Szerintem rengeteg mindent lehetett volna még megbeszélni, ami a nyomozással kapcsolatos, de egyet kellett értenem Timmel abban, hogy ránk fért már a pihenés, a kikapcsolódás, hogy ne csak a tragédián és a nyomozási elméleteken kattogjunk. Nem azt mondom, hogy az a megoldás, hogy a szőnyeg alá seperjük a tényeket és tudom, hogy ő sem azt csinálja, egyszerűen csak szeretne nem túl mélyre merülni a fájdalomban, amit a személyes érintettséges okoz. A jövőre tekintve már megvoltak a terveink, tehát már kitaláltuk, hogyan tovább, csupán csak az elméletek gyártásával állunk le kicsit. A beszélgetés merőben személyessé vált, mindketten beszélni kezdtünk a szerelmi életünket érintő dolgokról, ami pedig plusz öröm volt, hogy Tim nem ítélt el a másságom miatt, sőt, kellően lazán kezelte, ami kicsit ugyan meglepett, de örültem neki, hogy nem lett kínos végkimenetele a vallomásomnak. Nem tudtam volna megmondani, hogy ez azért van, mert barátok vagyunk, vagy azért, mert az alaptermészetéből fakadóan ilyen laza és elfogadó, de bármi is legyen a háttérben, nekem csak jó, mert elfogad olyannak, amilyen vagyok. Természetesen ez vissza felé is így lenne, ha ő vele lenne valami, ami nyomasztaná, biztosan én is megértő és elfogadó lennék. Nem ítélném el, legyen az bármi. Jót nevettem, amikor a fizikával kapcsolatos megjegyzésem hatására félre nyelt. Ember legyen a talpán, aki kibírta volna, hogy ne röhögjön egy jót. Hát ennyire nem bírja a fizikát? Elképesztő. Vagy csak már tényleg nincs abban az állapotába. Az is lehet. - És akkor hullámvölgynek is kell lennie. Igen - bólintottam, majd elgondolkodtam a robotos megjegyzésen - Hát nem tudom. Ha választhatnál, ki lennél: R2-D2, vagy C-3PO? A magam részéről, szerintem én az aranyrobot lennék - vagyis C-3PO. De lehet ezt mások sem vitatnák. Mikor a szakítás szóba került, akkor meg én nyeltem félre, de hamar vissza is köhögtem. Ezt nem vártam volna. Nem erre a válaszra számítottam. - Tessék? Szakítás? Mi? Miért? Mi? - hebegtem, hiszen valahogy pont róla nem gondoltam volna, hogy "válófélben" van, azaz a szakítás küszöbén. Valamiért én úgy képzeltem el, hogy, ha neki van is valakije, akkor azzal jól megvan és nincsenek gondjaik. Tim teljesen normális, remek ember és az esze és a szíve is a helyén van. Biztos a nőben van a hiba. Tuti, hogy a csajjal van a gond. Nem is baj, ha szétmennek, látatlanban is megmondom, hogy Tim jobbat érdemel. Ki is fejtettem nekem, hogy mi történt köztük, én pedig rá is ismertem Romanre. Az én párom is rendkívül féltékeny, de szerintem még ő sem csinált volna ilyen jelenetet, ha találkozom valakivel a múltamból, de ki tudja. Szerencsére még véletlen sem szoktam találkozgatni az exeimmel, kalandjaimmal és nem is igazán kacsintgatok félre, szóval ez a veszély nem fenyeget, de akkor sem volt helyénvaló az, amit Tim nője művelt. Kiéreztem a szavaiból, hogy ez őt mennyire mélyen érintette és teljesen jogos is volt. Kicsit mintha úgy beszélt volna, hogy tényleg az a nő már múlt idő, ami azért szomorú volt. Meghúztam a sört, majd elgondolkodva merengtem a távolba. - Néha úgy érzem tényleg jobb szinglinek lenni, nem? Nem, mintha nem érezném jól magam úgy, hogy van párom, de sok plusz stresszforrás is jár vele.
Már a sokadik feladatot jegyzem fel a fejemben magamnak és ez az a pont, amikor úgy érzem, hogy ez a nap már így is kellően tartalmasnak bizonyult. Az újabb sör hidegsége átjárja a nyelőcsövemet, míg Julian megosztja velem a helyzetét. Nem fogok merőben máshogy nézni rá csak azért, mert a párja nem vele ellenkező nemből származik. Elég sok időt töltöttem vele ahhoz, hogy ne legyenek aggasztó gondolataim ezzel kapcsolatban. Talán magamból kiindulva is jobban örülök annak, hogy van mellette valaki, akivel úgy tűnik, hogy jól kijönnek. Ami viszont engem illet… én ezt már nem tudom ennyire határozottan állítani magamról, ezt viszont nem szeretném matematikai számolásokkal is alátámasztani. - Baszd meg – szalad ki belőlem, miután sikerül újra levegőt engednem a tüdőmbe. A káromkodás ellenére és is vigyorgok a helyzeten, mert értem, miért röhög. Megtörlöm a számat. A kérdésére viszont nem kell sokat gondolkodnom. - Én is C-3PO. Nekem kellenek a végtagok - vonom meg vállaimat. Nem tudom, én elég emberközpontú vagyok, szóval evidens, hogy a minél emberibb robotot választom, de mint mondtam előbb is, nem lennék robot. Én örülök, hogy ember vagyok, az emberi lét minden előnyével és hátrányával együtt. Hiszem, hogy addig élek igazán, amíg vannak érzéseim, máskülönben csak egy izommal és csonttal mozgó tömeg lennék természetes intelligenciával, de semmi többel. Nem akarom egyébként nagyon terhelni a magánéletemmel, ami ezek szerint komplikáltabb, mint az övé, de ha már kérdezi, szívesen kifejtem. Látom, hogy nem ezt várta tőlem. Megértem. Sokan meglepődnek, hogy mennyire hadilábon állok a kapcsolatok terén, mert valamiért mindig az a kép kering az interneten, hogy ahogy mikor hazatér egy katona, akkor a családja a karjaiba borul. Pedig ez a ritkább eset, pont ezért annyira megható. Ha ilyen kevés időt töltök New Yorkban és ennyire veszélyes életet élek, normális, hogy a nők nem tudnak, vagy nem akarnak velem hosszútávra tervezni. Ellenben én sem vagyok hajlandó olyan nőkkel együtt tölteni a stresszmentes szabadidőmet, akikkel nem érzem magam igazán jól. Annak úgy semmi értelme. - Azért, mert a hobbik terén hasonlítunk, személyiségben viszont nagyon nem. Sok köztünk az olyan konfliktus, ami apróságokból fakad és az én felfogásommal könnyen elkerülhető lenne. És úgy összességében nem érzem magam szerelmesnek sem - vallom be mindezeket őszintén, mert nem érzem úgy, hogy titkolóznom kellene. Aztán jobban belemegyek a történetbe és elmondom neki a legutóbbi esetet, amit lényegében kirobbantotta köztünk az eddig legkomolyabb konfliktust. Én úgy gondolom, hogy mindent meg tudtunk volna beszélni, ha hajlandó lenne kommunikálni velem. Így viszont, hogy nem beszél velem, nem ír vissza lassan két hete, ez nálam kiütötte a biztosítékot. Nem szeretnék vele írásban szakítani, remélem nem is kerül erre sor, de ha nem hajlandó visszaírni nekem, akkor nem tudom mit tenni. Ha már a barátja vagyok (márpedig az vagyok jelenleg), akkor nem viselkedhet így velem függetlenül attól, hogy mennyire sértődött. - Hát, egy kapcsolatot ápolni kell, ahhoz pedig idő, energia és néha türelem is kell. De én nagyon szeretnék már végre egy olyan nőt, aki mellett hosszútávon is jól érzem magam. Eddig ez még nem jött össze, lehet a munkám miatt, ezt elfogadom. Csak ilyenkor meg mindig elmerengek azon, hogy minek váltsak munkát, amíg nincs olyan személy az életemben, akiért megérné. Ellenben amíg nem hagyok fel a CRO feladatköreivel, addig lehet nem is lesz meg az a bizonyos személy. - Lényegében a tyúk és a tojás kérdését feszegetem, noha tudom, hogy nem ez a fő kérdés. Ami a munkámat illeti, elég sok más bonyodalom is közrejátszik. Lehet innen hazamegyek és egyszerűen lefokoznak épp a nyomozásom miatt. De mindegy is - gyűröm össze az üres sorosdobozt kezemben. - Amíg ennyire mélyen benne vagyunk a kormány 91-es ügyeiben és zajlik a nyomozás, addig nem adhatom be a felmondásomat. Még mindig biztonságosabb nekem a légierőnél, mint civilként. - Bár ezt már Julian is tudja, de azért most is kikívánkozik belőlem. Nem tudom, hányadik sört iszom már, talán negyediket, vagy ötödiket, merthogy kezdem érezni a hatását. Mivel nem vagyok nagy alkoholfogyasztó, ez már az a véralkoholszint, ami engem bekábít. - Amúgy már megfordult bennem a gondolat, hogy ha nem jutunk eredményre a nyomozással, de kellően magamra haragítottam a parancsnokokat és amennyiben nem lesz továbbra sem olyan személy az életemben, aki New Yorkhoz kötne, akkor visszajövök Franciaországba és csatlakozok a Francia Idegenlégióhoz. - Avagy vissza a gyökerekhez. Nem tagadom, hogy vannak ilyen hajlamaim, pláne azt követően, hogy apám anno az Idegenlégió parancsnoka volt. Erre a többszörösen is feltételesmódban megfogalmazott kijelentésemre viszont nincs különösebb logikai érvem, egyszerűen csak érzem, hogy jobb lenne nekem ebben az országban, ahol most vagyunk, mintsem Amerikában. Aztán majd az élet kirulettezi, hogy mi legyen velem, merre forduljon az életem. - A párod miatt csökkentetted le a magánnyomozásaid számát? - Hiába magamról beszéltem eddig, azért közben figyelek rá is és ennyi idő alatt még részegen is összerakom Julian puzzle-darabjait. Hogy említette, az elmúlt hónapokban sok nyomozását függesztette fel és vállal több munkát az egyetemen. Mivel eléggé elhivatott a tudomány iránt, ezért nem furcsáltam ezt a hirtelen váltást az életében, de így belegondolva, kezd kirajzolódni nála is egy minta. Ha pedig a párja hatására hagyott fel a hivatásával, nekem is ez egy jó elgondolkodtató érv lehet, ami a karrierváltás mellett szólna.
« Normal » is a setting
on washing machines but not life
♫ :
« Je te pardonne; Maître Gims » Tu m'as demandé pardon, j't'ai repoussé. J'voulais
qu'tu comprennes que je souffrais mais t'as laissé
ton odeur sur les draps. J'ai tenté d'te haïr mais la
colère est partie. J'ai fait d'la place dans mon cœur.
Je veux qu'tu saches que tu m'manques et les bons
souvenirs l'emportent sur la haine et la rancœur. ─────────────────────────────────────────────────── JE N'VEUX PLUS JAMAIS TE DIRE AU REVOIR ───────────────────────────────────────────────────
★ családi állapot ★ :
We are more than the worst thing that is ever
appened to us. We need to stop apologizing for
having been to hell and come back breathing.
★ lakhely ★ :
Jersey City
★ :
HEY, BE PATIENT! Time will come in your life when people
will regret why they treated you wrong.
There's some things that cannot be taught; they
must be experienced. You never learn the most
inestimable lessons in life until you go through ───────────────────────────────────────────────────
« YOUR OWN PERSONAL JOURNEY » ───────────────────────────────────────────────────
- Ja, azokra nekem is szükségem van. Karok nélkül nehéz lenne kezelni a lézerberendezést, bár nem kizárt, hogy a jövőben már telepatikus úton fogjuk irányítani a berendezéseket. Elég szép jövőkép, ahol csupán csak gondolnunk kell valamire és az megtörténik - mosolyogtam. - Kinn ülünk a teraszon, a sör frissen kirepül a hűtőből hozzánk, magától leugrik a kupak és mi csak tátjuk a szánk, az üveg megbillen a levegőben, a cigi meggyújtja magát, miközben az üveg adagolja a kortyokat - sóhajtottam egyet, hogy milyen kényelmes élet is lenne az, majd kitört belőlem a röhögés, hiszen ez az egész, amit felvázoltam egy képtelen, lehetetlen baromság, de attól még egy kellemes gondolat. Mikor a kapcsolatáról és annak ellentéteiről - hasonlóságairól beszélt kicsit elgondolkodtam a saját kapcsolatomon, hogy vajon Roman és én mennyire hasonlítunk és mennyire különbözhetünk és miben. Az ivászatban biztosan és vannak közös hobbijaink is és bár az életfelfogásunk is kicsit hasonlít, más a temperamentumunk és mások a szexuális vágyaink, igényeink is. Az ágyban még nem igazán értjük egymást, de egyébként egészen hasonlítunk. - Nálunk a konfliktusok... - kezdtem bele, de inkább kicsit megálltam és az üveget nézegettem. Attól féltem, ha elmondom az igazat, akkor lerombolom a renomémat nála és már kevésbé fog kedvelni, de hazudni sem akartam. Kár volt belekezdenem, de most már kénytelen vagyok beszélni. - Túl önző és tapintatlan vagyok vele. Sokszor vagyok önző és beszélek vele szemét módon, amit nem mindig érdemel meg. De néha nem tudok uralkodni azon, hogy épp mit mondok neki. Nem mindig... nem mindig figyelek az érzéseire - sóhajtottam. - De ő pedig megcsalt. Félre lépett egy meleg bárba - mondtam, hogy kicsit azért a mérleget nézzük. Tudtam, hogy félre lépett Calel, de nem tettem szóvá, mert én is gonosz voltam vele nem egyszer és én is megcsaltam már egyszer így végül is egy-egy az állás. - 22-es csapdája - állapítottam meg az életét hallva. A problémáit hallva. - Addig nem lesz megfelelő nőd, amíg a jelenlegi munkádat végzed, de nem hagysz fel a jelenlegi munkáddal, amíg a megfelelő nő nem jön - mosolyogtam, mert ez azért eléggé impozáns volt. Persze megértettem őt, hiszen én is csak Roman miatt hagytam fel, azaz vettem takarékra a nyomozásokat és kivételezek Timmel. - De nem hiszem, hogy ennyire negatív lenne a helyzet. Szerintem jönni fog az a Nagy Ő, csak idő kérdése, hogy valaki lenyomja a shift billentyűt is. Mindenkinek eljön - vontam meg a vállaim, noha én sem érzem azt teljesen, hogy Roman lenne a nagy Ő. Vannak kétségeim, de lehet csak paranoia. De végül is hűtlen. Igaz, én is, de én csak véletlenül, róla viszont tudom, hogy szándékosan és tudom, hogy újra meg fogja tenni, mert nem bír magával és tudom azt is, hogy én kevés vagyok neki. Ez szomorú volt, de bízom benne, hogy képes lesz idővel változni. Egyszer nála is el kell, hogy jöjjön a perc, az az idő, amikor úgy dönt, csak én és én is képes leszek egyszer tökéletes párja lenni az ágyban is. Talán az esküvő után. A beszélgetés tovább zajlott, noha újat egészen addig nem mondott, amíg szóba nem került a francia idegenlégió. Meglepetten pillantottam felé, majd ittam is egy kortyot. - Tényleg? - kérdeztem vissza, noha hülyeség volt. Persze, hogy tényleg, hiszen végtére is Franciaország a hazája, itt született, itt élt és ha a New York-i élete, az amerikai élete ellehetetlenedik, akkor vissza jön ide. Ez teljesen egyszerű és evidens. Azért ezt sajnálni fogom, mert már egészen az életem része lett, hogy találkozgatok vele és vannak közös programjaink, még ha az egy nyomozás is. Furcsa lesz majd nélküle. - Te tudod neked mi a legjobb, én nem lehetek okosabb az életedben. Még a sajátomhoz sem értek annyira jól - nevettem. - A párkapcsolat csak nyűg. Néha jobb csak a munkának lenni, nem? - kérdeztem és el is merengtem a múltamon, amikor non stop csak a munkám érdekelt. A magam ura voltam. Kimentem Berlinbe, nyomoztam a terroristák után, kergettem a rakéták, vagy épp a vegyi tartályok hollétét, vallattam és verekedtem, lövöldöztem, nem szólt érte egy hatóság se, ha 90-el mentem a 40-es táblánál és még lehetne sorolni. Ha módomban állt, még éjjel is dolgoztam, ahogy magánnyomozóként is megtettem. Most sokkal korlátoltabb és unalmasabb az életem. Jól esik Roman szeretete és az, hogy nem vagyok magányos, ahogy a professzori állásom is szeretem, de hiányzik a régi életem és ezt Roman aligha értené meg, sőt, hallani se akarna róla, hogy váltsak. Volt némi elképzelésem, hogy Tim miért kérdezett rá a nyomozásaim számának csökkenésére. Voltam annyira jó emberismerő... főleg őt ismertem már jól, hogy tudjam, az én válaszom, az én életem akár döntő súlyú is lehet, hogy ő mit kezdjen az életével. Az én élethelyzetemből, az én döntéseimből akarja majd felépíteni az ő jövőbeli döntését. A legszívesebben hazudtam volna, de nem vitt rá a lélek, hogy a legjobb barátomnak és bajtársamnak hazudjak és ne adj isten az én hazugságom miatt hozzon hibás döntést. De az is lehet, hogy csak én gondolom rosszul. Sőt. Ha nem is én gondolom rosszul, de történhet más olyan eset is és kaphat más olyan véleményt, ami majd szintén befolyásolhatja később. Sőt, az is nagyban befolyásolhatja majd, hogy meg lesz-e a nővére, vagy sem. Ez pedig ismét csak motiváció számomra, hogy teperni kell és hajtani, hogy megtaláljuk a lányt, a nővérét, hogy sikerüljön és Timnek megmaradjon az állása és legyen új motivációja az életben. Aztán már csak egy normális New York-i nőt kell szereznem neki, hogy még inkább maradni akarjon és dolgozni ott, ahol most is. A társkeresőkön vajon vannak fenn katona nők? - Igen - vallottam be az igazat, de bővebben nem beszéltem róla. - De úgyse tartja be egyikünk sem a fogadalmakat - nevettem, majd legyintettem. - Ő is sorra szegi meg, amiket nekem ígért - feleltem, noha kissé fanyar módon, hiszen ez azt is jelentette, hogy tojik a hűségre.
- Én borzasztóan félek egy olyan világtól, mert az azt jelentené, hogy bizonyos emberek bármit megtehetnek. Márpedig, ha mi tudunk gondolattal irányítani, képzeld el mi mindent tudnának még csinálni a gazdagabb és befolyásosabb emberek. - Egyenesen kiráz a hideg ettől a gondolattól. Ha meg sört tudunk mozgatni, egymást miért ne tudnánk? Persze jól hangzik az a szituáció, amit Julian felvázol, csak van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy egyből továbbgondolom azt és párhuzamba hozom a munkámmal is. Egy Julian által felvázolt világban a hadiipart is merőben más szintre lépne, úgyhogy ha ezen múlik, én inkább kimegyek a sörért a konyhába. De ez csak egy fikció, természetesen. Őszintén szólva nagyon jó érzés kicsit beszélni a szerelmi életemben történtekről egy olyasvalakinek, aki kívülállóként tudja értelmezni a történteket, mivel a (volt?) barátnőm is ugyanannak a baráti társaságnak a tagja, mint amibe én tartozok és így kevés olyan ember mondta el a véleményét, aki objektíven tudott volna gondolkozni. De igazából mindegy is, elvégre bár bizonytalannak tűnik, lassan én is kezdem felfogni, hogy mit is szeretnék igazán. Ha én még nem is döntöttem, a szívem már tudja, hogy én ebből a kapcsolatból nem kérek többet. Lehetnék kitartóbb is, tudom, de semmi motivációm nincs. Viszont örülök, hogy Julian is megnyílik nekem, mert eddig az ő magánéletéről nem sokat tudtam és az tény, hogy ettől nem fogok rá máshogy tekinteni a nyomozás során, de mint ember azért megfoghatóbbá és közelibbé válik számomra. Figyelem őt, míg az üveget bámulja és érzem, hogy nehezen találja a szavait. Ez azért egészen ritka tőle, de jó tudni, hogy vannak ilyen pillanatai is. Azt nagyon becsülöm, hogy belátja a hibáit, lényegében azt, hogy gyakran érzéketlen a párjával szemben, ami valljuk be, ha rólam és róla van szó aligha jelentene problémát, de azért a szerelmével ezt nem igazán tehetné meg. De úgy gondolom, hogy mindenképpen jó, ha ezt belátja, mert tud rajta változtatni idővel, talán. Vagy nem. Viszont engem jobban megérint, mondhatni lövésként mar a testembe, hogy a kapcsolatukban nem teljes a hűség. Ez nálam egy kényes dolog, mert hosszú éveken át úgy éltem, hogy engem Sora megcsalt, amit aztán a legutóbbi találkozásunkkor egyértelműen tagadott, én pedig hittem neki, mert valahol mélyen legbelül jó érzéssel töltött el. Elhúzom szám sarkát és iszok, mielőtt válaszolnék. - Nehéz hosszú időn át egy ember felé elköteleződni, ha egész eddig végtelen szabadságban volt része? - Kérdezem, én nem tudom. Azt is hallottam, hogy a melegek közti kapcsolatoknál gyakori a megcsalás, vagy legalábbis a félrelépés elfogadása, de mivel én ezzel nem tudok együtt érezni semmilyen okból kifolyólag, ezért nem merek jobban belemenni, pláne nem ítélkezni. - Csak annyit tudok mondani, vagy inkább kívánni neked, hogy küzdj a kapcsolatért, kettőtökért, de azért azt ne hagyd, hogy tönkre tegyen. - Elég állszentnek érzem most magam, mert én meg nem küzdök eléggé az enyémért. Bár ez sem igaz, sok mindent megtettem az elmúlt hetekben, de kétségkívül én már feladtam. Ő még nem és remélem éri majd annyi pozitív hatás, hogy megtartsa a kapcsolatát. Én most azt érzem, hogy hajtom a nővérem ügyét, amíg látom értelmét, de lényegében már csak ez tartja bennem a lelket, hogy ne kezdjek valami merőben másba. Érzem, hogy változtatnom kell az életemen, ahogy magamon is. - Ez egyre rosszabbul hangzik - vigyorodom el, ahogy ő is megfogalmazza a 22-es csapdát és valóban, őrjítő ez a szituáció. - De ez csak egyet jelent: változtatnom kell. Nem tudom még min, meg hogyan, de valahogy muszáj lesz, ha nem akarok teljesen kiégni. - Már pedig nem akarok, túl fiatalnak érzem magam ahhoz és még bőven van erőm akár valami teljesen újba is belekezdeni. Megmosolygom a megfogalmazását, végülis igen, az életem (beleértve a szerelmi életemet is) már így is elég eseménydús és érdemteli, az „ő” már megvan, már csak meg kellene találnom a shiftet is hozzá. Aztán lehet, hogy az a billentyű nem is Amerikában van. Látom ezzel meglepem Juliant. - Nem ez lenne az első olyan történet, hogy valaki visszatér a gyökereihez - vonom meg vállam egy béna válasz után. De egy kósza gondolat az Idegenlégió csupán, semmi több egyelőre. Kérdés mennyire vagyok „idegen” Franciaországban. Néha igazán lehetne okosabb az én életemmel kapcsolatban, mint én magam, megkönnyítené a dolgomat, de szó mi szó, mindketten tudjuk, hogy túl makacs vagyok és szeretem a saját kezemben tartani a sorsomat ahhoz, hogy csak úgy hallgassak másokra. De a véleményére ettől még mindig kíváncsi vagyok és leszek. - Nekem mondod? - röhögök, bár kínomban. - Mást sem csináltam eddig csak a munkámnak éltem, legalábbis így érzem. - Mondom ezt úgy, hogy nekem az emberi kapcsolatok nagyon fontosak és megvesznék, ha nem lennének barátaim, családom és úgy más hozzám közelálló személyek. Nem tudnék belefeledkezni csak a munkába, még ha külső szemmel pont ez történik. Bárhogy is, nagyon sok minden függ a jövőmet illetően most ettől a nyomozástól, csak ezt nem akarom Juliannak mondani, mert a végén még azt is megbánja, hogy ezekben a pillanatokban nem dolgozik. Inkább küldeném el aludni, mintsem dolgozni jelen helyzetben. Kíváncsi vagyok, hogy őt mi vezérelte igazán, amikor felhagyott a nyomozásainak nagy részével és mivel ismerem Juliant már egy ideje, el tudom képzelni, hogy ennek több oka is volt. A válasza elsőre kellemes érzéssel tölt el, aztán pofán ver a kijózanító igazság. Kissé zavaros nekem, hogy ha ígéretet tettek egymásnak, akkor miért nem tartja egyikük sem a fogadalmukat, vagy, ha tudják, hogy úgysem bírnak eleget tenni azoknak, akkor miért mentek bele. De ez már nem az én hatásköröm, felelősségre vonni meg nyilván nem fogom. - Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ennek így nem sok értelme van. Eldobod magadtól azt, amit szeretsz csinálni, miközben még csak őszinte sem tudsz lenni vele teljesen. - Én annak híve vagyok, hogy ha valamit csinálunk, azt csináljuk jól, teljes erőbedobással, ne pedig csak amolyan hol van hol nincs mentalitással. Mert így meg ott van Julian, ahol a part szakad, nyomozni sem nyomoz úgy, mint régen és még csak a becsülete sem teljes. A párjáról nem tudok vélekedni, nem ismerem az ő életét és azért ennyiből is már kiérzem, hogy bonyolult a dolog, úgyhogy amint megiszom az utolsó sört is, felhúzom magam a székben, hogy újra függőleges pozíciót vegyen fel a gerincem. - Mindenesetre, ha úgy érzed, hogy kellene egy hely, ahova ideiglenesen elmenekülhetsz, hívj nyugodtan. - Gondolom a párja tud a magánlakásáról - már ha van egyáltalán olyanja - szóval gondolom felajánlom a lakásomat is, ahol magába tud szívni Julian némi magánszférát. Van akkora a New Yorki lakásom, hogy ne érzékeljük egymás jelenlétét, max a konyhában és a nappaliban.
« Normal » is a setting
♫ :
« Je te pardonne; Maître Gims » Tu m'as demandé pardon, j't'ai repoussé. J'voulais
souvenirs l'emportent sur la haine et la rancœur. ─────────────────────────────────────────────────── JE N'VEUX PLUS JAMAIS TE DIRE AU REVOIR ───────────────────────────────────────────────────
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Jersey City
★ :
inestimable lessons in life until you go through ───────────────────────────────────────────────────
« YOUR OWN PERSONAL JOURNEY » ───────────────────────────────────────────────────
Szóba hoztam Timnek, hogy Roman megcsalt engem, amire jött is a teljesen érthető visszakérdezés is. Mélyen elgondolkodtam a válaszon, már csak azért is, mert az én életemben is azért jó hosszú ideig nagy volt a szabadság és én sem akartam soha elköteleződni. Deee én csak egyszer léptem félre, míg ő többször is több emberrel és én csak akkor, amikor még nagyon a kapcsolatunk elején voltunk. Akkor még alig volt köztünk bármi is. Ellenben Roman sokszor, még akkor is, amikor a kapcsolatunk már elég komoly volt. Neki ezt sose mondtam el, hiszen elvileg ezekről én nem is tudhatnék. Igazából nem is tudom mire várok. Talán csak abban bízok, hogy egyszer megváltozik. Nem mondom, hogy nem bánt, mert bánt, ugyanakkor talán én kevés vagyok neki. Lehet én nem tudom eléggé kielégíteni, így máshol keres kielégülést annak ellenére is, hogy engem szeret. Vagy nem tudom. Sosem voltam az érzelmek embere, nem tudom mi lehet a háttérben, de igazából talán azért nem léptem még semmit, mert mindig abban bíztam, hogy az lesz az utolsó és megváltozik. Meg... talán próbáltam racionális magyarázatot találni mindig a miértekre. Végül is... az elektronnegativitás törvénye, igaz? Talán azoknak a férfiaknak, akikkel megcsalt sokkal nagyobb volt az elektronvonzó képessége, mint nekem és emiatt Roman velük sokkal erősebb kovalens kötést tudott létrehozni. Ez azért szomorú és akárhonnan nézzük megalázó rám nézve, de mit tehetnék? Zárjam be? Tegyek rá elektromos nyakörvet? Nem tehetem... - Végtelen szabadság... végül is abból állt az élete, hogy kedvére szexelt mindenkivel amikor és ahol csak akart, szóval ja, elég nagy változás most ez neki. Biztos nem lehet könnyű, hogy most már csak én kellene, hogy legyek neki, akivel lefekhet. Mintha egy macskát akarnánk az alutasakról átszoktatni a száraz tápra... - morfondíroztam egy hozzá illő hasonlaton. Igen, ez egy jó hasonlat lesz. - De még ha egy ilyen élethez is volt szokva... akkor sem helyén való, amit tesz. Én sem teszem, neki sem kéne. Én is hűséges vagyok hozzá... - és ez igaz is. Amióta komolyra fordult minden, nem csaltam meg. Előtte sem akartam, de belevitt az illető a bajba, mikor többet ittam, mint kellett volna. De megbántam már. Noha az is igaz, hogy sosem voltam túl nagy szexuális étvágyú és nem is akartam soha komoly kapcsolatot, szóval az igaz, hogy én egy ilyen férfinak kevés vagyok. Ez ilyen szempontból az én hibám is, hiszen nem tudom teljesen kiszolgálni az igényeit, pedig igyekszem. - Igyekszem - mosolyogtam a helyzethez képest. - Szerintem állok annyira a realitás talaján, hogy fel tudjam mérni mikor kell félre vonulnom és meddig érdemes küzdenem - feleltem, majd elgondolkodtam. - Vagy nem? - pillogtam rá. Ő vajon hogy lát engem ilyen téren? - Legyél kiképző - adtam neki a tippet a változásra. - Az nem lenne jó neked? Csak egy tipp. Érdemes lenne számításba venned szerintem. Nem örültem neki, hogy szóba került, hogy talán hazatér a szülőföldjére, szívesen marasztaltam volna, de erre nekem nem volt ráhatásom. Nem mondhattam meg mit kezdjen az életével, és azt sem kérhettem, hogy miattam maradjon. De azt is tudtam, hogy azért ide, Amerikába is köti egy s más és ha jóra fordulnának az itteni kapcsolatai, akkor még maradna is. aztán meg ki tudja. Bízom benne, hogy marad az államokban, de ha úgy adódna, akkor is meg fogjuk tudni a jövőben is a találkozásainkat, hiszen vagy én utazok ki néha, vagy Ő. Megoldjuk. A beszélgetés tova gördült oda, hogy miért hagytam fel a munkámmal, amire készségesen válaszoltam is neki, bár láthatóan a válaszaim kicsit mellbe vágták. - Talán csak megpróbáljuk próbára tenni a másikat... - elmélkedtem. - Talán csak kíváncsiságból igyekszünk kihívások elé és fogadalmak elé állítani a másikat, de nem gondolunk mindent komolyan. Végtére is ő sem gondolhatta komolyan, hogy teljesen felhagyok majd az akkor hivatásommal. Hisz hiába adtam fel a hivatásom, nem tudok nem dolgozni. Végtére is nem csak te vagy itt nekem, aki számít rám, hanem így is-úgy is belefutok olyan esetekbe, ahol nekem kell a hátamon vinnem az esetet, de arra is volt példa, hogy a rendőrség kért fel segíteni, vagy elutaztunk külföldre és kettőnknek kellett nyomozni. Szóval ezt ő is látta, hogy nem működik, később pedig ő maga is jelentkezett rendőrnek és számít rá, hogy ha oda kerül a sor, akkor majd segítek neki a munkában. Persze igyekszem, hogy ne csak nyomozásokból álljon az életem, mint régen, de mára már ő is belátta, hogy nem tilthat el teljesen a munkámtól. Idővel szeretném őt a szőnyeg szélére állítani, de úgy vélem az még odébb lesz. Keresem a tökéletes alkalmat. El fogok vele beszélgetni és csak akkor lépek tovább vele, ha hajlandó lesz változni. Persze most fogadalomtól független... a hűség az kötelező egy kapcsolatban, szóval... az más. Az ettől független. Jól esett Tim ajánlata, hogy néha napján elmenjek hozzá, ha nagyon tetőznének a gondok. Végtére is ilyen egy igazi barát. Biztos voltam benne, hogy élni fogok a lehetőségekkel, ha olyan helyzetbe kerülök. - Rendben, köszönöm - mosolyogtam. - Ha úgy adódik, kereslek ezzel a lehetőséggel - ki is ittam a söröm. - Jó barát vagy... ha tudok valamit segíteni valamikor, akkor te is nyugodtan keress. Csodatévő nem vagyok, de sok mindenhez értek... Az üres sörös dobozt kezdtem ujjaim közt forgatni és fixírozni, miközben azon gondolkodtam vajon mennyi hasznom van az életben. Nem voltak öngyilkos gondolataim, azért az túlzás lett volna, de elgondolkodtam rajta, hogy mennyit érhetek valójában és vajon hány embernek hiányoznék, ha egyszer eltűnnék. Vajon menne tovább az élet, mintha soha nem lettem volna? Bár ez a veszély nem fenyegetett, Qadir biztosan úgyis előkerítene a föld alól is, ha már az adósa lettem. De azért érdekelt, hogy mi lesz, ha én egyszer már nem leszek. Elvégre én sem vagyok örök életű és jó lenne tudni mit hagyok magam után és hány embernek fogok tényleg hiányozni és mennyi idő alatt heverik ki azt, hogy már nem leszek ott nekik. Egy nap? Egy hét? Két hónap? Egy év?
Máshogy gondolkodok, de ezzel együtt én nem is tudom, milyen lehet egy homoszexuális párkapcsolat, ezért nem indulok ki magamból. Nálam nem lehetne eljátszani, hogy valaki ideiglenesen hűtlen legyen hozzám, még akkor sem, ha tudom, hogy sok időt töltök az otthonomtól távol. Ennek ellenére értem, mit mond és mivel tudja már a véleményemet, ezért nem akarok nagyon ellenkezni vele, csak sajnálom őt, mert kihallom hangjából a fájdalmat. Aztán egyenesen felszabadító érzés hallanom tőle, hogy folytatja a gondolatmenetét egy bizonyos „de” kötőszóval. - Én ezutóbbival értek egyet. Vagy legyen kimondva, hogy ez egy nyitott kapcsolat és abba csak úgy menj bele, ha tudod, hogy ilyen kapcsolatot elbír a lelked, vagy ne legyen nyitott, de akkor ő is tiszteljen téged annyira, hogy… nem fekszik le mással. - Majdnem úgy fogalmazok, hogy „nem teszi a farkát más helyre”, de nem tudom, mennyire érzékeny ilyen kifejezésekre Julian, úgyhogy még időben átfogalmazom némiképp diplomatikusabbá. Aztán feltartom a kezeimet mutatva, hogy egyébként meg nem szólok vele, csak a véleményemet mondom el. - Alapvetően erre majdnem rávágtam, hogy igen, állsz annyira a realitás talaján, csak mert elég gyakorlatias ember vagy, de az az igazság, hogy nem tudom. Néha azt gondoljuk magunkról, hogy reálisan cselekszünk, pedig valójában ez csak egy jó érv, amivel takarózhatunk. - indulok ki magamból. - Van, hogy annyira félünk a magánytól, vagy annyira belefáradunk már az egyedüllétbe, hogy hajlamosak vagyunk belemenni olyan kapcsolatokba is, amik ártalmasak. Vagy néha többször teszünk úgy, mintha nem zavarna minket valami, még el is hisszük ezt a mesét, pedig valójában nagyon is bosszant. Azt nem tudom, hogy te hogyan érzel pontosan, én tudom magamról, hogy képes vagyok erre. - Aztán persze jó kérdés, hogy hol ér véget az alázat és hol kezdődik önmagunk alárendelése. Nem könnyű téma ez, de összességében én bízom benne, hogy Julian tényleg észreveszi azt az állapotát, amikor el kell vonulnia. Bár, ha meg képes a párja megcsalásra… én bennem biztosan ott lenne a félelem, hogy ha elvonulok, akkor vajon kivel tölti az éjszakát. - De, jó lenne - felelem a kiképző ötletre, ami már nekem is eszembe jutott. - Nagyon sok mindent el tudnék képzelni és szerintem helyt is tudnék állni. Nem ez a nehéz, hanem maga az elhatározás. Attól nem félek, hogy ha leszerelek, nem fogok tudni elhelyezkedni vagy megtalálni a hozzám illő munkát. Csak mindig jön egy jó ok arra, hogy miért ne lépjek ki. Csak még egy év, aztán egy újabb, most épp nem lenne szerencsés a nyomozás miatt elhagynom a katonaságot… és máris ott tartok majd, hogy el fog telni még tíz év a légierőnél. - Nevetek csak, legyintek is, hogy ne vegye teljesen komolyan. Mondjuk ötven évesen már aligha fogják hagyni, hogy katona legyek, úgyhogy nyilván túlzok, de ettől még értheti Julian mit akarok mondani. Szeretek vele őszintén beszélgetni, így akkor is megmondom a véleményemet, amikor az ő munkaváltásáról beszélünk. Ez engem teljesen meglepett, mivel tudom, hogy Julian mennyire szeretett nyomozni. A válaszát igazából értem, még ha furcsállom is, de a lényeg, hogy… akkor ezek szerint semmi sem változik tulajdonképpen, hiszen ezután is nyomozni fog. Úgy látom, egyikünk sem könnyű eset. Amit tehetek, az az, hogy felajánlom neki, ami nekem semmiség, neki pedig jól jöhet: a lakásomat. - Már így is rohadt sokat segítesz - mosolyodom el, aztán elkezdem összeszedni a még kint maradt üres dobozokat, majd felállok a székből. Az világosan látszik, hogy elég komplikált helyzetben vagyunk mindketten és talán jobb lefeküdnünk aludni, ha azt akarjuk, hogy maradjon ép agysejtünk holnapra. - Najó, én bemegyek - nyújtózom még egyet. - Te jössz vagy kell még egy cigi?
« Normal » is a setting
♫ :
★ családi állapot ★ :
★ lakhely ★ :
Jersey City
★ :