod.
Még egy finom kis puszit nyomtam az idősebb lány arcára, Isabelnek egyszerűen intettem és úgy sétáltam ki a helyről, mintha legalábbis egy vörös szőnyeget gurítottak volna elém.


1 291 || outfit


Feel more like limbo
hands out my window, chasin' that sunset, that's more my tempo, that’s more my tempo, but this is all that I am, I only show you the best of me, the best of me
mind álarcot viselünk
Finn Kristian Mauseth
Diák
ranggal rendelkezem
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7Js2V
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN7dg9I
★ kor ★ :
25
★ elõtörténet ★ :
All that talking really getting on my nerves
You used to hate on me, but now the tables turn, I don't fuck with you, like, when you gonna learn? They try to show me fake love, but that's the type of shit that make me swerve
★ családi állapot ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72Jou
I'm talking 'bout the money and your bombs, girl
So listen, I'm losing focus every time you speak, girl, submissive, the way that you've been grinding on your teeth, girl, yeah, you're aggressive, the way you throw your body in my arms, girl
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72YHN
★ idézet ★ :
We- the Folk- don't love like you do,' Locke said. 'Perhaps you shouldn't trust me with your heart. I might break it.
- Holly Black, The lost sisters
★ foglalkozás ★ :
építészmérnök hallgató
★ play by ★ :
Herman Tømmeraas
★ szükségem van rád ★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNl6G6P
She's high, she lives in the sky, tonight, she's satisfied, rolling back her eyes, but then she starts to cry, everything is turning to black, all in one night, she just went to heaven and back
Columbia nyíltnap ~ 200121 JNlPCUF
Count up the bands stickin' up, no rubber band is big enough, chain is so heavy, can't pick it up, came with the gang, a myriad, I seen your whip, hilarious, where is my roof? Mysterious, my whip from Fast & Furious, curtains with yellow interior
★ hozzászólások száma ★ :
67
★ :
Columbia nyíltnap ~ 200121 JN72bqJ
TémanyitásRe: Columbia nyíltnap ~ 200121
Columbia nyíltnap ~ 200121 Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem
 
Columbia nyíltnap ~ 200121
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Brad &Mira ~ Columbia,NY- 1991.
» Columbia University - Edward & Maggie
» Mallory && Jensen -- Columbia egyetem
» Susan & Andrew || Columbia Egyetem campusa

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: