I've been running through the jungle to get to you...
Én komolyan szeretném, ha végre megértené, hogy nem csúnyult el attól, hogy ott van a vágás a mellkasán. Ha túléli, akkor még büszke is lehet rá, hogy keresztülment ezen és megküzdött egy szívelégtelenséggel. Ha ez lenne a felfogása persze, de nagyon úgy tűnik, hogy most nem ezzel állunk szemben. A dal végén magamhoz vonom, és újra elcsábítom. Én vagyok jelenleg az ördög maga, mivel a férje még mindig a férje, bárhonnan nézzük is. Megcsalásnak számít, ha még nem vált el, még akkor is, ha már nem fűzik érzelmek Greenhez. Ezt mondjuk megkérdőjelezném, nem vagyok egészen biztos benne, ahogy mostanában az egész nő is kérdőjel a számomra. Azok után, hogy a férje félre kúrt, miután kiderült beteg, mondjuk szerintem megérdemli, hogy ezt tegye vele Lotte, de nincs jogom ahhoz, hogy elcsábítsam. Ennek ellenére ezt teszem, és egy lágy csókot lehelek az ajkaira, de csak röviden, éppen hogy ízelítőt adva belőle. - Persze, hogy szeretek, főleg ha azt nem egyedül kell tennem. – húzom a szám félmosolyra, ahogy rápillantok. Nem tudom, komolyan gondolta-e, amikor feldobta az ötletet vagy egyáltalán arra asszociált-e pontosan a csatlakozás alatt, hogy együtt mártózzunk meg a kádban, de majd mindjárt kiderítem. Hamar cipelem fel az emeletre, és miután megengedtem a vizet, ragadozóként környékezem meg, hogy mar lehámozzam róla a ruháját és az ujjaim bebarangolhassák a testét. A nyakába csókolok és mikor felém fordul, nem vagyok rest végigpásztázni őt újra és újra. Gyönyörű, még ezekkel az átkozott hegekkel is, amit én ejtettem rajta. - Hát, köszönöm a bókot – mosolyodok el halványan ahogy közelebb húzom kicsit magamhoz és a szemeiben keresem a választ a kérdésre, miszerint mégis mi a jó fenét akar tőlem?! Szerintem már ő sem biztos az érzelmeiben, sem abban, hogy mit akar pontosan. Az ujjaira siklik a tekintetem, ahogy lehámozza rólam az inget, persze ez nekem kicsit sincs ellenemre. Mondom, hogy nem tudja, mit akar, látom ám… A kérésére le is dobom a fennmaradt ruhadarabok nagy részét a boxert kivéve, de azt nem várom meg, hogy cselekedjen a kérésemre, ugyanis öt másodpercen belül lépek oda hozzá, hogy a fenekébe markolva csókoljam meg hevesen, addig, amíg el nem húzódik. Pedig annyira kívánatos, de jobban is teszi, hogy elszakad, mielőtt nyomban felfalom itt. - Hebegsz-habogsz Lotte. – mosolyodok el még az előző megszólalására, és átfogom a derekát, ahogy a mellkasomra teszi a fejét. Az orrom a hajába fúrom és egy pillanatra jól esik ez a fajta közeledése. El tudnék lenni egy darabig így, de hamar lép el és indul be a fürdőbe, mielőtt még bármit is mondhatnék. Nagy volt a szája és meghátrál, amire összehúzom a szemöldököm és utána pillantok. Egy pillanatig gondolkodom rajta, hogy vajon utána kellene-e mennem vagy sem, mert a világért sem akarom megzavarni a relaxáló fürdését. Jobb ötletem támad, leszaladok a telefonomért, és rácsatlakozom hamar a bluetoothos hifimre, ami a fürdőben van elhelyezve, és berakok neki egy jó kis zenét. Nem hiányzik nekem a szomorú Lotte, úgyhogy feldobom kicsit, ha engedi. Pár éve, amikor dögre unatkoztam itthon egyedül, mondjuk biztos nem hiszi el ezt senki, de nézelődtem a Youtubeon, mire felleltem ezt a csodás videót, és komolyan nekiálltam elsajátítani a mozdulatokat. Egy-két mozdulatra még emlékszem belőle, így miután hallom a kezdését, kinyitom az ajtót és szépen betáncikálok a fürdőbe neki. Persze a kézfelrakásos résznél elröhögöm magam, de egyébként próbálom előadni komoly arccal a gondolatot. - O-o-o-o-o-o-o-o… Put a ring on it! Huhú! – Esküszöm úgy érzem magam, mint aki halál részeg, de a jókedvért mindent. Mondjuk már nekem is hiányzott kicsit a hülyéskedés, így ez pont kapóra jött. Elég viccesen nézhetek ki így egy szál boxerben pipiskedve a fürdőszoba közepén, arról ne is beszéljünk, hogy még a földön is elkezdek vonaglani kicsit, de aztán röhögve kidőlök a csempén. - Most azt nem mondhatod, hogy ez nem életed egyik legjobb estéje volt ilyen két perces privát showval. – nevetek fel a plafont bámulva, majd ráemelem a tekintetem remélve, hogy neki is sikerült mosolyt csalni az arcára és látom nevetni egy kicsit. Imádom, ahogy nevet, mert a régi önmagunkra emlékeztet…
Nem érzem jól magam a bőrömben, és ez kihatással van a hangulatomra, és a cselekedeteimre is. A Shane fajta férfiak zabálják a formás idomokat, a hibátlan kinézetet, és ha most ismerkednénk meg, akkor valószínű nem is csábítana el, de a múltunkra való tekintettel megteszi, és ezért valamilyen szinten hálás vagyok, mert legyezgeti a hiúságomat, és arra törekszik, hogy ne becsüljem le önmagam. Számtalan alkalommal látott meztelenül, de nem úgy, hogy a sebem friss lenne. Nem beszélhetünk hegekről, még rózsaszínek, és ráncosak, mint egy öregember hámrétege. Mitől érezném magam ismételten igazi nőnek? Nem adhatok választ erre, mert az életemért kellene küzdenem, de kiégtem. Az eltelt hetek hozadékait látva nem érdemes hosszabb távon bizalmat fektetnem egyetlen férfiba sem. Kezdhetjük azzal, hogy én rontottam el a házasságomat, és félre is mentem két este is az exemmel, de Dexter másképpen pusztított el. Kiszipolyozta belőlem az életkedvet, a jóra való törekvést, és elvette a lehetőséget arra, hogy újra szerelembe essek. Tényleg rajongtam érte, több is volt ez, istenítettem őt, és hova jutottunk…a velem szemben állóval elkövettem ugyanezt, és most meg akar menteni? Elrebegtem százszor, hogy nem érdemlem meg, de csinálta, és nem állt le…igen a szüleimnél tett látogatás nem végződött jól. Megingatta a törékeny kapcsolatunkat, és kicsit megölt vele. Soha nem vethetném a szemére, elvégre megbántottam, de aljas húzás akkor visszavágni, mikor tényleg bajban vagyok. Egyedül maradtam, a tettek, és a szavak már nem elégítenek ki, tünékeny illúzió, akárcsak a bakancslista. A csókja finom, és légies, alig ér az ajkaimhoz, de érzem a belőle sugárzó erőt. Megérinteném, magamba olvasztanám, az emlékezetembe vésném, hogy tudjam még Shane akar. Ó mennyivel másabb, mint Dex, a kékjei hívogatóak, és biztonságot sugallóak, a szája telt, és az illata megbolondít. Rébuszokban beszélgetünk, felkap a karjaiba, és felcipel az emeletre. Hozzábújok, nincs más, aki pótolhatná ezt, és ha nem is mondom ki, de jól esik. A szobában a játékunk folytatódik, kóstolgatjuk a másikat, szertelen vagyok, de bekapcsol a vészharang, és tudom jól, ha most engednek neki, akkor elsüllyedünk a mocsárban. Túl nagy a kísértés, ing nélkül és felettem állva. Benne lenne a közös fürdőben, de félek, hogy nem sikerül megállnia a hiba előtt. Az lenne, ez nem kérdés. A műtétre készül fejben, én meg a halálomra, és ebben a metszetben nem lesz közös pont. Félelmetes…az a Charlotte Green, akit ismernek, nem lenne képes az önpusztításra, és mégis. Egy semmirekellő alaknak érzem magam, elveszítettem