ár sokszor tapasztaltam meg mit gondolnak mások az én életemről, egyszerűen csak nem értik, persze ezzel nincs gond, mert kevés ember van ebben a világban, legalábbis az Föld népességéhez mérve nagyon kevesen vagyunk. A legtöbben inkább rajonganak a ruhákért, vagy ahogy Mathieu mondta az internet rabjai és ott keresik a kenyerüket. Én megértem őket, voltak olyan csajok az egyetemen, akiket rendszeresen láttam tartalmat gyártani még a suli falain belül is, ami igen furcsa volt így élőben. Talán az még furcsább, hogy ebből megélnek és hallva a szavait igencsak elgondolkodtató, hogy erre tényleg van kereslet, amiből többen szépen eléldegélnek. - Pontosan annyira nem értjük miből élnek, mint szerintem ők se, hogy mi miből. Vegyük csak az én családomat, ha egy kívülálló egyáltalán nem értő személy látja az életünket, mit csinálunk? Körbe körbe megyünk a kocsikkal és mint egy autószervizben, ahol minden nap is szerelik az autót a szerelők, tervezik őket. Ezt bárki meg tudná csinálni aki ért hozzá, mégsem keres annyit vele, mint mi azzal, hogy versenyszinten műveljük. Érzek némi párhuzamot az ő és ami életünk között, sőt még a te családod is belevonható ebbe valamilyen téren. Szponzorok, ők azok, akik miatt mi most ott vagyunk ahol, akik miatt ezek az influenszerek is megélnek. Mert vannak támogatók, ez az egy dolog van, amit értek az ő világukból, de csak azért, mert ez a mienkben is elég erősen jelen van.- ettől függetlenül én nem tudnék olyan tartalmakat gyártani, ami ennyi ember érdeklődését felkelti, vagy egyszerűen csak tanulni tudnak belőle. Még egy normális videót sem tudnék csinálni, de pont ezért tudom, hogy az ő ”szakmájuk” sem olyan egyszerű. Nem látok bele nagyon, de tapasztaltam mennyi munkával jár egy ilyen videó leforgatása, megvágása, és marketingelése saját magának. - Ez mindenképpen akkor dől el, amikor megszületsz, fogni tudsz és felfogni dolgokat a világból, ha akkor anyámék telefont nyomtak volna a kezembe most lehet én is kameráznám magam egy partin, de nekem nem adtak semmi ilyesmit, csak kiültettek a pályaszélére,és azóta sem tudtak elrángatni, cserébe viszont egy technikai analfabéta vagyok, de ha lerobbanok az úton, előbb szerelem meg a kocsit,minthogy szerelőt hívjak. - mindennek van pozitív oldala. Bár nem csak ennyi van,hogy nem a telefonnal és a gépekkel a kezemben nőttem fel, sosem volt időm igazán megtapasztalni milyen, amikor telefonfüggővé válok, ma már nehezen lennék meg nélküle de az sem azért van, mert olyan sokat használom, csak már megszoktam hogy ha bármire szükségem van rajta van. Emiatt tudok olyan könnyen kommunikálni másokkal, nem esik nehezemre megfogalmazni a saját nézeteimet, és nem olyan mondatokat mondok, ami két szót tartalmaz. Bár ezt inkább betudom annak, hogy az angol nyelv szebbik részét tanultam meg, de másnak sem lehet mentség, hogy a szlenget jobban fújja, mint az értelmes beszédet. Én azt szeretem az emberekben ha mondanivalójuk van, ha ki tudják nyilvánítani az érzelmeket, érzéseiket, meg tudják fogalmazni úgy a kérdéseket, hogy az olyan pofátlanok legyenek, hogy ne tudjon ellene tenni semmit a kérdést kapó fél. Máshogy nem lehet senkit megismerni, bármapanság elég megnyitni az Instagramot és már ott van a fél élete az embernek. Ott én is jelen vagyok, de a szponzorok miatt szükségem van rá, de más mégis hogyan magyarázza a felhajtást, amit maga köré csinál. - Az is felvet egy kérdést, hogy ki számít influenszernek. - gondolkodok egy kicsit jobban el a témán. - Felém is elvárás volt amíg versenyeztem, hogy közzé tegyek dolgokat, a kisebb kategóriában nem a csapatok kapták a szponzort, hanem az egyén, elég volt az elején a nevem, de utána már sokkal jobban vágytak olyan képekre, amivel reklámozok valamit, mert egy szép pofival sok mindent el tudnak adni, cserébe én is kaptam támogatást. Szóval valamilyen formában én is influenszer vagyok, csak a legrosszabbik rajta, aki még ahhoz is béna,hogy egy jó filtert válasszon a képhez.- nevetek fel őszintén, megtanultam pár dolgot az évek alatt, de határozottan nem tudnék megélni belőle. - Ez a fajta önzőség meg már abból fakad, hogy mindenki magát reklámozza már minden felületen, lájkokat vadászik és mindig várja az elismerő kommenteket. De ezért cserében az életben sem bírja ki, ha nem róla van szó. Mázlista vagy, de azért azt se felejtsd el, hogy ez főleg a te érdemed és nem a szerencse hozta így. Sokat számít te hogyan viszonyulsz a másikhoz és te egy olyan ember vagy, akivel jó beszélgetni, ha valaki kevésbé értelmes nem lenne el melletted, mert a túl sok okos dolog, ami belőled kijön már az olyan fura lényeknek, sok és érthetetlen, - ez nem üres fecsegés részemről, vagy bók, mert szerintem ilyen nincsen szüksége most, csak pontosan látom milyen ember ő. Már most úgy érzem, hogy ezer éve ismerem, pedig még olyan sok mindent nem tudunk egymásról, de a könnyed beszélgetésünk az este alatt már rengeteg témát érintett és mindegyikről tudunk beszélgetni hiába nem mindenben értettünk egyet. Aki nem képes mások nézeteit meghallgatni már régen külön utakon járna. Vannak akiknek fáj elfogadni, hogy nem olyan mindenki, mint ők, de ezek az ember szerintem csak egymást értik meg, minket már nehezebben. Azt kell mondanom, hogy nem mi vagyunk a csodabogarak, mert ilyennek kellene lennie egy normális beszélgetésnek, ahol nem kerül elő a telefon minden egyes percben, nem azt lessük, mikor válaszolhatunk valakinek, aki azt sem tudjuk hol van, hanem egymás szemébe nézve beszélünk olyan dolgokról, amire nem tudjuk a másik reakcióját. - Kedvelem a kíváncsi embereket Mathieu, szóval kérlek légy kíváncsi. - mosolygok rá a szavait hallva. Szükségem lett volna ebben a 3 évben egy olyan emberre itt New York-ban, mint ő. A sors csúfos fintora, hogy most találkoztunk, amikor már nem lesz annyi lehetőségem itt lenni, de hülye lennék ha engedném veszni ezt a srácot, olyan értékei vannak, amire nekem szükségem van. Őszinte velem és még azt sem unja meg ha én lányként úgy beszélek a kedvenc sportomról ahogy. Azt hiszem ilyen lehet egy hosszú barátság kezdete. A balettos jelzőjére grimaszolok, amikor megjelenik lelki szemeim előtt a rózsaszín szerelés és a tüll szoknya, amiben fesztek a színpadon, még a hideg is ráz, nem vagyok ennyire művészi beállítottságú, hogy oda legyek a témáért. - Annyira boldog vagyok, hogy nem hagyták olyan ennyire boldogtalan legyek. - nevetek fel, ha az életem máshogy alakult volna, akkor persze az tenne boldoggá, gondolom, de egyelőre nem akarom megtudni mi lett volna. - Érdekes lett volna úgy felnőni, hogy a bátyám gokart versenyéről az én balett előadásomra igyekszünk. - vázolom fel a lehetőségeket, amiket az élet mindig nyitva hagyott a szüleimnek, de nem éltek vele, és ennek én vagyok a legnagyobb nyertese. - A te kedvedért innék is hidd el. - tényleg elég abszurd elképzelés ez, és biztos vagyok benne, hogy mivel ennyit van szó róla sosem következik be, neki nem ez a sorsa, nehéz lenne elhinni, hogy ez okozza a vesztét, de azért a hírekben elég érdekes lenne megfogalmazniuk a történteket anélkül, hogy ne hatna komikusan. Nem tudom miért teszi az apja azt amit, miért nem akarja megérteni, vagy csak utána járni mi miért történt. Egyszerűbb ha rögtön hárít az ember és nem jár utána, de a saját gyerekével talán könnyebb lenne fordítva cselekedni és nem lennének olyan szálkák Mathieu-ban sem, mint amiket most hordoz. - Nem tudom, hogy képesek leszünk e valaha megérteni a szüleinket, de ők sem értenek minket, vannak olyan dolgok Mathieu, amin nem lehet változtatni, nem ismerem őt, de szeretnék az ő fejével gondolkodni, hogy segíteni tudjak neked. Neki is van egy nézete, amit képviselt egész életében és ennek ellen megy az egész világ, és gondolom úgy érzi te is, amikor a cikkeket lehúzzák rólad. A férfiak büszke emberek, én tudom velük nőttem fel, nem mindenki szeret kérdezni, mert azzal azt is beismerik egy kicsit, hogy ők sem értenek mindenhez és nekik is kell segítség, hogy megértsenek dolgokat. - nem azt jelenti, hogy az apjával is ez van, de engem erre enged következtetni. Mi nők is büszkék vagyunk, de egy ilyen esetben az könnyebben adja be a derekát és kérdez rá dolgokra, mint egy férfi. - Mindenesetre remélem azért hozol majd magadnak is egy kis szerencsét és egyszer megkapod a lehetőséget arra, hogy kiállj magadért előtte is. - bízatóan próbálok hatni annak ellenére, hogy nem nagyon ismerem a családját, de remélni tudom, hogy lesz lehetősége arra, hogy megmagyarázza azt amit szeretne. - Nézd el, hogy ritkán vagyok mérges és nem méregetek sose senkit gyilkos tekintettel. - vágom be a kamu durcit a beszólására. - Apu sokkal jobban csinálja, de majd meglátod ha velem tartasz. - ha akarja látni a nagy pocok képet is, ahogy ő hívta. A mérges tekintete nekem nem is sikerült illusztrálnom, de egy nagyon hasonló lenéző tekintet siklik végig rajtam, pedig én olyan kedvesen mosolyogtam végig a lányra, hogy egy pillanatig nem értettem, de a szemei, ahogyan Mathieu-ra néz mindent megmagyaráz. Nem tudom miért következtet mindenki arra,hogy ha egy lány és egy fiú betér valahova együtt, akkor már egy párt alkotnak. Lehetek a nővére vagy az unokatestvére is, nagyjából annyira félreérthetetlenül ülünk egymással szemben,még csak egy laza flört sincsen köztünk, de mégis el vagyok könyvelve ellenfélnek a lány szemében. - Éhes vagyok, szóval írom a végrendeletem. - nevetek fel, majd szavait követve nézek a lány felé, aki tényleg elég feltűnően hahotázik a pultnál. Fel akarja hívni magára a figyelmét, ami sikerül is csak sajnos elég ellenszenves hatást kelt ez a fajta megnyilvánulása szegénynek. Csak akkor kapom vissza a tekintetem rá, amikor rólam beszél. - Jogos, elbírok én több pasival is - vonom meg a vállam egyetértően és komoly tekintettel, majd közelebb hajolok hozzá az asztalnál. - De hogy nézett volna ki ha ezzel kezdem a beszélgetésünket. - kacsintok rá hasonló pimaszsággal, ahogy ő tette majd elnevetem magam. - Én tartogatnám az energiám az udvarlódra, már látom, hogy szemezget veled, csak nem nagyon kap viszonzást.- szólok vissza neki még mindig nevetve az újabb kötözködésén. Tényleg olyan vele lenni, mint akivel már évek óta ismernénk egymást, olyanokkal tudjuk ugratni egymást, ami egyikünknek sem megy túl a határon, jó az összhang és ez okoz némi fejtörést szegény lánynak. - Pontosan tudom mire vágysz és a Ferrari a közelébe sem ér. - értek egyet határozottan most vele. Ezzel nem tudok vitába szállni, bármikor előtérbe helyezem a szépséget bárkivel szemben, mondjuk nincs is nagyon senki az életemben, aki fontosabb lehetne. Na meg tényleg nem érzem, hogy ezzel a lánnyal két mondatnál többet tudna beszélgetni, valószínűleg az első mondata után elvesznek szegény, mert nem értené miről van szó, de nem akarok ítélkezni és olyan dolgokat képzelni a másikról, ami lehet nem is igaz, így amikor megjelenik újra az ételekkel megint rá mosolygok, de csak ismételten egy felmérést kapok. Én csak elismerősen biccentek felé és a tenyeremre helyezem az állam és egy kis szemrebegtetéssel nézek Mathieu-re és szólalok meg, olyan nyájasan, hogy legközelebb már ne legyen kedve ilyen mértékben méregetni, inkább lezárom a témát a fejében. - Édesem, tudom, hogy ezután még terveink voltak, de mit szólnál ha inkább haza mennénk? - kacsintok rá huncutul, majd amikor a szemem sarkából észlelem a kellemetlen pillantást a lánytól és a távozását, engedem el az állam és fogom a kezeim közé az ételem. - Ha ezek után nem öl meg most a tekintetével,akkor soha. - nevetem el magam már tele szájjal, majd egy krumplit a kezembe véve nézek rá bocsánatkérően. - Bocsi, de már nekem volt kellemetlen, ahogy minden alkalommal ki akart csinálni,hogy a helyemre üljön. - nem vagyok pasifaló, de ilyen technikáim azért vannak, sőt nagyon jó vagyok abban, hogyan koptassak le nem kívánt személyeket a társaságból. Már tisztázta, hogy nem nagyon az esete, gondolhattam volna, de nem tudom mennyire voltam neki túl sok, bár igyekeztem nem úgy csinálni, hogy neki is be kelljen szállnia, mert tudtam, hogy a válasza előtt távozni fog az egyetlen nézője a darabnak.
Re: that's another way to get to know... - Mathieu and Savannah
Vas. Ápr. 30 2023, 22:32
- Savannah & Mathieu -
- Ha belegondolok, ciki, hogy a mai napig nem jutottam el a felfogás szintjére az interneten „élőkkel” kapcsolatosan, mert ha tíz kezem lenne se lenne elég ujjam, hogy összeszámoljam az olyan barátom- és ismerősöm számát, akik ilyen formában keresik a pénzüket különböző kozmetikumokat, ruhákat, a hobbijukat reklámozva. Valakinek a macskáikról szól jóformán az egész Instagram oldal, amit millió számban követnek az emberek a világ számos pontjáról. Tudom, az én részemről gáz, amiért nem érdeklődök, de tényleg nem éri el a téma az ingerküszöbömet. Viszont sokszor elgondolkoztam már azon – kalandozok el egy pillanatra ábrándos tekintettel, szám szélén jókedvű mosoly villan – ha majd egyszer eljutok odáig, hogy nem lesz különösebb célom az életemben, vagy jön valami isteni sugallat, akkor majd az utazásaimból én is indítok egy „Travel With Mathieu” oldalt, hogy megmutassam az embereknek a világ tájait…Franciaországot például büszkén tudnám nekik feltérképezni a legészakibb pontjától a délen fekvő legapróbb városkáig, és így talán nem az Eiffel-torony jelentené az emberiség kilencvenöt százalékának az országot – mert nagy általánosságban itt a probléma. Az otthonom gyönyörű hely tele olyan látnivalóval, amiről az emberek talán nem is hallottak még, mert a legtöbbek célegyenesen a toronyig mennek vagy a Pisai ferdetoronyig, esetleg a Notre Dame-ig. - Talán még jó reklám- és marketinglehetőséget is tudnék nyújtani egy-egy étteremnek vagy szállodának, fogadónak – pillantok felé és akaratlanul elmosolyodok azon, hogy még ilyen témában se a saját javaimra gondolok – de abban is biztos vagyok, hogy kismillió ehhez hasonló, és ilyen utazásokat boncolgató felhasználóval találkoznék, ha most rákeresnék – az emberek ma már előbb ugranak fel az Instagramra, hogy valamiféle úticélt találjanak maguknak. Ma már sokkal inkább a vizualitást részesítik előnyben, a szemükre hagyatkoznak, nem pedig a hosszú oldalakon át tartó leírásokra. - Irigylem azokat, akiknek ehhez érzékük van és türelmük. Nálam azt hiszem itt dőlne el a dolog és hamar rá kellene ébrednem, hogy nincs nekem ahhoz türelmem, hogy hosszú-hosszú órákig kínlódjak csak azzal, hogy elkészítsek egy nem több, néhány másodperces videót. Nem mondom, hogy ne tudnám megtanulni, vagy ne szánnék rá időt, ha muszáj lenne, de… ismersz már annyira, hogy tudd, képtelen vagyok annyit a seggemen ülni, inkább keresek valami más elfoglaltságot, ezt meg végezze az, aki kirázza a kisujjából – hasonlítok rá ebben is. Értem a technikát, nem vagyok teljesen hülye, tökéletesen kiismerem magam benne és alkalmazkodni is gyorsan tudok. Ráadásul elég gyorsan is tanulok, de ez még nem jelenti azt, hogy jó is lehetek benne. Az pedig, ha nem sikerül valami, borítékolható, hogy el fogja venni a kedvemet és egy alapvető kudarcból nem fogok tudni várat építeni. Ugyan kihívás, és „fogd meg a söröm!” érzésnek sem utolsó, de mégse túl csalogató. Inkább csinálom akkor azt, amiben jó vagyok, amihez értek, minthogy pazaroljam a drága időmet, hiába, hogy az az egyik alapja az életnek, hogy életünk végéig tanuljunk újabb és újabb dolgokat, sokszor az alkalmazkodás érdekében. - Vagy akár meg is fordíthatnánk… a legjobb fajta, aki nem a huszonnyolcadik olyan oldalt csinálja influenszerként, ahol egy macska mindennapjait mutatják be, és egy szerencsétlen jószágból csinál médiasztárt, több millió követővel. Azért van különbség a kettő között – az, hogy valaki egy adott sportban utazik, elkerülhetetlen, hogy ne váljon egy márkának az arcává, mint például Rafa Nadal a Babolatnak. Nyilvánvaló, hogy ez mind a két félnek plusz bevétel. Kellenek a reklámok. De, amikor már a huszonnyolcadik olyan állattal találkozik az ember, aki cukin néz, függönyre mászik, bukfencezik vagy ki tudja még, hogy mit csinál, az már több, mint unalmas, ráadásul a személyes véleményem szerint még felháborító is, ahogy sokan hülyét csinálnak szerencsétlenekből. De úgy néz ki, tényleg erre van igény. A hallottakon szerényen elmosolyodok, nem tudnám véka alá rejteni és túlzottan titkolni, hogy ha talán nem is célja, de legyezgeti az egómat azzal, amit mond. Valahol viszont én is tisztában vagyok ezekkel, s már-már tényként kezelem. Egy beszélgetéshez viszont két emberre van szükség, és lehetek én bármilyen értelmes vagy jó beszélgetőpartner, ha a másik hajlandóságot se mutat arra, hogy energiát fektessen a kommunikációba és két szónál többet pakoljon bele egy mondatba. Ezért is vagyok mérhetetlenül hálás azért, hogy a számomra tökéletes embereket sodorta mellém a sors. Az pedig egy különös és nagyon szerencsés véletlen, hogy Savi és én olyanok vagyunk, amilyenek, és olyan tökéletesen szót értünk egymással, hogy az már tényleg ritkaság számba megy. - Annyira kíváncsi lennék, hogy mikor lett az ember ennyire önző és egocentrikus… - hiába, hogy még mindig fiatal vagyok, de én magam is látom, hogy mennyit változtak az emberek az elmúlt évek alatt, és mennyire saját magával van mindenki elfoglalva. Talán még a mi korosztályunk az, aki elmondhatja magáról, hogy volt igazi gyerekkora, amikor még a haverokkal való együtt lógás tette ki a napunkat az iskola mellett. Amikor még kimentünk a parkba iskola után hazafelé menet, vagy egymásnál töltöttük el a délutánokat. Lehet, hogy sokszor már mi is a videójátékokon lógtunk, de azt is együtt csináltuk, személyesen… nem a világ két különböző pontján, online. Mi még más mentalitásban nevelkedtünk, egy olyan generációban, ahol fontosak az emberi kapcsolatok és nem helyettesítheti a virtuális világ. Szükségünk van a fizikai kontaktusra, arra, hogy egy hús vér ember ott üljön mellettünk. Megtanultunk kommunikálni és értelmesen beszélni, beszélgetni, amihez végeredményében szükség van arra is, hogy a családod utat mutasson. Az én szüleim világ életükben nagy dumások voltak, persze apám esetében érdekes is lenne, ha egy épkézláb, normálisan megfogalmazott gondolatot se tudna megfogalmazni. - Azt hiszem ezt nem kell kétszer kérned – vigyorodok el. Világ életemben kíváncsi voltam, hol kevésbé, hol jobban, függően attól, hogy mennyire érdekel az adott téma. Most pedig, hogy őt megértsem és teljes mértékben otthonosan érezzem magam a világában, elengedhetetlen a kíváncsiság. Szeretném, ha őszinte és megmásíthatatlan barátság alakulna ki közöttünk, így mindent tudni akarok róla…természetesen csak és kizárólag azért, hogy soha többet ne eresszük el egymás kezét, mert „a másik túl sokat tud rólunk”. Tökéletes érv. - Tudod… - vakarom meg a tarkómat – gyanús, hogy akkor, ha te a balett világában nőttél volna fel, akkor nem a boldogtalansággal kellene küzdened, ellenben lehet, hogy határozott érveid lennének amellett, hogy az autóversenyzés miért nem túl nőies… – persze versenyzőként és az autósportok szerelmeseként minden más kellőképpen unalmasnak tűnhet. - Nagyon köszönöm – nevetek fel – minden esetre, ha így is lenne, egészen biztos, hogy megalkotnám a Darwin díjasok egy különálló csoportját. Az apámmal való kapcsolatomról soha nem beszéltem szívesen, neki viszont úgy teregetem ki a szennyest, mintha már ezer éve ismernénk egymást és a leghűbb bizalmasai lennénk a másiknak. Ez persze még nem azt jelenti, hogy mindenekelőtt megoldást várok tőle, egyszerűen csak kikívánkozik, és szeretném, ha valaki megerősítene abban, hogy nem nekem ment el teljesen az eszem, hogy nem várok tőle se túl sokat, se lehetetlent, csak jogosan egy csepp kis megértést. Mégse kapom meg azt. Egyik mondatát hallva viszont akaratlanul is felnevetek. - Akkor én nagyon rossz férfinemű lehetek, mert ha én nem értek valamit, inkább kérdezek. Nem tartom gyengeségnek, ha olyan dolgok felől kell érdeklődnünk, amivel nem vagyunk teljesen tisztában, legalább nem csinálunk magunkból hülyét… na az már sokkal rosszabb! – mutatok rá. Apu tényleg az a fajta, aki nem kérdez, hanem azonnal vádaskodik és ítélkezik. Neki nem kell magyarázattal szolgálni, nincs is lehetőségünk rá, mert a véleményét és a nézetét lehetetlen megmásítani, ha pedig megpróbálod az csak „bizonyítvány magyarázás” vagy kamu. Nem tudom, hogy ez az alap személyiségjegyei közé tartozik és ahogy öregszik egyre inkább előtérbe kerül, vagy már egy felvett szokás ez, amire a politikai élet kárhoztatta: gyanakvásra, bizalmatlanságra. Valahol remélem, hogy az utóbbi, mert akkor talán még kigyomlálható… - Nem vagyok benne biztos, hogy szeretném – rázom meg gyorsan a fejem. A feszültség és a gyilkos hangulat bennem is hasonló indulatokat gerjeszt, vagy ijedtséget, hogy lekapják a fejemet a nyakamról. Ha már az apjának tökéletes haragos tekintetét nem is tudta reprodukálni, ő maga kap néhányat a pincérnőtől, aki úgy méregeti őt, mintha csak egyetlen pillantásával képes lenne őt megsemmisíteni. Még szerencse, hogy ez nem lehetséges. - Az attól függ – gondolkodok el egy pillanatra – ha a mai nőkből indulok ki, akkor nem lettem volna különösebben meglepve, sőt, utána még kellemesen csalódtam volna, ha kiderül, hogy félreismertelek. De ez van – vonok vállat – fantasztikus emberismerő vagyok és beláttam a dögös külső mögé – nem, még csak véletlenül se tartom őt olyannak, mint a legtöbb nőt. Még a baráti körömben lévőktől is merőben különbözik, hiszen közöttük szép számmal akadnak olyanok, akik a testiséget és a kielégíthetetlen vágyaikat messze fontosabbnak tartják mindentől, s nem meglepő az sem, hogy heti szinten váltogatják a pasikat. Lehetőségük sincs arra, hogy bármi komolyabb kialakuljon, gyanús, hogy csak egy-egy gyors légyottra vágynak, és miután ráunnak az egyikre, előszedik a másikat. És ez így megy a végtelenségig, míg le nem tudnak horgonyozni valaki mellett. De kérdem én… az ilyen képes erre egyáltalán? - Már féltem, hogy mást mondasz – egy pillanatra lever a víz, hogy azt gondolja viszonzásra talál a lány kifejezetten furcsa, már-már tolakodónak nevezhető méregetése és kihívó pillantása... ha így is lenne, akkor minden bizonnyal jó kancsal lehetek, mert egy másodpercig nem tartom rajta a szemem csak addig, amíg megbizonyosodok afelől, hogy nekem teszi a szépet – de, ha ahhoz energia kell, hogy figyelmen kívül hagyjam, akkor… tartogatom – válogatós vagyok tudom, de ez a szegény lány pont az a fajta, aki még csak el se éri az ingerküszöbömet. És nem a külsőségekkel van baj, azokra sosem alapozok, hanem azzal ahogy viselkedik. Sokat elárul róla. Mikor felénk igyekszik a megpakolt tányérokkal, igyekszek kerülni a szemkontaktust, és inkább Savannahval és az elém kerülő étellel foglalkozni. Mikor viszont meghallom az „édesem” szót, a homlokomba szökik a szemöldököm, s úgy meredek Savira, mintha legalábbis japánul beszélne. A pincérnő láthatóan megrökönyödik, aktuális partnerem arca viszont beszédes, így némi késéssel ugyan de koppan, hogy mit is csinál épp. Határozottan biccentek, válasz viszont nem érkezik tőlem, mert a lány hamarabb távozik annál, hogy kivenném a részem a játékból. Még egyszer vet egy pillantást Savannahra, majd elslattyog, immáron sokkal természetesebben, már-már kifejezeten slamposan. Volt tíz boldog, vagy épp kellemetlen perce, míg tette-vette magát és igyekezett úgy sétálgatni az asztalok között, mint egy díva. Hát azok alapján ahogy most jár-kel, ez a díva jól elveszhetett benne. - Ahhoz nekem is lett volna néhány szavam. A szemmel verésre nem adunk – kapaszkodok bele én is a krumplimba – és különben is, bár te vagy még így is a főgonosz, inkább te add ki az útját, mint én… az kellemetlen lett volna, de hogy ettem volna jóízűen úgy, hogy folyamatosan magamon érzem a tekintetét? – két falat krumpli után folytatom – tudod, belegondolva jobban jártunk volna, ha még az a gyerek lett volna itt, akinek elintéztem a cipőjét. Bár, akkor lehet nekem kellett volna bevetnem valami „édesemmel” kezdődő kamut – vigyorodok el, de tagadhatatlan, hogy jobb „életmentő” vagyok, mint ahogy viselni tudok egy rám nézve kínos szituációt. Nem szeretek senkit megbántani, de feszengeni se. - Tényleg… apád foggal körömmel kapaszkodik a maga elveibe, hogy nem versenyezhetsz… – kezdek bele, miután a grillezett szendvicsből is harapok egy falatot. Tényleg olyan jó, mint amilyenre emlékszek – mi van pasi fronton? És félre ne érts, nem vallatni akarlak, mint az idegesítő rokonok, amikor két találkozás után is egyedül látnak – nevetek fel. Te jó ég, hányszor volt ehhez hasonló idegesítő beszélgetésem a rokonokkal, mikor már komolyan azt fontolgattam, hogy rávágom az „és nincs valami csinos kislány?” kérdésekre, hogy meleg vagyok! – Inkább az érdekel, hogy ilyen témában nem akar idegbajt kapni, ha valaki megkörnyékez? Mert gondolom azért erre is van példa… mármint… teszem azt, ha olyan lennék mint… amilyen Noah is, egy igazi ösztönlény, akkor nekem rohadtul imponálna, hogy itt van előttem egy vagány, gyönyörű csaj, aki autót vezet, nem is akárhogy és elmondása szerint meg is bütyköli őket. Szerintem sokan nem úgy fogják fel ezt, hogy ránk, pasikra nézve ez lekicsinylő és elvesz az érdemeinkből. Ilyen tekintetben nem félt? Mint apa a kislányát? Ez mégis csak egy pasikkal teli világ.
