New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
Jelenleg 332 felhasználó van itt :: 16 regisztrált, 0 rejtett és 316 vendég :: 2 Bots
A legtöbb felhasználó (535 fő) Szomb. Nov. 23 2024, 15:45-kor volt itt.
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 19:40-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:56-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:55-kor
Amber Fleming
tollából
Ma 17:54-kor
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 17:04-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 16:49-kor
Roman W. Hemlock
tollából
Ma 16:47-kor
Sofia Carmona
tollából
Ma 16:29-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Missed you in my life
TémanyitásMissed you in my life
Missed you in my life  EmptySzomb. Szept. 23 2023, 13:20

Esther  & Jason
Closer than you know--

Jason felbukknása mondhatni teljesen a feje tetejére állította a kis életem. A megszokott kerékvágásból teljesen kizökkentem és azóta csak arra bírok gondolni, hogy mi lenne ha...rengeteg érzés és sokféle kérdés kavarog a fejemben. Lelkem nyomja a bizonytalanság, a bűntudat, de mégis szinte csak rá tudok gondolni. Nem értem, hogy mi van velem, azt hittem a múltat már magunk mögött hagytuk, és ez talán így is volt, amíg a sors össze nem sodort minket. Olyannyira, hogy most itt állok a lakásom teraszán, a nyözsgő várost figyelve, kezemben egy pohár borral és arra várok, hogy megszólaljon a csengő. A váratlan plázás találkozásunk után még hálás is voltam azért, hogy elmaradt a vacsora, mert annyira felzaklatott a találkozásunk, hogy olyasmit mondtam volna el neki, amit most nagyon bánnék. A leghelyesebb az lenne, ha nem találkoznánk többet, én mégis minden követ megmozgattam azért, hogy segítsek albérletet találni neki. Mi haszna annak, hogy egy ingatlanokkal foglalkozó cég alkalmazottja vagyok, ha ennyiben nem tudok segíteni? Szerencsére most éppen pangás van a piacon, és nem is kellett sokat várni az iroda válaszára, több lehetőség is adódott én pedig ahelyett, hogy kihagytam volna a felsorolásból első helyen ajánlottam neki a szomszéd lakást. Igazból tényleg nagyon pöpec kis lakás, tágas, három szoba, fürdőszoba, terasz. Közelben van nagyon jó iskola is, ami gondolom fontos a kislányt tekintve. Mégis...túlságosan közel van hozzám, túlságsan sokat láthatom és nem biztos, hogy ez hosszútávon jó lesz nekünk. Jasonnek családja van, felesége és nem lehetek annyira önző, hogy ebbe belepofátlankodjak. Talán nem késő még, hogy a hétvégi farmos kirándulást is lemondjam.
Össze vagyok teljesen zavarodva, egyik percben csak fognám a telefont és felhívnám, a másikban pedig összecsomagolnám a bőröndöm, hogy a város másik végébe költözzek. Sokszor eljátszottam a gondolattal, hogy mi lesz majd, ha olyan sok év után újra találkozunk, de azt hiszem egyáltalán nem számítottam arra mennyire össze leszek zavarodva.

Jason volt az első szerelmem, a legjobb barátom, a lányom apja. Sokkal több van közöttünk, mint amit le tudnánk tgaadni. Hosszú évek teltek el azóta, hogy bármilyen közünk volt egymáshoz, mégis olyan, mintha semmi sem változott volna. Legalábbis ezt éreztem a legelső pillanatban, amikor felismertem a szakáll mögött megbúvó ismerős vonásokat. Sok olyan döntést hoztam az életben, amit később megbántam, éppen ezért nem akarom elszalasztani a lehetőséget, a lehetőségét annak, hogy ezúttal másképp legyen. Éppen ezért veszem kezembe az eddig asztalon pihenő telefonom, amikor megpillantom a költöztető autó távolodó hátsófelét, hogy egy üzenetet küldjek a férfinek.

`` Egy pohár bort? Gondolom jól esne most egy kis pihenés. Rendelhetnénk pizzát! ``
Gondolkodás nélkül nyomok rá az elküld gombra, majd ujjaimmal türelmetlenül dobolok a sötét képernyőn. Remélem nem fogom bánni amire most készülök. De miért is bánnám nem? Egy pohár bor egy régi baráttal. Ennyi és nem több. A telefont becsúsztatom rövidnadrágom zsebébe és kiiszom a saját poharam tartalmát. Nem vagyok normális. Miért izgulok úgy mint egy tinilány? Miért izzadok és verdes gyorsabban a szívem? Miért várom már, hogy válaszoljon az üzenetre? Miért töltöm újra a poharam, hogy szinte azonnal el is tüntessem belőle a vörös italt? Megbolondultam?

Hypothesis

When love hurts you, dare to love again.
When a friend falls, dare to be the first to extend a hand. When there is darkness, dare to be the first to shine a light. When there is injustice, dare to be the first to condemn it.
mind álarcot viselünk
Esther Selassie
Üzlet
ranggal rendelkezem
★ :
Missed you in my life  Tumblr_n97yr1DWgl1sgzu21o6_250

Missed you in my life  Tumblr_inline_nq7o51kPre1rjsuj6_250
★ kor ★ :
46
★ elõtörténet ★ :
Missed you in my life  Tumblr_inline_nq7o4fPPRo1rjsuj6_250
Shine bright like a diamond
♫ :

Sweet home Alabama

Where the skies are so blue
Sweet home Alabama
★ családi állapot ★ :
Elvált
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
Missed you in my life  Tumblr_inline_nq7o4mvaor1rjsuj6_250
★ idézet ★ :
“Other times, I look at my scars and see something else: a girl who was trying to cope with something horrible that she should never have had to live through at all. My scars show pain and suffering, but they also show my will to survive. They're part of my history that'll always be there.
★ foglalkozás ★ :
Pénzügyi elemző
★ play by ★ :
Zoe Saldana
★ szükségem van rád ★ :
Jason
Sebastian, my ex
★ hozzászólások száma ★ :
73
★ :
Missed you in my life  Tumblr_inline_nq7o4uJ45Q1rjsuj6_250
TémanyitásRe: Missed you in my life
Missed you in my life  EmptySzomb. Okt. 21 2023, 07:34

Esther & Jason
to:
at:
on:
Az esti órákban
Az utóbbi pár nap olyan gyors tempót vett fel, hogy alig bírtam követni már, s esténként úgy hajtottam álomra a fejem, mint aki egész nap egy kampón lógott, s ide-oda cibálták. Pihentető alvásokat reméltem minden egyes éjen, azonban a lelkem annyira elkezdett háborogni, annyi minden feljött régről, melyek annyira keverednek most a jelennel, hogy még az álmok sem hoztak nyugalmat. Megint feljönnek a “mi lett volna, ha...” című képzelgések, s hiába próbálom bemesélni magamnak, hogy úgysem tudom megváltoztatni a múltat, akkor is nagyon nehéz másfele terelni a gondolataimat. Mardos a bűntudat, hogy így eltűntem a betegségem hajnalán, s folyamatosan csak arra gondolok, hogy Esther talán más volt már akkor is, mint a többi nő. Ő talán mellettem állt volna alig negyven kilósan és kopaszon is, s most talán Aurora az ő gyermeke lehetne...  
Nem kesereghetek azonban örökké a múlton, muszáj a jelenre koncentrálnom, hiszen most olyan dolgok mozgolódnak a háttérben, amikhez teljes egészében két lábbal kell állnom a földön. Nem mehet a munkám rovására a lelki világom, hiszen ez adja meg az alapot egy szebb jövőhöz a kislányomnak és nekem. Hogy Ruby milyen döntést fog hozni, az pedig egyelőre még nagyon kérdéses.
A költözés előtt két nappal tettem fel Aurorát a repülőre a nagyszüleivel együtt, s még a szívem is zokogott, hogy el kellett mennie. Nagyon nehezen bírom a távolságot, de arra kell gondolnom, hogy hamarosan minden jobb lesz. Ezért pedig küzdeni kell.
Az ezutáni napom reggele már pakolással indult, s mivel nyúlunk bele szépen az őszbe, így szerencsére a víz sem zubogott rólam napközben. Jó volt megindítani a ködös alkonyt egy kávéval, s hallgatni a város moraját, melyet utoljára fogok erről az erkélyről hallani. Annyira nem is nőtt hozzám ez a lakás, így pedig főleg nem, hogy kidobnak. Talán a mai éjjelem telik egyedül álmatlanul, hiszen annyira elfáradok, mire mindent összepakolok egyedül, hogy annyira mélyen alszok, hogy szerintem még egy gránát sem robbantana ki az ágyból.
A másnap is gyorsan telik el, hiszen egy költöztető cég segítségével estig mindent is átpakolunk az új albérletbe, ami egy egészen kellemes környéken van. Az már kérdés, hogy közvetlenül Esther szomszédságában... Ilyenkor gondolkozik el az ember, hogy létezhetnek ekkora véletlenek? Mi történt, hogy hirtelen minden is arra játszik, hogy mi közelebb legyünk egymáshoz?  
A bútorok nagyjából a helyükre kerülnek, de a lakás most tele van dobozokkal, zsákokkal, s minden más millió holmival, amik csak be lettek hányva oda. Arra már egyáltalán nincs energiám, hogy elkezdjem szétpakolni a dolgaimat, pedig nem kellene ezt sokáig húzni...
Fáradtan intek az autó után, mikor elmennek, de rám telepedik végre egy kellemes nyugalom is, hiszen letudtam a költözést, ami mindig sok bajjal és erőfeszítéssel jár. Épp lépnék fel a lépcsőn, mikor csippan a telefonom, s meglepetten kezdem olvasni Esther üzenetét. Nagyjából háromszor olvasom el, mire egyáltalán eljut a tudatomig, ám ahelyett, hogy írnék vissza, az első utam egyből hozzá vezet. Bekopogok odafent, ami inkább dörömbölésnek hat már, hiszen a kezeim megszokták ma már a nehéz súlyokat, így nehezemre esik finoman nyúlni bármihez is.
- Annyira jó az ötleted, hogy el is vetettem már a többi tervemet a mai napra. - felelem egyből, ha ajtót nyit nekem. - Még el akartam kezdeni pakolni, de már semmi kedvem sincs hozzá. Úgyhogy... Pizza és bor. - felelem fáradt lelkesedéssel, mely most nagyon is töretlen. Hirtelen visszarepülök a tinédzser évekhez, amikor még titokban osontunk ki éjjelente, hogy találkozzunk. Lényegében most is ezt érzem... Csak most nem a szüleim előtt járok tilosban, hanem a feleségem előtt. De hát miért nem lehet ártatlanul beszélgetni és enni egy szomszéddal? Legalábbis, ezt próbálom bemesélni magamnak, hogy ebben nincs semmi rossz és bűnös. Holott...
- Átjössz megnézni a lakást? Eléggé nagy a kupi, de szívesen vennék pár ötletet, hogy mit hova pakoljak. Amíg készítik a vacsoránkat, addig segíthetnél, ha van kedved. - remélem van, hiszen a lakberendezéshez egyáltalán nem értek, egy nőnek pedig teljesen biztosan nagyobb érzéke van hozzá, mint nekem. Ha rajtam múlna, mindent behánynék mindenhova, de hát ezt nem tehetem meg, mit gondolna rólam Esther, ha átjön hozzám? Egyáltalán miért agyalok ezen?
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Missed you in my life  EmptyVas. Nov. 19 2023, 12:38

Esther  & Jason
Closer than you know--

A bűntudat azóta gyötör, hogy újra találkoztam Jasonnel, ami vegyül egy kis kíváncsi érdeklődéssel. Hiszek a sorsban, abban, hogy okkal sodorta az élet újra elém azt a férfit, aki mellett először – és talán utoljára- tapasztaltam meg, hogy milyen az szerelem. Az az édes, első szerelem, ami miatt nem tudsz tisztán gondolkodni, ami olyannyira erős, amihez foghatót addig soha nem éreztem. Amilyen gyorsan jött az életmbe, olyan gyorsan el is ment, hátrahagyva életem legnagyobb ajándékát. Azóta minden alkalommal ha Giara nézek eszembe jut az apja, és minden együtt töltött lopott pillanat. El sem hiszem, hogy újra itt van, ennél közelebb ráadásul már nem is nagyon lehetne, hiszen konkrétan a mai naptól fogva szomszédoknak számítunk. Hezitálás nélkül segítettem neki új albérletet keresni, amikor megkért rá, és habár lett volna más lehetőség is, végül a szomszédságomban levő üres lakást ajánlottam neki. A kávézóban egyszerre éreztem magam letaglózva, megbűvölve és összezavarodva. Látni őt apa szerepben egyszerre volt megható és fájdalmas. Az én gyermekem nem ismerhette az apját, számára ez a normális, így nőtt fel, számomra mégis újra feltépte azokat a bizonyos régi sebeket, amikről azt hittem, hogy már régen begyógyultak.
Izgatottan, gyorsan zakatoló szívemmel a mellkasomban állok a teraszon és az épület előtt zajló eseményeket figyelem. Jasont és az éppen elhajtó üres költöztetőautót. Miért érzem azt a megkönnyebbülést és izgatottságot, mintha egész nap erre az alkalomra vártam volna? Miért győzöm le a bennem tomboló kétségeket és rázom le magamról a negatív gondolatokat, hogy a következő másodpercben már elküldjem azt az üzenetet? Olyan izgatott vagyok amit már régen éreztem életemben, azt hittem, hogy ebben a korban már nem sok olyan dolog fog történni velem, ami ilyen érzéseket és hevességet vált ki belőlem. Több ok miatt is távol kellene maradnom Jasontól, egyrészt, nem kellene piszkálnom a múltat, mert a fájó igazsásg ott lapul a felszín alatt, másrészt....Jason nős, családja van, nem szabadna kísértenem a sorsom. Még emlékszem arra a bizonyos üzenetre, amit nem kellett volna látnom, és ami miatt borzasztóan kellemetkenül éreztük magunkat. Nem tudom, hogy mennyi oka van rá, de egészen bizonyos, hogy Jason felesége féltékeny, én pedig nem akarok az a személ lenni, aki okot ad a vitára kettejük között. Az üzenetet azonban már elküldtem, változtatni rajta nem tudok, vegyes érzésekkel, izgulva szorongatom a telefont a kezemben miközben a válaszára várok. Az ismerős csengés azonban elmarad és helyette az ajtó hangos dörömbölése töri meg a lakásom csendjét. Nem várok vendéget, azonban mágis pontosan tudom, hogy ki tartózkodhat az ajtó másik felén. Szinte futólépésben szelem át a távolságot a bejáratig, ahol aztán őszinte, és széles mosollyal az ajkamon tárom ki előtte az ajtót. Jóképű mint mindig.