az értékemet, és már nincs tovább. A kijelentésére csak sután felnézek rá, a kézfejemet a mellkasára tapasztom a fülemmel egyetemben, és hallgatózok. Nem gyors, amolyan élvezetes dallam ez, füllentenék neki, de nem tudok. Átölel, és védelmez, azt hiszem szebb listás álmom nem is lehetne. Megtöröm a varázst, és elindulok egyedül a fürdőbe. Így lesz a legjobb mindkettőnknek. A vetkőzés már könnyedén megy, szinte levedlem a melltartót, és a bugyit is, hogy a habok rejtekébe meneküljek. A forró íztől eleinte felszisszenek, de élvezem, hogy belemászhatok, és kinyújthatom a fáradt végtagjaimat. Az ujjaim átfagytak, és jólesően döntöm neki a fejemet a kád szélének, és lejjebb is csúsznék, de hirtelen a semmiből felhangzik egy zene. A számba kisebb mennyiségű víz szivárog be, és ki kell köpnöm, mert Shane magánakciójától ledermedek, aztán fuldokolva nevetek. Az időzítése tökéletes, és ez a koreográfia. - Aj…ne nevetess. – könnyes a szemem a táncától, és mikor kidől, akkor előre is hajolok, és a kezemmel kapaszkodva lesek rá. - Még soha nem táncolt nekem egyetlen pasi sem, úgyhogy biztosan életem legjobb előadása volt, hol tanultad ezt? – vibráló mosoly teljesedik ki az arcomon, és úgy nézem őt, mintha egy UFO lenne, de nem az. - Őrült vagy Shane Harper, de miért is vártam kevesebbet tőled. – a térdem kibukkan a víz alól, és magam köré gyűjtöm a habréteget. A fehér ellep, de a melleim domborulata sejtelmesen bukkan ki. - Szeretnél csatlakozni? – döntöm oldalra a fejemet, és hívogatva legyintem meg a mutatóujjamat, hogy itt a lehetőség, hogy bemásszon mellém. - Milyen zenékkel készült még mára? – kilógatom a jobbomat, és az azúrkék szemeket fürkészem.
Az önbizalomhiány teljes mértékig indokolt az ilyen esetekben, mint amiben most Lotte éppen áll, hiszen egy nő számára igencsak nagy érvágás tud lenni, ha megfosztják az egyik nagy vonzerejétől. Én nem azt mondom, hogy ezzel könnyű együttélni, de meg kell próbálni elfogadni és hálát adni az égnek, hogy nem történt komolyabb baj, hiszen Lotte most már csodaszámban megy. Megannyi szövődmény felléphetett volna már, a szervezete azonban valamiért még mindig nem adta fel a küzdelmet és mondta, hogy baszki, most már elég legyen! Pedig mondhatta volna már, mégsem. Becsülni kéne, és talpraállni, azt mondani, hogy márpedig igenis megcsinálom és nem adom fel. Ennek ellenére neki az az egyik legnagyobb problémája, hogy pár vágással ezentúl nem fog senki úgy nézni rá, mint egy igazi nőre. Most az gondolja, hogy hazudok, vagy csak áltatom azzal, hogy gyönyörű, de én igazából így gondolom. Harmincnégy vagyok, több mint tíz éve dolgozom kórházban, azért ez idő alatt láttam már egyet s mást, én ugyan biztos, hogy nem riadok vissza pár nyomtól, amit a szike ejtett a mellkasán. Az már más kérdés, hogy a férje mit gondol, ő valószínűleg egy életre elfelejtette őt, mint partnerét, bár tényleg csak hallomásból ismerem ezt a Greent. Ha tényleg meg tudta tenni ezt Lottetal azt, hogy a legszarabb napjaiban taposott belé, akkor nincs is mit hozzáfűznöm, és úgy sejtem, semmin nem kell meglepődni a reakciója után. Lehet, hogy egy kalap alá vesz vele, de ez nekem baromire nem tetszik, mert nagyon nem fair dolog. Már-már azt hiszem, megint elcsábít és én leszek a gonosz, amiért végül belementem a játszmáiba, és aztán ostorozhatom magam napokig, amiért megint belementem a játszmákba még orvosként is, úgy, hogy nagyon is tisztában vagyok azzal, milyen súlyos következményei lehetnek annak, ha megemelem a pulzusszámát hirtelen különböző cselekedetekkel, vagy éppen a puszta jelenlétemmel, de aztán ellép és egyedül megy a fürdőbe. Az egyik felem hálát ad érte, hogy okos és időben meghátrál, így nem kell nekem visszalépnem az utolsó pillanatban. Nos, a tánctudásom az ilyen témákban baromira nincs otthon, de poénkodni remekül tudok, így nekem sem kell sok, hamar indulok befelé Lotte után a fürdőbe a csodálatos mozdulatokat reprodukálva. - Szerinted mi a célom, Charlotte? – torpanok meg egy pillanatra komoly tekintettel, aztán tovább folytatom a műsort. Én sem bírom ki nevetés nélkül, főleg az ő mosolyának hatására. – Látod, ezt már szeretem – kacsintok rá egy széles mosoly kíséretében, és ahogy abbahagytam, eltűnődöm rajta, mennyire szép. Csak nézem egy fél percig és meg sem szólalok. Eltudnék lenni így egy fél napot is. Csak nézni csendben egy ideig... - Részeg és unalmas pillanataimban sok mindenre képes vagyok – tűnődöm el, hiszen tényleg így van. A kettő kombója aztán tényleg gyilkos tud lenni. Nem adtam még elő senkinek, de azt hiszem, ezzel nem okozok meglepetést. – Kivételes alkalom volt ez, mert én sem sűrűn táncolgatok embereknek. Nőknek meg végképp nem – teszem hozzá még oldalra pillantva rá, majd a plafonra emelem a tekintetem. Sosem gondoltam volna, hogy valaha még beszélgetni fogunk egymással egy helységben azok után, amit már magunk mögött tudtunk. A veszekedés több volt, mint kellett volna, de nagyrészt ő volt az, aki kirobbantotta őket. Én meg sajnos, vagy nem sajnos, nem az vagyok, aki csak csendben tűri a szavakat. Innen lentről még egész jó helyzetben vagyok, mert csak a kád peremét és a kibukkanó arcát látom. Különben a következő kérdésére már nem így reagálnék. - Talán jobb, ha most csak fekszem itt és beszélgetünk. Egyikünknek sem tesz jót a másik közelsége – emelem rá a tekintetem, miközben nagyot nyelek. Mennyire keserű az egész szituáció, hogy a szívelégtelensége miatt találkoztunk újra, ámbár belegondolva, ha az nem lenne, valószínűleg közel sem hasonló helyzetben lennénk itt egymástól egy méterre. Igaz, az is elképzelhető, hogy akkor nem is lennénk itt, mert én biztos nem kerestem volna őt fel, és valószínűleg ő is boldog házasságban élne továbbra is a drágalátos férjével. Franc se tudja. Örök rejtély marad. - Hát azt még én sem tudom, mert egyveleget indítottam a youtubeon, de félő, hogy ezek után igen csajos lesz a repertoár – nevetek fel halkan, de nem mozdulok a földről. - Mit fogsz csinálni, ha felépültél? – érdeklődöm, és ezt most teljesen komolyan kérdezem. – Itt most az a lehetőség, hogy ez nem állhat fent, nem játszik! Komoly válaszokat akarok – figyelmeztetem, mert tényleg nem akarok hallani olyasmiről, hogy esetleg meghal. Ezt nem kalkuláltam bele a tervbe.
Shane nem az a férfi, akinek az ember ellen tudna állni, de már számtalan alkalommal engedtem a csábításnak, és nem kalkuláltam bele, hogy mi lesz akkor, ha a szervezetem már nem lesz jó, és a szívem is egyre nehezebben hajtja végre a neki szánt parancsokat. A neten kutakodva egyre borzalmasabb képet kaptam arról, hogy mi lesz velem, ha eljutok a végére, aminek már itt kellene lennie, de még mindig két lábon járok, és ez valahogyan nem fér össze azzal, amiket a drága exem, és a többi kardiológus mondott. Én másképpen működöm, nekem jár az, ami másnak már nem? Azon is elgondolkodtam, hogy ez csak a látszat, de az igazság az, hogy a műtét óta egy jobb periódus következett. Az éjszakáim nem teltek kellemetlen légszomjjal, nem voltam ágyhoz kötve, mert valami segített, de ettől függetlenül félnem kellett, hogy bármelyik percben megállhat a szívem. Az egyik orvos ismerősöm szerint sem normális, ami velem történik. Élek és lélegzem, sétálok, mások ebben a stádiumban ágyhoz vannak kötve, gyógyszerekkel élik túl a napot, és egy gép segítségével dolgoztatják a testük motorját. Hálás vagyok egy szinten, de tudom, hogy abban a minutumban jött el a vég Beaufortban, és ott kellett volna meghalnom, Shane mégsem engedett el. Mi történhetett a klinikai halál szekundumában? A kád szélének döntöm a fejemet, és belemerülök az önsajnálatba, jól elrejtem a vágásokat is a habréteggel, de mellőlem felhangzik egy ismerős dallam, és egyből felemelkedem ültömbe, és a forrást keresem, de Shane az, aki meglep. Első reakcióként majdnem felsikkantok, és kizavarom, de az élő táncműsora feledteti a kellemetlen érzést, és mosolyt varázsol az ajkaimra. - Honnan kellene tudnom? – kérdezek vissza, de látom, hogy erősen igyekszik a kedvemben járni, és jobb hangulatba hozni, mint odahaza a szülői házban volt. Oldalra döntöm a fejemet, és a kád szélében megkapaszkodva szemlélem végig a testét. Az adoniszi felső, az izmok, és az egész lénye megfoghatatlan. Közel sem olyan, mint hetekkel ezelőtt, amikor átvert, bosszút állt rajtam, és figyelmen kívül hagyva a sértettségét döntött nyomorba. Talán a bűntudat munkál benne, vagy őszinték a felém irányuló kezdeményezései? Mindenesetre egy taps kijár neki, és kíváncsi vagyok a folytatásra is. Nem tudom miért, de mintha belém lenne kódolva, hogy a testi örömökkel engeszteljem ki, ezért beinvitálom a kádba magam mellé, de elutasít, mellyel bizsergető élményt szerez nekem. Micsoda pálfordulás, ahol nem akarja rám vetni magát a doktor úr, hanem beszélgetni óhajt! A lábamat kinyújtom a meleg vízben, és felkavarom az alját is. A hab összekeveredik, de minden rezdülésemmel a kád mellett fekvő férfit kémlelem. - Ó, és már jön is….ezt is szeretem. – lehunyom a szemhéjamat, és a zene dallamára koncentrálva nem is tépelődöm sokat, csak dúdolgatok, és várom a refrént, de a kérdésétől szinte kipattannak a szemeim, és a türkiz íriszeimet vezetem rá. -Tudom, előtted nem beszélhetek rosszról, sem lehetetlen eseményekről. A világért sem törném össze a mai kérésedet, de most komolyan? – felhúzom a térdeimet és alatta fogom át a két karomat, aztán a combomra fektetem az államat. - Két vágyam lenne, de már ezt elmondtam a szüleidnél is. Amennyiben felgyógyulnék. – nehezen formálom meg a szavakat, mert nem hiszek bennük, mégis a kedvéért túllépek ezen. – Megalapítanám a cégemet, piacra dobnám a parfümömet, és saját brandet készítenék. Mindenre felkészülnék, és terjeszkednék, ebből kifolyólag pedig visszaköltöznék Párizsba. A divatvilág fellegvára, megannyi lehetőséggel, amivel betörhetnék a nagy márkák közé…idővel pedig, ha a karrierem csúcsára érnék..utána jöhetne a gyerek is. Eddig nem szerettem volna, de most… - elhallgatok, nem kell tudnia róla, hogy Dexter akar, és ezzel még nagyobb tőrt döfött belém, mint a megcsalással. - Így már igen. A betegség rádöbbentett arra, hogy saját gyermekre vágyom, és egy olyan férfira, aki ezt képes lesz megadni nekem. – pillantok rá, és elveszek az azúrkék lélektükrökben.
Mikor Lotte megjelent pár hónapja a farmon, mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy ide jutunk majd máig. Bassza meg, már az is hihetetlennek tűnt, hogy valaha majd újra szóba állok vele, nemhogy majd én leszek az, aki küzd az életéért. Az az ember, akit szívtelenül átvert és lelépett anélkül, hogy annyit mondott volna, pá. Nem akartam, hogy idáig fajuljanak a dolgok, és ha újra el kellene kezdenem, akkor tényleg nem vállalom el az esetet, csak a háttérből segédkeztem volna. Nem tudom, melyik a jobb út, de a végére már annyira ez vált az életem központjává, hogy éjjel-nappal azon kattogtam, hogyan kellene úgy csinálnom a dolgokat, hogy a végére én is életképes maradjak. Az a helyzet, hogy Lotte megjelenése felforgatta a világomat, és ezek után határozottan többet gyújtottam rá és ittam alkoholt, ami a szervezetemnek sem tett túl jót. - Ismersz már annyira, hogy tudd – vonok vállat a plafont bámulva. – Ha meg nem vetted észre, hogy a folyamatos életcélom a jobb kedvre derítés és a rád való hatás, akkor valamit kurva szarul csinálok – vonom le a következtetést könnyen, de aztán el is engedem ezt a gondolatot. Az viszont nagyon is érdekel, hogy mi tévő lesz, ha felépül. Mert fel fog. - Komolyan – reagálok a kérdésre. Érdekel. Nagyrészét már ecsetelte nem rég. - Sosem voltam Párizsban, de engem annyira nem is vonz a város. Mit szeretsz benne annyira azon kívül, hogy a divat fellegvára? – kérdezem, mert nekem például tényleg New York a kedvenc városom. Voltam már pár helyen a világban, de egyik városba sem szerettem annyira bele, mint a Nagy Almába. Nem terveztem sosem költözni, és habár néha tényleg túlzsúfolt és sok, pont ezért vettem meg ezt a hétvégi házat a lovakkal. Ha nyugalomra vágyom, mindig ide jövök, de azt hiszem, ha huzamosabb ideig kellene ilyen nyugodt körülmények között tartózkodnom, akkor közel sem vonzana már annyira a dolog. Ez így pont jó, ha kell, akkor ide jövök, ha meg nyüzsgésre van szükségem, akkor maradok New Yorkban. - Gyerek? – kerekednek el a szemeim, mert ha valamire, erre aztán végképp nem számítottam. Lotte gyereket akar? Hát ez abszurd. Hogy miért? Mert pont ez volt az egyik ok állítólag, ami miatt lelépett mellőlem. Igaz, az már több, mint öt éve volt, de akkor is mellbe vág ez a dolog. – És kitől szeretnél gyereket, Dextertől? – emelem rá a tekintetem kérdőn. Mikor kimondom, már rájövök, hogy nem kellett volna erre rákérdeznem, főleg nem ilyen cinikusan. Én kértem, hogy nem vágjunk bele olyan témába ma este, amiből veszekedés alakulhat ki, erre tessék. – Bocs, nem kérdeztem semmit – mondom végül, aztán újra visszatekintek a plafonra. Kényes téma ez, talán a helyében ezt elkerültem volna, de ha már szóba hozta, akkor beszélhetünk a dologról. - Én nem is tudom, akarok-e egyáltalán még gyereket – jelentem ki elmélkedve – Régen biztos voltam benne, hogy akarok, de mára már annyira elhalványult ez, sőt talán megleszek gyerek nélkül is, nem tudom. – Sokkal másabb volt a helyzet, amikor Charlotte mellettem volt. Amikor volt egy biztos pont az életben, és tudtam, ettől a nőtől akarok gyereket. Egy kislányt, aki ugyanolyan, mint ő, csak kicsiben, vagy egy fiút, aki akkora kópé, mint én. Ettől a nőtől, aki most itt ül mellettem, mégis olyan nagyon távol állunk a másiktól. Abszurd, hogy a szívműtéte előtt arról csevegünk, hogy gyereket szeretne. - Biztos lesz olyan férfi, aki majd megadja ezt neked, Lotte – mondom, de nem nézek rá, csak feltápászkodom a földről, és az ajtó felé indulok. – Hagylak fürdeni – rándul meg a szám széle, aztán kimegyek a fürdőből. Egy gyerek?! Hát mindenre számítottam, de erre aztán rohadtul nem, baszki...
Eléggé összetett a viszonyom Shane-nel, és itt már nemcsak az a baj, hogy itt vagyok a farmon, hanem, hogy a múltunkat belekevertük a jelenbe, és ez kihatással van a megmentésemre. Az elején én akartam jobban, még a témában is olvasgattam, betartottam a szabályokat, és követtem az előírásokat, ő meg terelt, aztán meg eljutottam arra a szintre, hogy belássam nekem ez nem hosszabbítja meg az életemet. Feladtam, és érzékelhető a kettőnk közötti különbség. Egyszerűen megfordult a kocka, és az exem az, aki égen és földön keresi a megoldást, csak én nem hajlok meg az akarata előtt. Elengedtem a sok keserűséget, az állandó versengést, és a felesleges vitákat. Élvezem a pillanatot, és elraktározom, ameddig képes az agyam ilyesmi emlékek befogadására. Viccesen hangzik, de alig pár napja beszélgettem egy hasonló cipőben járó nővel, aki idősebb nálam, de hetek óta bent fekszik, és az új donorra vár. A lista hosszú, az ő állapota meg egyre rosszabb. Elmesélte, hogy van egy kislánya, akit nagyon nehezen hordott ki. A férje nem is akarta, mikor kiderült, hogy ez mekkora áldozattal jár, de mindenképpen szeretett volna egy gyermeket. A szívem sajgott a történet után, és most, akinek lenne esélye, nem kapja meg, ami neki járna. Az élet sokszor igazságtalan, és kemény is, de ebből tanulunk állítólag. A legnagyobb problémám az volt, hogy nem fogadtam el, ami nekem adatott, de így a végére már nem áhítozom az óriási vagyonra, a bizonygatásra. Senki sem szeretett eléggé, kivéve őt, aki a padlón fekszik, és most is arra törekszik, hogy jobb kedvre derítsen. Bámulatos, hogy Shane mennyit változott az eltelt hetekben, és én hogy gubóztam be. - Észrevettem. – mosolyodok el halványan, de jobban járunk mindketten, ha nem megyünk bele a részletekbe. Nem akarjuk feleleveníteni a régmúltat, és felszakítani a sebeket. Tudom, hogy küzd vele, hogy túllépjen rajta, de mégiscsak akkor hagytam el, mikor már révbe ért volna. Ő egészen más világban létezett akkoriban, mint én, és fáj beismernem, de jobban is szeretett, mint ahogyan megérdemeltem volna. A kérdése megint a jövőre vetül, de úgy érzem ezzel a saját határaimat feszegetem. Nem fogja fel egyszerűen, hogy nem úgy vélekedek, mint ő. Nem látom az előttem álló hónapokat, és már heteket sem. Nem akarom még jobban megbántani, de más cipőben jár az, aki beteg, és az, aki fentről osztogatja a tanácsokat. El sem tudja képzelni, hogy mennyire fáradt, és kimerült vagyok, már nem bírok talpon maradni órákat, és legszívesebben állandóan aludnék. A két műtét megterhelte a szervezetemet, és mégis úgy kezel, mint egy egészséges embert. - A Szajna partot, a reggeli pékség illatát, az őszi sétákat az Eiffel-torony alatt, a pikniket a zöldben, Disneylandet, a konyhájukat, az egész nemzetséget. A művészetet, azt a nyugalmat, és különc magatartást, mely a franciákra jellemző. – álmodozom, mert iszonyúan hiányzik…életem egyik legszebb időszaka volt. A karrier mellett már más is témába jött, és az a gyermek. Nem tagadom, hogy Dexter is megpiszkálta a fantáziámat, de végül magam jöttem rá, hogy boldogabb lennék tőle. Egy élet, aki belőlem fakad. A cinikus, már-már gúnyos megjegyzésre csak felnyílnak a szemhéjaim, és komoran mérem végig. - Nem, tőle nem szeretnék. Soha nem is akartunk. – hát ennyit a meghitt pillanatról, és a bensőséges beszélgetésről. Minek kérdezte, ha állandóan belém rúg utána egyet? - Aha…rendben. – nem lehet visszaszívni, mert kimondta, és innen nincs visszaút. - Nem mindenki akarhat gyermeket…talán ha.. – nem fogom kifejteni a véleményemet erről, mert csak újabb vitát generálnék. Nem megy nekünk ez, és már régóta nem. Minek mondtam igent a felkérésére? Így képzelte el, hogy feldob majd? - Tuti… - hagyom rá, és nem is ellenkezem, hogy magamra hagyjon. Felzaklatott, kétség sem fér hozzá, hogy ez a szakadék közöttünk már akkora, hogy nem fogjuk tudni megugrani. Illúzióba ringatott, és megint rosszul érzem magam. A vizet lassan leengedem, de még jó darabig a kádban ülök, mire van annyi erőm, hogy a szélében megkapaszkodjak, és kimásszak a szőnyegre. Ott összekuporodom ülve, és a törölközőt odahúzva tekerem magam köré. Nem fogok tudni felállni, de nem is szeretnék kimenni hozzá. Végül annyira kimerülök, hogy eldőlök, és magzati pózban terítem a törölközőt a mellkasomra, és a testemre, aztán vacogva szenderedem el a földön.
Mindenre számitok az ég egy adta világon, csak arra nem, hogy Lotte a gyereket fogja szóba hozni. Kényes téma volt ez a kapcsolatunk alatt is, én mindennél jobban szerettem volna rgy lurkót, de ma már egyáltalán nem vagyok biztos a dologban. Megingatta az elképzeléseimet öt évvel ezelőtt, sőt, nem hogy megingatta, egyenes a földbe döngölte, és ha valamikor is úgy alakulna valakivel, hogy a gyerek téma előbukkan, hát hatszor meg fogom gondolni. Ki tudja, talán az illető majd nem a pénzemmel, hanem a gyerekemmel fog lelépni. Nem mondom, ezzel a megszólalásával olyan érzéseket ébresztett fel bennem, amik már azt gondoltam, kihunytak. A gyereknevelés vonzó lehet ugyan, az közel sem biztos, hogy valaha még lesz alkalmam rá. Nem igazán lep meg a gondolat, hogy a férje nem akar gyereket. Nem ismerem a fószert, de valami azt súgja, hogy ha azt nem volt képes feldolgozni, hogy a feleségének szembe kell néznie a halállal és ehhez nagy támogatásra lenne szüksége, akkor nagy valószínűséggel azt sem tudná, hogy osztozkodnia kell valakivel a szeretett nőn. A megjegyzésre csak bólintok, talán jobb lenne nem vesézni tovább ezt a témát, mert ez valamiért nekem fájó pont az életben. - Talán, ha? – kérdezek vissza, mert kíváncsi vagyok a mondatának végére. Talán egy részem reménykedik benne, hogy azt mondja, ha újra megpróbálnánk?! A másik részem meg inkább azt szeretné hinni, hogy erre nem is gondol még csak egyikünk sem. Én biztos, hogy nem akarom magam illúziókba ringatni, főleg nem addig, amíg nem estünk túl a műtéten, amíg nem stabilizálódott az állapota... Utána? Utána majd meglátjuk, mi lesz. Egyenlőre még a következő perc is kérdőjelként villog a szemem előtt. Mielőtt még kirobbanna az újabb nézeteltérésből fakadó vita, úgy döntök, hogy jobb lesz megelőzni azt és kivonulni a közös helyiségből. Egy újabb pohár bort töltök ki magamnak, hogy aztán felhajthassam azt és aztán elmélkedve nyúljak el a hatalmas ágyon. Nem tudom, hogy jó ötlet volt-e odahozni, és azt sem érzem száz százalékosan biztosra, hogy bármely lépésem jó döntés lenne, amit az irányába teszek. Vagy éppen az ellenkező irányba. Ha egyet előre lépünk, utána rögtön kettőt vissza, és ez így megy már hónapok óta. Nincs előrejutás, de nem is tudom, egyáltalán hova akarok én előbbre lendülni? Charlotte már nyolcvanhatszor elmondta, hogy nincs közös jövőnk, és ha jobban belegondolok, akkor talán igaza is van. Ha meg is gyógyul, akkor sem lesz már semmi ugyanaz, mint régen. Ő is és én is rengeteget változtunk. Én nem tudnék megbízni benne, mert azon kattognék, hogy mikor lép újból le, és ami azt illeti, ő sem bízhatna meg bennem, hiszen nem is tudom, tudnék-e még egy nővel létezni huzamosabb ideig. Megannyi kérdés vetül fel bennem, és mire észbe kapok, nem is tudom mennyi idő telhet el, de gyanús, hogy már több, mint tíz perc. Felállok és lassú léptekkel közelítem meg a fürdőt, mire halkan bekopogok. - Lotte?! – szólítom meg, de nem akarok rárontani, így megvárom, míg válaszol. Ha pedig nem teszi ezt fél percen belül, akkor bemegyek és felsegítem a földről. - Na gyere. Ideje aludni – suttogom, miután meggyőződtem arról, hogy csak alszik, és felveszem a karjaimba, hogy aztán közel hajolva hozzá a fülébe suttogjak. - Minden rendben lesz – lefektetem az ágyra és gondosan betakargatom, majd elgondolkodom pár percig, hogy mi lenne a legjobb, hiszen van vendégszoba, de végül úgy döntök, hogy befekszem mellé. Kisöpröm a haját az arcából. Látom, hogy baromi kimerült, de már csak kicsit kell bírnia. Csak kicsit, és akkor tényleg minden sínre kerül.