I am an optimist... I choose to be. There is a lot of darkness in our world, there is a lot of pain and you can choose to see that or you can choose to see the joy. If you try to respond positively to the world, you will spend your time better.
There is only one happiness in life, to love and be loved.
I love you not only for what you are, but for what I am when I am with you. I love you not only for what you have made of yourself, but for what you are making of me. I love you for the part of me that you bring out.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma
★ foglalkozás ★ :
Diák
★ play by ★ :
Charles Leclerc
★ hozzászólások száma ★ :
151
★ :
If my eyes could show my soul, everyone would cry when they saw me smile.
gy kicsit aktívabb vagyok igazából én is a közösségi médiában, mint azt bevallanám még saját magamnak is. Aki követ az látja a nyilvánvalót, de ha megkérdeznek róla, hogy én mennyire tartom magam közösségi médiában szereplő celebnek, vagy hogy is hívják őket, mert influenszernek nem teljesen nevezném, akkor azt mondanám, hogy ne nevettessük ki magunkat én nem vagyok az a lány, aki mutassuk meg mindent a nagyközönségnek alapon mindent kirak magáról. Pedig ha végig tekerjük a oldalamat, egész szépen látszik, hogy de igen olyan vagyok, de ennek is megvan a maga sztorija és lényege. Nekem szükségem van a hírnévre az autóversenyzésben, kellenek a szponzorok és nincs mit tenni, ahhoz pedig villantani kell egy kis valamit a magánéletemből is, különben nem leszek elég érdekes senki számára, ami egyenlő azzal, hogy nem tudom eladni magam. Mosolyogva hallgatom végig a terveit, bár erősen kétlem, hogy egy olyan embernek mint ő ne lenne újabb és újabb céljai az életben. Vagy addigra már nagyon öreg lesz és nem tud majd hegyet mászni, akkor talán, de abban mi az izgalmas, ha egy nyugdíjas mutogatja milyen helyeken jár, valljuk be a fiatalok nem eszik az öreg véleményét. De elég viccesen jelenik meg előttem a kép, ahogyan a videóját nézem majd évek múlva, de értem amit mond, és igazából nem is lenne rossz ötlet. Franciaország hallatán felcsillan a szemem, nem merem bevallani neki, hogy még én is szeretném igazán felfedezni azt az országot, amibe születtem, mert olyan keveset voltam ott, hogy én is olyan lennék mint egy turista ha egyszer jobban lehetőségem lenne szétnézni az egész országban. - Franciaország a mai napig egyenlő Párizzsal és sokaknak ennyiben ki i fújt. Szerintem rengetegen lennénk hálásak azért a bemutató blogért vagy bármit tervezel is vele. Még sok francia is csak a felszínen kapargatja a saját hazája szépségeit, így nem csak a külföldieknek lenne érdekes ez az egész, hanem annak is, aki benne él. Ha másokat akarsz reklámozni, én javaslom neked, hogy próbálj meg olyan helyeket megkeresni, akik kicsiben gondolkodnak. Családi vállalkozásokat, akik fogadót üzemeltetnek, mert azokban van igazán csak a csoda. - tudom, hogy ezek csak tervek neki, de nincs is csodásabb, mint látni, ahogy egy egész család dolgozik a családi vállalkozásban, az apa a karbantartó, az anya a szakács és a gyerekek menedzselik az egész helyet, ami nem nagyobb, mint 4 kiadó szobából álló kis faház. Nekem ezek nagy értékek, és egy kicsit álszent is vagyok ezzel kapcsolatban, mert annak ellenére, hogy csodálom ezeket a helyeket, életeket én mindig egy nagyobb szállodalánc vendége vagyok az utazásaim során. Pedig változhathatnék ezen, de lusta vagyok, viszont belőle ki tudom nézni, hogy ennyire nem lenne rest tenni valami jót akár értük is. - Ők is irigyelnek téged, mert ők abban jók, te meg teljesen másban. Képzeld el milyen lenne a világ, ha mindenki mindenhez értene. - nevetek fel - Téged nem is tudlak elképzelni a kamera előtt ülni, sokszor egymás után felvenni ugyanazt, mert nem tetszik az első, második és a sokadik próbálkozás sem, majd ezzel nincs vége, mert még a vágásnál ugyanúgy a seggeden kell ülni és még ott is találhatsz hibát. Ha egyszer lenyugszol agyban akkor talán még lehet tudnál ezzel kezdeni valamit, de addig, ne is erőlködj szerintem. - intek felé viccesen, tudom milyen az, amikor nem tudsz egy valamit órákon keresztül csinálni, mert egy idő után megöl az unalom, pedig egy egész hasznos dolgot csinálnál éppen. Már elég sok mindent hallottam róla, hogy ezt meg tudjam állapítani, ebben tényleg eléggé hasonlóak vagyunk, így elég ha csak magamból indulok ki. Ironikus kérdésére még én sem tudom a választ, sokat agyaltam rajta hogy mi tudna változtatni a világon. Hiszen egyszer régen nem ilyen volt, amikor sokkal jobban megbecsülték egymást az emberek. Valami változott, azt kellene újra előidézni csak visszafordítva a dolgokat. Most arra lenne szükség, hogy az emberek ne csak magukat helyezzék előtérbe, újra megjelenjen a személyes kommunikáció és ne minden a technika körül forogjon. De ez csak hiú ábránd, hiszen már az én generációm sem olyan, akik ezen változtatni tudnának, pedig mi mindkét “világban” éltünk és élünk jelenleg is. Nekünk kijutott a jobb világ és kijut a technika által uralt, nulla személyiséggel felvértezett is. Igenis ezért vagyok oda meg vissza az este alakulása miatt, mert nem egy olyan férfi csöppent mellém, aki másra sem tud gondolni csak arra, hogyan mehetnénk tovább az estébe. Mathieu az akivel tényleg lehet beszélgetni, még csak fel sem kellett vennem vele fonalat, magától adta oda és azóta nem is tudnám elveszíteni sem. Az összhang és az egymással való bánásmód pontosan olyan, mint amit mindenkivel szeretnék megütni, de nehéz, mert másokkal sokkal több erőfeszítésbe telik és akkor is általában csak én igyekszek. - Nehezen képzelem el magam más felfogással, annyira mélyen belém ivódott ez az egész érzés, hogy még csak a gondolat sem fér meg a fejemben, hogy én balett aggyal éljek. - nevetek fel a saját szavaimon. Majd az övéken is, de tudom, hogy nem a parti lesz a hely, ahol neki a végső szót kell mondania az életében. Ez nem egy gyilkos parti, mondjuk ki milyen értelemben veszi. Az apák ilyenek, féltik a gyerekeiket, bár az ő apja is ilyennek tűnik, de van benne valami idegenkedés az újfajta világgal szemben, ami a fián csattan. Kicsit meg tudom őt érteni, ezért is tartok ott ahol, mert az életemben kevés olyan férfi van, aki kérdez, mielőtt cselekedne, mert egyszerűbb a saját fejük után menni, mint megkérdezni a másikat, hogy mit gondol. Igaz ezt most erősen megcáfolja nekem Mathieu, de nem gond, szeretem az ilyen fajta meglepetéseket az életemben, és szükségem is van rá, hogy ilyen téren is tapasztaljak jót. - Inkább a te fajtádra mondanám, hogy jó fajta, és ami a megszokott az nem feltétlen jó, csak már olyan szokványos, és mivel a leggyakrabban ezzel találkozunk, ezt véssük be a fejünkbe. Igazából mindkét nem szempontjából előnyös, ha mer nyitni a másik felé és ezt máshogy nem lehet csak ha kérdez, beszélhet önmagáról bárki de az nem ismerkedés, és itt akad el nagyon sok kapcsolat. Itt is megjelenik az egoizmus és az önző vasakarat, amikor egy férfi vagy egy nő, hogy ne általánosítak, akar valamit nagyon, de úgy akarja, ahogy neki jó és nem úgy ahogy neki és a partnerének jó lehet. De ahhoz, hogy tudd mi a jó, ismerni kell a másikat, és kérdezni. - a hosszú okfejtés igencsak a riporteri énemet idézi bennem, de ebben a témában igazán van boncolgatni való, elemezgetném én ezt órákig, de erre nincs szükség, mert ő teljesen mértékben érti amiről beszéltem, csak most jól esett egy kicsit kiadni magamból ezeket. Mindenki alkot egy képet arról, akivel először találkozik, amiról majd évek múlva beszélni is szoktak a régi ismerősök. Rólam sokan mondták, hogy elkényeztetett apu hercegnője jelző az ami beugrott nekik, majd az évek múlásával, már nem ez jött le rólam, inkább voltam a lány, aki az a csaj, aki kell a pasiknak, de sajna nekem nem sok kellett belőlük. Felnőttem és a hercegnőből gyorsan én lettem a megszerezhetetlen, aki játszik a pasikkal, mert nem hajlandó az első mosoly után lefeküdni velük. Mintha ez egy nagy bűn lenne. Csak sajnos, ahogy Mathieu is mondta a mai lányokból kiindulva ez már a pasik számára szinte bűn. Mert a legtöbb lány már mindent megad a pasinak, ha az szépen szól hozzá, kezdve a testiségekkel és gyakran ezzel is befejezve az adott kapcsolatot. - Beláttál, de azért nem hagytam egyszerű kezdést neked. - emlékszem vissza a pár órával ezelőtti találkozásunkra, ami igazából olyan, mintha ezer éve lett volna, hiszen máris többet tudok róla és ő is rólam, mint ennyi idő után bárki. Nem gyakran engedek betekintést ennyire az életembe senkinek, az meg, hogy olyan hamar felfedtem magam neki még engem is meglepett. Van köztünk valami szikra, ami azt ígérte, hogy ebből elég hosszú és tartalmas barátság lesz, a bizalom, ami engedte a nyelvem megindulni és olyan titkokat kifecsegni, ami ha rossz fülekbe jut em biztos, hogy nekem kedvezne. Ő jó emberismerő én pedig azt hiszem felismerem azokat, akik nekem elég jók ahhoz, hogy a közelembe engedjem őket. Óvatos vagyok, hogyne lennék, sok baráti és kevésbé baráti kapcsolat volt olyan, akik csak a nevem miatt vagyis inkább a tesóm miatt lógtak velem. Inkább legyen kevés barátom, de olyanok, mint például ő. Egy percig sem gondoltam, hogy bármilyen érdeklődést mutatna a lány iránt, így amint megint közelünkbe jött én próbáltam a lehető legegyszerűbben, és nem kellemetlenséget okozva neki eltüntetni a tényezőt, ami ezt a helyet egy kicsit merontja számunkra. Nem vagyok aljas, sem gonoszkodó, nem voltam sosem méhkirálynő, hiszen a gimi is kimaradt úgy, mint az átlag tiniknek, de pontosan tudom mivel lehet úgy oda szúrni, ami még ezeken kívül esik és nem bántok meg senkit. Lehet a lányt mégis sikerült, de minden bizonnyal sikerrel jártam, de látva Mathieu arcát egy kicsit elnevetem magam, de nem annyira, hogy ezt bárki észre vegye a környezetünkből. Tartom magam a darabhoz ha megint jönne, hogy megkörnyékezze, mert én éhes vagyok, itt akarok enni és most akarok, nem kell, hogy valaki a helyemet akarja. - Mindenki jól járt, nekünk lesz egy csodás “randink” szerinte, én tudok nyugodtan enni és ő is megbarátkozik a tudattal, hogy nem játszik szerepet az estébe, ja és te is nyugodtan lehetsz, nem fog a szemével felfalni a pult mögül. - mosolyogva tolok be pár krumplit. - Az én arcomról szerintem lerí ha valaki nagyon nem játszik nálam, de mindenképpen hálás lettem volna ha fordított helyzetben a segítségemre sietsz. - nem kell sokat belelátni ebbe, nincsen semmi hátsó szándékom vele kapcsolatban, Mathieu nagyon vonzó pasi, komolyan megértem a pincérlány szándékait, de én főként, mindig egy barátot keresek valakiben, nem pedig egy pasit, akihez hozzábújhatok. Más vagyok, mint az átlag 22 éves lányok, ha minden pasiba beleszeretnék, aki körülvesz és olyan a mosolya, mint az álom, akkor elég sokat szenvednék a szívfájdalomtól. Megannyi srác van a baráti körömben, akire már sokan azt hitték, hogy ő fogja megtörni ezt a makacs énemet, de még mindig hiszek abban, hogy a barátság többet ér, mint egy elrontott kapcsolat. A szerelem jönni fog és azt érezni fogom, nem kell semmi siettetni. A hamburgert a számhoz emelve kaptam egy kérdéssort, vagy fejtegetni való téma ötletet, és amíg befejezte gyorsan beleharaptam, mert tudtam, ha erről beszélni kezdek hamar kihűl, bár nem hinném, hogy annyira mélyen kíváncsi lenne rá. - Apámnak ilyen téren könnyű dolga van. Nem nagyon vittem haza még senkit, mondjuk úgy, hogy akivel látszott, hogy komolyabb is lehet nem is létezett. Egy pasi volt, akitől féltett, és félt ma is. - nyelek egy nagyot, mert erről nem nagyon szeretek beszélni. - Én az a lány vagyok, aki nem esik bele szinte senkibe azonnal, nem elég nekem, ha szépen rám mosolyognak és szépeket mondanak, tenni kell azért, hogy érezni kezdjek valamit. Amikor jött ez az egész tini korszak, akkor félt, hogy mi lesz velem főleg, hogy nincs egy lány barátom sem, és csak a fiúk vettek körül, akik idősebbek nálam, már amelyik. Volt aki csapta a szelet nekem, de mivel sosem úgy tekintettem rájuk, inkább gyorsan le is ráztam őket. Ők már komolyabb dolgok felé mentek volna el, én meg csak a kocsikba voltam szerelmes. Egészen addig, amíg be nem töltöttem a 16 éves kort. Apu akkor szerződtette le az egyik ma is versenyző pilótáját tartalékosként. 3 évvel idősebb nálam, jelenleg is a pilótája a csapatnak. Ő az, aki el tudta lopni a szívem úgy, hogy nem kellett semmit sem tennie érte. Na akkor volt egy kis aggodalom apu szemébe, de mire észbe kaptunk a sráccal én már New York-ban voltam és maradt egy plátói szerelem nekem, apunak meg egy örök fejfájás, hogy mi lesz ha kijárom az egyetemet és visszatérek oda forgatni esetleg. Nehezen emésztené meg ha pont az egyik pilótájával jönnék össze. - jól esett kimondani ezeket a szavakat, mert erről nem nagyon tudtam beszélni senkinek. Otthon mindenki tudta, a csapat tudta nagyon jól mi folyik köztünk, de ott nem beszéltünk róla, tabu téma volt, mert reménykedtek, hogy 3 éve magam mögött hagytam, az egészet, ami igaz is, csak ez nemrégiben történt meg igazából. Sokáig szenvedtem, de felülkerekedtem rajta és rájöttem, hogy úgysem lenne jövője. - Ja és ha valaki engem akar, annak nem csak apuval kell szembenéznie, engem nem csak a szüleim neveltek, hanem a mérnökök, szerelők, és akik a csapatban voltak, már nem sokan maradtak sajnos, de még így is igen nagy számban ott vannak. A második családom, akik előbb mérnék fel a srácot, minthogy én azt tudnám mondani, hogy szeretem. - ez nem feltétlen negatív dolog, sőt én szeretem, hogy ennyire így törődnek velem, jól esik. - Voltál már szerelmes úgy, hogy tudtad sosem lehet belőle semmi? - mélázok egy kicsit a korábbi témámon.
Csüt. Május 04 2023, 20:55
- Savannah & Mathieu -
- És az az igazság, hogy valamiért meg is tudom őket érteni, elvégre mégis csak az az ország közepe minden szempontból… A kutúra központja, a divat hazája… és akkor ezzel mindent el is mondtam – felesleges lenne taglalni már önmagában a kultúrát is, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy Párizs múzeum nagyhatalom, ráadásul még a fényképészet egyik legnagyobb alakja is itt forradalmasította a fotográfiát - Szomorú persze, hogy sokaknak tényleg ennyiből áll, de ha azt vesszük, szerintem nincs olyan ország, aminek az összes pontját bejárta és megnézte volna akár a saját maga állampolgára – hiába vagyok én is nagy utazó, hiába járok világszerte különböző helyekre, ha egyszer az elmúlt 23 évem alatt Franciaországban barangoltam a legkevesebbet. Imádom. Nincs számomra és a szívemnek nála szebb és kedvesebb. Mégis vannak helyek melyek azóta is csupán a bakancslistámon szerepelnek, hogy „na majd egyszer, ha…”… ha majd nem lesz érdekesebb számomra a Grand Canyont bejárni és megmászni, elrepülni a Machu Picchu és egyéb fennmaradt inka, vagy más már elfeledett birodalmak romjaihoz, vagy épp a kínai nagyfal legtávolabbi pontjához … megnézni az agyagkatonákat, Japánban a bambuszerdőket és még sorolhatnám napestig. Valamilyen oknál fogva, hiába a sajátunk a legkedvesebb és a legszeretettebb, hiába vágyunk sokszor haza, a saját ízeinkre, szokásainkra, mégis mindig máshol akarunk lenni, mást akarunk látni és tapasztalni. Nem érjük be csak és kizárólag a saját nemzetünk adta lehetőségekkel. Nem a saját ételeink érdekelnek, nem a saját szokásaink, nem a saját zenéink, hanem mindig másé… mindig az, ami még idegen számunkra és különleges, ami nem megszokott és nem hétköznapi a világunkban, vagy pedig pont, hogy a divat szerint választunk, és nyilván oda vágyunk, ahova mindenki más is, nehogy mi lemaradjunk róla. - Aaa – nyújtom el ámulva, s mint aki a messze az egyik legjobb ötletet hallotta az elmúlt időkben, felcsillanó szemekkel pillantok rá – ez szép gondolat! Családi vállalkozások… Ismerek egy idős házaspárt a Rhone-völgyben, egy kicsi borászatuk van, nem túl nagy földdel, nyilván eltörpül a nagy borászatoké mellett, akik ma már egész országokat szolgálnak ki, de esküszöm neked, hogy az övékénél finomabb desszertborokat én még nem ittam. Gyümölcsösek, illatosak, és tényleg elsőre megtudod mondani, hogy milyen plusz gyümölcs ízét tették bele. Nem vagyok nagy ivó, de ezeket a „szőlőleveket” azért elszopogatom olyan peckesen és nagyképűen, mint a nagy kóstoló szakik – utalok vissza egy korábbi beszélgetésünkre, mikor az alkoholokon keresztül vitattuk meg a borkóstolók furcsa szokásait. Nem bírom túl jól az alkoholt, és ezek közé tartozik a bor is. Ha pedig még a meleg is tarkón vág, szinte garantált, hogy vigyorogva fognak A-ból B-be támogatni, vagy jobb híján befektetnek egy bokor aljába, hogy ott pihenjem ki az ostobaságom fáradalmait. De ezek a desszertborok nem erősek, nem azért vannak, hogy az ember fejébe szálljanak, nem is búfelejtők. - És tudod mégis kezdünk abba az irányba tendálni, amikor tényleg azt gondolják magukról az emberek, hogy mindenhez is értenek. Sajnos elindult a világ egy olyan irányba, amiben már mindenki polihisztornak képzeli magát. Mindenki fest, fotózik…autót szerel, motorokkal és autókkal száguldozik meg Schumachernek képzeli magát, hiába, hogy a világ legegyszerűbb jogosítványát szerezte meg alig öt nappal az előtt, hogy majd’ háromszázzal száguldott végig a sztrádán… és ez most az én részemről képmutatás, mert én is ezt csinálom… de ebből is látszik, hogy még azok is ilyenek, akik tisztában vannak azzal, hogy talán nem ez a helyes irány – és nagy általánosságban soha nem azokból van sok, sőt mi több, azok a szakik tűnnek el igazán, akire szüksége lenne a mai világban. Az igazi szakemberek, ácsok, építészek, szerelők. Helyette mindenki hercegnő akar lenni vagy valamiféle úrimunkát végezni, ami a mai modern társadalomnak az elvárása. Az, amiről beszél, pont ugyan olyan számomra, mint neki a balett téma, s mikor erre kitérünk, szórakozott nevetéssel rázom meg a fejem. - Balett agy. Te a balettot taszítód én a kamerát. De teljesen megértelek, ahogy te se, úgy én se tudom magam példának okáért elképzelni a kamerák elé vagy mögé. Idővel talán összetudnám kötni a kellemeset a hasznossal, de annak nem most jött el az ideje – még nem. Még annyi le nem járt kilométer van a lábamban, amit talán én magam se tudok elképzelni. Szükségem van még a kalandokra, arra, hogy élőnek érezzem magam és olyannak, aki nem retten meg, ha addig ismeretlen dolgokba kell beleártania magát. Ezért is tűztem ki jelen állás szerint célként a Grand Canyont… első sorban, aztán jöhetnek tovább a többiek is. És amíg a fizikumom engedi, amíg nincs, ami hátráltasson, legyen szó a korról vagy egy esetleges sérülésről, addig eszemben sincs valami seggen ülős dolgot és munkát találni magamnak. Nem csak azért, mert nem lenne hol levezessem az adrenalint, nem csak azért, mert nem tudnám csitítani a kalandvágyamat. Egyszerűen nem lennék boldog… erre pedig nyilván sokan megint csak fanyalognának, mondván ki az, aki a mai világban igazán boldog lehet? Én viszont nem fogok az efféle törekvéseimből visszavenni csak azért, mert másnak savanyú a szőlő. Hosszú okfejtésére bólintok. - Csak az se mindegy, hogy ki mit és mennyit kérdez, mert ezzel is vannak alapvető problémák. És itt most nem nyelvtani és minden egyéb problémára gondolok, de sok ember azt se tudja, hogy hogyan tegyen fel úgy kérdést, hogy az értelmezhető, lereagálható legyen, de főleg ne sértő – nem azt mondom, hogy nekem nincsenek illetlen kérdéseim vagy olyanok, amik nem elég átgondoltak, esetleg nem tudom jobban megfogalmazni és bántónak tűnik. De igyekszek mindig odafigyelni a másik lelkivilágára, és ha már érdeklődök felőle és olyan a szituáció, akkor többször átgondolom azt a kérdést – van az a szint amikor azt mondom, hogy ne is érdeklődjenek egymás iránt az emberek, inkább üljenek egymás mellett, mert csak sértődés és fájdalom okozás lesz belőle és lesz még egy vagy két olyan ember, aki elkönyveli magában, hogy az emberiség elveszett. Mint most mi – nevetek fel. Nem az egymással való kommunikációnk révén jutok erre a következtetésre, legalábbis nem olyan értelemben, hogy mi is tagjai lennénk a beszélgetésre és kommunikációra képtelen rétegnek. Egyszerűen túl sokat tapasztaltunk már. Mindketten beszédes, érdeklődő, kíváncsi emberek vagyunk a magunk természetességében és visszafogott módján. Olyanok, akik valószínűleg túl sokszor ütköztek már falba az elmúlt időkben, ha új ismeretségről volt szó. Meglepő, hogy ezek alapján mégse fogalmazódott meg bennünk nyílt előítélet a másikkal kapcsolatban. Nekem nyilván nem lett volna okom rá, de az ahogy Noah felkonferált ott a kocsik köré gyűlő tömegben, Savinak rólam akár még lehetett is véleménye. Mert lehet, hogy volt. - Tényleg nem – vallom be, majd megvonom a vállam – viszont van, hogy elég egy-két apróságra odafigyelni, hogy hamarabb észrevegye az ember azt, amit más rejtegetne előle. Szem, kommunikáció – beszédes szemei vannak. Értelemről árulkodnak, és nem ragyogtak fel abban a pillanatban, ahogy egy nem épp Quasimodo kinézetű ember ült be mellé a kocsiba. Kiindulva a pincérnőből és sok már nőből, ma már a puszta tekintetükkel képesek lennének levetkőztetni az embert. Lehet mondani, hogy milyenek a férfiak, de egy-egy nőről is tudnék érdekes, egészen meghökkentő mesedélutánokat tartani. Az, hogy Savannah majdhogy’ teljes mértékben közömbös maradt velem, és tényleg nem a külsőségekre alapozott, ami sokat elmond egy nő jelleméről és tartásáról. És akkor ott a kommunikáció, ami alapján megkérdőjelezni se lehet az ő részéről az értelemet, a lelki és mentális intelligenciát. Talán abban a pár percben volt csak egy szép „mai könnyű nőcske”, amíg beültem mellé, és nem kezdtünk el beszélgetni egymással. Ellenben a pincérnővel kommunikálnom se kell, hogy tudjam, minden tekintetben messze különbözik tőle és ha megszakadnék se lennék képes két értelmes mondatot váltani vele, ami többet takar az ételrendeléstől. - Azt hiszem életem végéig hálás leszek neked, hogy megmentettél egy ilyen kellemetlenségtől – nevetve nézem végig ahogy vidáman elcsicsergi, mi mindent tett most azzal, hogy nemes egyszerűséggel egy kapcsolatot kamuzott neki. Elsőre nyilvánvalóan furcsán hatottak a szavak a szájából az egész estén át tartó kommunikációnkra való tekintettel, de hamar leesett, hogy mi a terv, így már-már teljes kényelembe helyezve magam állok neki a rendelt vacsorának. Egy kérdés viszont még így is kikívánkozik, és hülye lennék nem feltenni neki. Merőben másabb életet él, mint sok más lány, akiknek természetes közegük a barátnők milliója, ellenben vele, aki napi szinten fordul meg srácok között, és az elmondása alapján egész életében azok vették körül. Meglehet, hogy neki ez a természetes, egy apának viszont nem biztos. Harapva a szendvicsből dőlök hátra, hogy a kaja helyett rá tudjak figyelni. Mikor viszont egy pillanatra elhallgat és nyel egyet, már lendíteném a kezem, hogy ha nem akar beszélni róla, akkor ne tegye, mégis még az előtt folytatja, hogy megállíthatnám. Látom rajta, hogy mindezt kimondani és egyáltalán beszélni róla valakinek, pont olyan, mintha egyfajta régóta őrzött, de belülről emésztő titkot mondott volna el olyan embernek, akire tudja, hogy mind ezt a terjedelmes információt rábízhatja. A mondandója végén mégis szemöldök ráncolva billentem félre a fejem. - Miért? Mármint… - köszörülöm meg a torkomat és előre dőlve az asztalra támaszkodok két könyékkel – miért lenne olyan nehezen megemészthető, ha a pilótája lenne a választottad? Ez továbbra is annak tudható be, hogy ennyire távol akar tartani téged a versenyzéstől, akár még egy kapcsolat keretein belül is? Vagy összességében inkább óvna attól, hogy fájdalom érjen, ha esetleg a versenyzőjével történne valami, aki, mint mondtad – intek felé – akár a barátod is lehetne – újabb kérdések sora az apjára irányulóan, és újabb olyan gondolatok, amiket meg akarok érteni, mert egyre érdekesebbé válik számomra az, ahogy az apja hozzá áll Savannah életéhez, hiába, hogy felnőtt már – és akkor gondolom vele nem is sikerült semmi komolyabb dologba belekezdeni – arról nem kíváncsiskodok, hogy kiről, melyik pilótáról van szó, mert ehhez már végképp semmi közöm és nem is igazán akarom tovább borzolni az idegeit. - Valahol üdítő lehet ennyi ember között felnőni, mert gondolom így történt. De nem érzed kicsit fojtogatónak is? Hiába, hogy neked ez a természetes, mégis ennyi figyelő szem… – mindig csodáltam az ilyen összetartó csapatokat, nekik pedig volt is okuk arra, hogy a tökéletes összhang tökéletes hangulatot, barátságokat és egyéb kötelékeket eredményezzen. Ettől függetlenül nem lehet egyszerű ennyi ember kitüntetett figyelmét élvezni. Kérdésére elmosolyodok, fejemet ide-oda ingatva piszkálok meg egy krumplit a tányéromon, amit azután a hozzá kért öntetbe mártok. - Nem… nem fogok neked hazudni, két komoly kapcsolatom volt eddig, az egyik barátságból alakult ki, de miután vége lett, arra fogtuk, hogy a fiatalos hév elvitt bennünket a zölderdőbe. Amikor tizenhét, tizennyolc éves korában, vagy hamarabb, embere válogatja, az embernek elkezd kialakulni az ízlése a másik nem irányában, vagy épp az adott nemében, mindegy ebbe most ne menjünk bele, a mai világban már minden is lehetséges – nevetek fel, és csak azért helyesbítem magam, nehogy valaki lefülelje mellettünk, hogy az én értelmezésemben egy kapcsolat két alkotó eleme kizárólag egy férfiből és egy nőből állhat – mi akkor azt gondoltuk, hogy ez akár több is lehet puszta barátságnál… én csak ilyen irányba „tévedtem el”. Bár annak se nevezném, mert együtt voltunk másfél évig. De sokkal fontosabb volt a barátságunk, és akkor még eltudtuk úgy „intézni” a dolgot, hogy ma már jót mosolygunk a történteken. Viszont soha nem feledném azt az időszakot se, sok dolgot határozott meg az életemben. Majd pedig egy két éven át tartó párkapcsolatban éltem idén év elejéig – elkomoruló hanggal sütöm le a tekintetemet. Érdekes, hogy még mindig fáj róla beszélni - Fogalmazzunk úgy, hogy néhány éve nincs lehetőségem hiába szeretni valakit. És nemcsak, hogy nem volt lehetőségem, hogy úgy legyek szerelmes valakibe, hogy tudom, nem lesz belőle semmi, de nem is adok esélyt egy ilyen opciónak. Nem is tudom, ezt plátói szerelemnek nevezik-e, de szerintem nem lennék képes az ilyesmire…miért kell, hogy jobban fájjon? Ez rátok nőkre inkább jellemző – mosolyodok el végül.
I am an optimist... I choose to be. There is a lot of darkness in our world, there is a lot of pain and you can choose to see that or you can choose to see the joy. If you try to respond positively to the world, you will spend your time better.
I love you not only for what you are, but for what I am when I am with you. I love you not only for what you have made of yourself, but for what you are making of me. I love you for the part of me that you bring out.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma
★ foglalkozás ★ :
Diák
★ play by ★ :
Charles Leclerc
151
★ :
ranciaország csodás hely, igazából az az otthonom, vagyis annak kellene mondanom, hiszen ott nőttem fel, hellyel közzel, többet töltöttem ott egyhuzamban, mint bárhol máshol. Az igazat megvallva, mégsem tudom otthonomnak hívni ezt a csodás országot, ahol manapság már csak azért vagyok, mert apu ott telepedik le, amikor szünet van és nem dolgozik. Betudom ennek azt, hogy hiába vagyok francia, akkor sem ismerem annyira az országot, de még a saját szülővárosomat sem, mint azt kellene. Rengeteg országba voltam már, megannyi vallással találkoztam, mégsem volt annyi bennem sosem, hogy megismerjek valamit tüzetesebben, ez legyen a lustaság, vagy csak az állandó menetelés, ami az életemet utralja, de eddig teljesen jól meg voltam vele. De most, hogy Mathieu felnyitja a szemem egyre jobban, lehet azt kell mondanom, hogy ideje nekem is egy kicsit megismerni a világot, hiszen olyan színes, olyan érdekes. Az ő kis ötlete szuper kezdet lenne még nekem is, vagy akár ha más csinálja meg, amiből biztos, hogy már rengeteg van a neten, de valahogy egyik sem olyan, amire azt mondanám, hogy igen én ezáltal szeretném jobban megismerni a világot. Ahhoz egy szimpatikus arc kell, egy jó beszélőke és egy csodás jellem, hogy engem a képernyők vagy a telefon elé ültessen egy ilyen vlog, vagy csatorna. Az viszont, hogy másokon segítsünk a hobbink által manapság már annyira nem divat, de szerencsére egyre jobban tér vissza, és ez az egy oka van, hogy nem veszett el minden reményem még az emberiség ezen részébe. Én ha tehetném biztosan egy ilyen tervvel valakin segítenék, ahogy ő is tervezi, ha egyszer valóban beleun az utazgatásba, amit nem tudom, hogy lehet megunni és egy ilyen vloggernek áll. Még csak az elgondolás is képes, hogy ennyire lejjebb ad, de amit szándékozik vele csinálni, az meglehetősen nemes cselekedet lenne. Főleg ha ezzel egy kisebb családi vállalkozáson tudna nagyot lendíteni. - Szóval neked is van olyan itóka, amitől olyan leszel, mint a nagyok. - nevetek fel, a korábbiakra visszagondolva. - És még mennyi ilyen van, akiről nem tud a világ, mert nincs senki aki utat vagy teret adna nekik, hogy kitörjenek az unalmas kis városkájukból. - mondjuk más téren is rengeteg ilyen ember lehet, de már kész csoda lenne, ha mindenkin tudnánk segíteni, de azért elgondolásnak nem lenne rossz, de ha túl sokat akarunk, akkor talán a kicsit sem tudjuk véghez vinni. - Ez az irány az, ami miatt mindenki azt hiszi, hogy autót vezetni egy versenypályán nem nehéz, mert mindenki tud 300-al száguldani és semmiség egy olyan kocsit elvezetni. Ami való igaz is, ha nincsenek kanyarok és hirtelen fékezések, lassítások és az erők, amik olyan mértékben hatnak a testre, hogy egy kezdő sofőr ott roppan össze alatta. De nem csak az én sportomat szólják le emiatt a mindenki tud mindent teória miatt, hanem a golfot is például és még sok mást, ami igazság szerint tényleg nem tűnik komoly dolognak, hiszen egy labdát kell ellőnni egy bottal ha le akarjuk butítani, de nem véletlenül vannak hivatalos golfozók, akik ezt gyakorolják, mert azért ha kipróbálja az ember rájön, hogy ja annyira azért mégsem egyszerű. Én annak a híve vagyok, hogy akarok sok mindenhez érteni én olyan akarok lenni, aki mindent tud, de sosem leszek, viszont képes vagyok és szeretnék is tanulni, meg szeretnék tanulni hegyet mászni, mert szerintem azzal sem csak úgy születik az ember, és búvárkodni, balettozni talán sosem fogok akarni, de ki tudja mit hoz a jövőm még. - nevetek fel - De ilyen ember kevés van, sokan inkább megmutatnák, hogy csináljam ezt és azt, nem pedig tanulnák, hiszen ők maguk sem tudják. - visszaemlékszem, amikor az első utcai versenyen vettem részt, próbáltam úgy öltözködni, ahogy azt hittem oda kell, persze ez egyből tolta felém a pasikat, akik mind meg akarták mutatni milyen az, amikor egy férfi vezetni tud. A verseny végére kiderült, hogy egyik sem tudott, legfeljebb próbálkozott, amivel nincs baj, mert kell tanulni ebből áll az élet, de az egész én megmutatom stílus egy kicsit lelombozott az azt követő teljesítménnyel együtt. Az én stílusom sem feltétlen olyan, amit sok ember benyel, elnéz vagy csak elvan velem, mert van akinek sok vagyok, túl vakmerő vagy csak bolondnak tartanak, de ez részemről így van rendben, hiszen nem akarok senkinek sem megfelelni, csakis magamnak, és ameddig ez sikerül azt hiszem, nyert ügyem lesz. - Ha egy olyan családban nősz fel, mint én, és gondolom azért neked is volt bőven részed a reflektorfényben már fiatalon is, akkor a sértő kérdések és a félreértelmezhetőségük már mindennapos. Hiszen mindig próbálnak úgy kiszedni információt az emberből a riporterek, hogy közben ne hidd azt, hogy mondasz valamit. nekem már nincs olyan kérdés, vagy megfogalmazás, ami rosszul érint, szó szerint, megtanultam kezelni, de ez azzal jár részemről, hogy néha egy kicsit túl tudok lőni én is a faggatásban, már ha valaki elég közel kerül hozzám, hogy megtegyem vele. - vallom be, hogy olykor valóban pofátlanul rá tudok kérdezni dolgokra, vagy csak úgy teszek, mint akinek természetes lenne valami, miközben a másiknak nem feltétlenül. Lehet, hogy vele az elején nem voltam olyan igazán kedves és barátságos, de ez legyen a védelmi mechanizmusnak betudható, mert a körülmények nem éppen voltak olyanok, hogy bizalmat szavazzak neki elsőre. Bár a szép szemei és a mosolya nőként le kellett volna vennie a lábamról, mégsem a szívem dobbant először, hanem az agyam, ami később jót is súgott, hiszen most azt hiszem egy olyan emberre leltem benne, akivel a későbbiekben igenis foglalkozni szeretnék. Gyorsan elért oda is, hogy megdobogtassa a szívem az élethez való hozzáállásával, mert engem ez tud csak igazán vonzani és a legtöbb barátom is csak azért van még mellette, mert van közös hang, ami az én életemben azért elég nehéz megtalálni, mert elég különleges az agyam, hogy szépen fogalmazzak magamról. - Azt hiszem nekem a megfigyelő rendszerem kicsit lassan kapcsol, be, mert első ránézésre nem voltál nekem szimpatikus, de úgy néz ki elég volt megszólalnod és tudta az a részem, hogy hálás lehetek a hibbant haverodnak, hogy egy kicsit kaptam belőled ma. - mosolygok, tényleg hálás vagyok azért, hogy az egész estét velem töltötte, és főleg, hogy amikor kellett megóvott a kameráktól, pedig akkor még annyira nem is tudott rólam annyi mindent, hogy ezt megtegye, menthette volna csak a saját bőrét is, hiszen nem tartozott nekem semmivel. De ezt a szívességet azért jócskán meg kell neki hálánom, amit el is kezdtem, mert a színészi tehetségem egyszerűen brillírozott a mai napon, beadni egy nőnek, hogy az előttem ülő fiú a pasim, igazából nem annyira volt nehéz, mert már volt benne tapasztalatom. Nem vagyok rá büszke, de a sok szépfiú, aki körbevett rengeteg rajongót jelentett, főleg, amikor egyre ismertebbek lettek, hülyék voltak, hiszen bármikor felkaphatta volna bármelyiket a média, mégis valahogy megúsztuk és jót nevettünk rajta mindig. Ma már azért van akivel nem játszanám el, főleg, hogy olyan könnyen könyvelnek el ribancnak, egy ilyen eset után, és nem akarom, hogy bárki ilyet képzeljen rólam, még annak ellenére sem, hogy én nem nagyon adok a pletykákra. Jobb a békesség, és ha nem is tartoztam volna Mathieunak, mégis úgy érzem olyan jó lett a viszonyunk, röpke pár óra alatt, hogy nem hittem, ez foltot ejthet rajta. Sokan felhívásnak tekintenék ezt keringőre, csak, hogy nem akarok ma táncolni, de ő csak nevetett velem, és mosolyogva hallgatja a megannyi más indokot is, azon kívül, miért nyilvánvalóan megtettem a lépést, amit megkövetelt a helyzet. A mosolyom még mindig töretlen, egészen addig, ameddig egy olyan téma felé nem kanyarodunk, ami nem feltétlen kellemetlen, sokkal inkább olyan dolog, amiről nem gyakran beszélek, mert jobb ha magamban is rejtve marad inkább. De neki mégis olyan egyszerűen kezdek el beszélni róla, mintha ezer éve legalább ismerne. Kérdésén elmosolyodok, kicsit kelletlenül, de cseppet sem hezitálok a válaszadás terén, mert tetszik, hogy ennyire közvetlen és mer kérdezni, nem finomkodik de mégis finomnak érzem a kérdéseket felém. - A versenyzés közelében maradok a bátyám által, az ő bukásánál rosszabbat nem tudnék megélni és ezt tudja apu is, nem ez lenne az oka, vagyis ezt nem hiszem. Apu kedveli őt nagyon is, de nem szeretne kellemetlenséget a csapatban, márpedig, amikor elköltöztem New York-ban, pontosan azon a napon, mindenki előtt megcsókolt, apu látta, azt is, hogy utána mennyire nem találtam magamat és ez is az oka volt ennek. A srác sem volt az igazi, szerinte valami nyomta a lelkét. Apu nem annyira hisz a romantikában, amióta anyuval szétmentek, lehet semmiség volt a srác részéről szó szerint csak egy örömcsók, de utána nem ment olyan jól neki sem a versenyzés, nem lett katasztrófa, de apu szerint ez az egész azért volt, mert képes volt valami elterelni a figyelmét ennyire. Tudod, hiszen már tapasztalhattad, hogy néha olyan vagyok, mint a tornádó. Majd jöttek a rossz tapasztalatok vele, minden hétvégén szinte új lánnyal mutatkozott volt egy kettő hosszabb kapcsolat, de szerintem nem egy ilyen pasit akar apu az egyszem lánya mellé. - inkább csak az apai féltés az oka szerintem, sosem romlott mega annyira a teljesítménye a pályán ezután, mint amennyire apu bemesélte nekem. Tudtam, hogy a csapat teljesítményével vissza tud tartani a próbálkozástól, bár amúgy sem akartam nyitni felé, mert nem volt értelme, ekkora távolság mellett. - Nem volt semmi komoly, de azt hiszem ez így jól is van. - egy mosollyal próbálom meg eltakarni, hogy egy kicsit füllentek neki, de főleg magamnak. Szerelmes 18 éves lány voltam, akinek akkor igen is baj, volt, hogy nem kaphatta mega plátói szerelmét, annak ellenére, hogy tudtam mennyire rossz lett volna. A megjegyzésére viszont őszinte és széles mosoly jelenik meg az arcomon, amikor a nagy családom kerül szóba, mindig felvillanyozódok, mert rettenetesen hiányoznak és ha beszélek róluk közelibbnek tűnnek számomra. - Egyáltalán nem fojtogató, akkor érzem azt, amikor nincsenek körülöttem, mert mindenkitől tanultam valamit az életem során és ezért hálás vagyok. Ők nem figyelnek, inkább vigyáznak rám, amiért nem tudok elég hálás lenni. Nekem a gyerekkorom mesés volt, és ezt ezt mind hozzájuk is kötöm, nem tudom mi lenne velem, ha egyszer nem lenne ennyi szem, ami rám figyel olykor ha szükséges. - mindig volt kihez fordulnom, még akkor is, amikor apám azt mondta vége, volt aki egyetértett vele hiszen mindenkinek volt véleménye akkor is, de voltak akik nem akarták elhinni, hogy elvágja a karrierem, felajánlották, hogy segítenek a folytatásban, ezzel is ellenmentek volna apámnak, de nem engedtem, meg én sem akartam akkor azt mondani, apunak, hogy nem. Szavaiból kihallom, hogy neki is volt baja vagy kevésbé baja a szerelemmel, mert az sosem egyszerű. Az viszont szép, hogy a kapcsolat után is barátok tudtak maradni, hiszen a barátság számomra is sokkal többet jelent, mint egy felesleges próbálkozás, ami lehet, hogy sosem működne. Én mondjuk pont ezért sem tudtam egyik barátommal sem összejönni, pedig mennyiszer lett volna lehetőségem. Van akinek ehhez van kitartása és be meri vállalni és ő szerencsés volt ilyen tekintetben, én nem rizikóznék. - A plátói szerelem sem fáj jobban, mint egy igazi ha csúfos vége lesz, csak tudod az egy kicsit másabb. Nem is igazán hívnám szerelemnek, hiszen mit tudsz te a másikról olyankor, amikor ő nem is igazán tudod mit érez, mert szerintem semmit. Nem ismered a titkait, mert ő nem úgy érez irántad, nem ismered őt, mert nem nyílik meg neked. Igazából akkor egy kitalált személybe szerelmes az ember, és igen a lányok valóban sokkal nagyobb álmodozók ilyen téren. - ingatom meg a mutatóujjam magam előtt nevetve. - Viszont erről a szerelmi csalódástól csak az teheti, aki magának kreálja, az igazi szerelemnél pedig a másik okoz fájdalmat és azt hiszem az azért sokkal nehezebb megélni. - azért valljuk be őszintén a plátói szerelem nem is igazán létezik, hiszen nem ad jelet a másik fél, csak magában kreál valaki egy illúziót és ez csak önmaga hibája. - Mázlista vagy tudod, még így is, hogy végül most egyedül vagy, mert volt részed jó kapcsolatban, ha vége is lett. Mert gondolom másfél és két év nem azért telt el, mert valami annyira nem volt jó. Én csak álmodni merek, majd egyszer valakiről, aki lesz elég tökös hozzám és én fogok kelleni neki. - gyorsan magamba tömöm a hamburgert, mert bár a szerelmi téma belőlem pattant ki, nem mindig olyan kényelmes számomra, de tudom, hogy többet kellene róla beszélnem, mert határozottan jól esik.
Pént. Május 12 2023, 12:40
- Savannah & Mathieu -
- Hajaj! Úgy kortyolgatok meg gurgulázok, mint a profik – ez közel sem igaz, de szeretem élvezni az ízeket, és ha már jót iszok, akkor adjam meg a módját, ne csak leborítsam a torkomon és vigyorogjak a poharat tartva, hogy „kérek még!” Persze, kérhetek, de akkor se egy málnaszörp. - Az az igazság, legalábbis nekem ilyen tapasztalataim vannak és inkább az olaszok részéről tudok nyilatkozni, hogy azok, akik ilyen aprócska, családi borászatokat vagy éppen éttermeket, fogadókat üzemeltetnek, ők nem is igazán azért csinálják szerintem, mert kiakarnak törni a saját maguk közegéből, vagy világmegváltó terveik lennének. Egyiküktől se hallottam, hogy bárkivel is felakarnák venni a versenyt, egyszerűen csak ebbe kezdtek bele talán már generációkra visszamenően. Ez egyfajta kötelesség és élvezet is számukra. Nekik pedig pont elég az, hogy aki arra jár turista, az egy kellemes, jó élménnyel távozzon tőlük, vagy a helybéli kis üzletekbe beviszik azt a néhány palackot eladásra. Nekik sokkal fontosabb a boldog tekintet, a mosolygós arc. Lehet, hogy náluk nem több százan fordulnak meg egy hónap alatt, csak tizen-huszonnéhányan, vagy nem hordókban viszik el a bort, de nekik már az is sokat számít, ha valaki megy, és látszik, hogy elégedetten távozik – szelíd mosollyal gondolok vissza egy régi, kellemes emlékre, amit azóta is felemlegetek és nem csak a jó borok vagy a pazar kilátás miatt, ami az olasz vidékekre nyílt, hanem az elsőosztályú ellátás miatt is. Egy végtelenül kedves és bájos, elképesztően szorgalmas idősödő házaspár nyaralójában töltöttem el néhány haverral két éjszakát, és bizton állíthatom, hogy az ilyesfajta élmények határozzák meg leginkább az ember későbbi választásait, de még az elmesélt történeteket is. Mert máig többet gondolok arra a két éjszakára, a fogadtatásra, a kapott figyelemre és a pazar házias ételekre, mint egy több csillagos szállodában eltöltött időre, amiből volt már kismillió az életem alatt. - Mindenki csak addig okos tudod, és addig nagy a szája, amíg meg nem történik az első baj és rájön, hogy azért neki nincs benne úgy a lábában és a kezében az autóversenyzők morálja. Lehet, hogy józan paraszti ésszel könnyű kigondolni dolgokat, de véghez vinni nem biztos – én is elég régóta vezetek, mondhatni már idő előtt volt szerencsém volán mögött ülni. Jól és biztosan vezetek el egy sportautót is. Az én generációm és mondhatni, az én fajtám már az autókban nő fel, de soha még csak meg se fordulna a fejemben, hogy olyan hajmeresztő dolgokat műveljek, ami egy versenyzőnek például szó nélkül, a legkisebb erőfeszítések nélkül menne. Egy utcai autót a mai technikákkal nem nagy kunszt elvezetni és megint kezdünk egyre inkább visszakanyarodni oda, hogy a fejlődő technika már a vezetésben is elbutít minket. Ahhoz pedig, hogy kijelentsem, igazán jó sofőr vagyok, még szükségem van jó néhány év tapasztalatra - na persze van, aki abból se tanul – teszem hozzá vállvonogatással, mert ilyenre is van példa: Noah - A sportok világa szerintem mindig ilyen volt és ilyen is marad. Egyik fajta mozgásformát űző leszólja a másikét. És ami még feltűnt, hogy sokaknak addig sport a sport, addig számít valamit, amíg kilométerben mérik a megtett távot, rúgni kell a labdát vagy egy fejnél nagyobb az a labda, esetleg látszanak a duzzadó izmok, mert „abban ott van a munka”. Sokan például a teniszt se tekintik nagy kihívásnak, nincs is benne nagy labda meg nem felfújt izmok kellenek hozzá, de azért én szívem szerint kötelezném őket arra, hogy kimerülésig játszanak három, négy vagy akár hat órán keresztül, mondjuk a tűző Napon - elég megnézni egy-egy szervát, hogy mekkora erővel, milyen sebességgel ütik a labdát, arra hogyan reagál a másik, és hogy ez mekkora erőkifejtést jelent, miféle izmokat mozgat meg, milyen lábmunkára, láberőre, állóképességre van szükség. Én teniszezni és focizni is elszoktam járni a srácokkal és nem fogok hazudni, bár tagadhatatlan, hogy egyiket se úgy műveljük, mint a „nagyok”, de egy jó kis teniszmeccs mellett a focipályán való szaladgálás és egyszer-kétszeri sprintelés meg se kottyan. Függetlenül attól, hogy sokszor jobban esik, az utóbbi. Savannah minden szavával egyetértek. - Hát! – csapom össze a tenyereimet lelkesedve – ezer szerencséd, hogy ha balettozni nem is tudnálak megtanítani, de a hegymászásban még segíthetek – egészen szürreális elképzelnem magamat, mint balett…táncost? A férfiak is balerinák? Vagy ők minek számítanak? Lényegtelen, ilyen tekintetben nem tudok a rendelkezésére állni. De, mint azt már korábban is ajánlottam, sok minden másban akár még a segítségére is lehetek. Lehet, hogy sokat jártattam itt a számat a magukat polihisztoroknak képzelő balfácánokról, de valamilyen szinten engem is annak lehet nevezni. Engem sokkal inkább a kíváncsiságom, a folyamatos tenni akarásom visz rá arra, hogy minél több dolgot akarjak megtanulni. Amikor nem volt lehetőségem a srácokkal lemenni focizni, mert mindenkinek más dolga volt, akkor kerestem mást. Így tanultam meg teniszezni vagy a röplabdázni. Idővel pedig tapadt rám a tudásvágy, minél több dolgot akartam elsajátítani egy adott sporton belül, és ottragadtam egyiknél, másiknál. Ennek köszönhető, hogy sok mindenhez értek, mihez jobban mihez kevésbé, ha a testmozgásról van szó. De hétköznapi életben is megállom a helyem ezer fronton. Viszont ehhez olyan beállítottságú embernek is kell lenni, hogy vevő légy minden újdonságra, másra, mint amikkel eddig lehetőséged volt foglalkozni. - A-a – rázom meg a fejem, még a mutatóujjamat is megrázom magam előtt – én a másik fajta vagyok – pillantok rá vigyorogva – aki mindenkit érdekel, de soha nem érdekli senkit az, amit mondok. Ez azért kicsit szomorú nem? – fényképezgetni, cikkeket írni na azt tudnak rólam, és előállítanak általuk botrányhőssé. Na de azt, hogy legyen valaki, aki megkérdezi, hogy nekem mi a véleményem vagy szeretnék-e nyilatkozni bármiről, olyannal még nem találkoztam. Az én kommunikációm általában attól függ, hogy a másik fél hogyan áll hozzám, bár ettől az esetek többségében ma már igyekszek eltekinteni és mindenkivel, mintha tiszta lappal kezdenék, úgy indítok: soha nem tudhatjuk, hogy kinek éppen mi nyomja a lelkét, ami miatt úgy viselkedik, mintha lenyelt volna egy sündisznót. Pasi létemre érzékenyebb embernek tartom magam a nagy átlagnál, de mára megtanultam, hogy ne vegyek magamra dolgokat, ne akadjak fenn egyes kérdéseken, mert nem éri meg. Ez viszont nem mindig ilyen egyszerű. Sokan nagyon jól tudják, hogy kell egyből hátba szúrni a másikat és úgy ártani neki, hogy az mély nyomot hagyjon. A fejemet csóválva ciccegek. - Ennyit a bizalomgerjesztő kisugárzásomról – nevetek szórakozottan. Nem veszem magamra. Nem szabadna, hogy az embernek a puszta külső adottságai, hogy mennyire néz ki jól vagy sem, elvigyék a másikat a zölderdőben. Mert azt megtanultuk már szerintem mindannyian, hogy minél szebb, minél szemrevalóbb valaki, annál szimpatikusabb is lesz. Automatikusan jobban húzunk a szép emberek felé. Viszont van az a réteg, akinek a szimpla kisugárzása árulkodik arról, hogy milyen ő. Így még a legszebb nőket, a legjóképűbb pasikat is messze el lehet kerülni, ha látszik rajtuk, hogy elborzasztó a modoruk. Nekem mindig azt mondták, hogy az a rohadt nagy mázlim, hogy üvölt rólam, hogy könnyű kijönni velem… „túl szelíd a tekintetem”. Ezért kötök gyorsan barátságokat, ezért vagyok képes szinte bárkivel beszélgetésbe elegyedni. Nahát úgy néz ki, hogy ez nem mindenkinél jön be és még így is akadnak szép számmal olyanok, akik nem szimpatizálnak velem. - A hibbant haverom néha úgy tesz jó dolgokat, hogy észre se veszi, vagy bele se gondol… bár az is igaz, hogy a baromságai is nagy általánosságban így verik ki mindenkinél a biztosítékot – a mi mai incidensünk se vagyok benne biztos, hogy milyen mértékben voltak a részéről átgondoltak, mennyire esett le neki az, hogy kivel állt le kekeckedni azután, hogy lehámoztam őt a másik idiótáról. Egy pillanatra mintha láttam volna a szemében, hogy fingja sincs arról, hogy ki vagyok, a következőben viszont ott volt a felismerés, de mégis emelte a kezét. Igaz, nekem a múltunkra való tekintettel még jár egy maflás tőle, de azért jobb szeretném elkerülni, hogy átrendezze az egész fejemet. Úgy tűnik, hogy mégis sikerült olyan szinten megkedveltetnem magam Savannahval az általa említett kezdeti unszimpátia ellenére, hogy most ő kel a védelmemre és ment ki egy igazán kellemetlennek tűnő csávából, amibe a pincérnő kezd el beletaszítani bennünket. Bár, nem vagyok benne biztos… lehet inkább saját magát menti a gyilkos tekintetektől. Mindegy is, én hálás vagyok neki. Függetlenül attól, hogy egyedül vagyok, mint a kisujjam, a testem köszöni szépen, de nem kér az ilyesfajta lehetőségekből most, hiába, hogy sok srác valószínűleg kapva kapna a lehetőségen, hogy egy nő kis híján levetkőzteti a szemeivel. Nem érzem magam pofátlannak az újabb kérdések miatt. Teljesen őszinték és csak érdeklődök, ha annyira zavarná vagy kellemetlennek tartaná, nem válaszolna. - Oh, wow! – szakad fel belőlem, mikor a csók szóba kerül – akkor ez… - körözök magam előtt a kezeimmel, két mutatóujjamat egymás felé tartva – ha ennyire megzavarta, nem nevezném csak egy amolyan, a győzelem hevében, hirtelen felindulásból elkövetett merényletnek. De lehet, hogy máshogy értelmezem – nevezem meg furcsán a csókot. Soha nem voltam még olyan helyzetben, hogy valakit puszta felindulásból, örömből akarjak megcsókolni. Az ilyen valamiért mindig, ha nem is alantas, de kellemetlen volt számomra, ennyi erővel bárkit körbe nyalogathatnék, nem is kell, hogy egy csinos lány legyen az. Az viszont tény, hogy régre visszamenően vannak bizony, illetve voltak olyan versenyzők a mezőnyben, nevezzük nevén James Hunt, aki például tényleg falta a nőket és nem riadt vissza a testiségtől is, tök mindegy, hogy ki állt mellette – a hírnév ára? – kocogtatok hozzá egy sültkrumplit a tányéromhoz, majd bekapom – minden esetre itt most tényleg úgy érzem, hogy apádnak jó volt a szimata… sántít nekem ez a sztori. A nagy család képe és az, hogy mennyire őszinte és szép, ahogy beszél róluk, hiába, hogy nem köti őket össze rokoni vér, megmosolyogtat. Mégis… ha csak a saját családomhoz hasonlítom, ami ilyen téren „igazi”, egyfajta irigységet érzek. Inkább szégyent. Mi hiába voltunk és vagyunk népes család, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy nem a színtiszta szeretet tart össze bennünket, hanem az érdek, az elvárások, a kötelességek, a hatalom és a vagyon. Talán innen a gondolat, hogy akár fojtogatónak is érezheti a nagy tumultust. - Szerintem az emberi agy nagyon erős. És nagyon erős dolgokat képes vizualizálni, elhitetni olyan dolgokat az emberrel, ami nem valós. Ez csak az én véleményem, de egy plátói szerelem is hasonlóan nagy károkat tud okozni a lélekben, főleg, ha az az ember gyenge vagy instabil érzelmileg. Bár… szerintem annak is megvan az oka, hogy miért alakulhatnak ki ezek a plátói vonzalmak – láttam én már embereket összetörni emiatt. A viszonzatlan szerelem mérgező és súlyos. Nem hagyja, hogy az ember megmaradjon a realitás talaján. - Önmagában tényleg jó volt mind a két kapcsolat. Mindkettő másként – össze se lehet hasonlítani a kettőt. Az egyik még igencsak fiatal, tinédzserkori szerelem volt, a másik már annál komolyabb, tele ígéretekkel – viszont ahogy vége lett… – és valószínűleg sejtheti, hogy nem arról van szó amelyikről én magam nyilatkoztam, hogy baráti maradt a viszony – az sajnos feledteti még a legjobb, legszebb emlékeket is. Mondanom se kell, hogy köze volt ahhoz, hogy a firkászok hogyan állítanak be engem, kikkel hoznak állandóan „kapcsolatba”. Ilyen tekintetben meg is értem, hogy elege lett, én viszont nagyon nehezen viseltem, hogy az egyetlen ember, akire igazán számítottam, elkezd megkérdőjelezni. És az se igazán segített, hogy a bátyám balesete és ez az időszak nagyjából egybe esett. Ilyen tekintetben néha elgondolkozik az ember, hogy megéri-e a fájdalmat az a néhány boldog év? – nagyon nehéz volt már együtt lenni, de ugyan ilyen nehézséget okozott a különválásunk is, amit sokszor még most is nyögök. Viszont amilyen az élet, úgy a szerelem is hasonló dolgokat tesz. Egyszer a keblein melenget, másszor pedig beléd rúg még egyet akkor is, ha már földön fekszel. Szemöldökömet ráncolva pillantok rá az asztalról. - Tudod mit? Lehet ki kellene próbálnom ezt a plátói dolgot – vigyorodok el, majd megrázom a fejem – szerintem te pont az a fajta lány vagy, akinek nem kell "álmodoznia" egy kapcsolatról, hamar itt lesz az. Valószínűleg már sok száz másik srác összetette volna érted a kezeit, csak te nem érezted úgy, hogy abból a sok százból bármelyik is illett volna hozzád. És ezzel nem téged hibáztatlak, ne értsd félre! – mentem a menthetőt, mielőtt még ez jönne le belőle – csak a tökösség mellé talán másra is szükséged van. De gondolj a nagy sztárokra… lehet meg se született még a nagy Ő-d. Maximum, ha egyikünké se érkezik meg a matuzsálemi korunk előtt, majd sok év múlva ücsörgünk egymás mellett valahol és elsírjuk a kínjainkat – rázkódik meg a vállam a visszafojtott nevetéstől. Tekintetem a tányérjára siklik, miután eltünteti a szendvicsét. - Na? Ugye jobb volt, mint egy Meki? – az én fele rendelésem még a tányéron van, jóformán csak a krumplit ettem meg és néhány falatot a szendvicsből, de amennyit dumáltam, lehetőségem se volt folytatni – tudod – időzik el rajta a tekintetem egy kis ideig – örülök, hogy megismertelek.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ foglalkozás ★ :
Diák
★ play by ★ :
Charles Leclerc
151
★ :
ersze, értem, amit mond, vannak olyan kis vállalkozások, akik nem akarnak kitörni, de az én felfogásom ehhez nem ér fel. Mármint én mindig is nagyra vágytam, így bele sem gondoltam abba, hogy vannak olyanok, aki, mint ahogy Mathieu is mondta, megelégszenek egy pár mosollyal és a csodás élmények átadásával. Igen vannak emberek, akik beérik kicsivel, de egészen biztosan vannak olyanok is, akik csak nem kaptak lehetőséget kitörni, őket kell ebben az esetben megragadni és a fellegekig repíteni, ha van lehetősége rá az embernek. Mindig is nagy terveim voltak, hogy segítsek embereken, na persze nem ilyen formában, ahogy erről most beszéltünk, de a saját gokart csapatom erre remek lehetőség lesz majd egyszer. - Én még sosem jártam ehhez hasonló helyen. - vallom be, és a szememben egyfajta kíváncsiság jelenik meg, ahogyan a gondolataimban is. Az én életemben, mindig egyszerűbb volt egy már ismert szállodában megszállni, ahol nem kellett semmivel sem foglalkozni, mert mindent intéztek nekünk. Ez kényelmes, de hallgatva a szavait, hiányzik belőle az a fajta családiasság, amit mondjuk a nagyszüleimnél kaphatok meg és mindennap annyira hiányolok, az az otthon érzés, amikor belépek az ajtón és mosolyogva várnak a vendéglátóin, és nem azért mert ez a munkájuk vagy nem csak azért, hanem mert szívből csinálják. - Annyi mindent mondasz nekem, amibe eddig igazából bele sem gondoltam és kicsit ostobának érzem magam, a szűk látóköröm miatt, de ennek kifejezetten örülök, mert így kicsit kinyílik a világ olyan része is előttem, ami eddig nem. Szóval azt hiszem köszönöm! - úgy érzem tényleg meg kell köszönnöm neki, hogy az én nézeteimet is tágítja, mert szeretem ha ilyen történik. Az elmúlt években egyenesen egy dologra koncentráltam, az élet értékeit meg csak úgy hagytam elrohanni mellettem, de meg kell ragadni mindent ami szép, ami jó, mert egyszer már nem lesz rá lehetőségem. Az is sokat számít nekem, hogy erről olyan hangnemben beszélt, hogy szinte úgy éreztem én is ott vagyok abban a szállóban, amiről ő csak általánosságban beszél, de én már bele tudom magam képzelni. Én képes vagyok belátni ha valamit nem ismerek és mástól segítséget vagy tanácsot, esetleg körbe vezetést kérni abban a világban. Mert én szeretek tanulni, jobban, mint okoskodni, hiába tudom, hogy van olyan dolog is amiben jobb vagyok másnál, még abban sem állok le és bizonygatom az igazam. Ezzel csak az a baj, hogy a magamfajta emberből kevés van, mert letöri a nagy egójukat ha segítséget kérnek, mert akkor az egyenlő azzal, hogy nem értenek az adott dologhoz, de pont csak annyit tanusít, hogy van annyi inteligenciájuk, hogy bele akarjanak jobban látni abba amihez már amúgy is konyítanak. Szerény véleményem, hogy inkább kérdezz, mint koppanj, de kinek mi. - Most őszintén ennyi erővel, amit az emberek gondolnak én nem vagyok sportoló, mert az autóvezetéshez sem kellenek izmok sokak szerint. - nevetek fel, annyiszor megkaptam, már az egyetem alatt is, hogy minek járok annyit az edzőterembe, mert a többi lányhoz képest nem csak a futópad beállításait találtam meg, hanem a súlyokat is rutinosan kezeltem. - Igen a teniszhez sem, mert “csak” a labdát ütögetes és max futkározol, de hát annyit nem kell futni, mint a fociban. - a nagy fenéket nem, én két meccs után dőlök ki a földre, pedig eléggé jó fizikumom van és fizikálisan bírnom kellene, mégis olyan izmokat mozgat meg, amik nekem nincsenek agyon fejlesztve. - A lovaglásban szoktam hallani, hogy ott sem csinálsz semmit, hiszen a ló megy alattad, te meg csak ülsz rajta. Egyszer volt szerencsém kipróbálni, hát határozottan fájt, amikor leszálltam, a lábaim, mintha “O” betűt formáztak volna utána, alig bírtam járni, pedig csak egy fél óra volt. - számomra az sem kudarc volt, pedig határozottan béna voltam, hanem egy gyakorlás, amit tudok, hogy nem gyakran fogok csinálni. Szeretem ha sok mindenben tapasztalatot gyűjthetek és kellenek olyanok is, amiket többet nem vágyok majd a jövőben, de ehhez próbálni kell, kérdezni és a jobbakat faggatni hogyan is kell ezt csinálni. Nem felé állni és megmondani, hogy ez szar, mert nem megy. Kérdésére megvonom a vállam, majd megint szóra nyitom a szám. - Szerintem nem érdekled azokat, akik nem akarnak meghallgatni, vagyis nem igazán. Én kíváncsi vagyok rád, de csakis úgy ha beszélsz, mert magamtól nem tudnék rólad levonni semmilyen jogos következtetést. Aki meg olyat gondol rólad, ami cseppet sem hasonlít hozzád, az meg is érdemli ha nem akarja meghallgatni a mondandód, ezzel csak ő veszít te nem. - vagyis ő is, hiszen lejön róla egy csomó olyan cikk, amiben féligazságok, vagy bő hazugságok vannak, de ha az ember tud rajtuk nevetni, akkor nem gond, de nyilvánvalóan idegesítőek tudnak lenni ezek a megjelent cikkek. Amikor arról olvasol éppen kivel randiztál, mert az utcán adtál valakinek két puszit, már lassan a lánykérésről fog szólni a sajtó ha egy étterembe is beültök. Ez valóban szomorú, de szerintem nem nekünk, hanem azoknak, akik ebből akarnak felkapaszkodni, hogy kamu sztorikat hoznak nyilvánosságra és olyanokat akarnak elhitetni másokkal, ami nem igaz. Ez senkinek nem jó a írókon kívül, és aki elhiszi, az szintén meg is érdemli, hogy ennyire nem akarja megismerni más platformról, hitelesebb oldalról, azt akiről a cikk szól. Abba már bele sem gondolok mi lett volna ha Mathieu nem egy olyan srác, akivel normálisan el lehet tölteni egy estét, anélkül hogy hatszor mászna rám és emellé még értelmes is. Ha az ellenkezője lenne magának, akkor már meg lehet, hogy tele lenne velem és vele az internet, mert nem sokon múlott, hogy nem kaptak le minket, miközben próbáltunk menekülni Pierre szorongató kezei közül, ahol bárki lencsevégre kaphatott volna. Amúgy meg sem néztem, hogy sikerült e valamit lekapniuk, abban a hitben ringatom magam, hogy nem. Félek nem lesz igazam, most, hogy jobban belegondoltam, de nem merem előhalászni a telefont és megnyitni az oldalakat, mert szembesülnöm kellene azzal, hogy már megint kapcsolatban vagyok, csak most lehet kicsit rosszabbul érintene, mert akivel összehoznának, egy olyan pasi, akivel semmi esetre sem akarom megszakítani ezt az egész kapcsolatot. Baráti kapcsolat nem több, mert van amit az így jó megtartani, sőt talán a legjobb, mert a barátságban is kell egyfajta kémia, és nekünk tökéletesen megvan azt hiszem. Éppen ezért nem akarom magunkat olyan helyzetbe hozva látni, ami nem igaz ránk, olyan lenne, mintha a bátyámmal boronálnának össze, egy kicsit abszurd. - Ez egy a fejemben alkotott kreálmány inkább a csók okára. Én azt akarom hinni, hogy nem volt több, mármint mostmár. Nem lenne értelme tovább agyalni rajta, 3 éve volt és sosem keresett, nem tudom az okát, meg lehet pont az apám volt az, de erre nem vagyok kíváncsi. Jól vagyok és túl vagyok rajtam ez az ami számít. - mosolygok rá, mert tudom, hogy tényleg így is gondolom nem csak magammal akarom elhitetni. A csók a fellegekbe dobott, de az a baj, hogy a zuhanás fájdalmas volt és nem érdemeltem meg, szerintem, de tapasztalnom kellett, hogy ma az legyek aki. - A hírnév ára. - bólogatok, megismételve a mondatát, bár kislányos énem, anno még erősen azt akarta hinni, hogy inkább a felejtés miatt csinálja, de elég naivnak kellett lennem, hogy ezt egy percig is elhiggyem. - A plátói szerelem egy érdekes mesevilág, inkább így jellemezném, amiben egyedül vagy, és minden szép, minden jó. Egészen addig, ameddig arcul nem csap a valóság, hogy a szerelmednek hitt személyt másokkal látod boldognak. - de ez a pofon kell, anélkül örökre a mesevilág rabja lettem volna én is, és ez nem tett volna jót a mentális egészségemnek. Feleslegesen hajhászni valakit, vagy 3 évig várni rá, hátha utána lehet valami. Igen benne van, hogy lehetett volna, vagy még mindig lehetne a részéről,d e én már félnék belekezdeni, mert a kis agyszüleményem elcsúfította az egészet, és rossz élményeket tapasztott hozzá. Igen igaza van Mathieu-nak, az emberi agy nagyon erős. - Sajnálom, hogy még a boldogságodba is beleszól a média, de igen megéri a fájdalom, mert a szerelem jó érzés, vagyis, szeretni valakit jó. Ha rossz is a vége akkor is ott vannak a szép emlékek, amikre megéri egyszer visszaemlékezni. - én legalábbis így képzelem el azt, ha egyszer valakit igazán szeretsz. Én túlságosan is ellenálltam ennek az érzelemnek eddig, de már kinyitnám a szívem, mert készen állok rá, de még csak óvatosan és nem a fájdalom miatt, hanem a csalódás miatt. Nekem már sokszor kellett azzal szembenéznem, hogy még mielőtt elkezdődne valami borul fel, mert a férfiak önzők és nem olyanok, mint amilyennek akarom őket. Egész egyszerűen némelyiknek túl kemény vagyok, jobban boldogulok a saját világukban, mint ők maguk és ez nem igazán jó ha kapcsolatot keresek, mert olyan apsi aki engem megért kevés van, és a legtöbb már a barátom, borzasztó helyzetből indulok, határozottan nem pole. Felnevetek a fejemben lévő hasonlaton, de csak halkan, hogy ne nézzen senki teljesen hülyének, amiért magamban nevetek. A szavai hallatán már hangosabban is felnevetek, elég fura belegondolni, hogy egy 22 évvel fiatalabb pasi lesz az én nagy szerelmem, és igazából elég hihetetlen is, de azért nem olyan gondolat, amibe ne lenne némi igazság, mert volt már és van is rá példa a mai világban. - Szerintem mi jók leszünk együtt, két idősödő, de nagyon jól kinéző, magányos ember, akik minden egyes nap kibeszélik az élet nagy dolgait és megvitatjuk, miért nem ér fel hozzánk senki vagy mi nem érünk fel senkihez, amiért még mindig egyedül vagyunk. - kétlem, hogy az ő lelke, személyisége és a kinézete sokáig marad társ nélkül, mert ilyen pasit minden lány magának akarhatna. Ha olyan lennék, mint minden más lány, akár normálisabb felfogással is, mint a sok beképzelt lány, akkor lehet én is oda lennék érte. Na jó az igazság az, hogy oda vagyok érte, de teljesen más értelemben, mint egy magam korabeli lány, nekem sosem az volt az első, hogy pasit fogjak és egyből beleszeressek. Tényleg sok bajom lett volna, ha mindenki, aki kicsit is olyan, mint ő elcsábítja a szívem. Ő egy jó pasi, igazából már azt kell mondanom, hogy tökéletes, legalábbis az én szememmel, szóval nem lehet, hogy ő egyedül marad, sőt, biztosan állíthatom, hogy lesz bőven baja azzal, hogy mennyi nő csüng majd rajta idővel, bár ahogy az előbb láttam, már most is környékezik rendesen. A beszélgetés közben én szépen lassan pusztítottam el a tányéromon lévő ételt. kérdésére lenézek a tányérra, hol már csak pár szem krumpli árválkodik, de azt hiszem azoknak teljesen jó helyük lesz ott. Hátradőlök, kezemet a hasamra téves és veszek egy nagy levegőt. - A Mekinél majdnem minden jobb. - csukom le a szemem egy pillanatra, hogy addig is emésszem a sok kaját, amit most indokolatlanul magamba tömtem. - Ezt akkor mond ha behajtom az ígéretet, és meg kell tanítanod búvárkodni. - mutatok felé a mutatóujjammal, miközben mosolygok, már szinte enyhén fenyegetve előre az élmény miatt, de igazából én is hálás vagyok az új ismertségért. Nagyon nem vagyok hozzászokva, hogy New Yorkban ilyen emberek is léteznek, vagy csak rossz közegben forogtam eddig. Nem tudom. - Szerinted az ismeretségünket már lehozta a sajtó vagy mázlink volt? - kérdezem félve, de még mindig nem halászom elő a telefont, korábban, mintha már megleste volna, de nem vagyok benne biztos, hogy azóta nem történt semmi. Igazság szerint azt sem tudom, hogy mennyi az idő, és mióta ücsörgünk itt. Lehet már hazafele kellene tartanom, de akkor el kellene búcsúznom tőle és ki tudja, mikor lesz lehetősáégem újra a társaságába keveredni. Önző vagyok, de még egy kicsit itt tartom magunkat. - Mit mondasz? Meglessük? - kérdezem összehúzva a szemem, mert én amúgy kíváncsi vagyok, mint mindig, hogy mit harsognak rólam, de a kíváncsiságom mindig elillan, amint megnyitok egy oldalt, amin a szép pofim villog.
Szer. Május 24 2023, 15:57
- Savannah & Mathieu -
Vallomása először meghökkent, ami gyaníthatóan az arcomra is kiül, de aztán csak egy szelíd mosoly jelenik meg a szám szegletében, s mint aki nagy hirtelen nem is tud mit kezdeni az információval, az ölemben pihenő kezeimre pillantok, majd vissza a szemeibe. Kíváncsian csillognak, szinte vágyakozóan, mint azoké a kislányoké, akik esténként a paplanjuk alatt várják az újabb hercegnős mesét. Hát ebben a mesében nincs se hercegnő, se herceg se pedig sárkány, de van rengeteg sok bor, és annál több jó kaja. - Szerintem pont a legjobb kapcsolatokkal rendelkezel ahhoz, hogy ha nyitott vagy rá, akkor megtudd, milyen is egy ilyen hely – biztatom őt, s ha tud olvasni a sorok között, akkor sejtheti, hogy mire próbálok kilyukadni vagy utalni. Többek között a Ferrari kötelékre, mert az már sokkal inkább meglepő, hogy a Ferrari olasz… na de annyira olasz, hogy valószínűleg az egész nemzetről ez jut eszébe elsőként mindenkinek és már csendülnek is a fülekben a Forma 1-ben olyan sokat hallott és jól ismert dallamok, mely az évek alatt összeforrt a piros színnel. Az olaszokról pedig mindenki tudja, hogy hogyan étkeznek, mit esznek, milyen körülmények között… családiasan, hangoskodva, házias ízekkel. Hogy létezik, hogy ez a lány még nem tapasztalta meg, hogy milyen az igazi, olasz vidéki vendégszeretet? Egy jó, Nonna féle ebéd, ami után kigombolt nadrággal is alig tud szuszogni az ember? Én is ahhoz vagyok szokva, amihez ő. Viszont én időről időre megteremtem magamnak a lehetőséget arra, hogy más dolgokat is megtapasztaljak és lejjebb adjak a luxusból. Más élmény, más világ a szőlőlugasok közötti bolyongás, a szabad ég alatt vacsorázás miközben kisebb-nagyobb lámpások világítanak csak az asztalon, hogy lásd is, amit eszel. Más, mint arról beszélni, hogy melyik vadonatúj szállodát hódítottuk meg a családunkkal és milyen különleges gourmet vacsorában volt részünk. Persze, ez is egyfajta élmény, sokaknak pedig ez lenne a valódi csoda, ha megengedhetnék maguknak az életük folyamán legalább egyszer. Megrázom a fejem. - Nem vagy ostoba, egyszerűen nem volt még lehetőséged arra, hogy megtapasztald. Emiatt nem kell ostobának érezned magad. Én csak kívánni tudom, hogy egyszer te is megtapasztald, hogy milyen távol a világ zajától, idegenekkel leülni egy asztalhoz – mosolygok rá, majd a telefonomat elővéve keresem elő a csepp kis hely nevét és címét – nekem annak idején az internet bugyrait kellett felkutatnom, hogy rátaláljak… - vallom be vigyorogva, majd Instagramon megkeresve őt, továbbítom neki – ha egyszer arra jársz, nézz be hozzájuk. Már csak egy jó ebéd miatt is megéri. Azt nem garantálom, hogy neki is olyan emlékezetes pillanatokat fog okozni, mint nekem, nyilván mindenkinek más az ilyen irányú érzékenysége és ami nekem csoda, neki nem biztos, hogy az lesz. De abban biztos vagyok, hogy különleges lenne számára is. - Egészen megdöbbentő, hogy sokan még mindig elhiszik, vagy inkább azt képzelik, hogy attól még, hogy egy ember nem úgy néz ki, mint egy agyon szteroidozott Hulk, nem lehet sportoló, vagy nincs jó kondiban – ingatom a fejem. Én is azon alábecsültek közé tartozok, aki, ha ruhát vesz magára, főleg egy lazább pólót vagy zakót, akkor nem feltétlenül lehet megmondani rólam, hogy tulajdonképpen igencsak aktív életet élek a sportok terén. Csak én nem azért járok le az edzőterembe, hogy pumpáljak és olyan combjaim meg karjaim legyenek, mint másnak a dereka – ahha, az ilyeneknek szívesebben ütögetném a fejét a labda helyett. Nem. Ez a „te sportod én sportom, ez izgalmas ez unalmas” szerintem örökéletű probléma lesz. De nyilván mindenki a másik idegelésével van elfoglalva, meg a viszály szítással - az ember ilyen. Mindig szeret csámcsogni valamin, vagy épp kekeckedni és a hangját hallatni. Az én társaságomban is vannak ilyenek, akik se nem sportemberek, se nem kimondott sportszeretők, ellenben nagyon szeretik hangoztatni, hogy „bezzeg a foci” vagy „de hát a boksz”… az ilyenekkel inkább le se állok, nem megyek bele értelmetlen, buta vitákba, inkább keresünk mást amiről beszélni lehet. - És ez még a jobbik eset, mert ott a másik véglet, hogy meg se hallgatnak, nem is érdeklem őket, bezzeg a pletykákat azokat imádják és azt mindig elolvassák vagy meghallgatják – na az ilyeneknek szoktam én, ha csak képletesen is de bemutatni vagy éppen ajtót mutatni. Az emberek furák. Jó emberismerő vagyok, általában az első fél órában, órában, ha tart addig egy beszélgetés, sikerül leszűrnöm az adott személyről azt, hogy megéri vele kezdenem, vagy sem? Azt, hogy tényleg, mint ember érdeklem, mint egy lehetséges barát, vagy többre vágyik, fel akar szedni vagy magát akarja felszedetni velem? Viszont emellett naiv is vagyok. Iszonyatosan naiv, és képes vagyok a legnagyobb pofára esések után is esélyt adni valakinek, hiába tudom, hogy megint csak zsákutcába fogok futni vele kapcsolatban, de legalábbis okozni fog néhány kellemetlen pillanatot. Mégis, valamilyen oknál fogva tök mindegy, hogy hányszor vert nyakon az élet, még mindig hiszek az emberi jóságban, abban, hogy eredendően mindenki jó, csak épp a külső tényezők alakítják őt olyanná, amit sokan ki nem állnak. Egyszer-egyszer beszokott jönni a számításom és az, akinek második esélyt szavazok, az tényleg rá is szolgál a bizalmamra. Savannah más, és jó esetben pont a hozzá hasonló emberek szoktak úgy bekerülni a baráti társaságomba, hogy az nem csak nekem, de mindenki másnak olyan, mintha ezer éve közöttünk lenne. Ő az a lány, akiről eltudom képzelni, hogyha nem lennének nagyratörő vágyai a versenyzéssel kapcsolatban, ő is ott ülne velünk a hajókon egy-egy nyaralás alkalmával, jönne velünk világot látni, szórakozni és megélni mind azt a számos és számtalan lehetőséget, amire időt kerítünk magunknak. Olyan, mint mi, mindannyian. Fáradhatatlan és kalandvágyó, sziporkázó- és kíváncsi természettel. Nemcsak, hogy illik közénk, de még fel is dobná a mindennapjainkat a puszta jelenlétével. - Hát akkor – vonok vállat egyszerűen, tekintetem az arcát fürkészi, mintha olyan dolgokat, olyan érzelmeket igyekeznék leolvasni a vonásairól, amit talán nem szívesen mutat ki – ha nincs min agyalni, ráadásul nem vagy kíváncsi bizonyos részletekre, akkor nincs is miről beszélni – zárom rövidre. Nem akarom, hogy kellemetlenül érezze magát, vagy azt gondolja, hogy kukacoskodva mindent is tudni akarok olyan dolgokról, amihez nyilván semmi közöm. Látom rajta, hogy rosszul érinti a téma annak ellenére, hogy már túllendült rajta az elmúlt években, mégis olyan sebeket hagyhatott maga után az eset, amelyeken keresztül talán tanult valamit az élet ezen oldalából is, viszont mindig kísérteni fogja. És az ilyen esetek segítenek abban, hogy az ember lánya ne is akarjon hinni a lányos dajkamesékben. - Vagy amíg rá nem jössz arra, hogy álomvilágban élsz, aztán belelóg a kezed a bilibe és csúnyán felébredsz. Egy ponton talán mindenki rájön arra, függetlenül attól, hogy együtt látja vagy sem az áhított személyt másokkal, hogy fel kell nőni... ki kell nőni a képzelgésekből és az ábrándokból. És az a baj, hogy szerintem egyre inkább kitolódik az álomvilágban élők korhatára, és egyre többen is vannak ilyenek. Legalábbis a magam körében két véglet van…vannak, akik túl korán csaptak a lovak közé és már a sokadik párkapcsolatukat fogyasztják anélkül, hogy akárcsak egy is tovább tartana néhány hétnél vagy hónapnál, és ott vannak azok, akik nem tudnak elszakadni a gondolattól, hogy a tökéletes embert keressék maguk mellé és addig nem is hajlandók kapcsolatba „bonyolódni”, míg meg nem találják. Lehet, hogy ezzel rengeteg dologtól megfosztják magukat, de ők nem akarnak csalódni és érzik, hogy van valaki, akit nekik szánt az ég – vigyorogva mutogatok magam felé jelezve, hogy én is az utóbbi kategóriába tartozok, szégyen vagy nem szégyen – ha jobban belegondolok, talán én is álomvilágban élek és plátói kapcsolatba kezdek valakivel, plátóin elképzelem azt a valakit, aki lehet nem is létezik, de bízok benne, hogy egyszer megtalálom mert ő lesz a nekem való társ – szórakozottan nevetek fel, miután hosszan csűröm-csavarom a szavakat. Ez a plátói téma több módon is értelmezhető, lehet nem is kell hozzá egy konkrét személy, akit minden nap látsz, elég elképzelned valakit, egy szerinted hozzád valót és illőt, ami alapján elkezded keresni az igazit. A gyengébbek – attól függ milyen értelemben számít gyengének – kitartanak emellett és inkább a magányt választják, a bátrabbak pedig idővel felnőnek, beletörődnek, hogy túl nagy elvárásokkal nem lehet párt fogni maguknak, és lejjebb adnak az igényekből. Aztán úgyis ott lesz a tökéletlen tökéletes az oldalukon, ha annak eljön az ideje. - És ha idővel már nem jó emlékként gondolsz vissza rá? Tudom, mindent megszépít az idő, és sok év elmúltával a legmostohább dolgokra is mosolyogva gondol az ember… de mi van akkor, ha olyanok azok az emlékek, hogy nem fogják ezt a mosolyt az arcodra csalni? – nem azt mondom, hogy képtelen lennék úgy visszagondolni Yvonnera és az együtt töltött két évre, hogy ne találnék benne jót. Viszont jelen állás szerint abban a fázisban vagyok, hogy mind az, ami szép volt, számomra kedves és felemelő, azt befeketíti mind az, ami ezután jött. De meg is fordíthatnám akár… lehet, hogy minden, amit megéltünk csak a pillanatnyi rózsaszín köd miatt volt szép, és most gondol bele az ember igazán abba, hogy basszus, ez minden volt csak jó nem – de természetesen – bólintok egy nagyot – nyilván megéri, minden megéri, ha más nem, legalább tapasztalatszerzés szempontjából is. A következőnél már tudni fogod, hogy milyen hibákat ne kövess el - más kérdés, hogy újra és újra elfogod, de… ezt tudjuk be az emberi hülyeségnek. - Minket meg kibeszél majd mindenki más, hogy mégis, hogy a viharba maradhattunk így hoppon egy egész élet alatt? – amilyen az én szerencsém, még erre a forgatókönyvre is felkészülhetek, tekintettel arra, hogy milyen szarspirálba kerültem az utóbbi időkben. Úgyhogy lélekben már készülök arra, hogy ha nem is 18 macskával, mint a macskás nők – nem bírom a macskákat – akkor 18 kutyával fogok megöregedni. Minden esetre nem szeretném megvárni, hogy eme sanyarú sorsra jussunk mindketten, és csak bízni tudok abban, hogy olyan barátság köttetik közöttünk, hogy végig tudjuk asszisztálni egymás párkapcsolatát nem csak az esküvőkig, de annál tovább is. Idilli egy világ lenne. - Hé, ne bántsd! – dorgálom játékosan – tudod, hogy hány emberi életet mentett már meg az elmúlt évtizedek alatt? Arról ne beszéljünk, hogy emellett hányat tett tönkre – nevetek. Elhízás, magas koleszterin, „műanyag zabálás” és más hasonló finomságok. - Te most fenyegetsz? – vigyorogva biccentek a felém mutató ujjára – amúgy meg ne félj egy percig se, ha te nem jelentkezel, hogy készen állsz osztozni a cápákkal a fürdővizükön, akkor én megyek majd házhoz – úgy hiszem, hogy a búvárkodás, mint olyan, nem adatik meg mindenkinek az életben. Nyilvánvalóan kell hozzá némi lelki- és fizikai erő is, és el kell fogadni a tényt, hogy odalent idegenek vagyunk. Viszont egészen különleges élmény, főleg, ha olyan leletekhez merül le az ember, amit jó esetben csak fényképeken láthatunk. - Azért bízok benne, hogy elég gyors voltam, vagy ha nem, akkor nem sokat láttak belőled a nagy tömegben – az hol érdekel, hogy engem lefotóztak? Az én szénám már így is épp elég szarul áll, még egy balhé már nem oszt, nem szoroz. Jobban aggaszt, hogy eljut az apjáig, hogy milyen helyen fordul meg a lánya. És itt már nem is a puszta fényképekről van szó, ami aggasztó lehet, hanem a sztoriról, amit köré kreálnak. Sebaj, írjanak bármit is, majd együtt kimászunk belőle. - Bár, gyanús, hogy valamelyikünknek már háborogna a telefonja, ha tartanunk kellene bármitől is – olyan besúgó hálózatom van, amit sok bűnbanda megirigyelne. Justin áll az élén, ő tényleg naprakész minden olyan pletykát illetően, amivel fogást találhatnának rajtam. Most viszont csend van… na most vagy azért, mert nincs semmi, vagy mert felrobbanni készül a net is, amiért egy igazi nagykutya lányával kezdenek összeboronálni - jobb túlesni rajta. Nem? – sandítok rá, és azzal a lendülettel, hogy arrébb tolom magam elől a tányéromat, hogy az asztalra tudjak könyökölni magam előtt, már húzom is ki a zsebemből a telefont. - Kérem, tegyék meg a tétjeiket – pötyögöm be gyorsan Savannah nevét a keresőbe. Ha ő rá nem fog kiadni semmit, akkor nyert ügyünk van. Legalábbis részben – az igen! – hümmögök a kismillió, általam még olvasatlan hírre, hosszú évekre visszamenően – szép kis bűnlajstromod van neked is… - ciccegek pimaszul. Nyilvánvalóan a fele ennek inkább a versenyzéshez köthető, mint az olyan jellegű „balhékhoz” és pletykákhoz, mint amit én tudhatok a magaménak. De, nyilvánvalóan semmiben nem lehetek biztos, amíg át nem futom őket… - aahha… - bukik ki belőlem, de mielőtt folytathatnám, már sötétítem is el a képernyőt a mellénk érkező pincérnő miatt. - Elcsomagoljam? – pillant rám, miközben elém hajol, hogy magához vegye a tányéromat. - Megköszönöm, és a süteményeket is külön-külön dobozba – biccentek, és hosszú ideje először vetek egy pillantást az arcára. Hálás mosollyal köszönöm meg, amivel mintha némi zavart generálnék nála az erőben, és már tovább is áll mindkettőnk tányérjával – tiszta apátok vagytok. Eddig fel se tűnt – mutatom felé a telefonom képernyőjét egy felugró cikkel, rajta a testvérével és az apjukkal – amúgy… nem találok semmit. Szinte hihetetlen, hogy ilyen jó munkát végeztem volna… nem létezik - motyogok az orrom alatt, és a biztonság kedvéért az érkezett üzenetek között is körbe lapozok, hátha ők már egyéb forrásból értesültek bármiről is.
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ foglalkozás ★ :
Diák
★ play by ★ :
Charles Leclerc
151
★ :
rdekes belegondolni abba, hogy lehet ha más életet élek, akkor több helyre eljutottam volna, egy kicsit más köntösben, mint most. A világnak megannyi szép része van, amit már bejártam a munkám által, de még így is kihagytam azokon a helyeken rengeteg értéket, amiket nem lehet pénzben mérni. A mi világunk a fényűzés egyik fajtája, ritkán keresünk értékeket az adott helyen, mert nincs időnk erre, pilótaként pedig több időnek kellene lennie, hiszen az én kategóriámban közel sincs még annyi futam és nem is volt, mint a királykategóriában, bőven elmehettem volna várost nézni. De nem tettem, én inkább mindig a garászban kuksoltam és a szerelők útjában voltam, hogy lássam mit művelnek a kocsival, mit javítanak rajta, nekem ezek az értékek. Ahogyan hallgatom Mathieut mégis azt kell mondanom, hogy egy kicsit más felfogással sokkal több minden a szemem előtt lehetett volna és felfedeztem volna. Igaza van, nekem lenne a legnagyobb lehetőségem belekóstolni megannyi kultúrába, csak nyitottabbnak kellene lennem. - Ezért is hozott össze minket a sors, hogy egy kicsit kinyisd a szemem. - mondom neki, miközben arra gondolok, hogy mindennek oka van, annak is, hogy most itt vagyunk és ilyen dolgokat hozunk szóba és el tudunk beszélgetni és barátot találtunk a másikban. Az autóversenyzés sok mindent adott nekem már az életben egy másik családot, akikért mérhetetlenül hálás vagyok és most itt van Mathieu is, akit ezáltal ismertem meg. Nem vagyok egy olyan ember aki megannyi baráttal büszkélkedhet, mert akármennyire is közvetlen vagyok, valahogy nem tudom megfogni az emberek érdeklődését, mert az én érdeklődési köröm egyáltalán nem átlagos. Pont ezért annyira örülök neki, hogy ő megért,mitőbb még ki is egészít mert mellette könnyen jön minden egyes szó, minden témakör, minden mondat, mindig vágytam egy ilyen barátra, aki nem akar tőlem többet és nem becsül alá, mert lányként ezt az életet választottam. Valahogy ezt az embert nőként képzeltem el, főleg az egyetemi tapasztalataim alapján, de kellemes csalódás, és igazából az életem vonzza,hogy a legjobb barátaim mind pasik. - Csak egy kicsit túlságosan is egy dologra fókuszáltam az eddig életemben. Mindenképpen meg fogom nézni ha arra járok, nyáron úgyis lesz időm, a terveim szerint, akkor nem fognak be majd gyakorolni, vagy felkészülni bár minden megeshet, de szakítani fogok időt arra, hogy ki tudjam nyitni a szemem rendesen a világ kincseire. - persze kell lennie céljának az embernek, kell, hogy legyenek tervek, ötletek és határozott pontok, de emellett kell a kaikapcs, és ezt nem elég az edzőteremben nyugtázni, kell egy kis élet az igazi mellett is. - Igazából minden hozzáállás kérdése, a sakk is egy sport, bár abban kevésbé izzadsz meg, de az agy is dolgozik akkor. Én nem nézem le akik nem olyan sportot űznek mint én, meg amúgy sem sosem értettem azokat akik megteszik. Az emberek többsége unatkozik, nem tud magával mit kezdeni, így mások életének kritizálása a célja, de az megy nekik és hagyni is kell nekik, enélkül céltalan lenne az életük. - vonom meg a vállam. Valójában néha zavar, néha nem és van amikor egyenesen dühít ha valaki barbi babának néz, aki egy rózsaszín kocsit akar hajtani a pályán, mert a családja is onnan származik, akkor már mutasson valamit. Mindenki azt gondol amit akar,megvan a joga a véleményéhez, de ne annak mondja el, akiről ezt megformálja ez az egy amivel nekem gondom van, de inkább elkerülöm az ilyet, vagy megmondom neki amit gondolok csak sokkal kulturáltabb menedben, mert így is lehet. - Mert a pletykákat valahogy mindig sokkal jobban tálalják, mint ahogy mi el tudunk mondani a dolgokat, néha még én is olvastam magamról a sztorikat és esküszöm tetszik, ahogy leírják, csak valóságalapja nincs. - nevetem el magam. Igazából szoktak elég jó kis mesék születni az aktuális kapcsoltomról, vagy arról, hogy éppen melyik csapattal vagyok kapcsolatban, hogy akárcsak a bátyám apám háta mögött szervezkedjek egy másik csapat főnökkel. Anno az is nagy hír volt, reménykednek egy újabban, elvégre két gyerek van, aki ilyen fajta gondotok okozhat neki és én még hátra vagyok. Nem tudom örülök e neki, hogy lezártuk a csókommal kapcsolatos témát, ami egy igen kellemetlen időszakot indított el, mert jól esett róla beszélni, de valóban vannak olyan részletek, amikre nem vagyok kíváncsi, és ha sokáig feszegetem félek megtudom és lehet jobban fájna, mint a mostani tudatlanság. Így most jó, elfelejtettem azokat az érzéseket, és nem félek, hogy ha megint a közelébe kerülök előtörnek, már keményebb vagyok és más céljaim vannak, amit nem zavarhat meg egy kis lányos szerelem, vagy valami olyasmi. - Én amondó vagyok, hogy próbálkozni kell, nem eszetlenül, mert a fájdalom elkerülhetetlen, de kell, hogy fájjon, mert anélkül nem tudunk előrelépni pont ahogy mondod. A plátói szerelem pedig álomvilág pontosan, de álmok nélkül nincsen valóság, mindegy hány éves az ember. Ismerek olyat, akinek nem plátó szerelme volt, hanem inkább vágyai, neki megvolt, hogy milyen embert szeretne maga mellé, de természetesen a mai napig nem találta meg, mert nem létezik. Így nehéz valakit találni, ha megvan a fejedben egy kép, ami alapján listázod, értékeled a húsvér embert. Én csak azt akarom, hogy egy olyan ember legyen mellettem, aki nem ítél el, nem becsüli le a munkásságomat és törekvéseimet és mellettem áll az őrölt életemben. - ezek annyira nem nagy elvárások, nekem mindegy hogy néz ki az illető, a külsőség csak egy dolog, a belső sokkal többet jelent számomra. Manapság viszont előbbnézik meg egy csaj seggét és melleit, mint azt ki ő valójában. - Abban biztos lehetsz, hogy aki a fejedben él nem létezik, mert a képzelet túlságosan tökéletes embert fest le a nagy Ő-nek és felesleges őt keresni, elég ha a közelében van, a tökéletessel amúgy is nehéz boldogulni, hiszen sosem érünk fel hozzá. - sokat agyaltam már ezen a témán én is unalmas, magányos estéken és mindig ugyanarra lyukadtam ki. Ha valaki az életembe van szána, akkor meg fog érkezni idővel. Az emlékek megnevettetnek, mert a rosszra nem akar visszagondolni az ember, ha mégis megteszi, akkor azt is megpróbálja megszépíteni a fejében, hogy jobb érzés kerítse hatalmában, amikor arról ábrándozik és ne az, ami valójában benne volt, akkor. - Az idő sok mindent megszépít, de inkább a saját agyunk az ami ezt teszi. A legtöbb dologban, ami régen rossz volt én is keresem a jót, és próbálom a legjobbat gondolni arról is, hogy ne csak az agyamnak kelljen átalakítani jobbá, hanem én is így tegyek. Nem szeretem a rossz emlékeket tárolni, pedig akaratlanul is megteszem. - vannak szomorú részei az életemnek, ami még így is eléggé irigylésre méltó ha megnézünk egy két nyomorúságos életet a világban. - Igazából nem fogunk hoppon maradni, mert ott leszünk egymásnak, és nem kell egyedül meghalni, majd ha nem lesz senki aki mellettünk lesz, mindenkit azt mondjuk, hogy mi vagyunk egymásnak, ezt az összes ember félre fogja érteni,mert nem lesz egyértelmű a kapcsolati státuszunk és örökre kétségek között hagyjuk az embereket, mi meg ezen is csak nevetni fogunk, mert nem maradunk hoppon, hanem mi hagyunk mindenkit úgy. - kacagok fel, az igen értelmes és logikus levezetésemen, mert tényleg minden csak hozzáállás kérdése és ha van egy barátja az embernek, akkor már nem lesz magányos sosem. Márpedig benne olyan barátra leltem, aki mellett nem fogom magam magányosnak érezni, lehet, hogy lesznek idők, amikor nem hallunk majd egymásról, sőt biztos, de ő egy olyan embert, akit nem engedek el harc nélkül és ő sem fogja. Ha nem jelentkezünk meg majd olvassuk egymásról megjelenő cikkeket és együtt nevetünk majd a következő találkozáskor, amikor számonkérjük másikat a történtek vagy nem történtek miatt. - Elvégre úgyis te fogsz ma hazavinni, így a címemet tudni fogod, csak kérlek ne lopd el az ötletem a szerenádra,mert azt csak én adhatok majd neked, ha egyszer meg tudom hol laksz. - azaz holnap, amikor a kocsiért megyek. Bár az én lakcímemet elég nehéz lesz mostanában követni ha beindul nekem is a szezon, hol itt leszek, hol ott,főként a pihenők alatt Dijonban vagy Maranelloban szeretnék lenni, tervezni az életem és terveimet pontosítani magamban. Egy hirtelen ötlettől vezérelve dobtam be,ami egész este fejem felett lebegett csak nem akartam még belenézni. Ki kell deríteni mit tudtak meg rólam, de félek egy kicsit,hogy valami olyan jutott ki a világhálóra ami visszafordíthatatlan károkat fog nekem okozni. A telefonom már a kezemben a nevem a képernyőn, de nem nyitok meg semmit, várom,hogy Mathieu tegye meg, az ő szájából talán könnyebb lesz hallani,hogy az egész világ tudja, hogy hol töltöm a szabad estéimet New Yorkban. A telefonjára sandítok, és a tétjeimet elrejtem magamban, mert ilyen téren talán parásabb vagyok, mint azt be merném vallani valaha is. A szavaira hirtelen kapok el a szemem a telefonról és hunyorítok, mintha akkor nem kellene attól tartanom, hogy talált valamit, de a kis szünete után kiderül, hogy csak múltamban talált igen sok mindent, amiről eddig nem is hallott még. Igen érdekedéletem van a net szerint. - Ne ijesztgess! - lököm meg a kezét szórakozottan, mire odalép a pincérnő és az eddigieknél jóval kevesebb időt tölt nálunk és viszi el csomagolni a megmaradt ételt. Amint távozik visszafordítom minden figyelmem az eredményre, amit még mindig nem tudok. Kérdőn nézek a srácra, aki hallgat előttem. - Igen sokan mondták, hogy több van bennünk belőle, mint anyuból, de ez minden téren igaz. - erős géneket kaptunk az ő oldaláról, de nem csak külsőre, belsőre is, amiért anyu nagyon nem hálás, azért persze örül, hogy ilyen szép és okos gyerekei lettek a többi jelzőt nem nagyon szokta használni ránk, mert nem minden pozitív. A mellkasomra teszem a kezem és kifújom a levegőt,mintha valami óriási kő esne le a szívemről. - Nagyon ügyes voltál, külön köszönöm, a kabalám, az őrangyalom és már a barátom is vagy. - vigyorgok rá megkönnyebbülten. - Nem is tudom mi lett volna ma velem nélküled, bár lehet nem is nyerek, de ha mégis akkor nem tudtam volna ilyen könnyen kijátszani Pierret. - én erőszakos is tudok lenni, határozottan fel tudok lépni, de a pánik, ami akkor rám telepedett ezeket mind nem engedte volna feltörni.
Szomb. Jún. 10 2023, 19:08
- Savannah & Mathieu -
Óvatos, kicsit talán szégyenlős mosollyal sütöm le a tekintetemet. - Ez úgy fog hangozni, mint azok az idétlen idézetek amikkel tömik az emberek agyát, de, ha így is van… már ezért megérte ma, bocsánat – javítom ki magam rögtön, ahogy az órára pillantok egy vigyor kíséretében – tegnap felkelni, hogy valakinek valami új dolgot mutassak. Savi és én jobban hasonlítunk egymásra, mint azt elsőre bizonyos lenne, gondolkodásmódban biztosan, ám az életformánk, még ha mindkettőnké a családunk nevén, az adrenalinon és a fáradhatatlanságon is alapszik, itt-ott jócskán eltér egymástól. Soha nem fogom tagadni, hogy mindig élveztem és ki is használtam a névvel, a családom befolyásával járó javakat. A pénzt, a kapcsolatokat, a luxust és nem vetettem meg soha egyiket sem, volt, hogy vissza is éltem velük, hiszen én se vagyok szent, de fiatal is bohó... na az igen. Viszont a természetemnél fogva mindig úgy vágytam az egyszerűbb, a kicsit megfontoltabb, takarékosabb és könnyedebb életformára, mint a hozzám hasonló, kiemelkedően jó helyzetűek sose. Az egyszerű, feltűnésmentes létezés, az elvonulás és az, hogy a háttérben lehessek és mellőzzek mindent, ami a csillogással, fénnyel és a pompával együtt jár, gyakorlatilag a lételememmé nőtte ki magát. Ezért is fordulhatok meg olyan, sokak szerint Isten háta mögötti helyeken, melyekről az elmúlt jó néhány percben beszéltünk. Egy magunkfajta, mondjuk ki luxusban élő hajlamos rá és megfeledkezik élvezni az olyan élet nyújtotta apróságokat, talán soha nincs is lehetősége megtapasztalni, hogy milyen egy olcsó, eldugott, nyugis helyen nyaralni. Olyan helyen, ami nem nevezhető se turista paradicsomnak, sem pedig sok csillagos szállodának. Vagy azt, hogy milyen érzés szimplán beleharapni egy útszéli árustól vett „olcsó” hotdogba, ami köszönőviszonyban sincs a kaviárral vagy a friss homárral. Ezek mind-mind olyan dolgok, melyek már csak a puszta egyszerűségük miatt is, néha nagyobb örömöt képesek okozni, mint egy szalonból éppen kiguruló, „új autó” illatú Ferrari vagy egy flancos karóra. Ez utóbbiak csak egyfajta státusszimbólumok melyekről nem mondhatunk le, elvégre, hogy venné ki magát, ha egy neves francia diplomata kölyke nem az aktuális egyik legjobb autót vezetné, amit az elmúlt években a piacra dobtak? Azt hiszem megtanultam, milyen valóban élni. Úgy élni az életemet, mint mindenki más, és ennek tudatában szeretném megtartani a számomra szükséges és elengedhetetlen egyensúlyt az életemben. Szeretnék a földön maradni minden természetességemben és az ez irányú lehetőségeimet keresni. Amíg pedig így érzek, sokkal előbb fogok megkeresni egy útszéli hotdogost, mint egy sok csillagos éttermet. - Neked így és ez volt a természetes, a jól bevált…okod se volt arra, hogy változtass, ezzel pedig nincsen semmi baj – pillantok rá mosolyogva – ha boldoggá tett és nem volt hiányérzeted, akkor hol a baj? Viszont én különösen örülök, hogy így is történt, legalább hirdethetem a magam igéit egy olyannak, aki vevő rájuk – gyermetegen billentem félre a fejemet egy cinkos kis mosollyal. Mindig élveztem az olyan kirándulásokat, kitérőket, szállókat, melyekre sokan azt mondanák, hogy egy „Isten háta mögötti eldugott hely.” Sok esetben csak én érzem az ilyen dolgokat különlegesnek, másnak akár unalmas is lehet, amiért példának okáért ott az olasz földeken alig van térerő, nincs wifi, tehát nagy unalmában egy mai fiatal talán csak malmozni tudna és idegbajt kapni, mert nem tudja elővenni a telefonját egy kis pötyögésre. Bevallom, néha én is megbotránkozok rajta, de valahol én is modern mai fiatal vagyok – azt pedig margón megjegyzem, hogyha szükséged lenne egy barát társaságára a világ kincseinek felfedezésében és megismerésében, akkor tudod, hogy hol kell keresned – mert ha kell, én bárhova elmászok, felmászok, alámerülök, körbejárom, bejárom a világ legkülönbözőbb tájait és helyeit egy kellemes, és arra vevő személy társaságban. - Teszem hozzá, azt, akinek nincs agya, márpedig én elég sok ilyet ismerek, talán jobban megdolgoztatja a sakk, mint egy combos, kétórás edzőtermi izzadás - nem kamuzok, sajnos túl sok olyan embert ismerek, akiknek nagyobb kihívást jelent gondolkozni, mint a nyakukba kapni a lábukat és lekocogni a futópadhoz valamelyik terembe, ahol különben is mit csinálnak? Egész nap csak ücsörögnek, trécselnek és voltaképp... nem csinálnak semmi érdemlegeset, foglalják mások elől a sporteszközöket. De Instagramra azért posztolnak napi ötven képet és sztorit, hogy mindenki lássa, hol vannak, mit csinálnak... mit csinálgatnak, pontosabban. Savannah szavai viszont elgondolkodtatnak - nagyon nyomorúságos élete lehet azoknak, akik csak másokkal tudnak foglalkozni - érdekes módon nekem soha nem volt arra időm, de még csak okom se, hogy mások ügyes-bajos dolgai felett izzadjak, vagy a más sportágat űző embereken élcelődjek és szórakozzak, az ő testmozgásukat szóljam le. Se az időm, se az emberségem nem teszi ezt lehetővé, és különben is, hogy jövök én ahhoz, hogy bárkit is leszóljak valamiért? Szórakozottan, de halkan nevetek egyet a teóriáján. - Tudod, én néha elgondolkozok azon, hogy mégis milyen lenne annak a valakinek az életét élni, akit ezek a pletykák teremtettek? Milyen lennék, ha tényleg olyan lennék, aki térül-fordul két nő között, ha minden ujjamra jutna egy és mással se lennék elfoglalva, mint a családi pénzek elköltésével? Ha tényleg egy francia hercegecskének tartanám magam, aki biztosan fennhordja az orrát és tökéletesen tisztában van az adottságaival… Azért egészen menő lenne elmondani magamról, hogy döglenek utánam a nők, és a „pénz tényleg nem számít”… – vigyorgok – de valahol azért örülök, hogy kisiklott az életem a tökéletes, "neve hű" Girardok között és kiütközött a többi másik vérvonal is rajtam – aminek nyilván apám látja kárát, de mit van mit tenni? Ez vagyok én, és ha rövid időn belül nem jut el ő is az elfogadás szintjére, akkor nagy pofára esésben lesz része. Mert én már nem fogok változni. Legalábbis nem úgy, ahogy ő szeretné. Elmerengve hallgatom őt, s képtelen vagyok elnyomni egy sóhajomat, miközben hátra dőlök és a tenyereimmel komoly odafigyeléssel a hangerő miatt, a combomra csapok. - Azt hiszem, hogy egy normális vagy egy párhuzamos világban te és én már rég egy pár lennénk – nevetek a fejemet ingatva. Nem elég, hogy nem élünk normális világban, de mintha a kezdetektől fogva tisztában lettünk volna mindketten azzal, hogy az összhang bár kifogástalan közöttünk és külső alapján se hajtanánk el egymást, én őt biztosan nem, az ő nevében nem beszélhetek, mégis sokkal másabb kapcsolattá alakulhat a miénk annál, amire sokan elsők között asszociálnának. Talán kevés az olyan ember a mai világban, mint amilyenek mi vagyunk, és ha az első pillanatban nincs meg a férfi-nő jellegű vonzódás, akkor már tudjuk, hogy a barátságon és a már-már testvériségen kívül más nemigen jöhet szóba. Savannah gyönyörű, mondhatni kifogástalan… számomra mégis az az elsődleges, ami a fejében és a szívében van, és bár ez alapján is mondhatnám, hogy egy jövendőbeli partnerként tudnék rá tekinteni, de, ezek együttese az ő részéről egy sokkal másabb jellegű, de hasonlóképpen mély érzést kelt bennem. Az pedig ahogy mi kommunikálni vagyunk képesek egymással, ahogy jóformán egymás gondolataira rezonálunk, a közöttünk lévő hasonlóságok minden apró ellentéttel megfűszerezve… bevallom, inkább mondanám azt, hogy egymás eltitkolt ikrei vagyunk, mint bármi más. - És mint tudjuk, olyan, hogy tökéletes, nem létezik. Csak „számomra tökéletes”… hogy egyetértsek veled, csak arra van szükségem, olyan valakire aki elfogadja, hogy képtelen vagyok néhány óránál többet eltölteni a semmittevéssel, akinek nem derogál világot látni velem. Aki nem veszi zokon, hogy a barátaim is a családom tagjai, az életem szerves részei, ha férfiak, ha nők, és aki olyannak szeret, amilyen vagyok… Tökéletlen, rengeteg hibával, rengeteg mumussal az életemben, és aki mégse akar megváltoztatni, mássá formálni. Olyanná, amilyen nem vagyok – képtelen lennék láncra verve élni, és ha ezt a családom nem tudta elérni, ha ők nem tudnak állatként idomítani, akkor erre más sem lehet képes. Senki nem veheti el tőlem az életformámat és az elveimet, s miként nekem máshoz, úgy a szóban forgó személynek is alkalmazkodnia kell hozzám. - Valójában a rossz emlékek is mi vagyunk, nem? A mi magunk döntései juttattak el hozzájuk, nem biztos, hogy csak hagytuk, hogy sodródjunk az árral... Ahhoz például, hogy az én, és Yvonne kapcsolata ilyen véget érjen, hiába hibáztatom őt sok mindenért, nyilván én is bőséggel kivettem a részemet abból, hogy most így álljunk. Ő más mellett, én pedig hoppon. És mivel ez számomra egy nagy kudarc volt, valamiért pont a negatív érzéseket erősíti fel vele kapcsolatban, mintsem a jókat. Nehéz a jó dolgokból építkezni, mint hagyni, hogy inkább a rosszakból tanuljak. Aztán ki tudja? – vonok vállat – lehet, hogy egyszer majd, ha újra találkozunk, nevetve emlegetünk fel minden szépet és jót – ha más nem is, ez a kudarc, ez a bukás segít abban, hogy túl tudjak lendülni valamin, amiben a végtelenségig képes lettem volna hinni, és akarni, vágyni a folytatást. Kellett ez a seggbe rúgás ahhoz, hogy felébredjek és rádöbbenjek arra, hogy az élet nem fenékig tejfel, hogy soha nem kényelmesedhetünk el a pillanatnyi jóban. De főként arra, hogy a konfliktusokat nem szabad a szőnyeg alá söpörni, hátha ott majd megoldódnak. - Ha most lenne nálam valami ütős, akkor erre egészen biztos, hogy megemelném a poharamat – nevetek vele együtt, s bár tagadhatatlan, hogy a levezetésének ideje alatt komolyan tartanom kell vele a lépést és odafigyelni az Inception című filmbe illő csavarokra. Szükségem van rá. Szükségem van az olyan emberekre, mint amilyen Savi és tudom, hogy innentől kezdve elvághatatlan kötelék lesz közöttünk, amit nem ismer majd se időt, se távolságot. Így vagy úgy, de mindig visszafogunk térni egymáshoz, mert szükségünk lesz a másikra, a kommunikációra, és a mai világ szégyenére mondva, az értelmiségi beszélgetésekre. - Nem nem nem, nincs az az isten, hogy én bárkinek is szerenádot adjak. Voltam már szar és kellemetlen helyzetben az életem során, nem is egyszer… de annyira még nem alázott meg senki, hogy például paradicsommal dobáljanak meg, és sanszos, ha én bárkinek az ablaka alatt nekiállok turbékolni meg énekelgetni, ennek nagyon hamar eljönne az ideje. Nem tépázták már meg eléggé az önbecsülésemet, hát én is adjak neki egy-két pofont? – pillantok rá elesetten, majd gonosz kis vigyorba kanyarodnak az ajkaim – úgyhogy ezt meghagyom neked. Amit tehetek, hogy addig megnövesztem a hajamat. És ha már a megalázottságnál és kellemetlenségnél tartunk, az ő buzdítására ugyan, de nem vagyok rest előkapni a telefont és belekotorászni a net sötét bugyraiba, hátha felkerült már valami a mai kis incidensünkről. Akkor és ott a fejemet mertem volna tenni arra, hogy elég gyorsan reagáltam a történtekre, így jó eséllyel mindketten mentesülünk ma minden több rendbeli bűntettünk alól. Mostanra viszont nem vagyok már biztos benne, túl sok mindent történt, az emlékeim pedig… A reakciójára szórakozott nevetgéléssel hőkölök hátra. - Pedig azt se mondtam, hogy bú! – a diskurzust megzavaró pincérnővel a lehető legközömbösebben és minél gyorsabban igyekszek leegyeztetni a továbbiakat, és ahogy elhagyja az asztalunkat, már fordulok is vissza a telefonhoz, majd Savi felé mutatom a képernyőt. - Azért arra fogadni mernék, hogy a bájodat az édesanyádtól örökölted… Bárhogy is nézlek – fordítom vissza magam felé – csinosabb és szebb vagy náluk, na! – horkantok vidáman, de már túrom is tovább a lapokat és különböző felületeket, hátha valahol szembe kerülök magunkkal. Ám úgy néz ki, hogy jobb munkát végeztem annál is, mint gondoltam. - Hogy mi? Megmondom én neked – zárom le a képernyőt, a telefont pedig leteszem az asztalra – valószínűleg zökkenőmentesebb győzelmet arattál volna, mert nem paráztattalak volna be az idióta haverom miatt, akiből úgy tűnik, hogy okkal néztem ki azt, amit… nem kerültél volna szívinfarktus közeli állapotba, hogy egy idegenre kelljen bíznod a kocsit, aki ki tudja, hogy elbír egy ilyen géppel vagy sem? Elkerültünk volna egy-egy idegbajt az úgynevezett bulin, nem jutna eszembe még most is az a rohadt erős hányás szag, nem jártál volna lent Staten Island öbölpartjánál, hogy nagy merengve elgondolkodj az élet nagy dolgain és kérdésein, talán nem ébresztett volna senki furcsa gondolatokat benned az apáddal kapcsolatban, nem meséltél volna senkinek arról a kényes kis szituról azzal a sráccal, nem tudtad volna meg, hogy vannak még olyan pasik a földön akik nem a külsőd alapján ítélnek, és nem ettél volna meg egy ültő helyedben egy ekkora szendvicset – darálom jóformán egy lélegzetvétellel – kihagytam valamit? – talán még hozzáfűznék egy-két dolgot, de a pincérnő megint megveti mellettünk a lábait az összekészített dobozokkal együtt – hálásan köszönjük, és a számlát is kérnénk. - Egyben fizetitek? – a kérdésre jóformán a hajam tövéig szaladnak a szemöldökeim, s megakadva, értetlenül pillantok fel a lányra, aki mintha szellemet látna, először lesápad, majd jól láthatóan leveri őt a víz. Nagy hirtelenjében abban se vagyok biztos, hogy miként kellene ezek után reagálni, ám mihelyst ellágyulnak a vonásai és pillog néhányat egy kis mosoly kíséretében, bólintok. - Együtt vagyunk, úgyhogy igen, egyben kérném a számlát – az együtt szót pedig értse ahogy szeretné, de jól láthatóan ez visszacsalogatja őt a földre és már csattog is vissza a pulthoz. - Mi volt ebben az információban olyan meglepő? Remélem azért nem néztem rá túlságosan gyilkos szándékkal – mert sajnos hajlamos vagyok a puszta tekintetemmel a pokolba küldeni akárkit, ha olyat mond, amivel megsérti a férfiúi büszkeségemet. Most nem voltak ilyen céljaim, de az esetben, ha a rendelés elején nem mondja az ember, hogy külön-külön számoljanak, miért tesz fel ilyen kérdéseket?
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ foglalkozás ★ :
Diák
★ play by ★ :
Charles Leclerc
151
★ :
gen, bőszen bólogatva értek egyet magunkkal, megérte, de nem kicsit érte meg ma felkelni és útnak indulni egy olyan helyre, ahol amúgy nem is kellett volna lennem. Az élet vicces dolgokat sodor elénk a legváratlanabb helyzetekben, de akkor éljük jól meg ezeket, ha el tudjuk kapni azt, ami nekünk kedvez. Mathieu kedvez nekem, vagyis ez nem teljesen jó kifejezés, hiszen azt hiszem nagyon jó hatással van rám, amit mond, amit tesz, vagy csak ahogy látja a világot. Nem mondom, hogy meg fog tudni változtatni, mert egyáltalán nem érzem, hogy ez lenne a célja, de egy ponton jó irányba fordítja az életem, kis lépésekben akár, de megteszi. Mert olyan dolgokról tud beszélni, álmodozni, ami igazából engem is érdekel, de erről eddig nem tudtam. Sosem akartam, hogy valaki befolyásolni tudjon, semmilyen értelemben, de ebszélgetve vele, talán mégis meg kellene tennem, nem abban az értelemben, amikor valami más miatt válsz olyanná, aki nem vagy, hanem ha az embert ez a befolyás egy kicsit jobbá, egy kicsit érdekesebbé tudja tenni, akkor egyszerűen csak hagyni kell sodródni a kapott lehetőségekkel. - Tudod hiányérzetem még most sincs, de a kíváncsiságomat egyre jobban tüzelem magamban, vagyis igazából te a te világlátásod, a dolgok, amiről mesélsz. Aztán lehet mindez nem fog nekem bejönni, lehet majd menekülök az új vágyott hobbijaim elől, mert nem az én világom lesz egyik sem, de hülye lennék ha nem próbálnám meg. - veszteni valóm nincs, ameddig egy jó társaságban vagyok addig nem hinném, hogy nagyon lenne okom menekülni. Voltak próbálkozásaim anno, amikor még rá tudott venni anya, hogy próbáljak ki mást is az autóversenyzésen kívül. Megpróbáltam golfozni, mert szerinte az egy egészen nyugodt sport, és nem veszélyes. Azért annak is megvannak a veszélyei, főleg ha én vagyok a pályán, de ezt sosem gondolta annyira nagy gondnak. Na ott az úri társaság egy része volt vele, amikor még az ütőt sem tudtam megfogni, nem volt bizalomgerjesztő a csapat, ami miatt abba is hagytam az egészet és már csak maximum a családdal megyek ki ütögetni egy kicsit, a magam bénaságával. Meglehet ha ezt egy másik társaságban kezdem el, ma is aktívan játszanék, aktívabban, mint ma, bár biztosan nem cserélném el az életem értelmét egy olyan sportera, ami még csak adrenalint sem enged termelni, legalábbis nekem oly kevés. Ezért is remélem, hogy bármennyire is leszek vagy voltam zárkózott valami terén, Mathieu majd egy kicsit kinyitja a szemem és az érdeklődésem is fellángol olyanok iránt is, amikről lehet eddig nem is tudtam. - Bízom benne, hogy minden ilyennel be tudlak majd találni, ha mégsem akkor képes leszek várni, ameddig felszabadulsz. - vigyorgok rá cinkor kis mosolyommal. Az igazat megvallva nem is nagyon van olyan barátom, aki elindulna velem felfedezni bármit is, vannak a versenyző haverjaim, akiknek a legtöbb idejüket kiveszi az edzés, mert nem mindegyik ért még fel arra a szinte, amire egész életében hajtott. A többiek, akik mégis ott vannak a csúcson, már nem igazán arra vágynak, hogy velem másszanak, vagy búvárkodjunk, netán beüljenek egy csendes kis kávézóba, vagy elmenjünk egy alig pár csillagosnak számító szállóba. Nem lette elitek, vagy sznobok, de a világuk megváltozik, amint beülnek egy olyan kocsiba, ami már a csúcskategóriában hajtja őket a győzelem felé. Mindenki változik és ezzel együtt kell élni, és ezért is örülök, hogy az olyanok, mint én nem haltak ki teljesen, Mathieu rá az élő példa. - Szerintem nincsen nyomorúságos életük - gondolkodok el egy pillanatra, bár nem irigylésre méltó egy élet, ha a sajátján kívül minden jobban érdekli, de nem nyomorúságos, legalábbis a saját szemükkel nem. - Ők így látják tökéletesnek a sajátjukat, más felfogásuk van, mint a normál embereknek, vagy hogy ne sértsem meg őket, mint a többieknek. Valóban nem egy izgalmas élet a mi szemünkkel, mindig mással foglalkozni, de sosem leszünk az ő cipőjükben, és ki tudja lehet van okuk, amiért így élnek. - vonom meg a vállam. Egy nagy hibám van, amit szerintem sosem fogok kinőni, néha túlságosan is sokat képzelek bele dolgokba, mint most is, nem szeretek megbántani senkit, még így arctalanul sem, hiszem most nem egy személyről volt szó, mégis úgy érzem bevédtem azokat, akik szerintem amúgy én néha maga vagyok az ördög. A kis elmélyedt gondolatmenetén felnevetek, majd mintha valóban végiggondolnám, amit mond, elképzelem őt, az elitek között, több nő körében, ahogyan ábrázolni szoktak embereket, hogy érdekesebbek legyenek, mint a való életben. - Azért tökéletesnek nem mondanám a pletykákból ismert éned, bár sokat nem olvastam rólad, de gyakran olvasok másról és nem hinném, hogy túl sok sztorit találnának ki, csupán a főszereplő van cserélgetve. Ilyenkor csak a külcsín az, amit lehoznak, a külalak, amit mutatni akarnak, vagy mutatnak is belőled. Én inkább arra lennék kíváncis mit hisznek, milyen vagy te magad valójában, ha a csaj falás és a pénzköltés megy, milyen lehetsz a sajtósok szerint személyiségre. - egy kicsit hunyorítok, hogy elképzeljem őt azok személvel, akiknek nem volt szerencséjük vele tölteni egy egész estét és megismerni milyen csodás ember is valójában. - Na jó, ha rád nézek és a fejemben a sok nő, és a mértéktelen pénzszórás jut eszembe rólad, azt mondanám, hogy egy nagyon kényes férfi vagy, aki a szép szemeken belül egy igazi vadállat lehet, kénye kedvére használja ki az embereket, hogy neki a legjobb legyen. Hmmm.. Nem talán ez mégsem igaz, szerencsére én már megismertelek annyira, hogy ezek egyszerűen lehetetlennek tűnjenek veled kapcsolatban. - nevetek fel, majd el is hesegetem a fejemből ezt a képzelgést, mert bele sem akarok gondolni, mit nézhet ki belőle és olyakor belőlem is néhány ember, a szerintük nyilvánvalóan kívül. - Én azért örülök, hogy nem vagyunk egy normális világban. Ne érts félre, nem vagyok olyan büszke azért, hogy ne tudjam bevallani, hogy egyáltalán nem vagy közömbös számomra. Azok a szemek konkrétan az első kirohanásom után jobban bejöttek, mint eddig bárki másé, és amit leműveltünk az este alatt, az szinte példátlan eddig az életemben. De az ilyen kapcsolatokat manapság jobb szorosabbra fűzni, mint egy párkapcsolat. Bár ha jobban belegondolok, kicsit olyan mintha mégis abban lennénk a beszélgetéseink mélységét és néha a komolyságát nézve. - nevetek fel. - De az, hogy a barátomnak, vagy még annál is többnek mondhatlak magamnak, nekem sokkal többet ér, talán mert nem vagyok az a mélységesen romantikus lélek, és barátság nekem sokkal többet ér. - ha eddig nem lettem volna elég csajos, most bőven kapott abból, ami igen ritkán adatik meg belőlem mások felé. Nem szoktam ennyire nyíltan beszélni az érzéseimről, de ezt ki tudta belőlem hozni, meglepő fordulat egy ilyen zűrzavaros napon, de talán életem egyik legjobb napja lehet, amikor megismerem a talán leendő legjobb barátomat, akit még ha akarnék sem tudnék elűzni magam mellől, bár sosem akarnék ilyet. Hallgatom, ahogyan reagál a mondandómre, minden szavában van valami, amivel szinte együtt érzek, kicsit rémisztő, de amúgy meglepően jó érzés. A bátyám volt az, akivel egész életemben a legjobban megértettem magam és most úgy érzem lett még egy ember, aki talán csak fele annyira ért meg, e ennek is csak a rövid ismeretségünk az oka. Nincs kétségem afelől, hogy mi nagyon egyszerűen fogjuk tudni kezelni egymást gondjait, boldogsátás, nyomrát, vagy éppen amit dob az élet. - Hát jó, pedig azt hittem elég jó fej voltam, hogy nekem megérje szerenádozni. - biggyesztem le az ajkaimat, szinte már meglepő őszinteséggel, majd fel kacagok az egyik mondatára. - elég mókás lennél hosszú hajjal. - nem még elképzelni sem akarom, mert lehet csak rosszakat álmodnék, méteres hajjal elképzelve őt. Előkerül a telefon és ezáltal az amitől igazából mindig is tratok kicsit, amikor olyat teszek, amit tudom, hogy nem lenne szabad. Bár először majdnem szívrohamot hoz rám, de minden jel arra mutat, hogy jól szuperált, mint kabala és megúsztuk a média felhajtást, ami nekem nagyon jó hír, így a siker kapujában, nem örülnék ha emiatt buknék mindent és még apu haragját is magamra szabadítanám. Bókjára vagy igazából anyámra tett bókjára elmosolyodok, majd csendben hallgatom milyen rövid kis esténk volt, megannyi történéssel és mégis szinte pillanatoknak tűnt ez a rengeteg mindent, ami egy véletlen egybeesés által történt velünk. - Azt hiszem tökéletes összefoglalása volt ennek az igen kaotikus estének, hajnalnak, szóval az egész együtt töltött időnek. - felidézte , mintha ezer éve történt volna, de úgy érzem ennyi ideje ismerem őt, mert lehet, hogy nem volt olyan sok időm, mégis tartalmas és tanulságos találkozás volt. Lépések halk zajára pillantok az asztalunk mellé, ahol a pincérnő kecsesen csípőre tett kézzel néz ránk, majd a választ megkapva, szinte én érzem magam kellemetlenül az arckifejezésétől. Azt hittem már tudattam vele, hogy esélye sincs a kamu pasimnál, de azért még próbálkozik, de elég hamar szarv letörés következik, miután el is slisszol tőlünk elég gyorsan. Mathieu-ra nézek majd egy kicsit elnevetem magam, csöndben, hogy ne hallja szegény lány. - Szerintem azokkal a szemekkel nem is tudsz olyat, inkább csak a szavaid zavarták be, nem voltam túl hihető az előbb úgy néz ki. - vonom meg a vállam, pedig azt hittem kamu barátnőnek jó vagyok, hiszen nem először kell helyt állnom benne, de lehet még gyakorolnom kell. A számlát sebesen intézi velünk szinte már zavarban van a közelségünktől, de most nem tudom eldönteni melyikünk zavarja jobban. Eddig én voltam az ellenség, de lehet már nagyon ciki neki az egész, én csak mosolygok, majd amint elmegy az arcomat a tenyerembe temetem. - Pedig olyan jó kis hely ez, de lehet a csábos tekinteted miatt nem fognak szívesen látni engem. - nevetem el magam, majd felállok az asztaltól és a kijárat felé fordulok. - Hazaviszel? -kérdezem meg, mintha már nem beszéltük volna át, majd felé nyújtom a kezem, indulásra készen, talán egy utolsó tőrdöfés a pincérnőnek, és bár én érzem magam extra gonosznak, kicsit mégis jól esik a csúnya tekintetért, amit ok nélkül sugárzott felém.
Csüt. Jún. 29 2023, 10:37
- Savannah & Mathieu -
- Nem is kell, hogy csak azért, és azon felbuzdulva, hogy másnak az a diliflepnije, hogy akár napi szinten próbára tegye nem csak a saját béketűrését és a bátorságát, de vele együtt a testének a határait és a benne lévő plusz erőket is feleméssze. Emiatt nem kell, hogy más is, így te is hasonló hobbikat keress magadnak. Persze, szeretek bevonzani embereket, olyanokat, akik vevők rá. Ha látom rajtuk, hogy érdekelheti őket, akkor szónokolok és próbálkozok, hátha találok még egy olyan személyt, aki osztozik a hóbortjaimon. Ezért vagyok tele annyi és olyan baráttal, akik szó nélkül megjelennek reggelente az ajtómban és közlik, hogy „akkor most megyünk”. Hogy hova? – teszem fel a találós kérdést – nem mindig tudjuk mi sem, az akkor derül ki csak, ha odaértünk. Lehet falat mászunk, lehet hegyet, az is, hogy a sivatag szélén fogunk toporogni és verjük egymást fejét, hogy nem erre vagyunk berendezkedve. Vadvízi evezünk, vagy bármi mást csinálunk – igen, nálunk általában így indul a legtöbb hajmeresztő mutatvány. Valakinek kipattan az agyából valami, felvázolja nagyjából, hogy mire kell készülni és mi aszerint berendezkedünk. Vagy nem. - Kipróbálni persze ki lehet mindent, főleg, ha esélyed és lehetőség van rá. Őrült lenne az ember, ha nem. De, ha csak egyszer is úgy érzed, hogy nem neked való, nem érzed jól magad úgy a bőrödben, nem komfortos, túlságosan megerőlteti a tested vagy szimplán unod, akkor ne csináld. Ennyi a titok nyitja, és megteremted a saját békédet és nyugalmadat. Igazság szerint, függetlenül attól, hogy ez az életvitelem már hosszú évek óta, és ez is inkább muszájból alakult így, mostanra átfordult egy teljesen más… „muszájba”, mert tudom, hogyha egyetlen egy percre is leállnék, ha nem fektetnék hangsúlyt az állandó testmozgásra, ha nem mennék, ha nem tennék sok-sok kilométert a lábaimba és nem foglalnám le magam ilyen vagy olyan módon, akkor biztos vagyok benne, hogy az őrület vinne el – nevetem el magam részben a kellemetlenségtől, részben pedig az elveszettségtől. Jó, egy leheletnyi komikusság is van benne, de éppen csak annyi, hogy nem tűnök tőle teljesen őrültnek – annyi minden van a fejemben mostanában, annyi minden történt az elmúlt hónapokban, amit egyszerűen képtelen lennék ép ésszel viselni és együtt élni velük hosszú távon, hogyha egy percre is leállnék, kisülne az agyam. Így hát nincs más módja, minthogy megyek, csinálom, mászok, úszok, talpalok. Legalábbis az a tapasztalatom, hogyha fizikálisan kezd el fájni itt-ott, akkor nem kell azzal foglalkozni, ami itt van bent – kocogtatom meg a halántékomat – mert ez néha jobban fáj. Úgyhogy nekem részben innen is ered a sokoldalúság, a túlontúl nagy mozgásigény és az örökös adrenalin hajhászás. Életben tart – meglehet, korábban minden szavam úgy csengett, mintha be akarnám őt vonzani egy efféle életvitelbe, hiszen minden lehetősége adott lenne rá. Kellően sportos, megvan hozzá az erőnléte is, noha mindaz, amit mi csinálunk a srácokkal sokszor egészen más helyzeteket teremthet, mint amihez hozzá van szokva. Sok időbe telne még neki is, hiába, hogy sportoló, az, hogy alkalmazkodni tudjon egy merüléshez vagy egy mászáshoz, de talán még ahhoz is, hogy folyamatosan menni és haladni legyen képes egy sziklákkal, emelkedőkkel és más-más nehézségekkel teli terepen. Ott, ahol még mi is jócskán megtudunk izzadni, években mérhető tapasztalattal. Ami viszont jobban érdekel vele kapcsolatban az az, hogy örökérvényesen a baráti társaságomban tudjam őt. Szükségem van egy magafajtára és talán a srácoknak is. - Nekem szent meggyőződésem, hogy az, ha valaki mások életén csámcsog állandóan és nem talál más elfoglaltságot, pedig a legtöbbnek inkább a sajátjával lenne érdemes foglalkozni, akkor valami nagyon kattan fejben – én nem szívesen lépek bele másnak a cipőjébe vagy kezdek el azon rugózni, hogy mégis mi lehet a kínja az életében úgy, hogy nekem is van épp elég bajom? Egyszerűen senkinek semmi joga mások felett ítélkezni, mások életében vájkálni, másokkal foglalkozni. Sokkal előbb írnám fel receptre és törődésem jeléül, hogy üljenek le, gondolják át a magukét és csak azután foglalkozzanak másokkal. - Nem tudják – rázom meg a fejem – fogalmuk sincs, szerintem bele se gondolnak abba, hogy mégis milyen valójában az ember, csupán ráhúznak egy maszlagot, felépítenek köré egy teljesen értelmetlen, ostoba világot és életet, hajmeresztő, többnyire kamu történeteket írnak hozzá és adnak neki egy sokadik személyiséget, hátha jó lesz az majd valamire. És amilyen szerencsések, be is jön, a sok idióta hisz is nekik, mert olyanok, mint az apám, akinek meggyőződése, hogy amit a firkászok kiszimatolnak és leírnak, az úgy is van. És el is viszi őket a csordaszellem – taglalom. Szerencsétlen újságírókat már annyit szidtuk a nap folyamán, hogy lassan én fogom szégyellni magam miatta. Kíváncsian billentem félre a fejem és vonom össze a szemöldökeimet, mikor méregetni kezd. Mintha próbálna leolvasni valamit az arcomról. Szavait hallva aztán egyre meglepettebb grimasszal figyelem őt tovább, s már szakadna ki belőlem a kérdés, hogy ezt remélem nem gondolja komolyan, mikor helyesbít. Tenyeremet szinte gépiesen simítom a mellkasomra. - Már majdnem elhittem. Valahol nyilván, ha nem is szándékosan, de teszek azért, hogy ilyennek gondoljanak. Eleve kezdjük a sok pénznél és folytassuk azzal, hogy miféle közegekben mozgolódok, mekkora baráti társaságot tudok a magaménak és hogy ők mekkora névvel rendelkező családok sarjai. Szerintem a primitívebbek automatikusan úgy gondolják ebből adódóan, hogy ilyen módon könnyebben tudok visszaélni a természet adta lehetőségeimmel is. De azért – nevetek – még mindig reménnyel tölt el, ha van olyan ember, aki eltudja különíteni az írottakat a valóságtól – valószínűleg mondtam már neki az este folyamán, hogy mennyire fontos nekem az, hogy ne az írott szó alapján ítéljenek meg, hogy előbb ismerjenek meg, váltsanak velem néhány szót, és ha még utána is vannak fenntartásaik és úgy gondolják, hogy helytállóak a cikkek, akkor nem szóltam. Az már tényleg a saját és egyéni szocproblémájuk, de nem ítélhetem meg, vagy el őket azért, hogy a véleményük nem egyezik az enyémmel. Meglepetten pislogok néhányat, és akaratlanul is grimaszolok egyet. - Jó, akkor légy kedves, és ha már ennyire őszinte játékot játszunk... más még nem óhajtott nekem válaszolni. Magyarázd el nekem azt, hogy mit tud ez a két szem, ami ennyire magával ragadja az embereket? – kíváncsiskodok, majd komolyabbra fordítva a szót, folytatom – az az igazág, hogy sokkal több a jó tapasztalatom a barátaimmal kapcsolatban, mint ami az eddigi párkapcsolataimat illeti. És ha csak ebből indulok ki, ha inkább a biztosra megyek, mert arra akarok menni, akkor azt hiszem igen… én is teljesen egyetértek veled – egészen elképesztő, hogy még ebben is megegyezik a véleményünk. Talán ostobaság biztonsági játékot játszani, talán felesleges úgy hozzáállnunk, hogy na ebből csak barátságot szabad kihozni, mert minden más felesleges lenne, mert egy mély barátság sokkal fontosabb annál, minthogy elrontsuk, megmérgezzük bármi mással. De vajon erről biztos ítéletet kell mondanunk? Tisztább lenne egyszerűen azt mondani, hogy minden barátságunk és érzésünk ellenére az a plusz nincs meg, ami kellene ahhoz, hogy ez egy barátságnál több legyen. - Az voltál, és érted simán megérné – állítom határozottan – viszont, ha jót akarok magamnak és te is magadnak, és nem azzal akarsz bekerülni a hírekbe, hogy valami idióta üvölt neked, mint a fába szorult féreg, akkor inkább ne reménykedj nyilvános szerenádban. De, ha ezzel nem is, minden mással még bekerülhetünk. Többek között a mai kis „gyorsulási versennyel”, az ott együtt töltött idővel vagy azzal a néhány pillanattal, mikor mindent, főként a saját személyem kilétét tettem kockára azzal, hogy őt kiszabadítsam Pierre markaiból, amikor elindult vele a rögtönzött pódiumhoz. És bár sikerült megmenekülni, túl büszke mégse lehetek magamra, hiszen elsülhetett volna ez máshogy is, főleg, ha Noah agya tényleg jobban elborul a kelleténél, vagy annál is inkább úgy viselkedik, mint ahogy szokott. Tragédiára pedig nem igazán volt ma szükség. Így csak a szerencse oltárán áldozhatok. - Köszönöm, igyekeztem – veregetem meg gondolatban a vállaimat, na nem úgy a pincérlánnyal való kommunikációm után. Vannak pillanatok amikor szigorúbbnak tűnök a kelleténél. Amikor marad valami kelletlen grimasz az arcomon, megfeszül az állkapcsom, vagy csak ráncokba szalad a szemöldököm és a homlokom, de ezek épp elegek ahhoz, hogy a másik megrettenjen, vagy védekezőállást vegyen fel. És ez nincs másként most sem. Mintha ijesztegetném szegényt, úgy mered rám, majd pedig ahogy érkezett úgy el is iszkol. - Megtudom oldani, hidd el, hogy vérben forogjanak – vakarom meg a tarkómat majd legyintek – amúgy meg jobb színész vagy nálam, úgyhogy nem hinném, hogy nálad lenne a probléma. Türelmesen megvárjuk, míg visszacsoszog hozzánk, kezében egy terminállal. A telefonomat fizetés gyanánt hozzáérintem, hogy lecsippantsa a számlámról az összeget, és még mielőtt bármit mondhatna, a pipát látva a kijelzőn, már a távozásra koncentrálok. - Akkor innentől kezdve is jó kis hely lesz ez, majd napszemüvegben – lassacskán emelkedek fel az eddigi helyemről, s csak fél másodperc az, míg megpihentetem a tekintetemet a kezén, automatikusan nyúlok érte – haza. Miért, más különben hagynálak itt? – vonom fel a szemöldökömet, és elhaladva a pincérlány előtt, pimasz vigyorral hajolok le Savi füléhez. - Mondták már, hogy szemtelen és gonosz vagy? – utalok az utolsó kegyelemdöfésre, amivel már csak azért is odaszúr szegény lánynak. Mintha nem lenne elég kínlódni valója amúgy is. - Hazáig szeretnél még vezetni, vagy inkább szuszogsz néhányat pihenésképpen a vacsora után? – ki-ki hova száll a kocsiban, annak függvényében adom át neki a dobozokat, vagy tartom őket magamnál. Ezek után pedig őszintén remélem, hogy nem csak ez a mai nap, és majd az a rövidke kis idő jut nekünk, ami alatt visszakerül a négykerekű az ő tulajdonába...
★ lakhely ★ :
Manhattan
★ :
★ foglalkozás ★ :
Diák
★ play by ★ :
Charles Leclerc
151
★ :
legtöbb ember alapvetően szeret társaságban lenni, élni, mozogni. Úgy hallom Mathieu is pontosan ezt szereti, bevonzani embereket, nem is olyan könnyű egy közös hobbiba, mint azt bárki hinné. Talán erre a célra a legnehezebb összeszedni bárkit is, aki hosszú távon is velünk van és csinálja, amit együtt szeretünk. Annak könnyű, aki ebben nőtt fel, aki a hobbijának él már gyerekkora óta, akárcsak én és a bátyám. A barátaink is ebben nőttek fel, nem kell keresgélni, mert szinte adogg minden, az életstílus, és az ehhez tartozó barátok. Néha persze unalmas tud lenni és mindenki kilépne a komfortos, megszokott életéből, barátai köréből, de csak pár napra, talán hétre, mert a honvágy itt is fel tud éledni. Nekem például rettenetesen hiányoznak a barátaim a pályáról. Bár már felnőttünk és sokan már a királykategóriában ügyködnek, tartalékosként, vagy az aszfaltot koptatják, míg én az egyetem padjait. Nem mondom, hogy unalmas volt ez a pár év, de az eddig életemhez képest nagyon unalmas. Amikor a fenekemen kell ülni és a könyvek fölött görnyedni, nem az én világom. Minden embernek megvan, hogy mit szeret, mit visel el, és mit nem. - Mindenkinek meg kell találnia azt a az életformát amit élni tud és élnie kell. Mert a mozgás neked szinte olyan, mint a halnak a víz, nekem a kocsik ezek, és biztos vagyok abban, hogy sok embernek ez olyan idegen, mint nekem egy vászon elé leülni és festeni valamit. Lehet, hogy megnyugtatna de az egy helyben ülés nekem sem igazán az erősségem. - végighallgatva a mondandóját, bólogatva értem meg amit mond. Mindenkinek kell valami ami leköti, vannak akik főznek, vagy épen festenek, kocsit bütykölnek, vagy mint ő, meghódítja a világot. Kellenek ilyen emberek a világnak, akik olyan mértékkel élik az életet, kell a nyüzsgés, mert a sok lusta ember néha képes lehozni csak a látványától is az életről. Az a hozzáállás inkább taszít, mint az, aki túl sokat pörög és mindig van terve a következő napra, hétre vagy akár évre. Az ambiciózus emberek jók. - Szerinted aki mások életén csámcsog az pont a sajátján fog elgondolkodni? - nevetek fel, komolyan feltéve ezt a költői kérdést, bár csak a helyzet vicces maga számomra. - Az sosem fog a saját sorsán agyalni, sosem akar tenni azért, hogy jobb legyen neki, mert pontosan elég neki az, ha másoknak szerinte nem jó vagy mások szerinte hogyan lehetnének jobbak. Egyszerűbb mások felett törni a pálcát, mint a saját fejünk fölött. - vonom meg a vállam, és tudom, hogy ez így nem mindig igaz, de valljuk be a legtöbb esetben ez így helytáll az életben. Valahogy megértem a szavait, az a baj, vagy talán nem is akkora baj, hogy én sosem hittem a szóbeszédnek, bár utána sem jártam mindig az igazságnak, az életem eléggé megtanított arra, hogy minek és kinek higyjek és kinek nem szabad. A pletyka rovatok, nem azok a források, amikből informálódni lehet, vagyis lehet, de sosem az igazat írják, mert akkor nem lenne olvasottság. Egészen unalmas lenne azt olvasni, hogy a Deneuve legenda milyen stratégiával nyeri meg a negyedik futamot például ebben az évben. Mert ez olyan embert érdekel csak, aki otthon vannak a Forma 1 világában, de ezek a firkászok és a cikkek több emberhez akarnak elérni, ezt is vannak olyan szalagcímek, hogy a csapatfőnök kemény változtatásokat vezet be, akár többek munkája is rámehet stb., holott ilyenről szó sincs, csak így eladhatóbb minden. Minden ember szívesebben olvas drámát vagy mások fájdalmát, keserűségét, mint azt, hogy minden ugyanúgy megy, mint minden nap, de a szakmai fejlődésbe folyamatosan előre lépnek. Unalmas, még egy idő után nekem is az lenne, pedig nekem ez az életem. De talán pont ez az oka, hogy én nem olvasok ilyeneket, mert amit leírak hülyeség és ami meg igaz lenne az meg monoton és olykor unalmas lehet. - Igazán csak azok számítanak szerintem akik képesek elkülöníteni a kettőt, mert aki erre nem hajlandó, azzal nem igazán éri meg barátkozni vagy ismertséget ápolni. Maradjunk annyiban, hogy aki a leírtak alapján ítél meg, vagy el, attól inkább jobb is távol maradni. - ezek az emberek képesek megrontani minket is ha közel engedjük őket, a sok negatív felfogás senkinek nem hiányzik, még rosszat is tesz. Felnevetek, amikor arról kezd el faggatni jóformán, hogy mondjam el mit látok azokban a szemekben, de én őszinte lány vagyok, nem vagyok szégyenlős és nem félek, hogy bárki kinevet azért amit gondolok, mert szeretem a saját véleményemet hangoztatni, így neki is elmondom. Kicsit jobban előre hajolok, hogy mélyen bele tudjak nézni a kérdése tárgyába, majd mosolyogva kezdek bele a mondandómba. - Őszinték, a szemeid szinte mintha mindig mosolyognának, legalábbis amíg velem beszéltél nekem ők mindig mosolyogtak, mindegy milyen témáról volt szó. Nekem ez azt jelzi, hogy nem vagy kész roncs legbelül, még akkor is ha történtek veled szar dolgok. Annyira kedves tekinteted van tőle, ami nem túl kisfiús, és van benne valami macsós is, nem túl sok és nem túl kevés ahhoz, hogy egy lány oda legyen érte. Ha a szemeidbe nézek tudom, hogy jó ember vagy, az egész lényednek ad egy pozitív löketet és akármennyire is próbálnál valakivel ellenszenves lenni, szerintem nem menne teljesen jól,mert a szemeid elárulják, hogy belül mekkora érték lakozik. - őszintén mosolyogva dőlök vissza a háttámlához. Ami igaz az igaz, nem kell eltitkolni semmit nem vagy rébuszokban beszélni arról, ami nyilvánvaló. Eléggé megnyíltunk egymásnak ezen a napon, ahhoz, hogy egy ilyen dolgokról őszintén tudjak neki beszélni. Amit a kettőnk kapcsolatáról mondok egy kicsit kettős, mert bár elég mélyen érintetük az élet mélyebb területeit is, ez neki és nekem is többet jelent egy felesleges szerelmi dolognál, amibe akár bárki bele is mehetne, de nekem sosem az az első. Hálás vagyok, hogy megért, és egy ilyen emberre leltem benne, mert sokkal könnyebb így beszélgetni, mintha az egyik kicsit többet akarna, mint a másik. A barátság bonyolult szerkezet,talán bonyolultabb, mint egy kapcsolat, a bizalom szükséges mindkettőnél, de a barátság mindig egy kicsit kötetlenebb, ami szabadságérzetet ad és sokkal felszabadultabb lesz tőle az ember a másik közelében. - Hahh, jogos, aztán még kitalánák, hogy zenekart akarunk alapítani, a botfülű, meg a fahangú - kacagok fel harsányan, elképzelve minden eddig beszélt abszurd dolgot az említett szerenádról. A mai napunk szerintem határozottan úgy sikerült, ahogy egyikünk sem számított rá, amikor egy ilyen ember toppan az életünkbe, arra senki nem számít, mert nem lehet, ritka dolog ez és megbecsülendő, amit én meg is fogok becsüni. Azt hiszi, hogy neki van szüksége a folyamatos elfoglaltságra, a mozgásra, majd ha egyszer eljutunk arra a búvárkodós programra vagy mászni, akkor meglátja, hogy lehet én még nála is rosszabb egy helyben ülő ember vagyok. - Hiszek neked, de ne rontsunk bele azokba a tekintetekbe egy csúnya nézéssel. - nevetek fel, már kicsit halkabban, majd a pincérnő megjelenik a terminállal fizetést követően halkan felkuncogok a majdnemhogy sietős felállását és a határozottan mellőző tekintetét Mathieunak. Majd a magamhoz méltó módon, bár nem szoktam ennyire undok lenni, de van aki megérdemli na, kap még egy kis igazolást a korábbi színjátékomnak a lány. A kezemet megfogva hajol közel, amire egy pillantra tekintek csak “ellenfelem” irányába, aki végig méreget minket, majd mosolyogva válaszolok az álpasimnak. - Szemtelen igen, gonosznak még sosem hívtak, de ez inkább csak egy kis játék. - kacsintok rá, majd elindulunk a kijárat felé, de már nem nézek vissza a lányra, elég érezni a szikrázó tekintetét a hátamban. Előveszem a mély zsebemből a kulcsot, majd odaadom neki és elindulok az anyós felé. - Tied a pálya, én vezetek eleget. - vonom meg a vállam és vetem be magam az ajtón. Általában szeretek vezetni és ki is használom ha tudom, de mivel most előbb engem kell hazadobnia felesleges később átmászni egyik helyről a másikra. A telefonomon beírom a címem, hogy mutassa az utat, majd hátradőlve készülök a hazaútra. - Köszönöm a vacsorát, reggelit, vagy akármi is volt ez, a szemüveget semmiképpen ne felejtsük majd otthon ha legközelebb ide jövünk enni. - mosolygok rá.