New York is made up of millions
of different people,

and they all come here looking for something that would unknowingly change their whole life

★ üdvözlünk new yorkban
• városhatár átlépése •
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés:
★ csicseregj csak kedvedre
• szavak sokasága •

★ éppen jelenlévõ lakosaink
• Ismerõs idegenek •
★ frissen íródott történetek
• legújabb bejegyzések •
Bradley R. Fitzgerald
tollából
Ma 17:04-kor
Caspian E. Lincoln
tollából
Ma 16:49-kor
Roman W. Hemlock
tollából
Ma 16:47-kor
Sofia Carmona
tollából
Ma 16:29-kor
Horatio R. Hayes
tollából
Ma 16:03-kor
Hadrian Rutherford
tollából
Ma 15:58-kor
Enzo De Santis
tollából
Ma 15:17-kor
Benjamin Stanford
tollából
Ma 11:54-kor
Rosemary Sawyer
tollából
Ma 10:21-kor
★ csoportjaink képviselõi
• népszámlálás •
Csoport neve
Bûnüldözés
11
25
Diákok
48
37
Egészségügy
26
17
Hivatal
9
13
Média
49
39
Munkások
37
23
Oktatás
18
10
Törvényszegõk
18
42
Üzlet
24
27
Összesen
241
232

Bailey x Lola - All beginnings are difficult
TémanyitásBailey x Lola - All beginnings are difficult
Bailey x Lola -  All beginnings are difficult EmptyCsüt. Dec. 28 2017, 22:47

Lola && Bailey

A decemberrel együtt az emberek éhségérzete is megnövekszik. Az év végére a nagymamám cukrászdája is megtelik rendelésekkel, és a korára való tekintettel már nem bírja úgy a hajtást, de a lelkesedése még a régi. Segédkezem, jobb híján ez is egy kis elfoglaltság, ha már nem vállalhatok éjszakai felszolgálást, vagy pultozást a terhességem miatt. A nagyszüleimet lesokkoltam a hírrel, faggattak az apa kilétéről, de nem mondtam semmit. Röviden elmeséltem, hogy nem ismerem olyan jól a jelöltet, és amolyan egyszeri alkalom volt, így nem fog részt venni a felnevelésében sem a csöppségnek. Kétségbeeshettem volna a két csík láttán, de fura mód inkább elmosolyodtam. Sejtettem, hogy változások mennek végbe a testemben, de eleinte csak egy átmeneti megfázásra gyanakodtam, végül beigazolódott, hogy egy aprócska élet burjánzik bennem. A hetek elteltével a kérdések sokasága is lecsökkent, aggódtam értem, de elfogadták a döntésemet, miszerint egyedül is megtartom, nem kell ehhez még egy kérdőjeles apuka is. Az étterem bezárása óta nem is találkoztam Adriannel, kár lett volna felbolygatni az életét, ha éppen úgy élte meg a családi vállalkozás elvesztését, mintha a gyermeke halt volna meg. Aznap éjszaka láttam a tekintetében a megtörtséget, és ha egy kis reményt is hozhattam, már megérte…nekem többszörösen is. A hasamra simítom a tenyeremet, és egy mosoly játékával szórakoztatom el magam, miközben az egyik vendég süteményrendelését készítem össze.
- A linzerből tizenkettő lesz, ugye? – kérdezek vissza szórakozottan, de mindenki türelmesen válaszolgat, nem sürgetnek, mert látják, hogy gömbölyödik a hasam. Bizony nemsokára azt is megtudom, hogy fiú, vagy lány lesz-e. Egy ideig még hezitáltam azon is, hogy legyen meglepetés, és a szülésnél derüljön ki a neme, de erről inkább letettem…a listám miatt. Terveznem kell, nem másíthatom meg önmagam. A hűtőm oldalán egy cseresznyés mágnessel tűztem ki a heti teendőket, és a mai nap bizony a munkával fog telni.
- Igen, kedvesem, és tenne még egy lekváros fánkot is mellé? Az unokám imádja, és az ünnepek alatt keresni fogja az asztalnál. – bólintással emelem ki az említett darabot, és helyezem a papírtálca szélére. Óvatosan emelem meg a csomagolóanyag négy felét, és kötöm át, aztán egy masnival kötöm át. Imádok kreatívkodni, és ennyi plusz járhat az édességek mellé.
- Szeretne még valamit? – pillantok fel egy kedves mosoly kíséretében, mikor a pocakomra tekint, és a pénztárcáját keresi elő a fekete retiküljéből.
- Hányadik hónapban jár? – le se tagadhatnám, és őszintén…büszkén viselem az állapotomat, ezért bármilyen zavartság nélkül felelek, miközben beütöm a megfelelő összeget, és kinyílik a pénztárgép.
- Az ötödikben. A héten fogom megtudni a nemét. Már nagyon izgatott vagyok, nem hiszem el, hogy egy élet növekszik bennem. Húsz dollár, tizenhét cent lesz. – teszem mellé, és a meglepetésemre még borravalót is kapok. A mamus nem örül neki, ha többet adnak, de az ünnepek körüli időszak ilyen, én visszaadnám, de a néni visszatolja a kezembe, és ráhajtja az ujjaimat, hogy jól megtartsam a markomban.
- Ez az én ajándékom a kedvességéért cserébe. Adja át az üdvözletemet a mamájának. – elköszönve intek neki még egyszer, és a konyha felé igyekszem, ahol éppen egy vörös bársonytorta készül. A megrendelője délután jön érte. A krémet keveri éppen a nagymamám, és széles mosollyal int, hogy menjek beljebb.
- Tücsköm, minden rendben a kiszolgáló térben? – érdeklődik a maga lazaságával, pedig el se kellene mondanom, mert személyesen megkérdezi az összes betévedőt, hogy ízlik-e a portéka, és hogyan érzik magukat. Irigylem őt a figyelmessége miatt, de bízom benne, hogy néhány tulajdonság rám is ragadt belőle. A kis csengő megszólal a pultnál, így vissza kell sietnem, de amint kiérek, meg is torpanok.
- Lola, hát te? – kipirult arccal nézek a volt kolléganőmre, aki a gyerekem…ó muszáj belemenni ezekbe a rokoni szálakba? Nem ártana, ha nem viselkednék így vele, de az utolsó időszakban éreztem rajta némi unszimpátiát.
- Mit kérsz? – vetkőzöm le az előbbi reakciómat, és egy őszinte mosollyal ajándékozom meg.  

Music | Note | Clothes

✖ made by Artemis✖
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
TémanyitásRe: Bailey x Lola - All beginnings are difficult
Bailey x Lola -  All beginnings are difficult EmptyPént. Dec. 29 2017, 00:22
            BAILEY&LOLA

'Ez is egy gyakran ismételgetett frázis. Nem léphetsz tovább, amíg nem engeded el a múltat. Az elengedés a dolog könnyebbik része, de továbblépni nehezebb, ezért néha harcolunk ellene. Megpróbálunk mindent úgy tenni, ahogy előtte, bár a dolgok nem maradhatnak ugyanúgy. Van egy pont, amikor el kell engednünk, tovább kell lépnünk, mert nem számít, hogy milyen fájdalmas, csak így léphetünk előre.'

Szinte hihetetlen, hogy egy pillantás alatt megtud változni az ember élete, és néha csak később eszmél rá a veszteség hatására. Ugyan a változás önmagában pozitív végkifejletű is lehet, de mostanában a sötétebb oldal döfött szíven világító fénykardjával, és ez egyáltalán nem volt kellemes. Az egész éttermes mizéria, a bunkó mostohabátyám, - aki remélhetőleg sose kerül újra a szemeim elé, - és minden ezzel együtt járó dolog összességében rengette meg a jövőkép felé vezető hidamat. Ki gondolta volna, hogy Monica újra bekavar, a családi kötelékünk rosszabbik fele meg úgy dönt, hogy ráteszi a kezét az étterem tulajdonára, mert neki ez szórakoztató?! Hát elmehet a..mindenki tudja, hogy hova! Ez a fajta veszteség nem jókor köszöntött be az életünkbe, és apa vigasztalhatatlan volt. Pár napra hazautaztunk a családhoz meglátogatni Val nénit meg a többieket, de ezen felül volt még valami, amiről nem beszélt. Együtt töltött éveink alatt ismertem már jól, ezzel együtt pedig minden egyes reakcióját. Tudtam mikor őszinte, és mikor játssza be a minden rendben szövegelését csak azért, hogy ne terheljen a gondjaival. Mindig is védett, de már nem vagyok az az öt éves kislány, akinek azzal kellett szembesülnie, hogy az anyukája sose tér haza. Megérdemlem ezt a fajta bizalmat, most pedig, hogy a leginkább szükségünk van egymásra, egyszerűen kizár. Utazásunk alatt nem mert a szemeimbe sem nézni, ez pedig két dolgot jelenthetett: vagy ő követett el valami hibát, vagy én vagyok a ludas. Nem mintha mostanában én lettem volna a mintagyerek, amire minden szülő vágyik, de olyan ez, mintha az étterem elvesztésével vádolna, amihez sok közöm nem volt. Val néni próbált nyugtatni, hogy a családunk már csak ilyen elfuserált ágról származik, és csak időre van szüksége, mégsem változott a helyzet a reptéren ácsorogva sem, ahogy az egy főre kiállított jegyemmel indulásra készen álltam Manhattan felé. Apa úgy döntött, hogy marad pár napot, engem viszont várt a hobbi-munkám meg az életem összekaparása a megmaradt darabjaiból. Egy ölelést kaptam búcsúzásként, de őszintének nem hatott. Féltem, hogy idővel őt is elveszítem, abba viszont magam is beleőrülnék, ha már eddig nem tettem meg.
Az a mocsok, szemétláda Dean olyan szinten körbevédte magát, hogy hiába próbáltam volna őt elérni az étterem átgondolása miatt, egyszerűen kifogyóban voltak a lehetőségeim. Ezzel szemben Monica erős késztetést érzett arra, hogy bocsánatkérésekkel bombázzon Dean helyett is, amiért rám küldte a 'gyerekét.' Ő persze váltig állítja, hogy semmi köze nem volt az egészhez, és bármit megtenne azért, hogy bebizonyítsa igazát, de őszintén nem kértem belőle. Túl sok hazugsággal próbált már az életembe visszakerülni ahhoz, hogy akár a kérdéseit is igaznak vélhessem. Ne gondolja, hogy nem vettem észre az unatkozását a gazdag életének kényelmében, és hogy újra apa kegyeibe akar férkőzni, mert ő megadta neki azt a figyelmet, amire kényszeredetten vágyik. Röviden összefoglalva: elegem volt. Elegem volt mindenkiből, a tehetetlenség érzéséből, és leginkább Manhattanből, ami csak arra emlékeztetett, amit elveszítettem. Ezért is kerestem új elfoglaltságot és fedeztem fel Bronx környékét, sokszor megállva egy-egy kiadó üzlethelyiség előtt, fejben berendezve őket. A hiányból származó űrt ugyan nem tölti be, de pár percre újra érezhettem azt a különleges izgatottságot, amit az étterembe lépésekor érkeztem. A hasonló csengő dalolását, amit most is hallok, csak egy cukrászda ajtaja adja ki a miénk helyett. Sosem jártam még itt, de már tegnap elterveztem, hogy benézek, és felmérem a választékokat. Az édesség még mindig gyógyír volt számomra, erről pedig nem tettem le. Eleinte senkit nem látok a pult mögött, de aztán ismerős vonásokkal találom szembe magamat.
- Bailey..milyen régen láttalak.- meglepődésemből fakadó kedvességgel szólalok meg, de a szavak nehezen találnak kiutat ajkaim közül.
- A környékén jártam, és gondoltam benézek. Nem tudtam, hogy itt dolgozol. - lépek közelebb a pulthoz, és ekkor rejlik fel az állapota. Nyelek egy nagyot, a torkomban gombóc keletkezik, mégis egy alig észrevehető sóhajjal még időben elfojtom érzelmeimet.
- Gratulálok! Nem is tudtam, bár már egy ideje nem találkoztunk. Honnan is tudhattam volna, ugye? - mosolyodok el, majd a választékra téved a tekintetem, ahol nem minden van kiírva. Vagy csak én nézek, és nem látok.
- Valami citromosat? - kérdésembe benne van az érdeklődés, hiszen nem lehetek képben a teljes választékkal.

••Music ••    Bailey x Lola -  All beginnings are difficult 2624752903    ••

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Bailey x Lola -  All beginnings are difficult EmptyPént. Jan. 05 2018, 15:24

Lola && Bailey

Az eltelt hónapokban nem mondanám, hogy könnyen nyíló virágszál lettem volna, de az örök optimizmusom átsegített a nehezebb időszakokon is. A terhesség váratlanul ért, és azzal is tisztában voltam, hogy ki az édesapja. Nem állítanám, hogy minden percben jónak véltem a meghozott döntésemet, de nem tartoztam azon női társaim közé, akik megfontolták volna az abortuszt. A korom talán még serdülő egy anyai szerephez, de ahogyan átvészeltem a szüleim elvesztését, úgy vágok neki ennek a kalandnak is. Az egyetemi vizsgákat jól zártam, elégedettnek mondhatnám az évzárását, de mardos a bűntudat, hogy eltitkoltam az állapotom kilétét egy bizonyos személy elől. Nyáron veszítette el az éttermét, az én karjaimban kereste a vigaszt. Hogyan nehezíthetném meg az életét még egy olyan hírrel, hogy apuka lesz? Igent mondtam rá, és büszke vagyok, hogy nem omlottam össze. Másodállásként kisegítek a nagymamám cukrászdájában, nehezen bírja már szegénykém, és ha éppen nincsen valamilyen adatfelvitel, vagy varrási feladat otthon, akkor itt vagyok. A munkaköri leírásom széleskörű, megfordulok a pláza éttermében is, ha kellek, de megyek rendszeresen a közelben üzemelő állatmenhelyre is. A gyengéim a sorsára hagyott állatok, háromnak már így is én vagyok a gazdája, egy negyedik már túlzás lenne a baba mellé. A nénit, akit éppen kiszolgálok egy kis borravalót is ad, aminek nagyon örülök, de ki tudja, hogyan áll anyagilag. Vissza szeretném adni neki, de nem engedi meg, így csak megköszönöm a jószívűségét. A mamus hív hátra a konyhába, mert éppen egy torta elkészült.
- Mamus mikor jönnek érte? – érdeklődöm tőle, de csak egy mosolyra futja, miközben felveszi a habzsákot, hogy formázza még a tetejét. Biztosan, ha egyszer férjhez megyek…haha rendesen, és nem úgy, ahogyan Zane-nel tettem, akkor ő fogja csinálni nekem.
- Jött valaki…menjél Bai. – nem kell kétszer mondania, egy puszit nyomok a ráncosodó arcára, és szökkenek is, már amennyire ezt a várandósságom engedi. A pult előtt egy barna haj libben, és a kedvességemet nem mellőzve üdvözlöm a betévedőt, de a meglepettség nemcsak rajtam látszik, hanem Lolán is.
- Én is téged… - ez a valóság, mert idestova öt hónapja nem is hallottam róluk semmit. A neten még nézelődtem, hogy újranyitják-e az éttermet, de valaki felvásárolta, és nem lehet tudni, hogy mi lesz a sorsa.
- Csak besegítek a nagyszüleimnek. A nagymamáé a hely. – nyögöm ki egy kis fáziskéséssel, de nem kerüli el a figyelmemet, amikor közelebb lép, és meglátja a hasamat. Nem titkolom senki elől, hogy gyereket várok, de Lola más. Neki több köze van hozzá, mint másnak. A testvére.
- Nem meséltem senkinek a régi csapatban róla. Nem tudhattad, emiatt ne okold magad. – legyintek, és észrevétlen simítok végig a gömbölyödő pocakomon. Nem akarok zavarba jönni, de olyan váratlanul ért a megjelenése. Kizártam őt, és a családját is az életemből, emiatt némiképp bánkódom. A kérdésére én is lenézek a választékra, és a tekintetem a citromos csodákat keresi.
- Citromos túrótorta van, meg egy fánk féle..hidd el én is szeretem, de nem sokan kedvelik a savanyúsága miatt. – mondom el a véleményemet, és előbújik belőlem az eladó, meg a jó vendéglátó
- Kóstold meg a túrótortát. A nagymamám egyedül találta ki a receptet és nagyon finom. – szabadkozom, és elő is veszek egy üres tányért. Az előbbi arckifejezése elbizonytalanít, mintha elszomorítaná a tény, hogy várandós vagyok.
- Hogy vagy? – őszintén mélyülök el a tekintetében, és most az egyszer az sem érdekel, hogy más jött be, és a sorára vár. Némán terítem rá a szalvétát, és a villát is, aztán átnyújtom a pult felett. Ritkán érzem, de Lolával már kapocs van közöttünk, csak ő még nem tud róla.
- Tessék…boldogsághormon van benne bőven. – szelíd mosoly kúszik az ajkaimra.

Music | Note | Clothes

✖ made by Artemis✖
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Bailey x Lola -  All beginnings are difficult EmptyVas. Jan. 07 2018, 18:39
            BAILEY&LOLA

'Talán nem tetszik, de néha fontos, hogy megálljunk egy pillanatra, elvonatkoztassunk a dolgoktól, és lássuk a teljes képet. Valójában rájönni arra, hogy eddig mindent rosszul láttál, felszabadító érzés lehet, és hirtelen észreveszel új perspektívákat, új lehetőségeket, amiket eddig észre sem vettél.'

Nem találom mostanában a helyemet, és ez felettébb zavaró tud lenni. Amikor leülnél egy percre, hogy végre levegőhöz juss, akkor van ez az érzés, ami nem hagy nyugodni. Bekúszik a hétköznapjaidba, és mikor már azt hiszed, hogy elmenekültél előle, akkor jön, és minden tervedet összekuszálja. Késztet arra, hogy cselekedj, és türelmetlenséggel lát el, mintha a tehetetlenség önmagában nem lenne elég zavaró. Előtte sem voltam egy állandóan egy helyben megmaradó lány, de akkor tisztában voltam merre is indulok következőleg. Tudtam, hogyha reggel felébredek az étterembe kell mennem, a munkámat végeznem, és apa segítségére lennem. Most, hogy ez kiesett, valahol mélyen belül azt kívánom, bárcsak visszamehetnék az időben egy pár évet, és megbecsülném minden percét az ottlétemnek. Talán kevesebb időt töltenék a hátsó részlegen a blogom és az édesség társaságában, és többet a betérő vendégekkel. Ezek csak pár percet vettek az igénybe, de most eszmélek rá, hogy mennyi minden múlhatott volna azon a soknak nem tűnő időn, amit elvesztegettem. Ez pedig végtelenül frusztráló, mikor már valami veszett ügyként létezik az életedben, és hiába toporzékolsz, támadsz mindenkire vagy hisztérikus állapotba törsz ki a lakásodban, akkor sem kaphatod vissza. Hozzuk ki a legjobbat az egészből. - ahogyan Val néni mondaná. De mi van akkor, ha nincs meg az egész? Ha nincs egyetlen szelete sem annak az egésznek, amiből elindulhatnánk? Akkor mégis mi legyen a következő lépés?
Dean teljes valójában rombolta szét, ami nekünk a világot jelentette. És miért? Monica miatt? Nem kértem, hogy újra vegye fel velem a kapcsolatot. Ahogyan azt sem, hogy fájdalmat okozzon Dean apjának, de megtette..vagy megteszi, ha még erre nem került sor. Mert ő ilyen! Monica Gibbins egy álnok nőszemély, aki csak mások pénzére utazik, és figyelmet követel, de saját maga nem adná meg ezt cserébe. Eleinte ugyan ezt nem fogtam fel, de mostanra már többszörösen rájöttem, hogy mennyire szerencsésnek mondhatom magamat, hogy csak kevés ideig volt az életem részese. Apára felnézni mint példakép a legjobb döntéseim közül származott, és ezt a mai napig így vélem. Még ha most a mélypont határát is súrolja visszavonulása alatt, akkor is..
Nem feltétlenül vagyok ismert Bronx környékén, hiszen időm nagy részét Manhattan és olykor Brooklyn között ingázva teszem meg, de mostanában mégis úgy véltem egy kis változás jót fog tenni. A lehetőségeimmel játszok, és kiutat keresek ebből az egészből, ami mostanában villámcsapásként ért. Elkalandozó gondolataim közé néha bekúszott Monica neve és a zsarolásként vagy magam sem tudom miképp értelmezhető pénzének gondolata. Tényleg lealacsonyodnék erre a szintre? Monicának tartozni egyet jelent azzal, hogy a kezébe adod meggondolatlanul az életedet, és hagyod, hogy a saját kedvére játszadozzon vele. Mert hát kétlem, hogy ne lenne szüksége semmire sem cserébe, és fogalmam sincsen, hogy felkészültem-e arra az alkura, amibe belesétálnék, ha rábólintanék a jóvátételeként fenntartott segítségre. Ezért, hogy kétségbeesésem legfélelmetesebb fajtáját száműzzem gondolataim közül, inkább utazok egyet és kizárok mindent, ami mostanában ébren tart az éjszaka folyamán. Erre pedig mi lenne más a legjobb megoldás, mint valami édesség, ami pár percig visszaad egy darabot elkószáló józanságomból?! Arra viszont magam sem számítok, hogy Baileybe botlok, aki legutolsó találkozásunk óta egészen észrevehető változásokon ment keresztül.
- Ez jó..vagyis tényleg aranyos hely. - futtatom körbe a tekintetemet az épület berendezésén, mégis ez csak arra jó, hogy elfojtsam a kellemetlen érzést, amit az állapota ébresztett fel bennem. Örülök, szó se róla, magamnak viszont mégsem hazudhatok.
- Azt hiszem ez érthető. Mondhatni apán kívül én sem tartom senkivel sem onnan a kapcsolatot. - aprót fintorgok, de ez az igazság. Mindenki a saját útját kereste, és valaki megtalálta, valaki pedig nem. Emlékszem apa az első pár napban mindenkit próbált elérni, és a segítségére lenni, hiszen mégiscsak az ő étterme nyújtott állásügyileg biztonságot pár ember számára, de saját maga is tanácstalan volt. Pár kapcsolatot sikerült bezsebelnie az évek alatt, mégis azokban a napokban ezek is zsákutcának bizonyultak. Hosszasan nyúlik el az a lista, és valaki fent marad rajta, valakit pedig összenyomnak a terhek a megpróbáltatások során. Mindenki a maga módján marad a felszínen, így valahol nem meglepő, hogy senki sem vágyik egy koloncra, ami lehúzza. Márpedig a mi kis birodalmunk csakis ezt szimbolizálja.
Kérdésem kapcsán válaszokkal szolgál számomra, és nem tehetek róla, de mosolyt csal az arcomra a két említett édesség gondolata. Az első felé húz a szívem, hiszen annyira sok tortát, süteményt készítettem már életem során, - vagy kóstoltam, - de ez a fajta valahogy kimaradt. Magam is úgy érzem, hogy ideje lenne bepótolni, így beleegyező bólintással jelzem, hogy jó ötletnek tartom a felajánlását.
- Ki nem hagynám! - vágom rá tiltakozásomat elkerülően, de a hogylétem felől érdeklődése mégis az arcomra fagyasztja a mosolyt. Nem különleges kérdéskör egy rég nem látott ismerős kapcsán, jómagam mégis értékeltem volna ennek kihagyását.
- Sok minden történt amióta nem láttuk egymást. Viszonylag jobban. - foglalom össze ennyivel, mert valahol ez az igazság. Val néni mindig is egy anyafigura volt számomra, - közel sem egyszerűsége ellenére, - így butaság lenne tőlem nem a tanácsa szerint cselekedni, és a legjobbat kihozni magamból.
- Az most nem fog megártani. Köszönöm. - mosolyodok el közelebb vonva a tortát, és amíg felkészítem magamat az ismeretlen ízharmóniákra, egy pillanatra felnézek Baileyre.
- De most mesélj te! Kisfiú vagy kislány lesz? - annyira sablonos a kérdés, de az érdeklődésem ennek ellenére mégis őszinte. Mellesleg hirtelen nem tudom milyen témát dobjak fel, amivel elkerülhetem, hogy magamról társalogjak, így csak belekóstolok a finomságba, hogy legyen valami, amivel befoghatom a számat.