- Gondoltam, hogy megéheztél már ebben a nagy munkában, rád fér az energia. rám meg a társasága - Utána segíthetek pakolászni is, ha szeretnéd Nem tudom, hogy mennyi holmija lehet, de tekintettel arra, hogy van egy kislánya, aki sok időt fog eltölteni itt, biztos vagyok abban, hogy rengeteg játék és még annál is több csajos csecsebecse lapul a dobozokban. Nekem is lányaim vannak, tudom hogy megy ez.
- Jövök máris! fordulok vissza egy másodperc elejéig a házba, hogy a kulcstartón lógó lakáskulcsomat magamhoz vegyem, majd kilépve az ajtón bezárom magam mögött.
- Menjünk! intek fejemmel az ő otthona felé, majd megindulok vagy előtte vagy szorosan a nyomába. - Addig megrendelem a pizzát gyorsan motyogom, de tekintetemmel már a készülék képernyőjét bámulom. Belépve az ő otthonába, egyáltalán nem lep meg a kupi és a dobozok mennyisége sem. Ilyen, amikor valaki még ne teljesen költözött be a lakásba. Az lakás elhelyezése hasonló az enyémhez, Jason nappalija azonban valamennyovel nagyobbnak és világosabbnak tűnik az enyémnél.
- Ha szeretnéd Aurora szobájába festhetek valamit a falra. Kedvenc mesefigurákat vagy álaltokat például. Az én gyerekeim imádták kiskorukban. Mikor jön legközelebb? körbesétálom a nappalit, amennyire a dobozoktól lehet.
- Én a kanapét ide tenném, pontosan szembe az ablakkal, gyönyörű a naplamente innen nézve. Veszek neked egy-két növényt, az feldobná a lakást. Miért lelkesedem fel ennyire?? Nem kellene érdekelnie, mégis minden részletében érdekel.
- Remélem örömöd leled majd a házban... és a szomszédban.

Hypothesis

When a friend falls, dare to be the first to extend a hand. When there is darkness, dare to be the first to shine a light. When there is injustice, dare to be the first to condemn it.
mind álarcot viselünk
Esther Selassie
Üzlet
ranggal rendelkezem
★ :

★ kor ★ :
46
★ elõtörténet ★ :
♫ :

Sweet home Alabama

Sweet home Alabama
★ családi állapot ★ :
Elvált
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
“Other times, I look at my scars and see something else: a girl who was trying to cope with something horrible that she should never have had to live through at all. My scars show pain and suffering, but they also show my will to survive. They're part of my history that'll always be there.
★ foglalkozás ★ :
Pénzügyi elemző
★ play by ★ :
Zoe Saldana
★ szükségem van rád ★ :
Jason
Sebastian, my ex
73
★ :
Missed you in my life  EmptyVas. Dec. 03 2023, 05:52

Esther & Jason
to:
at:
on:
Az esti órákban
Úgy érzem magam, mint egy tinédzser, akinek épp ezekben az időkben lángoltak fel először az érzelmei, amik szinte teljesen megbolondítják, s nincs a napjának olyan pillanata, amikor ne motoszkálnának a háttérben. Ma mikor pakoltam, utaztam, vagy bármi egyebet csináltam, akkor is csupán egyetlen nő arca keringett a gondolataimban, s az meglepő módon nem a feleségemé, Rubyé volt. Sajnos a kapcsolatunk épp nagyon mélyen jár, és mellette egy ideje úgy érzem, hogy kissé kiégtem érzelmileg, mintha már túlságosan öreg lennék ahhoz, hogy érezzem a gyomromban azokat a pillangókat, az önfeledt zsongást az agyamban, és azt a folyamatos görcsöt a szívemben. S most tessék, mintha visszarepülnék az időben oda, ahol még pár apróságot leszámítva minden csodás volt...
- Arra már tényleg szükségem lenne. Annyira kapkodtam ma, hogy reggel ettem utoljára, azóta elfelejtettem. Remélem, neked legalább nyugodtabban telt a napod. - és vajon őt is ennyire felzaklatta a jelenlétem? Vajon neki is gyakran járhattam az eszében? Egyáltalán miért érdekel ez, mikor nekem családom van? Egész nap próbáltam elűzni az arcát, de ez egyáltalán nem sikerült, sőt, most az izgatottság helyett még egy igazán kellemes, nyugalmas érzés is rámtelepedik, ami már nagyon régen környékezett meg. Áthívom hát Esthert magamhoz, hogy nézzen kicsit körül ő is, hiszen a kreatívsága teljesen biztosan magasabb, mint az enyém, így remélhetőleg sok tippet tud adni, mit hogyan rendezzek el.
- Nekem jöhet valami csípős. - felelem már a lakás mélyén, mely úgy fest, mintha bombát robbantottak volna. Nem vagyok válogatós, de most jót tenne, ha szétkaparná a torkom a pizza.
- Ez egy nagyon jó ötlet, de tegyük el kicsit későbbre. Nem terveztem itt maradni olyan hosszú ideig, mert épp azon dolgozok, hogy saját házunk legyen itt New Yorkban. Már kinéztem párat, és lassan el is fogok jutni a vásárlásig, csak még el kell rendeznem pár dolgot. Meg hát... - enyhe zavarral túrok bele szakállamba. - Ruby sem könnyíti meg a dolgom. Még mindig nem mondta ki konkrétan, hogy jönni akar vagy sem. Te is ennyire nehezen szánod rá magad a változásra, hiába lesz benne sokkal több lehetőség? - kérdem tőle kíváncsian, hiszen ennyi idő után sem tudom megérteni sokszor a feleségem, hiába hiszem mindig azt, hogy ismerem őt. Nem, ez közel sincs így, mindig tud mutatni valami újat, valami rosszat, amiről nem is tudtam, hogy létezik benne.
- Megkínálnálak valamivel, de csak víz van. - elnevetem magam, s megpaskolom a csapot a konyhában, amire bőven ráfér a takarítás. Ahogy mindenre is.
- Auroa amúgy a sellőket, az unikornisokat, a tündéreket, meg az ilyen mesebeli hülyeségeket imádja. Ja, és legyen nagyon színes és csillogjon. Amúgy... - közelebb lépek hozzá, s nem tudom megállni, hogy ne simogassam meg enyhén a vállát a feltörő emlékek hatására. - Jó hallani, hogy nem veszett ki belőled a festészet. Már régen is nagyon gyönyörűeket alkottál, és ezek szerint ez megmaradt neked. - percről percre újabb képek úsznak fel róla valahonnan mélyről, amikről azt hittem, hogy már rég elvesztek. De nem. Még ennyi idő után sem.
- A növény jó ötlet, de akkor valami nagyon igénytelen kell, mert lesz, hogy több napot nem fogok hazajönni. Például két hét múlva megyek az Északi-sarkra expedícióra. Remélem legalábbis... Nagyon úgy tűnik, hogy le fogja mondani az utat az asszisztensem, és nem olyan egyszerű hirtelen keríteni valakit, aki legalább egy hétre el tudna hirtelen szakadni, és még be is vállalná a hajóutat meg a hideget. De hát ez már legyen az én problémám. - vonom meg a vállam, maximum rápakolok az időre plusz egy hetet, hiszen ha mindent nekem kell csinálnom, az nagyon sok idő lesz.  
- Ebben biztos vagyok, hiszen itt vagy te is. - és a kimondott szó örökké tud élni. Nem volt tervben ugyan ilyen őszintén kifejezni az örömöm, ez most csak úgy egyszeűen kicsúszott, s enyhe zavaromat palástolván, elmutatok a fürdő irányába.
- Ezzel viszont lehet, hogy bajok lesznek. Szerinted mennyire fogok én ide beférni? - mutatok az apró zuhanyzó irányába, amit közel sem az én méreteimre terveztek. - A sajátba már tervezek kádat és zuhanyt is. Annyi ötletem van az egészre! Csak tartanék már ott, hogy az enyém legyen. Te amúgy bérled a lakást, vagy a sajátod? - kilépek a fürdőből, mire a gyomrom akkorát kordul, mint a puskaropogás, s ezt már semmivel sem tudnám leplezni.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Missed you in my life  EmptyKedd Jan. 02 2024, 14:27

Esther  & Jason
Closer than you know--

Azt hiszem igazán hiányzik, hogy valakiről gondoskodni tudjak. Hiányzik, hogy nincs akivel megosztanom a hétköznapokat. A válásom óta most érzem először azt, hogy tényleg magányos vagyok. Véget értek a „mézes hetek,” már nem okoz feltétlen örömet, hogy magammal foglalkozhatok a szabadidőm minden egyes percében. A szabadságnak is van árnyoldala és az utóbbi napokban azt hiszem ezt tapasztalom a leginkább. Nehéz, hogy a gyerekeimnek nincs szüksége rám, hogy a volt férjem úgy tesz, mintha nem is léteznék, hogy igazából a munkán kívül nem érezhetem magam fontosnak. Kell a változatosság, egy kis fellélegzés, de ugyanakkor szükségem van a társaságra is, arra, hogy gondoskodhassak valakiről. Lehet, hogy vennem kellene egy kutyát.
Jason felbukkanása sokféle érzést ébresztett fel bennem újra, sok gondolat kavarog a fejemben és jobban felzavarta életem állóvizét, mint az illendő lenne. Nem képzelek bele a helyzetünkbe semmit, de mégsem tudom megállni, hogy a találkozásunk óta ne gondoljak rá. Nem tudom nem felidézni az arcát, a mosolyát. Nem tudok úgy tenni, mintha közömbös lenne. Pedig ez lenne a legjobb döntés, hiszen ő egy nős ember, családja van, én pedig nem vagyok házasságtörő. Mégis, úgy érzem, hogy oka van annak, hogy húsz év után felbukkant az életemben, okkal van jelen a mindennapjaimban és ez ellen nem tudok tenni semmit. Ingatlanosként millió meg egy lakást tudtam volna ajánlani neki, én mégis a szomszédságomat ajánlottam fel neki. Érzem, hogy elég vékony kötélen egyensúlyozok és hogyha megszédülök, egyenesen a karjaiba találom magam. Ami egyszerre lenne hiba és mégis öröm. Elmosolyodom.
- Sejtettem, hogy a nagy pakolászásban elmaradt az ebéd, ti férfiak képtelenek vagytok gondoskodni magatokról. nevetek fel a mondatom végén. Néha nem is értem, hogy hogyan tudnak életben maradni női segítség nélkül. Az erős, magabiztos férfiak, akik puszta kézzel képesek lennének megbirkózni egy medvével, arra képtelenek, hogy önmagukról gondoskodjanak. - Nekem viszonylag csendes napom volt. Mondthani nem csináltam semmit egész nap, azon kívül, hogy ültem egyik helyről a másikra.
- Csjpős, értettem bólogatok a telefon képernyőjét bámulva, miközben az egyik kedvenc pizzázómtol megrendelek két pizzát a megadott követelményekkel, majd újra a zsebembe csúsztatom a készüléket. Habár én magam előnyben részesítem a házilag elkészített ételeket, ez még nem jelenti azt, hogy nem szoktam úgynevezett „junk food-ot” fogyasztani. Nem mindig van kedvem vagy éppen energiám arra, hogy folyamatosan a tűzhely mellett álljak. Nameg, amióta egyedül élek nincs is okom arra, hogy folyamatosan főzzek, hiszen azt amire nekem szükségem van egyedül, bármelyik étteremből beszerezhetem. Mondhatni az egyedüllét egyik nagy előnye, hogy rengeteg időm felszabadult.

- Hol nézelődsz házakat? Melyik részén a városnak? Ha gondolod szívesen elmegyek majd veled terep szemlére mielőtt kiválasztod a legmegfelelőbbet. nem tudom, hogy miért ajánlok fel neki bármit is, hiszen van egy társa, aki ebben tökéletesen a segítségére lesz, úgy illik, hogy a ház asszonya válassza ki az új otthonukat.
- Tudod, hogy nem vagyunk egyformák. Van akinek nehezebben megy a változást beengedni az életébe, lehet, hogy fél, vagy úgy érzi nem találná meg itt a számításait. nem ítélem el Rubyt, hiszen nem is ismerem. - Én szeretem a saját kezembe venni az irányítást és nem félek új dolgokat kipróbálni. Ezért is döntöttem a válás mellett és kezdtem új életet egyedül. Van amikor a változás jó és szükséges. De ez megint csak én vagyok, a nejétől teljesen külünböző nő, más életfelfogással és szemléletekkel. Ez nem jelenti, hogy jobb lennék, csak egyszerűen más. - Ha nem sikerül közös nevezőre jutni a költözéssel kapcsolatban, akkor mit csinálsz? Vissza utazol Kanadába? Vagy nélküle is lépsz? Nem tudom, hogy miért érzek izgatottságot, ha arra gondolok, hogy a felesége nélkül kezdene új életet. Miért akarom, hogy ebben az életben nekem jusson nagyobb szerep és az asszonyának a mellékszerep?
- Nálam van bor...ha megszomjaznál... pilalntok rá kissé kacér tekintettel. Nem tehetek róla, de nagyon nehezen tudom visszafolytani az izgatottságomat amit a közelében érzek. Ez normális dolog?
- Akkor majd az új lakásotokba szívesen kidekorálom  a szobáját. Már amennyiben a neked nem bánja. Legutóbb úgy tűnt az üzenetből, amit véletelenül megpillantottam a telefonodban, hogy féltékeny. Ujjaimat végigjáratom a márványlapon a konyhapulton, miközben Jason mellett elsétálva a lakás eddig fel nem derített pontjai felé sétálok. - Csak hobbiként festek pillantok fel rá a vállaim fölött. Valóban, a festészet ennyi éven keresztül végigkísért az utamon, csak a katonaság utáni gyógyulási időszakban nem tudtam ecsetet ragadni. A lelkemnek viszont legjobb terápia volt, amikor végre újra sikerült festenem.
- Az északi sarkra? Wow! Le vagyok nyűgözve. nézek fel rá mosollyal az arcomon. - El szabad árulnod, hogy mit csinálsz ott? nem tudom, hogy mennyire titkos az expedíció aminek részese lesz. - Nagyon örülök a sikereidnek. Sosem felejtettem el, hogy mennyire vágytál felfedezni, hogy mennyire lobogott benned az ismeretlen felkutátsa utáni vágy. Örülök, hogy az álmaidnak élsz és nem hagytad veszni őket. Habár sok mindneről le kell mondani a felnőtté válás kegyetlen útvesztőjében, dícsretre méltó, hogy ő az elképzelései szerint él és dolgozik. Bárcsak én is ilyen bátor lettem volna a megfelelő időben.
- A növényeidre szívesen ránézek a távolléted alatt és a lakást is rendben tartom ha szeretnéd. Emiatt ne aggódj. Igen, egy újabb felajánlás amire talán semmi szükség nem lenne. Szavai és azt követően az érintése is váratlanul érnek. Lehunyom a szemem, amikor puha ujjai a vállamat érintik és szinte áramütésként járja át a testem az érzés, amit felébresztett bennem. Érzem, hogy orcám mindkét oldala kipirosodik. Szívem úgy dobog a mellkasomban, hogy azt minden bizonnyal még ő is hallaná, ha nagyon figyelne rá. Nyelek egyet, hogy megfékezzem magam abban amit mondani akarok. Abban, hogy olyasmit tegyek vagy szóljak, amit később megbánnék.
Tekintetem ide-oda cikázik a zuhanyfülke és az enyhén szólva is jó magasra nőtt Jason között. Hálás vagyok amiért témát váltott, jelen helyzetben szívesebben beszélek a fülkéről, mint arról amit érzek.
- Hááát...ha nem akarsz risza viadalt rendezni a fülkében, talán a célját kiszolgálja. Nagy és teátrális mozdulatokat kerüld. nem tehetek róla, de elképzelem amint odabent összepréselődve próbálja megmosni a haját, és erre a képre azért már felnevetek.
- Én is csak bérlő vagyok. válaszolok kérdésére, miután sikerül megszólalnom a nevetésből - A válásom óta masfél évig körülbelül szállókban és hotelekben éltem a város több pontján. Néhány hónappal ezelőtt költöztem be ide. Már szükségem volt az állandóságra. Több szempontból is előnyös itt laknom, közel van a munkahelyem, biztonságos környék, és minden belátható sétányi távolságra van amire csak szükségem lehet.
- Nem hiszek a véletlenekben, sokkal inkább a sorsban, vagy az isteni gondviselésben. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy felbukkantál abban a plázában néhány hete. Remélem ezúttal nem fogsz újabb húsz évre magamra hagyni. ezúttal én lépek hozzá közelebb, szinte megszakítva a távolságot közöttünk. Meglehet semmi szükség nem lett volna arra, hogy kimondjam mindezt, de én mégsem tudtam magamban tartani a szavakat. Ezúttal nem akarok hallgatni.  

Hypothesis

mind álarcot viselünk
Esther Selassie
Üzlet
ranggal rendelkezem
★ :

★ kor ★ :
46
★ elõtörténet ★ :
♫ :

Sweet home Alabama

Sweet home Alabama
★ családi állapot ★ :
Elvált
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
Pénzügyi elemző
★ play by ★ :
Zoe Saldana
★ szükségem van rád ★ :
Jason
Sebastian, my ex
73
★ :
Missed you in my life  EmptyVas. Jan. 14 2024, 19:48

Esther & Jason
to:
at:
on:
Az esti órákban
- Ezt azért kikérem magamnak! Néha én is szoktam főzni, és képzeld, Aurora imádja! Az ilyen kicsik még úgyis őszinték, úgyhogy megmondaná, ha nem ízlene neki! - némi szórakozott, színpadias sértődöttség tükröződik vissza hangomból, de ez hamar átalakul egy nevetéssé. Pedig ennek is bőven akad sötét oldala, hiszen ha én főzésre adom a fejem, akkor leginkább azért teszem, mert Rubynak nincs kedve hozzá. Amit meg is értek, persze. Legalábbis próbálok. Azonban nagyon nehéz félretenni a tényt, hogy ő otthon van egész nap, csupán én dolgozok, s még Aurorával sem kell mindig foglalkoznia, hiszen ő már óvodába jár. Sajnos a telefonját és a számítógépet sokkal jobban szereti nyúzni, mint hogy az otthoni teendőinek legalább egy kicsiny részét elvégezze. Így hát egy fárasztó nap után, mikor hazaesek, s Aurora azzal fogad, hogy mennyire nagyon éhes, és hogy még nem ebédelt ma, miközben az anyja megvonja a vállát, és letudja egy “csinálj neki egy szendvicset” odaböfögéssel, én azért nem tudom megtenni, hogy ne adjak főtt ételt a lányomnak, legyek bármennyire is fáradt. Úgyhogy igen, Esther nem talált azzal mellé, hogy elfelejtek magamról gondoskodni, de ha a kislányomról van szó, akkor minden más háttérbe szorul.
- Csendes? Mit csináltál? - nem hagyom azért ennyiben, őszintén érdekel, mivel telt el a mai napja a munkán kívül. A jól megérdemelt vacsoránk pedig hamarosan úton lesz, addig is van időnk arra, hogy egy kicsit körbevezessem őt.
- Mindenképpen zöld övezetben szeretnék házat, hogy távolabb legyünk a belváros nyüzsgésétől. Egy garázsra is szükségem lenne, illetve egy nagyobb udvarra és kertre, ahol majd építhetek egy műhelyt, medencét, faházat, minden hasonlót. Aurorának kell amúgy is a mozgástér, mert nagyon eleven. No meg egy kutyát is szívesen fogadnék. Illetve egy több szintes ház jönne jól, számtalan szobával. Egyelőre csak ezek az igények. - lássuk be, nem olyan hatalmas vágyak ezek, hiszen ha megvan rá a pénz, akkor tényleg egy életig tartó alapot szeretnék teremteni az új otthonunkkal.  
- Szóval, ha bárhol összetalálkozol egy ilyennel, szólj rögtön, mert le tudom rakni a foglalót. És hát akkor jól jönne egy másik szempár is, hátha nem veszek észre én valamit, úgyhogy örülnék neki, ha velem tartanál. - mosolygok szakállam alól lelkesen. Ruby úgysem venné a fáradtságot arra, hogy velem tartson, már ha egyáltalán a költözésre adja a fejét.
- Itt nem csak róla van szó. Hanem Auroráról is. Neki sokkal több lehetősége lenne itt, hogy változatos és minőségi iskolákba járjon. Az a hely már haldoklik. - és ha az embernek vannak céljai, akkor a feleségem és én nem tartozunk egy kategóriába. Míg én török előre, s egyengetem az utunkat, ő megelégszik az unalmas, semmitérő hétköznapokkal.
- Ezzel teljesen egyetértek. Amúgy... Miért váltál el? Ennyire borzalmas volt a házasságod? - kérdezek vissza, titkon azt remélve, hogy “igen” lesz a válasza, s nem egy kegyetlen megcsalás áldozata volt. Az ilyen lezáratlan, fájdalmas szakítások hordozhatnak még érzelmeket, de a lelkemnek most pont az esne jól, ha teljes közömbösséget látnék rajta. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de kérdésem után szívem még a torkomba is felcsúszik.
- Sokat gondolkozok ezen, de még mindig fogalmam sincs. Nehéz döntés... Visszamenni biztosan nem fogok. Csak itt van Aurora... Nem bírnám elviselni, ha kimaradnék a gyermekkorából. - ettől a gondolattól még az izmaim is görcsbe rándulnak. - Esther, nekem ő a mindenem. Ő az életem. Az egyetlen lányom, és ha nem vehetnék részt az életének a jelentős eseményein... Akkor mi értelme lenne az enyémnek? - bőven akad tanácstalanság a hangomban, hiszen ha elválnánk, akkor esélyesen a bíróság Rubynak ítélné Aurorát. Általában az anyánál maradnak a gyermekek, ha nincs olyan nyomós ok, ami ezt megcáfolná. Az pedig még sötétebb gondolat ennél, ha Ruby lemondana róla... Mostanság vele is furcsán viselkedik, s bár én örülnék neki, ha Aurora velem élhetne, de tudom, mennyire fájna neki, ha lemondana róla az anyja. Borzalmasan nehéz dolgok ezek. Nem tudom, mi lenne a jó döntés, amiben a legkevesebb fájdalom lehet.
- A pizzához tökéletes lesz a bor. - vonom fel magam is kacéran szemöldökön, ami hamar visszahúzódik Esther szavaira.
- Ohh, szóval láttad az üzenetet... Nos... - kissé kellemetlen a téma, enyhe zavarral túrok bele sörényembe. - Borzalmasan féltékeny egy nőszemély. Mindenre és mindenkire. Talán még a saját lányára is... - sóhajtok gondterhelten még a konyha pultjának támaszkodva. - Nem is nagyon szoktam eljárni semerre, ha otthon vagyok. Nagyon ritka, de azt is két napig hallgatom. - ami már nagyon unalmas, és sokszor olyan sértéseket vág a fejemhez, amiket pár éve elképzelni sem tudtam, hogy kicsúszhat a száján. Talán ennyire unatkozna otthon?
- Mi oka van annak, ha egy nő ennyire féltékeny? Most elvonatkoztatva attól, hogy te is nő vagy. Csak a véleményed érdekel. - kezdek bele egy érdekes témába, amiből talán még tanulhatok is. Más a férfiak és a nők észjárása, s talán ha megérteném, hogy Ruby miért viselkedik így, akkor javíthatnék rajta. Csak nem tudom, hogy mennyire érdemes...
- Egyáltalán nem titok. Többek között azt kutatom, hogy a globális felmelegedés milyen hatással van arra a vidékre. Mintákat veszek, kamerákat állítok fel, elemzek, megfigyelek, és természetesen új fajok után kutatok. Ki tudja, hogy az olvadó jégtakaró mit rejtett eddig magában? Nagyon érdekes! A segítséget pedig majd nagyon megköszönöm, de meglehet, hogy csúszni fog az egész. Segéd nélkül nem engedélyezett, hogy kimenjek a terepre. A tábort így maximum egy kilométeres körzetben hagyhatom el, tovább nem mehetek egyedül, úgyhogy amíg nem kerítek valakit magam mellé, addig bőven csúszhat az egész sajnos. Pedig különleges dolgokra bukkanhatunk... - ábrándosan pillantok el az ablak irányába. Régóta várom ezt az utat, s most, hogy lehetőségem adódott végre, az élet mégis közbeszól. Közben lassan végigjárjuk a lakás minden pontját, de leginkább dobozok, zsákok, üres polcok és szekrények fogadnak.
- Nem terveztél saját házat? Vagy egyedül nehezen oldanád meg? - mikor közelebb lép hozzám, a szavaim teljesen elakadnak, s a szívem olyan ütemre kapcsol, hogy szinte még a nyakamon is látni az eret, ahogy lüktet. Újra felözönlik bennem minden régi emlék, ahogy régen ugyanígy álltunk egymással szemben.
- Azóta sem volt lehetőségem bocsánatot kérni, de nagyon sajnálom, hogy eltűntem. Ez egy hosszú, bonyolult és keserves történet... Viszont megérdemled, hogy megtudd az igazságot. Csak ne most, jó? Ezt az estét ne rontsuk most el ezzel, rendben? - tekintetem szinte könyörög érte. Nagyon nehéz azokról az időkről beszélnem, hiszen mindig az jut eszembe ezáltal, hogy Aurorán is kijöhetnek a tünetek. Abba belehalnék...
- Most már nem fogok eltűnni szó nélkül, ezt megígérem neked. - ezután olyan hirtelenséggel ragadom meg vállát és húzom közelebb, hogy még én magam is meglepődök. Ha nem taszít el magától, akkor csak némán ölelem őt percekig. A hajának ugyanolyan az illata mint régen, ugyanolyan mennyei és varázslatos... Aztán végül egy zavart köhintéssel engedem őt el.
- Nem megyünk vissza hozzád? Lassan talán érkezik a vacsoránk. - terelem el gyorsan a szót, mintha mi sem történt volna, aztán ha benne van, akkor megindulhatunk a kijárat felé.
- Te figyelj. - pillantok felé az ajtóban. - Tudom, még korai az ajánlat, de hétvégén elutazok a farmra a rokonsághoz. Nincs kedved... Velem tartani? - minden ott kezdődött el. Öröm lenne, ha visszajönne velem.
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Missed you in my life  EmptyPént. Jan. 26 2024, 13:02

Esther  & Jason
Closer than you know--

Két évtized választott el minket egymástól, most mégis úgy állok itt mellette, mintha egyetlen nap sem telt volna el nélküle. Arcunk megváltozott, a ráncaink történeteket mesélnek el, van közös múltunk és közös jövőnk is a lányunk személyében. A lányunk tekintetében mindig őt láttam. Minden egyes nap, amikor csillogó tekintete az enyémbe fonódott. A lányunk, akiről Ő maga nem tud, aki múltunk emlékét örzi, aki lelkünk egy darabja.
- Valóban? pillantok rá kihívó tekintettel - Akkor mikor is főzöl nekem? nem tudom, hogy miért öntök olajat folyamatosan arra a bizonyos tűzre, miért akarom mindenáron a közelében lenni. Több okból sem helyes az, hogy ennyire vágyakozom társasága iránt. Tudom, de tomboló szívemnek mégsem tudok parancsolni.
- Csak festegettem és pihentem pillantok fel a fölém magasodó alakra. Nem titok, hogy mivel töltöm a mindennapjaimat, mégis olyan nehezen jönnek a szavamra a számra, érdekel, hogy mit gondol rólam, nem akarom, hogy akár egy óvatlan szavam miatt rossz véleménnyel legyen rólam. Olyan régen volt már, hogy Ő és én bármiről is bezélgettünk. Gyerekek voltunk még, felelőtlenek, együtt szőttük álmainkat, amit aztán nem sikerült együtt megélni. Álmokat, amiket csak két tinédzser képes dédelgetni, akik nem ismerik az élet nehézségeit, akik gondtalanok és boldogok a saját valóságukban. Két fiatal, akik először ízlelik a szerelem ízét, kik abban bíznak, hogy ez örökre így marad. Aztán a csúnya valóság mégis szétválasztott, mégis elszakította egymástól szerető szívünket, és mindezt miért? Hogy közel húsz év múlva, két leélt élet után újra egymáshoz sodorjon minket? Kigúnyoljon és megmutassa mi az amit megélhettünk volna együtt és mi lett belőle?
Az ingatlannal kapcsolatos elképzelésein elmosolyodom. Miközben beszél, felidéződik bennem minden közösen szövegetett terv, minden elképzelése. Szinte hallom,  ahogy - a csűr magányában, miközben a tájra zúduló esőt figyeljük egymást ölelve, - terveit meséli. Álmokat és kalandokat. Utazásokról szóló vágyakat. Habár nem élhettem meg mindezt vele, mégis örülök, hogy kettőnk közül, legalább ő megvalósította az álmait.

- Holnap majd körbenézek, ha találok valami megfelelő ajánlatot átküldöm neked. a megannyi ingatlanból most hirtelen nem tudnék egyet sem kiemelni, ami megfelel az elvárásainak,  de ez nem is csoda, hiszen nem lehet észben tartani mindent. Majd megkérem Monique-ot a másodikról, hogy segítsen haszbálni a rendszert, amiben kedvemre keresgélhetek.
- Megértelek. bólintok egyetértően. - A lányotok jövője a legfontosabb kellene legyen mindkettőtöknek. Remélem, hogy sikerül rendeznetek a dolgaitokat és együtt, családként találjátok meg az álmaitok otthonát. Mert ennek így kellene lennie. IGY IS FOG LENNI. Legalábbis egészen biztos, hogy én nem fogok ennek a jövőképnek az útjába állni.
- Nem mondanám, hogy borzalmas volt, egyszerűen csak mást akartunk az élettől. Amikor az érzelmek meghalnak egy kapcsolatba azt már semmi sem tartja össze. Kiszerettünk egymásból. vonom fel a vállam. Ez a legkézenfekvőbb magyarázat. - Sebastian nyomozóként dolgozik, egész életét a munkájának szentelte. Nagy családot akartunk, de sajnos ez nem jött össze. Aztán...azt hiszem, hogy az évek csak szépen lassan elmentek mellettünk. Boldogtalan voltam és többre vágytam. Mert még ennyi egyedüllét után is azt vallom, hogy sokkal jobb a saját utamat járni magányosan, mint párban sorvadni a közös úton.
Szavait hallva úgy érzem, mintha két kézzel kapaszkodott volna a lelkembe, hogy azt könyörtelenül összpersélje és kihúzza a testemből. Visszhangoznak fejemben a szavai, nem csak szívem, de testem is belesajdul a fájdalomba amit most érzek. Mi értelme van? Jobban kellett volna harcolnom azért, hogy megtaláljam őt, hogy tudtára adjam van egy gyerekünk. Húsz év. HÚSZ év telt el a fejünk fölött, és én egyszerűen csak beletörődtem a dolgokba. El kell fordulnom tőle, hogy ne lássa szemeimben összegyűlni a könnyeket. A könnyeket, amiket a bűntudat fakaszt. Megfosztottam őt a lányától, a tudattól, hogy van egy lánya. Elvettem a lehetőségét annak, hogy megismerje. Ahogyan Giatól is megfosztottam az apja szeretetét. Micsoda szörnyű ember vagyok én. Nem mondok semmit, egyszerűen képtelen vagyok úgy megszólalni, hogy ne hallja hangomból a fájdalmat, szavak helyett csak pillantásommal üzenem, hogy értem. Minden egyes szava elért a tudatomig és megértem, hogy milyen nehéz ez most neki. Úgy érzem, hogy akaratom ellenére én is nehezítek a döntésén.
- Nos... köszörülöm meg a torkom, amikor sikerül végre újra megszólalnom. Hálás vagyok azért, hogy témát váltottunk, mert erről sokkal kényelmesebb beszélnem.
- Azt hiszem, hogy minden valódi féltékenykedés mögött önbizalomhiány van. Talán nem érzi jól magát a bőrében. Lehetnek kétségei saját magával szemben és ezt rajtad vezeti le. Nem tudom... pillantok rá - Nem adtál rá soha okot, hogy így érezzen? Egy minimális féltékenység szerintem normális ha egy kapcsolat része, de a túlzásba vitt féltékenykedés nem csinál semmi mást, csak mérgezi azt. Imádom nézni miközben beszél, olyan áhitattal és odaadással mesél a munkájáról, hogy az ember szinte kedvet kap ahhoz, hogy csákányt ragadjon és nekivágjon a jeges ismeretlennek. Látszik rajta, hogy mennyire szívén viseli a dolgot, hogy milyen fontos számára a munkája. Sőt, az már nem is munka, hanem az élete.
- A vállalat akinek dolgozol nem tud biztosítani melléd valakit? Gondolom, nem sétálhat be bárki az utcáról; hogy már bizony ő expedícióra menne. Kell lennie tapasztalatnak és tudásnak is az elszántság mögött, nem? Nem tudom hogyan működnek ezek a dolgok, de szívesen hallgatom őt.
- A válásunk után a férjemé maradt a ház és a legkisebb lányunk felügyeleti joga is. Aaliyah így döntött én pedig ezt elfogadtam. A saját ház gondolata egyelőre távoli, túlságosan is lekötne egy helyre és nekem most szükségem van arra, hogy a szabadság ízét érezzem. Nerm vágyom saját otthonra, amíg azt nincs kivel megosztonom. A lányaim nem élnek velem, egyedül meg mi értelme van mindennek?
Lábaim szinte maguktól visznek közelebb hozzá, még szerencse, hogy szívverésem egyedül én hallhatom. Illata orromba kúszik, jelenléte teljesen elbódít. Olyan sokszor álmodtam erről a pillanatról. Érintésről. Közelségről.
- Nem tartozol bocsánattal. Gyerekek voltunk még mindketten. óvatosan érintem meg arcát. Látom tekintetében, hogy bánatos, hogy van valami ami a szjvét nyomja, de tiszteletben tartom a kérését, és nem kérdezek. A múltja egyedül az övé, azt oszt meg velem belőle, amit csak szeretne. Közelebb von magához, én pedig ölelésébe fúrom magam. Fejem a mellkasán pihentem, lehunyt szemekkel hallgatom szívverését. Belélgzem az illattát ami esküszöm az évek alatt semmit nem változott. Újra tizenhat évesnek érzem magam, aki az ölelésében lelt vigaszt egy nehéz nap után. Aki végre biztonságban érzi magát, aki ebben az ölelésben otthonra talált. Kedvem lenne megcsókolni őt. Felidézni ajkának érintését, ami most biztosan sokkal erőteljesebb mint tizenhat évesen. Akkor mindketten csak felfedeztük egymást, most végre élvezhetnénk is felfedezésünk gyümölcsét. Ez azonban egy olyan lépés lenne, amit talán örök életemre bánnék. Hiába járja át testem a jóleső bizsergés, hiába vágyom ennél is többre, elhúzódom. Ez így helyes.
- Menjünk! bólintok helyeslően és kissé zavartan indulok meg a kijárat felé, hogy minél előbb a saját lakásomban legyünk. Nem tudom milyen csúnya játékot űz velünk az élet.
- Dehogynincs! vágom rá válaszomat szinte azonnal, meggondolatlanul. – Én magam is terveztem egy látogatást a testvéreimhez. Tudom mélyén ott mocorog a kérdés: hogy nem lesz ebből baj? Tényleg jó ötlet visszatérni oda, ahol minden elkezdődött? kétségek gyötörnek, de nemet mondani mégis képtelen vagyok.
A saját lakásomba visszaérve előre sietek a konyhába, borospoharakat keresek a szekrényben, de ez csak ürügy arra, hogy újra megnöveljem a távolságot kettőnk között. a pulton pihenő ezüstszínű tálcára helyezem a két poharat, majd a borhűtőből előveszek egy üveg italt.
- Félédes. Remélem szereted. Én magam az édes illetve fél édes borok kedvelője vagyok, szárazat csak szinte sültek mellé fogyasztok. Kezébe nyomom az üveget, majd a tálcával bemegyek a nappaliba, hogy az asztalra helyezzem.
- Igyunk a találkozásunk örömére. ha segít kitölteni a vörös nedűt a poharakba magamhoz veszem a sajátomat és koccintásra emelem mielőtt beleinnék az italba. Lehuppanok a kanapéra, megveregetve magam mellett az üres helyet.
- Néha gondolsz arra, hogy milyen életünk lehetett volna?

Hypothesis

mind álarcot viselünk
Esther Selassie
Üzlet
ranggal rendelkezem
★ :

★ kor ★ :
46
★ elõtörténet ★ :
♫ :

Sweet home Alabama

Sweet home Alabama
★ családi állapot ★ :
Elvált
★ lakhely ★ :
Brooklyn
★ :
★ idézet ★ :
★ foglalkozás ★ :
Pénzügyi elemző
★ play by ★ :
Zoe Saldana
★ szükségem van rád ★ :
Jason
Sebastian, my ex
73
★ :
Missed you in my life  EmptySzomb. Feb. 24 2024, 07:13

Esther & Jason
to:
at:
on:
Az esti órákban
- Bármikor! Amint a konyhám konyhának fog kinézni, nem pedig egy csatatérnek, akkor meghívlak vacsorára. - lelkesedésem bajszom végére pöndörödik egy mosollyal, bár a szívem mélyén ott van mégis egy kellemetlen érzés. Nem szeretek hazudni, s bár nem szokásom alapot adni Ruby féltékenykedésének, most mégis ezt teszem.  Ez pedig valahol fáj, hiszen a házasságunk alatt egyetlen nőre sem néztem rá, nem kalandoztam el, nem flörtölgettem senkivel, hiszen magamat egy tisztességes embernek tartom, akinek értékes a házasság szentsége. De várjunk... Mégis mi rossz van egy vacsorában? Van ebben bármi bűnös dolog? Eszünk, beszélgetünk és ilyenek... Ez még nem akkora bűn, ugye?
- Hát nem tudom, egyre bizonytalanabb vagyok. Hamarosan a nyakunkon lesz a házvásárlás is, és pár hónap múlva Aurora befejezi az óvodát. Ruby pedig még nem mondott semmi konkrétat... Így azért nagyon nehéz tervezni. Pedig neki igazából az otthonunkon kívül nincs mit maga mögött hagynia. Nem dolgozik egy ideje, szóval még emiatt sem lenne problémája. - lehet rossz ötlet, hogy Esther által próbálom megérteni Ruby gondolatait, de talán egy másik nő jobban hozzá tudna szólni a feleségem viselkedéséhez. Az sem utolsó szempont, hogy egy kicsit azért titkon próbálom éreztetni Estherrel, hogy nincs minden rendben közöttünk...
- Mindenki megérdemli a boldogságot. - próbálom őt ösztönözni, azonban ezekkel a szavakkal magam ellen beszélek erősen. A boldogság egyelőre messze elkerül, inkább tele vagyok kétséggel, félelemmel és szomorúsággal. A bizonytalanság könnyen fel tud emészteni, hiszen nem tudom, mi lesz a jövőben. Ha elválunk, mi lesz Aurorával? Én mindent meg fogok tenni, hogy velem legyen, de tudom, hogy szüksége van egy anyára is. Attól pedig egyenesen rettegek, hogy nála is ki fogják mutatni, hogy hordozza azt a betegséget, mint én... Esther felbukkanása pedig egyben öröm és szomorúság. Örülök, hogy újra láthatom őt ennyi hosszú év után, ugyanakkor fáj, hogy szó nélkül léptem ki az életéből, s nem tudtuk kideríteni, milyenek lettünk volna együtt. A sors mégis nagyon furfangos, hogy újra összesodort minket így távol a kezdetektől.
- Soha nem adtam még egy apró okot sem. Sajnos az ellen sosem tudtam tenni, hogy ne legyenek női munkatársaim, vagy ne haladjanak el mellettem nők az utcán. Eléggé megfojt ezzel, és fogalmam sincs, mit tehetnék. Próbáltam már beszélni vele sokszor, de mindig visszatértünk ugyanoda. Jön neki egy kattanás, és akkor bármit mondhatok, biztosan megcsalom őt. Pedig nem... - fáradt sóhaj kapaszkodik fel belőlem, láthatóan nagyon elegem van már ebből. Nem elég a bajom, még Ruby sem képes arra, hogy normálisan viselkedjen.
- Sajnos ez nem úgy működik, hogy köteleznek valakit erre az útra. Mégis csak az Északi-sarkról beszélünk, nem pedig egy meleg tengerpartról. Egyrészt borzalmasan hosszú az út odáig, másrészt a körülmények sem a legjobbak. Rajtam kívül az egész cégnél egyetlen ember vállalta volna még el, de neki hamarosan szülni fog a felesége, és ott szeretne lenni mellette, amit meg is értek teljesen. - nem is tudok hibáztatni senkit amiatt, hogy nem vállalja el ezt az utazást. - És igazság szerint, de... Természetesen kell írni egy szerződést, de ha találnék bárkit magam mellé, aki ért a számítógépekhez, fel tudja vinni az adatokat és egyéb egyszerű dolgokban tud segíteni, akkor már engedélyezné a cég, hogy egy külsős jöjjön velem. De hát még az ismeretségi körömben sincs olyan, aki el tudna szakadni ennyi időre, és be is vállalná. Szóval, fogalmam sincs, mi lesz... Nagyon bántana, ha elszalasztanám ezt a lehetőséget. - a hangomból lemondás cseng vissza, hiszen szépen lassan kezdem elengedni a dolgot. Már nem sokáig lesz lehetőség arra, hogy kijussunk, hiszen számtalan tényezőtől függ, amik most a legkedvezőbbek. Majd meglátjuk...
- Ilyen szoros a lányod kapcsolata az apjával? És a másiké is? - szomorú dolog, mikor a gyermeknek választani kell a két szülő között, könnyen megtörheti azt, aki mellett nem dönt.  
Az ölelésben van valami különleges, melengető, kellemes, s minden, amit vagy harminc éve éreztem ott a farmon. Újra feljönnek azok az érzések, amik ott fogantak meg, s szívem szerint sosem engedném őt el. Azóta azonban eltelt nagyon sok év, leéltünk már egy életet mások oldalán, s most nem úgy működik, hogy hirtelen feldobunk mindent. Nekem legalábbis most a körülmények miatt szörnyen nehéz lenne, így mielőtt még tovább bonyolódik az ölelés, hagyom, hogy eltávolodjon tőlem.
- Tényleg?! - meglepődve kérdezek vissza, mikor Esther lakása felé lépkedünk. Nem gondoltam volna, hogy egyből rávágja, hogy velem tart, s ettől csak még izgatottabb leszek.
- Akkor péntek délután indulunk! - felelem lelkesen, s szívem újra a torkomban kezd dobogni, mint valami kamasz szerelmesnek. Kitöltöm magunknak a bort, koccintok Estherrel, abban reménykedve, hogy az alkohol elveszi egy kicsit az izgatottságom, de ez nem annyira jön össze, hiszen még akkor is érzem ezt magamban, mikor lehuppanok mellé.
- Nagyon sokat gondoltam erre. Elvégre, sok tervünk is volt, nem igaz? - pillantok rá egy halovány, fájdalmas mosollyal. - Mi lett veled később, miután eltűntem? Hova mentél tanulni? - az a nyár felejthetetlen volt számomra a mai napig. Olyan emlék, melyet az agyam nem tudott kitörölni. Ám mielőtt még jobban belemennénk, megszólal a csengő, jelezve, hogy esélyesen megérkezett a vacsoránk. Farkaséhes vagyok és hullafáradt, úgyhogy jó lesz most már enni egy kellemes társaságban.  
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Missed you in my life  Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Missed you in my life
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» Stella & Bee - I missed You
» I missed you, Baby • Alex && Lou •
» I missed you, girl - LILIAN & LANDON
» Dom's life
» My son, my life

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: