Bár nagyon is tetszik a Luca ajánlata, mégis hezitálok, mert képtelen vagyok eldönteni, hogy mennyire lenne helyes elfogadni azt. Igaz, hogy minden kételyem eltűnt vele szembe, ami miatt rosszat feltételezhetnék róla, mégis még mindig azt gondolom, hogy ő jelenleg nem más számomra, mint egy idegen, és én még egy ismerőstől sem szívesen fogadok el segítséget, nem, hogy éppen tőle. Ugyanakkor ott van bennem a kevésbé makacs énem is, aki viszont már csak azért is elfogadná az ajánlatot, csak, hogy legyen valami ok, amiért találkozhatunk ismét. Hogy miért? Én magam sem igazán tudnám megmondani, de valamiért azt érzem, hogy meg akarom őt ismerni. Igaz, hogy boldog vagyok Adrianoval, attól függetlenül is, ha most épp haragban vagyunk, és, hogy még mindig azt a másikat akarja elvenni feleségül, mégis olyan nagy a kíváncsiságom, hogy valószínűleg így, hogy már meg van a száma is, nem fogom kibírni, hogy ne hívjam fel. Már csak puszta kíváncsiságból is, mert nagyon érdekelne, hogy ha úgy találkoznánk, hogy józan vagyok, és kevésbé lenne szükségem rá, akkor is ilyen lenne-e. - Mármint a munkát. Gondolom. - felvonom az egyik szemöldököm, mert még mindig olyan félreérthetően beszél, hogy totálisan összezavar. Emiatt pedig úgy érzem magam, mint egy kamaszlány, aki most először ismerkedik össze egy sráccal a diszkóban, és nem tudja, hová tenni a helyzetet. A valóság az, hogy kamaszkorom óta nem sokat változott a viselkedésem, ami a férfiakat illeti, még mindig ott van bennem belőle egy darabka abból a Dawn-ból, aki imádja a férfiak társaságát, ugyanakkor valamiért mégis azt érzem, hogy hűséges akarok maradni az érzéseimhez és Adrianohoz, még annak ellenére is, hogy valójában mi nem olyan pár vagyunk, és a jó ég tudja, hogy mikor, de meg fog házasodni. És kurvára nem velem. Éppen ezért én magam sem tudom, hogy mi lenne a helyes és mi nem, mert hűségesnek lenni egy olyan kapcsolatban, ami bármikor véget érhet, igencsak nagy ostobaság. Mégsem akarok most ezzel foglalkozni, csak élvezni akarom a ma estét a titokzatos megmentőmmel, aki mellett teljesen felszabadultnak is érzem magam. Adriano sosem jönne el velem ilyen helyre, valószínűleg soha nem is táncolnánk - főleg nem ilyen zenékre -, maximum én szoktam neki táncolni ha kettesben vagyunk, és annak tudjuk, hogy mi lesz a vége. Ezzel szemben Luca szinte mindenre rávehető, bár azt még mindig nem tudom, hogy udvariasságból táncol-e velem, vagy azért, mert élvezi is, bár látszólag az utóbbi, mert nem tűnik úgy, aki kényszer hatására mozogna ilyen profin. Az, hogy nem bowlingozott még soha, igazán meglep, hiszen még életembe nem találkoztam olyan emberrel, aki ne ismerné a játékot, és én örömmel venném a feladatot, hogy én legyek neki ebben az első. Nem kicsit lepődök meg, amikor a derekamhoz ér és közelebb húz magához, és bár minden erőmmel azon vagyok, hogy ne vegye észre rajtam a zavaromat, de a szavait hallva, egyértelműen érzem, hogy bele pirulok a helyzetbe, és most először örvendek annak, hogy így pillognak a fények, mert talán így nem látszik rajtam annyira. - De még mennyire. - válaszolok végül és nyelek egy nagyot, mert azt hiszem, hogy a fejem még sosem volt ennyire össze zavarva. Bár Adriano is hajlamos erre, hogy valamit úgy mondjon, hogy ne tudjam abból kiszűrni, hogy most erre vagy arra céloz-e, de őt legalább már ismerem és tudom, hogy ha hülyeséget válaszolok akkor sincs gáz, csak maximum röhög rajtam egyet. Én pedig most egyértelműen nem tudom eldönteni, hogy amiket mond azok azzal a témával kapcsolatosok-e, amiről éppen szó van, vagy valami másra célozgat. - Ezt örömmel hallom. Legalább elmondhatom majd magamról, hogy legyőztem egy macsót. - vigyorodok el, majd nevetni kezdek amikor megpörget, azonban hamar el is komolyodok abban a pillanatba, ahogyan a két lábam össze akad, én meg neki vetődök a Luca mellkasának, amiről eldönteni sem tudom, hogy nevetséges-e vagy sem. Mert a bénázásom egyértelműen az. - Basszus. Hülye tequila.- próbálom kimagyarázni magam, mert sokkal könnyebb az alkohol hibáztatni, mint saját magam. Majd végül óvatosan húzódok el tőle, mert nem akarom, hogy még ennél is cikibb legyen.
“I'm a soldier, I'm a fighter. Take a step back, I'm on fire. Nothing's gonna kill me. Nothing's gonna stand in my way. Try to break me, but I can't break. I'm a bad dream, and you can't wake. Nothing's gonna kill me. Nothing's gonna stand in my way”
Apró jelekből érzékeli, hogy érdekli a másikat, legalábbis felkeltette úgy egy órán belül a figyelmét, Marco mondjuk nem gondolta, hogy ez majd másképpen lesz. Tudna ő bőven, ha akarna, de általában nem akar, és ez a kulcsa a mérhetetlen bunkóságának, amit időnként megenged magának. Egyetlen szerencséje, hogy tökéletesen tudja uralni a fejét, ha nagyon szükséges, ezért tud egyszerre vadparaszt, meg hűséges kutya lenni, bár utóbbira odafigyel, nehogy művi legyen, mert azt rajta bárki méterekről kiszúrná, szinte azonnal. A másik kérdése megerősíti ezt az olaszt abban, hogy jó úton halad, és ha megtartja a titokzatosságát, meg a kétértelmű beszédet, akkor még sokra mehet a nővel. Sokkal jobban preferálja a gyors és hatékony megoldásokat, de most élvezi a játékot, és felettébb előnyös, hogy ez odaül a bőrére, mert azt a benyomást kelti, hogy nagyon is jól érzi magát. Ez mondjuk így van, ettől függetlenül is, szóval vigyorog szélesen, kicsit talán pimaszul, jelezve burkoltan, hogy nem kíván engedni ezekből a mondatokból, amiket többféleképpen lehet értelmezni. - Persze, gondolom. - Lassan lehet ő is el fog veszni abban, mit és hogyan ért, illetve mi a színjáték része, meg mi a valóság, de egyelőre hatásos, úgyhogy nem izgul rajta. Az irányítást nem fogja kiengedni a kezéből, ha pedig éles váltást kell eszközölni majd idővel, az sem fog nehezére esni. Az, hogy megfogja finoman a másik derekát, nem éppen éles váltás, csak egy olyan kis plusz, amiért talán a farkát még nem vágják le, mégis tudja tovább vinni a tervét. A teste bizonyos fokig ki kell majd, hogy szolgálja, de nagyon jól tudja Fabiola határait, és azokon átlépni semmiképpen nem fog, még az információ érdekében sem. Neki most elég, hogy Dawn meglepődik a gesztuson, mert ez az jelenti, hogy megmozgatott benne valamit, ő meg ezt élvezi, mert melyik férfi ne tenné, de még sem úgy teszi azt, hogy a lelkében bármiféle nyomot hagyjon. Az ő lelkét, legalábbis annak a helyét, ahogy azt róla sokan vélik a Pellegrini lány tölti ki, és csak nagyon lassan esik le neki, mennyire is pontosan. - Ezt örömmel hallom. - Válaszolja még a pörgetés előtt, és igazából rengeteg mindent kipipálhat már a ma estére. Egy olyan cél lebeg még a szemei előtt, amit el szeretne érni, de végül is ő jól jár majd mindenképpen; ha Adriano jön végül a másikért, hát konkrétan meg lehet majd őket, meg a dinamikájukat figyelni, de ő akkor már nem lesz látóhatáron belül. Ha pedig ő viheti haza a másikat, akkor a bizalmat úgy teheti zsebre, mintha az a mai este előtt is végig létezett volna. Pedig Dawn-nak fogalma sincsen, mibe kezdett azzal, hogy ilyen férfiaknak enged teret az életében. Szinte reflexből tartja meg a másikat, és mivel azok Marconak nagyon jók, Dawn nem esik el, na meg ő sem. Vigyorogva fogadja, hogy a pörgetés talán kicsit túlzás volt a másik állapotát tekintve, és még mindig fogja a nőt, amikor az órájára pillant, amit néhány neonfényes villanás után le is tud olvasni. - Lejárt az idő, Dawn. Szerintem ideje menni lassan. - Hajol megint a másik füléhez, mert különben esélyük se lenne semmilyen kommunikációra, aztán felemeli a fejét, és egy darabig nézi a másik szemeit, ha ő is felnéz rá, ahogy a neonfények őrült módon cikáznak körülöttük. Szerencsére Marco már immúnis a hangos basszusokra, meg a villódzó fényekre is, hiszen minden estét ezeknek a társaságában tölt közel öt éve már. Felhúzza vigyorogva mindkét szemöldökét, szavak nélkül kérdezve a másikat, hogy akkor hogyan is szeretne hazajutni.
Sosem ment túl nehezen az ismerkedés, főleg ha a másik nemmel kell társalognom, általában tetszik, ha a férfiak tudatják velem, hogy mennyire bejövök nekik. Nem vagyok nagyképű, sem egoista, egyszerűen csak jót tesz az önbecsülésemnek, ha azt a benyomást keltik bennem, hogy akarnak. Luca azonban másnak tűnik, mint a férfiak, akikkel eddig találkoztam, mert rajta nem tudom eldönteni még mindig, hogy pusztán csak kedves, vagy ez valami ilyen módszer ahhoz, hogy becserkésszen, sőt azt sem tudom, hogy az utóbbit akarnám-e igazán, de mégis bosszantó, hogy nem tudom eldönteni, hogy amiket mond azt mire érti. Ritka mikor én mászok rá egy férfire, általában megvárom, hogy azok tegyék meg az első lépést, hiszen büszkeségem az van bőven, most viszont elgondolkodok azon, hogy ha Luca másmilyen lenne és valóban rám mászna, valószínűleg felképelném, még akkor is, ha sikerült beindítania rendesen a női fantáziámat, mert ugyan milyen nő ne örülne annak, ha egy ilyen titokzatos, jóképű férfi veszi a szárnyai alá, csak úgy? Ha volt is bennem az elején bármiféle kétely, hiszen túl szép az egész, hogy igaz lehessen, mostanra teljesen elszállt, mert jól tudom, hogy ha bármit is akarna, akkor régen megtehette volna. Bár nem vagyok túl józan, utálok ilyen kiszolgáltatott helyzetbe lenni, de egyre biztosabb vagyok abban, hogy rá bízhatom magam. Bár nem olyan régen még bántam, hogy egyáltalán be raktam ide a lábam, hiszen nem nekem valló ez az egész, de így, hogy a sors mellém rendelte Lucat is, megváltozott a véleményem. A hely még mindig nem tetszik, már csak amiatt sem, hogy olyasmi történhet benne, ami velem is majdnem megtörtént, de ha az ember talál magának megfelelő társaságot, akkor egészen tűrhető. Még úgy is, hogy az alkohol nem hagyja, hogy úgy táncoljak, ahogyan az a Dawn táncolna, aki nem részeg. Próbálom nem kimutatni, hogy mennyire zavarba hoz a keze a derekamon és tényleg igyekszem nem olyan szemmel nézni rá, ahogyan egy nő néz egy férfire, de nem olyan könnyű. A pörgetése talán így az utolsó tequila után nem olyan jó ötlet, és nagyon nagy mázlim van, hogy az ő reflexei még megmaradtak a három tequila után is, mert ha nem kap el, akkor valószínűleg már a földön lennék. Az pedig oltári ciki lenne azt hiszem. Várok valami nevetésfél tőle, meg, hogy a fejemhez vágja, hogy mennyire két bal lábas vagyok - pedig amúgy nem -, de helyette csak az óráját bámulja. Mikor a fülemhez hajolva szól, hogy vége a másik húsz percnek is, kicsit csalódottan sóhajtok fel, ugyanakkor én is úgy vélem, hogy a lehető legjobb lenne haza menni. Amúgy sem kérhetem tovább arra, hogy itt pátyolgasson, biztosan neki is meg van a maga dolga. - Áll még az ajánlatod, hogy haza viszel? - állok én is lábujjhegyre, hogy a fülébe beszélhessek, és elkönyvelem magamban, hogy az sem baj, ha nem. Adrianot már egészen biztos felhívni nem fogom, mert ahhoz azt hiszem, hogy túl késő van, és majd csak józanon akarok amúgy is magyarázkodni neki, mert ha nem vagyok az alkohol hatása alatt, sokkal jobban megy az, hogy megvédjem magam pontos érvekkel. - Nincs kedvem magyarázkodni most. Remélem a te barátnőd kevésbé lesz mérges rád. - ezt csak úgy mondom, nem tudom, hogy a zenét hallja-e egyáltalán, de abban azért bízok, hogy nem kerül miattam kellemetlen helyzetbe.
“I'm a soldier, I'm a fighter. Take a step back, I'm on fire. Nothing's gonna kill me. Nothing's gonna stand in my way. Try to break me, but I can't break. I'm a bad dream, and you can't wake. Nothing's gonna kill me. Nothing's gonna stand in my way”
Tőle az este mehetne a végtelenségig is, mert ő tökéletesen hozzá van szokva az éjszakázáshoz; a napja reggel hat körül ér véget, ha nagyobb bulit és nevesebb DJ-t hoznak össze, valamennyit alszik délelőtt, aztán négykor már bent is van újra a klubban, készülve az estére, és tart a munkaidő megint hajnalig. Általában azonban az ő feladatai hamarabb véget érnek, mint Alfonso-é, hiszen ő szórakoztatja a VIP vendégeit, amíg Marco mérgezett egérként jobb-balra intézkedik. Az azonban éjfélig általában lecseng, és tud még bulizni, vagy vegyülni ő is, és bár az előbbit preferálja, az utóbbi sokkal inkább előnyére válik hosszútávon a közeg miatt. Elkapja a másikat, megjegyzést pedig nem tesz rá, hiszen javarészt ő hozta ilyen állapotba. Annyit tehet érte, hogy ne kísértse egyikőjük szerencséjét sem, hogy véget vet hamarabb az éjszakának, mint mondjuk ő alapból tenné, és hazaviszi Dawn-t biztonságos helyre, ha megengedi neki. Bízik saját magában, nem is kicsit, így valahogy már nehezen tudná elképzelni, hogy Adriano ide lesz hívva, mert a védelmező ma estére ő lett, és ezt nehezen engedné a kezéből. Nem is kell, mert a nő mellette teszi le a voksát, amitől vigyorogni kezd szélesen a neonfények cikázása közepén, majd bólint, mint aki megértette, mit szeretnének tőle, és örömmel véghez is viszi a dolgot. A három tequila már nem okoz számára gondot a vezetésben sem, mert jól bírja a piát, arra meg amúgy jó volt, hogy megtáncoltassa önmagát is, meg a nőt is a lendülettel, amit tőlük kapott. Teljesen jó állapotban érzi magát, amúgy sem akar sietni, mert bár tudja, hol lakik a másik, az időt odáig, ha nagyon akarja, még el tudja majd húzni. - Ilyenért nem fog haragudni. - Válaszolja magabiztosan, mert elképzelt Lucának egy barátnőt, aki valóban értékelné, amiért vigyázott egész este egy másik lányra, aki bajba jutott és nem érzi magát kifejezetten biztonságban nélküle. Fabioláról azonban tudja, hogy a torka hamar a kezei közé kerülne, amiért ezt meg meri tenni, miközben Marco látja, hogy ez egy nemesebb cél érdekében történik, ráadásul nem csak Fabiola és őérte, de valahol Dawn érdekében is. Nem szép dolog a bizalmába férkőzni információkért cserébe, és egyelőre nagyon is visszafogottan csinálja, ám ha megérkezik a telefonhívás, amire számít, keményebben vág bele a dologba. Ez az este egy szükséges lépés volt, de tudja, hogy az ő majdnem nője csak annyit látna a szemei előtt, hogy másik nővel volt, hiába nem történt semmi. Megfogja a másik kezét, hogy kivezesse megint a tánctérről, aztán megvárja türelmesen, hogy megszerezze a dolgait, a zakóját pedig visszateríti a hátára kifelé menet, mert egy irányba mennek, kint pedig még egy kicsivel hűvösebb lesz, mint amikor ideértek. És mivel egy járgánnyal lesznek, Marconak elég, ha Dawn otthagyja majd a kocsiban a zakót, amikor megérkeztek a másik lakásához. Int néhány alkalmazottnak, akiket ismer, hogy távoznak, ezzel azt is jelezve, hogy a rájuk szabott feladat véget ért mára, és egy valaki közülük meg indul, hogy hozza a SUV-t, amivel érkezett. - Remélem jól érezted magad így a végére. - Jegyzi meg abban a lélegzetvételnyi időben, amíg várják a kocsit a főúton, a hely előtt, viszont amikor az meg megérkezik, átveszi a kulcsot az itteni alkalmazottól, megköszöni, és kinyitja a járda felőli oldalon az anyósajtót a másiknak, hogy szálljon be nyugodtan. Ezután kimegy a főútra, beszáll a saját oldalán a kormányhoz, és megigazítja a visszapillantót, mielőtt bekötné magát. Kiveszi a farzsebéből a telefonját, mivel a zakója a másikon, és feloldja a főképernyőt. - Be tudod írni a címedet? - Kérdezi a másik felé fordulva, és nyújtja is a készüléket, hogy hátha sikerül, de ha ezt Dawn esetleg elutasítja az állapotára való tekintettel, akkor neki a bediktálás is tökéletes. Beírhatná akár most is, mivel tudja, de ilyen apró részletekkel nem fogja magát elárulni, attól Marco sokkal ügyesebb, és sokkal jobban figyel a részletekre.
Általában nem szoktam idegenek autójába beülni, de mivel Luca a ma este csak segített látszólag mindenféle hátsó szándék nélkül, így őt igazából már nem is tartom annyira idegennek. Ezért mondom le azt a tervem, hogy Adrianot hívjam fel, és inkább választom a kocsikázást a megmentőmmel. Amúgy is későre jár, csak a jó ég tudja, hogy Adriano is mit csinál éppen, és így legalább nem kell hallgatnom a szemrehányását, hogy ő megmondta, meg, hogy nem tartottam be a szavam. Így viszont, hogy Luca visz haza, ha szerencsém van mindezt elkerülhetem, mert nem kell megtudnia. Ha valahogy sikerül haza érnem, és kipihennem a ma éjszakát, akkor egészen biztos, hogy soha többé nem fogok alkoholt inni, mert nem csak, hogy ciki nőként ez, de baromi beteg utána az ember, és ha tehetném, akkor holnap egész nap csak aludnék, hogy megelőzzem a másnaposságot. De ez sajnos lehetetlen, így semmi egyebet nem tehetek, mint lélekben felkészíteni magam arra, hogy nagy valószínűséggel olyan leszek, mint egy zombi. Bár azt azért remélem, hogy az alkohol nem törli majd ki az emlékeimet, mert igazán nagy kár lenne elfelejteni ezt az egészet. Mondjuk az este elejét nem bánnám ha ki tudnám törölni az emlékeimből, mert ha csak rá gondolok arra, hogy mi történhetett volna, ha Luca nincs ott, iszonyú mérges leszek. És csalódott, mert hagytam magam ilyen állapotba kerülni. - Nincs is oka. Hiszen semmi rosszat nem tettünk. - ezt talán egy kicsit mondjuk bánom, mert hiába nem vagyok kapcsolatromboló, de még mindig úgy gondolom, hogy kár elszalasztani egy ilyen pasit. Na de ez most mind mellékes. Ha mondjuk Adriano pátyolgatna egész éjjel egy bajba jutott lányt - szerencsére ilyet ő sose tenne -, akkor valószínűleg én is büszke lennék arra, hogy segített valakin, akinek arra volt szüksége, ugyanakkor bosszantana is a dolog, mert nem az ő dolga a hőst játszani, és mert egyébként is akaratom ellenére is mérges leszek, ha arra gondolok, hogy más lánnyal is lehet jelenleg is... mondjuk a menyasszonyával. Ez pedig nem a féltékenységről szól, hanem a büszkeségemről, ami nem képes elfogadni a tényt, hogy aki velem érzi jól magát, az mással készül házasságot kötni, csak azért, mert a hatalom megköveteli. Engem ugyan nem vetnének oda senki elé, akit nem akarok, mert inkább halnék meg, mint olyannal éljem le az életem, akit nem szeretek. Mielőtt magamhoz veszem a táskámat, átnézem, hogy mindenem megvan-e benne, és mivel igen ismét elkönyvelem magamban, hogy ez nem egy olyan környék, mint a miénk... itt az embereknek nincs szükségük arra, hogy lopjanak. Na meg nem is lenne tőlem nagyon amit elvenni, mert minden bizonnyal az itt meglévő emberek mindegyikének van bőven elég pénzből, nincsenek rá szorulva az enyémre. Ez inkább csak ilyen megszokás nálam, mert amúgy nem szoktam ilyen hosszú időt magára hagyni a táskámat. Mikor a Luca zakója ismét rám kerül, hálásan pillantok fel rá, mert amint ki érünk a levegőre érzem, hogy sokkal hidegebb lett, mint legutóbb volt, így örülök, hogy nem kell fagyoskodnom és, remélem, hogy miattam nem fog ő sem megfázni. Bár nem tűnik úgy, mint aki reszketne a hideg miatt. - Én nagyon jól. Köszönöm, hogy velem maradtál. És azt is, hogy segítesz haza jutni. - a szavaimból talán tényleg kivehető, hogy mennyire hálás vagyok neki mindenért, és csak azt bánom, hogy így kellett találkozzunk. - Klassz kocsi. - jegyzem meg miközben átveszi az autója kulcsát, majd mikor kinyitja annak az ajtaját, egy kis ideig hezitálok, hogy valóban jó ötlet-e beülni, de végül mégis azt teszem. A fejemet hátra döntöm az ülésben, mert egyre inkább azt érzem, hogy széthasad. Veszek egy mély levegőt, kifújom azt, és próbálom össze szedni magam, mert muszáj kibírnom még azt a kis időt, amíg haza érünk. Végül elveszem tőle a telefont és megpróbálom beírni a címemet helyesen, de csak a negyedik próbálkozás után sikerül, így muszáj elnevetnem magam, miközben vissza nyújtom a készüléket. - Nem azért tartott ennyi ideig, mert nem tudom, hogy hol lakok. Hanem azért, mert azok az apró betűk olyanok, mintha mind egyben lennének. - szabadkozok, majd biztonsági övért nyúlok, de mivel nem sikerül becsatolnom így végül hagyom, mert amúgy sem szeretem.
Normális esetben egyetértene a másikkal, hiszen tényleg nem csináltak semmit; de az ő nője gyorsvonat, és ha nem vigyáz, bárkit elsodor miatta, még a legártatlanabbnak vélt dolgok miatt is. Még semmi nem volt látszólag köztük szexnél, de már betörte egy fiatal csaj orrát azért, mert smárolni látta a férfivel, most meg, hogy minden annyira bonyolult, és megjelentek az érzelmek is, amiket gőzerővel igyekeztek egy időben letagadni meg elfedni, valószínűleg a farkának levágásához elég lenne az, hogy egymás fülébe beszélnek, meg megfogja időről-időre a másik kezét, hogy vezetni tudja. Marco tudja, hogy ez mind a bizalom felépítéséhez vezeti el őket, bár szükséges rossznak titulálni nagy ferdítés lenne, mert nem gondolja annak. Olasz lévén sokkal közvetlenebb is szokott lenni, főleg a közegbeli nőkkel, bizonyos kereteken belül, de az ölelgetés és a puszi az egy alapkelléke a kommunikációjuknak. Talán, mivel Adriano nője, Dawn-ra még egy fokkal zabosabb lenne, de nem akar ezekre gondolni, mert Fabiola nem akar tudni a részletekről, ő meg csak az információkat fogja átadni, amint hozzájuk jut. - Egyetértek. - Mondja már egy féloldalas vigyorral az arcán, mielőtt elindulnának kifelé a tánctérről. Amíg kifelé haladnak azon gondolkozik, hogy végül is a helyre azon kívül, amit ő csempészett a falak közé nem volt gond; jó DJ, nem vizezett italok, egyedül a hangosításra mondaná azt, hogy sokkal jobb náluk, de az a klub most a tervében nem jöhet szóba, hiszen Fabiolán túl Alfonso sem tud a magánakciójáról, és hiába közös a hely, túl közel van haza ahhoz, hogy kockáztasson. Pedig nyilván, ha neki dolgozhatna Dawn, akkor kapná a legpontosabb információkat arról, amiket beszélni szokott, így olyan helyet kell keresnie a napokban, ahol a góréban maximálisan bízik. - Szerintem ez bárkitől elvárható lett volna, aki látja, mi történt veled. Ettől függetlenül nagyon szívesen, máskor is. - Jön megint a kétértelmű mondatával, hiszen előrevetítve bármit jelenthet a máskor is. Lesz még máskor, mondjuk hanyagolná az ehhez hasonló helyzeteket, mert bár ő tudta, hogy baj nem lesz, Dawn-t többet ilyennek kitenni nem fogja. Amennyit ma látott belőle úgy gondolja, könnyedén fog menni az a beszéd, amire türelmesen vár a következő alkalmak egyikén, és semmi szükség nem lesz további durva közbeavatkozásokra. Ezért szeret néha kivárásra játszani, csak az életritmusa ezt kurva ritkán engedi meg a kezeinek. Beszáll a járgányba, és szórakozottan végignézi, ahogy a másik beírja a címet csigatempóban a telefonjába. Nevetni akkor kezd halkan, amikor visszakapja, ő meg elindítja rajta az útvonalat, és feldobja a tartóra, ami a szélvédőre van belülről rögzítve. - Tudod, be is diktálhattad volna. - Mondja szórakozottan, ahogy kifordul a főútra, és lazán rátámaszkodik csuklójával a kormányra, ahogy vezet hátradőlve az ülésében. A GPS húsz kilométeres távolságot ír, amit este, nulla forgalomban gyorsan meg fognak tudni tenni, de nem siet még sehova. - Miért nem a palid mellett döntöttél végül? - Kérdezi meg egyenesen a másikat egy kis hallgatás után, nem azért, mert a választól konkrétat várna el, hanem mert őszintén érdekli, hogyan jutott el ide Dawn úgy másfél óra leforgása alatt. Tudja, hogy mire képes, ha nagyon akar, de nem lenne rossz hallani, mi volt szimpatikus a másiknak, hogy máskor is tudja alkalmazni. - Persze azon kívül, hogy mérges lett volna rád. Gondolom mérges lesz így is, ha holnap elmondod neki. - Igen, az is érdekli, hogy titokban akarja-e Adriano előtt tartani a kilétét, vagy sem. Egyedül semmivel nem tudná Luca-t visszavezetni a másik olasz Marcello-ig, de a hatalom a tudásban, sokszor meg annak részleteiben rejlik, nem a tökösségben. Az nála már csak hozzáadott plusz.
Luca az első pasi, akivel úgy beszélgetek, hogy nem akar rám mászni, ez pedig igencsak sérti az önbecsülésem. Többféle variáció ugrott be magyarázatként. Az egyik az, hogy egyáltalán nem vagyok az esete, mert hát valljuk be nyugodtan egy részeg nő nem túl szép látvány. A második az, hogy nagyon hűséges a barátnőjéhez, bár nem tudom, hogy olyan férfi létezik-e egyáltalán, de ha ez az ok, akkor valószínűleg nagyon szeretheti a lányt. A harmadik pedig, hogy nem szokása kihasználni a részeg lányokat, és valóban az a megmentő fajta, aki előrébb helyezi a lányok jólétét, mint a saját kielégültségét, ami szintén igencsak ritka és becsületre méltó. Aztán mindegyik opciót átgondolva rájövök, hogy igazából mindegy is a távolságtartásának az oka, mert jelen állás szerint úgy tűnik, hogy mindkettőnk szíve foglalt. Ez pedig elég ok arra, hogy ne szabadjon ennyire elengedjem a fantáziámat. Bár nem tudom, hogy az ő kapcsolata mennyire komoly, de a miénkben Adrianoval nem számít megcsalásnak az ilyesmi, hiszen még mindig képtelenek vagyunk kimondani azt, hogy többek lennénk egymásnak, mint szabadna. Túl sok az akadály kettőnk között, és egyikünk sem az a fajta ember, aki képes lenne egy valaki miatt feladni a szabadságát, bár én azt hiszem, hogy megtenném azon nyomban, ha azt látnám, hogy minden akadályt le győztünk, ami közénk állhat. Így csak bólogatok azon, hogy egyetért velem, hiszen valóban felesleges lenne mindenféle féltékenykedés. Attól, hogy haza visz, még nem hiszem amúgy sem, hogy össze dőlne a világ, és attól sem, hogy egy kicsit jól éreztük magunkat. Egyébként annyi mindent csináltunk együtt, amennyit Adrianoval az ismeretségünk alatt sosem. Ilyen helyre sosem jött volna el velem, főleg nem hagyta volna, hogy tequilát igyak, és a tánc... na az aztán szóba sem jöhetne. Az, hogy megköszönöm mindazt amit ma értem tett, úgy, hogy nem lett volna kötelessége, a legkevesebb azt hiszem. Nem csak vigyázott rám, de hagyta is, hogy igazán megéljem a pillanatokat, és ez jól esett, még akkor is, ha közben semmi olyannal nem próbálkozott, ami illetlen lenne és aminek titkon lehet, hogy nagyon is örültem volna. De melyik lány ne örülne egy ilyen férfinek, most komolyan? - Szerintem nem mindenkitől. Ha az aki mondjuk észrevesz pont olyan undorító féreg, mint az a kettő, akkor inkább nekik segített volna. - vonom meg a vállam, és próbálom értelmezni magamban azt, hogy a máskor is megjegyzése most mit is jelenthet. Mert nekem nagyon úgy tűnik, hogy még mindenképp találkozni akar velem. Ami azt hiszem, hogy tök jó. - Azért remélem, hogy máskor is nem azért találkozunk, hogy meg kelljen mentened. - vigyorgom rá, majd amint meghozzák az autóját, egy kicsit elgondolkodok, hogy tényleg ezt akarom-e de végül mégis be ülök. Sikerült a bizalmamba férkőzzön, így a legkevésbé sem akarok olyanra gondolni, hogy máshová vinne, mint ahová kellene. Kicsit nehezen sikerül beírnom a címemet a telefonjába, mert hiába hunyorítok és próbálom becsukni az egyik szemem, hogy eggyel hátha jobban látok, a betűk még mindig mozognak, ettől pedig nevetnem kell. Végül büszkén nyújtom vissza neki a készüléket, mint aki valami nagy dolgot csinált volna épp. - Igaz. De az nem jutott eszembe. - mosolygok rá, majd elfordítom a fejem, hogy az ablakon át figyeljem az utat. Közben pedig megdörzsölöm szemeimet, hogy azok véletlenül se koppanjanak le, mert még csak az hiányozna a ma éjszakámra, hogy elaludjak itt az autójában. Amikor megszólal, hirtelen fordulok felé, és eltöprengek azon, hogy erre most mit feleljek, hiszen én magam sem tudom a választ. - Talán azért, mert örülök, hogy még egy kicsi időt tölthetek veled. Ki tudja holnap emlékezni fogok-e valamire. - ismerem be végül, és most legszívesebben a szájamra csapnék, amiért megint hülyeségeket beszélek. De nem úgy értettem amúgy. Arra gondoltam, hogy igazán szórakoztató a társasága, amire nagyon is szeretnék emlékezni reggel is. - Eszem ágában sincs elmondani neki a ma éjszakát. A mi kapcsolatunk amúgy is elég bonyolult, nem tartozok neki magyarázattal... talán. - ismét az útra szegezem a tekintetem, és ezzel le is akarom zárni ezt a témát, mert megígértem, hogy senkinek sem beszélek a kapcsolatunkról, és igyekszem is ehhez tartani magam, még akkor is ha jól tudom, hogy annak az esélye, hogy Luca ismerje Adrianot, egyenlő a nullával.
Marco mondjuk még nem hallotta magáról, hogy bárki undorító féregnek tartaná, de ez sem kizárt egyébként. Gondolja ő, valójában ennek valóban elég kicsi az esélye, hiszen a gerince híresen a helyén van még a közeg ellenére is, és a maffiabecsület benne, meg Alfonsoban elég erősen dolgozik. Emiatt maximum a modorát vitathatnák, ami valóban nem mindig a leghelyénvalóbb, de akik előtt megengedi magának, azok már úgyis tudják róla, akiknek meg túlzott meglepetést okozna ezzel negatív értelemben, azok előtt inkább csak kimért, néha talán szigorú is. De az egyetlen porcikájával sem összeegyeztethető, hogy nőket használjon ki. Kínozzon, az talán igen, a gyors válaszok érdekében, de ő nem nyúl úgy máshoz, ha undort vált ki belőle. Ezt még az ő lelkének a helye sem tudja értelmezni. - Talán akkor így volt megírva. - Von finoman vállat az út szélén, miközben a kocsira várnak, aztán a zöldjei rávetülnek a nőre, és vigyorogni kezd, de ezúttal nem olyan szélesen, inkább csak mint akinek jó a kedve. - Legközelebb engem kell megmenteni majd, ha leigázol. - Érti a bowlingra, vagy bármire, ami most a másik fantáziája közé férkőzik a szavaknak hála. Marco mindig egyenes és már-már nyers szokott lenni, úgyhogy most kifejezetten élvezi, hogy tudja használni azon képességét is, aki szimpátiát, meg még sok más érzést válthat ki másokból. Nem nevezné ezt feltétlenül csábításnak, mert annyira nem nyomul, de tudja, hogy minden ilyen mondattal tovább csigázza a másikat, mert látja rajta. Nevet arra, hogy Dawn még mindig van olyan állapotban, hogy beleszenvedje a telefonba a címet, de a diktálás mondjuk már nem jut eszébe, mégsem kineveti, pedig Marco nevetése annyira gúnyos és illetlen tud néha lenni, hogy kinyitja a bicskát mások zsebében. Luca nyilván nem ő, de mivel a megjátszás ritkaságszámba megy nála, azért kell, hogy legyen a két férfi között bőséggel összefüggés, különben nem menne ennyire jól, amit csinál. - Egy telefonhívásnyira leszek, úgyhogy emiatt ne aggódj. - Mondjuk elég merész tőle, hogy teljesen a nőre bízza, lesz-e következő alkalom, de mivel most is arról beszél, hogy időt akar vele együtt tölteni, szinte biztos benne, hogy hamarosan már a következő alkalmat fogják leegyeztetni egymással. - Biztos, hogy rám emlékezni fogsz. - Jelenti ki az egyik kanyarban magabiztosan, aztán megáll egy lámpánál, és oldalra néz a másikra, hogy válaszolni tudjon. - Ha bonyolult, nem kell magyaráznod, Dawn. Semmi közöm hozzá. - Egészen lágy a hangja, ezzel akarja biztosítani arról, hogy nem kell, hogy téma legyen ez közöttük, mert neki ideje egyelőre, mint a tenger, úgyhogy ha három alkalom múlva mesél majd Adrianoról, az is belefér. - Mondjuk olyan, mintha frusztrálna, úgyhogy a saját érdekedben jó lenne tisztázni, mi van köztetek. - Saját magához képest már szinte túl kedves, de Luca-hoz igazán illik az, hogy ha vigyázott a másik testére egész este, akkor a lelkével is megtegye ugyanezt.
Biztosan azt gondolhatja rólam, hogy nem ismerek egy normális férfit sem, mivel egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy bárki megtette volna, pedig amúgy de Adriano is megtette ezt már, bár nyilván a kettő nem ugyanaz. A férfiak felé a bizalmatlanságom inkább amiatt van, mert még olyannal nem találkoztam, aki többet is látna bennem, mint azt, hogy minél hamarabb a bugyim alá férhessen. Erről persze én tehetek, mert szeretem magamra vonzani a férfiak tekintetét, és egyáltalán nem esik nehezemre olyan ruhákba öltözni, amiben látszanak az adottságaim, de ez még nem jelenti azt, hogy ne vágynék néha én is többre, mint egy vad éjszaka. Talán Adrianoval kezdünk most eljutni egy komolyabb szintre, már nem csak én, de ő is úgy hiszem, hogy vágyna többre is annál, de amíg számtalan tényező is van, ami befolyásolhatja a kapcsolatunk, addig úgy hiszem, hogy egyikünk sem fogja nevén nevezni a kapcsolatunkat. Éppen ezért engedhetem meg magamnak azt, hogy Lucara kicsit másképp is nézzek, mint egy fickóra, aki megmentett. - Talán. - nem igazán hiszek a sorsban meg az olyasmiben, hogy valahol meg van írva minden előre, inkább a véletlennek nevezném, mert elég nagy mázlim volt, hogy épp arra járt. A következő megjegyzésén széles vigyorra húzódik a szám, mert megint félreérthetően beszél, bár gyanítom, hogy az előbb említett bowlingra céloz, de azért valahol odabent talán egy kicsit reménykedek abban, hogy talán lehet, hogy valami más is van, ami az ő eszében is épp úgy megfordul, mint az enyémben. Képtelenségnek tartom, hogy ennyi idő után se gondoljon bele, hogy mi lenne, ha.. Mert, hogy találkozni akar velem még ezután is, abban egyre biztosabb vagyok. - Nem mondom, hogy nem élvezném a helyzetet. - vágom rá én is, hogy ebből ő is azt vegyen ki, amit akar. Mert egyébként valóban több mindenre gondolok ezáltal, de ez egyenlőre csak mélyen elrejtve bennem maradhat, mert én nem vagyok az a lány, aki valaha is megtenné az első lépést. Türelmes viszont annál is inkább, így mivel szinte biztosra veszem, hogy nem fogom megállni, hogy felhívjam, amint lehetőségem lesz rá, majd kiderül, hogy mit váltok ki belőle akkor, ha józan leszek. Eléggé cikinek érzem, hogy annyi időbe telik beírni egy amúgy tök egyszerű címet, kicsit olyan lehet kívülről, mintha nem tudnék írni. De szerencsémre mikor ilyen kínos dolgot csinálok, mindig nagyszerű indokom lehet az alkohol. Persze igaza van abban, hogy ha lediktálom csak egyszerűen akkor kevésbé érezném most kínosnak, de most már ez van. A nevetésén még sem sértődök meg, inkább úgy teszek én is, mert valóban vicces, helyzet lehetett, ahogy kacsintgatva nyomkodom a telefont, mint aki most fog életében először ilyen kütyüt a kezében. Örülök, hogy vezet, mert így talán nem veszi észre, hogy egy kicsit bele pirulok a saját válaszomon, amit mondhatnám, hogy nem úgy gondolok, de az az igazság, hogy pontosan úgy értettem, ahogy ki mondtam, csak talán józanon lehet, hogy másképp fogalmaztam volna. - Azért ne aggódj... nem szoktam ha kell, ha nem zaklatni az embereket. - ez valóban így van, mert általában mindig csak egyszer hívok valakit, ha meg az nem válaszol, akkor egészen biztos, hogy nem hívom többet, ha úgy érzi az illető, hogy beszélni szeretne, majd vissza hív. Ha meg nem, hát nem. Nem vagyok olyan, aki addig telefonálgat, amíg a másikban felmegy a pumpa és végül csak azért veszi fel, hogy abba hagyjam a hívogatását. - Abban nagyon reménykedek én is. - igazán kár lenne nem emlékezni rá. Bár úgy hiszem, hogy sikerülni fog elrejtenem ezeket az emlékeket magamban annyira, hogy az alkohol ne vegye ki azokat onnan. Elég határozott döntésnek érzem azt, hogy nem kívánom ebbe bele keverni Adrianot, még holnap sem, de valahogy van egy olyan érzésem, hogy úgyis meg fogja tudni, szóval kétlem, hogy megúszom, de ezzel elérek foglalkozni majd akkor is. - Igazából tudod nem az van, hogy nem akarok. Csak nem szabad beszélnem erről. - akarni sem biztos, hogy akarnék, mert elég kellemetlen egy olyan ember életének részese lenni, aki bármikor megnősülhet. Lehet, hogy a könnyebb út az lenne, ha abba hagynánk az egészet mielőtt még jobban belegabalyodunk, de erre nem állok kész, és talán soha nem is fogok teljesen. Minél több időt töltünk együtt, annál inkább érzem azt hogy csapdába vagyok. - Próbáltuk tisztázni. De sokra nem mentünk vele. Így csak sodródunk az árral. - sóhajtva vonom meg a vállamat, és ismét elfordulok tőle. Néha annyira jó lenne beszélni valakivel a kapcsolatunkról, aki kívülálló, de sajnos ez lehetetlen. Mivel még mi sem értjük, nem várhatom el mástól, hogy megértse.
Jókedvű vigyorra húzódik a szája a megjegyzést követően, és őszintén úgy gondolja, szimpatikus neki, ahogy ez a nő vissza tud vágni szinte mindenre, amit mond. Sejthette, hogy milyen típusra utazik Adriano, de általában az ész kimarad a női fejéből, legalábbis azok alapján, amit eddig tőle a közegben látott. Most két nagyon okos nőt kapott a két oldalára, úgyhogy lehet, csak hagynia kellene, hogy felzabálják őt, és meg is oldaná helyette, meg Fabiola helyett ezt a kérdést hosszútávon. Egyelőre azonban nem teheti meg, hogy ne vegye ki a részét, hiszen az érdek őt ugyanúgy fűzi a kérdéshez, mint mondjuk a másikat, akire az út szélén, a kocsira várva vigyorog. Egy csónakban eveznek, csak ezt Dawn még nem tudja, és ha Marco-n múlik, nem fogja a végtelenségig szédíteni, hiszen a cél nem feltétlenül ez, hanem egy meghiúsult esküvő. - Azt valahogy sejtettem. - Ezzel jelzi finoman, hogy érzékeli Dawn minden jelzését azt illetően, mit gondol róla, de azt már nem teszi hozzá, hogy ez esetleg mit vált ki az olaszból. Meghagyja megint a másik képzeletének, mondjuk a vigyora nyilván elárulja őt, de nem tulajdonít neki kijelentő erőt, arra csak Marco szavaira képesek úgyis. Azokat pedig, ahogy már sokadjára ma este, megtartja magának. Büszke magára azért is, mert már együtt tudnak nevetni, és igazából sokkal többet elért ma este, mint azt gondolta volna; még sem érzi magát egyelőre túlontúl tökösnek, mert ez most nem az a terep. Ebben a taktikában apránként kell haladni, és ő pontosan ezt teszi azzal, hogy nem faggatja egyelőre a másikat a kapcsolatáról, csak oda fűzi az apró megjegyzéseket, ahol egyébként helyük is van, és ahol nem feltűnőek. Az éjszakai fények folyamatosan és dinamikus villannak meg az arcán, ahogy az utat vizsgálja, és közben figyelmesen hallgatja azt, amit a másik megosztana vele. Őszintén meglepődik azon, hogy ezek szerint Adriano megtiltotta a nőjének, hogy kettejükről beszéljen, ami arra engedi következtetni, hogy már most paranoiás, amin annyira akarna vigyorogni, mint ma semmin, mégis megállja. Marco arca nem rebben az információtól, csak olyan irányba, amit Dawn is várna tőle. Megértés árad belőle, és semmi más. - Hagyjuk akkor a kapcsolatodat, és beszéljünk inkább arról, hogy jó-e ez így neked. - Ma nem Adriano, hanem Dawn a cél, úgyhogy nem forszírozza, amikor egyértelmű jelzést kapott arra, hogy most eddig és nem tovább. De az, hogy őszintén érdeklődik a másik lelki világa iránt, ugyanúgy az ő malmára hajtja majd a vizet, és igazából ezzel fogja elérni, hogy meg akarjon majd osztani vele többet is. Marco akar a mentsvár lenni, amikor mindent elönt majd a szar a nő körül. - Persze erről sem kell beszélned. Csak jó lenne tudni, hogy megvagy. - Teszi még hozzá megerősítésként abban, hogy tőle akár az éjszakai fényekről is beszélhetnek, de törődik a másikkal, ahogyan eddig is tette.
Próbálom megfejteni a szavait és rájönni arra, hogy szándékosan beszél-e kétértelműen, hogy össze zavarja az egyébként sem tiszta fejemet, vagy véletlenül sikerül, de mindenesetre sikerült elérnie azt, hogy egyre érdeklődöbb legyek feléje. Szeretem a kihívásokat és az olyan férfiakat is, akiket nehéz megfejteni, így egyre biztosabb vagyok abban, hogy nem fogom annyiban hagyni a dolgot. Biztos vagyok az érztéseimben Adriano iránt - amiket nem szabadna éreznem -, de ugyanakkor képtelenségnek tartom azt, hogy Lucaval az ismeretségünk ennyivel lezáruljon, hogy haza visz és kész. Nem csak azért akarnék vele újra találkozni, hogy valahogyan megháláljam azt, hogy megmentett és jóra fordította az éjszakámat, hanem azért is, hogy rájöjjek, hogy lát-e bennem Ő is többet, mint egy bajba jutott, részeg nő. Általában már messziről észre veszem, ha egy férfi közelebb akar kerülni hozzám, és elég idegesítő, hogy ő mégis az ellenkezőjét mutatja, ugyanakkor a célozgatásaival, amiket bárhogy lehet érteni elbizonytalanít és egyáltalán nem tudom őt hová sorolni. Abban azonban biztos vagyok, hogy nyitott egy újabb találkozásra, csak azt nem értem, hogy miért. Vagy azért, mert jelenleg csak az állapotom miatt nem nyomul, pedig az esete vagyok, vagy pedig azért, mert ilyen barátságos, és annál többet nem is akar. Egyáltalán nem hiszek mondjuk abban, hogy egy férfi és nő lehetnének barátok, de bármit is akarjon, nem leszek olyan hülye, hogy elszalasszam. Nem bírom eltűntetni a vigyort magamról, közben pedig fogalmam sincs, hogy most miről is beszélünk, mert mióta találkoztunk mindig ezt csinálja. Mintha beszélgetnénk valamiről, aztán ő közben valami másra célozgatna, ez pedig elég zavarba ejtő, meg izgalmas is. Nem kevés erőfeszítésembe került leírnom a címemet, ami úgy tűnik őt is szórakoztatja, de mégsem sértődök meg rajta, hiszen ez van ha az ember nem tud megálljt parancsolni magának. Még szerencse, hogy nem bírom az alkoholt, mert ha bírnám egy kicsivel jobban, akkor minden bizonnyal még most is iszogatnék. Amint elindulunk csak néha néha pillantok rá - azt is csak azért, hogy biztosan ne felejtsem el az arcát reggelre -, inkább a sötét tájra próbálok összpontosítani és arra, hogy nehogy elaludjak. Muszáj kibírbom míg haza érünk, mert nem azért akartam, hogy ő vigyen haza, hogy én közben aludjak mellette. Komolyan ki akarom használni még azt a kis időt, ami hátra maradt az otthonomig. Mert nem tudhatjuk, hogy mi lesz holnap. Egyáltalán nem akartam szóvá hozni a kapcsolatomat Adrianoval, és nem csak azért, mert veszélyes - szerinte legalábbis - beszélnem róla, hanem azért sem, mert nem akarom ezzel fárasztani. Örülök, hogy nem kérdez többet róla, mert most nem vagyok olyan állapotomban, hogy vigyázzak arra, hogy mit mondok. Én pedig nem akarok semmi olyant elárulni, ami valóban nem tartozna rá. Mondjuk azt nem hiszem, hogy épp ő lenne az a veszély, amiről Adriano beszélt, de akkor sem. Mikor ismét megszólal nem válaszolok egyből, mert én magam sem tudom, hogy mit mondhatnék. Jónak semmiképp sem nevezném, de boldogsággal tölt el. Nem szeretek azon agyalni, hogy mi lesz majd a jövőben, inkább mindig a jelenre összpontosítok, mégis egyre jobban aggaszt a távolságtartása és a tudat, hogy hiába ígérte meg, hogy nem fog megnősülni, attól még megteheti, ha túl nagy nyomást gyakorolnak rá. Rajta pedig azt hiszem, hogy most az elég sok van. - Ha arra vagy kíváncsi, hogy boldoggá tesz-e, akkor a válaszom az, hogy néha. - szólalok meg végül, és bár általában nagyon is boldog vagyok ha együtt lehetünk, de amint nem, folyamatosan azon kattog az agyam, hogy vajon nem-e éppen azzal a másikkal van, vagy, hogy következőkor mikor felhív nem-e csak azért teszi majd, hogy közölje velem, hogy nős ember lett. - De megvagyok, nyugi. Engem nem olyan könnyű padlóra küldeni. - a komolyságomat felváltja ismét a vigyor, ezzel is a tudtára adva, hogy sokkal erősebb vagyok, mint amilyennek láthat. Vagyis igyekszem annak mutatni magam, mert ha valakin látszik a gyengeség, akkor az sokkal sebezhetővé válik. Én pedig mindig megtaláltam a módját, hogy talpra álljak minden szar helyzet után.
Finoman rápillant, miközben a nőt hallgatja a SUV műszerfalának érintős kijelzőjére, mert tudni szeretné, mennyi az idő. A másikkal az első alkalom hamarosan a végéhez közeledik, az idő meg úgy jár, hogy még simán vissza tud menni a klubba, és ő szeretné némi munkával levezetni a mai napot, ugyanis Alfonso-ban nem lehet bíznia az elmúlt hetekben egyáltalán, ezért egy ellenőrzés egyáltalán nem fog megártani senkinek. Elgondolkodott azon is, hogy Fabiolához hajt innen, de ezt az ötletet az időre való tekintettel most elveti, mert a váratlan érkezések iránt a nőnek biztos benne, hogy csak bizonyos fokig terjed a türelme. Egy üzenetet viszont biztosan küld neki, csak úgy. Tudja, hogy most kellene elkezdenie szánalmat érezni a másik iránt, mert Adriano-val úgy néz ki, nem a legegyszerűbb az élet, de Dawn tulajdonképpen magának választotta, és önként marad a helyzetben, Marco pedig így nem tud sajnálkozni. Ennyi erővel kezdje magát sajnálni inkább, mert az ő helyzete sem a legegyszerűbb, de ő nem foglalkozik ezekkel a részletekkel, csak az együtt töltött idővel, meg a megélt őrülettel, ami olyan szinten teszi kibaszottul élővé ezt a férfit, mint semmi más. De Luca törődik a másikkal, főleg a lelkével, úgyhogy játssza tovább a megmentőt, aki egész estére kitart, egészen addig, míg meg nem áll a másik lakásának épülete előtt. Ez valahol akkor történik meg, amikor Dawn kimondja az utolsó néhány szót. Lazán kikapcsolja az övét, hogy a másik felé tudjon fordulni, egyik karjával a kormányon, másikkal az ülésen támaszkodva, a szemeit keresve a nőnek. - Ahogy mondtam, semmi közöm hozzá, de a néha az elég kevés. - Jegyzi meg rá egyáltalán nem jellemző szelídséggel, meg egy visszafogottabb mosollyal, amivel támogatni igyekszik az előtte ülőt. Az őszinte véleménye, ha Marco-ként beszélhetne valami ordenáré cucc lenne, mivel Adriano érthető okokból - mondjuk, mert gyáva módon megverette, mikor ez az olasz biztos, hogy a saját kezével gyepálná el, ha a kettő közé kerülne - nem a kedvence most, azt viszont megtartja magának, meg Fabiolának, mert máshol, a közeg miatt nem hangoztathatja amúgy sem, hogy mit gondol róla őszintén. Marco amúgy sem az a figura, aki mindenáron a saját véleményét akarja mások tudtára hozni, mert attól a tekintélye senkinek nem nő, csak ezt kevesen tudják. Ő már megtanulta a hosszú évek alatt, hogy vagy hasznos, vagy értéktelen, ide meg sehova nem illik oda a véleménye, így nem is akarja odaerőltetni. - Nem kétlem. Erős csaj vagy, ezt ennyi idő alatt is észre lehet venni. - Vigyorog ő is szélesebben, mert ragadós, ahogy Dawn teszi, aztán leengedi az ülésről a karját, és nekidől a vállával, miközben a kormányon otthagyja még. - Innen merem remélni, hogy megoldod a hazajutást. - Csipkelődik még egy utolsót, aztán a zöldjei ott ragadnak a másik barna tekintetén egy rövid lélegzetvételnyi időre, aztán elvigyorodik megint, maga sem tudja, pontosan miért. Egészen jól szórakozott annak ellenére, hogy ez most egy feladat tulajdonképpen, úgyhogy oka panaszra nem lehet, és nem is fáradt el különösebben, szóval dolgozni is fog tudni. - Jó éjt, Dawn. - Zárja le látszólag a kettejük találkozását anélkül, hogy bármi illetlen történt volna egész éjjel. Nem tudja, ennek pontosan milyen lesz a lecsapódása a másiknál, de az oka nem feltétlenül Luca becsületessége, hanem az, hogy Marco szíve foglalt, és valószínűleg már elég régóta az, csak mostanában kezdi megérteni az elmúlt öt évet, és annak párhuzamát Pellegrini lányával.
Valamiért van egy olyan kisugárzása Lucanak, hogy az ember szívesen nyílna meg neki, de bunkóságnak tartom a zűrős szerelmi életemről beszélni neki és azzal untatni, mert alig pár órája ismerjük csak egymást. Biztosan neki is meg van a saját maga problémája, nem áll szándékomban a sajátommal terhelni. Amúgy is túl részeg vagyok ahhoz, hogy el tudjam magyarázni a helyzetünket, ha nem lenne tilos is. Meg egyébként kellemetlen számomra, mert nem hiszem, hogy túl jó színben tűnnék fel előtte, ha elmondanám azt, hogy kikezdtem egy olyan férfivel, aki nősülni készül. Vagy ő kezdett ki velem, már a fene sem tudja. Mindenképp tilos lenne, ahogyan sok minden más is, mégis pillanatok alatt rúgtuk fel az egyességünket, ami nem kevés fejfájást fog még nekem okozni azt hisezm. Mert valamiért mindig nehezebb egy nőnek, mint a férfiaknak a tovább lépés. Azt pedig nem szoktam megvárni, amig valaki dob, azelőtt szoktam cselekedni, hogy az megtörténhetne, mégis olyan, mintha csapdába kerültem volna és fogalmam sincs, hogy hogyan mászok majd ki belőle. Lehet, hogy ezért is ragaszkodok egyre jobban ahhoz, hogy megismerjem Lucat, mert úgy tűnik, hogy most ő lett a mentsváram, és lehet, hogy nem is kell ebbe többet bele magyaráznom, csak sodródnom az árral. Mert tervezni nem szeretek, csak megélni a pillanatokat, amik jönnek. Bár most kivételesen nagyon szeretnék előre látni, hogy tudjam, hogy mi fog jönni majd ezután. Mert véletlenül vagy sem, de ha már be lépett az életembe, nem fogom olyan könnyen engedni, az biztos. Csak akkor eszmélek fel, hogy a lakásom előtt vagyunk, amikor kikapcsolva az övet felém fordul, és egy kicsit csalódott is leszek, hogy sokkal hamarabb haza értünk, mint reméltem. - Én egyenlőre beérem a kevéssel is. - válaszolok hamar, mert tudom, hogy a több, amire amúgy vágynék egyenlőre nem lehetséges, bár egyre jobban haladunk affelé, hogy mindenkivel szembe menjünk, bár Adriano szerint már így is elég veszélyes kezd lenni a kapcsolatunk. Szerencsémre - vagy az övére -, szeretek a tűzzel játszani. Ismét széles mosolyra húzódik a szám a megjegyzésén, és bár eddig én is azt hittem, hogy erős vagyok, de minél jobban bele gabalyodok ebbe az egészbe, annál inkább kételkedek abban, hogy valóban az lennék-e. Mert azt hiszem, hogy az nagyon is a padlóra tenne, ha véget érne a kapcsolatunk Adrianoval... végleg. - Megpróbálok nem kerülni semmilyen bajba, amíg be nem jutok az ajtón. - erre persze már nem sok esély van, hiszen ezen a környéken éltem le eddig az életem, úgy ismerem az embereket mint a saját tenyeremet, és ha valahol igazán biztonságban érzem magam, akkor az ez a hely. Leszámítva azt az egyet, amit az otthonomnak nevezek. Egy rövid időre felnézek a lakásunk ablakára, ahol sötét van, ez pedig vagy azt jelenti, hogy a bátyám már alszik, vagy pedig azt, hogy nincs itthon. Bármelyik is legyen, nekem most pont jól jön. Vissza fordulok Lucahoz, és tudom, hogy itt lenne az idő, hogy ki szálljak az autóból, de amíg néz egyszerűen képtelen vagyok rá. Végül amikor ismét megszólal, zavartan fordítom el róla a tekintetem, le veszem a zakóját a hátamról, nyelek egyet, majd ismét felé fordulok. - Hát akkor jóéjt. - még utoljára küldök felé egy mosolyt, majd a táskámat magamhoz véve szállok ki a kocsijából. Mielőtt el nyelne az épület még egyszer vissza pillantok, és reménykedek abban, hogy holnapra valóban minden emlék megmarad a fejemben. Bár azt hiszem, hogy ezt a tekintetet nehéz lenne elfelejteni.