••Music ••    Bailey x Lola -  All beginnings are difficult 2624752903    ••

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Bailey x Lola -  All beginnings are difficult EmptySzomb. Jan. 20 2018, 11:07

Lola && Bailey

A terhességem a saját felelősségem, nem kértem senkinek sem a segítségét, mert nem is akartam, hogy azt jelentse az én döntésem, hogy másokra vagyok rászorulva. Szerettem volna tisztán látni, és úgy vállalni őt, hogy ne érezze, feleslegesen jön a világra. Minden gyermek ajándék, és talán fiatal vagyok az anyaszerepre, de ha már megfogant, akkor nem lett volna szívem elvetetni őt. Nekem nem opció az, hogy megöljek valakit, a légynek se tudnék ártani, ami talán nem igaz, mert a vérszívókat nem kedvelem, és előszeretettel pusztítom is őket, de itt most az a lényeg, hogy van egy aprócska élet a hasamban, ami napról napra növekszik, rám van utalva. A nagymamám, és a nagypapám is sokat segítenek, nem feltétlenül anyagilag, azt nekem kell megoldanom, ha már akkora szám volt, hogy külön akarok költözni, főleg New Yorkban, ahol horribilis összegeket kérnek el egy-egy albérletért is. A lakásom nem túl nagy, eléldegélek benne a két kutyámmal, meg a macskámmal, hamarosan meg egy babával is. A helyzetem mások szemében megalázó, mert melyik az a férfi, aki elhagy egy várandós nőt…nos éppenséggel az, aki nem is tud arról, hogy gyermeke lesz. Túl komplikált lenne elmagyarázni neki, hogy én akartam, de azt már nem, hogy kényszernek érezze. A sütik, és a kiszolgálás azt hozza ki belőlem, hogy elérzékenyülök, és ugrálnak a hormonjaim. A nagyim éppen egy tortát csinál valamelyik vendégének, és megengedi, hogy belessek a kulisszák mögé, de nem maradhatok ott sokáig, mert újabb érkezők színesítik meg a napunkat, és a vendéglátás nem áll meg. Ki is sietek az újonnan jött lányhoz, de megtorpanok a pult mögött. Lola Torres? Nagyot nyelek, szerintem ő is meglepődik, hogy engem lát itt, és nem mást, de ugye jó lenne túlesni ezen a sokkhatáson, és normálisan köszönteni. Egy mosollyal viszonzom a köszönését, és odalépek a kiszolgáló térhez, hogy tudjak neki segíteni a választásban, de akkor feltűnik neki a nagy pocakom. Tudat alatt simítok végig a hasamon, mert ez a titok most az arcomba robbant. A testvére van idebent, nem egy idegen gyermek. Hogyan mondhatnám el neki? Bailey ne legyél hülye, csak egy sütiért jött be, nem tudhat semmit arról, hogy lefeküdtem az édesapjával! Adrian szereti a lányát, de szerintem nem mindenbe avatja be, és őszintén szólva remélem is, hogy az utolsó munkanapom nem volt kitárgyalva, mert akkor elszégyellném magam. Lola rendes lány, és olyan nehezemre esne összetörni. Eléggé nagy veszteség a családi étterem, nem akarom tetőzni még a bajait is, egy „váratlan meglepetéssel”.
- Köszönöm…a nagyim érdeme. Ő álmodta meg, és a nagypapám segített kivitelezésben. – elszöknek az ajkaim közül az információk, de úgy érzem, hogy kicsit közelebb akarom tudni magamhoz. Persze suta a közeledésünk, és ez a találkozás is a derült égből jött, de ha már itt van, akkor szeretném, ha kényelmesen érezné magát, és nem feszengene a jelenlétemben.
- Édesapádé volt a hely…és a tiéd is. – teszem mellé halkabban, de nem eresztem a szembogarait. A kényes terület már is óriási szakadékot képe közöttünk, mert hogyan is találhatnánk ész érvet arra, hogy miért nem kerestük az elmúlt fél évben a másikat? Nem voltunk annyira jóban, igaz Adrian még megpróbált beprotezsálni valahová, de nem kértem a segítségéből. Nagylány vagyok, aki megoldja a gondjait egyedül is. Hamar lendülünk túl a kezdeti nehézségeken, mikor a választék felől érdeklődik, én meg mérlegelem, hogy milyen citromos sütivel szolgálhatok neki. A többi már nem rajtam áll. Végül rám bízza magát, és már készítem is ki a tányért, meg a villát, miközben megkérdezem tőle hogy van. Az ember akkor tud jól kommunikálni másokkal, ha figyel az arcmimikára, és a testbeszédre is. Nem gondolnám, hogy Lolát nagyon váratlanul érte a kérdésem, mégis feszeng. Vajon más rossz dolgokon is átment?
- Ennek örülök. – gyámoltalan a mosolyom, de tényleg nem fogom faggatni, ha nem akar róla beszélni. Akad más beszédtéma is, nem erőszakoskodom, és az édesség mindig jól jön a lelki bajokra.
- Az senkinek sem árt. – tolom elé a tortát, és most az ő kérdése az, amire nem igazán válaszolnék, de hát nincs ebben semmi intim.
- Még nem tudom. A vizsgálatra várni kell, és azaz igazság, hogy azon agyalok, hogy ne is tudjak róla a születéséig, de amilyen tervezői vénám van, ez nem fog összejönni. Megrögzötten listaíró vagyok, amolyan mindenről jegyzeteket készítő lányka. Az egyetemen megőrjítek mindenkit vele. Innivalót nem kérsz mellé? Van egy szuper gyümölcskoktél. Egyébként te még írod a bloggod? Mostanában nem láttam fent új bejegyzést, vagy talán egy sokkal nagyobb projekttel vagy elfoglalva? – érdeklődöm tőle, és a poharat emelném le a polcról, de ez a lábujjhegyen állás már nem megy nekem. Egy kis segítség kelleni fog.

Music | Note | Clothes

✖ made by Artemis✖
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Bailey x Lola -  All beginnings are difficult EmptyHétf. Jan. 22 2018, 19:34
           BAILEY&LOLA

'A kudarc szükségszerű. Elkerülhetetlen. De nem szabad, hogy a kudarcé legyen az utolsó szó. Ragaszkodnod kell ahhoz, amit akarsz. Nem fogadhatod el a nemet válaszként, történjen bármi is. Soha ne hátrálj meg. Soha ne add fel. Állj ki érte és várd, hogy mi lesz!'

Egy pillanatra hagyom, hogy a gondolataim más irányba tereljenek. Olyan utakra, ahol nem szeretek lenni, amelyek megőrjítenek, és kedvetlenné varázsolnak. Ez viszont a saját magam harca, másokra kivetíteni viszont hiba lenne. Eltemetni magamban barátságosabb ötletnek tűnik, mintsem levertségemmel fárasztani a környezetemet, vagy gyengébbnek érezni magam jóval a kelleténél. Össze kell szednem magamat annyira, hogy szétrúgjam Dean hátsóját, és visszaszerezzem a tulajdonomat. A félig tulajdonomat. És azzal, hogy olyan dolgokért ostorozom magamat, amiken már nincs lehetőségem változtatni, nem fogok előrébb jutni.
Személyemből fakadóan térek be a következő cukrászdába, ami elnyeri a tetszésemet. Barátságos helynek tűnik, és már a belépéskor magával ragad a kellemes hangulat, és a berendezés. Vannak olyan épületek, amik ezt váltják ki az emberekből. A színek, az illatok, bármi összejátszhat, de ezt úgy gondolom csak a hozzáértők tudnák normálisan elmagyarázni. Mi, mint kívülállók csak érezzük ezt, és ha velünk van ez a kellemes utóhatás, szívesebben térünk majd a későbbiekben vissza. Még egy darabig elnézelődök és elraktározom magamban a helység részleteit, amikor is egy ismerős tér vissza a pult mögé, és nem kis meglepetést okoz, amit most nem csak a jelenlétére értek. A viszontlátás zavartsága kölcsönös, és bár nem mondom, hogy mindig jóban voltunk, valahol mégsem érzem, hogy kellemetlen lenne az újratalálkozás, inkább nosztalgikus. Kellemes.
A kezdeti nehézségek után végül beszédbe elegyedünk, és bár eléggé sablonos, de a megjegyzésem eleinte a cukrászdát célozzák meg. Őszinte véleménnyel szolgálok afelől mennyire kedvelhetőnek tűnik számomra mindez az egész, ő pedig kedvesen megosztja, hogy kiknek az érdeme is ez az egész. Lassan jelenik meg egy mosoly az arcomon, és helyezkedésem közben keresem azt a pontot, ami nem érint ennyire zavartan a közelében. Csakis előre, nem hátra! Ezt viszont olykor sokkal nehezebb kivitelezni..
- Valóban lenyűgöző. - jegyzem meg csupa kedvességgel a hangomban, de ebben nincs semmi megjátszás. Találkozásunk fényében nem kívánom ugyanazokat az érzelmi köröket futni, amit manapság teszek, hiszen mint mondtam, sem Bailey, sem más nem tehet arról, hogy mostanában az ég is úgy döntött, hogy a nyakamba szakítja magát.
- Most meg a mostohabátyámé. Családban marad, nem igaz? - engedek meg magamnak egy egyszerű, és bár felettébb nem őszinte mosolyt. Dean távol áll attól, hogy beletartozzon abba a bizalmi kapocsba, ami az évek során átsegített minket mindenen. Tudom, hogy egyelőre minden bizonytalanságba torkollt, de tudom, hogy mihelyst apa is feldolgozza mindezt, ő sem fogja hagyni, hogy legyűrjék ezek az érzések.
- Viccet félretéve, nem hagyjuk, hogy ennyire a padlóra küldjön.  - igazítok egy kósza barna tincset a fülem mögé, amíg a kérdésére történő válaszomat dolgozom fel, végül szűkszavúan tudtára is adom gondolataimat, ezután viszont nem kívánok a saját magam körül történő dolgokról tovább beszélni. Ezért gondolom, hogy amíg a citromos édesség elfogyasztásával töltöm el az időmet, ő felőle érdeklődök, mert szemmel láthatóan több mindenről lemaradtam. Elmosolyodok a válaszán, meg azon, ahogyan gyorsan ismét felőlem érdeklődik, miközben egyik témából a másikba megy át a beszélgetés fonala.
- Egy kis magunknak okozott meglepetés sosem árthat. Biztosan örülhetett a kedves apuka is. - válaszolok egyetértően, és valahol kíváncsian is. Ugyan nem akarok belemászni semmibe sem, amiről ő se szívesen beszélne, azért mégis megkockáztatom. Ha úgy tartja, úgysem fogom erőltetni a válaszadást. A blogommal kapcsolatos kérdését viszont csak ezután fogalmazom meg.
- Mostanában nem hinném, hogy tűrt volna nyomdafestéket az, amit le szerettem volna írni. - bájos mosollyal jelzem, hogy részemről ez mondjuk úgy viccelődés volt, de van benne némi komolyság is. Nem szeretek úgy írni semmiről sem, hogy közben nem vagyok ott lélekben. Márpedig nem tudtam volna feltétlenül odakoncentrálni, amíg ennyi minden történik körülöttem.
- De természetesen, ha nem lesz ekkora káosz mindenhol, folytatom tovább. Addig pedig kapnak egy kis Torres féle hatásszünetet. - teszem még hozzá magyarázatomhoz.
- A torta isteni. Nagyon titkos a recept? - kérdezek rá, és még egy kis darabot szelek a villámmal, hogy újra megízleljem a tökéletesen összeállított harmóniákat, de észreveszem, hogy nem boldogul a poharakkal.
- Hagyd csak, segítek. - indulok is el felé, és miután sikerül bejutnom a pult mögé, egy kisebb nyújtózkodás után le is emelem a poharat.
- Ez kellett volna? - kérdezek rá, de azért maradok, hátha szüksége lenne még segítségre.

••Music ••    Bailey x Lola -  All beginnings are difficult 2624752903    ••

mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Bailey x Lola -  All beginnings are difficult EmptySzomb. Jan. 27 2018, 14:09

Lola && Bailey

Cserfes lánynak tartom magam, aki hamar elegyedik szóba, és nem tart vissza semmi, de mikor Lola áll szemben ez egészen másképpen alakul, és visszaveszek az amúgy kissé elviselhetetlen stílusomból, mert sokszor fordul elő, hogy belemártom magam olyasmibe, amibe nem kellene, de itt és most meg kell szabnom egy határt. Lola a volt munkatársam, és az édesapja már nem simán a főnököm, hanem a gyerekem apja is. Nem kell tudnia, de ettől még ott az a vibrálás a levegőben az igazság miatt. Nekem aztán végképp nem jutott volna eszembe, hogy újra lássam, vagy éppen önszántából fog besétálni azon az ajtón, de megtette, és most mindketten itt állunk ebben a lehetetlen helyzetben. Ismerősök vagyunk, de mégsem olyan közeliek. Nem fárasztom, óvatosan puhatolózom, mert az első másodpercekben ő is zavarban van, és a kérdésemre is kitérő választ ad. Vajon mi történhetett vele, ami ennyire nagy hatással lett rá? Az éttermet is fél éve már bezárták, de fogalmam sincs, hogy mi lett a vége a történetnek. A nyár végével eljött a búcsú ideje is.
Mélázok, és ráveszem, hogy kóstolja meg a túrós,citromos tortánkat, ami a nagymamám egyik kedvence, és ha minden kötél szakadna, akkor személyesen kihívnám őt, hogy dobja fel a kis Lolát…haha miért érzem úgy, hogy idősebb vagyok? Két év van közöttünk, és az ő javára billen a mérleg, de jelenleg olyan, mint egy elveszett kislány, és bennem is fájdalmat szül. Mikor válik ilyen céltalanná az ember? Talán akkor éreztem utoljára így magam, amikor az apukám is elment. Az emlékek már homályosak, de még van néhány benyomás, ami rá emlékeztet. Egy-egy helyszín, a mosópor, amit a mama használ, és az ágytakaróm. Sokkal később ment el, mint anya, de apa hiány jelenleg jobban fáj, mert anya végig szeretett. Egy percre nem felejtem el őt, sem a hangját. Néha én is énekelek, ha rossz a kedvem, mi lenne, ha most Lolának tartanék valami rögtönzött előadást, vajon kiakadna?
- A mostohabátyád irányít? Ó, nem tudtam, hogy van testvéred. – nyelek egy nagyot, és össze is zsugorodik a kijelentésre a gyomrom. Mi a fene történt? Én erről nem tudtam, de még nem is sejtettem, hogy Lolán, és az apján kívül másnak is köze lenne ahhoz a csodához.
- Legyen úgy. Nem szabad engedni a rossznak, mert akkor csak bevonzod, ha engedsz neki. Nekem elhiheted, hogy jobb a töménytelen jó gondolat. – egy vigyorral támasztom alá a felvetésemet, mert igencsak jókedélyű vagyok, másoknak már zavaróan is. A sütemény is egyfajta gyógyír, én már csak tudom, mert nincs olyan édesség, amire nemet tudnék mondani. Szörnyű, mert gyorsan szaladnak fel a kilók is ezáltal, de ennyit megérdemel a babám is. A terhességem addig számít jó mókának, míg szóba nem kerül az édesapa, mert hirtelen válik le az arcomról a mosoly.
- Az édesapja…hagyjuk. – elűzöm a témát, és remélem ennyivel be is éri. A beszélgetésünk eme iránya csak negatívra fordulhatna, és nem szeretném elrontani ezt a csodás napot. A terelés kitűnően megy nekem, és a blogja az első, ami eszembe vetődik.
- Ó, akkor ezért nem láttam semmi újat. Nem kell erőltetni, ami nem megy, és biztosan a hűséges olvasók akkor is várni fognak rád, ha visszatérsz. Ez már csak így megy. – vonom meg a vállamat, mert szerintem egy kis szünet olykor még jól is jöhet. Szinte felnevetek, amikor rákérdez a receptre, és a szám elé kell tartanom a kézfejemet.
- A mamámtól kell elkérni, de nem olyan házsártos, hogy ne ossza meg. – a pohárral bíbelődöm, de még lábujjhegyen sem sikerül leszednem, és ez idegesít. A cirkuszban már nem lenne helyem, és Lola lép oda segíteni, hogy levegye magának a kért eszközt.
- Igen, ez az. Te vagy a vendég..nézd milyen lesz a kiszolgálás. – rázom meg a fejemet, mert zavarba hoz, de a nagymamám nagy hévvel robban ki a konyhából.
- Csibém…ó, van egy új felszolgálónk? Mindegy is, gyertek, mert ezt meg kell kóstolnotok. Muffin, de rejtettem bele egy új hozzávalót. – megragadja az én, meg Lola csuklóját is, és hirtelen fordulva a háttérben kötünk ki, ahol készülnek a sütemények.
- Ő a nagymamám. – suttogom a tornádóra célozva, és elfogadom a felém nyújtott papíros sütit. Lola is kap egyet, de a nagyim megcsípi az arcát is mellé.
- Kincsem ez ajándék. – kacsint rá, én meg nem jutok szóhoz.

Music | Note | Clothes

✖ made by Artemis✖
mind álarcot viselünk
Anonymous
Vendég
ranggal rendelkezem
Bailey x Lola -  All beginnings are difficult Empty
mind álarcot viselünk
ranggal rendelkezem

Bailey x Lola - All beginnings are difficult
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal
 Similar topics
-
» All beginnings are difficult
» i got an umbrella for difficult moments
» Beginnings - Evelyn & Ricky
» Gabriel & Perla • here's to new beginnings
» Aiden & Raelyn | back to the beginnings

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Livin' in New York :: Eltemetett múlt :: Archívum :: Játékok-
Ugrás: